PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigortadan Arac Baglatma Hakkinda

MK8800
23-09-2015, 16:34
Turan Gunes'e ciktim . Yildiz istikametine ilerlerken cevirme vardi emniyet kemerim takili vaziyette hiz vs sinir asmamisken memurlar durduk yere aldilar . Neyse eyvallah dedim evraklari istedi verdim ehliyet ruhsat tam biraz bekleticez dedi polis aracina gecti . Arabadaki memurla cepten bir yerleri aradilar sonra aracimin sigorta policesinin olmadigini soyledi . Sirket aracimiz ve 2015 Temmuz cikisli yani daha sigortada 2 aylik neredeyse . Whatsapp'dan police fotografini ve numarasini gosterdim ama eski sistemde de olmadigini ve baglayacagini vs dedi . Bu arada kendisinin tanidik sigortacisi varmis 4.500 lira gibi bi rakamla yaptirirsam baglanmadan devam edebilecegimi soylediler . Bende red ettim o ara ehliyetim ve ruhsat elimdeydi arabaya bindim ve durmadim . Dur ihtari vs olmadi ama suan izlemem gereken yol nedir direk sikayetci olmalimiyim yoksa eve ceza gelmesini bekleyip itiraz mi etmeliyim?

Mpower
23-09-2015, 16:39
Dostum biraz sıkıntılı bir durum seni durduk yere çevirmelerinin sebebi önceden kamera ile tespit yapıyolar sonrasında çevirmeye alıyorlar başımıza geldi ido iskelesinde araç bağlattık içinide mal yüklüyken.Bence yakın bir trafik şubesine uğrayıp araç ile ilgili cezai bir durum olup olmadığını sorgulat

B.Koçer
23-09-2015, 16:40
Cepçiliğe mi basladılar ........

bunlar sahte polis vs olmasın hacim :D

4.500 liraya araba var lan arabaaa neyin sigortası bu

CNR
23-09-2015, 16:46
Bence dur ihtarına uymamaktan, kemerden falan arkadan yazar yollar..Adam binevi rüşvet istemiş 4.500 tlye trafik sigortası nedir ya, bence memur hakkında şikayetçi olun.

MCN21
23-09-2015, 17:16
Fiyata neden takildiniz? Aracin ne oldugunu biliyor musunuzda bu kadar kesin konusuyorsunuz :)
Buyuk ihtimal rusvete yol yapmislar. Zaten sigortasi olan araca tekrar sigorta yapilabiliyor mu? Adamlar resmen dolandiricilik yapmislar

omR35
23-09-2015, 17:24
ah şu polisler.. malesef sahip olduğun araca bakıp 'ulan bu zengindir, evrakları tam da olsa bi yolunu bulup yolalım şunu' zihniyetinde olan polis memurlarımız var bir hayli memleketimizde.. yazık..

zcy04
23-09-2015, 19:23
Daha önce bir konuda bu polisler niye bize denk gelmiyor yazmıştın gülerek hatırlarsın belki.
Umarım ceza gelmez, iyi akşamlar

ckrc
23-09-2015, 19:34
Hiç bir şey olmaz, ceza gelirse bile bu yaşadıklarından orada ki saatten ekipten hangi memurların olduğu belli olur.
Git Ankara'da ki emniyetten sorumlu vali yardımcısına durumu anlat, sonra gidip şikayette bulun %100 eminim ki gereği yapılacaktır.

Olay anlattığın gibi ise alanen rüşvet talebi var memurlara karşılık, gerek mobeseden gerek başka bir yerden bu arkadaşlar ceza alır.
sana gelecek cezanın karşılığında, "rüşvet" ile suçlanacak arkadaşların başına gelecekler daha fazladır en azından belli bir süre açığa alınacaktır.(soruşturma süresince)

ckrc
23-09-2015, 19:36
Hiç bir şey olmaz, ceza gelirse bile bu yaşadıklarından orada ki saatten ekipten hangi memurların olduğu belli olur.
Git Ankara'da ki emniyetten sorumlu vali yardımcısına durumu anlat, sonra gidip şikayette bulun %100 eminim ki gereği yapılacaktır.

Olay anlattığın gibi ise ve ceza gelmesse bile şikayette bulun alanen rüşvet talebi var memurlara karşılık, gerek mobeseden gerek başka bir yerden bu arkadaşlar bulunur ceza alır.
sana gelecek cezanın karşılığında, "rüşvet" ile suçlanacak arkadaşların başına gelecekler daha fazladır en azından belli bir süre açığa alınacaktır.(soruşturma süresince)

düzeltme hızlı yazarken gözden kaçanlar

ckrc
23-09-2015, 19:38
Daha önce bir konuda bu polisler niye bize denk gelmiyor yazmıştın gülerek hatırlarsın belki.

Amacım polemik yaratmak değil
Gülmeden çok ciddi yazıyorum niye bu polisler bana niye denk gelmiyor, gelsin ki teşkilatı itten çakallardan temizlemeye faydamız dokunsun.

zcy04
23-09-2015, 19:58
Birinin memuriyetini bitirmek bu kadar kolay mı ? Veya sen kendini ne sanıyorsun?

Babam emekli bir polis ve şuan sigorta acentalığı yapıyor ayrıca bende polisim işin içinde olan biriyim yani sana uzun uzun sigorta şirketlerinin onlara bağlı olan bayilerle nasıl çalıştığını polislerin sigortacılarla bir olup cukkalayamayacağını anlatırdım ama eminim ki ikna olmayacaksınız.

İyi akşamlar

ersandeniz
23-09-2015, 20:03
Peki, arkadadin basina gelen olay hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben de memurum, eger devletin gucunu kullanip cikar elde etmeye calisiyorsa tebi olacak memuriyetinden..

ersandeniz
23-09-2015, 20:05
Arkadadin=arkadasin

zcy04
23-09-2015, 20:10
Peki, arkadadin basina gelen olay hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben de memurum, eger devletin gucunu kullanip cikar elde etmeye calisiyorsa tebi olacak memuriyetinden..

Üzerindeki üniformadan maddi çıkar sağlıyorsa tabiki meslekten ihraç edilmeli ayrıca benim gözümde namussuz şerefsizdir.
Henüz polis olmadan yazları babamın yanına takılırken bu tarz olaylara defalarca denk geldiğim için olamaz diyorum.

Ama ckrc nickli arkadaşın sanki herkesin hayatı onun elindeymiş gibi konuşması hoş değil.

MK8800
23-09-2015, 20:18

Trafik Sube Amiriyle gorustum , gerekli bir kac yere de telefon ettim sigortadan da temmuzda yapilan bedeli 2700 liralik policemin ciktisini sorumlu arkadaslara ulastirdik . Kendileri de bir daha kimseye iyi niyetli davranip da sigorta yaptirmaya cesaret edemez zannetmiyorum . Dipnot geceyim gorevini baska art niyetlerle kullanmayip giydigi formanin ve beline taktigi silahin vatandasin verdigi vergiyle alindigini unutmayan ve kendini ust bir makam olarak gormeyip de vatandasa ustunluk kurmak yerine sorununa cozum odakli yardimci olan her turlu polis , memura saygim sonsuzdur

zcy04
23-09-2015, 20:27
Dikkat ettiysen başından beri sana haksızsın demedim aksine haklı olduğunu düşündüğüm için umarım ceza gelmez dedim.
İlk yorumu neden yazdığım ortada değinmek istediğim yeri sen çok iyi anladın ötesi de boş.
Tekrar geçmiş olsun.

Bolkar1st
23-09-2015, 21:02
Eskiden sigortan bitince sorgusuz bağlıyorlardı simdi yardımcı oluyorlar gece bile olsa ariyip yaptıralım bağlayalım diyorlar gecede cikicak butun miktara razı olabiliyorsunuz ve sadece kucuk bir ceza ödeyip gidiyorsunuz. Ama Sigorta'sı olan bir aracın sigorta yaptir diyip Kart bilgilerinizi alıp ne yapacaklardı acaba. O kadar Rüşvet olmaz ayrıca çamur atmiyalim

ckrc
23-09-2015, 23:05
Dikkat ettiysen başından beri sana haksızsın demedim aksine haklı olduğunu düşündüğüm için umarım ceza gelmez dedim.
İlk yorumu neden yazdığım ortada değinmek istediğim yeri sen çok iyi anladın ötesi de boş.
Tekrar geçmiş olsun.

Bende zaten en basindan beri hakli oldugum durumlarda boyle davranan memur hakkinda konusuyorum.
uniformaya guvenip, maddi cikar sagliyorsa, psm nin disina cikiyorsa zaten sorustumada gecirir, memuriyetide biter ben artist konusmuyorum vatandaslik haklarimi biliyorum

Karakuş
24-09-2015, 00:23
Ben kaçtığın için 2000-3000 Tl ceza gelir demiştim, iyi yırtmışsın yine :)

Met
24-09-2015, 08:24
Bana sigorta demeyin.

4500 e de inanırım.

kelalper
24-09-2015, 08:43
adam rüşvet almıo ki sigortacı tanıdığından prim alacak. Olay rüşvete girmez yani. Sigorta poliçesi sistme girmediyse adamın suçu ne. Görmüşsün poliçeyi kağıttan ya da resimden ne fark eder. 0 kadar yeni araba zaten trafik sigortasız üzerinde plaka ile bayiden çıkamaz bunu da mı bilmiyorlar.

srkns
24-09-2015, 08:58
Noter satis donem oncesinde 2.el aldigim aracin devir islemlerini muameleciye vermeden prosedure gore kendim halletmistim. Ruhsat icin Mecidiyekoy emniyete gittigimde orada gorevli sivil memur sigorta yaptirmam icin yakinlarindaki bir han icerisindeki acentaya yonlendirdi (direk adres ve isim vererek) gittim ve x memurun yonlendirdigini soyledim yaptirdim sigortami. Masa ustunde duran bir ajandanin arka sayfasini acti isimler yaziyor altinda da X X X yaziyor, benim soyledigim isimin altina bir / koydu o an. Cafelerde adisyon fisine adet yazar gibi. Belli ki prim alıyorlar bu işten. O an ben farkli yerde yaptirmak istemedim işimi yokusa surmesinler diyerek. Su an tabi sistem cok farkli, aklima gelince paylasmak istedim sadece. Umarim bir cezai islem uygulanmamistir size de.

Frid
24-09-2015, 09:31
Benimde anlayamadığım nokta, insanlar neden poliçeleri yanında taşımıyor? Sistemsel sorgulama olasa da zaman zaman aksaklıklar olabiliyor şekildeki gibi.

MK8800
24-09-2015, 10:16
Benim takildigim nokta hadi sigortaci tanidigi vardir yaptirir , belki primde aliyor belki niyeti sadece ona kazandirmak her neyse.. Boyle direk baglama hakki var mi? Yoksa egsoz , film gibi 1 hafta men vermesi uyari durumu olmuyor mu once ?

Yogi
24-09-2015, 10:21
Trafik sigortası olmayan araç direk bağlanır benım bildiğim

serkanaygün
24-09-2015, 10:36
Eskiden poliçe basılı olarak yanınızda değilse direk bağlanıyordu. Yeni sistemde eğer sigortası var ise aracın, görüyorlar ve bağlamıyorlar.

2 ay kadar önce başıma geldi, çevirmeye girdim; eski poliçeyi koymuşum ruhsata, sistemden bakıp bıraktılar.

Senin meselede iş içinde iş var.

Emre İlbi
24-09-2015, 21:34
1 ay önce bir çevirmeye denk geldik, arkadaşımın aracı,

memur bey sorgulama yaptırdı, aracı bağlıyorum dedi,

standart, aile spec bir araç, haliyle çok şaşırdım ve hemen nedenini sordum,

"sigortan bitmiş" cevabını aldım, hemen ruhsata bakmayı talep ettim(arkadaşın aracı olduğu için bilmiyorum),

ve sigortanın bitmediğini, hala günü olduğunu gördüm,

memur beyede gösterdim, yeniden sorgulattı, karşı taraftan ısrarla sigortasının olmadığını söylediler,

ancak poliçe elimizde olduğu için, ve anlayışlı bir memur beye denk geldiğimiz için,

evraklarımızı alıp, herhangi bir işlem yapılmadan devam ettik,

şimdi sizin olayda, buna benzer bir durum gibi, art niyet olabileceğini pek düşünmüyorum,

sistemlerinde bir sıkıntı olma ihtimali yüksek,

daha önceden bir kaç kez, şahit olduğum bir olayda,

sigortası olmayan aracı bağlamak yerine, 15-20 dk gibi zaman tanıyıp,

araç sahibinin, hemen sigorta yaptırmasını istemeleri,

bizim burada çıkar güden bir memura hiç denk gelmedim, İstanbul'da işler nasıldır bilemiyorum,

geçmiş olsun

10.lincoln
24-09-2015, 22:05
bende 5 gün önce 2.el bir araç aldım. saat 17.15 gibi satış işlemi bitti.
aynı gece 02.30'da çevirmeye girdim.

trafik sigortanız yok, aracı bağlayacağız dediler. nasıl iş bu anlamadım, daha aracı alalı saatler oldu diyorum polis anlamıyor.. saat 17.30da aldım zaten. istanbul trafigi 20.30'da eve ulaştım dedim. nerde yaptıracaktım trafiği falan dedim ama nafile.

aklıma gelen bütün küfürleri ettim içimden.. çıldırdım resmen..

sonra aracı aldığım kişinin poliçesini sorguladılar. o poliçe sistemde görününce yarım saat beklemenin ardından tekrar yoluma devam ettim...

mert_can 41
25-09-2015, 03:22
bende 5 gün önce 2.el bir araç aldım. saat 17.15 gibi satış işlemi bitti.
aynı gece 02.30'da çevirmeye girdim.

trafik sigortanız yok, aracı bağlayacağız dediler. nasıl iş bu anlamadım, daha aracı alalı saatler oldu diyorum polis anlamıyor.. saat 17.30da aldım zaten. istanbul trafigi 20.30'da eve ulaştım dedim. nerde yaptıracaktım trafiği falan dedim ama nafile.

aklıma gelen bütün küfürleri ettim içimden.. çıldırdım resmen..

sonra aracı aldığım kişinin poliçesini sorguladılar. o poliçe sistemde görününce yarım saat beklemenin ardından tekrar yoluma devam ettim...

Başka birinin başına gelir diye söylim bende araç satışı gerçekleştikten 10 gün sonraya kadar trafik sigortası devam eder birinin canı yanmasın :)

Met
25-09-2015, 05:50
Başka birinin başına gelir diye söylim bende araç satışı gerçekleştikten 10 gün sonraya kadar trafik sigortası devam eder birinin canı yanmasın :)

Noter satış kağıdı ile 14 gün. 10 gün içerisinde sigortayı yapmazsan fiyat yükseliyormuş yalnız.

10.lincoln
25-09-2015, 09:37
Noter satış kağıdı ile 14 gün. 10 gün içerisinde sigortayı yapmazsan fiyat yükseliyormuş yalnız.

peki bu polis memuru neden bağlamaya çalıştı aracı?
hani cahil birisi olsa, genç toylardan da değil. 40 yaşlarında bir memurdu.

guiness rekorlar kitabına girecektim nerdeyse :D
arabayı aldığı aynı gün içinde bağlanan insan :D

MK8800
25-09-2015, 09:43
Hepsi demeyelim ama cogu gozumuzde memurdan baska izlenimler olusturdugu icin artik hakli olsa bile hareketlerinden suphe ediyoruz

emir91
25-09-2015, 11:10
Geçen sene bağdat caddesi girişte yunus durdurup kontrol yaptı gerçekten de sigortamız bitmiş farketmemiştik 15 20 dakika müsaade etti telefondan halledip yolumuza devam ettik sizin durum enteresan olmuş