Orijinalini görmek için tıklayınız : airsoft ile uğraşanlar?
arkadaşlar bu aralar şu airsoft işine merak sardım. iyi bir sniper ile başlangıç yapmayı planlıyorum. bitakım araştırmalar yaptım ancak piyasada birdünya ürün ve modifiye ekipmanları mevcut. bu işin piri olan arkadaşlar var ise bana bu konuda yardımcı olabilirlermi?
yay sistemli en az 500fps kadar bi namlu çıkış hızı olan sniper düşünüyorum... kaliteli habire sorun çıkartmayacak yedek parçası modifiye malzemesi bulunan iyi bi marka öneriniz olabilirmi acaba?
teşekkürler...
HONDAHAN
21-10-2015, 13:18
Ben de bir havalı tabanca ile birkaç ay önce evde atmaya başladım :) 10 mt atışlarım çok daha iyi seviyeye geldi ama bu airsoft maceralarını gördükçe ben de tek takılmaktan sıkıldım, yavaş yavaş demir BB den plastik BB ye geçeyim diyorum :)
Size de; yeni başlayan biri olarak 500 fps sniper fazla olmaz mı ya da müsabakada millet çatışırken geriden tek takılmak sıkmazmı ? Ya da bu oyunlara katılmayıp hedefemi sıkacaksınız ?
Yiğit yaylı yerine pompalı tipleri tercih etmelisin
Neden; pozisyon aldın atıyorsun her defasında kalk kır paraşütü koy geri pozisyon al vs sıkıcı
Pompayla doldur hava haznesini 6 paraşüt alıyor 6 atış yap
İlave olarak hava pompalayanların çıkış hızı ve menzili daha iyi
tecrübe için yerli alınabilir ama bence ithal bir tüfek almalısın
Namlu mutlaka sabit namlu olmalı kırma kurma işi namludan olanları tavsiye etmem
Çook keyifli iştir. ;)
http://www.hepsiburada.com/crosman-benjamin-discovery-pcp-havali-tufek-1-kutu-sacma-hediyeli-p-SPORMYD4852 mesela
Yiğit yaylı yerine pompalı tipleri tercih etmelisin
Neden; pozisyon aldın atıyorsun her defasında kalk kır paraşütü koy geri pozisyon al vs sıkıcı
Pompayla doldur hava haznesini 6 paraşüt alıyor 6 atış yap
İlave olarak hava pompalayanların çıkış hızı ve menzili daha iyi
tecrübe için yerli alınabilir ama bence ithal bir tüfek almalısın
Namlu mutlaka sabit namlu olmalı kırma kurma işi namludan olanları tavsiye etmem
Çook keyifli iştir. ;)
Crosman Benjamin Discovery Pcp Haval (http://www.hepsiburada.com/crosman-benjamin-discovery-pcp-havali-tufek-1-kutu-sacma-hediyeli-p-SPORMYD4852) mesela
Airsoftlar elektrikli yada gazlı oluyor.
Airsoftlar elektrikli yada gazlı oluyor.
doğru ben havalı tüfekle karıştırdım herhalde
Gökhan Kavuştu
21-10-2015, 14:52
Sorularınızı bu (airsoftturkey.com) siteye üye olup sorarsanız daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz :)
Black_Eagle
21-10-2015, 15:10
Bende full ekipman var imkan buldukça da oyunlara gidiyorum başlangıcı bence assault olarak yap sniper biraz sıkıcı olabilir. Sonuçta genelde yatıyosun dürbünün önüne adam gelmesini bekliyorsun :) Oyuncak seçimi olarakta airsofla ilgili forumlara takıl hem gruplara girmen hemde daha sağlıklı bilgiler alman kolaylaşır. İstanbulda olsan kadıköyde bir dükkan var oraya yönlendirebilirdim ama değilsin sanırım.
mustafa_a
21-10-2015, 15:30
Bende bir hevesle ekipman aldım. Birde sig sauer p225 tabancam var gazlı. Oyunlara hiç gitmedim ama belki ilerde takılırım oyunlarda da
mustafa_a
21-10-2015, 15:34
Tüfek olarak pompayla hava basılan 6 paraşüt mermi alan hatsan önerebilirim. Bu sene defalarca atış yaptık, çok isabetli ve menzili çok fazla
http://i.hizliresim.com/Ep87M9.jpg
M_PROJECT
21-10-2015, 15:42
eskiden baya ugrastim , kendimce ciddi bir koleksiyonumda oldu , malesef hepsini sattim :) en favori markalarim Tokyo Marui ve WE'dir .
Bende full ekipman var imkan buldukça da oyunlara gidiyorum başlangıcı bence assault olarak yap sniper biraz sıkıcı olabilir. Sonuçta genelde yatıyosun dürbünün önüne adam gelmesini bekliyorsun :) Oyuncak seçimi olarakta airsofla ilgili forumlara takıl hem gruplara girmen hemde daha sağlıklı bilgiler alman kolaylaşır. İstanbulda olsan kadıköyde bir dükkan var oraya yönlendirebilirdim ama değilsin sanırım.
tr deki hiçbir forumda silahlarla alakalı çok teknik bilgiye sahip bir bilgi birikimine ulaşamadım, bilgili adam dersen yine rastlamadım, bu işle baya haşır neşir olan bi abime danıştım, o bile sorularıma net bir cevap veremedi. şöyleki yabancı sitelere giriyorum bir dünya marka ve çeşit var, bir silah 400 dolar namlu çıkış hızı 450fps öbür silah 300 dolar namlu çıkış hızı 400fps ama kötü olan silah için envari çeşit modifiye kiti var onları alıp uyguluyorsun pahalı olan silahtan çok daha kuvvetli hale geliyor vs vs, tamam fiyat benim için çok önemli bi unsur değil lakin vericeğim tonla paranında hakkını almak istiyorum, tr de kime sorduysam git şu silaha şu kiti tak paranda cebinde kalır çokta baba bi silahın olur diyemedi, bana anlatılan en teknik bilgi elektrikli yaylı gazlı silahlar arasındaki fark oldu ve bunlar zaten çok basit ulaşılabilinecek bilgiler...kendim araştırayım araştırmasına bu silah upgrade işlerini ama okadar fazla seçenek oakdar fazla kombinasyon varki işin içinden çıkmadım birtürlü...
arkadaşlar bu arada konuyu yanlış anlayan arkadaşlarımız var hala, bahsettiğim havalı tüfek değil. airsoft, bildiğimiz boncuklu tabancanın birazdaha gelişmişi diye tabir edebiliriz. bu silahlarda paintbaal tarzı ama çok daha profesyonel savaşlar müsabakalar yapılıyor ve tr de birçok takım bulunmakta...
eskiden baya ugrastim , kendimce ciddi bir koleksiyonumda oldu , malesef hepsini sattim :) en favori markalarim Tokyo Marui ve WE'dir .
tokyo nun sniperını baya bi inceledim, modifiye kitleride mevcut, atış stabilize testlerini inceledim baya başarılı ancak fabrikasyon olarak çok yüksek bi fps ye sahip değil, modifiye kitleri mevcut lakin kit ile beraber namlu hızı kaç fps oluyor net bi bilgiye sahip olamadım, sadece o silh için bile 3 5 çeşit kit mevcut...
abi sniper için senin önerebileceğin bi silah varmıdır? yaylı sistem tercihim namlu hızı mümkünde 20g bb ile 450 den aşşa olamayacak bir silah arıyorum...
kelalper
21-10-2015, 18:11
Yiğit bana uğra ben sana bütün detaylarını anlatiim. En basiti şu soğuk havalarda gazlı olanlar çok fazla tutukluk yapıyor. Airsoftta yaylı modellerde var sadece sniper tüfekleri yaylı diğerleri elektrikli ve hava basınçlı seri atış olması nedeniyle.
soğuk havada gazlıların sıkıntısını duymuştum... sniper modellerindede elektrik ve gazlı modeller bulunuyormuş lakin yüksek namlu hızına sahip olan gazlı ve elektriklilerin bazı müsabakalarda kullanımına izin verilmiyormuş, çünkü yaylı model kullanan birisi gazlı model kullanan birisine göre silahı kurmak için çokdaha fazla enejri ve zaman kaybı yaşıyormuş, ama benim için çok sıkıntı değil, yaylı, yüsek namlu hızı olan bi model b enim işimi fazlasıyla görecektir, yanına birde yakın mesafe çatışmaları için gazlı pistol alırım olur biter...
hafta sonu kafanı ütülemeye gelirim alper abi, havalar güzel olursa motoruda yıkamaya itelerim :D
airsoftla ilgili forumda eski bir konu vardı bayagı bilgi paylaşan olmuştu galiba orada , bu silahı turnuvaya oyuna giderken polis bagajda yakalasa ne der bende bunu merak ediyorum :)
Thracian
21-10-2015, 20:16
tr deki hiçbir forumda silahlarla alakalı çok teknik bilgiye sahip bir bilgi birikimine ulaşamadım, bilgili adam dersen yine rastlamadım, bu işle baya haşır neşir olan bi abime danıştım, o bile sorularıma net bir cevap veremedi. şöyleki yabancı sitelere giriyorum bir dünya marka ve çeşit var, bir silah 400 dolar namlu çıkış hızı 450fps öbür silah 300 dolar namlu çıkış hızı 400fps ama kötü olan silah için envari çeşit modifiye kiti var onları alıp uyguluyorsun pahalı olan silahtan çok daha kuvvetli hale geliyor vs vs, tamam fiyat benim için çok önemli bi unsur değil lakin vericeğim tonla paranında hakkını almak istiyorum, tr de kime sorduysam git şu silaha şu kiti tak paranda cebinde kalır çokta baba bi silahın olur diyemedi, bana anlatılan en teknik bilgi elektrikli yaylı gazlı silahlar arasındaki fark oldu ve bunlar zaten çok basit ulaşılabilinecek bilgiler...kendim araştırayım araştırmasına bu silah upgrade işlerini ama okadar fazla seçenek oakdar fazla kombinasyon varki işin içinden çıkmadım birtürlü...
Konu çok uzun ama kısaca özetlersem, Gerçek airsoftcular bazı çekişmeler sebebiyle airsoftu bıraktı, bu bahsettiğim ilk nesil airsoftcular. Neyin neden olduğunu deneyerek öğrenenler, Buluthan, Exador fatih, gibi bi sürü adam artık ne oyunda ne forumlarda. (ben ilk airsofta 5 ekim 2008 de başladım.)
Daha sonra 2. nesil geldi, biraz araştırma biraz duyma ile bilgi sahibi oldular. Neyin neden olduğunu bilmeden sadece abiler öyle dedi ile konuşmaya başladılar.
Şimdide 3. nesil internetten bi tüfek alayım da oyunlara gideyim ekibi.
Airsoft ve ekipmanları hakkında sorunuz varsa yardımcı olayım.
Daha önce airsoft oynamadiysaniz hemen ekipman almayın. Buyrun birkaç oyuna gelin , atmosferi koklayin. 2-3 oyundan sonra hoşunuza giderse ekşpman toplamaya başlarsiniz. Border war kalitesinde organizasyonlar yapilmadikça bizim türk organizasyonlarinda sniper çok faydali olmaz. Sniper alan da olan da oyuna getirip bir el oynayip havasini atip otomatiğini eline alir. Arti 500 fps oyuncak ile her grubun oyununa katilamazsiniz. Fps sinirlamasi olan gruplar var.
yaylı silahlara fps sınırlaması olmadığını biliyorum. sebebide önceki mesajımda dediğim gibi kullanım esnasında havalı yada elektrikli silahlara oranla çokdaha fazla zaman ve efor sarf edildiği için...
genel olarak sorum şu yönde, mümkünse +500fps yay sistemli, upgrade parçası bol, iyi marka bir sniper önerebilirmisiniz? fiyat 500 dolardan fazla olmazsa iyi olur...
Thracian
22-10-2015, 00:33
yaylı silahlara fps sınırlaması olmadığını biliyorum. sebebide önceki mesajımda dediğim gibi kullanım esnasında havalı yada elektrikli silahlara oranla çokdaha fazla zaman ve efor sarf edildiği için...
Benim en son hatırladığım,
5metreden semi 320fps tabanca veya aeg
10 metre minimum menzil semi & auto 400 fps
Bolt Action 550 fps limit sınırlaması var
genel olarak sorum şu yönde, mümkünse +500fps yay sistemli, upgrade parçası bol, iyi marka bir sniper önerebilirmisiniz? fiyat 500 dolardan fazla olmazsa iyi olur...
Tokyo Mariu VSR 10, sadece SD220 (yay tam aklımda değil ) yay değiştirip, 550 fps alabilirsin. Zamanla tetik sıyırma yaptığında çelik bi tetik alır devam edersin. Ayrıca hop-up ve namlu tamamen kullanıcıya kalmış. Sniper olmak güzel fikir olsada karakterinize uygun değilse çabuk vazgeçersiniz. Üzerinize saniyede 25 boncuk atanla siz 3 saniye 1 boncuk atıyorsunuz. AEG 0,2 yada 0,25 kullanırken siz 0,35 kullanıp aynı hızda atacaksınız. Tek farkınız o size 25 metreden sıkarken siz 30 metreden sıkabilieceksiniz. 24 metreden daha yakında ise şansınız yok.
5-6 sene önce 25-25 bi oyunda, bizim tarafta bir m249 ve sr-25 vardı (bi sr25 bendim) tepenin üst mevzisindeydik. 3 kişi 25 kişiye adım attırmadık. En iyi sniperların asagıdan bize attığı BB lerden matrix yapıp kurtuluyorduk.
Arti, bina içi oyunları gönlünüze göre oynayamayabilirsiniz sniper ile. Haritalar son zamanlarda genelde binalı oluyor. Bizim 3 oyunumuzdan ikisi ya ömerli otel, ya dilovasi yazlık
Kanada'dan başladım oynamaya, burada da gittim bir iki ama niyeyse buradaki ekiplerle frekansımız uyuşmamıştı pek. Sonra bir daha vakit ayıramadım bende.
FPS limitleri çok önemli. Başlangıç için sniper bence de gereksiz. İyi bir hop up ve uzun namlu ile zaten aeg ler gayet isabetli oluyor uzun menzilde. Arkadaşların dedikleri gibi zaten o kadar uzun açıklık pek bulamıyorsun. Hakkıyla sniper olman için ghillie suit şart, çünkü oturup bekleyeceksin gizleneceksin. Sen hedef bulana kadara miller 3-4 defa ölüp yeniden doğar :D
Bu arada benim ısınımama sebebim her konudaki toplumsal hırsın buryada yansımasıydı. Sonuçta tamamen şeref ve onur üzerine kurulu bir oyun. Vurulan kişinin vuruldum deyip çıkması lazım. Vurdum vurulmadım kavgası çıkmayan oyun yoktu benim katıldıklarımda ama dediğim gibi belki de şansa denk geldi.
Tech ekibi olarak takım kurmak isterseniz ben varım :) v3 gearbox ı da yalayıp yutmuştum zamanında, hala tamir de yardımcı olabilirim sanırım :D
Benim en son hatırladığım,
5metreden semi 320fps tabanca veya aeg
10 metre minimum menzil semi & auto 400 fps
Bolt Action 550 fps limit sınırlaması var
Tokyo Mariu VSR 10, sadece SD220 (yay tam aklımda değil ) yay değiştirip, 550 fps alabilirsin. Zamanla tetik sıyırma yaptığında çelik bi tetik alır devam edersin. Ayrıca hop-up ve namlu tamamen kullanıcıya kalmış. Sniper olmak güzel fikir olsada karakterinize uygun değilse çabuk vazgeçersiniz. Üzerinize saniyede 25 boncuk atanla siz 3 saniye 1 boncuk atıyorsunuz. AEG 0,2 yada 0,25 kullanırken siz 0,35 kullanıp aynı hızda atacaksınız. Tek farkınız o size 25 metreden sıkarken siz 30 metreden sıkabilieceksiniz. 24 metreden daha yakında ise şansınız yok.
5-6 sene önce 25-25 bi oyunda, bizim tarafta bir m249 ve sr-25 vardı (bi sr25 bendim) tepenin üst mevzisindeydik. 3 kişi 25 kişiye adım attırmadık. En iyi sniperların asagıdan bize attığı BB lerden matrix yapıp kurtuluyorduk.
Bu iş birazda oynanan haritaya alana göre değişir. Bol ormanlık bi alanda çalı çırpılı güzel bi kamuflaj ile iyi bir yerde yatılan pusuyla keyifli olacaktır :)
Bu arada yiğit oynafiğin grubu da dikkate al . Kendimin dahil oldgu airsoft istanbul grubunu tavsiye etmiyorum. Search and destroy un ötesine geçemiyoruz. Tamam eyw zombilik yapan fln pek yok ama ego patlamasi yaşayanlar war.
Hee birde sürekli kazanan takımda olmaliyimcılar.
Birde avci koru harici güzel sniper oynanacak haritaya prk denk gelmedim. Bnmde tavsiyem otomatik bir g&g ile başlaman.
gurkanerkan
22-10-2015, 13:20
Sanırım bu arkadaşı izlediniz :)
https://www.youtube.com/watch?v=CU5vVPhWMuc
Black_Eagle
22-10-2015, 14:22
aslında tech olarak takım falan kurabiliriz baya bir ilgilenen varmış
kelalper
22-10-2015, 16:06
valla ben gerçekten kafayı yiyecek kadar çok araştırdım ne almalıyım ne kullanmalıyım vs diye bütün ekipmanı kurmak için liste yaptım ama arkadaşım gel 1-2 kere takıl benim silahlarla falan beğenirsen devam edersin dedi. Bi kaç egosu tavan yapmış, bi boktan haberi olmayan, arazide ne yapması gerektiğini bilmeyen ve takımı o şekilde yönetmeye çalışan gerizekalılar ve 20 kere vurulduğu halde oynamaya devam eden şerefsizler yüzünden bulaşmadım. Çünkü oyun içinde bildiğin zıvanadan çıkıosun. Scopedan herifin irkildiğini görüyorsun canı acıyor oynamaya devam ediyor. Daha da vurucam diye hırs yapıosun sinirden, bu seferde kontrolsüz oynadığın için vuruluosun. Oyundan sonra kaç kişiyi gerçekten dövüyodum.
Arkadaşta bana senin sinirleneceğini bildiğim için dene dedim sen dayanamazsın bu tip olaylara ama hep var, takmaman gerek dedi. Hileler yüzünden CS, starcraft, lock on u bırakmış adamım sinir stres yaşamiim diye canlısına hiç gelemem.
Black_Eagle
22-10-2015, 16:32
valla ben gerçekten kafayı yiyecek kadar çok araştırdım ne almalıyım ne kullanmalıyım vs diye bütün ekipmanı kurmak için liste yaptım ama arkadaşım gel 1-2 kere takıl benim silahlarla falan beğenirsen devam edersin dedi. Bi kaç egosu tavan yapmış, bi boktan haberi olmayan, arazide ne yapması gerektiğini bilmeyen ve takımı o şekilde yönetmeye çalışan gerizekalılar ve 20 kere vurulduğu halde oynamaya devam eden şerefsizler yüzünden bulaşmadım. Çünkü oyun içinde bildiğin zıvanadan çıkıosun. Scopedan herifin irkildiğini görüyorsun canı acıyor oynamaya devam ediyor. Daha da vurucam diye hırs yapıosun sinirden, bu seferde kontrolsüz oynadığın için vuruluosun. Oyundan sonra kaç kişiyi gerçekten dövüyodum.
Arkadaşta bana senin sinirleneceğini bildiğim için dene dedim sen dayanamazsın bu tip olaylara ama hep var, takmaman gerek dedi. Hileler yüzünden CS, starcraft, lock on u bırakmış adamım sinir stres yaşamiim diye canlısına hiç gelemem.
Ben 5 yıl önce kadar falan bırakmıştım, 1 2 ay kadar önce airsoft istanbulla tekrar bulaştım , vurulup çıkma konusunda en iyileri diyebilirim. Fps sınırıda yok tam istediğim gibi bir grup. Oyunlarda dediğiniz gibi dürüstlük çok önemli ilk başladığım yıllarda oynadığım arkadaşlarda iyiydi hatta hiç unutmam yoğun ağaçlı bir alanı 2 kişi falan taramıştı bize direk gelen boncuk olmadı ağaç dallarından yapraklarından ötürü bizim üzerimize yukardan bb düştü baktım yanımdaki vuruldum diye çıktı. Lan dedim vurulmadık bb yukardan düşüyor dala çarpıp sekip gelse neyse bildiğin serbest düşüşle üstümüze düştü yok yok farketmez dedi onun yüzünden bende çıktım vuruldum diye :)) yani bu tarz adamlarla zevkli ama zombi çoksa can sıkıcı olabiliyor
Ben 5 yıl önce kadar falan bırakmıştım, 1 2 ay kadar önce airsoft istanbulla tekrar bulaştım , vurulup çıkma konusunda en iyileri diyebilirim. Fps sınırıda yok tam istediğim gibi bir grup. Oyunlarda dediğiniz gibi dürüstlük çok önemli ilk başladığım yıllarda oynadığım arkadaşlarda iyiydi hatta hiç unutmam yoğun ağaçlı bir alanı 2 kişi falan taramıştı bize direk gelen boncuk olmadı ağaç dallarından yapraklarından ötürü bizim üzerimize yukardan bb düştü baktım yanımdaki vuruldum diye çıktı. Lan dedim vurulmadık bb yukardan düşüyor dala çarpıp sekip gelse neyse bildiğin serbest düşüşle üstümüze düştü yok yok farketmez dedi onun yüzünden bende çıktım vuruldum diye :)) yani bu tarz adamlarla zevkli ama zombi çoksa can sıkıcı olabiliyor
Bende airsoft istanbul ile oynuyorum. Fps limiti olmamasi ve zombie lik olmamasi baya ii diyebilirim. Ama ego sorunu burada da war.
Skyhawk34
23-10-2015, 08:11
Bence gamonun kurmali paradutlu mermi atanini al en kalitelisi onlar yigit
Koyde onunla peynir trnekedi bile deliyom
Saka lan saka :D
Bende bi tane m16 var eksikletini giderio bikac yerde musabakaya gitmeyi dusunuyorum sararsa devamını getirecegim
Ayriyeten de konuyu takipteyim
Bence gamonun kurmali paradutlu mermi atanini al en kalitelisi onlar yigit
Koyde onunla peynir trnekedi bile deliyom
Saka lan saka :D
Bende bi tane m16 var eksikletini giderio bikac yerde musabakaya gitmeyi dusunuyorum sararsa devamını getirecegim
Ayriyeten de konuyu takipteyim
bu hafta pazar günü ömerli otel oyununa bekleriz. bir tek gözlüğünü al gel mesh.
foruma üye ol , kendini tanit , oyuncaksiz geleceğini belirt , emin ol orda oyuncaksiz kalmazsin sana elbet birisi yedek oyuncağini verir.=)
kelalper
23-10-2015, 09:58
ego sorunlu büyük erkekler olunca bildiğin ölüme götürüyor takımı. Bana diyor ki sen göbekten git. Ulan en iri adam benim zaten sanki tokatla adam öldürücem. Kenara kaçtıkça telsizden beynimi yedi ortaya gel diye. Valla bb yi kafasına sıkacaktım. Kanyon gibi bi yere takımı sokmaya bile çalıştı buradan gidelim burayı kullanıcağımızı tahmin etmezler diyo mal osman. Kimse girmio tamam ben xle beraber giriorum dio 2 dakika sonra vuruldum medic ananonsu. Medici yollamayınca da sinirlenio.
ego sorunlu büyük erkekler olunca bildiğin ölüme götürüyor takımı. Bana diyor ki sen göbekten git. Ulan en iri adam benim zaten sanki tokatla adam öldürücem. Kenara kaçtıkça telsizden beynimi yedi ortaya gel diye. Valla bb yi kafasına sıkacaktım. Kanyon gibi bi yere takımı sokmaya bile çalıştı buradan gidelim burayı kullanıcağımızı tahmin etmezler diyo mal osman. Kimse girmio tamam ben xle beraber giriorum dio 2 dakika sonra vuruldum medic ananonsu. Medici yollamayınca da sinirlenio.
Tam tekrar acaba mı derken vazgeçtim yazını okuyunca. Kanada'da 24 saat operasyon yaptık en ufak böyle dangolozluk olmadı.
Skyhawk34
23-10-2015, 14:32
bu hafta pazar günü ömerli otel oyununa bekleriz. bir tek gözlüğünü al gel mesh.
foruma üye ol , kendini tanit , oyuncaksiz geleceğini belirt , emin ol orda oyuncaksiz kalmazsin sana elbet birisi yedek oyuncağini verir.=)
abi ugrasıp bana mesaj yazdıgın için teşekkür ederim detayları müsait oldugumda arayıp ogrenecegım senden gerçi tüm detayları neredeyse vermişsinde gene bi konusuruuz Teşekkürler :)