Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ek gelir.

suskunkral_21
21-09-2015, 16:28
Geçen bir kardeşimiz böyle bir konu açmış. Benimde böyle bir sorunum vardı ve bunuda sizinle paylaşmak istiyorum. Günlük 8 saat çalışıyorum. Vardiye sistemi olarak 2 gun sabah( 08:00-16:00) iki gün akşam (16:00-24:00) iki gün gece(24:00-08:00) 1 gün izin. Tabi ara off dahil 3 gun izin gibi birşey oluyor. Bu boş zaman içinde ek gelir elde edebileceğim iş varmıdır. Tabi legal bir şekilde. Aslında yasal boşluk işi de olabilir. Illegal olarak sizin bile akliniza gelmeyecek şeyleri yapabilirim. Bıktım o işlerden artık. Bilgisayarla aram gayet iyidir.

Emre-Dylan
21-09-2015, 16:34
Takipteyim. Parttime işlere bak, sosyete pazarlarında, sokakta satabileceğin ürünlerede yönelebilirsin bi arkadaşımız selfie çubuğu satıyordu iyide kazandığını belirtmişti. Parttime Ankarada eleman arayan olursa bende düşünebilirim vardiya sistemi ile çalışıyorum bende haftada 1 vardiyam değişiyor. 08:30-16:30, 16:30-00:30, 00:30-08:30 şeklinde.

suskunkral_21
21-09-2015, 22:22
Tüm fikirleriniz için teşekkür ederim

By CrAzY
21-09-2015, 22:56
Takip......

Y.Emre
21-09-2015, 23:06
Bilgisayardan, webden biraz anlarım diyorsan youtube ile ilgilen derim.

Sana bağlı olan bir iş, aylarca uğraşıp yapamayan da var, ayda 4 5 haneli kazançlar elde edende. Bilgisayar altyapın yoksa bulaşma ama.

suskunkral_21
21-09-2015, 23:08
Bilgisayardan, webden biraz anlarım diyorsan youtube ile ilgilen derim.

Sana bağlı olan bir iş, aylarca uğraşıp yapamayan da var, ayda 4 5 haneli kazançlar elde edende. Bilgisayar altyapın yoksa bulaşma ama.

Emre youtube işini biraz açarmısın.

mert_can 41
21-09-2015, 23:15
Emre youtube işini biraz açarmısın.

kanal açıp abone ve beğeni kasmak gerekiyo ama tuturulursa 10 bin dolarlar falan oluyo ayda hatta şuan 1m abonesi olan bir kanalın geliri 80 bin dolar civarı bende düşünmüyo değilim

suskunkral_21
21-09-2015, 23:19
kanal açıp abone ve beğeni kasmak gerekiyo ama tuturulursa 10 bin dolarlar falan oluyo ayda hatta şuan 1m abonesi olan bir kanalın geliri 80 bin dolar civarı bende düşünmüyo değilim

Abone sıkıntı ama hit çok kolay. Hani videolara alakasız ön izleme resmi koyuyorlar ya. Onları kullanıp erotizm siyaset komedi tarzi videolar yüklene bilir. Güzel fikir

Y.Emre
21-09-2015, 23:19
Mantık basit; yt kanalı açıyorsun gmail ile, video yüklüyorsun, videolarının izlenmesi üzerinden kazanç sağlıyorsun temelde.

Açtığın kanalların sayısı, yüklediğin videoların izlenimleri, çıkan reklamların fiyatları (her reklam türü aynı oranda kazandırmıyor), videolarının özgün/spam oluşu vs çok etkiliyor. Eskiden youtube ile anlaşmalı ara kurumlar vardı 'partner' denilen. (örneğin 'vevo') onlarla çalışmak kolaydı ve kazançları arttırırdı. 1Eylülden sonra kullanılamaz oldu pek çoğu, bu işi yapacaksan 'google adsense' hesabın olmalı şuan, youtubeta adsense ile çalışmakta çok kolay değil açıkçası. Özellikle özgün çalışmayacaksan. Geçen hafta binlerce adsense hesabını kapattı mesela google.

Özgün çalışmayı da kabaca şöyle açıklayayım, yüklediğin videoların haklarının tamamen sana ait olması gerekli. Videolarında herhangi lisans hakkına sahip görselde kullanamazsın, seste kullanamazsın. Yani kullanırsın da, en ufak ses yada görsel bile o sesin/görselin seni şikayet edip video'nun para kazanma haklarının kapatılmasına sebep olabilir. Dikkatli olup çok emek vermek gerekli özgünde.

örneğin engineering explained, webtekno vs özgün yt kanalları.

Spamı açıklarsam kısaca, bildiğin korsan :D çok fazla konuşmaya gerek yok :)

Y.Emre
21-09-2015, 23:26

Abone ve beğenilmenin etkisi düşük, önemli olan videoların izlenim sayıları hatta daha önemli olan reklam gösterim sayıları.

Abone sıkıntı ama hit çok kolay. Hani videolara alakasız ön izleme resmi koyuyorlar ya. Onları kullanıp erotizm siyaset komedi tarzi videolar yüklene bilir. Güzel fikir

Kazın ayağı öyle değil işte :D Abonenin fazla önemi yok kazanç anlamında. Özgün çalışıyorsanız sürekli izleyici kitlesi konusunda katkısı var sadece.

Yt'de birsürü otomatikleştirilmiş sistem var. Daha videoyu yükler yüklemez inceleniyor.

Görüntü eşleşeni çıkabiliyor, Ses eşleşeni çıkabiliyor, Ülke engeli çıkabiliyor, Dünya engeli çıkabiliyor, Uygunsuz içerik vs çıkabiliyor. Çıkıyorda çıkıyor yani. Ayrıca içerikten bagımsız etiket, ön izleme resmi vs de hesabın kapanmasını çok fazla etkiliyor. :) Kısa sürelerde farkedilebiliyor bu tip hileler.

suskunkral_21
21-09-2015, 23:33
Aha vallahi buldum. Istanbulda metroya biniceksin şu kalem kameralar var. En yoğun iett metrobüse kurulacaksin gelişi güzel fordçulari yayinlayacaksin ? Nasıl fikir? Yada telefonda sürekli birilerini işleteceksin ?

Y.Emre
21-09-2015, 23:55
Ne paylasacaginiza karışmam. :) bu konuda her sorunuzu cevaplarim elimden geldigince ama içerik konusunda birsey diyemem.

Bu işe başlayınca paranin su gibi akacağını falan vaadetmiyorum bu arada. Beraber başladığım bir arkadaşım aylarca odeme alamadi. Ve pes etti. Benimde şimdiye göre çok çok küçük bi odemeydi ilk aldigim ödeme. Isin para kısmından çok eğlence için yaptigimdan devam ettim ben. Çok şükür bu günümüze.

Tekrar söylüyorum en baştan, bu işi yapmayı deneyenlerin çok azı yapabiliyor. Kimseye çook para vaadetmiyorum. :)

Teknik detay konulari için sirf bu konu hakkinda kurulmuş forum siteleri var oralarda bulabilirsiniz, pm atabilirsiniz ama o forumdakiler çok daha bilgililer genelde :D

mert_can 41
22-09-2015, 00:01
Aha vallahi buldum. Istanbulda metroya biniceksin şu kalem kameralar var. En yoğun iett metrobüse kurulacaksin gelişi güzel fordçulari yayinlayacaksin ? Nasıl fikir? Yada telefonda sürekli birilerini işleteceksin ?

iki fikirde yaş gibi ama biri hiç yapılmayan bir şey ama riski büyük hukuki sebeplerden fordçulardan biri dava açabilir sapık dangası yedim manevi olarak vb ucu açık ve kazanma ihtimalide yüksek telefon şakası içinde ağzınızın iyi laf yapması lazım ekstıradan telefon fatura giderleriniz kazancağınızdan daha yüksek olacaktır ilk başlarda tabi tutarsa devede kulak olur :)

suskunkral_21
22-09-2015, 00:04
Ne paylasacaginiza karışmam. :) bu konuda her sorunuzu cevaplarim elimden geldigince ama içerik konusunda birsey diyemem.

Bu işe başlayınca paranin su gibi akacağını falan vaadetmiyorum bu arada. Beraber başladığım bir arkadaşım aylarca odeme alamadi. Ve pes etti. Benimde şimdiye göre çok çok küçük bi odemeydi ilk aldigim ödeme. Isin para kısmından çok eğlence için yaptigimdan devam ettim ben. Çok şükür bu günümüze.

Tekrar söylüyorum en baştan, bu işi yapmayı deneyenlerin çok azı yapabiliyor. Kimseye çook para vaadetmiyorum. :)

Teknik detay konulari için sirf bu konu hakkinda kurulmuş forum siteleri var oralarda bulabilirsiniz, pm atabilirsiniz ama o forumdakiler çok daha bilgililer genelde :D

Tüm bukadar yardimci olup yaptığınız yorumlar için mutlaka araştırma yapma hissi doğdu içime. Aslında sadece müzik yüklemek nasıl olur ? Belirli bir tarzda ?

mert_can 41
22-09-2015, 00:05
Tüm bukadar yardimci olup yaptığınız yorumlar için mutlaka araştırma yapma hissi doğdu içime. Aslında sadece müzik yüklemek nasıl olur ? Belirli bir tarzda ?

telife takılırsınız 30 sn den fazla olmamalı müzikler kanalınız kapanır benim bilgim bu şekilde

suskunkral_21
22-09-2015, 00:08
telife takılırsınız 30 sn den fazla olmamalı müzikler kanalınız kapanır benim bilgim bu şekilde

Peki mesela forumdan abilerimiz var diy yapanlar. Mesela bi xenon far işi yapanlar yada aydınlatma. Yada turbo işi ile uğraşan kişilerle röportaj tarzi videolar.

mert_can 41
22-09-2015, 00:10
hiç yapılmamış bir şey olabilir :) test şeklinde falanda olursa tadından yenmez güzel fikir

hddsheriff
22-09-2015, 01:15
YouTube da hamur abla ve oyuncak abi diye arama yapın belki bir fikir edinirsiniz. Benim kızım bol bol seyrediyor.

Emrecan-R
22-09-2015, 01:24
Benim arkadas bi oyun videosunda 30 tl kazaniyorum gibi birsey dedi inanamadim

fthdrn
22-09-2015, 01:26
YouTube da hamur abla ve oyuncak abi diye arama yapın belki bir fikir edinirsiniz. Benim kızım bol bol seyrediyor.

abi yeğenlerime falan bakıyorum hepsinin elinde tablet daha iki üç yaşında youtube den pepe falan izliyor. benden güzel kullanıyor tableti. Onlar adına çok üzülüyorum şahsen.

suskunkral_21
22-09-2015, 02:37
Abiler 3d printer eğitimi alıp. Yedek parça üretimi dekorasyon hediyelik felan şeyler üretimini yapsam nasıl olur sizce ? Tabi sağlam printer ile. Varmi bu işlerle uğraşan ?

low&slow
22-09-2015, 03:14
go pro alıp bi araçla e5'e çıkarsan, etiketede ü.t h.t gibi isimler yazıp paylaşım yaparsan ciddi patlar :D :D

Fırtına_siR
22-09-2015, 03:56
güzel bi işten bahsedilmiş bende özel güvenlik görevlisiyim 2 gündüz 2 gece 2 gün (12 saat şeklinde 8-8 ) şeklinde çalışıyorum boşlukları taksiye çıkarak değerlendiriyorum umarım sevdiğin güzel bir ek iş bulursun :)

suskunkral_21
22-09-2015, 09:55
go pro alıp bi araçla e5'e çıkarsan, etiketede ü.t h.t gibi isimler yazıp paylaşım yaparsan ciddi patlar :D :D

Hahahaha. Ne güldüm. Öyle vardiye ortamında modifiyeden bahseden olunca aha tech üyesi buldum derkeneee ağızdan h.t ü.turooooo cümlesi çıkınca hiç selam melam vermeden uzaklaşıyorum

aslan
22-09-2015, 10:03
Güzel işlek bir yerde sabahları tane muz satabilirsin
Örnek olarak bir sabah erkenden beyazıt son duraga gel orada muzcu var sabahları muz sataıp saat 09.00 gibi işine gidiyor.Abi en düşük günlük 150tl alıyorum diyor
İrili ufaklı ayırıyor muzları 1 tl ile 1,5tl ye satıyor

bason
22-09-2015, 10:19
Mantık basit; yt kanalı açıyorsun gmail ile, video yüklüyorsun, videolarının izlenmesi üzerinden kazanç sağlıyorsun temelde.

Açtığın kanalların sayısı, yüklediğin videoların izlenimleri, çıkan reklamların fiyatları (her reklam türü aynı oranda kazandırmıyor), videolarının özgün/spam oluşu vs çok etkiliyor. Eskiden youtube ile anlaşmalı ara kurumlar vardı 'partner' denilen. (örneğin 'vevo') onlarla çalışmak kolaydı ve kazançları arttırırdı. 1Eylülden sonra kullanılamaz oldu pek çoğu, bu işi yapacaksan 'google adsense' hesabın olmalı şuan, youtubeta adsense ile çalışmakta çok kolay değil açıkçası. Özellikle özgün çalışmayacaksan. Geçen hafta binlerce adsense hesabını kapattı mesela google.

Özgün çalışmayı da kabaca şöyle açıklayayım, yüklediğin videoların haklarının tamamen sana ait olması gerekli. Videolarında herhangi lisans hakkına sahip görselde kullanamazsın, seste kullanamazsın. Yani kullanırsın da, en ufak ses yada görsel bile o sesin/görselin seni şikayet edip video'nun para kazanma haklarının kapatılmasına sebep olabilir. Dikkatli olup çok emek vermek gerekli özgünde.

örneğin engineering explained, webtekno vs özgün yt kanalları.

Spamı açıklarsam kısaca, bildiğin korsan :D çok fazla konuşmaya gerek yok :)
Güzel bir açıklama olmuş... Eylül itibari ile kıyım yaşanacağı biliniyordu zaten... Gelirler düştü... :( Tr de özgün olmak trend oldu ama ben hala tr den yt üzerinden para kazanılacağını düşünmüyorum... Elbette tutan kanallar oluyor ama nadir...

bason
22-09-2015, 10:22
Abiler 3d printer eğitimi alıp. Yedek parça üretimi dekorasyon hediyelik felan şeyler üretimini yapsam nasıl olur sizce ? Tabi sağlam printer ile. Varmi bu işlerle uğraşan ?

3D yazıcı işinde gerçekten çok para olacak... Geleceğe yatırım yapmış olursun... Eğer böyle bir niyetin varsa güzel bir planlamayla ciddi yerlere gelinebilir ileride... Okulumda İnnovasyon seminerinde 3d yazıcı işine girmiş bir öğrencinin konuşmasını dinledim... Adam idolüm oldu birden... :D

Y.Emre
22-09-2015, 11:25
Güzel bir açıklama olmuş... Eylül itibari ile kıyım yaşanacağı biliniyordu zaten... Gelirler düştü... :( Tr de özgün olmak trend oldu ama ben hala tr den yt üzerinden para kazanılacağını düşünmüyorum... Elbette tutan kanallar oluyor ama nadir...

Sende mi youtube çalışıyorsun abi ? :D Vurgun çok büyüktü, 30-60k kaybeden arkadaşlarım oldu. Ben ufak kazandığım için bana vuran da ufak oldu :D

3D yazıcı işinde gerçekten çok para olacak... Geleceğe yatırım yapmış olursun... Eğer böyle bir niyetin varsa güzel bir planlamayla ciddi yerlere gelinebilir ileride... Okulumda İnnovasyon seminerinde 3d yazıcı işine girmiş bir öğrencinin konuşmasını dinledim... Adam idolüm oldu birden... :D

Yazıcı işi çok mantıklı gelmiyor bana şimdilik. Daha doğrusu 3d yazıcı için bulunduğunuz çevre çok önemli. Öğrenciye yönelik çalışacak biri için mantıklı değil. Hayrına çalışılır ancak öğrenciyle. (Not öğrenciyim :D ) Sanayiden iş bulabilecek konumdaysanız ve 3d çizim kısmını da kendiniz yapacaksanız güzel karları var. Sanayiyle yapılan basit iş başı 2k ya yakın kar edebiliyorsunuz, sanayicinin de işine geliyor. Diğer türlü prototip gibi ürettirdiği ürünlere kalıp masrafları 4 5kları çok rahat geçiyor 3d yazıcıyla 2 2,5'a yaptırdığı iş için.

Bütçe varsa 3d yazıcı olarak boyutların min 40x40x40 olması gerek diye düşünüyorum ben. 20x20x20 var bizde, bazı projelerde çalışmak çok sıkıntılı oluyor. İşi uzatıyor, tek parça üretmeniz gereken parçayı 2 3e bölüyorsunuz onun töleransları vsler çıkıyor birde. Bölünce rijitlik falanda azalıyor çoğu zaman vs.

40x40x40ta makinenin maliyeti bayağı yüksekti bizimkiler alırken şuan nasıl bilmiyorum.

suk3b3
22-09-2015, 11:41
Tum araçların parçalarının nerede olduğunu nasil değişecegini gösterir bi video hazirlarsin örneğin 2003 Corsa c mazot pompa beyni soket kontrolü gibi. Youtube de baya trend olur derim

suskunkral_21
22-09-2015, 12:12
Sende mi youtube çalışıyorsun abi ? :D Vurgun çok büyüktü, 30-60k kaybeden arkadaşlarım oldu. Ben ufak kazandığım için bana vuran da ufak oldu :D

Yazıcı işi çok mantıklı gelmiyor bana şimdilik. Daha doğrusu 3d yazıcı için bulunduğunuz çevre çok önemli. Öğrenciye yönelik çalışacak biri için mantıklı değil. Hayrına çalışılır ancak öğrenciyle. (Not öğrenciyim :D ) Sanayiden iş bulabilecek konumdaysanız ve 3d çizim kısmını da kendiniz yapacaksanız güzel karları var. Sanayiyle yapılan basit iş başı 2k ya yakın kar edebiliyorsunuz, sanayicinin de işine geliyor. Diğer türlü prototip gibi ürettirdiği ürünlere kalıp masrafları 4 5kları çok rahat geçiyor 3d yazıcıyla 2 2,5'a yaptırdığı iş için.

Bütçe varsa 3d yazıcı olarak boyutların min 40x40x40 olması gerek diye düşünüyorum ben. 20x20x20 var bizde, bazı projelerde çalışmak çok sıkıntılı oluyor. İşi uzatıyor, tek parça üretmeniz gereken parçayı 2 3e bölüyorsunuz onun töleransları vsler çıkıyor birde. Bölünce rijitlik falanda azalıyor çoğu zaman vs.

40x40x40ta makinenin maliyeti bayağı yüksekti bizimkiler alırken şuan nasıl bilmiyorum.

Siz bayağı bu işin içindesiniz ve 3d yazıcıyı kafaya koydum hatta cihaz buldum. Fiyatı uygun hazır işi var yani sitesi var. 10 adet hammadde yanında hediye. 9 tanesi abs 1 tanesi ultrat ö.m olarak numaranizi verirmisiniz.

Ha bu arada abiler 3d işi bana göre çok makul neden derseniz örnek mesela turbolama yapanlara gösterge paneli yapmak ? Hem ucuz hemde istediğiniz desen model şekil şemalda hangisi daha cazip gelir.
3d printer üzerinde neden bukadar durdum. Araçlarda kullanılan plastiklerin %80 abs hammaddeli 3d printer bir çok hammadde uygulaması yapıyor. Mesela motor takozu kimi araçlar için 100 liradan başlıyor. Bunu daha sağlam hammededen üretip kullanilabilir ?

bason
22-09-2015, 12:48

Çok yüksek gelirim yoktu zaten yarıya indi diyebiliriz... 2009-2013 arası kazanan kazandı...

3d yazcılar tr de yaygınlaşmadı ama bunun ilklerinden olmak önemli... Benim bashettiğim öğrenci ve koç ile bir anlaşmaya doğru gidiyordu... Eğer böyle bir işe girilecekse büyük şirketlere güzel sunumlar yaparak etkilerseniz gerisi gelir... Şu anda eğer bu 3d yazıcıdan anlıyorsanız ileride çok para kazanılabileceğini düşünüyorum...

suskunkral_21
22-09-2015, 12:52
3d yazcılar tr de yaygınlaşmadı ama bunun ilklerinden olmak önemli... Benim bashettiğim öğrenci ve koç ile bir anlaşmaya doğru gidiyordu... Eğer böyle bir işe girilecekse büyük şirketlere güzel sunumlar yaparak etkilerseniz gerisi gelir... Şu anda eğer bu 3d yazıcıdan anlıyorsanız ileride çok para kazanılabileceğini düşünüyorum...

Bende getirisi çok yüksek olacağı kanısındayım. Mesela sanayide tamirci ile ufak parçalar ve zor parçalar konusunsa anlaşma yapmak. Veya sizin dediğiniz gibi büyük firmalara güzel sunumlar yapmak. Ama o tür firmalarda tek iş yapmıyor ki arkadaş herşeye el atmışlar. Mesela fotoğraf makinesi parçaları yada endüstriyel malzemeerin parçaları ya bu printer sonsuz birşey her türlü hammadde kapasitesine sahip altın dan tut çikolata meyveye kadar.

MK8800
22-09-2015, 13:00
3D yazici isini ek gelir ya da yan is olarak gorurseniz ilkde olsaniz sonda olsaniz kazanamazsiniz . Hatta normal bir is dalindan daha da cok ozen gostererek arastirma yapmalisiniz . Henuz ulkemizde faal bir alan degil ve hic yapilmamis bir hizmeti ya da esyayi turk insanina satmak normal ve onceden piyasada var olan bir seyi satmaktan kat kat daha zordur . Yani bos zamanlarimda ugrasirim da ilklerden olurum cok kazanirim kismi bence hayal , tabi benim gorusum . Youtube'da ki kanallar bahsedildigi gibiyse daha mantikli bence

suskunkral_21
22-09-2015, 13:52
3D yazici isini ek gelir ya da yan is olarak gorurseniz ilkde olsaniz sonda olsaniz kazanamazsiniz . Hatta normal bir is dalindan daha da cok ozen gostererek arastirma yapmalisiniz . Henuz ulkemizde faal bir alan degil ve hic yapilmamis bir hizmeti ya da esyayi turk insanina satmak normal ve onceden piyasada var olan bir seyi satmaktan kat kat daha zordur . Yani bos zamanlarimda ugrasirim da ilklerden olurum cok kazanirim kismi bence hayal , tabi benim gorusum . Youtube'da ki kanallar bahsedildigi gibiyse daha mantikli bence

Sadece yedek parça olarak hizmet verilse nasıl bir kazanç elde edilebilir sizce ?

Y.Emre
22-09-2015, 14:50
Tüm mesajlarda değinmek istediğim kısımlar var kendimce acizane ama çok uzun ve karışık olur diye alıntılamadan yazmak istedim.

İlk başta, şuanki 3d yazıcı teknolojisi ile (makul fiyatlara alınabilecek yazıcılar için söylüyorum) seri üretim yapmak imkansız bu belirteyim. Zaman açısından v seri üretim maliyetleri açısından kullanılabilir cihazlar değiller 3d yazıcılar. Atıyorum adamın ekstürüzyonla kalıpla vs saatte yüzlerce ürettiği parçayı sen 1 tane anca üretebilirsin belki. O yüzden sanayi kullanımı anlamında yazıcıda üretilecek parçalar diğer üretim teknikleriyle çok zor üretilebilir olmalı.

Üretim zorluğu anlamında çok kompleks parçalar, içten dışa örülerek üretilmesi gereken parçalar vs.

Yada seri üretimine ihtiyaç olmayacak parçalar olmalı. Toplam ürün sayısı maksimum 50 100 tane olacak birşey içinde kalıp vs çıkartmak daha maliyetli olabilir, bu durumlarda 3d yazıcılar iş yapar günümüzde.

Özetle 3d yazıcı ile seri üretim yapıp otomobilde vs kullanabilirim ben bunları vs hayal olarak kalıyor. Piyasada bulunmayan parçaların ihtiyaç durumunda 1 2 tane üretimi şeklinde oluyor ancak oda. Örneğin bazı trim parçaları, güneşliklerdeki ayna kapakları vs :)

Diğer yandan, eğer orta/iyi derecede solidworks, catia vs bilmiyorsanız makine yine bir işinize yaramaz. Özellikle araçların iç kısımlarında kullanılacak parçalar üretebilmek için iyi derecede çizim ve ölçü alma yeteneğiniz olmalı. Yeteneğiniz olsa bile o parçayı oraya orjinalmiş gibi koyabilmek, o çizimi yapabilmek kolay bir iş değil.

Bu tip işler için 3D yazıcınızın 20 mikron yada daha hassas üretim yapabilmesi gerekli. Bu hassaslıkta üretim süreleri inanılmaz uzayabiliyor. 20 mikronda çok detaylı olmayan bi parçayı 7 8 saatte ancak üretebilmiştik. (Çizim kısmı hariç.)

Sanayide (fabrika vs) görselliğin öneminin olmadığı alanlarda çalışıcam derseniz bu defada mekanik bilgi gerekecektir çizim anlamında. Çizim kısmında çok fazla zaman harcamanız gerekecek. Vs vs.

Demem o ki; benim aciz düşünceme göre, Mikail'in de dediği gibi 3d yazıcı işi yan iş olamaz. Maddi anlamda piyasada yer yapacak gücünüz varsa, 3d yazıcı ana iş olur. Paranız o kadar yok ama uğraşayım derseniz de 3d yazıcı hobi olur.

Bu konuda yt daha uygun 'yan' iş olmaya. Hem maddi hem manevi olası kayıplarınız daha az olur. Dilimin döndüğünce yazmaya çalıştım, yanlış olduğumu düşündüğünüz ya sorunuz varsa buradan da pm'den de sorabilirsiniz.

rdmmm
22-09-2015, 17:04
cs go oynayanlar bilir oyundaki itemlerle aşağıdaki tarzda sitelerde jackpot oynanıyor. Türkiye'de bu tarz bir tane site var 1-2 hafta önce açıldı amatörce çocuklar tarafından işletiliyor. Bilginiz varsa yada etrafınızda bu sistemi kurabilecek birisi varsa çok güzel paralar kazanırsınız. Her dönen potta %10 yada belirlenen oran kasaya kalıyor.
https://csgojackpot.com/#
http://csgoriver.com/

suskunkral_21
22-09-2015, 17:32
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-zortrax-m200-3d-yazici-3d-printer-isi-ile-birlikte-212512773/detay mesela bu alete tamamen odaklandım. Ve teknik çizim eğitimi ve üstüne de solidworks eğitimi almaya niyetlendim zaten maximum eğitim masrafi 500 lira tutacak bu aletide 4 bine felan kapatirsam eğer en fazla kaybım 5 bin lira olur ama elimde de 20 aylık güzel bi printer olur. Sizce nasıl

suskunkral_21
22-09-2015, 17:34
Ve ekstra olarakta yt 3d baskı kanalı açıp tüm baskıları orada yayınlamak bu hem yt geliri olur hemde reklam olur ?

suskunkral_21
22-09-2015, 23:25
cs go oynayanlar bilir oyundaki itemlerle aşağıdaki tarzda sitelerde jackpot oynanıyor. Türkiye'de bu tarz bir tane site var 1-2 hafta önce açıldı amatörce çocuklar tarafından işletiliyor. Bilginiz varsa yada etrafınızda bu sistemi kurabilecek birisi varsa çok güzel paralar kazanırsınız. Her dönen potta %10 yada belirlenen oran kasaya kalıyor.
https://csgojackpot.com/#
http://csgoriver.com/

O işi işine içinde olan biri rahat yapabilir. Şuan yoğunluk 3d printer gözüküyor. Slidworks programdan anlan varmi ?

aphelion
23-09-2015, 09:16
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-zortrax-m200-3d-yazici-3d-printer-isi-ile-birlikte-212512773/detay mesela bu alete tamamen odaklandım. Ve teknik çizim eğitimi ve üstüne de solidworks eğitimi almaya niyetlendim zaten maximum eğitim masrafi 500 lira tutacak bu aletide 4 bine felan kapatirsam eğer en fazla kaybım 5 bin lira olur ama elimde de 20 aylık güzel bi printer olur. Sizce nasıl

6 bine satılan bir cihazı 4 bine kapatmak zormu kullancanız bilemedimki :)

eldorado
23-09-2015, 17:20
3d yazıcı işi benimde hoşuma gitti gerçekten

Absyrtos
24-09-2015, 04:22
3d yazıcı ile ticaret yapmak zor şu için uygun değiller.