Orijinalini görmek için tıklayınız : Harici Harddisk veri kurtarma tavsiye
arkadaslar merhaba harici harddiskim bozuldu.içinde son 5-6 senenin tum fotografları falan vardı.boyle seyleri onemseyen bi insan olarak veri kurtarma işi yapan kişi,firma tavsiyesi arıyorum.daha once basına gelmis calısıp memnun kaldıgı kişi,firma olan varsa tavsiyelerini bekliyorum.bi firmadan fiyat aldım baya yüksek geldi 4bin+.Yazıcıoglunda kime sorsan yaparım derler ama daha cok tavsiye bi yer arıyorum.
havasız ortamda sendeki diski alıp başka bir disk ile plakaları değiştirip deneme yapılıyor o da olursa.
şayet adam becerdi onda da şöyle olur genellikle
abi senin istediğin dosya çok zor bir bölümde (rahat rahat kurtarmıştır o bölgeyi :D ) işte 2000 dolar filan anca alabiliriz o dosyayı der
çok mühim ise zaten o parayı verir yok ise yaptırmazsın.
mecidiyeköyde sanırım bu meşhur yer bir müşterimi böyle mikmeye kalktılar malesef :(
havasız ortamda sendeki diski alıp başka bir disk ile plakaları değiştirip deneme yapılıyor o da olursa.
şayet adam becerdi onda da şöyle olur genellikle
abi senin istediğin dosya çok zor bir bölümde (rahat rahat kurtarmıştır o bölgeyi :D ) işte 2000 dolar filan anca alabiliriz o dosyayı der
çok mühim ise zaten o parayı verir yok ise yaptırmazsın.
mecidiyeköyde sanırım bu meşhur yer bir müşterimi böyle mikmeye kalktılar malesef :(
Yiğit'in dediği yer burası ;
https://www.google.com.tr/maps/@41.0687384,28.998394,3a,75y,5.9h,68.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1sto-fF-hRvO6Zu5oEaD703w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
50-60 dolar mı ne alıyorlar diye biliyorum benim de başıma gelmişti.
Açıp bakıyorlar, masrafını söylüyorlar size - eğer yaptırmak istemezseniz para ödemiyorsun diye söylemişti..
arkadaslar merhaba harici harddiskim bozuldu.içinde son 5-6 senenin tum fotografları falan vardı.boyle seyleri onemseyen bi insan olarak veri kurtarma işi yapan kişi,firma tavsiyesi arıyorum.daha once basına gelmis calısıp memnun kaldıgı kişi,firma olan varsa tavsiyelerini bekliyorum.bi firmadan fiyat aldım baya yüksek geldi 4bin+.Yazıcıoglunda kime sorsan yaparım derler ama daha cok tavsiye bi yer arıyorum.
Aynı olay 2-3 sen önce başıma geldi son 6-7 senemin bütün yedeği diskteydi. Bende ok araştırdım ve 3-4bin civarına çıkıyor olay. Birde tarifeler genelde şu şekilde.
%60 data 2500
%80 data 3000
%90 data için 4500
gibi fiyatlar katlanarak artıyor.
Sonuç olarak benim disk hala çekmecede duruyor. Artık 2 disk kullanıyorum. Ne olur ne olmaz diye.
yedeğin yedeği en mantıklısı zaten ;)
cok acı bi tecrube oldu.nerdeyse 8-9 senelik harddiskim var icinde lise fotograflarının oldugu o saglam duruyor.boyle bisey olucagı hic aklıma gelmemisti.tamamen işçilik oldugu için eline düşme olayı oluyo heralde bu olaylarda.
osmanaydo
15-12-2015, 11:25
Geçmiş olsun.
Birkaç kez başıma geldi. İlk başta, soğuk duş etkisi yapıyo, sonra alışınca geçiyo.
Ben artık harddisk yerine https://onedrive.live.com a fotoğraf ve önemli dosyalarımı yedekliyorum.
Bill Gates fişi çekerse yandık.
Ne marka harddisk. 2.5 inch mi yoksa 3.5 inch mi ? Sorun ne. Ses geliyor mu ?
markası samsung.inçini bilmiyorum malesef.sorun mekanik heralde tam bilmesemde kuzenim disk atlıyo galiba gibi bisey dedi.konuya vakıf olmadıgımdan net konusamıyorum.disk dıstan calısıyo gibi duruyo.pcye takınca gormuyo ama.
tolgaaydın
15-12-2015, 11:42
Geçiş olsun,
Muhtemelen 2.5" tir. Disk'e ait dış kabı bir şekilde çıkartın veya çıkıyorsa sadece usb bağlantı yerini çıkartın.
SATA'dan bilgisayara direk bağlayın öyle bir deneyin bir ihtimal çalışabilir :)
Geçiş olsun,
Muhtemelen 2.5" tir. Disk'e ait dış kabı bir şekilde çıkartın veya çıkıyorsa sadece usb bağlantı yerini çıkartın.
SATA'dan bilgisayara direk bağlayın öyle bir deneyin bir ihtimal çalışabilir :)
büyük ihtimal bu şekilde çözülebilir. O aradaki sata-usb dönüştürücü aparatlar bozulabiliyor. Direk pcye bağlayınca disk sorunsuz çalışabiliyor.
Maalesef son 3-4 yıldır üretilen neredeyse tüm harici diskler üzerinde usb soketi direk harddisk in anakartına dahil edilmiş ve bir sata portu bulunmuyor. Buda kurtarılma ihtimalini azaltıyor. İçini açıp foto atarsanız fikir vermek kolayo lur.
kuzenim satadan pcye direk baglamayı denemis olmamıs.harddiskin arızası diskin icinde kafaları varmıs galiba ateşlemiyormuş
YavuzNaz
15-12-2015, 13:31
Konu sahibi arkadaşın müsade ederse bende bir soru sormak istiyorum, Çalışan harddiskten silinmiş dosyaları nasıl kurtarabiliriz bunun bir yolu varmı, virus bulaşıp tüm disk içinde bulunan dosyaların formatını bozdu silindi, fotoğraf ve videolar uçtu, veri kurtarma programı ile %30 kurtarabildim ancak tarama işlemi sırasında pc ile disk in bağlantısı kopuyor, başka bir yolu yöntemi, program tavsiyesi olan varmı.?
mydisk e bakın eğer çok önemliyse !
Hardisk calisiyorda bilgisayar gormuyorsa, ayni marka model hardiskin kartini bulabilirsen degistirip calistirabilirsin. Bazi alisveris sitelerinde cuzi fiyatlara hardisk kartlari satiyorlar. Ben bu sekilde bir cok hardiskimi calisir hale getirdim. Biraz arastirirsaniz anlatmak istedigimi rahatca gorebilirsiniz.
Format veya baska bi nedenden dolayi kaybolan verileride easy recovery programiyla kurtarabilirsiniz. Programi bir sekilde proya cevirip kullanmanizi tavsiye ederim.
mehmet6r
15-12-2015, 18:38
Benimde üç dört kez başıma geldi her seferinde recovery my files adlı bir programın full versiyonu ile %80-90 kurtarmıştım. Hatta sildiğimi sandığım dosyalarım bile kurtarmıştım.Ama benim diski yere düştüde açılmıyordu belki sizde de işe yarar.
mecidiyeköy nsx bilgisayar hamza bey var
bu alanda uzmanlar tavsiye ederim
3,5 harici hdd vardi bendede, kullanilmiyordu duruyordu. Kullanmak icim aldigimda calismadi tik tik tik ses cikartiyor bilg gormuyor. Gerekli fotograflarim var. Kurtarilabilinirmi? Kabloyla bilg bagladim sonuc ayni:(
Ferhat_V
17-01-2017, 22:23
hort
format sonrası eski verileri nasıl kurtarabilirim pc çalışıyor hdd de sorun yok..fotoğraf vs. dosyaları kurtarıcam sadece
3,5 harici hdd vardi bendede, kullanilmiyordu duruyordu. Kullanmak icim aldigimda calismadi tik tik tik ses cikartiyor bilg gormuyor. Gerekli fotograflarim var. Kurtarilabilinirmi? Kabloyla bilg bagladim sonuc ayni:(
Aradan neredeyse 1 sene geçti, polis kriminalde tanıdık buldum gönderdim o elektronik bir şeye bağlamış yapamamış. daha ciddi bakabilmem için adli vaka olması lazım diye haber geldi.
Varmı veri kurtaran uygun yollu bir yer hala arıyorum?
sweatcaptain
02-02-2017, 05:54
Ayni sorun bende de var
Ps4 e taktiktan sonra acilmadi hdd
Konu hakkinda bilgisi olan varmi ?
burakgunay
02-02-2017, 07:09
Disk internal partition diye bir program olması lazım ona bakın crack li indirin.
Bir de Windows tan check disk deneyin. OscaRR daha detaylı bilgi verir