Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne kadara satmalıyım (f30)

orcunkar
09-12-2015, 18:41
Geçenlerde forumda konusu vardı kaldırttım Estroil Blue f30 316i 2014 model 50.000deki aracım blok kırdı.Araçta boya yok. Aracı yaptırmadan satmak istesem ne kadara verebilirim?
Ekstradan Nbt(büyük ekran) cruise Control takılı

Shadow_Dancer
09-12-2015, 18:43
Borusan zararinizi karsilamiyor mu ?

orcunkar
09-12-2015, 18:46
Borusan zararinizi karsilamiyor mu ?

Malasef :(

Shadow_Dancer
09-12-2015, 18:46
Büyük gecmis olsun.

Sadık Özyer
09-12-2015, 18:47
Nasıl blok kırdı ? Motor parasını düş -5 yap sat.

Mehmetmert
09-12-2015, 18:48
Geçmiş olsun bence yaptırıp binmek sizin için her daim daha karlı olcaktır diye düşünüyorum tabi imkan varsa.Yada yaptırıp satmak...Sebep olarak birşey söyledilermi peki :(

Kadyr
09-12-2015, 18:48
gecmıs olsun yazılımdan dolayımı karşılamıyor ?

CNR
09-12-2015, 18:49
sıfır sandık 30 civarıydı sanırım piyasasının bi 35-40 lira altına falan gider herhalde diye düşünüyorum
Çok çok geçmiş olsun bu arada tekrardan, borusan yazılımdan dolayı mı karşılamadı?

orcunkar
09-12-2015, 18:50
Yazılımdan ve bakımları borusanda yapmaadığımdan dolayı almadılar. Haklılarda ayrıca adamlar hangi saatte kac kere yazılım atıldığını bile görüyor bilginize. :)

levent
09-12-2015, 18:51
sıfır sandık 30 civarıydı sanırım piyasasının bi 35-40 lira altına falan gider herhalde diye düşünüyorum
Çok çok geçmiş olsun bu arada tekrardan, borusan yazılımdan dolayı mı karşılamadı?

sıfır sandık 60 bin tl denilmişti diğer konuda.

Bence bilindik bir özel serviste motoru toplayıp satmak daha mantıklı hareket olacaktır, diğer türlü sizin zararınız daha fazla olacak..

CNR
09-12-2015, 18:52
Bence yaptırıp binin o haliyle satmak size sadece ekstradan zarar ettirecek, a3te şanzumanla alakalı sorun yaşadığımızda uğraşmamak için o haliyle çok aşağı bi fiyata vermiştik sonradan çok pişman olduk

levent
hatta ghibli06 bülent abi, bir arkadaşının servisi olduğundan falan bahsetmişti bence yardımcı olabilir en azından fikir anlamında bir danışın..

orcunkar
Dışarda 20.000tlye sandık bulunuyor. Blok vs işine girersen 7.000 10.000 arası değişiyor. Uğraşmak istemiyorum açıkçası

Sadık Özyer
09-12-2015, 18:55
blok kıran makinede kapak vs çok sağlam olacağı kanısında değilim ben , komple sandık 0 olarak alınır yada çıkma bulursunuz çalıntıdır changedir bilmem içiniz nasıl rahat eder o ayrı. borusanda s85 e 30bin € + kdv çektiler üstünede boru gibi işçilik. Yazılımdan araç blok mu kırarmış birde ? Detay verir misiniz?

Mehmetmert
09-12-2015, 18:55
Başkası olsa vurup pert etmişti tebrik ederim böyle bir yola girmediğiniz dürüstülüpğünüz için,ama bencede dışarıdan 20-25 bine toplanır diye düşünüyorum sonrada satarsanız daha uygun olabilir

orcunkar
09-12-2015, 18:57
aracın yazılımdan dolayı blok kırdığını düşünmüyorum sadece 4.000km yazılımlı kullanılmış adamlar km detayı bile verdi fakat daha öncedende bir çok araç blok kırmış aynı motorda fakat yazılım var diye garantiden çıkartıyorlar

Ali Özdoğan
09-12-2015, 19:08
Çok geçmiş olsun yaptırıp satmanız daha mantıklı

Kadyr
09-12-2015, 19:09
valla çok geçmiş olsun. artık adamlar yazılımı anlıyorlar garanti var iken yazılım yaptırmamak lazım. zevkimizin içine ettiler ama adamlar haklı. sizin içinde büyük şanssızlık olacağı varmış demek lazım.araca binmeyi düşünüyorsanız maddiyatınız var ise dışarıda düzgün bir yerde güzelce toplatın.araçtan soğuduysanızda o şekilde satmaya çalışın ama alıcısı sıkntı olabilir herkes uğraşmak istemez galericiler ölü fiyat çekerler vs

SerkanYazgan.
09-12-2015, 19:12
Bence satmaya uğraşıp binbir türlü adamın ağzından çıkacak abuk subuk lafları dinleyeceğinize verin kaliteli,düzgün işçiliği olan bir yere motoru yaptırın. Bu arada geçmiş olsun, yazılım softmuydu? Diğer konuyu görmedim.

Canselmo
09-12-2015, 19:16
Su halde satmaya calısırsanız cok ucuza gider ölücüler alır, yaptırıp satarsanız en azından verdiğiniz parayı arac satısında alırısnız

Octane
09-12-2015, 19:19
O haliyle satmak istiyorsanız fiyat verin bir düşüneyim. Ama tabi aracın normal fiyatı -motor kaç paraysa o kadara olmaz. Yani ben değil kimse almaz. Uygun fiyat verirseniz düşüneyim.

MK8800
09-12-2015, 19:31
Sadece sandık motor yetiyor ise ben talibim , kafanızda bi fiyat varsa mesaj üzerinden yazabilirsiniz .

MCN21
09-12-2015, 19:44
Tekrar gecmis olsun. Bencede yaptirip satmayi dusunun ana iyi bir servis olmasina dikkat edin ucuz etin yahnisine donusebilir olay. Alicak adam ya sanayici olucaj yada iliskileri kuvvetli birisi. Her durunda arabayi ciddi oldurucekler. Durumunuz varda yaptirmaniz taraftariyim. Daha sonra satmayi dusunebilirsiniz.

orcunkar
09-12-2015, 20:08
Arkadaslar bende arastiriyorum suanda maddi durumum elvermedigi icin yaptiramiyorum . Ortalama 20.000 tl tutuyor sandik motor. Gidip araci 80. 85.000e vermem ama parca parca satarim daha iyi :)

Day Walker
09-12-2015, 20:15
Öncelikle geçmiş olsun :(

Forum olarak bilgimiz dahilinde herkese elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz.

Ancak diğer konuyada yazmıştım. Bu işin ben olsam peşine düşerim. Ancak maddi durum musaitse uşraşmaya değmeye bilir.

Öncelikle borusandan detaylı bir red yazısı alıp.

Aracı teknik üniversitede kontrol ettirip bu işin gerçekten neden ve nasıl olduğunu tespit ettirirdim. Şayet aynı sonuç çıkarsa yapcak bişey yok.

Amma lehte bi sonuç çıkarsa o zaman borusanın bunu mahkeme ve ünivesite masrafları dahil karşılaması gerekli olacak.

Aracı bu şekilde satmaya kalkarsan ölü sevici dediğimiz arkadaşlar dip fiyatı geçtim mezar fiyatla arabanı almaya kalkarlar. Tramer kaydı yok hasar yok boya yok bun iyisi şamda kayısı.

Bence etraflıca biraz düşünüp o şekilde karar vermek daha mantıklı.

İstersen birse yetkili bmw servisi istanbul oto ile görüş.

Hatta bostancı mengerlerin karşısında bostancı bmw var sahibi zeki bey iyi tanırım.

Yada batı oto bmw var oda bostancıda sigorta şirketlerine bmw parça tedariğide yapıyor firma sahipleri onlar ilede görüştürebilirim seni.

Kafana yatarsa pmden ulaşabilirsin.

Draniela
09-12-2015, 20:20
harbiden üzüldüm. Vay arkadaş ya durduk yere çıkan şeylere çok ayar oluyorum. Cidden geçmiş olsun.

Yaptırıp satmak zarar ettirir mi ? Eğer öyle olacaksa yaptırmadan satmak daha mantıklı. Gerçi bu olaydan sonra binmek istemezsin diye düşünüyorum

300E
09-12-2015, 21:14
M50B25 Swap yapın..:)

SULTANOGLU
09-12-2015, 21:34
Durum sey gibi olmus. Telefonu yere dusurdun baktin acilmiyo, goturdun mahalle tamircisine abi baksana dedin, yapamadi goturdun yetkili servise "yaaa noldugunu anlamadim bir anda kapandi" dedin.

Gecmis olsun.

gökberk
09-12-2015, 21:44
Belli ki soğumuş canı sıkılmış adamın arabadan. Hayırlısı olsun.

Can's
09-12-2015, 21:45
Git borusana servis müdürüne o yemedi diğerine vs rüsvet teklif et motordan daha mantıklı olacaktır her hâlükârda

Network
09-12-2015, 21:46
Geçmiş olsun, ne gibi bir işlem yapıldı da o blok hasarlandı bilgi verebilirseniz seviniriz...

ayrıca araçtan memnunsanız yeni motorla devam edilebilir...

Eren G.
09-12-2015, 22:11
Gittiginiz ozel servisin gereklilik belgeleri var mi ? Yaptirdiginiz tum bakimlari belgeleyebiliryor musunuz ? Bunlari gozden gecirip su konuyu bir arastirin;

http://www.arkarotomotiv.com/?p=page&u=123/blok-muafiyet-kanunu

orcunkar
09-12-2015, 22:19
Gittiginiz ozel servisin gereklilik belgeleri var mi ? Yaptirdiginiz tum bakimlari belgeleyebiliryor musunuz ? Bunlari gozden gecirip su konuyu bir arastirin;

Arkar Servis Otomotiv (http://www.arkarotomotiv.com/?p=page&u=123/blok-muafiyet-kanunu)

Cok tesekkur ederim bilgi icin fakat yazilim konusunda elim kolum bagli 44000 46000 km arasinda emd (tam hatirlamiyorum) yazilim kilrildigina dair tarih ve saat vererek dedigim gibi elimi kolumu bagliyorlar 2.000km=20.000tl yani

Kubilay
09-12-2015, 22:52
Yazılımdan olmuş olmamış anlamam ama blok kıran bir çok aynı motordan varken işi yokuşa sürmeleri hoşuma gitmedi. Geçmiş olsun.

fore
09-12-2015, 22:52
Bu halde vereyim deseniz Türkiye şartlarında maksimum 60 filan teklif ederler. O da sizi sinirden çıldırtmaya yeter, artar bile.

O yüzden bir şekilde tamir ettirmek daha mantıklı gibi..

omrasm01
09-12-2015, 22:56
Araç Fiyatı = -30 Bin aşşağı verirseniz bolca alıcı bulacaksınız bence

YasinTEMUR
09-12-2015, 23:04
Özel bir servis bulup anlaşın Motoru yaptırdıktan sonra aracı satıp tüm masrafı karşılıcağınız teminatında bir senet verin yada noterde satılamaz koydurun bi şekilde aracı bitirip satın senedi alın yada satılamazı kaldırın keyfinize bakın özel servise 3 5 fazla para verirseniz bu işi yaparlar boşuna bu halde satıp zarar etmeyin. Şuan olduğunuz durumun ve moral bozukluğu varken bu haliyle iyice zarara satıp ruhsal olarakta kendinizi yıpratmayın.

TarikS
10-12-2015, 04:35
Özel bir servis bulup anlaşın Motoru yaptırdıktan sonra aracı satıp tüm masrafı karşılıcağınız teminatında bir senet verin yada noterde satılamaz koydurun bi şekilde aracı bitirip satın senedi alın yada satılamazı kaldırın keyfinize bakın özel servise 3 5 fazla para verirseniz bu işi yaparlar boşuna bu halde satıp zarar etmeyin. Şuan olduğunuz durumun ve moral bozukluğu varken bu haliyle iyice zarara satıp ruhsal olarakta kendinizi yıpratmayın.

Bu doğrultuda direk özel servislere satma da düşünülebilir.

ceyhun737
10-12-2015, 09:01
Aracınızın şu an sağlıklı ederinden 10 lira aşağı derseniz alıcı bulamazsınız , fiyatı kırmadan alıcı bulamazsınız , bence yaptırmanız em doğrusu. Geçmiş olsun tekrardan bende f30 3.20i kullanıyorum henüz 10.000 km de , açıkçası garanti bitmeden satarım diye planlıyorum

turkerrr
10-12-2015, 09:17
bende garanti bitince yazılım yaparım ideal araba haline gelir diyordum, çekindim biraz şimdi geçmiş olsun.

onur_S
10-12-2015, 09:28
o araç audi olsaydı kesin garanti yardımcı olurdu, bmw s.kcek yer arıyor geçmiş olsun

OrcunInce
10-12-2015, 09:58
Yazılımsız kıran da var, hatta şu anda karşımda oturuyor. Borusan yine karşılamadı bu arada yazılım falan da yok arabada. Ekranda ikaz yandıktan sonra binmişsiniz kendiniz karşılayın demişler. :D

ACYV
10-12-2015, 10:08
Yaptırıp satman daha ekonomik olur senin için. sandık motoru daha hesaplı alıp, iyi bir serviste taktırıp satacaksan da öyle sat.

yazılım konusunda da, dediklerimiz bir bir çıktı maalesef, herşeyi görüyorlar beyinden.

SkY
10-12-2015, 10:17
bende açıkcası genel fikire uygun düşünüyorum en iyisi yaptırıp satmak,yada düzgün yapılırsa kullanmaya devam etmek yolunda olurdu

McKrop
10-12-2015, 10:23
2.0 benzinli motoru swaplarım mis gibi :D :D

TigeR
10-12-2015, 10:29
Eliniz kolunuz nasıl bağlanıyor eğer ki sebebi yazılım değilse karşılamak zorundalar diye biliyorum. Geçmiş olsun.

TorqueTuning
10-12-2015, 11:08
Geçmiş olsun önceki konuda da okumuştum. Can sıkıcı bir durum ama Borusan'ın aracı garanti dışı bırakma hakkı maalesef ki var ve burada olay tamamen kişilsel ilişkilere ve durumlara da bakabiliyor.

Can's
10-12-2015, 11:10
bmw turkiye ye gelsede bunların trıplerı bıtse

GKS
10-12-2015, 11:11
geçmiş olsun çok

Eworen
10-12-2015, 11:29
Geçmiş olsun
Hepmizin aracında ufak tefek bazen büyük sorunlar olabiliyor tabikide yaptırıp satın veya kullanmaya devam edin ama mutlaka yaptırın bencede
Öte yandan Borusan müşteri memnuniyetini pek iplemez
Vw group aracı olsaydı iyi niyete sokmayı denerlerdi yazılım olmasaydı bi kaç yüz TL masrafla çözerdiniz
Ama yazılımlı araca haklı olarak hiç bir işlem yapmıyorlar
Geçmiş olsun..

EmrE-35
10-12-2015, 11:47
1 ve 3 serisinde kullanılan pejo motorlu bmw de biyere kadar demek ki geçmiş olsun satın kurtulun TR de hiç bir yetkili servis aracı almanyada topladıkları gibi toplayamaz illaki almanyada 3-5 vida fazla koymuşlardır...

fthdrn
10-12-2015, 11:50
Sizinle aynı mağduriyeti yaşayan insanlar ile bir şekilde iletişime geçip (face, twitter) toplu olarak markayı dava edin. Basına da haber verin ilgisini çekecektir. Şansınızı bu şekilde deneyin, en fazla 3-4 lira daha gider.

Sadık Özyer
10-12-2015, 11:58
Bakımlar borusanda yapılmamış mı ? Araç arıza yaptığında özel bir servise mi götürülmüş ? + Bu borusan yada kosifler motor alınca 2 sene km sınırı olmadan garanti veriyoruz dediler , ama şanzımana garanti vermeyiz diyorlar .

mustafa_a
10-12-2015, 12:18
Kendimi yerine koyup düşündüm, gerçekten kötü bir durum. Benim araç 2012 model birde, hep servise gidiyorum ama böyle bir durumda çok şansımız yok anlaşılan. Yerinde olsam yaptırırım, zararın çok daha az olur, pert araçtan çıkma motor takılırsa o da bir seçenek. Geçmiş olsun

onur_S
10-12-2015, 12:25
Bakımlar borusanda yapılmamış mı ? Araç arıza yaptığında özel bir servise mi götürülmüş ? + Bu borusan yada kosifler motor alınca 2 sene km sınırı olmadan garanti veriyoruz dediler , ama şanzımana garanti vermeyiz diyorlar .

araca dısarıda bakım yapılmıs adı sanı bilinmeyen de yağ konulmuş, ama bunlar yine de garantiye girmemesine engel olmamalı, yazılımlı yazılımsız audi-vw-seat neler değişti yazsam roman olur, audi aracımda yanlış vites attım subaplar eğildi, komple üst kapak değiştiler garantiden beş kuruşta ödememiştim..

mert_can 41
10-12-2015, 12:35
Dava edilcek veya şikayet edecek bir konu yok ne yazıkki bakımları borusanda yapılmamış ve beynine müdahale edilen aracı servis zaten karşılamaz dava açılsa bile kaybedilir çünkü bmw nin verdiği garantinin dışına çıkılmış hee şu var diyer araç sahipleri dava açarsa sizde aradan kaynayabilirsiniz öbür türlü çok zor geçmiş olsun

Day Walker
10-12-2015, 12:52
Arkadaşlar motor kırılmasına ne neden olmuş önce onu tespit etmek lazım.

Daha sonra aracın dışarda bakım yapılması veya yazılımdan kaynaklı mı onu bulmak lazım.

Eğer bunlardan sebep motor kırılmışsa ok amma eğer bunların dışında motorun yapısal bütünlüğünde bir problem varsa o zaman garanti devreye girmek zorunda.

Öncelikle motor nasıl kırılmış ve ne sebep olmuş bunu öğrensin araç sahibi daha sonra olaylar çorap söküğü gibi kendiliğinden çözülecektir.

anıl turan
10-12-2015, 13:17
bmw ozel sahibi bi abimiz yazilim yaptirdiktan sonra motor kiran cok 316 geldi demisti...
hatta sakin yazilimla falan ugrasma diye uyarmisti beni.

yaptirip satmak daha mantikli gibi...

m34kb
10-12-2015, 13:21
öncelikle çok geçmiş olsun. bakımlar borusan da yapılmış olsaydı belki bir umut derdim ama dışarıda yaptırmışssınız. hele bir de adı sanı bilinmeyen bir yağ konulmuş diyorsunuz. yazılım konusunda borusan'ın hiç insiyatifi yok yaşayarak tecrübe ettiğim için söylebilirim.size tavsiyem sandık motor aldıktan sonra satmanız. şu şekilde satarsanız çok zarar edersiniz.

ozan gülle
10-12-2015, 13:43
Cok gecmis olsun arkadasim garanti boyunca yazilim isine girmemek lazim demekki boyle satarsan zararin cok olur bi sekilde sandik motoru alip takman lazim gerekirse kredi cek bence daha az zarar edersin

BurakOzdemir
10-12-2015, 14:01
yazılım atan firmanın suçu yok mu ?

Draniela
11-12-2015, 09:09
yazılım atan firmanın suçu yok mu ?

Silah zoruyla yazılım atılmamıştır herhalde
Sonuçta gidip yazılımı attırmış servis alakası olmasa bile sıyrılmak için bahane etmiş yani

individual
11-12-2015, 09:22
Örnek vermek gerekirse

BMW 318i için

1.499CC
136BG
220NM tork
Demiş.

Bu güç yetmezse 320i var demiş 170BG

BMW bilmiyormuydu o motorda 318i motoruna yazılım yapıp 170BG çıkarmayı.

Demekki motor'un bir limiti var sınırı var.Bunun üstünü yetkili servis dışında yaparsanız aracın üretici garanti vermez tabikide.

Yazılım yapılırken'de aracın kırılmıyacağı gibi garanti yok.Riski göze alıp yola çıkılıyor.

MDeniz
11-12-2015, 09:44
Birşey olmaz attır yazılımı diyenlere gelsin bu sıkıntı. büyük geçmiş olsun. iyikide hep ikilemde kaldım attırmıyorum attırmayıda hiç düşünmeyeceğim bu dakikadan sonra

Berkan
11-12-2015, 09:46
Bu konuda olani makyajsız 3.16 ile güncel 3.18i'nin 136 hp lik motorları farklı. hem 1499cc değil hemde 3 silindir değil.

haliyle makajsız 136 ve 170'lığın aynı olduğuydu tıpkı 1.6 tdi'ın yada 1.2 / 1.4 tsi'ın bir ton versiyonu olması gibi

Berkan
11-12-2015, 09:49
Ayrıcada öbür konuda Maxi abinin yazdığını burayada iliştirelim

bakın bilmeden sallıyorsunuz
yazılım ile araç blok kırmaz
piston yada segman kırar, grapej yapar bişeyler olabilir (çok kötü yapılmış bir yazılım var diyelim)

ama blok kırmak demek %90 öncesinde yatak sarmak demektir
yağlama problemidir, kolay kolay başka bir nedenden olmaz

önce kranka bağlı piston kolları yatak sarar (gelen tıkırtı) sonra kilitlenir ve piston kolu kırılır
hala dönmeye devam eden krankta bağlı olan kırılmış piston kolu, blok ile araya sıkışır
o güçle blok içeriden dışarı doğru çatlar yada patlar yada kırılır.
yağın çoğu o delikten yere akar
işte o patlama sesi bu kırılma sırasında duyulur..

kısacası söz konusu problem çok büyük ihtimalle yağlama problemidir.

edit:
yağlama problemi derken şunu kastediyorum yanlış anlamalar olmasın
yani 5-30 yerine koydun 10-40 yada 5-40 birşey olmaz, yada 10-60 koydun birşey olmaz
bu gibi yağ değişiklikleri çooooook uzun vadede sorun olabilecek şeyler.

benim demek istediğim eksik yağ, işte 6 litredir kapasite ama 3 litre yağ vardır, sorun..
yağ pompası basıncı düşmüştür, sorun

sahte yağ!
evet günümüzde herşeyin sahtesi var, yağın niye olmasın?

tabi son olarak, üretim hatasıda mümkün
olabilir yani

60 bin liramı? o ney lan? :( ohaa

yilmazcatalbas
11-12-2015, 09:58
Örnek vermek gerekirse

BMW 318i için

1.499CC
136BG
220NM tork
Demiş.

Demekki motor'un bir limiti var sınırı var.Bunun üstünü yetkili servis dışında yaparsanız aracın üretici garanti vermez tabikide.

Yazılım yapılırken'de aracın kırılmıyacağı gibi garanti yok.Riski göze alıp yola çıkılıyor.

Yazılım yapılan araç kırılırsa masrafını karşılarım kırılması imkansız bu yazılımla(soft) diyenler yalan mı söylüyor yani?

Sadık Özyer
11-12-2015, 10:21
Bu konuda olani makyajsız 3.16 ile güncel 3.18i'nin 136 hp lik motorları farklı. hem 1499cc değil hemde 3 silindir değil.

haliyle makajsız 136 ve 170'lığın aynı olduğuydu tıpkı 1.6 tdi'ın yada 1.2 / 1.4 tsi'ın bir ton versiyonu olması gibi
Adam inceyi görmüş hahaha

makif84
11-12-2015, 10:29
Bence konu çok saçma bir yere gelmiş.Arkadaşın aracı arızalanmış işin dolandırıcılığına kaçmamış ( bire yere alttan çarpıp kaskoya yaptırmamış)satsam sizce kaça vereyim diye soruyor.işi bilen arkadaşlardan fiyat araştırması yapıyor.
Hasar oluşmasının bana göre arkadaşında suçu var (bakımlarını dışarıda yaptırması) gibi ve ilk alındığı günde o ses varsa problem çözülene dek servisin başının etini yemeliydi.Tabi bu dışarıdan bir düşünce.Yazılım konusunda da yapan yer çok önemli.Yazılım yapıp on binlerce km yapanda var yazılım sonrası 1 haftada kıranda var,yani yazılı bir sözleşme olmadığı için (yazılım sonrası belirli bir zamana yada km ye kadar,bizden kaynaklı olabilecek tüm masraflar tarafımızdan karşılanacak gibi bir anlaşma olmadığından) şans deyip geçmekten başka çare yok diye düşünüyorum.
Aracı almayı düşünen kişi yetkili servis masrafının bir miktar fazlasını düşerek almak isteyeceğinden sizin zararınız fazla olur.Dışardan veya çıma bir motor bulup ruhsata işletip satmanız zararınızı en aza indirebilir.Geçmiş olsun

ghibli06
11-12-2015, 10:33
bana şase numarasını gönderir misin aracın PM den... motor kaç para tutacak araç ne kadar eder bir değerlendirmeye çalışayım..

Octane
11-12-2015, 10:35
Örnek vermek gerekirse

BMW 318i için

1.499CC
136BG
220NM tork
Demiş.

Ben hayatımda daha saçma bir şey duymadım. O motorlardan biri 1.5 3 silindir biri 1.6 4 silindir. O eski 1.6 4 silindir olan motor thp motor, minide peugeotta bmwde kullanıldı. O motorun 136 hpliği ile (makyajsız kasa 116i) 170hpliği(makyajsız kasa 118i, 320i) birbiri ile cıvatasına kadar aynı. Parça alırken borusandan paketin üstünde 116i/118i/316i/320i/mini yazıyor(dumpvalve patlatmıştı bizimki)

Biz yazılımlı bmw 118imizi (2013te m paket 116i kalmadı, biz de o yüzden 118 almıştık, aynı paraya gelmişti) yazdırdık. 30bin kmden fazla oldu. Her şey harika şu an.

Ya bakım yapılan yerde sıkıntı var, yağı eksik koydular filtreyi yanlış takıp tıkadılar bir şey, ya da parça hatası. Standart araca uygulaman yazılımla kim blok kırmış?

Mehmetmert
11-12-2015, 11:59
Yahu bir karar verelim ben bu motoru bilmiyorum ama;
-Orjinal yazilimsizda blok patlatan var deniliyor
-Yazilimla blok patlatmak imkansizda

Simdi bu bloklar niye patliyor o zaman :(

2jz
11-12-2015, 12:07
Örnek vermek gerekirse

BMW 318i için

1.499CC
136BG
220NM tork
Demiş.

Bahsettiğin 3 silindirli motor makyajlı kasada kullanılmaya başladı. Söz konusu araba 316i diye geçiyor 1.6 136'lık. 320ied diye geçen 1.6 170'lik versiyonuda ülkemizde satıldı. Birebir aynı iki motor. Yazılım farkı var sadece.

Octane
11-12-2015, 12:09
Yahu bir karar verelim ben bu motoru bilmiyorum ama;
-Orjinal yazilimsizda blok patlatan var deniliyor
-Yazilimla blok patlatmak imkansizda

Simdi bu bloklar niye patliyor o zaman :(

Yazılımla blok patlatmak imkansız diye bir şey yok. Sadece yazılım yapıldığı için blok patlamaz.

Sıfır km bmw 316i aldık 2014te diyelim. Bunun motoru cıvatasına kadar 320i ile aynı, keza şanzımanı da. Eğer ki benim standart 316imin bloğu patlayacaksa, malzeme hatası ya da üretim hatası varsa, bu yazılım yapmadanda patlar, yazılım yapılınca da patlar. Sadece yazılımın blok patlatması görülmüş şey değil onu diyorum. En fazla kol kırılır. En fazla piston eritir. En fazla enjektör kırar.

AliDogukan
11-12-2015, 12:12
Çok geçmiş olsun.

Blokla ilgili ortaya çıkan sorunun yağ basıncı-sıcaklık-yağ viskozitesi üçgeninden kaynaklandığını düşünüyorum.Yazılımdan kaynaklı değil de bu olayın olacağı varmış yazılım sadece süreci hızlandırmış.Çünkü blok çatlatan tek siz değilsiniz,genel olarak bir sıkıntı olduğu açık.

Belki söyleyeceklerim etik değil ama 60 lira şu zamanda iyi para.F30 un 1/2 parası neredeyse.Alttan hasar cart curt bir oyun yapar kaskoya yıkardım galiba ben olsam.3 bin değil 5 bin değil abi bu yeni araba parası resmen,adamın baya baya canını sıkar.En azından benim için öyle.

Tekrardan geçmiş olsun umarım en az zararla atlatırsınız bu olayı.

orcunkar
11-12-2015, 12:19
arkadaşlar abiler iyi dilekler yardım etmeye çalışanlar için herkese çok teşekkürler. Kısaca Olay yazılım olayı değil özel mesaj atanlar olmuş nerde yaptırdınız diye bugüne kadar 10 aracımada aynı yerde yazılım yaptırdım skıntı olmamıştı zaten bu olayın yazılımla gerçekten alakası yok sadece garanti için tuzu biberi oldu. Aracı en yakın arkdaşımdan aldım sürekli birlikteydik bakımlarını bile birlikte yaptırdık yabancı araba değil aldıktan sonra avans sesini duydum hatta burdada konusu vardı nedir ne değildir diye. Hep yakıt aldığım istasyonu değiştirdim yakıt katkısı koydum en son bujileri değiştirdim fakat sesi duyuyordum. Borusana zaten aracı götürdüm servis randevusu istedim fakat o taih gelene kadar olan oldu. Aracı istanbulotoya çektim dün büyük ihtimal sandık motor gelecek ondan sonrada satarım zaten. Bu olay baya canımı sıktı ama birdaha yazılım yaptırır mısın deseler kesinlikle yaptırmam sadece borusanın arayıp dme hatası var aracınıza yazılım atılmış sözünde bile salak rolüne bürünüp kızarıp bozulmam yeterliydi. Kasko olayına gelince gercekten düşünmedim böyle birşey olay borusanın önünde oldu zaten yağ hortumu fln patladı sandım :) Gidip yazlım yaptığım yere konusunu bile açmam. Bi şekilde atlatılacak karlı veya zararlı. Aravayı yaptırdıktan sonra satacağım almak isteyn olursa tekrardan konuşuruz.

mustafa_a
11-12-2015, 12:29
Hocam bu avans sesini nasıl anlayabiliriz, bizde dikkatli olalım o zaman

EmrE-35
11-12-2015, 12:30
arkadaşlar abiler iyi dilekler yardım etmeye çalışanlar için herkese çok teşekkürler. Kısaca Olay yazılım olayı değil özel mesaj atanlar olmuş nerde yaptırdınız diye bugüne kadar 10 aracımada aynı yerde yazılım yaptırdım skıntı olmamıştı zaten bu olayın yazılımla gerçekten alakası yok sadece garanti için tuzu biberi oldu. Aracı en yakın arkdaşımdan aldım sürekli birlikteydik bakımlarını bile birlikte yaptırdık yabancı araba değil aldıktan sonra avans sesini duydum hatta burdada konusu vardı nedir ne değildir diye. Hep yakıt aldığım istasyonu değiştirdim yakıt katkısı koydum en son bujileri değiştirdim fakat sesi duyuyordum. Borusana zaten aracı götürdüm servis randevusu istedim fakat o taih gelene kadar olan oldu. Aracı istanbulotoya çektim dün büyük ihtimal sandık motor gelecek ondan sonrada satarım zaten. Bu olay baya canımı sıktı ama birdaha yazılım yaptırır mısın deseler kesinlikle yaptırmam sadece borusanın arayıp dme hatası var aracınıza yazılım atılmış sözünde bile salak rolüne bürünüp kızarıp bozulmam yeterliydi. Kasko olayına gelince gercekten düşünmedim böyle birşey olay borusanın önünde oldu zaten yağ hortumu fln patladı sandım :) Gidip yazlım yaptığım yere konusunu bile açmam. Bi şekilde atlatılacak karlı veya zararlı. Aravayı yaptırdıktan sonra satacağım almak isteyn olursa tekrardan konuşuruz.

Tekrar geçmiş olsun. Bari bu sefer durumu 5 serisinde gelen harbi BMW motoru olan (n20b16) takarak avantaja çevirin derim. Yine pejo tabanlı n13 serisi takmayın hem de TR tek olur 3 serisinde n20b16 170lik...

ACYV
11-12-2015, 12:53
n20b16 motoru ile f30'daki beyin uyumlu mu ki?

EmrE-35
11-12-2015, 16:13
Denesin baksın işte orjinal BMW motoru için değer neticede ikiside 1.6 ama birisi pejo tabanlı diğeri bmw yapımı...

ACYV
11-12-2015, 16:35
öyle bir şey satarken sıkıntılı olur, daha 2 yaşında araç, nasıl izah edecek alıcıya, bence riskli. Orijinali neyse onunla devam en iyisi.

BurakOzdemir
11-12-2015, 16:41
ya arkadaş yazılım yaptırabilirsin.

birisi yazmış silah zoruyla yaptırmadı tabi falan diye ne alaka ya ne alaka.

sen yazılım yaptırıyosun kardeşim aracın avans vuruyo bişeyler ters gidiyo demek bunu diyorum yazılımda hata vardı

arabada bişey yok. yazılımda hata yok. araba patladı yok öyle bişey

BurakOzdemir
11-12-2015, 16:42
çok geçmiş olsun.
en az zararla işin içinden çıkarsın inşallah

individual
11-12-2015, 17:04
Ben yeni motorlardan örnek verdim.

İster 3 silindir olsun ister 4 ister 6 silindir.

Fabrikanın aracın üzerinde verdiği yazılım silinip başka bir yazılım yapılırsa o motor kırılır bozular piston kırar vs vs vs gibi şeyler yaşarsa yazılımdan olsun yada olmasın garanti dışı kalır ve garanti vermez.

Ben örnek yeni motorları yazım.

Yigit-Y
11-12-2015, 17:11
yazılım riskli iştir

bende f30 3,28 aldım dün 245 hp 2.0 malumunuz yazılımla 300 filan rahat olur ama ne gerek var diyerektek yazılıma soğuk bakıyorum

qatrio
11-12-2015, 20:48
Servisle sevis çok fark ediyo ben eski aracımda komple motor değiştirdim garantiden. Servise girerken üstünde dp dv filtre vardı adamlar hiç sormadı bile hatta direk geri takmışlar dv dp filtreyi yeni motora

fthdrn
11-12-2015, 21:29
öyle bir şey satarken sıkıntılı olur, daha 2 yaşında araç, nasıl izah edecek alıcıya, bence riskli. Orijinali neyse onunla devam en iyisi.

Satarken sandık motor koyduğunu söyleyecek ya en nihayetinde ne fark eder ki :)

Yigit-Y
11-12-2015, 21:30
40.000 TL alıcı hazır bilginize.
Geçmiş Olsun

onursumer
11-12-2015, 21:46
yazılım riskli iştir

bende f30 3,28 aldım dün 245 hp 2.0 malumunuz yazılımla 300 filan rahat olur ama ne gerek var diyerektek yazılıma soğuk bakıyorum

yiğit 3.28 goruşlerini biraz bindikten sonra paylaşırsan listemde var benimde :)

Yigit-Y
11-12-2015, 21:47
yiğit 3.28 goruşlerini biraz bindikten sonra paylaşırsan listemde var benimde :)

tek kelime ile muthiş ama sanırım yakında f10 5.20d olucak biri dostum hemen sulandı :D

ACYV
11-12-2015, 22:00

o kadar basit yani, f10'da kullanılan motoru f30'a koydum, daha sağlam diye mi izah edecek. Hayatta almam. Hem f10 hem f30 sahibi olarak söylüyorum bunu. Dışardan her şey çok kolay.

vectra-tuner
11-12-2015, 23:29
Yazılım yapan firmalar dyno üzerinde güce bakıyor , fabrika gibi 100.000 km testi yapmıyorki. Yazılımlı araç kullanmak ekstra dikkat ister, daha erken yağ değişimi, yakıt kalitesine olan hassasiyet vs.

fthdrn
11-12-2015, 23:38
o kadar basit yani, f10'da kullanılan motoru f30'a koydum, daha sağlam diye mi izah edecek. Hayatta almam. Hem f10 hem f30 sahibi olarak söylüyorum bunu. Dışardan her şey çok kolay.

Bizde kullanıyoruz. Sen mevzuyu farkli algilamissin sadece.

orcunkar
11-12-2015, 23:47
Geçmiş Olsun

:) Sakın yanlış anlama aracı ucurumdan aşağı atarım 40.000liraya babamın oğluna vermem.Hem böyle bir ticaret olmaz Şuanda İstanbulotoda sandık motor getiriliyor fiyat bilgiside vereyim tandık vs vasıtasyla anahtar teslim 38.000tl .Yaptırıp 110 108e fln takasa vermek daha mantıklı. Sizden ricam saçma sapan teklifler vermeyin. Aracı satmak istsem satılıklar bölümünde ilan açar fiyat yazardım. Soranlarada fiyat verdim.

Konu açılıp ne kadar eder diye fikir soruluyor e46 320i 200.000de motoru bitmiş arablar fiyatına teklif veriliyor.. Ne kendinizi bana nede beni etrafa gülünç duruma düşürmeyin.

Herkese teşekküür ediyorum. Daha öncedende konusunu açmıştm Hyundai Tucson alınır mı diye allah kısmet ederse yaptırıp hyundai ile takasa gireceğim.

orcunkar
11-12-2015, 23:51

Çok haklısın. Daha önceden 318d aracıma 8.000 tl harcarayarak yeni kosol Cic ekran vs taktırdım. Aracı satmaya çalıştığımda önden kaza mı yaptın airbag mı actın vs ssoruları oldu. Hele böyle bir durumda gerçekten açıklamak çok zor olur. Sonuçta söylemessem bu aracın motorunun değiştiğini sadece borusana gittiklerinde anlarlar. Elbette söylerim ama aracın garantisi ağustosta bitiyor taktırdığım motorun daha 2 yıl garantisi olacak kimisi için iyi kimisi için kötü. Bakalım daha nelerle karşılacağız.

mert_can 41
11-12-2015, 23:58

oğlum honda değilki bu bir üst modelin motoru swaplasınlar ben şahsen 2014 model arabada farklı modelin motoru kullanıldığını bilsem almam en niyayetinde teknoloji konusunda gelişmiş araçlar ilerde eletiriksel sorunlar daha sonra şanzıman uyumluluğu falan çok zor işler ki zaten tamamen sorunsuz olarak toplasan astarı yüzünü geçer

Mehmetmert
12-12-2015, 00:04
Abi sifir sandik yapiliyorsa satma mis gibi bin arabana ya tucson falan hic bulasma bence :(

orcunkar
12-12-2015, 00:08
Abi sifir sandik yapiliyorsa satma mis gibi bin arabana ya tucson falan hic bulasma bence :(

walla artık okadar yoruldumki kardeşim bende istemem hyundaiye binmek ama artık sorunsuz bir araca binmek istiyorum. Geçen sene 318d de başlayan milyarlık sorunlar bu araçla devam ediyor 1 araba parası çöpe gitti desem yeri. Güzel dersler aldım. Haddime değil ama malınızın kımatini bilin sol şerit 80km hız dostunuz olsun. :)

AliDogukan
12-12-2015, 00:09

+1 kesinlikle.Madem o kadar külfetin altına girdiniz keyfini yeni sahibi değil siz yaşayın.Ben olsam satmaz tepe tepe kullanırdım.

Ayrıca almayı düşündüğünüz Tuscon 1.6T ise deli gibi yakar,12-13 litrelerden bahsediyorum.

Yine de karar sizin elbette.

fthdrn
12-12-2015, 00:16
oğlum honda değilki bu bir üst modelin motoru swaplasınlar ben şahsen 2014 model arabada farklı modelin motoru kullanıldığını bilsem almam en niyayetinde teknoloji konusunda gelişmiş araçlar ilerde eletiriksel sorunlar daha sonra şanzıman uyumluluğu falan çok zor işler ki zaten tamamen sorunsuz olarak toplasan astarı yüzünü geçer

Olum inat ediyorsunuz herhalde o söylediğimden bunu çıkararak :D

mert_can 41
12-12-2015, 00:31
Olum inat ediyorsunuz herhalde o söylediğimden bunu çıkararak :D

inat etçek bir şey yok kanka sadece almam diyorum :D

Mehmetmert
12-12-2015, 01:29
Yazilimdan,boxdan kisaca modifiyeden carttan curttan soguyorsun biliyorum abi ama o kadar para harcadiktan sonra hersey tertemiz olduktan sonra binsen bile gene blokmu patladi,avansmi vuruyor orami cikcak falan dusunuceksin ama belli bir sure sonra bu gecicektir diye dusunuyorum ben.Ama bir yandanda orjinal arabada bile blok ucuranlari duyuncada yeni yapilanda sorunsuz olcakmi olmayacakmi dusundurucu cidden:( Bilmiyorm ben bile cok kararsiz kaldim mantigim binilmeli,kalbim ise satilmali diyor

levent
12-12-2015, 02:26
Yazilimdan,boxdan kisaca modifiyeden carttan curttan soguyorsun biliyorum abi ama o kadar para harcadiktan sonra hersey tertemiz olduktan sonra binsen bile gene blokmu patladi,avansmi vuruyor orami cikcak falan dusunuceksin ama belli bir sure sonra bu gecicektir diye dusunuyorum ben.Ama bir yandanda orjinal arabada bile blok ucuranlari duyuncada yeni yapilanda sorunsuz olcakmi olmayacakmi dusundurucu cidden:( Bilmiyorm ben bile cok kararsiz kaldim mantigim binilmeli,kalbim ise satilmali diyor

tamirat tadilat yok, sıfır kapalı sandıkta motor geliyor.. 2 yıl garantisi olacak en kötü zaten satmasa bile arkadaş.

tekrar geçmiş olsun bu arada, en mantıklı kararı almışsın. böyle çıksın, mal yerine konur takma kafana sağlık olsun diyip geçmek lazım bazen.

fiyat teklif edenlere ben olsam hele ki o rakamlara cevap bile vermeye tenezzül etmem.

oguzedr
12-12-2015, 05:09
Dostum öncelikle çok geçmiş olsun...Arkadaşlar ne derse desin benim fikrim eğer ki üst kapakta bir sıkıntı yoksa dolu blok alıp arabayı en az zararla kapatman yönünde olur...Çünkü bu şekilde satmaya çalısırsan her nevi min 15 bin zarar ediceksin gibi duruyor...Almaya çalışan herkes dibine kadar fiyatı kırıcak blok kırdığın için...Yazılım ilede blok kırılma ihtimali olucağını zannetmiyorum , senin motorun zaten kırılıcaktı yazılım onu belki 20 k erkene almış olabilir bu da en olumsuz ihtimal ... Yaşında bana yakın o yüzden bende bu tip işlere mantıklı bakarım sen o motoru yaptır ve direk sat min. da zarar et , 2.el fiyatıları msport paket mi nedir bilmiyorum ama 50k 2014 model 105 ile 120 arasında değişen fiyat skalası var... Bmw de ciddi anlamda bence fiyasko olmuş burdan o çıkıyor... Ulan 150 bin tl arabaya vericem araba oem yazılımla blok kırıcak sonra ikaz lambası yanmış sizde o şekilde kullanmışsınız deyip işi örtücek parayı vermicek wayyy a.q , arkadaş sıradan birisi 150 bin cart diye cıkartamaz asgari ücret 1000 tl sen sırf bmw konforunu yaşamak için 150bin e araba alıyosun üstüne de 50 bin de motor kırıyorsun birde sen suçlusun hatta yakında bir arkadasım f serisi alıcaktı sunu gördükten sonra senin yaşadıklarını mutlaka okumasını da isticem

Sert@ç
12-12-2015, 07:46
Geçen 44bine f30 alıyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2013-bmw-316i-249015767/detay

Şaka bi yana 2014 arabada böyle birşey olması can sıkıcı ve insanı arabadan soğutuyor her marş basarken "acaba" diye yaşanan stres...

onur_S
12-12-2015, 08:14
Geçmiş Olsun

bendende 328 e 75 çalışır :D

Shadow_Dancer
12-12-2015, 11:51
Allaha büyük konuşmuyorum ama başıma böyle bir şey gelse sittin sene foruma konu felan açmam, buradaki yazılanlar seni sadece daha fazla sinir sahibi yapar.. Bu klavye denen meret insana kokainden fazla özgüven veriyor çünkü..

Yigit-Y
12-12-2015, 12:30
bendende 328 e 75 çalışır :D

3.28 e90. Var bi tane sana 70 e veririm ;)

onur_S
12-12-2015, 13:23

Yok ben f30 dan bahsediyorum düşünürsen 75 liraya alıcıyım.

ceyhun737
12-12-2015, 13:28

Q7 ye 50 çalışır :D

vectra-tuner
12-12-2015, 13:28
Güzel güzel alın bir motor tertemiz toplayıp binin... Şimdiki yaşadığınız hayal kırıklığı daha sonra unutulup gidecek.. Euro kurları atıyor ve artıcak, bir an önce motorunuzu takın ilerde de hakkı neyse o paradan satarsınız

Yigit-Y
12-12-2015, 13:42
Yok ben f30 dan bahsediyorum düşünürsen 75 liraya alıcıyım.

Gel vericem

Yigit-Y
12-12-2015, 14:00
Bu arada ölücülük diye tabir edilen olay insanların işine gelmeyen rakamdır.

Teklif tekliftir mal sahibi verir yada vermez.

Mal sahibi şunu der Bu paraya arabamı veremem der konu kapanır.

Gereksiz uzatılıp işi geyiğe çekmenin bir anlamı yok.

Bu arada sınavdan çıktım az önce bulduğum kartvisiti paylaşıyorum sizlerle.

http://i.hizliresim.com/lr8Xal.jpg

kim koydu bunu :D

onur_S
12-12-2015, 14:14
Bu arada ölücülük diye tabir edilen olay insanların işine gelmeyen rakamdır.

Teklif tekliftir mal sahibi verir yada vermez.

Mal sahibi şunu der Bu paraya arabamı veremem der konu kapanır.

Gereksiz uzatılıp işi geyiğe çekmenin bir anlamı yok.

Bu arada sınavdan çıktım az önce bulduğum kartvisiti paylaşıyorum sizlerle.

http://i.hizliresim.com/lr8Xal.jpg

kim koydu bunu :D

Kendinle çelişiyorsun, o zaman adamda sana gel vericem mi deseydi :)
işine gelmiyorsa düzgün cevap verebilirsin adamın başına iş gelmiş bir de burada bel altı vurmaya gerek yok diye düşünüyorum Allah çarşına pazar versin..

MK8800
12-12-2015, 14:17
75 Liralık F30'un fotosu var mı :D

ceyhun737
12-12-2015, 14:18
işine gelmiyorsa düzgün cevap verebilirsin adamın başına iş gelmiş bir de burada bel altı vurmaya gerek yok diye düşünüyorum Allah çarşına pazar versin..
Aynen öyle , kusura bakma 40.000 tl de teklif edilmez , ha dersin ki esprisine yazdım, bu konu hassas zaten araç sahibinin canı sıkkın birde bu tarz mesajlarla mı uğraşacak

Yigit-Y
12-12-2015, 14:19

18 yaşımdan beri araba alıp satıyorum.
Nelere şahit oldum bilemezsin.
Hiç belli olmuyor neyin olup olacağı.

ilk mesajlarda aracın garanti dışı kalacağını yazan ilk kişilerdendim ayrıca
kimse böyle olmasını istemez.

malı öldürmek tabiri yanlış ikincisi arabayı burada afişe etmek yanlış.

forumda o kadar enteresan üye profili varki galericisi polisi savcısı borusandan bile adam olma ihtimali çok yüksek.

dikkatli olmak gerek böyle şeylerde.

fiyatı beğenmemek de bir seçenek saygı duyar alıcı ve yoluna devam eder yani işin kuralı bu...

Yigit-Y
12-12-2015, 14:20
75 Liralık F30'un fotosu var mı :D

http://www.maketarabalar.com/images/products/00/45/35/4535_buyuk.jpg

75 TL ye bunu veriyoruz :D:D

coolvtec
12-12-2015, 14:29
öncelikle geçmiş olsun. yurtdışından vb uygun fiyata faturalı blok getirme şansı yok mu acaba?

Sadık Özyer
12-12-2015, 14:49
Blok gelirken volant emme headers enjektör buji vs üstünde gelmiyor , servis garantili takmak içinse sensörleri ve headersı değiştirmek isteyebilir. Enjektörlerde elbette. 3500 tl civarı işçilik istiyor .

orcunkar
12-12-2015, 18:53
18 yaşımdan beri araba alıp satıyorum.
Nelere şahit oldum bilemezsin.
Hiç belli olmuyor neyin olup olacağı.

ilk mesajlarda aracın garanti dışı kalacağını yazan ilk kişilerdendim ayrıca
kimse böyle olmasını istemez.

malı öldürmek tabiri yanlış ikincisi arabayı burada afişe etmek yanlış.

forumda o kadar enteresan üye profili varki galericisi polisi savcısı borusandan bile adam olma ihtimali çok yüksek.

dikkatli olmak gerek böyle şeylerde.

fiyatı beğenmemek de bir seçenek saygı duyar alıcı ve yoluna devam eder yani işin kuralı bu...

120.000tl piyasası olan araca 40.000 teklif etmen 11 senelik ticaret hayatını özetler. Kusura bakma sahsına hiç bir sözüm yok ama saygı duyulup yoluna devam edemem.İstersen yüzyüze görüşür yolumuza devam ederiz.
Arabayı afişe de ederim gerekirse.. ben çakallık yapıp kasko için kaldırıma oturtmadım aracı. Kimseden birşey sakladığım yok. Araç yapılıyor şase numarasınıda paylaşırım gerekirse. Normalde işin kuralı bu ama sana göre başka başka işler konular senin kuralın olmuş. allahım karşına en hayırlı ticaretleri çıkarsın!!! Sana daha yorumum yok. Sağlıcakla kal.

hakotech
12-12-2015, 19:01
Ben olsam dışarda motor nekadarsa okadar ındırırım,arabanın başka bir sorunu yok nede olsa,sıfır mıyor gelmiş olucak hem.. bence mantıklı hemde çok.. değerinin altında vermeyi düşünme bence..

orcunkar
12-12-2015, 19:07
Ben olsam dışarda motor nekadarsa okadar ındırırım,arabanın başka bir sorunu yok nede olsa,sıfır mıyor gelmiş olucak hem.. bence mantıklı hemde çok.. değerinin altında vermeyi düşünme bence..

Abi arabayı yaptırıyorum borc harç sıkıntı değilbir şekide altından kalkcağım gerçekten üzüldüm fakat artık şu şekilde düşünüyorum. Aracın temmuz ayında garantisi bitiyordu şimdi ocak ayından itibaren 2018e kadar motor garantisi devam edecek.Motor kulağına kadar herşey değişiyor. hatta Turboyu bile değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günler bize ne gösterecek.

turbo&quattro
12-12-2015, 19:13
Konuyu tam okumadim ama sen bu araca bu hali ile 10 bin tl yazsan bile dip fiyat isteyecek tabiri caizse olu ...... Dolu burasi. Al motorunu uzun yillar bin .

hakotech
12-12-2015, 19:15
Abi arabayı yaptırıyorum borc harç sıkıntı değilbir şekide altından kalkcağım gerçekten üzüldüm fakat artık şu şekilde düşünüyorum. Aracın temmuz ayında garantisi bitiyordu şimdi ocak ayından itibaren 2018e kadar motor garantisi devam edecek.Motor kulağına kadar herşey değişiyor. hatta Turboyu bile değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günler bize ne gösterecek.

Hayırlısı olsun sıkıntılıda olsa senın için sorun çözüme kavuşmuş çok şükür,ister aracına gönül ferahlığı ile bin istersen hiçbişey olmamış gibi sat,

Belki biraz alakasız olucak ama birşeye değinmek istiyorum,ben de dahil ülkemizde boyalı arabaya ya da değişen parçalı, motoru sandık gelmiş arabalara bir antipati hatta leşh gözüyle bakılıyor...aslında ben motor sandık gekmişse daha iyi olduğunu düşünmeye başladım...

Avrupada yahut amerıkada,boyalı arabaya ( tamamı boyalı ) inanın daha çok rabet var...bu neden kaynaklanıyor.. temizlik dirilik ve albenisi daha fazla olduğu için.. tabiki şase de veya aracın motorunda bir hasar olmaması kaidesi ile.. nekadar parça yenilenmişse ve ne kadar aracın kondisyonu düzeltilmişse okadar makbul...

Şuan bende araba arıyorum,boyalı oldugunu duyunca yaaa aceba satabilecekmıyım bunu tedırgınlıgı sarıyo.. ülkemizde bu tabu yıkılacakmı ? Yıkılırsa ne zaman ? İnşallah bu gereksiz ayrıntıları bir kenara koyabilir ve orası burası sürtük yada göçük arabaları kullanmaktan vazgeçeriz..

Laa ben yanlış memkette doğmuşum,ne kadar medeniyim galiba ? :D

Sadık Özyer
12-12-2015, 19:18

motor kulağıda geliyor mu sandık motorda ? işçilik ne istediler size ? totalde ne tutucak hesapladınız mı ? yağ vs herşey dahil.

skunk11
12-12-2015, 19:21
çok geçmiş olsun, teklifin de bir adabalı vardır diye düşünüyorum. en azından özel mesaj atılabilir, en azından.

orcunkar
12-12-2015, 19:23
motor kulağıda geliyor mu sandık motorda ? işçilik ne istediler size ? totalde ne tutucak hesapladınız mı ? yağ vs herşey dahil.

hersey dahil 48.000 tl ruhsat parasıda var içinde. Valla Sadık işciliğe çok bakmadım toplam tutara bakmaktan:) ama motor 23.000tl + kdv. Motor kulağı gelmiyor orası ayarlıcak blok kırıldığında marş motorunuda kırmış oda 0 geliyor

Sadık Özyer
12-12-2015, 19:54
hersey dahil 48.000 tl ruhsat parasıda var içinde. Valla Sadık işciliğe çok bakmadım toplam tutara bakmaktan:) ama motor 23.000tl + kdv. Motor kulağı gelmiyor orası ayarlıcak blok kırıldığında marş motorunuda kırmış oda 0 geliyor

fiyat tl üzerindense harika ben euro olarak aldım 3 liraydı euro ben fiyat aldığımda şimdi 3.27 8 bin falan zararım oldu.

Yigit-Y
12-12-2015, 20:31
120.000tl piyasası olan araca 40.000 teklif etmen 11 senelik ticaret hayatını özetler. Kusura bakma sahsına hiç bir sözüm yok ama saygı duyulup yoluna devam edemem.İstersen yüzyüze görüşür yolumuza devam ederiz.
Arabayı afişe de ederim gerekirse.. ben çakallık yapıp kasko için kaldırıma oturtmadım aracı. Kimseden birşey sakladığım yok. Araç yapılıyor şase numarasınıda paylaşırım gerekirse. Normalde işin kuralı bu ama sana göre başka başka işler konular senin kuralın olmuş. allahım karşına en hayırlı ticaretleri çıkarsın!!! Sana daha yorumum yok. Sağlıcakla kal.

sen beni yanlış anladın ama önemli değil.tez zamanda araba kavuşursun inşallah.Sağlıcakla kal.

220T
12-12-2015, 20:41
Geçmiş olsun,yeni arabaların problemlerinde konuşulan rakamlar dudak uçuklatıyor.

Faruk_Vtec
12-12-2015, 21:36
gerçekten uzuldum, çok geçmış olsun orçun..

herşeyde bır hayır vardır dıyıp hayıra yormak lazım..

bır arabanın motoru sandık olarak değıştırılırse bu araba ıçın artı değerdır, araç pıyasa değerınden fazlaya satılabılır..

mrbars
12-12-2015, 21:39
Yeni 650 HP'lik Corvette Z06 sandık motorun buraya maliyeti kaba taslak 20-22k USD :)
Yeni Almanlarda şaka gibi rakamlar.

ACYV
12-12-2015, 23:11
Çok haklısın. Daha önceden 318d aracıma 8.000 tl harcarayarak yeni kosol Cic ekran vs taktırdım. Aracı satmaya çalıştığımda önden kaza mı yaptın airbag mı actın vs ssoruları oldu. Hele böyle bir durumda gerçekten açıklamak çok zor olur. Sonuçta söylemessem bu aracın motorunun değiştiğini sadece borusana gittiklerinde anlarlar. Elbette söylerim ama aracın garantisi ağustosta bitiyor taktırdığım motorun daha 2 yıl garantisi olacak kimisi için iyi kimisi için kötü. Bakalım daha nelerle karşılacağız.

elbette sorun böyle şeyler, dışardan atıp tutuyorlar 2.0 blok'u koydur diye hala, sanki araç 2.0 STI da 2.5 blok koyacaksın üzerine. dışarıdan ne kadar kolay, atomu bile parçalarına ayırıyorlar... tekrar geçmiş olsun, başına gelmeyen seni net anlayamaz.

vectra-tuner
12-12-2015, 23:25
Ebay.de'ye baktınızmı? Sıfır motor getirtmek çok kolay.. Bence ebaydan çok daha ucuza alabilirsiniz

STHL
12-12-2015, 23:46
geçmiş olsun. umarım tertemiz çıkar sıkıntısız binersiniz / satarsınız.

turci
13-12-2015, 00:06
bu kadar problemden sonra ebayden 3-5 lira ucuz olsun hesabı yapmayıp bende sağlam olsun diye garantili motora yönelirdim.
yaptırmanız doğru karar olmuş bencede, yoksa akıllı geçinen fırsatçı insanlar sizi psikolojik sınava tabii tutarlardı.

boyayı bile problem yapan insanlar kullanılmış araç aldıklarını unutarak davranıyorlar, hem kullanılmış olacak aynı zamanda sıfır gibi bakire olacak hem de ucuz olacak. Nasıl olacaksa?!!!

bizde boyanın değişen parçanın önemi yok temiz düzgün olduğu sürece ve şimdiye kadar çok araç aldım sattım,daha biri çıkıp boya var mı diye sormadı.

geçmiş olsun.

dachosen
13-12-2015, 00:23
Ebay.de'ye baktınızmı? Sıfır motor getirtmek çok kolay.. Bence ebaydan çok daha ucuza alabilirsiniz

Nasıl çok kolay biraz anlatırmısınız?

vectra-tuner
13-12-2015, 11:43
Nasıl çok kolay biraz anlatırmısınız?

Ab ülkesinden geliyorsa, sadece kdv sini yatırıyorsunuz... AB dışı Usa gibi ülkelerden geliyor ise kdv dışında ilaveten bir vergi var.. Daha yeni kendimiz için yarım motor ithal ettik Usa dan.. 1 günde çekildi gümrükten.. Vergiler dışında max 1.000 - 1500 tl'niz gider gümrükçüye.. Tek kural motor sıfır olacak..Bence en mantıklı olan yol bu

hkkcn
13-12-2015, 14:25
bence sandık felan uğraşmayın dışardan özel bi serviste yaptırın.hesaba vurduğunuzda atıyorum araç 10lira sandık motor 2 lira.bunun masrafını düşerseniz aracı max 7 liraya satarsınız.ama 1liraya motor yaptırıp 9a satabilirsiniz. rakamları salladım.

XSi
13-12-2015, 14:43
Ab ülkesinden geliyorsa, sadece kdv sini yatırıyorsunuz... AB dışı Usa gibi ülkelerden geliyor ise kdv dışında ilaveten bir vergi var.. Daha yeni kendimiz için yarım motor ithal ettik Usa dan.. 1 günde çekildi gümrükten.. Vergiler dışında max 1.000 - 1500 tl'niz gider gümrükçüye.. Tek kural motor sıfır olacak..Bence en mantıklı olan yol bu

sifir motor nasil teyit ediliyor? gümrük kontrolünde gözle veya başka bir metodla mi?

yoksa evraklar mi bunu ifade ediyor?

MEGFB
13-12-2015, 14:53
kardeş vicdanın rahat ise kaskoda var ise perte çıkart en azından paranı alırsın :)

Octane
13-12-2015, 15:00
Ben sıfır motor her türlü getirildiğini biliyordum, fakat ab üyesi ülkelerden sadece kdv ile geldiğini bilmiyordum. Bir konuşabilir miyiz? Özel mesaj atacağım.

levent
13-12-2015, 15:07
kardeş vicdanın rahat ise kaskoda var ise perte çıkart en azından paranı alırsın :)

Tamamen okusak keşke yazılanları, yazmış zaten Orçun, içim rahat etmez hak geçer o tarz bişey yapmam diye.. Ne kadar kolay geliyor lafta kaskodan perte çıkart demek..

Hitaplara biraz da dikkat etsek, "kardeş" dediğin adam senden 6-7 yaş büyük.

vectra-tuner
13-12-2015, 15:15
Dürüst bir şekilde , Ebay'dan çok ucuza sıfır motor alınır... 2.000 - 2.500 Euroya ebay.de'de var, Hadi kargosu ile olsun 3.200 euro ... 3.200 Euro x 3.300 = 10.890 tl eder... Gümrüğü vergisi , ustası vs. maximium 18.000 tl - 20.000 tl arasına biter bu iş...

fthdrn
13-12-2015, 15:22
Yarı fiyatına bitebilecek yani. Güzel bir haber bu inşallah sorunsuzca halledilir. Nasil getirildiğini buradan paylaşın ki ileride başkalarının da işine yarar.

vectra-tuner
13-12-2015, 15:31
Yurt dışından motor şu şekilde getirilir...

1) Satıcıyı ebay'dan yada direk bulun... Alıcağınız motora ait proforma fatura isteyin ... Kargo ücreti ile birlikte (Shipping charge) .. Proforma faturada firmanın tam adı, Alacağınız motorun seri nosu, Satıcının banka bilgilerinin olması kafi)
2) Elinizdeki proforma fatura ile birlikte bankadan ödemenizi yapın ve dekontu alın
3) Gümrükçüyle anlaşın ve vericeğiniz parayı baştan konuşun!!!! Ve gümrükçünün size vereceği vekalet örneğine göre vekalet çıkartın (noterden)
4) Malzeme İstanbul'a geldiğinde malı getiren firma size Varış ihbarı çeker ve 200-250 tl gibi sizden ordino adı altında bi para ister... Siz bunla uğraşmayıp gümrükçünüz ile irtibata geçmesini sağlayın yani gümrükçünüze bildirin.
5) Gümrükçünün işlemleri bitirdiğinde sizden vergi yatırılması için para talep eder, ister kendiniz ödeyin ister gümrükçünüz halletsiz siz ona ödeyin
6) Motorunuzu alıp ustanıza gidin ve Gümrükçünüzün size verdiği gümrük faturasını kaybetmeyin...

Arkadaşlar bilmeyene çok zor gibi geliyor ama aslında işlem son derece basit...

İkinci mevzu , ben arkadaşın yerinde olsam arabayı özel ve düzgün bir servise götürürüm ve motoru sökerim... Kapakta vs. birşey yoksa yarım motor ve yeni bir yağ pompası alıp maliyeti daha da aşağıya indiririm....

mbulur
13-12-2015, 21:24

Öncelikle geçmiş olsun, dürüstlüğünüz ve ahlakınız her türlü takdiri hak ediyor. Umarım aracınızı yaptırdıktan sonra en iyi piyasa değerine satarsınız. Turboyu bozuk değilse değiştirmenize gerek yok. Eski motorunuzu mutlaka iade alın, kalan parçaları satarak zararınızı biraz olsun azaltmanız mümkün.

orcunkar
13-12-2015, 23:10
Yurt dışından motor şu şekilde getirilir...

1) Satıcıyı ebay'dan yada direk bulun... Alıcağınız motora ait proforma fatura isteyin ... Kargo ücreti ile birlikte (Shipping charge) .. Proforma faturada firmanın tam adı, Alacağınız motorun seri nosu, Satıcının banka bilgilerinin olması kafi)
2) Elinizdeki proforma fatura ile birlikte bankadan ödemenizi yapın ve dekontu alın
3) Gümrükçüyle anlaşın ve vericeğiniz parayı baştan konuşun!!!! Ve gümrükçünün size vereceği vekalet örneğine göre vekalet çıkartın (noterden)
4) Malzeme İstanbul'a geldiğinde malı getiren firma size Varış ihbarı çeker ve 200-250 tl gibi sizden ordino adı altında bi para ister... Siz bunla uğraşmayıp gümrükçünüz ile irtibata geçmesini sağlayın yani gümrükçünüze bildirin.
5) Gümrükçünün işlemleri bitirdiğinde sizden vergi yatırılması için para talep eder, ister kendiniz ödeyin ister gümrükçünüz halletsiz siz ona ödeyin
6) Motorunuzu alıp ustanıza gidin ve Gümrükçünüzün size verdiği gümrük faturasını kaybetmeyin...

Arkadaşlar bilmeyene çok zor gibi geliyor ama aslında işlem son derece basit...

İkinci mevzu , ben arkadaşın yerinde olsam arabayı özel ve düzgün bir servise götürürüm ve motoru sökerim... Kapakta vs. birşey yoksa yarım motor ve yeni bir yağ pompası alıp maliyeti daha da aşağıya indiririm....

ilk defa başıma geldği için nasıl olur nasıl yaarım hiç fikrim yoktu abi. Eşim ve bütün dostlarım gümrükçü baba thy kargado tüm imkanlar vardı dediğin gibi halledbilirdim belkide ama inan abi işten güçten öyle bir zamanım olmadı.Bide kafa gitti o aralar. ayrıca sürekli şehirdışı yoculuklarım oluyor güvenceğim ustamda yoktu. ogün olay olduğunda Arabayı borusana çektik garantiden hallolmayınca İstanbuloto Bmw yetkili servisine çetirdik ordan oraya çektirip durmamak için bide motoru indirince bari garantili şekilde yapılsın hem içim rahat etsin hem kısa sürede teslim alayım hemde ıvır zıvırla uğraşmıyayım diye başlayın dedin dün. motorun tüm parçlarını alacağım para edecek parça olacak mı bakcağım. Allah kimsenin başıan getirmesin ama birdaha karşılaşırsam bilgi sahibi oldum çok teşekkürler.

Berkan
13-12-2015, 23:30
senin galba 136 lıktı onun yerine aslında abuk bir fark yoksa 170'lik bile takabilirsin nasılsa hacim artışı vs. yok

S.Özeren
14-12-2015, 00:14
Çok gecmis olsun , bana 48 bin TL gibi rakamlar çok saçma geliyor keşke bıraz arastirsaydiniz. Servisi tanımam etmem , motorun fiyatını bilmem ama bazı arkadaslarinda yazdığı gibi yarı fiyatına biterdi

Thp motor mu var aracın üstünde ?

Rabbit33
15-12-2015, 08:21
Çok geçmiş olsun bende 116i var garantisi 4 oldu biteli ama hala borusana goturuyorum iyi niyet var diorlar aracın servis geçmişini bozmA diorlar .Yazılım yada box düşünüyordum suan iyice kafam karıstı .. Normalde hep sakin ecoproda kulanırım duzluk bulunca gazlar sonra ayagımı cekerim bu kadar . Aracınız da ki yazılımla alakalı bı durumdan blok kırmak mantıklı gelmedi bana ,piston sengman subab falan olsa kabul edilir de blok kırmak imkansızdır fabrikasyon oldugunu düşünüyorum hatanın .size bi olay anlatayım ben 2008 A4b8 2.0tdı almıstım Audi Aykandan 10bin tl ucuza nedeni ise ayıplı mal olmasıydı arac showroom daydı sıfırdı . kmsine baktım sadece 37 km de idi :) nasıl olur dedim ,alan kisi adana bayiinden almıs mersine giderken otobanda EPC işigi yanmis durdurmuş hemen servise cekmişler kontrol etmişler blok çatlamış daha 37 km de :) .aracı geri vermiş alan kişi servis sıfır motor takıp ayıplı olarak 10bin tl ucuza satmaya karar vermiş ben de aldım ve zarar da etmedim o aractan .yani yani bi hata varsa krılıyor yoksa 500bin gene gidio. Tekrar geçmiş olsun bence yaptırıp miss gibi binin aynı olaylar benimde başıma geldi eski aracımda ama yapacak bişey yok malesef

orcunkar
15-12-2015, 22:50
Arkadaşlar abiler herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum gerçekten maddi manevi sinir stres dolu dert sahibi olmama neden olan 1hafta yaşattı bu motor bana.
Bu akşam baba olcağımı öğrendim. Sinir stres kalmadı :) Şuanda çokta umrumda değil araba fln ama uzun süre kullanmam gerekiyor. en az 2 yıl masraf yapmadan binmek hakkım diye düşünüyorum :)

Bu arada sabah uğradım nasıl gidiyor ne yapmışlar diye Yeni motor Pazartesi sabah ellerine ulaşmış işlemlere başlamışlar büyük ihtimal Perşembe marşa basacaklar. 2-3 gün sonrada ruhsat işlemlerini halledip allahın izniyle teslim alcağım aracımı :)

Ayrıca eski motoru satacağım kim alır ne kadar eder .

Bana yardımcı olur musunuz?

http://i.hizliresim.com/kLzoD7.jpg (http://hizliresim.com/kLzoD7)

hanz10
15-12-2015, 22:58
Geçmiş olsun öncelikle. ( Allah analı babali büyütsün hayırlı olsun tüm dertleri unutturur bebeğin sevinci ) :)

Yigit-Y
15-12-2015, 23:04
Allah anali babali büyütsün

Tez zamanda arabanada kavusursun.

Çıkan Motora teklif veremiyorum anlasamiyoruz malumun :)

orcunkar
15-12-2015, 23:11
Geçmiş olsun öncelikle. ( Allah analı babali büyütsün hayırlı olsun tüm dertleri unutturur bebeğin sevinci ) :)

Çok teşekkürler kadrdeşim allah herkese nasip etsin.

Allah anali babali büyütsün

Tez zamanda arabanada kavusursun.

Çıkan Motora teklif veremiyorum anlasamiyoruz malumun :)

Yiğit yanlış bir cümle kurduysam kusura bakma sadece biraz anlayış istedim teklif vereceksende özelden ver gözünü seveyim :)

Rabbit33
16-12-2015, 00:14
Hayırlı olsun inşallah ����

Rabbit33
16-12-2015, 00:15
:Bravoo: hayırlı olsun inşallah

mbulur
16-12-2015, 00:34
Ayrıca eski motoru satacağım kim alır ne kadar eder .

Bana yardımcı olur musunuz?

Eski motorun üst kapağını satabilirsin ***** site üzerinden ilan verebilirsin.

anıl turan
16-12-2015, 08:52
Hayirli olsun, Allah anali babali, saglikla buyutsun...

eski postlarin arasinda goremedim, yeni motorun garantisi var mi?

ACYV
16-12-2015, 09:52
Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin, baba olmanın tadı hiç bir şey de yok...

Bu arabaya harcadığın paraları da diğer kullandığın arabaların sayısına bölerek, kendini rahatlat :) birine değil de hepsine masraf etmiş gibi düşün. zaten unutur gidersin, bazı sorunların maliyeti yüksek oluyor ama ileride bunlar sana artı olarak dönecektir. Modifiye yapacaksan da alt yapısı olan araçlara yaparsın bu vesile ile. Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Tekrar hayırlı olsun.

Eray35
16-12-2015, 10:10
Maşallah allah analı babalı büyütsün gerçekten tahmin edebiliyorum arabayı dert ederken bi anda çocuğunuzun olucağını öğrenince nasıl her şeyi ... et dediğinizi :) :)

MEGFB
17-12-2015, 08:03
Tamamen okusak keşke yazılanları, yazmış zaten Orçun, içim rahat etmez hak geçer o tarz bişey yapmam diye.. Ne kadar kolay geliyor lafta kaskodan perte çıkart demek..

Hitaplara biraz da dikkat etsek, "kardeş" dediğin adam senden 6-7 yaş büyük.

pardon dikkat etmemişim iyi niyetli olduğumu göstermek istedim

Draniela
17-12-2015, 08:55
Vay be ben çok sevindim ilaç niyetine haber almışsın :)
Hayırlı olsun dostum sağlıklı olur inşallah :)

tolgaaydın
17-12-2015, 09:08
Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün inşallah :)
Yeni motorda hayırlı olsun :)

wiesmann
17-12-2015, 09:17
Tebrikler Allah analı babalı büyütsün bazen en büyük sıkıntıyı bile unutturacak sürprizleri oluyor Allah' ın :)

İBO
17-12-2015, 16:01
şu kaskoyu mikmeyip tum masrafı karsıladın ya vallahi helal olsun sana.Sende farkındasındır dier türlü yapsaydın mutlaka bi şekilde senden cıkardı bak güzel haberde Almışşın Allah sağlıklı analı babalı bir evlat versin..

Batum
17-12-2015, 16:08
hayırlı olsun eniyisi olmuş buşekilde yaptırmanız.
evlat içinde Allah c.c sağ salim analı babalı büyütsün.

alperaslann
07-02-2016, 21:57
Hayırlı olsun komple :)