Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolandırıcı Şebekesi: Tuncay Dokumacı, Serkan Kaya, Oğuzkaan Başarslan Dikkat!!!
leoncupra
06-12-2015, 17:18
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,son bir kaç gündür her günüm adliye karakol asayiş arasında geçmekte ve başıma hiç yemiyeceğim en son ben inanırım dediğim prof. büyük bir tezgah geldi biraz uzun olcak ama sizlerle paylaşmak istiyorum ki ben ve benden önce ki 10 larca kişinin arasına sizlerde ne olur girmeyin arkadaşlar.
Olay 2014 volvo v40 cross country aracımı sahibinden'e koymam ile başladı 107 bin tl ye ilanı koydum 100 bin tl ye patronu için alacağını söyleyen bir adamla konuşarak anlaştık sabah beni ofislerine davet ettiler.gittiğimde pendik merkezde işlek bir caddede lüks bir ofis 2 bayan 6 erkek çalışan herkesin kıyafetler diksiyonlar düzgün sürekli telefonlar çalıyor şantiyeden belediyeden işler geliyor giren çıkanlar ve çok meşguller zengin bir inşaat firması görüntüsü verilmiş broşürlden vs herşey tamam,ama sonra anladımki av benmişim kendini fatih yazıcı diye tanıtan patron geldi araca baktı etti babasına alıcağını söyledi herkes önünde el pençe duruyor telefonlar aynı şekil hiç susmuyor gayet temiz suratlı kişilerde var aralarında,neyse notere gidelim ben kendi üzerime değil elemanımın üzerine alacağım dedi
tamam dedim muhasebeyi aradı ben hesap numaramı verdim bu hesaba 100 bin geçin hemen ben satış evraklarını fakslayacağım noter sonrası dedi gittik notere elemanı ile,telden sürekli kontrol ediyorum para gelmedi imza safhasına geldik hala para yok,aracı satmıyacğım dedim sözde patronlarına arayıp ya olur mu öyle şey ben hemen elemanımla sana 100 binlik teminat senedi gönderiyorum için rahat olsun biz ofiste yemeğimizi yerken hesaba geçer gönderdi muhasebe dedi ve o anda basiretim mi bağlandı ne oldu hayatta yapmam yanımdaki elemanı da alacak verecek tamamlandı dedi seneti de diğer eleman getirince imzayı attım,ofise gittik para yok saat üç buçuk oldu banakaya ayırttım dedi diğer elamanı ile banka kapanana kadar beni bekletti banka kapandı hala yok işi uyananıp karakola savcılığa gidip araca tedbir koayana kadar hemen göztepe de bir galeriye araç satılmış savcı kontrol ettğinde ne senetteki tc ne isim gerçek değil adama hala yemiş numarası yapıp rahat hareket ederken ofisi toplayıp kaçacakken kendi imkan ve polisle sokaklarda kovalayarak yakaldık,
İçeri aldığmızda Gerçek adının Tuncay Dokumacı olduğu öğrendik ve aynı suçtan beş ayrı araması çıktı hırsızlık ve tacizde dahil herşey var.Aracı üzerine alan Oğuz Kaan Başarslan,beni bankada oyalayan kişinin Serkan Kaya isimli şahıslar olduğunu ve sürekli istanbul içi bu işi yaptıklarını öğrendik bende önce en yakın tarhde hastanede doktor kıyafeti ve rolü ile başkasının aracını,okul kantinine gidip oturup öğretmen rolü ile başkasının aracını,lüks araçlar kiralayıp dükkan önüne çekip zengin galeri imajı ile onlarca insanın paralarını alıp canlarını yaktıklarını öğrendim benide Rizeli zengin mütahit rolü kandırdılar ve hepside para geliyo gönderdik senetle kandırma piskolojik olarak ikna kabiliyeti ile yapılmış olaylar,
Sonuç olarak şuan öğrendim ki savcı serbest bırakmış Tuncay Dokumacı isimli şahısı internet te ismi meşhur biriymiş bende google yazınca farkkettim diğer iki şebek üyesi de aranması çıktı aranıyor,biraz önce,bu şekilde araçtan tedbiri de kaldırırlar bi ay içinde ve galeri satar gider hiç bri inancım yok polisler ellerinde gelen herşeyi yaptı Allah Razı olsun benle beraber koşup üzüldüler ama ne fayda...
zengin insanlarda değiliz satıp ev alıcaktım anneme şehir dışın da elim kolum bağlandı bekliyorum gözünüzü seveyim abiler kardeşler dikkat edin bunlar şebeke halinde çalışıyorlar aşşağı da isim ve fotoğrafları deşifre ediyorum lütfen dikkat edin çok profosyonel ler kendim üni mezunu doğma büyüme istanbulluyum hertür olayı görmüş geçirmiş hukutan anlayan biri olduğumu sanıyordum. nasıl oldu nasıl yaptım hala kendimi affedemiyorum..
1-Tuncay dokumacı
http://i.hizliresim.com/1Dpkz5.jpg
2- Serkan Kaya
http://i.hizliresim.com/zlGYv9.jpg
3- Oğuzkaan Başarslan
http://i.hizliresim.com/R9gVmZ.jpg
ardacngns
06-12-2015, 17:23
Büyük geçmiş olsun üzüldüm gercekten şimdi adamlar bulundu vs aracını geri alabildiniz mi ?
individual
06-12-2015, 17:26
Geçmiş olsun kardeşim.
Ellerini kollarını sallayıp çıkıyorlar işte yasalarımız süper.
Şu 2.el araç satışına bir çözüm gelmedi ve gelmeyecek.
Tez zamanla çözülür maduriyetin giderilir...
kunteper
06-12-2015, 17:28
Ye kirkuk ye diyip, show yapip guven asiliyorlar. Gecmis olsun cok. Hesapta parayi gormeden cidden vermemek lazim.
Bu kadar arama yakalama var ama adamlar yine disarda.. Cezalarin artmasi lazim gercekten
Shadow_Dancer
06-12-2015, 17:28
Mermi sıkıp öldürsen yakana yapışırlar.. Ne diyecen ki amk..
meLaNchoLic
06-12-2015, 17:30
hesaba gönderme falanda hikaye.. kesinlikle parayı nakit almadan satış vermemek lazım.. satış vermeyede tek başına gitmemek lazım..
Cok gecmis olsun.
Adamların sıfatlarında hayır yok zaten.
Umarım bir sonuca ulasırsınız.
Bu kacıncı vaka,padisahta olsa önce para sonra imza.
hakotech
06-12-2015, 17:32
Allah'ımdan bulsunlar inşallah.. çok üzüldüm kardeşim,inşallah aracına kavuşabilirsin.. nasıl serbest kalıyo böle insanlar aklım almıyo..
İstanbul
06-12-2015, 17:35
Çok geçmiş olsun..parayı almadan o imzayı KESİNLİKLE atmamak lazım ama insan notere kadar gidince de bir an önce satayım ve paramı alayım diye düşününce basireti bağlanabiliyor demek ki..
Çete var organizasyon var kanıt var ama serbest ???Sonra da hukuka güven diyorlar. Çok geçmiş olsun.
AMK çocukları , Gerçekten dikkat etmek lazım memlekette doğru düzgün adam çok az
Şerefsizin çoluğu çocuğuda var face profilnde gezindim de nasıl böyle rahat rahat takılıyor hayret .
Bu arada çok gecmiş olsun.
Low-Rider
06-12-2015, 17:46
Çok geçmiş olsun :( ******çocuğundan bol başka şey yok memlekette
büyük geçmiş olsun.
adam nasıl serbest kalıyor okadar araması şeyi var ne olacak şimdi? yalanmı oldu araç
yucelebeci
06-12-2015, 17:48
Gecmis olsun hocam, ben cok arac, gayrimenkul sattim parayi hesabimda gormeden hicbirinede imzami atmadim, cok samimi yakinen tanidigim biri olmadikcada kimse imza attiramaz bana, almazlarsa almasinlar, hatta alacagim araca bugune kadar kapora bile vermedim, bu islerde biraz prensib sahibi olmak lazim bu kadar haber oluyor nasil guvenebiliyosunuz bilmiyorum
leoncupra
06-12-2015, 17:48
Allah razı olsun arkadaşlar,hepiniz sağolun,araç galeride üzerinde 2 tedbir var satış ve kullanım yasak adamlarda bizde 85 bin verip aldık diyorlar ancak plakayı değiştirmiş ve aracı hiç e devletten kontrol etmemişler satışın aynı gün yapılıp yapılmadığını,soru işaretleri var mahkeme süreci başlayacak ne olur ne kadar sürer hiç birşey düşünemiyorum,Kendime de yediremiyorum,uykularımdan ettiler beni şerefsizler bulup çekip vursam 15 seneden başlıyor kısacası aklımı aldılar benim.
Büyük geçmiş olsun.
Al sana hukuk al sana adalet.
Bir kaşık suda boğasım var böyle şerefsizleri
Yöntem farklı,sonuç aynı:Parayı almadan satış vermek yok.:( Allah yardımcınız olsun.
Geçmiş olsun. Acilen düzeltilmeli bu sistem. Çok kişiyi mağdur ediyorlar. İnşallah geri alabilirsin arabayı. Üzüldüm gerçekten.
streetracer_nos
06-12-2015, 18:00
geçmis olsun bu devirde kımseye guvenmemek gerek
leoncupra
06-12-2015, 18:02
Dolandırıclığa yasalarda boşluk var,adamlar bunu çok iyi biliyor ve kullanıyor defalarca hep birbirlerinin üzerinden bu şekilde milyonluk vurgun yapmışlar yakalınca da hepsi suçu birbirine atıyor nasıl saldılar 5 aranması olan mimli bir adamı benimde aklım almıyor,garibanın biri ekmek çalsa erzak çalsa direk tutuklanır bunlar dışarda şuan yeni ofisler dükkanlar tuttarak avlarını arıyorlar,memurlar biz bıktık artık elimizi de süremiyoruz şerefsizlere beyfendi diye hitap ediyoruz neredeyse diyorlar.
PiscocuK
06-12-2015, 18:05
çok geçmiş olsun çok üzüldüm gerçekten.
fitil fitil gelecek burunlarından emin ol
Büyük geçmiş olsun . Adalet sistemimiz bu şekilde devam ettiği sürece bunlar gibi şerefsizler kaşarlaşmaya ve çoğalmaya devam edecek maalesef.
Söylenecek çok şey var çoğu küfür içeren.. "sonunda paramı aldım " mesajını yakın zamanda görürüz inşallah yakın zamanda.
Bana denk gelse de bi yemek yesem beleş
Elime nakiti saymadan birak is adamını dostuma vermem. Biz arıyok mikecek bunlar bizi mikecek. Kardeşm piyasa tilki dolu dikkat edin geçmiş olsun
*** gibi ülkeyiz yeminle . 100 bin iyi para gidip hepsini bulucan kar maskesiye sıkıcan bacaklarına ömrünün sonuna kadar topal kalıcak ibneler...
Diyecek bişey bulamıyorum herkesin başına gelebilir böyle bir durum tedbirli olmak lazım çok çok geçmiş olsun artık kendilerini aşmaya başladılar büyük senaryolar yazılıyor
Çok üzüldüm sizin adınıza ama üzülmek ne fayda olan olmuş. Nasıl bir psikolojide olduğunuzu az çok tahmin edebiliyorum geçmiş olsun. ALLAH onları da kahretsin
pashaboy
06-12-2015, 18:40
kardeşim Allah yardımcın olsun inşallah hayırlı bi haber alırsın...
büyük geçmiş olsun adiniza çok üzüldüm memleketde ******çocugu çok ama ilahi adalete inanirim kimsenin hakki kimsede kalmaz..
Ozan Özer
06-12-2015, 19:00
Büyük geçmiş olsun,amacınızı okuyunca daha da çok üzüldüm..
O.çocuklarının aldıkları nefes haram zıkkım olsun
Ah be hemen hemen her ay benzer bir konu açılıyor forumda......
Büyük geçmiş olsun.....
çok büyük geçmiş olsun , bu memleket nereye gidiyor böyle anlamış değilim. allah sonumuzu hayır etsin.
Yasada açıklar var bugün sizin başınıza geldi, yarın başkasının allah onların bin belasını versin. Onlar yüzünden kimseye güvenemez olduk.
Aslında çözüm basit. Noter satışlarında bedel banka üzerinden yapılacak. Satılan araba ve ödenene paraya 7 gün boyunca bloke konulacak. Herhangi bir dava ve şikayet olmadığı sürece 1 hafta sonra blokeler kaldırılacak.
Bunun gibi uygulama bu şekilde hayatları boyunca çalışan insanların birikimlerini koruya bilir.
Çok geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda misli olarak o parayı kazanırsınız. Allah beterinden saklasın.
///berke
06-12-2015, 19:41
Çok geçmiş olsun
mehmet6r
06-12-2015, 19:41
Çok geçmiş olsun abi, Rabbim sabır versin. İnşaAllah en kısa zamanda lehinize çözüme kavuşur
büyük geçmiş olsun vallahi ama bu hikayenin benzerini okumuştum ben nerde okudum hatırlamıyorum işte bu şekilde paylaştıkça en azndan daha az insan zarar görücek inşallah aracınızı alırsınız şu an olduğunuz durum gerçekten üzücü insan kendine yapıldığını düşününce bile kalkıp gidip öldüresi geliyo böyle insanları ..
Geçmiş olsun umarım bi sonuç alırsınız. Basiretiniz bağlanmiş bir de baskıya yenik düştünüz galiba biranda kabul ettiniz vicdanınıza yenik düşüp. Allah yardımcınız olsun.
İbrahim33
06-12-2015, 19:59
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Sakin olman gerek bu durumda , adamları bulup çekip vursan adamdan sayarlar , 20 sene yatarsın içerde. Değil 1 araba 10 araba için bile içerde yatmaya değer mi ? İnsanlık halidir , bir an insanın basireti bağlanabilir. normaldir. Kendini ben bu tezgaha nasıl düştüm diye suçlama. Sana profesyonelce tezgah kurmuşlar. İnşallah adalet tecelli eder.
çok geçmiş olsun ALLAH yardımcın olsun nasıl bir ülkede yaşıyoruz artık'ya adamlar dolandırıcılık yapıyor yakanıyor sonra serbest kalıyor. bu adamı öldürsen insan yerine koyarlar birde sen ceza yersin.
onn_dear
06-12-2015, 20:43
Vay be, büyük geçmiş olsun, ikinci elde yasa falan hikaye, noter parami saydim aldim yazdirip imzalatiyor, nasil hesap verecekler kul hakki yiyenler
Çok geçmiş olsun kardeşim..
AMK ülkesinde nasıl bir hukuk sistemi var anlamak gerçekten mümkün değil.. Adam dolandırmış belli aşikar daha öncedende sabıkası var sen Mağdur olanın mağduriyetini karşılamadan nasıl serbest bırakabilirsin?
Aynı adamı sen yolda yakalayıp eşşek sudan gelinceye kadar dövsen tututklarlar ama böyle yavşak bir hukuk sistemimiz var..
Oğuzkaan :D:D ben bunu .....yi tanıyorum tam bir at hırsızıdır.
demekki duyduklarım doğruymuş bizim bir arkadaşta az kalsız zokayı yutuyordu.
2 sene önce adamlar meslek yapmış şerefsizler...
çok geçmiş olsun olucağı varmış demek ki sonuç olarak ne olucak dava açıldımı?
Hocam çok geçmiş olsun. İnan okurken çok kötü oldum. Allah yardımcın olsun.
Bunun gibi mahlukatlara canlı canlı işkence edeceksin.
Hangi eliyle o Anahtarı aldıysa kökünden koparacaksın.
İnan kafasına sıksan yine rahatlamam.
Umarım tez zamanda her şey istediğin gibi olur.
Bizim devlet serbest piyasaya müdehale edemiyor. Korucu önlemler alamıyor.
Açıklamalı olarak para hesaba yatana kadar araçta rehin Olmalı.
Hocam şöylede bir şey Söyleyeyim Şeytana uyupta başını derde sokma.
Allah sabredenlerle beraberdir. Elbet bir şekilde belasını bulur.
Çok üzüldüm kendi başıma gelmiş gibi.
Ve bu adamlar nasıl salınıyor hala aklım almıyor. E salınırsa adamlar meslek edinir tabii bu işşi 20 milyon insan yaşıyor istanbulda her gün birini 100.000 tl tokatlasalar paraya bak ya.
:(
Reisimize küfretsek anında 2 sene kitliyorlar, ama 100.000 tl geleni geçeni tokatla dışardasın. Sonra neden vergi kaçırıyorsun.
Çok geçmiş olsun , haber kanallarına röportaj falan verilse biraz daha hızlı bir çözüm olmaz mı ? :(
Başlığı değiştirdim google de direk çıksın ilk sıraya otursun diye. Şerefsiz herkese rezil olsun biride adlarını soyadlarını yazarsa görsün durumu.
Yasada açıklar var bugün sizin başınıza geldi, yarın başkasının allah onların bin belasını versin. Onlar yüzünden kimseye güvenemez olduk.
Aslında çözüm basit. Noter satışlarında bedel banka üzerinden yapılacak. Satılan araba ve ödenene paraya 7 gün boyunca bloke konulacak. Herhangi bir dava ve şikayet olmadığı sürece 1 hafta sonra blokeler kaldırılacak.
Bunun gibi uygulama bu şekilde hayatları boyunca çalışan insanların birikimlerini koruya bilir.
Çok geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda misli olarak o parayı kazanırsınız. Allah beterinden saklasın.
Bu seferde arabanın anasını belleyip gidip bu adam bozuk araba sattı bana der dava acarlar yada orasını burasını değiştirirler bu arabanın busu şusu bozukmuş derler önce insanların kafasını değiştirmek lazım.
Konu sahibinede cok üzüldüm geçmiş olsun Allah büyüktür inşallah arabanızı geri alırsınız.
Dolandırıcıların işi daha kolay olsun diyorsun yani.
Arabayı alayım parayı vereyim 1 hafta sürem olsun arabadaki parçaları sökeyim sonra bunlar yokmuş arabada kusurlu bu diye bide geri iteleyim :) Herkes kendi güvenliğini almak zorunda. Parayı almadan imza atmamak lazım.
Aynı olayın sadece bir bölümü değişik senaryosunu birkaç sene önce duymuştum, onda da yine herşey aynı sadece hesaba parayı 2 sıfır eksik atıyorlar mesela 100.000 yerine 1000 tl yolluyorlar, ya bi yanlışlık olmuş hemen kalanını sekreterime söylüyorum yollasın ah benim kafasız sekreterim iştende çıkaramıyorum durumu kötü diye yana yakıla bi konuşma yapıp o sırada imzayı attırıyorlar diye duydum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam burdan bi e46 satan arkadaşın başına gelmişti bu olay.
hddsheriff
06-12-2015, 21:43
Ne desem Nasıl küfretsem bilemedim.
Parayı peşin almadan imza atmam noterde. Banka havalesi yaparlarsa da noterde kendi adıma olan başka bir hesaba havale yapıyorum hemen , sıkıntı stres olmuyor.
Çok geçmiş olsun hocam lanet olsun ki iti, uğursuzu dakikasında salarlar çünkü tutmak başlarında uğraşmak işlerine gelmiyor nerde kader mahkumu gariban ufacık bir işe karışır onun gırtlağına çökerler...
Başlığın bu şekilde değişmesi iyi olmuş. Hoş takma adlar kullanıyorlar anlatılan kadarıyla ama...
Büyük geçmiş olsun. Çok üzücü bir durum... Allah yardımcınız olsun.
Bu ve benzer konulardan çıkarılacaklar doğrultusunda; artık durum ne olursa olsun parayı nakit olarak görmeden aracın satışını vermemek lazım. Esnemeden, opsiyon sağlamadan.
Tekrar büyük geçmiş olsun...
Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm kendim yaşamış gibi, inşallah dava sonucunda bir netice bir sonuç elde edersiniz.
Bu işin net çözümü noterlerde mor ışık ve paranın notere verilip sonrada satıcıya verilmesiyle çözülür bence bu tarz olaylar yada notere ait bir havuz hesapla
mert_can 41
06-12-2015, 21:53
vallah konuyu okurken kan beynime sıçradı allah yardım etsin size sanırım katil olmuştum ben çoktan allah yardımcınız olsun
serhat_R
06-12-2015, 22:02
çok geçmiş olsun.benimde başıma geldi böyle bir olay ama ben satışı vermeden çıktım gittim noterden. ertesi gün işyerlerinin önünden geçtim ve herşey taşınmış hiç kimse yok. Allah korusun böyle insanlardan. yakında birileri sıkarlar bu şerefsizlere.
İbrahim33
06-12-2015, 22:02
Ne desem Nasıl küfretsem bilemedim.
Parayı peşin almadan imza atmam noterde. Banka havalesi yaparlarsa da noterde kendi adıma olan başka bir hesaba havale yapıyorum hemen , sıkıntı stres olmuyor.
başka bankadaki kendi hesabına aktarmandaki amaç nedir abi ? bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim.
geçmiş olsun...Kansızlar yine iş başında :(
Geçmiş olsun, bu sekilde aldıkları parayla nasıl ekmek yiyorlar anlayamiyorum..hicbir zaman büyük konusmamak lazim ben de sizin gibi ayni şekilde diyordum ama malesef basiret baglaninca bağlanıyor ve geç de olsa anliyoruz dolandirildigimizi.. Insallah sonuc sizin lehinize cikar... Pek guvenemesem de adalet sistemine...
Öncelikle gerçekten büyük geçmiş olsun.
21.11.2012'de aynı olay başıma geldi. Aynı olay derken senaryosuna kadar aynı yani sadece karakterler farklı. Benim şerefsizler altunizade açık oto pazarında buluyolar babamı ve gebzede galerici senaryosuyla devam ediyolar. Babam gidiyo Gebze'ye; dükkanın önünde Q7'ler falan tabii.. Herneyse aynı senet sepet, güven, "abi hesap numaranın son hanesi yanlış olmuş, 1 saate hesapta" lar sonrasında aynı basiret bağlanmasıyla satış gerçekleşiyo ve olan oluyo. Biz herhangi bir sonuca ulaşamadık.
Şöyle anlatayım; ben sana git vur diyemem tabii ama bişey yapmada diyemem. Biliyorum çünkü akşam yatamadığını, bütün gün işini gücünü yapamadığını, çevrendeki tüm hatırlı insanlardan heran medet umarcasına olayı aktarmanı.
Sana tek tavsiyem her yardım elinde heveslenme sonrasında daha çok üzülürsün çünkü. Olmuyo yani, ya gerçekten inşallah vardır çevrende hükumet bağlantılı birileri onlar çözer yada hakikaten illegal yollarla çözebilecek olan kişinin senin birinci dereceden yakın akraban falan olmalı, yoksa bi nane çözülmüyo.
Belkide beni dolandıranlarda aynı şebekedendir. Süreçte yardımım dokunursa benimde tüm dava dosyalarım, evraklar, heriflerin kimlik fotokopilerine kadar elimde işine yararsa.
Bu arada son bişey daha, benimki ertesi gün sabah saat 9 da kartalda satış geçirdi bi galeride. O galericide normal bi şekilde aldım demesine rağmen sonradan bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
Sana tavsiyem eğer kendi imkanlarınlada olayın peşine düşeceksen adamlara ulaşmak için kesinlikle o galericiye yoğunlaş.
Biraz uzun oldu ama kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne ve şunu yazana kadar 3-4 tane sigara içtim. Allah sabır versin, umarım benden daha kısa sürede atlatırsın.
hddsheriff
06-12-2015, 22:21
başka bankadaki kendi hesabına aktarmandaki amaç nedir abi ? bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim.
Gönderdiği parayı geri çekebilir veya iptal edebilir diye
bahadırtelli
06-12-2015, 22:26
bir arakadaşim benş uyarmıştı BMW aracı için pendikte ofise çagırdılar gittim notere gittim para geldi gelecek vs diye oyaladılar sonra senet verelim demişler arkadaş kabul etmeyip imza atmamış parayı görmeden imza atmam demiş. elemanlar ortadan kaybolumuşlar. Aynı şekilde 2 gün sonra benim aracım için beni aradılar inşaat şirketiyiz pendikteki ofisimize bekliyoruz.
Fiaytata anlaşmaya çalıştılar. hiç arabayı servise göstermek vs yok. Gelirim gelemk problem değil dedim hesapta parayı görmeden notere gitmem dedim. Para önemli değil istersen şimdi gönderelim para bizde *** para ***'a getirdiler kapora gönderin dedim ok hemen göndereceğiz yola cık dediler para yok telefonlar kapandı.
Sonra benzer senaryo maltepe ofisimize bekleriz olarak çıktı.
En garanti çözüm para alamdan notere gitmemek.
O değilde şu adamlar hakkında bulabildiğiniz kadar bilgi bulunda konuya ekleyelim ilk mesaja. İfşa edelim oçları.
Çok geçmiş olsun kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm inşallah en kısa zamanda çözülür.
Aynı olayın sadece bir bölümü değişik senaryosunu birkaç sene önce duymuştum, onda da yine herşey aynı sadece hesaba parayı 2 sıfır eksik atıyorlar mesela 100.000 yerine 1000 tl yolluyorlar, ya bi yanlışlık olmuş hemen kalanını sekreterime söylüyorum yollasın ah benim kafasız sekreterim iştende çıkaramıyorum durumu kötü diye yana yakıla bi konuşma yapıp o sırada imzayı attırıyorlar diye duydum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam burdan bi e46 satan arkadaşın başına gelmişti bu olay.
Bu mevzuda para blokeli yollanırsa oluyor diye biliyorum.Blokeli parayı da kendi hesapların arasında havale ve ya eft yapamazsın zaten.Öbür türlü paray hesabına geçtiği anda yanlışlıkla x bir kişi bile yollasa tamamen geri yollama sana kalmış diye biliyorum.
yucelebeci
06-12-2015, 22:39
Senin hesabına geçen parayı nasıl geri çekebilir veya iptal edebilir, sence mantıklımı bu, biraz paranoya olmuş seninki
AyrtonSenna
06-12-2015, 22:41
Buyuk gecmis olsun bunlarin alidigi nefes bile haram ortalikta ben adamim diye hala dolasiyorlarya bu
O.cocuklari ona yanarim insallah tez zamanda sıkıntınız cozulur
Cok gecmis olsun :( savci gu adami bu kadar sucu varken nasil birakir! Adam gibi ceza almadiklari surece bu it surulerininde ardi arkasi kesilmeyecek!
hddsheriff
06-12-2015, 22:54
Senin hesabına geçen parayı nasıl geri çekebilir veya iptal edebilir, sence mantıklımı bu, biraz paranoya olmuş seninki
Riske girmiyorum paranoya veya değil :)
Senet verdikleri için TCK anlamında nitelikli dolandırıcılık/dolandırıcılık olmuyor, senet karşılığı aracı satın aldık senedin karşılığı yoksa aramızdaki hukuki uyuşmazlık savunması yapıp takipsizlik kararı çıkıyor. Genelde üstlerinde ya motosiklet ya da 80-90 model bir araç oluyor asla bulamadığınız dolayısıyla aciz vesikasına da bağlanmıyorlar. Allah yardımcınız olsun, inşallah bir çözüm bulabilirsiniz
Paraya hiç dokunulmazsa yanlış gönderdim diyip geri çekebiliyorsun diye biliyorum.
yucelebeci
06-12-2015, 23:31
Paraya hiç dokunulmazsa yanlış gönderdim diyip geri çekebiliyorsun diye biliyorum.
Yok hocam mümkün değil hesap sahibinden onay almadan bir lirasını bile geri alamazsın
Burak K.
06-12-2015, 23:45
Öncelikle geçmiş olsun. Öncelikle alıcı gelir satıcı nerede isterse orada arabaya bakılır. Alıcının ayağına araba götürmekte yeni moda oldu sanırım. Arabayı cidden almak istiyorsa bi zahmet etsin de istediğim yere gelsin. Ben satış yaparken parayı bankadan çekip nakit vermesini istiyorum geçmiş yıllarda istanbuldan bi araba alırken bankadan yanlış hesaba havale yapmıştık daha sonra bankayı arayıp durumu anlatıp parayı geri çekmiştik,bu yüzden paranın gözünüzün önünde bankadan çekilip nakit alınması her zaman daha iyi olur. Bu tarz mevzularda galerinin de noterin de işin içinde olduğunu düşünüyorum ben. Geçmiş olsun tekrardan,umarım olumlu bi sonuç alırsınız.
SerkanYazgan.
07-12-2015, 01:23
Çok çok geçmiş olsun, yakın bir abimin başınada geldi, insan ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyor. Adam asgari ücretle çalışıp brodway alıp satmaya başladı ta ki en son passat almıştı. Nerdeyse 3 aya bir araba alıyordu ve tüm birikimi olan araç bu şekilde uçtu gitti elinden. 2 sene oldu hala tık yok, adam ne kadar stress yaptıysa 2-3 kere boynundan ve başka bi yerinden ameliyat geçirdi. Bu devirde para kazanmak kimine göre kolay kimine göre zor ama sonuçta o para hiç olunca insanın içine dert oluyor. Umarım bir sonuca ulaşırsınız.
Bu ülkede en büyük adaletsizliğin adaletin bakanlığında, hakiminde,savcısında döndüğünü gördüğümden beri umutsuzum. Bunuda defalarca adalet bakanlığında sınava giren biri olarak yazmak istedim.
Yiğit G.
07-12-2015, 01:29
hesaba gönderme falanda hikaye.. kesinlikle parayı nakit almadan satış vermemek lazım.. satış vermeyede tek başına gitmemek lazım..
parayı hesaba gönderse ne olur ki ? hyr bende araç satmayı düşünüyorum hiç satmadım daha önce o yüzden soruyorum , noterdeyken telefondan hesabımı kontrol ederim mevcut hesap bakiyesi xxx.000 tl diye gördüm mü satarım .. bir problem olur mu ki ??
Adaletin olmadığı yerde insan kendi adaletini uygulamak istiyor.
Mesaj atıyorum size belki yardımcı olabiliriz.
Hadım ediceksin böylelerini ki soyları tükenecek, başka çare yok bence.
Büyük geçmiş olsun, umarım olumlu sonuca ulaşır en kısa sürede. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz, çoluk çocugundan çıkar o para her türlü..
Burak SARIKAYA
07-12-2015, 01:54
Gözümden sakındığım binbir emek spor arabamı kapımın önünde park halinde pick up kamyonet ağzını burununu yamultup arabanın vurup kaçmış.Komşular haber verdi plakasını aldık,tanık var kayıt var polise söyledim hiçbir şekilde müdahele edemeyiz dediler bu devlet anca vergi alır başkada bir boka yaramaz yapanın yanına kar kalıyor.Değer düşüklüğü davası açacağımı söyledim,binbir tehdit silahlar çekildi ölürmüsün öldürürmüsün?? bu ülkede yaşamak gerçekten çok zor insanlar pislik pisliğe batmış Allah böyle insanların belasını versin ömürleri boyunca eziyet çeksinler zaten ahiretleri mahfolmuş..
buna benzer oto dolandırıcılıgı yaklaşık 1 yıl önce benimde basıma geldi, seni en iyi anlayanlardanım emin ol
konuyu okuyup cinnet gecirmemden yada harbiden saçma oldugundan bazı yorumlara deli oluyorum ;
yok bunlarda adamım diye geziyorlar, yok dikkat edin işte kardeşim nasıl yapıyorsunuz bu hatayı yok bilmemne!
bu olayı bugün okuyup sabahına feleğinizi ters dönderirler kimse kurnazım uyanıgım ayagına yatmasın,şeytanı veresiye s..ker bu adamlar rollenmeyin hemen!!!
29 yasındayım hemen hergün haberlerde okudugunuz,gördüğünüz adana'da yaşıyorum, her türlü ortamın içinde bulundum,babamın tabiriyle eve ''s.çmadan s.çmaya'' gidiyordum. beni (132.000 TL) ve birkaç tanıdıgımı+sonradan tanıstıgım mağdurları 10 milyon TL ye yakın dolandırdılar!!!
şuan saat 02.42 olmus sabah işyerine gitmek zorundayım hanım hadi artık uyu sabah uıynamayacaksın diyor konuyu okudum sinirden yatamıyorum.
konuyu açan kişinin yazdıgının 10 katı kadar yazı yazıp geri sildim yaşadıgım olayı harfi harfine yazdım.Buna canı gönülden inanın yazsaydım beni forumdan siktir ederler böyle post forum ortamında dünyada görülmedi diye.
Atalar derki ''utanma pazar dostlugu bozar''! aman şunu desem karşımdakine ayıp etmişmi olurum,ya sonra adam ne der diye aklınıza bile getirmeyin..aynı karında 2 sene arayla yatmış kardeşler birbirine kazık sokuyor size neler sokarlar tahmin edin dicemde soktukları şeyi tahmin etmek şöyle dursun çıkarana kadar tüm bildiklerinizi unutursunuz..
bol argo ve küfürlü bu post için bana,ceza,uzaklaştırma ne varsa moderatörlerin uygulamasına razıyım ama belki birileri uyanır,görmesemde sevabı yeter bana.
Cok büyük gecmiş olsun yemeden gebersinler.
emrah-58
07-12-2015, 02:42
aracı sattıkları galerinin adı ne kardeşim? çok büyük geçmiş olsun umarım bi sonuç alabilirsin
typeRace
07-12-2015, 02:59
çok geçmiş olsun.. adalet filan yok bu ülkede yazık..
valla bu dolandırıcı tayfasının tek kullandığı yöntem vicdan.. baban bile olsa güvenmeyeceksin.baktın için rahat değilmi iylik bile yapmayacaksın..
inş. bir sonuca ulaşırsın hocam..kazık yemek,aldatılmak,dolandırılmak gerçekten hazmedilemeyecek durumlar..
E.Bozoglu
07-12-2015, 03:06
Çok geçmiş olsun inşallah bir şekilde sonuçlanır
Gecmiş olsun, hukukun yavaşlığı emniyetin umursamazlığı insanı cildirtiyor. İnşallah en kısa zamanda geri alırsınız aracı.
Allah yardımcın olsun kardeşim kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm.
Elden alsan sayması dert sahte para riski vs, bankadan alsan sıkıntı..
Benim düşüncem ödemeler noter kanalı ile ve noter üzerinden olmalı yani alıcı parayı notere gönderecek yada saydıracak noter satış işlemini yapana kadar parayı bloke tutacak satış işlemi bitince satıcının hesabına yada eline para geçecek.
Başka türlü bu işlerin sonu gelmeyecek.
Allah yardımcın olsun inşallah bu durumu düzeltebileceğin tekrar ev sahibi olabileceğin bir rızık kapısı açar..
BurakOzdemir
07-12-2015, 07:37
Bu düzenin ALLAH belasını versin ya.
AliGizda
07-12-2015, 07:59
Ne kadar annesi kötü yola düşmüş şerefsiz haysiyetsizler var ya. Tipine baksan adam değil insan zannedersin şerefsizin çocuklarını. Böyle emek hırsızları olduğu sürece biz bir yol alamayız. Millet haala birbirine parmak atmanın derdinde. Sorsan müslüman' dır. Böylelerini aleme ibret olsun diye vericen sokak ortasında dövücen güzelce 1 sene yatalak kalıcak kodumun oğlu ki bir daha gelemesin kendine.
Umarım geri yerine gelir giden. Bu devletinde milletinde..
dragon07
07-12-2015, 08:10
kendi malımmış gibi üzüldüm asmak kesmek bu adamlara işlemiyor geçmiş olsun
düşmanımızın başına böyle dert vermesin.
sınan karayel
07-12-2015, 08:17
çok geçmiş olsun...
Vay arkadaş olaya bak ya, kelimeler kifayetsiz ettiğim küfrün haddi hesabı yok ama elden ne gelir.
Senin hakkını koruması için görev yapan adamlar (koşturan polisler değil) hiç birşey yapmıyor, hiç yazmadıysam 10 kere yazmışımdır "caydırıcılık" yok diye.
Ne desek boş, neden öyle yapmadın etmedin diyenleri anlamıyorum. Bu tür şeyler anlık olur atarsın imzayı gider, adama yüklenmeyin boşuna, yapanların hiç mi suçu yok arkadaş. Olmaz deme bi gün başına gelir, az empati yapın yazık günah.
çok geçmiş olsun. insan bazen katil olmak istiyor...
Çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda çok daha iyisini nasip eder Allah.
vectra-tuner
07-12-2015, 08:31
Allah cezalarını verir vermesine o paralar misli misli çıkar onlardan hemde sağlığı bozulur çoluğundan çocuğundan çıkar, memleket her geçen gün daha da bozuluyor... Hırsızın namussuzun bu kadar korunduğu başka bir ülke yoktur herhalde. Görünüşte Müslüman ülkeyiz ama pekçoğunda gerçek Allah korkusu yok.!
Allah böylelerinden korusun, çok geçmiş olsun hepimiz araba alıp satıyoruz bi şekilde. sinirlenmemek elde değil gerçekten.
Çaresizce geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden maalesef.
Allah bin türlü belalarını versin ve bunuda canını yaktıklarına görmeyi nasip etsin.
Elinizde senet varsa, senet sepet çek işleri ile uğraşan kişilerle görüşmeyi düşündünüz mü? Biliyorum belki hiç akli salim bir fikir değil ama ülkemizin adaleti maalesef ortada.
Sti_Ozan
07-12-2015, 08:54
Abi gecmis olsun,bu hirsizlari saliyolarda ortaliklarda dolandiriyolarya,cok yazik,cidden cok yazik,hani vurmak olmazda cok iyi bi dayak yeseler fena olmaz gibi abi,bizde pendikteyiz gozumuzu dort acalimda abi,biseyler gorursek gene haber veririz
_cAgdAsH_
07-12-2015, 08:56
cok gecmıs olsun ıns.tez zamanda netıcelendırrısın olayı
cok geçmiş olsun...
sabah sabah değişik küfürler aklımdan geçti valla
ghibli06
07-12-2015, 09:12
öncelikle geçmiş olsun, gerçekten çok üzüldüm...
geçen sene çok yakın bir arkadaşım 1 senelik BMW sini kaptırdı, aynen dediğiniz gibi, bu adamlar dolandırıcı işleri bu, ben kanmam, beni dolandıramazlar, paranı almadan neden imza attın kardeşim vs... bunları geçelim, adamlar karşısındakini kandıracağından emin ki bu i.neliği yapıyorlar...
bu satış işlemleri bankada emanet hesap uygulaması yasalaşmadığı sürece çok kişi dolandırılacak, devlet yakalasa da bırakıyor, satış yapılan galeriler de bu kumpasın içinde ama adamlar her daim kendini temize çıkartıyorlar, hiç bir hakim de demiyor ki 'sen 1 saatte nasıl bu arabayı aldın galerinin üzerine?'
uyanık olalım, alım satımı banka üzerinden yapmaya çalışalım, tek kişi notere gitmeyelim yanımızda en azından bizi durdurabilecek biri olsun...
leoncupra
07-12-2015, 09:32
Başlığı değiştirdim google de direk çıksın ilk sıraya otursun diye. Şerefsiz herkese rezil olsun biride adlarını soyadlarını yazarsa görsün durumu.Hocam çok sağolun en azından başklarının canı yanmaz deşifre olursa,bende bu amaçla sizlerle paylaştım,İnanın burada size anlattıkça birazda olsa içim rahatladı.
leoncupra
07-12-2015, 09:34
Aynı şahıslar yapmış doğru hocam.
2.el araç alım satım işi en nefret ettiğim mevzu valla billa
geçmiş olsun size de inşallah en kısa zamanda hallolur bir şekilde
leoncupra
07-12-2015, 09:44
aracı sattıkları galerinin adı ne kardeşim? çok büyük geçmiş olsun umarım bi sonuç alabilirsin
araç boss automobile gbtk otomotiv diye göztepede bi galeride hiç birşey yapamıyoruz onlarda mağduru oynuyorlar şuan.
Geçmiş olsun 100000 ne demek ya bi çok insan 10 senede kazanıyor bu parayı.
Sonu hayıra bağlanır inşallah.
Bu arada başlık yanlış düzeltilmiş sanırım.. Oğuzhan => Oğuz kaan ?
Gözüne dizine dursun O.cocuklarının. Bu şerefsizlere kucak açan sisteme lanet olsun diyecek bir şey yok. Yasa yok olsa yürütme yok kimsede korku kalmadı.
Çok yazık memleketimizin malesef suyu çıktı!
leoncupra
07-12-2015, 09:55
Hepinize sıkıntımı paylaştığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar,daha kim bilir neler yapmışlar da kimse bunların ismini çıkartmadığı için devam ediyorlar,resmi kayıtlı adresler de kimse yok tuncay denen şerefsiz kartalda oturuyor net adres yok, eli uzun kişilerle görüşmeye sağlayarak illegal gideceğim üstlerine bi yandan da avukatla son tescilin iptali davası açacağım diğer açılacak dolandırıcılık davasını da aynı şekil takip edeceğim,şuanlık tek istediğim savcının arabanın tedbirini olay sonuçlanana kadar kaldırmaması yoksa araç gitti demektir.
TorqueTuning
07-12-2015, 09:58
Büyük geçmiş olsun ve sabır diliyorum kardeşim. Ülkemiz gün geçtikçe maalesef ki çirkinleşiyor ve her bakımdan erozyona uğruyor. Ne ahlak kaldı ve namus. Bir de olmayan adalet sistemi buna eklenince bu tipte kişilere gün doğuyor...
bunları bu topraklara getiren kavimler göçünün amk
cok seylerine sövdüm kardesim eminim sende sövüyorsun bir nebze rahatlamak için
bizi tokatlayanların 3 ay peşine koştuk,memleketine kadar gittik, kız kardesinin düğünü vardı dedik gelmez ama en azından gitmedik demeyiz kalktık antebe gittik,gelmedi.
babası kanserdi dedik düğüne gelmedide şapka takar,gözlük takar cenazeye gelir onada gelmedi
Belkide hayırlısı buydu bulsak kıyacaktık namussuza, dolandırıcılıktan karakola konarlar dediğin gibi 1 saate serbest kalırlar çeker vurursun kanı değerlenir hapis yatırırlar
insanoglu yıllarca çalışır,didinir,tırmanır bitane yosma evladı gelir 10 dakikalık eder tüm emekleri
abi ben kabahati çalanda degil çaldıkça cezalarını kesmeyenlerde buluyorum, gerçi deveye demişler neden hörgücün eğri nerem doğru ki demiş
biryerimiz değil heryerimiz ofsayt Allah büyük sabır versin,çaresizliğini cok cok iyi anlıyorum
allah yardımcın olsun, sabır versin üstadım. edecek küfür diyecek kelime bulamıyorum bu onun bunun evlatlarına. adam 5 suçtan aranıyor ve savcı serbest bırakıyor, işin kötüsü bide bu savcının ağzına bakıyoruz. adaletini s.kiyim dünya daha ne denir yani.
büyük geçmiş olsun.
leoncupra
07-12-2015, 10:27
bunları bu topraklara getiren kavimler göçünün amk
cok seylerine sövdüm kardesim eminim sende sövüyorsun bir nebze rahatlamak için
bizi tokatlayanların 3 ay peşine koştuk,memleketine kadar gittik, kız kardesinin düğünü vardı dedik gelmez ama en azından gitmedik demeyiz kalktık antebe gittik,gelmedi.
babası kanserdi dedik düğüne gelmedide şapka takar,gözlük takar cenazeye gelir onada gelmedi
Belkide hayırlısı buydu bulsak kıyacaktık namussuza, dolandırıcılıktan karakola konarlar dediğin gibi 1 saate serbest kalırlar çeker vurursun kanı değerlenir hapis yatırırlar
insanoglu yıllarca çalışır,didinir,tırmanır bitane yosma evladı gelir 10 dakikalık eder tüm emekleri
abi ben kabahati çalanda degil çaldıkça cezalarını kesmeyenlerde buluyorum, gerçi deveye demişler neden hörgücün eğri nerem doğru ki demiş
biryerimiz değil heryerimiz ofsayt Allah büyük sabır versin,çaresizliğini cok cok iyi anlıyorum
aynen abi kafamdakileri yazmışsın tamamen dursan duramıyorsun otursan oturamıyorsun bulup indirsen dediğin gibi devlet adamdan sayıyor aklımız gitti anlıyacağın,sanada çok geçmiş olsun nasıl atlattın bilmiyorum ama inş bende zamanla unutabilirm.
ghibli06
07-12-2015, 10:30
araç boss automobile gbtk otomotiv diye göztepede bi galeride hiç birşey yapamıyoruz onlarda mağduru oynuyorlar şuan.
sakın kanmayın, galeriler %100 işin içinde, arkadaşım araca tedbir koydurdu kendi olayında, arabayı şimdiden bağlatmazsanız iş zora giriyor...
Öncelikle geçmiş olsun, geçen hafta haberlerde izlemiştim, aynı yöntemle başka insanları da dolandırmışlar. İnşallah çözüm bulunur.
kanashibari
07-12-2015, 10:33
Geçmiş olsun bu gibi durumlar cidden giderek fazlalaşıyor. Benim arkadaşında bmw si gitti çek vermişler vadeli basireti bağlanmış satışı vermiş. çekin karşılıksız çıktı falan alan satmış başkasına. arkadaşın sattığına ulaşılamıyor. gidip arabayı son alandan aldı ama bu seferde kendi suçlu oldu :( tekrar geri vermek zorunda kaldı. sattıkları şebekeymiş çok adam tokatlamışlar davası sürüyor ama ortada birşey yok :(
Geçmiş Olsun, çok üzücü gerçekten.
Umarım sonuca tez zamanda ulaşırsınız.
Bizlere de tekrar tekrar bir ders, örnek niteliği taşıyor bu konu.
Hesabınıza veya elinize aracın karşılığını almadan Noter'e girmeyelim.
Notere girildiğinde, insan psikolojisi değişiyor, iyilik melekleri ve esneklikler başlıyor Arkadaşlar.
Geçmiş olsun. Ama söylemeden edemicem belki ayıp olacak..
Bu forumda 10 larca bu tarz dolandırıcılıkların konusu açıldı nasıl olabiliyorda hala açılmaya devam ediyor? Açıkçası bunu çok merak ediyorum ben.
Ha birde diyelimki siz noterdeyken cep bankacılığından parayı havale yaptınız adam satışı vermeden kaçtı gitti siz parayı nasıl geri alabilirsiniz ?
Geçmiş olsun. Ama söylemeden edemicem belki ayıp olacak..
Bu forumda 10 larca bu tarz dolandırıcılıkların konusu açıldı nasıl olabiliyorda hala açılmaya devam ediyor? Açıkçası bunu çok merak ediyorum ben.
Ha birde diyelimki siz noterdeyken cep bankacılığından parayı havale yaptınız adam satışı vermeden kaçtı gitti siz parayı nasıl geri alabilirsiniz ?
Daha önceki mesajımdada belirttim devletin iki tarafıda güvence altına alan bir bloke sistemi zorunluluğu getirmesi şart.
Ama bu noterin banka hesabı olur özel bankalar böyle bir hizmet verir yada e- devletten bir uygulama olur.
Yada satış işlemleri iki aşamalı olmalı günlük yada haftalık arayla alıcı satıcı ikinci imza için notere gidecekler. İkinci imza günü atılan imzalar problemsiz bir alışveriş olduğunun garantisi olacak. iknci imza atılmamış aracı kimse satamayacak
Bu esnafların ya da vakti olmayanların işlerini yavaşlatacak ama aklıma gelen çözümler bunlar.
Daha önceki mesajımdada belirttim devletin iki tarafıda güvence altına alan bir bloke sistemi zorunluluğu getirmesi şart.
Ama bu noterin banka hesabı olur özel bankalar böyle bir hizmet verir yada e- devletten bir uygulama olur.
Yada satış işlemleri iki aşamalı olmalı günlük yada haftalık arayla alıcı satıcı ikinci imza için notere gidecekler. İkinci imza günü atılan imzalar problemsiz bir alışveriş olduğunun garantisi olacak. iknci imza atılmamış aracı kimse satamayacak
Bu esnafların ya da vakti olmayanların işlerini yavaşlatacak ama aklıma gelen çözümler bunlar.
Türkiye de oto dolandırıcılığı bu şekilde yapılan %1.5 ile %2 arası maksimum oda.
Yani %98 yapılan satışlar başarılı şekilde yapılıyor. Bu değer için kimse ekstra önlem almaz. Paranızı alın öyle satış yapın.
Noter ne diyor imza atmadan hemen önce "PARANIZI ALDINIZ MI"
Siz hala yok şöyle olsun böyle olsun.
Paranızı dahi alamadan satış yapıyorsanız yapacak birşey yok. Kendi güvenliğini insan almıyorsa devlet neden alsın.
Onur KİBAR
07-12-2015, 11:39
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede aracınıza kavuşursunuz
ondan sonra insan neden katil oluyor bu işler anlık işler umarım aracınıza kavuşursunuz.
burcinkarabacak
07-12-2015, 11:58
çok geçmiş olsun en kısa sürede sizin lehinize sonuçlanması dileğiyle
saygılar
Türkiye de oto dolandırıcılığı bu şekilde yapılan %1.5 ile %2 arası maksimum oda.
Yani %98 yapılan satışlar başarılı şekilde yapılıyor. Bu değer için kimse ekstra önlem almaz. Paranızı alın öyle satış yapın.
Noter ne diyor imza atmadan hemen önce "PARANIZI ALDINIZ MI"
Siz hala yok şöyle olsun böyle olsun.
Paranızı dahi alamadan satış yapıyorsanız yapacak birşey yok. Kendi güvenliğini insan almıyorsa devlet neden alsın.
Ben kendi arkadaşımı 150 tl için noterden çıkardım o konu ile sıkıntım yok.
Ama artniyetli insanlar tamamen algı yöneterek insanları kandırabiliyor. Adamlar derslerine iyi çalışmış. Dediğim gibi hiç olmazsa bir anda gelişen yanılma olayının önüne geçilir.
Ben yinede çift imza yada para blokesi uygulamasının işe yarayacağını düşünüyorum.
Bu arada tekrar geçmiş olsun arkadaşım inşallah malına yada parana kavuşursun.
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz.
Bu şekil dolandırıcılık hep duyuyoruz otomobillerde ama emlakta falan da bu şekilde dolandırıcılık oluyor mu?
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz.
Bu şekil dolandırıcılık hep duyuyoruz otomobillerde ama emlakta falan da bu şekilde dolandırıcılık oluyor mu?
Emlak'ta en çok denk geldiğim sahte para , yaptırımlar caydırıcı olmadığı için aynı kişiler sürekli farklı firmalarla devam ediyor .
-Murat Özcan-
07-12-2015, 12:37
Geçmiş olsun hocam
AhmetKaratay
07-12-2015, 12:55
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm nasıl ceza almıyorlar şaka gibi resmen
10 gün önce serkan diye biri babamın x6 sını istedi çek muhabbeti vardı 100 nakit 140 çek diye belki 1 hafta boyunca hergün aracı inşaat firmasıyız öyle böyle kendilerini övüyor bende para bir tarafa mal bir tarafa dedim şerefsiz suratıma kapattı küfür etmek için aramama rağmen açmadı.
Geçmiş olsun, cehalet başa düşman...
cok gecmis olsun.üzücü bir olay gercektende.benimde son arabamı satarken başıma bi olay geldi.hersey bi tecrubedir.
dükkandayım alıcı arkadas aradı il dışından gelmişler başka araclara bakmıslar goruldugu gibi cıkmamıs benim arabada favorilerinde en sonda beni aramıslar.arabada evdeydi dedim abim göstersin arabayı size gidin baktırın eger uyarsa satışı vermeye gelirim.bu olaylar 2-3 gibi oluyor.evin oraya gittiler abim arabayı gosterdi begendiler sonra bostancı sanayide arabayı baktırmaya gittiler.arabada bısey cıkmadı ben karşıdayım tabi atladım gittim bostancıya saatler ilerliyo tabi.neyse alıcı arkadas parayı gonderdi hesabıma gonderdi kontrol ettim, imzayı attım.abimle beni eve bırakıcaklardı yedek anahtarı falan vericektim bide yemek yiyip cocuklar sehir dısına gidiceklerdi.
yemegi yerken benim hesabımın oldugu şubem aradı işte bu para neyin parasıdır dedi.aracımı sattım dedim.karşı banka parayı geri cekmek istiyor dedi.bana noter satış sozlesmesini yollarmısınız dedi.tamam dedim.saat tabi ilerledi bankaların kapanmasına 5-10 dk var.hemen sözlesmeyi bankacı arkadasa mail attım.bu arada nolur nolmaz diye hemen abime atıcaktımki parayı,para benden cıktı bloke düştü.şubeyi aradık kapandı telefonlar acılmıyo.karsımdaki cocuk olmaz bi yanlıslık vardır falan diyo.dedim ben sizi salamam bu iş düzelene kadar.alıcı arkadas babasını aradı,babası şubesinin müdürünü aradı falan olay şu
bankadaki eftyi yapan memur parayı benim hesabıma gönderen kişiyle aynı ad soyadlı aynı şubede hesabı olan başka kişinin hesabından gönderiyor.adamda olaydan habersiz noluyo bu kadar para çıkış olmuş diye soruyor heralde.öyle paraya bloke düştü bankalarda kapandıgı için olay öyle kaldı.alıcı kişinin banka şube müdür hanım aradı bizi kartvizitini kurumsal mail adresinden gönderdi yarın ilk işim bu hatayı düzeltmek dedi konuştuk öyle bıraktık alıcı arkadasları.yoksa sabaha kadar mecbur tutucaktık.cok can sıkıcı bi durum iki taraf içinde.
o yuzden bu satış işlemlerini bi daha sabahtan yapmalı diyorum ders oldu herhangi bi aksilik çıkma ihtimaline karşı son dakika yapılmamalı.
Allah'ımdan bulsunlar inşallah.. çok üzüldüm kardeşim,inşallah aracına kavuşabilirsin.. nasıl serbest kalıyo böle insanlar aklım almıyo..
sonra evine giren hırsızı, sana çarpan adama vurunca darp edince hapistesin. Adalet mi bu ülkemiz de ki ?
çok geçmişler olsun..
cyclonee16
07-12-2015, 15:53
Çok geçmiş olsun söylenecek cok şey var ama buras yeri deeğil
Aynı şey bir ay önce benim başıma geldi sistem aynı bendeki senetlerde tc vs. doğru gel gelelim savcıya ne yaptımsa tedbir koyduramadım hatta araç adamın karısının üzerine olmasına rağmen neymiş savcı suç işlermiş elimde senetler olduğu için bun ticari anlaşmazlığa giriyormuş hukuk mahkemesine gitmem gerekiyormuş. Öyle bir hukuk sistemimiz var ki sehirler arasında farklılık gösteriyor.Dava açtım ondan bile sonuç cıkmadı tek çare senetleri işleme koyup haciz baslatmak ondada üzerine birsey olursa üzerine zaten yok.
Allah yardımcınız olsun inş allah siz bir sonuç alırsınız
leoncupra
07-12-2015, 15:58
hepiniz sağolun arkadaşlar sistem böyle oldukça ölmes isek daha neler göreceğiz duyucağız,imzayı neden attın diyen herkes de haklı ama anlık gelişti ben bile kendime inanamıyorum,o attığım imzanın hesabını en acı şekilde çekicem ama bu böyle kalmaz elbet birilerine de bu hesap kesilir Allah büyüktür...
free-hifi
07-12-2015, 16:01
10.000 LİRAYA adam vuruyorlar acımayacaksın bu paraya direk testislerine sıktıracaksın tek düşmanı sen misin kim bilecek ?
leoncupra
07-12-2015, 16:01
Çok geçmiş olsun söylenecek cok şey var ama buras yeri deeğil
Aynı şey bir ay önce benim başıma geldi sistem aynı bendeki senetlerde tc vs. doğru gel gelelim savcıya ne yaptımsa tedbir koyduramadım hatta araç adamın karısının üzerine olmasına rağmen neymiş savcı suç işlermiş elimde senetler olduğu için bun ticari anlaşmazlığa giriyormuş hukuk mahkemesine gitmem gerekiyormuş. Öyle bir hukuk sistemimiz var ki sehirler arasında farklılık gösteriyor.Dava açtım ondan bile sonuç cıkmadı tek çare senetleri işleme koyup haciz baslatmak ondada üzerine birsey olursa üzerine zaten yok.
Allah yardımcınız olsun inş allah siz bir sonuç alırsınız
çok geçmiş olsun dolandırıcıdan paramı alıcaz icra ile,yok böyle birşey...
turboman
07-12-2015, 16:02
Çok geçmiş olsun ben ne zaman satış yapacak olsam parayı nakit getir diyorum ben cahilim anlamam hesaptan diyorum bu işler sıkıntılı işler adamı katil eder böyle kansızlar
hakotech
07-12-2015, 16:17
Hadi size bir soru, neden çok lüx,pahalı araçlara bu ipneliği yapmadıklarını düşündünüzmü hiç...ulan sizi yormıym cevabıda ben verıym.. totoları yemiyo şerefsizlerin...kalın ense bizi eskitir mantığı... ulan yine ne oluyosa mazluma oluyo.. adaletini senin hey dünya...
Hadi size bir soru, neden çok lüx,pahalı araçlara bu ipneliği yapmadıklarını düşündünüzmü hiç...ulan sizi yormıym cevabıda ben verıym.. totoları yemiyo şerefsizlerin...kalın ense bizi eskitir mantığı... ulan yine ne oluyosa mazluma oluyo.. adaletini senin hey dünya...
Ben de onu düşünüyordum az önce. Bu arkadaşa AKP yüksek rütbeli biri olsaydı veya tanıdığı olsaydı arabası 1 gün sonra geri gelmişti bence.......
Hayır başkan alakası yok :) Adam lüks araç sahibini arayacak gel ofisimize dicek o araç sahibi gider mi sence?
-Sen kimsin lan sen gel arabayı almak isteyen sensin der.
Zengin olan adamı yok inşaatçıyım diye kandıramazsın zaten. Lüks araç sahiplerinin çoğu firma sahibi olduğu için ticarettende anlıyorlar:) Parayı verirsin malı alırsın bu kadar basit.
Öyle Ali Ağaoğlu numaralarını yemezler yani :)
Bende dosta veriyordum arabayı öyle verdimde 1 ay sonra paranın yarısını vericem diye arabamı alıp 7 ay sonra bölük pörçük anca alabildim mesela.
Tövbe ettim sonra değil dostum dayımın oğlu olsa 1 tl eksik vermem.
Hayır başkan alakası yok :) Adam lüks araç sahibini arayacak gel ofisimize dicek o araç sahibi gider mi sence?
Zengin olan adamı yok inşaatçıyım diye kandıramazsın zaten. Lüks araç sahiplerinin çoğu firma sahibi olduğu için ticarettende anlıyorlar:) Parayı verirsin malı alırsın bu kadar basit.
Bende dosta veriyordum arabayı öyle verdimde 1 ay sonra paranın yarısını vericem diye arabamı alıp 7 ay sonra bölük pörçük anca alabildim mesela.
Bence herkese deniyorlardir tutanlar genelde orta siniftir.
hakotech
07-12-2015, 17:50
Kanka valla bu açıdan bakmamıştım,ince yakalamıssın,ulan ben giderim biliyonmu,içime işlemiş gundilik :D dediğin gibi babamın oğlu gelse ben önce paramı alır,ki nakit alıyosam hemen dövizcide saydırıp sahte olup olmadıgına bakıyorum..aaaa bişey farkettim la, ben hep nakit sattım arabaları hiç banka hesabına yatırtmadım.. çok garip...
kelalper
07-12-2015, 18:11
arkadaşlar bunlar esasında büyük çete ve savcılarda dönen dolapları biliyorlar. Dikkat ederseniz olay hep aynı semtlerde oluyor. İşin içerisinde sadece adamlar yok. O dükkanı ayarlayan Emlakçısından tut noterine ve serbest bırakanına kadar işin içindeler. Savcı savcı olsa bu işi çete olarak nitelikli dolandırıcılık olarak işler hepsini de tıkır tıkır içeri alır. Ben daha yazlığı lüx arabası olmayan savcıya rastlamadım nedense.
sakın kanmayın, galeriler %100 işin içinde, arkadaşım araca tedbir koydurdu kendi olayında, arabayı şimdiden bağlatmazsanız iş zora giriyor...
kesinlikle katılıyorum abi. Galericiler hiçbişey olmasa çevresi olan adamlar 2 günde bulurlar kendilerine öyle araba satan adamı anasından doğduğuna pişman ederler..
Patisever
07-12-2015, 18:21
adalet yoksa kazık war oturtacaksın
arkadaşlar bunlar esasında büyük çete ve savcılarda dönen dolapları biliyorlar. Dikkat ederseniz olay hep aynı semtlerde oluyor. İşin içerisinde sadece adamlar yok. O dükkanı ayarlayan Emlakçısından tut noterine ve serbest bırakanına kadar işin içindeler. Savcı savcı olsa bu işi çete olarak nitelikli dolandırıcılık olarak işler hepsini de tıkır tıkır içeri alır. Ben daha yazlığı lüx arabası olmayan savcıya rastlamadım nedense.
Ben ratladım lan arkadaşın pederi. Adamın tek lüksü gece gündüz içtiği rakısı o kadar.
kelalper
07-12-2015, 19:25
Ben ratladım lan arkadaşın pederi. Adamın tek lüksü gece gündüz içtiği rakısı o kadar.
rakı içmeseydi onunda olurdu merak etme.:D
ghibli06
07-12-2015, 19:54
benimki içmezdi ama R9 dan Alfa156 ya benim eski arabam olduğu için zorla geçebilmişti :) dediğin doğru, yaz kamplarında otopark galeri gibi olurdu...
Valla geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm.
İnş kısa sürede istediğini alırsın.
Benim anlamadığım bi konu var bu dolandırıcılık işinde. Adamlar tuzağa düşürücekleri insanı nasıl seçiyorlar? Ya gerçekten duvara çarpsalar noolur!!
ghibli06
07-12-2015, 20:16
Valla geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm.
İnş kısa sürede istediğini alırsın.
Benim anlamadığım bi konu var bu dolandırıcılık işinde. Adamlar tuzağa düşürücekleri insanı nasıl seçiyorlar? Ya gerçekten duvara çarpsalar noolur!!
seve seve iade ediyor... yapanlar var, adaletin bittiği yerde başka şeyler devreye giriyor ve de maalesef hukuk devletinin bittiğini görüyoruz...
Bizim tanıdık e350 satarken dolandırılmıştı. 3 ay kadar arayıp bulmuş adamı, güzelce paketlemişler. 3-4 gün misafir etmişler arkadaşı parayı tahsil edip bırakmışlar. Adam piyasada bilindik dolandırıcılardan biriydi akli dengesini kaybetmiş olanlardan sonra.
Çok geçmiş olsun inşallah istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz bu yaz adliyede ceza mahkemelerinde staj yaptım bunlar gibi sayısız iddianeme okudum inceledim Türkiyenin her yerindeler sırf bu işi yapmak için sağdan soldan adam getiriyorlar sürekli şehir değiştiriyorlar izmirde galerici istanbulda müteahhit ankarada emlakcı oluyorlar tezgah çok güzel kuruluyor genelde piyasanın biraz üstünde fiyatı olan arabaları arıyorlarmış servise falan götürmeden biz arabayı çok beğendik tamam yarın alıyoruz diyorlar güven sağlamak için 2-3 bin kapora veriyorlar arabanın satışının olacağı dükkanda buluşuluyor notere doğru geçerken elemanlardan birini bankada indiriyorlar arabanın sahibiyle notere geçiliyor o elemanla sürekli telefonla irtibat halinde kalıyorlar sıra çok sistemde sorun var falan ayağına getirip o anda imzayı attırıyorlar sonra gidip arabayı direk galericiye okutuyorlar İzmirde bi galerici vardı bunlarla beraber çalışan bu galericilere arabaları çok komik rakamlara satıyorlar şimdi tam hatırlamıyorum ama 16 bine 2009 model megane 2 - 25 bin civarına 2006 vito satmıştı adamlar çok büyük şebeke bu şerefsizler bi dosya daha okumuştum adama tertemiz corolla göstermişler araba pazarında neyse anlaşılıyor ediliyor arabanın satışı yapılacak satışın yapılacağı gün notere geliyorlar satış yapılıyor anahtar teslim ediliyor arabayı yer bulamadığımız için ara sokağa park ettik diyorlar siz anahtarı alıp gidiyorsunuz ama araba o araba değil size sattıkları araba pazarda bakılan araba değil renk aynı model aynı marka aynı ama araba o araba değil arabayı alan kişi çoktan ortadan kaybolmuş oluyor şeytanın aklına gelmeyecek numaralar buluyorlar inşallah boğazlarından fitil fitil gelir
cagalazade
08-12-2015, 01:18
büyük geçmiş olsun... bazen insan görmüyor duymuyor ve hatalar yapabiliyor...
2001 de başıma gelmişti, emniyeti suistimal bu, zaten kimliklerde sahte değil demişti savcı ve salmıştı adamları ama neyseki aracı alabilmiştik...
adalet keşke hepimize adil olabilse
mert_can 41
08-12-2015, 01:35
Biz rastladık abi alt katta oturuyo kalifer yakmıyo bizden ısınıyo üst katız diye utanmadan duvara falan vuruyo artislikler bini bin para ayrıca eskide bir arabası var :D ya işi bilmiyo yada binayı fena yiyo :D
kelalper
08-12-2015, 08:29
Biz rastladık abi alt katta oturuyo kalifer yakmıyo bizden ısınıyo üst katız diye utanmadan duvara falan vuruyo artislikler bini bin para ayrıca eskide bir arabası var :D ya işi bilmiyo yada binayı fena yiyo :D
emekli olsun buzdağının görünmeyen kısımlarıda ortaya çıkar merak etme.
Buyuk gecmıs olsun.Aynı olay benım basıma geldı. Maltepede orta hallı bır emlakcıda bulustuk,patronuna alıcagını spyledıler benım aracı. Notere gıttık. Ben para gelmeden ımzayı atmam dedım. Telefonda sureklı konusuyorlar,yok oraya 100bın gonderın,yok 70 gonderın,10 ton demırı suna ve vs vs...
Hatta bankaya gıttık,bakın elemanımız burada beklıyor dedıler.
Neyse tekrar notere gıttık,evraklar hazır,ımzasını attı sıra bana geldı,cepten bakıyorum,para yok. Dedım ımza yok. Orada toz duman havalandı. Sen bızı bılmıyorsun,soyle buyuguz bıyle buyuguz bu para nedır kı havaları. Yapma abım etme,zaten ofısımızı gordun,olmadı ısı bıtırelım bankada bırlıkte sıra beklıyelım yada sız yorulmayın ofısımızde yemek yıyelım cart curt...
Dedım bıttı mı ? Sen benım kım oldugumu bılıyormusun? Yok,bende senı tanımak zorunda degılım. Tanısam belkı arabamı satmıyacagım,belkı kardes olucagım. Buraya gelmemdekı sebeb,paramı alıp arabamı satmak. Eger olmuyorsa vaktımı calma.
Neyse,ofıslerıne gıttık. Abı yarısını elden patron getırıyor,hatta tum para hesabınıza gecıcek,oyle gıdecegız. Sız bıze guvenmedınız ama bız boyle davranarak sızı mahcup edecegız falan fılan...
E patron geldı,mıllet aman patron cıvanım patron. Dedım "patron kısı,ne hurmet,bende nacızane satıcı,mahcup edılmeyı bekleyen kısı" dedım. Olaya uyandım,durumu tasaga vurmaya basladım. Adamın telı calıyor,oraya buraya para-demır falan yolluyor,baskana selam soyluyor. Konusurken araya gırıyoruum,benden de sukadar ton demır,su kadar selam soyle vs vs...
Bunlar koftıden senarryo ıle bır bır ısyerınden gıttıkler,,tek benle caycı kılıklı adam kaldı.
Dedım cep telımın kaöerası acıktı,hepınızı cektım yayınlıyacagım. Oda kayboldu ortadan!!
Tekrar buyuk gecmıs olsun... Tedbır kondumu?
mannerboy
08-12-2015, 09:06
e tamam bi sistem gelmelide serbest bırakılmalarıda ilginç demekki bu ülkede adaleti kendin sağlayacaksın ya cidden bizim ülkede bi kere yatıp çıkarsan yada bi kaç dosyan olursa bi dahaki suçunu görmezden geliyolar
Bu olaylardan çok tedirginim. Arabalarımı görmek için bile gelseler silahsız hiç çıkmadım.
Sene 2010da ev sattım, 1 saat sıra bekledik tapuda, iş imzaya geldiğinde para hala hesabıma geçmemişti. Benim acelem yok diyip ,memura durumu söyleyip müsade istemiştim. Neyseki 15 dk sonra para hesabıma geçmişti.
valla bu yazılanları gördükçe insan herşeyden tedirgin oluyor bu ülkede:( umarım aracınıza kavuşursunuz ne diyeyim
ne cesaret arkadaş!
Birde hukuk devletiymiş! hadi sen tek olsan sen yalan söylüyorsun desinler ama kaç kişiyi dolandırmış şerefsizler ve hala serbest kalıyorlarsa hak hukuk aramadan şişleyeceksin köpekleri!
maxpower
08-12-2015, 09:54
umarım halledersiniz, hem sizin adınıza hem de içinde bulunduğumuz duruma üzüldüm
galerici de bu işin içindedir, aracın aynı gün satışının yapıldığını ruhsattan görmeme ihtimali yok
Herhalde en mantıklı önlem satışı yapılan bir aracın bir hafta içerisinde başkasına satış yapılmasını engellemek olur. Çokda zor bir işlem olmasa gerek galericiler belki biraz mırın kırın eder ama 1 haftada uzun bir süre değil.
huseyinturk
08-12-2015, 10:49
Adaletine kodumun memleketi işte. Başbakanla, bir film karakterinin resmini yanyana paylaşan adamı tespit ediyorlar, gandalfın kötü bir karakter olup olmadığını araştıran ekip kuruyolar adalet için. Başbakana kötü söz paylaşanı tespit edip apar topar mahkeme sonucuyla hapse yolluyorlar ama vatandaşın bitarafından kan alsalar yargı bir boka yaramıyor. Ulan ne biçim ülke olduk yav.
Geçen araba sattım, adam düzgün bir adamdı ama duyduğumuz haberler yüzünden parayı elden vermesine bile güvenemedim, bankada saydırsaydık felan dedim ama oda bende işe yetişeceğimdem noter kapanmadan aldım parayı verdim satışı adamı bırakmadım bankaya geçtik saydırdık parayı. Son bir mahçup oldum adam yaptığım muameleden, adamda bozuldu aldı arabayı bastı gitti. Güvendiğimiz bir adalet yokki insanlara güvenelim..
Satılıkta olan araç diğerlerine göre pahalımıydı yada satışı zor bir araç mı?
Sıfırı 150tl olan bi arabaya bi tanıdıgımız 175tl istedi aynı yöntem çağırdılar olm gitme etme dolandırıcı bunlar, sen para kazanmamı istemiyorsun diye popaz olduk.
Gidiyor aynı mevzu, banka hesabına bi küsürat atıolar bu ayıkınca iş bozuluyor, 1 hafta sonra doblo tarzı bi araç ile gelip attıkları 50-100 lira kaporaydı sen arabayı satmadın bize diye parayı geri almışlar
theeagles
09-12-2015, 10:31
Aynı olay aynı kisiler benimde basımdan gecti benim arac serkan uzerinden gecti.birlikte hareket edelim lutfen telefon numarası yada ulasabilecegim farklı birsey verebilir misiniz ? Benim ki : 0542 795 60 70 adminden ricam magdurum lutfen paylasımım silinmesin donus bekliyorum.
ya okudukça cinnet geliyor bana yemin ederim. Bi gün sert kayaya çarparlar sıkar kafasını atar kenara bu p.çin çocuklarından birini. Ondan sonra adam yerine koyulur vuran adamın da başını yakarlar olacağı bu.
ers10weys91
09-12-2015, 10:54
biz kendi arkadaşıma güveniyoz parayı vermiyor her taraf üçkağıtçı dolu para yoksa vermiyecen sonra diyorsa sonra gel al
Serkan_UR
09-12-2015, 14:41
Çok Geçmiş Olsun;Çok üzücü Umarım Olumlu sonuçlar alırsınız..
Böyle Bir Tezgaha Amcamla Bende Denk Geldik Ve Farkındalık olduğu için zarar görmeden kendimizi kurtardık...Bir kere para almadan imza atmamaya kendimizi şartlicaz ve alt belleğimize yerlileştiricez bu şekilde olduğu zaman hiçbir şekil ve şartla yada kargaşa ile imzayı attıramayacaklar.Kısaca Bahsedeyim örnekler artsın kafada pencereler açılsın
Amcamın aracını ilana koydum, bir süre sonra birisi aradı aracın durumunu sordu,son rakam sordu ve biz galeriyiz ama öyle piyasaya çalışmayız çok büyük firmalarla çalışırız onlara araba tedarik ederiz bir patronda bu aracdan istedi sizden alıcaz temizlicez vs ona vericez.Bu nedenle rakamda da çok fazla ısrar etmiyorum hızlı şekilde tedarik etmemiz lazım istediğiniz rakamı veriyorum.Yanlız bizim ofisimiz Tuzlada buraya gelirseniz araca kendi servisimiz var orada bakarız işlemleri yaparız sizi biz istediğiniz yere bırakırız...Amcama durumu izah ettim ertesi gün bindik gittik.Yolda giderken birbirimize sürekli hiç bir şekilde para almadan satış vermiyoruz.Anahtar istenirse park etcez baktırcaz vs vermiyoruz ben ilgileniyorum vb vb.Gittik denizi gören bir villa bir ton çalışan kapıda arabalar.Oturduk anlatıyor vatandaş o ara telefonlar şuraya şu para buraya bu para talimatlar :)Muhabbetin sonunda yanlız benim başıma zamanında bir işler geldi zarar gördük bunun akabinde bizim bir şistemimiz var biz noter satışı yaparız satışı hemen muhasebecime gönderirim para hesabınıza çıkar...Dedik geçeceksiniz o işi para varsa arabayı verelim yoksa biz gidelim tabi bizim ayıktı-mızı anladılar söyleydi böyleydi o zaman yarın parayı hazırlayalım yapalım satışı,Bende dedim parayı hazırlayın buyrun gelin biz artık gelmeyiz alır gidersiniz..Tabi Ne gelen var ne giden...Bu olayın ardından ben üstüme düşeni yaptım gerekli yerlere durumu bildirdim ilgilendirlermi bilemiyorum...Bunlar biraz acemiydi sanırım hem tipler ofsayttı hemde taktik eksik :) SOnuç olarak alt zihine para almadan imza yok yerleştirilirse hiçbir şartta ve karmaşada boş bulunulmaz diye düşünüyorum.
Mağdurlara büyük geçiş olsun... Devletin illaki yapması gereken binlerce kontrol var ama milletçe gereksiz yere tanıdığımız tanımadığımız bir sürü insana boş yere güveniyoruz... En basitinden, noter soruyo "paranızı aldınızmı?" alınmayan paraya neden aldım denir ki?
Parayı elden değil hesaptan almak lazım, alıcıya da "parayı bankadan yolla, açıklamasına da x plakalı aracın alış bedeli yaz ki elinde ödemene dair kanıtın olsun" dediğinde kıllık çıkartıyorsa, kıvırıyorsa hiç uğraşmaya gerek yok. Konuyu kapatıcaksın gidicek.
MuratCan07
09-12-2015, 18:45
geçmiş olsun kardeşim
leoncupra
09-12-2015, 21:05
Buyuk gecmıs olsun.Aynı olay benım basıma geldı. Maltepede orta hallı bır emlakcıda bulustuk,patronuna alıcagını spyledıler benım aracı. Notere gıttık. Ben para gelmeden ımzayı atmam dedım. Telefonda sureklı konusuyorlar,yok oraya 100bın gonderın,yok 70 gonderın,10 ton demırı suna ve vs vs...
Hatta bankaya gıttık,bakın elemanımız burada beklıyor dedıler.
Neyse tekrar notere gıttık,evraklar hazır,ımzasını attı sıra bana geldı,cepten bakıyorum,para yok. Dedım ımza yok. Orada toz duman havalandı. Sen bızı bılmıyorsun,soyle buyuguz bıyle buyuguz bu para nedır kı havaları. Yapma abım etme,zaten ofısımızı gordun,olmadı ısı bıtırelım bankada bırlıkte sıra beklıyelım yada sız yorulmayın ofısımızde yemek yıyelım cart curt...
Dedım bıttı mı ? Sen benım kım oldugumu bılıyormusun? Yok,bende senı tanımak zorunda degılım. Tanısam belkı arabamı satmıyacagım,belkı kardes olucagım. Buraya gelmemdekı sebeb,paramı alıp arabamı satmak. Eger olmuyorsa vaktımı calma.
Neyse,ofıslerıne gıttık. Abı yarısını elden patron getırıyor,hatta tum para hesabınıza gecıcek,oyle gıdecegız. Sız bıze guvenmedınız ama bız boyle davranarak sızı mahcup edecegız falan fılan...
E patron geldı,mıllet aman patron cıvanım patron. Dedım "patron kısı,ne hurmet,bende nacızane satıcı,mahcup edılmeyı bekleyen kısı" dedım. Olaya uyandım,durumu tasaga vurmaya basladım. Adamın telı calıyor,oraya buraya para-demır falan yolluyor,baskana selam soyluyor. Konusurken araya gırıyoruum,benden de sukadar ton demır,su kadar selam soyle vs vs...
Bunlar koftıden senarryo ıle bır bır ısyerınden gıttıkler,,tek benle caycı kılıklı adam kaldı.
Dedım cep telımın kaöerası acıktı,hepınızı cektım yayınlıyacagım. Oda kayboldu ortadan!!
Tekrar buyuk gecmıs olsun... Tedbır kondumu?
Sendeki tecrübe olmadığı için biz yedik abi kaç kişinini canını yakmışlar gün geçtikçe neler öğreniyorum,tedbir var ama ne zamana kadar telefonlar bi açık bi kapalı yerler net değil elbet hesap görülecek.
leoncupra
09-12-2015, 21:07
ilgilenen iyi dileklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ederim,forum sayesinde de çok kişinin haberi oldu iletişime geçtik elbet birşeyler olucak bu şerefsizlerin yanına kalmayacak!
Emrecan-R
09-12-2015, 21:26
Abi cok uzuldum gercekten kendimi senin yerine koydumda allah kimseye yasatmasin
Geçmiş olsun. Umarım sonuç alırsınız.
Bir tanıdığıma lokanta sahibiyiz şeklinde tezgah kurup yemek yiyelim öyle Satışa geçeriz demişler. Yemek yenirken abi arabaya bakacak usta da geldi iki dakika kontrol etsin deyip Anahtarı almışlar. Gidiş o Gidiş. Pahalı bir yemek olmuş yani.
Birkaç ay sonra aracı buldular.
Çok benzerini bana izmir de yapmaya çalışmışlardı ilerleyen yıllarda. Olayı bilmesem bir anlık dalgınlık olabilirdi.
Zor iş gerçekten. Dikkat etmek gerekiyor.
mustafaa_akca
09-12-2015, 22:15
Beraber calistigim arkadasim (corumludur) aracini ilana koydu 37000 tl den birisi aradi konustular fln en son 36000 tlye anlastilar..adamin ofisine gittik elamaniyla bizi gonderdi notere para havale olacak dedi bekledik gelmedi para adam vekalet ver fln dedi ne munasebet dedik..neyse yarim saat sonra msj geldi bankadan 3600 tl yatirmis cakal aklinca keklicek bizi ama adam tam at hirsizi..bizim arkadasta tmm para yatmis notere gidelim diyip basip geldi evine 3600 tl yide catir catir yedi ne guldum ya
free-hifi
10-12-2015, 07:36
Beraber calistigim arkadasim (corumludur) aracini ilana koydu 37000 tl den birisi aradi konustular fln en son 36000 tlye anlastilar..adamin ofisine gittik elamaniyla bizi gonderdi notere para havale olacak dedi bekledik gelmedi para adam vekalet ver fln dedi ne munasebet dedik..neyse yarim saat sonra msj geldi bankadan 3600 tl yatirmis cakal aklinca keklicek bizi ama adam tam at hirsizi..bizim arkadasta tmm para yatmis notere gidelim diyip basip geldi evine 3600 tl yide catir catir yedi ne guldum ya����
Atasözü olmuş :D
free-hifi
10-12-2015, 07:41
http://www.theforumsite.com/forum/topic/istanbul-39-da-sahte-galerici-doland-r-c-lar-yakaland-/488339
yakalayıp salmış hakim kaç kere bunlar yüzsüz hırsız rahatlar forumu okuyun
Hersey tecrube oluyor.
İnsanlarla fazla hasir nesir olunca cabuk anliyorsun.
Birde devir kotu millet anasini kazikliyor,biz mikmis sasirmamak gerek.
Tekrar gecmis olsun,insallah cozulur...
61enes61
10-12-2015, 08:38
babam vitoyu satmak için birisiyle anlaşmış 46bin küsüre. adam 6bini peşin vericem kalanına senet yapıp kredi çekip hemen hesaba geçiricem demiş. babam allahtan aradı söyledi bana hemen bu konu geldi aklıma. dedim ver numaramı arasın beni. konuştuk adamla kredini çek elinde makbuzunla gel öyle anca satış diyince tamam ben sizi yarın arıyacam dedi ertesi gün mesaj attı hastam var almaktan vazgeçtim diye. allah korusun aramasaydı babam 6 bine vitoyu satacaktı. sonra uğraş dur. başını belaya sokar böyle insanlar. allah yardımcınız olsun
Draniela
10-12-2015, 08:56
Parayı elimde görmeden b*kumu bile vermem. Bunlardan iki tanesini asacaksın bak o zaman diğerlerine nasıl ibret oluyor.
İşte ne kadar uyanık bile olsa insan bir anlık gaflet ile böyle şeyler yaşanabiliyor. Cidden çok geçmiş olsun.
Fiat 500 ü alırken bu yaz, bankadan vermek istemiştim gitmeden halledelim dediler neyse gönderdik hesaba geçmedi biz rahat 1 saat civarında konuştuk belki 2 saat olmuştur. Kaç kere aradık bankayı hala geçmedi neyse o kadar çok muhabbet ettik ki kadınla ve eşiyle en son dediler atalım imzayı para gelir. Hadi bizim kötü niyetimiz yoktu, peki ya olsaydı ? Satışı aldıktan sonra arayıp bankayı havale işlemi iptal olacak deseydim ne olacaktı ?
Ben para geçmeden almam dedim arabayı hesaba geçmesini bekledim yine.
Not: Giderken kestane şekeri götürmüştüm onun etkisi oldu herhalde :D
Bol bol AVM dikmek yerine bol bol cezaevi kursunlar. Şu Ceza hukukunda yer alan cezaları da x 5 şekilde tekrar düzenlesinler. Bu insan kılıklı mahlukları da atsınlar içeri ama öyle 3-5 yıl yatmak değil. Mahkemede ne ceza yemişlerse sonuna kadar yatsınlar.
Bak Amerikaya? Saati dolana kadar yatırıyorlar adamı. Af olmasın. İndirim olmasın. İyi hal gibi safsatalar olmasın. Bu boku yiyen eşşek gibi de içeri girsin yıllarca yatsın. Suçun cezasının indirimi mi olur yahu..
O zaman işte huzur gelir asıl memlekete. O zaman polisler psikopatlaşmaz. O zaman insanlar birbirlerine güvenmeye başlar. Böyle, bu şekilde olmaz..
Bir kaç kişi var galiba bu şerefsizlerle denk gelen. Ayrı ayrı geçmiş olsun hepsine..
aposport
19-12-2015, 16:16
http://www.hurriyet.com.tr/otomobil-satarken-bu-tuzaga-dusmeyin-40029253
yeniden yakalanmışlar, bu sefer serbest bırakmazlar inşallah.
leoncupra
19-12-2015, 22:21
Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin (http://www.hurriyet.com.tr/otomobil-satarken-bu-tuzaga-dusmeyin-40029253)
yeniden yakalanmışlar, bu sefer serbest bırakmazlar inşallah.
Delirmemek elde değil tezgaha aynen devam ediyorlar,yok mu Bunları bırakmayacak bir savcı hakim...
free-hifi
19-12-2015, 23:22
Kancik herifler verdim aldim imza atti diyerek serbest kaliyorlar
sweatcaptain
19-12-2015, 23:48
Cok uzuldum...buyuk gecmis olsun.umarim tez zamanda cozulur. Biraz emsal davalara bakarsaniz ne gibi bir sonuc ne kadar zamanda cikar az cok biseler olusur kafanizda ona gore hareket edersiniz
VhpCupra
20-12-2015, 22:57
Cok gecmis olsun, aynisi gecen sene benim basima geldi, bende cabuk uyandim ama satış olmuştu bir kere, ben aracimi ertesi gün ayagima kadar getirttim ama detaylari anlatamam, cok gecmis olsun tekrar insallah magduriyetiniz en kisa surede cozulur.
arkadaşlar aynı senaryo aynı tezgah , audi forumunda yeni olmuş bu olay bu sefer bakırköyde bir firma aman dikkat. bilgi olsun diye kopyalıyorum.
Cuma günü sahibinden üzerinden satmakta oldugum Audi A5 marka 132.000 TL değerindeki aracıma bir telefonla gelip görmek istediğini söyleyen biri aradı. Buyrun gelin tabi dedim. İstanbulda İkamet ettiğim çekmeköy bölgesine songül ve hakan adında 2 şahıs geldi. Sözde arabaya baktılar sagına soluna içine bile oturmadılar diyebilirim . Sözde patronlarını arayarak onunla görüştürdüler araç nasıl bir sorun varmı diye sordu herhangi bir borcu fln yok değilmi dedi. Yok hayır hiç bir sorunu yok dedim. Tamam dedi Pazartesi günü gel satışını yapalım diye bende tamam olur dedim. Bakırköy İncirlik bölgesine giderek adamların ofis dediği yılmazlar dekorasyon diye mahalle arası bir mekana gittim. Burada patron dedikleri cemil diye biri beni karşıladı, yanında 6-7 kişi sözde çalışanlarıymış birşey içermisin yermisin diye benimle samimiyet kurma çabaları içerisine girdiler. Neyse konuyu çok uzatmadan notere gitmek istediğimi söyledim yanıma 3 kişiyi verdiler ve notere gittik. Muayene problemi yüzünden aracımın satışı noterde olmadı. Yılmazlar dekorasyona döndüğümde saat çok erken olduğu için zannediyorum ofislerinde hiç kimsenin olmadıgını gördüm. Sözde sekreter olan songül adındaki kız İNŞAATlarında iş kazası olduğunu herkesin bir anda çıktıgını söyledi özür diledi kusura bakmayın yarın sabah 10 gibi gelirseniz satışını yapalım dedi. Bende üzüldüm duruma ve tamam sorun degil diyerek bakırköyden çekmeköye döndüm. Ertesi gün tekrar sabah gelerek bu sefer yine 3 kişi ile notere gittik bu sefer aracı üstüne devir alacak kişi farklıydı , ilk gün arapça bilen mardinli , 2. gün gölcüklü oldugunu söyleyen Muzaffer Durmuş adında bir şahıs. Neyse Noterde imza noktasına geldiğimizde ödemeyi sordum ve ödemenin satış evrakının muhasebeye iletmeleri gerektiğini iletir iletmez 10 dk sonra ödemeyi göndereceklerini söylediler. ßende olmaz öyle şey diyerek noterden çıkmak istedim beni sözde patronlarıyla görüştürerek 4 ortaklı olduklarını şirket kuralları gereği daha önce yaşadıkları sıkıntılardan ötürü bu şekilde davrandıklarını eğer istemiyorsam sen bilirsin hesabı yaptılar. ßende istemiyorm diyerek aracımın yanına gittim sonra tam çıkıyorken beni lafa tutarak beni zorla yemek yememi çay içmemi istediler inşaat sektöründe önemli projelre yaptıklarını villalar şantiyelerinin oldugunu söyleyen 4 ortaklarının oldugunu söylediler bana kendilerini o kadar büyük tanıttılar ki güven saglamaya calıstılar. sana senet verelim gerekirse sözleşme yapalım diyerek noter konusunda ikna ettiler sonra iyi tamam diyerek senet ve sözleşme yaparak notere gittik daha sonra tekrar noterde kararımdan vazgeçerek ben satmak istemediğimi söyledim ve aracımı almaya döndüm yine aynı sekilde bana çay içirmeye calıstılar vs neyse bir bardak çay içtikten sonra tabi bunu daha sonra anladım sersem gibi uykum geldi ve bıkkınlık moduna girerek bir anlık elimin kolumun baglandıgını hissettim ve ani bir ikna durumuyla notere giderek satışını verdim ve tekrardan yılmazlar dekorsayona döndük bir baktım araç ortada yok sözde arabayı yıkamaya götürmüşler neyse içeriye geçtik oturup beklemeye basladık. Sözde muhasebecileri banu hanımı arayarak şu çocugun parasını gönderin eşi hamileymiş evde tekmiş trafiğe kalmadan gönderelim diyerek beni rahatlatma moduna girdiler. Banu hanım 16:05 te parayı EFT yaptıgını söyledi 15 20 dk içinde EFT nin hesabıma düşeceğini söyledi. Bende EFT ha geldi ha gelecek saat 16:25 oldu tekrardan banu hanımı aramalarını paranın henüz hesaba girmediğini söyledim. Banu hanım ufak bir eft probleminin oldugunu çok özür dileriz dedi ve tekrardan EFT yaptıgını söyledi ve bekle bekle saat 16:45 oldu benim ellerim ayaklarım titremeye basladı ve beni acilen banu hanıma götürün diyerek ayaga kalktım. Sözde şöförleri suat denilen şahıs beni bakırköy meydan ilçe emniyetin karşısına arabalarıyla götürdü saat 16:50 ben EFT saati geçiyor korkusuyla dedimki bu banu hanımın ofisi nerede. Şu karşı binada 2. KAT 4 numara diyerek ben aracı parkedeyim abi isterseniz siz hemen gidin dedi. Bende bir anlık telaşla araçtan indim ve karşı binaya çıkıp 2. kata çıktım ve malesef muhasebeci vs yoktu aşağıya indim ve suat denen şahıs ortadan kaybolmustu. sağa sola koşmaya başladım bir yandan bunları arıyorum 3-4 kere arıyorum açmıyorlar ve sonunda açtılar 16:55 yılmaz diye sözde şirket ortaklarından biri beni ariyor ve diyorki çok özür dileriz eft sorunu oldu birazdan hesabınıza düşmek üzere en kötü nakit getireceğiz vs diyerek beni teselli moduna girdiler. En sonunda taksiye binerek acilen yılmazlar dekorasyonun oraya gittim ve bir baktım ki kapanmış. Hemen telefona sarılarak aradım ve telefonu açtılar abi aracı verdim bana eft sorunu var diyorsunuz dedim lütfen buraya biri gelsin şu an çok sıkıntıdayım dedim .. ellerim ayaklarım titreyerek orata oturup bekledim bir süre daha sonra beni aradılar yarın sabah saat 10:30 da söz veriyoruz paranız yatacak çok özür dileriz. bizim yerimiz yurdumuz belli çok büyük işler yapıyoruz gerçekten özür dileriz böyle olsun istemezdik diyerek telefonu kapattı. Yarın 10:30 da hesabınıza bakabilirsiniz diyerek aracın bir başkasına satımı konusunda zaman kazanmak istediler. Neyse ben çok zor şartlarda binbir sıkıntıyla çekmeköye kadar dolmuşlarla gittim. Eve geldiğimde ne yapacagımı şaşırdım ve direkt avukatımı aradım ve hemen yanıma gel diyerek çıktık ve polise gittik o kadar yorgunlugun üstüne sabah 8:30 a kadar kartaltepe polis karakolunda ifade verip işgallere baktım sonra bir bakım ki bana verdikleri senettede beni 132.000 TL borçlı göstermişler ama kişinin kendi imzası bulunuyor senet üzerinde. Böyle bir sahtekarlık yapmıslar ayrıyetten. Neyseki resmi tatil sebebiyle o gün savcı ve hakimler oglene kadar calısıyordu. Sağolsun gidip derdimizi anlattık ve araca savcı bey ihtiyatlı tedbir kararı koydu fakat 15 dakika farkla aracı bir başkasına satmışlar sanırım yada kendi içlerinde birine satmışlar. Böyle sıkıntılı bir durum inanın acı içerisinde anlatıyorum kendime kızıyorum ama öyle bir ortam oldu ki içirdikleri çaydanmıdır nedir sersem gibi elim kolum baglanarak notere gittim çok feci bir durum Allah kimsenin başına vermesin. Binbir sıkıntıyla emeklerime biriktirdiğim büyük hevesle sıkıntıyla aldıgım aracımı malesef dolandırıcılara kaptırdım . Bunların polis daha öncede vukaatlarının oldugunu birsürü benzer suçlarının oldugunu söyledi. Bu süreçten sonra olay nereye gider acaba çok merak ediyorum. Çok sıkıntı içerisindeyim aracıma tekrar kavuşabilirmiyim düşüncelerinizi aktarabilirseniz çok mutlu olurum. biraz olayı detaylı anlattım ki belki okuyup aynı duruma bir baskası düşmez. Bir işi yaparken 5 defa düşünen bir insanım ama beni o kadar güzel düşürdüler ki bu tezgaha kendime kızıyorum. Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz sevirim. Herkese selamlar saygılar.
efrasyab
22-12-2015, 18:18
Abim öncelikle çok geçmiş olsun kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm üzüntünü paylaşmak istedim birkaç satırda olsa..Bu mübarek günde Allah'tan duam zorda olanların çaresiz kalanların yardımcısı olsun inş. emeklerin birikimin bu ş.rfszlerin yanına kalmaz kavuşursun aracına Allah sabırlar kolaylık versin tekrardan geçmiş olsun.
SerkanYazgan.
22-12-2015, 19:25
Bu açığa bir çare bulmaları lazım, hemen hemen hergün aynı olaylar yaşanıyor. a5 i kaptıran şahıs kaç kere vazgeçmiş ama ikna edilmiş. Basireti bağlanmış resmen adamın, yazık günah onca emeğe.
Volvosunu kaybeden arkadaşta durum nedir acaba?
Bende araçımı satma arefesindeyken 3 kişi gelmişti araçta herhangi bir borç vs varmi diye sordu birisi kendini polis olarak tanıtmıştı rehinli diyince vazgeçip almak istemedi. Sen bilirsin diyip yollamıştım. Geçmiş olsun okuyunca ürperdim kime güvencez artık. İlk bankaya gidelim desek, Adam dicek ya kaçıp gidersen , önce notere gitsek bu sefer ben güvenemicem. O kadar borç harç emek alın teri çok zor.
Allah yardım etsin bu mübarek günde dualarımız kabul olsun. Herkesin başına gelebilecek bir durum bu serefsiz insanlardan cok var.
bu işin tek çözümü para noterin hesabına yatar satış olunca da otomatikmen alıcının hesabına eft olur. gerekirse bu işlemden belli bi yüzde komisyonunu da alsın. bu kadar basit bir işlemi neden yapmazlar anlamıyorum
çekmeköyde aracını kaptıran kişi kimmiş merak ettim ulaşabilir miyim acaba o kişiye
Tipini si***minin tipsiz or***pu cocukları
kelalper
22-12-2015, 20:48
yalnız dikkatimi çeken şey oç ler hep lüx araba sahiplerine yürüyorlar. Min. 100 bin ve üstü arabalarla ilgileniyorlar. Götürdükleri paranın haddi hesabı yok ama ortada para da yok. Ne banka hesaplarına tedbir konuyor ne de başka bişey. Büyük ihtimalle terör e aktarılıyor bu para. Çünkü aynı heriflere ait kaç tane hikaye var başarılı oldukları ve bu heriflerin bu parayı kumarda yeme şansları falan da yok.Bunlar bence piyon
İstanbul
22-12-2015, 21:11
arkadaşlar aynı senaryo aynı tezgah , audi forumunda yeni olmuş bu olay bu sefer bakırköyde bir firma aman dikkat. bilgi olsun diye kopyalıyorum.
Cuma günü sahibinden üzerinden satmakta oldugum Audi A5 marka 132.000 TL değerindeki aracıma bir telefonla gelip görmek istediğini söyleyen biri aradı. Buyrun gelin tabi dedim. İstanbulda İkamet ettiğim çekmeköy bölgesine songül ve hakan adında 2 şahıs geldi. Sözde arabaya baktılar sagına soluna içine bile oturmadılar diyebilirim . Sözde patronlarını arayarak onunla görüştürdüler araç nasıl bir sorun varmı diye sordu herhangi bir borcu fln yok değilmi dedi. Yok hayır hiç bir sorunu yok dedim. Tamam dedi Pazartesi günü gel satışını yapalım diye bende tamam olur dedim. Bakırköy İncirlik bölgesine giderek adamların ofis dediği yılmazlar dekorasyon diye mahalle arası bir mekana gittim. Burada patron dedikleri cemil diye biri beni karşıladı, yanında 6-7 kişi sözde çalışanlarıymış birşey içermisin yermisin diye benimle samimiyet kurma çabaları içerisine girdiler. Neyse konuyu çok uzatmadan notere gitmek istediğimi söyledim yanıma 3 kişiyi verdiler ve notere gittik. Muayene problemi yüzünden aracımın satışı noterde olmadı. Yılmazlar dekorasyona döndüğümde saat çok erken olduğu için zannediyorum ofislerinde hiç kimsenin olmadıgını gördüm. Sözde sekreter olan songül adındaki kız İNŞAATlarında iş kazası olduğunu herkesin bir anda çıktıgını söyledi özür diledi kusura bakmayın yarın sabah 10 gibi gelirseniz satışını yapalım dedi. Bende üzüldüm duruma ve tamam sorun degil diyerek bakırköyden çekmeköye döndüm. Ertesi gün tekrar sabah gelerek bu sefer yine 3 kişi ile notere gittik bu sefer aracı üstüne devir alacak kişi farklıydı , ilk gün arapça bilen mardinli , 2. gün gölcüklü oldugunu söyleyen Muzaffer Durmuş adında bir şahıs. Neyse Noterde imza noktasına geldiğimizde ödemeyi sordum ve ödemenin satış evrakının muhasebeye iletmeleri gerektiğini iletir iletmez 10 dk sonra ödemeyi göndereceklerini söylediler. ßende olmaz öyle şey diyerek noterden çıkmak istedim beni sözde patronlarıyla görüştürerek 4 ortaklı olduklarını şirket kuralları gereği daha önce yaşadıkları sıkıntılardan ötürü bu şekilde davrandıklarını eğer istemiyorsam sen bilirsin hesabı yaptılar. ßende istemiyorm diyerek aracımın yanına gittim sonra tam çıkıyorken beni lafa tutarak beni zorla yemek yememi çay içmemi istediler inşaat sektöründe önemli projelre yaptıklarını villalar şantiyelerinin oldugunu söyleyen 4 ortaklarının oldugunu söylediler bana kendilerini o kadar büyük tanıttılar ki güven saglamaya calıstılar. sana senet verelim gerekirse sözleşme yapalım diyerek noter konusunda ikna ettiler sonra iyi tamam diyerek senet ve sözleşme yaparak notere gittik daha sonra tekrar noterde kararımdan vazgeçerek ben satmak istemediğimi söyledim ve aracımı almaya döndüm yine aynı sekilde bana çay içirmeye calıstılar vs neyse bir bardak çay içtikten sonra tabi bunu daha sonra anladım sersem gibi uykum geldi ve bıkkınlık moduna girerek bir anlık elimin kolumun baglandıgını hissettim ve ani bir ikna durumuyla notere giderek satışını verdim ve tekrardan yılmazlar dekorsayona döndük bir baktım araç ortada yok sözde arabayı yıkamaya götürmüşler neyse içeriye geçtik oturup beklemeye basladık. Sözde muhasebecileri banu hanımı arayarak şu çocugun parasını gönderin eşi hamileymiş evde tekmiş trafiğe kalmadan gönderelim diyerek beni rahatlatma moduna girdiler. Banu hanım 16:05 te parayı EFT yaptıgını söyledi 15 20 dk içinde EFT nin hesabıma düşeceğini söyledi. Bende EFT ha geldi ha gelecek saat 16:25 oldu tekrardan banu hanımı aramalarını paranın henüz hesaba girmediğini söyledim. Banu hanım ufak bir eft probleminin oldugunu çok özür dileriz dedi ve tekrardan EFT yaptıgını söyledi ve bekle bekle saat 16:45 oldu benim ellerim ayaklarım titremeye basladı ve beni acilen banu hanıma götürün diyerek ayaga kalktım. Sözde şöförleri suat denilen şahıs beni bakırköy meydan ilçe emniyetin karşısına arabalarıyla götürdü saat 16:50 ben EFT saati geçiyor korkusuyla dedimki bu banu hanımın ofisi nerede. Şu karşı binada 2. KAT 4 numara diyerek ben aracı parkedeyim abi isterseniz siz hemen gidin dedi. Bende bir anlık telaşla araçtan indim ve karşı binaya çıkıp 2. kata çıktım ve malesef muhasebeci vs yoktu aşağıya indim ve suat denen şahıs ortadan kaybolmustu. sağa sola koşmaya başladım bir yandan bunları arıyorum 3-4 kere arıyorum açmıyorlar ve sonunda açtılar 16:55 yılmaz diye sözde şirket ortaklarından biri beni ariyor ve diyorki çok özür dileriz eft sorunu oldu birazdan hesabınıza düşmek üzere en kötü nakit getireceğiz vs diyerek beni teselli moduna girdiler. En sonunda taksiye binerek acilen yılmazlar dekorasyonun oraya gittim ve bir baktım ki kapanmış. Hemen telefona sarılarak aradım ve telefonu açtılar abi aracı verdim bana eft sorunu var diyorsunuz dedim lütfen buraya biri gelsin şu an çok sıkıntıdayım dedim .. ellerim ayaklarım titreyerek orata oturup bekledim bir süre daha sonra beni aradılar yarın sabah saat 10:30 da söz veriyoruz paranız yatacak çok özür dileriz. bizim yerimiz yurdumuz belli çok büyük işler yapıyoruz gerçekten özür dileriz böyle olsun istemezdik diyerek telefonu kapattı. Yarın 10:30 da hesabınıza bakabilirsiniz diyerek aracın bir başkasına satımı konusunda zaman kazanmak istediler. Neyse ben çok zor şartlarda binbir sıkıntıyla çekmeköye kadar dolmuşlarla gittim. Eve geldiğimde ne yapacagımı şaşırdım ve direkt avukatımı aradım ve hemen yanıma gel diyerek çıktık ve polise gittik o kadar yorgunlugun üstüne sabah 8:30 a kadar kartaltepe polis karakolunda ifade verip işgallere baktım sonra bir bakım ki bana verdikleri senettede beni 132.000 TL borçlı göstermişler ama kişinin kendi imzası bulunuyor senet üzerinde. Böyle bir sahtekarlık yapmıslar ayrıyetten. Neyseki resmi tatil sebebiyle o gün savcı ve hakimler oglene kadar calısıyordu. Sağolsun gidip derdimizi anlattık ve araca savcı bey ihtiyatlı tedbir kararı koydu fakat 15 dakika farkla aracı bir başkasına satmışlar sanırım yada kendi içlerinde birine satmışlar. Böyle sıkıntılı bir durum inanın acı içerisinde anlatıyorum kendime kızıyorum ama öyle bir ortam oldu ki içirdikleri çaydanmıdır nedir sersem gibi elim kolum baglanarak notere gittim çok feci bir durum Allah kimsenin başına vermesin. Binbir sıkıntıyla emeklerime biriktirdiğim büyük hevesle sıkıntıyla aldıgım aracımı malesef dolandırıcılara kaptırdım . Bunların polis daha öncede vukaatlarının oldugunu birsürü benzer suçlarının oldugunu söyledi. Bu süreçten sonra olay nereye gider acaba çok merak ediyorum. Çok sıkıntı içerisindeyim aracıma tekrar kavuşabilirmiyim düşüncelerinizi aktarabilirseniz çok mutlu olurum. biraz olayı detaylı anlattım ki belki okuyup aynı duruma bir baskası düşmez. Bir işi yaparken 5 defa düşünen bir insanım ama beni o kadar güzel düşürdüler ki bu tezgaha kendime kızıyorum. Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz sevirim. Herkese selamlar saygılar.
Demek sadece tedbirli olmakta yetmiyor,tanımadığın kişilerle notere gittiğinde ikram ettikleri şeyleride yemeyip içmeyecez demek ki ilaçlı olabilir diye..yakında araba satışına giderken tedbir için 5 tane silahlı adam alıcaz herhalde yanımıza başımıza bir iş gelmesin diye..
Parayı elimde görmeden b*kumu bile vermem. Bunlardan iki tanesini asacaksın bak o zaman diğerlerine nasıl ibret oluyor.
İşte ne kadar uyanık bile olsa insan bir anlık gaflet ile böyle şeyler yaşanabiliyor. Cidden çok geçmiş olsun.
Fiat 500 ü alırken bu yaz, bankadan vermek istemiştim gitmeden halledelim dediler neyse gönderdik hesaba geçmedi biz rahat 1 saat civarında konuştuk belki 2 saat olmuştur. Kaç kere aradık bankayı hala geçmedi neyse o kadar çok muhabbet ettik ki kadınla ve eşiyle en son dediler atalım imzayı para gelir. Hadi bizim kötü niyetimiz yoktu, peki ya olsaydı ? Satışı aldıktan sonra arayıp bankayı havale işlemi iptal olacak deseydim ne olacaktı ?
Ben para geçmeden almam dedim arabayı hesaba geçmesini bekledim yine.
Not: Giderken kestane şekeri götürmüştüm onun etkisi oldu herhalde :D
Ama aynı durumda sen de iyi güvenmiş oluyorsun onlar vazgeçtik deyip o arada hemen parayı çekseler?
yucelebeci
22-12-2015, 22:02
Çok üzücü olay ya, allah kimsenin başına vermesin audici arkadaşada çok yazık olmuş
aybarsdnr
22-12-2015, 22:55
pazartesi günü ben de aracımı sattım. Notere gittik, iş imzaya kaldı, yarım saat paranın hesabıma geçmesi için beklettim. Karşı tarafta anlayışlı, düzgün insanlardı ama "neyse ya, adam yolladım parayı diyor" dememek lazım. parayı hesapta görür görmez imzayı attık. iki tarafta rahattı.
Bir önceki satışımda da noterin kapanmasına 20 dk. vardı, parayı nakit getirmişler. Sahte olup olmadığını bilemem kusura bakmayın dedim. Koşa koşa bankaya gidip hesabıma yatırıp noterde devri yaptım. Sistem çok kötü ne yazıkki ama yapacak başka bir şey yok.
buna benzer oto dolandırıcılıgı yaklaşık 1 yıl önce benimde basıma geldi, seni en iyi anlayanlardanım emin ol
konuyu okuyup cinnet gecirmemden yada harbiden saçma oldugundan bazı yorumlara deli oluyorum ;
yok bunlarda adamım diye geziyorlar, yok dikkat edin işte kardeşim nasıl yapıyorsunuz bu hatayı yok bilmemne!
bu olayı bugün okuyup sabahına feleğinizi ters dönderirler kimse kurnazım uyanıgım ayagına yatmasın,şeytanı veresiye s..ker bu adamlar rollenmeyin hemen!!!
29 yasındayım hemen hergün haberlerde okudugunuz,gördüğünüz adana'da yaşıyorum, her türlü ortamın içinde bulundum,babamın tabiriyle eve ''s.çmadan s.çmaya'' gidiyordum. beni (132.000 TL) ve birkaç tanıdıgımı+sonradan tanıstıgım mağdurları 10 milyon TL ye yakın dolandırdılar!!!
şuan saat 02.42 olmus sabah işyerine gitmek zorundayım hanım hadi artık uyu sabah uıynamayacaksın diyor konuyu okudum sinirden yatamıyorum.
konuyu açan kişinin yazdıgının 10 katı kadar yazı yazıp geri sildim yaşadıgım olayı harfi harfine yazdım.Buna canı gönülden inanın yazsaydım beni forumdan siktir ederler böyle post forum ortamında dünyada görülmedi diye.
Atalar derki ''utanma pazar dostlugu bozar''! aman şunu desem karşımdakine ayıp etmişmi olurum,ya sonra adam ne der diye aklınıza bile getirmeyin..aynı karında 2 sene arayla yatmış kardeşler birbirine kazık sokuyor size neler sokarlar tahmin edin dicemde soktukları şeyi tahmin etmek şöyle dursun çıkarana kadar tüm bildiklerinizi unutursunuz..
bol argo ve küfürlü bu post için bana,ceza,uzaklaştırma ne varsa moderatörlerin uygulamasına razıyım ama belki birileri uyanır,görmesemde sevabı yeter bana.
Kalın ile işaretlediğim yere katılıyorum. Bizim peder de çok akıllıyım, uyanığım diye dolaşırdı ortalıkta. Telefon da polisiz ayağına 2.000 TL kaptırdı. Başına gelen anlar.
AliGizda
23-12-2015, 08:27
Bunları aleme ibret olsun diye sokak ortasında kuru odunla öldüresiye dövüceksin, bırakıcaksın olduğu yerde de bööyle inim inim inliycekler çağırmıycan bişey kırıcan bacaklarını da ancak öyle anlar bu haysiyet yoksunu varlıklar. Gerçekten çok üzüldüm kimsenin kimseye güveni kalmadı. Herkes birbirini yolmanın derdinde. Allah ıslah etsin, Allah' larından bulsunlar.
Biz genellikle satışı 2 kişi yapıyoruz. Hem alıcı hem satıcı güvenliği için.
1 kişi alıcı ile noterde diğer kişi parayla bankaya gidiyor. Ben parayı alıp hesaba yatırınca noterdeki arkadası arıyorum para tamam satışı verin diye onlarda satışı veriyor.
iki tarafında içi rahat tavsiye ederim. Alıcı almaya gelirken 2 kişi gelmesini söyleyin. Yada parayı satışı vermeden önce istediğinizi söyleyin.
Allah kimseyi böyle duruma düşürmesin.
yalnız dikkatimi çeken şey oç ler hep lüx araba sahiplerine yürüyorlar. Min. 100 bin ve üstü arabalarla ilgileniyorlar. Götürdükleri paranın haddi hesabı yok ama ortada para da yok. Ne banka hesaplarına tedbir konuyor ne de başka bişey. Büyük ihtimalle terör e aktarılıyor bu para. Çünkü aynı heriflere ait kaç tane hikaye var başarılı oldukları ve bu heriflerin bu parayı kumarda yeme şansları falan da yok.Bunlar bence piyon
abi terör finansmanı için böyle ufak tefek işlerle uğraşmazlar , zaten kaçakçılıktan ot *** beyaz işinden para akıyor teröre bunlar devede kulak.
ghibli06
23-12-2015, 09:03
adam 130 bin denilen aracı bu şekilde 'çalıp' 100bine anında okutuyor... aynı emeği verip de 30-40 binlik araçla uğraşır mı? Bir de bu adamlar günde belki 10 araca bu şekilde bakıp kimi dolandıracaklarsa ona karar veriyordur, hikayelere dikkat edin genelde aynı gün satış olmuyor hiç, karar veriliyor düzenek hazırlanıyor ondan sonra adamı mekana çağırıyorlar ofisleriymiş gibi...
Bende şu yemek içme olayını anlamıyorum. Ben şahsen güvenipte böyle adamlarla yemek yiyip içmezdim. Ne olucağı belli olmaz
Beyler sahibindene 100 120.000 tl arası 2014 2015 model araçları olanlar fake ilan açsın. Satmayacaksınız gelipte ofisimiz şurda diyen 1 kadın 1 erkek aynı tiplere uyan tayfa bakmaya gelirse bir yemek yiyelim diye bekletin konuya mesaj atın 1 kamyon adam birleşip linç edelim.
1-2 kere bu olayı tekrarlarsak bir daha yapmaya cesaret edemezler:) Haberlere bile çıkarız lan oto satış çetesini çökerten TEKTÖRKİLİ KOVBOYLAR diye.
Muhtemelen hepimiz böyle durumda şöyle yapmayız böyle yapmayız ulan buda yapılırmı diye aklımızdan geçirmişizdir.
Allah şaşırtmasın arkadaşlar böyle bi durum yaşamadım çok şükür ama insanın aklı tutulabilir hata yapabilir.
Bu durumda kalan herkese geçmiş olsun.
Allah kötüye düşürmesin iyi niyetten olur hep bunlar..
Aynı durum aynı senaryo bizimde başımıza geldi noter hesaba yollamalar falan bizde verdik satışı parayı almadan sonuç ortada para yok adamlar yok. Son çare tanıdığımız kalın bi abiye söyledik oda adamların ensesine çöküp işi çözdü tasvip etmiyorum ama dinsizin hakkından imansız geldi. Size de tavsiyem kendi adaletiniz sağlamanız
immortalboss
23-12-2015, 10:03
Bu forumu biz okuyorsak onlarda okuyordur arkadaşlar.Planları açık etmeyin.:)
''HaKo'' nickli arkadaşa çok üzüldüm ya okurken moralim bozuldu valla.Geçmiş olsun hocam.İnşallah sonuca ulaşırsınız.
Muhtemelen hepimiz böyle durumda şöyle yapmayız böyle yapmayız ulan buda yapılırmı diye aklımızdan geçirmişizdir.
Allah şaşırtmasın arkadaşlar böyle bi durum yaşamadım çok şükür ama insanın aklı tutulabilir hata yapabilir.
Bu durumda kalan herkese geçmiş olsun.
Allah kötüye düşürmesin iyi niyetten olur hep bunlar..
Valla bugüne kadar 10 tane kendime ait , aileme ait de yaklaşık 5-6 araba aldım sattım , parayı hesabımda görmeden asla parayı aldım demedim ama kesinlikle büyük konuşmuyorum yine de , aynen dediğin gibi güvenmek insanın doğasında olan bir şey , adamlar da rolunu iyi yapıyor tezgahta sağlam belli ki , o yüzden ne olursa olsun 2 kişi gitmekte fayda var birinin basireti bağlansa diğeri belki dürtükler , Allah kimsenin başına vermesin gerçekten sinirlerim bozuluyor hala şu konuları okudukça
Bu forumu biz okuyorsak onlarda okuyordur arkadaşlar.Planları açık etmeyin.:)
''HaKo'' nickli arkadaşa çok üzüldüm ya okurken moralim bozuldu valla.Geçmiş olsun hocam.İnşallah sonuca ulaşırsınız.
Dostum o olay benim başıma gelmedi , post un ilk mesajını okursan orada alıntı yaptım başka bir kişinin başına gelmiş olayı.
@Leoncupra çok geçmiş olsun, inş durum tez zamanda çözülür Allah c.c tekrarını yaşatmasın kötülerle karşılaştırmasın.
Gerçekten çayın içine birşey koymuş olabilirlermi acaba :S
nisan ayında dizel 320 satarken, birisi geldi arabaya yalandan baktı, patronumun babasına alacağız, ofisimiz beylikdüzü'nde gelin orada aracın hep parasını verelim hem satışını yapalım dedi. Kimsenin ayağına gitmem, noterim burada, bankam burada işine gelirse dedim. sittir olup gitti.
Ülkemizde yerli yerinde bir adalet yok ki. Durum böyle olunca böyle nonoşlarda gönül rahatlığıyla devam ediyorlar işlerine kaldıkları yerden.
Adalet yoksa kendi adaletini kendin sağlayacaksın mecburen. Bunların bi yerine yağlı kazığı keyifli keyifli monte edeceksin bakın tekrarlıyorlar mı işkence zulüm ne varsa .
Maltepe Gülsuyunda yaşayan bir arkadaşima F10 520d aracı için bu tarz bi şebeke cepten ulaşiyor. Bu arada arkadaşta düzenli olarak içeri girip çıkan, kısa yoldan parayı bulan biri. Sıkıntılı yani. Velhasıl maltepe de buluşuyorlar arabanın etrafinda 2 tur atiyorlar. Hadi notere diyip notere geçiyolar. Para ha geldi ha gelcek derken bizim birader meseleyi ayıkıyor. Gülsuyundan 2 araba adam çağiriyor, noterde iş olmuyor tabi noter çıkışı bunları biraz silkeliyolar konu kapanıp gidiyor.
2013 haziran ayında oldu bu olay, aynı kişiler mi bilemiyorum
Bu adamları hapis etmiceksin günde 12-14 saat arası köle gibi çalıştıracaksın. Yaptığı iş ile de zarar verdiği kişilerin zararını ödeyecek.
yucelebeci
23-12-2015, 22:33
Beyler sahibindene 100 120.000 tl arası 2014 2015 model araçları olanlar fake ilan açsın. Satmayacaksınız gelipte ofisimiz şurda diyen 1 kadın 1 erkek aynı tiplere uyan tayfa bakmaya gelirse bir yemek yiyelim diye bekletin konuya mesaj atın 1 kamyon adam birleşip linç edelim.
1-2 kere bu olayı tekrarlarsak bir daha yapmaya cesaret edemezler:) Haberlere bile çıkarız lan oto satış çetesini çökerten TEKTÖRKİLİ KOVBOYLAR diye.
Böyle birşey yapan olursa gelmezsem en adiyim hem yemeklerini yeriz hemde bi güzel döveriz :)
İsimler Aynı soy adlar farkli Yorum sizde bu adama gelde güven şimdi?
http://i.hizliresim.com/NrbVng.jpg (http://hizliresim.com/NrbVng)
kelalper
25-12-2015, 14:03
bizim arkadaşa 2. defa aynı şeyi yapmaya kalkmışlar. Arabaya bakmaya gelip bizim arkadaşı görünce kaçmış o.ç ları. Demek ki gene serbest bırakılmışlar.
ArfcnKls
25-12-2015, 20:27
Geçmiş olsun öncelikle ama ne kadar sağlam dururlarsa dursunlar tanışalı 2-3 saat olmuş adama parayı hesabında görmeden devir verildiği sürece böyle cibiliyetsizler de bu dümenleri yapar.Hırsızın tabiki suçu var da bunlar haysiyetsiz adamlar alın terinizi bu kadar kolay kaptırmayın lutfen dikkat.İnşallah paranızı alabilirsiniz
leoncupra
25-12-2015, 22:30
iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar,durum hala aynı araç tedbirli ve galeride,mahkeme sürecindeyiz,her türlü şansı deniyorum.bi yandan da unutmaya çalışıyorum çünki kendime yediremiyorum ve sağlığımı etkiliyor.herşeyi denedikten sonra baktım olmuyor bende bu o. çocuklarının aklını alıcam, biri sağlam yara vermedikçe devam edecekler namussuzlar,bi ayda milyonluk vurgun yapıp kaç kişinin canını yaktılar,halada hızlı bi şekilde devam ediyorlar ama bu böyle kalmayacak...
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bi anlık gaflet ile sonrasında çok üzülmüşsün tüm konuyu okudum uzun süredir foruma girmiyordum iki satır yazmak istedim.
1- Forum ortamında benim tanıdığım onlarca galerici kardeş arkadaş var neden iki satır karalamamışlar. İşin ehli insanlar olarak yorum yapmalarını beklerdim.
2- Bu forum ciddi derecede indexlenmiş durumda aramalarda pek çok konu çıkıyor yönetim bir makale hazırlayabilirmi. En azından insanlara bi faydası olur okurlar yorum yapamazlar.
3- Yine forumdan bi kardeşimizin başına gelmişti BMW E46 otomobilini aldılar elinden 2 gün sonra esenyurtta denk geldim arabaya başında bekledim sahibini aradım hatta forumdan insanlar toplansın gelsin dedik buradaki polis arkadaşlar beni aradılar aman yapmayın bişey diye. 2 sene oldu o.ç. nasıl bir şebekeyse ben arabayı halen ara ara görüyorum burda giden gittiğiyle kalıyor.
Allah yardımcınız olsun kesinlikle herkes dikkat etsin bu ekonomide bu adalette herşey gelebilir başımıza.
az önce buna benzer bi olay çıktı haberlerde sizmiydiniz bilmiyorum.