Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polisin yetkisi nedir ?

EMRIX
26-02-2016, 00:31
Merhabalar ;
2-3 saat önce polisle başımdan geçen bir konu üzerine bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Bugüne kadar trafik polisi ve polis tarafından rutin çevirmelere girdim fakat bugün yaşadığım olay ilk defa başıma geldi.
İstanbul'da yaşayan arkadaşlar bilir Unkapanı pilavcısı’nın biraz aşağısında ispark mevcut.Bir arkadaşımla burada buluşup mekana gitmek için randevulaştık ben arkadaşımdan önce geldim ve beklemeye başladım hava almak için arabadan indim.
Aradan 1 dakika geçmedi 3 tane sivil polis geldi birisi hızlıca bir kimlik göstererek ; hayırdır kardeş ne arıyorsun burada sorusunu yöneltti.Durumu izah ederek arkadaşımı beklediğimi belirttim ve bundan sonrası tam bir fiyasko.
Abi birisi soruyor arkadaşın kim ? (kimse kim tanıyacak mısın söylesem ? Ahmet Mehmet ) derken baktım birisi ellerini felan ceplerime daldırdı aracın anahtarını felan aldı birisi cüzdanımı aldı karıştırıyor.
Araba aranmasına değilde cüzdanımı araması beni bayağı gerdi , benim kişisel eşyalarımı karıştırma gibi bir hakkı var mı abi bunların ? Buna tepki gösterdim ve aldım , cüzdanımı aldım da yine değişen birşey olmadı kendisi kaputun üstüne ne var ne yoksa boşalttırdı cüzdan da.
Bu arada telefonum çaldı ve arayan arkadaşımdı polisin biri telefonu açmamamı söyledi nasıl bir saçmalık abi bu ?
Arabaya baktılar bagaja baktılar birşey yok üstüme baya baktılar yine birşey yok ama cüzdanı karıştırma hakkının olmadığını söylediğim de bana işimi öğretme gibi çıkışları oldu adam ayağımda ki ayakkabıyı çorabı felan çıkarttırdı abi kıllığına.Senin donuna kadar bile ararım dedi bende çok şüpheli bir durum sergiliyorsam karakola gidebileceğimizi söyledim yok burada da ararım diyor.
Sen diyor buraya park etmişsin buraya park yasak felan (artık sıvıyor) ya dedim ki burası paralı ispark ne yasağı kendi aracım dışında birlikte 3 4 araç daha var yok saat 8'e kadar faal burası , yahu tamam hadi yasak o zaman söylersin dersin kardeş burası yasak çeker gideriz nedir yani bu yapılan bir şey diyemedi yol aldı gitti.
Yani neyin kafası abi bu anlayamadım gece gece bu olay birde park alanın da dururken başıma geliyor.
Bunların gerçekten bu kadar yetkisi mevcut mu ? Abi bunların görevi beni korumak değil mi ?
Bu arada üzerimde giyimim kuşamımda gayet efendiceydi yani sokak serserisi bir imajda değildim.Abi bunlara maruz kalmak çok gücüme gitti aksilik şuki yaka numarası felan da almadım gerçi alsam da bir şeye yaramayacağını düşünüyorum, kimi kime şikayet edicem ki?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama böyle bir durumda ne yapmalıyım?Ben bir vatandaş olarak böyle bir durumda ne gibi haklara sahibim ? Bu şekil bir durum karşısında kalmış tecrübeli kişilerin nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmesini rica ediyorum.Ve diyelim ki ; benim bu denilenleri yapmayı reddetmem durumunda bana ne yapabilirler bu konuda da bilgilenmek istiyorum(karakola gitmeyi bizzat ben teklif ettim kendilerine).
Teşekkürler.

AliDogukan
26-02-2016, 00:41
Geçmiş olsun.

"Bu polisler hep böyle eğitimsiz kendilerini bir şey sanıyorlar önüne geleni polis yaparsan böyle olur."

"Hiçbir şey olamamış polis olmuş."

"Akpnin polisi"

"Polisi eleştiriyorsan başın sıkışınca polisi arama."

"Ben tüm polislere demiyorum genelleme yapmıyorum yanlış olmasın iyi polisler de var"

"Ben polisim mesleğimi son derece ciddiyetle icra ediyorum" gelecek cevaba göre "x yerde çalışıyorum adım y numaram z her zaman beklerim" atar gideri.

Ve bir iki kalp kırıldıktan sonra konu kilitlenir.

Sert@ç
26-02-2016, 00:47
Bu tarz polisleri elindeki yetkiyle gaza gelip asarım keserim diyenler hak ediyor

https://www.youtube.com/watch?v=W3eLMURbaCE

Tabii ülkede herşey müstehak

alihan_27
26-02-2016, 00:48
Tabii kuvvetli şüphe yerine makul şüphe diyerek böyle saçmalıkların önünü yargı paketleriyle açtıkları zaman haberin bile olmadı. Ucu sana dokununca ne yapabilirim?!
Birşey yapamazsın komik ama 155'i arayabilirsin. Ters yaparsan hır çıkarırsan polise mukavemete girer bu seferde dahada karışır iş. Karakola filan şikayet için gidersen heryerde bomba patlıyor vs arayacaklar tabi şüphelenmişlerdir derler.

Sinan58
26-02-2016, 00:58
Pek bişey yapabileceğinizi zannetmiyorum doğrusu.
Gidip şikayet etseniz adam şüpheli gördüm aradım der ağzınızı bile açamazsanız.
Birde bu aralar ortalık karışık.
Birde olaya empati yönünden bakarsak onlarda haklı sizde haklısınız.
Bu arada sivil polis olduğuna kesin eminmisiniz, banada 2-3 yıl önce halı saha maçından dönüşte adamın birisi sivil polisim diye kimlik sormuştu.
Sonradan adamın esnaf olduğunu öğrendim :)

Orcun_Simsek
26-02-2016, 01:02
Hiç birşey yapamazsın güzel kardeşim. Aramak istiyorsa arar. Ne istiyorsa onu yapar. Ses çıkaramazsın. İtiraz edersen azını burnunu kırarlar yine birşey yapamazsın :)

Acı ama malesef gerçek bu. Bombacıları biliyoruz ama tutuklayamıyoruz diyenler makul şüphe adı altında her hangi bir insanı gözünün üstünde kaş var diye arayabiliyor yada karakola götürebiliyor.

Arabadan indim böyle yaptılar diye sakın bidahaki sefere arabanın içinde bekleyim falan da deme. O zaman daha kötü :)

EMRIX
26-02-2016, 01:08
Bu paketler henüz karar aşamasında diye biliyorum.Fakat yapılan uygulama insana yapılıyor gibi değil ve bu şahıslar benim ödediğim vergi ile maaşını alıyor ve beni korumakla görevliler.
Peki benim moralimi bozma huzurumu kaçırma hakkı mı var bunların ? Veya özel alanıma girme hakkı ? Veya ben çıplak ayakla yere basmak zorunda mıyım ?
Polise mukavemet olmaması adına ben zaten karakola gidelim diyorum (bakın ben diyorum) sonuçta ben illegal bir olay içerisinde değilim.Adamın bana maraz çıkaracağının farkındayım zaten ben.
Ama boşverin adam benim g.tümü bile arasın neme lazım bomba patlatırız felan.Garip gerçekten garip.

300E
26-02-2016, 01:16
Polislik orta noktası olmayan bir meslek malesef, görevini iyi yapan, ve kötüye kullananlar olarak ikiye ayrılıyorlar, size egosunu tatmin etmeye çalışan, büyük ihtimal altınızdaki aracı kıskanan bir polis denk gelmiş.

alihan_27
26-02-2016, 01:21
Bu üslup ve davranışı kanun, yasa neyse işte düzenleyemiyor. Sorunda bu ya, uygulayıcının insafına kaldığın için ve uygulayıcı zorba olduğunda iş böyle çok afedersin boka sarıyor.
Ya tanıdığın, akraban yeri ağır birileri olacak ama o anki kaldığın durumda değilde sonrasında had bildirme açısından işine yarar.
Ya da yine dediğim gibi komik geliyor bana ama 155'i arayıp durumunu izah etmeye çalışacaksın. Artık sizin elemanlar bana zor yapıyormu dersin, yanımdaki maaşını ödediklerimi başımdan alınmı dersin bilmem :).

EMRIX
26-02-2016, 01:30
Bu üslup ve davranışı kanun, yasa neyse işte düzenleyemiyor. Sorunda bu ya, uygulayıcının insafına kaldığın için ve uygulayıcı zorba olduğunda iş böyle çok afedersin boka sarıyor.
Ya tanıdığın, akraban yeri ağır birileri olacak ama o anki kaldığın durumda değilde sonrasında had bildirme açısından işine yarar.
Ya da yine dediğim gibi komik geliyor bana ama 155'i arayıp durumunu izah etmeye çalışacaksın. Artık sizin elemanlar bana zor yapıyormu dersin, yanımdaki maaşını ödediklerimi başımdan alınmı dersin bilmem :).
Ağır bir akrabam felan yok arkamda duran dayım da yok milletvekili amcam da. Ben aramasın demiyorum her şeyin bir usulü var.İşini düzgün yapsın eyvallah başım gözüm üzerine.Ama adam beni keyfi olarak orada beni maymun ediyor. Benim takıldığım kaldıramadığım nokta burası.Yok ayakkabıyı çıkar çorabı çıkar telefonu cevaplama ne alaka abi ?

ckrc
26-02-2016, 01:50
Kolluk kuvveti yetkisinde yapilan aramalar eskiden savci izniyle yapilabiliyordu artik polis "makul suphe" tanimina uydurdugu herseyi arayabilir, gozaltina alabilir vs.
Yeni cikan ic guvenlik yasasi ile kolluk kuvvetine gelen yetkilerden en onemlisi buydu.

Bu yasa ile hakim-savcilarin bazi yetkileri kisildi ve mulki idare amirlerine(vali yard, kaymakam ve valilere) sinirsiz, sonsuz yetkiler verildi.

TigeR
Belki ciddi bir şüpheli tarifine uyuyorsunuzdur.telefona bakma filan dediğine göre ya da tam tersi keyfi olarak da olabilir.***** ülke karışık bu aralar

alihan_27
Kabul edildi, hatta iptali bile reddedildi anayasa mahkemesinde.
Tamam işte bende senden yanayım. Yapılan zorbalığı tasvip etmiyorum. Ama zorba adama yetki verilince böyle oluyor. Bu karışıklık döneminde senin üzerinde ego tatmini yapmışlar işte.

Ve sonuç olarak yetkileri var yakın zamandan beri. Senin şansına bu tipler düşmüş. Kibar, tatlı dilli biri çıksaydıda benzer aramayı düzgünce yapsaydı sorun etmezdin sanırım. Şansmı dersin, bundada var bir hayırmı dersin bilmem ama yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.

forwett
26-02-2016, 01:57
aslında arama yetkisi olması gereken şey ama işgüzar, elinde yetkiyi görünce istediğimi ezerim mantığındaki polis profilinden kurtlunduğu sürece.

EMRIX
26-02-2016, 02:01
@TigeR Hocam hayır adam yoldan geçerken canı sıkıldı muhtemelen şunla 2 dakika bir oynayalım kafasında.
@forwett Evet hocam adam sizi aramak için arıyor.Ve rencide edici bir şekilde gerçekleştiriyor bu işlemi.
Umarım kimsenin karşısına bu tip kişiler çıkmaz.Benim başıma ilk defa böyle bir olay geldi diye işin aslı astarını öğrenmek istedim.
Meğer benim cevabım valla bizde ortam böyle capsi imiş.
Cevap verenlere teşekkür ediyorum.

dahan
26-02-2016, 02:15
şüpheli araçı ist kampüste bulmuşlar,,arabada bomba düzenegi varmış sadece,,ist polisi bombayıda miletin cüzdanında arıyolar herhalde,,,,,,onların kulladıg aracın plakası kimlikleri zaten

barisy
26-02-2016, 06:03
Geçmiş olsun öncelikle. Tabii haklısınız hoş bir durum değil. Fakat sizin gibi suçsuz 50 Kişiyi üzerken arada bir tane suçlu yakalayabilse o da kârdır. Başıma gelse konuyu uzatmam açıkçası , arasınlar. Hele ki içinden geçtiğimiz şu dönemde.

RSX
26-02-2016, 06:23
Arama kararı belki yerindedir makul şüpheye uyuyorsunuzdur o yüzden aranmışsınızdır. Ortalık çok karışık psikoloji kalmadı kimsede, yinede uslup daha farklı olabilirdi tabi

aslan
26-02-2016, 06:35
Polis olduklarına emin misin?

XoR
26-02-2016, 06:38
Durduğun yer ve saat itibariyle Torbacı tanımına giriyorsun. Bu sebepten cüzdanına kadar bakmışlardır.

AliGizda
26-02-2016, 06:53
Arkadaşlarında söylediği gibi seni şüpheli kimliği ile aramışlardır.
Benzer bir olay benimde başıma geldi, gerçekten çok can sıkan ve insanın elinden bir şey gelmediği durumlardan biri.
Geçmiş olsun ama şüpheli gördüm aradım dese senin savunucak bişeyin kalmaz.
Bence de seni torbacı sandılar ve o kadar didik didik aradılar.
Geçmiş olsun.

MK8800
26-02-2016, 07:54
Polisin yetkisi amirinden lafi yiyene kadardir . Emniyet muduru de olsa mufettis de olsa buyukten buyugu var . O kadar tersine denk gelmedim henuz ama bu hareketlere meyilli arkadaslarin cok ; abi biz ettik sen etme ayaklarina dustugunu gordum . Gozlugu takip motora binen zaten kendini mit'ten zannediyor *** . Resmi olarak cok bir yaptirimi olur mu bilmiyorum ama 1-2 tanidil varsa hepsi kuzu oluyor . Yazdigimi sahsi algilamasin kimse her seferinde belirtirim hangi meslek olursa olsun hakkiyla yapana lafim yok saygim var . Ama su sekil arkadaslara dedigimi yapmak harici cozum yok malesef

RSX
26-02-2016, 08:19
Polisin yetkisi amirinden lafi yiyene kadardir . Emniyet muduru de olsa mufettis de olsa buyukten buyugu var . O kadar tersine denk gelmedim henuz ama bu hareketlere meyilli arkadaslarin cok ; abi biz ettik sen etme ayaklarina dustugunu gordum . Gozlugu takip motora binen zaten kendini mit'ten zannediyor *** . Resmi olarak cok bir yaptirimi olur mu bilmiyorum ama 1-2 tanidil varsa hepsi kuzu oluyor . Yazdigimi sahsi algilamasin kimse her seferinde belirtirim hangi meslek olursa olsun hakkiyla yapana lafim yok saygim var . Ama su sekil arkadaslara dedigimi yapmak harici cozum yok malesef

Masallah masallah kardesim baya tecrubeli birine benziyorsun bu yasta ARKADASLARININ alt ust iliskilerine kadar yorum yapabildigine gore, baska neler oluyor teskilatta biraz daha anlatsana ?

dirk
26-02-2016, 08:31
Polis var polis var ama yeni amator polislere cok yetki verilince Swat a bağlıyorlar =) Görevini yapan memura saygımız herzaman var allah onlara kolaylık versin

oabayram
kesinlikle eğitimsizlikle alakalı durum, evet ortalık karışık seni aramasıyla ilgili haklı yanları da olabilir fakat kendisi daha mesleğinin etik kurallarının ne olduğunu bilmediği için bu tür yetkili abilerimiz kafasına göre takılıyor.

Kadyr
banada 2 ay önce denk geldi terörist muamelesi yapmıştı dhmi havaalanı kartımı gördüğü halde.adama gülerek karşılık verdim sinirden tabi o daha çok üstüme geldi bir şekilde kurtuldum ama aptallığıma hiç bir şey yapmadım çok pişman oldum şikayet etmediğime adi yi.

MK8800
26-02-2016, 08:34
Masallah masallah kardesim baya tecrubeli birine benziyorsun bu yasta ARKADASLARININ alt ust iliskilerine kadar yorum yapabildigine gore, baska neler oluyor teskilatta biraz daha anlatsana ?

Varsa bu tip polis tanidiginiz agayiz pasayiz ayaklarina yatip memleket benim edalariyla vatandasa istedigimi yaparim diyen , buyrun bana yapsin beraber gorelim

RSX
26-02-2016, 08:38
Varsa bu tip polis tanidiginiz agayiz pasayiz ayaklarina yatip memleket benim edalariyla vatandasa istedigimi yaparim diyen , buyrun bana yapsin beraber gorelim hata bende tabi oturmus kime alinti yapiyorum :)

yilmazcatalbas
26-02-2016, 08:40
Öncelikle geçmiş olsun. Yapacak bir şey yok diyenlere aldırış etme yapacak çok şey var. Polisin hakkı var mı diye sormayalım abi artık önce kendi haklarımızı öğrenelim ! Evet polis senin üzerini, aracını istediği gibi arayabilir ama bunun da usulü var, çünkü senin üstün ve aracın şüpheli olarak aranıyor öyle öküz gibi ukalaca, dalga geçercesine yapamazlar hakları yok.

1. Polisin kimliğindeki isim soy isimi sakın ama sakın unutma unutursan tekrar sor (eğer verirse sicil numarası daha çok işine yarar),
2. Hemen 155'i ara (görüşmeler kaydediliyor) ki olay saati, yeri ve bunu yapan polisin ismi kayda geçsin,
3. Ve son olarak Bimere olanı biteni, olay saatinde 155'i aradığını görevli polisin ismini ve şikayetini yaz.

Sonra evde kahveni koy, sakinleş, bir sigara yak ve seni aramalarını bekle...

AliDogukan
26-02-2016, 08:59
Öncelikle geçmiş olsun. Yapacak bir şey yok diyenlere aldırış etme yapacak çok şey var. Polisin hakkı var mı diye sormayalım abi artık önce kendi haklarımızı öğrenelim ! Evet polis senin üzerini, aracını istediği gibi arayabilir ama bunun da usulü var, çünkü senin üstün ve aracın şüpheli olarak aranıyor öyle öküz gibi ukalaca, dalga geçercesine yapamazlar hakları yok.

1. Polisin kimliğindeki isim soy isimi sakın ama sakın unutma unutursan tekrar sor (eğer verirse sicil numarası daha çok işine yarar),
2. Hemen 155'i ara (görüşmeler kaydediliyor) ki olay saati, yeri ve bunu yapan polisin ismi kayda geçsin,
3. Ve son olarak Bimere olanı biteni, olay saatinde 155'i aradığını görevli polisin ismini ve şikayetini yaz.

Sonra evde kahveni koy, sakinleş, bir sigara yak ve seni aramalarını bekle...

Sonunda hiçbir şey olmuyor yalnız baro hemen onlara bir avukat atıyor hakim polis aleyhine bir karar vermiyor hatta ben çok ısrarcı oldum davada hakim ben karışmıyorum dedi bıraktı başka bir hakim geldi yerine o da beni çağırdı "talebini reddettik" ne mi oldu adliyenin içinden 1 2 3 yakarak çıktım ağzım yorulana kadar küfür ettim vazgeçtim

skunk11
26-02-2016, 08:59
Her şeyden önce üslubuna dikkat edecek, onlar bu ülkenin polisi ise bizde bu ülkenin vatandaşıyız. İnsan gibi davranana saygım sonsuz, karşısında ki kişiye köpek muamelesi yapıp yüzüne bile bakmayan polise hiç bir şekilde müsamma göstermem.

Evrenoz
26-02-2016, 09:04
155'in acil durumlar dışında, konu şikayet olduğunda bir boka yaradığını düşünmüyorum..

Bizim burada içerenköy hali var. Hale giren kamyonlar bazen girmiyor, sağda - solda bekliyor. Haliyle de özellikle sabah ve akşam saatlerinde inanılmaz bir trafik oluyor. Belki 30-40 defa 155'e şikayet etmişimdir ama tek bir polis bile göndermediler..

baskan
26-02-2016, 09:07
Yaşadığımız şu zamanda varsın polis donuma kadar arasın hakkıdır, benim ve halkın güvenliği için bunu yapıyor. Ancak şu yaklaşım tarzını mecburen yapan çok polis var, polislik veya emniyet gücü mesleği beden, akıl ve ağır piskiloji içeren bir meslek. Karşısındakine önceliği piskolojik olmak zorundaki baskısını yoğun yaşatabilsin.
Gerçekten dışarıda öyle çeşit insanlar varki, bu insanlara ufacık bir iyi niyet gösterilse hemen suistimal ediyorlar. Arada sivrilenler var elbet onlar ayrı bir kefedeler..
Benim düşüncem bu yönde.

S.Özeren
26-02-2016, 09:21
Beni kız arkadaşımın yanında buna benzer şekilde aradılar (cüzdan dan paraları çıkartıp sahte mi diye bakiyordu)

Gerçekten çok sıkıntılı bi durum ben çok sinirlendim ayakkabı ile corabimi cikartmistim o istemeden al bunlarida ara dedim ortalık çok gerilmisti

Bu duruma düşen herkes e Allah sabır versin

AB01
26-02-2016, 09:36
Bu paketler henüz karar aşamasında diye biliyorum.Fakat yapılan uygulama insana yapılıyor gibi değil ve bu şahıslar benim ödediğim vergi ile maaşını alıyor ve beni korumakla görevliler.
Peki benim moralimi bozma huzurumu kaçırma hakkı mı var bunların ? Veya özel alanıma girme hakkı ? Veya ben çıplak ayakla yere basmak zorunda mıyım ?
Polise mukavemet olmaması adına ben zaten karakola gidelim diyorum (bakın ben diyorum) sonuçta ben illegal bir olay içerisinde değilim.Adamın bana maraz çıkaracağının farkındayım zaten ben.
Ama boşverin adam benim g.tümü bile arasın neme lazım bomba patlatırız felan.Garip gerçekten garip.

Yukarıda da kalın yaptığım "benim ödediğim vergi ile maaşını alıyor" klişesi çok rahatsız edici. Ülkemizde vergisini ödeyen herkesin vergileri ile bir havuzdan devletin ödemeleri yapılıyor. Buna devlet memurlarının maaşı, halkın faydalandığı hizmetler, ücretsiz eğitim vb birçok şey dahil. Yani siz ödediğiniz vergi ile o adamın maaşını ödemişseniz, o adamda yada ailesi de ödediği vergi ile sizi okutmuş, aracınızı sürmeniz için yol yaptırmış... diye uzar gider.

Başınıza gelen olay üzücü, ülkenin durumu hem ekonomik hem de diğer açılardan çok güvenilir değil. Herkes de bir tedirginlik mevcut (özellikle güvenlik açısından). Belki bir ihbar bile olabilir. Karşılık göstermemeniz en iyisi olmuş daha büyük bir problem çıkmaması açısından ama güvenlik güçlerinin anlattığınız şekilde davranması hiç hoş olmamış. Geçmiş olsun. Bu tarz olaylar yaşandıktan sonra maalesef yapabileceğiniz birşey kalmıyor.

yilmazcatalbas
26-02-2016, 09:38
Sonunda hiçbir şey olmuyor yalnız baro hemen onlara bir avukat atıyor hakim polis aleyhine bir karar vermiyor hatta ben çok ısrarcı oldum davada hakim ben karışmıyorum dedi bıraktı başka bir hakim geldi yerine o da beni çağırdı "talebini reddettik" ne mi oldu adliyenin içinden 1 2 3 yakarak çıktım ağzım yorulana kadar küfür ettim vazgeçtim

Sonunda hiç bir şey olmuyor derken ? Bimerde hiçbir şey olmaması ihtimali yok.

MARJINAL_SUFI
26-02-2016, 09:58
ne güzel söylemiş üstat ; söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil diye...
önce insan olabilmeli sonra polis, avukat, doktor taksici vs vs..

AliDogukan
26-02-2016, 10:00
Sonunda hiç bir şey olmuyor derken ? Bimerde hiçbir şey olmaması ihtimali yok.

Bimerden geri dönüş yapıyorlar orda sorun yok lakin işin sonunda elde var sıfır oluyor

EMRIX
26-02-2016, 10:02
Yukarıda da kalın yaptığım "benim ödediğim vergi ile maaşını alıyor" klişesi çok rahatsız edici. Ülkemizde vergisini ödeyen herkesin vergileri ile bir havuzdan devletin ödemeleri yapılıyor. Buna devlet memurlarının maaşı, halkın faydalandığı hizmetler, ücretsiz eğitim vb birçok şey dahil. Yani siz ödediğiniz vergi ile o adamın maaşını ödemişseniz, o adamda yada ailesi de ödediği vergi ile sizi okutmuş, aracınızı sürmeniz için yol yaptırmış... diye uzar gider.

Başınıza gelen olay üzücü, ülkenin durumu hem ekonomik hem de diğer açılardan çok güvenilir değil. Herkes de bir tedirginlik mevcut (özellikle güvenlik açısından). Belki bir ihbar bile olabilir. Karşılık göstermemeniz en iyisi olmuş daha büyük bir problem çıkmaması açısından ama güvenlik güçlerinin anlattığınız şekilde davranması hiç hoş olmamış. Geçmiş olsun. Bu tarz olaylar yaşandıktan sonra maalesef yapabileceğiniz birşey kalmıyor.

Hocam burada kastım bu birimin var oluş amacına değinmek.Polis vatandaşın huzur ve refahını sağlamakla görevli bir devlet birimi değil midir ? Bakın yanlış anlaşılmak istemiyorum benim dediğim her şeyin bir uygulanış biçimi tabiri caiz ise rajonu var değil mi ? Adam beni arasın , sorgulatsın eyvallah ama bunu keyfi biçimde ve rencide edici şekil de yapmasın çok mu şüpheli duruyorum gidelim karakola daha detaylı inceleneyim en azından insani şartlarda olur .
Sanırım böyle bir olay başınıza hiç gelmedi umarım gelmez de.Gerçekten herkesin kaldırabileceği bir durum değil adam sizi orada bildiğiniz sabır testine tabii tutuyor.

HG6161
26-02-2016, 10:23
Sana herşey müstahak türkiyem kendin ettin kendin buldun

yilmazcatalbas
26-02-2016, 10:27
Ne yapacağını, yapabileceğini bilmeden yapacak bir şey yok diyenler sizin yüzünüzden hala böyle ve size müstehak bunlar...

marikan
26-02-2016, 10:32
Geçmiş olsun üzücü bir durum. Ama biraz empati gerek.
Diyarbakır'da nerdeyse 2 günde bir durduyorlar. Aracım şüpheli bazı plakalı araçlarla benzer. 50 plaka bomba yüklü araç varmış. O yüzden sürekli çeviriyorlar. Hemen bagaj, araç içi üstümü aramaya yelteniyorlar. Öğretmen kimliğimi gösterip okuldan döndüğümü söyleyince. Tamam hocam devam et diyorlar. Teşekkür edip devam ediyorum.

Sıkıntılı dönemlerdeyiz.

brs852
26-02-2016, 10:41
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bimer'e şikayet maili atabilirsiniz hem adli hem idari soruşturma başlatıyorlar seni ifadeye falan çağırıyorlar buna benzer bir olay yunus polisleri ile yaşamıştım. 8 polis azılı zanlı gibi önüme falan kırdılar.

Evrenoz
26-02-2016, 10:43
Genelleme yapmamaya çalışıyorum, aramızda polis arkadaşlar da var neticede.. Hatta aralarında çok sevdiklerim, adam gibi adamlar da var.

Tüm teşkilatı bilme olasılığım olmasa da hayatım boyunca denk geldiklerimi değerlendirirsem, işini düzgün yapmayanların sayısı maalesef işini düzgün yapanlardan daha fazla..

34btr1907
26-02-2016, 10:59
http://www.hurriyet.com.tr/bomba-duzenekli-o-arac-bogazicinde-40060490

şikayet etmek şu aralar bir işe yaramaz , keyfi hareket etmek kişisine göre değişir tabi ama ortalık karman çorman kimse de bunlara ne yapıyorsun demediği için artık sakin olması gereken vatandaş oluyor (malesef)

LnchCntrl
26-02-2016, 11:01
henüz 21 yaşında asıp kesen arkadaş alıntı yapmadım ama direk sana yazıyorum sabah sabah ukala tavrın sinirimi bozdu.

bak sana şöyle söyleyim; polisin bu tavırlarından tiksiniyo olabilirsin emin ol aynı fikirdeyim ama gelsin bana yapsın falan tatava yapma öyle adamlar tanıdım ki

cümleni bitirmeden namluyu ağzına sokar. SEN BİRAZ EFENDİ TAKIL .

Ome_RS
26-02-2016, 11:04
Bana masturbasyon yapmışlar gibi geldi.
Uygunsuz bir durum varsa bile ortada insanca yaklaşmak var böyle hakaret eder gibi yaklaşmak var.
Sen vatandaş olarak nazik dille konuşup zorluk çıkartmıyorsan sana öyle davranma hakkı yok. Görevini yapar gider.

cenkr1
26-02-2016, 11:09
Polisin bu davranışından seni koruyacak olan yine polistir adli makamlardır bu senin söylediğinin daha kötüsünü amerikada ve diğer gelişmiş ülkelerde yaşayabilirsin sana uyuşturucu araması yapmışlar torbacı olduğunu düşünmüşler hal hareketi seni üzdüyse sana gösterdiği kimlikteki isimi alıp en yakın polis karakolunda şikayetçi olabilirsin kanuni hakkın ama polisin seni cüzdanı araması devletin ona verdiği hak buna bozulma normali bu

forwett
26-02-2016, 11:09
Herkes bi sert ne oluyor yaw birinin tanıdığı var biri namlu ağza sokuyor. Dayısının oğlu mermiye kafa atan da var mı?

LnchCntrl
26-02-2016, 11:12
yazdığım postu iyi oku. öncesinde genç bi arkadaşın yorumu üzerine yazdım. tehdit amaçlı değil yazdığım bütün polisler gevşek rüşvetçi akpli değil

namusu şerefine laf geldiği zaman adama dünyayı dar edecek pöh tanıdıklarım halen var. o yüzden bilinçli yorum yazılması gerek diyorum.

forwett
26-02-2016, 11:17
yazdığım postu iyi oku. öncesinde genç bi arkadaşın yorumu üzerine yazdım. tehdit amaçlı değil yazdığım bütün polisler gevşek rüşvetçi akpli değil

namusu şerefine laf geldiği zaman adama dünyayı dar edecek pöh tanıdıklarım halen var. o yüzden bilinçli yorum yazılması gerek diyorum.

okudum okudum boşver sen onu. Kime sorsan asar keser zaten boşver abicim sen konuşsun. Burada tartışılan polisin zihniyetinden farkı yok o genç arkadaşın, ona yetki verilse o da ezer altındakileri eğer bu kafadaysa.

Sinan58
26-02-2016, 11:31
Bazı devlet memurlarındaki egonun sebebi tamamen hakkını aramayan halkımızdan kaynaklanıyor.
Bu doktordur, bu öğretmendir diye diye senelerce sesimizi çıkarmadık.
Onlarda alıştı tabi, saf halkı buldular.
2015"in 3. ayında Ankarada başıma buna benzer bi olay geldi, hastanede doktorun birisine bişey sorayım dedin.
Sağlık kontrolüne gariban bir aile gelmiş, adam bildiğin azarlıyordu.
Hayırdır bu puşt oradaki gariban adamı azarlama yetkisini nereden alıyor?

LnchCntrl
26-02-2016, 11:37
İşte tahammül edemediğim bu sinan, lafım sana değil ama böyle 'puştlara' orda gereken tepkiyi vermelisin-ki vermedin demiyorum. yanlış anlama.

Bundan 2 ay önce tramvaya binerken suriyeli 2 genç, orta yaşlı bi kadını sıkıştırdı sanırım kadın tepki verdi bunlarda kadının üstüne felan yürüyünce bende kayış koptu, ulan dur bunları forumda yazayım demedim, o 2 zamazingo bundan sonra Türkiye de yaşadıklarını ve beni ve benim gibilerinin olabileceğinin korkusuyla yaşayacaklar. Bunu anlatıyorum , suyu bendinden kesmeyi severim. Üstüne düşeni yapacaksın kısacası

Sinan58
26-02-2016, 11:44
İşte tahammül edemediğim bu sinan, lafım sana değil ama böyle 'puştlara' orda gereken tepkiyi vermelisin-ki vermedin demiyorum. yanlış anlama.

Bundan 2 ay önce tramvaya binerken suriyeli 2 genç, orta yaşlı bi kadını sıkıştırdı sanırım kadın tepki verdi bunlarda kadının üstüne felan yürüyünce bende kayış koptu, ulan dur bunları forumda yazayım demedim, o 2 zamazingo bundan sonra Türkiye de yaşadıklarını ve beni ve benim gibilerinin olabileceğinin korkusuyla yaşayacaklar. Bunu anlatıyorum , suyu bendinden kesmeyi severim. Üstüne düşeni yapacaksın kısacası

Bende tepki vermediğim için hala çok pişmanım abi.
Zaten ülke olarak başımıza ne geldiyse hep iyi niyetimizden geldi,
Boşuna dememiş atalarımız "Acıma acınacak duruma düşersin" diye.

EMRIX
26-02-2016, 12:13

Hocam forumda yazma sebebim benim vatandaş olarak böyle bir durum karşısında ne gibi haklarımın olduğunu öğrenebilmekti.Adamına göre muamele yapıldığını biliyoruz zaten susmak bir çözüm olmuyor bu dün benim başıma geldi yarın tekrar gelebilir veyahut bir başkasının da başına gelebilir.Bu gibi durumlarda nasıl daha doğru daha insancıl bir süreçten geçebilirim diye bilgili insanların fikrini almak istedim.Keza ben şundan da eminim ki benim yerimde yaşını başını biraz daha almış birisi olsa idi kimlik dahi sormayacaktı sorsa bile bu derece saçma bir uygulama yapmayacaktı.
Ayrıca namluyu ağıza sokmak gibi bir mevzunun bahsi bile geçemez sene 2016 80'lerde değiliz.Eğer bana belirttiğiniz şekilde bir yaptırım uygulansaydı bugün sakin bu kadar sakin kalamazdım.Sanırım ben değil kimse kalamazdı.
Hepimiz bu ülkenin evladıyız , insanıyız ve koruması altındayız.Her rütbesini bilecek yapması gerekeni ne eksik ne fazla olması gerektiği gibi yapacak.

LnchCntrl
26-02-2016, 12:21
henüz 21 yaşında asıp kesen arkadaş alıntı yapmadım ama direk sana yazıyorum sabah sabah ukala tavrın sinirimi bozdu.

bak sana şöyle söyleyim; polisin bu tavırlarından tiksiniyo olabilirsin emin ol aynı fikirdeyim ama gelsin bana yapsın falan tatava yapma öyle adamlar tanıdım ki

cümleni bitirmeden namluyu ağzına sokar. SEN BİRAZ EFENDİ TAKIL .

Burda şahsımdan sana bir yazı yok, düzeltme yapıyorum. Namlu ağza sokar benden sana kullanılmış bir cümle değil, Herkesi öyle bilmeyin tarzında yazdığım yazının devamı ama anlatış tarzım fevri özür diliyorum. ego yapıcak bi insan zaten değilim.

Thracian
26-02-2016, 12:36
Polis devleti memurları. Hukuk devleti memuru değiller belliki.

Şunu en baştan söyleyebilirim ki. Polisin tutuklama yetkiisi yok. Gözaltına alma yetkisi var ki buda savcılığa kadar.

Uzun zaman önce üniversite çıkışı başımıza benzer olay geldi. Kızlı erkekli 7 kişiyiz. Kampusten çıkmışız ellerde dedter kitap çanta. 2 tane polis önümüzü kesti. Kimsiniz? Kimlikler? Üst araması yapacagız dediler. Amaçları direk kızlara hava olsun durumu. Tabi başta işi anlamadan kimlikleri verdik. Gbt sorgulatıyorlar. Amaç kızların adını falan öğrenmek. Kızlara bi kibarlar ki sorma gitsin, tam salon beyfendileri. Bize ise köpek çekiyorlar. O ara telefondan bi avukat arkadaşımı aradım. Aslında borç alacak davalarına falan bakar ki. Aramızdaki de arkadaş ilişkisi. Hızlıca durumu anlattım kalabalığın arkasından sessizce. Polisin biri telefonu gördü kapat falan dedi. Bende aile avukatımızla görüşüyorum dedim. Arkadaşta telefondan talimat veriyor bana. Kimliği verin üstünüzü aratmayın diye. Eşyalarımızı ve üstümüzü aramak için mahkeme kararı istedi. Bi savcılık emri gösterdiler. İstediği kişiyi arabilirdiye. Bizim avukat arkadaş işi bi kademe ileri götürdü. Mahkeme kararında isim soyisim tc yazmalı. Karakola gidin. Mahkeme kararı isteyin. Bende hemen geliyorum dedi. Tabi bu konuşmaları yandan poliste dinliyordu.

Sonra araç içindeki polis anons geldi. Gidelim dedi gittiler.

İşin özü. Sen orada kimliğini vermek zorundaydın. Ama üst araması ve araç araması için mahkeme kararı lazımdı. İşi büyütüp aracı kilitleyip karakola gidelim. İsimlerinizi verin. Orada tutanak tutturacagım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacagım. Başbakanlığıa adınızı verecegim. Olayin geçtiği yerdeki mobese ve güvenlik kameralarıyla olayı ispatlıyacagım. Şahit arkadaşım var deseydin. Bunları yapamazdı.

halilcakir
26-02-2016, 13:36
Durduğun yer ve saat itibariyle Torbacı tanımına giriyorsun. Bu sebepten cüzdanına kadar bakmışlardır.

Belliki arkadaş o muhiti iyi biliyor ve bu açıklama bana çok mantıklı geldi.

Tabiki yaşanan olay hiç hoş değil,kimse başına gelsin istemez ama olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmek lazım.

Birde ben bu maaşın benim vergim lafına kaba tabiriyle ayarım.

Polislik askerlik heleki bu bir fiil sahada görev yapan kısım olarak öyle parayla maaşla karşılığı ödenecek meslekler değil.

Düşünsene her an ölüm tehliken var ve belkide bu "arama yaptığı bir kişi" tarafındanda olabilir özellikle şu anki ateş çemberi düşünülürse tüm coğrafyada.

Yine söylüyorum tutum yanlış ama birazda kendimizi polisin askerin yerine koyalım şu siyasi görüş vs hikayelerini bir yana bırakarak.

Amerika fransa vs gibi yerlerle bizim polisin muamelesini kıyaslıyorum da bence biz çok şanslıyız hemde bu kadar karışık bir bölgede olmamıza rağmen.

Yigit-Y
26-02-2016, 13:41
Polis herşeye hakkı var 2002 den beri.

Istikrar ve iktidar sevenlere gelsin bu konuda...

Mübah müstehak herşey bu ülkede yaşayanlara

EMRIX
26-02-2016, 14:38
Belliki arkadaş o muhiti iyi biliyor ve bu açıklama bana çok mantıklı geldi.

Tabiki yaşanan olay hiç hoş değil,kimse başına gelsin istemez ama olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmek lazım.

Birde ben bu maaşın benim vergim lafına kaba tabiriyle ayarım.

Polislik askerlik heleki bu bir fiil sahada görev yapan kısım olarak öyle parayla maaşla karşılığı ödenecek meslekler değil.

Düşünsene her an ölüm tehliken var ve belkide bu "arama yaptığı bir kişi" tarafındanda olabilir özellikle şu anki ateş çemberi düşünülürse tüm coğrafyada.

Yine söylüyorum tutum yanlış ama birazda kendimizi polisin askerin yerine koyalım şu siyasi görüş vs hikayelerini bir yana bırakarak.

Amerika fransa vs gibi yerlerle bizim polisin muamelesini kıyaslıyorum da bence biz çok şanslıyız hemde bu kadar karışık bir bölgede olmamıza rağmen.

Bakın pek çok kişi de belirtti ben tekrar belirteyim.Ben polis görevini yapmasın demiyorum usülüne uygun yapsın, ego tatmini etmek için yapmasın daha insancıl ve saygı çerçevesi içerinde yapılsın diyorum.Herkesin görevini suistimal ettiğini söylemiyorum.Arada işini gerçekten yapan kişilerde vardır.Ama çoğunluk olarak (yorumlardan da okursanız görebilirsiniz bunu sadece ben belirtmiyorum) kafasına göre iş yapan çok kişi var.Böyle bir durum karşısında ben bir yuttaş olarak ne gibi haklara sahip olduğumu öğrenmek istedim.Vergi maaş ikilemesine gelince böyle bir durumda kalmayı ben haketmediğimi düşünüyorum kendime yediremiyorum sonuçta bu birim benim güvenliğim için orada ama rencide ediliyorum.
Bende bu ülkenin ekmeğini yedim , suyunu içtim , topraklarında nefes aldım.Yarın korumak için askere gideceğim belki şehit düşeceğim.Ülke olarak kötü bir dönem içerisindeyiz kimse bu durumdan hoşnut değil ama bu derece bir yaptırıma maruz kalmak zorunda değilim.Ve konuyu siz çok başka yere çekmişsiniz biz vatan haini değiliz kaçakçı değiliz terörist değiliz.Yarın gerekirse gözümüzü kırpmadan öleceğiz hatt-ı müdafaa değil sath-ı müdafaa edeceğiz.
Madem bakın beni şüpheli gördü tamam donuna kadar ararım diyor tamam o zaman buyurun karakola gidelim.
Polis en fazla beni gözaltına alabilir.Daha ilerisi için beni mahkemeye sevk etmesi gerekir.Ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin.
Yani direkt benim cebimden cüzdanımı alıp arabamın anahtarını alıp arama gibi bir hakkı var mı ? Varsa bile bakın hadi diyelim var neden bunu insan gibi yapmıyor.Şimdi vatandaşına nasıl davranacağını bilmeyen bu kişilerin maaşlarını vergilerle alıyor olduğunu söylemem mi ağır geliyor ? Kendimi polisin yerine koyuyorum karşımda sorduğum soruları cevaplayan A'dan Z'ye taradığım ve üstelik karakola gitme teklifinde bulunan birisi var.Adam birde bana karşı çıkıyor bana işimi öğretme diye ben bir birey olarak özel hayat gizliliği ilkesine sahip bir anayasası olan ülkede yaşıyorum ama adam benim donumu arayabiliyor bakın onuda geçtim adam bana gelen bir telefon çağrısına bile yanıt verip veremeyeceğimi kendisi belirliyor.Burada polemik yaratmak amacında da değilim belirttiğim gibi sadece yurttaşlık haklarımın bilincinde olmak istedim.Bugün bana böyle yapılabiliyor ise bilinçsizliğimden kaynaklandı yarın daha farklı olacaktır.Sağlıcakla kalın.

baretta
26-02-2016, 14:46
Konunun tümünü okumadım, olay hakkında bir yorumda bulunmayacağım ama dün (25.02.2016) her yerde çok sıkı denetim ve çevirmeler vardı. Şüphelendiklerini didik didik arıyorlardı, ciddi trafik kuyrukları oluştuğu halde göndermiyorlardı. Muhtemelen ihbar, istihbarat falan almışlardı.

Insigna
26-02-2016, 15:01
Arkadaşlar. Bir hışımla Polisi şikayet edeceğimize bir 5 dakika oturup mantıklıca düşünelim. Eğer halâ bu başlığı açmaya niyetliysek ülkede son zamanda olan bitenden, bombayla, silahla ölen sivil-askerlerimizden haberdar değiliz demektir.

Durum o kadar vahim ki sadece dün haberlerde dahi görebileceğin şu bilgi paylaşıldı: "aynı elden 4 adet araç bombacılar için temin edilmiş, 3'ü bulunmuş biri aranmaktadır" ayrıca bu araçların İstanbul'da olduğu, popüler ya da kalabalık mekanların tehlike arzettiği vb.

Yapacağınız şey şu kardeşim; sakince söylenenleri yapmak, polise yardımcı olmak. Kendinden eminsen böyle bir şeye canın neden sıkılıyor ki, sabredecek yardımcı olacaksın. Onları da anlayacaksın. Ülke İsveç değil. Asayiş berkemâl değil. Diken üstündeyiz. Herkesin canı burnunda. Polis'te bıktı. Tabiki şüphe ile yaklaşmak durumundalar! Sen de olsan aynını yaparsın. Beni de didik didik aradılar. Gecenin 1'iydi. Sadece yardımcı oldum. Sorularını makul bi'şekilde yanıtladım Özür dilediler, anlayışıma teşekkür ettiler, iyi geceler dediler gittiler. Uzatmaya gerek yok. Vatandaşlık şu anda bunu gerektirir. Partiyle siyasetle işim yok. Canlar gitmesin, yeter.

Sevgiler

dahan
26-02-2016, 15:20
böle polisler hep istanbuldamı olur,,,ankarada okadar çevirmeye girdim yunuslar vs ,gbt kontrolu hiç böle sinir bozucu polislere denk gelmedim,,adamlar bi yandan arabayı arıyo bi yandan araba hakkında sohbet ediyo velan

MARJINAL_SUFI
26-02-2016, 15:20
bazı arkadaşlar, mağdur arkadaşımızın maruz kaldığı durumu ülkemizin içinde bulunduğu nahoş ahvalden mütevellit ( haksız değiller ) teğet geçmişler..
peki o halde ; ingilterede ıra yokmuydu.. yada ispanyada eta..
bu konjönktür vatandaşın derebey üslubuna maruz kalmasının meşruiyetimidir..
bence değildir ve olmamalıdır..
yaşadığım benzeri bir olayı aktarayım okuyucuların affına sığınarak ;
arkadaşımı evinin önüne bırakmak için tam durdum ki, sanki bin ladin i kıstırmış swat edası ile, maksimum frenaj, önümde bitiveren ekip otosunun içinden inen polislerimizce ablukaya alındım.
ilk bir kaç saniye şaşkınlık var tabi..
araçtan inmedim camı açtım buyurun memur demeye kalmadan; ( diriliş izleyenler bilirler ) banco noyan yüz ifadesi ile ''arabadan in'' emir kipini duydum..
bunu duyar duymaz arkadaşıma telefonun kamerasını açmasını söyledim hemen açtı..
aşağı indik.. ben ; bırakın emretmeyi sen değil siz diye hitap ederseniz daha şık olur.. dedim
hikayenin devamı uzun gider şimdi burada tamamını anlatmayım.. lakin netice hem bizim hemde kıymetli polis ve emniyet mensubu arkadaşlarımız için müspet oldu.. ancak vatandaşa asgari nezaket marjları içinde davranmaları gerektiğinide düşünmelerine vesile olabildik diye umuyorum :)
bence bizlerinde dahli var bu muameleye maruz kalmak adına.. zira ; özellikle genç arkadaşlarımız polisimize hitaben abi jargonuna girmeden nezaket sınırları içersinde dik durabilmeli..
naçizane...

AB01
26-02-2016, 15:22
Hocam burada kastım bu birimin var oluş amacına değinmek.Polis vatandaşın huzur ve refahını sağlamakla görevli bir devlet birimi değil midir ? Bakın yanlış anlaşılmak istemiyorum benim dediğim her şeyin bir uygulanış biçimi tabiri caiz ise rajonu var değil mi ? Adam beni arasın , sorgulatsın eyvallah ama bunu keyfi biçimde ve rencide edici şekil de yapmasın çok mu şüpheli duruyorum gidelim karakola daha detaylı inceleneyim en azından insani şartlarda olur .
Sanırım böyle bir olay başınıza hiç gelmedi umarım gelmez de.Gerçekten herkesin kaldırabileceği bir durum değil adam sizi orada bildiğiniz sabır testine tabii tutuyor.

Kolluk kuvvetleri güvenliği, refahı sağlamakla yükümlü tabiki. Bu yüzden bir ihbar olmuş olabilir dedim farklı ihtimaller elbette vardır fakat içerisinde olup, daha önce tecrübe etmediğimden şu an birşey diyemiyorum. Sizin başınıza gelen olay elbet üzücü, şahsım adına bende hoş karşılamazdım. Tekrardan geçmiş olsun.

halilcakir
26-02-2016, 15:31
İyi sen bilirsin kardeşim.

Bir daha ki sefere çek lan elini sen kimsin maaşını ben ödüyorum falan dersin o zaman , ne diyeyim.

Söylemiştim tavır hoş değil diye ama polisin halka anlayış göstermesinden çok halkın polise anlayış göstermesi gerektiğini düşünüyorum heleki günümüz şartlarında.

Basit bir örnekle bir polis arama yaparken genelde hayati tehlikesi olan polistir aranan kişi tarafından hele ki bu şartlarda

Dediğim gibi Xor konuyu net açıklamış aslında muhit ve saat nedeni ile torbacı muamelesi görmüşsün diye.

E doğal olarak adam torbacı sanarken seni beyfendiciğim diye hitap edemezdi yada bir torbacıya böyle hitap etse herhalde polisi zil takıp oynatırlardı :)

Her konuyu bu kadar kişiselleştirmemek bence en doğrusu.

Ben bu halkımızdaki "bana yapılamaz" fikrine de karşıyım. Gayet yapılır kardeşim yarın benimde evime pat diye aramaya gelebilirler yada arabadan indirip arayabilirler. Ha ben mümkün olan en ılımlı şekilde davranırım uzatmamak için bir an evvel konu kapansın diye kendimden eminsem. Kanunsuz ve haksız bir uygulama olduğunuda düşünürsem yine madem kanunu baz alıyorum , kanun ile hakkımı ararım.

Herkes eşit bu ülkede de tüm dünyaya da. Bu nedenle hem iyi olarak hem kötü olarak herşey herkesin başına gelebilir. Konuyla ilgisiz oldu ama şu kendimizi dünyanın merkezi gibi görme kafasından çıkmak lazım.Altı üstü bir karıncasın tüm evrende. Bu nedenle bu kadarda dert etmemek en iyisi.

Özetle adam seni torbacı zannetmiş gibi ve ayrıca sen ondan değil o senden korkarak geldiği için agresif tavırla davranmış ve tekrarlıyorum olmaması gerek ama tüm coğrafya ve ülke bu haldeyken buna şükür kendimce. Birazda mevcut şartlara ayak uydurmak gerekiyor maalesef.

drivertech
26-02-2016, 15:31
Bu zamanda şehitlerimizin olduğu şu vakitte ne polise ne askere vatandaşa bile sorgulama yapma vicdanım el vermez , polisin tutumu ayrı bir konu . Arasın tabi arasın ki nerde bu polis nerede güvenlik güçleri demeyelim , art niyetli olanlarıda haklarımızı bilerek farkındalıkla başa çıkabiliriz , ben kesicide çevirmeye girdiğimi biliyorum ceza kesmeyen polisler oldu , kesen de oldu . Yani hakkını biliyorsan kuralları çiğnemeden ya karşı çıkacaksın ya da ben öyle yaparım , ne güzel buyrun tabi arayın derim hatta yardımcı olurum.

forwett
26-02-2016, 15:32
Halbuki polis kardeşimiz adam gibi gelse kardeşim ihbar var ortalık da karışık bi arama yapayım dese eyvallah donuma kadar arasın demek istiyor herkes.

Valla fazla karalıyoruz polisleri bence. Ben de çok polise denk geldim hiç kötü muamele görmedim. Ama görevini hakkıyla yapanlar, hakkıyla yapmayanların yanında azınlık demek bence büyük konuşmak olur kendi deneyimlerime göre konuşuyorum tabi ki.

KÖROĞLU
26-02-2016, 15:34
Ne olursa olsun arkadaşın yaşadığı olay bence polisin aşırıya kaçtığı bir durumu çağrıştırdı.

Polisleri de anlıyorum bir nokta da ülkenin içinde bulunduğu durum, her an hedef olarak etrafta dolaşmanın oluşturduğu psikolojik baskı, sağlıklı düşünmeden hareket etmelerine sebep olabilir.

Fakat bu durum yapılan eksikliği meşrulaştırmıyor benim gözümde. Çok zor bir meslekleri var evet, itiyle uğursuzuyla uğraşıyorlar.

Ama sana bana bu şekilde davranma hakları yok. Senin durumunda şüphe etmiş olsa zaten sena temas etme hatasında bulunmaz.

Çıkartır dışarı, kaldırır elleri yatırır yere, aramasını yapar. Biraz ego tatmini olmuş.

vergi muhabbetine girmeye gerek yok ama yurttaş olarak herkesle eşit haklara sahibiz. Ve insan gibi muamele görmek hakkımız.

Şunu da tavsiye ederim, görev başındaki memura iyi niyetli ve yardımcı olma odaklı yaklaşırsanız (karşıdaki o.ç değil ise) herşey çok kısa sürede çözülür.

Dün akşam durdurdular, buyrun memur bey dedim, sormadan verdim ehliyeti bakındı anladım ki tc arıyor. Kimliğim yok ama meslek mensbu kartım var TC mevcut dedim çıkardım verdim. Baktı, yürü git hadi dedi gülerek. İyi mesailer dedim bastım gittim. Herşeyin başı iyi niyet...

aykutsafakyaman
26-02-2016, 20:32
Foruma da uye 2 3 arkadasimla yaklasik 2 ay evvel bucada durdular bizi de arac bmw diye utanmasalar motor no sase no kontrolu yapicaklardi. Ben durumu kurtaririm edasıyla asker cocuguyum abi dedim demez olaydim. Polis beni bi itin gotune sokmadi. Dokuz eylulun az yukarisinda torbaci gibi her tarafimizi aradilar. Adama abi ana cadde ustundeyiz herkes bize bakiyor rahatsiz olduk desekte fayda etmedi cevap vermedi. Gbtleri kontrol ettikten sonra da hadi binin gidin arabaniza diye bi de posta koydu.
Demem o ki o insana duzgun yaklasan uniformasinin etkisine kapilmayip ezmeyen polis devri coktan bitti. Hicbirini sevmiyorum sevmiycem de. Size de gecmis olsun.

G.U.Z.
26-02-2016, 20:50
Hersey gecti sokakta gordugunu arayarak bombalari tespit etmeye kaldik.. Once calinti ihbari olan arabalari bulsunlar ornegin 06 kkk 36 diger konuda gecen.. Bu ulkede memur gucunun yettigine guc gosterisi yapiyor, hani bir arkadas tepki gormus ya tanidiklarla dize getiririm diye, sonuna kadar katiliyorum, cok defa sahit oldum meslegimi soylemedigimde yapilamayan isin, meslegimi soyleyince olabilir oldugunu, yasadigim bir darp olayinda hastane polisi olayi gecistirecekken, meslegimi soyleyince bir anda yardimsever oldu..

SinanAdalı
26-02-2016, 21:10
Hersey gecti sokakta gordugunu arayarak bombalari tespit etmeye kaldik.. Once calinti ihbari olan arabalari bulsunlar ornegin 06 kkk 36 diger konuda gecen.. Bu ulkede memur gucunun yettigine guc gosterisi yapiyor, hani bir arkadas tepki gormus ya tanidiklarla dize getiririm diye, sonuna kadar katiliyorum, cok defa sahit oldum meslegimi soylemedigimde yapilamayan isin, meslegimi soyleyince olabilir oldugunu, yasadigim bir darp olayinda hastane polisi olayi gecistirecekken, meslegimi soyleyince bir anda yardimsever oldu..

Bende sizin söylediğiniz gibi böyle dönüşlerin hastasıyım.

Bu tamamen eğitim ile alakalı bir durum.. Hangimizin karşısına gelip bir memur ''beyefendi arabayı ve sizi arayacağız durumlar karışık'' dedide biz izin vermedik ? bundan bi kaç sene önce tabi o zaman bu kadar ortalık karısık değildi Düz yolda giderken 2 motorlu yunus ekibi arabayla giderkern durdurdu tamami ile keyfi olarak kız arkadasımın yanında arayacağını söyledi. Ne için arıcaksınız dediğimde ''sus şimdi dayaktan öldürürüm'' seni lafını duyduğum anda 4 kişi polisim diyosunuz yapabildiğiniz 1 kişiyi dövmekle tehdit etmekmi ? Böylemi örnek olacaksınız dedim. Dövebiliyosanız 1 dakika durmayın hadi yapın dedim. Aradan bitanesi akıllı çıktı aldı beni ya kardeş kusura bakma tehditler oluyo sende bizi anla dedi. Tamam kardesim ben anliyim bu olay nedir dedim yola devam ettim. Velhasıl kelam, sen kalkıp sana oy verdi diye hayatında adam akıllı eğitim almamıs adamı 2 sene okutup beline silah-rozet koyup dokunulmazlık verirsen işte ülkenin hali böyle olur. Çingeneye beylik vermişler sözü tamda bu. Önüne gelene posta koyar çevirir tehdit eder. Kendi sokağımda olay oluyor 155i arıyorum ortalığın a.. koydular 3 sokak ötede emniyet hala geliyoruz diyolar. Siz gelmezseniz ben yapanları yakalayıp merkezin önüne atarım dedim en son. Bizim ülkedeki şehir polisi olay biter öyle gelir. Olay anında gelenini yada olay yerine 1 saatten önce gelenini görmedim. Sonra efendim sokakta polislere niye saldırıyolar. Hepsi bir değil tabiki ama kötü olanları o kadar çokki iyileri göremiyoruz. geçmiş olsun kardesim.

Kadyr
26-02-2016, 21:11
Gecende camlica giselerinde heo polis duruyor biliyordur orayi kullananlar. Cekti beni kenara arac vito filmi falan arka gozukmuyor. Polis hic bisi demedi onde kizkardesim arkada annem var. cami actim arkayada bak skinti yok dedim. Adam tedirgin gibi davrandi anlam veremedim. Hicte konusmadi bakti arkasidatemiz git isareti yapti. Hic konusmayincada degisik oldum anlamveremedim

turbo&quattro
26-02-2016, 21:18
Gectigimiz yillarda Ist da Findikzadede yururken kolumdan bir polis cekip direkt kimlik sormustu. Abd kimlik kartimi verdim anlamadi tabi, sonrasinda tc kimlik numarami verdim. Beni ekip otosuna goturdu, bekletti tuhaf birkac soru sordu sonra hadi git dedi.... Arasin, kimlik sorsun eyvallah ama karsindakini insan yerine koy be adam ki karsindakide sana saygi duysun.

painkller
26-02-2016, 21:21
Bu devlette vatandas haric herkesin yetkisi sinirsiz. Her isin bir kulbu var, yoksada uydurulur. Rabbim meslegini hakkiyla yapanlarla karsilamamizi nasip eylesin.

Asil
26-02-2016, 21:46
Bir kişinin bilinç altında eziklik, yitiklik gibi duygular yer etmişse, bu kişi gücü elde ettiği zaman işte öyle karşısındakini rencide edici şekilde davranır. Bir polis memuru da eğer bilinç altında bu duyguları yaşatıyorsa o da işte sırtını makul şüpheye dayayarak, devletin ona tanıdığı imkanlara dayayarak rencide edici şekilde davranır. Bu gibi durum karşısında ne yazık ki devletimiz bize onurumuzu koruma şansı tanımıyor şu an için.
Polis dediğimiz memurların ciddi eğitim seviyesine, ahlaka ve sabırla sahip olmaları gerekir. Buna paralelde bir yaşam standartları olmalı o da ayrı bir konu.

brs852
26-02-2016, 21:58
Beni beyoğlu ömer hayyamda çevirdiler ifadeye gittiğimde biliyorsunuz oradı torbacıların vs bulunduğu bir muhit ondan dolayı böyle bir şey yaşanmıştır falan dediler bölgelere göre davranış hitap şekilleri değişiyor bu bir gerçek

Asil
26-02-2016, 22:13
Ben merak ediyorum...
Diyelimki o an orada duran vatandaş torbacı... Sakin bir şekilde yaklaşıp, seri, anlaşılır ve kişinin onuruna saygı duyarak konuşsa, kişinin torbacı olduğu kanıtlandıktan sonrada özüne dönüp sıçsa sıvasa fena mı olur? Yani torbacı olduğu kanıtlanana kadar o adama torbacı muamelesi çekemezsin kardeşim.
Ben Nasıl bir vatandaş olarak onlara kırıcı, aşağılayıcı davranmaya Hakkım yoksa, onların da en azından benim suçlu olduğum ispatlanana kadar nazik davranmaları gerekir.
Kimse bana olağanüstü durumdan bilmemeneden bahsetmesin. Kimse kimsenin onuruna, gururuna kastetmesin kardeşim.

RSX
26-02-2016, 23:15
Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor. Millet şu durumda bile yok bana beyefendi demedi yok bana sen dedi yok bana şiştt dedi derdinde helal olsun. Adamların uğraştığı savaştığı şeye bakıyorum birde şu konuya yazılanlara bakıyorum.. insanlar vefasız. Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur, yahu adam karşılıksız çekle noterde arabasını devretmiş adam gelmiş burda devletin polisini suçluyor ya vallahi komik

maskman
26-02-2016, 23:34
[QUOTE=RSX;8061341]Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor. Millet şu durumda bile yok bana beyefendi demedi yok bana sen dedi yok bana şiştt dedi derdinde helal olsun. Adamların uğraştığı savaştığı şeye bakıyorum birde şu konuya yazılanlara bakıyorum.. insanlar vefasız. Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur, yahu adam karşılıksız çekle noterde arabasını devretmiş adam gelmiş burda devletin polisini suçluyor ya vallahi komik[/QUOT
Aynen kardesim ama anlatmak zor amerika gibi olmasi lazim halbuki dur diceksin durmicak sikacaksin ozman kral olursun yazik sehit olan polis askere annelere babasiz kalan yetimlere halbuki arkadaslarin hepsi sutten cikma ak kasik

maskman
26-02-2016, 23:38
Simdi bu yazdigimida her yere cekenler illaki olacaktir polislerin yaptigi dogrudur demiyorum ancak biraz hos goru sadece biraz com zor olmasa gerek turkiyede polise molotof atiyosun kifur ediyosun sehit ediyosun amerikada dur deyipte durmadiginda mermiyi yiyosun haksizmiyim? Ama dogru orda demokrasi var

Yiğit G.
27-02-2016, 00:25
Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor.

Kimse kimse için ölmemeli.. İnsanlar saçma sapan bir iktidarın saçma sapan kararları neticesinde ölüyorlar bu kadar basit.Kurtuluş savaşından sonra yaşanan bütün ölümler iktidarların politik çıkarları , yanlış kararları sebebiyle olmuştur.Hiçbir ölüm güzel hiçbir ölüm kutsal değildir , o kutsallık "bizim amacımız uğruna daha çok kişi ölsün" diye uydurulmuş birşeydir... Yaşamak güzeldir yaşamak kutsaldır...

RSX
27-02-2016, 01:43
Kimse kimse için ölmemeli.. İnsanlar saçma sapan bir iktidarın saçma sapan kararları neticesinde ölüyorlar bu kadar basit.Kurtuluş savaşından sonra yaşanan bütün ölümler iktidarların politik çıkarları , yanlış kararları sebebiyle olmuştur.Hiçbir ölüm güzel hiçbir ölüm kutsal değildir , o kutsallık "bizim amacımız uğruna daha çok kişi ölsün" diye uydurulmuş birşeydir... Yaşamak güzeldir yaşamak kutsaldır...

Senin gibi cirkin dusunceli, beyni siyasetle bulanmis bir insanin suan rahatca bu kelimeleri yazabilmesi icin birileri ölüyor iste bu gercek, acıdır.

Insigna
27-02-2016, 03:07
Ağzın bal yesin..

Insigna
27-02-2016, 03:11
RSX Nickli Üyeden Alıntı
Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur

Ağzın bal yesin..

thedevil
27-02-2016, 06:54
Kızılmayacak gibi değil çokta haklısın fakat sıkma canını hepsi öyle değil sonuçta hepimizin başına geliyor bende Mecidiye köyde arabayla giderken mp 5ler ile çevirme vardı şaka olsun diye reis bizi niye aramıyorsunuz dedim sizde suçlu sıfatı yok reis devam edin dedi gülüştük iyi görevler dedik devam ettik... Halkalı'da sırf makara olsun diye çevirmede durdurmadığı halde durdum dedim yeter artık benide durdurun benide arayın dedim polisler ilk önce şaşırdı sonra bastılar kahkayı yine iyi görevler kolay gelsin dedim bastım gittim. Şimdiye kadar gelmedi başıma böyle bişey ama gelenleri duydum artık ne yapalım sineye çekicez....

thedevil
27-02-2016, 07:04
Bide arkadaş söylemiş bölgeye göre değişiyor Tarlabaşı'nda araçta duruyorum telefon bekliyorum Yunus'lar geldi sorgu sual yok kimlik sormak yok direk arabadan indirip üzerimi aradılar konuşma yok sonra 1i arabaya daldı sağını solunu iyice aradı ses soru gram birşey yok cüzdanımı aradılar (arabada megafon vardı mikrofon torpitodaydı polis aldı baktı bu ne diye sormadı bile kapattı torpidoyu konuşmadan gittiler mutlaka bir ihbar vardır birşey vardır ki öyle yaptılar (başıma gelmedi demiştim bölgeden bölgeye değişiyor yazısını okuyunca aklıma geldi) kızmaya vaktim olmadı herşey biranda oldu bitti... Ama dersen ki varmı egosu tavan yapmış polis var mı ? Sonuçta onlarda insan olduğuna göre içlerinde mutlaka vardır dediğim gibi sineye çekmemiz şart....

Asil
27-02-2016, 08:21
Arasınlar kardeşim. Her yeri arasınlar. Amma usulüyle arasınlar. Anlamak bu kadar mı zor. İşin içine hemen demagoji katıyorsunuz. Ben başka birşeyden bahsediyorum. Siz masumiyet karinesi ne demektir bilir misiniz? Hiçbir polisin masum, suçsuz bir vatandaşa teröristmiş gibi davranması kabul edilemez. Bunun içine demagoji katmayın. Biz de bizim için savaşan tüm kolluk kuvvetlerimize dua ediyoruz. Sonuna kadar arkalarındayız Allah yardımcıları olsun. Allah teröristlere fırsat vermesin diyoruz. Bunun diğer konuyla bir alakası yok. Sap ile samanı karıştırmayın.

arda35
27-02-2016, 08:53
Arama kararı belki yerindedir makul şüpheye uyuyorsunuzdur o yüzden aranmışsınızdır. Ortalık çok karışık psikoloji kalmadı kimsede, yinede uslup daha farklı olabilirdi tabi

Öyle bir gerekçe olabilemez yalnız. Psikolojisi kaldırmayan polis olmasın, başka meslek seçsin. Torbacıya bile üzerinde bir şey yakalayana dek düzgün bir üslupla yaklaşmaları icap eder. Makul şüphe ucu açık bir kavram. Tipini mi beğenmedin, çorabına kadar soy. Arabasına mı tav oldun, cüzdanını boşalttır. Böyle güvenlik olmaz olsun.

Polis kendi halkına saygı duymazsa halk da videodaki durumlarda polisin hakkını savunmaz, alkış tutar. Son yıllarda tahsilli polis alıyorlar, yaklaşımları değişir dedik, ama değişen bir şey olmuyor maalesef.

G.U.Z.
27-02-2016, 09:09
Allah basimizdan eksik etmesin iyi ki arkadasin cuzdanini aramislar, bomba filan cikardi maazallah, bu kadar kasmayin kendinizi yaa avukatlik yapmak icin, hepimiz biliyoruz bu is tek tek insan ustu aramakla araba aramakla olmaz, ayrica herkes kendi tercihini yasar, kimse kimseyi zorla asker polis yapmiyor, ölum riski oldugu icin o maaslar odeniyor, o imkanlar sunuluyor, yok da bu kadar buyuk asker polis teskilatina ne gerek var..
Calinti arac ihbari yapiyorsunuz, kimse ilgilenmiyor, ama arac patlasa ilk siz sorgulanirsiniz.. Calinti bir arac nasil sehir sehir gezebilir? Bunun cevabini verin, bos bos fedakarlik, guvenlik icin arama martavallari okumayin..

halilcakir
27-02-2016, 12:13
zorla küfrettireceksiniz resmen

şöyle şurada uçan kaçanların çoğu askere bile gitmemiştir

hain dağda değil ki hain her yerde şuna bak...

tayyip düşmanlığıyla pkk yandaşlığını karıştırmayın

o beğenmedin polis asker olmasa bak bakalım 1 saniye sokakta rahat yürüyebiliyor musun

dahada yazmayacağım cidden okudukça sinirleniyorum

G.U.Z.
27-02-2016, 12:58
Benim yasadigim yerde zaten rahat yurunmuyor, isyerime 1.5 km uzaklikta aylardir calinti oldugu bilinen araba patladi, isinden evine donen insanlar öldu, ne huzurundan ne guvenliginden bahsediyorsunuz, askerligimi de milliyetci gecinenler gibi bankada yapmadim, curuk raporu alip curuk raporu degil diye kilif aramadim gittim yaptim geldim, cevremde de cok subay astsubay var, rus ucagi dusuruldugunde dudagi ucuklayanlar vardi aralarinda korkudan

arda35
27-02-2016, 13:17
Devlet vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Sokakta rahat yürüyebilmemiz, asker ve polisin bize sağladığı bir lütuf değil yani.
Sağolsunlar, ücreti mukabilinde görevlerini yapıyorlar. Hadi askerlik bir yerde mecburi görev, gidip yaptık. Ama bu işi meslek edinenler zorla yapmıyorlar, maaş karşılığında yapıyorlar.

Başlığı açan arkadaş da neden kontrol yapıyorlar diye değil, davranışları nedeniyle itiraz etmiş. Makul şüphe saçmalığı yüzünden daha çok kişinin canı sıkılır bu gidişle.

Runo
27-02-2016, 13:24
Bir şekilde arabana atlayıp emniyete gidecektin hemen, doğal olarak kaçıyor ayağına seni takip edeceklerdi. Sende tatlı diller orada en yetkili kişiye durumu izah edicektin. Ne dertleri varsa emniyette çözecektiniz. Cüzdan, çorap, soyarım ederim nedir a.k. Daş*aklamı besleniyor bunlar

Thracian
27-02-2016, 13:34
Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor. Millet şu durumda bile yok bana beyefendi demedi yok bana sen dedi yok bana şiştt dedi derdinde helal olsun. Adamların uğraştığı savaştığı şeye bakıyorum birde şu konuya yazılanlara bakıyorum.. insanlar vefasız. Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur, yahu adam karşılıksız çekle noterde arabasını devretmiş adam gelmiş burda devletin polisini suçluyor ya vallahi komik

Arkadasım sen olayı farklı yorumluyorsun. Buradaki sivil-asayis. Oradaki terörle mücadele-özel harekat.

Buradaki vatandas, oradaki vatan haini.

Kimse kusura bakmasın. Ben bi takım teror sempatizanın polise davranışını be polisin ona davranışını gördüm. O gün bitti bende. Önce polis dayılandı. Sonra sempatizan. Al götür beni. Savcılığa suç duyurusunda bulunacagım. Bilmem ne milletvekilini arayacagım dedi. Polis sanki karşındaki amiriymiş gibi davrandı.

Her ne kadar hdp vatan hainesede seçmenine en yakın parti. Ben benim bölgemden çıkan millet vekilini seçim otobüsünde gördüm.

korkmazz
27-02-2016, 13:56
kesinlikle katılıyorum sana abi ama bizim insanımıza göre herşey çok basit nasıl olsa adamlar maaş alıyor değil mi kelle koltukta geziyorlar kimin umrundaki millet olarak oturduğu yerden vatanı milleti kurtarmayı çok seviyoruz.belki o an öyle olması gerekti belki acil bi durum vardı biraz anlayış ya.. ne bu milletin askere polise düşmanlığı gerçekten anlam veremiyorum.. 24 yaşındayım bu yaşıma kadar bir kez olsun polis çevirmedi gbt ye bile girmedim birazda sorunu kendimizde arıyalım empati yapalım belki o anki tavırların şüphe çekti ne yani olamazmı ama olamaz ya niye olsunki adamlar nasıl olsa bizim vergimiz ile maaş alıyor değilmi.... değiştirin bu kafaları ya gerçekten bu tarz konuşan insanlara söylenecek pek sözüm yok...

maskman
27-02-2016, 14:00
Biri cikip diyoki altindaki arabayi kiskaniyr biride das.klami besliniyor bunlar insanmisiniz siz ya gercekten yoksa beyninzle bi yeriniz yer mi deistirdi ulan sarhosun biri cikar gorev yapan trafikciyi sehit eder oburu diyarbakir cinar da sirf polis die lojmani roketler babasini ve 3 yasindaki kizini sehit eder su forumdakilerin soylemlerine bakin garip elinizi vicdaninza koyun biraz tabi vicdaniniz varsa ama nerde hepsi agir abi hepsinin dokunulmazligi var tinerci gorseniz 3 mahalle ileriden dolasirsiniz lafa gelince mas.

Thracian
27-02-2016, 15:05
Biri cikip diyoki altindaki arabayi kiskaniyr biride das.klami besliniyor bunlar insanmisiniz siz ya gercekten yoksa beyninzle bi yeriniz yer mi deistirdi ulan sarhosun biri cikar gorev yapan trafikciyi sehit eder oburu diyarbakir cinar da sirf polis die lojmani roketler babasini ve 3 yasindaki kizini sehit eder su forumdakilerin soylemlerine bakin garip elinizi vicdaninza koyun biraz tabi vicdaniniz varsa ama nerde hepsi agir abi hepsinin dokunulmazligi var tinerci gorseniz 3 mahalle ileriden dolasirsiniz lafa gelince mas.

Arkadasım bizde onu diyoruz. Yol tinerci hırsız suçlu adamla dolu. Dün Can Dündar canlıyayonda söyledi. İçerde güvende hissettik. Hırsızları hapisi almıyorlar.

Benim tuttuğum taraf polis düşmanlığı değil. Meslek olarak polisliğide çok severim. Ama o üniformayla artistiklik yapana lafımız. Bu arkadasa da. Pardon beyfendi. İhbar vardı dense işler böyle olmazdı

maskman
27-02-2016, 17:24
Madem iceri guvenliydi neden bi tarafini yirtti cikmak icin karisini amerikaya gonderdi geldikten sonra disari cikti o ayri konu can dundar dediin benim gozumde vatan haini pkk hdp yaltakcisi bi adam

ErkanCanS
27-02-2016, 18:47
Nasıl polis olunur ?

Nasıl Hakim-Savcı olunur ?

Nasıl Kaymakam olunur ?

Nasıl Vali olunur ?

Nasıl İçişleri bakanlığında müdür-müfettiş-müsteşar olunur ?

Bu soruların cevaplarını kağıt üzeri cevaplar değil gerçekten nasıl olduğunu araştırın bu ülkenin sorununu görün :) Bu mesele hükümet meselesi değil zihniyet meselesi.

ulasoztas1
27-02-2016, 18:54
bana göre siz yanılıyorsunuz, size göre ben... Su götürmez bir gerçek var ki polislerin 'normal' vatandaşa karşı takındığı tavrın yanlışlığı!
Hiç bir vatandaş suçluluğu kanıtlanana kadar suçlu değildir. Gelir düzgün şekilde arama yapıcaz şüpheli tanımına uyuyorsunuz desin donuma kadar arasın ki başıma gelmeyen şey değil. Vatandaş mukavemet gösterirse o zaman söz konusu olaydaki gibi davransın. Ama açıklama yapmadan sırf durduğum yer torbacıların bölgesi falan diye bana keyfi davranamaz! haa istediği gibi davranabilme özgürlüğüne sahip tabi hatta silah çekip öyle de arama yapabilir ama sonrasında ben o memuru şikayet ettiğim zaman yaptığının yanlış olduğunu anlayacağı bir ders ya da ceza almayı göze almış olacak. Ama bizim Yeni Türkiyemizde adam öldüren polis bile soruşturma geçirmediği için hepsi kafasına göre asıp kesiyor.
Ayrıca doğuda yaşananlar yüzünden buradaki usulsüz davranışları meşrulaştırılamaz. Orası o hal bölgesi burası normal bölge. oraların nasıl bu hale geldiği, nasıl şehir içinde savaşacak hale geldiklerini bilmeyenler açılım sürecinin günlerindeki konvoyların karşılanmasını hatırlasınlar.
Unutmayın bu ülkede tecavüzcü katil ya da hırsız olursan kıymetli adamsın, normal sakin efendiysen hep ezilirsin...

arda35
27-02-2016, 21:28
Madem iceri guvenliydi neden bi tarafini yirtti cikmak icin karisini amerikaya gonderdi geldikten sonra disari cikti o ayri konu can dundar dediin benim gozumde vatan haini pkk hdp yaltakcisi bi adam

Paralelci yaftasını unutmuşsun.
İşine gelmeyen herkes pkk'lı bilmem ne nasılsa, değil mi. Tek bildiğiniz, görüşlerinizi kabul etmeyenleri yaftalamak.

Daha fazla tartışmayacağım seninle. İnşallah bir gün başlığı açan arkadaşın durumuna düşmezsin. O zaman hakkını savunacak kimse olmayacak çünkü.

maskman
27-02-2016, 22:45
inan benimde tartisacak halim yok yanlizYazdigi yazilarda hdp destekcisi oldugunu anlamamak icin kor cahil olmak gerek mesela "kandilde yere izmarit atilmiyor" fransada patlayan bombanin yerine gidip mum yakip cumhuriyet gazetesinde yayinlamak ayni patlama ankarada olunca katliam ulkesi manseti atmak gibi ahmet hakan da o yoldaydi hatasini anladi dondu o yanlistan son yazdigi yazilarina bakabilirsin

maskman
27-02-2016, 22:51
Yada yasanan en son olayda surda hdp li biri ozel harekatcinin silahini almaya calisip alamiyor sonra ozel harkatcilar yakaliyor can beyin manseti pkk destekcisi haber ajansi ile ayni" Polis gencin basina silah dayiyarak goz altina aldi" burdan ne cikiyor acaba cok merak ettim birakin su at gozluklerinizi

Runo
27-02-2016, 22:57
hepsi agir abi hepsinin dokunulmazligi var tinerci gorseniz 3 mahalle ileriden dolasirsiniz lafa gelince mas.

Pardon polat alemdar abi :D

RSX
27-02-2016, 23:07
Forumda ne cok polis varmis haberimiz yokmus yazanlarin %90 polisin isini polisten daha cok biliyor, supheliye nasil yaklasilir nasil hitap edilir nasil aranir falan baya iyisiniz madem bu kadar iyisiniz kanunda kuralda warexlerin kumandalarini kirin atin, rolle cikarken plakalara bant cekmeyin, di mi birde bu acidan bakin polis durdurdugunda abiiiiii abiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yazma demeyin o da bir kanunsuzluk degil mi gencler ?

maskman
27-02-2016, 23:18
Pardon polat alemdar abi :D

Ah be kardesim bende senle kumda oynamak isterdim toz pembe hayallerim olabilirdi babamin parasiyla;)

zcy04
27-02-2016, 23:46
Eskiden bu tarz konuları okuduğumda bozulurdum, keyfim kaçardi sinirlenirdim allaha şükür artık gülüp geçiyorum :D

Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın iyi geceler :D

Runo
28-02-2016, 00:54
Ah be kardesim bende senle kumda oynamak isterdim toz pembe hayallerim olabilirdi babamin parasiyla;)

Mask kardes beraberde oynarız bahsettiğin kumda. Başımın üstünde yerin var beklerim. Hayallerini süsleyen baba parası modellerden olamadım ama olsun :D

Eyüp
28-02-2016, 01:41
Bugün Sakaryada başımıza geldi,pek tekin olmayan bir alandan aşağıya iniyoruz,çevirme var..Polis durdurdu,rutin üst baş araması..Sulah varmı diye sordu,olmadığını belirttik..Geldiğimiz yönde silah atıldığını belirtti..Dönerken kavgayı duyduk ama silahı duymadığımızı belirttik,ilerde sıkıntı var gidin bakın diyoruz umurlarında değil. :)

free-hifi
28-02-2016, 10:18
Arkadaşlar dün akşam kartal yemek center dan Yakacık a gisecektim. Az ileride sanayinin orada arkama transporter yanasti yol vermedim bastım uzadım. Yakacık girişin oradaki total in oradan beni sollamaya çalıştı polis arabasi ile kafa kafaya giriyordu. Üstüme kırdı kendimi sağa attım, sağım boştu olmasa bir arabaya girmiştim sonra ileride bunu yakaladım. Çektim el frenini indim araçtan baktım 50 küsür yaşında iki tip ikiside sarhoş vurmadim. Dedim polisi arayayim yesin cezayı aradım 155 i 10 dk bekledim gelen giden yok karakol 500 m ileride. Yolu kapamistim sağa çektim yolu açınca bu adamlar kaçtı ben bir 10 dk daha bekledim ne gelen var ne giden tekrar aramadilar bile. Yani emniyet boş işler peşinde koşmasın gerçek suç un peşinde koşsun.

halilkarakas
28-02-2016, 11:22
devletin hiçbir memuruyla işin olmayacak. rezil olursun zamanın boşuna gider kanser olursun. çünkü onlar senin işini canı isterse yapar canı istemezse yapmaz. lanet olsun bütün devlet memurlarına amin sübhaneke

yilmazcatalbas
28-02-2016, 11:45
Forumda ne cok polis varmis haberimiz yokmus yazanlarin %90 polisin isini polisten daha cok biliyor, supheliye nasil yaklasilir nasil hitap edilir nasil aranir falan baya iyisiniz madem bu kadar iyisiniz kanunda kuralda warexlerin kumandalarini kirin atin, rolle cikarken plakalara bant cekmeyin, di mi birde bu acidan bakin polis durdurdugunda abiiiiii abiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yazma demeyin o da bir kanunsuzluk degil mi gencler ?

Meslek polislik galiba çok hassassınız atılan postlar hakkında. İsminizi bilmediğimden isimsiz olarak hitap ediyorum kusura bakmayın.
Sizin söyledikleriniz (plakaya bant çekiyorsunuz, kumandalı varexleri atın, abii nolur yazma) diğerlerinin de bütün polisler aynı, hepsi kötü demesi gibi bir şey. Kısacası bunun adı önyargı, yada yargısız infaz. Çok hızlı, gırtlak dolu arabalarım olmadı ama hiç warex kullanmadım, plakaya bant çekmedim yalvarmadım, uzatmadım yedim cezamı gittim gerekeni yaptım. Abi nolur yazma deseydim de bir şekilde çoğundan paçayı sıyırırdım... Biz nasıl tüm polisleri aynı kefeye koymuyorsak siz de bunu yapmamalısınız.

Ayrıca şüpheliye nasıl yaklaşılır, nasıl hitap edilir, nasıl aranır gibi soruların cevabını bilmek için polis olmaya gerek yok internetten açıp bakabilir herkes. İlgili kanun, mevzuat vs ne diyorsa okunur sivil vatandaş hakkını bilir, bilmiyorsa da sorar tıpkı burada olduğu gibi...

Eğer polisseniz sizin üzerinize düşen burada ona buna ters cevaplar vermek yada önyargıyla yaklaşmak değil doğru şekilde şüpheliye nasıl davranılır, nasıl aranır, nasıl yaklaşılır bunu anlatmaktır. Eğer polis değilseniz de bunun cevabını alabileceği yere yönlendirmek olur.

RSX
28-02-2016, 12:24
Meslek polislik galiba çok hassassınız atılan postlar hakkında. İsminizi bilmediğimden isimsiz olarak hitap ediyorum kusura bakmayın.
Sizin söyledikleriniz (plakaya bant çekiyorsunuz, kumandalı varexleri atın, abii nolur yazma) diğerlerinin de bütün polisler aynı, hepsi kötü demesi gibi bir şey. Kısacası bunun adı önyargı, yada yargısız infaz. Çok hızlı, gırtlak dolu arabalarım olmadı ama hiç warex kullanmadım, plakaya bant çekmedim yalvarmadım, uzatmadım yedim cezamı gittim gerekeni yaptım. Abi nolur yazma deseydim de bir şekilde çoğundan paçayı sıyırırdım... Biz nasıl tüm polisleri aynı kefeye koymuyorsak siz de bunu yapmamalısınız.

Ayrıca şüpheliye nasıl yaklaşılır, nasıl hitap edilir, nasıl aranır gibi soruların cevabını bilmek için polis olmaya gerek yok internetten açıp bakabilir herkes. İlgili kanun, mevzuat vs ne diyorsa okunur sivil vatandaş hakkını bilir, bilmiyorsa da sorar tıpkı burada olduğu gibi...

Eğer polisseniz sizin üzerinize düşen burada ona buna ters cevaplar vermek yada önyargıyla yaklaşmak değil doğru şekilde şüpheliye nasıl davranılır, nasıl aranır, nasıl yaklaşılır bunu anlatmaktır. Eğer polis değilseniz de bunun cevabını alabileceği yere yönlendirmek olur.
Empati yapabilmeleri açısından bütün polisleri aynı kefeye koyan insanlara hitaben yaptığınız alıntılı mesajı yazdım. Polislik sadece kanunlardan ibaret olsaydı ne faili meçhul cinayetler aydınlanırdı, ne güven timleri olurdu (simitcisi çiçekcisi vb.) ne de mekanlardan okul önlerinden hapcıları eroincileri alabilirdiniz. O yüzden herşey dışardan bakıldığı gibi bazen sadece yazılarla maddelerle olmuyor.

arda35
28-02-2016, 12:40
Abi yazma mı diyecek mişiz. Kime diyecekmişiz :)

Trafikte yunuslarla münakaşa ettik gereksiz bir hadiseden ötürü. Eliyle ceza yazıyorum işareti yaptı (hatam yoktu). Hiç üşenmedim, hangi şubeye şikayet edeceğimi buldum. Amirlerine gidip durumu anlattım. Halden anlayan biriymiş, hem nasihat verdi hem olayı çözdü.

İzmir'in göbeğinde uzman çavuşla kavga ettik birliğin hemen önünde. Bizi misafir ettiler. Yine komutan vasıtasıyla olay tatlıya bağlandı.

Yani o rütbeler boşuna alınmıyor. Ankara'da defalarca şahit olduğum gibi; rütbe arttıkça insanlık artıyor. Sıradan memura derdini anlatamıyorsun. Haklıyken haksız konuma düşürüyorlar insanı. Biz burada vatandaşa tutumdan şikayet ediyoruz. Adam gelip terör olaylarıyla savunma yapıyor. Terörün sorumlusu ne batıdaki ne de doğudaki sıradan vatandaş değil. Bunu unutmadan kontrol yapsalar hiç sorun kalmayacak.

onursumer
28-02-2016, 12:51
bu konuda hala neyi tartisiyosunuz anlamiyorum

her sektorde oldugu gibi bu sektordede iyi poliste kotu poliste var

konunun acilis amaci zaten yaptikleri seye haklari varmi yokmu diye ogrenmek ki herseyin bi adabi yolu var burda o polislerin yaptigini hakli cikarmaya calismak anlamsiz

karsinizdaki poliste olsa hakkinizi aricaksiniz hepsi isini malesef dogru yapmiyor

bu zamana kadar hakkimi yedirmedim yedirmemde kimse kusura bakmasin yanlis yapiyorsa gorevini kotuye kullaniyorsa cezasini cektiririm

LnchCntrl
28-02-2016, 12:54
Merhaba arda35 abi :)

O terör olayları tabiki sade vatandaştan başlamıyor fakat dışardan bakınca bir insanı terörist veya değil diye ayırabiliyorsanız size helal olsun.

Ben ayıramam çünkü ve sorumlu kişi bensem 100 kişinin 100 ünede bu gözle bakarım,

kusura bakmayın lütfen ama rütbe ile insani boyutu belirlemenizi ayrıca talihsiz buldum..

Bir cümle vardır polis vatandaş itmesi amir tepmesi ile çalışır diye, kimse oturduğu koltukta iyi insanı oynamasın, primde vermemek lazım.

Ha benimde başıma geliyor laubali, tepeden bi ukalalıkla konuşmalar vs. ama anlayışlı olmaya çalışıyorum..

maskman
28-02-2016, 13:24
devletin hiçbir memuruyla işin olmayacak. rezil olursun zamanın boşuna gider kanser olursun. çünkü onlar senin işini canı isterse yapar canı istemezse yapmaz. lanet olsun bütün devlet memurlarına amin sübhaneke

Bu yaziya verilecek cevap cokta iste ban olayi var lanet okuyan belasini bulur sen rahat olur

forwett
28-02-2016, 13:56

90ların zihniyetinden kurtulun artık. Sana da lanet olsun.

Yiğit G.
28-02-2016, 14:49
https://www.youtube.com/watch?v=HWCLxaE_-Ec

dragon
29-02-2016, 08:22
4-5 yıl önce İstanbul Gültepe'de ticari takside gidiyordum,önde oturuyordum sokağın birinden ana caddeye çıkarken ana caddede motosikletiyle seyir halinde ki polisle 2-3 saniye kadar gözgöze kaldık.Geri döndüler,aracı durdurdular.Kimlik ve gbt kontrolü yaptılar. 1 tanesi taksicinin yanına oturdu,sorular soruyor ve bir taraftan da taksiyi didik didik arıyor.Diğeri de benim üstümü arıyor,nerden geliyorsun,nereye gidiyorsun,ne iş yapıyorsun vs soruyor.Spor çantam vardı açtı.İçinde boks eldiveni vardı,çıkardı ve - B u ne diye sorunca o ana kadar olan sakinliğim bozuldu.Dalga mı geçiyorsunuz,derdiniz ne gibisinden çıkışmaya başlamıştım ki bir tane daha motorize ekip geldi :) Durum nedir diye sordu,ilk ekipten bir tanesi - Şüpheli şahıs dedi. Gelir misin üstünü arıycam dedi. Aradı arkadaşınız dedim. O benim gibi arayamaz dedi :) Adam kemer kısmından afedersiniz alt takıma kadar daldırdı elini :) Galiba memnun kalmadı ve bıraktılar beni :D Daha sonra bir arkadaşımdan öğrendim ki o sokak Gültepe'nin ticaret anlamında en hareketli sokağıymış!! Yani, Polis arar arkadaşım.İtiraz edersen bu duruma ne değişir bilemem.

KoramiraL
29-02-2016, 10:35
Basın kuruluşunda çalışıyorum onunla ilgili aslında şöyle ilginç bir yönetmelik var bulunduğunuz bölge içinde arama izni olmaksızın üstünüzü aramayaz savcılık iznini sorduğunuzda size bunu göstermeleri gerekir kaldıkı gazete bunu yapan personel bile oldu yanımızda yok gibi bir takım polisten cevaplar geldi ama biz bekleriz buyrun getirtin bekleriz deyince baya bir bekleme oldu o yüzden genelde kimlik ve gbt eyvallah ama kalan özel eşyaları arama izni olmaksızın aramayamazlar belli ilçelerde uygulama olarak izin alınır u izinle toplu uygulama yapılır.

Yigit-Y
29-02-2016, 10:39
Ben polis gördüm mu hemen kimligi hazirlarim.

Alsin g tune soksun diye.

Nasilsa ib.lik yapmiyoruz bu ülkeye.

Ama polislerin çoğu malesef kendilerini istanbul sefiri zannediyor.

Yunuslarin gunes gozluklerine bitiyorum ben asıl:)

RSX
29-02-2016, 11:39
Durdurma kimlik sorma ve üst yoklamasi detaylari için google'a PVSK Madde 4/a yazarak aklinda soru isareti olanlar, kimlik gostermessem polis ne yapabilir diyenler cevaplarini bulabilirler.