Orijinalini görmek için tıklayınız : BOSCH | GPO 14CE Polisher
Merhaba Arkadaşlar;
Bu Detailing (Detaycılık) işine Nerden bulaştım bilemiyorum, ama şu sıralar bütün benliğimi ele geçirdiğini itiraf etmeliyim.. Sanıyorum Arabasını Evladı "gibi" seven herkesin eninde sonunda varacağı nihai durak burası :)
Biraz Parlasın,
Aman Hareleride Alayım,
Yok Rötüşte Yaparım,
Aaa buda su zımparası bu nasıl kullanılıyor acaba?
Derken;
Bi anda gecenin bir körü Hırdavat Sitelerinde Polisaj makinesi ararken yakaladım kendimi..
Neyse Lafı Fazla Uzatmayayım;
Uzun araştırmalarım sonucu Bu işte kullanılacak üç aletten biri olan BOSCH GPO 14 CE Profesyonel Polisaj makinasında karar kıldım.. ve Güzel bir indirim yakalayıp 674TL karşılığında Mal Edindim Kendime ve Nihayet bu gün geldi.. ilginçtir ben istanbul firması beklerken Kayseriden Geldi Malzeme, Adamlar Türkiye Distribütörü Yanlış Olmasın, ve Kayseride.. Yani Bir Liman olsaymış Kayseride düşünün ne olurmuş.. Bu olmamış hali.. neyse yine çenem düştü geçelim ürünü tanıtmaya;
Bi kaç tane fotosunu ve videosunu çekmeye çalıştım; elzem olarak söyleyebileceğim.. Aletin Yanında Tabla ve Ped gelmemesi ve bir Saklama kutusunun Bulunmaması.. Tabla ve Ped leri Taşeron firmaya yaptırıyormuş Bosch, gelen şikayetlerden sonra kaldırmış satıştan, müşteriye bırakmış seçimi.. Bence Mantıklı Ancak Bosch gibi bir firma Tabla ve Ped'i de kendi üretebilmeli Zira Toplu iğneden Buzdolabına, Mixerden Kepçeye kadar bir dolu Üretim Bandı ve Sınıfı olan bir Markanın kendi Polisaj Pedinin olmaması Büyük eksiklik.. Bir diğer Nokta ise Taşıma ve Saklama çantası.. Kıytırık diye tabir edebileceğimiz bir çok Market Raf Ametör ürünlerinde bile Çanta varken Bosch gibi bir Markanın Polisaj Aletinin Prof Seride Çantasız gelmeside Ayrıca aciziyet.. onada çok kızgınım ancak bununla birlikte kutudan çıkan malzemenin kalitesi dokusu hissiyatı ve evladiyelik hissi uyandırması unutturuyor insana bu tür küçük ayrıntıları.. Umarım "Karakaçan" üzerinde yapacağımız Makyaj işlemlerindede aynı hissiyatı yaşatır makina bana.. şimdilik bu kadar uyrun görseller ve video aşağıda.. iyi seyirler..
https://farm6.staticflickr.com/5829/22654751854_bde3a0d9bc_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/776/23256994546_e27864433b_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/755/23200505881_098cd42575_c.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5723/22915185939_b38e573178_c.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5756/22889002837_7c345611aa_c.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=8rem7VQyzpY
Dipnot: Tabla ve Ped çıkmıyor demiştik içinden o konuda başlangıç için Befar plus 150mm düşünüyorum (Cuting, Polishing, Finishing), Tabi Aşındırıcı Kombinasyonlarıda önemli O konuda da Megiuars After Market ürünlerine güveniyorum..
Hocam benim tavsiyem bosch gibi bir makine alıp, yanına befar pad yada meg in asindiricilarini kullanmakkullanmak pek uyumlu olmaz. Bana sorarsanız lake country pad seti alın. Yanına auto hd yün pad alın oda kenarda dursun. Asindirici olarak ise şahsen Scholl Concept serisini oneririm makineniz hayirli olsun. Hafif ve kullanışlı bir makine.
Virüsü fena kapmışsın geçmiş olsun :D Aynı makineyi aldım ve kısa zamanda sattım.Makine tam fiyat performans makinesi.Ayılmaz bayılmaz işini düzgün yaparsın.Hafif ve ergonomik yüzeyde rahat hareket edersin.Motoru ufaktır ama güçlüdür.Benim eksi gördüğüm yanı tetik kitleme mekanizması pratik değil.İkinci ve satma sebebine neden olan kusuru yüksek devirde baskı yaptığın zaman dişli sesinin aşırı artması.İyi günlerde kullan :)
Hocam benim tavsiyem bosch gibi bir makine alıp, yanına befar pad yada meg in asindiricilarini kullanmakkullanmak pek uyumlu olmaz. Bana sorarsanız lake country pad seti alın. Yanına auto hd yün pad alın oda kenarda dursun. Asindirici olarak ise şahsen Scholl Concept serisini oneririm makineniz hayirli olsun. Hafif ve kullanışlı bir makine.
Lake Country'yi öneren ikinci Ehil kişisin Hocam, Befar'ı Başlangıç olsun diye düşünüyordum ama Masrafa girdik madem Oda tek olsun.. Aracım Derin Siyah, Meg 205 le ufak bir cut işlemiyle başlamak istiyordum School Concepte bunun Karşılığı nedir ? yada Varmı Hare ve ince kılcal çiziklerden beni kurtaracak bir Scholl Concept serisi.. Finis işleminde fk100P ye geçmemi ısrarla öneriyorlar bu konuda ne dersin ben aşındırıcı olarak meg compound finishing olarak 3M Finish kullanmayı tasarlıyordum..
Lake Country'yi öneren ikinci Ehil kişisin Hocam, Befar'ı Başlangıç olsun diye düşünüyordum ama Masrafa girdik madem Oda tek olsun.. Aracım Derin Siyah, Meg 25 le ufak bir cut işlemiyle başlamak istiyordum School Comcepte bunun Karşılığı nedir ? yada Varmı Hare ve ince kılcal çiziklerden beni kurtaracak bir Scholl Concept serisi.. Finis işleminde fk100P ye geçmemi ısrarla öneriyorlar bu konuda ne dersin ben aşındırıcı olarak meg compound finishing olarak 3M Finish kullanmayı tasarlıyordum..
Ben Scholl S3 ve S30 kullandım. S3 meg105 ile aynı ayardadir. ama meg105 gibi kuruma yapmmaz. Meg serisi çok çabuk kuruyor. Amator birisi için S3 daha kullanışlı. Daha uzun sure çalışıyorsunuz. S30 ise finishing için kullandım. Meg205 ile aynı ayardadir. S30 bence cutting yapmaya pek uygun değil ama belki cutting pad yada polisin pad ile denenip bakılabilir. Açıkcasi denemedim.
-Murat Özcan-
25-11-2015, 12:02
Bunların amatörlere göre olanı varsa neler tavsiye edersiniz arkadaşlar bende amatör olanlarını düşünüyorum
Bunların amatörlere göre olanı varsa neler tavsiye edersiniz arkadaşlar bende amatör olanlarını düşünüyorum
Einhell Amatör işlemler için denenebilir
Çok güzel bir makine aldın , güzel günlerde parlat ..
Virüsü fena kapmışsın geçmiş olsun :D Aynı makineyi aldım ve kısa zamanda sattım.Makine tam fiyat performans makinesi.Ayılmaz bayılmaz işini düzgün yaparsın.Hafif ve ergonomik yüzeyde rahat hareket edersin.Motoru ufaktır ama güçlüdür.Benim eksi gördüğüm yanı tetik kitleme mekanizması pratik değil.İkinci ve satma sebebine neden olan kusuru yüksek devirde baskı yaptığın zaman dişli sesinin aşırı artması.İyi günlerde kullan :)
Aynen Hocam Deneme amaçlı Kadife bir keçe ile botları ve ayakkabıları parlatayım dedim tetik kilitleme çok hoşuma gitti ve gayet pratik geldi bana acaba eski modeli (dişli mekanizması demir olan) olabilirmi sizin bahsettiğiniz?
Ve Nihayet 150 lirayı aşkın bir fiyata "Lake Country Pad" Setimizide Sipariş ettik; yolda geliyor kendileri..
# Lake Country CCS Yellow Foam Cutting Pad - 130mm
# Lake Country CCS Orange Foam Light Cutting Pad - 140mm
# Lake Country CCS Red Foam Wax/Sealant Pad - 140mm
# Lake Country CCS Black Finishing Pad - 152mm
Pede bu kadar para dökünce Polisaj Tablası almaya Para kalmadı nerdeyse :) şimdilik Dekorun yada Befar'ın 125mm lik tablasıyla idare edip daha sonra "Adams" yada Manzerna olarak Tablada almayı düşünüyorum Tabi Ölçü Artacak biraz..
Fena Girdik bu işe ya hakkımızda hayırlısı
Not; Bu gün 115mm lik bir tablaya Hırdavat Marketten aldığım bir Kadife keçeyi takarak geçenlerde temizleyip "wolly" deri koruma ve bakım setiyle elden geçirdiğim ve derinin emmesi için kenarda beklettiğim Botlarım ve Skarpin ayakkabılarımda deneme fırsatı buldum makinayı.. Aletin kullanımı pek keyifli, tetik kilitleme mekanizması olsun, gürültüsüzlüğü ve devir ayarı olsun. ve hafifliğinden mütevellit tek elle plisaj yapabiliniyor, araçta yada mobilya zımparasında zevkle kullanılacağı belli ;) kullanımı ve ergonomisi hoşuma gitti gerçekten öyle olunca dayanamadım tekzenden birde çanta kaptım geldim şimdi bir 5. hırdavat çantam daha oldu evde sanıyorum Eşim yakında boşar beni :D
pedler şunlar; Sadece beyaz, yeşil ve mavi yok onlarıda daha sonra daha büyük çapta almak için geri bıraktım ; Şimdi pedler gelince küçük bir deneme yapacağım meg compound ve 3M Finshing ile Aklımda ise Chemical Guys 36 ve Fk100P var ileriye dönük..
http://www.rollupandshine.com/ekmps/shops/rollupandshine/resources/Products/lake-country-ccs-pad-set.jpg
Hocam padleriniz de hayirli olsun. Giden parayı takmayin, sonuçta yaptiginizda çok fazla keyif alacaksınız ve dışarda yaptırmaya 1kerede vereceğiniz parayla tüm malzemeleri almis oldunuz. Benim size son 1 tavsiyem olacak :) bana kalırsa bu kadar proff malzemeler almisken nano veya seramik uygulama yakışır :) bence iyice araştırın hangi ürünü seçeceğinizi ve nasıl uygulandığını buna gore karar verip son vuruşu yapın derim. yapmisken tam olsun. kapalı garajiniz varsa şayet ve yıkama olayına dikkat ederseniz 1.5 seneden aşağı sürmez koruması ve parlaklığı. işin sonu hocam :)
Yukarda da dediğim gibi Uzun araştırmalarım ve F/P denklemindeki yeri ve uzun vade kullanımı açısından faiş Fiyatına rağmen Lake Country CCS den 4 Adet Pad Almıştım Hepsi değil Ama Turuncu ve Kırmızı Olan Elime ulaştı Çeyizimizdeki Yerini aldılar çoktan şimdi sıra Siyah Ve Sarıda, bununla birlikte Tabla içinde Manzerna yada Adams Düşünüyordum Performanslarından ötürü Ancak Nerdeyse Amatör bir polisaj makinası parasına denk gelince yurt dışı tablaların yurt içi BEFAR ve DEKOR ürünlerine yöneldim.. yinede Aklım Adams ve Manzerna dan :)
Pad'lerin Özellikleri Şu Şekilde
# Lake Country CCS Yellow "Foam Cutting Pad" - 130mm
# Lake Country CCS Orange "Foam Light Cutting Pad" - 140mm
# Lake Country CCS Red "Foam Wax/Sealant Pad" - 140mm
# Lake Country CCS Black "Finishing Pad" - 152mm
Pede bu kadar para dökünce Polisaj Tablası almaya Para kalmadı nerdeyse :)
Fena Girdik bu işe ya hakkımızda hayırlısı
https://farm6.staticflickr.com/5787/22800056104_36eedd7015_c.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5657/22800055674_9e384c6eff_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/705/23060427139_20cf8274f9_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/761/23428405725_6a5bef7763_c.jpg
Kuzu Postu ve Kadife Polishlerimizde hazır ancak onları kaportadan ziyade, başka yerlerde (Krom Aksam, Deri Aksam) Kullanmayı düşünüyorum.. İlerde belki Koltuk ve Yumuşak Kumaş temizliği içinde Kumaş Pad'ide alabilirim..
Şimdilik çeyizimizin Son Hali bu :)
https://farm1.staticflickr.com/576/23345861821_667dd51f16_c.jpg
Hocam padleriniz de hayirli olsun. Giden parayı takmayin, sonuçta yaptiginizda çok fazla keyif alacaksınız ve dışarda yaptırmaya 1kerede vereceğiniz parayla tüm malzemeleri almis oldunuz. Benim size son 1 tavsiyem olacak :) bana kalırsa bu kadar proff malzemeler almisken nano veya seramik uygulama yakışır :) bence iyice araştırın hangi ürünü seçeceğinizi ve nasıl uygulandığını buna gore karar verip son vuruşu yapın derim. yapmisken tam olsun. kapalı garajiniz varsa şayet ve yıkama olayına dikkat ederseniz 1.5 seneden aşağı sürmez koruması ve parlaklığı. işin sonu hocam :)
Kapalı garajım mevcut iş oraya doğru gidiyor resmen, ancak ilk başta iyice bir deneyim kazanmak istiyorum hatta bunun için sanayiden çıkma bir parça (kaput, çamurluk, vesaire) bulup denemelerde yapmak istiyorum ancak işin ucu kaçacak diyede korkmuyor değilim :) Ulan biraz parlasın derken geldiğimiz noktaya bak :D
Şampuan ve Foam olayınıda araştırıyorum zaten Hare ve Çizik Giderim işleminin ardından Wax sürünce mecburen Kendi köpüğünü kendin Yap Moduna Girdim.. Araştırmalarım sonucu şu videodaki yada daha ufağı taşınabilir modifiyeli bir tarım aletiyle o işi çözmeyi düşünüyorum zira PH nötr şampuanın vakti geldide geçiyor bile.. Tabi Ped Kadar MF bezde önemli Yıkama eldivenide.. şu an için bayağı açıldım o yüzden mevcutlarla ilerlemek istiyorum yaza kadar ancak o konuda da araştırmalarım sürüyor yaza doğru komple prof Malzemeye geçmiş olurum..
Alakanıza Teşekkürler..
Hocam malzemeleriniz zaten yeterince prof :) siz bilirsiniz keyif meselesi tabi, düzenli wax surmek, patlayınca karşısına geçince izlemek ayrı keyif ama bana kalırsa nano gibi daha prof bir uygulamayı yapıp 1,5 - 2 sene kadar rahat keyif verici. emin olun zor bir tarafı yok. sadece uygularken 1-2 puff noktasi var. kapalı garaj ve belirttiğiniz gibi foam lance ile kullanirsaniz 2 bile görebilirsiniz. bence duruma bakın, baktınız polisaj olayını kivirabiliyorsunuz direkt yaslayin nanoyu gitsin :) nano da yüzey ne kadar düzgün ve yagsiz olursa o kadar iyi tutuluyor. polisajin durumuna gore sekillendirirsiniz. sadece biraz özgüven ve cesaret :) bol bol resim çekmeyi unutmayın hocam :)
berk1577
07-12-2015, 20:54
Selçuk abi sen zehiri çok kötü almışsın, çok keyifli bir uğraş ama bir o kadarda yorucu, tabikide değer :)