Orijinalini görmek için tıklayınız : Ümraniye GT PERFORMANCE Şikayet !
sormustum ama sallanmamıs arada bidaha yazıyım.
kaza sonrası nasıl aldıysan oyle teslim etmek yerine; sokme takma işcilik parca vs (adı herne dersen/denirse) için para istendiyse. bu genişliğe pes denir anca
intrepid
04-10-2015, 04:59
bütük konuşmak gibi olmasında en büyüğünden boru veya levye ile kafasına vurdum
AyrtonSenna
04-10-2015, 08:29
Ya arkadas duzugun yazmayi bilmiyorsun gelmis hala hakli durumuna cikmaya calisiyorsun benim aracima oyle birsey olucak varya araci o hale getireni arka tampona baglamazsan adam degildim
alihansirin
04-10-2015, 08:33
Maalesef arkadaşlar,
Sizlerinde gözleri önünde yaptıklarını düzeltmek için yine bir şans verdik, lakin nasıl karşıladığını gördünüz.
Yapacak birşey yok... Yapılacak tek şey sizlerin temkinli olmasından başka birşey değil :)
Konuyla ilgili söyleyeceğim tek şey araçlarınız basit bir bakım için bile bırakmış olsanız çok dikkatli olun eğer başında durmuyorsanız sanayideki çıraklar arabayı geri ileri çekerken lifte vurabilir dışrada bir yere sürttürebilir ve sizin haberiniz bile olmadan o parçalar tamir edilip boyanabilir sonra da boyasız diye satılığa çıakrttıgınız aracınızda boya çıkınca şaşırmayınız :)
Haklı haksız tartışmaya bile gerek kalmamış zira neresinden tutarsan esnaflıktan bihaber dükkan sahibinin sözleri elde kalıyor.
Ama aradaki yazışmalardan birinde 306'dan anlayan bir arkadaşın yazdıklarından da yola çıkarak konuyu açan arkadaşın zerre kadar bilgisi var ne bu aracın modifiyesinden ne de usta bilgisinden/tecrübesinden. Aralarda bi yerlerde "aracın iki sahibi var ben arabalardan anladığım için dahil oldum" yazmıştı.
Dediğim gibi adamlar ne esnaf ne de insan.. ustalıkları da belliki sıfır.
Ama diger tarafın da bu kadar iyi niyetli ve saf olduğunu düşünmüyorum. Hele bi de krediyle alınan bir para için.
Çözülebileceğini zannetmiyorum bu konunun o yüzden en temizi garaj isminin yanı sıra orda tüm yetkililerin olabilecek tüm detaylarını paylaşmanız ki sonrasında garaj ismi vs değiştiğinde de insanlar gidip iş yaptırıp zarar görmesin.
alihansirin
04-10-2015, 09:15
Haklı haksız tartışmaya bile gerek kalmamış zira neresinden tutarsan esnaflıktan bihaber dükkan sahibinin sözleri elde kalıyor.
Ama aradaki yazışmalardan birinde 306'dan anlayan bir arkadaşın yazdıklarından da yola çıkarak konuyu açan arkadaşın zerre kadar bilgisi var ne bu aracın modifiyesinden ne de usta bilgisinden/tecrübesinden. Aralarda bi yerlerde "aracın iki sahibi var ben arabalardan anladığım için dahil oldum" yazmıştı.
Dediğim gibi adamlar ne esnaf ne de insan.. ustalıkları da belliki sıfır.
Ama diger tarafın da bu kadar iyi niyetli ve saf olduğunu düşünmüyorum. Hele bi de krediyle alınan bir para için.
Çözülebileceğini zannetmiyorum bu konunun o yüzden en temizi garaj isminin yanı sıra orda tüm yetkililerin olabilecek tüm detaylarını paylaşmanız ki sonrasında garaj ismi vs değiştiğinde de insanlar gidip iş yaptırıp zarar görmesin.
Aracın iki sahibi yok, aracın asıl sahibi arkadaşım işi gereği zaten ilgilenemiyor, ilgilense bile otomobillerden benim kadar anlamıyor.
Benim araçlarla ilgili bilgim teoriktir, pratik değil keza bir kaportacı, motor ustası vs. değilim.
İyi niyetli saf olma konusuna gelirsek, kredi çekmek burada yanlış anlaşılmasın çekilen kredinin borcu bitmek üzere, ödeme gücü olduğu için böyle bir taşın altına girdik.
Ayrıca dünya üzerinde milyonlarca olay gerçekleşiyor gerek dolandırıcılık gerek hırsızlık.
Şimdi soruyorum size ;
İyi niyetli olmayıp, gidip dükkanı yakıp yıksam, adamları dövsem/dövdürsem, fiziki şekilde ağır hasar verip çıksam...
Bu adamlar gidip darp raporu alacak, dükkanımı yağmaladılar diye kamera kayıtlarını delil sunacak, bizi mahkemeye verecek ve bu işin ucu hapis cezasına kadar gidecek...
Neden haklı yerde haksız konuma düşeyim ki ?
Bizi riske atmayacak her şeyi değerlendirir yürürlüğe koyarız, lakin iş yakıp yıkmaya geldiği zaman, haklı yerde haksız duruma düşmek var...
yilmazcatalbas
04-10-2015, 09:48
Başlamadan biten bir ticarethaneyi görmüş olduk yazık etmişsiniz kendinize inanın değmez
Bir diğer mesele de ya 3-5 kuruştan kaçmak için orayı tercih etmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum ama 20.000TL gerçekten ciddi rakam aklım almıyor. Bu forumdansınız üstelik... Sadece fikir almak için bile konu açmış olsaydınız burada aracınız hakkında ciddi referansları olan ustalar/kullanıcılar gerekenleri söyler ortalama maliyeti çıkarırlardı belki 1-2 fazla verirdiniz ama bunlar yaşanmazdı. Tek taraflı bakmamak lazım sizin eksi tarafınızda da bu var bence.
alihansirin
04-10-2015, 09:57
Başlamadan biten bir ticarethaneyi görmüş olduk yazık etmişsiniz kendinize inanın değmez
Bir diğer mesele de ya 3-5 kuruştan kaçmak için orayı tercih etmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum ama 20.000TL gerçekten ciddi rakam aklım almıyor. Bu forumdansınız üstelik... Sadece fikir almak için bile konu açmış olsaydınız burada aracınız hakkında ciddi referansları olan ustalar/kullanıcılar gerekenleri söyler ortalama maliyeti çıkarırlardı belki 1-2 fazla verirdiniz ama bunlar yaşanmazdı. Tek taraflı bakmamak lazım sizin eksi tarafınızda da bu var bence.
İşin asıl komik kısmı 3-5 kuruştan kaçmamak adına bu işletmeyi tercih etmiştik..
Güvenimizden dolayı da konu açma gereksinimini duymadık...
Haklısınız bu konuda kesinlikle aptallık etmişiz...
Maşallah sabrınız şaşırtacak düzeyde geçmiş olsun
kelalper
04-10-2015, 10:34
şimdi herkes 20 bin in üzerinde duruyor ama fiyatlardan haberi yok heralde. Motor indir bindir ücreti aşağı yukarı belli. hiç bir usta 2000 liradan aşağı motoru söküp toplamaz. PPR 6500 almış zaten üst kapak için. Beyin parası var üst kapak parası var custom yapılacak yazılım ücreti var. segman kol piston paraları var. egzoz var göstergeler cart curt var. O yüzden fazla değil bence. Toplam da da 20 bin kredi çekilmiş ama tamamı GT performans a verilmemiş sanırım.
Şimdi gelelim olay nasıl çözülür e.
Ben bi daha arabamı oraya götürmem diosun yaptırırım öder diosun ama başkalarının kar ı da gt ye yüklemeye çalışıyorsun. Adamlar getir halledelim diyolar ben bi daha ümraniyeye uğramam diosun. Al arabanı git başlarında bekle. Gerekiyorsa iş yerinden 2 gün 3 gün izin al sabahtan akşama kadar başlarında bekle arabayı bitir çık. Sen de diosun işten anlarım diye. başında beklerken kelekte atamazlar. GT performansta bu iş bitene kadar garajına başka araba almaz bu işi layıkı ile bitirir ikinizde mutlu ayrılırsınız arada olanlarıda tecrübe kısmına yazarsınız.
geçmiş olsun hayretler içerisinde okudum.
şimdi herkes 20 bin in üzerinde duruyor ama fiyatlardan haberi yok heralde. Motor indir bindir ücreti aşağı yukarı belli. hiç bir usta 2000 liradan aşağı motoru söküp toplamaz. PPR 6500 almış zaten üst kapak için. Beyin parası var üst kapak parası var custom yapılacak yazılım ücreti var. segman kol piston paraları var. egzoz var göstergeler cart curt var. O yüzden fazla değil bence. Toplam da da 20 bin kredi çekilmiş ama tamamı GT performans a verilmemiş sanırım.
Şimdi gelelim olay nasıl çözülür e.
Ben bi daha arabamı oraya götürmem diosun yaptırırım öder diosun ama başkalarının kar ı da gt ye yüklemeye çalışıyorsun. Adamlar getir halledelim diyolar ben bi daha ümraniyeye uğramam diosun. Al arabanı git başlarında bekle. Gerekiyorsa iş yerinden 2 gün 3 gün izin al sabahtan akşama kadar başlarında bekle arabayı bitir çık. Sen de diosun işten anlarım diye. başında beklerken kelekte atamazlar. GT performansta bu iş bitene kadar garajına başka araba almaz bu işi layıkı ile bitirir ikinizde mutlu ayrılırsınız arada olanlarıda tecrübe kısmına yazarsınız.
alper abim sen olsan arabanın orasından burasından malzeme eksilten içerisini leş gibi bırakan müşteri arabasına özen göstermeyen bir yere tekrar arabanı bırakırmısın? ben bırakmam şahsen
ercan26esk
04-10-2015, 10:55
ben şayet o kadar para harcayacak olsam kendi arabamı bu ülke sınırları içinde yaptırmam sonuç öyle gösteriyor örnekleri forumda var zaten...
cagalazade
04-10-2015, 10:56
okudukça karakterleri az çok kafasında tahlil edebiliyor insan gerek yazım tarzından gerekse dil bilgisinden...
bile bile lades olmuş biraz ama edinilen tecrübe paha biçilemez, iyi tarafından bakmak lazım diyerek sindirmek gerekiyor.
öte yandan,
esnaf olduğunu sanan ve hala imzasında marka temsilciliği olan, sorulara cevap veremeyen, "rrp kaan uyuyor, görmedi, ppr kaan yaptı walla ben yapmadım, çocuk yapmış ben yapmadım, sigortalı çalışan küfür etmemiş sigortasız çalışan etmiş yani beni ilgilendirmez değil mi ppr kaan? " nidalarıyla karakter yoksunu olduğunu açıkça belli etmiş insanlar umarım bundan sonra kimsenin parasına ve zamanına tecavüz etmezler.
çok mu zor hatadan dönmek? iki lafı bir araya getiremiyorsunuz ama adam tehdit etmeyi, araba alıkoymayı, her türlü yalanı kıvırıyorsunuz gibi gözüküyor. yazık olmuş, ne diyim...
alihansirin
04-10-2015, 11:03
Aracın kapısındaki kolonun vidasına kadar tenezzül etmiş bir adama bir daha nasıl araba götüreyim ben ?
Diyorsunuz ki başında durursun aracın işten izin alırsın. Diyelim ki aldım..
Bu adamın sorumsuzluğu yüzünden bunları yaşamak zorundamıyım ? Bu adamlar bu işi beceremiyorlar, eğer layıkı ile yapacak güçleri bilgileri ve bilinçleri olmuş olsaydı bu iş zaten biz tartışmaya başladığımızda çoktaaaan çözülürdü.
Ayrıca bir kaç sayfa öncesinde paramı vermeyeceklerini bildiğim için panjurla çıtayı teslim etmedim gibi bir ibarede bulunduğunu hatırlıyorum. Şimdi de neyine el kolayacağım diyor...
Ayrıca başkalarının kârını yıkmak gibi bir durum yok. Ben birşeyi beceremezsem, onu o işi yapabilecek birine teslim ederim, emeği ne ise öderim.
Bu arkadaşlar da beceremedikleri iş için dışarıda yaptırmaya karar verirler ise eğer, ki artık ona ya yanaşmıyorum...
Başkalarının kârını da ödemek zorunda kalırlar...
Her zaman söylüyorum, konu para değil, çok şükür gücümüz var elimiz ayağımız tutuyor gerektiği taktirde bi 20.000 daha çeker yaptırırız...
Önemli olan Haysiyet,şeref,insanlık,esnaflık ve doğruluktur...
Ben tecrübe ettim sizlerle paylaştım... Saygılar keyifli forumlar :)
alihansirin
04-10-2015, 11:11
kaza yapmış fakat sanzımanı test ederken yapmıs ve bu bızım bılgımıze gectıgı anda herseyı yapılmıs orjınal olarak alınmıs fakat arac sahıplerı ahkam kestıler işcilik parası vermıceklerını ve bızı tehdıtkar mesajlarla abımız dedımız kısılerı arıyarak sıkayet ederek bızı rencıde etmelerınden sonra ve mekanımızı basıp o arabayı hıcbırsekılde para vermeden alırız dıye konusmaları argo argo konusmalarından sonra bende bu dukkandan ıscılık parası verılmeden bu arabayı alabılecek hıcbır kımse yok dedım, ücreti odemelerınden dolayı bana yalan yanlış şeyler söyleyip yok cebimde para yok yok su demelerınden dolayı aracı eksik olarak bana olan borcunun yarısından daha az tutan parcaları bu sebeblerden dolayı verilmemıstır.
Gördüğünüz gibi önceki postlarda arkadaşın söylediği şey budur....
Aşağıdaki postta da son söylediklerini görebilirsiniz.
alihansirin
04-10-2015, 11:13
ben soylicegimi soyledim dedim ama bakiyorumda hala suclama var hatali oldugum yeride soyledim benim hatam degil eleman hatasi dedim ama benim dukkanim haklisin dedim ama anlamak istemiyosan ne diyim ne istiyorsan onu yap panjur ve citan hala boyasiz olarak dukkanda duruyo yaptirmak istersen buyur gel dedim ama sen olayi art niyete tasiyosun senin araban burda 3 ay getiremedigin bilya yuzunden yatti kaportayla alakasi yok bunu cok iyi biliyosun simdi burda tek hatali benmisim edasi yaratma lutfen ayrica binkere soledim ruhsatin bende falan degil arabayi almissin ruhsati napicam allah askina neyine el koyucam hala hakaret pesindesin dahada yazmicam kusura bakma yaptirmak istiyorsan dukkanda telefonda belli rica ediyorum buyur gel yaptiralim istemiyosanda burdan saldirip durma git mahkemeye aklinda bisey kalmasin.
"Allah aşkına neyine el koyacağım" cümlesini görüyorsunuz. tabi bu kadar düzgün yazılmamış ama...
Benim hiçbirşey söylememe gerek kalmadı. Bu arkadaşın daha 1 gün aralıklarla söyledikleri birbirini tutmuyorken. 6 ay öncesi için savunma yapmasını beklemiyorum zaten.
Görün işte ne halt olduklarını... Yazıklar olsun be, bu kadar da göstere göstere yapılmaz ki...
Sadece bu konu için geçerli olmamak kaydıyla geçmişte arabalarına bişeyler yapmak isteyen insanların hevesini ve parasını art niyetli kullanıp onları kandırıp dükkanından kovarcasına yarım yamalak yollayan esnaflar ne zaman buraya şikayet konuları açılsa getirin aracı yapalım diyorlar. Madem adam gibi araç yapacaktınız neden bu kadar olaydan ve yaşananlardan sonra ?
Forumdaki herkese cevaben yazıyorum, dün gece konuyu gördüğümde sinirle azımdan bazı şeyler çıktı ve garip garip cümleler kurdum bunun farkındayım geceden beri düşündüm yazdım çizdim ve kafamı toparlayıp anlaşılır bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve yazmak istedim.
Konuyu kısaca özetlicem bu araç bize ilk başta farklı bir proje için getirildi hesap kitap yapıldı 15000-20000 tl arası bir rakama yapılabilir olduğu söylendi kaan abi ile görüşmeler yapıldı. hesaplandı ve bu rakamlar konuşuldu. araç yapılması için söküldü. Yapılırken maddiyat ile ilgili yaşanan bazı sorunlar sonrası aracın projesinde değişiklik oldu bunu zaten arkadaşlar inkar etmiyorlar, egzantriklerin işlenmesi için extra ücretler ödenmek zorunda falan kalındı neyse parasal konularla alakalı çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum zaten hesap listeleri atıldı yazıldı çizildi. maddi olarak arkadaşların bir mağduriyeti olmadığını kendileri de dile getirdi.
Yaşanan ve arkadaşları üzen olaylar zaten beni de fazlasıyla üzmüş durumda bunu defaten de açıkladım. kaza olayından gerçekten haberim yoktu. pazar günü gündüz olan kazayı bende aynı gün öğrenmedim bunu da kendileri biliyorlar. aracı teslim ettiğimizde kendileri de benim gibi fark etmedi. yaklaşık 1 ay sonra dükkanıma geldiler ve araç sizdeyken kaza yapmış dediklerinde benim gerçekten haberim olmadığını söyledim bunu da kendileri dile getiriyorlar.
O dönemde yanımızda mekanik ustası olarak çalışan murat ustaya sorduğumda evet ben araçla test amaçlı çıktığımda böyle bir sorun yaşadım dedi. bunun üzerine mağduriyet olmaması için ustanın benden habersiz taktığı yan sanayi parçaları araçtan söküp orjinal parçalar ile yapılması için kaportacıya gönderdim. Araç orada yapılırken hatta aracın yedek anahtarı ile gidip bizim haberimiz olmadan arabayı almaya çalışmışlar araç bitmediğinden dolayı üzerine tarih atıp gitmişler (söylenen bir cümle yazmak istedim : aracın yedek anahtarı bizde istersek alırız ordan sende hiç birşey diyemezsin ) arkadaşlara bu tavırla yaklaştıkları halde gene kötü bir cümle kullanmadım. dünden bu yana her konuda suçlamaları beni gerçekten çok üzdü evet ortada bir gerçek var benim dükkanımda benim haberim olmadan müşterimin arabası alınıp gidilmiş ve kaza yapılmış olmaması gereken bir durum ama malesef elde olmayan sebeplerden ötürü yaşanmış bu konuyla alakalı gerçekten çok üzgünüm ve aracın kaporta far vs. ile alakalı bir sorunları var ise ( 2 kere aracı boyaya gönderdim ilkinde beğenmediler sonra tekrar boyandı ) gene söylüyorum sonuna kadar arkasındayım buyursunlar araçlarını getirsinler yapılması gereken ney ise yardımcı olayım.
Gelelim şanzıman konusuna bunu daha önceki yazdıklarımda açıkladım. tekrar daha detaylı açıklıyorum. aracın rodajı bitti gelindi yağlar değişti kontroller yapıldı aracı onların isteği doğrultusunda test etmek için yola çıktım fakat çıkarken şanzıman ile ilgili bir problem olduğunu bana söyleyen olmadı test sırasında devir dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım kaan abiyi aradım. Abi araç geldi rodajı bitti gerekli yağ kontrollerini yaptım test edicem sence ne yapmalıyım diye sordum kendisi bana sıkıntı yoksa yola çık çok zorlamadan dene dedi kendimi garantiye almak için özgün abiyi de aradım abi durum bu test edicem ne yapayım diye oda bana sakın devir dönme maksimum 5000 devir dön daha fazlası araca zarar verir çünkü araçta daha beyin takılı değil dikkatli ol diyerek uyardı. böyle bir durumda sizce ne kadar cahilce hareket edip dedikleri gibi dibine kadar basıp test ederim ? neyse devir dönmeden aracı denedim fakat yolda şanzıman arızalandı. dükkana yakın olduğum için aracı dükkana getirdik. ilk önce şanzıman da bir şey yoktu dediler, daha sonra kendi aralarında konuşurken alihan araç sahibi erdinç'e şanzıman da sorun olduğunu özgür biliyor mu şeklinde konuştuklarını duydum. bunun üzerine şanzımanı söktük sökerken usta bu şanzımanı ben daha önce baskı balata koyarken bu şekilde toplamadım. siz bunu kurcaladınız mı dedi. alihan da biz size güvenmedik o yüzden şanzımanı başka yerde söktük kontrol ettik dedi. anlayağınız üzere biz araca baskı koyduktan sonra başka yerde sökülmüş kontrol edilmiş ve araç bize test için getirilmiş bu konuşmalar olduktan sonra zaten kendileri itiraz etmeden şanzıman bulup getirdiler. bunu kendileri söyleyecektir. şimdi size soruyorum bu konuda benim bir suçum varmı ? ben olmadığını düşünerek şanzıman konusunda zaten hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmedim.
Söyleyeceklerim bundan ibaret ben yaptığım şeylerin arkasındayım motor konusunda zaten sorun yok, harcanan edilen konusunda problem yok tek sorunumuz aracın ben dışında gelişen olayla kaza yapması, tekrar söylüyorum bu konuyla alakalı bir mağduriyet varsa ben sonuna kadar arkasındayım. buyrun gelin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. iyi yada kötü yorum yazan herkese teşekkürler.
ben soylicegimi soyledim dedim ama bakiyorumda hala suclama var hatali oldugum yeride soyledim benim hatam degil eleman hatasi dedim ama benim dukkanim haklisin dedim ama anlamak istemiyosan ne diyim ne istiyorsan onu yap panjur ve citan hala boyasiz olarak dukkanda duruyo yaptirmak istersen buyur gel dedim ama sen olayi art niyete tasiyosun senin araban burda 3 ay getiremedigin bilya yuzunden yatti kaportayla alakasi yok bunu cok iyi biliyosun simdi burda tek hatali benmisim edasi yaratma lutfen ayrica binkere soledim ruhsatin bende falan degil arabayi almissin ruhsati napicam allah askina neyine el koyucam hala hakaret pesindesin dahada yazmicam kusura bakma yaptirmak istiyorsan dukkanda telefonda belli rica ediyorum buyur gel yaptiralim istemiyosanda burdan saldirip durma git mahkemeye aklinda bisey kalmasin.
Bu 2 yazıyı yazan aynı kişi mi?
İlk mesaj bana sanki farklı bir kişiye yazdırılmış gibi geldi..
Arkadasin daha once yazdigi bozuk turkce ve cümle kurmasiyla sonlardaki farkli.Dikkatli okuyan herkesin dikkatini çekmiştir..
Müşteri veli nimettir. Bi küstümu arkasinda 99 kişiyi daha sürükler.Esnaf ilişkilerini kardeş ilişkisinden ayirmassaniz, bugün zarar edersiniz fakat müşteri memnun gider yarin 3 müşteri getirir. 3 ü gider 5 tane getirir ve bir işletme anca böyle uzun yıllar ayakta durabilir. Kapıdan çıkan memnuniyetsiz her adam bilinki size 3 5 müşteri kaybi daha yaşatır. Çalışanlarınızı iyi seçin bundan sonra . Yoksa hep ayni sıkıntı esnaflık ve kişiliğinize gölge düşürür.
hakotech
04-10-2015, 13:04
Sadece bu konu için geçerli olmamak kaydıyla geçmişte arabalarına bişeyler yapmak isteyen insanların hevesini ve parasını art niyetli kullanıp onları kandırıp dükkanından kovarcasına yarım yamalak yollayan esnaflar ne zaman buraya şikayet konuları açılsa getirin aracı yapalım diyorlar. Madem adam gibi araç yapacaktınız neden bu kadar olaydan ve yaşananlardan sonra ?
Güzel noktaya değinmişsin..şahsen adı bir kere buraya yazılan,ister dolandırma ister böyle kötü esnaflık yapsın,daha sonra çözülse bile bir daha benim o insanla kesinlikle işim olmaz.yahu akıl var mantık var başta yapmak zorunda olduğu,iyi işciliği müsteri memnuniyetini, daha sonradan düzeltmeye çalışsa ne olacak ? Burda konu açılıyo falan filan dan sonra adam getir elimizden geleni yapalım !! Oldu..valla benim işim olmaz böyle insanlarla.. keşke bir konu başlığında şu adamların alayının ismi yazılsa ve karşısına şunu şunu yaptı dense..
alihansirin
04-10-2015, 13:31
Bu 2 yazıyı yazan aynı kişi mi?
İlk mesaj bana sanki farklı bir kişiye yazdırılmış gibi geldi..
Bana da öyle geldi, halbuki öyle yada böyle kendini bi şekilde ifade edebiliyordu...
sizin aracınızdan önce yapılan jettanın ne gibi açıkları varmıs?
onudamı berbat etmişler jettanın lafı geçmemiş hiç
alihansirin
04-10-2015, 14:49
Arkadasin daha once yazdigi bozuk turkce ve cümle kurmasiyla sonlardaki farkli.Dikkatli okuyan herkesin dikkatini çekmiştir..
Müşteri veli nimettir. Bi küstümu arkasinda 99 kişiyi daha sürükler.Esnaf ilişkilerini kardeş ilişkisinden ayirmassaniz, bugün zarar edersiniz fakat müşteri memnun gider yarin 3 müşteri getirir. 3 ü gider 5 tane getirir ve bir işletme anca böyle uzun yıllar ayakta durabilir. Kapıdan çıkan memnuniyetsiz her adam bilinki size 3 5 müşteri kaybi daha yaşatır. Çalışanlarınızı iyi seçin bundan sonra . Yoksa hep ayni sıkıntı esnaflık ve kişiliğinize gölge düşürür.
Kesinlikle haklısınız, bunun farkında olmuş olsalardı iş, buralara kadar zaten gelmezdi... şu saatten sonra getir yapayım demenin bir manası yok...
alihansirin
04-10-2015, 14:51
sizin aracınızdan önce yapılan jettanın ne gibi açıkları varmıs?
onudamı berbat etmişler jettanın lafı geçmemiş hiç
Hatırladığım kadarı ile 17- 18 yaşlarında bir çocuğunmuş araç, söylenilene göre 50.000 TL para harcanmış çocuğun ailesinin haberi yok tabii.
Babası falan gelmişti dükkana biz ordayken, baba olaya baya karşı parayı da ödemiyordu gibi birşey hatırlıyorum. Yanlış olmasın ama olay böyle birşey..
Oncelikle merhaba zaten sık sık kontrole gıdılmedımı herseyı abartmaya gerek yok tek suclu olunan konu elemanın kaza yapması benımde dukkanıma 3 5 kışı basmaya kalksa tehdıt ederek ış yaptırmaya kalkarsa ve ustune onceden kalan bakıyenın verılmıcenı soylerse bende bu tavırla yaklaşırım.sonuc olarak arabaya 2 proje yapılmış bırı yarıda bırakılmış ıkıncıye başlanılmış orda cöpe atılan paranın hesabıda var sonucta arabayı habıre kontrole gelıp dısarda durdugıu da bılıyorlar ıkı yuzlu olmanın alemi yok.bende iş yaptırdım dahada yaptıracagım 100 kişi cocugun ustune gidip baskı yapmanın anlamı yok beyler.Bu piyasa kücük bir piyasa herkes birbirini tanır.Bu dukkani bilen biliyor kimlere iş yapmadıkı 2 3 gun once bu ortama girip yalan yanlış milletin ekmegine laf atma hakkın yok .yorum yaparken daha dikkatli yorum yapalım, herkese keyifli forumlar.
hddsheriff
04-10-2015, 17:07
Oncelikle merhaba zaten sık sık kontrole gıdılmedımı herseyı abartmaya gerek yok tek suclu olunan konu elemanın kaza yapması benımde dukkanıma 3 5 kışı basmaya kalksa tehdıt ederek ış yaptırmaya kalkarsa ve ustune onceden kalan bakıyenın verılmıcenı soylerse bende bu tavırla yaklaşırım.sonuc olarak arabaya 2 proje yapılmış bırı yarıda bırakılmış ıkıncıye başlanılmış orda cöpe atılan paranın hesabıda var sonucta arabayı habıre kontrole gelıp dısarda durdugıu da bılıyorlar ıkı yuzlu olmanın alemi yok.bende iş yaptırdım dahada yaptıracagım 100 kişi cocugun ustune gidip baskı yapmanın anlamı yok beyler.Bu piyasa kücük bir piyasa herkes birbirini tanır.Bu dukkani bilen biliyor kimlere iş yapmadıkı 2 3 gun once bu ortama girip yalan yanlış milletin ekmegine laf atma hakkın yok .yorum yaparken daha dikkatli yorum yapalım, herkese keyifli forumlar.
Bende diyorum ne eksik bu konuda, yancı eksikmiş o da geldi tamam oldu.
Sen konuyu doğru okuduğuna eminmisin ?
Bende diyorum ne eksik bu konuda, yancı eksikmiş o da geldi tamam oldu.
Sen konuyu doğru okuduğuna eminmisin ?
Yancı senin gibilere denir ben olaylsr yaşanırken arabamı o garaja yaptıran insanım olayı yaşayan. Senin gibi tek ağızdan yalanlarla okuyan değil.
mert_can 41
04-10-2015, 17:53
Yancı senin gibilere denir ben olaylsr yaşanırken arabamı o garaja yaptıran insanım olayı yaşayan. Senin gibi tek ağızdan yalanlarla okuyan değil.
278 tane yorum yapılmış bunlardan 102 si iki taraf diyer kalan kişiler ise magdur olan kişinin tarafını almış hiç bir yerde bukadar çok yancı olmaz..
hddsheriff
04-10-2015, 18:02
Evet yancııyım, Emanete ihanet eden babam olsa yanında durmam. Tekrar yazayım sen konuyu okuduğuna eminmisin ?
Bolkar1st
04-10-2015, 18:07
Simdi konuyu tersine çevirecek arkadas tek basına.
Burda konuşulanların hepsini bir oku once sen tek Taraflı olan bir durum olmadıgını anlarsın..
ya beyler hayırdır susalım diyoruzda siz kimsiniz ? yancısı mancısı ? siz nesiniz kendi fikrinizi yazın geçin bakın dalganıza adam güzel güzel usturuplu yazmık onuda mı beyenmiosunuz ? olay da kahramanlar hariç herkes yazmış .... almadım yapmadım der geçer hadi verdiğini idda ediyorsa nerde faturan ? nerde banka dekontların ? yasal seylerin nerde ? 20 milyarın hepsini kendinemi almış kaanı beyin i osu busu yokmu bu işin ? yazdınızmı göremedimde ben ondan soruyorum EXEL dosya sı değil banka dekontu
alihan kardeşim motorun yapılmış sanımzanın otun bokun yapılmış motorunda sıkıntın yok tesisatın yapılmış beğenmedin peki, Beğenmeyen 6 ay arabasını yatırmaz alır gider hergün bunları heryerde görüyoruz beğenmeyen ceker gider arabasını yaptırır eksiklerini giderir ben 2* bin tl verdim hiçbirsey olmadı bunları yaptırdım size 20 bin yolladım dekontu burda eksiklerimizide kendim yaptırdım faturası burada senden tahsil edicem diyeceksin olucak biticek
bu salağın suclu olduğu nokta kaza yapması kaza yapması yanındaki beyinsizin haklısınız bu konuda
yapılmıştır begenmezsiz dersinki bunu yapamadınız suraya imza atın kaza yaptık diye ben bu arabamı kendim yapıtırcem sizden tahsil edicem dersin olur biter buraya kadar okeyiz sanrım
arabanız kız oglan kızmıydı ozaman bana aynısından al yada sahibindene girelim en yükseğinin parasına yakın bir para istiyorum dersin verir vermez onuda avukatla konuşursun buda okey
hala cocuk yazamıo die yükleniyorsunuz düzgün yazmış bu seferde ık mık senmi yazdın omu yazdı bumu yazdı kim yazdı öle böle bırakın kardeşim bu işler karalayın hakıınızı sawunun diyoruz ama bokun bokunu cıkarmanın manası yok begenmediysen alır gidersin 200 milyonla kimse ölmez... kimse kimsenin dükkkanını basamaz gestapomusunuz siz yapıcaksın diceğine alıcaksın gidiceksin madem okadar sinirlisin beceremeyeceklerini düşündün arabamı piç etti deyip davanı açarsın bu kadarpara verdim banka dekontlarıda bunlar der geçersin ozaman mahkeme ihtarını
yazın ama usturuplu yazın ama mantıklı yazın ama düşünerek rice ediyorum özgür haklı demiyorum alihan daha çok haklı ama eski cağlardaki gibi özgür cadı deyip asıp kesip yakmanında manası yok cocuğu Ltfen az daha sakin yazın
Okumasam yalan dediğini nerden anladım ozaman. Burda hepiniz tek taraflı yorum yapıyorsunuz ve yalan kelimelere inanarak. Bu sraba kaç ay yattı kaçkere geldi araç sahibi ve alihan yeri geldii yemek yedik içtik gezdik. Yorum yaparken bilinçli yapın adamın ekmek teknesine laf atmayın. Herkezin hatası olur özgürün hatası öyle bir usta çalıştırmasıydı
alihansirin
04-10-2015, 22:17
ya beyler hayırdır susalım diyoruzda siz kimsiniz ? yancısı mancısı ? siz nesiniz kendi fikrinizi yazın geçin bakın dalganıza adam güzel güzel usturuplu yazmık onuda mı beyenmiosunuz ? olay da kahramanlar hariç herkes yazmış .... almadım yapmadım der geçer hadi verdiğini idda ediyorsa nerde faturan ? nerde banka dekontların ? yasal seylerin nerde ? 20 milyarın hepsini kendinemi almış kaanı beyin i osu busu yokmu bu işin ? yazdınızmı göremedimde ben ondan soruyorum EXEL dosya sı değil banka dekontu
alihan kardeşim motorun yapılmış sanımzanın otun bokun yapılmış motorunda sıkıntın yok tesisatın yapılmış beğenmedin peki, Beğenmeyen 6 ay arabasını yatırmaz alır gider hergün bunları heryerde görüyoruz beğenmeyen ceker gider arabasını yaptırır eksiklerini giderir ben 2* bin tl verdim hiçbirsey olmadı bunları yaptırdım size 20 bin yolladım dekontu burda eksiklerimizide kendim yaptırdım faturası burada senden tahsil edicem diyeceksin olucak biticek
bu salağın suclu olduğu nokta kaza yapması kaza yapması yanındaki beyinsizin haklısınız bu konuda
yapılmıştır begenmezsiz dersinki bunu yapamadınız suraya imza atın kaza yaptık diye ben bu arabamı kendim yapıtırcem sizden tahsil edicem dersin olur biter buraya kadar okeyiz sanrım
arabanız kız oglan kızmıydı ozaman bana aynısından al yada sahibindene girelim en yükseğinin parasına yakın bir para istiyorum dersin verir vermez onuda avukatla konuşursun buda okey
hala cocuk yazamıo die yükleniyorsunuz düzgün yazmış bu seferde ık mık senmi yazdın omu yazdı bumu yazdı kim yazdı öle böle bırakın kardeşim bu işler karalayın hakıınızı sawunun diyoruz ama bokun bokunu cıkarmanın manası yok begenmediysen alır gidersin 200 milyonla kimse ölmez... kimse kimsenin dükkkanını basamaz gestapomusunuz siz yapıcaksın diceğine alıcaksın gidiceksin madem okadar sinirlisin beceremeyeceklerini düşündün arabamı piç etti deyip davanı açarsın bu kadarpara verdim banka dekontlarıda bunlar der geçersin ozaman mahkeme ihtarını
yazın ama usturuplu yazın ama mantıklı yazın ama düşünerek rice ediyorum özgür haklı demiyorum alihan daha çok haklı ama eski cağlardaki gibi özgür cadı deyip asıp kesip yakmanında manası yok cocuğu Ltfen az daha sakin yazın
Özgün Abi ;
Şöyle bir durum var, işlemler nakit olarak yapıldı. Para elden teslim edildi, karşılığında fiş fatura vb. alınmadı. Elimizdeki tek evrak Kaan Abinin bize imzalatmış olduğu teslim tutanağı...
Banka dekontuna ait olarak sadece çekilen 20.000 TL kredi , 15.000 TL nin tek seferde çekildiği ve daha sonra 5.000 TL nin çekildiği meblaların dekontları mevcut. Bunlarda hiçbir hak talep etmez, girişi var çıkışı yok...
Şanzımanın otun bokun yapılmış derken şanzımanı biz aldık, fakat arabanın üzerine bozuk bilya ile bize teslim ettiler,neticesinde araç yürümüyordu çekici ile aldım dükkandan.
Hatırlatmak isterim aracın ruhsatı hala kayıp.
Tesisatın yapılmış demişsiniz bizim araca tesisat ile ilgili sadece soket değişimi yapıldı, başka hiçbirşey yapılmadı...
Beğenmeyen alır arabasını çeker gider sözüne de şu şekilde cevap vermek isterim... araca kötü bakılmasından dolayı zaten son yağ değişiminden sonra alacak verecek yokken ilişiğimizi kesmeyi planlıyorduk. Şanzıman kırıldı, kaza yapıldı kaportacıdan 200 TL için bu aracı alamadılar kaportacı Özgürün babası ile birlikte beni aradı, siz nasıl adamlarsınız 200 TL için arabanızı gelip almıyorsunuz gibilerinden.. Bizde parayı ödemesi gereken tarafın biz değil Özgürler olduğunu anlatmaya çalıştık. Gecesine aracı bulup gündüzüne soluğu boyacının yanında aldık... Baştan sona konuyu anlatmak zorunda kaldık...
Araç kız oğlan kız değildi, böyle birşey iddia etmedim. Araba Araç özgürlere gelmeden 6 ay önce komple kaporta boyaya girdi Çamurluklar "0" alındı kaput 0 alındı yeter ki macunsuz olsun düzgün gözüksün diye. Bu araca kaporta boya için de bir 3-4 bin TL harcandı...
Kız oğlan kız olsa bu kadar üzülmezdim zaten. Arabanın kafası yine piç oldu, kaputta kafam kadar macun... ki " Macunsuz bi şekilde hallettirin, nasıl hallediliyorsa artık değşiecek mi çekilecek mi diye söylememe rağmen.
Çocuğun yazıp yazmaması sorun değil, ben buraya düştüğüm durumu paylaşayım düştüğüm duruma düşmesinler diye bu konuyu açtım. Ama bu konuyu açtığımda Serkan denen arkadaştan gelen tehtid mesajlarını da konu içerisine paylaştım... Hataları düzeltmek yada uzlaşmaya varmak için bir sürü yol denedik, kanka dedik olmadı arkadaş dedik olmadı kötü olduk olmadı iyi olduk olmadı. iyi polis olduk olmadı kötü polis olduk olmadı anlayacağın...
Aracımı piç etti diye dava açabilmek sorun değil ;
Bu davanın senelerce süreceğini siz de çok iyi biliyorsun... Elimizde dağınık olan kanıtları toparlayıp sağlam bir avukat aracılığı ile zaten savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.
Konu açıldığından beri hiç çizgimi bozmadım, her ne olursa olsun da bozmayacağım. " Para kazanılır , haysiyet zor..."
alihansirin
04-10-2015, 22:25
Çağatay ;
Seni çok severim, seninle bir problem de yaşamadık. Bir Ümraniye sanayii esnafı olarak arkadaşını ve komşunu koruyor olman gayet doğal, sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz.
Senin sorularının ve yazılarına cevabım da şu şekildedir ;
Sık sık kontrole gidilmemesinin sebebi şudur ;
Özgürün " Kanka elimizden geleni yapıyoruz gerektiğinde dükkanı boşaltıp içeri koyuyoruz. ben ara sıra da yıkıyorum zaten merak etmeyin" demesi ve bizim özgüre bir salak gibi Extreme güvencimizden kaynaklıdır... Güvenimiz sarsıldığı, biz olayları farketmeye başladığımızda iş işten baya geçmişti.
3-5 kişi dükkan basmaya demişsin ;
Biz oraya cam filmi olan bir vito ile gittik, ve o arabadan erdinç ile benden başka kimse inmedi , ki bizden başka kimse de yoktu, Ertesi gün benim dükkanımı bastılar vitoyla 15 kişi geldiler bilmemne diyerek suçlamalarda bulundular Özgün abiye bizim konuyu açmamızın üzerine...
Vito neden korkuttu, nasıl korkuttu bilemem ama sonuç olarak korkutmuş...
Araca 2 proje yapılıp biri yarıda bırakılmadı ;
En başta konuşulan Extreme setup 15.000 TL yi geçmeyecek diye konuşuldu, ve rakam 22.000 leri bulmaya başladığında , biz bu araba için kendimizi 15.000 TL ye şartladık, gerisi sizde 15.000 e ne yapılıyorsa onu yapın dedik... Yani bu arkadaşların hesaplama hatalarından kaynaklanan bir durum bu...
Ayrıca kimsenin ekmeği ile oynadığımız da yok, olanları bire bir a dan z ye kadar sunabildiğimiz kanıtlarla sunduk ki zaten konuyu okuyan ve yorumlayan 280 kişinin en az 200 ü bize hak verdi. Fark açık ara ortada...
Kesinlikle Çağatay , yedik içtik yeri geldi gezdik gazladık denemeler yaptık, güzel günlerdi...
Keşke kıymeti bilinseydi de güvenip sırtımızı yasladığımız adamlar arkamızdan iş çevirmeseydi...
Yanlış bilgi veriyorsun. Özgür 20 bin tlyi aldı cebine koydu gibi yansıtıyosun. Özgür kaç para aldığını biliyorsun ve o paralara kimse o işi yapmıcağınıda biliyorsun. Sen gece yarısı gel bu iş bitecek para yok borcumuda vermicem de insana sonra esnaflığına laf de. 306 sürecince kaç araba yapıldı sıkıntısız.murat usta kaza yaptı eyw hak veriyorum. Ama bu çocuk para kazanmak için bu dükkanın başında yalan diyerek ekmeğine taş koyma. Böyle bir forumda konu açman çok yanlış.
alihansirin
04-10-2015, 23:16
Yanlış bilgi veriyorsun. Özgür 20 bin tlyi aldı cebine koydu gibi yansıtıyosun. Özgür kaç para aldığını biliyorsun ve o paralara kimse o işi yapmıcağınıda biliyorsun. Sen gece yarısı gel bu iş bitecek para yok borcumuda vermicem de insana sonra esnaflığına laf de. 306 sürecince kaç araba yapıldı sıkıntısız.murat usta kaza yaptı eyw hak veriyorum. Ama bu çocuk para kazanmak için bu dükkanın başında yalan diyerek ekmeğine taş koyma. Böyle bir forumda konu açman çok yanlış.
Ben 20.000 i aldı cebine koydu diye bir ibarede bulunmadım. Yapılan işçilikle ilgili bir sıkıntı yaşadık demedim.
Üzerine Basa Basa "Motordan gayet memnunuz" dedim... Olay burada yaptığı işçiliğe *** atmak değil...
Ayrıca konuda yalan yok. Lütfen iyi oku. Burada özgürün araca ne gibi bir muamele yaptığı yada yaptırdığı konu...
Benim arabamı sen git çak, yalap şalap topla sonra üstüne şanzıman işçiliği iste. Mahçubiyetten bırak para almayı arabayı 2 günde toplaması lazımdı.
Keza araba 200 TL için kaportacıda 2 ay yattı. Kaportacının beni aramasının üzerine Özgürlerin artık konuyu çözemeyeceğine inanarak Özgün abiyi aramam, Özgün abinin de bunları araması ile çözüm vuku buldu...
Yani anlayacağın tekrar söylüyorum.. Para pul motor vs. umrumda değil... Umrumda olan arabaya yapılan muamele kardeşim...
Esnaf dayanışmanı gayet iyi anlıyor, sonuna kadar destekliyorum...
Esen Kal...
Esnaf dayanışması değilo garajın müşterisi olarak yazıyorum. Maslak veya bostaancıda olsa yaklaşımın aynı olur. Hatalar var abartı bir şekilde yansıtmalar var,kelime oyunu çok var. Yazık rıskıyla oynama kimsenin.
Çok geçmiş olsun inşallah iki taraf için de hayırlı bir şekilde konu tatlıya bağlanır. Bu konudan çıkarılması gereken ders bence ustanla çok samimi olmayacaksın az çok bu işlerle uğraşan herkes ufak da olsa bir kazık yemiştir sen ne kadar samimi olursan senin işin o kadar
uzuyor biraz mesefa biraz kurumsallık mı diyim birşey olması lazim ki kanka ayağı g.t ayağı olmasın. Her usta böyledir diyemem ama yediğin içtiğin ayrı gitmediği zaman da aman nasil olsa ahmet mehmet birşey demez oluyor.
alihansirin
05-10-2015, 00:17
Esnaf dayanışması değilo garajın müşterisi olarak yazıyorum. Maslak veya bostaancıda olsa yaklaşımın aynı olur. Hatalar var abartı bir şekilde yansıtmalar var,kelime oyunu çok var. Yazık rıskıyla oynama kimsenin.
Kardeşim , bana yalan dolan diyorsun... yalan dolan yapacak olsam önüme geleni afiş ederim, Sana plakalarla geldim mi ? kanka yapıştıralım dedim mi ? Yaptın işi allah razı olsun 1 kuruş da talep etmedin... misalen konuşuyorum ,kalkıp konu açıyor muyum ben plaka yapıştırdı yamuk oldu ıvır zıvır diye ?
Bu dükkanda geçen süreç içerisinde yaşadığım olaylar bunlar... Ve bunları burada paylaşmak istedim.. İnsanlar tedbirli olsun diye, kale alan alır, almayan he der geçer zaten... Kimseye *** attığım yok Hiçbir postumda söz meclisten dışarı " Şerefsiz bunlar böyle mahvettiler beni ocağım yandı şöyle oldu böyle yaptılar" yazdım mı? dur cevabını vereyim. Hayır yazmadım...
İşletmenin tavrı budur, ilgilenenlere duyrulur...
alihansirin
05-10-2015, 00:19
ve Hala bu adamların gece 3 de evine gidip Serkanı saf dışı bırakmak için plan yaptın mı yapmadın mı ? sorusuna da cevap vermemiştir...
Bilgilerinize...
1998corsa
05-10-2015, 01:12
Dukkan sahibinin hatasi ustasinin dukkanda neler cevirdigini bilmemesi burdaki en buyuk sikintilardan biri sonradan da ilisigi kesilmis anladigim kadari ile,
dukkan sahibinin ismi ozgur zannedersem birde arada serkan lafi geciyo serkan ortak mi eski usta mi nedir anlamadim ki dukkan sahibi onun yuzunden de baya sikinti yasamis gibi. Ayrica baba dediginiz kiside ozgur un mu yoksa serkan in mi babasi
Arac sahiplerinin de her yazisinda sanzimanla ilgili olarak surekli dukkani suclamakta ama velakin sanzimani biz bulduk getirdik diyosunuz sonrasinda bilya icin tekrardan biz bulamadik dukkan sahibide arastirsin bulsun diye laf soyluyosunuz sonrasinda sanziman parasi vermem diyorsunuz sanziman konusunda dukkanin sucu yok benim anladigim kadari ile (3 sene bozuk sekilde kullandik diyosunuz ki metal yorgunlugu denen birsey vardir ve bu ne zmn kirilicagi belli olmaz)
Ortak yol olarak benim kanimca dukkan sahibinin on dis aksamla ilgili (kazada zarar goren) parcalari arac sahibine orjinal parca olaraktan vermesi ve ucret talep etmemesi.
Arac sahibininde bazi konularda cuvaldizi kendine batirmasida lazim diye dusunup 2 tarafli ayip ettik helali hos olsun demesi lazim.
Draniela
05-10-2015, 11:42
Baştan sona okudum yazını. Ne bileyim ben hayret ettim. Nasıl bir sabır var sizde ben anlayamadım. Yani baştan sona yapılan her iş ofsayt.
Üşenmeden okudum, şu an nefes alamıyorum. Sakin kalabilmek büyük başarı
alihansirin
05-10-2015, 11:57
Dukkan sahibinin hatasi ustasinin dukkanda neler cevirdigini bilmemesi burdaki en buyuk sikintilardan biri sonradan da ilisigi kesilmis anladigim kadari ile,
dukkan sahibinin ismi ozgur zannedersem birde arada serkan lafi geciyo serkan ortak mi eski usta mi nedir anlamadim ki dukkan sahibi onun yuzunden de baya sikinti yasamis gibi. Ayrica baba dediginiz kiside ozgur un mu yoksa serkan in mi babasi
Arac sahiplerinin de her yazisinda sanzimanla ilgili olarak surekli dukkani suclamakta ama velakin sanzimani biz bulduk getirdik diyosunuz sonrasinda bilya icin tekrardan biz bulamadik dukkan sahibide arastirsin bulsun diye laf soyluyosunuz sonrasinda sanziman parasi vermem diyorsunuz sanziman konusunda dukkanin sucu yok benim anladigim kadari ile (3 sene bozuk sekilde kullandik diyosunuz ki metal yorgunlugu denen birsey vardir ve bu ne zmn kirilicagi belli olmaz)
Ortak yol olarak benim kanimca dukkan sahibinin on dis aksamla ilgili (kazada zarar goren) parcalari arac sahibine orjinal parca olaraktan vermesi ve ucret talep etmemesi.
Arac sahibininde bazi konularda cuvaldizi kendine batirmasida lazim diye dusunup 2 tarafli ayip ettik helali hos olsun demesi lazim.
Şimdi Dostum ;
Yazıyı komğle okumadığını düşünüyorum, eğer okuduysan lütfen bir kez daha oku.
Orada kimin ne olduğu ve hangi pozisyonda olduğu açık anlaşılır bir şekilde belirtildi.
Gelelim şu şanzıman olayına;
Orada da zaten sesimizi çıkartmadık gittik şanzımanın yenisini alıp getirdik yazıyor.
Biz bilya bulamadılar diye adamlara bişey söylemedik laf atmadık, hatta yorumlardan birisinde Allah var bilyayı biz bulamadık onlar buldular yazıyor...
Buraya kadar hemfikiriz sanırım ?
Kaza olayından hiç bahsetmemiş eleştirmemiş sadece bize dönük yazmışsın.
Ama şunuda bilmeni isterim benim aracım mahvolduktan sonra usta işten çıkartılmış, çıkartılmamış inan umurumda değil, o işletmenin kendi problemi ki bu işletmenin kendi problemleri ile ilgili yardım istediğini de daha önceki postlarda bildirdim.
Ortak yol olarak bu kadar yaşanan olaya ve her şeye ramen biz hala sakinliğimizi koruyoruz. Yetmez mi ?
Bence yeterli çünkü biz bu arkadaşlarla kaç kez güzellikle konuştuk alttan aldık "çuvaldızı kendimize batırdık" hatırlamıyorum bile...
Anlayacağın lütfen konuyu iyice oku, hakimiyet kur sonra eleştir.
Eleştirilerin için teşekkür ederim...
alihansirin
05-10-2015, 11:59
Üşenmeden okudum, şu an nefes alamıyorum. Sakin kalabilmek büyük başarı
Haklısınız kesinlikle, sakin kalabilmek bizi en doğru sonuca götürecek yoldu, ve bu yoldan yürüdük.
Keza yakıp yıksaydık yani bu yolu seçseydik ki yapacak gücümüzde hali ile var... Muhtemelen bunları yazıyor yorumluyor veya konuşuyor olmazdık :)
Arkadaş sende nasıl bir peygamber sabrı varmış hayret ettim yemin ederim. Şu yazdıklarının tamamını boş ver %50 si doğru olsa insana cinnet geçirtir. Geçmiş olsun.
alihansirin
05-10-2015, 13:35
Ayrıca Çağatay ; anca vaktim oldu sana bunları yazabilmek için…
Yemek yedik içtik evet; kokoreççide, 1 kere. O da Şubat ayında sanırım, ilk tanıştığımız dönem.
Dükkanda da Özgürlerle 2 defa falan lahmacun yedik (daha arabanın parça listesini çıkarttığımız dönem).
Savunmanı anlayabiliyorum, sonuçta senin ona işin düşüyor, onun sana işi düşüyor. Kendini benim yerime koymanı istiyorum. İstersen step step ilerleyelim:
1- Tanıştık, arabayı yaptırmaya karar verdik.
2- Para konuşuldu, tutar belirlendi. Kredi çekilip parça alınması için paylaştırıldı. Kaan abi'ye gittik telefonda konuştuğumuz parayı verdik. Hatta 70 lira da eksikti.
3- Özgür konuşmamız gerek dedi ve akşam evde toplanıldı. Serkan size güven sağlayıp fazla fiyat çekip daha fazla para kazanmanın peşinde olduğu ve ilişkisini kesmek istediğini söyledi.
4- İkimiz de çalışıyoruz. Erdinç iş için bi Ankara bi Konya bi İzmir her yere gidiyor. Doğal olarak vakti yok. Zaten Özgür'e sen ilgilen dedik. Ha biz de bulabildiklerimizi buluruz dedik. Sonuçta işin ustası o.
5- Araba bitti. Kaan abi dükkana geldi hatta video çekip gönderdiler. Arabanın üzerine takmadan önce dışarda çalıştırdılar motoru. Sıkıntı var mı? Yok.
6- Başka yapılması gereken, değişmesi gereken var mı? Yok. Tamam o zaman. teslim aldık arabayı, rodaj yapıyoruz. Oh be dedik. 3,5 ay bekledik ama oldu.
7- Son bi yağ değişimi kaldı sonra yazılım, sonra gazlama yaparız. Akşamına şanzıman sıkıntısı çıktı. Şanzımandaki sorun nedir? vites bile geçmiyo. Haliyle gitmiyo araba.
8- İzmir, Ankara, Sakarya, İstanbul.. Tanıdıklarımız, onların arakdaşları.. Herkes devreye sokuldu bi şanzıman bulmak için. İzmit'ten bulundu, bi arkadaşa 100lira benzin parası verildi gidiş-geliş için. ertesi günü alınıp gelindi.
9- Sanırım o akşam sizden birisinin beyaz corsasının motoru sökülmüştü. Biz kaldık tabi bekledik. Hal bu ki, bulduk getirdik dedik amma Murat (usta) kafasını bile kaldırmadı. Zaten bi değişikti tavrı. Soğuk davrandı, konuşmadı vs. Vardı bi gariplik. Erdinç zaten kimseyle konuşmamıştı morali bozuktu bu konudan dolayı.
10- Yeğenimiz doğdu doğacak… Acil araba lazım. Israrlar sonucu, araba daha fazla yatmasın, 2 saatlik iş için diye o akşamı taktırılması için ısrar ettik. Özgür'ün babası falan devreye girdi.Önce bize gidin bi araba kiralayın dedi, bizde mümkün olmadığını söyledik bayrama da yakın bir dönem. Neyse Özgürün babası Murata söyledi yap arabayı gitsin uşaklar diye… Uğraşıldı, olmadı. Neden? -Yaa onun orda bi çubuk var o olmadan takılmaz. E Murat’cığım, başta söylesen de bu kadar ısrar etmesek? Kimse beklemezdi bu kadar saat.
11- Pazartesi iş çıkışı gidiliyor, bi değişiklik var arabada belli yani. Murat yapıyor bi şeyler, işçilik parası isteniyor, ay sonu maaş yatsın bi, veririz diyoruz.
12- Erdinç Ankara'da, gecenin bi yarısı bana fake hesap yazıyor. Kaza olduğunu öğreniyoruz. Erdinç'i uyandırıyorum, yazışmaları ona gönderiyorum.
13- Hemen ertesi gün Erdinç ilk uçakla apar topar istanbula geliyor, sonra olayın olduğu söylendiği yere gidiyoruz, sonuç yok. Yanlarına gidiyoruz. Evet kaza yaptım diyor Murat. Getirin arabayı toplayalım diyorlar. Peki.
14- Araba 2 hafta kapının önünde yatıyor. Özellikle götürülmüyor. Neden? Para yokmuş sanırım. E abi ben arabama binmek istiyorum. Ne yapacağız ? Neyse götürmüşler boyacıya.
15- Temmuz ayının sonu geldi araba yatıyor, araç 03.07.2015’de dükkana toplayın bu arabayı diye bırakıldı. Temmuz ayının sonunda bu kaputa attığımız imzanın fotoğrafı var hatta. Bi ara geliyoruz akşam dedik, o sıra ilk defa bi mangal partisine denk geliyorum dükkanda. Paket paket etler. Ama para yok? Kurcalamıyorum. Bi ufak çocuk var özellikle Erdinç sordu ona, mangal planı var mıydı? -Yok abi bir anda oldu 1 saat önce başladı. acaba biz geliyoruz diye mi bunlar oldu diye düşündük.. Para yok mangal yapılıyor. Afiyet hoş olsun zerre ilgilendirmez beni lakin, para yok diyip 100 lira 200 lira için benim arabamı kaportacıda yatırırken mangala 100 lira civarı para vermek mantıksız geldi bize…
16- Dedik ki bu böyle olmaz. Hemen o akşam Özgür'ün babası Turan abiyi aradım. Konuştuk. Murat'tan çok çektim dedi. Zaten kazası var bize de borcu var dedi. Abi dur, bana bunları anlatma. Arabamı yapın/yaptırın ben gideyim, olay bu. Şanzımandan kalan işçiliği de istemiyorum dedi Turan abi. Murat'a soruyoruz parça siparişini verdin mi, verdim.Siparişi verdiği dükkanın ismini veriyor, o dükkana gidiyoruz soruyoruz ki adam demesin mi bize ne siparişi ? kimse sipariş vermedi bize… Hala iyi niyetimizle belki başka yere sormuşlardır diye diğer parçacılara soruyoruz, öyle bi sipariş verilmedi diyorlar. Haydaaa..
17- Boyacı işlemlerini bitirmiş, ama orda yatıyor. Çünkü para yok. Diyorum ki, tamam ustanın borcu var size. Bari siz verin de parayı arabam çıksın, ha 9000 TL borcu var ha 9200 TL borcu var. İşim çözülsün. Ama diyorlar ki “YOOOK senin arabayı murat çaktı o ödeyecek, aranızda halledin” ya kardşeim sen dükkan sahibi değilmisin, ben mi vurdum arabanızı diyor, e tabi deliye dönüyor insan…
18- Zaman geçiyor, artık dayanamıyoruz, Özgün abi'yi arıyoruz. Karşılıklı konuşalım diyor, o süre zarfında hop bi iki güne araba çıkıyor. Bekliyoruz. Orijinal far siparişi bekliyoruz. Bekleyelim. Boyacıdan çıkarken şanzımanda sıkıntı var deniliyor. E şanzıman burda takıldı. Demek ki burda bi bakılması lazım diyoruz.
19- Debriyaj bilyası sıkıntıymış. Diyorum ki para yok bende. Harbiden yok. Yazılıma ona buna ayrıdığım parayla şanzıman aldım. Bitti. Zaten çektiğim krediyi ödüyorum. Komple baskı balata 400TL falan. Yahu Bronz yaptırdık Ankara’da. Şimdi ona para vermeyelim, çıkmacılara soralım hepimiz, ucuz halledelim.
20- 1 ay falan aradık. Hepimiz aradık. Özgür 100liraya buldum dedi sadece bilya. Süper dedik, tak bitsin iş. O sıra Erdinç Konya’da. Telefonla konuşuluyor. Özgür telefonda, borcunuz var onu ödemeden vermem arabayı diyor. Eee biz konuştuk bu konuyu, Turan abi silmişti hesabı. Diyor ki yok, sizden alacağım parayı parçacılara vericem. Murat’ı da attım zaten işten. Gelip takacak bilyayı. Ya benden silinen hesabı geri isteyip aldığın parayla parçacıların borcunu kapatıyosan, demek ki benim verdiğim parayla arabam yapılıyo. Ne anlamı kaldı o zaman “kazayı yaptınız, siz yaptıracaksınız” cümlesinin anlamı? Benden niye para istiyosunuz?
21- Bi kaç hafta sonra rehin araba kurtarılsın diye, bi miktar para veriliyor çekiciyle araba kurtarılıyor.
Şimdi abartı ve kelime oyunu var diyorsun. Madde madde yazdım. Bu olayların ikisinde sen varsın. Bi tanesi kokoreççi. Diğeri şanzıman getirilen gün. Onun dışında araba hep yatar vaziyette.
Sana nasıl lanse edildi bilemem. Benim durumuma düşmediğin için beni anlayamazsın. Ben de senin takıldığın garajdaki insanlarla ilişkini anlayamam. O yüzden konunun içinde olmadığın için, sağlıklı bir bilgiye sahip olmadığın için, sadece bizimle gırgır şamataya denk geldiğin için bu konuda fazla yorum yapmamanı rica ediyorum.
Motor yapımı için 3,5 ay beklemişken, basit bir boya, parça ve bilya için tekrar 3 ay (bütün yaz) beklemek sıkıntı.
Bazıları yorumda diyor ki, arabanızı neden 6 ay yatırdınız?
Çünkü, kaza olayından yüzünden o dükkanda yapılması gerekiyordu. Yoksa cepten gidecek –ki mantıklısı kim sorumluysa o yaptırır.
- Ayrıca borcunuz var diyip araba rehin tutulduğu için de biraz zaman kaybettik tabii ki o ayrı.
alihansirin
05-10-2015, 13:43
çok geçmiş olsun
Sağol dostum teşekkürler...
Mivec_4G63
05-10-2015, 14:05
Adam Çalıştıranın Sorumluluğu m.66’da dört fıkra halinde düzenlenir. M.66/1 ‘de “Adam çalıştıran, çalışanın kendisine verilen işin yapılması sırasında başkalarına verdiği zararı gidermekle yükümlüdür.” denir. Buna göre, adam çalıştıran, çalıştırdığı işçilerin işin yapılmasıyla ilgili olarak üçüncü kişilere vermiş oldukları zararlardan doğrudan sorumlu tutulur.
M.66/2 ise “ Adam çalıştıran, çalışanını seçerken, işiyle ilgili talimat verirken, gözetim ve denetimde bulunurken, zararın doğmasını engellemek için gerekli özeni gösterdiğini ispat ederse sorumlu olmaz.” hükmünü içerir. Bu madde ile adam çalıştıran lehine bir kurtuluş kanıtı düzenlenmiş, çalışanların üçüncü kişilere verdikleri zararlarda adam çalıştıranın sorumluluktan kurtulması bazı şartlara bağlanır. Çalışanların üçüncü kişilere verdikleri zararlarda adam çalıştıranın sorumluluktan kurtulması, i) Çalışanın seçiminde, ii) İşle ilgili talimat verilmesinde iii) Gözetim ve denetimde gerekli özenin gösterildiğini ispat koşuluna bağlanır. Adam çalıştıran bu hükümde yer alan özen yükümünü yerine getirdiğini ispat edebildiği takdirde sorumlu tutulamaz.
M.66/3’de “Bir işletmede adam çalıştıran, işletmenin çalışma düzeninin zararın doğmasını önlemeye elverişli olduğunu ispat etmedikçe, o işletmenin faaliyetleri dolayısıyla sebep olunan zararı gidermekle yükümlüdür.” hükmü yer alır. Buna göre, işletmenin faaliyetlerinden doğan bir zarar vuku bulduğu takdirde adam çalıştıran, işin organizasyonunda hiçbir hatasının bulunmadığını kanıtlaması halinde sorumlu tutulamaz, aksi takdirde sorumluluğu devam eder. İşletmenin çalışma düzeni bizzat zararın doğmasına sebep oluyorsa, artık adam çalıştıranın m.66/2’ye dayanarak “çalışanı seçerken, işiyle ilgili talimat verirken, gözetim ve denetimde bulunurken gerekli dikkat ve özeni gösterdiğini ileri sürerek sorumluluktan kurtulması da mümkün değildir. Çünkü adam çalıştıran ne kadar dikkatli olursa olsun, işyerinin ve çalışma ortamının düzenini sağlamakla bizzat yükümlü olup, bu sebeple oluşacak zararın çalışan tarafından önlenmesi mümkün değildir.
bu yıl her yerde yeni yeni ustalar türedi,
bu iş tecrübe işi adam kendi egosunu tatmin edecek diye milyarlar harcatmayın,
PiscocuK
05-10-2015, 14:23
benim merak ettiğim birkaç soru var
bu arkadaşları nereden buldunuz madem daha önce diliniz yandı başkası size 30,000 TL fiyat çekti de bu arkadaşlar getir biz 20,000 TL ye yapıcaz mı dediler?
ayrıca takıldığım başka bir konu var.Para olmamasında şikayet ediyorsunuz ama saydığınız maddelerin birinde ilk uçakla İstanbu'la geldiğini belirtmişsiniz
açıkcası hiç inandırıcı gelmedi büyük ihtimal işlerini bitirmiş ve uçak bileti zaten o güne alınmıştır diye düşünüyorum.Yani kısacası denk gelmiştir
belkide ben çok art niyetliyim bilmiyorum
BugraH4N
05-10-2015, 14:25
Şimdi bu tür konulara karışmam ama bence 2 tarafta da var bi nanelik
konunun ilk başlarında arabayı haşat ettiler 20 binimizi ceplediler den 1500 lük kapağı 4 bine iteledilere sonrada en son arabamı vurdular yan sanayi topladılara geldi.
neyse ben her zman müşteriden yanayımdır çünkü bende müşteriyim geçen senede benim başımda bi NBM (ep2) belası vardı. toplarım diye aldığım güne bi lanet okudum hadi aldım yakmayıp arabayı yürütecem diye harcadığım paraya bi daha bela okudum. hele hele hiç yapılmayan bakıma 3500 tl bayılınca dedim ki bu iş 1 şekilede olur araba başında sende çalışınca. bi arkadaşın imzası güzel acıklama "modifiye para ile yapılır. para ile yaptırılmaz" güzel sözmüş çaldım.
şimdi ustayı korumuyorum hatta cakın kazığı oturtalım yakalım ölsünler hatta ayarlayın tekneyi ben kafasına sıkayım atalım denize bitsin
usta tipik usta bu usta modelinin insaat ustasıda bir otomobil ustasıda fırsat verirsen kimi azcık kimi çokça ittirir (istisnalar kaideyi bozmaz) Adam sana demiş benim ustam 5 para etmez acığını arıyorum zaten sen gel mevzu cıkar yol vereyim sen bırak modifiyeyi mevzu cıkarmayı da becerememişsin.
Sonuçta bu usta milleti azcık üçkağıtcıdır işini ne kadar sahiplendiğinle alakalı bi durum biz müşteriler için maalesef yolda hızlı gitmek istiyorsan araban yapılırken başında sabahlayacan azcık yağa bulanacan arabayı bıraktın sanayiye alcan gazlayacan maalesef öyle bi köy yok.
servisler bile kazalı arabaları tamir edip 0 diye iteliyorken. (benim bildiğim 2 tane honda var 2015 model servis lpg taktırırken kaza yapıp camurluk tampon değişip satılan) Kıytırık sanayi ustasının elemanın hatasını kapatmasına çalışmasına şaşırmayacaksın.
BU konuyu açmanızdaki amacın sadece benim dilim yandı başkasının yanmasın amacı güderek yazdığınızı düşünüp ve bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun deyip konuyu adaletin şefkatli kollarına bırakmanızı tavsiye etmekten başka bişey diyemeyeceğim aslında
alihansirin
05-10-2015, 14:59
benim merak ettiğim birkaç soru var
bu arkadaşları nereden buldunuz madem daha önce diliniz yandı başkası size 30,000 TL fiyat çekti de bu arkadaşlar getir biz 20,000 TL ye yapıcaz mı dediler?
ayrıca takıldığım başka bir konu var.Para olmamasında şikayet ediyorsunuz ama saydığınız maddelerin birinde ilk uçakla İstanbu'la geldiğini belirtmişsiniz
açıkcası hiç inandırıcı gelmedi büyük ihtimal işlerini bitirmiş ve uçak bileti zaten o güne alınmıştır diye düşünüyorum.Yani kısacası denk gelmiştir
belkide ben çok art niyetliyim bilmiyorum
Biraz art niyetli olduğunuzu düşünüyorum.
Erdinç bir firmada yöneticilik yaptığı için zaten Ankara'da da işi gereği bulunmaktaydı, İstanbul'a acil gelmesi gerektiğini belirterek biletini aldırttı.
Bunu size açıklamak zorunde değiliz, lakin çok merak ettiğiniz için söylüyorum..
Ayrıca kimse bize 30.000 Diyip de bu adamlar 20.000 e yaparız demediler. Tanıştık kaynaştık ve güvenmeye başladığımız için bu adamlarla iş yapmaya başladık...
Kısacası olay bu anlatabildiysem ne mutlu bana :)
alihansirin
05-10-2015, 15:09
Şimdi bu tür konulara karışmam ama bence 2 tarafta da var bi nanelik
konunun ilk başlarında arabayı haşat ettiler 20 binimizi ceplediler den 1500 lük kapağı 4 bine iteledilere sonrada en son arabamı vurdular yan sanayi topladılara geldi.
neyse ben her zman müşteriden yanayımdır çünkü bende müşteriyim geçen senede benim başımda bi NBM (ep2) belası vardı. toplarım diye aldığım güne bi lanet okudum hadi aldım yakmayıp arabayı yürütecem diye harcadığım paraya bi daha bela okudum. hele hele hiç yapılmayan bakıma 3500 tl bayılınca dedim ki bu iş 1 şekilede olur araba başında sende çalışınca. bi arkadaşın imzası güzel acıklama "modifiye para ile yapılır. para ile yaptırılmaz" güzel sözmüş çaldım.
şimdi ustayı korumuyorum hatta cakın kazığı oturtalım yakalım ölsünler hatta ayarlayın tekneyi ben kafasına sıkayım atalım denize bitsin
usta tipik usta bu usta modelinin insaat ustasıda bir otomobil ustasıda fırsat verirsen kimi azcık kimi çokça ittirir (istisnalar kaideyi bozmaz) Adam sana demiş benim ustam 5 para etmez acığını arıyorum zaten sen gel mevzu cıkar yol vereyim sen bırak modifiyeyi mevzu cıkarmayı da becerememişsin.
Sonuçta bu usta milleti azcık üçkağıtcıdır işini ne kadar sahiplendiğinle alakalı bi durum biz müşteriler için maalesef yolda hızlı gitmek istiyorsan araban yapılırken başında sabahlayacan azcık yağa bulanacan arabayı bıraktın sanayiye alcan gazlayacan maalesef öyle bi köy yok.
servisler bile kazalı arabaları tamir edip 0 diye iteliyorken. (benim bildiğim 2 tane honda var 2015 model servis lpg taktırırken kaza yapıp camurluk tampon değişip satılan) Kıytırık sanayi ustasının elemanın hatasını kapatmasına çalışmasına şaşırmayacaksın.
BU konuyu açmanızdaki amacın sadece benim dilim yandı başkasının yanmasın amacı güderek yazdığınızı düşünüp ve bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun deyip konuyu adaletin şefkatli kollarına bırakmanızı tavsiye etmekten başka bişey diyemeyeceğim aslında
Siz konuyu çok yanlış okumuşsunuz.. yada yorumlamış...
Bana gelip ustamdan şikayetçiyim mevzu çıkart yol vereyim demedi "Ortağımdan" şikayetçiyim dedi. bu sırada ustanın lafı bile geçmedi...
Ayrıca Elektrik tesisatını çaktılar 1500 lük kapağı 4000 E itelediler diye birşey yok.
İteleyemediler, bunu yapmaya çalıştıkları yazıldı 1. posta. Buda tamam sa sıradaki ;
Araba başında durabilecek vaktimiz olsa zaten duracağız, duramadığımız için güvenilir birini aramıştık o da bizi maalesef ki arkamızdan vurdu...
haa yeri geldi yağa da bulandık yeri geldi şanzımanın altına da girdik yeri geldi araba da çektik yeri geldi araba da ittik, arabayı dükkana bırakıp 6 ay uğramamış değiliz buda böyle biline.
Bu konuyu açmamdaki amacı çok doğru anlamışsınız, teşekkürünüze karşı rica etmek isterim, Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın :)
PiscocuK
05-10-2015, 15:28
Biraz art niyetli olduğunuzu düşünüyorum.
Erdinç bir firmada yöneticilik yaptığı için zaten Ankara'da da işi gereği bulunmaktaydı, İstanbul'a acil gelmesi gerektiğini belirterek biletini aldırttı.
Bunu size açıklamak zorunde değiliz, lakin çok merak ettiğiniz için söylüyorum..
Ayrıca kimse bize 30.000 Diyip de bu adamlar 20.000 e yaparız demediler. Tanıştık kaynaştık ve güvenmeye başladığımız için bu adamlarla iş yapmaya başladık...
Kısacası olay bu anlatabildiysem ne mutlu bana :)
bu yorumuma kadar karşı tarafı suçlayıcı yorumlar yaptım sesin çıkmadı
sen bu yorumu yaparsan bende bunu yakalarsam bana bunun açıklamasını yapmak zorundasın
100 lira 200 lira para bulamadım diyorsun sonra ilk uçakla istanbul'a geliyorsun inan 100 yada 200 den çok daha pahallırdır son dk alınan uçak bileti
he yok yorum yapmamıza karşıysan hiç yapmayalım bize de bir şey sorma kendin yaz kendin çiz
mutluluklar :)
alihansirin
05-10-2015, 15:51
bu yorumuma kadar karşı tarafı suçlayıcı yorumlar yaptım sesin çıkmadı
sen bu yorumu yaparsan bende bunu yakalarsam bana bunun açıklamasını yapmak zorundasın
100 lira 200 lira para bulamadım diyorsun sonra ilk uçakla istanbul'a geliyorsun inan 100 yada 200 den çok daha pahallırdır son dk alınan uçak bileti
he yok yorum yapmamıza karşıysan hiç yapmayalım bize de bir şey sorma kendin yaz kendin çiz
mutluluklar :)
Daha önce yaptığın yorumlara farkındaysan Like attım.
Daha önceki yorumlarında bana herhangibir soru , suçlama , merak yöneltmediğin için hiçbirine cevap vermedim... Burada bana bir soru sordun kafama yatmıyor dedin bende bunu sana açıkladım..
Birşey yakaladığın yok. Olay ortada, ayrıca biletin şirket tarafından alındığını söyledim. İnanırsın inanmazsın sana kalmış tabii ki... Ayrıca cebimde milyardolarlarım da olsa. o 200 TL yi verip o arabayı ordan almazdım.
Yaptıkları hatanın ceremesini çekecekler, çekmek zorundalar. Arabayı dışarıda toplatmayı da teklif ettik, tanıdık ustaları olduğunu daha ucuza yapacaklarını söyleyip aracı vermek istemediler, biz de peki dedik.
Olay bundan ibaret dostum :) Sana da mutluluklar.. :)
alihansirin
05-10-2015, 15:54
Ayrıca unutmadan, 100 lira 200 lira parayı bulamayan taraf biz değiliz, onlar lütfen daha dikkatli oku...
"200 TL verip te bir arabayı boyacıdan alamadılar" cümlesi aynen yazılıdır. Bilgilerine sunarım.
PiscocuK
05-10-2015, 16:04
satır satır okuyup ona paramız yetmedi, o proje iptal oldu , bu iş yarım kaldı diye tek tek cümleleri bulmakla uğraşmak istemiyorum
olay ikili diyaloğa dönmesin ne seni ne de diğer tarafı tanımam yazılan yazılar ortada benim yorumum da bu şekilde
bol şans!
alihansirin
05-10-2015, 16:09
Olayın ikili diyaloğa dönme gibi bir durumu yok, aklınızda soru işaretleriniz var en az karşı taraf kadar bende bu soru işaretlerini cevaplandırmakla hükümlüyüm..
Şöyle bir kolaylık sağlayabilirim ;
yazının 5. Paragrafının 2. Cümlesinden itibarek copy&paste yapıyorum.
"Araba Tam 2 ay boyacının önünde yattı. 200 TL para bulup arabayı boyacıdan alamadılar. Boyacı bizi arayıp siz nasıl araba sahibisiniz diye fırça atıyor bide. Biz de gece gittik arabanın halini görmeye bulduk arabayı. Hangi boyacıda olduğunu bile bilmiyorduk. Arabanın üstündeki toz katmanına parmağımızla Tarih Saat ve imza attık. Araba vasat durumda. Ertesi gün gündüz gidip boyacıyla konuştuk adam deli olmuş benim 200 liramı verin bi şey istemiyorum alın arabayı gidin diyor. Arabayı rehin aldı adam… Artık aramız bozulmaya başladı. Onlar bizden biz de onlardan nefret etmeye başladık.
Murat’la konuşalım hızlı bitirsin diye yanına gittik. Çıktık odaya konuştuk. Murat’ın zaten önceden birçok kazası varmış. Özgür’e bu kazalar sonucu 8-9000TL falan borcu varmış galiba. Dedik ki, madem sen burda maaş almıyorsun, git başka bi yere gir, para kazan, adamlara da borcunu ödemiş olursun. Hatta istersen biz sana müşteri getirelim çevremizi falan, dükkana para girsin, bizim arabayı çıkartırsınız dedik.
Bu arada Özgür ile babasına da madem siz bu kadar uğraşmak istemiyorsunuz o zamana adamı işten çıkartın gitsin iş bulsun borcunu ödesin size. Yanınızda kaldıkça siz zarar veriyor bu böyle döngü şeklinde devam eder dedik."
Setup'a paramız yetmiyordan kastımız da şu; en başta 15.000 Gibi bir rakama çıkar dendi, biz de bu rakamın + - 5000 TL oynayabilme ihtimaline karşı krediyi 20.000 TL çektik, herşey içinde olsun sıkıntı yaşamayalım diye...
Fakat ilk setup 22-23.000 leri bulmaya başlayınca, böyle konuşmamıştık, böyle konuşmuş olsaydık krediyi bu şekilde çekerdik o yüzden araca harcanacak paranın 15.000 TL yi geçmemesini, 15.000 TL ye ne yapılabiliyorsa onun yapılmasını söyledik.
Kısacası arkadaşların hesaplama hatasından dolayı ilk setup çöp olmak zorunda kaldı...
Umarım aklınızı kurcalayan soru işaretlerini cevaplayabilmişimdir.
İyi forumlar dilerim.
Konuyu başından beri okuyorum @alihansirin isimli arkadaş gayet net biçimde ekran alıntısı, face mesajı gibi belge niteliği taşıyacak (forum ortamı için) saiklerle iddiasını ispatladı.
Adamın zaten yapılan işle (motor rektefiye ve stage x olması konusunda) bir sıkıntısı yok.
Benim merak ettiklerim;
1-) ilgili dükkan sahibi arkadaşın halen ortağını saf dışı bırakmak için bu arkadaşlar ile görüşüp görüşmediği sorusuna cevap vermemiş olması.
Yazılı "kaat" ki Türkçede böyle bir kelime yok olsa olsa "kağıt" tır o. Konu sahibi tarafından excel olarak paylaşıldı.
2-) 1500 TL ye yüklü bir araç için değişmesi gereken soketlerin nasıl olup ta 70 TL ye tamir olduğu.
3-) Ustanın yaptığı kazanın farkına vardığında araç sahibine bilgi vermemiş olması etik açıdan nasıl değerlendirilebilir ?
Ara. sahibi eksper olmasa, kazayı anlamasa ya da birisi bilgi vermese demek ki üstüne yatılacak bir durum var ortada.
Farkına varılıp araç geldiğinde başta yapması gerekeni yapııp yani orijinal parçalarla toplayıp teslim ettikten sonra hangi ad ve hak altında işçilik istemiştir.
Ustayı işten çıkarttım demek esnaf olarak dükkan sahibinin araç üzerindeki sorumluluğunu bitirmekte midir ?
Şanzıman bilya süreci haricinde parasını tıkıt tıkır ödediği aracın teslim tarihin uzaması nasıl açıklanabilir ?
Ya da dükkan sahibi aynı durumda olup uzun zaman kendi aracını x mekanda bıraksa ne düşünürdü ?
Hangi serviste müşteri aracı özel iş için kullandırılmaktadır ? Ya da araç sahibi hangi kimse aracını sağda solda görmek ister ?
O kaza maddi olarak zarar yanında bir cana mal olsa ya da dükkandan içeri girse sorumluluğu kime ait olacaktı.
Basit ama en garanti iş tir. SÖZ UÇAR YAZI KALIR. ikili ilişkilere güvenip tamam hallederiz ile başlayan işlerin sonu bu oluyor maalesef.
En güzeli yazıp çizip yapacaksın, bu piyasada imkansız maalesef ama olması gereken bu.
Gördüğüm kadarıyla konu sahibi olabildiğince efendi şekilde derdini anlatmış, bu yaklaşımı bile benim gözümde kendisine hak vermem için yeterli bir sebep.
Kaldı ki kendi dükkanında yapılması taahhüt edilen araç için x görürse yazar, x şuan uyuyor gibi savunmalar yapmak insanların aklındaki soru işaretlerini arttırmaktan başka işe yaramaz.
O yüzden arkadaşa para verip iş yaptıramadığı için üzüldüm.
Diğer arkadaşa da esnaflık konusunda (araç kazasıyla ilgili tutumundan dolayı) sınıfta kaldığı için üzüldüm.
Saflık, temizlik konusuna gelince hepimiz adanan sıfır doğuyoruz ama sonra kendi seçimlerimizle o sayfaları kirletiyoruz.
O yüzden öyle temiz böyle temiz olayları bana kendimizi kandırmaktan başka bir şey gibi gelmiyor.
Uzun oldu kusura bakmayın :)
1998corsa
05-10-2015, 17:48
Şimdi Dostum ;
Yazıyı komğle okumadığını düşünüyorum, eğer okuduysan lütfen bir kez daha oku.
Orada kimin ne olduğu ve hangi pozisyonda olduğu açık anlaşılır bir şekilde belirtildi.
Gelelim şu şanzıman olayına;
Orada da zaten sesimizi çıkartmadık gittik şanzımanın yenisini alıp getirdik yazıyor.
Biz bilya bulamadılar diye adamlara bişey söylemedik laf atmadık, hatta yorumlardan birisinde Allah var bilyayı biz bulamadık onlar buldular yazıyor...
Buraya kadar hemfikiriz sanırım ?
Kaza olayından hiç bahsetmemiş eleştirmemiş sadece bize dönük yazmışsın.
Ama şunuda bilmeni isterim benim aracım mahvolduktan sonra usta işten çıkartılmış, çıkartılmamış inan umurumda değil, o işletmenin kendi problemi ki bu işletmenin kendi problemleri ile ilgili yardım istediğini de daha önceki postlarda bildirdim.
Ortak yol olarak bu kadar yaşanan olaya ve her şeye ramen biz hala sakinliğimizi koruyoruz. Yetmez mi ?
Bence yeterli çünkü biz bu arkadaşlarla kaç kez güzellikle konuştuk alttan aldık "çuvaldızı kendimize batırdık" hatırlamıyorum bile...
Anlayacağın lütfen konuyu iyice oku, hakimiyet kur sonra eleştir.
Eleştirilerin için teşekkür ederim...
kaza olayında ben size hiçbir laf yazmadım dükkan sahibi hatalı dedim.
şanzıman içinde postlarınızın çoğunda hatalı onlar olduğunu bilyası bozuk geri taktılar gibisinden laflar yazdınız. bence sizde yazdıklarınızı tekrar okusanız daha iyi
irfanyalınay
06-10-2015, 10:17
ve Hala bu adamların gece 3 de evine gidip Serkanı saf dışı bırakmak için plan yaptın mı yapmadın mı ? sorusuna da cevap vermemiştir...
Bilgilerinize...
Parısını,kazasını ve şanzımanı nı geçtim.Özgür Bey bu soruya cevap versin.Serkan denen kişini arkasından plan yapmışmıdır? ve bu plan ciddiye binince kıvırmışmıdır?
Bu sorunun doğru cevabı bizlere iki taraftan birinin karakteri hakkında çok açık bilgiler verecektir.Ama Özgür Bey'in bu konuyu başından beri yanıtsız bırakması hiç iç açıcı değil.Umarım sadece gözünden kaçmıştır..
Bu arabanin ruhsat sahibi kim? Bu verilen 20.000 liranin kaynagi kim? Bu dukkanin sahibi kim? Test diye cikip arabayi vuran kim? Ya konunun en basinda yazdim da surekli sizli bizli konusuyorsunuz 17 sayfa oldu hala ne problem tam anlamiyla netlesti ne de cozum odakli bi yorum yapildi
MR.TurboALİ
06-10-2015, 11:35
Çok sabırlı insanlarmışsınız yemin ediyorum Allah ne sabır vermiş. Geçmiş olsun.
Phenomenal
06-10-2015, 15:15
hepsini okudum birader özünde iyi insan falan olamaz bunlar emin ol.
alihansirin
07-10-2015, 16:06
Parısını,kazasını ve şanzımanı nı geçtim.Özgür Bey bu soruya cevap versin.Serkan denen kişini arkasından plan yapmışmıdır? ve bu plan ciddiye binince kıvırmışmıdır?
Bu sorunun doğru cevabı bizlere iki taraftan birinin karakteri hakkında çok açık bilgiler verecektir.Ama Özgür Bey'in bu konuyu başından beri yanıtsız bırakması hiç iç açıcı değil.Umarım sadece gözünden kaçmıştır..
Biz de cevap vermesini merakla bekliyoruz, fakat vermiyor....
alihansirin
07-10-2015, 16:10
Bu arabanin ruhsat sahibi kim? Bu verilen 20.000 liranin kaynagi kim? Bu dukkanin sahibi kim? Test diye cikip arabayi vuran kim? Ya konunun en basinda yazdim da surekli sizli bizli konusuyorsunuz 17 sayfa oldu hala ne problem tam anlamiyla netlesti ne de cozum odakli bi yorum yapildi
Aracın Ruhsat Sahibi : Erdinç
20.000 TL nin Kaynağı : Erdinç
Dükkan sahibi : Özgür
Arabayı vuran : özgürün ustası Murat
Özgürün ortağı : Serkan
Erdinç'in arkadaşı, konuyu bu yorumları yapan da bendeniz Alihan...
17 Sayfadır Eksik olmasınlar forumdaki arkadaşlarımız çözüme ulaşabilmesi için onlarca post atarak fikir verdiler. Tekrardan söylüyorum eksik olmasınlar...
Bu kadar şeye rağmen biz hala çözüme ulaşabilecek olan uzlaşma yolunu beklemekteydik, ama buradaki tavırları da dükkandan farklı olmadı, bu yüzden bu arkadaşlar açısından bir tutam olan ümidimizi de kaybettik.
Problem bizim tarafımızca netleşti, sorulara mantıklı elle tutulur yanıtlar vermedikleri için, siz ne düşünüyorsunuz bilemem.
Çözüm odaklı yorum konusunda sonuna kadar haklısnız.. Bu yorumu biz İşletme sahibinden beklerdik ama maalesef ki gelmedi... İlginiz için teşekkür ederim
alihansirin
07-10-2015, 16:10
hepsini okudum birader özünde iyi insan falan olamaz bunlar emin ol.
Derdi veren Allah'ım sabrını da veriyor işte... Kesinlikle haklısnız...
Derdi veren Allah'ım sabrını da veriyor işte... Kesinlikle haklısnız...
Hayat garip, bi örnek te ben vereyim içiniz rahatlasın :) sizden kötüsü de var.
Bir akrabam sanayide işyeri var, çevre de çok anlayacağın.
Aracımızın biriyle arkadaşımız kaza yaptı. Ön sağ çamurluk, teker, tampon, radyatör, panel gitti.
Arkadaşlar akrabayı tanıştırdık, hem akraba kazansın hem arkadaş fazla parçalanmasın. Neyse araba yapıldı geldi kullanıyoruz.
Yakın zamanda biz de aynı yerden vurduk, başka bir dükkana gittik yaptırmak için.
Önceki kazada düzelmesi gereken şase düzelmemiş, ön panel (plastik) 4 yerden kırık olarak monte edilmiş.
Aynı sofrada yediğimiz adam bunu yapıyorsa siz arkadaş fazla kızmayın derim.
Sözü nereye getireceğim, benim 1 ayda kazandığımı bu adam bazen 2 günde kazanıyor ondan alıp diğerine satarken.
Sonuç ben kral gibi yaşarken o hala sürünüyor :) Rabbim bu dünyanın hesabını öteye koymuyor yani. Tekrar geçmiş
alihansirin
07-10-2015, 17:03
Hayat garip, bi örnek te ben vereyim içiniz rahatlasın :) sizden kötüsü de var.
Bir akrabam sanayide işyeri var, çevre de çok anlayacağın.
Aracımızın biriyle arkadaşımız kaza yaptı. Ön sağ çamurluk, teker, tampon, radyatör, panel gitti.
Arkadaşlar akrabayı tanıştırdık, hem akraba kazansın hem arkadaş fazla parçalanmasın. Neyse araba yapıldı geldi kullanıyoruz.
Yakın zamanda biz de aynı yerden vurduk, başka bir dükkana gittik yaptırmak için.
Önceki kazada düzelmesi gereken şase düzelmemiş, ön panel (plastik) 4 yerden kırık olarak monte edilmiş.
Aynı sofrada yediğimiz adam bunu yapıyorsa siz arkadaş fazla kızmayın derim.
Sözü nereye getireceğim, benim 1 ayda kazandığımı bu adam bazen 2 günde kazanıyor ondan alıp diğerine satarken.
Sonuç ben kral gibi yaşarken o hala sürünüyor :) Rabbim bu dünyanın hesabını öteye koymuyor yani. Tekrar geçmiş
Kessinlikle çok güzel bir yerden değinmişsiniz.. Eden buluyor bu dünyada buna canı gönülden inanıyorum..
Bizden giden sadece para zaman ve diğer maddi zararlar oldu, onlardan ise esnaflık,haysiyet,dürüstlük gitti. Her halükarda kayıpları bizden fazla :)
Kafayı yedim burada , ı yi sabır varmış sizde geçmiş olsun, Allah'a havale etmek en mantıklısı , öbür Dünya'da see you
alihansirin
07-10-2015, 18:02
Kafayı yedim burada , ı yi sabır varmış sizde geçmiş olsun, Allah'a havale etmek en mantıklısı , öbür Dünya'da see you
Öbür dünyada see you ! iyiymiş tuttum bunu :D
Yorumun için teşekkürler...
Ne sabır varmış 41 kere maşallah.Böyle esfanlık olmaz...
Wankel Batu
07-10-2015, 21:13
fıskiyeyi kim kirdi ??
Wankel Batu
07-10-2015, 21:21
Şaka bir yana gerçekten cok sabırlıymışsınız bu konuyu uzatmaya gerek yok karşı taraftan acık konusmak gerekirse bir şey gelmez telafı olarak.Olması gereken oldu siz kendınızı cok ıyı anlattınız bundan sonra herkesin gt performance ümraniye hakkında fikri oldu şahsi olarak benim asla yolum düşmez bundan sonra.D.r Ecu büyük bir isim oldu işin içinde olan olmayan herkesin dr ecu hakkında bir fikri var Bu ismi tecrübesız daha esnaf olamamıs ınsanların logoyu kullanması üzücü
harcanan paraya giden zamana ve yediğiniz o kadar lafa çok üzüldüm. Araba yapmak proje yapmak her yiğidin harcı maalesef değil fakat bazı şeyler insanın başına gelmeden de olmuyor kaldı ki en son duyduğum ve okuduğum kadarıyla daha bir beyin bile yok araçta ne yazık ki harcanacak gidecek para daha çok fazla keşke elinizde yazılı çizili bir kağıt olsaydı yasal yollar ile işinize devam ettirseydiniz. araba orjinal veya değil bir emanet araçla müşteri aracıyla şahsi işlerini yapanlardan nefret ediyorum yapıyorsun madem dikkatli kullanacağına gaz açıyorsun üstüne birde kaza yapıyorsun delikanlılığa sığmayan ucuz insan hareketleri davranışları..
Allah sizlere verdiği sabrı bizlerede versin Geçmiş olsun.
çok çok geçmiş olsun.
Allah hepimizi bu tip olaylardan muhafaza etsin.
ayrıca yaşadıklarımızdan ders çıkarmakta da fayda var
alihansirin
09-10-2015, 11:40
Şaka bir yana gerçekten cok sabırlıymışsınız bu konuyu uzatmaya gerek yok karşı taraftan acık konusmak gerekirse bir şey gelmez telafı olarak.Olması gereken oldu siz kendınızı cok ıyı anlattınız bundan sonra herkesin gt performance ümraniye hakkında fikri oldu şahsi olarak benim asla yolum düşmez bundan sonra.D.r Ecu büyük bir isim oldu işin içinde olan olmayan herkesin dr ecu hakkında bir fikri var Bu ismi tecrübesız daha esnaf olamamıs ınsanların logoyu kullanması üzücü
Konunun Dr. Ecu ile hiçbir ilgisi yok, planlarımız arasında yazılımı Dr. Ecu'da yaptırmak zaten var. O yüzden ben Dr. Ecu ismine çok takılmıyorum.
Yaptığı esnaflık burada hoş olmadı tabii ki. Bu yüzden biz de baya üzüldük. Umarım bundan sonraki esnaflık hayatlarında daha efendi daha dikkatli daha bilinçli ve daha insancıl davranırlar...
Yorumunuz için teşekkür ederim.
alihansirin
09-10-2015, 11:43
harcanan paraya giden zamana ve yediğiniz o kadar lafa çok üzüldüm. Araba yapmak proje yapmak her yiğidin harcı maalesef değil fakat bazı şeyler insanın başına gelmeden de olmuyor kaldı ki en son duyduğum ve okuduğum kadarıyla daha bir beyin bile yok araçta ne yazık ki harcanacak gidecek para daha çok fazla keşke elinizde yazılı çizili bir kağıt olsaydı yasal yollar ile işinize devam ettirseydiniz. araba orjinal veya değil bir emanet araçla müşteri aracıyla şahsi işlerini yapanlardan nefret ediyorum yapıyorsun madem dikkatli kullanacağına gaz açıyorsun üstüne birde kaza yapıyorsun delikanlılığa sığmayan ucuz insan hareketleri davranışları..
Allah sizlere verdiği sabrı bizlerede versin Geçmiş olsun.
Öncelikle amin. Sabırlı olmakta, sakin durmaya çalışmakta her zaman fayda var...
Onca emek ve zahmete bir de küfür yemek kötü oldu tabii, zaten bir kez eşşeklik edip buraya konu açmadan iş yapmaya kalkıştık, bundan sonra tövbe. Önce Tech Ailesinin fikri alınacak, sonra işe koyulacak...
Yasal yollar için hazırlıklarımız devam ediyor. Problem yok :) İlginiz için teşekkür ederim :)
Emre Ekrem
12-10-2015, 13:21
Bir gelişme var mı?
alihansirin
12-10-2015, 20:37
Hayır malesef bir gelişme yok...
Baştan sona kadar bütün konuyu okudum çok geçmiş olsun.
alihansirin
14-10-2015, 03:22
Baştan sona kadar bütün konuyu okudum çok geçmiş olsun.
Çok Teşekkürler...
Forumda şöyle hazır yapılmış bir örnek varken http://www.techturkey.com/forum/project-cars/181439-xsara-vts-itb-project.html?highlight= , ki takribi 20 civarına mal olmuştur diye düşünüyorum ben motor kısmı için, dışarıya afedersiniz ama arkadaşınız / kardeşiniz bile olsa 1500-2000 fazla değil baya baya fazla fazla vermek biraz kafasızlık (bulabildiğim en düzgün sıfat bu) bence.
Xsara VTS, 306 GTi aynı motora sahip sonuçta. Kemal abiye sorsanız yaklaşık maliyeti de size kalem kalem dökerdi. TR nin önde gelen en çok tanınan garajlarından birinde yapıldı bir de, x sanayi y ustadaki işe kıyasla referans olabilecek çok örnek araç var o garajdan çıkan da.
Giden 20 bine yazık olmuş. Keşke 20 bin TL çıksaydı bu akşam kazı kazandan bana, nasıl savrulup harcanır diye konu açardım...
suskunkral_21
14-10-2015, 09:03
Özgür kimseye birsey yapmadi siz bile bile kendinizi ateşe atmissiniz. Yaziktir günahtir kimse kimsenin ahini dunya mali icin almasin karsilikli olarak yapilan hatalar cok var. Vallahi benim derdimi acildigim derman istedigim bir insan evladi kalkip memnuniyetini yuzume vurmayip ta kalkim boyle ortamlarda bana dile getiriyorsa kusura bakmasin kimse alihanin sucu var burda. Yok yağ kapagin yok aldirt yok fiskiyeymis yaptirt. Ve buradan bu konuyu okuyan ve takip eden herkese soyluyorum ve idda ediyorum şu insan evladinin dedigi facebook meselesi tamamen düzmecedir. Ekran resmi alinir her türlü ispatlanir bende arkadasima bana boyle boyle yaz derim zihniyete baksaniza kimin sizden ne cikari varda aracinizin kaza yaptigini size fake hesaptan soylemis. Kim olursa olsun gelir sana acik acik der bunu gizlemenin ne geregi var. Bana gore siz ark ettiniz kaza oldugunu zarfladiniz facebook olayida bi senaryoydu. Suan oynadiginiz gibi. Benim sahislarla ilgili selamim dahi yok sadece konuyu sizlerin yazdiklarini okuyarak biliyorum ve verdiginiz bilgiler neticesinde bu karara vardim
Özgür kimseye birsey yapmadi siz bile bile kendinizi ateşe atmissiniz. Yaziktir günahtir kimse kimsenin ahini dunya mali icin almasin karsilikli olarak yapilan hatalar cok var. Vallahi benim derdimi acildigim derman istedigim bir insan evladi kalkip memnuniyetini yuzume vurmayip ta kalkim boyle ortamlarda bana dile getiriyorsa kusura bakmasin kimse alihanin sucu var burda. Yok yağ kapagin yok aldirt yok fiskiyeymis yaptirt. Ve buradan bu konuyu okuyan ve takip eden herkese soyluyorum ve idda ediyorum şu insan evladinin dedigi facebook meselesi tamamen düzmecedir. Ekran resmi alinir her türlü ispatlanir bende arkadasima bana boyle boyle yaz derim zihniyete baksaniza kimin sizden ne cikari varda aracinizin kaza yaptigini size fake hesaptan soylemis. Kim olursa olsun gelir sana acik acik der bunu gizlemenin ne geregi var. Bana gore siz ark ettiniz kaza oldugunu zarfladiniz facebook olayida bi senaryoydu. Suan oynadiginiz gibi. Benim sahislarla ilgili selamim dahi yok sadece konuyu sizlerin yazdiklarini okuyarak biliyorum ve verdiginiz bilgiler neticesinde bu karara vardim
Bold kısmı okuyan kimse senin şahısları tanımadığına inanmaz be kardeşim. Sen bu yazılar düzmece diyorsun ama bu çocuk yalan koşuyor olsa hukuk denen birşey var ticaret hane bu forum sayfalarını delil olarak gösterip bu arkadaşı mahkemeye verir çatır çatır tazminatını alır bu arkadaş bir platformda bunları rahat rahat yazabiliyorsa vardır bi bildiği.
Dükkandan araba çıkarılmış, kaza yapılmış, dükkan sahibinin haberi yok.. Haberi olduğunda da araç sahibine haber verilmemiş.
Aradan x zaman geçtikten sonra araç sahibi durumu öğrendiğinde, tabiri caizse "tamam orjinalle değiştirelim" mevzusu yapılmış.
Tüm bunlar gerçekken facebook muhabbeti mi dikkat çekti.. Velev ki facebooktan biri söylemedi de akşam rüyasına ak sakallı dede girdi.. Araçla kaza yapılıp bunun da müşteriye söylenmediği gerçekliğini değiştirir mi?
onursumer
14-10-2015, 16:28
ozgür kimseye birşey yapmadı diyerek başlayıp , bilgiler dahilinde karara vardım nasıl diyorsunuz anlayamadım
ayrıca konuda ozgurunde mesajları var tekrar bi okuyun
15bin yada 20bin. Bu araca ne yapıldı sonuç olarak. Specleri nedir merak ettim. Ben konuyu hep araç BMW 5.40 diye baktım ama 306 GTI'mış araç. Gözümden kaçmış.
eldorado
14-10-2015, 22:29
sen kaza yap araç sahibinede söyleme benim başıma gelse keşke şu tarz olaylarda mahkemelerde uğraşsak ne tatlı olur araç değer kaybından varınızı yoğunuzu almak ne tatlı olur :)
Bu tarz adamlar hiçmi kıllıya denk gelmez alırlar adamı aşşa.
dachosen
15-10-2015, 06:17
Geçmiş olsun öncelikle.
Alihan böyle el ense g*te parmak muhabbetinden uzak dursaydı mesafesini korusaydı, her arabayı kontrole gittiğinde yanında sıkıntı tipli gergin 3-4 adam götürseydi, 'gardaş,yeğen,aslan' havada uçuşsaydı. Ha bide tam onlardan biri ayakkabısını bağlamaya eğildiğinde Murat ceketin köşesinden emaneti görseydi...
Şimdi size soruyorum;
1- Murat arabayla çıkmazdıda hadi diyelim çıktı, 'test' adlı kullanımda oraya buraya gider biyere patlayacak kadar sıkar mıydı? Bence hayır.
2- Şanzıman kırıldığında bu işi kim hallederdi? Bence vites kimin elinde kaldıysa o.
3- Bırak habersiz kaza yapıp arabayı orda bırakmayı, ruhsat kaybolmasını, çıtayı.. Fıskiyesinin F si kaybolurmuydu? Bence hayır.
Demek istediğim şey; İnsanlar korkak yaratıklardır. Başına dert getirecek hiçbişeyin altına girmezler.
Benim hep savunduğum konu ise biriyle işe başlamadan önce kesinlikle onu baştan aşşağı tanımak gerekir. Sen hadi diyelim tanıyamadın, arkadaş seni 5 kere 10 kere dürtmüş sen inatla devam etmişsin. Ya ona onun davrandığı gibi davranacaktın yada alıp arabanı çekip gidecektin. Burda malesef giden paranın, sinir harbinin, derdinin, sıkıntının sorumlusu sensin. Kimseyi kendin gibi olmasını beklememek lazım çünkü, iyi niyeti hakeden adama göstermek lazım.
Belki giden para 5-10 bin lira bu tecrübe için yüksek bi miktar ama bundan sonra attığın adımı daha dikkatlı ve daha sorgulayıcı şekilde atacağın kesin olayın bide bu yönünden bakmak lazım.
alihansirin
15-10-2015, 09:47
Merhaba ;
Gerçekten Özgür'ün çevresinden beklediğim ve ne zaman yazılacak diye sabırsızlandığım yazı gelmiş :)
Arkadaşınızı korumanız gayet normal... Tanımıyor da olabilirsiniz. Burası tartışmaya açık özgür bir forum...
Eleştrileriniz için çook teşekkür ederim lakin yanıtlamak istediğim birkaç detay var, izninizle onları sıralayayım...
1. Memnuniyeti yüze vurmak kısmına gelirsek. Memnun olduğumuz iş-işçiliği de yazdık dikkatinizi çekiyorsa " PPR Kaandan memnun kaldık problem yaşamadık. Allah razı olsun" dedik hatta.
2.Yok yağ kapağı yok fıskiye konusuna gelirsek de her ne olursa olsun, benim arabam oraya nasıl girdi ise,öyle çıkmak zorunda. Buna esnaflık değil , sorumsuzluk yahut hırsızlık denilebilir. Parçaların nereye gittiğini bilmediğim için Hırsızlık diye adlandıramıyorum fakat seçenekler arasında.
3.Facebook meselesine gelirsek, Sonuç olarak arabayla kaza yapılmış ve bunu karşı taraf kabul etmiş. Bunu ispatlamak gibi bir ihtiyacım yok. Bu yüzden bu tarz facebook oyunları çevirecek kadar işsiz değilim. İşsiz olsaydım zaten aracın yanında yatar kalkardım. Ne çıkarı olabileceğine gelirsek de, duyduğuma ve anlattıklarına göre "özgürlerin" tek madur biz değiliz. daha önce 3-5 sefer kaza yapmışlar işi batırmışlar vb.
4.Burada benim de suçlu olduğum konular tabii ki var , güvenmek, olanlara ramen aracı çıkartmamak gibi. Belki başka suçlarımda vardır bilemiyorum. Varsa da farkında değilim.
Umarım kafanızda oluşan "senaryo" diye adlandırdığınız bu olaya biraz açıklık getirebilmişimdir. Eğer getirdiysem ne mutlu bana :)
alihansirin
15-10-2015, 09:49
Bold kısmı okuyan kimse senin şahısları tanımadığına inanmaz be kardeşim. Sen bu yazılar düzmece diyorsun ama bu çocuk yalan koşuyor olsa hukuk denen birşey var ticaret hane bu forum sayfalarını delil olarak gösterip bu arkadaşı mahkemeye verir çatır çatır tazminatını alır bu arkadaş bir platformda bunları rahat rahat yazabiliyorsa vardır bi bildiği.
Kesinlikle haklısınız, nasıl bizim hukuki haklarımız var ise, onları mahkemeye verebilmek, bu işin peşini bırakmamak gibi, aynı şekilde karşı tarafın da hukuki hakları mevcut...
Bize, vaktimi çaldılar, dükkanımı kötülediler, techturkey.com isimli foruma konu açıp rezil ettiler. Google'a GT Performance Ümraniye yazında 2. sırada şikayetimiz çıkıyor diye bizi dava edebilirler...
alihansirin
15-10-2015, 09:51
Dükkandan araba çıkarılmış, kaza yapılmış, dükkan sahibinin haberi yok.. Haberi olduğunda da araç sahibine haber verilmemiş.
Aradan x zaman geçtikten sonra araç sahibi durumu öğrendiğinde, tabiri caizse "tamam orjinalle değiştirelim" mevzusu yapılmış.
Tüm bunlar gerçekken facebook muhabbeti mi dikkat çekti.. Velev ki facebooktan biri söylemedi de akşam rüyasına ak sakallı dede girdi.. Araçla kaza yapılıp bunun da müşteriye söylenmediği gerçekliğini değiştirir mi?
Açıkçası benim de anlayamadığım konu burada başlıyor, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz...
Bu kadar madur edildikten (affedilmesi aşırı güç hatalar ile) ve bunları da karşı taraf kabul ettikten sonra;
Nasıl olur da bir kaç arkadaş çıkar da hala orayı savunur anlamıyorum. " Kesinlikle istediği şekilde savunabilir, sözüm o şekilde algılanmasın" ama neden ?
İlginiz için teşekkür ederim.
alihansirin
15-10-2015, 09:54
15bin yada 20bin. Bu araca ne yapıldı sonuç olarak. Specleri nedir merak ettim. Ben konuyu hep araç BMW 5.40 diye baktım ama 306 GTI'mış araç. Gözümden kaçmış.
Merhaba ;
Aracın specleri ile ilgili şu anda hatırlamadığım işlemler var, ilerleyen zamanlarda araç ile ilgili konu açıp specleri duyurabilirim.
Merakınızı gideremediğim için özür dilerim.
Teşekkürler.
alihansirin
15-10-2015, 09:55
sen kaza yap araç sahibinede söyleme benim başıma gelse keşke şu tarz olaylarda mahkemelerde uğraşsak ne tatlı olur araç değer kaybından varınızı yoğunuzu almak ne tatlı olur :)
Henüz peşini bırakmış sayılmayız...
Malesef ki başımıza geliyor bu tarz durumlar, insan insana güvenince bi taraf illaki bu güveni suhistimal ediyor..
alihansirin
15-10-2015, 09:56
Bu tarz adamlar hiçmi kıllıya denk gelmez alırlar adamı aşşa.
Sanırım şanslılar :)
alihansirin
15-10-2015, 10:02
Geçmiş olsun öncelikle.
Alihan böyle el ense g*te parmak muhabbetinden uzak dursaydı mesafesini korusaydı, her arabayı kontrole gittiğinde yanında sıkıntı tipli gergin 3-4 adam götürseydi, 'gardaş,yeğen,aslan' havada uçuşsaydı. Ha bide tam onlardan biri ayakkabısını bağlamaya eğildiğinde Murat ceketin köşesinden emaneti görseydi...
Şimdi size soruyorum;
1- Murat arabayla çıkmazdıda hadi diyelim çıktı, 'test' adlı kullanımda oraya buraya gider biyere patlayacak kadar sıkar mıydı? Bence hayır.
2- Şanzıman kırıldığında bu işi kim hallederdi? Bence vites kimin elinde kaldıysa o.
3- Bırak habersiz kaza yapıp arabayı orda bırakmayı, ruhsat kaybolmasını, çıtayı.. Fıskiyesinin F si kaybolurmuydu? Bence hayır.
Demek istediğim şey; İnsanlar korkak yaratıklardır. Başına dert getirecek hiçbişeyin altına girmezler.
Benim hep savunduğum konu ise biriyle işe başlamadan önce kesinlikle onu baştan aşşağı tanımak gerekir. Sen hadi diyelim tanıyamadın, arkadaş seni 5 kere 10 kere dürtmüş sen inatla devam etmişsin. Ya ona onun davrandığı gibi davranacaktın yada alıp arabanı çekip gidecektin. Burda malesef giden paranın, sinir harbinin, derdinin, sıkıntının sorumlusu sensin. Kimseyi kendin gibi olmasını beklememek lazım çünkü, iyi niyeti hakeden adama göstermek lazım.
Belki giden para 5-10 bin lira bu tecrübe için yüksek bi miktar ama bundan sonra attığın adımı daha dikkatlı ve daha sorgulayıcı şekilde atacağın kesin olayın bide bu yönünden bakmak lazım.
Merhaba dachosen;
Şimdi burada değindiğin nokta için öncelikle sana çok teşekkür ederim..
Bu adamlara başta bu saydıklarını yapmış olsaydık, bırak arabaya binmeyi kapısını açamazdı.
Ki olaylar sonrasında dükkana siyah camlı siyah vito ile gittiğimiz için, sadece araçtan 2 kişi inmişken 15 kişi gelip dükkanımı bastılar dedi arkadaş...
4 Kişi gittiğimizde gelip burda şekil şükül yapıyorsunuz diye konuştu.
İnanoğlu gerçekten korkak... hele ki yumurta kapıya dayandıysa...
Yazınızın Benim hep savunduğum konu ile başlayan kısmında çok haklısınız, bırakmamız gerekir yada muameleyi terse çevirmemiz gerekirdi. Ama başta da yazdığımız gibi, yeni esnaflar düzen oturana kadar olur böyle şeyler
niyeti ile yaklaştığımız ve bu niyetinde bu arkadaşlar farkında olduğu için, niyet suhistimal edilerek olay buralara kadar geldi malesef...
giden para biraz büyük olabilir, para motor için harcandı, memnunuz da bi problem yok... Lakin bu meblalara bu kadar büyük bir tecrübe kazanmış olmak da inanın pahabiçilemez.
Daha hayatlarımızın başlarında sayılırız, düşünsenize gençliğinizde size mal olan bir olay ömrünüz boyunca belkide kazıklanmanızı engelleyecek..
İnsanları yaşlandıkça daha iyi tanımaya başlıyoruz... ama işte malesef denilecek tek şey "Keşke olmasaydı" ama bunu en azından ben değil, şu olaylar sonrasında gram pişman olmayan ve gram yüzü kızarmayan arkadaşlar söyleyebilseydi...
İlginiz için teşekkürler :)
Geçmiş olsun öncelikle.
Şimdi size soruyorum;
kardeş ilk 5 cümleni okudun sen çok film izlemişsin.
Saygılar.
dachosen
15-10-2015, 16:55
Yerli film izlemem, yabancıda nadir.. Verdiğim örnekte çok film seyretmiş olduğum kanısına vardıracak herhangi bişey göremiyorum aksine o çalışanların basitliğine değiniyorum ki bana verdiği cevaptan anladığım kadarıyla konu sahibi yazımı gayet net anlamış fakat sen anlayamamışsın veya dikkat etmemişsin.
Ne izleyip ne düşündüğümü öğrenip konuşmak istersen postun tamamını okumanı öneririm.
kelalper
15-10-2015, 17:13
arabayla kaza yapmak suç değil ama senin fikrince fake facebook hesabı yapıp zarf atıp doğruyu ortaya çıkarmak büyük suç. Türk hukuk sisteminin neden çalışmadığı belli. Malın hammaddesi bu olunca malda haliyle bozuk oluyor.
suskunkral_21
15-10-2015, 17:34
Hala insanlar benim özgürün yancıdı olduğumu idda ediyor. Hepsine sadece gülüyorum. Ben sadece şahsi görüşümü belirttim. Kalkıp hakaret etmenin anlamı hiç yok edene de aynı şekilde iade ediyorum ve şikayet edip bildirdim. Yönetimin görmezden gelmiyecegini bildiğim için onlara bildirdim. Ben sadece facebook konusuna inanmadım onu belirttim yorumların arasında görmediğim için söyledim kapak konusunu. Geriye kalan dediklerim içinde herkes benimle mütabık çünkü adam başta uyarmış kaç demiş kurtar kendini demiş önce şu ustayı yollayalım demiş sana
suskunkral_21
15-10-2015, 17:36
Benim imzama boşuna yazmadım o cümleyi bakın aslanların hepsi konuda
alihansirin
15-10-2015, 18:36
Hala insanlar benim özgürün yancıdı olduğumu idda ediyor. Hepsine sadece gülüyorum. Ben sadece şahsi görüşümü belirttim. Kalkıp hakaret etmenin anlamı hiç yok edene de aynı şekilde iade ediyorum ve şikayet edip bildirdim. Yönetimin görmezden gelmiyecegini bildiğim için onlara bildirdim. Ben sadece facebook konusuna inanmadım onu belirttim yorumların arasında görmediğim için söyledim kapak konusunu. Geriye kalan dediklerim içinde herkes benimle mütabık çünkü adam başta uyarmış kaç demiş kurtar kendini demiş önce şu ustayı yollayalım demiş sana
Sonuca bakmak gerekirse eğer, yapılan esnaflık değil. Konu yoruma açık ve istenildiği yöne çekilebilir. Siz de kendi istediğiniz yöne çekiyorsunuz... Birşey diyemem istediğiniz gibi çekebilirsiniz.
Buradaki her birey okuma,anlama,yorumlama ve çözümleme yetisine sahip. Herkesin fikri herkesle uyuşmayabilir...
İyi akşamlar dilerim.
fbh_honda
15-10-2015, 19:30
Gecmiş olsun kardesim cok zor bi durum
alihansirin
16-10-2015, 15:15
Gecmiş olsun kardesim cok zor bi durum
Sağolun , teşekkürler.
technonizm
27-10-2015, 16:21
Merhaba arkadaşlar, konusu geçen araç sahibi olarak, buraya üyelik başvurusunda bulunmuştum, geçtiğimiz cuma onaylanmış.
Bildiğiniz üzere ruhsat kayıp, İstanbul'a geldim, kısa zamanda çıkarmak için nasıl bir yol izlemem gerekir, bileniniz var mı acaba?
Teşekkürler
NakkaSss
27-10-2015, 16:43
Vallahi iyi sabır varmış sizde. Ben daha ilk o üste fiyat bindirme muhabbetinde skerim yapacağınız işi deyip alırdım aracı.. ki birde kaza yapıp üste çıkacaklar..
aramulusoy
27-10-2015, 17:33
Yazılanları hayretle okudum. Yazan arkadaşı anladım. Acıyı ciğerlerime kadar hissettim. Yazan arkadaş çok seviyeli düzgün belli. Amma vallahi bu derde sabır dayanmaz. Sabah öğle akşam s...kerler böyle tiperi sanayide ibret olsun diye.!
Geçmiş olsun kardeş.
Konuyu baştan beri okudum hayretler içerisinde kaldım konu sahibi arkadaşın sabrını gerçekten taktir ettim. Daha doğru dürüst türkçe yazı yazamayan bir işletmeci mevcut ortada, değil araba teslim etmek bisiklet teslim edilmemesi gerek. Zararı büyük olan arkadaşlar adına çok üzüldüm gerçekten ama En acıklı tarafı böyle işletmelere piyasada marka değeri yüksek marka temsilciliği verilmesi . Bu bir dramdır derler ya aynen öyle. Benim görüşüm temsil ettiği marka olmasaydı bu kadar özgüveni olamazdı arkadaşın.. Acilen yazılım deneyimi yerine esnaflık deneyimi kazanmak için girişime girmenizi şiddet ile tavsiye ederim .