Orijinalini görmek için tıklayınız : lpg tankındaki sesler
ne dertli işmiş lpg. takılalı 1500 km oldu bu 3. sorun. araç 1.4 8v citroen. kit atiker, depo silindir 40 lt.
1. sorun depodan, içinde fare varmış gibi sesler geliyordu. götürdüm şamandırada sıkıntı var dediler, mevcut şamandırayı yağladılar bişiler yaptılar, yine yaparsa gel dediler. yine yaparsa?:icon_wack yapmadı.
2. sorun kontak açıldığından itibaren sürekli bir üfleme sesi geliyor. giderken yol sesinden duyulmuyor ama rölantide beklerken duyuluyor. ses, sağ arka taraftan, tankın dolum yerine inen borularına yakın bir yerden geliyor. sordum, pompa sesi o, silindir tankların hepsinden gelir, simitlerden gelmez dediler. ama daha önceden kullandığım karbüratörlü atiker kitte böyle bir ses yoktu. beni mi geçiştiriyorlar acaba?
3. sorun ise bugün oldu. araçtaki mevcut lpg ile ortalama 80 km menzil kaldığında, tanktan metal metala çarpma sesi gelmeye başladı. sanki şamandıra boşta kalmış da çarpıyor. ama bunu her gaz, fren, sağa dönüş, sola dönüşte yaptığı için haliyle can sıkıyor.
bağlantıyı forumdaki tavsiyeleri dinleyip, bilinen bir yerde yaptırdım. marka tercihini de yine onlara bıraktım, atikerin yeterli olduğunu söylediler ve atiker bağlandı.
1. sorunu şimdilik hallettik, diğerlerini nasıl çözüme ulaştırabiliriz?
bir de sazcı koysam arabaya çok sesli orkestra olacak meaşallah.
pompa senin ne alaka onu çözemedim.. normal lpg sistemlerinde pompamı varmışta ses yapacakmış, ha şu olabilir, aracın lpg ye geçtiği zaman benzin pompası halendaha çalışmaya devam ettiğinden dolayı ve enjektörlerde kapalı olduğu için pompa zorlanıyor ve ses yapıyor olabilir diyecem ama inan emin değilim başıma hiç böyle iş gelmedi...
bende anlam veremiyorum. acaba şu olabilir mi, aracı lpg ile kullandığım halde araba benzinde gidiyormuş gibi sanıyormuş ve benzin göstergesi düşmeye devam ediyor. benzin deposu full dolu, ben gazda sürüyorum. benzin deposu en alt seviyeye kadar düşüyor, sonra birden yine fulle çıkıyor. bu böyle devam ediyor. psa motorlarda hep böyle oluyormuş? üfleme sesi bununla alakalı olabilir mi acaba?
peki diğer tıkırtı? her gaz azaldığında o şamandıra sağa sola çarpacak mı? yok bunu frenleyecek bi mekanizma, bir şey?
Erdem K.
02-12-2015, 08:26
bildiğim kadarıyla dalgakıran olmamasından kaynaklı olabilir depodan gelen sesler...
Colossus
02-12-2015, 08:39
bende anlam veremiyorum. acaba şu olabilir mi, aracı lpg ile kullandığım halde araba benzinde gidiyormuş gibi sanıyormuş ve benzin göstergesi düşmeye devam ediyor. benzin deposu full dolu, ben gazda sürüyorum. benzin deposu en alt seviyeye kadar düşüyor, sonra birden yine fulle çıkıyor. bu böyle devam ediyor. psa motorlarda hep böyle oluyormuş? üfleme sesi bununla alakalı olabilir mi acaba?
peki diğer tıkırtı? her gaz azaldığında o şamandıra sağa sola çarpacak mı? yok bunu frenleyecek bi mekanizma, bir şey?
araç yakıt tüketimini tekerden aldığı için seviye düşüyor. tıkırtıda gaz azken geliyordur şamandıra çalkantıdan ileri geri gidiyor ondan oluyordur
peki bu islerin cozumu nedir?
ustalar bilmedigimizi gozumuzden anliyo sanirim, abi o olur yea diyip geri gonderiyolar.
Colossus
02-12-2015, 09:20
peki bu islerin cozumu nedir?
ustalar bilmedigimizi gozumuzden anliyo sanirim, abi o olur yea diyip geri gonderiyolar.
depo full gezersen ses kalmaz :cokgreen:
bravo, bende muzigin sesini acarak geziyodum. :D
saka bi yana, bu sorunlari yasayan bir ben miyim, kimsenin bilgisi yok mu?
haydi tectorkiy
emrekuzdere
02-12-2015, 12:18
Benzin seviyenizin düşmesi bir çok yol bilgisayarı olan araçta yaşanan bir durum. Ben Accord'da yaşadım, Megane'lar da da yaşayan çok. Aracınızın LPG'ye geçtiği andan itibaren 1 dk daha yakıt pompanızı çalıştıran ve sonrasında durduran kitler var. Ben Denizli'de 60 TL de fiyat aldım 200 TL' de. Denk getiren öpmeye kalkar dikkat edin :D Diğer bahsettiğiniz problemlerin hiç birisin yaşamadım bugüne kadar (8-10 kadar LPG'li araç geçti elimden)
snan1910
02-12-2015, 12:22
Şamandıranın topu düşmüs olabilir dicem ama açıp geri taktılar diyorsunuz.Lpg tankı iyi sabitlenmiş mi ona bakın bence.
noelbaba
02-12-2015, 18:56
1. ve 3. sorun bence ayni yani 1. sorunda yine yaparsa gel demisler ya bence yine yapmis. O ses baslarda bendede varda gaz bitmeye yakin tupten giy giy ses geliyordu sordum sorusturdum samandiraymis bir gun gel yapalim dediler gitmedim nasil olduysa artik ses gelmiyor ki ben artik gaz almiyorum tup hep bos yani sus olsun diye duruyor tup orda resmen.
Aynı sorunlar bendede var sesler çok sinir boZuyor
depo full gezersen ses kalmaz :cokgreen:
http://i.hizliresim.com/4qM8rQ.png (http://hizliresim.com/4qM8rQ) :D
1.4 8V motorlu 206 ya taktırdım AKL marka (atiker in diğer markası), bu sorunların hiç biri yok.
bunlar normal değil sorun.
üfleme sesi araç ilk çalıştığında da varmı? varsa LPG ile alakalı değildir, LPG sistemi motor suyu sıcaklığı belirli değere ulaştığında çalışmaya başlar.
gösterge düşmesi 206 da da var, ama gene atiker firmasının bir elektronik modülü var, her kontak aç kapa yapıldığında göstergenin seviyesini düzeltiyor. ben 50 tl verip bu modülü sonradan taktırdım.
dün bayi ile görüştüm. şamandıranın sıkıntılı olduğuna karar verdik. o zaten halledilir de, diğer üfleme sesi için atiker merkezi aradım öyle bir sesin normal olmadığını söyledi. tekrar bayi' yi aradım ısrarla bagajın aracın çok içinde olduğu için duyulduğunu söylüyor. forumda da o kadar met edildi ki, ustanın işi bilmediğine pek inanasım gelmiyor ama durum ortada.
seste şu şekilde, kontağı yarım açınca bi üflüyo, sonra kesiliyor. çalıştırdığımdan itibaren benzin gaz fark etmez hep geliyor. acaba ses benzin pompasından mı geliyor? hani kontağı yarım açınca pompanın sesi bi gelir sonra kesilir ya, aynı öyle geliyor ama çalıştırınca da susmuyor.:icon_wack
Usta nerde taktırdınız yeri pm atarmısınız
niye pm atılıyorki yazılsın burayada herkes öğrensin
şamandıra problemi usta kaynaklı bir sıkıntı değil, atikerden aldığı malzeme sorunlu gelmiş, onuda değiştireceğini söyledi.
üfleme sesi ise benzin pompasından mı geliyor, yoksa lpgden mi geliyor daha netleştiremedik. biraz yoğun çalıştığım için sanayiye de gidemedim. ustanın hatası mı, kitte mi sıkıntı var, yoksa benim aracımda mı sıkıntı daha belli değil yani.
e bu belirsizlikte de usta adı verip karalamak olmaz. kaldı ki amacım da kimseyi karalamak değil, sorunlarımı ortadan kaldırmak.
ama tabi ki usta kaynaklı bir sorun varsa ve işin arkasında durmuyorsa başkaları problem yaşamasın diye onuda yazarım.
üfleme sesi diye tarif ettiğin şey benzin pompasi calismasinin aynisi.
LPG sistemi aktif olsun olmasin benzin pompasi calisir
melihyilmaz
03-12-2015, 09:28
dün bayi ile görüştüm. şamandıranın sıkıntılı olduğuna karar verdik. o zaten halledilir de, diğer üfleme sesi için atiker merkezi aradım öyle bir sesin normal olmadığını söyledi. tekrar bayi' yi aradım ısrarla bagajın aracın çok içinde olduğu için duyulduğunu söylüyor. forumda da o kadar met edildi ki, ustanın işi bilmediğine pek inanasım gelmiyor ama durum ortada.
seste şu şekilde, kontağı yarım açınca bi üflüyo, sonra kesiliyor. çalıştırdığımdan itibaren benzin gaz fark etmez hep geliyor. acaba ses benzin pompasından mı geliyor? hani kontağı yarım açınca pompanın sesi bi gelir sonra kesilir ya, aynı öyle geliyor ama çalıştırınca da susmuyor.:icon_wack
araç çaıştıktan son ses geliyoken benzin pompasının fişini çekip bir dinleyin bence benzin pompasından. bahsettiğiniz yarım kontak açıkken biraz çalışır pompa sonra hep çalışır.