PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : alfa -volvo

Patisever
24-02-2016, 12:39
büyük kasalı azda heybet güc için arac bakıyoruz 2 arac arasında kaldık

volvo 850 t5

alfa 166 siz olsanız hangini tercih ederdiniz

Volvo 850 2.0 T5 1996 Model 29.500 TL Galeriden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-nevauto-1996-volvo-850-2.0-t5-hatasiz-emsalsiz-85000-km-273745991/detay)

Alfa Romeo 166 2.0 TS 1999 Model 21.500 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinde-sifir-hasar-kaydi-olmayan-masrafsiz-alfa-166-271481963/detay)

skunk11
24-02-2016, 12:43
Volvo'nun tarzı bambaşka ben tercihimi Volvo'dan yana kullanırdım şahsen..

Trance-R
24-02-2016, 12:46
Alfa ilk tercihim olurdu. Fakat, bu temizlikte bir VOLVO' ya hayır denmez :)
Volvo çok iyi duruyor. Kondüsyonu tartışılmaz derecede iyi...

onurc
24-02-2016, 12:49
kondisyon olarak bu iki ilan için volvo önde duruyor.alfa biraz hırpalanmış gibi.ama çok heybetli duruyor.ben alfa derdim

tunerviper
24-02-2016, 13:03
166 alacak olsam aşağıdaki aracı tercih ederdim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-romeo-166-ts-233670212/detay

Vtec_2
24-02-2016, 13:14
Kesinlikle volvo derim..

kadioglu
24-02-2016, 13:15
Kesinlikle volvo. Hem daha performanslı hem daha prestijli bir görüntüsü var. Hem de yanlış bilmiyorsam alfanın motoru boxer. Onu da herkes yapamıyor.

fore
24-02-2016, 13:39
Marka olarak Alfa'yı tercih ederim ama 850'nin satılabilitesi var 166'ya göre. O yüzdne Volvo derim.

dkaya87
24-02-2016, 14:14
alfa biraz daha temiz olsa kafa karıştırabilirdi ama her halükarda sonuç volvo olmalı bence :)

ClioRs182
24-02-2016, 14:20
güç olarak volvo alfanın nerdeyse 2 gömlek üstünde , görüntü olarakta ağır abi duruyor volvo her konuda volvo derım ben ileride satmak istesen bile elden hızlı bir şekilde çıkarabilirsin alfaya göre

Birkan61
24-02-2016, 14:22
Volvo ilanı albeni reklamı gibi :)

Berkan
24-02-2016, 14:46
Volvo ama bu :)

Volvo 850 2.0 T5 1996 Model 31.000 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-850-t5-r-line-262551081/detay)

kelalper
24-02-2016, 17:07
Volvo B52 motorda lpg varsa koşarak uzaklaşın. İlk ilandaki 850 ye gelince de. O para o arabaya çok. Arka tamponu bile düzeltmeden ya da o kadar düzelterek fotoğraf çekmişler. Sağ marşpiyel göçük. Fotoğraf karanlık yerde çekilmiş kırmızı fonla çekicilik katılmak istenmiş. Bu tip oyunlara gelmeyin. Ben S70 T5 tavsiye ederim. Performans olarak 15 hp var ama yan yana basınca çok fark oluo turbo farkından dolayı.
Alfa daha tarz bir arabadır. Alfa alırsanız ilk olur ama son olmaz. Alfaya ısınan Alfa ile devam eder. O markanın değişik bir ruhu var.

Patisever
24-02-2016, 17:14
bilgiler için tesekkürler arkadaslar alfanın 2.5 3.0 olanlarıda war ilandakı olmasada olur daha temızı olabilir benım arada kaldıgım ıkı marka arasındakı tercih ne olmalı yönündeydi 850 t5 r müthiş fakat parası yüksek belkı hakkından az ama rakam yüksek gibi geldi

ahmetbaha-drs
24-02-2016, 18:37
Beyaz 850 sevdigim bir arkadasımın hakiki 850R almadan önceki arabasıydı bildiginiz 850 T5 araba R Degil sadece bodykit-jant-döşeme v.s var o nedenlede güzel bir görünümde haliyle temizde bir araba ama bu paraya alınması bence saçma. S60-S70 bulunur o fiyata. :)

kadioglu
24-02-2016, 18:55
Beyaz 850 sevdigim bir arkadasımın hakiki 850R almadan önceki arabasıydı bildiginiz 850 T5 araba R Degil sadece bodykit-jant-döşeme v.s var o nedenlede güzel bir görünümde haliyle temizde bir araba ama bu paraya alınması bence saçma. S60-S70 bulunur o fiyata. :)
R'la r olmayan arasında 300 cc. hacim ve 15-20 hp. fark yokmuydu?

darkmoon
24-02-2016, 19:07
Alfa derim.

Alfa 166 ile volvo 850 arasında teknoloji nesil farkı vardır.

850 dediğiniz araç 92 ile -97 yılları arasında 90 lı yılların teknolojisini barındırır. Alfa 166 99 da üretilmeye başlanmışdır 2007 yılına kadar haliyle alfa 2000 li yılların teknolojisini barındırır..

volvo ağır abidir iyidir güzeldir tasarım iddası yoktur ama kaya gibidir.. alfa tasarımı farklılığı yollarda az olmasından ötürü dikkat çeker ilgil oluşturur..

O yıllarda volvo alınıcaksa konvensiyonel en çok satan ve ekmek yediricek olan araç S70 dir.. Aksi takdirde Alfa derim .. 3.0tb motoru makbul değildi galiba alfalarda yeni nesil ts motorları makbuldü alfada..

Canselmo
24-02-2016, 19:40
2.0 tb 166yımwurme keyfıne ulasmıs biri olarak cok cok konforlu cussesıne göre hızlı bir araba gercekten deri koltukları dizaynı cok farklı hisettiriyor.

Tek derdi yedek parça ve ücretleri

İbrahim33
24-02-2016, 21:48
166 alacak olsam aşağıdaki aracı tercih ederdim.

Connecting Site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-romeo-166-ts-233670212/detay)

konu dışı olacak ama bayıldım arabaya. her an bir çılgınlık yapabilirim ama babamdan korkuyorum 1 alfa daha hele ki böyle bir evlat edinirsem beni eve almaz. sokakta yatma riskim var :D ama arabaya bittim beee.

tavanında boya mı varmış yaw , varsa sıkıntı.

Erdem K.
25-02-2016, 07:13
aynı yıl aynı fiyatta olsalardı Volvo derdim ama 3 yaş eski ve yaklaşık 8bin tl pahalı olan ve 2.el parça fiyatlarının pahalı olduğunu düşündüğüm Volvo 850 yüzünden tercihim alfa 166 olurdu ...

ugurcan52
25-02-2016, 08:18
Connecting Site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-bati-garaj-alfaromeo-166-v6-3.0-241183459/detay)
volvonun parasına yenı kasa 166 var
iki araçta buna bakınca cok sacma , özellikle paylaştıgınız 166 kapımda olsa gozume uyku girmez

Patisever
25-02-2016, 12:28
Volvo B52 motorda lpg varsa koşarak uzaklaşın. İlk ilandaki 850 ye gelince de. O para o arabaya çok. Arka tamponu bile düzeltmeden ya da o kadar düzelterek fotoğraf çekmişler. Sağ marşpiyel göçük. Fotoğraf karanlık yerde çekilmiş kırmızı fonla çekicilik katılmak istenmiş. Bu tip oyunlara gelmeyin. Ben S70 T5 tavsiye ederim. Performans olarak 15 hp var ama yan yana basınca çok fark oluo turbo farkından dolayı.
Alfa daha tarz bir arabadır. Alfa alırsanız ilk olur ama son olmaz. Alfaya ısınan Alfa ile devam eder. O markanın değişik bir ruhu var.

volvonun baska motur kodudamı war üstad sizin valıdede wardı sanırım hangısını önerırsın volvo serisinin manul alırım ben alırsam alfa içinde tercihimiz 2.5 büyük ihtimal

tunerviper
25-02-2016, 13:03
volvonun baska motur kodudamı war üstad sizin valıdede wardı sanırım hangısını önerırsın volvo serisinin manul alırım ben alırsam alfa içinde tercihimiz 2.5 büyük ihtimal

2.5 ile 2.0 arasında çok fark var. 2.5 ler arese v6 dediğimiz motor. Parça ve işçilik olarak pahalıdır. 2.0 ts olanlar ise 156,145,147 v.s gibi bir çok alfada bulunan motordan. Ben yerinizde olsam 2.0 ts bakardım. Parçası çok kolay bulunabiliyor ve istanbul'da çok başarılı ustaları var.

dahan
25-02-2016, 16:11
alfa kasa olarak güzel

sinanbaysal
25-02-2016, 16:20
güç demişsiniz fakat ara hızlanmalarda olsun kalkış da olsun alfa yavaş bir araç düz atmo motora sahip. ayrıca arkadaşım 166 ya 1 sene bindi( 5-6 ayı sanayide geçti 6 ay binebildi desek daha doğru) ömründen ömür gitti. elektronık arızası coktu motor desen parcaları bulunmuyor ayrıca ılandakı aracın kasası da pek hoş durmuyor gibi. kesınlıkle 166 elerdım

darkmoon
25-02-2016, 16:23
kasapdan alınma alfa yorar bu gerçek.. alfa alınıcaksa iyi gösterilmeli alınmadan.. özellikle servisin kefil olduğu bizim aracımız dediği araçlara yöneilmeli.. yoksa alfanın hangisini alırsanız alın sanayilere git gel ömür geçer..

semavi
25-02-2016, 16:58
Bu ikilemi çok yaşadım :D
Üşenmedim bir kaçtane 166 test ettim... Volvo zaten çok kullandım ve halen kullanıyorum... En son bir daha bulamam diye 100binde bir c70 bulup aldım ve iki bebekle kullanıyorum. Halbuki eski c70imi çocuk yüzünden satmıştım :D

166 manuel 204 hp olanı kullandım. Çok keyifli bir araçtı ama hepsinde teyp, km göstergesinin bozuk olması, genelinin hırpalanmış olması, çıkmacısının "aman 166ya yaklaşma" demesi gibi nedenlerden dolayı çok giremedim... İçimde kalan bir araçtır, özellikle koltuk tasarımı çok güzeldi...7

Beyaz olan araç sevdiğim bir abimin aracıydı ve emin ol bulunabilecek en temizlerden birisi... Hanım manuel istemediği için o arabayı almamıştım. Hatta bendeki xc70i o abimiz aldı...

volvo olacaksa imkan varsa 99 ve üzeri 2.0 t5 alın. Gaz kelebeği sorunlu olarak lanse edilir belki ama yetkili servisin "98 modellerin" motor içinin olmadığı, 99 sonrası 2.0t5 in ise parçalarının halen üretimde olduğunu söylemesini önemserim ben. Bunu söyleyen bir vıolvo servisinin yıllarca yedek parça satışında çalışan yetkilisi 82 sene önce ayrıldı)

Benim tercihim s70-c70 olur kesinlikle... LPGye bir çok kişi karşı çıkar başta Kelalper :) Herkesin düşüncesine saygım var... Hafta sonu aracı ise taktırmayın ama benim gibi günlük kullanıyorsanız düzgün bir lpg ile çok sorun yaşamayabilirsiniz. eski c70im 225 bin oldu... sanırım 80bin km dir kullanılıyor ve hala lpgye bağlı bir sorun yaşamadı... İlanlarda var (mavi 2.3t5 manuel)

darkmoon
25-02-2016, 17:19
yanlış hatırlamıyorsam milanonun aracı vardı siyah makyajlı kasa 166 tertemiz bir araçdı.. doktorun aracıydı çok az kullanılmış km falan çok düşükdü kazası belası yoktu güzel bir araçdı.. çok yüksek fiyat çekmişlerdi uzun süre satılmadı sonra ne oldu bilmiyorum.

kelalper
25-02-2016, 20:52

2.4 atmosferikte var. eski SOHC motor. Ama çok çok azdır.
99 ve sonrasında elektronik gaz kelebeği var ve dünyada sanırım bir ilk bu arabalarda denendi. Tepkisi ciddi yavaş. Yazılımla özgün biraz hızlandırdı saolsun. 850 T5 lerin turbosu 14T s70T5lerin 16T. Yani evo 6 vs kadar büyük turbosu var. Lag i meşhur baya twinscroll olmadığı için. Devir bandı kısa. 4200-6200 arası yürüyor. Düz şanzıman alıcam diosun ama söyliiim rezalet. Saçma sapan bir oran koymuşlar sürüş zevki hiç yok. Direksiyon tepkisi güncel volvolardaki de dahil olmak üzere rezalet. Tepkisi çok geç ve hissiz. Kayıyor mu tutunuyor mu anlamıosun. Alfa da öyle bir şey olamaz. Bunların dışında viraj kabiliyeti 850 vs fark etmez gene rezalet. Şase çok uzun ve yumuşak. Virajda arkadan iter gibi kıçı açılıyor. Ama ani harekette direk pandül. Ses sistemi çok çok iyi senesine rağmen. Bagajda anfi ve gizli ufak sub var orjinalinde. Yaştan dolayı kozmetik sorunlar olabiliyor. Yalıtım kokusu e46 bmw gibi var. Geçmiyor. Bütün arabayı soyup herşeyini yıkadım fırçaladım. Arabaya bi girdim takmak için. Arabanın içi daha fazla kokuodu. Dçşeme halılarını taktım 1 gün koku çıkamadı sonra gene sızdı dışarı. Deri kokusu vs değil arkadaşlar bildiğiniz yalıtımımsı plastiğimsi maddenin kokusuymuş. Farları orjinelde ciddi yetersiz. Kör mu oldumda göremiyorum dedirtecek kadar yetersiz. Clear lens ve xenon şart. Ben şimdi verip Mercedes mercekleri taktırıcam. Dağı taşı da aydınlatıo öndekillere eziyet edio gibiyim. Gidişi 2013 CTH cupra kadar gidio benimki yazılımla.Otomatik vites olduğu halde. 200 den sonra geçmeye başlıorum. Ama 200 sonrasını tavsiye etmem çok yumuşak olduğu için frende vs çok çabuk kıçı başı dağılıo. Alfa bu konularda kesin çok çok daha iyidir. Düzde eşşek gibi gider ama viraj deme.

Patisever
26-02-2016, 01:01
2.4 atmosferikte var. eski SOHC motor. Ama çok çok azdır.
99 ve sonrasında elektronik gaz kelebeği var ve dünyada sanırım bir ilk bu arabalarda denendi. Tepkisi ciddi yavaş. Yazılımla özgün biraz hızlandırdı saolsun. 850 T5 lerin turbosu 14T s70T5lerin 16T. Yani evo 6 vs kadar büyük turbosu var. Lag i meşhur baya twinscroll olmadığı için. Devir bandı kısa. 4200-6200 arası yürüyor. Düz şanzıman alıcam diosun ama söyliiim rezalet. Saçma sapan bir oran koymuşlar sürüş zevki hiç yok. Direksiyon tepkisi güncel volvolardaki de dahil olmak üzere rezalet. Tepkisi çok geç ve hissiz. Kayıyor mu tutunuyor mu anlamıosun. Alfa da öyle bir şey olamaz. Bunların dışında viraj kabiliyeti 850 vs fark etmez gene rezalet. Şase çok uzun ve yumuşak. Virajda arkadan iter gibi kıçı açılıyor. Ama ani harekette direk pandül. Ses sistemi çok çok iyi senesine rağmen. Bagajda anfi ve gizli ufak sub var orjinalinde. Yaştan dolayı kozmetik sorunlar olabiliyor. Yalıtım kokusu e46 bmw gibi var. Geçmiyor. Bütün arabayı soyup herşeyini yıkadım fırçaladım. Arabaya bi girdim takmak için. Arabanın içi daha fazla kokuodu. Dçşeme halılarını taktım 1 gün koku çıkamadı sonra gene sızdı dışarı. Deri kokusu vs değil arkadaşlar bildiğiniz yalıtımımsı plastiğimsi maddenin kokusuymuş. Farları orjinelde ciddi yetersiz. Kör mu oldumda göremiyorum dedirtecek kadar yetersiz. Clear lens ve xenon şart. Ben şimdi verip Mercedes mercekleri taktırıcam. Dağı taşı da aydınlatıo öndekillere eziyet edio gibiyim. Gidişi 2013 CTH cupra kadar gidio benimki yazılımla.Otomatik vites olduğu halde. 200 den sonra geçmeye başlıorum. Ama 200 sonrasını tavsiye etmem çok yumuşak olduğu için frende vs çok çabuk kıçı başı dağılıo. Alfa bu konularda kesin çok çok daha iyidir. Düzde eşşek gibi gider ama viraj deme.

teşekkürler üstad bayagı anlatmıssın alıp binmiş kadar oldum eksık olma diğer arkadaslarada tesekkürler

semavi
26-02-2016, 11:25
2.3lerde ki oranlar farklı t5lere göre... Daha uzun oranlı... 2.0t5 lerde ki daha kısa oranlı ve şahsen 2.3ün kullanımı daha keyifliydi bence...

166 c70e göre daha iyi bir araç gibi hissettirmedi bana. Belki bir yerlerde konu bile açmış olabilirim. S70 ise biraz daha hantal hissi veriyor, 166 daha sportif bir his veriyor. dediğim gibi özellikle koltuk tasarımı çok güzel...

Dolby olan bir volvo ses sistemini dinlemek müthiş bir keyif... Torpidodan bir süre sonra ses gelmesi kötü... Koltuklar çok rahat benim için (1.90 boyum)... Ben volvoyu şöyle tanımlarım eski kasalar için özellikle... mazda-honda-toyota bir segment, Mercedes Bmw ise daha üst bir segment. Volvo bu ikisinin arası... Müthiş şeyler beklememek lazım. Genellikle ilk gurubun alt yapısı ile daha üst guruba kafa tutmaya çalışan bir stratejileri var...

98 model s70 t5im vardı otomatik. Telli kelebek olanlardan. Özellikle kalkışı hoşuma gitmiyordu. Buna karşın elektronik gaz kelebekli olan c70i kullandığımda ise onu daha çok beğenmiştim. Ama aralarında 100kg civarı bir ağırlık farkı var tabiki c70 lehine. Burda Alper farklı bir şey iddia ediyor... Belki kullandığımız araçlara bağlı olabilir.

Temiz bir alfa iyi bir deneyim olabilir. Ama dediğim gibi, başta orjinal km bulmak sorun olacak o araçta çünkü göstergelerde üretim hatası var ve çoğu sorunlu... Benim içimde kalan araçlardan birisidir. Alfa'nın tek sevmediğim yönü ise genellikle tanıdığım alfacıların arabayı övüp övüp sonra arabasını satmaya çalışmasıdır :D Yoksa 166 gerçekten hoş tasarımlı bir araç... 850lerin s70lerin devri kapandı benim için... c70 tasarımdan dolayı halen götürsede 100binde değil 250binde olsa almazdım... Bir daha bulamam diye aldım açıkçası... Hani belki elimde tutarım, ikinci araba alabilirsem, yarı klasik tadında binerim diye...

darkmoon
26-02-2016, 12:25
alfa alıcak olsam heleki 166 kesinlikle istanbuldaki büyük 3-4 tane alfa servisi var işlerinin ehli..

zaten piyasadaki en kaliteli doğru düzgün alfalarda bu servislere gidiyor onlara gider onların kefil olucağı yada referans olucağı kendi aracımız biz her şeyini yapıyoruz ve yaptık kefiliz diyiceği bir araç dışında öyle sahibindenden bilmediğim falanca galeriden filanca şahısdan alfa heleki 166 hayatta almazdım..

semavi
26-02-2016, 12:39
Bana öyle lanse edilen bir alfaya bakmıştım ben... Hatta maslakta bir servisti yanılmıyorsam. Konuştuk ettik ama arabanın yanına gidince öyle olmadı. Bir kaç tane daha baktım, yine benzer durumlarla karşılaşınca vazgeçtim. Gerçektende içimde kalan bir araçtı. Araba aradığım zamanlarda hep listemde vardır.

Aslında bu tarz eski ve özellikli arabalarda durum hep benzer... Volvo alırsınız, rahat rahat binersiniz... Volvo alırsınız, araba kadar para harcarsınız...

Öncesi sonrası biliniyorsa, iki araçta alınır... Mantıklı olarak düşünürsem kendi imkan ve çevremden dolayı volvo diyorum... Ama aynı şartlarda ve güvenebileceğim iki araç olsa sırf yeni bir şey denemek için 166 alacağıma eminim... Bu arada ben turbo olan 202hp lik TB serisini kastediyorum tabiki alfanın

Ali Özdoğan
01-03-2016, 04:59
2.0 tb 202 hp lik motorun ciddi bir şekilde parça problemi olduğunu duymuştum.2.0 twinspark diğer alfa modellerindede kullanılan bir motor.En mantıklısı 2.0 ts almak.2.5 ve 3.0 ların Türkiyeye gelen tümü otomatik sportronic şanzuman çok problemli olduğu söylenir.Hatta bir kaç ay önce 3.0 manuel vardı satılık çok niyetlenmiştim ama fabrika yakıt verileri korkutmuştu beni.

Kesinlikle Alfa Romeo diyorum çok keyifli bir araç.Özellikle oturuş pozisyonu mükemmel.En kısa zamanda ikinci evlat olarak garajıma koymayı planlıyorum.

Jakomo
16-03-2016, 08:38
Acaba konu ile ilgili sonuç ne oldu ??