Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahiş Zorunlu Trafik Sigortası Davalık Oldu
Arkadaşlar bugün bi arkadaşımdan bişey duydum doğrumu ? Artık plaka ya göre değil arac sahibinin nufüs kütüğüne bakarak fiyat veriyorlarmış ? Yani alacağın araba 34 ise ben sigortam düşük olsun diye 17 yapmak zorunda kalmıcam nufusum çanakkale olduğundan daha düşük çıkacakmış doğrumu ?
Zaten uzunca bir süredir öyle değil mi? İkamet adresinize göre sigorta bedeli çıkıyor diye biliyorum.
Hani sabit bir fiyat olacaktı arkadas bu nedir ya şu fiyatları bize direterek normallestirme çabaları nefret bi olay .
Zaten uzunca bir süredir öyle değil mi? İkamet adresinize göre sigorta bedeli çıkıyor diye biliyorum.
Hiç bilmiyordum bu zamana kadar hiş bi sigortacı uyarmadı beni bende sigorta uygun olsun diye değiştirdim.şimdi yine araç alma arifesindeyim 3 harflı 34 ya da 35 plakalı düzgün araç bulursam değiştirmem :)
2001 206
2012 trafiğe çıkış.
0 tramer, 0 kaza,
55 plaka,istanbul ikamet, geçen sene mapfreden 253 olan sigorta, ikamet Kocaeli, diğer tüm şartlar aynı, en ucuz Sompodan çıktı 605 TL
Bu 30 yaş altı kadar saçma bir sınıflandırma yok.
27 yaşındayım 6. basamak hasarsızlığım var hala 30 yaş altı diye 1000 liraya yakın sigorta istiyorlar.
Şeytan diyor al bi kaskolu ucuz araba.
Git istinyeye bebek e bütün lükslere sürttür. Onarıma milyon tl harcasınlar.
Arkadaşlar bugün bi arkadaşımdan bişey duydum doğrumu ? Artık plaka ya göre değil arac sahibinin nufüs kütüğüne bakarak fiyat veriyorlarmış ? Yani alacağın araba 34 ise ben sigortam düşük olsun diye 17 yapmak zorunda kalmıcam nufusum çanakkale olduğundan daha düşük çıkacakmış doğrumu ?
Zaten ikamet adresine göre çıkıyor. Ama insanların %90'ı bunu bilmiyor ve hala plakaya göre diey ısrar ediyor. Ayrıca kütüğüne değil ikamet ettiğin yere bakılıyor.
by_speedvw
06-05-2016, 09:58
aramızda sigortacı varsa özelden pm atabilirmi para yabancıya gitmesin :)
geçen sene bu aylarda 2007 Mini cooper'a 960 tlye yaptırmıştım. Bu sene 2011 Elantra ya 2,180 tlye yaptırdım..
mannerboy
06-05-2016, 10:28
Bu 30 yaş altı kadar saçma bir sınıflandırma yok.
27 yaşındayım 6. basamak hasarsızlığım var hala 30 yaş altı diye 1000 liraya yakın sigorta istiyorlar.
Şeytan diyor al bi kaskolu ucuz araba.
Git istinyeye bebek e bütün lükslere sürttür. Onarıma milyon tl harcasınlar.
keşke öyle olsa belli bir bedele kadar karşılıyorlar karşı tarafların açacağı davalar vs vs :D
dj_batukaan
06-05-2016, 11:05
bizi hergün verdiğimiz şehitlere alıştırdılar. 350 den 1700 tl ye çıkan sigortayamı alıştıramayacaklar...
hayda... 380 tl idi geçen sene bakalım ay sonu bize ne çıkacak...
AliGizda
06-05-2016, 11:08
Vallahi bende ikametimi Rize' ye taşıycam ama geçen gün kuzen hepsi aynı oldu dedi, artık fark etmiyo dedi ama bence her yerin aynı olması çok saçma, sonuçta Rize' deki bir arabayla İstanbul' daki arabanın kaza riski aynı değil. Sonumuz hayır olsun, 6 ay daha sigortam var kafam rahat :)
1.6 premio 1500 cikti en uygun anadoludan. Bende arabayi sattım:))
serkanaygün
06-05-2016, 11:54
Az önce arkadaş yeni a3 aldı, öncesinde de kazası belası yok çok şükür. Kaskoya 1300 sigortaya 1100 demişler. Çok saçma sapan bir hal aldı artık.
TorqueTuning
06-05-2016, 15:20
99 model İbiza'yı geçen sene 305 TL, bu yıl 630 TL o da büyük indirim yapıyorum vs diye diye. 40 yaşında olmama rağmen ve ısrarla bu araç 2. arabam yılda 1.000 km yapmıyorum vs dememe rağmen %120 artış. Merhaba yeni Türkiye!!! :D
onursumer
06-05-2016, 15:32
kia picantoda kaskoya ilk başta 2000tl dediler birçok firma neyse sonradan eski kaskomu devam ettirerek 1500tl ye indirdik mail vs , trafik sigortası ise 375tl ye yaptırmışım geçen sene , bu sene indirimle 715tl nasıl indirimse artık :D
polo nun ve i30 yakında geliyor çok merak ediyorum fiyatları :D
12000 bine şayin aldım 1450 liraya sigorta yaptırdım vay adaletine yandımın dünyası ....
Kazık bana da girdi , geçen sene 230 TL ödediğim trafik sigortası bu yıl 470 . Kaskom 728 TL iken bu yıl 990 TL.
Araba eskiyor, hasarsızlığım bozulmuyor ama sigortalarım ters orantıda artıyor. Yeni Türkiye'mi demişti bir arkadaş hüloğ hüloğ zevk çığlıkları atıyoruz cümleten.
İnşallah daha fazla zam gelir, ayda yılda bir arabam ile Kadıköye gittim dün saat 12:30 civarlarında, ki normalde marmaray kullanırım, Yenibosna'dan Boğaziçi Köprüsüne kadar dur kalk gittim resmen, arabaların içi de %70-80 tek kişi. Bir tek Haliç'ten sonra 2. köprü bağlantı arası trafik yok o kadar, o da 2-3 km kadar yol.
İbrahim33
06-05-2016, 16:26
emeği geçen bütün soyguncuların fitil fitil burnundan gelsin.
2013 model araba , 3146 lira sigorta kestim , ertesi gün satışı verdikten sonra iptal ettim , 1 gün için 160 küsür lira kestiler.
http://i.hizliresim.com/rMPyom.png
http://i.hizliresim.com/LA9GWo.png
yine 1 günlük sigortaya 50 lira para kestiler.
http://i.hizliresim.com/7gRQrY.png
http://i.hizliresim.com/g8mbJ5.png
bunuda yeni kestim araba satılana kadar kalacak edeceğimiz karı veririrz herhalde.
http://i.hizliresim.com/PkXGZ5.png
turkerrr
06-05-2016, 16:29
15 gün sonrası itibari ile iptal olduğu için o rakam alınıyor.
Sigorta şirketleri kadar dolandırılıp, adı soyguncu sahtekar dolandırıcıya çıkan başka sektör yoktur.
Eskiden al-satçılar üzerine binlerce tl koyup satınca vergi vs ödemeyince zengin oldular, şimdi de ağlamaya başlamışlar. Tabi önceden iyiydi şimdi tü kaka oldu
1 liralık hasara 5 lira yazıp kalan 4 bin lirayı ustayla arasında kırışan kanı bozuk sigorta eksperlerinede, ustalarada hakkımı helal etmiyorum. Bunların yüzünde bu halde sigorta fiyatları, haram zıkkım olsun.
İbrahim33
06-05-2016, 16:47
al - satçılıkla ticaretle ne alakası var ? normal şahsında canı yanıyor esnafında canı yanıyor bu sistemden.
sen aracına fahiş fiyattan sigorta keserken mutlu mu oluyorsun ?
Aslinda cozum basit, topluca herkes iptal edecek trafik sigortalarini, yaptirmayacak, o zaman gorcez fiyatlari, devlet eliyle somuruluyor vatandas
al - satçılıkla ticaretle ne alakası var ? normal şahsında canı yanıyor esnafında canı yanıyor bu sistemden.
sen aracına fahiş fiyattan sigorta keserken mutlu mu oluyorsun ?
Kardeşim denklem basit aslında, zor geliyorsa ödemesi almayacaklar. Halimize şükür maddi açıdan, ailemizde tek araba var her bireyinde araba olan aileler gibi değiliz bu da bizi sarsmıyor.
Ayrıca herkes iptal ettirsin bakim sigortalarını, ben eminim ki bir kaza anında bankadan borç para ile alınan, ruhsatta adı yazmasına rağmen kendisinin olmayan arabasının hasarını karşılayacak para yoktur ceplerinde.
Şubatta Caddy için 2000 TL ödedim. Bu ay 206 RC'nin var. Bakalım geçen sene 230 TL idi. Bu sene ne olacak. 106'yı üstüme almadım 3 senedir. Onu üstüme alsam ne çıkar çok merak ediyorum.
barakuda26
06-05-2016, 21:23
Haziran temmuz gibi bu artışlar başlayalı bir sene olucak hemen hemen. Pek bi gelişme olacağı söylenemez indirim söylentileri meclisten geçen paketler vs bir işe yaramıyacak kısa vadede. Ne zaman yarar belki yaz sonuna doğru bir nebze iniş olur yada belli seviyede sabitlenir fiyatlar. Sigorta acenteleride çok bunalmış durumda çünkü eskiden % 17 18 olan komisyon oranları şuan % 5lerde.Bazı durumlarda komisyonsuz poliçe bile olabiliyor(örn: kazalı, pert, kamyon vb gibi araç poliçelerinde) Yani aracılarda birşey kazanmıyo. Devletin aldığı herzamanki gibi kdv. Parayı yabancı şirketler götürüyor bu durumda. Tek türk sigorta şirketi Anadolu sigorta şuan piyasada oda genelde diğer şirketlere oranla uygun çıkan şirketlerden.
Kardeşim denklem basit aslında, zor geliyorsa ödemesi almayacaklar. Halimize şükür maddi açıdan, ailemizde tek araba var her bireyinde araba olan aileler gibi değiliz bu da bizi sarsmıyor.
Ayrıca herkes iptal ettirsin bakim sigortalarını, ben eminim ki bir kaza anında bankadan borç para ile alınan, ruhsatta adı yazmasına rağmen kendisinin olmayan arabasının hasarını karşılayacak para yoktur ceplerinde.
Sana ne birader kim nasıl alıyorsa arabasını? Muhasebesi sana mı kaldı, ödeyemediklerinde gelip senden mi tahsil ediyorlar? Herkes kendi hatasının bedelini ödüyor, o sebeple kimseyi de ilgilendirmez. Olay sigortadaki fahiş bedeller sen nereye çekmişsin.
Sana ne birader kim nasıl alıyorsa arabasını? Muhasebesi sana mı kaldı, ödeyemediklerinde gelip senden mi tahsil ediyorlar? Herkes kendi hatasının bedelini ödüyor, o sebeple kimseyi de ilgilendirmez. Olay sigortadaki fahiş bedeller sen nereye çekmişsin.
Oldu ya her zevki için ayrı araç al, işe gitmek için ayrı, hafta sonu gezmek için ayrı, ama roll de yapayım, sonra iş yükümlülüklerini karşılamaya gelince ağlaşılsın.
Kaza sonraları tanıdık serviste usta şu fara da bi çekiç vur da kırılsın, o da değişsin iyice soldu içi diyen, kaputu değişsin diye daha da ezen, ortaklaşa şirketleri soyan, koftiden kazalar yapan çok adam gördüm bu genç yaşımda. Severken iyi sevilirken kötü oluyor tabi. Ceremesini çeken dürüst insanlar da arada kaynıyorlar yapacak bişey yok. Umarım daha artar da trafikteki araç sayısı azalır.
Herkes iptal etse, trafikten mi men edecekler? Etsinler, benzin istasyonlari sadecr size calisir, akaryakittan alinan otv ve kdvdeki kaybi da siz odersiniz zaten.. Oyle bir milletiz ki cok guzel suru oluyoruz ama bi birlik olamiyoruz, insallah trafik sigortasi yillik 10bin olur, mustehak bu millete..police fotografini face te paylasip "paramiz var oduyoruz, parasi olmayan haydi el arabasina yazarsiniz"
Aynen öyle abi parası olmayan almasın araba bu kadar basit :)
İbrahim33
06-05-2016, 22:23
parası olupta araba alan göz göre göre .ikilsin mi yani sigorta keserken ? senin ki biraz bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayına giriyor bence.
Tayfun.O
06-05-2016, 22:28
Araba lüx se kaydı iyice kıçı kırık okula işe gidip gelmelik bir şey almaya niyetlendik 1 yıldır çabaladım birikim yaptım şimdi bide bu çıktı.
İnat ettim alıcam lan alıcam.
Bir de 3 ay önce kazaya karıştık(bizde 100 tl lik hasar çıktı ama tutanak tutuldu) ve ilk arabam olucak 80 model 131 alsam 1.300-1.500 rahat çıkar :D şansımı seveyim başka bir şey demiyorum
İbrahim33
06-05-2016, 22:50
hangi 1.5 , 3 liranın altına çıkarsa öp başına koy.
Oldu ya her zevki için ayrı araç al, işe gitmek için ayrı, hafta sonu gezmek için ayrı, ama roll de yapayım, sonra iş yükümlülüklerini karşılamaya gelince ağlaşılsın.
Kaza sonraları tanıdık serviste usta şu fara da bi çekiç vur da kırılsın, o da değişsin iyice soldu içi diyen, kaputu değişsin diye daha da ezen, ortaklaşa şirketleri soyan, koftiden kazalar yapan çok adam gördüm bu genç yaşımda. Severken iyi sevilirken kötü oluyor tabi. Ceremesini çeken dürüst insanlar da arada kaynıyorlar yapacak bişey yok. Umarım daha artar da trafikteki araç sayısı azalır.
inşallah aracın pert olur kimsenin burnu bile kanamaz; tüm suçu sana bulurlar sigorta primin tavan yapar inşallah sonra gelir ağlaşırsın :D
Benim haftasonu arabamda ayrı şirket arabam ayrı; keyfim için bu kadar pompalanmak doğru mu_? sen hep şerefsizler içinde kalmış büyümüşsün ; senin o şerefsiz çevren yüzünden böyle bizim suçumuz ne _? arabamızla 2 keyif yapamıyoruz vergiydi; sigortaydı benzin dünyanın pahallısı
TolgaEsentepe
06-05-2016, 23:11
ne kadar salakça, gerizekalıca yorumlar var. yok bir evde kaç araba varmış yok trafikte arabalar tek kişiymiş. sana mı kaldı arabaya kaç kişi bineceğim
Kan beynime sıçradı ne yazacagımı bilemedim sanane arkadasım istedigim kadar araba alır istedigime binerim haddini bil paramın kahyasımısın sanane
Beyler kesici troll. Ciddiye alıp yazmayın. Beyin kesiciye girmiş, yanmış. Ciddiye almamın lüzumu yok.
onursumer
07-05-2016, 00:03
.
günlüğe ayrı işe ayrı hobi için ayrı arabaya biniyorum kısmetse 4. yude alırım 5. yide bu konudaki yazıların çoğunu dikkatli okursan kimse odeyemiyorum demiyor, soygun diyor konuyu bambaşka biryere çekmişsin herkes istediği kadar araca biner kimseyide ilgilendirmez
geçen sene 300 odediğim şeye bu sene indirimle 700 odememden neden şikayet etmeyeyim bunu açıklarmısın
Evet bu hafta benim de sigortam bitti.Yaptıracaktım aslında ama cidden büyük haksızlık diyerek vazgeçtim ve yenilemedim ama kullanmaya devam ediyorum.
Garajda ileri geri yapıyorum acayip zevkli kolonların arasına falan park yapıyorum sonra düz girdiğim yere bi de ters giriyorum.
Trafik derdi de yok.Akşam 7 gibi çıkmamak lazım ***** iş dönüşü.1-2 araba denk geliyor bazen.Max. 20 ye çıktım galiba
En güzel yanı polis çevirmesi yok.
İnatla da yaptırmayacam :D
sigorta fiyatları arttıkça trafikteki araç sayısı azalmayacak, sigortasız araç sayısı artacak ve giderek artıyor. Böyle bir duruma maruz kalırsanız hiç bir hak hukuk idda edemeyecekiniz, vurup kaçmalar daha da artacak..
günlüğe ayrı işe ayrı hobi için ayrı arabaya biniyorum kısmetse 4. yude alırım 5. yide bu konudaki yazıların çoğunu dikkatli okursan kimse odeyemiyorum demiyor, soygun diyor konuyu bambaşka biryere çekmişsin herkes istediği kadar araca biner kimseyide ilgilendirmez
geçen sene 300 odediğim şeye bu sene indirimle 700 odememden neden şikayet etmeyeyim bunu açıklarmısın
Koca bir nesil böyle yetişiyor. 3 deniyorsa 3, 5 deniyorsa 5.. Bunun ederi şu kadar olmaz, itiraz ediyorum, protesto ediyorum demek hak getire.. Şikayet etmek mi o da nesi :)
Şimdi bu fahiş fiyatlar için bir sene dolsun herkesin sigortası yeni fiyatlandırma ile kesilsin fiyatlar olara bu miktarlara alışılsın, sonra evet düzelttik artık fiyatlar artmayacak.. Sigorta primlerine düzenleme getirdik diye açıklama yaparlar.. :)
Biz de 800- 1000 - 2000 ödemeye devam ederiz.. :)
Gece boyunca bu konuyu düşündüm ve irdeledim kendimce, sonuç olarak sizler haklısınız, bugün emektar maxima aracımıza sigorta yaptırıcam bakalım ne çıkacak, buradan paylaşırım, şimdilik 3 şirket reddetti arabamızı sigorta yapmadılar bir tanesi 3752 tl fiyat verdi.
Gece boyunca bu konuyu düşündüm ve irdeledim kendimce, sonuç olarak sizler haklısınız, bugün emektar maxima aracımıza sigorta yaptırıcam bakalım ne çıkacak, buradan paylaşırım, şimdilik 3 şirket reddetti arabamızı sigorta yapmadılar bir tanesi 3752 tl fiyat verdi.
dogru yolu bulacagını biliyodum onun için hiç cevap yazmadım,,atalar ne demiş ne olursan yine gel,,bu arada maximayı retteden s şirketleri yapılmaması gereken yanlışlar yapmış
caadaass
11-05-2016, 08:04
sonuç ne oldu?
Alıp satmak için bi tane megane2 denk geldi aldık aracı. Sigorta fiyatlarını öğreniyorum iş yerinin karşısındaki sigortacı en uygun 800 tl fiyat verdi. Evdeki ikinci araç olacak babam üzerine. Diğeri 97 mod. r9 260 tl ye yaptırmıştım. Neyse abla yarın keselim karttan geçelim dedim tamam dedi. Ertesi gün gittim asbis numarasımı ne(tam bilmiyorum) o kagıt evde kalmış. Tekrar fiyat aldık 800 tl çıkan axa araç fotoğraflarını istedi görünümde sıkıntısı olmayan 500tl 200tl 2adet trameri olan araca 4300 evet evet 4300 tl sigorta çıkarttı.
o an anladım ki kar değil en az zararla satmak lazım arabayı. Diğer sigortalardada en düşük 500 tl artış çıktı. Diğer araca sigorta yaptırdığım firmaya gittim oradan da 1gün önce axa 800 tl vermişti. Axa ya girdik araç fotoğraflarını istemeye başladı. dedim ki yandık yine ahiş rakamlar geliyor. Sağolsunlar baya uğraştılar fotoğraf falan göndermeden 800tl ye yaptırdık.
Sanırım bir daha alıp satmak için araba alırken sigorta masrafınıda eklemek gerecek.
Birde bi soru sorayım. Araç ikinci araç olacağı için babamın üstüne hasarsızlık indiriminden yararlanamıyormuş böyle bir şer var mı acaba?
Beetle'a trafik sigortası 514TL AXA, 1500tl kasko Mapfre Genel çıktı.
Özgür Ozan
12-05-2016, 20:08
Sıkıştıkça bin vatandaşın üstüne, bin vatandaşın üstüne. Bazen gerçekten böyle bir milletle aynı ülkede yaşadığım için nefret duyuyorum. Benzinden kes vergiyi , sıfır araba alırken kes vergiyi, trafik sigortasından yine aynı şekil, ehliyet kurslarının ankarada en dandiği 1200 tl olmuş ama şu gün seçim yapılsın yine yüzde elli neden çünkü yol yapıldı neden çünkü bu millet eşşekliği seviyor arkadaş.Siyasete dökmeyim diyorum diyorum ama nereye kadar. Toplu ulaşım rezalet vatandaş nasıl olsa arabaya binmek zorunda diye bu kadar da yüklenilmez ki, ayıptır günahtır.
Yemin ediyorum benzine bile alışmıştım çok zoruma gitmiyordu biniyorsak az da olsa girdisi olcak diyodum, ta ki bu sigorta olayına kadar. Ben bir sene boyunca 25000 TL lik araç kullanmak için 2400 tl sigorta parası verceksem bu para kimin kursağına gidiyorsa haram zıkkım olsun misliyle hastane parası yapsın.
ben 2 aracımdada sigortasız geziyorum
yakalanırsam ne olur? detaylı bilgisi olan var mı?
Araç direk meniyet tarafından çekiliyor. Yaptırımı çok.. Hem size hem karşıdaki için büyük risk..
Tayfun.O
12-05-2016, 20:50
bağlanır :)
eksikleri tamamla derler. park üçreti çekiçi vs.vs. cezası da var tabi ,, sana en okkalısından masraf çıkar.
yıllar önce bu tarz faiş uygulama ticari araçlaraydı sadece. yolcu taşıdığı için 30.000tl trafik sigortası teklifi geldiğini bilirim.
aracımı değiştiricem. nerdeyse tramersiz araç kalmamış.
son 2 aydada ufak sürtmelerim var .açıkcası yazılanlar simdiden korkutuyor.
bu trafik sigortası basamak olayına nerden bakılıyor.
Aracin gecmişinde başkalarının yaptigi kazalar o arabanin biz alincaki sigorta fiyatini etkiliyor mu?
turkerrr
13-05-2016, 08:05
uygulamaya denk gelirsen aracın bağlanır cezası otoparkı çekicisi biraz masrafın olur.
ölümlü yaralanmalı kazaya karışırsan kusur sana çıkarsa bir ev paran gider benim başıma gelmez deme bir sürü insanın başına geliyor.
ladalara şahine doğana 3 milyar çıkan var , süpersporlara kaç para cıkıyor acaba ?
şimdi düzenleme meclisten gecti artık yuksek tazmınatlar ödemıyecek sırketler esas sorun vefat edenlere odenen yuksek tazmınatlardı demıslerdı yoksa parca fıyatlarını yuksek göstermek anlaşmalı kaza felan bunlar ıkıncı plandaydı... 200-300 olan sigorta 5-10 katı suan.. eskı odedıklerı tazmınatları cıkarmadan bızden bu rakamlar duşmeyecek galiba..
Aracin gecmişinde başkalarının yaptigi kazalar o arabanin biz alincaki sigorta fiyatini etkiliyor mu?
Hiç sanmıyorum. Öyle saçma şey olur mu.
Akizilkaya
13-05-2016, 10:23
Sigortanızın bitme tarihine 1-2 ay kala yeni teklif alırsanız %20 kadar daha indirimli alıyorsunuz, sigorta şirketleri müşteriyi kaçırmamak için dibin dibine kadar iniyor. o tarihde yaptırsanız bile eski sigortanız bitmeden işleme alınmıyor yani gün olarak bir kaybınız yok. bilginize :)
turkerrr
13-05-2016, 10:42
Sigortanızın bitme tarihine 1-2 ay kala yeni teklif alırsanız %20 kadar daha indirimli alıyorsunuz, sigorta şirketleri müşteriyi kaçırmamak için dibin dibine kadar iniyor. o tarihde yaptırsanız bile eski sigortanız bitmeden işleme alınmıyor yani gün olarak bir kaybınız yok. bilginize :)
1 - 2 ay kala birçok şirket fiyat vermez, öyle birşey yok. tüm şirketlerden teklif alabilmek için son haftayı beklemek gerekiyor.
yıllar önce bu tarz faiş uygulama ticari araçlaraydı sadece. yolcu taşıdığı için 30.000tl trafik sigortası teklifi geldiğini bilirim.
Sigorta tarihi yaklaşmışsa herhangi bir sigortacıdan öğrenebiliyorsun. Sanıyorum bir limiti var ama hatırlamıyorum ufak bedeller hasarsızlığı etkilemiyor. bende son 2 yıl içinde 2 ufak kazaya karışmıştım. 1 kaza tampon boyama 1kaza far kırığı şeklinde hasarsızlığım bozulmadı. Şuan 6. basamaktayım.
Valla 3 sigortacıdan sorduğumdaa böyle birşey mümkün değil dediler ki sistem fiyat da vermiyor. Sadece son 1-2 gün primler %10 kadar yüksek çıkabiliyor o yüzden son güne bırakmamak gerekli.
2015 aralık çıkışlı bmw 3.20ied ye 1350 TL ödedim dün malesef. Kasko da 2400 TL ödedim . Kasko neyse de trafik sigortası haram olsun
Draniela
27-05-2016, 09:39
2013 model 500 C'ye 875 tl axa'dan yaptırdık
önceden ticariler yüksekti, onlarada 28 ekim 2015 tarihinden itibaren tavan prim uygulaması getirdiler
kamyon 6.000
kamyonet sınıfı 2.000
minibüs 3.300
otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk) 5.700
otobüs(sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) 17.700
taksi 5.400
şu an bu şekilde ticarilerin tavan primleri
en basit örnek sene içerisinde 15-20 kez maddi hasarlı kazaya karışıp tutanak dolduran %100 kusurlu bir hatlı minibüs ne kadar kaza yaparsa yapsın ödeyeceği prim 3.300 tl yi geçemiyor. daha önce bunlara 9-12 bin tl çıkıyordu sigorta primi.
bu sigortalar biraz düşmüş galiba dün 0 HONDA Crv aldık arac 56 yaşında babamın üstüne sigorta 700 kasko 1700 çıktı ben daha yüksek bekliyodum
turkerrr
27-05-2016, 10:18
bu sigortalar biraz düşmüş galiba dün 0 HONDA Crv aldık arac 56 yaşında babamın üstüne sigorta 700 kasko 1700 çıktı ben daha yüksek bekliyodum
kaçıncı basamak olduğu önemli 7. basamak indirimi varsa 700 TL fiyat normal hatta pahalı belki de.
ikametgah çanakkale, kademe 7 ise trafik yüksek bencede
Yanılmıyorsam birlik başkanı haziran ayından itibaren düşüş olacağını söylemişti. Amcamızın daha evvelden de indirimi varsa normal o fiyat. Babamın sigortası da 620 çıktı. Geçmiş senelerde sırasıyla 280 ve 360 lira ödemiştik.
Sigortam.net aradı Peugeot'un sigortası için. 257 tl den geçen sene bu sene 680 mi ne dediler. Dedim son güne kadar bekleyelim. Çünkü 3 Haziran son gün. Hem haziran ayında ufakta olsa indirim bekliyorum hem gün yaklaştıkça indirim yapıyorlar.
muratburunce
28-05-2016, 10:08
97 poloya 1013 tl ödedim 2.700 fiyat veren oldu arabayı yaktıracaklar millete
97 poloya 1013 tl ödedim 2.700 fiyat veren oldu arabayı yaktıracaklar millete
hangi firmadan aldınız teklifi?
muratburunce
28-05-2016, 10:38
hangi firmadan aldınız teklifi?
sompo'ya yaptırdım en düşük o verdi
kangomania
28-05-2016, 11:19
Fiyatlar düşmeyecek, geçti 150 liraya sigorta dönemleri şeklinde bi açıklama vardı gazetede. Üslup da değişti, sanki bedavaydi.
turkerrr
28-05-2016, 11:50
alınan teminata göre fiyatlar bedava idi, güncel fiyatlar yaklaşık %20 ucuzlarsa ideal olacak.
Hep konuşulan şikayet edilen bir yanlışlık var daha doğrusu yanlış düşünce var, 5 bin liralık araba da bin lira trafik ödüyor 500 bin liralık araba da bin lira trafik ödüyor, bu doğru çünkü trafik sigortası karşı tarafa ödeme yapıyor ve kaza yapma riski ucuz arabada ne yazık ki azalmıyor hatta artıyor.
Valla turker bey belki haklısınız ama %20 ucuzlasa iyi olmaz en az %50 falan gerekli ben 2500 liraya ayagı yerden kesmelik bir araca 1700 lira oda en ucuzu sigorta fiyatı cıkardılar allah için bu nedir ya bu nedir ya amaçları ne yani aracıma sigortasız biniyorum polisten kaçıyorum ve yaptırmamaktada ısrarlıyım ucuzlayana kadar evet riski varmı var ama şu fiyatı ödeyecek durumda bi adam olsam şuanda 2500 liraya araba bakmazdım sigorta şirketleri bunun farkında degil yada devlet farkında degil gerçekten çok üzücu
muratburunce
28-05-2016, 12:02
bende 1000 lira olsun ama muayne gibi 2 sene geçerli olsun hatta muayneyle beraber aynı anda alınsın 2 senede bir muayneyle yenilensin
İlk 4 sene önce aldığımda 220 liraya yaptırmıştım sonra 300 sonra 350 sonra 320 en son geçen gün 715 e yaptırdım hepside axa sigortadan araç 206 peugeot ve sıfır kaza hasar vs. ilk sorulan kriter yaş. 30 yaş üstü bi tık düşüyormuş hoş düşse de nekadar düşecek. Koyun gibi de veriyoruz ya en çok bu koyuyor.
2012 model cruze en ucuz 2305 tl. 8000tl teklif veren bile oldu. Ocak ayında 2008 model astra için 650'ye yaptırmıştım. İki araba sahibi olmanın, 8 yıl önceki pertin ve 25 gün geç yaptırmanın sonucu yüzde 70 zam ve geçmiş hasarsızlığın kaybolması. Zorunlu olması da cabası.
turkerrr
28-05-2016, 17:36
2012 model cruze en ucuz 2305 tl. 8000tl teklif veren bile oldu. Ocak ayında 2008 model astra için 650'ye yaptırmıştım. İki araba sahibi olmanın, 8 yıl önceki pertin ve 25 gün geç yaptırmanın sonucu yüzde 70 zam ve geçmiş hasarsızlığın kaybolması. Zorunlu olması da cabası.
her yerden sordun mu o işte bir terslik var gibi 4. basamak için 2300 TL çok fazla.
Raindrops
28-05-2016, 17:52
97 civic geçen sene 800 lira ödedim, bu sene 2300 çıktı..
İlk 4 sene önce aldığımda 220 liraya yaptırmıştım sonra 300 sonra 350 sonra 320 en son geçen gün 715 e yaptırdım hepside axa sigortadan araç 206 peugeot ve sıfır kaza hasar vs. ilk sorulan kriter yaş. 30 yaş üstü bi tık düşüyormuş hoş düşse de nekadar düşecek. Koyun gibi de veriyoruz ya en çok bu koyuyor.
Bende 3 hafta önce yeniledim. 3. poliçesi. Hasarsızlık devam. 2001 206, 30 yaşüstü 605 TL
kasko yaptıran bir kullanıcının zorunlu olarak trafik sigortası yaptırmasının çift kondom kullanmaktan farkı nedir birisi açıklayabilir mi? (3-5bin teminatlı kaskolardan bahsetmiyorum.)
en basit örnek sene içerisinde 15-20 kez maddi hasarlı kazaya karışıp tutanak dolduran %100 kusurlu bir hatlı minibüs ne kadar kaza yaparsa yapsın ödeyeceği prim 3.300 tl yi geçemiyor. daha önce bunlara 9-12 bin tl çıkıyordu sigorta primi.
Taksilerin, dolmuşların neden hoyratça araba kullandığını öğrenmiş olduk :)
Peki biz 3000 liraya full paket alabiliyor muyuz? Ankarada sarı renk tüm arabaların üzerinden geçeyim :D
Taksilerin, dolmuşların neden hoyratça araba kullandığını öğrenmiş olduk :)
Peki biz 3000 liraya full paket alabiliyor muyuz? Ankarada sarı renk tüm arabaların üzerinden geçeyim :D
ruhsatta kullanım maddesi kamyonet olarak geçen araçlarla bu mümkün ne kadar kazaya karışırsanız karışın ödeyeceğiniz tavan prim 2000 tl
Ticari taksilerdede 5 bin lira en yüksek çıkan rakam diye biliyorum
Ticari taksiye en fazla 5000 ve kamyonete en fazla 2000 tl çıkıyorsa binek bir otomobile ne olursa olsun en fazla ama en fazla 1000-1500 tl çıkmalı. Tavan fiyat belirlenmesi gerekiyor. Bu ülkede artık saçma sapan gerizekalıca yapılmayan bir iş olsun artık.
her yerden sordun mu o işte bir terslik var gibi 4. basamak için 2300 TL çok fazla.
sompro mapfre her firmaya soruldu. Hatta teyit almak için başka bir aracıdan da internetten de fiyat aldım. 8 sene önceki kaza için 3. basamaktan verdiler. Seneye astrayı satınca beyanla hasarsızlığını cruze'a aktarmaya çalışacağız. 48 plakaya çevirdim. Onlar da işe yaramazsa annemin üzerine satış vereceğim.
Ticari taksilerdede 5 bin lira en yüksek çıkan rakam diye biliyorum
ticari taksi tavan primi 5400 tl
önceden ticariler yüksekti, onlarada 28 ekim 2015 tarihinden itibaren tavan prim uygulaması getirdiler
kamyon 6.000
kamyonet sınıfı 2.000
minibüs 3.300
otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk) 5.700
otobüs(sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) 17.700
taksi 5.400
şu an bu şekilde ticarilerin tavan primleri
Ticari taksiye en fazla 5000 ve kamyonete en fazla 2000 tl çıkıyorsa binek bir otomobile ne olursa olsun en fazla ama en fazla 1000-1500 tl çıkmalı. Tavan fiyat belirlenmesi gerekiyor. Bu ülkede artık saçma sapan gerizekalıca yapılmayan bir iş olsun artık.
Ticari araçlarda, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)'nun Hazine Müsteşarlığına yaptığı başvuru sonucunda tavan prim uygulaması getirildi. Normal binek hususi araç sahiplerini ve motosiklet kullanıcılarını temsil eden bu şekilde oluşumlar olmadığı için trafik sigorta risk primleri yüksek devam ediyor olay bu.
Yapilan kazada surucunun kim oldugu onemlimi ? Yoksa direk ruhsat sahibinin hasarsizligimi gider ? Son olarak kaza raporu doldurulduktan sonra araci kendimiz yaptirsak (suclu olan taraf biziz) hasarsizlik gidermi gitmez mi?
dasemert
29-05-2016, 17:04
http://i68.tinypic.com/33lczl2.jpg
scorpion
29-05-2016, 18:01
araç almadan sigorta bedeli öğrenmek mümkün mü?
2015 type-r 34 plaka, hasarsızlık olmadan ne çıkar ortalama?
araç almadan sigorta bedeli öğrenmek mümkün mü?
2015 type-r 34 plaka, hasarsızlık olmadan ne çıkar ortalama?
Sigorta primini araç marka/modeli kadar araç sahibinin yaşı, kaza geçmişi de belirliyor. Yani ortalama bir fiyat verilmesi zor.
scorpion
30-05-2016, 19:25
bugün teklif aldım araç için fiyatların maşallahı var
sigortam net en uygun 2400 lira çıkardı
kendi sigortacım 1700 lira çıkardı
yarın bir yerden daha haber bekliyorum bakalım ne çıkacak. 1 haziranda fiyatlar düşer mi artar mı acaba?
34btr1907
30-05-2016, 19:28
bugün teklif aldım araç için fiyatların maşallahı var
sigortam net en uygun 2400 lira çıkardı
kendi sigortacım 1700 lira çıkardı
yarın bir yerden daha haber bekliyorum bakalım ne çıkacak. 1 haziranda fiyatlar düşer mi artar mı acaba?
sigortam netten yapıyorum 2 yıldır,dısardan bana verılen en dusuk fıyatı soyluyorum daha aşağısana yaparsanız yapn dıyorum yapıyorlar,pazarlık yapıo adamlar bılgınız olsun.
onursumer
31-05-2016, 08:59
2015 polo bluegt, 1060TL trafik sigortası , 1536TL kasko dün yaptırdım , kaskomda normal bi indirim varken maşallah trafik 3 katı herzamanki gibi
Fiat 500'e 500 lira sigorta ödedim, kaskosu 2000 çıktı diye yaptırmadım.
Şimdi Ritmo'ya 1500 lira sigorta çıktı şoktayım!!!
zOnstyLe
31-05-2016, 14:39
Banada 850 TL cikti en uygun, 1 hafta sonra yaptirayim hesap kesim tarihim gecsin diye yaptirmadim ve 1 hafta sonra aldigim en uygun rakam 1100 liraydi. Her ay teklifleri degisiyor bilginiz olsun.
kadir jdm civic
31-05-2016, 14:48
93 model si ye gecen sene 330 tl sigorta yaprıdım mart basında bitti sordum 720 tl dediler nisanda meclisten karar cıkar fiyat düşer diye bekliyeyım dedım birde aracı kullanmıyorum garajda yatıyor diye mayıs basında bir daha sordum 930 dediler zor zahmet acentenin birinden 847 tl ye yaptırdım sigorta yaptırmayı düşünen ve fiyatlar düşücek diye bekleyenler varsa beklemesinler fiyatlar sürekli yükseliyor.
scorpion
31-05-2016, 15:06
sigortam netten yapıyorum 2 yıldır,dısardan bana verılen en dusuk fıyatı soyluyorum daha aşağısana yaparsanız yapn dıyorum yapıyorlar,pazarlık yapıo adamlar bılgınız olsun.
dışarıdan 1700 liraya yaptırdım, pazarlık etsemde 700-800 lira düşmezlerdi diye tahmin ediyorum. Bu nasıl sigorta fiyatı anlamak mümkün değil.
Arada da olsa çıkardığım için yaptırmama konusundaki direncim kırıldı ve
dün sompo japandan sigortayı yenileyerek bu soyguna kendimi de dahil ettim:(
98 civic vti 550 tl.
redbull35
09-06-2016, 14:49
Geçen sene 390TL ödediğim sigorta bu sene en düşük Doğa sigorta dan 685TL çıktı. Dün süresi bitti daha yaptırmadım biraz araştırıp fiyat alacağım araç normalde kapalı kullanılmıyor.
Arada da olsa çıkardığım için yaptırmama konusundaki direncim kırıldı ve
dün sompo japandan sigortayı yenileyerek bu soyguna kendimi de dahil ettim:(
98 civic vti 550 tl.
7.kademe istanbul ikametgah ise şu anki durumda fiyat çok normal
7.kademe istanbul ikametgah ise şu anki durumda fiyat çok normal
evet 7.kademe istanbul.
Haklısınız şuanki durumda bana da normal geldi de geçen senenin 2 katıdan fazlasını ödemek iş değil yani de yapacak da bişi yok.
tuner faruk
10-06-2016, 13:44
Şuan bana 550 TL çıksa hemen yaptırırım :D
Şuan bana 550 TL çıksa hemen yaptırırım :D
:D araç ne marka?ne çıktı?
İllerın risk sıralaması varmı ıkametgah ıcın
Batuhan Gül
10-06-2016, 14:11
2011 polo gti. üzerime yaptığım ilk araç olduğundan ötürü 1960 tl en uygun fiyat. akbank sigorta 6708tl fiyat çıkarmış.
700 tl yaptırdım bende sompo japan dan en uygun orası verdi araç 2001 corsa c
91 model 200sx e 1200 1600 arası fiyat veriyolar normalmidir?Araç babamın üstüne kaza geçmişi yok .
2004 Honda CR-V'ye bugun yaptirdim 630 liraya. Arac 34 plaka, 89da ehliyetini almis ve simdiye kadar herhangi bir kazasi olmayan 60 yasindaki babamin uzerine.
tuner faruk
10-06-2016, 15:23
:D araç ne marka?ne çıktı?
2003 Corsa C üzerime 6. yada 7. arabam geçen sene 370 lira ödedim bu sene 1750 civarında bişey çıktı :D
2003 Corsa C üzerime 6. yada 7. arabam geçen sene 370 lira ödedim bu sene 1750 civarında bişey çıktı :D
Nerdeyse 5 misli:( Yaptirmamakta haklisin:)
turkerrr
10-06-2016, 17:32
hasar yoksa o fiyat artışı çok fazla araştırmak gerek.
Skyhawk34
10-06-2016, 20:38
sigortacılar azalma olmayacak diyor o kadar cok kaza oluyor ki diyor şirkette bunları vatandaştan çıkarıyor
kimse düşcek diye sevinmesin düşmesine imkan yok diyorlar
Ulan kaza oluyorda kar ediyorlar zaten. Ortada bir zarar yok ki. Hep bu devletin *** yemesi. Çok başı boş bıraktılar bunları.
onn_dear
11-06-2016, 14:46
Alayinin aq 2001 focusa en düsük 940 tl cikti arkadasa mecbur yaptirdik
Hepsinin amk
Gecen sene 800 liraya yaptigim sigortaya 2500 lira fiyat veriyolar
mustafa_a
14-06-2016, 11:43
Geçen sene 440 bu sene 890 lira çıktı. Aslında 1500-200 arası çıkar diye korkuyordum. İnşallah kasko hasarsızlıktan düşük çıkarda aradaki farkı kapatırız
Sinan'S2k
14-06-2016, 12:18
Arkadaşlar anlayamadığım bir durum var. 2005 S2000'e 677 öderken, 2009 308CC'ye 1100 ödüyorum. İkiside benim üstüme. Bunun mantığını çözemedim.
Yahu kafayı yiyeceğim :)
10 farklı yerden poliçe teklifi aldım en düşüğü 2100 lira en pahalısı 6800 lira araba 2009 model golf geçen sene 890 liraydı hadi olsun zam gelsinde 1300 falan olsun amk bu nedir yahu
turkerrr
14-06-2016, 13:42
Arkadaşlar anlayamadığım bir durum var. 2005 S2000'e 677 öderken, 2009 308CC'ye 1100 ödüyorum. İkiside benim üstüme. Bunun mantığını çözemedim.
indirim basamağı farkındandır.
tuner faruk
14-06-2016, 13:56
hasar yoksa o fiyat artışı çok fazla araştırmak gerek.
250-300 liralık bir hasar oldu kapı boyandı %50 %50 hasar oranı verildi zaten
AliGizda
14-06-2016, 14:03
Vallahi şu lanet trafik sigortası fiyatları yüzünden mevcuttaki aracımı sattıktan sonra motor veya daha ucuz bir araba alayım diyodum ama 1000 lira sigorta çıkınca askıya aldım. 5000 TL' lik motora bile insafsızlar 1000 lira üzeri sigorta çıkartıyolar.
Fahiş Zorunlu Trafik Sigortası Davalık Oldu
Yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammını mahkemeye taşıyan Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar verilmesi halinde, milyonlarca araç sahibi için emsal olacak.
Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği zorunlu trafik sigortası bedelinin 2016'da 704.79 TL'ye çıkarıldığını, bu artışın "haksız ve hukuka aykırı" olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi. Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi'nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016'da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.
"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"
Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır."
NEYE GÖRE PRİM ARTIRILDI?
Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL'lik bedelin iade edilmesi istendi. Mahkemenin şikâyetçi Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar vermesi halinde, emsal niteliğinde olacak bu kararla milyonlarca araç sahibi mahkemenin yolunu tutacak. (Kaynak:Habertürk)
bu mahkemenin sonucu ne oldu acaba :)
turkerrr
14-06-2016, 15:58
250-300 liralık bir hasar oldu kapı boyandı %50 %50 hasar oranı verildi zaten
Hasar olunca 1 kademe yukarı çıkıyor, hasar tutarının bir önemi yok. Sadece kusur oranı 0 olursa hasar kademesi bozulmuyor.
se_RC_an
14-06-2016, 17:16
2005 clio ya yaptırdık babamın ustune araba 500 tl sigorta 870 tl kasko çıktı
ocak ayında kendi ustume megne gt line aldım 1000 tl sigorta 2000 tl kasko tuttu ben 4 kademedemişm yerlestirdiler resmen
mevcut şartlarda gerçekten sigorta yaptırmak isterseniz bana ulaşın her zaman yardımcı olurum.
Sinan'S2k
15-06-2016, 11:17
indirim basamağı farkındandır.
Peki gelecek sene 308'in rakam düşermi sizce?
turkerrr
15-06-2016, 11:36
Peki gelecek sene 308'in rakam düşermi sizce?
indirim kademesi kazanırsa düşer
Bolkar1st
15-06-2016, 23:39
Aracınıza sigorta yaptırırken arabanın markalına modeline bakmayın buna sigorta şirketinde bakmıyor sonuçta kendi sigortanızla hic bir şekilde siz muhattap olmuyorsunuz kardo taraf muhattap oluyor. Babamın 2013 range aracına 500 liraya sigorta yaptırdık 3 ay önce ben 2 hafta önce kendi aracıma 3.20d coupe 2009 model 950 liraya yaptirdim. Burda aracın maliyetinin hic bir önemi yok anlicaginiz ama neye göre çıkıyor bende anlamış degilim
Bugün 2005 1.4 HDI Peugeot 307'ye 1432 TL sigorta fiyatı verdiler. Allah belalarını versin bu kadar zam koyanın da uygulayanın da. Ötesi yok. En pahalı internet, en pahalı benzin, en pahalı araba vs giydirirken en pahalı sigorta da bizde oldu.
50 yasindaki babama 770 tl cikti sigorta 34 plaka. 2014 te farkli br aracta 320 oduyorduk.
Eylulde ben yaptirdim 55 plaka 690 cikti. Bakalim bu eylulde neler olucak suan sicilim temiz inşallah temiz kaliriz
valla forumdan arkadaş sağolsun bana 2300 lira çıkan sigorta eğer arabayı annemin adına devredersem 1300 liraya düşüyor 120 lira satış 800/900 lira kâr....
Şirkete dacia mcv aldım , 1200 ödedim plaka 34
Şirkete dacia mcv aldım , 1200 ödedim plaka 34
Biz golf R aldık 850 ödedik şaka gibi kasko tabi kallafi :)
TheIllest
16-06-2016, 08:04
2 yıldır çekme belgesiz yatan bir mazda 323 aracımız var yavaş yavaş topluyoruz muayneye sokacağım sigortası bitmiş durumda ne kadar çıkar acaba
kadioglu
16-06-2016, 08:13
Aracınıza sigorta yaptırırken arabanın markalına modeline bakmayın buna sigorta şirketinde bakmıyor sonuçta kendi sigortanızla hic bir şekilde siz muhattap olmuyorsunuz kardo taraf muhattap oluyor. Babamın 2013 range aracına 500 liraya sigorta yaptırdık 3 ay önce ben 2 hafta önce kendi aracıma 3.20d coupe 2009 model 950 liraya yaptirdim. Burda aracın maliyetinin hic bir önemi yok anlicaginiz ama neye göre çıkıyor bende anlamış degilim
Sigorta şirketleri hesap yaparken arabanın ederine değil de yaşına bakıyorlar. Aslında tamamen risk değerlendirmesi. Aracın yaşı büyükse kaza riski artıyor. Sahibinin de yaşına bakıyorlar. Sahibi gençse risk artıyor. Çok yaşlıysa yine artıyor. Bir de şehre bakıyorlar. Anadolunun küçük bir ilçesiyle İstanbulun her hangi bir ilçesinde kaza riski aynı olmuyor. Yani küçük bir yerde yaşayan ve yeni bir arabası olan orta yaşta birisi en ucuz sigortayı yaptırıyor.
Ben Ekimde aracımı aldım 2006 model c4 800 lira gibi birşeydi sigortam.
Bir önceki sigortam 98 Twingo da 240 liraydı :( ağlayasım geldi.
Anneye sıfır kaktus aldık daha oncekı sıgortacımız 3000 e yakın fıyat cıkartmıstı sıgorta ve kasko bırlıkte.
Aracı aldıgımız bayı sıgorta kaskoyu 1100 yada 1200e çıkarttı biz şok..
Slipshod
16-06-2016, 08:50
Geçen sene 299 lira olan sigortaya bu sene 585lira ödedim.
Allah belasını versin bunların geçen sene 340 tlye yaptırdım bu sene 1056 tl kaldıki kaza bela hiçbirşeyim yok haram zıkkım olsun..
Biz golf R aldık 850 ödedik şaka gibi kasko tabi kallafi :)
Doğrudur , bizde plaka 34 ve şirket üzerine olduğundan bu şekilde çıkıyor sanırım. Benim şahsıma ait 320d için 440 TL ödemiştim aralıkta.
Burak Demirci
18-06-2016, 00:43
saçma sapan oldu sıstem artık araba aldık 34 plaka plaka değiştircem zaten 35 olcak 1 ay içinde en son kademeden yararlanmama rağmen sıgırta ındırımınden ıstanbul yüksek olması gerekırken ızmırden ıst plakalı kalırsa 750 ızmır olrsa 3000küsür lira çıkar dedi sıgortacı bana bu ne saçma sistem oldu düşmesi gereken 3 katı yükseldi şimdiye dek ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorm
darkmoon
18-06-2016, 02:25
bakan açıklama yaptı eğer bu fiyatlara ayar verilip düzeltilmesse merkezi bankası olarak müdahele etme hakkımız var dedi.. iş o boyuta giderse yani merkez bankası müdahele ederse çok sigorta firması fiyatları dip rakamlara çekmek zorunda kalır..
2003 e200 komp. 350 tlye sigorta yaptırdım. Kıçı kırık 2012 mondial 150lik motorsiklete 320 liraya yaptırdım sigortayı.
turkerrr
18-06-2016, 08:58
bakan açıklama yaptı eğer bu fiyatlara ayar verilip düzeltilmesse merkezi bankası olarak müdahele etme hakkımız var dedi.. iş o boyuta giderse yani merkez bankası müdahele ederse çok sigorta firması fiyatları dip rakamlara çekmek zorunda kalır..
Şirketleri zarara sokacak bir müdahele gelirse çok sigorta şirketi Türkiye'den gider ***** hemen hemen hepsi yabancı sermaye, adamlar bizim yükümüzü çekmek zorunda değil.
Fiyatların %20 civarında düşmesini bekliyorum daha altı gerçekten zarara yol açıyor.
Sigortalılar binlerce lira verdiği poliçenin önemini bilmese de ciddi teminat veren bir poliçe olduğunu gözardı etmemek gerekiyor.
Benim başıma gelmez demesin kimse ölümlü kazada kusurluysanız manevi tazminat tutarları 70 80 bin TL den başlıyor.
Yahu bu adamlr niye zarar ediyor. Taban fiyat belirle 300-400 tl sicili temiz olan adama bu fiyattan yap hala sicili temizse indirimini yap. Bu ulkede binlerce sicili bozuk mal gibi araba kullanan kazasi bol arkadaslar var kademe kademede bunlarin sigortasini arttir kaza yaptikca arttir cokmu zor bu? Sicili temiz adamdan niye parasini cikarmaya calisiyosunki bunun adi serefsizlik. 2014te 300 tl olan sigortam 2015 te niye sicil temiz iken 500 tl oluyor? Anca bizi mikmeye calissinlar.
turkerrr
18-06-2016, 09:37
Yahu bu adamlr niye zarar ediyor. Taban fiyat belirle 300-400 tl sicili temiz olan adama bu fiyattan yap hala sicili temizse indirimini yap. Bu ulkede binlerce sicili bozuk mal gibi araba kullanan kazasi bol arkadaslar var kademe kademede bunlarin sigortasini arttir kaza yaptikca arttir cokmu zor bu? Sicili temiz adamdan niye parasini cikarmaya calisiyosunki bunun adi serefsizlik. 2014te 300 tl olan sigortam 2015 te niye sicil temiz iken 500 tl oluyor? Anca bizi mikmeye calissinlar.
sicil dediğin 7 basamaklı indirim sitemi hasarsızlığın varsa 7 basamaktan yaptırıyorsun fiyat çok fazla olmuyor. Hasarlılar 1 basamağa kadar çıkıyor.
1.550.000 TL manevi tazminat veren poliçe bırakında 500 lira olsun.
ozgurluk
18-06-2016, 11:30
Yıllardır olması gereken primlerde satılmadığı, ve teminatlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılmadığı için fiyatlar bu seviyede.
Sebepleri uzun uzun anlatmaya gerek yok.
Devlet, uzunca bir süredir, sigorta şirketlerine, trafik sigorta fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili baskı yapıyor. Fakat veriler ortada, sektör; ilgili branş bazında zararda olduğu için, çoğunluğu yabancı sermayeli sigorta şirketleri kuyruğu dik tutarak, devlet baskısına karşı dik durdular.(olması gerekende buydu)
Çünkü bu teminatlar ve mevcut yasalar ile bu branşta kar etmek, poliçe tanzim tarihinden itibaren, bir zar atıp 10 yıl boyunca kar edip etmeyeceğinin belirsiz olduğu bir ortam anlamına geliyor. (hatta kar etmiyorsun). Kim kar etmediği bir işi yapar ? hanginiz 10 yıl boyunca zarar edeceğini bile bile poliçe keser ? kimse ..
İnanın ki poliçeler zorunlu bir ürün olmasa, hiç bir şekilde bu poliçeyi tanzim etmek istemeyen bir çok şirket olur..
(Bu kısımdan sonra aktaracaklarım şahsi görüşlerimdir )
Şirketler fiyat konusunda haklı olarak dik durmaya devam ediyor, ama bunca zamandır , bir yasal düzenlemede hala yapılmış değil !:soru::soru::soru: herhalde vardır bir bildikleri değil mi:) (ne olduğunu birazdan daha net açıklayacağım)
Güvence fonu diye bir şey var, esasında kurulma mantığı harika olan bir fon bu (isteyen araştırabilir). Kesilen her trafik sigortasından, tüm şirketler, küçük oranlarla bu fona para aktarmak zorunda(bu para sigortalıların cebinden yani bizim cebimizden çıkıyor) ve burada ciddi miktarda para birikiyor.. Zorunlu poliçelerde verilen teminatlar, şirket batsa dahi bu fon sayesinde teminat altında.. İşte tam da bu noktada bazı zat'ların kafalarında ampul yanıyor... Şirket batsa da ,poliçe devam ediyor ve teminat altında...
Bizim kafamız her zaman işin .....ne çalıştığı için, son dönemlerde bu fon da biriken paralar kötü şekilde kullanılmak zorunda kalınıyor.
Yani herkesin cebinden çıkan, güvence anlamına gelen paralar, kötü niyetli insanların cebine, dolaylı yoldan giriyor...
Nasıl mı ?
Aslında sigorta şirketi olması için gerekli şartları sağlayamayacak kuruluşlar, bir şekilde ruhsat alarak, trafik sigorta poliçesi kesmeye başlıyor.. Sonra bu şirketler 3 kuruşa satması gereken poliçeyi 1 kuruşa 2 kuruşa satıyor..(zarar edeceğini bile bile) Poliçelerdeki teminatlar için gereken karşılıkları ayırmıyorlar.. Havuzda para birikiyor ve bir şekilde ceplerine indiriyorlar.
Sonra 3-5 sene gibi vadelerde zarar ederek buhar olup uçuyorlar.. EEE poliçelerin vadesi devam ederken, şirket zarar edip batıyor, peki poliçelerin teminatları ne olacak ?? Teminatı sağlayan sigorta şirketi tarafından ödenmesi gerekiyor değil mi ??..Hasarlar nereden ödenecek ??? Tabikiii Güvence fonundan karşılanacak, yani hakkıyla yıllardır trafik sigortasını yaptırarak bu fona katkısı bulunan herkesin cebinden çıkacak.. Batan şirkette toplanan paralar da kılıfına uydurularak şirket sahiplerinin ceplerine gidecek.. Piyasanın da içine etmiş olacaklar..
Özetle ; ucuza poliçe yaptırdığını zannedip sevinirken, aslında kaybeden orta vadede vatandaş oluyor yani..
Neyse konuyu dağıtmayayım.
Geldiğimiz noktada ise ;
Yasal bir düzenleme/güncelleme yapıldı mı ? HAYIR.
Trafik Sigortalarında bir düşüş var mı ? HAYIR.
Halk bu durumdan uzunca bir dönemdir şikayetçi mi ? EVET (neredeyse her gün haberlerde bir şey çıkıyor..)
kayıtsız kalınması imkansız bir durum var ama direkt olarak da bir müdahalede yok.. dolaylı yoldan var ama.. bu işi yapamayacak kuruluşlar çıkması sağlanarak batana kadar ucuza bu poliçeyi kesmesi..
Aslında söylenecek çok şey var ama neyse..
Son olarak , trafik sigorta fiyatlarının, temmuz ayından itibaren hasarsızlık kademesine göre 350 TL ile 900 TL aralığında seyredeceğini düşünüyorum. Yeni kurulan bir veya bir kaç şirket bu fiyatları bu banda çekecek ama zararını da orta vade de vatandaş çekecektir.
İyi forumlar.
ErkanCanS
18-06-2016, 12:18
Bir seyi zorunlu yapip ozel sektore verirsen , o piyasa tekelci zihniyet olur. Devlet bir kamu iktisadi tesebbusu kurup , maksimum kardan ziyade maksimum fayda anlayisiyla hizmet vermeli. Boyle bisey hem istihdam yaratir hemde kadro karsiligi bulunmayip havuzlara atilan memurlari buralara kaydirarak bos beles maas vermemis olursun.
Canselmo
18-06-2016, 12:19
98 model fiat marea . geçmişinde kaza bela vs hiçbirşey yok.
540 tl ödedik
Arabamı sattım, iademi aldım mutluyum. Yakın zamanda sanmıyorum ki bi aracı üstüme alayım. Hatta yakın tarihte araba almayı dahi düşünmüyorum. Tepki koymadan olmaz bu işler. Sigortanın adı zorunlu arabası olan herkes yaptırmak zorunda. Ve her geçen gün ülkedeki araba sayısı aartıyorsa sigorta firmaları neden fiyat düşsün ki, her gün yeni müşteri geliyor. =)
Eşimin adına kayıtlı 2000 model 406 için 900 tl sigorta çıkmış. Hangi firma daha güvenilirdir. Fikir verirseniz sevinirim.
Eşimin adına kayıtlı 2000 model 406 için 900 tl sigorta çıkmış. Hangi firma daha güvenilirdir. Fikir verirseniz sevinirim.
ismi lazım değil bir arkadaşa 2500 lira çıkmış abi :D araç golf 6 dizel
:D ben yırtmışım yani :D
:D ben yırtmışım yani :D
Genel bir hesaplama yaptım Ankara için şahsi binek araca 864 verdi fiyatı. Istanbul içinde bundan biraz fazla bir fiyat çıktı ama detay kullanmadan baktım tabi bunlara.
Aşağıdaki linkden sen detaylı arama yapabilirsin
Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Sorgulama ve Hesaplama (http://www.hangikredi.com/sigorta/zorunlu-trafik-sigortasi)
Yıllardır olması gereken primlerde satılmadığı, ve teminatlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılmadığı için fiyatlar bu seviyede.
Sebepleri uzun uzun anlatmaya gerek yok.
Devlet, uzunca bir süredir, sigorta şirketlerine, trafik sigorta fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili baskı yapıyor. Fakat veriler ortada, sektör; ilgili branş bazında zararda olduğu için, çoğunluğu yabancı sermayeli sigorta şirketleri kuyruğu dik tutarak, devlet baskısına karşı dik durdular.(olması gerekende buydu)
Çünkü bu teminatlar ve mevcut yasalar ile bu branşta kar etmek, poliçe tanzim tarihinden itibaren, bir zar atıp 10 yıl boyunca kar edip etmeyeceğinin belirsiz olduğu bir ortam anlamına geliyor. (hatta kar etmiyorsun). Kim kar etmediği bir işi yapar ? hanginiz 10 yıl boyunca zarar edeceğini bile bile poliçe keser ? kimse ..
İnanın ki poliçeler zorunlu bir ürün olmasa, hiç bir şekilde bu poliçeyi tanzim etmek istemeyen bir çok şirket olur..
(Bu kısımdan sonra aktaracaklarım şahsi görüşlerimdir )
Şirketler fiyat konusunda haklı olarak dik durmaya devam ediyor, ama bunca zamandır , bir yasal düzenlemede hala yapılmış değil !:soru::soru::soru: herhalde vardır bir bildikleri değil mi:) (ne olduğunu birazdan daha net açıklayacağım)
Güvence fonu diye bir şey var, esasında kurulma mantığı harika olan bir fon bu (isteyen araştırabilir). Kesilen her trafik sigortasından, tüm şirketler, küçük oranlarla bu fona para aktarmak zorunda(bu para sigortalıların cebinden yani bizim cebimizden çıkıyor) ve burada ciddi miktarda para birikiyor.. Zorunlu poliçelerde verilen teminatlar, şirket batsa dahi bu fon sayesinde teminat altında.. İşte tam da bu noktada bazı zat'ların kafalarında ampul yanıyor... Şirket batsa da ,poliçe devam ediyor ve teminat altında...
Bizim kafamız her zaman işin .....ne çalıştığı için, son dönemlerde bu fon da biriken paralar kötü şekilde kullanılmak zorunda kalınıyor.
Yani herkesin cebinden çıkan, güvence anlamına gelen paralar, kötü niyetli insanların cebine, dolaylı yoldan giriyor...
Nasıl mı ?
Aslında sigorta şirketi olması için gerekli şartları sağlayamayacak kuruluşlar, bir şekilde ruhsat alarak, trafik sigorta poliçesi kesmeye başlıyor.. Sonra bu şirketler 3 kuruşa satması gereken poliçeyi 1 kuruşa 2 kuruşa satıyor..(zarar edeceğini bile bile) Poliçelerdeki teminatlar için gereken karşılıkları ayırmıyorlar.. Havuzda para birikiyor ve bir şekilde ceplerine indiriyorlar.
Sonra 3-5 sene gibi vadelerde zarar ederek buhar olup uçuyorlar.. EEE poliçelerin vadesi devam ederken, şirket zarar edip batıyor, peki poliçelerin teminatları ne olacak ?? Teminatı sağlayan sigorta şirketi tarafından ödenmesi gerekiyor değil mi ??..Hasarlar nereden ödenecek ??? Tabikiii Güvence fonundan karşılanacak, yani hakkıyla yıllardır trafik sigortasını yaptırarak bu fona katkısı bulunan herkesin cebinden çıkacak.. Batan şirkette toplanan paralar da kılıfına uydurularak şirket sahiplerinin ceplerine gidecek.. Piyasanın da içine etmiş olacaklar..
Özetle ; ucuza poliçe yaptırdığını zannedip sevinirken, aslında kaybeden orta vadede vatandaş oluyor yani..
Neyse konuyu dağıtmayayım.
Geldiğimiz noktada ise ;
Yasal bir düzenleme/güncelleme yapıldı mı ? HAYIR.
Trafik Sigortalarında bir düşüş var mı ? HAYIR.
Halk bu durumdan uzunca bir dönemdir şikayetçi mi ? EVET (neredeyse her gün haberlerde bir şey çıkıyor..)
kayıtsız kalınması imkansız bir durum var ama direkt olarak da bir müdahalede yok.. dolaylı yoldan var ama.. bu işi yapamayacak kuruluşlar çıkması sağlanarak batana kadar ucuza bu poliçeyi kesmesi..
Aslında söylenecek çok şey var ama neyse..
Son olarak , trafik sigorta fiyatlarının, temmuz ayından itibaren hasarsızlık kademesine göre 350 TL ile 900 TL aralığında seyredeceğini düşünüyorum. Yeni kurulan bir veya bir kaç şirket bu fiyatları bu banda çekecek ama zararını da orta vade de vatandaş çekecektir.
İyi forumlar.
güzel yazı olmuş.
tarife uygun tek kişi var aklımda Muştu :D
98 model 1.4 araca 630TL çıktı.. Çıktı diyoruz da herkese farklı mı çıkıyor bu?
yoshimura
21-06-2016, 10:18
kooperatif şirketler varmış sigorta yapan. Çok daha uygun yapıyorlarmış. Ancak devlet güvencesinde değilmiş. Aslı astarı nedir bilen varmı?
AliGizda
21-06-2016, 11:03
Bende yakın zamanda araç alıcam vallahi tek korktuğum nokta bu. Hatunun üzerine alıcam arabayı, benim üzerime 1 sene süreli araç durmadığı için bana yüksek çıkıyor.
Birkan61
21-06-2016, 19:04
Ocak ayında 2001 dizel 406 aracıma 830 liraya alianz sigortadan yaptırmıştım.
17 mayısta kaza yaptım.. 20 mayısta kalan miktarı geri aldım sigortacımdan 410lira
kaza yaptığım gün aracım sigortalı olduğu için kopardığım bariyerin masrafınıda karşıladı parayı geri almama rağmen
bu hafta araba alma arifesindeyim soygun devam ediyor mu hala bir gelişme yok heralde ?
Benim anlamadığım ve mantığa sığdıramadığım bir nokta var. Benm suan 6.basamak hasarsızlığım var. Aracımı satıp 1 sene araba almayıp 1 sene sonra sigorta yaptırdığımda bu hasarsızlığım neden gidiyor?
paraya ihtiyacım olmuş ki satmışım. Neden götü toparlayınca oo sen araba almıssın şunu bir ıslatalım moduna giriyor sigorta.
bu haksızlık değil mi? 7 senede kazandığım 1 senede gidiyor. Bari verdiğin gibi kademe kademe geri al.
Benim anlamadığım ve mantığa sığdıramadığım bir nokta var. Benm suan 6.basamak hasarsızlığım var. Aracımı satıp 1 sene araba almayıp 1 sene sonra sigorta yaptırdığımda bu hasarsızlığım neden gidiyor?
paraya ihtiyacım olmuş ki satmışım. Neden götü toparlayınca oo sen araba almıssın şunu bir ıslatalım moduna giriyor sigorta.
bu haksızlık değil mi? 7 senede kazandığım 1 senede gidiyor. Bari verdiğin gibi kademe kademe geri al.
En iyisi askerdeyken ucuz yollu bir araba alıp yatırmak. Tekrar alttan başlamaktansa =)
90 Accord geçen sene ilk aldığımda 200 TL yaptırdım. Şimdi 530 TL çıktı.
Ziraat bankasi yapiyormus sanirim piyasadan daha uyguna , var mi bilgisi olan ya da yaptiran
Ziraat bankasi yapiyormus sanirim piyasadan daha uyguna , var mi bilgisi olan ya da yaptiran
Bizde öyle duyduk var mı aslı astarı ?
barakuda26
09-07-2016, 14:11
Sistem hasarsızlığını bozmaz 6. kademen durur. eğer çok daha öncesinden başka bir araçtan 3,4,5 vs hangi kademe varsa ve daha önce kullanılmadıysa yüksek ihtimalle ilk önce onu çekiyor. Yani atıyorum 2008de aracın vardı sattın 4. kademe bi araç, bunuda sattın 6. kademen oldu. %90 4. kademe olanı çeker indirim olarak başka bir araç daha alırsan bu sefer 6yı çeker. Sistem şuan böyle işliyor. İstediğini alıp kullanayım diyemiyosun sistem neye izin veriyosa onu kullandırtıyo indirim konusunda
Sistem hasarsızlığını bozmaz 6. kademen durur. eğer çok daha öncesinden başka bir araçtan 3,4,5 vs hangi kademe varsa ve daha önce kullanılmadıysa yüksek ihtimalle ilk önce onu çekiyor. Yani atıyorum 2008de aracın vardı sattın 4. kademe bi araç, bunuda sattın 6. kademen oldu. %90 4. kademe olanı çeker indirim olarak başka bir araç daha alırsan bu sefer 6yı çeker. Sistem şuan böyle işliyor. İstediğini alıp kullanayım diyemiyosun sistem neye izin veriyosa onu kullandırtıyo indirim konusunda
e bu daha da saçma.
Ben kaza yapınca ertesi sene niye sıfırlıyor o zaman? geçmiş senelere baksın birinden 4. 3. basamaktan devam ettirsin.
Onlardan yana birşey olunca herşey anında düzeliyor. Ama kullanıcıdan yana bir durumda sistem kafasına göre hareket ediyor.
Kazanılmış hak geri alınmaz. 2 yıl sonra 3 yıl sonra son kaldığı yerden devam etmeli.
belli bir yaşın üzerinde ve belli bir sene üzerinde sıfırlanabilir. Reflex köreldi trafiği unutmuştur risk fazla diye.
gemsazr9
09-07-2016, 20:16
arkadaşlar ptt lerde ve ziraat bankalsında uygun fiyata sigorta yapılıyormuş . 200 ytl fark ediyor dediler tabi kişiden kişiye değişir denenekte fayda var .
Bizde öyle duyduk var mı aslı astarı ?
ARkadaşım en düşük 1300 veren varken 680 tl den yaptırdı. Ben de inanmadım ama poliçeyi göstterdi valla. Ucuz yollu(yine ucuz değil ama) geçiçi çözüm buldular demek ki =)
barakuda26
09-07-2016, 21:13
e bu daha da saçma.
Ben kaza yapınca ertesi sene niye sıfırlıyor o zaman? geçmiş senelere baksın birinden 4. 3. basamaktan devam ettirsin.
Onlardan yana birşey olunca herşey anında düzeliyor. Ama kullanıcıdan yana bir durumda sistem kafasına göre hareket ediyor.
Kazanılmış hak geri alınmaz. 2 yıl sonra 3 yıl sonra son kaldığı yerden devam etmeli.
belli bir yaşın üzerinde ve belli bir sene üzerinde sıfırlanabilir. Reflex köreldi trafiği unutmuştur risk fazla diye.
Direk olarak sıfırlamaz. 6. kademe içinde kaza yaparsan ve 1 adet hasar kaydın olursa 5e düşer 5 üzerinden indirimini alırsın. Aslında karmaşık değil sistem, ama işin içinde olmayan için öyle görünüyor. Hiçbir hakkını geri almıyor sistem sadece zamanlamasını değiştiriyor hak duruyor orada 10 senede geçse o 6. basamak indirimini alırsın yani.
haberlerde gördüm
Haziran 2014'ten, Eylül 2015'e kadarki 15 aylık sürede, yanlış uygulama nedeniyle sürücülerden fazla alınan primler iade edilecek. İadeler, 31 Temmuz'da başlayacak ve iki yıl sürecek.
1 Milyon S (http://www.haberler.com/trafik-sigortasi-prim-iadesi-31-temmuz-da-basliyor-8598265-haberi/)
AliGizda
11-07-2016, 12:48
Bizi inşAllah borçlu çıkarmazlarda para iadesi ederler. Eğer böyle bişey olursa süper olur. Şu an bindiğim aracın devrini daha almadım, önceki sahibi 2500 TL' ye yaptırmış. Araç 1.7 Dizel otomobil ruhsatlı.
Skyhawk34
11-07-2016, 13:16
ptt ve ziraat la ilgili bir gelişme bilen duyan gören söylemek isteyen ama söyleyemyen ? varmı ? ? ? ?
https://www.pttsigorta.com/
Anasayfa - Ziraat Sigorta A. (http://www.ziraatsigorta.com.tr/anasayfa.html)
osmanaydo
11-07-2016, 13:42
PTT sitesinden teklif aldım. Fahiş çıktı.
Şimdi sigortacımdan teklif bekliyorum.
tuner faruk
11-07-2016, 14:03
http://i66.tinypic.com/dg70a8.jpg
Bişey değişmedi :D :D
94 model 320i ... 2500 den aşağı bulamadık en son TEB den 1700 çıktı yaptırdım
yoshimura
11-07-2016, 19:03
ptt ve ziraat la ilgili bir gelişme bilen duyan gören söylemek isteyen ama söyleyemyen ? varmı ? ? ? ?
https://www.pttsigorta.com/
Anasayfa - Ziraat Sigorta A. (http://www.ziraatsigorta.com.tr/anasayfa.html)
En düşük axadan 917tl bulmuştum. oda baya uğraşmıştım. Normalde 1,5-2bin arası çıkıyor. Ziraatte 684tl çıktı. Ziraatten yaptıracam. ziraat uygunmuş. Ptt 1500 küsür çıkardı.
Sigortacılar, 1 milyon sürücüye, toplam 100 milyon lira iade edecek (http://www.hurriyet.com.tr/sigortacilar-1-milyon-surucuye-toplam-100-milyon-lira-iade-edecek-40139727)
Ne yaptıkları belli değil
validenin arabaya ptt ve ziraatten sorguladım 977 tl çıktı , dışarıda sigortacıdan sorguladım 554 lira çıktı yaptırdık hemen.ziraat ve pttnin bir esprisi yokmuş anlaşılan
dragstar
11-07-2016, 23:19
bugun 2011 model ford focus dizel sedan a yaptırdım 3000 tl çıktı en ucuz, 9 yerden teklif aldım,
ptt ye sorduumda bilmiyoruz dediler
Skyhawk34
13-07-2016, 12:01
canım ülkem
osmanaydo
13-07-2016, 12:47
PTT, Ziraat, sigortam.net ve üç ayrı acenteden fiyat aldım. Hepsinden kuruşuna kadar aynı fiyatlar çıktı.
Sompo Japan 1026TLye yaptırdım.
Geçen yıl 750TL Anadolu'ya yaptırmıştım.
onursumer
15-07-2016, 18:56
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/dikkat-ve-o-tarih-belli-oldu---brdikkat-ve-o-tarih-belli-oldu---/52000/52283/?ShowPageSkin=1
iade alıcakmışız umudum yoktu ama bekleyelim bakalım
Jön Türk
15-07-2016, 19:27
2011 bmw 116i 710 tl
::ZaFeR::
15-07-2016, 20:43
2009 model 1.8 lancer 557 tl
Sırf bu fiyatlar yüzünden otomobil almıyorum yaa ,
Var mı böyle bir şey abi yaa
Ben yemedım al sen ye.. herşeyde oldugu gibi..
Sıfır araba alınca ben kendıme alamadım al bi üst paket devletime..
Maaşım bana çok geliyo devletime vergi olarak vereyim devletim kalkınsın. ha harcarkende vereyim vergi nede olsa bu ülkede yaşamanın bir bedeli var..
blumenberg
18-07-2016, 16:34
Sigortacınızla alakalı olabilir, ben corvette'i 400 TL ye yaptırmıştım 7 ay önce.
sapitti forum, 20% indirimim varmis 421 tl 2005 beverly
bu iade olayı ne zman başlıcak acaba
bu iade olayı ne zman başlıcak acaba
31 temmuzdan itibaren ödemeler başlıcak diyordu haberde.
turkerrr
19-07-2016, 12:07
31 temmuzdan itibaren ödemeler başlıcak diyordu haberde.
Ek bilgi; herkese iade çıkmıyor. 2014 Haziran 2015 Eylül arasında hasarsızlık indirimi olduğu halde, indirim kullanılmadan poliçe yaptıranlara çıkacak iadeler.
onursumer
19-07-2016, 12:35
Ek bilgi; herkese iade çıkmıyor. 2014 Haziran 2015 Eylül arasında hasarsızlık indirimi olduğu halde, indirim kullanılmadan poliçe yaptıranlara çıkacak iadeler.
nasıl yani ? mesela ben geçen sene 350 tl ye yaptırdım bu sene indirimim olduğu halde 750tl ye yaptırdım indirim alamayacakmıyım ? hasarsızlığı olup kullanılmama durumu nasıl oluyor ?
Bolkar1st
19-07-2016, 12:39
Sürekli su araca su sigorta cikti diye yazmayın bence sigortanın araç ile bir bağlantısı yok kendi sigortanızı kendi aracınıza hic bir şekilde kullanamazsınız zaten. Fiyatlar araçlara göre kiyaslarsak komik seyler çıkıyor ortaya 2013 model range 550 liraya yaptirdim babamın aracı mesela
turkerrr
19-07-2016, 15:06
nasıl yani ? mesela ben geçen sene 350 tl ye yaptırdım bu sene indirimim olduğu halde 750tl ye yaptırdım indirim alamayacakmıyım ? hasarsızlığı olup kullanılmama durumu nasıl oluyor ?
Örneklendireyim;
6. basamak indirimin vardı arabanı 2013 yılında sattın, sonra 2015 Ocak ayında tekrar araba aldın eğer sigorta yaptırdığın acente önceki aracının 6. basamak indirimini uygulamadan 4. basamak poliçe kesti ise poliçeye düzeltme yapılacak ve çıkan prim iade edilecek.
Şuanda indirim ve sürprimleri sistem otomatik yansıtıyor, bahsi geçen dönemde manuel olarak acenteler yansıtıyordu.
onursumer
19-07-2016, 15:07
Örneklendireyim;
6. basamak indirimin vardı arabanı 2013 yılında sattın, sonra 2015 Ocak ayında tekrar araba aldın eğer sigorta yaptırdığın acente önceki aracının 6. basamak indirimini uygulamadan 4. basamak poliçe kesti ise poliçeye düzeltme yapılacak ve çıkan prim iade edilecek.
Şuanda indirim ve sürprimleri sistem otomatik yansıtıyor, bahsi geçen dönemde manuel olarak acenteler yansıtıyordu.
ozaman çoğu kişiyi kapsayan bir durum yok iade almayı boşa beklemeyelim :D
turkerrr
19-07-2016, 15:08
Prim artışları ile ilgili bir iade değil.
Kullanılmayan hasarsızlık indirimlerinin yansıtılması ile çıkacak primlerin iadesi olacak.
Draniela
19-07-2016, 22:50
ilk defa araç üstüme aldım 2013 corsa dizel 1580 tl den yaptırdım doğa sigortadan. 35 plakayken 2187 çıkıyordu
Skyhawk34
20-07-2016, 10:04
Herkes iadelere gozu dikmiş fakat iade dediginiz sey 100 tl ve herkese yapilmayacak.
O nedenle cok buyuk hayaller kurmayin
DÜN sigortacımız ziyaret etti bizi. İade olayı para iadesi şeklinde yapılmayacakmış.
Bir sonraki yapacağınız sigortada hasarsızlık indiriminiz geçen senelerde yansıtılmadıysa yeni poliçenize o yansıyacak oda bir kerelik. O da taş çatlasın 80-100 tl bir şey oluyor muş heyecanlanmayın yani :)
turkerrr
20-07-2016, 10:38
DÜN sigortacımız ziyaret etti bizi. İade olayı para iadesi şeklinde yapılmayacakmış.
Bir sonraki yapacağınız sigortada hasarsızlık indiriminiz geçen senelerde yansıtılmadıysa yeni poliçenize o yansıyacak oda bir kerelik. O da taş çatlasın 80-100 tl bir şey oluyor muş heyecanlanmayın yani :)
Sigortacınız yanılıyor, para iadesi yapılacak. bir önce ki sayfa da konuyu açıkladım.
Sigortacınız yanılıyor, para iadesi yapılacak. bir önce ki sayfa da konuyu açıkladım.
sigortacım yanılıyor olamaz. kendileri türkiyenin en büyük acentelerinden biri belkide en büyüğü. Belki ben yanlış anlamışımdır ama.
turkerrr
20-07-2016, 10:56
sigortacım yanılıyor olamaz. kendileri türkiyenin en büyük acentelerinden biri belkide en büyüğü. Belki ben yanlış anlamışımdır ama.
Doğrudur teknik bir konu olduğu için yanlış yorumlanabilir.
Bildiğim kadarı ile 31 Temmuz'dan itibaren sbm nin internet sitesinden TC numaraları ile sorgu yapılabilecek, eğer sorgulama sonucu iade çıkıyorsa sigorta şirketi ile irtibata geçerek iadenin gerçekleşmesini sağlayabileceksiniz.
2013 Vespa 250GTS
2014 Temmuz 101 Lira
2015 Temmuz 232 Lira ( ALLIANZ )
2016 Temmuz 374 Lira ( ALLIANZ )
Hiç hasar dosyamız olmadı. Bu arada PTT 750 Lira, Ziraat bankası memuru, bizde motosiklet sigortaları 2 bin lira civarında çıkıyor,hiç bakmayalım isterseniz dedi.Bakmadık.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=315280235475611&id=100009809103492
Ziraat bankası indirime gitmiş devlet müdehale etmiş diyorlar haberi olan varmıdır ?
Page Not Found | Facebook (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=315280235475611&id=100009809103492)
turkerrr
01-08-2016, 12:59
Öyle bir söylenti var ama her zaman ucuz çıkmıyor bazen ucuz oluyor.
Yeni bir şirket kuruldu onun fiyatları iddaalı genel olarak.
AliGizda
01-08-2016, 13:05
Vallahi bende yarın arabanın devrini alıcam, şu sigorta meretinden o kadar çekinir oldum ki bu yüzden araba almamayı bile düşündüm ama evlilik hazırlıkları olduğu için koşturcağımdan mecbur aldık.
onursumer
01-08-2016, 15:35
benim umudum yok açıkcası i30un yeni yaptırdım 800tl yazık gunah
Sosyal medyada dolaşan ziraat bankası poliçesi motorsiklete ait :D Ptt zaten aracı olarak yapıyor. Kısacası sevinecek bir durum yok
Sosyal medyada dolaşan ziraat bankası poliçesi motorsiklete ait :D Ptt zaten aracı olarak yapıyor. Kısacası sevinecek bir durum yok
Banada bir arkadaşım ptt çok ucuza yapıyor dedi sonra netten araştırdım turşu çıktı :)
Motor gecikmeli 1200 tl bugün itibari ile
İndirim diyeni bıçaklayasım geliyor :)
free-hifi
01-08-2016, 16:48
Sigorta muhabbeti yüzünden kiralık firmalar çoğaldı olanda araç yok ve ya yüksek fiyat çekiyor artık.
Rockford
12-08-2016, 08:51
bu sigorta işinin hesabı kitabı cok ilginc. üzerime 3 araç var nasıl hesapladıklarının denklemini çözemedim.
Kimisi diyor belirlenen fiyatı şöför belirliyor , kimisi diyor belirlenen fiyatı araç belirliyor, her halukarda günden güne muazzam hızla katlanan bir trafik sigortası durumu var.
örnek olması acısından 2004 citroen c2 1300lira sigorta 1300lira kasko.
2016 sandero stepway 500lira sigorta 1200lira kasko
2000 clio sümbül 700lira sigorta.
bu sigorta işinin hesabı kitabı cok ilginc. üzerime 3 araç var nasıl hesapladıklarının denklemini çözemedim.
Kimisi diyor belirlenen fiyatı şöför belirliyor , kimisi diyor belirlenen fiyatı araç belirliyor, her halukarda günden güne muazzam hızla katlanan bir trafik sigortası durumu var.
örnek olması acısından 2004 citroen c2 1300lira sigorta 1300lira kasko.
2016 sandero stepway 500lira sigorta 1200lira kasko
2000 clio sümbül 700lira sigorta.
Benim üzerime 2 araç varken. 2. araca sigorta yüksek çıkınca sormuştum neden böyle çıktı diye.
Hasarsızlık indirimi ilk araçta geçerliymiş. İlki için 350 Sigorta yaptırırken 2. si için (sonradan üzerime geçen) 850 li bir rakam söylenmişti.
Ama diğer kısımları daha bilgili arkadaşlar yazar.
onursumer
12-08-2016, 09:27
SBM (http://primiade.sbm.org.tr/trm-primIade/public/trafikPrimIadeSorgu/sorgu.sbm)
sorgulayıpta iadesi çıkan varmı ? :D benim 3 arabada temiz beklemiyordum zaten :D
SBM (http://primiade.sbm.org.tr/trm-primIade/public/trafikPrimIadeSorgu/sorgu.sbm)
sorgulayıpta iadesi çıkan varmı ? :D benim 3 arabada temiz beklemiyordum zaten :D
Bende de birşey çıkmadı :)
AliGizda
12-08-2016, 09:46
Banada bişey çıkmadı, babama baktım bir tane çıktı o da 72 lira :D
Şu anki duruma göre Trafik sigortasındaki iadeler geçmişte sattığınız araçlardan gelen hasarsızlık kademesi ile ilgilidir.
iade alabilecek olanlar Sadece 19 Haziran 2014 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında sigorta yaptırmış bireysel yani tc ile alınmış araçları kapsar şirket üzerine alınmış tüzel araçları kapsamaz. Bu tarihler arasında trafik poliçesi yaptırmış olup indirimi yansımayanlara çıkar bunun dışndakilere çıkmaz.
Örnek olarak 19 Haziran 2014 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında son sattığınız araç 5.basamak yani %10 indirimli ve eğer bu %10, yeni aldığınız araca yaptıdığınız trafik poliçesine yansımamışsa iade alırsınız. Ancak sene içinde sizden kaynaklı kusurlu bir kazaya karışmamak şartıyla, eğer kusurlu hasarınız varsa 5. basamaktan 4. basamağa düşer ve herhangi bir indirim almassınız.
1 sene dolmadan aracını satıp yeni araç alan kişilerde yeni aldığı aracına yansıyacak hasarsızlık kademesi 4 tür yani %0 indirim.
sistem sizin tc nizle son sattığınız aracın hasarsızlık kademesini yeni aldığınız araca aktarır. bu tarihler arasında aktarılmayan varsa iade çıkar yoksa çıkmaz.
artırım varsa artırım çıkar indirim varsa indirim yansır.
trafikteki hasarsızlık kademeleri 1-2-3-4-5-6-7. basamaklardır
Basamak No İndirim % Artırım %
7 20
6 15
5 10
4 - -
3 20
2 40
1 60
Eğer sizden kaynaklı kusurlu kazanız yoksa her sene indirim alırsınız.
sorusu olan goksel@alemdarsigorta.com mail atarsa yardımcı olurum.
GKS 1 den 7 ye kadar paylaştığın skala da "1" % 60 diyor ya şunu mu anlıyorum.
Benim geçmişteki hasarsızlık / hasarlılık tan ötürü yaptıracağım sigorta poliçemin normal 500 TL ilen (500x0.60=300) 1. kademede isem 800 TL oluyor doğru mudur ?
Bu durum doğru ise bu skala neye göre değişiyor yıl / kaza sayısı /tutar / vs bilgi verir misin ?
GKS 1 den 7 ye kadar paylaştığın skala da "1" % 60 diyor ya şunu mu anlıyorum.
Benim geçmişteki hasarsızlık / hasarlılık tan ötürü yaptıracağım sigorta poliçemin normal 500 TL ilen (500x0.60=300) 1. kademede isem 800 TL oluyor doğru mudur ?
Bu durum doğru ise bu skala neye göre değişiyor yıl / kaza sayısı /tutar / vs bilgi verir misin ?
7.basamak %20 indirim
6.basamak %15 indirim
5.basamak %10 indirim
4.basamak %0 indirim
3. basamak %20 arttırım
2.basamak %40 arttırım
1.basamak %60 arttırım
kusurlu hasar yaptıkça kademe düşer ve arttırım yansır.
hasarsız gecen her yıl için basamak yükselir ve yukarıda yazdığım indirimler yansır her sene sonunda.
örnek olarak üzerine ilk kez araç alan birisi 4.basamak yani %0 indirim ile başlar ve sene içerisinde kusurlu hasarı yoksa bir sonraki sene 5.basamağa yükselip %10 indirim alır.
sene içinde kusurlu hasarı varsa 4 ten 3.basamağa düşer ve yenileme poliçesi risk primine %20 arttırım yansır.
GokhanRS
12-08-2016, 12:15
Dostlar, facebooktaki paylaşımları göreniniz olmuştur, Ziraat bankası rekabet için trafik sigortası yapmaya başladı filan diyorlar. Paylaştıkları fotolardaki sigorta fiyatları 300 tl filan.
Gerçekliği hakkında bilginiz var mı?
Toplu anlaşma falan yapamıyor muyuz sigorta firması ile acaba 10-15 araç için ayrı ayrı sıkıntı oluyor yahu.
ProdriveSTI
12-08-2016, 14:31
gabxer pm attım
turkerrr
12-08-2016, 15:51
Toplu anlaşma falan yapamıyor muyuz sigorta firması ile acaba 10-15 araç için ayrı ayrı sıkıntı oluyor yahu.
Grup poliçe anlaşması yaparak kasko için fiyat avantajı sağlanabilir, bu konuda Anadolu Sigorta iyidir.
Tarihleri bir araya toplama çalışması yapanlar var o işlere girmeyin bence.
Benim sigortacım bugün yaptı lakin daha fiyat vermedi :)
SBM'den sorguladığımda böyle birşey çıkıyor, 7.basamak ama % indirim görünmüyor ?
http://i.hizliresim.com/G3b43r.jpg
Site göçmüş :D
şimdi girdim gelmiş geri sanırım.
benim anlamadığım daha geçen ay bi araç aldım 1100tl sigorta yapıldı. Nasıl iadesi olmaz. Sitedemi bi sıkıntı var acaba
Yalniz indirim kademesi olupta kullanilmayanlara iade yaziyor
Trafik sigortasını yenileme fırsatı geldi - Ekonomi Haberleri (http://www.milliyet.com.tr/trafik-sigortasini-yenileme-ekonomi-2316769/)
Şimdi bu haberden pek birşey anlayamadım, devam eden sigortayı iptal ettirip, indirimli yeni sigorta yapma imkanı varmış gibi bir durum var. Konu hakkında kesin bilgisi olan var mı? Devam eden sigortayı iptal ettirip yeni fiyattan yeniden yaptırabiliyormuyuz.?
chatlaxs
26-09-2016, 17:08
naci saçmalık başka birşey değil :) acente arkadaşlara iş çıkarıyolar başka bişey değil. Türkiyede bu kadar uğraşılan, bilen bilmeyen herkesin yazıp çizdiği başka bi meslek yok sanırım
naci saçmalık başka birşey değil :) acente arkadaşlara iş çıkarıyolar başka bişey değil. Türkiyede bu kadar uğraşılan, bilen bilmeyen herkesin yazıp çizdiği başka bi meslek yok sanırım
Siz angarya görüyorsunuz, ama farzı misal 100 lira fark olacaksa çoğu müşteri üşenmeden iptal ettirip yenisini yaptırır. Bu işlem için üşenen sigortacı ise bir daha zor bulur aynı müşteriyi.
Diyelim kaza yaptınız. Sigorta şirketiniz burnunuzdan getirdi. Eskiden aracı satana kadar veya primi günü dolana dek değiştiremiyordunuz poliçeyi. Şimdi memnun kalmayınca teşekkür edip ayrılacaksınız. 15 gün kaybı falan da olmayacak eskisi gibi.
chatlaxs
26-09-2016, 18:32
arda35 siz sigortacımısınız :)
Napicaz iptalmi ettiriyoruz simdi:)
Yok değilim. Sigortacıların bu işi angarya göreceği muhakkak. Ama ilk sene bi yoğunluk olur. Ertesi sene azalır herhalde. Çünkü fiyatlar da şeffaf olacak deniyor.
turkerrr
27-09-2016, 08:52
Yok değilim. Sigortacıların bu işi angarya göreceği muhakkak. Ama ilk sene bi yoğunluk olur. Ertesi sene azalır herhalde. Çünkü fiyatlar da şeffaf olacak deniyor.
masa başında oturanların böyle uygulamalar çıkarması ne kadar da kolay uygulama sigortalıların az bir kısmının işine yarayabilir ama sigortanın bitimine 3-4 ay kala iptal ettirip başka şirkete geçmek saçma kazanılacak indirim kademesi daha kıymetli bence.
ayrıca sigortacılar çapraz satış için müşterilerinin tramerlerini alıp günü yaklaşırken fiyat vererek portföy artırma çalışması yaparlar, poliçelerin vadesi sürekli değişeceği için alınan tramerlerinde bir kısmı çöp olacak.
sonuç olarak uygulama acente arkadaşlara bir sürü angarya getiriyor boş işten başka bir şey değil.
chatlaxs
27-09-2016, 17:05
sigortacı bir arkadaş fiyat çalışması yapmış hani nerde haberdeki 193 lira indirim ? herkese aynı şey olacakmış gibi haber yapmışlar.Mükerrer poliçe iptali önceden vardı zaten kaldırdılar oynaya oynaya sistemi karmakarışık hale getirdiler.
http://oi66.tinypic.com/k1qovr.jpg
Poliçe iptalinde 90 günlük bir süre koymuşlar.
1000 tl ye axa dan poliçe yaptırdım 3 ay önce , hdi sigortada şuan 550 tl.
3 aylık süreyi geçirdiğim için güncel poliçeyi iptal ettiremedim..
Benim henüz 3 ay olmadı yarın sigortam neti arayıp sorayım o vakit.
Size Özel Teklifimizin Numarası
18861831
TOPLAM
2421.08TL
haha son indirim dedikosundan sonra tekrar fiyat alayım dedim de, pişman etti sağolsun fiyatlar =) Daha önceden 1530 çıkmıştı ziraatte sigortam. Sanırım bu indirim de yalan =)
7. Basamaktan bir arkadaşım 500 küsür e yaptırdı.gerçi örnek teşkil etmez 5 bilinmeyenli denklem gibi yaş araç markası yaşanan il hepsi kriter
turkerrr
28-09-2016, 09:35
Size Özel Teklifimizin Numarası
18861831
TOPLAM
2421.08TL
haha son indirim dedikosundan sonra tekrar fiyat alayım dedim de, pişman etti sağolsun fiyatlar =) Daha önceden 1530 çıkmıştı ziraatte sigortam. Sanırım bu indirim de yalan =)
Sİgorta ile ilgili çıkan haberlerin çoğu sallama haber, element uyduruyorlar.
Herkes güvendiği bir sigortacı edinip ona bağlı kalsa dediklerine güvense bu kadar kafalar karışmayacakta piyasa da güven ortamı yok.
Rockford
28-09-2016, 09:51
turkerrr yıl dolmadan aracı mesela 10.ayda değişirsek yeni araca sigorta yaptırıp devam edince indirim kademesinden faydalanabiliyor muyuz?
mantıken 2 ay kala halen faydalanmadıgı için 1 yıl daha üst limitten ilerleyecek gibi gözüküyor bu işin işleyişi nasıldır.
teşekkürler