PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursada Renault usta yardımı ve Aracımın durumu

anilis_gs
17-12-2015, 15:09
Öncelikle herkese iyi günler.

İki konuda bilgi almak istiyorum sizlerden. Aracım 2009 model 1.5 dci quickshifft. Aracım 135.000 km de şuan. Şükür kazası belası yok temiz bir araba.2-3 yıl daha binmek istiyorum açıkcası. Fakat bu km araç motoru için ve bu otomatik şanzuman için yüksek mi? Yakın zamanda yüksek maliyetli bir arıza çıkarır mı? Tecrübe sahibi olanalrdan yardım bekliyorum.

Diğer bir sorum ise eğer satmamamı tavsiye ederseniz ocak ayı gibi triger kayış grubları vs onları değiştireyim diyorum.Usta konusunda Bursada önerebileceğiniz güvendiğiniz servis ve ustaları paylaşmanızı bekliyorum

anilis_gs
17-12-2015, 21:07
Yok mu fikri olan

Cliosportve
17-12-2015, 21:36
1.5 dci quickshift demişsin
Marka
Model
Belirtilmemiş

ckrc
17-12-2015, 21:41
Arabayı elden çıkart km çok oldu, yaşı arttı, masraf çıkartır diyen tayfa ile değiştir artık şu arabayı sana yakışıyor mu ? "koskoca" birşeysın diye başlayıp cümleler kuran tayfayı hiç anlayamadım ben cidden.

Satıp üzerine koyup yeni araba alsan bu arabının ileride çıkaracağı masraftan daha fazla masraf yapacaksın tam bu arabanın masrafından kurtuldum "kara geçtim" derken hoop yeni araban bu sefer potansiyel arızalı olacak yine aynı teraneyi yaşayacaksın.

Bir sıkıntı çıkartmaz kardeşim, çıkartırsa yaptırısın, düşünürsün hiç kendini üzmene gerek yok.

1 Numaralı tüketim toplumu gibi yaşıyoruz milletçe yemin ediyorum ki.
İsveç- Almanya vb. yerlerde 10 milyon dolarlık villaların önünde 2005-2006 arabalar duruyor gerçekten.

anilis_gs
17-12-2015, 21:51
1.5 dci quickshift demişsin
Marka
Model
Belirtilmemiş

Haklisiniz 2009 renault clio

batbek
17-12-2015, 22:38
Merhaba,
Bende megane 3 coupe 1.5 dci sahibiyim, aracim 155.000 km'de, 10.000 km de bir, bursa perba da bakima giriyorum, orada osman usta vardir baya bilgili ve isinden iyi anlayan bir insan. Orayi tavsiye ederim, ancak ben araci 97.000 km de aldim, triger setini yetkili serviste degistirdim, garantili olmasi cazip geldi. Eger gitmeyi dusunursun aklinda bulunsun turuncu megane coupe li arkadas onerdi dediginde tanir kendisi beni.

AliGizda
18-12-2015, 10:08
O şanzımanların ömrü 100.000 diyende var gider diyende var. Ben 100.000 km' de 2011 modelini alıyordum dizel, şanzımanı yeni tamir edilmişti. Bostancıda bir ustası var sadece bu şanzıman üzerine yoğunlaşmış adam ve bazı servisler bile bu adama getiriyomuş diye duydum, isterseniz bir araştırıp sizi tekrar bilgilendireyim. Bakımlarını yaptırıp çok hor kullanmadığınız sürece çok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, alırken forumlarda araştırmıştım çok uzun yıllar kullananı bile olmuş 1.2 motorlu olanlarını.

Cliosportve
18-12-2015, 10:41
Özelden yazıyorum detayları ...

byspeedman
18-12-2015, 11:00
O dönemin motorlarında yağ pompa sorunu olabiliyor tavsiyem yağ pompasını değiştrimen vites kutusu cok problimli değil fakat geçmişi önemli bu kmlerde debriyaj değişimi isteyebilir triger ömrü 60k veya 4 yıldır usta istersen sana numara verebilirim yardımcı olur