Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan 200SX s13 Ca18det Project



akkanferhan
16-10-2015, 23:34
Herkese merhaba, forumda birbirinden bilgili ve 200sx e kendini adamış birbirinden başarılı kişiler var. Öncelikle bu kişileri yaptıkları ve bizle paylaştıkları için teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Araba sevdasına 14 yaşında tutuldum. 16 yaşımdan itibaren 18 olunca ilk aracımı alabilmek için okuldan artan zamanlarda çalışmaya başladım. İlk aracım mazda 323F hb 1991 di. 1 sene boyunca güzel vakit gecirdiğim aracımı 200sx almak için sattım. Ancak babamların karşı çıkması üzerine yıllardır hayalini kurduğum aracı alamadım onun yerine 2006 model c4 1.6 hdi aldım. 1 sene kullandıktan sonra ailemi ikna ederek 200 sx arayışına geçtik. Aracımızı bulduk ve aldık. Arac şu anda kapalı garajda yatıyor. Aracımızı proje aracı şeklinde toparlamak istiyoruz.

200Sx'imin durumuna gelince komple boyanmış bir araç paslardan arındırılmış emek harcanarak boyama işlemi yapılmış. Motor durumu ise orta halli derler ya aynen o şekilde. Bizim beklentimiz ca18det'ten 250-300 hp arası bir güç elde edip arabayı hem gündelik hemde performanslı bir şekilde kullanabilmek. Drift yapılıcak tabikide ancak gündelikte kullanılıcak.

Bu proje önümüzdeki üç sene boyunca bu sayfadan adım adım sizlere aktarmak istiyorum. Sizlerle birlikte en iyi şekilde toplamak öneri ve tecrübelerinizle ilerletmek istiyorum. Eski arabalarımın ikisinide komple söküp topladım anliyacağınız bu işlerle uğraşmayı fazlasıyla seviyorum. O yüzden hobi ve zevk için toplayacağım bir tanecik 200 sx'imi :)


En büyük sorun yaşayacağım kısım ise motor. Bunun nedeni ise daha önce motor modifiyesi yapmamış olmam :( Eletrik tesisatı, yazılım, döşeme değiştirme hepsini yaptım ama motor değil. Doğal olarak ne parçalar gerekir konusundaki bilgim sınırlı.


Yapmak istediklerim:
-Body kit (amerikadan gelicek)
-lsd takılacak (kaynak düşünmüyorum günlük kullanımda yağmurlu havalarda sıkıntı)
-Komple fren sistemi değişicek (aklımdaki marka xyz)
-İç döşeme aydınlatma geliştirilicek ve eletrik tesisatı sıfırdan yapılıcak.
-Motor modifikasyonu yapılacak. (sizlerin önerisiyle hangi parçalar kullanılmalı öğreniceğimi umarak :) )





Motor modifiyesindeki ve motorda değişmesi gerekenler:
-Forget pistonlar
-Yatak
-Kol saplamaları
-Piston kolları
-Turbo (gt2560 olmasını düşünüyorum )
-Enjektörler
-Motor sökülmüşken alternatör rektifiyesi
-Triger baskı balata değişicek tabikide



Genel hatlarıyla bunlar. Krank taşlanır mı taşlanmaz mı ne durumdadır tabikide silindir kapağı çıktığında görücez. Hangi marka conta vb gbi önerilerinizi bekliyorum . Dediğim gibi hede 250-300 hp arası veren sorunsuz şekilde yürüyecek günlük kullanıma uygun bir 200sx yapmak.


Aracımı satmak asla istemiyorum cok ayrı bir sürüş keyfi var. Anlayacağınız yemicem içmicem aracıma yatırıcam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

s2kfreak
28-10-2015, 09:10
selam dostum insallah istedigine ulasırsın bence forumdan psikolojikdeliye ugras listeni al yoluna devam et sanırım en cok sx lerle ugrasan bır kısıdır.

ozans
28-10-2015, 10:03
Hayırlı olsun, s13 dünyasına hoş geldin. Ben de 1 yıldır kendi arabamı topluyorum.

2560 turbo bir çıt ufak kalabilir, T28'in bilyalısı 2560 dediğin şey (T28 = s14 turbosu). Başka turbolara da bakabilirsin (2871, 2860, gtx serisi..) Sadece enjektör değiştiremezsin, bir cins beyine ihtiyacın var enjektör değiştirmek için. Ayrıca stock maf'da yetersiz kalıyor 300 beygirler için, maf'ı da değiştirmen ya da mafsız bir sisteme geçmen lazım. Benzin pompası, hattı ve filitresini de atlama.
Bence listene kesinlikle radyatör de eklemelisin, orjinal radyatör, özellikle yanlarken yetersiz kalıyor. Devridaim ve termostatı da listeye ekle.

Ben kaynaklı kullanıyorum, ne yağmurda ne de park ederken ciddi bir sıkıntı yaşamıyorum. 300 beygirler için debriyajı da iyi düşünmek gerek.

CA'nın en büyük düşmanı hararet. Göstergelere de para yatırmanı öneririm. AFR, yağ/su sıcaklık, yağ basınç göstergeleri kesinlikle olmalı.

[RaCeR]
28-10-2015, 10:12
Hayırlı olsun kardeşim, günlük kullanıcaksan istediğin beygirler için 2560 yerine 2860 alman yeterli olur. Piggyback ile hiç uğraşma direk standalone beyin al boşa zaman ve para kaybı yaşarsın. Bütçene uyarsa bobin de almanı tavsiye ederim. Günlük kullanıcam dediğin için 1.5 yollu LSD tercih etmende fayda var. Hararet konusunda S13'de herhalde benim kadar çeken kimse yoktur :D orjinal radyatör ile de kurtarıyor fakat çift doblo fanına geçmende fayda var.

Bu konu sana çok yardımcı olacaktır.

http://www.techturkey.com/forum/makaleler-teknik-bilgiler/114905-nissan-200sx-s13-walkthrough.html?highlight=spawn

akkanferhan
29-10-2015, 13:32
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Söylediğiniz bilgiler benim için çok değerli. Şu bir aylık sürecte çok fazla bişey yapamicam ancak ocaktan itibaren aslında başlamış olucak projem. Motoru en sona bırakmayı düşünüyorum sizce hata mı yapıyorum. Bide eletrik tesisatını komple baştan yapıcam ayrıca ekstra donanımlar eklicem o donanımlar içinde aküden yeni bir hat çekip ikinci bir sigorta kutusu yapacağım. Birde direk parça olarak öneride bulunabilirseniz daha aydınlatıcı olabilir. Bazı bilgilere sahibim ancak tam anlamıyla bilgim yok desem yeridir :) Bu arada @Spawn abimize de teşekkür ederim aracımı alırken verdiği bilgilerden yararlandım. Birde motor + lsd + fren sistemi (xyz nin fren sistemi)+ coilover önceliğim bunlar 15 bin lira en başta yeterli olacak mıdır aceba

AvcI
30-10-2015, 10:04
maliyet analizini ebayden ortalama bişey çıkarabilirsin,

akkanferhan
30-10-2015, 13:30
Abi ebayden dediğin üzere belli maliyetler çıkarttım. Bazı şeyleri burda yaptırmak daha mantıklı oluyor downpipe egzoz sistemi gibi. Herşey mükemmel olsun istiyorum o yüzden acele etmeden herşeyi düzgünce yaparak ilerlemek istiyorum. Bu yüzden en azından iki sene sürücek gibi. Ocak ayında startı vericez şu anda liste plan proje ve malzeme analizi yapıcam. Ama en büyük temennim doların bir an önce düşmesi :D Dolar 2 lira olduğu zamanlarda yapıyor olsaydım cidden çok rahat olurdum. Bir süre liste çıkarmak için araştırma yapıp sizlerle paylaşıcam

ozans
30-10-2015, 14:18
Intercooler borularını rahat yönlendirmek için aküyü bagaja atman gerekebilir, ben öyle yaptım. Tesisata girişiyorsan hesaba kat o işi de.

akkanferhan
30-10-2015, 15:22
Bu haftasonu arabanın tesisat projesini çıkaraya çalışıcam. Eletrik tesisatını ne şekilde yapacağımı kafamda şekillendirmek için. Aküyü bagaja taşımak bana birçok konuda kolaylık sağlayacaktır. İkinci sigortayı da bagaja kurma sansı elde etmiş olurum

ozans
30-10-2015, 16:12
Ön çamurluk içinden yürüyen kablolar var, onları da yukarı almanda fayda var. Lastik büyüdüğünde veya araba alçaldığında sürtme olup parçalanabiliyor. Ekstra donanımdan kastın nedir bu arada?

tandogan
30-10-2015, 18:41
Yeni aracın hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız günlerde kullanırsın inş. Motor modifiyesi konusunda savaş paşaoğlu ile birebir görüşmeni tavsiye ederim. nissan konusunda çok tecrübeli ve bilgili biridir :icon_tup:

akkanferhan
30-10-2015, 22:57
Ozan abi bilgileriniz ışığında eletrik sistemini sağlamlaştırıcam. Abi bodykit falan yapınca 166 renk veren neon hattı + 4 koltuğa da koltuk ısıtma + ses sistemi (çift amfi+ çift bas)+ araca keyless sistemi getirdim onun güç kabloları. Yani anlayacağın abi arabaya ek olarak ekleyeceğim herseyi normal sigortadan alıp aracın eletrik sistemini etkilemek istemiyorum. O yüzden ikici sigortadan alıcam herseyi hem güvenlikli hemde temiz bir iş olacak.


Tandoğan abi sağolasın paşaoğlunada uğricam ilk fırsatta.

Cevaplarınıza çok teşekkür ederim her seferinde söylüyorum sizin tavsiye ve önerileriniz çok önemli benim 200sx hakkındaki bilgileriniz benden fazla. Hep birlikte toplicaz 200sximi :)

Berkel
31-10-2015, 02:07
Hayırlı olsun ve Aramıza hoşgeldin,herhalde bir ikimiz variz 20 yaşında sx sahibi :). umarım umduğun herşeyi yaparsın.

dahan
31-10-2015, 03:01
s13 ve s14 ler kafadan body kit istiyo benim gözümde ,,body kitli 200 sxler yeniden dogmuş gibi oluyo resmen,,

akkanferhan
31-10-2015, 10:40
Sağolasın berke :) Bakalim zaman gösterecek ne kadarını hayata geciricegimi. Bodykit dediginiz gibi benimde gözümde sart

maddent
22-11-2015, 21:03
Hayırlı olsun arkadaşım. kazasız belasız kullan. Ben de motor gücü ve dış görünümde aynı değişiklikleri yapmayı planlıyorum. Ben bu yıl başladım motora.

ms3 beyin
750cc enjektörler
gt2560 turbo
tial external wesgate
hks blow off
hks turbo timer
9 lt intercooler
yeni elektrik tesisatı yapıldı birde aküyü bagaja alındı.

Aslında aracın elektrik tesisatında hiç bir sıkıntı yok. Hatta yeni tesisattan sonra klima çalışmıyor. Motor ile ilgili kapak açılmadan bu işlemler uygulandı. 1 bar da 250 hp güç aldık. Bende bodykit düşünüyorum. Hatta kendi çizdiğim bir tasarım var. Ama arabada hiç boya yok. Özellikle çamurluk profil görüntüsünü biraz şişirip yuvarlak hale getirmeyi çok düşünüyorum. Araba boyasız olduğu için kıyamıyorum, bakalım nasıl yapacaz? Bende aralık sonu istanbula gelmeyi planlıyorum. Bir baskı balataya ihtiyacım olcak hemde genel bir bakım için. Belki zaman olursa görüşürüz. Tekrar hayırlı olsun, projen içinde şimdiden allah kolaylık versin.

akkanferhan
23-11-2015, 15:46
Sağolasın maddent. Arabayı aldığım gibi yatıyo okul iş ten dolayı bi türlü arabayla uğraşamadım. İlk olarak bodykiti söyledim. Bide spoiler siparişi edicem .

ozans
23-11-2015, 16:48
Sağolasın maddent. Arabayı aldığım gibi yatıyo okul iş ten dolayı bi türlü arabayla uğraşamadım. İlk olarak bodykiti söyledim. Bide spoiler siparişi edicem .

Bodykit ne aldın? Nereden aldın?

akkanferhan
28-11-2016, 15:22
Hocam uzun zaman oldu giremeyeli talihsizlikler üst üste geldi yurt dışından babam emekli diye tr kaydettirdik sonra sorunlar çıktı araç gitti elimizden. Sonra bir süre elden çıkarmaya çalıştım arabayı sırbistanda. Tam arabayı sattım derken sağlık problemlerinden hastanelerde koşuşturduk çok şükür herşeyi atlattık. Bodykit i polonyadan almıştım. Ordan geldi ancak şu şekilde gerçekleşti polonyadan tanıdıklarım var kargo şirketi olan onlar vasıtasıyla bana gönderdiler. Şu an yazlıktaki depoda usul usul yatıyolar. Şimdiyse tekrar bir sx arayışındayım. Piyasa acayip artmış durumda. Makul fiyatlara bulmak sıkıntı. Boş sx'e adamlar 32.500 cekiyorlar. Bakalım gene arayıştayız. Bu sefer komple tr den halledicem gene sıkıntı çekmek istemiyorum. Alıcağım arabada kapı ve kaporta parcaları çok macunlu olursa sırbistandan donör araba alıcam. Eğer bildiğiniz sx satmak isteyen varsa dm den yazabilir. İlginize tesekkürler

skyhigh
28-11-2016, 20:08
Hocam uzun zaman oldu giremeyeli talihsizlikler üst üste geldi yurt dışından babam emekli diye tr kaydettirdik sonra sorunlar çıktı araç gitti elimizden. Sonra bir süre elden çıkarmaya çalıştım arabayı sırbistanda. Tam arabayı sattım derken sağlık problemlerinden hastanelerde koşuşturduk çok şükür herşeyi atlattık. Bodykit i polonyadan almıştım. Ordan geldi ancak şu şekilde gerçekleşti polonyadan tanıdıklarım var kargo şirketi olan onlar vasıtasıyla bana gönderdiler. Şu an yazlıktaki depoda usul usul yatıyolar. Şimdiyse tekrar bir sx arayışındayım. Piyasa acayip artmış durumda. Makul fiyatlara bulmak sıkıntı. Boş sx'e adamlar 32.500 cekiyorlar. Bakalım gene arayıştayız. Bu sefer komple tr den halledicem gene sıkıntı çekmek istemiyorum. Alıcağım arabada kapı ve kaporta parcaları çok macunlu olursa sırbistandan donör araba alıcam. Eğer bildiğiniz sx satmak isteyen varsa dm den yazabilir. İlginize tesekkürler

benim sxi biliyorsun sanırım düşünürsen özelden yaz bana :)