Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahiş Zorunlu Trafik Sigortası Davalık Oldu
turkerrr
28-09-2016, 09:59
turkerrr yıl dolmadan aracı mesela 10.ayda değişirsek yeni araca sigorta yaptırıp devam edince indirim kademesinden faydalanabiliyor muyuz?
mantıken 2 ay kala halen faydalanmadıgı için 1 yıl daha üst limitten ilerleyecek gibi gözüküyor bu işin işleyişi nasıldır.
teşekkürler
indirim kazanamamış olacaksınız mantıksız bir hareket olur.
Rockford
28-09-2016, 11:58
indirim kazanamamış olacaksınız mantıksız bir hareket olur.
teşekkürler, bir diğer soru işareti de üzerime 2 araç var satın alım tarihleri arasında 6-7ay var ilk aracın sigorta 550 ikincinin 1500lira. Sebebi indirimden ikinci araç faydalanamıyor vs dendi. Bu aracın sigortası seneye de bu civarda mı cıkar? kişinin üzerine sadece 1 araç mı kazasızlık indiriminden faydalanır. O konunun işleyişi nasıldır bilgi verebilir misin.
teşekkürler,
bahadirhan2023
28-09-2016, 12:04
fiat fiorino 2010
sigorta 940
kasko 560
Mazot: 4.10 ( ankara )
Tüm foruma ibrahim tatlısesten gelde yaşa isimli parçayı armağan ediyorum.
Saygılarımla
turkerrr
28-09-2016, 14:07
teşekkürler, bir diğer soru işareti de üzerime 2 araç var satın alım tarihleri arasında 6-7ay var ilk aracın sigorta 550 ikincinin 1500lira. Sebebi indirimden ikinci araç faydalanamıyor vs dendi. Bu aracın sigortası seneye de bu civarda mı cıkar? kişinin üzerine sadece 1 araç mı kazasızlık indiriminden faydalanır. O konunun işleyişi nasıldır bilgi verebilir misin.
teşekkürler,
İndirim TC ye tanımlanıyor fakat her bir aracın indirimi bir araca uygulanıyor, indirimi olan aracın yanına ikinci bir araç alırsan indirimsiz fiyattan yaptırırsın. İndirimi olan aracı satıp yeni bir araç alırsan indirim tekrar kullanılır. Aynı tc elinde 2 - 3 araç tutuyorsa her bir araç için her yıl ayrı indirimler kazanır o indirimleri de alıp sattığı arabalara her zaman kullanabilir.
turkerrr
28-09-2016, 14:09
İndirim TC ye tanımlanıyor fakat her bir aracın indirimi bir araca uygulanıyor, indirimi olan aracın yanına ikinci bir araç alırsan indirimsiz fiyattan yaptırırsın. İndirimi olan aracı satıp yeni bir araç alırsan indirim tekrar kullanılır. Aynı tc elinde 2 - 3 araç tutuyorsa her bir araç için her yıl ayrı indirimler kazanır o indirimleri de alıp sattığı arabalara her zaman kullanabilir.
ek olarak farklı kullanım tarzlarının indirimi birbirine uygulanmıyor motosiklet otomobile otomobil kamyonete gibi.
scooterım vardı sattım otomobil aldım, scooter ın indiriminden yararlanamam.
http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1431738-son-dakika-bakan-simsek-acikladi
Göreceğiz bakalım düşecek mi :)
darkmoon
19-03-2017, 11:12
şahsı sigortalıycaklar arabayı değil en güzel sistem budur.. arabayı kim sürüyorsa sigorta onun üstüne olucak.. yada kimler sürüyorsa onların üstüne olucak tek bir poliçede.. bitti gitti..
ali nin arabasını veli alıyor gidiyor kaza yapıyor bir sonraki sene poliçede ceremesini ali çekiyor..
Day Walker
19-03-2017, 11:14
Son Dakika! Bakan Şimşek acıkladı | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1431738-son-dakika-bakan-simsek-acikladi)
Göreceğiz bakalım düşecek mi :)
Riskli adama neden sigorta yapmak isteyeyim ki,
Tabiki yüksek fiyat çekerim ama arkadaş tavan fiyat uygulayacakmış,
Zaten mevcutta tavan fiyat uygulanıyor ama bence çok saçma bir uygulama,
Adam çok kaza yapıyosa çooookkkkk yüksek fiyatla sigorta yaptırsın yada kullanmasın ben böyle düşüqnüyorum,
Özellikle taksici münübüsçü halk otobüsçü tayfası yıllık bütçelerinin yarısı ayırsın ki yollarda efendi olsunlar,
Bu uygulama bi işe yaramayacak söylemesi,
186 tl lik poliçe karşılığında 33.000 tl hasar ödüyor sigorta şirketleri
O zaman poliçelerden bedeni hasarı ve değer kaybı teminatlarını çıkarsınlar, bunları isteyen olursa pahalı poliçe alsın,
Zorunlu sigorta olayı baştan beri yanlış olan bir durum zaten iyice içine ediyorlar
darkmoon
19-03-2017, 11:48
zaten çok kazası olan tipler şu anki sistemde gidiyor yiğenine amcasına dayısına yaptırıyor sigortayı düşük çıksın diye..
Day Walker
19-03-2017, 12:31
Şu ehliyet değişimi için keşke herkes tam kapsamlı bir testten geçse
Valla 2 ay sonra sigorta yenilemem gerekicek şimdiden korkusu sarmış durumda ya
darkmoon
19-03-2017, 13:12
Şu ehliyet değişimi için keşke herkes tam kapsamlı bir testten geçse
oda çözüm değilki bu sefer ehliyet alamayanlarda patlama olucak rakamlarında.. kazalarda vurdu kaçtı artıcak .. darp artıcak hatta adam yaralama vurma bile artar..
bu sefer adam vurucak diğerine inicek arabadan kardeşim ehliyet yok bas git yoluna diyicek diğeri olurmu banane alsaydın bilmemne diyicek adam orda ya darp edicek ya varsa kesici bir alet onla yaralıycak yada varsa silahı çekip vurucak kaçıcak gidicek ordan..
bizdeki yöntemler genelde yaralı kolu kökünden keselim tarzı..kolu iyileştirmeyi düşünmüyoruz..
Day Walker
19-03-2017, 13:23
oda çözüm değilki bu sefer ehliyet alamayanlarda patlama olucak rakamlarında.. kazalarda vurdu kaçtı artıcak .. darp artıcak hatta adam yaralama vurma bile artar..
bu sefer adam vurucak diğerine inicek arabadan kardeşim ehliyet yok bas git yoluna diyicek diğeri olurmu banane alsaydın bilmemne diyicek adam orda ya darp edicek ya varsa kesici bir alet onla yaralıycak yada varsa silahı çekip vurucak kaçıcak gidicek ordan..
bizdeki yöntemler genelde yaralı kolu kökünden keselim tarzı..kolu iyileştirmeyi düşünmüyoruz..
Alamayanların sorunu bu,
Bende dediğim gibi tam kapsamlı psikolojik stres testi dahil herkes tekrar kontrol edilmeli.
darkmoon
19-03-2017, 13:42
Alamayanların sorunu bu,
Bende dediğim gibi tam kapsamlı psikolojik stres testi dahil herkes tekrar kontrol edilmeli.
işte yeniden herkes sıfırdan ehliyete girse diyorum bende şu anda mevcut ehliyetli türkiyede insanların iddalı söylüyorum %80 i bence ehliyet alamaz.. bu sorunda hepimizin sorunu olur o zaman.. çünkü potansiyel yolda yanımızdaki önümüzdeki arkamızdaki her 3-4 kişiden iki üç tanesi ehliyetsiz olucaktır..
bu benim sorunum değil deyip işin içinden çıkamayız illa döner dolaşır bize yansır..
Riskli adama neden sigorta yapmak isteyeyim ki,
Tabiki yüksek fiyat çekerim ama arkadaş tavan fiyat uygulayacakmış,
Zaten mevcutta tavan fiyat uygulanıyor ama bence çok saçma bir uygulama,
Adam çok kaza yapıyosa çooookkkkk yüksek fiyatla sigorta yaptırsın yada kullanmasın ben böyle düşüqnüyorum,
Özellikle taksici münübüsçü halk otobüsçü tayfası yıllık bütçelerinin yarısı ayırsın ki yollarda efendi olsunlar,
Bu uygulama bi işe yaramayacak söylemesi,
186 tl lik poliçe karşılığında 33.000 tl hasar ödüyor sigorta şirketleri
O zaman poliçelerden bedeni hasarı ve değer kaybı teminatlarını çıkarsınlar, bunları isteyen olursa pahalı poliçe alsın,
Zorunlu sigorta olayı baştan beri yanlış olan bir durum zaten iyice içine ediyorlar
Taksilerin, dolmuşların tavan fiyattan sigorta yaptırıp, nasıl olsa 3000 lirayı hiç bir şekilde geçmiyor diyip hoyratça araba kullanmasının ceremesini benim gibi normal sürücüler çekiyor.
90-120-145-180-380 son 5 yıllık sigorta ücretlerim. Hala 7. Basamaktayım indirim olarak. Ne olduda son yıl 180'den 360'a zıpladım.
En son biir tane as250 alıp taksilerin dolmuşların hepsini ezip geçecem o olacak yani.
Ben nedense birşeyin bu ülkede düşeceğine inanmıyorum
Bir tek insanlık onuru düşüyor sürekli
Day Walker
19-03-2017, 16:54
Heee bu uygulama aylardır var yeni bişey değil ama referandum öncesi yine gün yüzüne çıkmış :D
Bu maliyetlerle sigorta fiyatları düşmeyecektir arkadaşlar daha da çok çıkacaktır ;)
Kasko 1.000 tl arabanın farı 2.500 tl sonra şirket ben farı tamir ettiriyim diyince yoohhhhkkk kardeşim benim arabam orjinal tamirli parça istemem ben sonraki sene al sana fiyat 5.000 gör a..mını der gibibir fiyatla karşılaşınca yaawee bu sikortalar çohhhkkk pahalı dövlet bize bahmiyır :hehe: sana belediye baksın :)
Neyse çok şirket korimiyim ben
Bi sistem vardı gelseydi çok güzel olacaktı ancak bazı büyük şirketler girmekten vazgeçtiği için yan yattı çamur battı.
Mevcut sistemde kaza yapmayın kol fiyatla karşılaşırsınız haberiniz ola
barakuda26
19-03-2017, 18:04
bu açıklamalar son iki senedir belli periyodlarda yapılıyo, düştüğünü göremedik :) keşke düşse....
http://galeri12.uludagsozluk.com/556/ay-olabilir-mi-oyle-bisey-lutfen-olsun-cunku_680526.jpg
S.Özeren
19-03-2017, 18:24
Taksilerin, dolmuşların tavan fiyattan sigorta yaptırıp, nasıl olsa 3000 lirayı hiç bir şekilde geçmiyor diyip hoyratça araba kullanmasının ceremesini benim gibi normal sürücüler çekiyor.
90-120-145-180-380 son 5 yıllık sigorta ücretlerim. Hala 7. Basamaktayım indirim olarak. Ne olduda son yıl 180'den 360'a zıpladım.
En son biir tane as250 alıp taksilerin dolmuşların hepsini ezip geçecem o olacak yani.
Bende 7. Kademeyim 640 TL e yaptirdim 25 gün önce plaka 34
Ayrıca 7. Kademe en üst daha artmaz :) %25 indirime denk geliyor
optimus_prime
19-03-2017, 21:08
son trafiğimi 1500 liraya bulabildim en ucuz ne hale geldik
snan1910
19-03-2017, 21:39
Bu kadar üst düzey yöneticiler ne amaçla 2 yıldır böyle asılsız açıklamalar yapıyor çok ilginç. İşin kötü yanı insanlar da inanıyor :)
Bu döviz kuruyla insanlardaki bu sahtekarlıklarla sigorta fiyatları düşmez, hatta kasko fiyatlarına ciddi zamlar gelecektir.
Day Walker
19-03-2017, 22:44
Bu kadar üst düzey yöneticiler ne amaçla 2 yıldır böyle asılsız açıklamalar yapıyor çok ilginç. İşin kötü yanı insanlar da inanıyor :)
Bu döviz kuruyla insanlardaki bu sahtekarlıklarla sigorta fiyatları düşmez, hatta kasko fiyatlarına ciddi zamlar gelecektir.
Kasko fiyatlarının artmasının en büyük nedeni araç distribütörlerinin yaptığı zamlardır.
Kur yükselince kaporta parçalarına çakıyolar zammı,
Amma kur geri gelince indirim yok tabii, ;)
Bi tanesi indirdim dedi bazı parçaların fiyatlarını baktık air bag fiyatını düşürmüş,
Lan zaten air bagin raf ömrü 2 yıl sonra tekrar teste sokman lazım totti :D
Neyse böyle böyle toru tombalaka anlatacak anılr çıkıyo işte :hehe:
Hadin cici geceler :D
Bende 7. Kademeyim 640 TL e yaptirdim 25 gün önce plaka 34
Ayrıca 7. Kademe en üst daha artmaz :) %25 indirime denk geliyor
Benim plaka 26. Yıllardır 7. Basamaktayım. Fiyat kabul edilebilir düzeyde artıyordu ama en son 180'den 380 oldu.
Kasko yıllardır 500-600 arası çıkıyor. Hiç değişmedi sağolsun :)
40 - 50 liralardan 80 e şimdi de 172 tl oldu. bakınca zam oranı 100% fena zam yapıyorlar. neye göre fiyat çıkıyor anlamış değilim
Day Walker
20-03-2017, 08:38
40 - 50 liralardan 80 e şimdi de 172 tl oldu. bakınca zam oranı 100% fena zam yapıyorlar. neye göre fiyat çıkıyor anlamış değilim
ben sayıyım;
TR deki kaza durumu veya dolaşımdaki araç adedi ve hasar alan araç adedi
Kayıtlı olduğun il ve ilçenin kaza haritasındaki pozisyonu
aracının marka ve modelinin kaza haritasındaki pozisyonu
Aracın marka ve modelinin parça fiyatları
Aracın marka ve modelinin ne kadar adette satıldığı
Enflasyon
bedeni hasarlara ödenen hasar bedelleri
değer kayıplarına ödenen hasar bedelleri
Kaza başına ödenen hasar bedelleri
Kimlik no ya göre hasar adetleri ve tutarları
Bi kaç hesaplama daha varda onları unuttum,
genel olarak yukardaki şekilde oluyor,
Misak İstanbul'da en çok kaza yapılan ilçe Ümraniye'dir. Kasko veya Trafik fiyatı aldığınızda Ümraniye kayıtlı kişilere fiyat bi tık daha fazla çıkar ;)
ghibli06
20-03-2017, 09:05
şimdi bir avukattan dinledim, henüz sadece taban fiyat belli, o da 480 TL, tavan fiyat belirsiz...
ghibli06
20-03-2017, 09:09
3 senede %530 artış.. vay be!!!
Day Walker
20-03-2017, 09:11
tavan fiyat yapıncada şirketler acentelerin komsiyonunu düşürüyor :D
böylece siz poliçe kestirmek için acenteye gidince abi internet gitti :D sistem çalışmıyor gibi bahanelerle poliçe kesmiyorlar :hehe:
1.000 tl lik poliçe komisyonu %3 olunca bende kesmem walla :D
Normal komsiyon kasko %15 trafik %15 olmalıdır. Ama sektör küllim zarar olduğu için bel altı oynamak şart oluyor. ;)
alperaslann
20-03-2017, 13:49
Sigortayı kaldırıp kaskoyu zorunlu yapmak daha mantıklı bence. Çoğu insan hem sigorta hem kasko yaptırıyor. Sigortanın içerdiği şeyleri şuan ki kaskolara ekleyip sunmak mantıklı olmaz mı? Tabi ücreti mâkul olmak kaydı ile :)
turkerrr
20-03-2017, 14:07
Sigortayı kaldırıp kaskoyu zorunlu yapmak daha mantıklı bence. Çoğu insan hem sigorta hem kasko yaptırıyor. Sigortanın içerdiği şeyleri şuan ki kaskolara ekleyip sunmak mantıklı olmaz mı? Tabi ücreti mâkul olmak kaydı ile :)
toplam fiyat fazla değişmeyeceği için mantıksız olur.
Yeni fiyat sistemi 2017 sonuna kadar geçerli olacakmış. Sonrası eski düzen. E ben ne yapayım. Ocak ayında araç aldım ve sigorta kesitrdim. Bir dahaki yenilemede yine bize girecek. 1 ay öncesinden sigorta kesilebiliyor mu? 30 aralıkta kestireyim bari.
ben sayıyım;
TR deki kaza durumu veya dolaşımdaki araç adedi ve hasar alan araç adedi
Kayıtlı olduğun il ve ilçenin kaza haritasındaki pozisyonu
aracının marka ve modelinin kaza haritasındaki pozisyonu
Aracın marka ve modelinin parça fiyatları
Aracın marka ve modelinin ne kadar adette satıldığı
Enflasyon
bedeni hasarlara ödenen hasar bedelleri
değer kayıplarına ödenen hasar bedelleri
Kaza başına ödenen hasar bedelleri
Kimlik no ya göre hasar adetleri ve tutarları
Bi kaç hesaplama daha varda onları unuttum,
genel olarak yukardaki şekilde oluyor,
Misak İstanbul'da en çok kaza yapılan ilçe Ümraniye'dir. Kasko veya Trafik fiyatı aldığınızda Ümraniye kayıtlı kişilere fiyat bi tık daha fazla çıkar ;)
Yani meali şu:
Birileri eşşek gibi kullandığı için kazık sıradan vatandaşa giriyor :)
Yeni fiyat sistemi 2017 sonuna kadar geçerli olacakmış. Sonrası eski düzen. E ben ne yapayım. Ocak ayında araç aldım ve sigorta kesitrdim. Bir dahaki yenilemede yine bize girecek. 1 ay öncesinden sigorta kesilebiliyor mu? 30 aralıkta kestireyim bari.
İptal edip yenilebiliyorsun sigortanı diye biliyorum.
bugün 1500tl ye scooter aldım 3200tl sigorta çıktı :)
Day Walker
20-03-2017, 18:09
Yani meali şu:
Birileri eşşek gibi kullandığı için kazık sıradan vatandaşa giriyor :)
Aynen öyle ;)
Adam makas atmış sonra patlamış bi yere ölmüş karara göre kusurlu olsa dahi yakınlarına ödeme yapacaksın :(
İşte bu adama ödenen rakam normal vataşın sigorta primini yükseltiyo
Olay bu kadar net yani
Karşı çıkılması gereken asıl konu bu ama bi şekilde arada hep kaynıyo :(
Trafik sigortası ile ilgili yeni sağda solda biseyler yazılmaya çizilmeye başladı
İlk arabamı aldım yaşım 26 en düşük 2077 tl teklif aldım ve tabi yaptırdım başka care yok diyerekten.
Bu yeni değişiklik vs muhabbetine mevcut sigortayı iptal edebiliyormuyum iptal etsem rakamda bir düşme olurmu nasıl bir yol izleriz.
Day Walker
20-03-2017, 19:31
Satış olmadan iptal edilemez
Satış olmadan iptal edilemez
Yani giren girdi tren yapmaya devam ediyorum :)
Ohaaaaraaaa çüş :)
Tayfun.O
20-03-2017, 21:53
Anahtarı bıraksan kurtarmıyor sigortayı :D
Altın la mı kapladın abi :D
GokhanRS
21-03-2017, 09:12
Anahtarı bıraksan kurtarmıyor sigortayı :D
Altın la mı kapladın abi :D
ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler :)
elektrikli bisiklet varken motor mu alınır :D
Sigorta fiyatları düştü diye birşey duydum bugun dogrumudur?
ProdriveSTI
07-04-2017, 13:12
Hayır herhangi düşme mevcut değil.
Hayır herhangi düşme mevcut değil.
teşekkürler
barakuda26
11-04-2017, 07:53
Düzenleme geldi, ekranlara yansımasını bekliyoruz bugun yarın yansıyacak büyük ihtimalle.. Ne gibi bi yansıma olucak gerçeğe merakla beklemedeyiz :)
Sigorta priminde ortalama yüzde 20 indirim meydana getiren yeni düzenleme ile İstanbul’da iyi sürücülere 470, kötü sürücülere 2 bin 138 lira tavan geldi.
Trafik sigortasında tavan fiyat belli oldu. Buna göre, sigortacılar, trafiğe ilk kez çıkacak otomobiller için (4. basamak) 807 liradan fazla prim alamayacak. Hiç hasarı olmayan sürücüler için (7. basamak) bu fiyat 443 liraya düşerken, az hasarlı sürücülerden (6. ve 5. basamak) 564 lira ile 686 liradan fazla prim alınamayacak.
Hasarlı sürücüler için tavan fiyatlar ise şöyle oldu: Çok hasarlı (1.basamak) 2.017 lira, 2. basamak 1.614 lira, 3. basamak 1.210 lira. Yeni düzenlemede şehirlerarası fiyat farkları da olacak. İstanbul’da 4. basamakta olan bir sürücü 855 lira öderken; Ankara, Kocaeli, Bursa’da 831 lira ödeyecek. Böylece otomobillerde İstanbul için en düşük prim 470 lira, en yüksek prim 2.138 lira; Ankara içinse en düşük prim, 457 lira, en yüksek prim 2.078 lira olacak. Tavan fiyat uygulaması 2017’nin sonuna kadar sürecek ve mayıs ayının başında itibaren fiyatlar her ay yüzde 1 artacak. Hazine’nin yayımladığı genelgeye göre geçmişe yönelik prim iadesi yapılmayacak. Tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 itibariyle başlayacak.
bold kısım nedır :)
Yine skcez sıkıntı yok diyolla
Sigorta priminde ortalama yüzde 20 indirim meydana getiren yeni düzenleme ile İstanbul’da iyi sürücülere 470, kötü sürücülere 2 bin 138 lira tavan geldi.
Trafik sigortasında tavan fiyat belli oldu. Buna göre, sigortacılar, trafiğe ilk kez çıkacak otomobiller için (4. basamak) 807 liradan fazla prim alamayacak. Hiç hasarı olmayan sürücüler için (7. basamak) bu fiyat 443 liraya düşerken, az hasarlı sürücülerden (6. ve 5. basamak) 564 lira ile 686 liradan fazla prim alınamayacak.
Hasarlı sürücüler için tavan fiyatlar ise şöyle oldu: Çok hasarlı (1.basamak) 2.017 lira, 2. basamak 1.614 lira, 3. basamak 1.210 lira. Yeni düzenlemede şehirlerarası fiyat farkları da olacak. İstanbul’da 4. basamakta olan bir sürücü 855 lira öderken; Ankara, Kocaeli, Bursa’da 831 lira ödeyecek. Böylece otomobillerde İstanbul için en düşük prim 470 lira, en yüksek prim 2.138 lira; Ankara içinse en düşük prim, 457 lira, en yüksek prim 2.078 lira olacak. Tavan fiyat uygulaması 2017’nin sonuna kadar sürecek ve mayıs ayının başında itibaren fiyatlar her ay yüzde 1 artacak. Hazine’nin yayımladığı genelgeye göre geçmişe yönelik prim iadesi yapılmayacak. Tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 itibariyle başlayacak.
bold kısım nedır :)
Olayın detayı bu linkte
http://www.tsb.org.tr/images/Documents/2017-1%20Genrlgr.pdf
Ben kısaca açılayayım, 4. basamaktan fiyatlanan bir poliçenin azami (minimum / en düşük) tutarı mayıs 2017 için 807 TL olacak diyor.
Örn. aralık ayında sen 4. basamaktaki bir poliçeyi en düşük 865.11 TL ye kesebilirsin diyor. (Tebliğin devamındaki indirim oranları dikkate alınmadı)
http://i.hizliresim.com/8MXgQa.jpg (http://hizliresim.com/8MXgQa)
7. Basamak ve 1. basamak için de bir poliçeyi örneklendirelim.
http://i.hizliresim.com/LyGagj.jpg (http://hizliresim.com/LyGagj)
Umarım faydalı olur. Konuyla ilgili olanlar aşağıdaki linki tıklasın.
http://www.tsb.org.tr/images/Documents/2017-1%20Genrlgr.pdf
çok güzel tablo olmuş böylelikle sigorta şirketlerinin dolandırıcılığı ortaya çıkıyor bindirim %150 oluyor indirim %45 :) süper mantık.
turkerrr
11-04-2017, 09:05
çok güzel tablo olmuş böylelikle sigorta şirketlerinin dolandırıcılığı ortaya çıkıyor bindirim %150 oluyor indirim %45 :) süper mantık.
En çok dolandırılan ama adı dolandırıcı olan sektör ne yazık ki.
En çok dolandırılan ama adı dolandırıcı olan sektör ne yazık ki.
Ben dolandırmıyorum ama başkaları dolandırdığı için beni dolandırma hakkına mı sahip. Kanun vs. var gitsin dolandıranı yakalasın.
Bir arkadaşımda leon fr bende leon sw kasko değerleri aynı ve aynı zamanlarda sigorta yaptırmaya kalktık aramızda 2 yaş var. Arkadaşım 2 sene önce 1000TL 1 sene önce 5000TL aldı kaskodan. Sonuç bana çıkan kasko ücreti ondan %30 pahalıydı ki ben hiç hasar almıyorum.
turkerrr
11-04-2017, 09:27
Ben dolandırmıyorum ama başkaları dolandırdığı için beni dolandırma hakkına mı sahip. Kanun vs. var gitsin dolandıranı yakalasın.
Bir arkadaşımda leon fr bende leon sw kasko değerleri aynı ve aynı zamanlarda sigorta yaptırmaya kalktık aramızda 2 yaş var. Arkadaşım 2 sene önce 1000TL 1 sene önce 5000TL aldı kaskodan. Sonuç bana çıkan kasko ücreti ondan %30 pahalıydı ki ben hiç hasar almıyorum.
Sigorta primleri hesaplanırken birçok değişken göz önüne alınıyor, herkese aynı veya yakın fiyatlar çıkacak diye birşey yok.
Trafik sigortası içerdiği teminatlar sebebi ile 200 liraya yapılacak bir poliçe değil bence fiyatlar çokta abartı değil.
chevelle
11-04-2017, 09:36
Bence fiyatlar gayet abartılı. sigorta şirketinden kim haksız yere para alıyorsa firmalar onların peşine düşsün bir zahmet. Zararını suçsuz insanlardan çıkarmasın. İyi avukatlar tutsun, iyi eksperler tutsun, kimse haksız yere para alamasın sigortadan. Onlara maaş vermek zor geliyor diye fiyat farkını bize kilitlemek zorunda değil. Önümüzdeki ay sigortam bitiyor, ne kadar çıkacak bakalım. Ruhsat yanımda değil tam rakamı hatırlamıyorum ama geçen sene mayıs ayında bir önceki seneye göre tam iki katı sigorta ödedim. Kazam yok. Kazayı geçtim o sene boyunca trafik cezası bile yok arabanın.
Babamın da 96 model astra gsi aracı var, geçen yıl 1300 küsür sigorta çıktı. Bu sene ne çıkacak bakalım. Sadece bu sene süresince değil, hayatı boyunca tek kazası yok. Yaşı 60 diye yüksek geliyor sanırım, fakat bu da saçma. Yaşı 60 olsa bile 35 yaşından adamdan daha az risk teşkil ediyo, sıfır kaza geçmişi var sonuçta.
Mikrop_Ali
11-04-2017, 10:25
yarın sigortam bitiyor son 2-3 haftadır fiyatlara bakıyorum en düşük 666 tl cıkıyor 6. basamak hasarsızlıgım mevcut bakalım yarın ne kadar cıkacak yazarım buraya :)
Tamamen referandum odaklı geçici bir göz boyama.
zaten yıl sonuna kadar geçerli. Ben ocak ayında sigorta yaptırmışım eski fiyatta yenilemem 2018 ocakta. dolayısı ile yararlanamıyorum. zaten aydan aya zam da gelecek hiç bir şey değişmeyecek.
ama devletimiz konuya el attı sigorta fiyatları da düştü diye reklamlerını çok duyarız sokak ağzında.
Sigorta primleri hesaplanırken birçok değişken göz önüne alınıyor, herkese aynı veya yakın fiyatlar çıkacak diye birşey yok.
Trafik sigortası içerdiği teminatlar sebebi ile 200 liraya yapılacak bir poliçe değil bence fiyatlar çokta abartı değil.
cevap bu mu yani arkadaşım özel sektörde çalışıyor ben eczacıyım daha ne lazım söyleyeyim adam sürekli hasar alıyor ama gene benden ucuza yaptırabiliyor ... Bu iş dolandırıcılıktan başka bir şey değil.
Bakın ben trafik sigortası pahalı demedim bana çok pahalıya yapılıyor dedim, gitsin çarpışan otolardan para alsın neden 2000TL üst limit var daha fazla olsun kurunun yanında yaş yanmasın sürekli kaza yapan 10.000 ödesin gerekirse 50.000TL ödesin. Milletin canını yakacağına araba kullanmasın.
Geçen hafta arabama arkadan bir firma arabası çarptı çarpan araba daha 500km'deydi (çamurluk far tampon hasarı vardı) adamın umrunda değil bıraktı aracı servise yedek aracını aldı missss benim ise hala tamponumda çizikler duruyor çünkü ben gitsem yedek araç talep etsem önce eksper gelicek tespit yapıcak süre belli olucak sonra yedek araca onay gelicek araba hazırlanıcak bla bla bla Gitsin sigortalar bu arabalara çöksün.
snan1910
11-04-2017, 12:23
Ezbere konuşmak hata olur, en çok duyulan konular bunlar arkadaşım 300tl ye yaptırdı benım ki niye 500tl. elbette bir sebebi vardır. hasarsızlık oranı, ikametgah, plaka vsvs .
Bu uygulama gelince neler olacak zaman gösterir, bekleyip göreceğiz
640a yaptırmıştım, bu sistemle 460oluyor ilden dolayı, kasıma kadar yaklaşık 500 olur, bunlar azami tutarlar, bakalım rekabet olacak mı
turkerrr
11-04-2017, 12:48
cevap bu mu yani arkadaşım özel sektörde çalışıyor ben eczacıyım daha ne lazım söyleyeyim adam sürekli hasar alıyor ama gene benden ucuza yaptırabiliyor ... Bu iş dolandırıcılıktan başka bir şey değil.
Bakın ben trafik sigortası pahalı demedim bana çok pahalıya yapılıyor dedim, gitsin çarpışan otolardan para alsın neden 2000TL üst limit var daha fazla olsun kurunun yanında yaş yanmasın sürekli kaza yapan 10.000 ödesin gerekirse 50.000TL ödesin. Milletin canını yakacağına araba kullanmasın.
Geçen hafta arabama arkadan bir firma arabası çarptı çarpan araba daha 500km'deydi (çamurluk far tampon hasarı vardı) adamın umrunda değil bıraktı aracı servise yedek aracını aldı missss benim ise hala tamponumda çizikler duruyor çünkü ben gitsem yedek araç talep etsem önce eksper gelicek tespit yapıcak süre belli olucak sonra yedek araca onay gelicek araba hazırlanıcak bla bla bla Gitsin sigortalar bu arabalara çöksün.
Başka bir cevabı yok malesef, sigorta şirketleri sizin TC yi kaydetmiş onu dolandıralım pahalı çıkaralım mı diyorlar ?
Sigorta şirketine göre değişkenlik göstermek ile beraber sadece araç tipi bile %30 oynatabilir. Kasko fiyatı çalışırken otomatik vites Focus'un manuel olanından 150 TL daha ucuz çıktığına şahit oluyorum. Aynı durum SW leon ile FR leon arasında da olabilir.
büyük ihtimal ib.e reasürans şirketleri benim t.c yi kaydetmiş ne diyim haklısın diyim böyle devam etsinler sürekli hasar alan kişiden daha az prim almaya, çok mantıklı.
GokhanRS
11-04-2017, 16:14
büyük ihtimal ib.e reasürans şirketleri benim t.c yi kaydetmiş ne diyim haklısın diyim böyle devam etsinler sürekli hasar alan kişiden daha az prim almaya, çok mantıklı.
suç sigorta şirketlerinde olmadığına adım gibi eminim abi. örneğin ben sigorta yıllık vergi muayene + uluslar arası sigorta geçerlilik belgesi dahil 150 euro ödüyorum. yani 600 tl filan. bunun içinde sigorta en fazla 80-100 tl.
neden biliyor musun?
1) Altımdaki araba 8bin tl (türkiyede 30 35bin tl)
2) trafik kazam hiç yok
3) ülke genelinde trafik kazası türkiyeye kıyasla yaklaşık %95 daha az
4) vergiler az
yani anlayacağın türkiyedeki kasko şirketi burada da var. aynı firma burda 80tl ye trafik sigortası yapıyorken sence neden türkiyede 1000 tlye yapmak istesin? herşeyin bir sebebi var. dediğim gibi arabalar pahalı, pert etsen aynı araba için sana vereceği 35 bin tl, burdaki firmanın bana vereceği 2500 euro.
benim kaza yapma ihtimalim %2 oranlarında geziyor, senin kaza yapma ihtimalin kim bilir ne oranlarda (senden dolayı değil yaşadığın ülkenin trafik ahlakından dolayı)
ben bu yüzden hiç sigorta şirketlerinin suçu olduğunu düşünmüyor. axa orda da var burda da var. generale societte burda da var türkiyede de var. türkiyede üst limit var, sırbistanda limit yok yinede 80-150 tl ye trafik sigortası yapılıyor.
Ben bir aksilik olmazsa yarın araba alıcam
Son durum nedir yazarım beyler
807 tl diyorlar en kötü görecez :)
Alper D.
11-04-2017, 21:35
Sanirim kişinin her yeni aldigi veya sahibi olduğu arac icin basamaklar degisken kişi ye değil araca bakiyor degilmi bugüne kadar hic basamak olayina dikkat etmemistim de simdi baktim 2 aracım 4 te digeri 5 te sürücü degil arac bazinda dikkate aliniyor o zaman sanirim.
Year One
11-04-2017, 22:10
ilk kez araç alacak olan kişilerde 4. basamaktan mı girecek acaba ?
ilk kez araç alacak olan kişilerde 4. basamaktan mı girecek acaba ?
Evet 4. basamak.
Year One
11-04-2017, 22:19
Evet 4. basamak.
teşekkür ederim. geçen hafta eşime mk6 fiesta dizel aldım yakın arkadaşımdan. 1500 civarı çıkar dediler sigorta için o yüzden satışı daha almadık. kendi üzerime de araç olduğu için indirimli olmayacak... eğer max 800 gibi çıkacaksa direkt eşimin üzerine alayım aradan çıksın.
teşekkür ederim. geçen hafta eşime mk6 fiesta dizel aldım yakın arkadaşımdan. 1500 civarı çıkar dediler sigorta için o yüzden satışı daha almadık. kendi üzerime de araç olduğu için indirimli olmayacak... eğer max 800 gibi çıkacaksa direkt eşimin üzerine alayım aradan çıksın.
Gene acenteye danışın derim. Aradaki sigortasız geçen zaman için bir fark yansıması olur mu öğrenmek gerek
Year One
11-04-2017, 22:29
Gene acenteye danışın derim. Aradaki sigortasız geçen zaman için bir fark yansıması olur mu öğrenmek gerek
aracın sigortası devam ediyor daha alalı 10 gün oldu arkadaş iptal ettirmedi kısaca sigortayı. ben yarın bi görüşeyim bakalım ne çıkacak. en azından 1500 çıkmaz diye tahmin ediyorum... 1000 bile olsa razıyım :)
ProdriveSTI
11-04-2017, 22:36
Bakalım yarın ne olacak.Trafik teklifleri için pm atmanız yeterlidir.
3 gün önce sigorta yaptırdım bugün fiyatlar düştü diyorlar bizim bundan faydalanma şansımız yok mu ?
3 gün önce sigorta yaptırdım bugün fiyatlar düştü diyorlar bizim bundan faydalanma şansımız yok mu ?
Geçmiş olsun malesef
Eğer çok uçuksa babanıza ananıza satış yapılıp sigorta yeniden kesilir o da arada ki farka değerse tabi ki de
1 ay içinde tekrar poliçe kesip tramerden mükkerer diye ilkini iptal edebiliyorsun. Araç satın alındığında böyle ama yenilemede varmı bilmiyorum.
ScarpRex
12-04-2017, 08:12
Yeni şekilde fiyat alan var mı ? bana 2k çıkmıştı şimdi ne çıkıcak acaba ?
ProdriveSTI
12-04-2017, 08:26
Fiyatlar düştü ama sistemler tam olarak açılmadı.
Axa,allianz,sompo,ergo ekranları sıkıntılı.Şuan gördüğüm allianz,ergo ve birçok şirket taksit seçeneğini kaldırmış.
ScarpRex
12-04-2017, 08:28
Fiyatlar düştü ama sistemler tam olarak açılmadı.
Axa,allianz,sompo,ergo ekranları sıkıntılı.Şuan gördüğüm allianz,ergo ve birçok şirket taksit seçeneğini kaldırmış.
300-500 liralar hayal zatende 800 900 le kurtarırmıyız acaba diyorum :D
ProdriveSTI
12-04-2017, 08:32
300-500 liralar hayal zatende 800 900 le kurtarırmıyız acaba diyorum :D
Kurtarırsın merak etme :)
kaaaardeşim benim :) bize piyango vurdu mu ?
ben pek inanmıyorum bu indirimee adı indirim icraata geldimi bindirin :)
ScarpRex
12-04-2017, 08:54
Kurtarırsın merak etme :)
Ehliyete yazılı 2 kaza var bende 2016 dan araçlar benim üstüme değil ama adım geçiyor kazalarda o yüzden yüksek çıkar muhtemelen bana.
ProdriveSTI
12-04-2017, 09:05
kaaaardeşim benim :) bize piyango vurdu mu ?
Malesef abi geçmişe dönük işlem yapılamıyor.Mükerrer poliçe kesip öncesini iptal etme vardı,şuan oda kalktı. :D
1 ay içinde tekrar poliçe kesip tramerden mükkerer diye ilkini iptal edebiliyorsun. Araç satın alındığında böyle ama yenilemede varmı bilmiyorum.
Bundan eminmisiniz? bende yeni araç aldım. Böyle bir yol izleyebilirmiyim?
Bundan eminmisiniz? bende yeni araç aldım. Böyle bir yol izleyebilirmiyim?
Birazdan sigortacımla görüşücem bende aynı durumdayım umarım vardır böyle birşey.
Trafik fiyatları düşmüş. 10 gün önce 2000 tl rakam aldığım araç bu sabah 1200 tl idi.
geçmişe dönük işlemi kapatmışlar ama :D
Şimdi görüştüm yeni gelen sistemle beraber poliçe iptali sadece devir veya vefat durumunda olacakmış.
Henüz poliçe kesemediklerini sistemlerin sıkıntılı olduğunu söylüyorlar.
araç eşimin adına 120 tl ye kendime satarım o zmn... Keyifleri bilir...
tsb sitesinden online teklif aldım. En düşük 399 çıktı. Teklifler genelde 400-450 bandında. Önümüzdeki ayda yenilerken aynı civarlarda çıkarsa oh ne ala :)
ScarpRex
12-04-2017, 10:13
Bana fiyat çalışabilecek varsa mesaj atsın lütfen
tsb sitesinden online teklif aldım. En düşük 399 çıktı. Teklifler genelde 400-450 bandında. Önümüzdeki ayda yenilerken aynı civarlarda çıkarsa oh ne ala :)
Siteye girdim ama sorgulama yapılacak yeri bulamadım
Link paylaşırmısın lütfen
Siteye girdim ama sorgulama yapılacak yeri bulamadım
Link paylaşırmısın lütfen
tsb yanlış yazmışım. sbm olacaktı.
https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm
Sbm sadece son 30gün teklif veriyor artık
Sbm sadece son 30gün teklif veriyor artık
Aynen, önceden yeni kesilen aracıma da, süresi dolmasına 90 gün olan aracıma da teklif almıştım. Şimdi vermiyor
Şansa bak 2 gün sonra kasko sigorta yenilemem var. Sbm'den kontrol ettim geçen seneye oranla fiyatlar 300-400 aşağı inmiş.
Rockford
12-04-2017, 12:37
baktılar fiyat bizden alınana göre çok düşük cıkarsa al sat yapıp alıcaz farkı ellerinden hemen son 30gün kuralı koymuş çakallar.
bu site çıktığında insanlar burdan kontrol edip istedikleri zaman daha uygun rakamlarla sigortalarını yaptırabilecekler dememişlermiydi?
Dün teklif almıştım bugün yeni çıkanlar ile kontrol ederim diyordum. 4-5 ay sonra ben yaptıracağım da 1 hafta önce fahiş fiyattan yapanların günahı ne. Bunu birde siyaset malzemesi yaparak günlerce sürmanşetten yayın yaptılar müthiş indirim diye !!
ScarpRex
12-04-2017, 14:01
800 lira çıktı bana 2000 lira nere 800 lira nere iyi denk geldi
Sigorta yaptıralı 1 ay olmadı. 4 basamak falanım. 1100 liraya yaptırdım. İptal edip tekrar yaptırabiliyor muyuz. ?
tablodan kabaca bakabilirsiniz :)
http://i.hizliresim.com/QaynJG.jpg
iptal edilemiyor. Noter ücretini göze alıp satış yapmanız gerekmekte.
free-hifi
12-04-2017, 17:20
Bu hükümet sizin için daha ne yapsın :))
Seçim den önce yapın sonra kızıp eski fiyatlara dönebilir.
YTD.
gemsazr9
12-04-2017, 18:16
bu yeni sistem bugün 1000 ytl ye yaptırdık izmir plaka idi aracı noterde alırken plka değişikliği istiyoruz dedik edirne olacak sizce plaka değişiklği fark eder mi ?boşuna mı oldu sigorta az tutsun diye istedik . bize çok geldi 6000 araba 1000 sigorta
S.Özeren
12-04-2017, 18:40
510 TL yaptırmıştım 435 e inmiş araç 20 plaka
barakuda26
12-04-2017, 18:42
Çoğu şirket taksitlendirme olayını kaldırdı, yarısına yakınıda şuan trafik poliçesi kesmiyor kısıtladılar ekranları. Bir hafta on güne kadar düzene girer. Seviniyoruz fiyatlar indi diye ama bu yasa bu yıl sonuna kadar geçerli. 2018 yılında öncekinden çok farklı fiyatlarla karşılaşabiliriz. Şirketler 2017 sonuna kadar olan zararını seneye çıkartıcak yine araç sahiplerinden..
E21hamza
12-04-2017, 19:13
430 lira çıktı bize de. 2 hafta var sigortanın bitmesine, geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 600 küsür lira ödemiştik aynı arabaya.
Gecen sene ucuk rakam 900 cikti bu sene hasarsizlik indirimi ile 1200tl gecen hafta fiyat aldim bgn 296tl ye sigorta kestirdim :)
Acentalar bugun ne sigorta kesti belli degil :)
Bu fiyatlar ömür boyu olmayacak. Sadece halkın biraz gönlünü alma itemleri. Büyük şirketlerin hiç biri taksit yapmıyor. Çoğunda hala sistem sorunu var ya da trafik kesmemek için. Çünkü trafik hasarları kaskodan daha fazla bu da şirketlerin işine gelmiyor. Kaskosu olan adam daha temkinli kullanıyor ama trafikte öyle değil. Bugün yaklaşık 15 tane Groupama kestim kendi şirketimden. 6 aydır bu işi yapıyorum ilk defa bugün trafik kestim :D
670 tl fiyat aldım bugün geçen sene 1.170 tl kesilen araç için
Ne dersiniz daha altı çıkar mı yaptırmadım
İlk gün diye sigorta şirketleri ekranları gidikmiş
Bir şirketten aldım sadece
barakuda26
12-04-2017, 21:24
670 tl fiyat aldım bugün geçen sene 1.170 tl kesilen araç için
Ne dersiniz daha altı çıkar mı yaptırmadım
İlk gün diye sigorta şirketleri ekranları gidikmiş
Bir şirketten aldım sadece
şirketlerin hepsi aynı fiyatlandırmayı yapıyor zaten, daha aşağısı çıkmaz sanmam. doğa, bereket dışında mapfre anadolu ray poliçe kesiyor onlardan yaptırabilirsiniz
Geçen sene 1610 tl ödedim 48 plaka için,20 gün sonra yenilicem poliçeyi şuan 625 lira çıktı en düşük,1000 lira az ödicem diye sevinsem mi 1000 lirayı haram mı etsem bilemedim,demek ki isteyince bu fiyatlarada sigorta yapılabiliyormuş yazıklar olsun..
şirketlerin hepsi aynı fiyatlandırmayı yapıyor zaten, daha aşağısı çıkmaz sanmam. doğa, bereket dışında mapfre anadolu ray poliçe kesiyor onlardan yaptırabilirsiniz
Bu fiyat doğa fiyatı
Ben bir ara teklif sorgulaması yapabildim
Şimdi vermiyor sigortacım bu rakamlar imkansız diyor
http://i.hizliresim.com/V0BjoP.png
barakuda26
12-04-2017, 21:46
Bu fiyat doğa fiyatı
devlet güvencesinde olmayan bi şirket doğa şuan diğer şirletlerden 20 30 tl aşağıda fiyat veriyor, uygulama yeni düzenleme yapıyor her şirketin ekranı açılıcak, trafik ekranlarını kapatma gibi bi durum yok hazine bunuda yasaklamış çünkü mecbur vericek hepsi fiyat ve poliçe kesmek zorunda bıraktı hazine uygularlarsa tabi :)
araçla trafiğe çıkmıyorsanız 1 2 gün sonra tekrar bi fiyat alabilirsiniz oturur o zamana ekran fiyatlandırmaları
İbrahim33
12-04-2017, 22:05
Sistem açık saat 6 da kestirdim ben bir araç için.
Bu arada evt yazmayi unuttum, trafikte sigorta kalkti densi tek cekim yapildi
turkerrr
13-04-2017, 09:00
Bu fiyat doğa fiyatı
Ethica var bende bilgileri pm atarsan bakarım fiyat doğru mu diye.
gemsazr9
13-04-2017, 11:57
4 . araca indirim olmuyor mu 1050 tuttu arkadaşın hasarı yok 1972 li kazası yok hiç bir araçta bu nasıl işti
S.Özeren
13-04-2017, 13:03
Taksit olayı çok sorun değil bence, internet bankacılığında veya nakit avans ile vatandaş çözüm üretir
fatihcakin
17-04-2017, 23:26
1 ay önce 98 model 17 bin tl değerindeki aracıma 1680tl ye sigorta yaptırmıştım yaş 24 indirim %00
ve bugün aracın satışını babamın üstüne yaptım (yaş 56)ve çıkan fiyat 565TL.
fatihcakin
17-04-2017, 23:27
Ayrıca doğa sigortanın çekici hizmeti mevcut yazmayı unuttum,
yeni uygulama ile trafikte tüm şirketler aynı fiyatı veriyor. daha önceki gibi tüm şirketlerden fiyat almanıza gerek kalmadı ancak trafik sigortasında taksit şimdilik yapılmıyor. kart ile tek çekim yada peşin ödeme nakit alıyoruz.
turkerrr
18-04-2017, 10:29
yeni uygulama ile trafikte tüm şirketler aynı fiyatı veriyor. daha önceki gibi tüm şirketlerden fiyat almanıza gerek kalmadı ancak trafik sigortasında taksit şimdilik yapılmıyor. kart ile tek çekim yada peşin ödeme nakit alıyoruz.
Göksel Ethica ve Doğa taksit yapıyor.
Göksel Ethica ve Doğa taksit yapıyor.
evet doğru ancak bizde yok acentelikleri :)
snan1910
18-04-2017, 13:42
Çoğu şirket fiyat veriyor fakat poliçe onaylamıyor, doğa da 20 yaş altı araçlar için taksit var, yol yardımı sadece kaza durumunda geçerli arıza durumunda yol yardımdan yararlanamıyorsunuz.
Halk , Anadolu, Hdı , Ray taksidi kaldırdı, Doğa ne kadar dayanacak bakalım
MApfre-Türk nippon cayır cayır taksitli trafik yapıyorum. Çoğu büyük şirket bilerek onaylamıyor yetkiye düşürüyor.
barakuda26
18-04-2017, 14:32
direniyo şirketler bakalım ne zamana kadar direnicekler..
snan1910
18-04-2017, 17:06
Acenteler sizlerde durum nedir? :) Mali yönden nasıl öngörüyorsunuz geleceğinizi
Bu yapılan düzenleme sonrası acentelerin kar marjlarımı değişti ?
Yani eskiden 1000 e yaptığın sigortadan 100 alıyordun şimdi 600 e yapıp 50 mi alıyorsun. Böyle bir durum mu var ?
turkerrr
18-04-2017, 17:47
Acenteler sizlerde durum nedir? :) Mali yönden nasıl öngörüyorsunuz geleceğinizi
Kendi açımdan bir problem görmüyorum hatta daha iyi olacak. Trafiğe dayalı üretim yapan bakkal işi acentelerin geleceği parlak değil.
barakuda26
18-04-2017, 21:11
önemli miktarda acente eğer şirketler ekranları açmaz bu şekilde devam eder ise, yıl sonunu görmesi zor gibi , trafik dışı ağırlık veren şirketleri çok etkilemez ama üretiminin ortalama %70i trafik olan çok acente var hatta yarısından fazlası öyledir türkiye de. insanlar sigortayı sadece araba sigortası kaskosu olarak biliyor başka sigortaya ihtiyaçları olsa bile zorda kalmadıkça gerek duymuyor kimse nasılsa bişey olmaz mantığıyla. kar oranı çok yüksek değil ne öldürür ne güldürür seviyelerinde trafik branşında.
Zaten herkes her işi yapıyor diye bir esprisi kalmadı hiçbir sektörün
Güçlü olan kalsın halk bezdi artık mikilmekten
Yeter da artık bu rakamlar bile çok
300 liraya 2015 de sıfır bmw kestirmiştim
Sürekli kaza yapanlara 5.000 tl yapsınlar
Araba kullanmasınlar
Kazasızlar neden bedel ödesin bunlardan sebeb
snan1910
18-04-2017, 22:55
12 si itibariyle acentelerin trafik komisyonları aşağı çekildi eskisine göre çok az kazanıyorlar, sadece trafik çalışan acenteler çok yaşayamaz bu şekilde. Trafik sigortası, sigortacılık sektöründe çok büyük para girişi tüm sektörü derinden etkilemesi normaldir.
Benim aldığım bilgilere göre sadece acenteler değil sigorta şirketlerini de sıkıntılı dönemler yaşayabilir, bu 1 nisan 12 nisan arası beklemeyi de büyük şirketlerin birleşip başbakan'a mektup vermesinden dolayı olduğunu duydum. İptal - iadeyi bu şekilde kaldırmışlar, piyasanın bu kadar kötü olduğu bir dönemde birde üzerine bu tarz bir fiyatlandırma olunca sigortacılık sektöründe işler çok karışacak gibi gözüküyor.
Ben devletin yerinde olsam
Ziraat sigorta dışında trafik sigortası yetkisi verdirmem
Tek firma tek fiyat
Diğerleri kasko için popo yırtsın
Millet kaza yapıyor çıkma parçalarla araç toplatıyorlar
Sonrada biz şikayetçiyiz sigortalar birliği olarak :P
turkerrr
19-04-2017, 09:14
Tek firma tek fiyat
Kasko istisnalar dışında çıkma parça yollamaz, o iş trafik sigortasında var. Trafik sigortası için herkes kendi sigortasından zararını alsın sonra şirketler birbirine rücu etsin diye düzenleme talebinde bulunuldu fakat küçük şirketler anlaşmaya yanaşmadılar. Eğer uygulamaya geçilse idi yan sanayi ve çıkma parça işi rafa kalkardı.
Tek firma tek fiyat
Bir de ilginç yanı çıkma, yan sanayi parçalarla araba tamiratına izin verilmesine rağmen benim ilk aracımdan 3. aracıma hiç kazasız olmama rağmen 3 katı prim ödemeye başlamam. 560 nereee 1700 nere? :D
ya devlet para koparmayı seviyor milletten
en azından bütün paramızı alır yerler bir güzel
kaç milyon araç var ortalaması 700 tl den bir çarpın mehmet şimşek bu yazımı görürse asıl battı şirketler :D:D:D
2 aracın sigortasına 1 maaş veriyorum. Bunlar sadece sigorta, diğer masrafları hiç hesaba katmıyorum. Arabaya yol verme vakti geldi sanırım. :D
Kaskolarda ölücü anahtar teslim fiyat alıp yaptırıyorlar işine gelen yere. Hep kendi paraları cebinde kalsın. Bencese tek firma üzerinden kesilsin trafik sigortaları daha mantıklı.
Her dayatmaya ses çıkarmayıp kabul eden bir millette tek merkezden hele hele ziraat bankası 'ından tekel olarak poliçe kestirmeye kalkarsak şu günlerimizi ararız. Özel sektör rekabeti olması her zaman iyidir.