PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Psikolog Tavsiyesi YARDIM

AliGizda
05-01-2016, 11:26
Arkadaşlar merhaba,

Yakın zamanda psikoloğa gitmeyi planlıyorum, çevresinde eşi, dostu, abisi, kardeşi veya önerebileceğiniz psikolog varmıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.

MertSerhanÖ.
05-01-2016, 11:29
Daha önce hiç psikiyatriye gittinmi?Eğer ilk gidişinse psikologa değil psikiyatriye gitmeni öneririm.
Herhangi bir psikiyatrik rahatsızlık olma ihtimaline karşın.

burakgunay
05-01-2016, 11:29
Öncelikle sizi tebrik ederim ozguveninizden dolayı.
Forumdan Burak. K nickli arkadaşın abisi psikolog kendisi bursa da fakat İstanbul da bir tanıdığı vardır diye düşünüyorum.
Hakkımıza hayırlısı cümleten.

AlwaysFast
05-01-2016, 11:30
Psikolog tanıdığım yok ama Uzm.Dr.Gülay Solakoğlu var 16 sene Bakırköy'de 14 sene Lape'de çalışmış bir psikiyatrist.İlaçla birlikte psiko terapide yapıyor aynı zamanda.Ama psikiyatrist kimliği daha ağır basıyor.

skunk11
05-01-2016, 11:33
2.5 yıldır Prof. Dr. Figen Karadağ'a gidiyorum, çok iyi birisidir kendisi, muhakkak tavsiye ederim.

vectra-tuner
05-01-2016, 11:53
Ankara'da Madalyon'a gittim memnun kaldım üstelik soyup sovana çevirmiyorlar... 60-70 tl birşey ödedim Bağkurluyum... Psikologa giderken dikkat et bu işler iyice ticaret haline döndüğü için paranı alırlar... Git Madalyon tarzı kurumsal bir yere.. Aslında bir önerim daha var, sorunun vesvese vs. tarzı bir şeyse sana Ayetel Kursi'yi öğrenip bolca okumanı öneririm. Ayetel kursi hayatını değiştirir.

AliGizda
05-01-2016, 11:54
Ben aslında ilişkim için istiyorum. TechTurkey forumunu çok sıcak ve içten bulduğum için korkmadan ve utanmadan konuyu açtım. Bilgi veren tüm arkadaşlar için teşekkür ederim. İlk kez gideceğim evet, söylediğim gibi ilişkimde olan sorunlardan ötürü gitmeyi düşünüyorum. Herkese teşekkür ederim.

AliGizda
05-01-2016, 11:55
Ankara'da Madalyon'a gittim memnun kaldım üstelik soyup sovana çevirmiyorlar... 60-70 tl birşey ödedim Bağkurluyum... Psikologa giderken dikkat et bu işler iyice ticaret haline döndüğü için paranı alırlar... Git Madalyon tarzı kurumsal bir yere.. Aslında bir önerim daha var, sorunun vesvese vs. tarzı bir şeyse sana Ayetel Kursi'yi öğrenip bolca okumanı öneririm. Ayetel kursi hayatını değiştirir.

Allah razı olsun abi, söylediğim gibi ben sadece nişanlımla olan sorunlarımız için gitmek istiyorum. Bilmediğimiz bir şey olduğundan az önce baktım 1250 TL para yazmış bir günlük danışmanlığa. Konu sağlıksa paraya acımam ama yazık günah 1250 TL nedir?

oabayram
05-01-2016, 11:56
Ben aslında ilişkim için istiyorum. TechTurkey forumunu çok sıcak ve içten bulduğum için korkmadan ve utanmadan konuyu açtım. Bilgi veren tüm arkadaşlar için teşekkür ederim. İlk kez gideceğim evet, söylediğim gibi ilişkimde olan sorunlardan ötürü gitmeyi düşünüyorum. Herkese teşekkür ederim.

çift terapisine beraber gitmenizi öneririm

DEJ
05-01-2016, 11:57
Maltepe ünv. hastanesinde Utkan Tiyekli yi öneririm. Düşünrsen telefonunu verebilirim.

Uzman, donanımlı, sıcak kanlıdır gidersen pişman olmayacağından eminim.

AliGizda
05-01-2016, 12:04
çift terapisine beraber gitmenizi öneririm

Büyük ihtimalle çift terapisine gideceğim. Nişanlımın arkadaşı var bu işi yapıyor ama ben istemiyorum nişanlımı tanıdığı ve objektif olamıyacağı için. Teşekkürler bilgi için.

Maltepe ünv. hastanesinde Utkan Tiyekli yi öneririm. Düşünrsen telefonunu verebilirim.

Uzman, donanımlı, sıcak kanlıdır gidersen pişman olmayacağından eminim.

Telefon numarasını PM' le gönderebilirmisin? Teşekkür ederim.

oabayram
05-01-2016, 12:14
Tanıdığınız ise kesinlikle gitmeyin derim, işinde ve özünde ne kadar iyi birisi olursa olsun objektif olamayacaktır. Zaten mesleki etik kurallarına uygun bir durum söz konusu olmadığından dolayı, kendisinin sizi kabul etmemesi gerekir.

CenkB
05-01-2016, 12:21
Arkadaşım var psikolog ama henüz bürosu yok yeni mezun. Kendisi demişti eşe-dosta psikologluk yapılmaz diye. Nişanlınızın arkadaşına gitmeyin. Onun önereceği birisi olabilir illaki.

ulasoztas1
05-01-2016, 12:36
İlişkinle ilgili sorun için gideceksen çift terapisi en mantıklısı ancak kesinlikle tanıdık birisi olmamalı, prensipli ve iyi bir psikolog zaten tanıdığı kişilere terapi yapmaz.

Bir çok psikologla görüşmem oldu, 18-19 yaşlarımda Uzm. psk.Esin Nur Akyıldız'a gitmiştim gayet başarılıydı ve çok faydasını gördüm. Yeri avrupa yakasında.

6 ay önce kadıköyde bir psikoloğa gittim ismi lazım değil iki bira içip duvarla konuşsam daha iyiydi en azından param gitmezdi. 1 ay sonra bıraktım.

4 aydır Uzm. Psk. Mehtap Hisar'a gidiyorum yeri Ataşehirde internetten yorumlarını okuyabilirsin. İşinde başarılı, tanıdıkça uzamandan çok arkadaş olan birisi ve bana çok faydası dokunuyor. tavisiye ederim.

ES353
05-01-2016, 13:11
Farkli konu acmamak adina bende PSKIYATRIST ariyorum arkadas. Gecirdigim hastalik cok kez tekrarladigi icin artik piskolojim bozulmak uzere. Kafamdan cikarmiyorum. Var mi istanbul civarinda tanidigi olan ?

AlwaysFast
05-01-2016, 13:47
Farkli konu acmamak adina bende PSKIYATRIST ariyorum arkadas. Gecirdigim hastalik cok kez tekrarladigi icin artik piskolojim bozulmak uzere. Kafamdan cikarmiyorum. Var mi istanbul civarinda tanidigi olan ?

Yukarıda belirttim Gülay Solakoğlu çok ciddi bir doktordur.Nişa taşında muayenehane si kesinlikle gidin.Haricinde Olcay Yazıcı,Haşmet Işıklı ve Sedat Özkan'da bu piyasanın devleridir.

AliGizda
05-01-2016, 13:49
Tanıdığınız ise kesinlikle gitmeyin derim, işinde ve özünde ne kadar iyi birisi olursa olsun objektif olamayacaktır. Zaten mesleki etik kurallarına uygun bir durum söz konusu olmadığından dolayı, kendisinin sizi kabul etmemesi gerekir.

Sanırım haklısınız, bende aynı görüşteyim ve bu sebeple nişanlımın arkadaşına gitmeyeceğim.

Arkadaşım var psikolog ama henüz bürosu yok yeni mezun. Kendisi demişti eşe-dosta psikologluk yapılmaz diye. Nişanlınızın arkadaşına gitmeyin. Onun önereceği birisi olabilir illaki.

DEJ nickli arkadaşın önerdiği Psikiyatr ile konuştum, kendisinden randevu alacağım büyük ihtimalle.

İlişkinle ilgili sorun için gideceksen çift terapisi en mantıklısı ancak kesinlikle tanıdık birisi olmamalı, prensipli ve iyi bir psikolog zaten tanıdığı kişilere terapi yapmaz.

Bir çok psikologla görüşmem oldu, 18-19 yaşlarımda Uzm. psk.Esin Nur Akyıldız'a gitmiştim gayet başarılıydı ve çok faydasını gördüm. Yeri avrupa yakasında.

6 ay önce kadıköyde bir psikoloğa gittim ismi lazım değil iki bira içip duvarla konuşsam daha iyiydi en azından param gitmezdi. 1 ay sonra bıraktım.

4 aydır Uzm. Psk. Mehtap Hisar'a gidiyorum yeri Ataşehirde internetten yorumlarını okuyabilirsin. İşinde başarılı, tanıdıkça uzamandan çok arkadaş olan birisi ve bana çok faydası dokunuyor. tavisiye ederim.

Araştırıyorum hemen ve bilgi için arıyacağım. Teşekkür ederim.

Burak K.
05-01-2016, 16:07
Allah razı olsun abi, söylediğim gibi ben sadece nişanlımla olan sorunlarımız için gitmek istiyorum. Bilmediğimiz bir şey olduğundan az önce baktım 1250 TL para yazmış bir günlük danışmanlığa. Konu sağlıksa paraya acımam ama yazık günah 1250 TL nedir?

Hocam 1250 TL nedir? Yazık günah öyle uçuk kaçık rakamlar ödemeyin sakın. İstanbul için abime sorup dönüş yapacağım size.

johnie
05-01-2016, 16:20
Lape de tanıdık var.
yardımcı olmaya çalışırım, tam olarak ne aradığını ve ne için gideceğini paylaşır isen - bende kendisine paylaşırım geri dönüş sağlarım.

AlwaysFast
05-01-2016, 16:24
Lape biraz kallavi degilmi fiyat olarak johnie fiyatlar hakkında bilgin varmı

johnie
05-01-2016, 16:30
Lape biraz kallavi degilmi fiyat olarak johnie fiyatlar hakkında bilgin varmı

onları sorar yardımcı olmaya çalışırım.
Tanıdığım birinin eşi orada doktor, konuyu tam paylaşır ise arkadaş - hem fiyat hemde bilgi açısından kendisine paylaşırım.
1-2 sene önce sormuştum, aşırı değildi diye hatırlıyorum..

johnie
05-01-2016, 16:33
hastaneyi aradım,
- psikiyatri / 270
- psikolog / 240

fiyatlarda eğer bir şey yapabilir ise rica ederim..

atituti
05-01-2016, 18:32
doktor tavsiyesini aldıktan sonra psikologun hastaya yaklaşım varsayımını araştırmakta fayda var her önünüze gelen psikologa gitmemelisiniz.bilişseli var davranışsalı var vs. vs. bazı tip yaklaşımı benimseyen psikologlar insanı kaldıramayacagı bir auraya sokuyor seanstan cıktıktan sonra rahatlayacagınıza kafa göz girişmek istiyorsunuz birine.özellere gitmeye gerek yok ümraniye devlet hastanesindeki piskolog gamze şirine giderseniz iyi olur , dertleri bir bir ortaya cıkarıp herşeyi çözmenize yardımcı olur güleç yüzlü ve insanı kaldıramayacagı psikolojik durumlara sokmadan çözüyor işini.

maxpower
05-01-2016, 19:02
https://www.facebook.com/solipsikolojikdanismanlik/ selin anahar a gidebilirsin, uzm psikolg

psikiyatristler özel olarak eğitimini almadıysa terapi yapamaz

ozans
05-01-2016, 19:02
Büyükşehir Belediye'sinin ücretsiz psikolojik danışmanlık merkezleri var, onları da araştırmanızı öneririm.

AlwaysFast
05-01-2016, 20:29
Avrupa yakasında bildiğiniz tecrübeli bilgili bir Psikolog varmı dır

AliGizda
06-01-2016, 13:02
Avrupa yakasında bildiğiniz tecrübeli bilgili bir Psikolog varmı dır

Ben Beylikdüzünde gideceğim yarın, ilişki terapisi üzerine. Konu hakkında görüşlerimi paylaşırım sizinle.

johnie
08-01-2016, 13:34
Konuyu söylersen yardımcı olucamm :)
doktor yanım da :)

yavuz364
08-01-2016, 14:00
Ben de bu ara birisini arıyorum. konudan okuduğum kadarı ile anadolu yakasında olması sebebi ile bir arkadaşın söylediği "mehtap hisar" ismini araştırıyorum şuanda..

Fiyatlar genelde 40-45 dakika için 100tl civarları diye biliyorum.. Daha önceden deneyimli arkadaşlar fiyatlarla ilgili de bir açıklama yaparsa biraz daha rahat olabiliriz :) en azından fikrimiz olur..

johnie
08-01-2016, 14:07
iyi güzel araştırıyorsunuz da, ne için araştırıyorsunuz sorun ne ?
bunu paylaşırsanız eğer, doktor a ileticem - :)

AliGizda
08-01-2016, 14:22
Ben dün 1 saat için Beylükdüzünde bir terapi merkezine gittim. Çift Terapisi aldık. 250 TL gibi bir ücret ödedik. Tek kişilik seanslar için 180 TL demişti. Bana pahalı geldi açıkcası.

YavuzNaz
08-01-2016, 14:47
Balıklı Rum hastanesine gidip faydasını gören çok insan var tavsiye ederim.

yavuz364
08-01-2016, 16:14
iyi güzel araştırıyorsunuz da, ne için araştırıyorsunuz sorun ne ?
bunu paylaşırsanız eğer, doktor a ileticem - :)

çift terapisi olacak. ne yazalım bilemedim ki :) sorunu bulmak için gidicez zaten.

ulasoztas1
08-01-2016, 16:41
Ben de bu ara birisini arıyorum. konudan okuduğum kadarı ile anadolu yakasında olması sebebi ile bir arkadaşın söylediği "mehtap hisar" ismini araştırıyorum şuanda..

Fiyatlar genelde 40-45 dakika için 100tl civarları diye biliyorum.. Daha önceden deneyimli arkadaşlar fiyatlarla ilgili de bir açıklama yaparsa biraz daha rahat olabiliriz :) en azından fikrimiz olur..

Ortalama fiyatlar normal görüşme için180-220tl arasında değişiyor, çift terapisinin ücreti daha pahallıdır diye tahmin ediyorum. Benim bildiğim standart bir ücret yok ilk başta bir fiyat söylüyor sana fazla gelirse biraz indirim yapabiliyorlar.

veliazak
08-01-2016, 16:47
Evlilik, çift vs. konularında danışman veya psikolog aramanıza, tonla para vermenize gerek yok eğer psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa... Çevrenizde yaşı başı oturmuş, evliliklerinde çok büyük aksaklıklar olmayan eş dost bulun, iki üç saat sohbet edin yeter...

KÖROĞLU
08-01-2016, 16:51
Ben dün 1 saat için Beylükdüzünde bir terapi merkezine gittim. Çift Terapisi aldık. 250 TL gibi bir ücret ödedik. Tek kişilik seanslar için 180 TL demişti. Bana pahalı geldi açıkcası.

Çok sıkıntılı durumlarda işe yarıyor mu ?

mkerim
08-01-2016, 17:00
Bir kaç kişi açıklamış ama; psikolog Edebiyat fakültesi mezunu. Psikiyatrist tıp fakültesi mezunu. Psikolog tedavi yapamaz. Bir psikolog ancak Psikiyatrist eşliğinde ve onun direktifleri doğrultusunda test yapar.
Saydığınız yerler para tuzağıdır. Bu islere pek inanmam onun yerine arkadaşınla tanıdık bir falcıya git makul seyler söylesin daha etkili olur.
Bu işlerden sonuç almak biraz hayal. Biraz gerçekçi olmak gerekirse olmuyorsa olmaz. Oralarda harcayacağın parayı arkadaşınla gezmeye harca daha Mutlu olursun.
Yada uzak dur.
Kadının manyağı tehlikeli çatlağı eğlencelidir.

KÖROĞLU
08-01-2016, 17:03
Bir kaç kişi açıklamış ama; psikolog Edebiyat fakültesi mezunu. Psikiyatrist tıp fakültesi mezunu. Psikolog tedavi yapamaz. Bir psikolog ancak Psikiyatrist eşliğinde ve onun direktifleri doğrultusunda test yapar.
Saydığınız yerler para tuzağıdır. Bu islere pek inanmam onun yerine arkadaşınla tanıdık bir falcıya git makul seyler söylesin daha etkili olur.
Bu işlerden sonuç almak biraz hayal. Biraz gerçekçi olmak gerekirse olmuyorsa olmaz. Oralarda harcayacağın parayı arkadaşınla gezmeye harca daha Mutlu olursun.
Yada uzak dur.
Kadının manyağı tehlikeli çatlağı eğlencelidir.

2 dk da hayat dersi oldu :) Bu kısma katılıyorum ama işte gel gelelim kavun gibi koklanarak ta almıyorsun :)

Karamanın koyunu gibi oluyor bu işler genelde. (iki taraf için de söylüyorum)

aqustic
08-01-2016, 17:05
Anlasilan benim gibi sorun yasayan cift epey var aramizda.Ben psikolojik destek aldim yine olmadi.Olmuyorsa birakiverin benim gibi.Maddi manevi yipraniyosunuz

KÖROĞLU
08-01-2016, 17:08
Anlasilan benim gibi sorun yasayan cift epey var aramizda.Ben psikolojik destek aldim yine olmadi.Olmuyorsa birakiverin benim gibi.Maddi manevi yipraniyosunuz

Bunun özü ne biliyor musun (şahsi yorumum) olması için elimden geleni yaptım ama olmadı. İlerleyen zamanda "keşke şunu da deneseydik" dememek için.

Katılıyorum, ollmuyorsa olmuyor da işin içindeyken insan olsun istiyor. Bitince de iyi ki bitmiş diyor. Ruh hali değişik, rabbim şaşırtmasın kimseyi.

johnie
08-01-2016, 17:14
ilişki konusunda ki düşüncem şudur ,
Eğer bir ilişki de bitirelim geçti ise, o ilişkiyi toparlamak oldukça zordur.
Karşı taraf vermiş çünkü kararını..
Cidden, evlilik falan ama olmuyorsa kendinizi yıpratmayın..
Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın fakat zorlamak kendinize zarardan başka bir şey değil.

aqustic
08-01-2016, 17:16
Evlilik, çift vs. konularında danışman veya psikolog aramanıza, tonla para vermenize gerek yok eğer psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa... Çevrenizde yaşı başı oturmuş, evliliklerinde çok büyük aksaklıklar olmayan eş dost bulun, iki üç saat sohbet edin yeter...

Abicim oyle olmuyor iste.Yeni jenerasyon oyle yasi basi oturmus eş dost dinlemiyor.

mkerim
08-01-2016, 17:21
Bilen kaldımı bilmem ama zamanında bir meşhur psikiyatrist vardı YILDIRIM Aktuna. Bunlar önüne gelene aklı başında değildir diye rapor veriyorlardı. Bu arada mal mülk gidiyor tabi.
Sordum normal insan kim o Zaman diye. Normal insan yok demişti. Rahmetlide azıcık tuhaftı. Zaten psikiyatrist oluşta normal olabilen varmıdir bakmak lazım.
Parana yazık etme. Zaten çaba sarf etmişsin. Daha çaba seni yorar.

AlwaysFast
08-01-2016, 17:57
Ben psikiyatriste gidiyorum 400-500 TL aralığında Tr'nin en iyi psikiyatristleri ihtiyacı olana özelden yazabilirim.

veliazak
08-01-2016, 17:58
Abicim oyle olmuyor iste.Yeni jenerasyon oyle yasi basi oturmus eş dost dinlemiyor.

O zaman hem para hem vakit kaybederler, çektiği çile de yanına kâr kalır ve yerinde sayarlar.

ErayCerit
08-01-2016, 19:32
Yeni Rakı. Akşamları sakin müzik eşliğinde sessiz loş bir ortamda 2 duble.

GuneyOnur
09-01-2016, 13:57
Modern dünya böyledir işte önce senin ilişkini/evliliğini bozar sonrada seni psikoloğa/evlilik uzmanına gönderir cebinden vizite ücreti alır.

TolgaUs
09-01-2016, 14:46
Psikolog - Psikiyatr

Tamamiyle gereksiz ve para tuzağı..
Diziler yok mu ah o gereksiz aşk dizileri. Bütün evliliklerin içine s..çan tek sorumlu şeyler.
İnsan kendi beyninde kendine çözüm bulamıyorsa seni tanımayan bir doktor sana nasıl yardımcı olabilir ?
Psikolog - Psikiyatr tamamiyle plasebo etkisine sahiptirler. Ha buraya gittik bunları dinledik düzeldik artık kafasına geliyor insanlar.
İlişkinde ki problemi buraya yazmamışsın ama ilişkiyi kendi ellerinle kendin çok rahat düzeltebilirsin.

1. olarak ilişkinin düzgün yolunda gittiğine kendin inanmalısın.
2. olarak bir cafeye gidip ilişkinin sorunlarından uzak normal bir muhabbet geçirmelisiniz.
3. olarak cafeden çıkıp bir lunapark a gitmelisiniz. Kıza hem eğlenceli vakit geçirterek hemde korku dolu vakit geçirerek kendinize bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
*Korku beyinde aşka benzeyen en yakın duygu ağıdır. Kız korkarken yanında siz olursanız size tekrar aşık olabilir.
4. olarak bir tatlıcıya gidip puding profiterol tarzı çikolata içeren tatlılar yemelisiniz.
*Herkesin bildiği gibi çikolata seratonin yani mutluluk hormonunu en üst seviyeye çıkaran bir besindir. (Regl sancısını geçiriyor ilişki sorunu neymiş la)
5. olarak da (seni tanımıyorum ama) hayatında başka kadınlarda olmalı (ilişki değil arkadaşlık olarak) kıskanılan pozisyona getirmelisin kendini.
*Kadın seni elde ettiğini hissederse sana karşı hissettiği çekim duygusu 0 a iner. Yani doğal olarak kaybedersin.

6. olarak da sana kızmı yok be güzel kardeşim. Psikolojini heba ettiğini düşünüyorsan gerçekten ayrıl gitsin.

AlwaysFast
09-01-2016, 15:26
Psikolog - Psikiyatr

Tamamiyle gereksiz ve para tuzağı..
Diziler yok mu ah o gereksiz aşk dizileri. Bütün evliliklerin içine s..çan tek sorumlu şeyler.
İnsan kendi beyninde kendine çözüm bulamıyorsa seni tanımayan bir doktor sana nasıl yardımcı olabilir ?
Psikolog - Psikiyatr tamamiyle plasebo etkisine sahiptirler. Ha buraya gittik bunları dinledik düzeldik artık kafasına geliyor insanlar.
İlişkinde ki problemi buraya yazmamışsın ama ilişkiyi kendi ellerinle kendin çok rahat düzeltebilirsin.

1. olarak ilişkinin düzgün yolunda gittiğine kendin inanmalısın.
2. olarak bir cafeye gidip ilişkinin sorunlarından uzak normal bir muhabbet geçirmelisiniz.
3. olarak cafeden çıkıp bir lunapark a gitmelisiniz. Kıza hem eğlenceli vakit geçirterek hemde korku dolu vakit geçirerek kendinize bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
*Korku beyinde aşka benzeyen en yakın duygu ağıdır. Kız korkarken yanında siz olursanız size tekrar aşık olabilir.
4. olarak bir tatlıcıya gidip puding profiterol tarzı çikolata içeren tatlılar yemelisiniz.
*Herkesin bildiği gibi çikolata seratonin yani mutluluk hormonunu en üst seviyeye çıkaran bir besindir. (Regl sancısını geçiriyor ilişki sorunu neymiş la)
5. olarak da (seni tanımıyorum ama) hayatında başka kadınlarda olmalı (ilişki değil arkadaşlık olarak) kıskanılan pozisyona getirmelisin kendini.
*Kadın seni elde ettiğini hissederse sana karşı hissettiği çekim duygusu 0 a iner. Yani doğal olarak kaybedersin.

6. olarak da sana kızmı yok be güzel kardeşim. Psikolojini heba ettiğini düşünüyorsan gerçekten ayrıl gitsin.

Hiç hayatında doktora gittin mi ? Manik depresif,OKB,Şizofreni,Bipolar Bozukluk hakkında bilgin var mı?Balıklı Rumu,Bakırköy'ü veya Lape'yi.ziyaret ettinmi dostum ?

TolgaUs
09-01-2016, 15:58
Hiç hayatında doktora gittin mi ? Manik depresif,OKB,Şizofreni,Bipolar Bozukluk hakkında bilgin var mı?Balıklı Rumu,Bakırköy'ü veya Lape'yi.ziyaret ettinmi dostum ?

Evet lisede 8 tane 0 getirince anne zoruyla Bakırköy psikiyatr a götürüldüm.
2 soru sordu 2 resim gösterdi ardından..
Doktorcuğumuzun koyduğu tanı DEPRESYON. 200 kağıdı cebe indiregandi yaptı tek kelime ile..
Halbuki benim yaşadığım kafa "dünya umrumda değil" kafası.
Ve şuan hala da böyle yaşamaktayım. 1 saniye sonra ölecekmiş gibi yaşıyorum.
7 8 yaşında hastalıktan ölen insanlar varken biz bu küçük dünyamızdaki sorunları çok fazla büyüttüğümüzü düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=CzBVnB8iz2M

– Ya tamam bak hani teorik bilgine saygısızlık ediyormuşum gibi olmayayım bipolar, işte manik dönem,
depresif dönem bunlar bildiğimiz şeyler de senden daha çok istediğim benim işime yarayacak somut
Bi' öneri ya da bi' bi' şey ya. Bana bi' şey söyle başa çıkamıyorum artık ben bu durumla

+ Benden sihirli değnek bekleme!
Bu duygularınla yüzleşmek zorundasın, başa çıkmak zorundasın!
"Umrumda değil" diyerek, kaçarak hiçbir yere varamazsın!

Dostum ayrıca senin bahsettiğin sorunlar ruhsal sorunların uç noktaları.. Şuan burada çok basit bir ilişki problemi üzerine tartışma dönüyor.

AlwaysFast
09-01-2016, 16:16
Uç noktalar değil bunlar normal psikiyatrik sorunlar yazdıklarım,sen bi kere vermişsin ben her ay 500 TL veriyorum.Bu işler öyle 2 soru sorup işte ufak mg hafif ilaçlar kullanılarak manik majör deyip bitmiyor.Elektirik yiyen,yeşil,kırmızı reçete kullanan ki bende kullandım etrafimda bir sürü insan var o yüzden fikir verirken bunlari göz önünde bulundurmak lazim.Sana karşı olumsuz bir şey demiyorum yanlış anlama.

veliazak
09-01-2016, 18:01
İkinizin de yazdıkları çok doğru şeyler ama evreler farklı... :surucu:

Network
09-01-2016, 23:27
Benim tanıdığım bildiğim bir yer yok ama genel olarak şunu belirtmek istiyorum, bu süreçleri markete gidip kola almak gibi değerlendirmemek lazım, somut bir şey yok ve bugünden yarına çözülmüyor hiçbirşey, kimsenin sihirli değneği yok.
Zaten o kadar kolay olsaydı her içen ya da arkadaşı ile iki muhabbet eden tüm dertlerinden sıkıntılarından kurtulmuş olurdu...

Tabiki her meslekte olduğu gibi bu mesleklerde de babası belli olmayan gayri meşru insanlar, hırsızlar, sahtekarlar, şerefsizler var ama bunu tümüne yıkmak büyük haksızlık olur.
Ayrıca bir aile kolay kurulmuyor ama çabuk yıkılıyor, köprüleri atmadan önce elini vicdanına koyup, gerçek anlamda karşılıklı çözüm üretmeye çalışmak lazım, buna tabiki profesyonel destek de dahil olmalı.

Herkese kolay gelsin...