Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacamat nedir? Bilgiler Tavsiyeler
Deri altından vakum yolu ile kan alınmasına Hacamat deniyormuş, şimdi ilk defa duydum ve merak ettim yaptıran arkadaşlar var mı?
Fayda/yarar vs durumları nedir?
Dogru yapildiginda vucuttan pis kan atildigi icin faydasi var diye duymustum
mehmet6r
01-12-2015, 08:41
Ailemdenve çevremde birçok kişi yaptırdı, hepsi memnun. Sefer ayı geçsin ben de yaptırmayı düşünüyorum . Sırttan yapılan var baştan yapılan var genel olarak pis kanın toplandığı yerlerden yapıyorlar. Ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Neden diyeceksiniz? Ufak kardeşim epilepsi hastalığından ötürü konuşma güçlüğü çekiyordu. Hacamat sonrası bülbüle döndü :) diğer faidelerini çok rahat bulunabilir intenette zaten
driftboy
01-12-2015, 08:44
Öncelikle peygamber efendimizin sünnetlerindendir. Ayrıca hacamat ile ilgili hadislerde vardır. Ve ciddi anlamda biçok hastalığı rahatsızlığı düzeltir. Bizzat 2 abimdeki boyun fıtığı aylarca biçok ilaç vs vs ile düzelmedi, hacamatla neredeyse sabahında hiçbişey yoktu. Deri altında alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kandır.
Yaşlılıkta, kanı durmayan yarası iyileşmeyende, kalp yetmezliği olanlarda, kansızlarda, küçük çocuklarda, hamilelerde filan hacamat yapılmaz.
Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinuzit,
Tembellik, uyku fazlalığı,
Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı,
Prostat ve cinsel zayıflık,
Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk,
Hormon bozukluğu,
Yumurtalık hastalıkları,
Buna benzer birçok kadın hastalığı.
Kanser,
Cilt hastalıkları,
Sedef hastalığı,
Kısırlık,
süreklilik arz eden kronikleşmiş birçok hastalıklar,
Migren,
Romatizma,
Mide,
Bağırsak rahatsızlıkları,
Karaciğer yetersizliği,
Zihinsel ve ruhsal birçok hastalıklarda,
Böbrek hastalıklarında kan vermenin faydaları belirgindir.
Delilik,
cüzzam,
Gece körlüğü,
Alaca,
Baş ağrısı,
Diş,
Göz,
Kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.
Gibi daha birçok rahatsızlığa ciddi anlamda iyi gelir. Ama işi bilen, işi ticarete dökmemiş, temiz olan yerlerde yaptırılması gerekir. Sırf para kazanmak için yapanlardan uzak durulmalı. İyileşeyim derken mikrop kapıp daha kötü olma ihtimalide var.
pis olarak tabir edilen kanı temizleyen organlar zaten mevcutken psikolojik faydaları dışında ne faydası olabilir bunun? onun yerine gidin kan bağışı yapın hem insanlara hemde kendinize faydası olur
bilmediğimden soruyorum , pis kan nedir ? öyle bir depolama alanı mı var vücudun hiç duymadım ? RIP in söylediği bana daha mantıklı geldi açıkçası, kan bağışı yaparım zaten vücud yenisini üretip yenilenmiş olursun.
mehmet6r
01-12-2015, 09:07
pis olarak tabir edilen kanı temizleyen organlar zaten mevcutken psikolojik faydaları dışında ne faydası olabilir bunun? onun yerine gidin kan bağışı yapın hem insanlara hemde kendinize faydası olur
Hacamat ile kastedilen pis kan çok farklı, normalde her nefes alışverişinizde zaten akciğeriniz pis kanı ( CO2 bulunan kan) temizliyor. Hacamatta kastedilen pis kan damar yolunda olmayan, deri altında birikmiş ve neticede hala hücre ve ihtiyaçları var bunlarıda bulunduğu bölgedeki organlardan karşılayarak o bölgeye zarar veren kandır. Modern tıp bile yararlarını kabul etmiş ve günümüz birçok doktorları yapıyor. Yani sandığınız gibi sadece psikolojik etki yapmıyor :) Zaten çıkan kan pis ve ziyan gibi bir olay söz konusu değil ama kan bağışı hakkında bilinciniz için teşekkür ediyorum size.
Konu sahibi abime bu işin ticaretini yapanlardan uzak durması hakkında uyarıyorum, hacamat yapıldığı aydan bile etkilenen hassas bir uygulama.
Arkadaşım kadıköy yada üsküdar taraflarında yaptırmıştı ve Bu hoca çok güzel anlatıyor.
Bende araştırmıştım da niyetlenip bir türlü yaptıramadım ..
www.youtube.com/watch?v=Wtt3URYgZBU
mehmet6r
01-12-2015, 09:12
bilmediğimden soruyorum , pis kan nedir ? öyle bir depolama alanı mı var vücudun hiç duymadım ? RIP in söylediği bana daha mantıklı geldi açıkçası, kan bağışı yaparım zaten vücud yenisini üretip yenilenmiş olursun.
Normalde lisede kitaplardan öğrendiğimiz pis kan karbondioksitli kandır. Her nefes al ver de o kan oksijen ile akciğerde temizleniyor. Buradaki pis kandan kasıt damar yolunda olmayan, deri altı kanları vs ever dediğiniz gibi pis kanın toplandığı yerler var vucütta misal kalbin arkasaı sırt kısmı.
optimus_prime
01-12-2015, 09:40
ben de çok araştırdım ama bu türlü cesaret edip yaptıramadım iz falan kalır mı diye.
avcılarda çok hijyenik şartlarda yapan bi yer buldum ama yaptıracağınız zamanlar çok önemli
mesela ayın hareketlerine göre denizlerde git gel olduğu gibi vucut sıvıları da aynı etkiye maruz kalıyor. dolunay olduğu zaman en makbul olanıymış diye biliyorum.
sırtım ve boynum sürekli ağrıyor ofis ortamında oturmaktan akşamları spora gitsem de çok faydası olmadı
ben de çok araştırdım ama bu türlü cesaret edip yaptıramadım iz falan kalır mı diye.
avcılarda çok hijyenik şartlarda yapan bi yer buldum ama yaptıracağınız zamanlar çok önemli
mesela ayın hareketlerine göre denizlerde git gel olduğu gibi vucut sıvıları da aynı etkiye maruz kalıyor. dolunay olduğu zaman en makbul olanıymış diye biliyorum.
sırtım ve boynum sürekli ağrıyor ofis ortamında oturmaktan akşamları spora gitsem de çok faydası olmadı
iz olayı, iyi bilen birine yaptırmaz isen su toplamaya kadar gidiyormuş.
o yüzden doktora a falan yapmış, sadece bu işi yapan birine yaptırmak gerek..
ilk bir hafta falan iz kalıyor ama ondan sonra geçiyor..
individual
01-12-2015, 09:44
Cevremde 2-3 kişi yaptırdı.Bel ağrısı çeken belinden yaptırdı şuan hiç ağrım yok diyor 2 sene önce olmuştu.Ofiste bir abimiz baş ağrısı çekiyordu.Başından yaptırdı oda 1 senedir baş ağrısı yok iyiyim diyor.Ben yaptıranlardan kötü bir dönüş hiç duymadım hatta tavsiye ettiler.Bende düşünüyorum belimden yaptırmayı.
Day Walker
01-12-2015, 09:47
Jilatle kesmesi pek hoşuma gitmedi. Daha sonra iz kalıcaktır. Hemde az buz değil bayaa bi jilet darbesi atıyor.
Ama uygulama iyi bişey jilet vs. durumu olmasa düşünülebilir. Hayatımda hiç kan vermedim. Ama bu uygulama daha iyi geldi bana.
Birde hangi hastane burası.
optimus_prime
01-12-2015, 09:56
Jilatle kesmesi pek hoşuma gitmedi. Daha sonra iz kalıcaktır. Hemde az buz değil bayaa bi jilet darbesi atıyor.
Ama uygulama iyi bişey jilet vs. durumu olmasa düşünülebilir. Hayatımda hiç kan vermedim. Ama bu uygulama daha iyi geldi bana.
Birde hangi hastane burası.
videodaki ankara deva hastanesiymiş ben geçen sene baya kan verdim kızılay olsun başka hastalıklar için olsun ama hacamat olayı çok farklı resmen jöle gibi pis pıhtı çıkıyor
AyrtonSenna
01-12-2015, 09:58
Hacamat vücutta yer edinmiş mikrobik hastalıkları yani kana işleyen hastalıkların tedavisi için kullanılır ve bazı hastalıklara ise bel fıtığı ve benzeri hastalıkların tedavisi içinde kullanılır
Attığım videodan rahatsız olan varsa kusura bakmasın maksat bilgilendirme amacı ile koyuyorum
HACAMAT TEDAVİ GÖRÜNTÜLERİ - DR. CEVDET MİR. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ZDoXalnGedM)
Nedense böyle şeylere "tıbbı açıdan baktığımda" inanmıyorum / inanamıyorum.
Ama gel gelelim, yakın zamanda babam yaptırmış tavsiye üzerine tansiyon rahatsızlığına iyi geldiğini söylüyor.
İşin ilginç yanı, hacamat öncesi 16 larda sevreden tansiyon 12 lere düşmüş. Dediğine göre 1 tabak kan çıkmış.
Canı da yanmamış, iğne vurdurmaktan korkar normalde :D
Ve en garip tarafı bu işi hadi geldim yap dediğinizde yapmıyorlar, belli günlerde yapıyorlarmış.
Mantık olarak bana ters gelse de bu kadar net faydasını görünce şaşırmadım değil.
iyi yapan bir yer bulmak lazım çünkü hastaneler yapmıyor sanırım. en azından randevu alıpta gidilmiyor.
Nedense böyle şeylere "tıbbı açıdan baktığımda" inanmıyorum / inanamıyorum.
Ama gel gelelim, yakın zamanda babam yaptırmış tavsiye üzerine tansiyon rahatsızlığına iyi geldiğini söylüyor.
İşin ilginç yanı, hacamat öncesi 16 larda sevreden tansiyon 12 lere düşmüş. Dediğine göre 1 tabak kan çıkmış.
Canı da yanmamış, iğne vurdurmaktan korkar normalde :D
Ve en garip tarafı bu işi hadi geldim yap dediğinizde yapmıyorlar, belli günlerde yapıyorlarmış.
Mantık olarak bana ters gelse de bu kadar net faydasını görünce şaşırmadım değil.
Baban nerde yaptırmış ve yaptırdıgı yerde izi varmı?
Baban nerde yaptırmış ve yaptırdıgı yerde izi varmı?
Sırtına bakmadım açıkçası ama iz yok dedi. Sakarya da baya popüler biriymiş ben hiç duymadım o taraklarda bezim olmadığından.
İstersen sorar yazarım numarasını.
Benim bu tarz şeylere cesaretim yok açıkçası. Allah ta çaresiz bırakıp, "bunu da deneyelim napalım artık" dedirtmez inşallah.
Bu tarz işlerin, yada herkesin duymaya alışık olduğu şekli ile alternatif tıp ın merkezi Sakarya dır. En iyiler genelde o civardadır
mehmet6r
01-12-2015, 10:31
Sefer ayı geçince yaptıracağım ben, buradan da yazarım ne gibi faydası oldu inşaAllah.
Sırtına bakmadım açıkçası ama iz yok dedi. Sakarya da baya popüler biriymiş ben hiç duymadım o taraklarda bezim olmadığından.
İstersen sorar yazarım numarasını.
Öğrenirsen sevinirim
-Murat Özcan-
01-12-2015, 10:39
O jilet darbeleri kalıcı izler bırakabilir
Nameless34
01-12-2015, 10:41
babam 5-6 kez yaptırdı şimdiye kadar izler 2-3 hafta sonra kayboluyor şimdiye kadar hiç kalıcı iz kalmadı ve genel olarak faydasını gördüğünü söylüyor.
driftboy
01-12-2015, 10:45
jilet izlerinde kalıcı iz kalan kimseyi görmedim, duymadım.
7 sene evvel izmirde birine yaptırmıştık 3 arkadaş kronık yorgunluk vardı ben de o günden sonra günde 3-4 saat uyusam yetiyor yaptırdıktan sonra 15 kılo vermiştim hoş 3 sene sonra geri aldım yine yaptırmayı düşünüyorum çorluda bi yer varmış bakalım fırsat bulunca gidicem
http://www.tibbihacamat.com/2013/10/marmara-universitesi-pendik-egitim.html
Burayı buldum ama nasıldır acaba banada yakınmış
imprezaWRC
01-12-2015, 11:40
......
Gece körlüğü,
Alaca,
Baş ağrısı,
Diş,
Göz,
Kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.
Gibi daha birçok rahatsızlığa ciddi anlamda iyi gelir. Ama işi bilen, işi ticarete dökmemiş, temiz olan yerlerde yaptırılması gerekir. Sırf para kazanmak için yapanlardan uzak durulmalı. İyileşeyim derken mikrop kapıp daha kötü olma ihtimalide var.
Gece körlüğü dediğin "Retinitis Pigmentosa" alaca karanlıkta ve gece görmeyi sağlayan retina hücrelerinin (ROD hücreleri) genetik bir hastalığıdır. O hastalığı sırtından kan alarak çözen adamı tıp dünyası bağrına basar. Dur kardeşim sana özel gözlük vermeyelim, sen sakın A vitamini alma hatta özel tedavide olma git sırtından kan aldır kesin görürsün.
Bence o göz hastalıklarına Sarı nokta hastalığı, retina yırtılması, retina kalkmasına ekleyelim de tam olsun. Ne bileyim belki sırtından kan alındığında kalkan retina yerine oturur da İsviçre'de eğitim alıp burada lazerle ameliyat yapan doktorlarda diplomasını yırtar.
2016ya giriyoruz hala hacamatın yararlı şifalı olduğuna inananlar var pes...
götten kan alma olayı ile bu hacamatın kesin bir bağı var
Mehmet Gazihan
01-12-2015, 11:58
götten kan alma olayı ile bu hacamatın kesin bir bağı var
Sorun nerdeyse ordan alıyorlar
Bu konuyu yıllar önce açtığımda kavga çıkmıştı doktor bir arkadas çıkıp hiç bir yararı yok fln filan demişti ama durum hiç te öyle değil yüksek tansiyon vardı ve hacamat sonrası suan yüksek tansiyon yok
kansız birine hacamat yaptıran oldumu ? :D
Bana hic mantikli gelmiyorda. Iyi gectigini soyleyenlerin ciddi bir aciklamasi var mi bu olay icin :) pis kan dediginiz nedir? Neden sirtta birikir? Yada neden her insanda birikmez ayni problemlere sebep olmaz? Bu kadar yararliysa neden tip merkezlerinde yapilmiyor, yada gelistirilmiyor?
Day Walker
01-12-2015, 12:18
evde kendimiz yapsak arka da Müslüm çalsa hazır jilet falan elimize almışken :D
poseidon
01-12-2015, 12:28
Ben de bir ara araştırmıştım. Yaptırmadım ama düşünüyorum.
Peygamber efendimizin sünnetlerinde biri.
Öncelikle işinin ehli kişilere ve hijyenik koşullarda yapılması çok önemli.
Araştırdığım kadarıyla şöyle;
Vücutta dalak pis kanı temizleme organı olarak görev yapıyor ama bir şekilde kanın tamamını temizleyemiyor ve ölçülemeyecek kadar az bir kanı vücut
en zararsız yerine yani derinin hemen altına yani et ile ten dokusu altına hapsediyor. Bu kan zaman içinde çoğalıyor ve temizlenmediği zaman sosyal hayatınızı
doğrudan etkilemeyecek derecede küçük belki farkına bile varamayacağınız huzursuzluk ve rahatsızlıklara sebep olabiliyor.
Yorgunluk, uykusuzluk vs..
Bu kanın vücutta bazı toplanma yerleri var kafada, sırtta, bacaklarda... Bu kan her insanda toplanıyor. Bende yok demeyin sizde de var.
Bu noktalar önce basit bir bardak vakum aleti ile vakumlanıyor sonra toplanan kanın olduğu bölüme neşter yoluyla 13-15 tane nokta şeklinde hatta sinek ısırığı kadar hissedilir derecede vuruşlar yapılıyor.
Sonra vakum tekrar buraya uygulanarak pis kan vücuttan atılıyor. Kan dediğime bakmayın pudingden biraz daha akıcı yarım su bardağı kadar ve görünce bu benden mi çıktı diyeceğiniz bir pıhtı çıkıyor dışarı.
Tıbben bu kanın vücuttan başka bir şekilde atılma yolu olmadığı kanıtlanmış. Hatta alternatif tıp adı altında öneriliyor ve sağlık bakanlığı onaylı merkezleri de mevcut.
Bugüne kadar yaptırıp da şikayetçi olan duymadım hatta yukarıda bir çok arkadaş gibi tüm yaptıranlar sonuçlardan fazlasıyla memnun.
Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Öncelikle sünnet sonra da sağlık. Tabi ilahi faydalarını bilemeyiz.
Zaten vücuda zararlı bir şey olsa Peygamber efendimiz (Sav.) yaptırmazdı.
Şimdiden yaptırmak isteyenler Allah kabul etsin.
Youtube de videoları var izleyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
Daha detaylı bilgi verecek olanlardan ben de faydalanırım.
1400 yıl önceki yapılan sağlıkla ilgili yapılan işlemleri sırf "sünnet" diye yapılması bana ters.. Her naneyi dine bağlamakta da üstümüze yok, o da ayrı konu..
"Bu iş avrupa ve amerikada sülükle de yapılır, sülükten iğrenenler bu yolu denesin" dese eyvallah.. Sünnete niye bağlıyorsun konuyu!..
Yaptırır mıyım? Yaptırmam.. İnanmam da böyle safsatalara..
badmast3r
01-12-2015, 13:22
ben yaptırdım, şu an iş yerindeyim akşama detaylı yazarım, ama söylendiği gibi yok iz kalıyor vs vs hiç bir şey olmuyor.
poseidon
01-12-2015, 13:35
1400 yıl önceki yapılan sağlıkla ilgili yapılan işlemleri sırf "sünnet" diye yapılması bana ters.. Her naneyi dine bağlamakta da üstümüze yok, o da ayrı konu..
"Bu iş avrupa ve amerikada sülükle de yapılır, sülükten iğrenenler bu yolu denesin" dese eyvallah.. Sünnete niye bağlıyorsun konuyu!..
Arkadaşım tamamen inanç meselesi. Neden sünnete inanıyorsun diye yargılayamayız kimseyi.
Veya neden meditasyon yapıyorsun buda mı sana sağlık verecek diye yargılayamayız.
Ayrıca 1400 yıl önceki insanın kan dolaşımı yapısıyla şimdiki insanın dolaşım sistemi arasında farklılık yok.
Emin ol 1400 yıl sonra da muhtemelen fark olmayacaktır.
Sana safsata gelir saygı duyarız. Biz sünnet olduğu için inanırız her naneyi dine bağlarız saygı duyulmasını isteriz.
Bir de avrupada uygulanıyor dediğin sülükle tedavi ilk olarak 15. Yüzyılda yine Anadolu da ortaya çıkmış.
O yıllarda avrupada veba oluyor diye insanları meydana toplayıp yakıyorlardı.
poseidon
01-12-2015, 13:37
Edit: Sülükle tedavi ilk M.Ö. 15. yüzyılda kullanılmış. Kullananlar da Babil uygarlığı imiş. Yanlış bilgi vermeyeyim.
optimus_prime
01-12-2015, 13:42
konuda kaç kişi sırf sunnet diye yaptırın argumanını savunmuş? ben göremedim.
herkes yararından bahsetmiş. yaptırmayabilirsin inanmayabilirsin ama işin kökü dini bir olaya bağlanıyor diye hemen safsata damgası vurmayın
kan bağışı ile onun ne alakası var tıbbi olarak açıklarmısınız
driftboy
01-12-2015, 14:11
Gece körlüğü dediğin "Retinitis Pigmentosa" alaca karanlıkta ve gece görmeyi sağlayan retina hücrelerinin (ROD hücreleri) genetik bir hastalığıdır. O hastalığı sırtından kan alarak çözen adamı tıp dünyası bağrına basar. Dur kardeşim sana özel gözlük vermeyelim, sen sakın A vitamini alma hatta özel tedavide olma git sırtından kan aldır kesin görürsün.
Bence o göz hastalıklarına Sarı nokta hastalığı, retina yırtılması, retina kalkmasına ekleyelim de tam olsun. Ne bileyim belki sırtından kan alındığında kalkan retina yerine oturur da İsviçre'de eğitim alıp burada lazerle ameliyat yapan doktorlarda diplomasını yırtar.
okadar yazının içinde gidip gece körlüğünün retina hücrelerinin genetik hastalığı filan diye acıklama yapıyosan diyecek bişey yok abi. Insan vucudu zaten tamamen hücrelerden oluşmuyo mu. olan her rahatsızlığın sebebinin kökü hücreye dayanmıyomu. bi hücre aktifliğini yitirmiş, yapısı bozulmuş yada yarım yapıyo vs vs vs gibi sebeplerden değil mi. hücrelerin yenilenmesi olayıyla kanser hastaları bile kanseri yenmiyor mu. gece körlüğü sadece Retinitis Pigmentoza ile olmaz bu arada abicim. gece körlüğüne sebebiyet veren yaklaşık 10 tane olay var . katarakt bozukluğu glokom denen olay miyoptaki bozukluk a vitamini eksikliği çinko eksikliği şeker hastalığı vs vs sebeplernden bazıları. peki vücuttaki pis kanda da hücreler varmı. bu hücreler birbirinin aktivitesini işleyişini değiştirir demi . bu pis kanların temizlenmesi birbirine olumsuz etikisini değiştirir demi . herhangi bir bozuk hücre yani bi nevi pis işleyişini kaybetmiş hücre vücuttan atılır yerine bu görevi görecek başka hücreler gelir demi . sonuç olarak direk olmasada dolaylı yoldan elbette bi şekilde faydası olur . heee illa bu işin çözümü hacamat demiyo kimse. yazıda zaten bunlar gibi birçok hastalığa şifadır yazmışım. kesin çözümdür demiyo farkettiysen. soru işaretim çalışmıyo öyle düz yazdım karışık oldu bayaa
konu yekten kilide doğru gidiyor.
Kan bagisi yaptiginizda vucudunuz yeni ve temiz kan uretmeye baslar.
Bir de bunun vücuttan kan alıp oksijen ile temizleyip geri yollananı vardı. Doktor tanıdığımıza sorayım.
Kan bagisi yaptiginizda vucudunuz yeni ve temiz kan uretmeye baslar.
Verdiginiz kan yerine yeni, taze, genc hucrelerden olusan kan pompalanmaya baslar ve kan yapiminiz canli tutulur.
AhmetKadir
01-12-2015, 14:20
bir tedavi yontemı eskıden yapılıyor dıye illa ki kötu mudur?
su an şifa dagıttıgını dusundugumuz eczaneler vucudumuza ne oldugunu bilemedıgımız, cogunlukla semptomatık tedavı saglayan kimyasalları depolamaktan daha ileri gidebiliyor mu?
konu hakkında fıkrı olmadan, uygulama yontemının goruntusu veya adı kulaga hos gelmedıgı ıcın bu uygulamaya kötü, kaka, pis diyen arkadaslar daha ayrıntılı arastırmalılar bence cunku bu konu hakkında bilgi eksiklikleri oldugu cok belli oluyor.
faydaları belli zaten heryerde yazıyordur. ınsana faydası olması son zamanlarda gizli yapılan yerlerden cıkıp da özel hastanelerde tıp merkezlerınde yapılmaya da baslanmazdı. Peygamber Efendimizin sünneti olmasından dolayı faydalı birşey olduguna ikna olmayanlar için bu da iyi bir gosterge. yine de herkes begenmek onaylamak zorunda degıl tabi ki. ama faydası belli olan bi uygulama için konu hakkında bilgi olmadan sadece hissi kablel vuku ıle kotulemek de pek mantıklı degıl
SULTANOGLU
01-12-2015, 14:22
ya o değilde ilk sayfada sırtına şeffaf puding kaseleri kapatılmış ve içleri kan dolmuş görüntüyü gördüğümden beri aklıma getirince bayılacak gibi oluyorum. beni hacamat etti bu konu.
Konu değişik yerlere gelmiş,
Ben olayı dinsel temelden ziyade sonuca dayalı yorumlamayı doğru buluyorum.
İtikat kısmı kişiye kalmış, sünnte-i seniye olarak yaptıran adama saygı duymaktan öte bir şey yapılmaz da denmez de.
Ben bu tür tedavilere pek prim vermem, tansiyon rahatsızlığı olan babam yaptırmış süreki 14-16 arası seyreden tansiyon. (günlük ilaç kullanıyor)
Ne hikmetse hacamat sonrası 12 ye sabitlendi ve o şekilde devam ediyor.
Ben yaptırır mıyım ? Sanmıyorum ama faydası olabilir belki.
uygulanan işlem sonucu çıkan kan miktarı 1-2 ünite kan bağışına denk gibi. Bu durumda uygulanan işlemin kan yenilenmesi nedeni ile oluşan faydaları dışındaki yararlarını makale yayın vs. gibi bilimsel dayanaklarla açıklar mısınız? İlave olarak pis kan nedir bunu daha bilimsel tanımlayabilir misiniz?
Dip not : Doktor değilim, tıpla uzak yakın hiç bir alakam yoktur, sadece bu konuda ikna edilmeye hazır (tabiki sağlam kaynaklarla) sıradan bir vatandaşım
poseidon
01-12-2015, 14:25
Bir de bunun vücuttan kan alıp oksijen ile temizleyip geri yollananı vardı. Doktor tanıdığımıza sorayım.
Aynen tıpta böyle bir tedavi var Ozon terapi deniliyor ama ana damarlardaki kanı temizliyorlar yani kılcallara kadar inen bir sistem yok şu an.
mehmet6r
01-12-2015, 14:27
Benim anlamadığım güzel bir konu yani insanların bilgilenebileceği ve yararlanabileceği bir konu îken neden buralara geliyor anlamıyorum. Abimiz sormuş nedir ne değildir ? Bilen duyan tecrübesi olan duyumlarını paylaşmış ne güzel. yaptırmamışsın konuyla alakalı bir bilgin yok, gelmişsin safsata diyorsun. Hadi yararı yok, dediğin gibi safsata olsun diyelim. Bu ülkede benim gibi sıf 1400 yıl evvel Rasulullah Efendimiz yaptı diye bu sünneti yapacak insanlar var. Saygı duymak bu kadar zor olmamalı.
Bu tarz tedavileri görünce
https://www.youtube.com/watch?v=MHnp1MA-Lzg
https://www.youtube.com/watch?v=MHnp1MA-Lzg
ya o değilde ilk sayfada sırtına şeffaf puding kaseleri kapatılmış ve içleri kan dolmuş görüntüyü gördüğümden beri aklıma getirince bayılacak gibi oluyorum. beni hacamat etti bu konu.
aynen şimdi bunu yazıcaktım
link olarak değiştiriim
hayatımda hiç yaptırmadım ama derinin altına toplanan pis kanları çekiyolar diye biliyorum ve hergün yapılmıyor, zaten bazı arkadaşlar sevmeyebilir saçma gelebilir oda sünnet ve Kur-an da yazdığı için...
vectra-tuner
01-12-2015, 14:33
Eskilerin vardır bir bildikleri... Hele hele Peygamber efendimiz yaptırıyorsa düşünmenize gerek yok.. Mutlaka faydası vardır.
driftboy
01-12-2015, 14:33
kan damarlarındaki kan sürekli yenilenir, kan bağışı yapılınca kan daha çok yenilenir yeni kan üretilir vs vs. burdaki olay damardaki atar veya toplar damardaki kan değil, derinin altında kılcal damarlardaki veya damardan akıp derinin altında kalmış kanlar. veya deri altındaki kılcal damarlardan kalbe kadar gidip temizlenemeyen kanlardan.
Bu konu akşamı görmez hahaha :D
Konu değişik yerlere gelmiş,
Ben olayı dinsel temelden ziyade sonuca dayalı yorumlamayı doğru buluyorum.
İtikat kısmı kişiye kalmış, sünnte-i seniye olarak yaptıran adama saygı duymaktan öte bir şey yapılmaz da denmez de.
Ben bu tür tedavilere pek prim vermem, tansiyon rahatsızlığı olan babam yaptırmış süreki 14-16 arası seyreden tansiyon. (günlük ilaç kullanıyor)
Ne hikmetse hacamat sonrası 12 ye sabitlendi ve o şekilde devam ediyor.
Ben yaptırır mıyım ? Sanmıyorum ama faydası olabilir belki.
Şimdi aradım sordum tansiyon ne durumda diye 1-2 gün 12 dedi sonrası yine yüksek. 16 civarı dolaşıyormuş.
Tansiyonla ilgili yaptıracak arkadaşların bilgisine.
kan damarlarındaki kan sürekli yenilenir, kan bağışı yapılınca kan daha çok yenilenir yeni kan üretilir vs vs. burdaki olay damardaki atar veya toplar damardaki kan değil, derinin altında kılcal damarlardaki veya damardan akıp derinin altında kalmış kanlar. veya deri altındaki kılcal damarlardan kalbe kadar gidip temizlenemeyen kanlardan.
Geçen senelerde yine hacamat konusunda kalın yerlerin aynısını yazmıştı
Sonra forumdan bi doktor arkadaşa tıp mı okudun diye sormuştu o günden beri o arkadaşı görmedik
https://youtu.be/A5BkXVna3P4?t=58s
Day Walker
01-12-2015, 14:44
Bizim doktor bayadır yok forum o görürse detaylı yazar.
Konu açan olarak sadece nedir ne değildir merak ettim, doğru veya yanlıştır. Herkes hür bir şekilde fikirlerini söylebilir, umarım konu büyük tartışmalara gereksiz söylemlere gitmez, zaten araştırmada ki amacım, kardeşim kadar sevdiğim biri bu Hacamat tan yaptırmak istiyor, benden yardım istedi, işi layığı ile yapan bir yer bulabilir misin diye, bende nedir ne değildir bilmediğimden ve ilk defa duyduğumdan buradan sordum sizlere. Tekrar ediyorum inşallah konu ağır tartışmalara gitmez.
www.youtube.com/watch?v=_zLZGLezMI
buradaki harfiyat büyük :D
Benim ne dediğimi herkes gayet güzel anladı.. anlamak istemeyenlerin kendi tasarrufudur beni ilgilendirmez.
Yiğit kaldır arkadaş şu video yu, link ver sadece.. Millet midemiz kalktı vs diyor. İzlemek isteyen linke tıklar izler.
Cahillik ne kadar kötü bişey beyninize falanda hacamat yaptırsanıza top yekün ülkenin eğitim yüzdesi hafifde olsa artmış olur :)
Dayanamadım yazdım yani.