PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda

Sayfa : [1] 2 3 4

34btr1907
19-09-2015, 15:26
2009 ila 2014 yılları arasında satılan 4 silindirli 2.0 turbo dizel motora sahip araçların emisyon testlerini manipüle edecek bazı yazılımlara sahip olmaları ortaya çıkmış

bu yazılımların devrede olmadığı zamanlarda, araçların emisyon testlerinde belirtilen nitrojen oksid salımının 40 katı salım yaptıkları tespit edilmiş.

söz konusu firmalar 2009 ila 2014 arasında satılanı 2.0 dizel motorlu beetle, golf, jetta ve a3 model toplam 482bin araç için 18milyar dolara yakın ceza ödemek zorunda kalabilirler. bu araç başına 37500$ ceza demek oluyor.

bunlar batar,japonların fiyatları tr de x3 olur artık.

http://www.worldcarfans.com/115091999207/vw-audi-facing-up-to-18-billion-fine-after-getting

fthdrn
19-09-2015, 15:40
Desene iesler 40 liraları görür :D

turbo&quattro
19-09-2015, 15:58

Ies eger guvenlik paketliyse +10 ekle :D

NakkaSss
19-09-2015, 16:02
Hiç bi cacık olmaz. Yedirmezler :D Koca VW, Audi bu. mahkeme uzar gider herkes unutur zaman aşımı vs unutulur gider.

aybarsdnr
19-09-2015, 16:07
Benim Üniversite mezuniyet tezim araçlardaki ve mazot ile çalışan motorların NOx yani azot oksit salınımı ile ilgiliydi. Nasıl indirgenebilir, yasalar ne emrediyor vs. baya detaylı bir tezdi. Eğer çıkan haberler gerçeklik değeri taşıyorsa gerçekten bu cezaya mahkum edilirler. Üretimlerde artık birinci temel motor verimliliği ile birlikte azot oksit salınımının minimum olması. Bunun içinde katalistler var yani bizim bildiğimiz katalizatörün içerisindeki beyaz parçacıklar. O parçalar, NO yu yani azot ve oksijeni birbirinden ayırıyor. Oksijeni tekrar sisteme gönderip yanma oluşturuyor, zararsız azotu dışarıya atıyor.

Biraz bilgili olduğum konuda gaza geldim yazdım kusura bakmayın :)))

NakkaSss
19-09-2015, 16:14
Genelde bu tarz büyük cezai işlemlerde markalar yerine ülkeler devreye giriyor. Ben sanmıyorum bir şey olsun ama hayırlısı diyelim. :D Fransa ile ermeni tasarısında ters düştüğümüzde nasıl sarkozy denen düğmeci renault artık türkiye de üretilmicek gibisinden tehditler savurmuştu sanki kendi şahsi firmasıymış gibi. Sonuçta bu tarz uluslararası markalardan da ülkelerin çok büyük gelirleri var ondan yedirmezler diye düşünüyorum. :D Merkel teyze işe el atar.

MK8800
19-09-2015, 16:23
Sis farsiz jettayi 60 liraya cakan dogus mudurlerini almanyaya yollayin tazminat alip donerler :D

Mutlu Değerli
19-09-2015, 16:30
Ies eger guvenlik paketliyse +10 ekle :D

parça boyalı aracıma 5 daha ekliyorum :D :D

bason
19-09-2015, 16:48
Genelde bu tarz büyük cezai işlemlerde markalar yerine ülkeler devreye giriyor. Ben sanmıyorum bir şey olsun ama hayırlısı diyelim. :D Fransa ile ermeni tasarısında ters düştüğümüzde nasıl sarkozy denen düğmeci renault artık türkiye de üretilmicek gibisinden tehditler savurmuştu sanki kendi şahsi firmasıymış gibi. Sonuçta bu tarz uluslararası markalardan da ülkelerin çok büyük gelirleri var ondan yedirmezler diye düşünüyorum. :D Merkel teyze işe el atar.

Tüh tamda F1 e girecekti VW... :D

Octane
19-09-2015, 18:26
Alman grubu değil mi. Hep itlik serserilik :D

qatrio
19-09-2015, 19:10
Hiç bir çakallık yapılmadan üretilen polo gti aracım satılıktır. Helal yazılımlıdır.

NakkaSss
19-09-2015, 23:16
Tüh tamda F1 e girecekti VW... :D

Orada yaparsa çakallık affetmezler ama :D

bilalMW
19-09-2015, 23:24
GM'den sonra sağlam bir balon daha.

MertSerhanÖ.
19-09-2015, 23:37
Sis farsiz jettayi 60 liraya cakan dogus mudurlerini almanyaya yollayin tazminat alip donerler :D

:D:D çok iyidi broo

elma
19-09-2015, 23:49
18 milyar dolar olası maksimum ceza. keslinlikle o seviyede olmaz ki eğer olursa zaten vw ödemiceği için bu sefer amerikan halkı sıkıntı yaşar vw pazardan çekileceği için.

Sti_Ozan
19-09-2015, 23:51

40 la kurtarirsak iyi,unalin elinden cikanlar falan 60 olur zaten vtec2 yi konusmaya gerek yok bide es olursa oh :D

997TT
19-09-2015, 23:51
Ceza dusucektir ama bir ceza alicaklar fakat hic birsey olmaz.
Mali tablolarina bakin...

darkmoon
19-09-2015, 23:53
hiç bir şey olmaz.. vw demek almanya hükümeti demektir.. vw alman hükümetinden gerekirse almanya başbakanına kadar araya insan sokar..

Yigit-Y
20-09-2015, 09:40
alamanlar o parayı vereceğine savaş çıkartır :)

Runaway
20-09-2015, 09:55
hiç bir şey olmaz.. vw demek almanya hükümeti demektir.. vw alman hükümetinden gerekirse almanya başbakanına kadar araya insan sokar..

+1 bencede bi şekilde hallederler

atituti
20-09-2015, 10:27
ya bu marka 20 sene önce emekli yada fakir arabasıydı :D geldiği duruma bak iyi atılım yapmış :)

darkmoon
20-09-2015, 13:03
ya bu marka 20 sene önce emekli yada fakir arabasıydı :D geldiği duruma bak iyi atılım yapmış :)

hala öyle misyonundan bir şey kaybetmedi.. sen türkiye fiyatlarına bakma o bizim iç sorunlarımız ötv si mtv si kdv si.. yoksa hala marka aynı misyonunda devam ediyor..

AşkınS.
20-09-2015, 15:53
Neyseki bizim böyle dertlerimiz yok, zaten sırf bu yüzden yerli üretim araç yapmadık :) :) :)

HondatugraL
20-09-2015, 16:01
das auto :D

Network
20-09-2015, 19:18
Bir ülkenin "ağırlığı" burada devrede giriyor iste, gerektiğinde vuruyor tokadı... asgari müşterekte buluşup hallederler o ayrı mesele ama bak biz bile öğrendik böyle bir sıkıntı olduğunu, normalde bizim memleketin de referans bir test sisteminde bunu kontrol ettirmesi gerekir ama nerede o test odası nerede o personel... hem elin almanından daha mı iyi bileceğiz... CARB, EPA gibi emisyonu takip eden, standartları belirleyen kuruluşlara selam olsun, darısı başımıza...

jeffy
21-09-2015, 08:47
haberi biraz önce hürriyette gördüm.

bu iş biraz ciddileşiyor sanırım

Mehmet Gazihan
21-09-2015, 08:54
Chiplidir onlar

R.S.C
21-09-2015, 11:11
Gazihan +1

2. elde ki yeni başlıklardan biri

" Fabrika çıkış yazılımlı seri" özel üretim :cool:

:)

merttepe
21-09-2015, 16:15
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.net/image/1/1000/0/uploads/articles/screen-shot-2015-09-21-at-10.3-56000efcd8745.png

merttepe
21-09-2015, 16:16
https://www.youtube.com/watch?v=Orv7XHz7Hi4

OmerRS
21-09-2015, 17:01
Zaten altı üstü bikaç yüzbin araba satıyor yılda. Amerika pazarı için bir mesele değil. Çekilse de olur.

cabrioleter
22-09-2015, 01:59
Zaten altı üstü bikaç yüzbin araba satıyor yılda. Amerika pazarı için bir mesele değil. Çekilse de olur.

abi bildiğim kadarıyla sektörün içinden birisin ama yorumların gerçekten sektörden çok kopuk.
adamlar sırf temmuz ayında 75.888 araç satmış amerikada. seneye vurdun mu deli rakam ediyor. koskoca pazardan çekilmek ne demek yahu?
geçende de en iyisi 20-30 hothatch satıyor tr pazarını neden taksın diyordun? an itibari ile 91 satılık polo gti var satılmayanları sen düşün ki Türkiye pazarı için bir hothatch olarak muazzam rakam. demek ki neymiş doğru motor kombinasyonu uygun fiyat Türkiye'de satıyormuş.
bu mantıkla bakarsak bentley temmuz ayında 208 araç satmış Amerika'da. Tüm dünyadan çekilse sıkıntı olmaz yani.

her şeyi geçtim adamlar amerikanın bu sayılarla en çok satan 14. markası. Türkiye'de ise bu marka peugeota tekabül ediyor. (ağustos ayı rakamlarıyla)
altındaki büyük markalar ise sırasıyla audi, seat, honda. bunlar piyasadan çekilmeye kalksa zaten 1-2 bin aracı zor satıyoruz diye Türkiye piyasası ne olur bir düşünün..

İbrahim33
22-09-2015, 08:47
hala öyle misyonundan bir şey kaybetmedi.. sen türkiye fiyatlarına bakma o bizim iç sorunlarımız ötv si mtv si kdv si.. yoksa hala marka aynı misyonunda devam ediyor..

kötü araba mı yani ? örn : bence bir golf 7 tsi act sıfınında kafaya oynar. daha iyisi var mı ? varsada ben bilmiyorum.

34btr1907
22-09-2015, 09:04
amerıkayı turkıye zannedenler var bır sekılde hallolur falan :D badem bıyıklar yonetseydı olabılırdı doğru..

sanırım araç sahıplerının alın bunu gerı dıyıp ıade hakkı doğabılırmış yada tazmınat isteme hakkı,iş ciddi.

http://www.topgear.com/car-news/insider/americas-big-vw-emissions-scandal-what-does-it-all-mean

merttepe
22-09-2015, 09:08
abi bildiğim kadarıyla sektörün içinden birisin ama yorumların gerçekten sektörden çok kopuk.
adamlar sırf temmuz ayında 75.888 araç satmış amerikada. seneye vurdun mu deli rakam ediyor. koskoca pazardan çekilmek ne demek yahu?
geçende de en iyisi 20-30 hothatch satıyor tr pazarını neden taksın diyordun? an itibari ile 91 satılık polo gti var satılmayanları sen düşün ki Türkiye pazarı için bir hothatch olarak muazzam rakam. demek ki neymiş doğru motor kombinasyonu uygun fiyat Türkiye'de satıyormuş.
bu mantıkla bakarsak bentley temmuz ayında 208 araç satmış Amerika'da. Tüm dünyadan çekilse sıkıntı olmaz yani.

her şeyi geçtim adamlar amerikanın bu sayılarla en çok satan 14. markası. Türkiye'de ise bu marka peugeota tekabül ediyor. (ağustos ayı rakamlarıyla)
altındaki büyük markalar ise sırasıyla audi, seat, honda. bunlar piyasadan çekilmeye kalksa zaten 1-2 bin aracı zor satıyoruz diye Türkiye piyasası ne olur bir düşünün..

Arkadaş ironi yapmıştır diye umdum bende.

34btr1907
22-09-2015, 09:10
VW. Group chief executive Martin Winterkorn has issued a statement that sounds like an admission of guilt. “I personally ** deeply sorry that we have broken the trust of our customers and the public.”

ceo kabullenmiş gibi. hatayı. !

İbrahim33
22-09-2015, 09:26
bir şey çıkacağını bende zannetmiyorum koskoca almanya parasını kaptırmaz.

fdoganb
22-09-2015, 12:14
olayla ilgili başka bölgelerde de soruşturma başlatılacağını okudum. Eğer avrupa pazarında da benzer işler yapılmışsa vw grubu çok ciddi sıkıntılara girer. Ki abd emisyon normları avrupaya göre daha gevşek diye biliyorum yanlışsam bilgilendirin

evolution_9
22-09-2015, 12:20
savcıyı hapse atarlar hakiminde ucra bi yere gönderip yerine kendi adamlarını yerleştirirler olayda kapanır

OmerRS
22-09-2015, 13:18

Bahsedilen satış rakamları ABD pazarı için pek parlak değildi zaten dolayısıyla şu anki duruma baktığımızda ödeyecekleri ceza, retrofit yapacakları araç masrafları, yaşayacakları imaj kaybı ve emisyon normlarına uymaları durumunda araçlarının eski cazibesinin kalmayacağı sonuçlarının karşısında pazardan çekilmesi daha karlı görünüyor.

VW gibi firmalar satışlarını bu tarz güvenlik ve çevre kriterlerinin çok sıkı olmadığı çin gibi pazarlarda yapıyor. Firmanın yaptığı kar ABD pazarından çok daha fazla buralarda.

Diğer yandan VW için bu pazarın küçüklüğünü göstermek açısından Türkiye ile kıyaslarsak: VW'in ABD pazarı Ağustos ayındaki toplam satış rakamı 32 bin. Buna karşılık Türkiye'de bile aynı ay 13 bin araç satmış. Aynı karşılaştırmayı Ford için yaparsak Türkiye'de geçtiğimiz ay 10 bin araç satarken ABD'de bu sayı 225 bin! yılda 2.4 milyon.

Bunlara ek olarak ABD pazarınd araç satmak ile herhangi bir küçük Avrupa ülkesinde satışa devam etmenin aynı şey olduğunu düşünmeyin. Yani şu anda Türkiye'de ayda sadece bikaç yüz araç satan bir üretici halihazırda bütün Avrupa gerekliliklerini karşılayan bir ürün gamına sahip dolayısıyla aynı araçları bütün Avrupa'da pazarlayabilir, ancak ABD gereklilikleri çok farklılık gösterdiğinden bir Avrupalı üretici olarak Amerika'da araç satmak çok daha meşakatlidir.

Kısacası öncesinde de yazdığım gibi ABD pazarı VW için şu an bulunduğu durumda çok da mantıklı bir saha gibi durmuyor. Zaten halihazırda size büyük kazanç sağlamayan bir cephede neden hem imajınız hemde karlılığınızı riske atarak savaşasınız ki? Şu anda VW gibi bir markanın mevcut durum ve öncesinde hala ABD pazarında bulunmasının satıştan çok dünya çapında marka olma ve en büyük firma olma amacı kaynaklı olduğu söylenebilir.

Hot hatch konusu da açılmışken ona da değinelim. Bahsedilen araçlar C sınıfı idi ve bu sınıftaki hot hatch lerin satışı dediğim gibi Türkiye pazarında 10'lar ile ifade ediliyor ancak. Bu durumda hiçbir üreticiden sizin bu dar pazarınız için ürünlerinde değişiklik yapmasını bekleyemezsiniz. Halihazırda bu sınıf araçlar 2.0 ve üzeri hacimlerle Avrupa ve ABD gibi büyük pazarlarda çok iyi satış rakamlarına sahipler. Bir alt sınıfta ise 1.4 ve 1.6 bandındaki modellerin satışları 100'lerle ifade edilebiliyor ki bu rakam Avrupa'da 10000 lerce araca ulaşır. Zaten baktığınızda eskiden 1.4 olan araçların şu anda 1.8 olarak güncellendiğini görebilirsiniz, bu da bize Türkiye gibi küçük bir hot hatch pazarını üreticiler rahatlıkla gözden çıkarabiliyor. Eğer gerçekten bir potansiyel olduğunu düşünselerdi BMW ve Mercedes gibi orta sınıfta 1.6 motorlu araçlar sunmak gibi bir aksiyon alırlardı.

JayVTEC!
22-09-2015, 13:58
18 degil 26 milyar dolar oldugu soyleniyor suan fabrika icerisinde ulan zaten ferdinand piech CEO luktan cekildikten sonra sebebi (suanki) martin winterkorn dur işler sarpa saricakti volkswagen sendikasida %90 winterkornun arkasinda durdugu icin gerekceside 2018 de dunya markasi yapacagim sozu olmustu. Suanda burada ben dahil cogu kisi işinden olma korkusu icinde maalesef winterkornun gereksiz oyunlari yuzunden bu marka cok gerilicek

NakkaSss
22-09-2015, 14:15
Bekleyip göreceğiz bakalım.

TheAce
22-09-2015, 14:29
işin değişik olanı, adamlar bildiğin yazılımsal bir hile yapmış. test edilme sürecinde düşük göstermişler yazılımla araçlar normal kullanımda 40 kat aşıyormuş değeri :) kesin ar-ge departmanında Türk var :)

individual
22-09-2015, 14:38
Ben zaten şüpheleniyordum.Hala eski motorlar devam ediyor revizyon yapıp yeni modellerde kullanıyordu.

VW yeni bir dizel motor yapması lazım bence artık.

Rakipleri çok ilerledi.

i-vtec07
22-09-2015, 15:11
peki bu ceza vw nin batmasına yol açabilecek kadar büyük bi miktar mı ?

TheAce
22-09-2015, 15:12
peki bu ceza vw nin batmasına yol açabilecek kadar büyük bi miktar mı ?

imkansız benim gözümde, adamlar elinde bulundurduğu markalardan birini satsa zaten borcun birkaç katı büyüklükte bedeli öder ki adamlar geçen sene 26 milyar euro kar açıklamış.

elma
22-09-2015, 15:25
İsterse ödemez napacaklar zorla alamazlarya :D

Ceza araç başı max verilebilecek 37.500 dolar.

Octane
22-09-2015, 15:48
Bu haberle vw hisseleri %17 düşmüş. Seneye geri çıkacaktır, millet ampul etrafında dönen sinekler gibi vw etrafında dönüyor. Hepsi unutulur. Almanyada gidip vw hissesi alın. Seneye de payımı unutmayın.

Wromm
22-09-2015, 16:26
işin teknik özeti şurada: http://www3.epa.gov/…uments/vw-nov-caa-09-18-15.pdf

şimdi epa trafiğe çıkacak olan araçların gaz salınımlarını v.s. denetlemekle yükümlü, araç üreticileri de epa'dan lisans almak zorunda.

lisansı alırken de bizim araba şu gazlardan şu kadar salınım yapıyor, şu şekilde çalışıyor gibi bir beyanda bulunuyorlar.

vw beyanda bulunurken gerçeğinden düşük değerler vermiş ve araçlara aecd yani auxiliary emission control device koyduğunu bildirmemiş.

nedir bu aecd? bu aecd motorun çalışma parametrelerni değiştirerek, filtreleri v.s. açıp kapayarak motorun gaz salınım değerlerini değiştirebilen herhangi bir sistem demek.

vw ne yapmış peki?

vw aracın bilgisayarına test edildiğinde daha düşük salınım yapmasını sağlayan bir yazılım yüklemiş.

yazılım test edildiğini nasıl anlıyor?

araçlar direksiyonun pozisyonuna, aracın hızına ve basını ölçerek test edilip edilmediğini anlıyor.

anlayınca ne yapıyor?

araç test edildiğini anladığında dyno colibration moduna geçiyor, bu modun ismi test esnasında kullanılan dinamometre cihazından almış.

araç test edilmediğini anladığında ise road calibration modunda çalışıyor. bu modda çalışmaya başladığında katalizör daha verimsiz çalışıyor, yani daha az nox filtreliyor ve performansı daha az düşürüyor.

epa köfteyi nasıl çakmış?

olay ilk west virginia universitynin yayınladığı bir araştırmada ortaya çıkıyor. araştırma international council on clean transportation'ın 2012 model jetta ve 2013 model passat'ın kullanım sırasında ciddi ölçüde daha yüksek salınım yapmasını fark etmesine dayanıyor.

batı virjinya üniversitesinin yayının ardından vw ne yapmış?

vw sorunun muhtemelen teknik sorundan kaynaklandığını iddia edip bazı araçları geri çağırmış. ancak epa atılan bu admının ne kadar etkili olduğunu ve neden standart yöntemlerle test ederken farklı test etmezken farklı sonuçlar çıktığını ve neden aracın kendi ölçüm sisteminin bu farkı bildirmediğini araştırmaya karar vermiş.

araştırmalar sonrasında epa vw'in durumu net bir şekilde açıklamadığı taktirde 2016 model araçlara onay vermeyeceğini söylediğinde vw sistemi kandırmak için yazılım geliştirdiğini itiraf etmiş.

anlayacağınız abd'nin çevreyi koruma kurumu alman doladırıcıları öttürmüş, daha da öttürecek.

-Alıntıdır-

Berkan
22-09-2015, 18:17
50. mesajdaki gibi tam net anlatılınca baya kalın bir sıkıntı olduğu ortya cıkıyor

SubieGuy
22-09-2015, 21:12
VW dünya çapında sattığı 11milyon 2.0 TDi motorlu aracın alayında aynı hileyi itiraf etti, bu sene bu iş için kenara 7 MİLYAR dolar ayırdığını açıkladı, ama hisselerinin %18 değer kaybetmesini engelleyemedi...

http://jalopnik.com/volkswagen-admits-it-cheated-with-11-million-engines-s-1732283322

Bizde ne olacak hakkatten çok merak ediyorum, bence çevre koruma vs bizimkiler bişey demezken Almanlar gelip ücretsiz yazılım atalım, bakım yapalım, ıslak mendil, peluş oyuncak verelim vs vs diyecek... Laughing

fdoganb
22-09-2015, 21:33
VW dünya çapında sattığı 11milyon 2.0 TDi motorlu aracın alayında aynı hileyi itiraf etti, bu sene bu iş için kenara 7 MİLYAR dolar ayırdığını açıkladı, ama hisselerinin %18 değer kaybetmesini engelleyemedi...

http://jalopnik.com/volkswagen-admits-it-cheated-with-11-million-engines-s-1732283322

Bizde ne olacak hakkatten çok merak ediyorum, bence çevre koruma vs bizimkiler bişey demezken Almanlar gelip ücretsiz yazılım atalım, bakım yapalım, ıslak mendil, peluş oyuncak verelim vs vs diyecek... Laughing
burada bu olayın üzerine gidilemez ki. tr distribitörü belli, distribütörün arkası belli. bir de kim takar tr'de egzoz gazı salınımını
yansın bilmemnelerin alayı su veren itfaiyenin hortumunu...

Kadyr
22-09-2015, 22:43
iyi oldu bunlara ama gelip açısını tr den çıkarırlar zam yaparak

cabrioleter
23-09-2015, 00:23
Bahsedilen satış rakamları ABD pazarı için pek parlak değildi zaten dolayısıyla şu anki duruma baktığımızda ödeyecekleri ceza, retrofit yapacakları araç masrafları, yaşayacakları imaj kaybı ve emisyon normlarına uymaları durumunda araçlarının eski cazibesinin kalmayacağı sonuçlarının karşısında pazardan çekilmesi daha karlı görünüyor.

VW gibi firmalar satışlarını bu tarz güvenlik ve çevre kriterlerinin çok sıkı olmadığı çin gibi pazarlarda yapıyor. Firmanın yaptığı kar ABD pazarından çok daha fazla buralarda.

Diğer yandan VW için bu pazarın küçüklüğünü göstermek açısından Türkiye ile kıyaslarsak: VW'in ABD pazarı Ağustos ayındaki toplam satış rakamı 32 bin. Buna karşılık Türkiye'de bile aynı ay 13 bin araç satmış. Aynı karşılaştırmayı Ford için yaparsak Türkiye'de geçtiğimiz ay 10 bin araç satarken ABD'de bu sayı 225 bin! yılda 2.4 milyon.

Bunlara ek olarak ABD pazarınd araç satmak ile herhangi bir küçük Avrupa ülkesinde satışa devam etmenin aynı şey olduğunu düşünmeyin. Yani şu anda Türkiye'de ayda sadece bikaç yüz araç satan bir üretici halihazırda bütün Avrupa gerekliliklerini karşılayan bir ürün gamına sahip dolayısıyla aynı araçları bütün Avrupa'da pazarlayabilir, ancak ABD gereklilikleri çok farklılık gösterdiğinden bir Avrupalı üretici olarak Amerika'da araç satmak çok daha meşakatlidir.

Kısacası öncesinde de yazdığım gibi ABD pazarı VW için şu an bulunduğu durumda çok da mantıklı bir saha gibi durmuyor. Zaten halihazırda size büyük kazanç sağlamayan bir cephede neden hem imajınız hemde karlılığınızı riske atarak savaşasınız ki? Şu anda VW gibi bir markanın mevcut durum ve öncesinde hala ABD pazarında bulunmasının satıştan çok dünya çapında marka olma ve en büyük firma olma amacı kaynaklı olduğu söylenebilir.

Hot hatch konusu da açılmışken ona da değinelim. Bahsedilen araçlar C sınıfı idi ve bu sınıftaki hot hatch lerin satışı dediğim gibi Türkiye pazarında 10'lar ile ifade ediliyor ancak. Bu durumda hiçbir üreticiden sizin bu dar pazarınız için ürünlerinde değişiklik yapmasını bekleyemezsiniz. Halihazırda bu sınıf araçlar 2.0 ve üzeri hacimlerle Avrupa ve ABD gibi büyük pazarlarda çok iyi satış rakamlarına sahipler. Bir alt sınıfta ise 1.4 ve 1.6 bandındaki modellerin satışları 100'lerle ifade edilebiliyor ki bu rakam Avrupa'da 10000 lerce araca ulaşır. Zaten baktığınızda eskiden 1.4 olan araçların şu anda 1.8 olarak güncellendiğini görebilirsiniz, bu da bize Türkiye gibi küçük bir hot hatch pazarını üreticiler rahatlıkla gözden çıkarabiliyor. Eğer gerçekten bir potansiyel olduğunu düşünselerdi BMW ve Mercedes gibi orta sınıfta 1.6 motorlu araçlar sunmak gibi bir aksiyon alırlardı.

yazının bir kısmına katılmakla büyük bir kısmı uzun uzadıya yine kopuk söylemlerden oluşuyor. Türkiye'ye istediği gibi 1000 tane satmakla koskoca amerikaya yüzbinlerle ifade edilen rakamı satmak çok mu aynı şey gibi duruyor oradan? sonuçta araç başına karlılık 3 aşağı 5 yukarı aynı değil mi? ha 1000 olmuş ha 2000 kapitalist bir şirket satabildiğini satabilmek. ama buradaki araç sayısı binlerle değil yüzbinlerle ölçülüyor.

marka imajı o, bu, şu.. artık internet çağındayız bakın abd'deki bir söylenti forumda sayfalarca tartışılıyor amerikada imajı çizilen markanın avrupada imajı çizilmeyecek mi? avrupa'da karlılığı düşmeyecek mi? geçen sayfada borsa durumu ortada yüzde 18 düşmüş. bu durumda pazardan çekilmek değil bu cezadan hafif yırtmak daha fazlasını satmak ister en karlısı budur. ceza yenildikten sonra pazardan çekilmenin bir mantığı yok.. üstelik amerikanın yanıbaşında onlarca yıldır işleyen vw fabrikaları varken.

hem avrupadaki, abd'de ki binleri tr ile kıyaslamayalım demişsin hem de oradaki 10binlerce satılan hothatchi Tr ile kıyaslamışsın hocam. ben inanmıyorum ki b veya c segmenti bir almanya'da bir ingiltere'de satılan senelik hothatch sayısı bir kaç bini geçsin.. bir ingilterede senede 10bin hothatch satılıyor mudur mesela?
ben de biliyorum Türkiye'ye göre hareket etmeyeceklerini ama bu kayıpları olur fazlası değil. Senin de örneğindeki gibi koskoca bmw, mercedes bu ülkeye özel motor seçeneği ile geliyorsa bu küçücük pazar bile yabana atılır demek değil ki. nispeten ucuz diyeceğimiz hondanın seatın bmw'nin mercedes'in 3 de 1 i kadar satması üstelik honda yerli(!) iken komedi bir durum.

cabrioleter
23-09-2015, 00:25
imla hataları için kusura bakmayın...

bilalMW
23-09-2015, 00:44
Abd pazarından çekilemez eğer sen dünya birincisi onayacaksan ve toyota'yı geri de bırakmak istiyorsan daha dün 0 dan fabrika yaptı adamlar Tennessee'ye. Sırf o ülkede us-pec passat satmak için. Yıllık 150.000 civarı kapasitesi olan bir tesis birde. Elbette bunun bedelini ödeyecekler. Elbette bu Martin'in yanına kalmaz eğer bilimum taht oyunları yoksa VAG'da.
Ama bir şekilde oluşan zararı göğüsleyip usa'de devam edeceklerdir. 2018 Misyonunu belki de yalan oldu. Ama yeniden organize olup karlılığı sağlamak adına devam edeceklerdir.

JayVTEC!
23-09-2015, 01:04
Abd pazarından çekilemez eğer sen dünya birincisi onayacaksan ve toyota'yı geri de bırakmak istiyorsan daha dün 0 dan fabrika yaptı adamlar Tennessee'ye. Sırf o ülkede us-pec passat satmak için. Yıllık 150.000 civarı kapasitesi olan bir tesis birde. Elbette bunun bedelini ödeyecekler. Elbette bu Martin'in yanına kalmaz eğer bilimum taht oyunları yoksa VAG'da.
Ama bir şekilde oluşan zararı göğüsleyip usa'de devam edeceklerdir. 2018 Misyonunu belki de yalan oldu. Ama yeniden organize olup karlılığı sağlamak adına devam edeceklerdir.

Ya oyle soylemler varki suan eski CEO piech bu hatayi bildigi icin birakmis winterkorna devretmis ancak winterkorn ozur mesaji yayinladi suan agzi yuzu birazcik kaymis sekilde artik merkel teyzeyle oturucak masaya belirli bi yuzdesi devletin oldugu icin vw grubunun nasil isin icinden cikacaklarini dusunucekler ama bosa olucak 2007 de ayni olay oldu jetta passatlarda hepsi geri geldi isciler cikartildi golf 7 ciktiktan sonra tekrar canlandi ama tekrar 3 4 yil kayip yasanicak tabikide 2018 yerlerde suan nasil bi plani var gorucez vwnin..

cabrioleter
23-09-2015, 01:30
Volkswagen ölcümleri nasil manipüle etti?

Hepimizin bildigi gibi Volkswagen Amerikada NOx ölcümlerini manipüle ettigini kabul etti. Peki bunu nasil yapti?

Öncelikle bunun sebebine bakmak lazim. Avrupadaki herkes Amerikada yakit tüketiminin önemli olmadigini, katalizatöre ihtiyac bile duymadiklarini falan düsünüyor. Isin ic yüzü ise öyle degil. EPA`nin (https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Environmental_Protection_Agency) son koydugu standartlar KM basina NOx saliniminda Euro-6 standardinin tam olarak yarisina izin veriyor. Yani Avrupada piyasayi domine eden TDI motorlar Amerikada oyun disi.

Kimya bilimi ise bu noktada devreye giriyor. Adblue (https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_exhaust_fluid) denen bir sivi Dizel motorlarin egzoz gazina püskürtüldügünde NOx (NO ve NO2) gazlari su, karbondioksit ve azot olarak egzozdan atiliyor.

Sikinti ise su: Adblue deposu sadece 5 litre ve bu sivi bittiginde Motor kontrol lambasi yaniyor ve arac calismiyor. Uzun bir yokus yukari cikista daha fazla mazot motora gittiginden daha fazla emisyon olusur ve daha fazla Adblue kullanilir. Ancak kimse aracini 500 km yük altinda kullandi diye servise götürmek yada cekici cagirmak istemez.

Bu yüzden VW soyle bir cinlige girisiyor: ECU icine aracin test edilip edilmedigini anlayan bir progr***** yerlestiriliyor. Testler sürekli ayni oldugundan (belli bir süre su hizla git, dur tekrar kalk tam gaz git, dur, rolantide kal vs.) ve özel sartlar altinda yapildigindan (belirli lastik basinci vs) bunu anlamak aracin bilgisayari icin hic zor degil. Test modu aktif oldugunda Adblue adli sivi bol keseden kullanilarak güzel NOx emisyonlari elde ediliyor. Arac test modunda olmadiginda ise Adblue sonraki bakima yetecek sekilde kullaniliyor ve müsteriler icin ekstra sorun acilmamis oluyor.

Bu yapilan islemin NOx emisyonlarini 40 kat arttirdigi söyleniyor. Motorlar Euro 6 standardinda ise bunun dogru oldugunu sanmiyorum ama elimde tabiiki veri yok.

Ülkemizde Katalizatörler performans ugruna sökülürken milletin bunlarla ugrasmasi tabiiki ne kadar ironik…

Bakalim VW ne gibi yaptirimlarla karsi karsiya kalacak, görecegiz.

teknoseyirde bu yazıya denk geldim. oldukça güzel açıklanmış durum. özellikle de kat iptalci ülkemiz için..

bilalMW
23-09-2015, 01:36
abd emisyon standartları euro 6'dan daha mı sert?

burkaykalyon
23-09-2015, 08:07
abd emisyon standartları euro 6'dan daha mı sert?

Onu bunu salla sen. Yusuf yusuf modu var mı sende yoksa sülalem raad pampa modunda mı takılıyon bayide :D

ghibli06
23-09-2015, 08:17
olay bizim TUV e giderken xenon, egsoz vs ne varsa söktürüp, vizeyi alınca geri taktırmamızla aynı şey... kontrol yapılırken emisyonu düşürecek ayrı bir yazılım var içinde, ben zaten VAG grubunu hiç anlamamışımdır, bazı motorlar teknolojik bazıları 8V Hitler...

merttepe
23-09-2015, 17:20
facede arkadaşım paylaşmış, espiriler müthiş :D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12046755_870242576377607_3804716344922309966_n.jpg ?oh=4cb6db23f9b78280b478863108b19ae2&oe=565E8501
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11036483_870242646377600_4771192250697619567_n.jpg ?oh=c5123ca29556d0c214e1904b085e62c2&oe=565FCE10
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12006380_870242626377602_4106964235680441338_n.jpg ?oh=8b6d2466e8518cda29c298a797c799dd&oe=569D0072

34btr1907
23-09-2015, 17:23
ceo istifa etmiş sanırım

Grimlord
23-09-2015, 18:32
Das Üçkağıt :)

Kapısı tok diye almaya 85 bine jetta almaya devam eder bizim milletimiz

elma
23-09-2015, 19:23
Ceketimi alır çıkarım - vwusa

Low-Rider
23-09-2015, 19:51
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/12042814_10153298425794601_6477849245050867384_n.j pg?oh=e97ba49f66746e6c88690aa2803852f9&oe=5694B65F&__gda__=1449192202_ec43868700885ac26c56326d731b6ff e

Sezgin
23-09-2015, 20:00
Forumun yarisi kat iptalli araba kullaniyor, sonra burda gelip emisyon degerleri cok onemli bak sen duzenbaz vw, kazikci vw diyor. O da bi garip :D

Low-Rider
23-09-2015, 20:06
Forumun yarisi kat iptalli araba kullaniyor, sonra burda gelip emisyon degerleri cok onemli bak sen duzenbaz vw, kazikci vw diyor. O da bi garip :D

Forumun yarısı vw gibi düzenbazlık yapıp milyarlarca dolar indirmiyor ama cebe :D

Sezgin
23-09-2015, 20:08
Forumun yarısı vw gibi düzenbazlık yapıp milyarlarca dolar indirmiyor ama cebe :D

Hahaha tespit gibi tespit orasi oyle :D Yesinler cezayi valla yarisma programi izler gibi bekliyorum sonucunu :D

JayVTEC!
23-09-2015, 20:46
Martin Winterkorn istifa etti bugun yerine buyuk ihtimalle porsche nin ceo su yada sendika baskani gecicek

Yigit-Y
23-09-2015, 21:45
1.9 tdi fiyatları düşermi şimdi yaw :)

BARR
23-09-2015, 21:47
Batan geminin malları bunlar, alınık Golf R boyasiz kazasiz 50.000tl

Mehmetmert
23-09-2015, 22:05
Ulan ben DPFyi sokmustum ya millet neyin kavgasini ediyor.Kendimden utandim valla :D

HG6161
24-09-2015, 00:59
Yaptiklari ciddi manada sahtekarlik arkalarinda her ne kadar guclu bir hukumet olursa olsun bu olaydan gule oynaya cikamayacaklari asikar kisacasi vw nin ciddi bir zarara ugrayacagi kesin artik rakam ne olur hep beraber bekleyip gorucez rakama gorede isin rengi degisir bahsedilen rakam vwyi en az iki haneli yil geriye goturur..

!KO
24-09-2015, 01:19
cevreyı kırletme olayı ayrı bı olay siz sanıyomusunuzkı cevreyı kırletmeden o tork hp degerlerıyle cıkacak aracınız ?
sımdı vw aracları gerı cagırıp yazılımı duzeltıp %20 performans dususu yasasanız nolacak ? demıcekmısınız bız bu parayı x tork dıye verdık ?

kullanıcının acacagı davalar
rakabet kurumunun acacagı davalarda var daha

bilalMW
24-09-2015, 15:32
Onu bunu salla sen. Yusuf yusuf modu var mı sende yoksa sülalem raad pampa modunda mı takılıyon bayide :D

TR'yi etkileyeceğini pek sanmıyorum kanka. Burada euro 4 de satsalar deli gibi satar. Az yakıyooo yeaa yeter modunda Türk halkı çok tınlar ya çevreyi..

cevreyı kırletme olayı ayrı bı olay siz sanıyomusunuzkı cevreyı kırletmeden o tork hp degerlerıyle cıkacak aracınız ?
sımdı vw aracları gerı cagırıp yazılımı duzeltıp %20 performans dususu yasasanız nolacak ? demıcekmısınız bız bu parayı x tork dıye verdık ?

kullanıcının acacagı davalar
rakabet kurumunun acacagı davalarda var daha

Recall kampanyası yaparlar yazılım güncelleme yaparlar eğer performans düşmesi olursa üffff cidden büyük sıkıntı.

cabrioleter
24-09-2015, 15:54
Yahu millet 136hp dizel motor satarlarken 105hp tdi sattılar daha yeni 120hp ye çıktılar ona rağmen nasıl becermişler bu kadar emisyon çıkartmayı?

Ceo gitti sırada audi var seat ve skodaya sıçrar bu alayında aynı motorlar var.

30 milyar avro erimişler borsada daha da eriyecekleri gün gibi ortada.. 7 milyar dolar geri çağırmalar için ayırmışlar ama 11 milyon araç daha fazlası ceplerinden çıkabilir.. 18 milyar da ceza öderlerse vay vag grubunun haline. Yaptıklarına karşı sevinmedim değil..

Mehmetmert
24-09-2015, 16:11
Sorun 1.6 tdilarda degil 2.0 tdilarda,gerci Amerikada hic 1.6 TDI Satilmadigi icin bilinmez belki bizim motorlardada vardir.Hatta bide arabayi direkt roller test bench moduna bile solabiliyorsun

cabrioleter
24-09-2015, 16:30
Sorun 1.6 tdilarda degil 2.0 tdilarda,gerci Amerikada hic 1.6 TDI Satilmadigi icin bilinmez belki bizim motorlardada vardir.Hatta bide arabayi direkt roller test bench moduna bile solabiliyorsun

O daha da komik olur.. Bmw 245 hp 2.0 dizel satarken vw hala 140-150-170 hp dizel motor satıyordu yine az güçle çok emisyon.. Daha da güç kısarlarsa nerde kaldı mühendislik nerde kaldı ar-ge?

fdoganb
24-09-2015, 16:33
Vw avrupada da hile yaptığını itiraf etmiş. Şimdi başlıyor eğlence

cabrioleter
24-09-2015, 16:43
Mobilden baktığım kadarıyla amerika sitesinden dizel araçları kaldırmış görebilen var mı?

turci
24-09-2015, 16:45
bildiğim kadarı ile 1.6 ve 2.0 motorlar.
ortalıkta dolaşan haberler vw yaptığına göre diğer markalar da yapmış olabilir şeklinde.
Almanya'da bu iş kapanmaz, sonuna kadar giderler.
bakalım seat ve skodaya ne zaman sıçrayacak?

SerkanYazgan.
24-09-2015, 16:53
bmw ye de sıçramış, iddaaları reddediyor ama bir motorunda ab standartlarının kat kat üstünde çıkıyormuş emisyon değeri. Hisseleri %10 düşmüş..

Maxi
24-09-2015, 16:53
Usa da satilmayan araclari artik tr ye saplarlar
Nasilsa bizde sira var!

merttepe
24-09-2015, 17:09
Vw bunyesindeki birtakim markalar satisa cikacak.

fdoganb
24-09-2015, 17:23
Ben de bu işin yalnızca vw ag bünyesinde kalmayacağını düşünüyorum. Muhtemelen tüm otomotiv piyasası bir şekilde elden geçecektir. Bmwde de böyle bişi çıktıysa ateş fiata sıçrar sırada

MBuğra
24-09-2015, 17:47
Türkiye'de VAG grubuna hiç bir şey olmaz. Ne de olsa Doğuş üstüne VW arması taktığı boku bile sayar bu ülkede. Bu haberler de yarına unutulur gider. Bu devletin, bu cumhuriyetin koca cumhuriyet savcısını öldürdüler 1 hafta sonra haber niteliği kalmadı, unutuldu, gitti.

Şahsen VW'in sahibi olsam komple Türkiye ve 3. Dünya ülkelerine yönelirdim şu saatten sonra. Fiyatlardaki bindirimimi biraz azaltsam, zaten bayram ederler. Yazık sevindi sabiler derdim :)

Mehmetmert
24-09-2015, 17:52
O daha da komik olur.. Bmw 245 hp 2.0 dizel satarken vw hala 140-150-170 hp dizel motor satıyordu yine az güçle çok emisyon.. Daha da güç kısarlarsa nerde kaldı mühendislik nerde kaldı ar-ge?

Ya mesele guc degil ona kalirsa su anda passatta 2.0 tdi 240hp satiliyor.140-150-177-190 secenek cok fazla.Demek istedigim mesele guc degil.Simdilik sadece 2.0 TDIlarda kabul ettiler ama 1.6 tdi yada 3.0 tdi hakkinda bilgi yok.Hatta bazi yazilarda araba dyno modunda oldugunu algilayinca adblue basiyormus.1.6TDIlarda adblue yok mesela bazi 2.0 TDIlardada yok.Testle de atiyorum soyle oluyormus salliyorum
20km/h hiza 10snde hizlan
10km/h hiza 5snde yavasla
50km/h hiza 30 saniyede cik gibi 5-6 km yol yapiyorlarmis iki testte.Araba bunu algilayinca basiyormus adblue sivisini.Adblue olmayanlarda ise yakiti falan kisip birseyler yapiyordur.

Ben bunun sadece vwe ozgu olmadigini dusunuyorum,birde gecen sure kisa bir sure degil neredeyse 4 yildir satiyorlarmis.Bunu fark etmemek zor olmasa gerek kimlere ne para verildi yada nasil susturuldu bilinemez.Yazilim yapan firmalar bile boyle haritalar oldugunun farkindadir bence kaldiki diger test kurumlarinin 4 yil sonra kesfetmesinr anlam veremedim.Baska markalarada sicrayacagindan eminim ben bekleyip gorecegiz

Sezgin
24-09-2015, 17:57
Bmw icin iddialar X3 xDrive 2.0 Tdi icin, ancak BMW kesin bir dille yalanladi.
Zaten henuz iddia asamasinda, Auto BILD dergisinin iddiasi bu. Ama bana zamanlama cok manidar geliyor, yeni nesil kur savaslari oldugu konusunda bir cok finans makalesi var. Bakalim , bekleyip gorecegiz.

Nightfish
24-09-2015, 18:06
TSI motorda da bu olayın çıkacağını düşünüyorum ben açıkçası. Euro 4-5-6 geçişlerinde hep yazılımla oynandı, güç kısıldı. Güç kısma dışında ekstra yazılımsal aksiyonlar mutlaka yapılmıştır emisyonla ilgili.

Low-Rider
24-09-2015, 18:15
Vw bunyesindeki birtakim markalar satisa cikacak.

Öngörü mü, söylenti mi ?

i-vtec07
24-09-2015, 18:15
TSI motorda da bu olayın çıkacağını düşünüyorum ben açıkçası. Euro 4-5-6 geçişlerinde hep yazılımla oynandı, güç kısıldı. Güç kısma dışında ekstra yazılımsal aksiyonlar mutlaka yapılmıştır emisyonla ilgili.

bi ara tsı 170 ler dynoda 190+ çıkıyodu . 140 lar da aynı şekilde yüksek çıkıyodu, alakası olabilirmi acaba bu aksiyonlarla . ? neden 190 beygir arabayı adam 170 diye satsın dimi .

konuyu takipteyim forumumuzun adına yakışır, güzel yorumlar var .

Nightfish
24-09-2015, 18:28
160 HP olan Twincharge TSI Euro 4 ve 5'e uyuyordu, bu sene gelen Euro 6 olanlar 150 HP'ye düştü. 140 HP olan singlecharge TSI Euro 4'ten 5'e geçerken 122 hp'ye düşmüştü. Aynı şekilde 180 hp olan Polo GTI motoru gitti.
Sıkıntı daha büyüyecek gibi duruyor. Ben usul usul ilan açayım arabama :)

dqn
24-09-2015, 22:08
160 HP olan Twincharge TSI Euro 4 ve 5'e uyuyordu, bu sene gelen Euro 6 olanlar 150 HP'ye düştü. 140 HP olan singlecharge TSI Euro 4'ten 5'e geçerken 122 hp'ye düşmüştü. Aynı şekilde 180 hp olan Polo GTI motoru gitti.
Sıkıntı daha büyüyecek gibi duruyor. Ben usul usul ilan açayım arabama :)

VW'de şu an satılan 140lık act ve actsiz tsı sayılmazsa hiç singleşarj 140lık olmadı.Eski 140lıklarda turbo+kompresör.Aslında sanılanın aksine euro6 geçişlerinde hiç güç düşmesi olmadı aksine arttı.105lik 1.2tsı 110hp, 1.6tdı 105 oldu 110hp, 122lik tsı 125, 140lık act ise 150hp oldu.

160lık twincharge 150lik tek turbo ile yer değiştirdi.

Ya mesele guc degil ona kalirsa su anda passatta 2.0 tdi 240hp satiliyor.140-150-177-190 secenek cok fazla.Demek istedigim mesele guc degil.Simdilik sadece 2.0 TDIlarda kabul ettiler ama 1.6 tdi yada 3.0 tdi hakkinda bilgi yok.Hatta bazi yazilarda araba dyno modunda oldugunu algilayinca adblue basiyormus.1.6TDIlarda adblue yok mesela bazi 2.0 TDIlardada yok.Testle de atiyorum soyle oluyormus salliyorum
20km/h hiza 10snde hizlan
10km/h hiza 5snde yavasla
50km/h hiza 30 saniyede cik gibi 5-6 km yol yapiyorlarmis iki testte.Araba bunu algilayinca basiyormus adblue sivisini.Adblue olmayanlarda ise yakiti falan kisip birseyler yapiyordur.

Ben bunun sadece vwe ozgu olmadigini dusunuyorum,birde gecen sure kisa bir sure degil neredeyse 4 yildir satiyorlarmis.Bunu fark etmemek zor olmasa gerek kimlere ne para verildi yada nasil susturuldu bilinemez.Yazilim yapan firmalar bile boyle haritalar oldugunun farkindadir bence kaldiki diger test kurumlarinin 4 yil sonra kesfetmesinr anlam veremedim.Baska markalarada sicrayacagindan eminim ben bekleyip gorecegiz

Adblue 2.0 tdı 190 ve 240lıkta var diye biliyorum.En azında TR'de ki araçlarda.Zaten VW sitesinde de yazıyor adblue kullanıldığı.Araba tekerleklerin dönmediğini algılayıp motora gaz verildiği an yakıtı kısıyor olabilir.Ayrıca bence vw yeni beyin sistemine bu yazılım yüzünden geçti.Yeni nesil tdı lara yazılım çok geç çıktı çünkü.Kıramadılar beyni bir türlü.Bu bir önlem olabilir.

Diğer markalarda da çıkarsa bu emisyon konusunda ciddi bir zaaf var derim.

merttepe
24-09-2015, 22:21
Detaylari ney ogrenince yazacagim özgur.

Kadyr
24-09-2015, 22:40
sız fıyatların dusecegıne ınanıyormusunuz tr de zaten emısyonun onemı yok egzoz muayenesındende gecıyorsa sorun olmaz mılletın cokta umrundaydı emısyon :) ama vw ye ıyı oldu

johnie
24-09-2015, 23:01
Volkswagen, 11 milyon dizel otomobiline emisyon testi sırasında hile yapan yazılım yüklediğini itiraf etti. Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), dünya genelinde 11 milyon dizel aracını muayene sırasında ‘hile’ yapan mekanizmalarla donattığını itiraf etti. Otomotiv dünyasını sarsan VW skandalı büyüyor. Avrupa’nın en büyük Otomobil üreticisi Volkswagen’in ABD’deki egzoz gazı emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığını kabul etmesinin ardından skandal Asya’ya da yayıldı.
Güney Kore, VW yetkililerini açıklama yapmak üzere davet ederken Fransa, Avrupa genelinde bir soruşturma çağrısında bulundu. İddialar hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından da adli inceleme başlatıldı. Cuma günü ABD, VW marka dizel araçların muayenesi sırasında emisyon ölçümünde hile yapan bir mekanizmanın bulunduğunu açıklamıştı. ABD’li yetkililer, VW’nin ABD’deki 482 bin dizel aracına sofistike bir yazılım yüklediğini, araçların normal sürüş esnasında kirlilik kontrollerini devre dışı bıraktığını, aracın emisyon testine girdiği zaman durumu ‘fark ederek’ kirlilik kontrollerini devreye aldığını kabul ettiğini belirtti.
18 milyar dolar ceza!
Kirlilik kontrol mekanizması devre dışıyken araçlar standardın 40 katı zararlı gaz salabiliyor. VW, söz konusu yazılımın ABD’nin dışında başka dizel araçlarda da bulunduğunu duyurdu. Reuters’a göre iddialar VW ve Audi marka Audi A3, VW Jetta, Beetle, Golf ve Passat araçların dizel modellerini kapsıyor.
Gelişmeler üzerine VW, skandalın doğuracağı masraflar için 6.5 milyar euro (7.3 milyar dolar) ayırdığını açıkladı. Ancak emisyon ölçümü skandalının şirkete yaşatacağı maliyet belirsizliğini koruyor. Sadece ABD’deki cezanın 18 milyar doları bulabileceği belirtiliyor. 2016 model VW Passat’ın tanıtımı için New York’ta düzenlenen toplantıda konuşan VW ABD’nin başkanı Michael Horn, şirketin Amerikalı otoritelere karşı dürüst davranmadığını belirterek, “İşi tamamen batırdık” yorumunda bulundu.
‘VW CEO’su gidici…’
Reuters’a göre usulsüzlük iddialarına konu modellerin ABD ve Kanada’da satışı askıya alınırken, araç sahiplerinin VW’ye toplu dava açması da ihtimal dahilinde bulunuyor. Pazartesi günü Frankfurt borsasında yüzde 17 düşen VW hisseleri dün de yüzde 23 değer kaybetti. Böylece VW’nin piyasa değeri 2 gün içinde 25 milyar dolar eriyerek 51 milyar euro’ya düştü. Alman basını VW CEO’su Martin Winterkorn’un koltuğunun sallantıda olduğunu ve cuma günü görevden alınma kararının açıklanabileceğini duyurdu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, VW’ye konuyu açıklığa kavuşturmak için ‘tam şeffaflık’ çağrısı yaptı. Şu anda konu VW ile sınırlı olsa da Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Avrupalı diğer araç üreticilerinin de kontrol edilerek kamuoyunun rahatlatılması gerektiğini söyledi. Porsche CEO’su aday
ABD hükümeti, VW’ye araç başına 37.500 dolardan toplam 18 milyar dolar ceza kesebilir. VW CEO’su Winterkorn görevden alınırsa yerine Porsche CEO’su Matthias Mueller’in gelmesi bekleniyor. ABD’nin çevre koruma ajansı EPA, ‘özel’ yazılımın aracın yol da mı, testte mi olduğunu hemen anladığını saptadı.

spree1903
24-09-2015, 23:36
Beter olsun ibneler.

Sezgin
25-09-2015, 00:02
Detaylari ney ogrenince yazacagim özgur.

Mert takipteyim yazilarini haberin olsun,yabanci siteler haricinde en net bilgiyi senden alabiliriz diye dusunuyorum.

Mehmetmert
25-09-2015, 00:17
Youtube hesaplarindan clean TDI Videolarinida silmisler sanirim.Mesela su video vw usa youtube hesabinda vardi ama artik yok(ben telefondan bulamadimmi diyecegim ama yok)
http://youtu.be/WNS2nvkjARk
https://www.youtube.com/watch?v=WNS2nvkjARk&feature=youtu.be

onur_S
25-09-2015, 00:21
Bunu sadece vag in yaptigini dusunmuyorum ben :) bosch beyin kullanan baska araclari incelemek lazim :D

Mehmetmert
25-09-2015, 00:34
2007 deki haberde manidar :)
http://m.arabam.com/otomobil-haberleri/son-haberler/en-temiz-tdi/279970

turci
25-09-2015, 01:16
1.6 ve 2.0 dizel motorlar olarak açıklandı,benzinli motorlar konu dışı bu arada.
Audi de a1 a3 a4 ve a6 da kullanılan ea189 tipli motorun adı geçiyor ve audi doğrulamış fakat komple olarak hala 11 milyon denen araç sayısından başka kesin liste yok.

bunun yanında diğer üreticilerinde test edileceği konuşuluyor.
Alman ulaştırma Bakanı söz konusu araçların trafikten çekilmesi gerekli diye açıklama yapmış.
Porsche'nin şefinin ceo olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

oğuz
25-09-2015, 01:26
ceo değişmesinin bir önemi var mı, gelen kişi bir şey yapabilir mi bu durumda yani

i-vtec07
25-09-2015, 09:38
http://www.businessht.com.tr/guncel/haber/1131833-volkswagen-faturasi

burdaki habere göre vw büyük sıkıntıya giricek anlaşılan .

jeffy
25-09-2015, 09:56
araba kendi kendine nerden anlıyor yau teste girdiğini?

Nasıl bir teknoloji bu şaşırtıcı..

Mehmetmert
25-09-2015, 09:59
Durum vahim kotu gunler bekliyor otomotiv piyasasini daha dogrusu Almanlari ozelikle VW'i

Mehmetmert
25-09-2015, 10:00
araba kendi kendine nerden anlıyor yau teste girdiğini?

Nasıl bir teknoloji bu şaşırtıcı..

Test standart hiz olarak,bu hizlari algilayinca yardirip gidiyirmus
Accelerate to 9mph in four seconds
Cruise at 9mph for eight seconds
Brake to rest in five seconds
Accelerate to 20mph over 12 seconds
Cruise at 20mph for 24 seconds
Brake to rest in 11 seconds
Accelerate to 31mph over 26 seconds
Cruise at 31mph for 12 seconds
Brake to 22mph over eight seconds
Cruise at 22mph for 13 seconds
Brake to rest in 12 seconds
Adding in all the required gear changes and idle periods, this whole test takes just over three minutes and less than a mile of driving. It’s repeated another three times, with the total driven distance adding up to just 2.5 miles.

AliDogukan
25-09-2015, 10:56
http://www.worldcarfans.com/115092499384/bmw-caught-cheating-with-nitric-oxide-levels-shares

BMW de yapmış diyorlar

i-vtec07
25-09-2015, 11:02
bmw nin kine sallamasyon diyolardı dh demi okudum burda mı emin değilim ama .

Nightfish
25-09-2015, 11:03
BMW'nin konusunda resmi hiç bir belge yok. Auto Bild dergisi böyle bir şey yazdı ama ortada belge yok test yok.

merttepe
25-09-2015, 11:32
Mert takipteyim yazilarini haberin olsun,yabanci siteler haricinde en net bilgiyi senden alabiliriz diye dusunuyorum.

Su an icin net bir karar yok. Ortalik cok karisik. Baska markalarada sicrayabilir. Daha once de boyle olaylar yasanmis ama hep ortbas edilmis. Bu konuyu kapatabilirler yada buyuyebilir. Buyurse siyasi durumlarda karisacak, o yuzden su an icin net birsey yok hala.

bymurat___61
25-09-2015, 11:54
olayla ilgili başka bölgelerde de soruşturma başlatılacağını okudum. Eğer avrupa pazarında da benzer işler yapılmışsa vw grubu çok ciddi sıkıntılara girer. Ki abd emisyon normları avrupaya göre daha gevşek diye biliyorum yanlışsam bilgilendirin

Avrupada hic bir sorun yasamazlar. yedirtmezler WW yi :)

turci
25-09-2015, 12:05
BMW için söylenen iddia yasal olan gaz salınımının 120 km/h dan sonra 30 katına çıktığı şeklinde fakat doğruluğu hakkında kanıt yok.
diğer yandan x3 xdrive 20d modeli yol testlerinde 11 kat fazla çıkmış tabi ki bu da kesin değil.

bekleyip göreceğiz nelerin çıkacağını.

arabasızadam
25-09-2015, 12:25
http://hizliresim.com/6kgPb7]http://i.hizliresim.com/6kgPb7.jpg[/url]

ghibli06
25-09-2015, 12:34
Amerikalılar ne güzel düşük teknolojili, bol benzin yakan, doğayı vs sallamayan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyordu Toyota gibi markalarla...

Maxi
25-09-2015, 12:51
ben söyleyeyim birşey olmayacak
yada bir şekilde kılıfına uydurulacak bu olay diyelim.
zaten wv nin borsadaki değer kaybı onlara yeter.

çünkü eminim her markada bu uyanıklık var
eğer amerika wv yi cezalandırırsa, wv diğer markalarında teste tabi olmasını isteyecek
ve herkesin kirli çamaşırları ortaya çıkacak
düşünsenize kaç tane marka/model araç var? ayrıca amerikan markalarıda var

asıl benim beklediğim bundan sonra bazı broşür değerlerinin değişmesi
ahaha bizim arabamız 3.5 litre yakıyor 100km de
yok 90km sabit hız ile 4 litre yakıyor
bunların bir anlamı yok
ver gazı bakalım 180 le giderken ne yakıyor? ne kadar havayı kirletiyor?

yada arabamız 160hp ve doğa dostu!!
tamam o zaman tam gaz 160hp üretirken ki dostluğunu görelim birde?

Gar
25-09-2015, 13:09
Vw de böyle birşey çıktı diye markayı tü kaka yapmak yanlış bence(ki vw i gram sevmem)

Böyle bir durum hepimizin alehine olucak gibi gözüküyor. Tr de değişen bir durum olmaz gibi ama bütün sektörde bence gerileme yaratıcak

Ne kadar sorunlu olsada çift kavrama sistemini lüks sınıftan bize ulaştırdı vw. Pazarlardan çekilmesi söz konusu bu durumda rekabet azalır ve rekabetin azaldığı yerde yenilikler atılımlar azalır buda son tüketiciye girer herzamanki gibi

Umarım sektör bunu en az hasarla atlatır

ramco 06
25-09-2015, 13:30
vay cakal ww vaaay 😄

merttepe
25-09-2015, 13:45
Amerikalılar ne güzel düşük teknolojili, bol benzin yakan, doğayı vs sallamayan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyordu Toyota gibi markalarla...

Ne alaka,
Japonyadan sonra en buyuk hibrit pazari amerika.
Toyota amerika hibrit pazarinin neredeyse yarisina sahip.
Gm ford falan demek istediniz heralde.

ghibli06
25-09-2015, 14:06
Ne alaka,

araya virgül koyayım da cümleyi anla, Toyota gibi markalar ile beraber eski teknoloji Amerikan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyorlardı...

herhangi bir Amerikan üreticisi şikayette bulunmuş mu konu hakkında? hayır... şikayetçi olan ülke ve markalar belli, anlatmak istediğimle senin anlamak istediğin arasında fark var...

ghibli06
25-09-2015, 14:12
bir de istatistik koyayım belki daha iyi anlaşılır...

http://www.dw.com/image/0,,18727578_401,00.png

Low-Rider
25-09-2015, 14:12
Gelişen bir teknoloji olsaydı fake atma ihtiyacı duymazlardı bence..

merttepe
25-09-2015, 14:23
Epa devletin kurumu. Bağımsız testlere tabi tutuyorlar. Bir şikayet ile patlak verecek birşey değil bu. Şikayetle ortaya çıksa ne fark eder zaten sahtekarlık sahtekarlıktır.
Daha öncede avrupada yaşadı vw bu sorunu, sahte verimlilik segmenti yaratarak.

Bak ne kadar net yazdım abi, sende sonu üç nokta ile biten manalı yazılar yerine böyle bir anlatım tarzı tercih edersen ne diyorsun herkes iyi anlar.
Ben şahsen sen ne anlattın ne dedin nereye varmak istedin anlayamadım.

merttepe
25-09-2015, 14:25
Onca eski teknoloji vs araba varken, heleki vw bu kadar az saterken, ona sıra gelinceye kadar daha kimler var gibi birşey mi demek istedin.?

ghibli06
25-09-2015, 14:37
BMW group açıklama yayınladı:

https://www.press.bmwgroup.com/global/pressDetail.html?title=bmw-group-statement-concerning-the-current-discussion-of-diesel-engines&outputChannelId=6&id=T0235742EN&left_menu_item=node__803#attachments

ghibli06
25-09-2015, 14:39
Onca eski teknoloji vs araba varken, heleki vw bu kadar az saterken, ona sıra gelinceye kadar daha kimler var gibi birşey mi demek istedin.?

aynen öyle demek istedim tabii ki, başka bir sonuç nasıl çıkabilir ki? merak içindeyim USA de onca eski teknoloji araç varken, Toyota gibi sektörü domine etmeye çalışan markaların gazına gelip olmadık kurallar emisyon değerleri çıkartıyorlar, USA deki araç muayene sistemini bileniniz var mı?

denizhandinc
25-09-2015, 14:57
hem ekonomik hem prestij anlamında zarar görebilirler (TR piyasası haric buranın esi benzeri dünyada yok) ama yıkılmazlar arkalarında alman ekonomisi var

onursumer
25-09-2015, 16:14
vw den hisse alınırmı yani şimdi :D

OmerRS
25-09-2015, 16:22
Ne alaka,

Şu andaki hibrit araçların doğaya etkisi tam olarak tartışılmıyor ancak bu araçların üretiminde ve pillerinin geri dönüşümünde harcanan enerji ve yarattığı kirlilik kesinlikle gözardı edilecek bir seviyede değildir.

Diğer yandan Amerika'da toyota dan sonra en çok hibrit satan marka Ford, o yüzden bu tarz genellemeler yapmak da doğru değil. Buna ek olarak Toyota'nın sunmadığı birçok elektrikli modeli var.

General Motors'un ise hükümet destekli olduğu birçok kişi tarafından dillendiriliyor zaten. Hatta "Govenment Motors" denilir bazen bu duruma dikkat çekmek için.

Bir diğer yanlış algıya da değinmek istiyorum, o da NOx normları. İnsanlarda genel bir anlayış olarak Amerika'da kullanılan yüksek güçlü araçların emisyonlarının yanında VW neden eleştiriliyor diye şekillenmiş. Ancak burada bahsettiğimiz Amerikan normları NOx salınımı için Avrupa'dan çok daha sıkıdır ve NOx dizel araçlarda benzinli araçlara göre daha büyük bir sıkıntıdır. Yani 100-150 hp lik bir TDI motor benzinli bir V8 den daha büyük bir NOx kaynağıdır. Avrupa pazarı için üretilmiş bir araç Amerikan pazarı için gerekli yeterlilikleri sağlayamaz. Burada patlayan mevzu da NOx salınımı ile alakalıdır Karbon emisyonu değil. Dizeller karbon emisyonunda benzinlilerden daha çevreciyken NOx salınımında durum tam tersi. NOx salınımları üre(AdBlue) ya da yakıt karışımı üzerinde çalışılarak azaltılabiliyor.

NOx dediğimiz azot atıkları yanma odasındaki patlamanın kendisiyle direk alakalıdır. Bir motor daha yüksek patlama sıcaklıklarında, daha fakir karışımlarda çalışırken daha verimlidir ve daha çok performans verir ancak yüksek sıcaklık ve parçalanan karbon seviyesinin az olması sebebiyle yakıt içindeki azot larda koparılır bu sayede ortaya atık olarak NO ve NO2 çıkacaktır. Bu miktar patlamanın özelliğine göre çok kolay biçimde onlarca katına kadar çıkabilir.

Türkiye'de bunun sorun olmayacağı gibi fikirler olauşabilir ancak bu şekilde düşünemeyiz. Bu araçlar üreticiler tarafından belirli özellikleri kanıtlanarak sertifikalara sahip şekilde satışa çıkarlar. Örneğin firmaların EURO(urban+highway) cycle testleri sonucunda uymak zorunda oldukları yakıt tüketimi ve emisyon hedefleri var. Eğer bu araçları Avrupa'da satmak istiyorlarsa bunlara uymak zorundalar, Türkiye'de bir Avrupa marketi olduğundan araçların iddia edilen değerleri yakalaması zorunludur. Yani siz üretilmiş araçlar hatalıydı ve bunları karşılayamadı deyip işin içinden çıkamazsınız. Birincisi sattığınız ürün vaad ettiğiniz özelliklere sahip değil ikincisi yasal olarak belirlenmiş limitlere uymuyor. Bu araçların söz verdikleri gibi yasal değerleri sağlayacak seviyelere çekilmeleri bu yüzden şart.

VW'in araçlarındaki durumda ise 2.0 TDI motorların test esnasında çevre normlarına uyarak 140 hp seviyesinde güç ürettiği ancak günlük kullanımda daha iyi performans sergilemesi amacıyla farklı bir harita ile çalıştığını söyleyebiliriz. Kısaca testlerde 2.0 140 hp üreten TDI motorlar, günlük kullanımda daha çok güç ve performans üretip daha az yakıt tüketiyor. Bu araçlara yapılacak retrofit sonrasında yakıt tüketiminde artış ve performansta düşüş beklenebilir.

Octane
25-09-2015, 16:30
Ben burada, 'aracınıza ekstra garanti istiyor musunuz?' Sorusundan sonra, hayır derseniz, 'o zaman aracınız için bir güncelleme mevcut, onu yapalım' deyip, araca güncelleme atıldıktan 2 ay sonra şanzımanı titremeye başlayan, yağ yakmaya başlayan vwlar gördüm. 2000 kilometrede kendi kendine beyni yanan passat b8imiz var, garantiden yapıldı ama bize dedikleri şey, 'aracınızın yakıt göstergesi arızalanmış o yüzden gösterge değişecek'. Üç dört gün sonra gelin alın dediler, yedek anahtar çalışmıyor, nedenini sorduğumuzda hemen 'güncelleme var güncelleme' dediler. Biz de dünkü çocuğuz immo kodu yenilendiğinden dolayı öbür anahtara kodlama yapılmadığı için çalışmadığını anlamadık dedik hadi. Dsg bozulur, götürürsün, 'siz bunu ışıklarda sıkışık trafikte boşa almamışsınız hep d'de kullanmışsınız' der garantiye sokmazlar, başka araçla gideriz 'bunu hep n'ye almışsınız o kendi alıyo o yüzden bozulmuştur' deyip garantiye sokmazlar. Bunlar en çok şok olduğum olaylar, niceleri mevcut.

Ben böyle piçlikleri başka firmalarda pek görmedim. Hep doğuş otoya kusur bulurdum, şimdi anladık ki firmanın kendi ne ki distribütörü ne olsun. Bu yüzden dediğiniz gibi diğer firmalardan böyle şerefsizlikler beklemiyorum, neyse odur yani. Ama vw ve vag grup ne yapsa şaşırmam.

Ulan adamlardan zamanında ilk çıktığında gaza gelip manuel scirocco istedik, ben engelli plaka araç alırken, ellerinde yok diye dsg olandan daha pahalıya getirdiler şerefsizler. Sonradan alamamanın çok daha hayırlı olduğunu gördüm, orası apayrı.

bymurat___61
25-09-2015, 17:03
Ben burada, 'aracınıza ekstra garanti istiyor musunuz?' Sorusundan sonra, hayır derseniz, 'o zaman aracınız için bir güncelleme mevcut, onu yapalım' deyip, araca güncelleme atıldıktan 2 ay sonra şanzımanı titremeye başlayan, yağ yakmaya başlayan vwlar gördüm. 2000 kilometrede kendi kendine beyni yanan passat b8imiz var, garantiden yapıldı ama bize dedikleri şey, 'aracınızın yakıt göstergesi arızalanmış o yüzden gösterge değişecek'. Üç dört gün sonra gelin alın dediler, yedek anahtar çalışmıyor, nedenini sorduğumuzda hemen 'güncelleme var güncelleme' dediler. Biz de dünkü çocuğuz immo kodu yenilendiğinden dolayı öbür anahtara kodlama yapılmadığı için çalışmadığını anlamadık dedik hadi. Dsg bozulur, götürürsün, 'siz bunu ışıklarda sıkışık trafikte boşa almamışsınız hep d'de kullanmışsınız' der garantiye sokmazlar, başka araçla gideriz 'bunu hep n'ye almışsınız o kendi alıyo o yüzden bozulmuştur' deyip garantiye sokmazlar. Bunlar en çok şok olduğum olaylar, niceleri mevcut.

Ben böyle piçlikleri başka firmalarda pek görmedim. Hep doğuş otoya kusur bulurdum, şimdi anladık ki firmanın kendi ne ki distribütörü ne olsun. Bu yüzden dediğiniz gibi diğer firmalardan böyle şerefsizlikler beklemiyorum, neyse odur yani. Ama vw ve vag grup ne yapsa şaşırmam.

Ulan adamlardan zamanında ilk çıktığında gaza gelip manuel scirocco istedik, ben engelli plaka araç alırken, ellerinde yok diye dsg olandan daha pahalıya getirdiler şerefsizler. Sonradan alamamanın çok daha hayırlı olduğunu gördüm, orası apayrı.

Yıllardır kı arastırdıgım ve bılgı bırıkımımım bana gosteriyor kı; japon ureticilerin daha durust oldugu. Tr pazarı ıcın se vag hıc bır sey olacagı dusuncesınde deılım. Emısyon hılelelrının dısında servıse para kazandırma hılelerı ıle VW yakın zamanda yıne toparlar dusuncesındeyım.

Ben Avrupalı menseili 10 yaslarında bir cok ornek gordum resmen hatalı uretım yapılmıs. Ama o serı dunyada hiç cagırılıp duzeltılmemıs , giderilmemıs, nede olsa sattık dusuncesı devam etmıs.

Ama bır toyata sureklı bır kaç modelını geri çagırıp hatalı uretımlerını gıdermye calışmıslar. Toyata araba cagırdıgındada bazı fanatık kesımler toyata yıne bozuk araba yapmıs imajıyla bakıyorlar. Bılakıs hondada aynı seılde fn2 lerın kucucuk bır motor içi tesisatının cırtlama haasından gerı cagırmıstı.

Ki bu usa pazarında pek avrupa menseili arac goremedıgımızden de gayet bellı basarısız oldukarı. Japonların ve amerıkanların sıyası durumlarını da dusunucek olursak. Japonlar bu işi daha ıyı yaptıgının ıspatı galıba. Ekstrem durumları harıc tutuyorum.

turci
25-09-2015, 17:05
http://i.hizliresim.com/N4a1B5.jpg (https://hizliresim.com/N4a1B5)

The professor
25-09-2015, 17:13
araya virgül koyayım da cümleyi anla, Toyota gibi markalar ile beraber eski teknoloji Amerikan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyorlardı...

herhangi bir Amerikan üreticisi şikayette bulunmuş mu konu hakkında? hayır... şikayetçi olan ülke ve markalar belli, anlatmak istediğimle senin anlamak istediğin arasında fark var...

Buradaki eski teknoloji kavramında ciddi bir hata var. Yukarıda da bahsedilmiş; 2.0 tdi bir motor, eski teknoloji doğa düşmanı diye beğenmediğimiz amerikan v8'lerden çoook daha fazla nox salınımı yapıyor. Gm veya fordun şikayet etmekten utanacağı bir durum yok. Hem olay Amerika'nın veya toyotanın komplo kurup vw motorlarını şutlaması değil ki. Adamlar 8 yıldır ''clean diesel'' diye reklam yapıp, insanların çevre duyarlılığı üstünden en kirli motoru satmış. Resmen tüketiciyle, dünyayla dalga geçmişler.

ghibli06
25-09-2015, 17:21
Buradaki eski teknoloji kavramında ciddi bir hata var. Yukarıda da bahsedilmiş; 2.0 tdi bir motor, eski teknoloji doğa düşmanı diye beğenmediğimiz amerikan v8'lerden çoook daha fazla nox salınımı yapıyor. Gm veya fordun şikayet etmekten utanacağı bir durum yok. Hem olay Amerika'nın veya toyotanın komplo kurup vw motorlarını şutlaması değil ki. Adamlar 8 yıldır ''clean diesel'' diye reklam yapıp, insanların çevre duyarlılığı üstünden en kirli motoru satmış. Resmen tüketiciyle, dünyayla dalga geçmişler.

olay sadece NOx yani? güvenlik, emniyetli sürüş, yeni teknolojiye gerek yok? ben emisyonla alakalı bir şey dedim mi? bu şuna benziyor, ülkemizde hala kuş cinsi tofaşlar dolaşırken, çevreyi kirletiyor, bu bizi öldürecek diyerek herhangi bir markanın üzerine gitmeye... benim fikrim aynen şudur 'Amerikan araçlarında onlarca sürücü güvenliğini etkileyen hata bulunmasına rağmen, NOx salınımında sahtekarlık bulunan, sektörde %3-4 payı olan firmayı sanki Amerika'yı çöplüğe çevirmiş muamelesi yapmak bence çok saçma, Fransa G.Kore ve Japonya siyasetçileri de hemen bu durumu fırsat bilmişler...'

barisy
25-09-2015, 17:48
Hayret , Almanlar ve üçkağıtçılık yan yana gelmiş. Adamlar öyle ya da böyle büyük rezalet çıkardılar. Böyle bir programı hazırlamak, testleri yanıltmak için bilinçli şekilde Araçlara yüklemek çok ciddi iş. Çok çok büyük prestij kaybı

Mehmetmert
25-09-2015, 18:56
Bu epanin 4 eyalette gecerli olan nox normunu yakalayan dizeller varmi hic bildigimiz.
Birde peugeot cok pis laf sokmus :D
http://youtu.be/eVhVOdirbDc

https://www.youtube.com/watch?v=eVhVOdirbDc&feature=youtu.be

CNR
25-09-2015, 19:01
Bu epanin 4 eyalette gecerli olan nox normunu yakalayan dizeller varmi hic bildigimiz.
Birde peugeot cok pis laf sokmus :D
http://youtu.be/eVhVOdirbDc

https://www.youtube.com/watch?v=eVhVOdirbDc&feature=youtu.be

Vag verdi kozu yapacak birşey yok, 100 yıl döner muhabbeti artık

Mehmetmert
25-09-2015, 19:05
Vag verdi kozu yapacak birşey yok, 100 yıl döner muhabbeti artık

Aynen oyle,neyse hdi motorlarla denenir :P (Vag fan detected)

TarikS
25-09-2015, 19:11
aynen öyle demek istedim tabii ki, başka bir sonuç nasıl çıkabilir ki? merak içindeyim USA de onca eski teknoloji araç varken, Toyota gibi sektörü domine etmeye çalışan markaların gazına gelip olmadık kurallar emisyon değerleri çıkartıyorlar, USA deki araç muayene sistemini bileniniz var mı?

Ben daha geçen hafta bir araç muayeneye götürdüm, 5 dk falan sürmedi. Egzoza baktıklarını da sanmıyorum tüvtürkteki gibi bir hangar var kısacık, girip çıkıyorsunuz. Ekstra egzoz muayenesine falan gidilmiyor, 2 yılda bir götürüp "bedava" muayeneye etiketinizi alıp cama yapıştırıp devam ediyorsunuz..

CNR
25-09-2015, 19:15
Aynen oyle,neyse hdi motorlarla denenir :P (Vag fan detected)

1.2 tsi fındık motorlu golfüm var her türlü 1.4 hdi 1.6 hdi ile sıkarım ������

ghibli06
25-09-2015, 19:15
Ben daha geçen hafta bir araç muayeneye götürdüm, 5 dk falan sürmedi. Egzoza baktıklarını da sanmıyorum tüvtürkteki gibi bir hangar var kısacık, girip çıkıyorsunuz. Ekstra egzoz muayenesine falan gidilmiyor, 2 yılda bir götürüp "bedava" muayeneye etiketinizi alıp cama yapıştırıp devam ediyorsunuz..

biliyorum aynen öyle olduğunu, şimdi yazılarımdan kimse bu olayı önemsemediğim anlamı çıkartmasın, tam tersi güvenlik boyutları zayıf bu kadar araba varken USA de, muayeneler bu kadar yumuşakken, NOx e takılmaları 'çok' ilginç ...

BurakSah
25-09-2015, 20:45
Okulda birde hocamız biz Volksvagenın tdi motorları örnek göstererek anlatırdı.euro 6 standartları salınımın az gücün yeterli oldugu filan.artık pazartesi konusurum onunla :)

bymurat___61
25-09-2015, 21:59
Okulda birde hocamız biz Volksvagenın tdi motorları örnek göstererek anlatırdı.euro 6 standartları salınımın az gücün yeterli oldugu filan.artık pazartesi konusurum onunla :)

Bizim bır tanıdıgımız vardı cok orjınal bır espirileri olurdu. Birisi bırseylerını ovmeye basladıgında dedıgı efsane cumle;

"En iyi buzdolabı bızım evdekı buzdolabı" Muhtemelen de hocanında tdı felan vardır.

Vw inanılmaz bır prestıj kaybı olucaktır dunyada. Cunku yıllardır tuketıcıyı enayı yerıne koyup dınyanın en clean dizeli diye reklam yapmakta, Karaktersızlıgın son noktaası olsa gerek.

Ama Dusene vurmak olmaz, adamlar DSG gibi cok cok hızlı bır sanzumanı kullanıcıya sundular , Her ne kadar omru kısa da olsa, o f1 teknelojısıne yakın zevkı sıradan kullnıcılara sundular.

Tasarımlarına gelıcek olursak bence guzel.

MK8800
25-09-2015, 22:51
Amerikayi dize getiren obama paket diye jetta getirip 100 liradan satmazlarsa bizim millette yine siraya girip almazsa bisey bilmiyorum

JayVTEC!
25-09-2015, 23:05
ceo değişmesinin bir önemi var mı, gelen kişi bir şey yapabilir mi bu durumda yani

Tabikide.. Volkswagenin kalbi bir nevi ceosu suandaki soylemler porsche nin ceosu sendika baskani ve vw-ag deki 2ust isim 4kisi yonetilicek toparlanana kadar sonrasi bilinmez..

Zaten martin winterkorn aylik 100.000€ ve yillik kaar payindan 17.5 milyon € kazaniyor bi kismini kapatabililseydi fazla girmezdi merkel ve vwag grubuna

BurakSah
26-09-2015, 02:59
Bizim bır tanıdıgımız vardı cok orjınal bır espirileri olurdu. Birisi bırseylerını ovmeye basladıgında dedıgı efsane cumle;

"En iyi buzdolabı bızım evdekı buzdolabı" Muhtemelen de hocanında tdı felan vardır.

Vw inanılmaz bır prestıj kaybı olucaktır dunyada. Cunku yıllardır tuketıcıyı enayı yerıne koyup dınyanın en clean dizeli diye reklam yapmakta, Karaktersızlıgın son noktaası olsa gerek.

Ama Dusene vurmak olmaz, adamlar DSG gibi cok cok hızlı bır sanzumanı kullanıcıya sundular , Her ne kadar omru kısa da olsa, o f1 teknelojısıne yakın zevkı sıradan kullnıcılara sundular.

Tasarımlarına gelıcek olursak bence guzel.

Aynı sizin gibi düsünüyorum. Yani resmen ortada bi hile gibi durum var. Acaba neden böyle birsey yapma geregi duydular ona sasırdım cok. Pek bilgide yok düzgün internette genelde aynı seyler yazılıp çizilmis

SerkanYazgan.
26-09-2015, 11:05
İsviçrede vw nin dizel motorlu araçlarının satışları yasaklanmış, stokta kalan 180 bin araçtan söz ediliyor. Olay gittikçe vahimleşti.

johnie
26-09-2015, 11:09
Aynı olaydan ceza alması beklenen diğer bir firma da BMW miş.
Baya bir araçta yapmışlar, henüz ispatlanmamış yada itiraf etmemişler..

mert_can 41
26-09-2015, 11:15
İsviçrede vw nin dizel motorlu araçlarının satışları yasaklanmış, stokta kalan 180 bin araçtan söz ediliyor. Olay gittikçe vahimleşti.

Soldan direksiyon ise türkiyede rahat satılır isvirçe paket diye :D

Bmw nin suçu ispatlanırsa eğer resmen otomonil piyasası sallanır ki daha bir çok markada bana göre topun ağzında örneğin seat gibi

Mehmetmert
26-09-2015, 11:16
1.2-1.6-2.0 TDI'dan bahsediyorlar Isvicrede yasaklanan motorlarda.Ulan 1.2TDI Yaptigini vw bile unuttu yazilim bile cikmadi hala :D
Bosch EDC Kullandiklarindan bence BMW'de olabilir sadece onlarin insafina kalmis

yesil
26-09-2015, 11:18
avrupada satamadıkları 2.0 dizelleri yarı fiyatına türkiyede satsalarda alsak.

i-vtec07
26-09-2015, 11:24
isviçreline klımasız golf lere merhaba diyin :D

vw ni bikaç modeli dışında hiç sevmem . ama;

kabul edelim ne kadar bazı sorunları ve saçma sapan fiyatları olsada vw sayesinde turbo motorlara ve çift kavramaya kavuştuk . hatta dizel otomatik te vw sayesinde yaygınlaştı bence ülkemizde . ha babalarının hayrına yapmadılar orası ayrı mesele

o yüzden vw nin oyun dışı kalması hiç iyi olmaz ,

jeffy
26-09-2015, 11:39
peki bu işin sonu nereye kadar gidebilir en kötü?

Yani Vw küçülmeyemi gider elindeki markalarımı çıkarır yoksa piyasadan çekilme sözkonusu olabilirmi yakından takip eden yada bilgisi olan arkadaşlardan bi yorum rica etsem..

Yigit-Y
26-09-2015, 11:47
Vw sarsılır yıkılmaz

Alamanya hükümeti kendisi kurtarır.rahat olun

bilalMW
26-09-2015, 11:50
VW alman ekonomisinin %10'u mu ne yapıyor diye okumuştum bi yerde. Sizce hükümet bırakırmı ? Gerekirse o kadar düşerse GM'de nasıl kurtarma paketleri verildiyse VW'ne Alman hükümeti verir.

cem
26-09-2015, 11:56
peki bu işin sonu nereye kadar gidebilir en kötü?

Yani Vw küçülmeyemi gider elindeki markalarımı çıkarır yoksa piyasadan çekilme sözkonusu olabilirmi yakından takip eden yada bilgisi olan arkadaşlardan bi yorum rica etsem..

Bu işler bi emisyonla olacak şeyler değil ne olursa olsun :)

Sadece prestij sarsılması yaşanacak ...

Dengeler, derin olaylar, bizim ülkemizi falan aşar yani, o yüzden işin geyiğine bakmak daha önemli :)))

VW fanları ağlıyor şuan hahha :)))

http://nipponpower.mx/uploads/e6638892add9b559a307ae335ae23e4a.jpg

jeffy
26-09-2015, 12:19
Bu işler bi emisyonla olacak şeyler değil ne olursa olsun :)

Sadece prestij sarsılması yaşanacak ...

Dengeler, derin olaylar, bizim ülkemizi falan aşar yani, o yüzden işin geyiğine bakmak daha önemli :)))

VW fanları ağlıyor şuan hahha :)))

http://nipponpower.mx/uploads/e6638892add9b559a307ae335ae23e4a.jpg

tabiiki bi emisyon olayı yıkmamalı vw yi..

fakat sadece amerikada 18 milyar dolar ceza kesilmesi diğer ülkelerden gelebilecek bu tarz cezalar olayın boyutunu değiştirebilirmi diye düşünmüyor değilim..

ikuybu
26-09-2015, 12:45
Bu emisyon skandalının arkasında farklı olaylar olduğunu düşünüyorum.
Şuan tr de vw kullanıcılarının yüzde 90 ının haberi bile yoktur.
Emisyon desen nox desen o ne,daha fazla mı sıra olcak arabalarda aha bizim vw yine prim yaptı der.

http://i60.tinypic.com/263cysl.jpg

http://i59.tinypic.com/dmbgcy.jpg

optimus_prime
26-09-2015, 12:52
kapitalistlerin babası amerika yedirir mi la size otomotiv piyasasını :D böyle çökertir adamı

Frid
26-09-2015, 12:55
Türkiye satışlarını zerre sarsmaz, kimsenin umurunda değil doğa, çevre emisyon.

merttepe
26-09-2015, 12:57
Bayadir elden cikarmak istedikleri markalar var. Bunlardan zarar ettiren bugatti bu olayla beraber satisa cikabilir. Tabi bu eski ceo'nun gorusuydu.
Simdikinin stratejisi ne olur belli degil.
Bana kalirsa bu olayla beraber marka satisi yaparlarsa hisse degerleri cok daha fazla duser. Satis icin uygun bir zaman degil.
Ama gonul isterki bugattiyi satsinlar.

bilalMW
26-09-2015, 13:15
Bayadir elden cikarmak istedikleri markalar var. Bunlardan zarar ettiren bugatti bu olayla beraber satisa cikabilir. Tabi bu eski ceo'nun gorusuydu.
Simdikinin stratejisi ne olur belli degil.
Bana kalirsa bu olayla beraber marka satisi yaparlarsa hisse degerleri cok daha fazla duser. Satis icin uygun bir zaman degil.
Ama gonul isterki bugattiyi satsinlar.

biz seatı satacak diye düşünüyorduk :)

HG6161
26-09-2015, 13:15
Vwye semsiye acilmayacak gibi duruyor ama bekleyip gorelim neler olacak

merttepe
26-09-2015, 13:25
biz seatı satacak diye düşünüyorduk :)

Yok seati kiraya vericek, skodayida takasa.

R.I.P
26-09-2015, 13:34
Vw ve audileriniz uygun fiyattan 10dkda değerlendirilir.
Gravestone Brother Group.

johnie
26-09-2015, 13:45
http://www.3serit.com/2015/09/21/vwye-18-milyar-dolarl%C4%B1k-rekor-ceza/

optimus_prime
26-09-2015, 13:50
elde kalan modelleri getirsinler versinler maliyetine, nakite donsunler :D

vectra-tuner
26-09-2015, 13:53
Bu A lman hükümeti çok salak , git tutuklat adamları hakimlerin savcıların yerini değiştir , VW ceosunu bul konuşmasını engelle.. Salak herif gitmiş yaptık diye itiraf ediyor birde. Derhal tutuklanması lazım bu adamın vatan haingiliğinden yargılanmalı derhal, Ameriganın oyunları de bunlar Merkeli indirmek için üzerimize türlü oyunlar oynuyorlar felan de...

i-vtec07
26-09-2015, 13:58
Bu A lman hükümeti çok salak , git tutuklat adamları hakimlerin savcıların yerini değiştir , VW ceosunu bul konuşmasını engelle.. Salak herif gitmiş yaptık diye itiraf ediyor birde. Derhal tutuklanması lazım bu adamın vatan haingiliğinden yargılanmalı derhal, Ameriganın oyunları de bunlar Merkeli indirmek için üzerimize türlü oyunlar oynuyorlar felan de...

paralel volkswagen

vectra-tuner
26-09-2015, 14:00
paralel volkswagen

Keşke olay meydana geldiğinde R.T.E. 'yi arayıp siz bu işin profesörüsünüz ne olur yardım deselerdi... Bence R.T.E kurtarırsa kurtarır bunları

i-vtec07
26-09-2015, 14:12
Keşke olay meydana geldiğinde R.T.E. 'yi arayıp siz bu işin profesörüsünüz ne olur yardım deselerdi... Bence R.T.E kurtarırsa kurtarır bunları

ekşi de çoktan taştaş geçmişler abi vw başında rte olsaydı gibisinden :D ;

- cevre kirliligi bu işin fitratinda var.
- 3 - 5 araba cevreyi kirletti diye cezayi kabullenecek degiliz.
-benim başı kasketli mühendis kardeşlerimi hor görmek noktasında rencide etmişlerdir.

(alıntıdır)

turci
26-09-2015, 14:14
yazılanlara göre SEAT ve Skoda da bu işe karıştı,
bugün söylenenlere göre Almanya'da 2 milyonun üzerinde manipule edilmiş vw satılmış.
bunlar golf 6 be b7 Passat.

vectra-tuner
26-09-2015, 14:15
Allah'tan biz Şahin Doğanları felan ihraç etmemişiz Amerikaya halimiz nice olurdu? Tazminat ödemekten bi hal olurduk

onursumer
26-09-2015, 14:18
yazılanlara göre SEAT ve Skoda da bu işe karıştı,
bugün söylenenlere göre Almanya'da 2 milyonun üzerinde manipule edilmiş vw satılmış.
bunlar golf 6 be b7 Passat.

aynı üniteyi kullanan ortak platform birsuru araç var olmuşsa hepsinde olmuştur zaten , sanmıyorum sadece vw modellerinde çıksın

vectra-tuner
26-09-2015, 14:18
ekşi de çoktan taştaş geçmişler abi vw başında rte olsaydı gibisinden :D ;

- cevre kirliligi bu işin fitratinda var.
- 3 - 5 araba cevreyi kirletti diye cezayi kabullenecek degiliz.
-benim başı kasketli mühendis kardeşlerimi hor görmek noktasında rencide etmişlerdir.

(alıntıdır)

Hükümet bi ara Yunanistan'a da akıl vermeyi kalkmıştı ekonomi ile ilgili olarak ;) anlayamadıkları Orta doğu sistemini zaten Yunanistan uygulasa devlet ihya olur bi kuruş borçları kalmaz ne var yok sat milletin herşeyini al ... İşte sorun Avrupalı bizim gibi değil ekmeğe %4 zam gelince adamlar ortalığı yıkıyor...

vectra-tuner
26-09-2015, 14:21
Aslında bu fırsatı bizde kullanabiliriz, en çok dizel bizde... Güzel yurdumu mahfettiniz diye Almanya'ya çok yüklü bir tazminat davası açabiliriz, insanlarımız hasta oldu ciğerlerimiz yandı vs. deriz... 2. Senaryo ; VW den o araçları yok pahasına alıp orta doğu ülkerine satabiliriz win win Almanya'da kazanır Bizde.

220T
26-09-2015, 14:56
İlaçlı domates,GDO'lu pirinç,hastalıklı et derken skandala konu olan araçlar da ülkemize gelir artık.

vectra-tuner
26-09-2015, 15:19
Bizdeki Ego otobüslerini ve 10 numara yağ yakan kamyonlardan sonra bu olay hiç birşey... Sadece haksız rekabet olarak düşünülebilir yani vw emisyonu takmadan daha yüksek HP tork çıkartıp, rakipleri emisyona uyuyor ve daha az motor gücü çıkartıyor sonuç olarak insanlar vw yi tercih ediyorsa olay haksız rekabet sadece emisyon olayı değil...

FaruKsvs
26-09-2015, 15:32
Egzoz salınımları şuanda dünyanın geleceği için çok büyük önem taşıyor. Atmosferin içinde biriken ve atmosferi terk edemeyen zararlı gazlar dünyaya gelen güneş ışınlarının tekrar yansımasını engellediği için güneş ışınlarını dünyaya hapsedip bir nevi tüm dünyada sera etkisi yaparak atmosfer ve yeryüzü sıcaklığının gün gün yükselmesine sebep oluyor küresel ısınma buzullar kutup ayıları foklar vs.vs.

Gel gelelim bu bilgi üniversitelerde akademik çalışma yapmak isteyen akademisyenlerin tezlerinden başka hiçbir yerde önem taşımıyor.

Bugün egzoz emisyonu nox salınımı falan filan diye muhabbet çeviren çevrecilerin kahramanı Amerika, yarın bir savaş olsa seraymış yerküreymiş dünyaymış düşünmeden her türlü kimyasalları barındıran bombaları dünyanın 4 bir tarafına yağdıracak.

Diğer bir konu da önceki mesajlarda da yazılmış bundan önceki olaylar örtbas edilmiş diye. Örtbas etmek bu işin fıtratında var. Fakat iki tarafında menfaatleri birbiriyle uyuştuğunda. Bu olay büyük ihtimalle Amerika'nın kestiği 18 milyar dolarlık cezayla bitemeyecek. Dünya da çorap söküğü gibi ülke ülke hatta VAG grup araç kullanan kişilere kadar devam edebilir. Bu işin sanal olarak süren € ve $ savaşlarının bir sonucu olarak ortaya çıktığını düşünüyorum. € ve $ karşılıksız paradır. Yunanistan bile Avrupa birliğine gidip siz zaten bu parayı karşılıksız basıyorsunuz bizim için de basın bizde borcumuzu ekonomimizi toparlamaya çalışalım diyerek AB'den kredi almıştır. VW'de Merkel'e gidip kafanıza göre basıyorsunuz bir 20 30 milyon da bize basın bak bu kadar istihdam bu kadar ihracat yapıyoruz diyebilir :)

Bu olay muhtemelen çok büyük bir krize yol açacak. Bence Avrupa markalarının büyük çoğunluğuna sıçrayacaktır (VAG grupta 3-4 markaya değdi bile). Avrupa'da ki otomobil ihracatı karşılıksız €'ya karşılık bulmak için çok büyük bir imkandır. VW ve bu işten başı yanacak Avrupa markaları sadece hükümetlerle değil muhtemelen AB tarafından desteklenebilir.

VW in kenara 7 milyar dolar ayırdık diye ilan etmesi, bize ceza kesin tamam kabul ama bak bundan fazlasını ödemeye gücümüz de niyetimiz de yok bunu bilin demek için söylenmiş olabilir.

Bir de içimi yakan, eğer diğer markalarda da aynı veya benzer olaylar geçerliyse motor teknolojisi uzun bir süredir pekte bir ilerleme kaydedememiş demektir.

Caesar
26-09-2015, 17:19
İsviçre VW satışlarını yasaklamış.
http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/volkswagenin-isvicrede-satisi-durduruldu-943986/

onursumer
26-09-2015, 18:45
2014 den beri araştırıyorlarmış ilk çıkan sonuçları vw eski araçlar kullanıcı kaynaklı diyerek sallamış :D

o değilde almanlarıda kendimize bezzettik herhalde :)

vectra-tuner
26-09-2015, 19:41
Almanlar hem tazminat ödemek zorunda hem ceza, hemde ürettiği o araçları geri çağırıp emisyona göre yazılım ve donanım artık ne gerekiyorsa tek tek düzeltmek zorunda, e şimdi vw aracım olsa 109 ps yazılım yükleyip emisyonu normal değere çekicez ama 95 ps olucak deseler kim götürürki? Almanlar beter olsunlar Pkk nın en büyük destekçileri, dün yada bugün sınırda alman albay öldü normal yoldan öldü diyorlar ama Pkk bile.Tsk gebertti diyor..

Mutlu Değerli
26-09-2015, 19:45
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12019855_10153688718532112_6165852389772570404_n.j pg?oh=2eca5daca2965e2f94d045ed19355fa2&oe=569CC933

Heheheuhausdhuashdua :D :D :D :D :D Ulen alamanlar bu sefer fena fucka bastılar :D

HondatugraL
26-09-2015, 20:02
Aceleye geldi beyler pardon :D

http://i.hizliresim.com/Aq4o1B.jpg (http://hizliresim.com/Aq4o1B)

bilalMW
26-09-2015, 20:05
bu yazılım hilesi 1.2 tdi,1.4 tdi ve 1.6 tdi larda varmı?

Mutlu Değerli
26-09-2015, 20:07
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-9/10917043_10207618054867958_9212705327849318214_n.j pg?oh=bd365d538e8e8d548df3a22f966bdfbd&oe=565E9759

cem
26-09-2015, 20:18
beyler daha yaratıcı caps'ler bekliyorum, instagramda güzel oluyor hahahh :)

ghibli06
26-09-2015, 20:25
capslerden ziyade bilgi paylaşımı olsa konu daha güzel olacak...

cem
26-09-2015, 20:27
capslerden ziyade bilgi paylaşımı olsa konu daha güzel olacak...

Caps önemli :)

Mutlu Değerli
26-09-2015, 20:31
beyler daha yaratıcı caps'ler bekliyorum, instagramda güzel oluyor hahahh :)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12036577_859017617545298_7685720978435096533_n.jpg ?oh=6557f2f23c0bea72f88c3a200d988a1d&oe=56A9FB94

Kahn23
26-09-2015, 21:04
Bluemotion teknolojisi yalanmıydı diye bi haber de dolanıyor ortada. En büyük satışın olduğu Tr.de hala bi açıklama yok. Onu da geçtik NTV bile yanlı haber yapıyor. Verdikleri haberde sadece VW CEO'su değişti diyor..

bilalMW
26-09-2015, 21:14
Bluemotion teknolojisi yalanmıydı diye bi haber de dolanıyor ortada. En büyük satışın olduğu Tr.de hala bi açıklama yok. Onu da geçtik NTV bile yanlı haber yapıyor. Verdikleri haberde sadece VW CEO'su değişti diyor..

oda kan değişikliği olsun diye ağbbiii :D

coder
26-09-2015, 21:23
Bugun doğuşta çalışan kuzenım ile bir araya geldik adamın haberi bile yok olaydan :D

turci
26-09-2015, 21:26
Euro 6 dizellerde manipülasyon olmadığı söyleniyor, 1 jenerasyon tiguanlarda işin içine girdi.
çoğu ülke kontrolleri sıkılaştıracağını belirtmiş.
Vw marka şefi üzerlerinde ki baskılarla teknik çözüm için çalışıyoruz ve halledince herkesle paylaşacağız demiş.

vw ye yapılan çağrılar, araçları geri çağırmaları ve kullanıcılardan ücret almadan sorunu çözmeleri yönünde.

KOSEREN
26-09-2015, 21:33
Sol şeridin sahibi mavi kırmızı çakarlı 2.0tdi 120hp passat :D (güncellemeden sonra)

mehmetRS
26-09-2015, 21:38
ZAYTUNG alıntısıdır.

Volkswagen'in dizel araçlarındaki emisyon değerlerinin manipüle edildiği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, otomotiv dünyasında da son yılların en büyük skandalı olarak tarihe geçti. Ancak bu ilk değil. Otomotiv endüstirisinin tarihi neredeyse ilk otomobilin icadından bu yana benzer skandallar ve başarısızlıklarla dolu...

1769 - Fransız Nicolas Joseph Cugnot Ferdinand Verbiest, buhar enerjisiyle çalışan ilk otomobili icat etti. Buharla çalışan aracına attığı kız, aynı arabanın buhar kazanında çalışan Pierre Joseph ile kaçınca, fosil yakıt kullanan motorun icadına öncelik verildi...

1803 - Dıştan yanmalı motorun mucidi Abraham McKingsley'in atölyesi tutuştu... Gerizekalı...

1851 - 4 zamanlı ve 1 beygir gücüne sahip motoru olan bir otomobil geliştiren Alman mucit Siegfried Marcus'un ünvanı, arabanın içine gerçekten 1 adet beygir sakladığının anlaşılmasıyla geri alındı...

1877 - İlk Buji icat edildi, akabinde hemen meme yaptı...

1918 - Otomobillerde donanım olarak müzik çalara yer veren ilk firma olan Renault, ilk hafta içerisinde plak değiştirmeye çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybeden 160 sürücünün hastane masraflarını ödeyerek projeyi iptal etti...

1926 - Ford tarafından üretilen ilk otomatik vitesli otomobili, halihazırda ileri ve geri olmak üzere 2 vites bulunması nedeniyle çok da tutulmadı...

1934 - İlk Toyota'nın üretiminin ardından, otomobilin henüz hareket edemediği anlaşıldı. Araç, fabrika içinden geri çağrılan ilk ürün olma ünvanını kazandı...

1938 - Adolf Hitler, tüm Almanlar'a karneyle dağıtılacak bir aile otomobili yapılması için kurmaylarına emir verdi. Milyar dolarlık otomotiv endüstrisi bulunan ABD, "lan piyasayı öldürecekler" diyerek olaya müdahale etti. 2. Dünya Savaşı...

1962 - Otomobilde jet motoru deneyen ABD'li Chrysler firması, 12 dakika içinde dünya yörüngesine oturarak dönmeye başlayan hatchback modelini geri çağırdı. Araçtan henüz bir yanıt alınabilmiş değil...

1975 - "Bizde geri vites yok!" sloganıyla yola çıkan yerli otomobil firması Fırtına, sıfır satışın ardından büyük bir hızla piyasadan silindi...

1982 - İlk Şahin...

1984 - Türk otomobilcilik serüveninde tespih şeklinde yapılan ilk şanzıman sistemi ve ilk hayalkırıklığı...

1987 - Rus otomobil firması Lada, güneş enerjisiyle çalışan ilk hibrid modelini tanıttı. Aracın sadece Ağustos Ayı'nın ortasındaki 10 günlük sürede hareket edebildiğinin anlaşılmasının ardından proje ekibi Sibirya'ya sürüldü...

2004 - "Anahtarsız açılan kapı, anahtarsız çalışan otomobil" sloganıyla yeni modelini tanıtan Çin devi Chang'an, ilk gün satılan 10.000 arabanın tamamının aynı gece çalınmasının ardından hata yaptığını itiraf etti. Şirket CEO'su "Ya evet keşke şifre ya da parmak izi koysaydık onu atlamışız" açıklamasıyla tarihe geçti...

Frid
26-09-2015, 21:40

piyasayı düşürüp toptan alım mı yapacan Cem :D

mehmetRS
26-09-2015, 21:45
acaba, muayenelerin iptali felan olurmu ? egzost muayeneleri geçersiz sayılan passatın vs, egzost muayenesi gecersiz sayıldıgı için, normal muayeneside geçersiz sayılırmı dersiniz? Bu ekstra süper bir gelir kapısı olabilir TÜV için cünkü

cem
26-09-2015, 21:58
Görsel bilgi; (ghibli'ye özel :))

http://i.hizliresim.com/j2Ez3L.jpg

Frid
26-09-2015, 22:02
acaba, muayenelerin iptali felan olurmu ? egzost muayeneleri geçersiz sayılan passatın vs, egzost muayenesi gecersiz sayıldıgı için, normal muayeneside geçersiz sayılırmı dersiniz? Bu ekstra süper bir gelir kapısı olabilir TÜV için cünkü

tüv ölçümlerinde salınımlar sıkıntısız çıkıyor, abd normları başka avrupa başka. belki bir güncelleme gelirse normlara sıkıntı yaşanabilir.

cem
26-09-2015, 22:05
piyasayı düşürüp toptan alım mı yapacan Cem :D

Golf R düşse de alsak :hahaha::cool:

ghibli06
26-09-2015, 22:11
Görsel bilgi; (ghibli'ye özel :))

http://i.hizliresim.com/j2Ez3L.jpg

bana bunlarla gel :D

vectra-tuner
26-09-2015, 22:15
Bi ara yeni Avensis d4d almaya niyetlendim ama motor 2.0 olmasına rağmen 129 ps.. Öyle olunca vazgeçtim Toyota Abd pazarında oldukça yaygın demek emisyondan dolayı öyleymiş

onursumer
26-09-2015, 22:16
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30165381.asp

2014 de test yapılmış ilk , 2013 model arabada sorunlu arızalı kullanıcı kaynaklı demiş çakallar :D

Frid
26-09-2015, 22:18
http://capsizm.com/capsler/beni-en-cok-ceken-emisyon-manipulasyonu-techturkey-capsi.jpeg

MK8800
26-09-2015, 22:19
Dsg'si bozulan , 3500'de motor kitleyen garibanin yaninda olmazsan tabi oyle 18 milyari cakarlar adama sayim Vw :D keser doner sap doner gun gelir hesap doner bence dusene bi tekme de biz vuralim garanti magduru ne kadar vw'ci varsa dava acalim :D

vectra-tuner
26-09-2015, 22:21
Almanlar nasıl böyle bir hata yapar anlamıyorum, Vw ciddi yükselişte olan bir markaydı, yeni teknolojiler geliştiriyordu demek yalanmış hile yapmışlar... Türklerle arkadaşlık pek yaramamış

HondatugraL
26-09-2015, 22:41

seni mi kırıcam ?

http://i.hizliresim.com/DRLkdo.jpg (http://hizliresim.com/DRLkdo)

HondatugraL
26-09-2015, 23:01
Editin kalması iyi olmadı ya :D

http://i.hizliresim.com/MyzlO1.jpg (http://hizliresim.com/MyzlO1)

Caesar
26-09-2015, 23:04
Adam güzel caps demiş hemen dandik espri anlayışınızı sergilemişsiniz tamam paylaşmayın işi bilenler paylaşsın pls.

Şu son capsleri görünce ben temsili falan değil amk

http://i.imgur.com/2cRJHTF.gif

Caesar
26-09-2015, 23:07
Hondatugral gücüne mi gitti bastın eksi yi :) ah cnm ya

KOSEREN
26-09-2015, 23:12
Ahfsassa neden kendini capsstar jürisi gibi hissediyorsun caesar reyiz? :D

HondatugraL
26-09-2015, 23:14
Hondatugral gücüne mi gitti bastın eksi yi :) ah cnm ya

my go to power gücüme gitti.

BurakSah
26-09-2015, 23:57
Doğus otomotıv neden sevılmıyor sosyal medyada süreklı görüyorum birkac yıldır bu olay patlak verıncede ıyıce gormeye basladım merak ettım açıkcası

CNR
27-09-2015, 03:55
Golf 7'min 5.0 inçlik çin malı tabletten hallice ekranı bozuldu bence emisyondan oldu içine gaz kaçtı dava açsam kazanırmıyım?

semih
27-09-2015, 08:39
İsviçrede satışı durduruldu
http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=379562

Ardından belçikada da durdurulmuş
http://tr.euronews.com/2015/09/26/volkswagen-skandalinda-son-perde-belcika-da-satis-durduruldu/

Bakalım bu domino etkisi devam edecek mi?

fdoganb
27-09-2015, 09:04
İsviçrede satışı durduruldu
http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=379562

Ardından belçikada da durdurulmuş
http://tr.euronews.com/2015/09/26/volkswagen-skandalinda-son-perde-belcika-da-satis-durduruldu/

Bakalım bu domino etkisi devam edecek mi?

Vw'den yılın kampanyası! Tüm vw'lerde 48 aya kadar uygun kredi fırsatı takas desteği ve çok büyük indirimler plazalarımızda sizleri bekliyor. Sizde gelin vw sahibi olun!

:p :p
Bizde olsa olsa bu olur şu an. İkidir benzer yorumlar yapıyorum ama gerçekten aksinin gerçekleşeceğini hiç düşünemiyorum. Biz mi kurtarıcaz dünyayı fazla kirletsin nolacakmış denecektir. Bkz dolmuşlar otobüsler 1315 model taksi albealar accentler

semih
27-09-2015, 09:11
Vw'den yılın kampanyası! Tüm vw'lerde 48 aya kadar uygun kredi fırsatı takas desteği ve çok büyük indirimler plazalarımızda sizleri bekliyor. Sizde gelin vw sahibi olun!

:p :p
Bizde olsa olsa bu olur şu an. İkidir benzer yorumlar yapıyorum ama gerçekten aksinin gerçekleşeceğini hiç düşünemiyorum. Biz mi kurtarıcaz dünyayı fazla kirletsin nolacakmış denecektir. Bkz dolmuşlar otobüsler 1315 model taksi albealar accentler

Valla bende öyle düşünüyorum elde kalanları bize postalar vw indirim yapıp,bizde burda gencecik yaşımızda kanserden gideriz:))

Octane
27-09-2015, 09:19
İsviçre, belçika. Oralarda satış durdurulur tabi. Bizde de ben eminim ki şu an bayram tatili bitse de vw'a gitsek diyen tipler vardır. Burada da var, adamlar formula teknolojisini standart kullanıcıya sundu diyen insanlar :) araç 1.6 tdi, 0-100ü 12 saniye, ama milisaniyede vites değiştirdiği için insanlar keyif oluyor. Golf r'da audi r8de anladık hadi, ama normal bir araçta buna gerek var mı? Ben daha uzun sürede vitesim değişsin ama bozulmasın diyenlerdenim. Anneme dizel polo alsam milisaniyede vites değişse bu hem çok komik hem de çok saçma bir olay.

Hep diyorum, yine söyleyeyim. Bundan belki 13-14 sene önce, biz daha yeni yeni otomobil ortamına girerken, vti alamayıp 1.4 civic turbolayan abilerim vardı. O dönemin bmw kullanıcıları, '1.4 araba 1.6 araba turbolanır mı saçmalık' der bizle testis geçerdi. Sonrasında bu almanlar 1.4 1.6yı fabrikada turbolayıp verince hemen koşup gitti aldılar. Şimdi de herkes bunun normal olduğunu savunuyor, ben hacimli bir atmosferik motor istiyorum diye çarmıha geriliyorum.

Bunları anlatmamın sebebi, Türkiye'de yeni çıkan her şeyin peşinden sorgulamadan giden, gitmeyeni de beğenmeyen sapık bir kitle olması. Zamanında bizim amcalar dayılar babalar almanya yerine japonyaya gitseydi şimdi millet 6 ay mazda bekliyordu toyota bekliyordu. Ama japonlar karaktersiz adam değil, 3 kuruşa elin garibanını çalıştırayım da kar edeyim demedi hiç. Bu yüzden, millet burada 124 131 görüp orada w123lere e21 e30lara binince la dedi noluo, ne biçim araba yapmışlar uzay mekiği gibi. Bunun kabul gördüğü ortamda, bunu kabullenen bayanın da ilgisini anca bununla çekiyorsun, herkese tek tek süregelişi, popüler kültürün nasıl oluştuğunu, niye milletin deli gibi 1.6 golfü 6 ay beklediğini, niye illa beyaz olsun dediklerini, niye daha arabayı almadan ikinci el piyasasını düşündüğünü mü anlatacaksın? Bu ve bir sürü neden, alıp geçiyorsun işte. Kimse de 100bine 1.6 golf alıp 'evet ben 100 bin tlye golf aldım ama *** gibi çıktı' der mi? Demez tabi ki.

Sonuçta şu durum ortaya çıkıyor, yarın görün muhabbeti. Vw grubunda kampanyalar olacak teşvik olacak, elin isveçlisinin belçikalısının amerikalısının yasakladığı araçlar bizde çatır çatır satılacak. Toyota dünyada 13 aracının gaz pedalı paspasa takılıyor diye yüz binlerce aracı geri çağırır araba yapamıyor olur, vw emisyon değeri hakkında yalan söyler bozulması zorunlu şanzıman yapar yağ yakar otomobillerin kralı olur bizde. S*en yarıyor çünkü bize hakikaten.

Yigit-Y
27-09-2015, 10:25
Vw sorunsuz diyenler bence arabadan bir s.km anlamayan cahiller ordusu.

Bu ülkede kusursuz deniliyor vw bende bi s.ktirin diyorum her seferinde :)

Nightfish
27-09-2015, 10:36
Vw sorunsuz diyenler bence arabadan bir s.km anlamayan cahiller ordusu.

Bu ülkede kusursuz deniliyor vw bende bi s.ktirin diyorum her seferinde :)

Bayağı geyik görüyordum internette bununla alakalı. Eğer VW aracınızın arıza ışığı yanmıyorsa yüksek ihtimalle arıza ışığınız bozulmuştur diyorlardı :D Önce inanmıyordum ama kendim de VW aldıktan sonra gördüm ki gerçekten haklılarmış. Garip garip arıza ışığı yakıyor, canı sıkılıyor sönüyor falan :)

_AS_
27-09-2015, 11:12
İsviçre, belçika. Oralarda satış durdurulur tabi. Bizde de ben eminim ki şu an bayram tatili bitse de vw'a gitsek diyen tipler vardır. Burada da var, adamlar formula teknolojisini standart kullanıcıya sundu diyen insanlar :) araç 1.6 tdi, 0-100ü 12 saniye, ama milisaniyede vites değiştirdiği için insanlar keyif oluyor. Golf r'da audi r8de anladık hadi, ama normal bir araçta buna gerek var mı? Ben daha uzun sürede vitesim değişsin ama bozulmasın diyenlerdenim. Anneme dizel polo alsam milisaniyede vites değişse bu hem çok komik hem de çok saçma bir olay.

Hep diyorum, yine söyleyeyim. Bundan belki 13-14 sene önce, biz daha yeni yeni otomobil ortamına girerken, vti alamayıp 1.4 civic turbolayan abilerim vardı. O dönemin bmw kullanıcıları, '1.4 araba 1.6 araba turbolanır mı saçmalık' der bizle testis geçerdi. Sonrasında bu almanlar 1.4 1.6yı fabrikada turbolayıp verince hemen koşup gitti aldılar. Şimdi de herkes bunun normal olduğunu savunuyor, ben hacimli bir atmosferik motor istiyorum diye çarmıha geriliyorum.

Bunları anlatmamın sebebi, Türkiye'de yeni çıkan her şeyin peşinden sorgulamadan giden, gitmeyeni de beğenmeyen sapık bir kitle olması. Zamanında bizim amcalar dayılar babalar almanya yerine japonyaya gitseydi şimdi millet 6 ay mazda bekliyordu toyota bekliyordu. Ama japonlar karaktersiz adam değil, 3 kuruşa elin garibanını çalıştırayım da kar edeyim demedi hiç. Bu yüzden, millet burada 124 131 görüp orada w123lere e21 e30lara binince la dedi noluo, ne biçim araba yapmışlar uzay mekiği gibi. Bunun kabul gördüğü ortamda, bunu kabullenen bayanın da ilgisini anca bununla çekiyorsun, herkese tek tek süregelişi, popüler kültürün nasıl oluştuğunu, niye milletin deli gibi 1.6 golfü 6 ay beklediğini, niye illa beyaz olsun dediklerini, niye daha arabayı almadan ikinci el piyasasını düşündüğünü mü anlatacaksın? Bu ve bir sürü neden, alıp geçiyorsun işte. Kimse de 100bine 1.6 golf alıp 'evet ben 100 bin tlye golf aldım ama *** gibi çıktı' der mi? Demez tabi ki.

Sonuçta şu durum ortaya çıkıyor, yarın görün muhabbeti. Vw grubunda kampanyalar olacak teşvik olacak, elin isveçlisinin belçikalısının amerikalısının yasakladığı araçlar bizde çatır çatır satılacak. Toyota dünyada 13 aracının gaz pedalı paspasa takılıyor diye yüz binlerce aracı geri çağırır araba yapamıyor olur, vw emisyon değeri hakkında yalan söyler bozulması zorunlu şanzıman yapar yağ yakar otomobillerin kralı olur bizde. S*en yarıyor çünkü bize hakikaten.

Ne saçma bir yorum bu ya.
O zaman ne gerek var diye hiç bir şey geliştirilmesin i-shift kullansın herkes. Al bozulmuyorda cayır cayır kullan sen. Veya 4 ile otomatiği?
DSG'ye *** atanlar (doğru sorunları olan bir şanzıman) EDC'nin ve Powershift'in çok daha sorunlu olduğunu ama DSG'nin 10'da 1 i kadar satıldığı için kimsenin haber olmadığını biliyor mu acaba?

VW'ye sıraya giren girer (VW'im yok sırayada girmedim) bu insanların cahil olduğu anlamına gelmiyor elbette bilmeden etmeden "ben golf alcam" diyen cahillerde var ama bu araçları motor şanzıman kombinasyonundan iç aksam kalitesinden sürüş konforundan tercih edenlerde var.
Sanki dünyada bir tek burda VW satıyor da diğer ülkeler VW'nin üstüne bakmıyor gibi konuşmuşsun:) Tüm Avrupa bu şekilde bilgin var mı? Onlarda mı cahil?

Zamanında gurbetçiler gidip w123lere e30lara binip beğenmeyecekti de accord mu beğenecekti 929 mu beğenecekti? Söylediğin araçlar dönemin en iyi alman araçları değil dönemin en iyi araçlarından zaten. Adam gibi araç yaparsan millette gidip bekler beklemden alması en doğru olanı ama bekler işte. 2 ay Clio 4 bekleyen insan tanıyorum ben hemde yerli onu napıcaz:) popiler kültür mü ele geçirmiş onuda:)

Birde şöyle bir şey söyleyeyim. Türkiye Avrupa pazarında olan Avrupa standartlarının belirlediği ölçüde araç satılan bir pazar öyle Belçikada orda burda satılamayan araçları buraya resmi olarak kakalamak zor biraz. ,

Sonuç olarak VW çok ciddi bir hata yaptı ve cezasını çekecek çekmelide. Ama bunu bir tek VAG grubunun da yaptığını zannetmiyorum ben.

F4R
27-09-2015, 11:29
vw ile alakam yok ama b.k atanlara bakıyorumda çoğu / bir kısmı düzboru sonda egsoz ile gezenler. yapmayın beyler yaa :) komik oluyor....

Low-Rider
27-09-2015, 11:34
vw ile alakam yok ama b.k atanlara bakıyorumda çoğu / bir kısmı düzboru sonda egsoz ile gezenler. yapmayın beyler yaa :) komik oluyor....

b.k atılan bir durum yok, ortada yapılmış bir sahterkarlık var. Önce bunu anlamak lazım.

RSBurak
27-09-2015, 11:56
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.net/image/1/700/0/uploads/posts/2015/09/36440d26-e4b0-4169-acf2-a68aa8ea7ad2.jpg

Avrupada insanların normal kullanım için bindiği marka bizim ülkede prestij göstergesi oldu.Kaliteli bi marka değil yurtdışındaki otomobil forumlarında sürekli makarası döner zaten beklenen oldu bizim ülkede bişey değişmez.Hatta fiyatları zamlanr cezanın çoğunu bizim millet öder

wolrath
27-09-2015, 11:57
dogru ya. edc sanzumanli bir arac hic satmadi bu ulkede :)

dqn
27-09-2015, 12:01

Hocam çok güzel bir yazı yazmıssın.Amacım bu yazıya muhalafet olmak değil yanlış anlaşılmasın.Ama otomotiv dünyasında özellikle son 15 yılda VW darbesi var.Buna kimse hayır diyemez.Küçük hacim ve aşırı beslemeye ilk geçen, çift kavramayı binek araçlara ilk yerleştiren, dizel otomatik kombinasyonunu hemen hemen tüm araçlarında uygulayan bir marka.Bu sayade pastanın çok büyük bir kısmını yediler.Tabi bu yenilikler sorunsuz bir şekilde gelemezdi ve nitekim gelmedide.Bundan daha normal bir durum yok.Yeni typer ilk turbo beslemeli honda.Konusunda homojen bir şekilde güç sunmadığı çabuk şiştiği vs vs bir takım eksiklikleri yazılıyor.Bu da çok normal bir durum.1.4 dizel toyotalar ilk serisinde yağ yakıyordu.İlk motorlarda hata olması kadar doğal bir durum yok.VW ilk küçük hacim turbo beslemeyi yaptı taşa tuttular şuan tüm markalar yapıyor, çift kavrama çok eleştirildi tüm markalar tek tek geçiyor.Kimse 1.6 dizel yapamazken adamlar yaptı polodan passata kadar her arabasına çift kavramayla koydu.Napsın satılmasın mı?İnsanlar tüplü honda mı, vergi mağduru 1.7 hyundai mi yoksa 1.3 motor opelleri mi alsaydı?Çift kavrama teknolojisi gelmeseydi 8-9 litre yakan otomatik dizellerle mi gezseydik?Bakınız hyundai.Onlar bile şimdi dct şanzımana geçti.Bu geçiş kolay olmadı.Sorunlarla karşılaşıldı.Bu da normal bir durum.Ama normal olmayan doğuşun kazıkçı geçirmeci tutumuydu.Doğuş yüzünden tüm ülke vw'e düşman oldu.Belki müşterinin yanında olan bir tutum sergileselerdi, 8 ay sıra vermeselerdi bir bu kadar daha satarlardı.Demek istediğim o ki VW rekabeti çok iyi bir yere çekti.VW sayesinde honda 1.5 turbo motor, hyundai ford çift kavrama şanzıman, opel honda 1.6 dizel yaptı.Ki şuan tsı teknolojisi de dsglerde çok iyi bir yere geldi neredeyse sorunlar yok denecek kadar aza indi..

Emisyon olayı da VW'nin suçu.Kimse arkasında duramaz.Cezası neyse çekmeye başladı bile.

_AS_
27-09-2015, 12:03
dogru ya. edc sanzumanli bir arac hic satmadi bu ulkede :)

Tabi ki satılıyor ama VW'de düz vites araç çok düşük bir pay alıyor artık DSG karşısında demek istediğim o. EDC'de durum böyle değil.

Neyse konu çok farklı yerlere kayacak böyle giderse, DSG tartışmasına dönmesin.

_AS_
27-09-2015, 12:10
Ekstra edit bilgi vs: İçinde olan biri olarak söylüyorum. Doğuşun kasıtlı sıra yazdırdığı vs yok kim nerden çıkarttı bunları onu da anlamıyorum.
Sİpariş araç şöyle gider.
Ordered: sipariş geçilir fabrikaya gönderilir
Scheduled: sipariş onaylanır fabrika üretim haftası verir
in production: üretime geçer
int transfer ve transport:taşımada limana hareket halinde
sonra da gemiyle gelir vs.

Şimdi bu orderedtaki arabanın 80 90 gün üretim haftası almadan beklediğini biliyormusunuz? Veya bazı durumlarda VW'nin bazı modellere kota dahi açmayıp sipariş almadığını? Doğuşluk bir durum değil yani. Farklı konularda eleştirlebilir ama araca sıra yazması vs'si komik geliyor. Kimsenin sıra yazdığı yok gelen araç ordered tayken adam ben bunu kaçırmıyım alıyım diyor kaparo veriyor. Durum bu.

semih
27-09-2015, 12:21
Bir soru sormak istiyorum, avrupada bu yasaklar devam ederse VWnin boşluğunu hangi marka doldurur sizce?

F4R
27-09-2015, 12:41
b.k atılan bir durum yok, ortada yapılmış bir sahterkarlık var. Önce bunu anlamak lazım.

ona birşey diyen yok zaten, buraya caps koyup makara yapanların bir kısmı düz boru ile geziyor. insan kendisi ile çelişmemeli... Komik oluyor....

bymurat___61
27-09-2015, 12:42
Dsg'si bozulan , 3500'de motor kitleyen garibanin yaninda olmazsan tabi oyle 18 milyari cakarlar adama sayim Vw :D keser doner sap doner gun gelir hesap doner bence dusene bi tekme de biz vuralim garanti magduru ne kadar vw'ci varsa dava acalim :D

Aynen katılıyorum. Artık yenı vw lerde servısın para kazamasına yonelık yazılımlar olmuyacagı ne *****. Sonucta herkes kısısel dava ıle ugrasmaz kı. Haksız yoldan yıne kazanırlar.

TaGo
27-09-2015, 12:52
Bayram öncesi hafta servise sadece birkere gelmiş 2011 model polo gti araca garantiden mekatronik değiştirdik. Hangi vw bu sorunlarla ilgilenmeyen?

DR059
27-09-2015, 12:54
ona birşey diyen yok zaten, buraya caps koyup makara yapanların bir kısmı düz boru ile geziyor. insan kendisi ile çelişmemeli... Komik oluyor....

Peki siz neden bu kadar rahatsızsınız bu durumdan?

Ortada bir firma var. Hem de öyle 3-4 şubesi olan cafe filan değil. Yıllık satış adetleri 100 binlerle ifade edilebilen bir firma.
Bu firma bir sahtekarlık yapmış. Bu sahtekarlık resmi olarak delillerle ortaya çıkarılmış. Sonra bu firmada bulunan en kilit isimler çıkıp açıklama yapmış. Demişler ki; 'We have totally screwed up.'

Şimdi herkes buz gibi ortada olan sahtekarlığı kabullenmiş iken, siz neden buraya mesaj atan bazı üyelerin yaptıklarından rahatsızsınız ki?
Buraya mesaj atan adamlar mı sahtekarlık yapmış? Müşteriyi, hatta ülkeleri kandıran bu üyeler mi ki siz onların bir şeylerle çeliştiğini düşünüyorsunuz.

İsteyen aracını alır; yazılımını yapar, katalizörünü iptal eder, düz boru çeker. Olur da ceza yerlerse paşa paşa cezalarını öderler. Ortada bir sahtekarlık yok ki.

Sahtekarlık yapanlar itiraf etti de, bizim VW sever kullanıcılarımız bir türlü kabullenemedi...
Oluyor böyle şeyler Hyundai, Toyota, VW vs. Bu kadar gönül bağı kurmaya gerek yok.

Eworen
27-09-2015, 12:58
Bu haberler ve olaylar ciktigindan beri ben emisyon kismiyla hic ilgilenmedim cok ta tin basindan beri asil manipule edilen seyin yakit tuketimleri oldugunu dusunuyodum ki
Bugun haberlerde cikmaya basladi fabrika verilerinin aslina hic uygun olmadigi konusu dillenmeye basladi
Bu cok daha muhim bir konu..

F4R
27-09-2015, 13:06
Peki siz neden bu kadar rahatsızsınız bu durumdan?

Ortada bir firma var. Hem de öyle 3-4 şubesi olan cafe filan değil. Yıllık satış adetleri 100 binlerle ifade edilebilen bir firma.
Bu firma bir sahtekarlık yapmış. Bu sahtekarlık resmi olarak delillerle ortaya çıkarılmış. Sonra bu firmada bulunan en kilit isimler çıkıp açıklama yapmış. Demişler ki; 'We have totally screwed up.'

Şimdi herkes buz gibi ortada olan sahtekarlığı kabullenmiş iken, siz neden buraya mesaj atan bazı üyelerin yaptıklarından rahatsızsınız ki?
Buraya mesaj atan adamlar mı sahtekarlık yapmış? Müşteriyi, hatta ülkeleri kandıran bu üyeler mi ki siz onların bir şeylerle çeliştiğini düşünüyorsunuz.

İsteyen aracını alır; yazılımını yapar, katalizörünü iptal eder, düz boru çeker. Olur da ceza yerlerse paşa paşa cezalarını öderler. Ortada bir sahtekarlık yok ki.

Sahtekarlık yapanlar itiraf etti de, bizim VW sever kullanıcılarımız bir türlü kabullenemedi...
Oluyor böyle şeyler Hyundai, Toyota, VW vs. Bu kadar gönül bağı kurmaya gerek yok.

yazdıklarımı ve paylaşılanları iyi oku hocam. paylaşılan capslar, yazılanlar vs sahtekarlık ile alakalı değil. millet çevre kirliliğinden vs bahsetmiş, sahtekarlıktan değil. ama bu çevre ile ilgili paylaşımı yapan adam düz boru, filtre ile geziyor. ne kadar manidar değil mi? bana da komik gelen budur. ben vw nin yaptığının arkasında durmuyorum. vw kullanıcısı değilim. konuyu ölesine takip ediyorum. vw 'e kaşı bir fanatikliğim yok, konu renault olsaydı olabilirdi.

siz bence benim yazdıklarımı iyi okuyun, sanırım benim ne demek istediğimi tam anlayamamışsınız.

Neyse konuyu don lastiği gibi uzatmaya gerek yok. isteyen isteğini paylaşır, isteyen istediğini soker, takar. İsteyende istediğini der. bana komik geldi bu paylaşımını yapanların (gerek facede, gerek burda) çevre, hava kirliliği ile uzaktan yakından alakası olmaması....

bymurat___61
27-09-2015, 13:15

Kardeşim o formula bır teknelojısını bıze getırdı dıyen bendım. :) Evet dedıklerıne bır bır katılıyorum. Bedava yakın fıyata verseler VW alırmıyım. Almam cunku sorgulayan dusunen bır bıreyım. bılırımkı alman emperyalız mı o ucuza sattıgı arababının en az 2 katının benden cıkaracak sekılde tasarlamıstır.

Ben sadece mılısanıyelerde vıtes gecısını sıradan kullanıcıya sagladıklarını yazıyorum. He tercıh edermısyım etmem. Hondanın kımsenın begenmedıgı yavas olan ama km lerce saglıklı calısan otomatık sanzımanı daha tercıhım olur. BAna sımdı kımse demesın kı DSg, o dandık dıye nıtelendıren honda nın sanzumanından uzun omurlu dıye. YIne dedıgınızn oktaya gelıyor motor verımlı olamadıktan sonra, mılı sanıyede heran bozulacak bır sanzuman olsa ne olur olmasa ne olur.

Su konuyada katılıyorum aynı sekılde vatandaslarımız almanya yerıne Jopanyaya gıtseydı. Bız halk olarak cahıl olmayıp Japon araclarını tercıh edıyor olsaydık ulke ekonomısıne bıle buyuk olcude katkıda bulunmus olurduk. Bugun bır toyata gıbı bır marka var mı? Ufacık sorun meydana gelsın 1 mılyon aracın ıcınden 3 tane aracı gerı cagırır sorununu gıderır. Ama ben hıc Avrupa marka aracların gerı cagırıldıgını cok cok fazla duymadım. İstısnalar olabılır.

Dsg konusunda cok ock oncede yazdım VW Dsg nın argesını tamamen halk yaptı dıye. Bunu bır japon yapmazdı. YAptıklarının da gormedık. Fabrıkasyon hata varsa durustce garantıden yapılmıstır. Yaptıramıyanlar ıse japonya ıle ıletısıme gecemeyen cahıl ınsanlardır.

Bu ulkede kımse kusura bakmasın sorunsuzluk deıdn mı VW dıyebılenın aklından suphesı vardır . Sorunsuzluk deyınce kımse kusura bakmasın Avrupa uretıcılerının ısı deıl. Kımseye muhalıf olmak amaçlı yazmıyorum.

Umarım bızde bılınçlı bır tuketıcı oluruzda rekabet artar.

Octane
27-09-2015, 13:19
Ne saçma bir yorum bu ya.
O zaman ne gerek var diye hiç bir şey geliştirilmesin i-shift kullansın herkes. Al bozulmuyorda cayır cayır kullan sen. Veya 4 ile otomatiği?
DSG'ye *** atanlar (doğru sorunları olan bir şanzıman) EDC'nin ve Powershift'in çok daha sorunlu olduğunu ama DSG'nin 10'da 1 i kadar satıldığı için kimsenin haber olmadığını biliyor mu acaba?

VW'ye sıraya giren girer (VW'im yok sırayada girmedim) bu insanların cahil olduğu anlamına gelmiyor elbette bilmeden etmeden "ben golf alcam" diyen cahillerde var ama bu araçları motor şanzıman kombinasyonundan iç aksam kalitesinden sürüş konforundan tercih edenlerde var.
Sanki dünyada bir tek burda VW satıyor da diğer ülkeler VW'nin üstüne bakmıyor gibi konuşmuşsun:) Tüm Avrupa bu şekilde bilgin var mı? Onlarda mı cahil?

Zamanında gurbetçiler gidip w123lere e30lara binip beğenmeyecekti de accord mu beğenecekti 929 mu beğenecekti? Söylediğin araçlar dönemin en iyi alman araçları değil dönemin en iyi araçlarından zaten. Adam gibi araç yaparsan millette gidip bekler beklemden alması en doğru olanı ama bekler işte. 2 ay Clio 4 bekleyen insan tanıyorum ben hemde yerli onu napıcaz:) popiler kültür mü ele geçirmiş onuda:)

Birde şöyle bir şey söyleyeyim. Türkiye Avrupa pazarında olan Avrupa standartlarının belirlediği ölçüde araç satılan bir pazar öyle Belçikada orda burda satılamayan araçları buraya resmi olarak kakalamak zor biraz. ,

Sonuç olarak VW çok ciddi bir hata yaptı ve cezasını çekecek çekmelide. Ama bunu bir tek VAG grubunun da yaptığını zannetmiyorum ben.

Güzel kardeşim, her vw'a yüklenen yoruma saçma demeden önce bir dinle. Burada dediğim olay, bu firmanın, normal kullanıcı için gereksiz veya önemsiz olan şeylere önem verip, bir algı yanılsaması sağlayarak insanları kazıklaması. Esc ve powershift'te de böyle sorunlar oluyorsa onlar da alınmamalı bence zaten, marka fanatizminin anlamı yok ki, senin de vw'da hissen yok, benim de renault'ta yok. Kötüye kötü, güzele güzel derim ben. Yazmışım zaten, saniyelerin önemli olduğu golf r da audi r8de bu şanzıman olur, ama 1.2 polo alıyorsam ben vites geçiş süresinden çok ekonomi, kullanım maliyeti, sorunsuzluk istiyorum demektir. Bu araçlara dsg'nin şart olması beni vw müşterisi yapmadı, gittim başka marka, daha yavaş ama sorunsuz otomat araçlar aldım/aldırdım. Keza ben yolda giderken göğsü okşayarak gitmiyorum, çevremdeki insanlar da öyle. Teyp, direksiyon, vites klima/kaloriferi ellersin. Torpidoyu okşamazsın. Tangırdamasın yeter. E30 w123 tabi dönemin iyi araçları, hala bile iyiler hatta bence. Ama beğenmediğin mazda 94 yılında xedos9da solar sunroofla araç çalışmadan klima çalıştırıyordu, audi 2007 mi 2008de mi ne yaptı dünyanın reklamını yaptı. Beğenmediğin o accordlar milyon mil yaptı ya kapak açmadan, milyon mil. O almanlar iyiydi, o japonlar da iyiydi. Birine iyi birine kötü demek fanatizme girer.

Ayrıca bu ülkede gayet klimasız 0km golf satıldı, kuzey ülke pazarı için üretilip elde kalanlar. Millette bayıla bayıla aldı, bilenler yazar.

Benim vag grup'a olan düşmanlığım, araçtan çok firma yönetiminin ve distribütörlerinin piçlikleri.

Tüm dünyada da buradaki gibi prestij aracı diye değil, ucuz olduğu için satıyor.

Konuya dönecek olursak, vw'in yaptığı insan kandırmak. Dolandırıcılık yani. Savunulacak hiç bir yanı yok.

Octane
27-09-2015, 13:21
Kardeşim o formula bır teknelojısını bıze getırdı dıyen bendım. :) Evet dedıklerıne bır bır katılıyorum. Bedava yakın fıyata verseler VW alırmıyım. Almam cunku sorgulayan dusunen bır bıreyım. bılırımkı alman emperyalız mı o ucuza sattıgı arababının en az 2 katının benden cıkaracak sekılde tasarlamıstır.

Ben sadece mılısanıyelerde vıtes gecısını sıradan kullanıcıya sagladıklarını yazıyorum. He tercıh edermısyım etmem. Hondanın kımsenın begenmedıgı yavas olan ama km lerce saglıklı calısan otomatık sanzımanı daha tercıhım olur. BAna sımdı kımse demesın kı DSg, o dandık dıye nıtelendıren honda nın sanzumanından uzun omurlu dıye. YIne dedıgınızn oktaya gelıyor motor verımlı olamadıktan sonra, mılı sanıyede heran bozulacak bır sanzuman olsa ne olur olmasa ne olur.

Su konuyada katılıyorum aynı sekılde vatandaslarımız almanya yerıne Jopanyaya gıtseydı. Bız halk olarak cahıl olmayıp Japon araclarını tercıh edıyor olsaydık ulke ekonomısıne bıle buyuk olcude katkıda bulunmus olurduk. Bugun bır toyata gıbı bır marka var mı? Ufacık sorun meydana gelsın 1 mılyon aracın ıcınden 3 tane aracı gerı cagırır sorununu gıderır. Ama ben hıc Avrupa marka aracların gerı cagırıldıgını cok cok fazla duymadım. İstısnalar olabılır.

Dsg konusunda cok ock oncede yazdım VW Dsg nın argesını tamamen halk yaptı dıye. Bunu bır japon yapmazdı. YAptıklarının da gormedık. Fabrıkasyon hata varsa durustce garantıden yapılmıstır. Yaptıramıyanlar ıse japonya ıle ıletısıme gecemeyen cahıl ınsanlardır.

Bu ulkede kımse kusura bakmasın sorunsuzluk deıdn mı VW dıyebılenın aklından suphesı vardır . Sorunsuzluk deyınce kımse kusura bakmasın Avrupa uretıcılerının ısı deıl. Kımseye muhalıf olmak amaçlı yazmıyorum.

Umarım bızde bılınçlı bır tuketıcı oluruzda rekabet artar.

Ben yanlış anlamışım dediğini, kusura bakma.

_AS_
27-09-2015, 13:42
Güzel kardeşim, her vw'a yüklenen yoruma saçma demeden önce bir dinle. Burada dediğim olay, bu firmanın, normal kullanıcı için gereksiz veya önemsiz olan şeylere önem verip, bir algı yanılsaması sağlayarak insanları kazıklaması. Esc ve powershift'te de böyle sorunlar oluyorsa onlar da alınmamalı bence zaten, marka fanatizminin anlamı yok ki, senin de vw'da hissen yok, benim de renault'ta yok. Kötüye kötü, güzele güzel derim ben. Yazmışım zaten, saniyelerin önemli olduğu golf r da audi r8de bu şanzıman olur, ama 1.2 polo alıyorsam ben vites geçiş süresinden çok ekonomi, kullanım maliyeti, sorunsuzluk istiyorum demektir. Bu araçlara dsg'nin şart olması beni vw müşterisi yapmadı, gittim başka marka, daha yavaş ama sorunsuz otomat araçlar aldım/aldırdım. Keza ben yolda giderken göğsü okşayarak gitmiyorum, çevremdeki insanlar da öyle. Teyp, direksiyon, vites klima/kaloriferi ellersin. Torpidoyu okşamazsın. Tangırdamasın yeter. E30 w123 tabi dönemin iyi araçları, hala bile iyiler hatta bence. Ama beğenmediğin mazda 94 yılında xedos9da solar sunroofla araç çalışmadan klima çalıştırıyordu, audi 2007 mi 2008de mi ne yaptı dünyanın reklamını yaptı. Beğenmediğin o accordlar milyon mil yaptı ya kapak açmadan, milyon mil. O almanlar iyiydi, o japonlar da iyiydi. Birine iyi birine kötü demek fanatizme girer.

Ayrıca bu ülkede gayet klimasız 0km golf satıldı, kuzey ülke pazarı için üretilip elde kalanlar. Millette bayıla bayıla aldı, bilenler yazar.

Benim vag grup'a olan düşmanlığım, araçtan çok firma yönetiminin ve distribütörlerinin piçlikleri.

Tüm dünyada da buradaki gibi prestij aracı diye değil, ucuz olduğu için satıyor.

Konuya dönecek olursak, vw'in yaptığı insan kandırmak. Dolandırıcılık yani. Savunulacak hiç bir yanı yok.

Neyse çok uzatmayalım konuyu 5 sene sonra Mazdalar Hondalarda çift kavramalara geçerse tekrar konuşuruz belki:) görüşlerimiz çok farklı tartışıp inatlaşmanın manası yok.

tlgbnc
27-09-2015, 14:00
bir de istatistik koyayım belki daha iyi anlaşılır...

http://www.dw.com/image/0,,18727578_401,00.png

konu dışı olucak ama söylemeden edemiycem renault yinemi yok :) :) :) :) :)

fdoganb
27-09-2015, 14:02
konu dışı olucak ama söylemeden edemiycem renault yinemi yok :) :) :) :) :)

Abd de fransız araçları HİÇ yok

bymurat___61
27-09-2015, 14:15
Konu nıye dagılıyor anlamıs deılım. REnaultla ne alakakı. Renault salak mı ABD pazarında kan kaybetsın bılakıs butun fransız markalar ıcın gecerlı. Az gelışmiş ulkelerden gayet ıyı para kazanmak varken nıye ABD pazarı gıbı rakabetcı pazarın ortasına lank dıye ortasına dalsınlar. 3 tane Alman markası var , onların bılene satıs rakamları belli. Muhtemelen VW baya bır yara alıcak. amerıka pazarında avrupa menseılı araclar yuzde 4 5 i cok cok zor gecer.

HondatugraL
27-09-2015, 14:18

Akıllı adamlar :D

bymurat___61
27-09-2015, 14:20
Akıllı adamlar :D

Kesınlıkle akıllı adamlar :)

Focus4171
27-09-2015, 14:24
Çok araç aldım kullandım değiştirdim şu ana kadar. İçlerinde 6 tanesi Volkswagen'di. 2 taneside DSG idi. Çok şükür hiçbirini daha herhangi bir arıza yüzünden servise götürmemiştim. Sorun her araçta çıkabilir. Yok VW sorunlu Honda, BMW sorunsuz diye birşey yok. 2011'de sıfır aldığımız Ford Focus araçta ilk yağmurda sunroof vs. olmamasına rağmen tavandan su almıştı su içinde kaldı araç. Çıkıp simdi Ford'lar kötü araç mı olacak. Halada severim Focus'u o olaya rağmen. Şimdide BMW var. Ondanda memnunuz. Yarın sorun çıkmayacağını kim garanti edebilir bana :) Her marka modelde sorun yaşayan olur. VW satış adeti olarak diğer markaları ortalama 5'e katladığı için daha çok göze batması normaldir arıza olarak ;)

tlgbnc
27-09-2015, 14:25

bi hikaye vardı anlatılan ama şimdi sırası değil :)

Eworen
27-09-2015, 14:27
Kusura bakmayinda Amerika pazari derken ?
Bahsi gecen pazar salak sacma rekabetten ibarettir kocaman devasa arabalarin ve motorlarin havada ucustugu kesinlikle hic bir otombil kulturu barindirmayan bi pazar elbette ki lux egzotik araclar var ama halk arasinda otomobil kulturu yerlerde
Avrupali markalarin zorlanmasi cok normal daha zevke amaca verime yonelik araclar uretmek o pazarda direkt bisey ifade etmiyor

erkanayasli
27-09-2015, 15:06
11 milyon araç olduğu sadece vw markası altında audi seat skoda yıda düşünürsek 20 milyon araca yaklaşır. Bunların geri çağrılıp yazılım atılarak emisyon değerlerini tutturması demek 120 hp aracın 90hp ye inmesi demek veya arka arka takılcak partikül veya katalitiklerle gücün yine düşmesi demek. Araç sahipleri tazminat davası açması demek içlerinde çevreciler varsa onlarda ayrıca tazminat davası açarlar. Tosbaya ayrılan sürenin sonuna geldik arkadaşlar. Ben zaten biliyodum işin içinde bi ipn..lik olduğunu.. japonlar yapıyo 20 dizel 140-150 hp almanlar yapıyo 2000 tdi 240 hp. Benim çekik gözlü kardeşlerimin yıllarca hakkını yemişler.