PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzosa Yazılan Ceza Mahkemece İptal Ettirildi

JDM VTİ
01-10-2015, 22:15
Okan TÜFEK kardeşimiz, arkadaşımız Varex marka egzosu kapalıyken ceza yiyor.

Olayı mahkemeye taşıyor.

Ve ceza yediği şekilde(varex kapalı) dba(desibel) testi yapılıyor.

İtirazı kabul görüyor ve ceza iptal ediliyor.

*** ÖNEMLİ NOKTA ***

Egzos sisteminiz ne şekilde olursa olsun 74dba'yı geçmezse yasal sınırlar içerisindesiniz demektir.

Ve bu da ceza yazılamaz anlamına gelir.

Teknik değişiklik kısmı ile ilgili değildir bu karar ve ceza.

Silencer ile kullanılan egzostan ceza yemezsiniz, yasal sınırlar içerisinde kalır.

fakat teknik değişiklik sebebiyle ceza veya yaptırım uygulanabilir.

DipNot: Resimleri yedekleyin, işi mahkemeye taşırsanız süreci ve lehinize sonuçlandırmasını hızlandırır.

http://i.hizliresim.com/zYRvr9.jpg (https://hizliresim.com/zYRvr9)

http://i.hizliresim.com/G5nQoV.jpg (https://hizliresim.com/G5nQoV)

http://i.hizliresim.com/yRd8L7.jpg (https://hizliresim.com/yRd8L7)

http://i.hizliresim.com/68R753.jpg (https://hizliresim.com/68R753)

Seven7
01-10-2015, 22:28
Tebrik ediyorum kendisini. Devlet bizimle uğraşacağına gitsin dağa hebele hübele deyip kendini masum gösterenlerin aksine gitmiş hakkını doğru şekilde aramış amacına ulaşmış. Sanmıyorum ki bu karardan sonra her polise desibel cihazı verileceği ama en azından itiraz edecekler için yol göstermiş oldu.

beetle
01-10-2015, 22:30
daha bugun 142 tl odedim. adrese göndermişler cezayı. tuh

mhuratboz
01-10-2015, 22:30
Peki Mahkeme Ne Kadar Zamanda Sonuclandı

beetle
01-10-2015, 22:38
tarihlere bakılılırsa yaklasık 53 gün sürmüş.

JDM VTİ
01-10-2015, 22:40
Yarın itiraz dilekçesinide alıcam okan'dan.
Onu da ekliycem inşaallah arkadaşlar.

Schumi
01-10-2015, 22:42
Güzel bir iş olmuş ama kendisinin Lüleburgaz Adliyesinde Memur olarak çalışıyor olması es geçilemez.

Sti_Ozan
01-10-2015, 22:44
Mahkemede aractaki sisteme bakilmiyormu yani?

kanashibari
01-10-2015, 22:50
Bende bu desibel yüzünden bir memur bey ile tartışmıştım zamanında. vti aracımda orj mugen twinloop kullanıyordum ve db hiç bir devirde sınırları geçmiyordu. fakat cezayı yedik :)
Peşini kovalayan arkadaşı tebrik ederim. Azmin elinden kurtulmamış.

sagi
01-10-2015, 23:34
valla edilecek bir çok itiraz var banada dur ihtarına uymama ve trafiği tehlikeye atma maddelerinden yazmışlar mobese resim ihbar hiç birşey yok tebligat'ta gelmedi pazartesi bende mahkemeye gitmeyi planlıyorum itiraz dilekçesi için

Mr.K
01-10-2015, 23:43
tr'de tüvtürk etmiyomu zatn egzoz db sınırını vs ?
bilmediğimden soruyorum hedelehödölü yapmayın :)

Sti_Ozan
01-10-2015, 23:50

Muayene zamani butun arabalar zir stock abi :D

ümitech
01-10-2015, 23:55
dememişlermi bir bakalım arabada belki kumandalı egsoz vardır die

ümitech
01-10-2015, 23:56
Ha bu arada azimle sıçan mermeri delermiş tebrik ederim

Orcun_Simsek
02-10-2015, 00:16
Bizim memleket hasta hemde zır ruh hastası. Adamın biri ( mesele onluk değil ) Ferrosuyla ortalığı yıka yıka polisin önünden geçer polis arkadasından hayranlıkla bakar. Aynı polislerin önünden sessiz sedasız giden hafif makyajlanmış bir araç geçer ( değeri 100bin altı ) polis hemen çevirir. Cama çakmak tutar film var mı diye , arabanın altını üstüne getirir eksoz kumandası arar vs. vs.

Yahu bu yasalar sadece fakire fukaraya mı işler ? Façan yiyosa çevirsene o adamı da desene aracının çıkardığı ses limiti aşıyor diye. Madem yemiyor onu çevirmeye o zaman bırak garibanda keyfini çıkarsın arabasının.

Remon
02-10-2015, 00:32
Bizim memleket hasta hemde zır ruh hastası. Adamın biri ( mesele onluk değil ) Ferrosuyla ortalığı yıka yıka polisin önünden geçer polis arkadasından hayranlıkla bakar. Aynı polislerin önünden sessiz sedasız giden hafif makyajlanmış bir araç geçer ( değeri 100bin altı ) polis hemen çevirir. Cama çakmak tutar film var mı diye , arabanın altını üstüne getirir eksoz kumandası arar vs. vs.

Yahu bu yasalar sadece fakire fukaraya mı işler ? Façan yiyosa çevirsene o adamı da desene aracının çıkardığı ses limiti aşıyor diye. Madem yemiyor onu çevirmeye o zaman bırak garibanda keyfini çıkarsın arabasının.

hangi sistem doğru işliyor ki bunda da adalet olsun. adam geçen beni çevirdi önümdeki aracı görseniz kamyonet döküntü çevirse herşeyi eksiktir eminim onu es geçti peşinden beni aldı. herkes giydirebildiğine çalışıyor bu devirde

Bolkar1st
02-10-2015, 01:05
valla edilecek bir çok itiraz var banada dur ihtarına uymama ve trafiği tehlikeye atma maddelerinden yazmışlar mobese resim ihbar hiç birşey yok tebligat'ta gelmedi pazartesi bende mahkemeye gitmeyi planlıyorum itiraz dilekçesi için

Sen bekliyormusun daha gitmek icin çabuk çabuk :)

Bolkar1st
02-10-2015, 01:07

Bende oyle sanıyordum ama mesela varex kapalı modda girdim vti ile 1 hafta sonra polis durdurdu ceza dedi bende boyle
Vizeden geciyorum ne alaka dedim vizeden geçebilirsin benden geçemezsin dedi sonuc olarak db muhabbeti yaptım bende yazamadi :D

01ASU
02-10-2015, 01:18
yaklaşık 5 ay önce bizde iptal ettirdik arkadan yollamışlardı ellerinde ses ve görüntü kaydı olmadığı cezai işlemin usulsüz olduna istinaden vsvs diye iptal ettirdik

sagi
02-10-2015, 01:21
Bende oyle sanıyordum ama mesela varex kapalı modda girdim vti ile 1 hafta sonra polis durdurdu ceza dedi bende boyle
Vizeden geciyorum ne alaka dedim vizeden geçebilirsin benden geçemezsin dedi sonuc olarak db muhabbeti yaptım bende yazamadi :D

ama öyle olması gerek yaaa harbiden versinler eline bi db metre kullansınlar arkadaş eksoz ucuna bile ceza yazan zihniyet var al ben naptım keyfi polisin yanından geçtim çekemedi yazdı belkide :D

Lee-on!
02-10-2015, 01:47
Bu arkadaş gibi üstelemek lazım. Bırakın durdurmayı yanyana geldik gezizi ekiple. Egzozun kafasını görüp ceza kesmiş. Bir de camdan uzanıp "ceza yedin yarın gelir plakana" diyor hırt, "eyvallah gönder gelsin" dedim bende yine uzanarak :D ... Diyemiyorsun ki ölçtün mü baba?

ozans
02-10-2015, 02:21
Stock haliyle rölantide 64dBA veren araba 8800 devirde nasıl 63dBA ölçülmüş çok merak ettim. Ya fantastik bir son susturucu var, yada fantastik bir bilirkişi var.

https://youtu.be/I5x0rfjUH5Q?t=14s

JDM VTİ
02-10-2015, 02:44
Bu video bana inandırıcı gelmiyor.

Neden dersen, Spoon egzosun sesi İnönü stadının kırdığı rekorla eş değer boyutta nerdeyse :)

Şimdi bu egzosun sesi, İnönü stadında bağıran binlerce kişinin sesinden fazla mı çıkıyor? Kesinlikle hayır.

(He ama ölçüm şekli vs. değişikse bilemem onu.)

ozans
02-10-2015, 03:26
Bu video bana inandırıcı gelmiyor.

Neden dersen, Spoon egzosun sesi İnönü stadının kırdığı rekorla eş değer boyutta nerdeyse :)

Şimdi bu egzosun sesi, İnönü stadında bağıran binlerce kişinin sesinden fazla mı çıkıyor? Kesinlikle hayır.

(He ama ölçüm şekli vs. değişikse bilemem onu.)

Rekor kullanılırken inönü de kulağından kan akmadan durabilirsin, spoon egzosun 1 metre dibinde araba kesicideyken durabileceğini sanmıyorum :)

Ters kare kanunu diye birşey var, kabaca mesafeyi dublelediğinde 6dB düşüyorsun. 1 metrede 100 dBA SPL ölçüyosan, yakında ilişikli duvar vs yoksa 2 metrede 94, 4 metre 88dBA spl vs ölçersin.

İşin komiği 74dB diye bahsi geçen limit, hareket halindeki binek taşıtların yaklaşık 7.5m'den ölçümü için geçerli, rastgele eline aldığın desibelmetre ile de değil, açık alanlı, belirli boyutlara sahip bir test istasyonu için geçerli. (kaynak : http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014R0540&from=EN)

JDM VTİ
02-10-2015, 03:42
Ülkemizde ki sistemin çarpıklığı/bozukluğu vs vs.

Bu adam bunu almış, komşuda pişer bize de düşer atasözü böyle bir durum başına gelenlerin ve gelecek olanların vaziyeti idare edip kurtarmasında yardımcı olur heralde. kararı direk memura göstermek suretiyle:)

ozan gülle
02-10-2015, 03:50
Cam filmi muhabbetinden oteye gitmez hala yaziyorlar cam filmine

dragon07
02-10-2015, 06:49
cam filminin cezası yok diye 20kere ceza yedik

Burak Mehmet
02-10-2015, 07:26
"abart diye tabir edilen" resmi evraka da girdi şimdi bu oohhh misss

Erdem K.
02-10-2015, 07:35
her zaman söylüyorum, polislerde alkolmetre varsa desibelmetre de olmalı, adamın tipine bakarak bu adam alkollü diyip işlem yapılmıyorsa, db sınırı yer alan egsoz sesi ihlalinden ceza yazılması için o an db ölçülüp o şekilde belgelenmesi en güzeli olacaktır...

irfanyalınay
02-10-2015, 07:55
Güzel bir iş olmuş ama kendisinin Lüleburgaz Adliyesinde Memur olarak çalışıyor olması es geçilemez.

Bu yazdığınız yaşadığımız ülkenin hukuk sistemini ne güzel özetliyor..

Runaway
02-10-2015, 08:01
güzel olmuş tebrik ederim ama örnek teşkil ediceğini sanmıyorum

Evrenoz
02-10-2015, 08:10
3 güne uyanır polisler.. Ses yerine teknik değişiklikten kitlemeye başlar cezaları

aslan
02-10-2015, 08:18
Bunu bi,lir bunu söylerim Türkiyedeen güzel araba standart araba diye
Dertsiz günüm agrısız başım demek istiyorsan standart bineceksin ülkemizde araçlara

Maxi
02-10-2015, 08:19
8800 devirde nasıl 63db çıkıyor anlamadım
en azından artık polis, desibel - desibelmetre diye bir cihaz olduğunu bilecek
asıl önemli olan o
birde şu ABARTI eksoz lafından kurtulsak başkada bişe istemem

burkaykalyon
02-10-2015, 08:24
Sen egzoz soran polise desibelmetre de bakayım ne oluyor?

Polis ceza yazmak istedikten sonra ''araçta ceset torbası bulundurmamak'' bahanesiyle bile yazar. Geçin o işi. Güzel bir fıkrayla konuyu özetleyeyim :)

Trafik polisi arabayi durdurmus ve egilip sormus:
-Ehliyet ruhsat lutfen
-Tabi buyrun demis sofor ve vermis.
Polis bakmis bi problem yok.
-Pekii demis polis, cevre vergisi pulu?
-Burada, buyrun demis adam.
-Ilk yardim cantaniz var mi? demis polis.
-Tabii deyip bagaji acmis adam. Polis bakmis icinde eksik yok.
-Yangin sondurucu?
-Burada buyrun.
-Zincir?
-Derhal cikarayim; buyrun.
Polis daha sonra tekrar sormus:
-Mezdeke kaseti var mi?
Sofor cok sasirmis.
-Evet var buyrun demis.
Polis:
Tamam siz onu takin teybe ve sesini acin demis ve
baslamis polis oynamaya.
Soforun saskinligi daha da artmis ve dayanamamis sormus.
-Hayrola memur bey?
Polis cevap vermis:
-Ee essek degilsin artik, takarsin bi 20 milyon

BugraH4N
02-10-2015, 08:45
şimdi bu desibel muhabbetine polisle polimiğe girsek emin olun en az 10 maddeden daha ceza kesebilir istese maalesef yasalarda fabrikasyon dışında herşey yasak adam istese taktığımız teyipten bile yazabilir (burda yazar böyle adelate ağır küfürler eder ) örneğin ben plakadan ceza yiyeceğim zaman tartıştım bi anda kendimi coilli arabamı yay kesmekten ithamla aracımı cekiciye yüklerlerken buldum. (burda yazar daha ağır küfürler kullanır)

majesty
02-10-2015, 09:07
eksoz serbest olsa s2000 fiyatları 200 bini bulur :)

aphelion
02-10-2015, 11:36
O zaman egzoz dan ceza yazarken bişey demeyip daha sonra itiraz edelim en ucuz böyle kurtuluruz :)

johnie
02-10-2015, 11:42
Adamı vuruyorlar, ölüyor bu kadar konuşulmuyor
Hırsızlık yapıyor, mahkemeye çıkıyor serbest bırakılıyor.

Desibel olayından dolayı ceza kesiyorlar üstüne üstelik haksız yere kesip eline tutuşturuyorlar ya işte o çok uyuz bir olay..
Olayı yaşayan arkadaşı tebrik ediyorum, azimliymiş. Ülke de o kadar olay varken mahkemelerin böyle gereksiz işler ile uğraşması gerçekten komik.
Arkadaş, mahkemeye taşıdı diye demiyorum sonuna kadar haklı. Geçmiş olsun tekrar dan..

hkkcn
02-10-2015, 12:01
warex kapalıyken tamam ama o arkadaş warexi hiçmi açmıyor bence polis egzozu açıkken yazmıştır diye düşünüyorum.birde bu davayı örnek alıp inşallah gecenin bi yarısı arabasını bas bas bağırtarak gezmez insanlar .

onn_dear
02-10-2015, 12:29
polis amcalarda desibel ölçüm cihazları olsa aslında sürücünün itiraz hakkı da kalmaz, ölçersin yazarsın ya da yazmazsın biter

R.I.P
02-10-2015, 14:02
buradan mı devam ederiz yoksa yeni başlık mı açayım ''adliyede memurluktan s2000 e giden yol''

MeRtCaN
02-10-2015, 14:28
Bu s2000 db warex KAPALI mi ölçüldü acık mı ölçüldü acaba ?

TR icin güzel bir soncu çıkmış

ufuksaracci
02-10-2015, 14:35
Bir iki kere sesten dolayı yazılan cezalar iptal olur( emsal karar kullanılarak) , bundan sonrasında emir gelir ve teknik değişiklikten dolayı ceza yazılır.

JDM VTİ
02-10-2015, 16:55
Mertcan abi varex kapalıyken ölçüm.

izmirlicem
02-10-2015, 19:21
yasal sınır 74 desibel denmiş 88-90 desibel değilmiydi bu sınır?

Çöllü
02-10-2015, 19:43
Temsil niteliğinde bir dava olmuş

Hakkını arayan okan kardeşimi tebrik ederim

O cezayı yazan polislere öğretmiş neye ceza yazılır neyeyazılmaz

Çöllü
02-10-2015, 19:46
polis amcalarda desibel ölçüm cihazları olsa aslında sürücünün itiraz hakkı da kalmaz, ölçersin yazarsın ya da yazmazsın biter
Bundan sonra desibel cihazıyla dolaşırlar bence :)

ES353
02-10-2015, 21:43
o bilir kişi demekki bilmeyen kişiymiş. varex kapalıyken tabiki ses çıkmaz şaşkıın :)

AyrtonSenna
02-10-2015, 21:47
o bilir kişi demekki bilmeyen kişiymiş. varex kapalıyken tabiki ses çıkmaz şaşkıın :)

Varex acmak yada acmamak tum mesele bu emmioğlu:D

ES353
02-10-2015, 21:52
Varex acmak yada acmamak tum mesele bu emmioğlu:D

vurur yüze ifadesi varex açmadım bi tanesi :D

MeRtCaN
02-10-2015, 22:16
bundan sonra eksozlu arabaların torpıdosuna desıbel cıhazı koyalım :D

Mr.K
02-10-2015, 22:44
yasal sınır 74 desibel denmiş 88-90 desibel değilmiydi bu sınır?

yok ydışındada aynı hatta üreticiler ürünü satarlarken vs yazar 71db vs vs tarzında yani en azından ben öyle gördüm.Bosna'da da aynı durum söz konusu .74db kısacası heralde ab standartı.

ZX-636R
02-10-2015, 23:36
çok iyi bir iş yapmış, kendisini tebrik ediyorum.

hukuk devletinde yaşıyoruz, kanunlar kişiye göre uygulanmaz. Adliyede memur olması sonucu değiştirmez sadece hızlandırabilir.(evrak takibi açısından)

bu karar emsal niteliği taşır, saklamak lazım.

Network
03-10-2015, 00:07
Bu konularla ilgilenen var mı, aklıma yatmayan konular var bir ortaya koysak vesile ile?
Biraz pis iş yönetmelik ve standart takibi ve uygulaması şöyle basitçe üstünden geçersek;

1) Bir polis egzoz gürültüsü fazla deyip nasıl ceza yazabiliyor? Yoldan çevirip şu resimdeki gibi birşeyle bas bakalım gaza delikanlı hee çok oldu bu deyip yapıştırıyor mu, öyle elinde cihazı sallaya sallaya?
2) Yönetmelikte duran araçlar ve hareketli araçlar diye ayrım var, duran araçlarda bu 45 derece muhabbeti var ama 74 db lafı hareketli araçları kapsar yazıyor?
3) Meteorolojik koşullar için 2000 versiyonunda işte hava şartları uygun olmalıdır gibi aptalca bir laf var, yabancı ve güncel versiyonunda 10 db den fazla etki olmamalı diyor, ***** dış ortam gürültüsü diye bir şey var, doğrusu nedir?
4) Varex'i kapatmak falan hiç söylemiyorum bile herhalde cezanın kesildiği şartları simüle ediyorlar...
5) Test ortamı, test cihazı, araç özellikleri, test düzeneği, bunlara hiç girmedim daha...

STP
03-10-2015, 00:21
Stock beyinli s2000 le durdugu yerde nasil 8800 donmusler ?

RSBurak
03-10-2015, 10:40
Helal olsun. Bende muayeneden geçtiğim egzozla bağlandım.Trafik amiri pişkin pişkin beni tüvtürk bağlamaz diye cevap verince heryere yazmıştım şikayet tabi bi sonuç elde edemedim.

Bolkar1st
03-10-2015, 11:52
Stock beyinli s2000 le durdugu yerde nasil 8800 donmusler ?

ne gerek var 8800 e orasıda garip :) muhtemelen o db degerleride kapalı konumda olmustur merak ediyorum bir hks ile yada otto ile ne deger verir 5000 dd lerde