Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 & Fiesta

LanseloT
14-11-2015, 15:07
Herkese iyi forumlar, 30.000TL gibi bir bütçeniz olsa siz olsaydınız bu iki araçtan hangisini tercih edip alırdınız ?

Öncelikle şunları belirtmek isterim ki, dizel araç kullandım fakat dizel bir araç sahibi olmadım.Bakımları nasıldır, nedir bilgim yok açıkçası.
Fiesta (2009-2013) derseniz eğer 1,25 Trend modelinin LPG'li olanlarından düşünüyorum, dizel motorun sesinden dolayı ve yakıttan tasarruf için.

Normalde Fransız araçlarını pek beğenmiyorum gerek malzeme kalitesi olsun, gerek dış dizaynları olsun.Böyle diyen biri olarak nedense 207'nin şeklini gerçekten çok beğendim ve görsel anlamda ebat olarak Fiesta'dan biraz daha gözüme hoş geldi diyebilirim.Özellikle 17" jant seçenekleri var 2 modeli de harika duruyor arabayla :)
Biri RC jantı sanırım diğeri de ona benzer çok kollu bir modeli olan jant.Üzerinde bu jantlardan varsa çok hoşuma gidiyor diyebilirim.

Sunroof konusuna gelince ise, 2.araç olarak kullanacağım bir otomobil olduğu için olursa da olmazsa da çok önemi yok.Ama gönül de ister tabi, bu açılardan bakacak olursak 207 bana biraz daha cazip geliyor.Fiesta'nın böyle bir seçeneği hiç yok.

Bu araçların artıları eksileri nedir bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.Ayrıca Peugeot'un bana önerebileceğiniz motoru sizce ne olur ? Sanırım 1.4i 75 HP, bir de 1.4i 16V 90 HP motor seçeneği var benzinlide.Dizelde ise 1.4Hdi.
Sizce piyasada daha çok tutulanı veya sizin önerileriniz hangisinden yana olur ?

207'ye son zamanlarda biraz daha kanım ısınmaya başladı görsel olarak.Açıkçası 2.bir araç için hangisi tercih edilebilir, şehiriçi,şehirdışı kullanımda hangisi daha ekonomiktir ?

Tavsiye ve fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.. :)

i-vtec07
14-11-2015, 16:02
Her ikisinede bindim, ben fiestanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. motor olarak yorum yapmam doğru olmaz, bindiklerimin ikiside dizeldi, dizelleri aynı motor zaten, siz benzinlilerini sormuşsunuz .

fiesta +1

LanseloT
14-11-2015, 17:10
Her ikisinede bindim, ben fiestanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. motor olarak yorum yapmam doğru olmaz, bindiklerimin ikiside dizeldi, dizelleri aynı motor zaten, siz benzinlilerini sormuşsunuz .

fiesta +1

İlgi ve alakanızdan dolayı öncelikle teşekkür ediyorum, ikisi de 1.4 dizel olduğu için aynıdır az çok.Belki 1.4 lpgli ya da 1.4dizel kullanan arkadaşlar varsa onlar yazarlar diye onlara da sormak istemiştim de km deki yakıt tüketimini.Teşekkür ederim tekrardan sağolun hocam.

GTD35
14-11-2015, 18:11
Bende 2011 model 1.4 tdci fiesta var motor sesi konusun da başarısız bana göre ama 2012 model ve sonrasın da bu sorun çözülmüş deniyor. Yakıt tüketimi olarak hergün okula gidip geliyorum genelde şehir için ortalamam 5.6 civarların da geziniyor. Arka oturma alanı biraz dar. Yol tutuş hiç beklediğimden daha iyi. Performans 1.4 e göre tatminkar ama pek bişey beklemeyin. Benim ki en dolu versiyonu olduğu donanım anlamın da eksik bulduğum birşey yok. Bir de fiestalar da olan kronik problemlerin hepsini yaşadım klima ayaklara veya göğüse ayarlasanız bile sadece tek bir yerden hava üflüyor ve manevralar da direksiyon ses yapıyor ama sürüşü engelleyecek problemler değiller.

tuFAN
14-11-2015, 18:15
Aşağıdaki link yardımcı olur sanırım

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/206319-2008-peugeot-207-1-6-hdi-fiesta-1-4-tdci-2010-hangisi.html?highlight=207+fiesta

GTD35
14-11-2015, 18:19
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/206319-2008-peugeot-207-1-6-hdi-fiesta-1-4-tdci-2010-hangisi.html?highlight=207+fiesta

Motor açısın dan 207 derdim.

jr1905
14-11-2015, 18:20
207nin 75 hplik olan modelleri 17 jantla çok fazla hantallaşmakta bu sıkıntı yaratabilir. Onun dışında kırmızı renk ve sunrooflu bir 207 fiestadan görüntü olarak çok daha yakışıklı durur.

huseyinturk
14-11-2015, 18:40
207 ile fiesta arasında ayrı mutfaklı ev ile amerikan mutfaklı ev kadar fark var. İkiside 2+1 ama birinin mutfağı ayrı. 207 derim ben

by serçe
14-11-2015, 19:51
207 benzinlisi hiç tatmin edici değil tavsiye etmem fiestanında ona nazaran öyle dizel derseniz ikisininde dizel motoru aynı bir fark yok pek , görselliğe gelince fiesta daha kemikli bir yapıya sahip sağlamlık olarak daha iyi 207 biraz nazik bir araç ama yakışıklılık ve iç dizayn olarak 207 derim daha geniş ve rahattır dizelde düşünürseniz 17 jantın hantallığını yazılımla hertürlü kapatırsınız birazdaha kurcalayarak dp düz boru ve cooler zinciriyle güzel değerler ve zevkli araba oluyor fiesta ile 207 he ben bunlar ile uğraşamam derseniz 1.6 hdi 207 bakacaksınız ama o rakamlara ne kadar sağlıklı alırsınız bilmem aklında kalan başka bir soru olursa pm at yardımcı olmaya çalışırım

yiiter
14-11-2015, 20:30
30 Bin Tl Civarında Clio 3 PH2 lerde düşünülebilir.

207 Fiesta arasında kalcak olsam, direk Fiesta derim 207 bana dar ve bunaltıcı geliyor camları felan mı küçük nedir anlamadım :)

İkisininde Dizel motorları aynı, şu anda baktığın zaman LPG litre fiyatı olarak gayet ucuz aslında LPG li araç daha ekonomik olabiliyor yakıt konusunda tek sorun kapalı otoparka (AVM) girememek olur sanırım.

Ayrıca C3 de bulabilirsin o fiyata hem dizel hem benzinli olarak

Edit C3 eklemesi

LanseloT
18-11-2015, 11:39
Teşekkürler yardımcı olduğunuz için, 207 1.4hdi sanırım daha çok tutuluyor benzinli modellerine göre.
207 aracı olan arkadaşların ya da bilgi sahibi olan arkadaşlara, kronik sorunları var mıdır varsa nelerdir diye sormak isterim.

MDeniz
18-11-2015, 14:06
1.4 hdi bende arıyorum kafama göre yatan bir araç adanada bulduğum zaman alacağım tabikide 1.6 sını bulursanız 1.6 hdi yi alın mutlaka. adanada 1.6 sı satılık düzgün yok ondan dolayı 1.4 lere sardım bende.

No23
19-11-2015, 09:34
207 kullanan çok arkadaşım olduğu için nacizane fikrimi söyleyim. 1.4 hdi bilindiği üzere birçok markada yaygın kullanılıyor. 207 fiestadan çok az bir farkta olsa bence daha atik 1.4 hdi motorda. 1.6 hdi tadından yenmez 207 de. kronik sorun olarak fiesta hakkında bilgim yok ancak 207 de direksiyon kutusunda belki tıkırtı burcu ses yapabilir, tamiri 200 liradır tornacı abilerimiz burcu değiştirir ve sıkıntı biter. birde ön göğüste kalkma kroniktir. tamiri çok basittir. eğer 207 alırsanız dışardan ön camın göğüsle olan birleşimini kontrol ederek alın. camı karşınıza aldığınızda tam orta kısım hafif havaya kalk duruyorsa tamirini alacağınız kişiye yaptırarak alın. döşeme ve trim işleriyle uğraşanlar hemen tamirini yaparlar. motor olarak kronik birşey yok bildiğim kadarıyla. 1.4 hdi ve 1.6 hdi (hdi ve tdci motorlar aynı çok ufak nüanslar varsa da bilmiyorum) kendini kanıtlamış motorlar, parçaları zibil gibi heryerde var parça sıkıntısı yok. iki aracında benzinlisini önermem, turbo benzinli tabiki harika ama cep yoruyor :)

fiestayı da gözlemleme şansım oldu. fiestanın yalıtımı 207 den bir tık daha önde gibi geldi bana. 207 daha geniş. fiesta daha yüksek bir araç. teknik verilere bakıp karşılaştıramadım ancak 207 nin teker arası daha geniş gibi geldi, belki kasanın genişliği nedeniyle göz yanılmasıdır. iki araçta da virajda fazla sıkınca önden kayma eğilimi var ancak 3.5 luk yayla 207 daha iyi oluyor. arkadaşım 7 cm düşürdü 207 yi ve 205/17 lastik var, araç çok sertleşti ancak şaşırtıcı derecede tutunuyor araba, kendisi bile şaşırdı.

B.Koçer
19-11-2015, 10:03
O paralara model yılı düşürüp

segment yükseltin derim ben :)

RSX
21-11-2015, 23:51
207 1.6 hdi feline kullanıcısıyım biraz narin ve titizseniz hiç sıkıntınız olmaz her ne kadar fransız kötü deselerde motoruyla 207 fiestanın önünde gelir. Yakışıklılığına hiç söz etmiyorum bile, fiesta kıyaslanmaz.

BERKAY
22-11-2015, 12:20
2012 1.4 tdci trend donanım fiesta var bende de.euro 5 ile euro 4 motor arasında ses olarak çok fark var bunu belirteyim bendeki euro5 ve daha sessiz çalışıyor,bunun dışında kronik direksiyon problemi benım aracımda da var parke yollarda rahatsız edici.bence fiestanın oturma pozisyonu ve direksiyon hissiyatı fiesta da çok daha iyi,parasal anlamda aynı rakamlara 207 nın daha donanımlısı bulunabiliyor.yakışıklılık konusu göreceli ben 207 nın camlarını cok gereksız büyük buluyorum yandan arabanın ıcı akvaryum gıbı mesela aynı sekılde arka cam hizası cok aşşada ense traşı gorunuyo şöförün :).Ben sizin yerinizde olsam 30lu rakamlara b sınıfı değil c sınıfı bakardım bu paraların hakkı bu arabalar değiller şahsi kanaatim.focus 1.6tdci 110luk bulunabılır o rakamlara

UmitKC
21-01-2016, 09:39
207 sahibi olarak mantık cercevesınde kesınlıkle tavsiye ederim...Siyah RC jantlı aslan var bende 1,4 benzınlı .. tüp yok yakıt da 27-30 krs arasında ..kendıne baktıran benliğini belli eden keyıflı konforlu bi araç .. tavsiye ederim..