Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınızda sonradan farkına varıp haydaa bu o işe mi yarıyormuş dediğiniz şeyler
bmw 3x serilerinde yazılımla hangi özellikler aktif oluyor ve nasıl yapıyoruz.
İnstagramda @bmwareakodlama sayfasına bakın ataşehirde hallederler istediklerinizi
160-170'de frene basınca çaresiz bırakma özelliği var :D
http://i.giphy.com/nFjDu1LjEADh6.gif
Birkan61
01-01-2016, 12:34
Mercedes Sprinter'da yağ seviyesini ölçebiliyormuşuz kadrandaki sol üst tuşa basılı tutarak sıcaklık göstergesini ekrana getirmeye çalışırken yanlışlıkla buldum :D
skaratas2
03-01-2016, 13:42
astr gsı mda bir müddet iç aydınlatma düğmesi aramıştım :) Şimdi 99 accord un kumandasından bagajın açıldığını fark ettim.
Bilen varsa accordun araka kol dayamanın orası açıldığında anahtar ve kilidi var ne için yapılmış çözemedim!!!
Bende yanlislikla buldugum bir ozelligi soyleyim :D
Guncel kasa volvo v40larda geri gorus kameraniz varsa , geri vitesteyken direksiyondaki radyo kanal kontrol tusundan kameranin gorusunu degistirebiliyorsunuz
2013 focusumda, hava 4 derece ve altına indiğinde ilk çalıştırmada arka rezistans ve ayna ısıtmalarını otomatik açıyor 1 dk boyunca. Bu esnada rezistans ışığı yanmıyor ama görebiliyorsunuz camdan çalıştığını..
cuneytturkoglu
10-01-2016, 00:15
Q3 A4 cülerde torpidoda ki yedek anahtarı öğrenmişlerdir umarım :D
İlk aldığımızda fark ettik :) arabanın ekranından hız sınırı olduğunu biz sonradan fark ettik 120kmh ı geçince sinyal veriyor :)
sanctuary35
10-01-2016, 01:38
307de yağmur sensörünü açınca, yağmurun hızı arttığında kısa farları açıyor. gerçi arızalı ondanmı açıo yoksa özellikmi tam anlayamadımda
zOnstyLe
10-01-2016, 22:19
98 civic aracımda gizli hiç bir özellik yok, hatta gizli olmayan bi özellikde yok :D:D:D:D
mert_can 41
10-01-2016, 22:30
Mini cooper ın en gizli özelliği cam açma yeri ve kaput açma yeri kimse bulamıyo ahahaha :D
307de yağmur sensörünü açınca, yağmurun hızı arttığında kısa farları açıyor. gerçi arızalı ondanmı açıo yoksa özellikmi tam anlayamadımda
Yapar öyle arada cok takılmamak lazım ahduadh :D peugeot fun club
cuneytturkoglu
13-01-2016, 00:57
Mini cooper ın en gizli özelliği cam açma yeri ve kaput açma yeri kimse bulamıyo ahahaha :D
Abi o nasıl oluyor ya 😄 cam açma yerini nasıl bulamıyorlar.
Abi o nasıl oluyor ya cam açma yerini nasıl bulamıyorlar.
goguste cunku kımse akıl edip bakmıyo oraya :D
http://www.exspa.de/images/product_images/info_images/928_5.jpg
tolgaaydın
13-01-2016, 08:20
2008 Honda Civic Premium aracım var. Bilmem gereken gizli saklı kıyıda köşede kalmış bir özellik varmı acaba? :D
levent_s
13-01-2016, 22:04
2012 j kasa astrada elektronik el frenini indirmeyi unutup hareket ederseniz otomatik olarak devreden çıkıyor yanlışlıkla fark ettim.
arabanın tesadüfen ogrendigim bir ozelligi yokta kumandadaki dugmeye basınca camlar kapanıyo tamam , peki basınca tüm camları açan bir tuş yokmu bu 407 lerde :D
Geçen hafta bakıma girdim vag-comla açılabilen ne varsa hepsi açık şekilde sıkıntı yok
Tofaş'ların arka kapısındaki çocuk kilidini kaç kişi biliyor :D :D :D
berkayoz
02-05-2016, 13:59
99 model e38 740i aracımda yeni bir özellik keşfettim aracımın fanı yada kliması açıkken eğer havayı dışarıdan alıyorsa önümdeki araç ani anda gaza basıp duman atarsa yada kötü koku sezerse otomatikman devirdaim'e dönüyor
Maxima'm bugün stop etti trafikte stop eder etmez debriyaja bastım otomatik marş yaptı araba.
Hondacılar bunu açıklasın.
ontheair
29-05-2016, 13:55
Uzunları yakıp sol taraftaki düğmesine basarsanız yanıyor.
ontheair
29-05-2016, 13:57
öyle bir durum olmadı ama olacak inşallah. şöyleki gen2 x-trail in tavandaki sis lambaları nasıl yanıyor hala çözebilmiş değilim.
Uzunları yaktıktan sonra direksiyonun solunda aşağıda düğmesine basmanız gerekiyor.
vectra b de arka fren lambasından biri patlayınca o taraftaki park lambası frene basınca daha şiddetli yanıyor para cepte kalıyor..
vectra b de camlar ve sunroof beyne omega olarak tanıtılınca kumandadan kapatılıyor.. meriva da tech 2 cihazı ile bi sürü özellik aktif deaktif ediliyor.. sanki anlayanlar faydalansın anlamayanlar(a) mal olsun diyorlar..
şimdi 2015 tucson var hepsi direksiyondan kontrol ediliyor, açık ve net..
berkayoz
29-05-2016, 18:52
99 model 740 aracımda dün yeni bir özellik daha keşfettim araçla herhangi biryerden geldiğimde stop edip anahtarı kontaktan çıkarttıktan sonra bir kere sellektör yaparsam yaklaşık 45sn xenon farları yakıyor bende dert yanıyordum aracımda follow me home özelliği yok diye 99 model oldugu için kumandadan olmuyor ama yinede işimi görüyor
Eski kasa passatlarlarda(diğer modellerde denemedim) elektronik el freni tuşunu çekip bırakmak yerine çekip öyle tutarsanız normal el frenini çekmiş gibi oluyor tuşu bırakıncada iniyor :D İlk eski passat sürdükten 7 ay sonra fark ettim :D nasıl fark ettiğimi hatırlamıyorum çokta önemli bişey değil zaten :D
Kendi aracım clio 3 de de araç çalışırken stop edip hemen kontağı açınca elektrikli direksiyon olduğu için direksiyon sertleşmiyor aynı yumuşaklıkta kalıyor. Artık özellik olarak mı yapmışlar yoksa araçta bug mu var bilmiyorum :D 4 sene sonra falan fark etmiştim
Bende geçen gün bulduğumu söyleyeyim
Güncel bmw f20 kasada (sanırım f30 vs hepsinde vardır) gelişmiş gösterge paneliniz varsa , bluetooth telefon bağladığınızda direksiyondaki telefon tuşuna basılınca, kadrandaki ekranda telefonla yapılan son görüşmeler çıkıyor.
Belki biliniyordur ama ben her seferinde telefon menusunden yapmaya çalışıyodum :D
ScarpRex
30-05-2016, 02:50
Benim Crx'de kol antrenmanı özelliği vardı bir de fren pedalı dirsek de ki deri gibiydi basıyordun fakat hissetmiyordun. Bozuk para gözünün üstünde ki tuşu bir süre düşündükten sonra bir arkadaşa sormuştum internetten, sunroof açma/kapama demişti tabi ben hangi sunroof deyince olay biraz dramatik oldu.
Benim Crx'de kol antrenmanı özelliği vardı bir de fren pedalı dirsek de ki deri gibiydi basıyordun fakat hissetmiyordun. Bozuk para gözünün üstünde ki tuşu bir süre düşündükten sonra bir arkadaşa sormuştum internetten, sunroof açma/kapama demişti tabi ben hangi sunroof deyince olay biraz dramatik oldu.
Eyvah eyvah :D :D :D
Yiğit G.
31-01-2017, 18:05
Konuyu bomba birşeyle up lıcam...
Nişanlım 2016 clio kullanıyor (yeni) , demin telefonda nasıl memnunmusun aracından dedim evet dedi herşeyi çok güzel ama tek kapı olması kötü dedi...
Abi kapı kolu yok diye tek kapı sanmış eşyaları hep araca önden binip arkaya koyuyormuş lan öldüm gülmekten y.q https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s17.gif https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s17.gif
"sinyal" yazasım geldi :))
2003 palio mars yuvasindaki düğmeye basip anahtari aşaği çevirince parklar yanıyor.
Arabayi kapattiktan sonra anahtari cikarip selektor yaparsan (follow me) uzunlar belli bir süre yaniyor.(palioya bu özellik fazla kardeşim :D )
abdullahduymaz
31-01-2017, 19:38
Nişanlım 2016 clio kullanıyor (yeni) , demin telefonda nasıl memnunmusun aracından dedim evet dedi herşeyi çok güzel ama tek kapı olması kötü dedi...
Abi kapı kolu yok diye tek kapı sanmış eşyaları hep araca önden binip arkaya koyuyormuş lan öldüm gülmekten y.q https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s17.gif https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s17.gif
Benzerini de benim kız arkadaşım, arkadaşının cliosunda yapmış. Arkaya oturmak için öndeki insinde binebileyim diye bir süre arabanın yanında beklemiş :D :D
Eski kasa passatlarlarda(diğer modellerde denemedim) elektronik el freni tuşunu çekip bırakmak yerine çekip öyle tutarsanız normal el frenini çekmiş gibi oluyor tuşu bırakıncada iniyor :D İlk eski passat sürdükten 7 ay sonra fark ettim :D nasıl fark ettiğimi hatırlamıyorum çokta önemli bişey değil zaten :D
%60 oranında fren yapıyor.
Pedalın altına su şişesi, paspas sıkışırsa veya sürücü sağlık sorunu yaşarsa arabayı durdurmak için kullanabilirsiniz.
mert_can 41
31-01-2017, 20:21
Abi bu clioların kronik sorunu clio 4 kiraladığımda annem 4 kapı araba bulamadınmı diye fırçalamıştı :D
beratyuksel
31-01-2017, 20:36
Abi adamlae yapmış ama hakkaten. :D Tek kapı gibi duruyor bakınca uzaktan. Tabi yakından arka kapının çizgi şeklinde boşluğunu görememek ayrı bir olay senin anlattığında da abi. :D Abim de görünce benim arabayı ilk yorumu adamlar cidden 4 kapı arabayı tek kapı gibi göstermeyi başarmışlar helal olsundu
MK2 Leon u ilk aldığımda çoğu tanıdığım "niye tek kapı aldın/ tek kapımı bu" gibi söylemlerle karşılaşmıştım. ;)
F20 Lci de radyo tuşlarının dokunmatık olduğunu anladığımda şok olmuştum. :D
deeperblack
31-01-2017, 22:05
2008 Audi A6 da P den D ye alıp gaza bastığımda elektronik frenini bazen kendisi indiriyodu bazende eski renault springler gibi götünü sallıyodu.
Meğerse emniyet kemeri takılıysa sistem otomatik çalışıyormuş :)
2000li model vag gruplarda aracı parkedip kitlerken sinyal kolunu ne tarafa çevirirseniz o taraftaki ön ve arka park lambalarını yakıyor. Anamın beetleda keşfettim. Fabiada denedim sonra. Oldu.
Yiğit G.
01-02-2017, 00:25
Abi bu clioların kronik sorunu clio 4 kiraladığımda annem 4 kapı araba bulamadınmı diye fırçalamıştı :D
aynen buda kiralık :) 1 hafta oldu insan anlar yani :D :D
canimrecepcim
01-02-2017, 09:55
98 civic aracımda gizli hiç bir özellik yok, hatta gizli olmayan bi özellikde yok :D:D:D:D
Kontağı kapatıp farlarını veya parklarını aç,5 - 10 dakika öyle kalsın sonra benzin ibresini tekrar kontrol et :(
Çoğu insan biliyordur gerçi ama;
Peugeot 206'da farları açık unutunca bir süre sonra araç "Eco Mode"a geçiyor far&sis vs. ne varsa kapatıp sadece parklar açık kalıyor.
Mehmet Opc
01-02-2017, 10:34
Mitonun torpidosunda gizli bir göz olduğunu geçen hafta temizlerken öğrendim :)
mert_can 41
01-02-2017, 10:40
Mini cooper da kontak kapalıyken teyp açıldığı zaman belli bir süre sonra aküyü korumak için kapatıyor otomatik :D Arabada bıraktığım kişilerin ömürlerinden alan bir özellik :D her geldiğimde teyp kapalı yandaki ben bir halt yedim bakışı ile beni izliyor :D
B8 kasa passatta gizli özellik varmıdır ?
A1'de opsiyonel koltuk altı çekmecelerini arabayı aldıktan 2 hafta sonra fark ettim temizlerken :)
Yeni kasa focus fiesta mondeoların uzakdan kumanda daki açma ve kapama tuşlarına sinyaller size uyarı verene kadar basılı tutarsanız hırsız modu devreye girer.
Bu senaryoda arabaya girerken kilit aç tuşuna bastığınızda sadece sol ön kapı kilidi açar. 3 kapı kilitli kalır. taki ikinci kere basana kadar. çanta kapkaççıları, arkaya oturan ve sizi rehin alacak terörüstlere karşı önlem :)
Yeni kasa focus fiesta mondeoların uzakdan kumanda daki açma ve kapama tuşlarına sinyaller size uyarı verene kadar basılı tutarsanız hırsız modu devreye girer.
Bu senaryoda arabaya girerken kilit aç tuşuna bastığınızda sadece sol ön kapı kilidi açar. 3 kapı kilitli kalır. taki ikinci kere basana kadar. çanta kapkaççıları, arkaya oturan ve sizi rehin alacak terörüstlere karşı önlem :)
Ticari araçlarda da yanlızca ön 2 kapı açılır, kargo bölmesi kilitli kalır.
Dediğin işlem tekrarlandıkça tüm kapılar açılır / yanlızca ön kapılar açılır seçenekleri arasında gezinilebilir.
Ticari araçlarda da yanlızca ön 2 kapı açılır, kargo bölmesi kilitli kalır.
Dediğin işlem tekrarlandıkça tüm kapılar açılır / yanlızca ön kapılar açılır seçenekleri arasında gezinilebilir.
Aynen öyle bro.
emrullahkrtpe
01-02-2017, 11:39
Vectra B kasada tavan lambasını açmak için far kumandasını kendimize doğru çekmek gerekiyormuş. Bunu öğrenene kadar lambayı yakmak için kapıyı aç kapa yapıyoduk :D
anıl turan
01-02-2017, 11:50
F20 Lci de radyo tuşlarının dokunmatık olduğunu anladığımda şok olmuştum. :D
f30larda da oyle yaw, eminim makyajsız f20ler ded e oyledir.
B8 kasa passatta gizli özellik varmıdır ?
Eco öneriyi her kapattığımda geri çalıştırıp camı kapatmamı söylüyor sağolsun.
ben hala e90 lci hararet göstergesini bulamadım yok herhalde :)
Vectra B kasada tavan lambasını açmak için far kumandasını kendimize doğru çekmek gerekiyormuş. Bunu öğrenene kadar lambayı yakmak için kapıyı aç kapa yapıyoduk :D
üstüne bastırırsanızda yanan ısıgı sonduruyor icerde, hatta arac calısmıyorken sinyal kolundan sola/saga sinyal verirsen otarafın on ve arka park stop yanıyor
vag grubunda gizli özellikler var golf 5den itibaren onlar sonradan acılıyor.. ve kumandaya uzun kapatmaya bastıgında camlar ve sunroof varsa kapanıyor.. acmaya uzun basıldığın camlar ve sunroof acılıyor..
rx8 de arka tamponda bulunan üçgen formula araçlarındaki mantık ile aynı olduğunu zannediyorum (hiroşima ruhu) neyse meğer sis farı imiş, öğrendiğim gün gidip sanayide fren modülü aldım formula mantığına çevirdim :)
Cabrio E46'da torpidoda elektronik kilit varmış arabayı kilitleyince torpido da otomatik kilitleniyormuş merkezi kilitle senkronize
Ayrıca torpidoda BMW şarjlı el feneri varmış :D 9 ay falan sonra fark etmiştim :)
dj ugurcan
02-02-2017, 19:09
accent blue larda direksiyondan ses kapatma düğmesine uzun basarsanız ekran kararıyor bunu da 120 bin km sonra öğrendim :)
emrekuzdere
02-02-2017, 19:58
Kontağı kapatıp farlarını veya parklarını aç,5 - 10 dakika öyle kalsın sonra benzin ibresini tekrar kontrol et :(
Bu işlem sonucunda ne oluyor, sürpriz sonlu mu :D ?
emrekuzdere
02-02-2017, 20:10
astr gsı mda bir müddet iç aydınlatma düğmesi aramıştım :) Şimdi 99 accord un kumandasından bagajın açıldığını fark ettim.
Bilen varsa accordun araka kol dayamanın orası açıldığında anahtar ve kilidi var ne için yapılmış çözemedim!!!
Bildiğim kadarı ile söylüyorum tam emin değilim; yakıt depo kapağı ve bagaj açma kollarının orada da kilit olması lazım. Eğer bahsettiğiniz yeri ve benim tarif ettiğim yeri kilitlerseniz hırsız bagajı açamasın diye.
muratabdoglu
02-02-2017, 21:16
Bende sportline scirocco var.
Aynalarda rezidans yok dimi arkadaşlar boşuna çıldırmadım bu kadar ?
(Aynalar elle kapanıyor, ayna paket filan öyle şeylerimiz yok şükür :hihih: )
"Rezidans" kesin yoktur, merak etme.....
individual
02-02-2017, 21:35
bence vardır iç ısıtma ile calısabılır yada arka cam rezidans'ı acman gerekiyor.
ısınmayı elinle kontrol edebilirsin.
redbull35
02-02-2017, 21:47
Ayna ayar düğmesinde işareti yoksa mevcut değildir
melihyilmaz
03-02-2017, 00:23
dacia duster kullanıyorum eğer elektirkli ayna düğmesini ortaya getirip arka rezistansı çalıstırınca yan aynlar ısınıyo ve yagmur suyu kuruyormus vay be dedim içimden.
Bolkar1st
03-02-2017, 01:23
Rezidans yoktur kesin ams ayna paket olmayanlarda var diye biliyorum kendi eşki aracımdan. Ayna ayarlama düğmesinde işareti vardır o tarafa doğru çevir oku bazen işe yarıyor :)
2001 Corsa c silecek zaman ayarını nerdeyse 1 yıl sonra tesadüf nette video izlerken fark ettim :D
muratabdoglu
03-02-2017, 07:48
bence vardır iç ısıtma ile calısabılır yada arka cam rezidans'ı acman gerekiyor.
ısınmayı elinle kontrol edebilirsin.
Teşekkür ederim abicim hiç dikkat etmedim lakin arka rezistans mantıklı geldi. Deneyeceğim.
muratabdoglu
03-02-2017, 07:51
Ayna ayar düğmesinde işareti yoksa mevcut değildir
Selamlar,
orta konumdayken nokta işareti var rezistans değil sanırım. Teşekkür ederim.
muratabdoglu
03-02-2017, 07:57
Rezidans yoktur kesin ams ayna paket olmayanlarda var diye biliyorum kendi eşki aracımdan. Ayna ayarlama düğmesinde işareti vardır o tarafa doğru çevir oku bazen işe yarıyor :)
Selam,
O tarafa doğru çevirip neyi okumamı istiyorsunuz düğmeyi mi ?
He yok siz kullanım kılavuzundan bahsediyorsunuz...
muratabdoglu
03-02-2017, 08:00
"Rezidans" kesin yoktur, merak etme.....
Sağolun evet, kontrol ettik Rezistansda yok galiba :D
individual
03-02-2017, 08:19
Teşekkür ederim abicim hiç dikkat etmedim lakin arka rezistans mantıklı geldi. Deneyeceğim.
mesela benim arabamda da düğme yok arka cam rezidans basınca aynalar da ısınmaya başlıyor
individual
03-02-2017, 08:23
Hatırlatmak istedimş şirketimize yeni kia cerato ONCEPT PLUS donanımlı geldi.Ofisteki arkadaşlar aynalarda rezidans yok ısınmıyor dedi otopark'daydık hatta.Aynalar buğu oldu arka cam rezidans çalıştırdım 10-15 saniye sonra hemen geçti ve ayna ısındı ;) Çoğu model böyle yapıyor yanlız Vag gurubu nedensa bağzı modellerinde düğme yapıyor bağzısında'da ortak düğme yapıyor.
Bazı vw'lerde mesela Polo 6R'da arka rezistans açıldığında yan aynalarında ısınması var vagcom ile
accent blue larda direksiyondan ses kapatma düğmesine uzun basarsanız ekran kararıyor bunu da 120 bin km sonra öğrendim :)
fiatlarda da var o özellik. navigasyonlu olanlarda
Hondafatih
03-02-2017, 08:51
Fiesta mk7 lerde refakatçı olduğunu sonradan öğrendim sinyal kolunu 1 tık yukarıya kendinize çektiğinizde bu sistem devreye giriyormuş 15 saniye sonra otomatik olakarak sönüyor
Sağolun evet, kontrol ettik Rezistansda yok galiba :D
Scirocco gibi bir araçta ayna rezistansı olmayacağını sanmıyorum. arka cam rezistansı ile birlikte çalışıyordur. Çoğu araçta olduğu gibi.
Scirocco gibi bir araçta ayna rezistansı olmayacağını sanmıyorum. arka cam rezistansı ile birlikte çalışıyordur. Çoğu araçta olduğu gibi.
Hatta bir düzeltme eklemek istiyorum. VW grubunda ayna kontrol tuşu etrafında olması lazım ayna rezistansı. Eğer yanlış biliyor isem düzeltin.
muratabdoglu
03-02-2017, 09:12
Hatta bir düzeltme eklemek istiyorum. VW grubunda ayna kontrol tuşu etrafında olması lazım ayna rezistansı. Eğer yanlış biliyor isem düzeltin.
Merhaba,
Evet tuşun çevresinde bir şey var lakin rezistans sembolu değil. kocaman bir nokta ''. var. Ona gelince de olmuyor...
Arka cam rezistansı ile birlikte çalışıp çalışmadığına hiç dikkat etmemiştim, edeceğim.
Teşekkürler :)
Eski clio ve megane lerde özellikle yazın yakıt alirken depo hava yapar pompa sürekli atar depo kapağını kendinize doğru çekip saat yönünde çevirince tahliye sağlar ve rahat bir şekilde deponuzu fulleyebilirsiniz:)
canimrecepcim
03-02-2017, 13:41
Bu işlem sonucunda ne oluyor, sürpriz sonlu mu :D ?
Benzin ibresi yukarı doğru çıkıyor.Süreye bağlı olarak fullu bile geçiyor.
Geri vitese aldığımda sağ aynanın, nereyi göstereceğinin hafızayı alınabiliyor olduğunu öğrenince şaşırmıştım :D
sanctuary35
04-02-2017, 14:26
307mde gündüzleri silecekleri çalıştırınca kısa farları açıyor. ama sadece kısaları parkları falan açmıyor. özellikmi arızamı bilemedim
Bolkar1st
10-02-2017, 21:35
bi resim atsan daha saglıklı olur oku yazdım ama yanlış olmuş ordaki işaretin yönünü demek istedsim :) bi sag bi sola çevrilir birde ortanın tam tersi yönünde birşey var o aynaları çalıştırıyor. benim aracım ışık paket degildi ama bi xenon vardı belki ondan olabilir. Ülkemizde herşey opsiyon amk spor gazetesi
tayfun.gulmez
27-02-2017, 14:11
Cabrio E46'da torpidoda elektronik kilit varmış arabayı kilitleyince torpido da otomatik kilitleniyormuş merkezi kilitle senkronize
Ayrıca torpidoda BMW şarjlı el feneri varmış :D 9 ay falan sonra fark etmiştim :)
Bir önceki seri e36 da Vale anahtarı veriliyormuş Torpidoyu vale kurcalamasın diye :)
Kendi aracımda olan ama nasıl yapıldığını bilmediğim bir özellik var.
Anahtardan kodlama yapılıyormuş. Kapı açmaya 1 kere basınca sadece sürücü kapısı açılıyor. iki kere basınca tüm kapılar.
tek basışta tüm kapılar da açılabiliyormuş.
birde ayna ayarları anahtara göre kaydedilebiliyormuş. iki anahtar iki ayar gibi.
kitabı daha okumadım orada yazıyordur sanırım. şuan tek basışta sadece sürücü kapısı açılıyor. onu 4 kapı açılsın diye değiştireceğim.
Bugün şirketteki 2007 sümbülde silecek suyuna az yani 1 saniyeden kısa basarsan 1 kere, süre uzatınca o süre kadar fazla sayıda çalışıyormuş.su atınca 1 kere çalışmasına sinir oluyordum :)
Bizim w204 c200 de vardı dediğiniz durum. Tamamen merakımdan keşfettiğim bişeydi sizde de öyledir belki kodlamaya gerek kalmaz.
Anahtar üzerinden kapı açma ve kapama tuşlarına bir süre aynı anda bastığımda ayarı değişmişti. Sadece sürücü veya tüm kapılar olarak ayırıyordu öyle
onurdestan
27-02-2017, 22:08
ilk e39 umu aldıktan 2 sene sonra bi gece inerken elim selektör koluna çarptı farlar stoplar yandı eyvah araba bozuldu elektronik bi arıza derken 1 dakika sonra söndü bi daha selektör kolunu çekince yandı anladım ki arabamda follow me home varmış bunu e39 ve e46 kullananların çoğu hala bilmiyor
ds4 alıp sonradan arka camların açılmadığını farkeden yurttaşlara selam olsun :)
Orta yuvarlak farları genelde tüm delsol sahipleri sis olarak bilirler bende ilk delsolumu aldığımda öyle sanıyordum meğerse onlar uzunlarmış selektör yapınca ortalar yanıyormuş...
http://i.hizliresim.com/Np3VLO.jpg (http://hizliresim.com/Np3VLO)
Drive Fast
27-02-2017, 22:52
Uzaktan kumanda ile kilitlerken iki kere kilit düğmesine basinca emniyetli kilitliyormuş arabaya binip emniyetli kilitledim ne yaparsam yapayim kapilar hic bir şekilde açılmadı camdan tel veya baska bir sey sokup kilit acilmasina karşı güzel bi önlem
TurkishStig
28-02-2017, 20:20
focus mk2 torpido gözündeki aux girişi....
fiat tempra veya tipolarda dijital göstergeli olanlar sol kısımda dashboard üzrindeki düğmelerin ikisine birden aynı anda basılınca motor durumu hakkında değer gibi birşey veriyor deniliyor denemek lazım corsa c dijital km sayacında ınsp yazısı kendim silmiştim mondeo ghia ön cam rezistansı
golgeoyunu03
01-03-2017, 00:19
Uzaktan kumanda ile kilitlerken iki kere kilit düğmesine basinca emniyetli kilitliyormuş arabaya binip emniyetli kilitledim ne yaparsam yapayim kapilar hic bir şekilde açılmadı camdan tel veya baska bir sey sokup kilit acilmasina karşı güzel bi önlem
audi de iki kere basınca kapılar içerden açılacak şekilde yani emniyetsiz olarak kitliyor
Yiğit G.
01-03-2017, 01:35
Mini Cooper aracımın aynalarının ısıtmalı oldugunu yeni öğrendim.. Yıkamacıda bitmesine yakın aracı çalıştırdım aaa bi baktım duman çıkıyor aynalardan bi dokundum sıcak , aha dedim ısıtmalıymış :) Ama otomatik mi çalışıyor yoksa bir düğmesi mi var bilen var mı ?
Mini Cooper aracımın aynalarının ısıtmalı oldugunu yeni öğrendim.. Yıkamacıda bitmesine yakın aracı çalıştırdım aaa bi baktım duman çıkıyor aynalardan bi dokundum sıcak , aha dedim ısıtmalıymış :) Ama otomatik mi çalışıyor yoksa bir düğmesi mi var bilen var mı ?
genellikle arka cam rezistansına bağlı olur. Accord ve Punto aracımda öyleydi. Rezistansları devreye sokunca aynalar da ısınıyordu.
genellikle arka cam rezistansına bağlı olur. Accord ve Punto aracımda öyleydi. Rezistansları devreye sokunca aynalar da ısınıyordu.
f30 da öyleymiş şimdi öğrenmiş oldum :D
Yeni şirket araçları Fluence olarak değişti.Arkadaşım ani fren yapınca dörtlü flaşörlerin yandığını söyledi.Ama benim kullanmadığımda yanmıyor.Bunun için bir özellik falan açmakmı gerekiyor?
canimrecepcim
01-03-2017, 09:47
Yeni şirket araçları Fluence olarak değişti.Arkadaşım ani fren yapınca dörtlü flaşörlerin yandığını söyledi.Ama benim kullanmadığımda yanmıyor.Bunun için bir özellik falan açmakmı gerekiyor?
Valla skoda'da yol bilgisayarının ayar menüsünden açılıp kapanıyordu belki sizde de öyledir.
Valla skoda'da yol bilgisayarının ayar menüsünden açılıp kapanıyordu belki sizde de öyledir.
Teşekkürler.
Arabaya indiğimde menüye bakıyım.Ama sanmıyorum.
Teşekkürler.
Arabaya indiğimde menüye bakıyım.Ama sanmıyorum.
4 lü yanarken içerden sinyal vermiyor ki dışardan birine mi baktırdınız yani cliolarda öyle yanıor ama içerde ötmüor
4 lü yanarken içerden sinyal vermiyor ki dışardan birine mi baktırdınız yani cliolarda öyle yanıor ama içerde ötmüor
Dışardan baktırmadım.Belkide dışardan yanıyordur.
Dışardan baktırmadım.Belkide dışardan yanıyordur.
öyle olabilir yada belli bi hız üstünde yanıyor olabilir mesela 60 üstü gibi yıllar önce denemiştik tam emin olamıyorum şuan
JosephuS
01-03-2017, 13:02
Ben Ford Connect de gördüm. Kum yolda giderken ani fren yaptım. Araç kontrolsüz şekilde ilerlemeye devam etti kendi kendisine 4.lüleri yaktı.
Sanırım öyle bir durum olabilir.
canimrecepcim
01-03-2017, 13:05
Ben Ford Connect de gördüm. Kum yolda giderken ani fren yaptım. Araç kontrolsüz şekilde ilerlemeye devam etti kendi kendisine 4.lüleri yaktı.
Sanırım öyle bir durum olabilir.
Tamam işte ford connect'inkinin ayarı yol bilgisayarından.İstersen açıyor,istersen kapatıyorsun.
ahmet3425
01-03-2017, 13:17
benim fiat 500 de cruise control kolunun devreye alıp cıkarma kısmının tersin de SLD diye birsey var ama ne oldugunu tam anlayamadım. SLD devrede-SLD devre dısı diyor bu ne ise yarar bilgisi olan var mı ?
mikelazi
01-03-2017, 13:21
1.1cc 3 silindir picanto aldıktan sonra turbo nun gt1544 oldugunu ögrendigimde baya şaşmıştım :)
canimrecepcim
01-03-2017, 13:21
benim fiat 500 de cruise control kolunun devreye alıp cıkarma kısmının tersin de SLD diye birsey var ama ne oldugunu tam anlayamadım. SLD devrede-SLD devre dısı diyor bu ne ise yarar bilgisi olan var mı ?
Ayarlanabilir hız limiti olabilir abi o da.
onun hız sınırlayıcı olması lazım, ayarı hangi menuden yapılıyor fiat'da bilmiyorum ama ayarlanın hızın geçilmemesini saglıyor
Ankaraya gidip satışını aldığımız sirocconun tavanının açılmadığını sonradan öğrenmiştik :D
erdemköksal
01-03-2017, 13:55
clio rs 172 de kontak anahtarı takılı silecek kolunun ucundaki düğmeye basılı tutup kontağı yarım açarsanır gösterge testi yapar alayı oynar tüm ışıklar yanar diğer clio yada renault modellerinde işe yarar mı bilmem :)
konuyu görünce aklıma geldi 2 rs tede denedim iki cam açma düğmesine basılı tutunca hararet göstergesi yükseliyordu buda böyle ilginç bir anı :D
erdemköksal
01-03-2017, 14:06
golf 7 de ve peugeot 207 de denedim kontağı kapattıktan sonra anahtarı çıkarmadan silecek kolunu çekin yanı çalıştırın silecekler tam orta pozisyonda kalıcaktır heralde kolay değiştrimek için düşünmüşler :S
ozan gülle
01-03-2017, 14:10
Ankaraya gidip satışını aldığımız sirocconun tavanının açılmadığını sonradan öğrenmiştik :D
Biz 2011 de aldığımız edremitten aldığımız siroccoyu izmirde geriye götürüyorduk az kalsın tavan bozuk diye:D:D:D
Nightfish
01-03-2017, 14:15
golf 7 de ve peugeot 207 de denedim kontağı kapattıktan sonra anahtarı çıkarmadan silecek kolunu çekin yanı çalıştırın silecekler tam orta pozisyonda kalıcaktır heralde kolay değiştrimek için düşünmüşler :S
Bunu yapmadan silecekler kalkmıyor sanırsam. Bizim 2012 Passat'ta da ayarlar menüsünden silecek servis modunu aktif edince bu konuma geliyor.
Bunu yapmadan silecekler kalkmıyor sanırsam. Bizim 2012 Passat'ta da ayarlar menüsünden silecek servis modunu aktif edince bu konuma geliyor.
Bunu öğrendiğim iyi oldu geçen kar yağdığında arabayı yapan almanlara az sövmedim
Benimde arkadaşım geçen ay avekten passat cc aldığında öğrendi ben biliyor sanıyordum. Plazadaki kız açılmadığını söyleyince çocuğun suratı kireç gibi oldu :D
darkmoon
01-03-2017, 15:02
jaguar s-type da sinyal kolunun üstünde bir düğme vardı ne cacığa yaradığını anlamamışdım basınca bir şey olmuyordu birde hep araç çalışırken basıyordum..
birgün arabada temizlik yapıyım dedim kolu temizlerken tuşa basdım uzunca bir süre herhalde.. kadranların hepsi bir indi çıktı sonra altta ekranda test mode falan yazdı aracın her bir verisini gösterdi yağ filtresinin benzin filtresinin durumuna kadar gösterdi şöför tarafı sıcaklığını aracın genel iç sıcaklığını bir sürü değerler kodlar yazdıda anlayamadım tabi çoğunu...
ömrüm boyu ilk defa o kadar detaylı veri gördüm.. daha önce audi bmw dede test mode görmüşdüde basitti bu kadar detaylı değil..
birde kumandanın kapı açma tuşuna uzunca basınca sunroof dahil bütün camlar açılıyormuş bunuda çok geç öğrendim oda tesadüf oldu çünkü basıp biraz beklemek gerekiyor ben normal açıp giriyordum hiç uzunca basmamışdım.. :)
2000 yılında daha telefonlarda bile doğru dürüst bluetooth yokken adamların arabaya bluetooth koyduğunu öğrenincede baya bir şok olmuşdum.. 2000 yılında tellerde bile infrared falan vardı bırak wirelessı bluetoothu :)
aklıma gelenler şimdilik bunlar..
mercedes e250 de şans eseri fark ettiğim bi özellik sahibine sorduğumda hiç dikkatini çekmemiş fark etmemişti :)
Mesela soldan güneş gelince güneşliği indirip çıkarıp sola cama doğru çeviriyoruz ya e250 de öyle yapınca altta bitanede daha güneşlik çıkıyor onuda öne açabiliyorsunuz çok hoşuma giden ince güzel bi özellik :D
erdemköksal
01-03-2017, 18:17
207 de kalkıyor aslında ama golf te kalmıyor bu pozisyona gelmeden
Nightfish
01-03-2017, 18:22
207 de kalkıyor aslında ama golf te kalmıyor bu pozisyona gelmeden
İlk sayfalarda yazmıştım, Renault'larda da bu tarz bi olay var. Aracın kontağı açıkken (marştan bir önceki konumda) silecekleri en hızlı ayara getirdiğinizde (en alta) silecekler bu şekilde camın ortasına gelerek kalkmaya izin veriyor.
Tabi bu olay Türk halkı için çok zararlı. Silecek kaldırayım derken kaput boyasının ebesini gondikliyorlar, ya da silecek kırılıyor.
erdemköksal
01-03-2017, 18:27
İlk sayfalarda yazmıştım, Renault'larda da bu tarz bi olay var. Aracın kontağı açıkken (marştan bir önceki konumda) silecekleri en hızlı ayara getirdiğinizde (en alta) silecekler bu şekilde camın ortasına gelerek kalkmaya izin veriyor.
Tabi bu olay Türk halkı için çok zararlı. Silecek kaldırayım derken kaput boyasının ebesini gondikliyorlar, ya da silecek kırılıyor.
Haha bi an hayal ettim sileceklerle boğuşan agalari haha Allah korusun Türkü böyle özellikten :D
Bugün Cıtroen C5 de dijital kadranın mph yapılabildiğini öğrendim ...
Bazen arabaya binenler çok hızlı gittiğini düşünebiliyor, bu durumda km/h yerine mph yi açıyorum ...
Gokmen Erbas
27-08-2018, 10:43
konuyu hortlatalim mi?
mert_can 41
27-08-2018, 10:53
Arabayı aldıktan 6 ay sonra anahtarın açma tuşuna basılı tutunca sunrouf dahil tüm camları açması ve kilit tuluna basılı tutunca hepsini kapamasının 6 ay sonra tanıdığım sayesinde öğrendim :D
Birde bizim otoparkta sivri bşr yer var dönüşte onun tam karşısına araba parketmişler dönmek zorlaştı kapıyı açıp manevra yapim dedim kendimi direksiyona sarılmış buldum araba kapı açık olunca parka alıyor kendini :D
Volvo s40 ile ilgili birşey bulan varmı acaba :D :D
-Murat Özcan-
27-08-2018, 11:26
Golf aracımın torpido içerisinde soğutucu olduğunu sonradan öğrendim :D