Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Beklenen Yasa Resmi Gazete de yayılandı Yurtdışından gelen arac kalma süresi 24 ay
http://www.haberler.com/yurt-disindan-gecici-ithal-izni-ile-getirilip-7893085-haberi/
olaya el atılmış
panthera
20-11-2015, 14:41
Oturumum gurcıstanda.Kısacası olayın nasıl olduğunu yazayım.X şehirden kalkıp gürcistana gelen vatandaşa aracı adı altındaki şahıslar 5 dolarlık arabayı 10 dolara iteleyip + 2 3 dolarda şu bu işlemi diye para alıyolar.Turk vatandaşı araç alıp gurcıstanda kullanabılır sadece ya ev kıralıyacak yada calısıyo gorunecek arac alırken cezaların gelecegı bı ıkamet ıstıyolar yada bırısı kefıl olacak.Ruhsatını ve aracı alan turk aynı gun ıcınde ruhsat kayboldu dıye yenı bı ruhsat cıkartıyolar elde 2 ruhsat oluyor.Daha sonra bu aracı turkıyeye gecırecek gurcu vatandasına satıs verılıyo , satısta ruhsatın bırısını noter alır.Bu akıllı arkadaslarda arac turkıyeye gectıkten sonra daha once kaybettık dıye cıkarttıkları 2. ruhsatı tr de arac kendı adınaymıs gıbı kullanırlar.Kendı adınıza ruhsat verıyoruz dedıklerı bu.
Ben o yöntemi biliyorum ama bu kez iş yabancı plakalı araba kullanmaktan çıkıp, evrakta sahteciliğe, nitelikli dolandırıcılığa girer. Sonuçta o araç polisler tarafından sorgulandığında bakacaklar ki ülkeye sokan kişi gürcü, ama araba ruhsatı ülkeye girerkenkiyle aynı değil. O zaman büyük bir suça ortak olunmuş olunur. Yabancı plakalı aracı kullanma hakkı yokken kullanmanın bir cezası yok iken, diğeri büyük bir suçtur. Buna girişen kişi zaten ahmaktır.
Diğer bir ahmak kişi ise, demiş olduğunuz 5 dolarlık arabayı 10 dolara alandır. Oraya gitmeden önce sitelere hiç bakmamış, arabanın piyasasını bilmeyen bir kişinin böyle kazık yemesi normaldir. Örnek vermek gerekirse, BMW E46 arabanın piyasası 3bin dolardan başlar. Siz bu arabayı 3bin dolara alma imkanınız varken gidip 6-7 bin dolar verirseniz, bu sizin tercihinizdir. Büyük hata.
panthera
20-11-2015, 14:43
bakın aynı soru dönüp dolanıyor ama net cevap veren yok
adam memur ankarada bir kurumda genel müdürlükte çalışıyor ve bu adam 5 aydır gürcistan plaka üzerine ruhsatlı arabayla geziyor benim bildiğim 2 defa çevirmeye girdi ve bu adam arabayı perşembe gecesi gitti cuma aldı ctesi döndü pasaportla değil kimlikle gitti
bu durumun nesi yasal değil ve yasal değilse nasıl elini kolunu sallayarak çevirmeden geçebiliyor?
şimdi diceksiniz ki yurt dışında 185 gün kalmamış iyi de hangi çevirmede bunu nasıl sorgulayacaklar
hayal mayal diye nitelendirdiğiniz işi peynir ekmek gibi yapıyorlar ankarada ne hayali?
Aynı soru dönüp duruyor dediğiniz soruyu anlayamadım açıkçası.
Arkadaşınız, Ankara'da bir kurumun genel müdürlüğünde çalışıyor olması bir şeyi değiştirmez. O kurumun genel müdürü de olsa, yurtdışı yerleşik değilse, türk gümrüğünden araba geçiremez.
Başkaları tarafından legal şekilde geçirilen aracı kullanıyor olabilir, o da bir çevirmeye daha doğrusu işin bilen bir polise denk gelmediği sürece zaten bir riski yok.
Sürekli dönüp duran soru nedir, sorarsanız ben yanıt vereyim.
panthera
20-11-2015, 14:44
Bu iş tamamıyla kapıdaki pasaport polisine bağlı. Gelen şahsı 185 gündür yurtdışındaymış gibi işlem yapıp içeri alırsa tabiiki burada araçla gezebilir. Önemli olan kapıdaki memurun hareketi. Sonuçta gelen araç bir şekilde bir olaya karıştığında , araştırıldığında bu kişinin yeterli süre kadar yurtdışında kalmadığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır.
Hiç bir gümrük görevlisi, (hem polis, hem de gümrük muhafaza), bu tür bir yanlış işlemi hem rüşvet hem de yanlışlıkla yapmaz, yapamaz. Kime memuriyetini yakmaz. Öyle bir ihtimal asla yok üstad.
panthera
20-11-2015, 14:46
http://www.haberler.com/yurt-disindan-gecici-ithal-izni-ile-getirilip-7893085-haberi/
olaya el atılmış
Bursada yapılan operasyon sonucu, "kullanma hakkı olmayan kişilerce kullanılan araçlar" toplandı.
E kanuna göre doğal olan da bu.
Bu arada bu haber eski bir haber, bugün tarihli girilmiş ama 1 aydır süredir var.
Orjinal haber :
http://www.gtb.gov.tr/yakalama-haberleri/gumruk-muhafaza-ekipleri-bursada-30-adet-luks-araca-el-koydu
Aynı soru dönüp duruyor dediğiniz soruyu anlayamadım açıkçası.
Arkadaşınız, Ankara'da bir kurumun genel müdürlüğünde çalışıyor olması bir şeyi değiştirmez. O kurumun genel müdürü de olsa, yurtdışı yerleşik değilse, türk gümrüğünden araba geçiremez.
Başkaları tarafından legal şekilde geçirilen aracı kullanıyor olabilir, o da bir çevirmeye daha doğrusu işin bilen bir polise denk gelmediği sürece zaten bir riski yok.
Sürekli dönüp duran soru nedir, sorarsanız ben yanıt vereyim.
arkadaş yurt dışı yerleşik değil ve aracını kendisi geçirdi kendisi kullanıyor kendi adına ruhsatlı ve sigortalı
Hiç bir gümrük görevlisi, (hem polis, hem de gümrük muhafaza), bu tür bir yanlış işlemi hem rüşvet hem de yanlışlıkla yapmaz, yapamaz. Kime memuriyetini yakmaz. Öyle bir ihtimal asla yok üstad.
Doğrudur hocam. Ben sadece bunun olabilecek tek şekli ancak bu olur anlamında yazdım. Yani kişi TR de yaşarken kalkıp gürcistana gidip ertesi gün araba alıp TR ye dönüyor ve araçla giriş yapmayı başarıyorsa başka açıklaması yok anlamında yazdım.
Bazen aksilikler de olmuyor değil. Ben Pazar günü Kıbrıs'a gittim , pazartesi günü döndüm , kapıda memur durdurdu. Siz yurtdışına hiç çıkmamışsınız diyor :D . Elimde fiş var Esenboğa çıkışıma kaşe vurulmuş, Allahtan kaybetmemişim. Baktılar ettiler göremediler çıkışı sistemde.
panthera
20-11-2015, 14:53
arkadaş yurt dışı yerleşik değil ve aracını kendisi geçirdi kendisi kullanıyor kendi adına ruhsatlı ve sigortalı
Benim buna inanmam mümkün değil üstad, plaka verirseniz size de mümkün olmadığını resmi belgelerle ispatlarım. İsterseniz özelden paylaşabilirsiniz. Arkadaşınızı ya kandırmışlar, ya da arkadaşınız sizi kandırıyor.
Benim gözümde bu lafı eden kişi, "geçende karakolun önünde çektim tabancı, sıktım adamın kafasına, polisler mi? bişey demediler, hala elimi kolumu sallayarak geziyorum." diyenle aynı statüde.
haberi görünce bi hışımla paylaştım arkadaşlara yararı olur diye ama eskiymiş tşkrler abi uyarı için :)
panthera
20-11-2015, 15:04
Doğrudur hocam. Ben sadece bunun olabilecek tek şekli ancak bu olur anlamında yazdım. Yani kişi TR de yaşarken kalkıp gürcistana gidip ertesi gün araba alıp TR ye dönüyor ve araçla giriş yapmayı başarıyorsa başka açıklaması yok anlamında yazdım.
Bazen aksilikler de olmuyor değil. Ben Pazar günü Kıbrıs'a gittim , pazartesi günü döndüm , kapıda memur durdurdu. Siz yurtdışına hiç çıkmamışsınız diyor :D . Elimde fiş var Esenboğa çıkışıma kaşe vurulmuş, Allahtan kaybetmemişim. Baktılar ettiler göremediler çıkışı sistemde.
Bu bahsettiğiniz olay talihsizlik olmuş, ben de transit plaka ile ülkeye geldiğimde, normalde 3 gün süre verirler, hadi olsun 5 gün. ama gümrük kapısındaki memure slovakya transit plakayı anlayamadı ve normal yabancı plaka sandı, pat diye gitti 6 ay verdi, çaktırmadım ben de 6 ay güzelce kullanıp öyle yurtdışına çıktım :) bazen aksilik olmuyor değil ama yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gidip serbestçe almak veya almayı ayarlamak mümkün değil.
Benim buna inanmam mümkün değil üstad, plaka verirseniz size de mümkün olmadığını resmi belgelerle ispatlarım. İsterseniz özelden paylaşabilirsiniz. Arkadaşınızı ya kandırmışlar, ya da arkadaşınız sizi kandırıyor.
Benim gözümde bu lafı eden kişi, "geçende karakolun önünde çektim tabancı, sıktım adamın kafasına, polisler mi? bişey demediler, hala elimi kolumu sallayarak geziyorum." diyenle aynı statüde.
bende arkadaşın ruhsatının ve sigortasının resimleri mevcut
hatta şimdi buldum arabası ilanda buyrun plakası ama ruhsat resimlerini falan gönderemem Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-prius-hybrid-yurt-disi-233964577/detay)
panthera
20-11-2015, 15:20
hatta şimdi buldum arabası ilanda buyrun plakası ama ruhsat resimlerini falan gönderemem Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-prius-hybrid-yurt-disi-233964577/detay)
Ruhsata gerek yok, plakadan bakılabilir. Bakınca haber vereceğim.
Bu arada arkadaşınızın ilanında bazı yanlış ifadeler var, alıcı kişilerin "yurtdışı yerleşik" olma zorunluluğundan bahsetmemiş zaten de, onu geçiyorum. Kasko yapılır demiş. Yabancı plakalı araçlara, Türkiye'de kasko yapmıyorlar maalesef.
Ruhsata gerek yok, plakadan bakılabilir. Bakınca haber vereceğim.
Bu arada arkadaşınızın ilanında bazı yanlış ifadeler var, alıcı kişilerin "yurtdışı yerleşik" olma zorunluluğundan bahsetmemiş zaten de, onu geçiyorum. Kasko yapılır demiş. Yabancı plakalı araçlara, Türkiye'de kasko yapmıyorlar maalesef.
sigortayı türkiyeye geldikten sonra bizim gibi bilgilerini vererek yaptı 1100 tlye kasko içinde 2bin küsürlü bi teklif almış ama yapmamış pahalı gelmiş
panthera
20-11-2015, 15:45
sigortayı türkiyeye geldikten sonra bizim gibi bilgilerini vererek yaptı 1100 tlye kasko içinde 2bin küsürlü bi teklif almış ama yapmamış pahalı gelmiş
Sigortayı gümrükten geçerken zorunlu olarak yaptırıyorlar, fiyatı da 89 TL. (2 gün önce zamanlandı, 135 TL oldu).
Neden Türkiye'de 1100 TL'e yaptırmış anlamak mümkün değil. Çok fazla para vermiş.
Kasko için söylediklerim halen geçerli, kasko yapılamıyor. Verildiyse bile (hiç zannetmiyorum), 2000 küsür iyi fiyat bu arada, 2000 TL'den aşağı "ilk kasko" mu kaldı piyasada.
Sigortayı gümrükten geçerken zorunlu olarak yaptırıyorlar, fiyatı da 89 TL. (2 gün önce zamanlandı, 135 TL oldu).
Neden Türkiye'de 1100 TL'e yaptırmış anlamak mümkün değil. Çok fazla para vermiş.
Kasko için söylediklerim halen geçerli, kasko yapılamıyor. Verildiyse bile (hiç zannetmiyorum), 2000 küsür iyi fiyat bu arada, 2000 TL'den aşağı "ilk kasko" mu kaldı piyasada.
ilk kasko değil hocam onu nereden çıkardın?
sana anlatmak istediğim durum adam benden farklı bir muamele görmüyor burada mahpre sigorta tarafından sigortalatmış arabasını gümrükten gelirken yasal olarak zorunlu olanı bilmiyorum ama bu onun haricinde kasko konusuna gelince de bana 2 küsür lira teklif verdiler çok geldi gerek yok diye yaptırmadım dedi ne kdr doğru n kdr yanlış bilmiyorum
panthera
20-11-2015, 15:58
ilk kasko değil hocam onu nereden çıkardın?
sana anlatmak istediğim durum adam benden farklı bir muamele görmüyor burada mahpre sigorta tarafından sigortalatmış arabasını gümrükten gelirken yasal olarak zorunlu olanı bilmiyorum ama bu onun haricinde kasko konusuna gelince de bana 2 küsür lira teklif verdiler çok geldi gerek yok diye yaptırmadım dedi ne kdr doğru n kdr yanlış bilmiyorum
ilk kaskoyu şurdan çıkardım üstad, herhangi bir arabaya kasko yaptırırken 2000 TL fiyat çıkarılması normal. ilk kez kasko yapılacak bir araba için bu fiyat fazla değil, kasko fiyatı alınırken ne bekleniyordu ki? bundan bahsediyorum. ilk kasko mevzusu budur.
Sizden farklı bir muamele görmüyor demişsiniz ama ben aradaki tutarsızlıkları size anlatmaya çalışıyorum, zorunlu trafik sigortası 89 TL. Ama siz 1100 TL'e yaptırıldı diyorsunuz, arada 15 kat fark var. Kaskoyu ise hiç bir şirket yapmıyor, teklif bile vermiyor. Bu konuda da bir tutarsızlık var. Ne kadarı doğru ne kadarı yanlış siz karar verin buyurun.
sigorta 3 aylık 89tl ve katları.Arkadaşınız işi bilmeyen polise denk gelmiştir ben 3 kere cevrildim ilk 2 si hiç bişeye bakmadı son cevıren arkadas plaka ruhsat gırıs cıkıs belgesı sıgorta herseyı ınceledı
kendi kuzenim geldi tr den bg ye aldi cabrio sunu gecmeyi denedi gumrukte verdiler 6 ay gun gecti.Tamamen gumrukteki polisin insiyatifinde bu.Her zaman yer mi yemez tabi ayri konu.
Yurtdisinda yerlesik olmayan sahsin araci gecirmesi imkansiz falan degil yani.
blumenberg
20-11-2015, 18:44
Bugün yine haberlerde cıktı, ATV'de, ya yerleşik olmak, ya yurtdışı vatandaşlığı ya da orada çalışıyor veya iş kurmuş olmak şartı var.
Esimin tr vatandasligi var ,sirp pasaportu alicak ve cifte vatandas olucak.Sirbistandan arac alindigi takdirde tr de iki yil kullanim hakkimiz var midir?
panthera
20-11-2015, 21:29
Esimin tr vatandasligi var ,sirp pasaportu alicak ve cifte vatandas olucak.Sirbistandan arac alindigi takdirde tr de iki yil kullanim hakkimiz var midir?
Eşiniz Türkiye'de yaşayan biriyse, hayır yok.
Çifte vatandaşlığın, daha doğrusu vatandaşlığın hiç bir önemi yok.
onursumer
20-11-2015, 21:40
bilgili arkadaşlar, şirketimin yurt dışında faliyet gostermesi için mülk kiralama ve satın alma yapsam, peşinden orada açılışımı yapsam yerleşik olmasamda binebiliyormuyum ? yani ozetle yurt dışında iş yerim varsa yararlanabiliyormuyum ? ona gore işlemleri hızlandıralım :D
panthera
21-11-2015, 10:01
simdi sorgulatabildim. tahmin ettigim gibi, arabayi geciren gurcu. Rezo DERVISHADZE diye biri. 12.09.2015 tarihinde giris yapmis. isterseniz goruntusunu ozelden atabilirim..
Yani arkadasinizi kandirmislar buyuk ihtimal. Ya da o sizi kandiriyor.
bilgili arkadaşlar, şirketimin yurt dışında faliyet gostermesi için mülk kiralama ve satın alma yapsam, peşinden orada açılışımı yapsam yerleşik olmasamda binebiliyormuyum ? yani ozetle yurt dışında iş yerim varsa yararlanabiliyormuyum ? ona gore işlemleri hızlandıralım :D
Ingiltere icin mulk veya sirket gecerli oluyor . Hafta ici baya kovaladim babamin ustune hem sirket hemde londrada kaldigim ev var araci uzerine alip ruhsat onun adina islemler kendi adina yapildigi takdirde TR'de bende kullanabiliyorum . Vekalet gerekliligi de yok 1. Derece akrabalar ruhsat sahibi ulke disinda bile olsa kullanabiliyormus . Kulaktan dolma ya da oradan buradan sormadim zaten direk konsolosluk ile gorustum .
Akizilkaya
21-11-2015, 11:31
Dün ki haberlerde çıkan bilgiye göre yutdışından araç getirmek nerdeyse imkansız gibi.
vatandaşlık yada veergi açılışı olmadan bu ülkelerdende araç getirilemiyor artık.
halilkarakas
21-11-2015, 11:37
fakir tesellisi diyenler kimler elleri görelim ? baba parasını bırakında çalışıp kendiniz bir araç alında görelim poponuzu . hangi araçlara yetiyor bakalım paranız.
http://galeri7.uludagsozluk.com/233/zenginleri-%C3%B6ld%C3%BCrecez-haz%C4%B1r-olun_352287.jpg
Almaya gidiyorum ben :D :D :D
Bende Bg vatandaşıyım ama orda kalmıyorum dedemin adından getiririz artık 2 sene :D
http://www.cars.bg/c1406615
simdi sorgulatabildim. tahmin ettigim gibi, arabayi geciren gurcu. Rezo DERVISHADZE diye biri. 12.09.2015 tarihinde giris yapmis. isterseniz goruntusunu ozelden atabilirim..
Yani arkadasinizi kandirmislar buyuk ihtimal. Ya da o sizi kandiriyor.
peki gürcü getirince ne olmuş oluyor?
şimdi çevirmede aracın bağlanması için nasıl bir tespit lazım?
yani bu rezo aracın gerçek sahibi mi? bu durumda ki sakıncaları anlatabilirseniz sevirinirim
fakir tesellisi diyenler kimler elleri görelim ? baba parasını bırakında çalışıp kendiniz bir araç alında görelim poponuzu . hangi araçlara yetiyor bakalım paranız.
http://galeri7.uludagsozluk.com/233/zenginleri-%C3%B6ld%C3%BCrecez-haz%C4%B1r-olun_352287.jpg
:) net.
10krktr
:) net.
10krktr
Yahu şu "baba parası" tribini hiç bir zaman anlamadım, etrafımda sizin tabirinizle "baba parası" yiyen o kadar arkadaşım var ki, hepsine de helalı hoş olsun.
Siz aile ilişkilerinizi maddiyat üzerine mi kuruyorsunuz da bu duruma haset ediyorsunuz?
Varsa babamın parası, benim için var, harcamam için var. sizin tabirinizle "zengin" adam ne için para kazanıyor sizce ? yada bu kadar stres yaşıyor, borç, senet, kredi, ödeme, fatura çıkmaması vs.
Tek sebebi var 70-80 senelik ömründe ve sonrasında evlatları "baba parası" yesin diye, mutlu olsun diye.
Benim paramı da çocuğum yiyecek hemde çatır çatır yiyecek, Parası olup ta enerji olmadığı zamanlarda keşke gençliğim de şunu da yapsaydım demeyecek. 18 Yaşına gelsin arabasını da altına çekeceğim, rahatı için ne gerekiyorsa da yapacağım.
İmkanlar ne ölçüdeyse ona göre yapılır ama bu olması gereken.
Bu fakir edebiyatını neden çok seviyoruz milletçe anlamıyorum cidden.
Birde başka bir sorum var, baba parası illa çok fazla olunca mı göze batıyor, memur adam oğluna 50 binlik jetta alınca batmıyor da, ( aylık gelirinin 10 katı kadar) tüccar- müteahhit adam evladına 500 binlik BMW-AUDI vs. (aylık gelirinin 10 katı) neden batıyor?
panthera
23-11-2015, 16:12
peki gürcü getirince ne olmuş oluyor?
şimdi çevirmede aracın bağlanması için nasıl bir tespit lazım?
yani bu rezo aracın gerçek sahibi mi? bu durumda ki sakıncaları anlatabilirseniz sevirinirim
Gürcü getirince, arkadaşınızın elindeki ruhsat sahte olmuş oluyor. Evrakta sahtecilik ve kaçakçılıktan hüküm giyme ihtimali oluyor. Anlattığı gibi toz pembe değil yani.
alihan11
29-11-2015, 21:10
beyler ben şimdi tc vatandaşı olarak alabiliyormuyum yani ??? ve dezavantajları nelerdir 370z veya m3 bakıyorum arabalar nasıldır
gümrüktekı memur 24 ay degilde 6 ay 12 ay 15 gibi ayı degiştirebiliryormuş gibi şeyler duydum ama bilgisi olan varmı
-Murat Özcan-
01-12-2015, 11:32
Biz Türk milleti olarak bununda bir çaresini buluruz elbet :D
dulger007
01-12-2015, 11:50
Bir başka sıkıntı , Allah göstermesin ölümlü kazaya karışırsanız getirdiğiniz araçla kaçakcı olarak yargılanıyorsunuz
https://m.facebook.com/turkenstrasse.eu/photos/a.816356385099071.1073741828.815301611871215/940156116052430/?type=3
Konuyla ilgili güzel bir özet,
Umarım linki http:// https://m.facebook.com/turkenstrasse.eu/photos/a.816356385099071.1073741828.815301611871215/940156116052430/?type=3
Doğru kullandım
34tb9544
08-12-2015, 09:41
Cifte vatandasiz 180 gun yurt disinda kalmadik simdiye kadar ilk aldigimiz arac degil eski aracimizi 6 ay amcamin ustune sonra tekrar satis yapip babamin ustune getirdik zaten hali hazirda aracimiz vardi polis cevirmesine girdik ruhsattaki soyad ile ehliyetteki soyad tutuyosa gerisi umrumda degil ugrasmam dedi polis arabanin ruhsatinda babamin isim soy ismi ehliyettr ben sosy ismim ayni oldugu icin ceza yemedim 180 gun yurt disinda kalmadik cifte vatandasiz gumrukten gecerken herhangi bir sorun olmadi su an arabamiz zaten burda duruyo 24 ay kullanip geri goturcez 3 aydir burdaydi 21 ayimiz kaldi ilk defa getirmedik bu 6 yada 7. Aracimiz
Cifte vatandasiz 180 gun yurt disinda kalmadik simdiye kadar ilk aldigimiz arac degil eski aracimizi 6 ay amcamin ustune sonra tekrar satis yapip babamin ustune getirdik zaten hali hazirda aracimiz vardi polis cevirmesine girdik ruhsattaki soyad ile ehliyetteki soyad tutuyosa gerisi umrumda degil ugrasmam dedi polis arabanin ruhsatinda babamin isim soy ismi ehliyettr ben sosy ismim ayni oldugu icin ceza yemedim 180 gun yurt disinda kalmadik cifte vatandasiz gumrukten gecerken herhangi bir sorun olmadi su an arabamiz zaten burda duruyo 24 ay kullanip geri goturcez 3 aydir burdaydi 21 ayimiz kaldi ilk defa getirmedik bu 6 yada 7. Aracimiz
Daha onceki araclariniz kac gun kaldi?
valla alıp günlük kullanıp sahte playboy luk yapmak yerine alıp pistte driftte canını almaya araba yapılır gerisi fakir tesellisi amk :D
Valla alayına yetiyo hayırdır neyin ezikliğini yaşıyosun ? her spor arabaya binen ya da iyi bir arabaya binen baba parası mı yiyor , velev ki yiyor bundan sana ne ? adam yine günün sonunda kendi parasını yemiyor mu ? bu güne kadar tüm arabalarımı da kendim aldım lafımın da arkasındayım yurt dışı araba getirme işi fakir tesellisi , saçma bir mantık var burada 40 liraya golfe bineceğime M6 alırım a üşkesinden B ülkesinden ulan sanki servise girdiğinde sana ayrı tarife uygulanıyo altından kalkabilicek misiniz o şahin parasına S2000 e binerim diyen arkadaşlar ya da golf parasına M6 ya M6 yatak sardı mı kaç paradan başlıyor bakımı fren diski ne kadar hiç fikri var mı bu atıp tutan arkadaşların ya ?
Adres veriyim mi gelip öldürücekmissiniz ya ?
Valla alayına yetiyo hayırdır neyin ezikliğini yaşıyosun ? her spor arabaya binen ya da iyi bir arabaya binen baba parası mı yiyor , velev ki yiyor bundan sana ne ? adam yine günün sonunda kendi parasını yemiyor mu ? bu güne kadar tüm arabalarımı da kendim aldım lafımın da arkasındayım yurt dışı araba getirme işi fakir tesellisi , saçma bir mantık var burada 40 liraya golfe bineceğime M6 alırım a üşkesinden B ülkesinden ulan sanki servise girdiğinde sana ayrı tarife uygulanıyo altından kalkabilicek misiniz o şahin parasına S2000 e binerim diyen arkadaşlar ya da golf parasına M6 ya M6 yatak sardı mı kaç paradan başlıyor bakımı fren diski ne kadar hiç fikri var mı bu atıp tutan arkadaşların ya ?
Adres veriyim mi gelip öldürücekmissiniz ya ?
Su an bu konusma rahatligi durumun oldugundan mutevellit. Eger sende asgari ucrete gunde 12 saat calissan emin ol seninde aklindan gecerdi. Gecin artik bu cool havalari.
Su an bu konusma rahatligi durumun oldugundan mutevellit. Eger sende asgari ucrete gunde 12 saat calissan emin ol seninde aklindan gecerdi. Gecin artik bu cool havalari.
Asgari ücretle 12 saat çalışsaydım boş hayallere kapılmaz ayağımı yorganıma göre uzatırdım.
Su baba parasi lafina ayar oluyorum . Lan ne kadar sacma bi dusunme tarzi var ki bunu elestiriyorsunuz? Baba tabikide cocuguna en iyi imkanlari saglayacak zaten bunun icin calismiyor mu? Ayrica kimsenin neye kac yasinda bindigi ne imkanlara sahip oldugu kimseyi de baglamaz . Benim gozumde cekememezlikten baska bisey degildir .
Son olarak da babanin ogluna aldigi arabanin markasina modeline takilacaginiza onu almak icin o sartlari cocuguna saglamak icin ne kadar calistigina baksaydiniz emin olun daha farkli yorumlar yapardiniz
valla alıp günlük kullanıp sahte playboy luk yapmak yerine alıp pistte driftte canını almaya araba yapılır gerisi fakir tesellisi amk :D
Ya asıl sizin bu fakir edebiyatınızı ne yapıcaz ? , kimin kaç saat nerde ne şekilde çalıştığı hakkında bir fikrin var mı acaba ? ön yargılarınızı yıkın biraz olaya bu açıdan bakmayın sen ne iş yaptığımı kaç saat çalıştığımı biliyor musun ?? hayır ,
geçiyorum bana sakın işte araba alıcaz ihtiyaç demeyin gürcüden vs madem ihtiyaç S2000 350Z M6 bakmak sence de biraz abes değil mi ?
yaşı senden genç kendi imkanlarıyla ticaret yapan para kazanan 30 unda milyon usd kazanan adam da tanıyorum , 65 inde hala bir şey yapamamış adam da bunlar kıstas değil bu yüzden yok baba parası yok işte kendiniz alın al işte kuruş babadan para almayan adam olarak istediğime bindim bu güne kadar çok şükür Allahıma gönlüme göre verdi , yine söylüyorm baba parası yiyen adam da yer tabi neden yemiycek o da kendi parası benim de paramı kısmet olursa çoluğum çocuğum yer ya kime yediricem ?
Ya asıl sizin bu fakir edebiyatınızı ne yapıcaz ? , kimin kaç saat nerde ne şekilde çalıştığı hakkında bir fikrin var mı acaba ? ön yargılarınızı yıkın biraz olaya bu açıdan bakmayın sen ne iş yaptığımı kaç saat çalıştığımı biliyor musun ?? hayır ,
geçiyorum bana sakın işte araba alıcaz ihtiyaç demeyin gürcüden vs madem ihtiyaç S2000 350Z M6 bakmak sence de biraz abes değil mi ?
yaşı senden genç kendi imkanlarıyla ticaret yapan para kazanan 30 unda milyon usd kazanan adam da tanıyorum , 65 inde hala bir şey yapamamış adam da bunlar kıstas değil bu yüzden yok baba parası yok işte kendiniz alın al işte kuruş babadan para almayan adam olarak istediğime bindim bu güne kadar çok şükür Allahıma gönlüme göre verdi , yine söylüyorm baba parası yiyen adam da yer tabi neden yemiycek o da kendi parası benim de paramı kısmet olursa çoluğum çocuğum yer ya kime yediricem ?
güzel açıklamışsın aynen katılıyorum
İlgililer istediği bilgiği edinmiştir, konu amacından baya sapmış uzamasına gerek yok, kilit.