Orijinalini görmek için tıklayınız : Koray Karaman - 1000 TL için karakterinden vazgeçti (Dolandırıcılık hikayesi)
Benim aileme laf edilmesi bana laf edilmesinden cok daha gucume gider ozellikle anneye laf getirmek nasil bir terbiye anlamiyorum gercekten. Insanin kendi yaptigi hatalardan dogan bir seye ailesine laf gelmesi cok utanc duyulacak bir olay simdi empati yapmaya calisiyorum da gercekten cok utanirdim benim kapima biri dayansa 1000 lira icin aileme hic bilmedigim insanlar bir ton laf etse. Hadi baskalari umrunda degilse bile insanin ailesi gozunde dustugu durum icler acisi olmasi gerek.
Ama ailesinin davranisinda da savunulacak bir taraf goremiyorum. Ister resit ister degil senin cocugunsa senin cocugun yaptiklarinin sorumlulugunu almalisin. Yakin arkadasimin evine hirsiz girdi evden tv saat para caldi vs biz takip ettik bulduk vs cocuk zaten hirsiz olunca ailesine gittik kapilarina anlattik durumlari olay buyumeden cozulsun diye babasi hic orali bile olmadi hallederiz ederiz derken hirsizin abisi allahtan adam cikti da olay buyumeden kapandi. Is ailede bitiyor acikcasi iclerinden zaten adam gibi biri ciksa demek ki bu is orada cozulurdu.
SULTANOGLU
07-02-2016, 12:24
1000 tl lan.
15-16 yaşlarındayken bilgisayarcıya 40 lira borcum kalmış unutmuşum adama da zamanında babamın dükkanını tarif etmişim muhabbet arasında.. Adam babamın dükkana gidip oğlunun 40 lira borcu var gelmiyor 3 ay oldu demiş haliyle parasını almış gitmiş..
Para miktarı için falan değil borç sebebiyle birisini dükkanına kadar geldiği için yedim tokatı..
Aile Terbiyesi çok önemli..
Bu iş güzel yoldan çözülmeyecek belli Allah sabır versin sana dostum..
alperaslann
07-02-2016, 12:42
Ben 25 kuruş için dayak yemiştim :)
omrasm01
07-02-2016, 12:44
Bende 11-12 yaşlarında mahallenin bakkalına 9-10 Tl borc yapmıştım ailem öğrenince baya tantana olmuştu evde iyikide olmuş o günden beri Bana borcu olan cok ama allahtan kimseye borcum yok :) Borc demişken bende peşine düşeyim alacaklarımın :)
aykutsafakyaman
07-02-2016, 12:46
Araba parcasindan sebep biri babamin evine gitse babam beni çok dover. Akillara zarar dover.
_muhaRRem
07-02-2016, 12:54
Ben. Bu paralardan dolayı şahsen kimsenin kapısına dayanmam. Babasına sormadımki malı alırken babasından talep edeyim . Benim muhattap olduğum kimse o kişiyle işimi çözerim ne gerekiyorsa onu yaparım ailenin huzurunu bozmaya hakkım yok . sonuçta bi mal var para ediyor elde sıfır yok.
LnchCntrl
07-02-2016, 12:54
bin liralık para taksam babam beni pablo escobarın serveti kadar döver
_muhaRRem
07-02-2016, 12:56
Adam karşı dava açsa deseki kapıma dayandı benden zorla para istedi ve birazda abarttsa kapıyı zorladı tehdit etti dese ??
Bu cocuk yine 1000 lira icin vazgeçmiş karakterinden Bursa k.sanayi esnafı arasinda 20 lira icin karakterinden vazgeçenler var gun gelcek hepsini ifşa edicem ama bakalim ne zaman
Bolkar1st
07-02-2016, 13:13
Yazık günah ya al geriye ürünü ver parasını konu kapansın Zararın kargo ücreti olsun git baska birine sat cooleri. Ne durumlara düşmüşüz ya. Allah yardımcınız olsun en doğrusunu yapmışsınız baskada bisey kalmamış yapilicak.
Benim gözümde kapıya dayanmak da doğru değil evet ama şöyle düşünün. Örnek veriyorum sokakta arabanız park halinde çocuğun biri top oynarken camını kırdı. Siz bunu polise deği gidip anne babasına şikayet edersiniz, zararınızı ailesinden istersiniz değil mi? Yada sokakta çocuklar kavga edince polise gidilmez, aileler görüşür. Konu sahibi de karşısındaki kişiyi reşit olarak değil çocuk olarak gördüğü için hala daha iyi niyetiyle davranmaya çalışıyor. Sicil bu, ömrün boyunca her yerde karşına çıkacak bir şey ki üstelik dolandırıcı sıfatı bu. Dava açılıp sonuçlandıktan sonra isterseler altındaki s3'ü hediye etsin bir şey ifade etmeyecek. Bunu burada konuyu okuyan herkes biliyor, konu sahibi de biliyor ama malı satan kişi bilmiyor, babası belki biliyordur diye gitmişler, o da bilmiyormuş. Bundan sonra yapılacak bir şey kalmadı bence konu sahibi ya dava açacak yada bela olacak. Kötü bir durum maalesef, her zaman olduğu gibi iyiler hep kaybediyor bu dünyada.
Kapısına kadar gitmen sorunu çözmen herşeye saygılıyım evet mağdursun ama annesine kartımı verdim lazım olur yazıp gülücük koymak hoş değil evladı ne olursa olsun bir kadın için böyle şeyler yazmak hoş değil bu yazını düzeltmeni rica ederim bu arada kimseyi tanımıyorum
Konu sahibi arkadaş uğraşa uğraşa kendini haksz duruma düşürecek. Karşındaki adam reşit, hak ve fiil ehliyeti tam. Bunun yanında ceza ehliyeti de tam. Ee avukata da vermişsin, daha niye böyle sonucu olmayacak hareketlerde bulunmanın mantığı nedir? Aile verilebilecek en normal cevabı vermiş bence.
Ben karşı tarafın avukatı olsam şu durumdan koz çıkarırım mesela.
Dediğim gibi bundan sonrasını avukata bırak ve bir müddet o parayı unut. Elbet geri dönecek ileri ki tarihte.
Hem avukatta güzel bir vekalet ücreti almasın mı şimdi :)
cagalazade
07-02-2016, 14:52
tarafları tanımam etmem, mağduriyet olmasa zaten bunca sayfa yazılmaz çizilmez amaaaa....
annesine kartımı verdim, üzerinde telefonum adresim yazıyor diyerek gülmek, mağdur olduğunu söyleyen arkadaşı o kadar küçültmüş ki... bu tavır, bu ima ya da adı her neyse bu iğrenç yazı gözden kaçmaması gereken bir detay bence.
mahkeme yoluna gitmişsin, süreç başlamış vs... evine gitmek hata mı değil mi kime göre neye göre tartışılır (ki bana göre anlamsız) fakat sırf karşı taraf veya arkadaşları okuyacak ve belki sinirlenip seninle temas kuracak diye (umarım yanılmıyorumdur da kısmen mantıklı bir dayanagı olur) o satırları yazıp, sana göre suçunun sadece "oğlunu korumak olan" bir anne için o satırları yazman seni BENİM gözümde iğrenç bir adam yapar.
he ben kim miyim? bu forumun müdavimi, seni ve karşı tarafı tanımayan ama üyesi olduğum platformu böyle çirkince kullandığın için seni eleştiren ve söylemlerimin sadece kendimi bağladığı bir adamım...
zaman çaldığım için özür dilerim millet
LnchCntrl
07-02-2016, 15:04
ben annesine kartım verdim cümlesinde o tarz bişe hissetmedim açıkçası.
yani isteyen beni bulabilir diye yazmış arkadaş. hakaret veya küçük düşürücü bi durum görmedim ben
kalipson
07-02-2016, 15:10
Bence de kötü hissettirecek bi durum değil. Ulaşabilirsin insanlar diye kart verilmiş.
evet arkadaslar herkese selamlar tekrardan . bır kac yoruma göz gezdirdim de duruma şöyle bir açıklık getireyim. ben zaten 1000 lırayı sildim . cok da önemli değil şu an benım için. benım adamın kapısına gıtme amacım bu cocuk nasıl benim canımı sıktı kendisinin de canı sıkılsın. ailesinin neler yaptıgından haberi olsun ister döver ister sövver beni ilgilendirmez. ben evini basmadım. anasına babasına kufurler hakaretler yagdırmadım. annesine babasına bilmem ne saygıda kusur ettiğimi düşünmüyorum. bir kaç yorum gördüm açıklıga kavussun diye de acıklamada bulunuyorum. evet bende bilirdim 1 araba arkadasımla gidip kapısına dayanalım annesine babasına huzursuzluk verelim , kendisini dövelim darp edelim bilmem ne ... eee nolacak sonra ? kim kazanacak ben mi :) yapmayın allah askına herseyın bır yerı zamanı var. bir kez daha söylüyorum. bu iş önce hukuki yolla çözülecek. benım gitmemde ki amaç cocuklarının nelerin pesınde oldugunu bilsinler. yola mı sokarlar yoksa bize ne mi derler beni hiç mi hiç ilgilendirmez. karşı tarafın avukatı nasıl benı suclayacak onu da merak ediyorum. gidip evini basmıs olsam, ailesine annesine vs rahatsızlık versem neyse. ben annesine kartvizitimi bile verdim :) neyse burayada bilgilendirmek için yazıyorum yanlıs anlasılmasın. arabasını aldıgım cocuk bile abi nolur bize de haber ver dedi gelişmeleri. kısaca ben maddi olarak maduriyeti kabullendim zaten. haaa öldürdü mü 1000 lira cok sukur ki kimseyi öldürmez sadece benim canım cok sıkıldı, işimi gücümü belki bıraktım bu işlerle ugrastım ( şurada gecırdıgım zaman bile bu konuya dahil olabilir ) koray karaman isimli şahsın da canı sıkılsın. ailesi cocugun neler yaptıgını , nasıl bir cakallık pesşinde oldugunu bilsin diye gittim. umarım mesajları okuyup cevap yazıyordur arkadaslarda yanlıs anlasılma olmaz. neyse kalın sağlıcakla ;)
tarafları tanımam etmem, mağduriyet olmasa zaten bunca sayfa yazılmaz çizilmez amaaaa....
annesine kartımı verdim, üzerinde telefonum adresim yazıyor diyerek gülmek, mağdur olduğunu söyleyen arkadaşı o kadar küçültmüş ki... bu tavır, bu ima ya da adı her neyse bu iğrenç yazı gözden kaçmaması gereken bir detay bence.
mahkeme yoluna gitmişsin, süreç başlamış vs... evine gitmek hata mı değil mi kime göre neye göre tartışılır (ki bana göre anlamsız) fakat sırf karşı taraf veya arkadaşları okuyacak ve belki sinirlenip seninle temas kuracak diye (umarım yanılmıyorumdur da kısmen mantıklı bir dayanagı olur) o satırları yazıp, sana göre suçunun sadece "oğlunu korumak olan" bir anne için o satırları yazman seni BENİM gözümde iğrenç bir adam yapar.
he ben kim miyim? bu forumun müdavimi, seni ve karşı tarafı tanımayan ama üyesi olduğum platformu böyle çirkince kullandığın için seni eleştiren ve söylemlerimin sadece kendimi bağladığı bir adamım...
zaman çaldığım için özür dilerim millet
değerli abicim... umarım son yazımı okumussundur. senın gibi düşünen baska arkadaslarda olabilir diye bir açıklık getireyim. kimse kusura bakmasın ama benim canımı sıkan en ufak olayı ( elimden geldiğince ) kimsenin yanına kar bırakmam.kimseninde bırakmayacagına inanmaktayım. o cocukda benım canımı sıkıp da kusura bakmasın evınde barkında huzurlu bır sekılde oturamaz. yası kucuk vs diye kalktık annesi veya babasıyla görüşelim cocuga nasihat mı verirler ne yaparlarsa diye gittik.he sunu da söyliyim. babasının adını vs öğrendim ancak telefonuna ulasamadıgım için adresi oldugu için evine kadar gittik. yoksa bende kendımı yorup oralarda gezme meraklısı değilimdir. . heee paramızı alsaydık da bu işin bonusu olurdu zaten. ben bayrampasadan araba almaya gittim. daha önceki postlarda da dedıgım gibi er yada geç yolum düşer istanbula görüşürüz diye. baktık işin rengi değişiyor .ADAMLIKTAN anlanmıyor oralarda . daha fazla diretmedik arabamıza bindik döndük geldik. sizin dusuncelerınze de saygı duymaktayım dogal olarak. umarım yanlıs bir dusunce varsa bir nebze olsun acıklama getırebılmısızdır. yorumunuz için ayrıca tesekkurler. saglıcakla kalın
ben annesine kartım verdim cümlesinde o tarz bişe hissetmedim açıkçası.
yani isteyen beni bulabilir diye yazmış arkadaş. hakaret veya küçük düşürücü bi durum görmedim ben
ofisimin adresinin bile oldugu kartvizitimi verdim. kimdir nedir bu vs demesinler diye . cok sukur ki anne babaya nasıl davranılagını bilen insanlardanız. kimsenin de şüphesi olmasın. zaten amacımız farklı olsaydı, farklı sekıllerde giderdik tahmin edebileceğiniz gibi. yorumunuza tesekkurler
Benim gözümde kapıya dayanmak da doğru değil evet ama şöyle düşünün. Örnek veriyorum sokakta arabanız park halinde çocuğun biri top oynarken camını kırdı. Siz bunu polise deği gidip anne babasına şikayet edersiniz, zararınızı ailesinden istersiniz değil mi? Yada sokakta çocuklar kavga edince polise gidilmez, aileler görüşür. Konu sahibi de karşısındaki kişiyi reşit olarak değil çocuk olarak gördüğü için hala daha iyi niyetiyle davranmaya çalışıyor. Sicil bu, ömrün boyunca her yerde karşına çıkacak bir şey ki üstelik dolandırıcı sıfatı bu. Dava açılıp sonuçlandıktan sonra isterseler altındaki s3'ü hediye etsin bir şey ifade etmeyecek. Bunu burada konuyu okuyan herkes biliyor, konu sahibi de biliyor ama malı satan kişi bilmiyor, babası belki biliyordur diye gitmişler, o da bilmiyormuş. Bundan sonra yapılacak bir şey kalmadı bence konu sahibi ya dava açacak yada bela olacak. Kötü bir durum maalesef, her zaman olduğu gibi iyiler hep kaybediyor bu dünyada.
değerli kardeşim ağzına saglık.... düşüncelerimi özetleyen bir yorumda bulunmussun. tekrar tesekkur ediyorum
Kapısına kadar gitmen sorunu çözmen herşeye saygılıyım evet mağdursun ama annesine kartımı verdim lazım olur yazıp gülücük koymak hoş değil evladı ne olursa olsun bir kadın için böyle şeyler yazmak hoş değil bu yazını düzeltmeni rica ederim bu arada kimseyi tanımıyorum
sanıyorum bir yanlıs anlasılma var. ben ne bu koray karaman isimli şahsın annesine ne de baska bir kişinin annesine saygısızlık yada kötü bir sıfat yakıstıracak hareket yapacak insan değilim. böyle biri olsaydım zaten farklı şekilde gider farklı şekilde çözmeye yeltenirdim. annesi evdeydi ve kimsiniz vs olunca çıkardım kartvizitimi verdim. üzerinde telefonum ismim soyismim adresim vs yazılı olan. bunda nasıl bir art niyet görebiliyorsunuz beni baya şaşırttı açıkcası. belki yazıdan kaynaklıdır bilemiyorum ancak bu yanlıs anlasılmayı sizin yorumunuz vasıtasıyla duzeltmek isterim. yorumunuz için de ayrıca tesekkürler
kelalper
07-02-2016, 16:31
Nasıl bi sapıksınız arkadaşım beyninizin neresi ile yazılanları okuyup algılıosunuz da ortaya bu şekilde yorumlar yazıosunuz. Adam belli ki aile içinde mevzuyu çözerse ve çocuğu muhattap etmek istemezlerse diye kartvisitini bırakmış ulaşabilmeleri için sizin çıkardığınız yoruma bak.
Bende kendimi sapık zannederdim.
Bence eve kadar gitme kismi biraz cizgiyi asmis. Zaten siz dava acicaginizi belirtmistiniz konuda kismen kapanmisti. Ama ne olursa olsun ailesinin evine kadar gitmek gercekten abarti bir durum. Kisiyi huzursuz etmek amacinizsa fazlasiyla olmustur ama yenilir yutulur bir durum degil.
Aile ile olan para durumuna gelince. Eski sitemizde havuz basindayken arkadasla birseyler yemistim ve aceleyle cikmistim(zaten daire numarasi yaziliyor. Kimin nerde oturdugu az cok biliniyor.). Parayi odemeyi unutup cikmisim. Sonrada aklimdan cikmis. 2-3 ay sonra kapi caldi cafeden eleman gelmis boyle boyle bir borcunuz vardi diye. Sansa peder acip olayla karsi karsiya kalinca benim nasil utandigimi anlatamam. 40-50 lira birseydi ama ben hic bu kadar aileme karsi mahcup olmamistim. Pederin bakisida cabasi insanlari 3-5 kurus icin niye kapimiza cikartiyorsun islerinden guclerinden ediyorsun demisti. 1 hafta yuzune bakamamistim.
Olay birazda aile yapisina bakiyor kisacasi. Yinede bugune kadar hakli olsanizda, sakinliginizi korusanizda, son davranisinizi kesinlikle yanlis buldum.
Taksitle bir şey aldığımda öderken bile borcum olduğu için strese girip daha 3-4 ay taksitleri ödeme fırsatım varken gidip tüm ekstre borcunu yatırdığım çok oldu. Sanki o borç bankada durunca benden bir şeyler eksiliyor. Tabi herkes farklı.
Birisi de gelip babama böyle bir şey anlatsa direk adamı dinler beni arar çağırır teyit eder ve çıkarır ne olursa olsun kredi kartından çeker yine o parayı öder.
İyi yapmıssın ailesine giderek işe de yaramıştır merak etme :) Ama dikkat etseydin tek kalmamaya calışıp kalabalık cadde sokaklarda konussaydın görgü tanığı açısından. Beni gelip darp ettiler bile hakkında mahkeme açarlar kendilerini dövüp artık bu kadar geniş düşünüyorum:)
Nasıl bi sapıksınız arkadaşım beyninizin neresi ile yazılanları okuyup algılıosunuz da ortaya bu şekilde yorumlar yazıosunuz. Adam belli ki aile içinde mevzuyu çözerse ve çocuğu muhattap etmek istemezlerse diye kartvisitini bırakmış ulaşabilmeleri için sizin çıkardığınız yoruma bak.
Ben kendi düşüncemi dile getirdim hiçbir mevzuya kadınları ve çocukları dahil etmem derdim kimleyse yüzyüze gelir çözerim oradaki gülücükten böyle düşündüm yanlış anlamışta olabilirim konu sahibi arkadaş gerekli cevabı vermiş.
Konuyla alakalı olmayan adamlar sapık vs yazmış burada gereksiz kalabalık yapmak istemem telefondan yazmakta zor
Evet böyle bir şeyi ne kadar çocuğu suçluda olsa etrafımdaki kadınlardan birine yapılsa yanlış anlar tepki verirdim ha siz vermezsiniz o da sizin bileceğiniz iş ben alacaklı arkadaş haklı iken haksız duruma düşmesin diye konuya yazdım
boosted_pug
08-02-2016, 00:18
kardeşim yanlış anlama ama bence boşuna uğraşıyorsun koy satılığa ver 200 , 300 tl ucuza Allah belanı versin de gitsin, sonucunun uğraştığına değeceğini düşünmüyorum kaldı ki adam sana parçayı göndermiş mahkeme golfe olur skodaya olmaz polo vs. anlayacağını sanmam sen olmuyor diyeceksin adam malzemeyi gönderdim takamamışlar diyecek neyse inş. gönlüne göre olur
PiscocuK
08-02-2016, 00:59
Bu gune kadar senin hakli oldugunu dusunuyordum seni savunuyordum ama
Bu son olayda senin gotun ciddi kasinmis
Hem avukata veriyorsun hem evine gidiyorsun cok celiskilisin su saniyeden sonra benim gozumde anlattigin yazdigin cizdigin hic bir seyin degeri yok
Yargisiz infazsa yargisiz infaz yapiyorum
Ayrica kimse polyannalik yapmasin sende karti verdim gulucuk koydum diye kivirma ne ima ettigin gayet acik!!!
öyle bile olsa bu şekilde yazılmazki abi
anne babasına mı sordun alış veriş yaparken avukata vermişsin zaten kadın nerden bilsin coolerı filan saçma sapan iş yapmışsın.haklıyken haksız duruma düşüyorsun artık.
HEE BEN ANNESİNE KARTIMIDA VERDİM. OFİSİMİN ADRESİ BİLE YAZILI . BELKİ İHTİYACI OLUR ;)
Konu sahibi arkadaş haklıyken haksız duruma düşmek için elinden geleni yapmış.
Ne olursa olsun kimsenin evine gidilmez, Babası çekip vursa seni derdini anlatamazsın kimseye.
Madem istanbula kadar gittin, evine değil de arayıp nerdesin diyip ofisine gidecektin.
Gittin kapıda bekledin gel dedin ileri yaptın bekleyeceksin. Adamın evine kadar gitmişsin adam saf mı tek başına gelsin.
Aynısı başıma gelse gelenleri oraya gömmek için giderim. Adam da belli o niyetle hareket etmiş.
Bu tür işlere aile karıştırılmaz. 1000 lira için kendini vurdurursun gerek yok. Sonra çıkıp avukat beni neyle suçlayacak diyorsun.
Yazdığın metinde üstü kapalı tehtid içeren cümleler var. Adamın itibarını zaten 2 paralık etmişsin, elinde savını destekleyen sağlam deliller var.
Ver mahkemeye o uğraşsın. Mahkemeye çıktığınızda şu yaptıkların senin için ciddi sorun yaratacak şeyler. Bunları yapmadan önce avukatına sorsan iyi olurmuş.
Konu başından beri tavırlarına bakıyorum uyumlu duruyorsun ama son yaptığın yakışmamış.
Sonuna haklı olduğun halde hiç gereği olmayan bir harekette bulunmuşsun.Bunu iyi niyetli yaptığını varsaysakta çok saçma olmuş.Şu işte,bırak Allah'ından bulsun deyip gönderdiğini satıp yoluna devam etseydın inan daha az canın sıkılırdı.Bak şimdi nelerle uğraşıyorsun..
Telefondan girmiştim tekrar okudum yazılanları bazı melek kalpli arkadaşlar bana sapık demiş. Madem tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapmak bu kadar kolay bende sizin MODERN VE GENİŞ adamlar olduğunuzu düşünüyorum.
Şu kadar diyeyim böyle bir şey haklı haksız sorgulamadan sizin annenize yapılsa ne yapardınız? Konuyla tek alakası anne olmak olan bir kadından bahsediyoruz?
Olayın sapıklık kısmını geçtim. Parayı vermeyen arkadaş evde yok annesine kart veriyorsun yada okul çıkışı küçük kardeşi var ona kart veriyorsun. Bu tehdit anlamına gelir. İkisi de aynı şey. Benim yaşadığım yerde böyle bir adamın teyze diye hitap ettiğim bir kadınla (komşu akraba arkadaşlarımın annesi vs.) böyle muhatap olduğunu görsem önce parasını verir sonra döverim sonrada milletin parasını vermeyen arkadaşımdan kendim parayı alırım.
Konu sahibi arkadaş bu davranışı ile gözümde haksız duruma düşmüştür. Adamı bekledim iş kötüye gidecek vs yazmışsın bekleseydin erkek gibi dayak yeseydin. Ucunda ölüm yok darp raporu alırdın. Ama benim gözümde daha haklı bir adam olurdun.
Bu konuya son yazımdır.
Bu gune kadar senin hakli oldugunu dusunuyordum seni savunuyordum ama
Bu son olayda senin gotun ciddi kasinmis
Hem avukata veriyorsun hem evine gidiyorsun cok celiskilisin su saniyeden sonra benim gozumde anlattigin yazdigin cizdigin hic bir seyin degeri yok
Yargisiz infazsa yargisiz infaz yapiyorum
Ayrica kimse polyannalik yapmasin sende karti verdim gulucuk koydum diye kivirma ne ima ettigin gayet acik!!!
değerli arkadasım. bu zamana kadar kelimeleri dıkkatle secmeye calıstım aynısını sana da TAVSİYE ETMEKTEYİM. . farkındasınızdır belki de değilsinizdir. ben cocugun babası ile görüşmeye gittim telefonunua ulasamadıgım ıcın . tekrar ediyorum COCUGUN BABASI İLE ... annesi ile karsılasınca da kadın kımsınız nesınız dıyınce cıkardım kartımı verdım. ıster ulasırlar , ıster dava ederler. bu problem değil. turkce esnek bir dil . gordugunuz gibi nasıl anlamlar cıkarıldı. allaha bin sukur ki kıvırılacak bir durum yok . emin ol ima ettıgım sey o olsaydı daha baska kelımeler ile imasız acık acık yazardım. az cok ictenliğimi beni tanıyan arkadaslar bilir buradadki yazılar konu vs de bunun göstergesidir. kimsenin de polyannacılık yaptıgını zannetmıyorum. degısık sekılde anladıysan senın adına uzuldum. kımsenın ana babasına hakaret edecek karakterde bırı de degılım cok sukur. durum bundan ibaret . yorumun ıcın tesekkurler
öyle bile olsa bu şekilde yazılmazki abi
anne babasına mı sordun alış veriş yaparken avukata vermişsin zaten kadın nerden bilsin coolerı filan saçma sapan iş yapmışsın.haklıyken haksız duruma düşüyorsun artık.
biz kalkıp oralara gittiğimiz için ugrayalım babasına durumu izah edelim COCUGA GEREKLİ NASİHATI VERİR BELKİ diye düşündük. paramızı alırsak da bu işin bonusu olurdu. ama görüyorum ki farkl dusunceli arkadaslar var. normaldir saygı duyarım. dedıgım gibi amacımız farklı olsaydı farklı sekılde gider farklı rahatsızlıklar verirdik. umarım bir yanlıs anlasılmayı da böylece düzeltmiş oluruz ... saygılarımla ....
Konu sahibi arkadaş haklıyken haksız duruma düşmek için elinden geleni yapmış.
Ne olursa olsun kimsenin evine gidilmez, Babası çekip vursa seni derdini anlatamazsın kimseye.
Madem istanbula kadar gittin, evine değil de arayıp nerdesin diyip ofisine gidecektin.
Gittin kapıda bekledin gel dedin ileri yaptın bekleyeceksin. Adamın evine kadar gitmişsin adam saf mı tek başına gelsin.
Aynısı başıma gelse gelenleri oraya gömmek için giderim. Adam da belli o niyetle hareket etmiş.
Bu tür işlere aile karıştırılmaz. 1000 lira için kendini vurdurursun gerek yok. Sonra çıkıp avukat beni neyle suçlayacak diyorsun.
Yazdığın metinde üstü kapalı tehtid içeren cümleler var. Adamın itibarını zaten 2 paralık etmişsin, elinde savını destekleyen sağlam deliller var.
Ver mahkemeye o uğraşsın. Mahkemeye çıktığınızda şu yaptıkların senin için ciddi sorun yaratacak şeyler. Bunları yapmadan önce avukatına sorsan iyi olurmuş.
Konu başından beri tavırlarına bakıyorum uyumlu duruyorsun ama son yaptığın yakışmamış.
değerli arkadasım... bizim amacımız gayemiz COCUGUN AİLESİNE OLANLARI ANLATMAK ve neler yaptıgını onlarında bilmesi idi. bu düşünce çerçevesinde hareket ettik. makul davranıslarda bulundugumuzu düşünüyorum. şöyle düşünelim bu 30 35 yasında biri olsaydı gidermiydim? hayır tabiki de gitmezdim. çünkü COLUK COCUK DEĞİLDİR ARTIK O KİŞŞİ, evi barkı farklıdır yada aynıdır ailesiyle ama işi gücü almıs oldugu dersleri elbet vardır ... yani durum kısaca BİR COCUGU AİLESİNE NELER YAPTIGINI ANLATMAK İÇİN GİTTİK. DEDİĞİM GİBİ PARAMIZI KURTARSAYDIK İŞİN BONUSU OLURDU .AMA BEKLEMEDIGIMIZ CEVAPLARLA KARSILASTK YİNE. UMARIM BABASI BİRAZ OLSUN SORGULAMISTIR OLAYI Kİ İLERİDE YASANACAKLARA MANİ OLACAK BİR KAÇ KONUSMA YAPMISTIR. İŞİN AVUKATLIK KISMINA DA GELİNCE. BUNU DA sizin mesajınız yardımı ile cevaplamıs olayım .ben avukat arkadasım ile olayın bu raddesinden beri görüşüyorum. iş biraz uzun olur vs dediğini zaten daha önce de belirtmiştim. kesinlikle hakareti tehdit vs edilmemesi gerektiğinin sizde bildiğiniz gibi farkındayım. zaten öyle bir durum da yok. he arkadasla karsılasalım diye bekledik. ama istanbula kadar gidip kendimi geçtim yanımdaki arkadasımın zarar görmesine göz yumacak kadar pervasız bir adam da değilim. insan gibi gelseydi görüşürdük. ben hala görüşme taraftarıydım ancak arkadasım ve kuzenımın dusunceleri sonucu geri döndük. durum KORKMUS KACMIS durumu değil. ben zaten kalkmıs deplasmana gitmişim, kimse ile görüşemeyecek kadar da yüreksiz biri değilim çok sukür ama kimse kimseyi kandırmasın. işin rengi değiştiği için de kalktık geldik. kanımın deli aktıgı GENÇ zamanlarım olsa bende farklı tepkiler ile karşısına cıkabilirdim. umarım bir nebze acıklık getirmişimdir. yorumunuz için ayrıca teşekkürler
Sonuna haklı olduğun halde hiç gereği olmayan bir harekette bulunmuşsun.Bunu iyi niyetli yaptığını varsaysakta çok saçma olmuş.Şu işte,bırak Allah'ından bulsun deyip gönderdiğini satıp yoluna devam etseydın inan daha az canın sıkılırdı.Bak şimdi nelerle uğraşıyorsun..
değerli arkadasım. yorumun için tesekkurler ancak benım geregınden fazla canım sıkıldı. arabam ile ilgili yaptgım planların tamamını alt üst oldu. bir nebze de olsun AİLESİNDEN NASİHAT DUYDUYSA ben amacıma ulasmısımdır. eğer duyabildiyse tabi ki . tekrardan teşekkür ederim.
Telefondan girmiştim tekrar okudum yazılanları bazı melek kalpli arkadaşlar bana sapık demiş. Madem tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapmak bu kadar kolay bende sizin MODERN VE GENİŞ adamlar olduğunuzu düşünüyorum.
Şu kadar diyeyim böyle bir şey haklı haksız sorgulamadan sizin annenize yapılsa ne yapardınız? Konuyla tek alakası anne olmak olan bir kadından bahsediyoruz?
Olayın sapıklık kısmını geçtim. Parayı vermeyen arkadaş evde yok annesine kart veriyorsun yada okul çıkışı küçük kardeşi var ona kart veriyorsun. Bu tehdit anlamına gelir. İkisi de aynı şey. Benim yaşadığım yerde böyle bir adamın teyze diye hitap ettiğim bir kadınla (komşu akraba arkadaşlarımın annesi vs.) böyle muhatap olduğunu görsem önce parasını verir sonra döverim sonrada milletin parasını vermeyen arkadaşımdan kendim parayı alırım.
Konu sahibi arkadaş bu davranışı ile gözümde haksız duruma düşmüştür. Adamı bekledim iş kötüye gidecek vs yazmışsın bekleseydin erkek gibi dayak yeseydin. Ucunda ölüm yok darp raporu alırdın. Ama benim gözümde daha haklı bir adam olurdun.
Bu konuya son yazımdır.
değerli arkadasım. empati yaptıgımızda durum şöyle gercekleşirdi. benı karsılarına alıp dinlerler sonra adamı ararlar ondan dinlerlerdi . her ne olursa olsun adamın parasını verir malı alır haklı/haksız olması durumu degıstırmezdi. ben bana ulasabılsınler , gelen kısı sarı cızmelı mehmet agamıdır kimdir nedir demesinler diye isim soyism yazılı oldugu kartı cıkarıp vermısım daha hala nasıl anlamla cıkıyor hayret ediyorum. bakkala veresiye yazdırdın, ödemedin evine geldi , ailene ulassınlar diye telefonunu yada kim oldugunu belli eden bir kart bıraktı. bu ona bu anlamları mı yüklüyor . yapmayın allah askına hangi devirde yasıyoruz. tekrar ediyorum zaten evine gittim ya vatandas ile görüşürüz ya da babası ile konusuruz diye . annesine durumu anlattık ben anlamam babasının telefonunu aldık onunla görüştük ki apartmanın önünde. kadıncagız da siz kimsiniz dedi diye cıkardık kartımızı verdik . böylelikle annesine hakaret mi etmiş olduk ? ya da benı ararlar belkı dedıgımde baska bir şey ima etmiş mi oldum ? ben gercekten bu dusunceleri okudukca hayret etmekten baska bir sey yapamıyorum. sunu da belirteyim. iş dayak yemeye kalsaydı hızlı zamanlarımda cok dayak yedık cok da dayak attım. iş bu değil . ben kalkıp istanbula gitmişim , bir de kendimi bozduracagım ? kendımı gectım yanımdakı arkadasıma zarar gördüreceğim, belki de yeni aldıgımız arabasına zarar verdirteceğim. sunu soruyorum bunu hangi akıllı mantıklı insan yapar ? yapmayın allah askına. biraz objektif bakın. ben bunu da benı destekleyin beni haklı görün diye de yazmıyorum. yanlıs dusunceleri bir nebzede olsun törpüleyebileceğimi düşünerek yazıyorum. ben dogru oldugunu bildiğim şeyi yaptıgım ıcın içim rahat. ne ailesine ne kendisine küfür saygısızlık hakaret vs etmiş de değilim. kartvizit vererek bunu da gerçekleştirdiğimi düşünmyorum. sizinle de iyi kötü bir yerde karşılasssak yada tanıssak cıkarıp kartvizitimi veririm. bunda herhangi bir hakaret tehdit veya yanlıs bir durum su an bile göremiyorum. yorumunuz için tesekkurler
Arkadaslar herkese günaydın iyi haftalar diliyorum... yorumları vs okuyunca gerçekten olayın baska yerlere kaydıgını göremekteyim. maalesef ki yanlıs anlasılmalar bazen oluyor bu durumda da gördüğünüz gibi. olay aradan 1 2 cümle secilerek bilinçsizce farkı yerlere kaymakta . ben de bunu üzülerek takip etmekteyim. böyle bir durum olmaması için elimden gelen açıklıgı gösterdiğimi düşünüyorum. ama buna rağmen hala olmayacak anlamlarlar cıkarılmakta. herkes dilediği düşüncesini yazmakta da özgür oldugunun farkındayım. umarım yazan ve fikir yürüten arkadaslar . konudaki gelişmelerden sonraki yazılarıda okur da öyle fikir sahibi olurlar. neyse dediğim gibi; temennim olayın rayından çıkmamasıdır. herkese tekrardan iyi haftalar diliyorum kalın sağlıcakla ....
BurakOzdemir
08-02-2016, 08:39
iyi yapmışsın fakat ailesi böyle olduğunu bilmiyor mu ?
bence muhakkak böyle yanlış şeyler yaptığını biliyolardır o veya bu konuda.
bilmiyorsa ailesi, iyi olmuş öğrendikleri
LnchCntrl
08-02-2016, 09:07
HEE BEN ANNESİNE KARTIMIDA VERDİM. OFİSİMİN ADRESİ BİLE YAZILI . BELKİ İHTİYACI OLUR
ben bu cümleyi okumamışım, iyi niyetli bi yazı kesinlikle değil, terbiyesizlik olmuş.
Düzeltme.
Aahahaha ulen çocuk gibi adamın anasına babasına mı şikayet ettin? Kardeş sen bence e-devletten BİMER e , Cumhurbaşkanına falan da yaz bana yanlış cooler gönderdi bu bebe diye hahahahahaha
PiscocuK
08-02-2016, 09:11
Benim gözümde 10 numara oyuncusun ağzınla kuş tutsan değişmez artık
saygıdan bahsetmişsin forumda büyük harfle yazma saygısızlık olur
Empati yapın demişsin,yapıyoru.Şimdi herşeyi unut ikimizin arasında çok farklı bir konu geçtiğini düşün sonrada benim kendi çevremde ama seninde kulağına gelecek şekilde şunları söylediğimi düşün
ANNESİNE KARTIMI VERDİM BELKİ İHTİYACI OLUR :)
Kimse kusura bakmasında o cümle isteyerek ya da istemeyerek yazılmıştır ki isteyerek yazıldığını sanmıyorum.ters yöne çekilecek bir yazı mı . evet kısmen ama benim yaşıtımdaki bir insanın kavgalı/arası bozuk bir insanın annesıne o manâda laf söyleyecek kadr da sapıklaşacağını söylemesin kimse bu arkadaşa.
dostum sende biraz daha dikkatli yazabilirdin o cümleyi buraya sendede biraz suç var.ama zaten avukata vermişssin.belli ki için rahat etmedi dayanamadın bi anlık gafletle evine kadar gittin.olana/ölmüşe çare yok.gittin mi gittin.zaten bu çocuk bu durumdan çok rahatsız olsa peşinden gelirdi.peşini bırakmazdı.evinin kapısına dayanma falan abartılmış biraz.normal bir şekilde evine gidip zilini çalmış.babasınında umurunda değil demek ki .Allah kolaylık versin kardeşim sana.daha fazla zorlama bence.bırak akışına düşünme ;) bir anlık hata daha kötü şeylerle sonuçlanabilir.
Arkadaslar herkese günaydın iyi haftalar diliyorum... yorumları vs okuyunca gerçekten olayın baska yerlere kaydıgını göremekteyim. maalesef ki yanlıs anlasılmalar bazen oluyor bu durumda da gördüğünüz gibi. olay aradan 1 2 cümle secilerek bilinçsizce farkı yerlere kaymakta . ben de bunu üzülerek takip etmekteyim. böyle bir durum olmaması için elimden gelen açıklıgı gösterdiğimi düşünüyorum. ama buna rağmen hala olmayacak anlamlarlar cıkarılmakta. herkes dilediği düşüncesini yazmakta da özgür oldugunun farkındayım. umarım yazan ve fikir yürüten arkadaslar . konudaki gelişmelerden sonraki yazılarıda okur da öyle fikir sahibi olurlar. neyse dediğim gibi; temennim olayın rayından çıkmamasıdır. herkese tekrardan iyi haftalar diliyorum kalın sağlıcakla ....
Velhasıl kelam, siz davanızı açtınız mı yoksa hala bekliyor musunuz?
Beyler medya gibi yazılan cümleleri seçerek konuşmayın.. sem2.2 nick li arkadaşın ne demek istediğini anlamayacak kadar mantıksız olmadığınızı biliyorum. Siz neden bahsediyorsunuz annesine iş mi atmış bu adam. Bu söylemler nekadar ayıp şeyler. Siz Anneliğe nasıl saygı gösteriyorsanız başkalarıda gösterir. Adam tamamen saf temiz bi şekilde gidip oğlunuz böyle böyle adam dolandırıyor demiş. Madem evde yok bu kartım bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz demiş. Neyin peşindesiniz.. Kartvizit nedir.? Sana ulaşabilsinler diye adını soyadını telefon numaranı bilsinler diye bırakılan kart lardır. E burda yanlış olan nedir.
En önemlisi yazılan yazılardan kişinin yüz ifadesini tavrını görüyormuş gibi yorum çıkarmakta nasıl bir başarıdır.
''Kartımı alın, adresimde yazılı ihtiyacınız olursa arayabilirsiniz'' Cümlesini Etkileyici ses tonuyla ve hafif gülümseyerek gözleri hafif kısık bi şekilde söylemiştir kesin hımmmm.. Düşünce bu mudur..
Kimse kimseyi haklı haksız çıkarmaya çalışmasın. Durumun ne olduğu belli. adam buraya gelişmeleri detaylarıyla yazıyor. Millet aynı hataya düşmesin diye. Ama bazılarına müstahak bu dolandırıcılar..
Sapkın zihniyetli insanlaradır sözüm. Bu düşüncedekiler üzerlerine alınabilir..
konu sahibinin o kelimeyi kötü anlamda söylediğini sanmıyorum konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayalım koray kahramanın yandasları meydana cıkmaya baslıyor
:D
değerli arkadasım... bizim amacımız gayemiz COCUGUN AİLESİNE OLANLARI ANLATMAK ve neler yaptıgını onlarında bilmesi idi. bu düşünce çerçevesinde hareket ettik. makul davranıslarda bulundugumuzu düşünüyorum. şöyle düşünelim bu 30 35 yasında biri olsaydı gidermiydim? hayır tabiki de gitmezdim. çünkü COLUK COCUK DEĞİLDİR ARTIK O KİŞŞİ, evi barkı farklıdır yada aynıdır ailesiyle ama işi gücü almıs oldugu dersleri elbet vardır ... yani durum kısaca BİR COCUGU AİLESİNE NELER YAPTIGINI ANLATMAK İÇİN GİTTİK. DEDİĞİM GİBİ PARAMIZI KURTARSAYDIK İŞİN BONUSU OLURDU .AMA BEKLEMEDIGIMIZ CEVAPLARLA KARSILASTK YİNE. UMARIM BABASI BİRAZ OLSUN SORGULAMISTIR OLAYI Kİ İLERİDE YASANACAKLARA MANİ OLACAK BİR KAÇ KONUSMA YAPMISTIR. İŞİN AVUKATLIK KISMINA DA GELİNCE. BUNU DA sizin mesajınız yardımı ile cevaplamıs olayım .ben avukat arkadasım ile olayın bu raddesinden beri görüşüyorum. iş biraz uzun olur vs dediğini zaten daha önce de belirtmiştim. kesinlikle hakareti tehdit vs edilmemesi gerektiğinin sizde bildiğiniz gibi farkındayım. zaten öyle bir durum da yok. he arkadasla karsılasalım diye bekledik. ama istanbula kadar gidip kendimi geçtim yanımdaki arkadasımın zarar görmesine göz yumacak kadar pervasız bir adam da değilim. insan gibi gelseydi görüşürdük. ben hala görüşme taraftarıydım ancak arkadasım ve kuzenımın dusunceleri sonucu geri döndük. durum KORKMUS KACMIS durumu değil. ben zaten kalkmıs deplasmana gitmişim, kimse ile görüşemeyecek kadar da yüreksiz biri değilim çok sukür ama kimse kimseyi kandırmasın. işin rengi değiştiği için de kalktık geldik. kanımın deli aktıgı GENÇ zamanlarım olsa bende farklı tepkiler ile karşısına cıkabilirdim. umarım bir nebze acıklık getirmişimdir. yorumunuz için ayrıca teşekkürler
Ben sana nacizane arkadaş/abi olarak eksiklerini söyleyeyim sen gerisini kendin otur düşün hallet.
1-) Sen malı Koray KARAMAN'dan aldın. Dolayısıyla senin tüm olayın bu adamla. Anası /babsı /abisi / kardeşi senin muhattabın değil.
2-) Bahsettiğin adam kanun önünde reşit sayılıyor. Sana göre çocuk olması işlediği fiilden ötürü sorumlu olmadığı anlamına gelmez.
3-) Babasından aldığın cevaba takılma, kim olsa önce evladına inanır. Evine gitmek yanlış, hele ki evde yalnız bir bayanın kapısını çalmak onu rahatsız etmek delikanlılığa yakışmaz, ben sana da yakıştırmadım. İstersen elinde gül ile git. Ne olursa olsun bir anne bu şekilde rencide edilmemeli. Anladığım kadarıyla itikat sahibisin sürekli Allah / kitap kelimeleri kullanıyorsun. Bizim inancımızda "sen birinin ayıbını ört ki senin de ayıbın örtülsün" düşüncesi vardır.
4-) 1000 TL lik borç için zaten dava açsan da bir sonuç çıkmaz, buradaki amaç zaten para değil. Yaptığının yanına kalmayacağını yasal olarak hissettirmek.
5-) Pervasız bir adam değilsin ama tabir-i caiz ise cahil cesaretine sahipsin.
Bak açık yazayım bir adamın kapısına alacak için gidiyorsan başına gelecekleri kabullenmiş sayılırsın. 2 kelime ile bu ülkede insanlar ipe gitti / ipten döndü. Düşüncesiz hareket etmişsin maalesef.
6-) Korktun kaçtın demek kimsenin haddi değil, ama sen adama "evinin önündeyim gel" diyorsan eğer karşındaki da oraya gelecekse boş gelmez. Aynısı başıma gelse iyi niyetli gitmem, gittiğimde de o adam orada değilse bu işin piyasadaki adı bellidir.
He bence akıllılık etmişsin ayrılmışsın mekandan başına iş gelmemiş.
7-) Deplasmana gitmişsin ama yanlış adrese, evine değil adamın ofisine gidersin derdini orada anlatırsın. Muhatabın anne/baba değil. Çocukları. Görüştüm diyorsun o zaman ver adresini geliyorum demen daha doğru olurdu.
8-) Burada yazdığın postlarını avukatına okut, bak ben bunu bunu yazdım, hakim bunları okursa nasıl algılar diye sor. Sonra alacağın cevabı lütfen burada paylaş.
9-) Sana malı satan adamın tutar yanı yok, ama yaptıkların ile ahalinin üzerindeki olumlu etkisini şuan yerle bir ettin.
10-) Nacizane tavsiyem bir süre bu konuya yazma. 1000 TL içinde kaza yaptım / arabayı yaptırdım de geç.
Daha sakin ve aklı selim davran. Biz de geçtik o yaşlardan el freni çekip servis arabalarının önünü kesip camları yumrukladık.
Bunlar gereksiz hareketler. 5 sene sonra bunlar aklına gelince gülüp geçersin. Hayatına devam et.
PiscocuK
08-02-2016, 09:47
Beyler medya gibi yazılan cümleleri seçerek konuşmayın.. sem2.2 nick li arkadaşın ne demek istediğini anlamayacak kadar mantıksız olmadığınızı biliyorum. Siz neden bahsediyorsunuz annesine iş mi atmış bu adam. Bu söylemler nekadar ayıp şeyler. Siz Anneliğe nasıl saygı gösteriyorsanız başkalarıda gösterir. Adam tamamen saf temiz bi şekilde gidip oğlunuz böyle böyle adam dolandırıyor demiş. Madem evde yok bu kartım bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz demiş. Neyin peşindesiniz.. Kartvizit nedir.? Sana ulaşabilsinler diye adını soyadını telefon numaranı bilsinler diye bırakılan kart lardır. E burda yanlış olan nedir.
En önemlisi yazılan yazılardan kişinin yüz ifadesini tavrını görüyormuş gibi yorum çıkarmakta nasıl bir başarıdır.
''Kartımı alın, adresimde yazılı ihtiyacınız olursa arayabilirsiniz'' Cümlesini Etkileyici ses tonuyla ve hafif gülümseyerek gözleri hafif kısık bi şekilde söylemiştir kesin hımmmm.. Düşünce bu mudur..
Kimse kimseyi haklı haksız çıkarmaya çalışmasın. Durumun ne olduğu belli. adam buraya gelişmeleri detaylarıyla yazıyor. Millet aynı hataya düşmesin diye. Ama bazılarına müstahak bu dolandırıcılar..
nerden biliyorsun belkide abla bu benim kartım bak senin çocuğuna ulaşamıyorum durum böyleyken böyle dedi ve çıktı
sonrasında da geldi buraya ukalaca annesine kartımı verdim ihtiyacın olursa ara yazdı
genelde hepimiz öyle değilmiyiz? normal bir olayı abartarak anlatmazmıyız? burdaki abartı çok yanlış olmuş kimse kusura bakmasın
ayrıca mağdur gibi gösterilen kişi her fırsatta ben 1000 TL nin derdinde değilim ben 1000 TL yi unuttum ben 1000 TL yi salladım diyor sözde ama icraatta görünen hiçte öyle değil!!!
dragon07
08-02-2016, 09:47
30sayfa yorum yazilmis 1 2tanesini okudum, sirf yorum yazmak icin yazicam
1000tl az para degil parayi millet sokaktan supurmuyo adamin canini yakarlar :)
dragon07
08-02-2016, 09:48
1000tl yi kucuk bir para birimi olarak gorenler icin hesap numarami gonderebilirim
"Kartımı verdiğim ihtiyacı olur ;)"
Nerede yazıyor yahu ben kaçırdım orayı.
ne kadar iyi niyetli arkadaşlar varmış aramızda sapık çıkarmışlar milleti :)
HEE BEN ANNESİNE KARTIMIDA VERDİM. OFİSİMİN ADRESİ BİLE YAZILI . BELKİ İHTİYACI OLUR ;)
Bu cümlenin yazılış amacı çok net belli kimse kusura bakmasın ama gereksiz olmuş. Bence hiç başka manalar yüklemeye çalışma ya sildir o cümleyi oradan ya da evet sinirle söyledim de geç , bu şekilde hiç samimi olmuyor.
Kimse yanlış anlamasın art niyet yoktur tabiki sizin sadece düşünceniz sadece ailesini durumdan haberdar etmektir anlıyorum da böyle durumlarda ev adresini bulduysanız öncelik babasına ya da işyerine ulaşmak olmalıydı bence , yapılan ticarette sonuna kadar haklı da olsanız evin kapısını çalıp da annesiyle konuşmak çok ayrı mevzu . Hani kendinizi karşı tarafında yerine koyun biri gelecek evin kapısına dayanıp annenize şikayet edecek falan .. Mahkeme değil en kral cezası da gelse karşı tarafa çok başka yaklaşırdım yani
pejoemre07
08-02-2016, 10:01
forumdaki abilerim yaşıtlarım ve benden küçük olan forum üyelerinden birazdan söyliyebileceğim ve sizin yanlış anlamaya meilli olacağınız sözler için özür diliyorum baştan.İlk öncelikle Abilerim sizinde başınıza illaki ticarette böyle şeyler gelmiştir.Hukukun ve yargının biraz geç işlediği ükemizde ki bu ülkede kolay para kazanılmıyor birilerinin sizi salak gerizekalı embesil yerine koyması sonucunda yukardaki yorumlardan birinde okuduğum gibi el freni çekip araç camı yumruklamak filan denmiş yani yaşanmış bir olay neden haksızlık yüzünden konu sahibi arkadaş bence hatalı değil hatalı olmasıda şu yönde olabilir bence hiç bu konuyu açmayıp gidip adamı dövüp parasını alsaydı şimdi burda 29 sayfalık bir konu olmıyacaktı.Şuraya yorum yapanlardan 1 i bile kazıklandığı zaman ki kimse bunu kendine yediremez ki konunun odağındaki arkadaş baya bi geniş olduğu için bu kadar konuşmaya rağmen kendisini savunamıyor siz nasıl o arkadaşı savunuyorsunz ben anlamış değilim gerçekten şu yorumları okuduğum zaman sinirleniyorum.Bari siz konu sahibinin yanında olunda bu olay daha fazla büyümesin.Konu sahibini tanımam etmem.Forumda benden yaşı büyük saygı duyarım ama burda size bilgi vermek için konu açıyor başından geçenleri anlatıyor siz kalkıp adamı haksız çıkartıyosunuz.Forumda durumu olan arkadaşlar olabilir size 1.000 tl küçük gözüküyor ama bu ülkede 1.000 tl için 1 ay çalışan insanlar var bunuda unutmayın.İyi Forumlar...
Karşı taraf dolandırıcı olsa bile Techturkey üyeleri hak hukuk bilir. Bende katılıyorum madem dava ettin ailesiyle işin ne karşındaki çocuk değilki kocaman bir birey senin derdin onunla. Ailesini zerre kadar bağlamaz bu durum.
Haklıyken haksız duruma düşürdün kendini. O yazdığını okuyunca istemsiz bi bulantı geldi resmen içime. Davanı açtıysan gerekli evrakları koy buraya konu açık kalsın ama açmadıysan daha fazla konu çirkinleşmemesi için kapatacağım.
Dava ile ilgili evrakları ya konuya yada özel mesaj olarak bekliyorum.
Saygılar.
Ben sana nacizane arkadaş/abi olarak eksiklerini söyleyeyim sen gerisini kendin otur düşün hallet.
1-) Sen malı Koray KARAMAN'dan aldın. Dolayısıyla senin tüm olayın bu adamla. Anası /babsı /abisi / kardeşi senin muhattabın değil.
2-) Bahsettiğin adam kanun önünde reşit sayılıyor. Sana göre çocuk olması işlediği fiilden ötürü sorumlu olmadığı anlamına gelmez.
3-) Babasından aldığın cevaba takılma, kim olsa önce evladına inanır. Evine gitmek yanlış, hele ki evde yalnız bir bayanın kapısını çalmak onu rahatsız etmek delikanlılığa yakışmaz, ben sana da yakıştırmadım. İstersen elinde gül ile git. Ne olursa olsun bir anne bu şekilde rencide edilmemeli. Anladığım kadarıyla itikat sahibisin sürekli Allah / kitap kelimeleri kullanıyorsun. Bizim inancımızda "sen birinin ayıbını ört ki senin de ayıbın örtülsün" düşüncesi vardır.
4-) 1000 TL lik borç için zaten dava açsan da bir sonuç çıkmaz, buradaki amaç zaten para değil. Yaptığının yanına kalmayacağını yasal olarak hissettirmek.
5-) Pervasız bir adam değilsin ama tabir-i caiz ise cahil cesaretine sahipsin.
Bak açık yazayım bir adamın kapısına alacak için gidiyorsan başına gelecekleri kabullenmiş sayılırsın. 2 kelime ile bu ülkede insanlar ipe gitti / ipten döndü. Düşüncesiz hareket etmişsin maalesef.
6-) Korktun kaçtın demek kimsenin haddi değil, ama sen adama "evinin önündeyim gel" diyorsan eğer karşındaki da oraya gelecekse boş gelmez. Aynısı başıma gelse iyi niyetli gitmem, gittiğimde de o adam orada değilse bu işin piyasadaki adı bellidir.
He bence akıllılık etmişsin ayrılmışsın mekandan başına iş gelmemiş.
7-) Deplasmana gitmişsin ama yanlış adrese, evine değil adamın ofisine gidersin derdini orada anlatırsın. Muhatabın anne/baba değil. Çocukları. Görüştüm diyorsun o zaman ver adresini geliyorum demen daha doğru olurdu.
8-) Burada yazdığın postlarını avukatına okut, bak ben bunu bunu yazdım, hakim bunları okursa nasıl algılar diye sor. Sonra alacağın cevabı lütfen burada paylaş.
9-) Sana malı satan adamın tutar yanı yok, ama yaptıkların ile ahalinin üzerindeki olumlu etkisini şuan yerle bir ettin.
10-) Nacizane tavsiyem bir süre bu konuya yazma. 1000 TL içinde kaza yaptım / arabayı yaptırdım de geç.
Daha sakin ve aklı selim davran. Biz de geçtik o yaşlardan el freni çekip servis arabalarının önünü kesip camları yumrukladık.
Bunlar gereksiz hareketler. 5 sene sonra bunlar aklına gelince gülüp geçersin. Hayatına devam et.
1 değerli abicim bir kaç yoruma göz gezdirdim. senin yorumun sayesinde biraz daha acıklamada bulunmak en dogrusu diye düşündüm. ilk önce sunu acıklıga kavusturalım. ben bu arkadası ayni KORAY KARAMANI cocuk olarak gördüğüm için oraya kadar gittik babası ( veya ebeveyni ama baba ile görüşmek daha doğrudur diye baba yazıyorum ) ile görüşmeye. oğlunuz böyle böyle yaptı bakın demeye. çünkü bu arkadas kimden veya neyden akıl alıyorsa ANNE / BABA nasihatı daha etkilidir diye düşündüğümüz için. tabi ki ben malı koray karamandan aldım. tabi ki muhattabım odur. ama belirttiğim gibi cocuk olarak gördüğüm için ve telefonları dısında sadece adresine ulasabıldıgımız için oraya kadar gitmişken kalktık gittik. he bu arada 118 80 den babasının ismi ile 1 adet numara cıktı. aradıgımız şahıs da cocugu olmadıgını söyledi böylece gittik oraya
2-kesinlikle haklısınız. fiilen reşit ve bu yüzden dava konusu olacaktır.
3- burada da kesinlikle haklısınız. babası elbet ogluna inanacaktır. yoldan gecen yabancı birine değil. ama bir nebze sorgular ümidi ile görüştük. amacımıza ulastık/ ulasamadık orası muallak ama babasıda hakkaniyetli birine benziyordu( bize verdiği cevaba kadar ) umarım gerekli nasihatı vermiştir. bu arada ben rahatsız etme maksadıyla gitmediğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. zaten öyle bir niyetimiz olsa hitap şeklimiz orada da farklı olurdu. ANNELİK sıfatına saygımız herkes gibi sonsuz. bunda kimsenin şüphesi bu olmasın ki konu ANNENE BÖYLE DEMİŞ BÖYLE YAZMIS BÖYLE YAPMISA DOGRU GİDİYOR üzülerek görmekteyim
4 kesinlikle haklısınız. burada ki amaç para değil. bu ve benzeri olaylardan sakınarak baskasının da canını sıkmaması. zaten caydırıcılık da bu yüzden değil midir?
5 evet haklı olabilirsiniz. ama dediğim gibi ben bayrampasadan araba aldım döndüm, gittiğimizde de cocuk olarak gördüğümüz şahsın ebeveynlerine ulaşmanın ve olayları anlatmanın doğru oldugunu düşündük. durum bundan ibaret.
6- kesinlikle haklısınız. bir anlık sinir ile neler olabiliyor. ben tek olsam yine cocukla görüşmek için beklerdim ama arkadasıma ve yeni aldıgı araca zarar gelir ve daha sonra kuzenımın bize katılması ile bu düşünceden vazgectık. zaten farklı bir niyetimiz olsa bende hazırlıklı giderdim. işi oralara götürmek istesem ki forumdan tanımadıgım arkadaslar bile mesaj atmıs durumdalar bize neden haber vermedin / birşeye ihtiyac olursa ara bizde oralardayız vs diye . belirttiğim gibi iş adam toplayıp kavga etmekse kendimi geçtim , baskalarının vebali için bile bu sıfatı almaya razıyımdır. ki yanımda olan arkadasım telefonumu bile elimden aldı ki yeter artık diye. heee buna inanılır inanılmaz. baskalarının düşüncesine elbet saygı duyarım fakat akıl/mantık çerçevesinde hareket ettiğimiz biraz sakin olduktan sonra farkına varmıs bulunmaktayım . belki de kendimi veya baskalarını veya şahsı baska bir beladan daha kurtardık/ kurtardılar ....
7 tekrar belirteceğim gibi , ben KORAY KARAMAN isimli şahsı cocuk olarak gördüğüm için gittik ebeveynleri ile görüşmeye. zaten aklı basında biri olsa hatasından dönerdi . hee su da var gercekten yasıtım veya benden buyuk olsa bırakın iş yerine gitmeyi dısarıda gel kardesım/ abıcım oturalım bi çay içelim bak böyle böyle diyecek kapasiteye de sahibimdir.
8 en kısa zamanda bunu yapacagım ki soru işareti ne sizlerde ne de bende kalmasın .
9 daha öncelerde de belirttiğim gibi. cocugun evet hatası sıkıntısı belli . ancak şunu da beklemiyorum .. ''aa evet semih sen haklısın kardeş herkes senin haklı oldguunu düşünüyor '' zaten olay apacık ortada , adama sunu anlatamıyoruz.SEN BANA FARKLI RESİM FARKLI ÜRÜN GÖNDERDİN . babasına da sanırım aynısı demıs. o parça arabasına uyuyor diye. ...ben sadece gelişmeleri arabasını aldıgım arkadas da dahil olarak merak ettiği için buraya yazma gereği duydum. zaten farklı bir amacım olsa farklı yazılar olurdu takdir ederrsiniz ki .
10 - temenni ve düşünceleriniz için gerçekten teşekkür ederim.
yorumlarınız için ayrıca teşekkürler .
Draniela
08-02-2016, 10:27
Yazının sonunu okumamıştım. Keşke o şekilde yazmasaydın
Semih bak kardeşim, davanda seni haklı görüyorum.
Bu forumda 26 sayfa nasıl ki biz bu arkadaşı satmayı taahhüt ettiğin mal ile gönderdiğin mal farklı diye ikna edemediysek,
Şuan seni de " ben arkadaşı çocuk görüyorum ondan gittim" cümlene karşı "yanlış" olduğu konusunda ikna edemiyoruz.
Olayın tarafı sensiz, biz ise 3. kişiler olarak senin paylaşımlarına istinaden yorum yapıyoruz.
Dolayısıyla bizim taraf olmak gibi bir niyetimiz yok, sadece "hak" yerini bulsun diye yorum yapıyorum şahsım adına.
Nasıl ki satıcı ya sen hatalısın diyor isek bu konuda da (Ailesinin evine gitmen) seni hatalı buluyorum.
Dolayısı ile bunu kabul edip etmemek tamamen senin insiyatifinde. Sen haklı olduğunu düşünüyorsan bize laf düşmez.
Ama bir olaya içeriden bakmak ile 3. kişi olarak bakmak çok farklıdır. Basit bir senaryo yaz kafanda.
Evinin önündesin adam geldi 10 kişi sizi darp etti. Değer mi ? Ya da sen vurdun birine düştü öldü.
Anlık olaylar insanın hayatının geri kalanını zehir edebilir. Bu mevzuyu bence uzatma, (haksız olduğundan değil) elindeki ürünü sat, aldığını koy cebine.
Kalanı da "başımın gözümün" sadakası olsun de geçsin gitsin. Büyükler ne derse doğru der " ite bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır."
Sen bu gün bu çiti dolaş, gün gelir cebinden çıkan 1000 TL sana fazlasıyla geri döner. İlk kandırılan sen değilsin, son da olmayacaksın.
1000 TL ye hayatının kalanı için unutulmaz bir tecrübe edindin diye düşün. Selametle :)
konu sahibinin o kelimeyi kötü anlamda söylediğini sanmıyorum konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayalım koray kahramanın yandasları meydana cıkmaya baslıyor
:D
nerden biliyorsun belkide abla bu benim kartım bak senin çocuğuna ulaşamıyorum durum böyleyken böyle dedi ve çıktı
sonrasında da geldi buraya ukalaca annesine kartımı verdim ihtiyacın olursa ara yazdı
genelde hepimiz öyle değilmiyiz? normal bir olayı abartarak anlatmazmıyız? burdaki abartı çok yanlış olmuş kimse kusura bakmasın
ayrıca mağdur gibi gösterilen kişi her fırsatta ben 1000 TL nin derdinde değilim ben 1000 TL yi unuttum ben 1000 TL yi salladım diyor sözde ama icraatta görünen hiçte öyle değil!!!
ne kadar iyi niyetli arkadaşlar varmış aramızda sapık çıkarmışlar milleti :)
Bu cümlenin yazılış amacı çok net belli kimse kusura bakmasın ama gereksiz olmuş. Bence hiç başka manalar yüklemeye çalışma ya sildir o cümleyi oradan ya da evet sinirle söyledim de geç , bu şekilde hiç samimi olmuyor.
forumdaki abilerim yaşıtlarım ve benden küçük olan forum üyelerinden birazdan söyliyebileceğim ve sizin yanlış anlamaya meilli olacağınız sözler için özür diliyorum baştan.İlk öncelikle Abilerim sizinde başınıza illaki ticarette böyle şeyler gelmiştir.Hukukun ve yargının biraz geç işlediği ükemizde ki bu ülkede kolay para kazanılmıyor birilerinin sizi salak gerizekalı embesil yerine koyması sonucunda yukardaki yorumlardan birinde okuduğum gibi el freni çekip araç camı yumruklamak filan denmiş yani yaşanmış bir olay neden haksızlık yüzünden konu sahibi arkadaş bence hatalı değil hatalı olmasıda şu yönde olabilir bence hiç bu konuyu açmayıp gidip adamı dövüp parasını alsaydı şimdi burda 29 sayfalık bir konu olmıyacaktı.Şuraya yorum yapanlardan 1 i bile kazıklandığı zaman ki kimse bunu kendine yediremez ki konunun odağındaki arkadaş baya bi geniş olduğu için bu kadar konuşmaya rağmen kendisini savunamıyor siz nasıl o arkadaşı savunuyorsunz ben anlamış değilim gerçekten şu yorumları okuduğum zaman sinirleniyorum.Bari siz konu sahibinin yanında olunda bu olay daha fazla büyümesin.Konu sahibini tanımam etmem.Forumda benden yaşı büyük saygı duyarım ama burda size bilgi vermek için konu açıyor başından geçenleri anlatıyor siz kalkıp adamı haksız çıkartıyosunuz.Forumda durumu olan arkadaşlar olabilir size 1.000 tl küçük gözüküyor ama bu ülkede 1.000 tl için 1 ay çalışan insanlar var bunuda unutmayın.İyi Forumlar...
Semih bak kardeşim, davanda seni haklı görüyorum.
Bu forumda 26 sayfa nasıl ki biz bu arkadaşı satmayı taahhüt ettiğin mal ile gönderdiğin mal farklı diye ikna edemediysek,
Şuan seni de " ben arkadaşı çocuk görüyorum ondan gittim" cümlene karşı "yanlış" olduğu konusunda ikna edemiyoruz.
Olayın tarafı sensiz, biz ise 3. kişiler olarak senin paylaşımlarına istinaden yorum yapıyoruz.
Dolayısıyla bizim taraf olmak gibi bir niyetimiz yok, sadece "hak" yerini bulsun diye yorum yapıyorum şahsım adına.
Nasıl ki satıcı ya sen hatalısın diyor isek bu konuda da (Ailesinin evine gitmen) seni hatalı buluyorum.
Dolayısı ile bunu kabul edip etmemek tamamen senin insiyatifinde. Sen haklı olduğunu düşünüyorsan bize laf düşmez.
Ama bir olaya içeriden bakmak ile 3. kişi olarak bakmak çok farklıdır. Basit bir senaryo yaz kafanda.
Evinin önündesin adam geldi 10 kişi sizi darp etti. Değer mi ? Ya da sen vurdun birine düştü öldü.
Anlık olaylar insanın hayatının geri kalanını zehir edebilir. Bu mevzuyu bence uzatma, (haksız olduğundan değil) elindeki ürünü sat, aldığını koy cebine.
Kalanı da "başımın gözümün" sadakası olsun de geçsin gitsin. Büyükler ne derse doğru der " ite bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır."
Sen bu gün bu çiti dolaş, gün gelir cebinden çıkan 1000 TL sana fazlasıyla geri döner. İlk kandırılan sen değilsin, son da olmayacaksın.
1000 TL ye hayatının kalanı için unutulmaz bir tecrübe edindin diye düşün. Selametle :)
değerli arkadasım . sizin yazınız vasıtası ile de bir cevap vermiş olayım. ben öyle kastetmedim ancak yazımda bir anlam hatası var ve öyle anlasılıyor ise ; arkadastan , annesinden ve sizlerden özür diliyorum . ancak dediğim gibi amacım maksadım o değil idi. bunu açıklıga kavusturmayı bir borç bildim şu ana kadar. bundan sonraki duruma gelince. evet haklısınzı belki de hataydı gitmek ama dedik ebeveyni ile görüşelim yağtıgının yanlıs oldugunu babasından dinlesin. bunda da bir hatamız var ise affola ... kesinlikle ilk ve son olmayacagım için de hem biraz daha dikkatli olalım hem de bu arkadasa bir ders olsun diye zaten 26 sayfa yazılmadı mı ? tekrar belirtmek istediğim gibi , benim evine gitme maksadım bu idi. ancak farklı anlamlar ve hatam için sizin mesajınız vasıtasıyla özür dilemekteyim. AMA SUNU DA BELİRTMEK İSTERİM . BENİM AMACIM GAYET AÇIK BU ÖZÜR HAKLI / HAKSIZ ÇIKMAK / ÇIKARTMAK İÇİN DEĞİL. BU ÖZÜR YANLIS ANLASILMALAR VE YANLIS ANLAM YÜKLENEN KELİMELER İÇİNDİR. ARKADASIN YANI KORAY KARAMANIN YAPTIGI YANLIŞ DEVAM ETMEKTEDİR. yorumunuz ve zamanınız için ayrıca teşekkürlerimi belirtmek isterim .
Yazının sonunu okumamıştım. Keşke o şekilde yazmasaydın
Selamlar... evet haklısınız keşke 1 kez daha okuyup gönder tusuna bassaymısım. ister düzeltirler ister kalır problem yok ancak ben o maksatta demediğim için vicdanen rahatım . yorumunuz için teşekkürler
Daha önce de dediğim gibi her iki tarafı tanımam.
Kapısına kadar gitmen ve babası ile görüşmen konusuna kimi doğru kimi yanlış demiş. Doğru veya yanlış diyenlere saygım olmakla beraber ve hatta satıcının reşit biri olduğunu dolayısı ile yaptığı hareketten sorumlu kişinin kendisi olduğunu düşünmekle beraber eğer benim oğlum böyle bir olaya karışsaydı mahkemeye verilmeden önce suçlayan kişinin benimle görüşmesinden memnun olurdum. Tarafsız gözle bakabilirmiydim bir baba olarak bilemiyorum ama her ne kadar reşit de olsa mahkemeye verilmesi - hem de dolandırıcıktan/sahtekarlıktan- aileyi de ilgilendirir elbette.
Kart verme hikayesine gelince; kart vermenin bu kadar sapıkça ve -kimse kusura bakmasın- adice anlamlar çıkartıldığı bir memlekette bundan sonra karşımdakine kart uzatırken 2 kere düşünmem gerek herhalde.
PiscocuK
08-02-2016, 11:22
Kapısına kadar gitmen ve babası ile görüşmen konusuna kimi doğru kimi yanlış demiş. Doğru veya yanlış diyenlere saygım olmakla beraber ve hatta satıcının reşit biri olduğunu dolayısı ile yaptığı hareketten sorumlu kişinin kendisi olduğunu düşünmekle beraber eğer benim oğlum böyle bir olaya karışsaydı mahkemeye verilmeden önce suçlayan kişinin benimle görüşmesinden memnun olurdum. Tarafsız gözle bakabilirmiydim bir baba olarak bilemiyorum ama her ne kadar reşit de olsa mahkemeye verilmesi - hem de dolandırıcıktan/sahtekarlıktan- aileyi de ilgilendirir elbette.
Kart verme hikayesine gelince; kart vermenin bu kadar sapıkça ve -kimse kusura bakmasın- adice anlamlar çıkartıldığı bir memlekette bundan sonra karşımdakine kart uzatırken 2 kere düşünmem gerek herhalde.
işin ile alakalı olmayan birinin annesine kartını uzatıp ihtiyacın olduğunda ararsın diyerek ve sırıtarak veriyorsan o kartı 2 değil çok daha fazla düşün bence
değerli abicim yorumun için teşekkürler... insanlar benim elimde puro , viski ve sabahlık giymiş şekilde kart uzattgımı mı zannettiler anlamıyorum. gerçekten yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum . bütün amacımı özetleyen yazınız için de ayrı teşekkür ediyorum . herkesin yorumu / düşüncesine muhakkak saygım var ancak , nasıl hayal edildiği konusunda cok şaşırdım. kesinlikle bende kartvizit verirken 2 kere düşüneceğim . tekrardan teşekkürler
işin ile alakalı olmayan birinin annesine kartını uzatıp ihtiyacın olduğunda ararsın diyerek ve sırıtarak veriyorsan o kartı 2 değil çok daha fazla düşün bence
tekrar etmekte fayda var sanırım. bildiğim kadarı ile kartvizi demek : Üzerinde bir kimsenin ad, soyad, ünvan, adres, telefon vb. bilgileri bulunan kart. . doğru mu ? bunu annesine değil de babasına verseydim problem olur muydu ? verme amacımı belirttim mi ? diğer cıkan anlamları dusunemediğim için özür diledim mi ? haklı yada haksız durumda olmamın bi anlamı yokken hemde. daha nasıl buralara cekılıyor konu hayret ediyorum . siz benim bir elimde viski bir elimde puro sabahlık giymiş nuri alço gibi kartvizit uzattgımı mı hayal ediyorsunuz ? yapmayın allah askına tövbe estafirullah. gercekten saygım sonsuz ancak sasırmamak elde değil bu tarz dusuncelere. ben eğer bir şey olurda bana ulasmaya calısırlarsa diye kimsin nesin sormasınlar diye yerim yurdum bellidir benim buyrun diye verdiğim kart vizit herşeyin ötesine geçti en çok buna şaşırtmaktayım. neyse yorumunuz için tesekkur ediyorum
ahmet3425
08-02-2016, 11:28
arkadas bu kart verme mevzusunu ne kadar buyuttunuz siz boyle. Demekki bu kart verme mevzusunu abartan arkadaslar her kart verdileri kisi ile alakalı sapık dusunceler beslıyorlar ayıp yahu hiç tanımadıgım birine bana ulasmasını istiyorsam bende veririm kartımı ne var bunda ?
ayrıca bu tatsız durumdan korayın ailesinin haberi olması kadar normal bir durum yok. evine mahkeme celbi geldiginde ilk öğrenecek kisi annesi olacak ? konu sahibi arkadas onceden bilgilendirme yapmıs bence iyi de yapmıs belki ailesi bu işin mahkemelere tasınmasını ogullarının boylesine bir iddaa ile karsı karsıya kalmalarını istemeyecek kim ister evladı dolandırıcılıktan mahkemeye verilsin.
sırf ortalık iyice karıssın diye yorum yapıosunuz bırakın mahkeme sonucu bekleyelim arkadas yapılacak herseyi yapmıs geriye baska birsey kalmamıs bekleyelim görelim hepimiz burdayız...
Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.
Bak benim yaşadığım bir şeyi anlatayım sana..
Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..
Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..
Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..
Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..
Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..
Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..
Sana sözüm, alacaklının evine gi-dil-mez.
Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..
PiscocuK
08-02-2016, 11:34
tekrar etmekte fayda var sanırım. bildiğim kadarı ile kartvizi demek : Üzerinde bir kimsenin ad, soyad, ünvan, adres, telefon vb. bilgileri bulunan kart. . doğru mu ? bunu annesine değil de babasına verseydim problem olur muydu ? verme amacımı belirttim mi ? diğer cıkan anlamları dusunemediğim için özür diledim mi ? haklı yada haksız durumda olmamın bi anlamı yokken hemde. daha nasıl buralara cekılıyor konu hayret ediyorum . siz benim bir elimde viski bir elimde puro sabahlık giymiş nuri alço gibi kartvizit uzattgımı mı hayal ediyorsunuz ? yapmayın allah askına tövbe estafirullah. gercekten saygım sonsuz ancak sasırmamak elde değil bu tarz dusuncelere. ben eğer bir şey olurda bana ulasmaya calısırlarsa diye kimsin nesin sormasınlar diye yerim yurdum bellidir benim buyrun diye verdiğim kart vizit herşeyin ötesine geçti en çok buna şaşırtmaktayım. neyse yorumunuz için tesekkur ediyorum
sen açıklamanı yapıp özrünü dilediğin an konu benim için kapandı fakat arkadaş hala bu yorumun üzerine 2 kere düşünelim 3 kere hareket edelim derse o lafı söylerim
sonuç olarak her konuya giren her yorumu okumuyor en son yoruma bakıp gönlüne göre yorum yapıyor
ben konuyu en başından beri satır satır okuyordum ve o talihsiz cümlene kadar seni savunup haklı görüyordum
bazı çocuklar sadece son yorumumla bizi alici velici yapmış.bende çoğu insan gibi tarfları tanımam yazılan çizilenler doğrultusunda yorumumu yapıyorum
daha önceki yorumumda ne yazdım? belki arkadaş; Abla senin oğlun bana böyle böyle yaptı bakın bu benim kartım bana burdan ulaşabiilirsiniz diyerek verdi kartını
ama buraya gelim annesine verdim iş adresimde var ihtiyacı olursa arar :) demek BÜYÜK HATA.. karşı taraf sırf bu yazınla seni ipe götürür
PiscocuK
08-02-2016, 11:35
arkadas bu kart verme mevzusunu ne kadar buyuttunuz siz boyle. Demekki bu kart verme mevzusunu abartan arkadaslar her kart verdileri kisi ile alakalı sapık dusunceler beslıyorlar ayıp yahu hiç tanımadıgım birine bana ulasmasını istiyorsam bende veririm kartımı ne var bunda ?
ayrıca bu tatsız durumdan korayın ailesinin haberi olması kadar normal bir durum yok. evine mahkeme celbi geldiginde ilk öğrenecek kisi annesi olacak ? konu sahibi arkadas onceden bilgilendirme yapmıs bence iyi de yapmıs belki ailesi bu işin mahkemelere tasınmasını ogullarının boylesine bir iddaa ile karsı karsıya kalmalarını istemeyecek kim ister evladı dolandırıcılıktan mahkemeye verilsin.
sırf ortalık iyice karıssın diye yorum yapıosunuz bırakın mahkeme sonucu bekleyelim arkadas yapılacak herseyi yapmıs geriye baska birsey kalmamıs bekleyelim görelim hepimiz burdayız...
mahkemeye verilmiş mi?
abi çok şükür ki beni anlayan ve durumu özetleyen bir başka büyüğümüzsünüz . umarım arkadaslar cevapları tek tek okuyarak yola cıkıyordur. yukarıda ALLAH var . herkesin niyeti kendine. zaten ben coolera verdiğim parayı geçmişim bunu anlatamıyorum. artistlik olsun diye değil. ben dava edeceğim ve zaten bu ürünü satmayacagım. zaten ayıplı bir ürün de değil. sonuc olsun olmasın baska aracıma takarım baska araba yaparım problem bu değil ki . ailesinin haberi olsun çözülürse zararın neresinden dönersek kardır diye yola cıktık.babası iki nasihat eder , belki de paramızı alırız uzamadan dedik. benım oglum bi hata yapsa ilk önce benım haberım olsun isterim iş büyümeden. bunu düşünmek, bunu anlamak cok mu zor şaştım kaldım . teşekkürler değerli yorumunuz için.
kartı veren arkadaşın kartı verirken sırıtıp sırıtmadığını bilemiyorum tabii, yanında değildim o anda.
kendimi sem2 yerine koyarak cevap vermek gerekirse; dediğiniz işin ile alakalı olmayan birisi tabiri bu konuda çok yanlış bir tabir. Adamı sahtekarlık ve dolandırıcılıkla suçlayıp mahkemeye vermeyi düşünürken nasıl işimle alakalı olmaz bu kişi.
Ayrıca kartvizitimin üstüne cep telefonum, mail adresim yazar benim. kartımı illa işimle alakalı kullanmam. Sizinle sokakta sanayide karşılaşsak ve telefon numaramı istesiniz çıkarır sizde kartımı veririm.
Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.
Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..
Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..
Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..
Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..
Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..
Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..
Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..
Çok güzel fakat bir o kadar da üzücü bir örnek vermişsiniz(Allah rahmet eylesin)
PiscocuK
08-02-2016, 11:50
kartı veren arkadaşın kartı verirken sırıtıp sırıtmadığını bilemiyorum tabii, yanında değildim o anda.
kendimi sem2 yerine koyarak cevap vermek gerekirse; dediğiniz işin ile alakalı olmayan birisi tabiri bu konuda çok yanlış bir tabir. Adamı sahtekarlık ve dolandırıcılıkla suçlayıp mahkemeye vermeyi düşünürken nasıl işimle alakalı olmaz bu kişi.
Ayrıca kartvizitimin üstüne cep telefonum, mail adresim yazar benim. kartımı illa işimle alakalı kullanmam. Sizinle sokakta sanayide karşılaşsak ve telefon numaramı istesiniz çıkarır sizde kartımı veririm.
Hala iki erkek olarak düşünüyorsanız durumu evet sen bana verirsin bende alırım kullanırım he sen bana buraya yazdığın gibi sırıta sırıta ihtiyacın olduğunda ara dersen hemen ihtiyacımı gidermeni isterim emin ol.99 senesinden beri resmi olarak ticaretle uğraşıyorum binlerce kartvizit verdim az çok nasıl verilmesi gerektiğini biliyorum.
Konu benim tarafımdan daha uzamasın son yorumumu yapayım
Tamam beyler siz haklısınız umarım bir gün hiç alakasız biri annenize bu tarzda ( BU TAVIRDA ) bir kart verir sizde böyle olgun karşılarsınız
ben kötüyüm ben sapığım sizler adamsınız
iyi günler
sen açıklamanı yapıp özrünü dilediğin an konu benim için kapandı fakat arkadaş hala bu yorumun üzerine 2 kere düşünelim 3 kere hareket edelim derse o lafı söylerim
sonuç olarak her konuya giren her yorumu okumuyor en son yoruma bakıp gönlüne göre yorum yapıyor
ben konuyu en başından beri satır satır okuyordum ve o talihsiz cümlene kadar seni savunup haklı görüyordum
bazı çocuklar sadece son yorumumla bizi alici velici yapmış.bende çoğu insan gibi tarfları tanımam yazılan çizilenler doğrultusunda yorumumu yapıyorum
daha önceki yorumumda ne yazdım? belki arkadaş; Abla senin oğlun bana böyle böyle yaptı bakın bu benim kartım bana burdan ulaşabiilirsiniz diyerek verdi kartını
ama buraya gelim annesine verdim iş adresimde var ihtiyacı olursa arar :) demek BÜYÜK HATA.. karşı taraf sırf bu yazınla seni ipe götürür
şöyle bir şey belirteyim . son cümleyi tek basına nereye isterseniz çekin oraya gider. maalesef ki bu da türkcenin ve biraz acele yazmamın yüzündendir diyebilirim.sunu da acık yüreklilikle belirttim .kimsenin annesine babasına yada kendisine milletin önünde hakaret etmek vs gibi haraketleri doğru bulan biri değilimdir ki bu forumdakiler bence hiç değildir. bunu çözdüğümüzü varsayarak bunları yazmaktayım. umarım bir nebze olsun anlasılmıstır. yorumlarınız için tesekkurler
değerli abicim . bu hikaye benim değil de yanımdaki arkdasımın ve sonradan bize katılan kuzenımın belkide aklına geldiği için geri göndermediler beni, hoş iyi ki de dönmedik işler sarpa sarmadan. işgüzarlık kelimesi sanıyorum biraz ağır olur. böyle bir niyetimin olmadıgını acıklayarak üzerime almadıgımı belirtmek isterim . bazı arkdasların dedıgı gibi , yanına 3 5 adam alıp şahsı darp edip paramızı alsaydık şu kelimeleri yazmaktan daha kolay olurdu takdir edersiniz ki . ancak yol yordam , yer/zaman bilen insanlarız. ben zor yolu seçtim. bunun içinde olabildiğince acıklayıcı olmaya calısıyorum . yorumunuz için tesekkurler
mahkemeye verilmiş mi?
ben avukat arkdasım dogrultusunda gerekli ddüzenlemeleri yapması için olayın anlatıldıgı ve dökümanların oldugu bilgileri kendisine teslim ettim. işinin yogunlugundan dolayı düzenleyip bana geri gönderemedi. sanıyorum bir kaç güne işlemler başlatılacaktır. bunu da sizin aracılıgınız ile acıklama fırsatı bulmus oldum .
ahmet3425
08-02-2016, 11:51
abi verdigin ornege birsey diyemem, senin mevzuda biraz kara cahillik soz konusu bende sana anlatayım madem;
vaktiyle bizim peder bey tadilat vs isleri yaptıgı donemde bir vatandasın g.o.p da actıgı bir kafeterya nın aydınlatma elektrik vs islerini yaptı. işi bitti hatrı sayılır bir miktar alacak kalmıs adam suan para yok diyor sallıyor.
mekan acılıyor gelen giden gırla, bizimki hafta bir gidiyor abdulcabbar bey (temsili isim) burda yok diyolar sallıyorlar adam telefonlarada cıkmıyor bir sure sonra. ortada bi sozlesme yok resmi bi evraga dayalı degil yapılan is tamamen karsılıklı guven iliskisi.
arada 2-3 ay gecmesine ragmen bizim peder parasını alamadı. sonra artık bunalıma girdi gidip vurucam o pezevengi demeye basladı dur dedim napıosun sonra ben girdim devreye.
adamın yerini yurdunu buldum esenlerde bir kahvehane isletiyormus aynı zamanda 1 kere gittim denk gelemedik 2. sefer aksam gittim ordaydı kendimi tanıttım ben falancanın ogluyum sen babamın parasını niye odemiyosun abicim dedim. (iyi beni de vursaymıs burda) oturduk masaya anlattı isler olmadı para donduremedık cok zor durumdayım vs tabi bizi alakadar etmez dedim masaya senet koydum.
imzala abicim dedim alacaklı oldugumuz tutarı kendısıne imzalattım 2 aylık da vadeyi kendisi koydu bende eyw dedim. 2 ay gecti parayı odemedi bende avukatımla gorustum seneti icraya verdim.
8-10 ay sonra icraya gittim paranın tamamı +faizi ile odenmis kasada beni bekliyordu aldım parayı goturdum babama taktim ettim konuda burda kapandı.
demem o ki kimse kimseyi enayi yerine koyamaz. böyle bir duruma dustuysem icinden cıkmak icinde ne gerekiyorsa yaparım dogru olanda bu degil mi zaten...
Emre abi seni haklı buluyorum ama arkadaşın tek hatası işin raconunu bilmemek. Sen diyorsun ki; alacaklısın ve bu yüzden ailenin kadın bireyleriyle iletişime geçmen yanlış. Çünkü yanlış anlaşılabilir. Ben arkadaşın bilerek art niyetli olarak şahısın annesi ile iletişime geçtiğini düşünmüyorum. Oğullarının nasıl bir pislikte olduğunu göstermek için iletişim kurmuş. Eskiden borç namusla aynı kefeye konurmuş, hatta borcunu ödeyemiyorsa biri namusuna göz dikerlermiş. Buradaki yazanların dikkatini çeken nokta bu oldu. Ama mağdur arkadaşın bunu zerrece bildiğini zannetmiyorum.
Benim kapıma herhangi bir mevzudan dolayı biri dikilse ve annem ile iletişim kursa benimde aklıma ilk sizin düşündüğünüz gelir ve gereğini yaparım. Arkadaşın tek suçu mağduriyetini giderirken hassas konuları atlamış olması.
Karacahillik bu işin neresinde anlat bakalım. Ben de öğreneyim merak ettim. :)
Karacahillik alacağının üzerine mekan basmaktır ki sen aynısını yapmışsın. Konuşmaya gitmemişsin ki efelenmeye göz korkutmaya gitmişsin.
İşte bunu yapmayın.
İndirirler adamı, nolu lan bana diye anlamaya çalışırken bir anda bakmışsınız pamuk tıkıyorlar.
ahmet3425
08-02-2016, 12:09
Karacahillik bu işin neresinde anlat bakalım. Ben de öğreneyim merak ettim. :)
Karacahillik alacağının üzerine mekan basmaktır ki sen aynısını yapmışsın. Konuşmaya gitmemişsin ki efelenmeye göz korkutmaya gitmişsin.
İşte bunu yapmayın.
İndirirler adamı, nolu lan bana diye anlamaya çalışırken bir anda bakmışsınız pamuk tıkıyorlar.
ben araya girmesem o arkadasın kıcına pamuk tıkıycaklardı ona ne dıcen abi :) serefsizlik yapanın yanına mı kalsın sen onu demeye getiriyorsun biyerde.
karacahillik evine misafirlige gelmis adamı anlamadan dinlemeden cekip vurmaktır.
ben araya girmesem o arkadasın kıcına pamuk tıkıycaklardı ona ne dıcen abi :) serefsizlik yapanın yanına mı kalsın sen onu demeye getiriyorsun biyerde.
karacahillik evine misafirlige gelmis adamı anlamadan dinlemeden cekip vurmaktır.
İyi de sen mekana gittin diye aynı pamukla sen de tanışabilirdin değil mi. Bu kadar cesur olmayın yapmayın bunu.. Cahil olanın mekanına gidilmez ötekilerin gidilir diye bir şey yok. En pısırık adamın bile gözü döndüğünde ne yapacağını bilemezsiniz.
Şerefsizlik yapanın yanına kar kalmasın tabiiki ne münasebet. Kanun uygulayıcı olmayın iş güzarlık dediğim de bu.
Hakkınızı alamıyor musun.. Hak arama yerlerine gidin. Verin avukata mahkemede icraya kadar gitsin iş.
Risk ettiğiniz şey hayatınız. Kumarı gidin kıbrısta paranızla oynayın.
dragon07
08-02-2016, 12:17
diyadin nickli arkadasımız edepsizce ve sapıkça hissiyatlarla insanlara saldırmıstır söyleyecek söz bulamıyorum diyadin yaşının adamı ol kardeş
diyadin nickli arkadasımız edepsizce ve sapıkça hissiyatlarla insanlara saldırmıstır söyleyecek söz bulamıyorum diyadin yaşının adamı ol kardeş
Kardeş bana adresini ve telini PM atarmısın yanına gelip kart vermek isterim
Emre abi seni haklı buluyorum ama arkadaşın tek hatası işin raconunu bilmemek. Sen diyorsun ki; alacaklısın ve bu yüzden ailenin kadın bireyleriyle iletişime geçmen yanlış. Çünkü yanlış anlaşılabilir. Ben arkadaşın bilerek art niyetli olarak şahısın annesi ile iletişime geçtiğini düşünmüyorum. Oğullarının nasıl bir pislikte olduğunu göstermek için iletişim kurmuş. Eskiden borç namusla aynı kefeye konurmuş, hatta borcunu ödeyemiyorsa biri namusuna göz dikerlermiş. Buradaki yazanların dikkatini çeken nokta bu oldu. Ama mağdur arkadaşın bunu zerrece bildiğini zannetmiyorum.
Benim kapıma herhangi bir mevzudan dolayı biri dikilse ve annem ile iletişim kursa benimde aklıma ilk sizin düşündüğünüz gelir ve gereğini yaparım. Arkadaşın tek suçu mağduriyetini giderirken hassas konuları atlamış olması.
Fatih kardeş konuda iki tane mesajın var muhatabın benim sapık benim neyin peşindesin rüzgar nereden eserse o tarafa gidiyorsun.
Sana tavsiyem başkalarının fikirlerinden etkilenmeden kendi doğrularınla yaşa.
ahmet3425
08-02-2016, 12:34
Kardeş bana adresini ve telini PM atarmısın yanına gelip kart vermek isterim
sesli güldüm yemin ediyorum :hehe::hehe:
Fatih kardeş konuda iki tane mesajın var muhatabın benim sapık benim neyin peşindesin rüzgar nereden eserse o tarafa gidiyorsun.
Sana tavsiyem başkalarının fikirlerinden etkilenmeden kendi doğrularınla yaşa.
Diyadin kardeş ben o kartvizt mevzusunu bilmediğimi yukarılardaki mesajlardan birinde o cümleyi kaçırdığımı belirttim.
Ben birinin fikriyle gözüm kapalı hareket edecek adam değilim sen rahat ol. Bana öğüt vereceğine kararan kalbini arındır. Bu da benim sana nacizane tavsiyem.
Diyadin kardeş ben o kartvizt mevzusunu bilmediğimi yukarılardaki mesajlardan birinde o cümleyi kaçırdığımı belirttim.
Ben birinin fikriyle gözüm kapalı hareket edecek adam değilim sen rahat ol. Bana öğüt vereceğine kararan kalbini arındır. Bu da benim sana nacizane tavsiyem.
Kimin kalbinde ve var Allah bilir. Bizim kalbimizde evladı haksızlık yapmış olsa bile anne olan her varlığa tanımasakta saygı yatar.
Yazmak için yazma var mı yapıcı bi yorum girip sapık vs goy goy yapıyorsun aç oku adam ne yazmışım sil yorumunu yazmışım iyiliğini düşünmüşüm senin amacın ne ortalığı karıştırmak mı?
Son zamanlarda çok gereksiz ve can sıkıcı alışverişler oluyor.. Bu foruma keyifli vakit geçirmeye birşeyler paylaşmaya giriyoruz.. Hakaretler saygısızlıklar gırla.. Burası alışveriş sitesi değil. Satmayın almayın abi.. Birsürü alışveriş sitesi oralardan alın satın.. Bu alış satışların siteyede bir faydası yok. Gördüğüm kadarı ile forum daki arkadaşlarada bir faydası yok.. Boşverin abi..
Draniela
08-02-2016, 12:50
Tartışmamak en mantıklısı değil mi? Bırakalım sonucu görelim o zamana kadar kimse kimsenin kalbini kırmasın.
Ya ülkece psikolojimiz bozuk yemin ediyorum. Başka yerde olsa gayet normal karşılanacak olan olay, biz de namus meselesi oluyor. Gerçi Nuri Alço izleyerek ile büyüyen nesilden ne bekliyorsun ki?
Eve gitmesi zaten yanlıştı onu dedik, ama oraya kadar gidipte kart vermesinden doğal ne var? İadeli taahhütlü mü gönderseydi?
Bu mantıkla düşünürsek hiç bir bayana kart vermeyelim, erkek erkeğe alıp verişilince sorun yok ama dimi. Yani kart :D
Ve bir kere daha olayın yan mevzusuna odaklanıp, asıl mevzuyu unuttuğumuz için teşekkürler Türkiye :)
Kimin kalbinde ve var Allah bilir. Bizim kalbimizde evladı haksızlık yapmış olsa bile anne olan her varlığa tanımasakta saygı yatar.
Yazmak için yazma var mı yapıcı bi yorum girip sapık vs goy goy yapıyorsun aç oku adam ne yazmışım sil yorumunu yazmışım iyiliğini düşünmüşüm senin amacın ne ortalığı karıştırmak mı?
Kişi nasıl ise karşısındakini de öyle görürmüş. 50lira için adam vuran 5 yıl hapis yatacak olan arkadaşım var. Borcun raconun ne olduğunu iyi biliyorum. Ben senin varsayımın ile goy goy yaptım belki de, ama sen o yaklaşımın ile mağdur arkadaşı(ismini bilmiyorum) sapık zihniyette gösterdin. Belki de sen yazmak için yazmış bulundun ? Benim amacım ortalığı karıştırmak değil, bu kadar kötü düşünmemeniz gerektiğidir. Mağdur hatalı evet yukarıda da belirttim böyle kart vermeler, direk anne ile muhattap olmanın elle tutulur yanı yok, kendi mağduriyetini gidermek için çabalamış sadece. Bilgisizliğinin belki de o an kurbanı olabilirdi. Bilmiyorum evinde biri çıkıp darp edebilirdi, çekip vurabilirdi. Türkiye burası herkes kendi raconunu kendisi uyguluyor. Tekrar ediyorum emin ol rüzgar nerden eserse oraya gidecek adam değilim ;)
Ya ülkece psikolojimiz bozuk yemin ediyorum. Başka yerde olsa gayet normal karşılanacak olan olay, biz de namus meselesi oluyor. Gerçi Nuri Alço izleyerek ile büyüyen nesilden ne bekliyorsun ki?
Eve gitmesi zaten yanlıştı onu dedik, ama oraya kadar gidipte kart vermesinden doğal ne var? İadeli taahhütlü mü gönderseydi?
Bu mantıkla düşünürsek hiç bir bayana kart vermeyelim, erkek erkeğe alıp verişilince sorun yok ama dimi. Yani kart :D
Ve bir kere daha olayın yan mevzusuna odaklanıp, asıl mevzuyu unuttuğumuz için teşekkürler Türkiye :)
Bak kardeşim yazmıyım diyorum yine yazıyorum,
Adam babasına kart vermemiş çocuk gelecem demiş beklememiş annesine kart veriyor belki lazım olur diyor gülücük koyuyor biliyorum melek gibi bi kalbin var ama olayı biraz kafanda canlandır.
Aynı gün içinde 2 erkekle muhatap olmak varken bir kadınla muhatap olmak sonuna gülücük koymak art niyet göstergesidir bak ne yazıyorum;
Kapıda bi teyzeyi gördüm annesiymiş durumu izah ettim beni anlamadı kartımı verdim oradan ayrıldım demek var belki lazım olur diyip gülücük koymak var
Beni kimse anlamayacak pes ediyorum yazmıyım dedim yine yazmıyorum.
AliGizda
08-02-2016, 13:09
Konuyu başından en son postuna kadar okuyup anlayan bir birey olarak ben konu sahibi arkadaşı haala haklı buluyorum.
Evine ne sebeple gittiğini belirtmiş ve o kartı ne sebeple verdiğini dile getirmiş yazıya dökmüş. Bende orada bi noluyo dedim ve sizler gibi tepki verdim fakat önceki yazılarını düşününce konu sahibi arkadaşa bunu yakıştıramadım ve düşüncesinin o olmadığını anladım.
Türkçe ne yazık ki istediğin yere çekilebilir bir dil.
Kimse kusura bakmasın bende bu konuya bu kadar takılsam bende ana ve babasına çocuğunuz bana bunu yaptı mağdurum derdim. 1000 TL belki büyük bi para değil kime göre neye göre? 1 ayda o parayı kazanamayan insanlar var ve kimse kimsenin alın terine, emeğine tokat atamaz.
Karşı taraf ben olsam ve benim anneme gelip söyleseler suçu kendimde ararım. Buna sebep karşı taraftır. Konu sahibi arkadaş satıcı arkadaşı muhattap olarak görseydi ilk olarak ailesi yerine kendisiyle iletişime geçerdi. Karşı taraf forum ahalisince suçlu bulunmuş ve bu forumda yazılanları da okuyan bir kişi.
Herşeyden tartışma çıkarmak yerine bence sakinliği koruyup olayı yörüngesinden saptırmayalım.
Not: İki tarafıda tanımam etmem, nacizane düşüncelerimi söyledim.
bence bu konu yeni bir gelişme olana kadar kilitlenmeli,
evine gitmeniz büyük bir hata olmuş bence, adam tutup da o gün polisle gelse, dese ki annemi babamı tehdit etti alacağı için, anne babası da ondan yana çıksa, ne olurdu??? cok zor anlatırdınız derdinizi polise
Bence doğru bir yol izlemişsiniz.Satıcının yaşı küçük olduğu için,mahkeme ile uğraşmadan aile ile olayı halledebilirim zannetmişsiniz.(Herşeyi kavga gürültü veya mahkeme yolu ile halledebileceğimizi düşüncek kadar kutuplaştık maalesef.konuşma seçeneği pek akla gelmiyor,küfürler hariç:)
ama aile yabancı birini haksız bularak kendi çocuklarına güvenmeyi tercih etmiş.(çocuklarına iyilik yaptıklarını düşünüyorlar muhtemelen)
Keşke objektif bakabilselerdi duruma,olası bir kaybedilecek mahkeme sonucunun çocuklarının siciline işleneceğini düşünebilirlerdi ozaman.
Olay ev basma haline dönüştürülmüş fakat ben arada geçen diyalogların medeni bir şekilde olduğunu varsayıyorum.Borç için kapıya dayanmak ayrı,konudan haberi olmayan anne babaya konuyu izah etmek ayrı diye düşünüyorum.Babanın telefon numarası olmadığı için ev adresine gidilmiş numarayı oradan almışsınız.
Ama benimde konuyu anlattığınız mesajınızdaki son cümle gözüme takıldı.Ben de art niyet sezdim orada,ve kalbimin pis olduğunu öğrenmiş oldum.keşke böyle hassas bir konuda kelimeleri daha iyi seçseydiniz
pejoemre07
08-02-2016, 16:51
ya bi düşünün abiler allah rızası için cebinizden paranızı alıyorlar sizi kandırarak adam sizi sürekli sallıyor yok beklemdi yok gitmedi filan diyorsunuz bu adamın bir evi var ve siz bu adamın evini biliyorsunuz adam olan doğru konuşsun hanginiz gitmez adamın kapısına da ver paramı demez kapıyı kimin açtığı yada kimle muhattab olduğu giden kişinin mesuliyetinde değil ama şunu benden daha buyuk insanlar söylerkende duymuştum ya sabır çekip devam ediceğine el frenini çekip kavgaya girişenler var bu ülkede kim kime haktan hukuktan bahsediyor.
ya karaktersiz herif farklı ürün satıyor sattıktan sonrada işi çakallığa vuruyor adam gitmiş insan gibi böle böle demiş belki hatalarını anlarlarda parasını geri verirler diye kartvizit bırakıyor kalkmış adama çocuğun annesine yazmışsın diyosunuz ne kdar boş yapıyorsunuz ya memlekette kız kalmadı çocuğun annesine yazacak harbiden bi boş yapmayında bırakın insanlşar sorununu çözsün
Faruk_Vtec
08-02-2016, 19:43
bızım evın kapısı böyle bır durum ıçın çalınsa, peder bey mağdur olan kışının butun mağdurıyetını fazlasıyla gıderdıkten sonra helallık alıp o ıntercoolerı bıze yollamasını ısterdı ve o ıntercooler gelır gelmez net bır şekılde benım munasıp bı yerıme sokardı, bende o saatten sonra ıntercoolerlı arabaya bınemezdım sanırım...
asıl ben bızım nesilden sonra gelecek nesili çok merak edıorm, bı 20 yıl sonra Turkıye yaşanmaz bır hal alacak, evlenip çocuk sahıbı olma duşuncelerım her geçen gun yok oluyor...
boosted_pug
08-02-2016, 23:09
Öncelikle ortada 1000tl lik bi mağduriyet yok konuya son 3 sayfayi okuyup yorum yazan arkadaslar ortada yanlis gelen bir malzeme var ve konuyu acan arkadas bu malzemeyi satsa parasini 50 kere cikartir bu konuda bukadar uzamazdi.
Türkçe bu don lastigi gibi uzar senin ne demek istediğin değil benim ne anladığım önemlidir sen 30 sayfa boyunca efendi efendi msj yazip sonra büyük harfler ile böle imalı bi cümle kurucaksın, ve ben öle demek istemedim yanlis anladiniz diceksin madem yazdığın gayet normaldi neden yazı kaldırıldı?
Kaldiki sen bu arkadasla sayfalarca mesajlasmadin mi neden telefon numarani verme ihtiyacı duyuyorsunki zaten senin bilgilerin adamda var. Babasini aradin ordada telefon numaran cikti eeee daha baska bisiye gerek varmi.
Deplasmana gittim diyorsun ama sen maca cikmamissin isinma haraketlerini yapip klube geri dönmüssün elemani kapinin önünde bekleseydin muhtemelen dayak yiyip arti haneye tecavuzden hakkinda dava acilmis olucaktin ordan ayrilmak en mantikli haraket olmus.
Bence sen davanda sonuna kadar haklisin ama karsindaki kisinin vurdumduymaz davranislari neticesinde yaptiklarin hos olmamis öfkeyle kalkan zararla oturur , davami ediyosun ne yapiyosan ver mahkemeye onlar ugrassin.
Apocaltique
09-02-2016, 02:06
Sinirden kendi götümle dövüştüm, ne zihniyetler var be, mağdura geçmiş olsun, uzatmamakta fayda var, aynısı başıma geldi volk xxr 527 jant almıştım, sıgar değil mi bak parayi ona gore veriyorum, emanet arabayla taaa karşıya gitmişim, sigar kardeşim benim arkadaşta kullandi, sigmazsa bi aksilik olursa her saat arayabilirsin..
Janti aldim geldim 22:00'de sabaha kadar dayanamadim 23:30'da 7/24 lastikçi de taktirdim jant lastigi, araba lastige oturdu resmen, fazla değil 2 saat sonra aradim uymuyor diye, bir suru masallar hikayeler, en son haram ettim, 15-20 gun evimde yer kapladı baya bir ama 200 tl kârla satmistim, gelen aliciyi karsiladim gittik taktik, kelepce uymadi, bijon uymadi, bi guzel fiyati dustum o şekil 200 tl kâr ettim, aracina da çok yakişti, guler yuzle aracı basmaya gitti...
Yani satın cooleri bakın yolunuza..
ÖmerF.Bayar
09-02-2016, 07:38
Konuyu ilk posttan sonuna kadar okuyup takip ediyorum, konu sahibinin maduriyetine ve hakliligina sozum yok ama eve kadar gitmesi [B]bence[B] yanlis olmus, ozellikle annesine konuyu anlatma kismi,
Merak icinde konunun nerelere kadar gidecegini ve nerde sonuclanacagini bekliyorum.
Konuya bak ne hale geldi. Koray Karaman dolandırıcılık yapmış adamın sesi soluğu çıkmıyor burada arta kalanlar tartışıyor :)
Konuya yazmak oldukça gereksiz. Verildiyse mahkemeye gelişme olursa paylaşılır. Yoksa sabaha kadar yazsanız adam okuma bile okumuyor.
**Anneye yapılan saygısızlık yanlış olmuş.
LnchCntrl
09-02-2016, 08:32
Aynı şeyi günyüzüne çıkarıp durmak istemiyorum , o postun hemen altında bende ters bişe olmadığını yazdım ama gözümden kaçmış.
şu satırı okumadan millete sapık felan demeyin,
ha özür dilerim tekrar ortaya çıkarmak için değil pisçocuk o kadar anlattı anlamadınız haksızlık gördüm onun için yazdım
kelalper
09-02-2016, 08:33
bir lazım olur lafından neler türetmişsiniz helal olsun.
LnchCntrl
09-02-2016, 08:35
abi üsteki postumda alıntı yaptım bize mi yanlış geliyor yoksa okumuyor musunuz cidden forumdan bildiği sevdiğim bi abi olarak sana soruyorum
buristyle
09-02-2016, 08:39
http://s22.postimg.org/6h48n5wwx/Unbenannt.png
koray kahramanın günahı münahı kalmadı yalnız he.. adamın bütün günahlarını aldık götürdük..
asscutter
09-02-2016, 09:06
ofiste bağırarak kahkaha attım herkes bana bakıyor :D
bugra_0101
09-02-2016, 09:30
yemin ederim sandalyeden düşüyordum :D
VolkanA.
09-02-2016, 09:50
Bu eve gitme olayını dava açmadan önce yapmanız lazımdı ve uslübu bozmadan. Kartımı verdim lihtiyacı olur cümlesi gerçek ise bu konu hakkında suçlu duruma düşmüş oluyorsunuz. Zaten dava açılmış ahakimin kararını beklemeliydiniz. Suçlu karşı tarafı görse zararınızı karşılayacaklardı. Sizi görseydi cooleri satıp bir nebze karşılayabilirdiniz. Bu uğraşlar zaten ona ders olurdu. Yaşı genç cahilliğine ve ticareti bilmediği içindi. Eve mahkeme kağıdı geldiğinde ailesi zaten öğrenecekti nasiat vereceklersede o zaman verirlerdi.
muratburunce
09-02-2016, 10:41
koray kahramanın günahı münahı kalmadı yalnız he.. adamın bütün günahlarını aldık götürdük..
kanka ne adamlar var yaa yeminle millet cin olmuş adam çarpma peşinde... allah ıslah etsin gerçi anne baba eğitimide ortada
kelalper
09-02-2016, 17:37
abi üsteki postumda alıntı yaptım bize mi yanlış geliyor yoksa okumuyor musunuz cidden forumdan bildiği sevdiğim bi abi olarak sana soruyorum
olm akıl var mantık var. Adam bu kadar şeye rağmen bu kadar seviyeli davranıp küfür bile etmemişken durup dururken çocuğun annesine neden o manada söylesin.
Herşeyi doğru yapmış her yolu izlemiş neden bi anda b.k etsin bütün yaptıklarını. Olaya nereden bakmak istersen oradan görürsün. Ya da ben harbi harbi safım.
onursumer
09-02-2016, 17:42
tek cumle olarak neden alıntı yapıyorsunuzki , yazdığı tum postun ozeti belli konuyu başka yerlere çekmek saçma
adam dava oncesi, gene iyilik yapmış silici bozulmasın diye ailesi ile goruşmuş, kendisine ulaşılması içinde kartını vermiş belki bi anlaşma sağlanmak istenir diye
Bir evladım olsa ve böyle bir şey yapsa;
Malı alan kişinin dava açmadan önce bana ulaşmasını tercih ederim. Evladım, fotoğrafını gönderdiği maldan farklı bir mal gönderdi ise gerekirse telefonumu satar alıcının parasını öder; sonrasında da evladımın ağzına sıçarım.. Benim babam, bana böyle öğretti.. Benim de çocuğuma öğreteceğim budur.
Bir evladım olsa ve böyle bir şey yapsa;
Malı alan kişinin dava açmadan önce bana ulaşmasını tercih ederim. Evladım, fotoğrafını gönderdiği maldan farklı bir mal gönderdi ise gerekirse telefonumu satar
alıcının parasını öder; sonrasında da evladımın ağzına sıçarım.. Benim babam, bana böyle öğretti.. Benim de çocuğuma öğreteceğim budur.
https://www.youtube.com/watch?v=Z5Wt-5AzFrE
https://www.youtube.com/watch?v=Z5Wt-5AzFrE
Kart olayı konusunda bende kötü niyet sezdim başta ancak daha sonra belki ihtiyacı olur lafı "benim açık adresim belli satıcı arkadaşın ihtiyacı olması durumunda beni bulması kolay" anlamında kullanıldığını düşünüyorum.kaldı ki diğer anlamda dese bile biraz haklılık payı var çünkü satıcı arkadaş ulu orta hakaret etmiş whatsapp konuşmalarında.Neyse kimseyi tanımam etmem dün gece 3 e kadar okudum konuyu içime dert oldu yazayım dedim.
burakgunay
09-02-2016, 22:14
Kart olayı konusunda bende kötü niyet sezdim başta ancak daha sonra belki ihtiyacı olur lafı "benim açık adresim belli satıcı arkadaşın ihtiyacı olması durumunda beni bulması kolay" anlamında kullanıldığını düşünüyorum.kaldı ki diğer anlamda dese bile biraz haklılık payı var çünkü satıcı arkadaş ulu orta hakaret etmiş whatsapp konuşmalarında.Neyse kimseyi tanımam etmem dün gece 3 e kadar okudum konuyu içime dert oldu yazayım dedim.
Yorum talihsiz olmuş, satıcı hakaret etti diye annesine diğer anlamda böyle bişey dese mübah mı yani?
Bu arada ben arkadaşın iyi niyetli olduğuna inanıyorum, her lafın altında bir buzağı aramamak lazım.
o değilde çocuk anamı niye karıştırıyonuz dese ne diceniz şimdi :)
O değilde bu çocuğun hakkaten, satıcının annesine iğrenç pislik maksatla ima ettiğini düşünenler var.evet cümle o şekilde çağrıştırıyor olabilirde . Yapmayın etmeyin bu zihniyet nasıl bir zihniyettir ? Bu kadar büyük bi forumda adam öyle bişeye yeltenir mi , yeltelenebilir mi ? Provakatör gibi afedersiniz ama, iş atmış diyenler oldu resmen. Çocuk ta afedersin salak zaten koskoca memlekette kavgalı olduğu satıcı kişinin annesine öle bi pislikte bulunacak zaten. Acaba biz mi iyi niyetliyiz öyle düşünenler mi farklı niyette. Mantık çerçevesinde düşünün derim. 33 sayfanın sonucu bu olmamalı.
Madem ki konumuz KUTSAL DEĞERLERİMİZE döndü ve mağdur arkadaşımızın o cümleyi kasıtlı olarak art niyetle yazdığını düşünelim;
Burda ki hemen herkes erkek olduğuna göre,bizler için en kutsal,en özel varlıklar annelerimiz olduğuna göre ve annemize söylenecek en küçük kötü söz veya yanlış hareket için her türlü olumsuz sonucu göze alarak hareket edeceğimizi düşünerek,samimi bir soru sormak istiyorum.Tüm samimiyetinizle de cevap vereceğinizi düşünüyorum;
Bir spor müsabakasında hakeme veya sevmediği sporculara..
Trafikte yanlış bir hareket yapana..
Ceza yazan,aracımızı trafikten men eden polise..
İzlerken,dinlerken sinirlendiği siyasetçilere..
Bir kadına şiddet uyguladığını gördüğümüz erkeğe!! ...
Zavallı hayvanlara eziyet ettiğini gördüğümüz insanlara!!..
VS VS VS VS VS VS...
Bugüne kadar 1 kere bile: VAY ****** ÇOCUĞU demeyen kaç kişi var aramızda?
Sorduğum soruya; Ben bu küfürü hiç kullanmadım diyenler haricinde birilerinin anne edebiyatı yapması bana sahte geliyor.Kusura bakmayın.Mağdur arkadaş terbiyesini hiç bozmamış,takdir ettim kendisini.. Hee ben alacak için birinin evinin kapısına gider miyim? Gençlik yıllarım da 1 kere tek başıma gittim,alacağımı aldım döndüm.Şimdi olsa gitmezdim.
Beyler bakın uzatmayın sizi annenize birisi kart verip gülerek de belki işine yarar derse bunu siz yanlış anlamayabilirsiniz ama siz yanlış anlamıyorsanız başkalarıda yanlış anlayacak bir kaide yok. Neden karşı fikirlere saygı duymuyorsunuz.
Ticareti yaparken nasıl ilk başında ailesi karıştırılmadıysa nasıl örneğin arayacaktı babası misal "Senin oğlandan şunu alacam kefil misin" dicekti. Çok komik dimi olmaz böyle bişey nasıl arasın babasını. Hah işte başta aramak saçma ise sonda anasını yada babasını karıştırmakta bir o kadar saçmadır.
Ticareti kimle yapıyorsanız o dur muhattabınız başka biri değil. Ama bir gün birisi gelirde annenize kart verip belki işine yarar diye forumda bir sırıtıp atarsa siz o zaman yanlış anlamayın. Adam iyi niyetiyle vermiş yahu kartı diye gelip cevap verirsiniz.
Bu konu çok uzadı kilitliyorum. Annelerinizinde ellerinden öpüyorum.