Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Uber" korsan taksimidir?

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

EREN34
01-06-2018, 22:00
Uber'in şirket değeri bizim merkez bankasında ki rezervlerimizden fazla olabilir :D

GokhanRS
01-06-2018, 22:16
bu arada taksiciler beni döverken kendi aralarında daha nereye kadar döveceğiz diyor, ulan adamlar döverken bile mesafe soruyor :D

zuahah tekrar hatırlayıp gülelim bari ağlanacak halimize.

https://www.youtube.com/watch?v=f9x7mCn-IMI

free-hifi
01-06-2018, 22:39
Taksi plakası 2 hafta 1500 du Binali çıktı 1600 rte çıktı 1750 1800 olur 300 k güzel para.

Bad-Fast
02-06-2018, 00:17
şimdilik biter ama daha sonra tekrar aktif olurlar gibi , adana şubesi iyiymiş :)

KOSEREN
02-06-2018, 00:26
Hem işlerin yoğun olacağı bayram öncesi taksicilerin gazını almak hem de seçim yatırımı için yapılmış bi açıklama..

barisy
02-06-2018, 02:05
Büyük hata yaptı. Über kullanıcısı ve memnun olanı taksicilerden kat kat fazla. Muhalefet yerinde olsam yarın sabah überi desteklerim , yasal zeminde vergisini alacağım, rekabet güzeldir der geçerim.

Booking, paypal , wikipedia, şimdi über. Ülkede hak hukuk adalet olmadığının da açık göstergesi. Bir şeyin kapanması için kanuna uygunluğuna değil Cb nin ağzından çıkacak cümleye bakılıyor.

Son olarak taksicilerin yaptığı vandallık yanlarına kaldı.

34btr1907
02-06-2018, 02:12
Büyük hata yaptı. Über kullanıcısı ve memnun olanı taksicilerden kat kat fazla. Muhalefet yerinde olsam yarın sabah überi desteklerim , yasal zeminde vergisini alacağım, rekabet güzeldir der geçerim.

Booking, paypal , wikipedia, şimdi über. Ülkede hak hukuk adalet olmadığının da açık göstergesi. Bir şeyin kapanması için kanuna uygunluğuna değil Cb nin ağzından çıkacak cümleye bakılıyor.

Son olarak taksicilerin yaptığı vandallık yanlarına kaldı.

bana göre tam tersini düşündü,bence uber kullananların buyuk cogunlugu zaten bunların tayfadan degıl,uber yasalda olsa bunlara oy vermezler,,hıc olmadı ben elımdekılerı kaybetmeden bu işi kesip atayım dedı dıye dusunuyorum.

free-hifi
02-06-2018, 08:38
bana göre tam tersini düşündü,bence uber kullananların buyuk cogunlugu zaten bunların tayfadan degıl,uber yasalda olsa bunlara oy vermezler,,hıc olmadı ben elımdekılerı kaybetmeden bu işi kesip atayım dedı dıye dusunuyorum.

Aynısını dusunmusuz hatta wp de arkadaslara da akşam yazmıştım :)

Korollacı
02-06-2018, 08:58
kahramanimiz sultanimiz durdu durdu secim oncesi yine buyuk bir dert olan uberi bitirdi. eyyy uber sen kimsin yaaaa

Yigit-Y
02-06-2018, 18:18
Pazartesi Erişimi Durdurma mahkemesi var .

Ortan Karar erteleme çıkarsa eylül ekime uber yasal zemine gelir

Engelleme gelirse bu hükümet uber işini bitirmiş olur.

4 haziran sabah mahkeme bakalım ne diyecek

ya taksicilere bal çaldılar yada taksiciler kazanmış olacak

KÖROĞLU
02-06-2018, 18:40
hahahhhha satacam bunu seat leon alacam ama onda da torbacı sanarlar :D ahhahaha koptum ya.

Bu arada ubercilere geçmiş olsun rte o iş bitti dedi şimdi yığılır üstüne kolluk kuvvetleri vs.

şimdi geldi akıllarına tabi, aylardır millet birbirine giriyor ama seçime günler kala ver iftarı yap popülist politikanı oo şahane alkış.

25 haziran bekliyoruz 4 gözle.

GokhanRS
02-06-2018, 18:43

bu ülkede çoğu zaman yavşaklar kazanır. kimin kazanacağını tahmin etmek kolay.

brs852
02-06-2018, 22:36

Bence erteleme gelecek cezalarla geçiştirecekler olayı taksicilerin ağzına bal çaldılar.

KÖROĞLU
02-06-2018, 22:45
Boşa kasıyor uber ciler. Bu kafa var oldukça mahkemeden çıkacak sonuç zaten belli. Taksicilerin sayısı oy potansiyeli belli. O yüzden hiç şaşırtıcı bir çıkış olmadı. Gel gelelim yine hesap kitap yapılmış. Uzun zamandır var olan bir taşıma şekli, dünyada bile yasal olmuş. Taksici dediğin esnafımsılardan kat kat daha iyi. En azından vergisini yasal veriyor. Hizmet kalitesi tartışılmaz bile. Gel gelelim yöneticilerin insanlara layık gördüğü pis bakımsız arabalar hırbo şoförler (iyisi vardır illa, bende zamanında minibüse çıktım ama kitlenin çoğunluğu oksijen israfı) uberciler örgütlenip tepki gösterir de karşı oy larda bir kıpırdama okur umarım.

brs852
02-06-2018, 23:06
Boşa kasıyor uber ciler. Bu kafa var oldukça mahkemeden çıkacak sonuç zaten belli. Taksicilerin sayısı oy potansiyeli belli. O yüzden hiç şaşırtıcı bir çıkış olmadı. Gel gelelim yine hesap kitap yapılmış. Uzun zamandır var olan bir taşıma şekli, dünyada bile yasal olmuş. Taksici dediğin esnafımsılardan kat kat daha iyi. En azından vergisini yasal veriyor. Hizmet kalitesi tartışılmaz bile. Gel gelelim yöneticilerin insanlara layık gördüğü pis bakımsız arabalar hırbo şoförler (iyisi vardır illa, bende zamanında minibüse çıktım ama kitlenin çoğunluğu oksijen israfı) uberciler örgütlenip tepki gösterir de karşı oy larda bir kıpırdama okur umarım.

Ohal varken hiç bir şey yapamıyorsun ki birde tekrar ötv indirimi getirilip taksilerin en az 200 bin liralık araçlarla değiştirileceği konusunda söz vermişler büyük vurgun yapacak birileri

Yigit-Y
03-06-2018, 04:49
Bu ülkede rant oldukça

İnsanlara iyi birşeyler yaşaması imkansız :)

EOZDAG
03-06-2018, 10:30
Seçimden sonra kim gelirse gelsin bana Uber'i serbest bırakır gibi geliyor bana.

tylan
03-06-2018, 19:22
Uberin yasal olması gibi bişey söz konusu olamaz insanlar milyonlarca lira verip taksi plakası alsın sen 200.000 e bi vip al ne vergi ne denetim herşeyden muaf ol biz kaliteli hizmet veriyoruz de oldu canım benim 2 tane taksi plakam var bi çkale merkezde bi de lapsekide en düşük sigortam 2500 cıkıyor her sene. Ukome den denetim üstüne denetim yiyoruz yaz lastığı takmadım diye aracım bağlandı. Hee cok hizmet yapmak istiyorsa uber d2 belgesinle değil taksi plakasınla hizmet yapsın o zaman helal olsun diyelim korsan taşımacılıkla kazandıkları para ülkemize değil yurt dışına gidiyor bunuda biliyorsunuz değilmi ?

207_TR
03-06-2018, 19:35
Uberin yasal olması gibi bişey söz konusu olamaz insanlar milyonlarca lira verip taksi plakası alsın sen 200.000 e bi vip al ne vergi ne denetim herşeyden muaf ol biz kaliteli hizmet veriyoruz de oldu canım benim 2 tane taksi plakam var bi çkale merkezde bi de lapsekide en düşük sigortam 2500 cıkıyor her sene. Ukome den denetim üstüne denetim yiyoruz yaz lastığı takmadım diye aracım bağlandı. Hee cok hizmet yapmak istiyorsa uber d2 belgesinle değil taksi plakasınla hizmet yapsın o zaman helal olsun diyelim korsan taşımacılıkla kazandıkları para ülkemize değil yurt dışına gidiyor bunuda biliyorsunuz değilmi ?

Çanakkale taksisi ve taksicisiyle İstanbul Taksicisi bir olsa keşke dediklerine katılabilsek.

TarikS
03-06-2018, 19:37

Adım başı çevirmede evrak kontrolü var, daha bir tane taksici görmedim ki çevirmede alınmış olsun

Sicil kaydı sorgusu var, müşteri puanlaması var. Temiz gelip temiz çalışmak zorundasın, takside bu mekanizma yok

Yolcu arabaya binmeden gideceği yeri bilemiyor dolayısıyla yolcu seçemiyor, ben hala etrafta görüyorum yolcular korkarak gelip yan camdan nereye gideceğini söyleyip şoför "olur" derse taksiye binebiliyor. HALA

bu adamlar D2 belgesine ona buna bi ton para ödüyor başlangıçta 10 bin lira sağa sola gidiyor, kaskosu sigortası bedava mı sanki? yaktığı yakıtı, aldığı bindiği arabanın vergileri sanki indirimli mi?

Taksisi olan işini iyi yapsın yine çalışsın, kötüler de ayıklansın aç kalsın, tek dileğim budur. fahiş taksi plakası parası da zamanla böyle göklere çıkarılmış diye ayet değil ya bitirilmemesi imkansız değil, tepemizdekiler adam olsa da halkı düşünse tabii

tylan
03-06-2018, 19:44
Çanakkale taksisi ve taksicisiyle İstanbul Taksicisi bir olsa keşke dediklerine katılabilsek.
Bu işte sadece taksicilerin değil belediyelerinde suçu var çünkü anladığım kadariyla istanbulda denetim yok bizim burda en ufak utanç verici sabıkanda plaka sahibi olsan dahil iş yapamazsın istanbulda önüne gelen taksicilik yapıyor. Ha bu uber içinde geçerli çünkü burda bi tanıdığım benim taksimde şoförlük yaparken bi yolcuya sarkıntılık yaptı once durak sakinleri sonra soforler odası cezasını verdi oda buraları terk etti abisinden duydum şuan istanbulda uber soförlüğü yapıyormuş. Oncelikle uber bittikten sonra taksilere de sıkı kanunlar gelmeli hatta ve hatta plaka sahibi kiraya veremesin hep bundan cıkıyor bu olaylar bende istanbula cok sık geliyorum taksi kullanıyorum. Anadolu yakasındakiler ile avrupa yakasının taksileri arasında uçurum var anadolunun taksileri hem yeni ve bakımlı hemde şoforleri 10 numara adamlar bilenlere nedenini sordum anadolu yakasındaki taksileri genelde plaka sahipleri çalıştırırmış o yüzden

onursumer
03-06-2018, 19:51
Bu işte sadece taksicilerin değil belediyelerinde suçu var çünkü anladığım kadariyla istanbulda denetim yok bizim burda en ufak utanç verici sabıkanda plaka sahibi olsan dahil iş yapamazsın istanbulda önüne gelen taksicilik yapıyor. Ha bu uber içinde geçerli çünkü burda bi tanıdığım benim taksimde şoförlük yaparken bi yolcuya sarkıntılık yaptı once durak sakinleri sonra soforler odası cezasını verdi oda buraları terk etti abisinden duydum şuan istanbulda uber soförlüğü yapıyormuş. Oncelikle uber bittikten sonra taksilere de sıkı kanunlar gelmeli hatta ve hatta plaka sahibi kiraya veremesin hep bundan cıkıyor bu olaylar bende istanbula cok sık geliyorum taksi kullanıyorum. Anadolu yakasındakiler ile avrupa yakasının taksileri arasında uçurum var anadolunun taksileri hem yeni ve bakımlı hemde şoforleri 10 numara adamlar bilenlere nedenini sordum anadolu yakasındaki taksileri genelde plaka sahipleri çalıştırırmış o yüzden

taksi plaka kiralama vs gibi şeyler ciddi denetime girmediği sürece istanbulda taksi sorunu çozulmez

o yüzden buyuk şehirlere rekabet şart tekel olundumu sonuç ortada

tylan
03-06-2018, 20:16
Adım başı çevirmede evrak kontrolü var, daha bir tane taksici görmedim ki çevirmede alınmış olsun

Sicil kaydı sorgusu var, müşteri puanlaması var. Temiz gelip temiz çalışmak zorundasın, takside bu mekanizma yok

Yolcu arabaya binmeden gideceği yeri bilemiyor dolayısıyla yolcu seçemiyor, ben hala etrafta görüyorum yolcular korkarak gelip yan camdan nereye gideceğini söyleyip şoför "olur" derse taksiye binebiliyor. HALA

bu adamlar D2 belgesine ona buna bi ton para ödüyor başlangıçta 10 bin lira sağa sola gidiyor, kaskosu sigortası bedava mı sanki? yaktığı yakıtı, aldığı bindiği arabanın vergileri sanki indirimli mi?

Taksisi olan işini iyi yapsın yine çalışsın, kötüler de ayıklansın aç kalsın, tek dileğim budur. fahiş taksi plakası parası da zamanla böyle göklere çıkarılmış diye ayet değil ya bitirilmemesi imkansız değil, tepemizdekiler adam olsa da halkı düşünse tabii
D2 belgesi turist taşıma belgesidir yolcu taşıma değil sen bi plakayı 0 dan cıkarmak için kaç para harcıyorsun haberin varmı ? Tam 20.0000 her şeyin bi bedeli var plakanın da olucak ona bakarsan özel halk otobüslerinın plaka fiyatlarından haberin varmı ya da dolmuşların onlarında korsanları çıksın ortalık taşıma çöplüğüne dönsün. Hadı diyelim olmaz ya sarı taksı kalktı bu uber geldi o zaman bu uberler uzun süreler boyunca kaliteli taşıma yapıcakmı ? Tabıkıde hayır onlarda bozulacak. Şimdiden yagmurlu havalarda,kısa mesafeleri iptal ediyor yada fiyatını 2 katına çıkarabılıyorlarmış o zaman 5 katına çıkacak o uber sahipleri d2 belgesine para vermiyorl kiralıyor taksi kalktımı d2 belgesi altın olacak şimdi verdiklerinin 10 katı para vericekler o zaman beklersin şimdiki hizmeti. Dediğim gibi konuya uzaksınız ben bu işiniçim deyim.şuan zaten bakanlık taksileri düzeltmek için çalışma yapıyor d sınıfından aşağı araba konulamıycak bi taksi zorunlu olucakmış tabiki belediyelere de ve ukomeye büyük iş düşüyor. Bağcılar galerici mafyalarının elinden bu plakalar alınmalı en başından

tylan
03-06-2018, 20:19
taksi plaka kiralama vs gibi şeyler ciddi denetime girmediği sürece istanbulda taksi sorunu çozulmez

o yüzden buyuk şehirlere rekabet şart tekel olundumu sonuç ortada
Rekabat dediğin ortak şartlar altında yapılır burda şartlar eşit değil. Sen fırıncısın misal ben vergi vermeden fırın acayim sigortasız işci çalıştırayım belediye denetime gelmesin senden kat ve kat daha iyi ekmek çıkarırım halk beni tercih eder olan sana olur

onursumer
03-06-2018, 20:34
Rekabat dediğin ortak şartlar altında yapılır burda şartlar eşit değil. Sen fırıncısın misal ben vergi vermeden fırın acayim sigortasız işci çalıştırayım belediye denetime gelmesin senden kat ve kat daha iyi ekmek çıkarırım halk beni tercih eder olan sana olur

zaten problem o istanbulda kimse rekabet için bir çalışma yapmıyor :) taksiler tekel olsun mantığındalar o yüzden burda şartları eşitleyecek olan kişiler uberciler değil :)

istanbulun çoğunluğu taksiler artık temizlensin istiyor bu nedenlede legal olsa bile kullanıyorlar uber i korsan taksi hala var uber dışında ve bitiremiyorlar bitiremezlerde

tylan
03-06-2018, 20:56
zaten problem o istanbulda kimse rekabet için bir çalışma yapmıyor :) taksiler tekel olsun mantığındalar o yüzden burda şartları eşitleyecek olan kişiler uberciler değil :)

istanbulun çoğunluğu taksiler artık temizlensin istiyor bu nedenlede legal olsa bile kullanıyorlar uber i korsan taksi hala var uber dışında ve bitiremiyorlar bitiremezlerde

Uber artık bitti biz turist taşıyoruz ayağına iş yapıyorlardı artık yapamazlar korsan taksi statüsüne geçti :) uygulamayıda kaldırdıkları zaman çalışan korsan çalışır binen de sürende cezasına katlanır. Diğer şehirlere sıçramadan bu mikrop önüne geçti devlet zaten şuan millet çatır çatır satıyor viplerini Facebookta bunların sayfalarında görebilirsin :)

brs852
03-06-2018, 21:28
Telefondan yazıyorum alıntı falan yapamıyorum ama taksicileri çevirmiyorlar diyen arkadaş günde 2-3 kez çevirmeye giriyoruz taksilerin denetimleri eskiye nazaran arttı. Plaka sahibiyim yatırım olarak görmüyoruz plakayı ve işini düzgün yapan kısımdayım. Aracımız kirada değil şoförde çalışmıyor ama artık eskisi gibi aracı pazar günleri hariç sigortasız şoför çalıştıramıyorsun araç bağlanıyor. Belediye kiralama işini kendi bünyesine taşımalı ve taksi denetimlerinden çok şikayetlerin denetimini arttırmalı. Ubere gelecek olursak evet işlerimizi etkilediler verdikleri hizmet araç gereği taksilerden daha iyi ama ortada haksız rekabet olduğunu savunanlardanım. Birde evet taksiciler bozuk ama bunun denetimini devlet yapacak yapmalıda. Uber kullanan müşterilerle konuşuyoruz abi verdikleri fişler faturalar geçersiz vergi mükellefi değiller şirketlerimiz ödeme yapmıyor fiş fatura kesiyoruz demesinler. Taksilerinin hepsinin lüks araç olacağı en az 200 bin liralık araçlarla yenileneceğinin sözünü vermişler. Kendimi daha yeni araç almış adamın yerine koyuyorum üzülüyorum kendi açımdan bakıyorum seviniyorum buruk sevinç yani...

yesil
04-06-2018, 00:39
uber haksız rekabet yaratıyor. kesinlikle izin verilmemeli. ama uber’de nasıl ortak bir uygulama varsa, oradan taksi çağırıp, oradan puan verilebiliyorsa aynı şeyleri taksicilerde yapabilir. her şeyi devletten beklemeyin, dernekleriniz odalarınız var. bunlar aracılığıyla türkiye çapında çalışacak tüm taksicilerin dahil olduğu güzel bir sistem geliştirebilirsiniz. orada trafik var, orası kısa mesafe orası zart orası zurt diyen taksicilerden dolayı en son ne zaman taksiye bindim hatırlamıyorum. ayrıca her müşteri sohbet etmeyi sevmeyebilir. mesela yol boyu hükümetin yaptığı icraatları, yolları, köprüleri konuşmaktan hoşlanmayabilir. müşteri sohbet açmadıkça taksicinin gereksiz muhabbet yapmaması gerekir. yani uber’i kesinlikle desteklemiyorum ama taksileride hiç sevmiyorum. çok mecbur kalmazsam asla kullanmıyorum.

GokhanRS
04-06-2018, 00:41

Tek bildiğimiz sarı taksiciler den tiksindiğimiz ve gittiğimiz her ülkede uber hizmetinden çok memnun olduğumuz. Mis gibi tertemiz araçlar, presentable Şoförler.

2milyon parayı kolay gelir kapısı diye plakaya bağlayanlara üzülecek değiliz.

Umarım bir gün hepsinin elinde patlar o milyonluk plakalar.

Sizin plakaya bilmem kacyuzbin vermeniz bu sistemin doğru olduğu anlamına gelmez, aksine cikarinizdan dolayı yanlış ve bombok olan bir sistemi savunduğunuz anlamına yani aslında vatanı vatandaşı savunmadiginiz anlamına gelir.

O yüzden biz müşterilere damardan girerek vatan haini muamelesi yapmak siz taksicilere yakışırdı zaten.

Aldığın arabanın parası yurtdışına gidiyor biliyorsun değil mi?

fthdrn
04-06-2018, 01:07
Memlekette eşşeğin önüne koyduğumuz samanı yurt dışından alıyoruz uberin kazancı yurt dışına çıkıyor o mu sorun :D

ahmet3425
04-06-2018, 01:25
Taksi de paranin buyuk kismini plaka sahibi kazaniyor.
Uberde paranin buyuk kismini arac sahibi/sofor kazaniyor

Farka dikkat etmek gerek.

tylan
04-06-2018, 01:29
Tek bildiğimiz sarı taksiciler den tiksindiğimiz ve gittiğimiz her ülkede uber hizmetinden çok memnun olduğumuz. Mis gibi tertemiz araçlar, presentable Şoförler.

2milyon parayı kolay gelir kapısı diye plakaya bağlayanlara üzülecek değiliz.

Umarım bir gün hepsinin elinde patlar o milyonluk plakalar.

Sizin plakaya bilmem kacyuzbin vermeniz bu sistemin doğru olduğu anlamına gelmez, aksine cikarinizdan dolayı yanlış ve bombok olan bir sistemi savunduğunuz anlamına yani aslında vatanı vatandaşı savunmadiginiz anlamına gelir.

O yüzden biz müşterilere damardan girerek vatan haini muamelesi yapmak siz taksicilere yakışırdı zaten.

Aldığın arabanın parası yurtdışına gidiyor biliyorsun değil mi?
Sarı taksicilerle kötü bi anın var belli senin yapılacaksa rekabet eşit şartlar altında yapılmalı çıkarsın devlet uber plakası taksiciler kadar denetim yesin yüksek sigorta vergi ödesin o zaman göreyim onların götünü tabi sen hayatta ekmek için direksiyon sallamamışın kolay ekmek kapısı görüyorsun sarhoşu dolandırıcısı p.zevengi o.pusu parasızı senin arabana binmiyor tabi. Bu arada afedersin ama yapacağın tespite ben .... benim aldığım arabadan devlet parasını alıyor geri kalanı yurtdışına gidiyor %100 yerli araba vardı da bizmi almadık ? Ayrıca ben ubere binen vatan hainimi dedim sadece benim dediğim açıdan baksınlar öyle binsinler. zaten bu saatten sonra binen 300 tl cezayı göze alıp binsin

tylan
04-06-2018, 01:36
Taksi de paranin buyuk kismini plaka sahibi kazaniyor.
Uberde paranin buyuk kismini arac sahibi/sofor kazaniyor

Farka dikkat etmek gerek.
Bende ona karşıyım ilk yorumumdan ber dediğim şey kimse kiralayamasın plakasını cünkü istanbulda plaka sahibi aracıya kiralıyor aracı başkasına o başkasına sonucta it kopuk geçiyor direksiyona. bunuda belirtmek isterim zaten son zamanlarda çoğu uberci şoför tutuyordu kim olursa olsun kimse senin malına kendi malı gibi bakmıyor senin efendi diye aldığın şofor o.ç çıkıveriyor o yüzden tek plakamı gündüz ben kullanıyorum gece de yatıyor diğer plakamda da amcam çalısıyor oda yatıyor gece soforden çok çektim hayatta sofor çalıştırmam

tylan
04-06-2018, 01:42
Memlekette eşşeğin önüne koyduğumuz samanı yurt dışından alıyoruz uberin kazancı yurt dışına çıkıyor o mu sorun :D

İthal edilen samandan da devlet payını alıyor.sonuçta isterimki bu duruma düşmeseydik çeşke ama düşürenler utansın. Senin verdiğin paranın dışarıya gitmesine devletine vergi veren esnafın zarar etmesine gönlün razı geliyorsa senin bieceğin iş

tylan
04-06-2018, 01:51
Bu da son yorumum daha da yorum yapmıycam taksiciler sorunsuz demiyorum demem de ama hükümet inş dediği yaptırımları uygular da çürükler temizlenir. Bi işte rekabet olacaksa eğer adil şartlarda olmalıdır. Burda esnaf bir sürü abim kardeşim var onlar para nasıl kazanılır bilir neredeyse kazandığından fazlasını devlete veripte hiç vermeyen bir olamaz. Kim ne iş yaparsa yapsın adil olmayan bi rakebetçisi çıksa illa tepki verir. Şuan 3 tane sektörün içindeyim para nasıl kazanılır çok iyi biliyorum ama aydan aya maaşı belli kişilerin yada o sektörde olmayan kişilerin bu uberi savunmasını da anlıyorum öncelikle istanbul sonra sonra tüm şehirdeki taksicilerin çürüklerini devletin ayırmasını umuyorum. Ama 3-5 tanesi kötü diye bi sektörü lanetleyemezsiniz

fthdrn
04-06-2018, 02:08
Bu da son yorumum daha da yorum yapmıycam taksiciler sorunsuz demiyorum demem de ama hükümet inş dediği yaptırımları uygular da çürükler temizlenir. Bi işte rekabet olacaksa eğer adil şartlarda olmalıdır. Burda esnaf bir sürü abim kardeşim var onlar para nasıl kazanılır bilir neredeyse kazandığından fazlasını devlete veripte hiç vermeyen bir olamaz. Kim ne iş yaparsa yapsın adil olmayan bi rakebetçisi çıksa illa tepki verir. Şuan 3 tane sektörün içindeyim para nasıl kazanılır çok iyi biliyorum ama aydan aya maaşı belli kişilerin yada o sektörde olmayan kişilerin bu uberi savunmasını da anlıyorum öncelikle istanbul sonra sonra tüm şehirdeki taksicilerin çürüklerini devletin ayırmasını umuyorum. Ama 3-5 tanesi kötü diye bi sektörü lanetleyemezsiniz

Taksi plakası sahibi bir aileden olmama rağmen uber alma arifesindeyken vazgeçtim taksi olaylarından dolayı. Memlekette her alanda zaten dışa bağımlıyız paranın değeri yok yaşama standartları sıfırın altında tayyip sırf taksici camiasından alabileceği oy için çıkıp racon kesmem kafa keserim diyip uberi doğruyor. Yeniliklere açık olmak gerek millet uzayda koloni kuruyor bizim uğraştığımız şeylere bak. Sana haksızsın demem sonuçta sende ekmeğinin derdindesin.

ErkanCanS
04-06-2018, 02:12
1-) Taksiciler uberden fazla mı vergi veriyor ?

2-) Taksicilerin 3-5 tanesi mi kötü , 3-5 tanesi mi iyi ?

3-) Hava parası vermek , ne zaman haksız rekabet denklemine dahil oldu ?

4-) Hala albealara cliolara biniyorsak taksilere neden ötv indirimi uygulandı ?

Dipnot : Taksi plakalarına vergi muafiyeti geldi, davalar duşecek - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/taksi-plakalarina-vergi-muafiyeti-geldi-2321789/)

997TT
04-06-2018, 06:25
Uber harcamasi k.kattinda,kayitsiz islem yok.
Taksiye kkarti verdigimi hatırlamıyorum.
Uberlerim hemen hemen hepsi duzgun araclar,taksi de duzgun araca bindigim cok nadir.
Uber de soforler bakimli,en azindan olmasi gerektigi gibi,taksilerfr standart mümkün degil.
Yagmur yaginca yada trafik sikisinca,mesafe kisa olunca yada her ne sebebden beni almayan uber olmadi,taksiler de durum ne acaba?
Uber e otv indirimi geldigi icin araclar bu kadar duzgun heralde?
Neyse,iyi bayramlar...

BARR
04-06-2018, 08:15

Şimdi atladığın birşey var.

Sen küçük şehirde taksi çalıştırıyorsun. Ben daha küçük şehirde beldede kasabada tek kötü taksi görmedim.

Genelde zaten şöfor değil taksi sahipleri çalıştırıyor şoför de olsa zaten seçmece oldukları veya küçük yer tanındıkları için adam gibi davranıyorlar. Arabalar eski bile olsa bakımlı yıpranmamış. Ayvalıkta mesela taksicilerin hepsi babacan insanlar (Sarımsaklı Boşnaklar hariç)

Şimdi büyükşehirde iş değişiyor yani gerçekten tanıyıp bilmediğim durak haricinde taksiye binmem. keşke İzmirde uber olsa da 300tl ceza vermeyi göze alıp kullansak.

arda35
04-06-2018, 08:16
Taksiciler bu ülkede vergi adaletsizliğinin timsalidir. Sanki gelirlerine göre vergi veriyorlar da hava yapıyorlar. Avantasını alan siyasetçiler bunların basit usulde mükellef olmasına imkan vermiş zamanında. Öyle de gidiyorlar.

Taksicilerin derdi Uber'in vergi vermemesi falan değil. Zira en az çalışan Uber aracı bile takscililerden daha fazla vergi ödüyordur. Neticede kayıtlı kuyutlu ödemeler.

enes_srb
04-06-2018, 08:18
Şimdi atladığın birşey var.

Sen küçük şehirde taksi çalıştırıyorsun. Ben daha küçük şehirde beldede kasabada tek kötü taksi görmedim.

Genelde zaten şöfor değil taksi sahipleri çalıştırıyor şoför de olsa zaten seçmece oldukları veya küçük yer tanındıkları için adam gibi davranıyorlar. Arabalar eski bile olsa bakımlı yıpranmamış. Ayvalıkta mesela taksicilerin hepsi babacan insanlar (Sarımsaklı Boşnaklar hariç)

Şimdi büyükşehirde iş değişiyor yani gerçekten tanıyıp bilmediğim durak haricinde taksiye binmem. keşke İzmirde uber olsa da 300tl ceza vermeyi göze alıp kullansak.

ne diye boşnaklara böyle bi genelleme yaptın merak ettim ?

BARR
04-06-2018, 08:20
Ne kadar sarımsaktan taksiye bindiysem hepsi bitirim ve serseri tavırlıydı o yüzden. Taksi bazında genelledim, yoksa dünya kadar boşnak arkadaşım var dünya tatlısı insanlar :)

SULTANOGLU
04-06-2018, 08:47
Beyle rkusura bakmayın taksiciler aramızda olabilir ama ben Havaalanından binip Zincirli kuyu dediğimde Suratıma bakım ağız burun kıvırırsan o arka camına 1 emek hırsızlığına hayır" YAZAMAZSIN! Beni okmeydanında indirip metrobüşle git abi burdan daha hızlı gidersin bende trafik olmadna geri döneyim demen bana bişey ifade etmiyor. 8 saat uçuş yapmışım 1 kocaman bavulum 1 orta bavulum 1 laptop çantam var kıçımı taksiye koymuşum. sonra zincirlikuyu diyince ık mık. diyorum istediğin yerden git önemli değil yeterki git. okmeydanında inip metrobüse biniyorum. sıçmışım milyonluk plakasına. Ben işimi hakkıyla yapıyorum 80% e gelip e bukadar demiyorum.

SekoLive
04-06-2018, 08:49

keşke 3-5 tanesi kötü olsa ozaman daha kolay olur işler millet tolere eder 3-5i

ama oran 3-5tanesi iyi gerisi çöp o şekilde olduğundan sorun var.

ghibli06
04-06-2018, 09:00
ben başından beri yasal zemin taraftarıyım, UBER de yasallaşsın ama yasallaşmadan biz devam ederiz derlerse de araya bir seçim girer, taksici esnafı çoluğu çocuğu yandaşı başka tarafa kaymasın diye şak diye bir iftar konuşmasında kapatılır böyle... bu topicteki taksici eleştirilerinin tamamına katılıyorum tamamına yakınını da yaşamışlığım var ama sorun yasal zemin işte, laz müteahhit demirden çalıyor diye Çinden mühendisli yapım ekibi getirtemezsiniz, yasal zemine bağlarsınız sonra da adam gibi kontrol yaparsınız... ben seçimlerden sonra adı UBER olmaz ama TURBER olur, yasal bir düzenleme olacağını tahmin ediyorum, özellikle 3. havaalanı için, muhtemelen de yasal düzenlemeden sonra ihaleye çıkılır, kim alırsa ihaleyi sistemi o düzenler, en büyük aday da bizim taklacı asbaşkan :)

Anıl E.
04-06-2018, 09:02
Bizim ülkemize yakışacak bir karar oldu.

GokhanRS
04-06-2018, 09:03
Beyle rkusura bakmayın taksiciler aramızda olabilir ama ben Havaalanından binip Zincirli kuyu dediğimde Suratıma bakım ağız burun kıvırırsan o arka camına 1 emek hırsızlığına hayır" YAZAMAZSIN! Beni okmeydanında indirip metrobüşle git abi burdan daha hızlı gidersin bende trafik olmadna geri döneyim demen bana bişey ifade etmiyor. 8 saat uçuş yapmışım 1 kocaman bavulum 1 orta bavulum 1 laptop çantam var kıçımı taksiye koymuşum. sonra zincirlikuyu diyince ık mık. diyorum istediğin yerden git önemli değil yeterki git. okmeydanında inip metrobüse biniyorum. sıçmışım milyonluk plakasına. Ben işimi hakkıyla yapıyorum 80% e gelip e bukadar demiyorum.

Ya bırak başkan, işlerine geldiği gibi konuşuyorlar, hadi anket yapalım bakalım ülkenin yüzde kaçı taksiciler için iyi konuşacak. Tamam aramızda kötüler var devlet el atsın diyorlar işin içinden çıkıp emek hırsızı diyorlar.

1- uber taksiler den %25 civarı daha pahalı. Buna rağmen Ubere biniyorsam gerçekten hak ettiğimiz hizmeti aliyorumdur. Ki yoğun zamanlarda bazen sarı taksinin 2 Katı.

2- her uber şoförü yolculuk bitiminde faturasını kesiyor. Ben daha sarı taksiler de ben zorla faturamı kes demeden fatura kestiklerini görmedim. Yani vergiyse konu kralını uber ödüyor.

3- uber ettiği %25 karın %18ini KDV kalanında %30 civarına gelir vergisi ödüyor.

4- arabalar temiz ve rahat, siyasi yalakalıklar dinlemiyorsun araçta, yada yolda giderken mini etekli bir kız görünce ahlak elden gidiyee diyen heriflere denk gelmiyorsun.

Daha çok şey var yazacak ama kısacası hak ettiğimiz bir hizmete kavuşmuştuk ama sağolsun asrın liderimiz bunuda çok gördü bize. Mercedesler ile sadece ben ve adamlarım rahat kıçımızı gezdiririz dedi kesti attı olayı.

Bu taksici arkadaş olayı tamamen kisisellestiriyor. Kendi çıkarı penceresinden bakıyor. İstanbul ve ankara'da zaten Çanakkale deki gibi düzgün insanlar taksi kullansa biz salakmiyiz %25-%50 dahafazla ödeyip Ubere binelim?

BARR
04-06-2018, 09:17
Bizim ülkemize yakışacak bir karar oldu.

"Ya bi de bu Uber muber bişeyler çıkmış" la başlayınca tamam zaten :)

mert5
04-06-2018, 09:18
Ya sabır

Erdoğan son sozu soyledi! Kullanmanın cezası 334 TL - Ekonomi Haberleri (http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2640478-erdogan-son-sozu-soyledi-kullanmanin-cezasi-334-tl)

Anıl E.
04-06-2018, 09:18
"Ya bi de bu Uber muber bişeyler çıkmış" la başlayınca tamam zaten :)

her şeye karışıyor . Futbol'a karışıyor,yatak odamıza giriyor kaç tane çocuk yapacağımıza karışıyor,alkolüne konuşuyor ,düşüncene saygı duymuyor hakaret ediyor .

yeter la bıktım yeminle .

BARR
04-06-2018, 09:23
her şeye karışıyor . Futbol'a karışıyor,yatak odamıza giriyor kaç tane çocuk yapacağımıza karışıyor,alkolüne konuşuyor ,düşüncene saygı duymuyor hakaret ediyor .

yeter la bıktım yeminle .

Adamım ya çok seviyorum

https://galeri8.uludagsozluk.com/430/ona-hirsiz-diyorlar-evet-dogru_590709_m.jpg

SULTANOGLU
04-06-2018, 09:30
Ya bırak başkan, işlerine geldiği gibi konuşuyorlar, hadi anket yapalım bakalım ülkenin yüzde kaçı taksiciler için iyi konuşacak. Tamam aramızda kötüler var devlet el atsın diyorlar işin içinden çıkıp emek hırsızı diyorlar.

1- uber taksiler den %25 civarı daha pahalı. Buna rağmen Ubere biniyorsam gerçekten hak ettiğimiz hizmeti aliyorumdur. Ki yoğun zamanlarda bazen sarı taksinin 2 Katı.

2- her uber şoförü yolculuk bitiminde faturasını kesiyor. Ben daha sarı taksiler de ben zorla faturamı kes demeden fatura kestiklerini görmedim. Yani vergiyse konu kralını uber ödüyor.

3- uber ettiği %25 karın %18ini KDV kalanında %30 civarına gelir vergisi ödüyor.

4- arabalar temiz ve rahat, siyasi yalakalıklar dinlemiyorsun araçta, yada yolda giderken mini etekli bir kız görünce ahlak elden gidiyee diyen heriflere denk gelmiyorsun.

Daha çok şey var yazacak ama kısacası hak ettiğimiz bir hizmete kavuşmuştuk ama sağolsun asrın liderimiz bunuda çok gördü bize. Mercedesler ile sadece ben ve adamlarım rahat kıçımızı gezdiririz dedi kesti attı olayı.

Bu taksici arkadaş olayı tamamen kisisellestiriyor. Kendi çıkarı penceresinden bakıyor. İstanbul ve ankara'da zaten Çanakkale deki gibi düzgün insanlar taksi kullansa biz salakmiyiz %25-%50 dahafazla ödeyip Ubere binelim?

Ciddi diyorum UBER benim babamın oğlu değil. hizmet almak istiyorum ulan. Evime gitmek istiyorum. Daha doğrusu bir yere gitmek istiyorum :D ama gel gelelim okmeydanına kadar gidebiliyorum. Sonra Emek hırsızlığına ık mık.

Bu arada kendime alıntı yapıcam. Şu detayıda ekliyim bu olay başıma en son 3 yurt dışı yolculuğumu göze alırsak 2 kere geldi!

SekoLive
04-06-2018, 09:36
ama gel gelelim okmeydanına kadar gidebiliyorum.

semtimiz cok merkezidir aslında neyini beğenmedniz 500t ile İstanbul il sınırlarını bile geçebilirsiniz :D

SULTANOGLU
04-06-2018, 09:38
semtimiz cok merkezidir aslında neyini beğenmedniz 500t ile İstanbul il sınırlarını bile geçebilirsiniz :D

:hehe: Semt canımız ciğerimiz :hehe: 500t ile geziyorum diye instagram hesabı bile var sanırım. Şu anda tuzladalar bakalım gelecek günlerde ne maceralar onları bekliyor olacak :D

alp1903
04-06-2018, 09:56
Sorun tamamen;

Uberi sürenin kendi için çalışması, taksiyi sürenin plaka sahibi için çalışması. Hizmet ve kalite hiç bir zaman aynı olamaz. Taksi küfür eder çeker gider, el kaldırısın durmaz. Şuraya gidicem dersin gitmiyorum der seni almaz. Bunun karşılığında sistemin kontrol etmesi çok zor. Uber, sisteminin güzel olması otomatik dijital olarak denetlediği için kalitenin artmasını sağlıyor. Şöför kendi için çalışıyor puanını yükseltiyor. Takside öyle degil o plakayı belki haftada 3 farklı kişi bile çalıştırıyor olabilir.

MCN21
04-06-2018, 10:06
Sorun tamamen;

Uberi sürenin kendi için çalışması, taksiyi sürenin plaka sahibi için çalışması. Hizmet ve kalite hiç bir zaman aynı olamaz. Taksi küfür eder çeker gider, el kaldırısın durmaz. Şuraya gidicem dersin gitmiyorum der seni almaz. Bunun karşılığında sistemin kontrol etmesi çok zor. Uber, sisteminin güzel olması otomatik dijital olarak denetlediği için kalitenin artmasını sağlıyor. Şöför kendi için çalışıyor puanını yükseltiyor. Takside öyle degil o plakayı belki haftada 3 farklı kişi bile çalıştırıyor olabilir.

İşte bütün taksileri mobil sisteme geçirip plaka üzerinden puanlama yapılacak. Böylelikle plaka sahibi de düzgün şöför seçmek zorunda olacak.

Şöförüde bir kenara bırakalım bazı taksiler o kadar leş içinde ve bakımsız ki! Rot ayarı olmayan mı dersin, farının biri çalışmayan mı! Yamuk disklerle trafige çıkanlar. Süspansiyonu bozuk olanlar!

Adam gibi bir denetim şart.

onursumer
04-06-2018, 10:27
İşte bütün taksileri mobil sisteme geçirip plaka üzerinden puanlama yapılacak. Böylelikle plaka sahibi de düzgün şöför seçmek zorunda olacak.

Şöförüde bir kenara bırakalım bazı taksiler o kadar leş içinde ve bakımsız ki! Rot ayarı olmayan mı dersin, farının biri çalışmayan mı! Yamuk disklerle trafige çıkanlar. Süspansiyonu bozuk olanlar!

Adam gibi bir denetim şart.

aynen taksilere mecburi sistem getirsinler madem tekel olucak

bıraksınlar biz denetleyip puanlayalım ozaman bak nasıl uber gibi oluyor herşey

johnie
04-06-2018, 10:32
Dün Annemler ufak bir sorun yaşamışlar ;
Bebekten - İstinye Park'a gitmek istemişler. x2 diye bir muhabbet varmış Uber'de.
30 küsür liralık yer 60 küsür lira tutmuş, itiraz etmiş bizimkiler. Demişler, biz öyle yapmadık şoför öyle böyle derken Uber'i arıyorlar.
65 liraydı sanırım tutan miktar, 3 lira ödemişler, 62 lira iade etmiş Uber.
Ayrıca, kesilen cezaları da direk Uber'e veriliyor ve Avukatları dava ile sorunu çözüyor.

En basiti; Geçen gün taksi durdurduk, adam giremem trafik çok var deyip almadı. Sonra Uber kötü oluyor.

kunteper
04-06-2018, 11:52
ben başından beri yasal zemin taraftarıyım, UBER de yasallaşsın ama yasallaşmadan biz devam ederiz derlerse de araya bir seçim girer, taksici esnafı çoluğu çocuğu yandaşı başka tarafa kaymasın diye şak diye bir iftar konuşmasında kapatılır böyle... bu topicteki taksici eleştirilerinin tamamına katılıyorum tamamına yakınını da yaşamışlığım var ama sorun yasal zemin işte, laz müteahhit demirden çalıyor diye Çinden mühendisli yapım ekibi getirtemezsiniz, yasal zemine bağlarsınız sonra da adam gibi kontrol yaparsınız... ben seçimlerden sonra adı UBER olmaz ama TURBER olur, yasal bir düzenleme olacağını tahmin ediyorum, özellikle 3. havaalanı için, muhtemelen de yasal düzenlemeden sonra ihaleye çıkılır, kim alırsa ihaleyi sistemi o düzenler, en büyük aday da bizim taklacı asbaşkan :)

Abi selam, bu konuda seni desteklesem de ne yazikki turkiyede isler farkli oluyor bu konularda. Kafalarin cidden degismesi lazim. Bugun linkedinde denk geldigim bir yazi :

Uber yanında yerli ve milli Scotty de (motorsiklet paylaşımı) yasaklanmış. Geçenlerde yatırım alan yerli ve milli Uber muadili Olev de kara kara düşünüyordur. Belediyenin iTaksi si yüzünden yerli ve milli BiTaksi de madara oldu. Zaten yerli ve milli transfer hizmeti SecureDrive a cektirmedikleri eziyet kalmamıştı. Yerli ve milli araç paylaşımı Volt da dükkanı kapadı. Yerli ve milli Tek Araba Gidelim (TAG) napıyor acaba?

Bu arada Estonya'nın deli gibi desteklediği Uber rakibi Taxify, önce Çin Uberi Didi sonra da Daimler'den yatırım alıp tüm Avrupa'ya yayıldı ve değeri 1 milyar doları geçti.

Devlete Sahra Çölü'nü verin altı ay sonra kum sıkıntısı başlar...

cookies
04-06-2018, 12:07
Yolcunun cezasını ödüyor da aracın cezasını ödüyor mu ubiş?

SekoLive
04-06-2018, 12:16
Yolcunun cezasını ödüyor da aracın cezasını ödüyor mu ubiş?

en son değişiklik olmadıysa ödüyorlar ama sıra olduğundan bu sıralar dönüşler biraz geç oluyormuş

ghibli06
04-06-2018, 12:51
bu gün dava vardı ne oldu acaba?

Low-Rider
04-06-2018, 13:01
Bu iş tamamen biterse bu kadar araç ne olacak ? Talep fazlası vito,transporter var piyasada.

brs852
04-06-2018, 13:26
bu gün dava vardı ne oldu acaba?

Bilir kişi raporu oluşmamış heyetle karar verilmek üzere 7. Aya ertelendi abi

kunteper
04-06-2018, 13:32
Karakterler bozulmus..

Uber yaninda yerli ve milli Scotty de (motorsiklet paylasimi) yasaklanmis. Gecenlerde yatirim alan yerli ve milli Uber muadili Olev de kara kara ddusunuyordur. Belediyenin iTaksi si yuzunden yerli ve milli BiTaksi de madara oldu. Zaten yerli ve milli transfer hizmeti SecureDrive a cektirmedikleri eziyet kalmamisti. Yerli ve milli arac paylasimi Volt da dukkani kapadi. Yerli ve milli Tek Araba Gidelim (TAG) napiyor acaba?

Bu arada Estonya'nin deli gibi destekledigi Uber rakibi Taxify, Once Cin Uberi Didi sonra da Daimler'den yatirim alip tum Avrupa'ya yayildi ve degeri 1 milyar dolari asti.

Devlete Sahra colunu verin alti ay sonra kum sikintisi basar...

free-hifi
04-06-2018, 13:40
Bu iş tamamen biterse bu kadar araç ne olacak ? Talep fazlası vito,transporter var piyasada.

Fırsat olarak otomobil ruhsatlı trasporter yada caravel kollanabilir 2,5 td

Yigit-Y
04-06-2018, 15:44
7 kasıma ertelendi

:):)

Hakim fetöcü derler şimdi taksiciler :)

Birkan61
04-06-2018, 17:55
Abi onu bunu bilmem atatürk havalimanında 6 km uzaklıktaki ofise gitmek için adamlara rüşvet teklif edip 2 katı parayla zor biniyorum, trafik var dönmem lazım diyip gideceğim yere bile bırakmıyor

uber çağırıp aynı yere sarı taksiyle aynı paraya gidip adam yarım saate yakında bekledi, nezaketen bir miktar fazla ücret ödemeye çalıştım almadı ve bir sn şikayet etmedi

başka illeri bilmem ama istanbulda sarı taksiye valla lanet olsun araç kiralarım 20 kat fazla paraya mâl olur ama dahada sarı taksiye binmem

ruudvan
04-06-2018, 20:02

kusura bakmada ticaret risk işi.kaynak bulmussun su dolduruyosun . su kesilince ben bu bidonları napıcam denmez. en baba satılır. piyasa hep yukarı gittiğinden zarar bile etmez bence.

SekoLive
04-06-2018, 20:08
kusura bakmada ticaret risk işi.kaynak bulmussun su dolduruyosun . su kesilince ben bu bidonları napıcam denmez. en baba satılır. piyasa hep yukarı gittiğinden zarar bile etmez bence.

10-11 bin vitodan bahsediliyor rıdo

2500tanesi turizmde kullanılsa geri kalanı Bakırköy-taksim hattında dolmuşa mı koyacaklar :)

bence o sayıda araç kolay satılmaz diye düşünüyorum satarken üzer.

kaç kişi vip vito alır ki keyfiyetten

ruudvan
04-06-2018, 20:11
10-11 bin vitodan bahsediliyor rıdo

2500tanesi turizmde kullanılsa geri kalanı Bakırköy-taksim hattında dolmuşa mı koyacaklar :)

bence o sayıda araç kolay satılmaz diye düşünüyorum satarken üzer.

kaç kişi vip vito alır ki keyfiyetten
iyide serkan senin viton olmadığı için aylık ekstra 5 bin gelirinde yok bu nasıl olacak.

SekoLive
04-06-2018, 20:14
iyide serkan senin viton olmadığı için aylık ekstra 5 bin gelirinde yok bu nasıl olacak.

vito olmadanda ekstra 5 gelse iyi olur aslnda

ruudvan
04-06-2018, 20:17
vito olmadanda ekstra 5 gelse iyi olur aslnda

onun için çalışmalar sürüyor. yeni bir vergisini veren aplikasyon üzerinde çalışıyorlar.

tylan
04-06-2018, 20:18
Yazmaya niyetim yoktu ama ukome den izin alabilirsem bi tane ölü paraya otomobil ruhsatlı vito yada caravelle alıp,sarıya kaplatıp taksi yapıcam :)

ahmet3425
04-06-2018, 21:13
An itibariyle kiev deyim. Bugun 2 defa uber kullandim araclar standart b sinifi isin kotu kismiysa dokuluyorlar :)

1. Arac opel astra 2000 model falandir
2. Arac chevy kalos sedan

Sadece tr de vito varmis memleketimin gozunu seveyim :)

Emrecan-R
04-06-2018, 21:35
An itibariyle kiev deyim. Bugun 2 defa uber kullandim araclar standart b sinifi isin kotu kismiysa dokuluyorlar :)

eylül gibi gitmeyi düşünüyoruz, en rahatı ubermi ulaşım için orda?Pekte bilgimiz yok nasıl olcak acaba :D

mertrs
04-06-2018, 21:37
Uber karari kullanici icin kotu olmus.
Gecen sene kucukyalida lastigim patladiginda e5 trafigi var diye bostanci sanayi yakin mesafe diyerek hic bi taksici almamisti :)
Daha sonra kaza yaptigimdada yakin mesafe aksam trafigine giremem diyerek taksiciler hastaneye goturmemisti :)
O zamandan beri taksi kullanmamaya basladim. Arabam yoksa toplu tasimada kullanamicak durumdaysam direk araba kiralamaya basladim en azindan kafasi rahat oluyor insanin :)

semavi
04-06-2018, 22:21

Burada 10 yas siniri var ahmet...

Bolgeye gore degisik kararlar aliniyor demek...

Low-Rider
04-06-2018, 22:27

Araçlar revaçta olduğu için satılıyordu. Bu is bitsin bakalım kim alıcak bu kadar içi yapılı arabayı..

220T
04-06-2018, 22:58
Arabalar kısa sürede satılır,hele de fiyat uygun olursa.Her düğün salonu çeker bir tane kapıya,bitti gitti.Bunca mevzudan sonra, geriye kala kala arabaların ne olacağının kalması da üzücü.

gemsazr9
04-06-2018, 23:24
Suriyeliler alır 7_8 çocuk dolusurlar içine merak etmeyin

hddsheriff
04-06-2018, 23:36
Koçak otomotiv ölü paraya toplar arabaları piyasadan :)

TarikS
05-06-2018, 01:01
Yalnız vitolar özellikle 2-3 çocuklu aileler için müthiş icat bence :D Öyle bi noktaya gelirsem araba yerine düşünürüm. İlk aşamada iki çocuklu ablamlara tavsiye ediyorum, acayip rahatlık

Her malın bir alıcısı vardır, çok dert olmaz bence.

Yigit-Y
05-06-2018, 08:12
Kasıma kadar UBER devlette bir noktada anlaşacak

Dünkü karar 7000/8000 aracı mağdur etmemek adına alındı

Top UBER de kasıma kadar

TC ile anlaşırsa ki anlaşmaya yakın görüşleri alıyoruz

Sene sonuna kadar bu iş bitecek

Taksiciler istanbulu kaybedeli çok uzun zaman oldu

Uzatmaları oynuyorlar

halili
05-06-2018, 08:46
Taksici lerin başkanının kulağını sanki çekmişler gibi geldi bana.Dünkü açıklamada bizim hatalarımızdan ders almalıyız falan zırvalıyordu.

brs852
05-06-2018, 08:48
Kasıma kadar UBER devlette bir noktada anlaşacak

Dünkü karar 7000/8000 aracı mağdur etmemek adına alındı

Top UBER de kasıma kadar

TC ile anlaşırsa ki anlaşmaya yakın görüşleri alıyoruz

Sene sonuna kadar bu iş bitecek

Taksiciler istanbulu kaybedeli çok uzun zaman oldu

Uzatmaları oynuyorlar

7000 bin araç için 23 bin aracı sildi attı diyorsun yani taksiler bittiyse neden hala D segment araç sınırı getirdiler taksilerin renklerini değişiyorlar vitoya geçişleri destekliyorlar seçim sonrasındada uber muber bütün lafları yutacaklardiyorsun yani söylediklerin buna çıkıyor.biten bir şey için bu kadar uğraşmaya değmez ki

brs852
05-06-2018, 08:52
Amacım polemik çıkarmak değildene ubermiş arkadaş 100 bin liralık araba milyonluk taksileri silip atmış haberimiz yok.

brs852
05-06-2018, 09:10
100 bin liralık araba al vergi yok fiş kesiyorlarmış evet kırtasiyeden alınmış irsaliye faturasına kesilen fişler vergi numaralarının olmadığı karşılığı olmayan boş fişler bazı arkadaşlar fiş almıyoruz taksiler fiş vermiyor demiş siz istesenizde istemesenizde biz günlük olarak o fişleri kesiyoruz devlet bize demiş ki basit usulsünüz götümü yırtsam 4 bin lira vergi çıkıyor rekabet piyasası olsun diyen arkadaşlarada uber aracı 8bin lira kira ödesin bakim sizi aynı hizmetle götürüyor mu mazot harici gider yok turizm taşımacılık belgesiyle korsan yapacak sonra taksiyi bitirecel gün gelir servisciler gibi plaka talebinde bulunur bu arada kendi ödemediği gibi uber firmasıda vergisini ödemez yatırılan paralar yabancı bankalardan yurt dışı transfer olarak hesaba geçer ülkeye 1 lira yararı olmaz bunları yazarken taksicilerin düzgün olduğunu savunmuyorum devlet taksiciyi düzeltmeli diyorum bu konuya artık bişey yazmicam yazarsam polemik birbirimizi kırmaya kadar gider iş gerek yok ama tek temennim allah kimsenin işine hırsızları musallat etmesin..

KÖROĞLU
05-06-2018, 09:31
100 bin liralık araba al vergi yok fiş kesiyorlarmış evet kırtasiyeden alınmış irsaliye faturasına kesilen fişler vergi numaralarının olmadığı karşılığı olmayan boş fişler bazı arkadaşlar fiş almıyoruz taksiler fiş vermiyor demiş siz istesenizde istemesenizde biz günlük olarak o fişleri kesiyoruz devlet bize demiş ki basit usulsünüz götümü yırtsam 4 bin lira vergi çıkıyor rekabet piyasası olsun diyen arkadaşlarada uber aracı 8bin lira kira ödesin bakim sizi aynı hizmetle götürüyor mu mazot harici gider yok turizm taşımacılık belgesiyle korsan yapacak sonra taksiyi bitirecel gün gelir servisciler gibi plaka talebinde bulunur bu arada kendi ödemediği gibi uber firmasıda vergisini ödemez yatırılan paralar yabancı bankalardan yurt dışı transfer olarak hesaba geçer ülkeye 1 lira yararı olmaz bunları yazarken taksicilerin düzgün olduğunu savunmuyorum devlet taksiciyi düzeltmeli diyorum bu konuya artık bişey yazmicam yazarsam polemik birbirimizi kırmaya kadar gider iş gerek yok ama tek temennim allah kimsenin işine hırsızları musallat etmesin..

Ah be kardeşim bilgi sahibi olmadan ne güzel fikir sahibisin.

Öncelikle irsaliye faturası diye bir şey yok.

İrsali ye mal taşımak için kullanılan bir yasal belgedir. Basımına da Maliye bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş matbaalar yapabilir ancak.

İrsaliyeli fatura da mal satış anında teslim ediliyorsa genel olarak kesilen fatura türüdür.

Siz de hizmet sektöründesiniz dolayısıyla yaptığın için bir katma değeri var

Normal şartlarda o "sonradan biz onları kesiyoruz " dediğin perakende satış fişini anında kesmen lazım.

Uber dediğin olayda ise müşteri ödemeyi banka yolu ile yapmakta, o para şirkete aktarılır faturası kesilir vergisisenin gibi keyfiyet ile değil seve seve ödenir.

Öyle kırtasiyeden almak falan söz konusu değil yani, sana bunu kim anlattıysa hata etmiş.

Bu arada taksi plakasının milyonluk bir emtia gibi değer görme saçmalığını geçer isek kaç tane taksici düzgün bildirimde bulunuyor ?

Taksiyice çarptım ön çıtası kırıldı beni icraya vermiş 5 gün arabam yattı diye 1500 TL para istiyor. Kazancını ise günlü 20 TL bildirmiş.

Maalesef içinde bulunduğun sektörde çürük elma sağlam elmadan çok çok daha fazla, sen iyisindir biz bilemeyiz ama uber kaltieyi yükseltmek açısından süper bir gelişmedir.

8K kira vereceğine al bir araba geç uber yap niye mal sahibini zengin ediyorsun ki ?

Çok değil 5 sene içinde o milyonluk plakalar ederine geri dönecek.

TorqueTuning
05-06-2018, 09:45
Devlet eliyle yaratılmış milyon TL'lere varan bir rant kapısı taksiler, elbette sahipleri kanının son damlasına kadar kendilerince (!) savaşacak. Ancak değişimin önünde de kimse duramaz, bu da kaçınılmaz.

Günkut
05-06-2018, 10:07

İrsali ye mal taşımak için kullanılan bir yasal belgedir. Basımına da Maliye bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş matbaalar yapabilir ancak.

İrsaliyeli fatura da mal satış anında teslim ediliyorsa genel olarak kesilen fatura türüdür.

Normal şartlarda o "sonradan biz onları kesiyoruz " dediğin perakende satış fişini anında kesmen lazım.

Uber dediğin olayda ise müşteri ödemeyi banka yolu ile yapmakta, o para şirkete aktarılır faturası kesilir vergisisenin gibi keyfiyet ile değil seve seve ödenir.

Öyle kırtasiyeden almak falan söz konusu değil yani, sana bunu kim anlattıysa hata etmiş.

Bu arada taksi plakasının milyonluk bir emtia gibi değer görme saçmalığını geçer isek kaç tane taksici düzgün bildirimde bulunuyor ?

Taksiyice çarptım ön çıtası kırıldı beni icraya vermiş 5 gün arabam yattı diye 1500 TL para istiyor. Kazancını ise günlü 20 TL bildirmiş.

Maalesef içinde bulunduğun sektörde çürük elma sağlam elmadan çok çok daha fazla, sen iyisindir biz bilemeyiz ama uber kaltieyi yükseltmek açısından süper bir gelişmedir.

8K kira vereceğine al bir araba geç uber yap niye mal sahibini zengin ediyorsun ki ?

Tebrik ediyorum,harika özet. Birde uber hiç kullanmadım fakat istanbul taksicilerine bakıyorum %60 ı belki 70'i. Tip ofsayt yolda yürürken baksan rahatsız edecek eşgaller, arabanın içinde sağ kolda bir tesbih hafif sağa yatık ,dikiz aynasında kesmeli bir oturuş. Hoş değil.

brs852
05-06-2018, 10:14

Plakalar ederine dönebilir dediğim gibi yatırım aracı olarak görmüyoruz kendimiz çalışıyoruz ama kalkıpta turist taşıma belgesiyle korsan taşımacılık yapan firma değilde devlet döndürsün bizi o değerlere seninde dediğin gibi farkı uberle değil taksileri geliştirerek yapsın mesala araçların yenilenmesi için D segment araç çok iyi olacak
Fatura kısmına gelince irsaliye boş fiş falan derken bunu uber kullanan söylüyor verdikleri fişleri faturaları şirketr verdiğimiz zaman ödeme yapmıyorlar diyor bunu uber kullanan söylüyor ben değil.

KÖROĞLU
05-06-2018, 10:22
Plakalar ederine dönebilir dediğim gibi yatırım aracı olarak görmüyoruz kendimiz çalışıyoruz ama kalkıpta turist taşıma belgesiyle korsan taşımacılık yapan firma değilde devlet döndürsün bizi o değerlere seninde dediğin gibi farkı uberle değil taksileri geliştirerek yapsın mesala araçların yenilenmesi için D segment araç çok iyi olacak
Fatura kısmına gelince irsaliye boş fiş falan derken bunu uber kullanan söylüyor verdikleri fişleri faturaları şirketr verdiğimiz zaman ödeme yapmıyorlar diyor bunu uber kullanan söylüyor ben değil.

Buna katılıyorum. Devlet bu düzeni kursun, yazılım yaptırsın tüm taksiler üzerinde denetim kursun.

Taksiler için de puanlama gelsin, mesela araçların içine karekod koysunlar kullanıcısı o karekodu okutup taksi hakkında bilgi sahibi olsun.

Plakası nedir, şoförü kimdir. kaçta binmiş kaçta inmiş denetlensin.

Benim kendi adıma hizmet kalitesi ile ilgili sorunum var. Ama sen de düşün çoluk çocuk bindin taksiye,

adam açmış cengiz dinliyor yüksek sesle ( ben de dinlerim ama toplu taşımada değil) bir elde telefon ne kemer takmış ne trafik kurallarına uyuyor, diğer elde sigara fosur fosur pis kokuyor. Araba desen leş. Benim itirazım buna.

devlet becersin mercedes e leri koysun vitoları koysun millet bu hizmeti hak ediyor. Taksi sahibi 8K alıyorsa kiralayan da en az 4K kazanır.

Demek ki ortada bir getiri var. Çok eleştirlecek yer var.

O yüzden hizmet kalitesini kim artırırsa vatandaş ondan hizmet almalı, rekabet olmayan bir pazarda gelişim sağlanamaz. Tekelci mantık (şuan taksicilerin yaşadığı durum) ile ancak bu olur. Maalesef bakıyorsun işi gücü olmayan sabıkalı tiplerin çoğu taksicilik yapıyor.

bunu yazarken de yük. lis. sahibi olup zamanında minibüste çalışmış bir adam olarak yazıyorum, hiç erinmem yaptığım işten ekmeğinin peşinde koşacaksın.

ama hizmet sektöründe isen ona uygun davranacaksın. Eleştirilerim sana değil sistemin geneline.

brs852
05-06-2018, 10:36
Buna katılıyorum. Devlet bu düzeni kursun, yazılım yaptırsın tüm taksiler üzerinde denetim kursun.

Taksiler için de puanlama gelsin, mesela araçların içine karekod koysunlar kullanıcısı o karekodu okutup taksi hakkında bilgi sahibi olsun.

Plakası nedir, şoförü kimdir. kaçta binmiş kaçta inmiş denetlensin.

Benim kendi adıma hizmet kalitesi ile ilgili sorunum var. Ama sen de düşün çoluk çocuk bindin taksiye,

adam açmış cengiz dinliyor yüksek sesle ( ben de dinlerim ama toplu taşımada değil) bir elde telefon ne kemer takmış ne trafik kurallarına uyuyor, diğer elde sigara fosur fosur pis kokuyor. Araba desen leş. Benim itirazım buna.

devlet becersin mercedes e leri koysun vitoları koysun millet bu hizmeti hak ediyor. Taksi sahibi 8K alıyorsa kiralayan da en az 4K kazanır.

Demek ki ortada bir getiri var. Çok eleştirlecek yer var.

O yüzden hizmet kalitesini kim artırırsa vatandaş ondan hizmet almalı, rekabet olmayan bir pazarda gelişim sağlanamaz. Tekelci mantık (şuan taksicilerin yaşadığı durum) ile ancak bu olur. Maalesef bakıyorsun işi gücü olmayan sabıkalı tiplerin çoğu taksicilik yapıyor.

bunu yazarken de yük. lis. sahibi olup zamanında minibüste çalışmış bir adam olarak yazıyorum, hiç erinmem yaptığım işten ekmeğinin peşinde koşacaksın.

ama hizmet sektöründe isen ona uygun davranacaksın. Eleştirilerim sana değil sistemin geneline.

2 milyonluk arabalara cliolar dacialar kesinlikle yakışmıyor en lüksü egea işte D segment olayı araçların gelişmesi açısından çok iyi
Araca binince müzik kapalı olmalı o anki yolcu senin o anki verdiğin hizmeti satın alıyor sen pop dinlersin ama yolcu belki arabesk dinlemel istiyor belki türkü istiyor o yolcunun isteği doğruştusunda olmalı söylediklerine harfiyen katılıyorum kodlar gpsler takip sistemleri devlet içinçok zor değil 1 ayda çözer istese
Araçta sigara içmek çok ağır para cezası veririm
Turist dolandırmayı sahte para vereni dolandırıcılık davası açar hapis yatırırım millet nasıl taksici gasp edilirken taksicinin yanında oldu gaspın cezasını arttırdılar gasp olayı durdu aynı o şekil
Araçları belli aralıkşa temizlik kontrolüne çağırırım
Bu işi taksilere bırakıcaksa devletin sıkı kontrolünde olmalı taksiler

GokhanRS
05-06-2018, 11:36

Dostum yemin ediyorum ki sana cidden hak veriyorum. Ancak kırtasiye muhabbeti komik olmuş :) hangi taksici LTD? uberciler bildiğin ltd şti.

Benim zaten taksicilere en çok kızdığım nokta da budur. Uberciler de 8bin TL aylık kira ödesin de göreyim lafıdır.

Sence taksicilerin bu kadar yüksek kira ödemesi hak mıdır? Bir çok taksi şöförü istanbul da bu yüzden ubere geçiyor. Halâ daha geçen var erdoğanın açıklamasından sonra bile. Çünkü onlarda bu düzenden rahatsız. Ayrıca İstanbul taksicilerinin durumunun %100 ne halde olduklarının farkında olduğunu sanıyorum. Zaten bu adaletsiz sistem yüzünden taksiciler günü kurtaramadı mı sinir küpü garip insanlara dönüşüyorlar çünkü yeterli kazancı sağlaması gerek ailesi var adamın aslında bir bakıma haklılar.

Bura da en büyük zarar Plaka sahiplerinindir. İçlerinde melek gibi iyi niyetli düzgün babacan mükemmel insanlar var olduğunu gerçekten biliyorum hatta eş dost akrabamda bile var plaka sahibi olan. Hiç birine acır mıyım? Kesinlikle hayır çünkü bu düzgün insanlar maalesef plaka sahipleri içinde %20 belki %30luk kesim.

1 tanesi bile taksicilik sektörünün bu kadar aşağılanmasına sebep olan pislik meslektaşlarının temizlenmesi, bu b.ktan düzenin değişmesi, örneğin resmen bu mesleği p.ç eden plaka komisyoncularının yok edilmesi, plaka sahiplerinin önüne gelen kazmaya plaka kiralayabilmesinin önüne geçen düzgün bir sistem kurulması için isyan etti mi? etmediler!

Ama bir uber için yolları kapattılar. Zamanında da korsan taksiler için yolları kapattılar. Ambulans geçemedi ona bile s.ktir çektiler hakları için.

Şu olaylar için ne yaptınız mesela? Bana de ki şu olay için taksiciler çıktı isyan etti şurada şu eylemi yaptılar.

http://www.milliyet.com.tr/taksici-engelli-kiza-tecavuz-etti-gundem-2650040/

Ankara'da taksi şoforu yolcuya tecavuz etti - Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/turkiye/ankarada-taksi-soforu-yolcuya-tecavuz-etti)

Taksici sarhoş muşterisine tecavuz etti! - En Son Haber (https://www.sabah.com.tr/yasam/2017/10/10/taksici-sarhos-musterisine-tecavuz-etti)

Bir de uber şöförünün %100 haklı olduğunu gösteren araç kameraları kayıtları olmasına rağmen müşterisini araçtan attığı için ne yaptığına bakalım?

Konuyla ilgili Uber yetkilileri açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız. Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları’na aykırıdır. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber’in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır.

UberXL için Gerekli Belgeler
Lisanslı aracınızla sürüş yapmak için hesabınıza eklemeniz gereken belgeler

D2 Belgesi
Yol ve Güzargah Belgesi
Ruhsat
Şirket Açılış Belgeleri
Araç Sigortaları
Ehliyet
Sabıka Kaydı
Sürücü profil fotoğrafı
Sürücünün tam yüzü ve omuzlarının üst kısmı da dahil olmak üzere öne bakan, ortalanmış güneş gözlüğü olmayan bir fotoğraf olmalıdır.
İyi aydınlatılmış ve odakta sadece sürücünün olduğu bir fotoğrafın olması gerekir. Ehliyet fotoğrafı veya başka bir basılı fotoğraf olamaz.

Kısacası belki bir gün uber kapatılacak, belki sadece sarı taksiler uber olabilecek. belki başka türlü gelişecek.

Ancak ubere şu yüzden hepimiz teşekkür edeceğiz. Uber sayesinde sarı taksilere güzel yönde düzenlemeler gelmesi gerektiğini halkta devlette gördü. Umarım rantçı olmayan halkı düşünen düzenlemeler getirirler. Düzgün olduktan sonra niye sarı taksiye binmeyeyim ki? Tek istediğim 2 sokak öteye bile gidecek olsam güler yüzünü asmayan taksiciler.

Uber yasaklanırsa yine yolda taksi çevirmeyeceğim, bitaksi itaksi v.s hangisi düzgün hizmet verirse onlarla sarı taksi çağıracağım. Yeter ki karımı kızımı bir yere taksiyle yollarken içimde şüphe kalmasın.

KÖROĞLU
05-06-2018, 12:16
Aynen öyle uber rekabet getirdiği için diğer tarafı da gelişime zorluyor.

Bu parayı müşteri zaten ödeyecek haklı olarak en çok tatmin olduğu yere ödemeyi tercih ediyor.

brs852
05-06-2018, 12:34
Dostum yemin ediyorum ki sana cidden hak veriyorum. Ancak kırtasiye muhabbeti komik olmuş :) hangi taksici LTD? uberciler bildiğin ltd şti.

Benim zaten taksicilere en çok kızdığım nokta da budur. Uberciler de 8bin TL aylık kira ödesin de göreyim lafıdır.

Sence taksicilerin bu kadar yüksek kira ödemesi hak mıdır? Bir çok taksi şöförü istanbul da bu yüzden ubere geçiyor. Halâ daha geçen var erdoğanın açıklamasından sonra bile. Çünkü onlarda bu düzenden rahatsız. Ayrıca İstanbul taksicilerinin durumunun %100 ne halde olduklarının farkında olduğunu sanıyorum. Zaten bu adaletsiz sistem yüzünden taksiciler günü kurtaramadı mı sinir küpü garip insanlara dönüşüyorlar çünkü yeterli kazancı sağlaması gerek ailesi var adamın aslında bir bakıma haklılar.

Bura da en büyük zarar Plaka sahiplerinindir. İçlerinde melek gibi iyi niyetli düzgün babacan mükemmel insanlar var olduğunu gerçekten biliyorum hatta eş dost akrabamda bile var plaka sahibi olan. Hiç birine acır mıyım? Kesinlikle hayır çünkü bu düzgün insanlar maalesef plaka sahipleri içinde %20 belki %30luk kesim.

1 tanesi bile taksicilik sektörünün bu kadar aşağılanmasına sebep olan pislik meslektaşlarının temizlenmesi, bu b.ktan düzenin değişmesi, örneğin resmen bu mesleği p.ç eden plaka komisyoncularının yok edilmesi, plaka sahiplerinin önüne gelen kazmaya plaka kiralayabilmesinin önüne geçen düzgün bir sistem kurulması için isyan etti mi? etmediler!

Ama bir uber için yolları kapattılar. Zamanında da korsan taksiler için yolları kapattılar. Ambulans geçemedi ona bile s.ktir çektiler hakları için.

Şu olaylar için ne yaptınız mesela? Bana de ki şu olay için taksiciler çıktı isyan etti şurada şu eylemi yaptılar.

Taksici engelli kıza tecavuz etti - Son Dakika Haberler (http://www.milliyet.com.tr/taksici-engelli-kiza-tecavuz-etti-gundem-2650040/)

Ankara'da taksi şoforu yolcuya tecavuz etti - Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/turkiye/ankarada-taksi-soforu-yolcuya-tecavuz-etti)

Taksici sarhoş muşterisine tecavuz etti! - En Son Haber (https://www.sabah.com.tr/yasam/2017/10/10/taksici-sarhos-musterisine-tecavuz-etti)

Bir de uber şöförünün %100 haklı olduğunu gösteren araç kameraları kayıtları olmasına rağmen müşterisini araçtan attığı için ne yaptığına bakalım?

Kısacası belki bir gün uber kapatılacak, belki sadece sarı taksiler uber olabilecek. belki başka türlü gelişecek.

Ancak ubere şu yüzden hepimiz teşekkür edeceğiz. Uber sayesinde sarı taksilere güzel yönde düzenlemeler gelmesi gerektiğini halkta devlette gördü. Umarım rantçı olmayan halkı düşünen düzenlemeler getirirler. Düzgün olduktan sonra niye sarı taksiye binmeyeyim ki? Tek istediğim 2 sokak öteye bile gidecek olsam güler yüzünü asmayan taksiciler.

Uber yasaklanırsa yine yolda taksi çevirmeyeceğim, bitaksi itaksi v.s hangisi düzgün hizmet verirse onlarla sarı taksi çağıracağım. Yeter ki karımı kızımı bir yere taksiyle yollarken içimde şüphe kalmasın.

Söyledikleriniz tespitleriniz gayet doğru söyleyecek hiç bir şey yok aslında zaten sorunda belli ubercide olsan takside olsan herkesin dile getirdiği sorun belli amaç çözüm bulmak mı rant sağlamak mı ? Uberin dürtmesiyle bazı kararlar alıyorlar eğitim d sgment araç falan ama gerçek ama yalan birde geçen videoda denk geidm uber sürücüsü alkollü veya senin bahsettiğin olayda uber sürücüsüne denetleme uyguluyor ben yolcuyu aşağı atsam bana kimse demiyor ki niye attın bu günümüz teknolojisinde araçlarıda lüksleştirip denetim altına almal hiç ama hiç zor değil

BARR
05-06-2018, 12:41
Ya şu taksiler bi gitsin Dubai'ye hem şöfor hem arabahem de standart görsünler. Hepsi tek tip Camry belirli özel şirketlere ait renklerle ayrışıyor müzik kapalı şoför konuşmuyor vs. Lüks istersen Lexusler var Siyah onlara biniyorsun daha pahalı. Sonuç;

Ucuz olan da belirli bir standartta lüks olanda. İlla lüks olacak diye birşey yok. Tek tip olacak aynı standartta olacak bitti.

B16
05-06-2018, 12:41
havalimanı saldırısında yolcuları 100$'a havalimanından kaçıran adamlar için mi bu kadar dil döküyosunuz. Yok fiş yok laiklik falan görüşüm açık ve net.

Su veren itfaiyenin hortumunu zikeyim (https://eksisozluk.com/su-veren-itfaiyenin-hortumunu-sikeyim--1955588)

DOHC
05-06-2018, 12:46
UBER piyasası allak bullak! - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/uber-piyasasi-allak-bullak-ilk-kez-sozcu-com-tr-aradi-2449760/)

brs852
05-06-2018, 12:48
havalimanı saldırısında yolcuları 100$'a havalimanından kaçıran adamlar için mi bu kadar dil döküyosunuz. Yok fiş yok laiklik falan görüşüm açık ve net.

Su veren itfaiyenin hortumunu zikeyim (https://eksisozluk.com/su-veren-itfaiyenin-hortumunu-sikeyim--1955588)

Laiklik görüşünle bi alaka kuramadım ama bana sorarsan bu işin elebaşı havalimanı adamlar uzun yada kosa iş değil o anki trafik saatine göre en iyi işi istiyorlar o 100$ taşıyanları dolandırıcılıkla yargılasa kimse böyle bir şeye cesaret edebilir miydi ?

Berkan
05-06-2018, 12:50

Yakin der gitmez, trafik var gitmez, abi sofor degisicem uzaga gitmem der gitmez, serseri mayin gibi araba kullanirlar, yolu bilmiyorsan yabanciysan turistsen direk siker veya dolandirirlar. Yetermi bilemedim

Ayrıca

Son dakika: Taksiciden turiste buyuk tuzak.. 3 kez kopruyu gectikten sonra - Son Dakika Haberler (http://m.hurriyet.com.tr/gundem/arap-turistlere-istanbul-turu-attiran-taksici-konustu-havalimanina-gitmek-icin-3-kez-kopru-gecti-40752118)

brs852
05-06-2018, 12:54
Yakin der gitmez, trafik var gitmez, abi sofor degisicem uzaga gitmem der gitmez, serseri mayin gibi araba kullanirlar, yolu bilmiyorsan yabanciysan turistsen direk siker veya dolandirirlar. Yetermi bilemedim

Ayrıca

Son dakika: Taksiciden turiste buyuk tuzak.. 3 kez kopruyu gectikten sonra - Son Dakika Haberler (http://m.hurriyet.com.tr/gundem/arap-turistlere-istanbul-turu-attiran-taksici-konustu-havalimanina-gitmek-icin-3-kez-kopru-gecti-40752118)

Bu işin cezası aynenbu olmalı o aracını kiraya veren aydan aya kira gelmiş diye hesabı yoklayıp camide 5 vakit namaz kılan hacı hoca tiplerede diyeceksin ki plakanızın kime kiraya gittiğine bakın böyle bir suça katışırsa ruhsatınızı iptal ederim bak bakalım bu sorunlar oluyor mu

rebelh
05-06-2018, 13:46
Bu işin cezası aynenbu olmalı o aracını kiraya veren aydan aya kira gelmiş diye hesabı yoklayıp camide 5 vakit namaz kılan hacı hoca tiplerede diyeceksin ki plakanızın kime kiraya gittiğine bakın böyle bir suça katışırsa ruhsatınızı iptal ederim bak bakalım bu sorunlar oluyor mu

plakayı hiç kiraya vermesinler
plaka sahibine çalışma zorunluluğu getirsinler
1 tane sorun kalmaz

individual
05-06-2018, 13:59
yine korsan taksi çıkacak piyasaya.devlet'de hata yapıyor.

uber yasal yap verginide alıyorsun denetimide sağlanıyor.

şimdi uber kalktı korsan taksi çıkacak bu sefer o uberlerden aldığı vergiyide alamıyacaksın.

imprezaWRC
05-06-2018, 14:24
plakayı hiç kiraya vermesinler
plaka sahibine çalışma zorunluluğu getirsinler
1 tane sorun kalmaz

Bildiğim kadarıyla plaka sahibinin çalışması gerekiyor da sallayan var mı?

Ayrıca, plaka sahibinin tek geçim kaynağının taksi şoförlüğü olması gerekiyor diye biliyorum.

cookies
05-06-2018, 14:36
Plaka sahibi balkondan sepet salar, şoför günlük destesini sepete atar..

rebelh
05-06-2018, 15:04
o zaman taksici arkadaşlar kusura bakmasın bu sistem düzelecek
burada apaçık bir emek sömürüsü var
dededen arsa kalmış satıp trilyonun olmuş onla gidip taksi almışsın yan gelip yattığın yerden kafana göre göstermelik vergi ödeyerek bir emekçiyi sömürüyorsun
o iş mediniyette yok
3. dünya ülkelerinde olur ancak

istanbulu bilmiyorum ama ankara biraz daha insani
yapılan km ye göre plaka sahibi de şöförde pay alıyor
o yüzden oraya götürmem buraya gitmem muhabbeti yok bizde ya da ben denk gelmedim

imprezaWRC
05-06-2018, 16:29
dededen arsa kalmış satıp trilyonun olmuş onla gidip taksi almışsın yan gelip yattığın yerden kafana göre göstermelik vergi ödeyerek bir emekçiyi sömürüyorsun
o iş mediniyette yok

o yüzden oraya götürmem buraya gitmem muhabbeti yok bizde ya da ben denk gelmedim

Bu dahil birçok şeyin düzelebilmesi için elini sürekli reset tuşunda tutsan para etmez. Anca, hard format atacaksın, diski adeta kazıyacaksın sonra üstüne en güncel, hatasız ve stabil çalışacak sistem kuracaksın ve olası açıkların kullanılmaması içinde üst üste 10 tane firewall, antivirüs...vs kuracaksın. Belki o zaman şimdi odğan çocukların geleceği aydınlık olur, belki o zaman herşey rayında ilerler...
Doldum, taştım artık valla bir kere Dünya'ya geliyorsun, geldiğin geleceğin ... neyse işte

fasterhan
05-06-2018, 16:29
o iş mediniyette yok

daha Ankarada birkere rastlamadım oraya gitmem diyen taksiciyi... hatta eryamanda sürekli kısa mesafe :D

brs852
05-06-2018, 17:31
daha Ankarada birkere rastlamadım oraya gitmem diyen taksiciyi... hatta eryamanda sürekli kısa mesafe :D

En iyisi kısa mesafe istanbulda 5-6 lira yazıyor 10 lira alıyorsun kilometrede yapmıyorsun.. birde bi ara turizm polisleri vardı turist kılığında arabaya biniyorlardı onlarda yok artık

G.U.Z.
05-06-2018, 18:45
Km bazda anlaşan şoförlerde sıkıntı yok, ama bazıları sabit kira ile anlaşıyor, kısa mesafe sorunu orda başlıyor

ruudvan
05-06-2018, 20:05
beyler . taksi uber sorununu cözdükten sonra bide emlak fiyatlarına el atar mısınız?
devlet dairesinde minimumdan gosterilen degerler iş satmaya gelince yok sen zenci mahallesindesin seni beverly hılls e transfer edicez e donuyor.
kiraları konuşmuyorum bıle.

Mutu
07-06-2018, 15:04
o iş mediniyette yok

Taksicilerin sorunu emek sömürüsünü plaka sahibinde değil, rakip olanlarda araması zaten. :)

34btr1907
07-06-2018, 22:06
Facebook (https://www.facebook.com/100011357297200/videos/772218459833390/)

kafalar trilyon

free-hifi
09-06-2018, 21:26
Yalaka lik için rte ve Binali ysrin maltepe sahilde taksiler ile iftar yapacak

Ormanci
18-06-2018, 10:05
C.tesi günü yaşadığımı aktarayım;

Benim anlamadığım, uber'den önce de bir sürü transfer ve kiralama firması bu işi yapıyordu. Taksici mallar neden uyanmadılar? Örneğin çalıştığım kurumdan heyet ile Ankara'ya gidiyoruz, adam diyor ki bize VIP Vito kirala, alandan bizi alıyor, o Bakanlığa gidelim, bu Bakanlığa gidelim, şurada yemek yiyelim, bütün gün dolaşıp alana geri gidiyorduk. Neredeydi bu salaklar? O zaman da sistem aynı değil miydi?

C.tesi günü Antalya'dan otelden çıkıp hava alanına gideceğiz, araç geldi, otelden içeri sokmamışlar. Girişte girmiştik oysa ki. Bu noktada bi katakulli olduğunu düşünüyorum çünkü otelin içinde de Kadriye Taksi diye panolar vardı. Birileri haber uçurdu bişey yaptı gibi... Otelden bi golf arabası bizi aldı kapıya götürdü, kapıda araca yerleştik, yanda da bi taksi var oyalanıyor bişeyler yapıyor. Dikkatimi hiç çekmedi, onu da almadılar herhalde bekliyor öyle dedim.

Tam hareket edeceğiz taksici geldi yanına yanaştı "birader bakar mısın" dedi. Bizim şoför de buyur kardeş dedi bişey lazım gibisinden. Bu yaptığın doğru mu şimdi falan dedi. Ne doğru mu anlamadım dedi. Böyle bizim müşterimizi alıyorsun falan... Sizin müşteriniz değil, bizim şirketi aramış müşteri, çağırmış, parasını vermişler, ben de geldim, senin müşterini çalmak gibi bişey yok dedi. Taksici "bak bu yaptığın legal değil, şimdi duraktan 3-4 aracı daha çağırır seni zor durumda bırakırım" dedi. Bizim şoför de süper alttan alıyor kibarlıktan, öyle olunca bu şerefsiz de bunu herhalde uberci falan sandı, üzerine geldikçe geliyor.

Biz de araba çoluk çocuk, adamı öyle tehdit edince baktım iş boka saracak, annem falan korktu. Açtım sürgülü kapıyı haşırt diye, aşağı atlayıp camın yanına geldim, atlarken de "senin neren legal lan sen ne vergi veriyosun da konuşuyosun, adam uberci değil bişey değil, ne tehdit ediyosun 3-5 araba diye, madem öyle kendin inip geleceksin, adam çağırmayla delikanlılık mı yapıyosun" diye bağırdım :D

Bu hede hödö diye gevelerken babam koştu arkamdan, dur sen diyo, adamı ikna etmeye çalışıyo, bak diyo transfer aracı bu ben kiraladım bunda bişey yok. Abi diyo siz kaça gidiyosanız aynı fiyata ben götüreyim... Yav diyo bak kaç tane bavul, kaç kişiyiz, sığmayız sığmayız dedi. Büyük araç gönderirdik abi falan... Ne bileyim diyo aklıma gelmedi, abi işte bunlar bizim ekmeğimizle oynuyo... Yav dedim kiralık araba, parasını verdim şoförlü minibüs kiraladım, sanane dedim yine bağırdım :D O arada otelin güvenlik koştu geldi falan tamamdır cart curt...

50 küsür yaşında da herif, kafada peruk, peruğunu yolarım diyecektim dilimin ucunda, gülme geldi :D O zaman kavga çıkardı işte diyo hanım da ahahahah :D Anama küfür et peruğuma dokunma diye :D

Hayır işin komiği, ETS'den şuradan buradan da aynı aracı kiralardık gelirdi, kim ne diyebiliyor, bunlara bişey diyebiliyor musunuz, yok.

Boşa mallık, gaza geldi beyinsiz taksiciler... Bi halt ettiklerini sanıyolar. Yakında bu adamlar silahla falan dolaşacak, büyük kavgalar çıkacak, haberleri yok.

TaGo
18-06-2018, 10:11
Valla İstanbuldan kaçan nekadar uberci varsa Çeşmedeydi. Full uberle mekeandan mekana gidip geldim. Bedavaya. Çeşme merkezden Alaçatı sahil mekanlarına 50 tl ye bıraktırdım kendimi ve 5 arkadaşımı. Dönüşte taxi çevirdim aynı mesafeyi 79 tl ye götürdü piç. JHemde tek döndüm

erhanarici18
18-06-2018, 11:08
taksi plaka sahiplerinin kendilerinin çalışması konusunda ben aynı fikirdeyim
1. plaka sahibi
2. plakayı kiralaması için veridiği galerici
3. cebinde 70-80 bin tl olup sıfır taksi alıp plaka kiralayan kişi (bu kişi 12 saat çalışıp 12 saatte şoför çalıştırıyo)(3 ay sonra zor geliyo kendi yerinede şoför çalıştırıyo)
4. 12 saat şeklinde çalışan iki şoför

ulan kaç kişi para yiyo bu taksiden ne kadar vergi veriliyor.

2jz
24-06-2018, 01:38
Trafiğe kızan taksici turist kadını boyle dışarı attı - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/trafige-kizan-taksici-turist-kadini-boyle-disari-atti-2482056/)

Trafiğe giren taksi şöförü turist kadını taksiden attı.

Ayrıca videoda kadın parasının üstünü istiyor. Taksicinin verdiği cevaba bakarsak, kadının parasını da gasp etmiş.

Ayrıca kadına sürekli küfür ediyor.

jeffy
29-06-2018, 08:57
Bunlar da Ankara'nın Suriyeli korsanları... Taksiciler isyanda: 'İş cığırından cıktı' - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bunlar-da-ankaranin-suriyeli-korsanlari-taksiciler-isyanda-is-cigirindan-cikti-40880876)

Bakalım Uberle mücadeleyi milli mesele haline getiren Devlet bunlara ses çıkaracakmı?

Berkan
29-06-2018, 09:01
Bunlar da Ankara'nın Suriyeli korsanları... Taksiciler isyanda: 'İş cığırından cıktı' - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bunlar-da-ankaranin-suriyeli-korsanlari-taksiciler-isyanda-is-cigirindan-cikti-40880876)

Bakalım Uberle mücadeleyi milli mesele haline getiren Devlet bunlara ses çıkaracakmı?

ağlamadan önce bir kendilerine baksınlar allahşkına.bayılıyoruz milletce kendinde değilde dısarda sucu aramayı

GokhanRS
29-06-2018, 09:05
gidipte suriyeli taksiye binmem ama açıkcası üzülmem de.

Mehmetmert
29-06-2018, 09:41
Aklinizda bulunsun hala calisiyor, ben gecen denemek icin bastim geldi :D Bana cezasi var mi yakalanirsam bilmiyorum (once ki sayfalari okumadim)

Berkan
29-06-2018, 10:09
Aklinizda bulunsun hala calisiyor, ben gecen denemek icin bastim geldi :D Bana cezasi var mi yakalanirsam bilmiyorum (once ki sayfalari okumadim)

olmazmı sanada var ama ödüyorlar :) veya ceza tutardan fazla yolculuk hediye ediyorlar

Berkan
29-06-2018, 10:31
hatta gayette güzel yazmış her kimse :)

taksicilerin suriyeli korsanlara isyan etmesi - #78643322 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/78643322)

Anıl E.
29-06-2018, 10:44
hatta gayette güzel yazmış her kimse :)

taksicilerin suriyeli korsanlara isyan etmesi - #78643322 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/78643322)

Suriyeli müslüman kardeşlerimizin taksilerine binmekten şeref ve onur duyacağım. İnşallah en kısa zamanda gerçekleştireceğim.

2jz
29-06-2018, 12:27
Suriyeli müslüman kardeşlerimizin taksilerine binmekten şeref ve onur duyacağım. İnşallah en kısa zamanda gerçekleştireceğim.

Suriyeli din kardeşlerimizi canı gönülden destekliyoruz.

Sonuçta onlarda evlerine ekmek götürüyorlar.

Ümmete sahip çık ey müslüman!!!

Tüm suriyeli kardeşlerimiz taksi işine gönül rahatlığıyla el atabilirler :D

Grimlord
29-06-2018, 12:28

Artık uber değil, SUBER var! :D

GokhanRS
29-06-2018, 12:43
Artık uber değil, SUBER var! :D

Pırıl pırıl yüzlü saygılı adamlara yakaladı mı saldırmak bıçak çekmek kolaydı, çok istiyorum maçaları yiyorsa aynısını subere yapsınlar da bizde delikanlı izleyelim azıcık.

Grimlord
29-06-2018, 12:45
Pırıl pırıl yüzlü saygılı adamlara yakaladı mı saldırmak bıçak çekmek kolaydı, çok istiyorum maçaları yiyorsa aynısını subere yapsınlar da bizde delikanlı izleyelim azıcık.

Aynen öyle, teşkilat gibi geziyorlar bir de. Birine diklen, hemen peşinden 25 tanesi ışınlanıyor :D

GokhanRS
29-06-2018, 12:53
Aynen öyle, teşkilat gibi geziyorlar bir de. Birine diklen, hemen peşinden 25 tanesi ışınlanıyor :D

denk geldi mi paket ederler illaki, tonla piskopat insan var aralarında taksicilerin ama ben devletin taksicileri koruyacağından şüpheliyim suriyeliler söz konusu olduğunda, o yüzden biraz çekinebilirler :D

dragstar
29-06-2018, 22:52
suriyeli korsan taksici muhabbeti iyiymiş, kavga etsinler bakalım suriyelilerle, müstahak hepsine

muharrem7791
02-07-2018, 16:48
Bildiğim kadarıyla plaka sahibinin çalışması gerekiyor da sallayan var mı?

Ayrıca, plaka sahibinin tek geçim kaynağının taksi şoförlüğü olması gerekiyor diye biliyorum.

Dediklerinizde haklisiniz ben cevremde hiç gormedim ticari hat sahibi olupta kendisinin bizatihi çalıştığını bence dolmuşlar kaldırılmalı ticari taksilere hat sahibinin çalışma zorunluluğu getirilmeli

GokhanRS
16-07-2018, 23:54
uber devam demek ki.

hala saldırılara uğradıklarına göre.

UBER surucusune boyle saldırdılar! - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/uber-surucusune-boyle-saldirdilar-2524133/)

by.gkn
17-07-2018, 07:24
uber devam demek ki.

UBER surucusune boyle saldırdılar! - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/uber-surucusune-boyle-saldirdilar-2524133/)

Basın sürekli çalışmıyorlarmış gibi haber yapıyor ama ben halen biniyorum. Hatta en son dün bindim.

GökhanO
17-07-2018, 08:47
aktif calısıyorlar hala kullanıyoruz

Birkan61
17-07-2018, 08:54
Daha öncede dediğim gibi sarı taksiye ölüm kalım olsa dahi binmem, kapıma 3-5 liraya motoru sağlam lada çekerim sarı taksiye binmem

geçen havalimanındaki lüks taksi vitoya bindim, yenibosnadan bahçelievlere tam 64 liraya geldim :)

bindiğim gibi uberden evime baktığımda yani aynı ineceğim yere 19 lira gösteriyordu

Uber candır abi yasak masak bilmem olduğu sürece kullanmaya devam edeceğim

gokayy
17-07-2018, 11:54
Istanbul'da çok lüks bir otelde çalışıyorum. Yabanci misafirlerin büyük bir kısmı hala uber cagırmayı tercih ediyorlar. Biz şuan yasal olmadığını yardımcı olamayacağız şeklinde uyarı yapmamıza rağmen büyük kısmı kendisi uber çağırıyor. Türk taksisine binmekten çok daha iyi olduklarını söylüyorlar.
Ve her gün taksicilerle sorun yaşıyoruz. Kimisi klimasını açmak istemiyormuş. Kimisi arabada sigara içiyor. Gelen arabaların büyük kısmı vuruk, kırık 3-5 ayrı renkte parçası var. Resmen rezalet ya. Yarı yolda misafiri indiren mi dersin.
Taksi geldi geçen gün misafiri bindiricez. Mikla'ya göndericez adam diyoki ben o tarafa gitmem havaalanı olan var mı ? Taksicideki lükse bak.

BARR
17-07-2018, 12:01
Istanbul'da çok lüks bir otelde çalışıyorum. Yabanci misafirlerin büyük bir kısmı hala uber cagırmayı tercih ediyorlar. Biz şuan yasal olmadığını yardımcı olamayacağız şeklinde uyarı yapmamıza rağmen büyük kısmı kendisi uber çağırıyor. Türk taksisine binmekten çok daha iyi olduklarını söylüyorlar.
Ve her gün taksicilerle sorun yaşıyoruz. Kimisi klimasını açmak istemiyormuş. Kimisi arabada sigara içiyor. Gelen arabaların büyük kısmı vuruk, kırık 3-5 ayrı renkte parçası var. Resmen rezalet ya. Yarı yolda misafiri indiren mi dersin.
Taksi geldi geçen gün misafiri bindiricez. Mikla'ya göndericez adam diyoki ben o tarafa gitmem havaalanı olan var mı ? Taksicideki lükse bak.

Al işte direkt ticari ve turistik maduriyet. Rezalet tek kelimeyle.

enes_srb
17-07-2018, 12:20
Uber den öncede binmek istemiyodum taksiye şimdide binmek istemiyorum . Az mı çektirdiler millete , turistlere.Sonuçta bedavaya hizmet vermiyolar biz arabalarında sigara kokusunu onların kısa mesafeye yüz ekşitmesini çekmek zorunda mıyız sanki.Dün 2 kere bindim duraktan birinde kısa mesafe diye o almak istemiyor bu almak istemiyor :D ben arkadaşımın yanında bunu çekmek zorunda mıyım , diğerindede radyo son ses götürdü beni gidiceğim yere kadar :D tamam ben rahatsız olmadım belki ama kardeşim bi sor ya müşteriyiz bizden para kazanıcaksın.

Emrecan-R
17-07-2018, 12:28
Kadıköy pendikte bitmiş dün gece kadıköyden bindim yol boyu kürtçe müzik dinledi kürtçe telefonla konuştu,kadınlara falan bakmalar tip desen at hırsızı.Kim çalıştırıyor bunları? Eskiden kadıköy pendik bizim karadenizlilerin elindeydi hiç değilse kürtçeye maruz kalmıyorduk.Şuan %90 doğulu olmuş şöförlerin

Quantum
17-07-2018, 12:39
Geçen bir Vito gördüm. Muhtemelen önceden UBER olan bir araç.. Adam koçlar gibi arka camına arapça bişeyler yazmış, resmini koymuş, altına bir de telefon yazmış. Baya sticker yaptırmış bunun için.
Camı açmış çıkarmış dirseğini de dışarı, efil efil de rüzgar vuruyor yüzüne sakalına,
Tın tın gidiyordu..
Alenen, açık seçik, göğsünü gere gere..

Önünde sağında solunda da taksiciler vardı kimse de bişey demedi din kardeşimize..

Dedim helal olsun.. Dinsizin hakkından imansız işte böyle gelir..

free-hifi
17-07-2018, 12:41
uber devam demek ki.

benim eski istasyon sanırım zümrütevler gülsuyu taksileri inmiştir oraya.

free-hifi
17-07-2018, 12:44
Öğrendim tuzla pendik civarı taksicilermiş. Pendikten itibaren takip etmişler. Şerefsizler.

2jz
17-07-2018, 12:47
Geçen bir Vito gördüm. Muhtemelen önceden UBER olan bir araç.. Adam koçlar gibi arka camına arapça bişeyler yazmış, resmini koymuş, altına bir de telefon yazmış. Baya sticker yaptırmış bunun için.
Camı açmış çıkarmış dirseğini de dışarı, efil efil de rüzgar vuruyor yüzüne sakalına,
Tın tın gidiyordu..
Alenen, açık seçik, göğsünü gere gere..

Önünde sağında solunda da taksiciler vardı kimse de bişey demedi din kardeşimize..

Dedim helal olsun.. Dinsizin hakkından imansız işte böyle gelir..

Sonuçta onlarda evlerine ekmek götürüyorlar. Taksici kardeşlerimiz ümmete sahip çıkıp pis amerigan emperyallerine darbe vuruyor :)

turbo&quattro
17-08-2018, 10:59
Ataturk havalimaninda uber cagirdim sari taksi meter olarak. Arkadas almaya geldi tam binecekken guvenlik duedurmaya calisti buradan musteri alamazsin diye . Bende sanami soracam neye binecegimi deyip biraz bagirip cagirdik. Guvenlik taksinin plakasinin resmini cekti iptal ettircem senin ruhsatini fln diye.

GokhanRS
17-08-2018, 11:10
Bu olay bir bizde var zaten. Müşteri değil tüccar önemli bizde. Ben Antalyada 70-80 TL parayı kekolara vermemek için kendi taksici arkadaşımı çağırıyorum bazen onada atar yapmaya kalkıyorlar, bende sana ne lan bu taksi bana ait, bu da çalıştırdığım şoför diye ayak yaptım kavga çıkmasın diye. Adam demez mi abi pardon camiadan olduğunu bilmiyorduk :) enteresan işler. Bu ülkede hakkından da fazlasını bir tek taksiciler koruyabiliyor.

Yigit-Y
17-08-2018, 13:25
Ataturk havalimaninda uber cagirdim sari taksi meter olarak. Arkadas almaya geldi tam binecekken guvenlik duedurmaya calisti buradan musteri alamazsin diye . Bende sanami soracam neye binecegimi deyip biraz bagirip cagirdik. Guvenlik taksinin plakasinin resmini cekti iptal ettircem senin ruhsatini fln diye.

Malesef öyle

Adamın ruhsatını iptal ettirecekler

Koop var havalimanlarında onların araçları dışındaki taksiler yolcu olamaz

turbo&quattro
17-08-2018, 13:42
Malesef öyle

Yapma ya o zaman niye aldiki beni. Bilseydim farkli alternatifler denerdim.

Yigit-Y
17-08-2018, 14:03
Yapma ya o zaman niye aldiki beni. Bilseydim farkli alternatifler denerdim.

Ahl 34 no lu kooperatif
Saw sawkoop kooperatif

İhale ile almış güya

Orda kahyalar izin vermiyorlar

Biz uber camiası olarak ayrıca uğraşıyoruz malesef

Durum budur

_opeth
17-08-2018, 19:12
günübirlik bi işe mi ne gitmiştim dönüşte sabiha gökçen mahşer yeri gibi. bende de sadece sırt çantası var. müşteri getirmiş taksiye el ettim ışık hızıyla çıktık bişey diyemeden havalanından ayrılmıştık. havalanı taksisine binmek istemeyenler sabiha gökçende şu ucuz otoparklara götüren servislerden birine binip taksiyi oraya çağırın. AHL'de de metroya binip bir istasyon sonra inip dünya ticaret merkezine binin. buyrun taktik :)

onursumer
17-08-2018, 19:33
günübirlik bi işe mi ne gitmiştim dönüşte sabiha gökçen mahşer yeri gibi. bende de sadece sırt çantası var. müşteri getirmiş taksiye el ettim ışık hızıyla çıktık bişey diyemeden havalanından ayrılmıştık. havalanı taksisine binmek istemeyenler sabiha gökçende şu ucuz otoparklara götüren servislerden birine binip taksiyi oraya çağırın. AHL'de de metroya binip bir istasyon sonra inip dünya ticaret merkezine binin. buyrun taktik :)

zatenu uberler orda bekliyor daha mantıklı

DOHC
17-08-2018, 19:40
Malesef öyle

Bence yok öyle birşey. Ben hiçbir zaman havaalanı taksisine binmiyorum. Müşteri getirip indiren taksi bekledim. Zaten 2-3 dk içinde geliyor. Onlara biniyorum. Kısa-uzun tatava yapmıyorlar en azından. Boş çıkmaktansa benle çıkıyor adam.

DOHC
17-08-2018, 19:41

UBER çağırma riskli. Yolcu getiren bir taksiye bin.

-Murat Özcan-
18-08-2018, 09:16
Uber kadar güzel bir uygulama varken gidip taksicilerin triplerini çekmek nasıl sinirlerimi bozuyor anlatamam.

Şurdan git diyorsun taksici oraya giremem uf pof ora bozuk bura dar ora çıkmaz sokak deyip aklı sıra yolu uzatmaya kalkıyor. Küstahça hareketler cabası.

Uber ise buyrun efendim hoş geldiniz. Nereden gidelim efendim buyrun iyi akşamlar vs vs kibarlık rahatlık konfor on numara takside neymiş. Sonuna kadar UBERi destekliyorum..

emrhn28
18-08-2018, 09:19
Sarı taksilerin ve şoförlerinden bıktım... Trafikte herkese yol veren ben taksicilere hiç acımıyorum. Eşim havalimanında görevli, aylardır taksiye bindirmiyorum. Arabalar leş şoförler leş, kullanım tarzları iğrenç. Hiçbir denetleme olmazmı arkadaş. Sürekli kavga peşindeler hiç bir kural yok onlar için. Benden 1 tl işlemez, ve çok ciddi yol bile vermiyorum istediği kadar sıkıştırsın.

mikelazi
18-08-2018, 09:22
baba,oğul taksici tanıdığım var.
oğlu 6 ay önce transporter alıp ubere başladı.
dün aradım ne yaptın diye belgeleri iptal ettik(ne belgesi bilmiyorum)bıraktım uberi dedi.arabada kapıda yatıyormuş.

yani uberde çalışanların %50si zaten bildiğimiz taksici.olay şahıslarda değil kurumsallıkta bitiyor gibi.

-Murat Özcan-
18-08-2018, 09:25
Sarı taksilerin ve şoförlerinden bıktım... Trafikte herkese yol veren ben taksicilere hiç acımıyorum. Eşim havalimanında görevli, aylardır taksiye bindirmiyorum. Arabalar leş şoförler leş, kullanım tarzları iğrenç. Hiçbir denetleme olmazmı arkadaş. Sürekli kavga peşindeler hiç bir kural yok onlar için. Benden 1 tl işlemez, ve çok ciddi yol bile vermiyorum istediği kadar sıkıştırsın.

Aynı duyguları paylaşıyoruz hocam

-Murat Özcan-
18-08-2018, 09:26
baba,oğul taksici tanıdığım var.
oğlu 6 ay önce transporter alıp ubere başladı.
dün aradım ne yaptın diye belgeleri iptal ettik(ne belgesi bilmiyorum)bıraktım uberi dedi.arabada kapıda yatıyormuş.

yani uberde çalışanların %50si zaten bildiğimiz taksici.olay şahıslarda değil kurumsallıkta bitiyor gibi.

Bir o kadar da zararı vardır adamın şimdi.

Al arabayı içini yaptır kayıt ol vs vs

mikelazi
18-08-2018, 09:41
Bir o kadar da zararı vardır adamın şimdi.

Al arabayı içini yaptır kayıt ol vs vs

zararı olduğunu düşünmüyorum.pazar günü bir aileyi bodruma bırakıcak 1.500e anlaşmış.

bayram sonrası taksiye başlar herhalde.kafası rahat bir tip.satmam vw i dio.

-Murat Özcan-
18-08-2018, 09:44
zararı olduğunu düşünmüyorum.pazar günü bir aileyi bodruma bırakıcak 1.500e anlaşmış.

bayram sonrası taksiye başlar herhalde.kafası rahat bir tip.satmam vw i dio.

Durumu ender iyi olanlardan sanırım.

Satmaz çünkü vw altın gibi yükseliyor her gün :)

turbo&quattro
18-08-2018, 10:19
UBER çağırma riskli. Yolcu getiren bir taksiye bin.

Aslinda onu yapmak icin ust kata ciktim ama farkettim cebimde hic TL yoktu dedim uber yapayim. Bi oturup biz neyi yanlis yapiyoruzda millet uber e donuyor diye dusuneceklerine yok uber kotu yok uber yahudi bos bos sacmaliklar pesindeler . Tovbeliyim giderim metroya binerim elimde bavullarla ama havalimani taksisine bir tl mi bile vermem.

2jz
19-08-2018, 20:16
İstanbul'un taksici esnafı şapkasını önüne koyup acaba biz neyi yanlış yapıyoruz diye düşünsün. İstanbul'da yaşayıp taksi kullananda düşünsün. 1 hafta dişini sıkıp taksiyi kullanmasalar herkes kendine çeki düzen verirdi. turbo&quattro burada yaşamamasına rağmen protestosunu yapıp tepkisini ortaya koyabiliyor. İstanbulda yaşayan tepkisini ortaya koyamıyorsa birazda hakediyor.

GokhanRS
30-08-2018, 17:26
Bırakın mülayim taksicilerimize çamur atmayı, bugün bir uber çağırsan böyle patlayabilir misin?

Adamlarda hizmette sınır yok, ot taş bonzai her türlü hizmeti bulabilirsin...

Bonzai icip kaza yapan taksiciye dayak - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bonzai-icip-kaza-yapan-taksiciye-dayak-2599985/)

individual
13-09-2018, 10:53
https://i.hizliresim.com/X6RROO.jpg (https://hizliresim.com/X6RROO)

Ne diyorsunuz arkadaşlar.

johnie
13-09-2018, 10:55
Şimdi sarı taksiler düşünsün.

uygarr
13-09-2018, 10:57
Uber korsan değildir bir tercihtir Tekelci zihniyet korsandır

_opeth
13-09-2018, 10:57
Bunlar ilk geldiğinde de bir Altur muhabbeti dönmüştü.

sword
13-09-2018, 11:07
Altur'dan UBER acıklaması - Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/turkiye/alturdan-uber-aciklamasi)

Kahn23
13-09-2018, 12:02
3. Havalimanı taşımacılığını aldı. Bence oradan Ubervari bişeyler yaratıp VIP taşımacılık yapabilirler.

Yigit-Y
13-09-2018, 12:30
Kim yapıyor bu haberleri arkadaş :):)

fthdrn
13-09-2018, 17:26
Altur yöneticileri yalanları öyle bir açıklama kendileri tarafından yapılmamış. Yani paint terk.

Yigit-Y
13-09-2018, 17:34
Havalimanı ihalesi bugün iptal edildi

Beyler dipnot

johnie
24-09-2018, 13:30
Şimdi Sarı taksiler düşünsün

Uber Turkiye auf Twitter: "İş ortaklarımıza ve yolcularımıza daha iyi bir deneyim sunmak icin tum mevcut UberXL surucu ortaklarımızla birlikte e-Fatura sistemine gecmiş bulunuyoruz. Artık UberXL yolculuklarınız icin kolayca e-Fatura alabilirsiniz. Detaylar: https://t.co/UeO1MhWcTA… (https://twitter.com/uber_turkiye/status/1044128924517769216?s=21) https://t.co/Xi0s5sUXFQ"

altugkocer
24-09-2018, 13:37
Nasıl da kandırdı hükümet sarı taksicileri ama :D :D

BARR
24-09-2018, 13:38
Fatura muhabbeti bana da geldi mail olarak artık yasal yani?

SekoLive
24-09-2018, 13:54
Nasıl da kandırdı hükümet sarı taksicileri ama :D :D

inşallah kızıp yolları kitlemezler eve dönüşte :)

altugkocer
24-09-2018, 14:05
inşallah kızıp yolları kitlemezler eve dönüşte :)

Onlar da haklı (işini düzgün yapan taksiciler) uber de haklı, uber kullananlar da haklı :D

_opeth
04-10-2018, 09:30
TOPLANTIDA UBER DE KONUŞULDU
UBER’le ilgili ise Aksu, “Bundan sonra İBB, yol belgesi vermeyecek. Bugün bu madde görüşüldü; fakat karara bağlanmadı. Ama UBER’in yok edilmesi, çalışmaması için İBB çok hassas davranıyor. Araç koltuk sayısını da inşallah bir sonraki toplantılarda 11+1 olarak revize edeceğiz. Bunlar da 8+1 ile taksicilik yapamayacaklar” dedi.

TAKSİCİLER SORUNLARINI ANLATTI
Toplantı yapıldığı sırada AKOM önünde bekleyen taksicilerden Ali Demir, “Hakkımızı istiyoruz. Taksici arkadaşlarımızı görmezden geldiler, biz de kendimizi göstermek istiyoruz. Birçok sorunumuzu devletim çözdüğü an biz refaha ulaşacağız. Devletimizden çözüm bekliyoruz” dedi. Osman Oruç ise, “Bize uygulanan D segmenti turkuaz araçlar çok lüks. Şu anda uygulayamayız. Kalkmasını istiyoruz. İptal edilmesi için buradayız. Zam ve korsan için buradayız. Zam istiyoruz” diye konuştu. Bir diğer taksici Tuncay Aykırı da, “Bizler çok mağduruz. UBER ve korsanlar en büyük sorunumuz. Sarı taksilerin muhafaza edilmesini istiyoruz. Evimize ekmek götüremez duruma geldik” ifadelerini kullandı. Toplantının sonlanmasının ardından taksiciler, olaysız şekilde dağıldı.

Taksicilerden ‘zam’ isteği - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/taksicilerden-zam-istegi-2661585/)

BARR
04-10-2018, 10:52
Şimdi bu taksicilerle ilgili yine bişey yazıcam tanıdığı akrabası olan birilerini üzücem ayıp olucak diye yazmıyorum genellememek adına da artık genellemek gerekiyor yani arsızlık cahillik diz boyu.

GokhanRS
04-10-2018, 12:08
şu sarıların sorunlarıyla ilgilendikleri kadar, kadına şiddet ve çocuk gelinlerle ilgilenseler şimdiye ülke çağ atlardı.

varsa yoksa sarılar. bıktık be kardeşim. bıktık sarılardan. araba almayıp elimden geldiğince taksi kullanayım diyorsun, yakın gidince surat yapana denk geliyorsun. araçlar desen pislik içinde. kapı cebinde belli ki 3 gün önceki müşterinin yediği yemeğin artığı vardı kurtlanmış artık.

yani devlet artık uğraşmasın bunlarla. bıraksın kendi başlarını yesinler. daha kendi aralarında anlaşamıyorlar. yoldan araç çeviriyorum, adam yanıma fırlayıp taksiciyi kovalıyor bura bizim mekan diye.

dedim ki ben senin aracına binmek istemiyorum sen nasıl yoldan çevirdiğimi kovalarsın? o zaman yürücen abi bura bizim mekan diyor.

binmiyorum dedim bir daha çevirdim, karışırsan birbirimize gireriz dedim bindim. gözümün önünde aracında ot içecen, sonra bizim mekan diyip taksine bindirmek isteyecen. s.tir olup gitsinler.

kendi aralarındaki pislikleri temizlemedikleri sürece hepsi benden pislik muamelesi görür. ciddi bıktık artık. bunlara bu kadar yüz yetkili makam sahibi kim var ise ........ ...... .....

BARR
04-10-2018, 14:46
https://www.youtube.com/watch?v=IR1fdlJJUq4

erhanarici18
04-10-2018, 16:06
bu uber muhabbeti ne olacak arkadaş yaa
sabah uber gruplarından biri yazdı
taksicinin biri binmiş havaalanına gitmeye
girişte polislere teslim etmiş uberci diye kendisine de ceza yazdırmış
hergün böyle 20 araç teslim edicez polise demiş

manyak bunlar yaa :)

emrhn28
05-10-2018, 00:15
Ya Allah bildiği gibi yapsın bunları, sırf oy için de şu sistdme kimse el atmıyorya, paranla rezil oluyorsun. Bakın 8 9 aydır sarı taksiye 1 tl vermedim,ailemede verdirmiyorum. Yengem hamile taksiye binemiyor kadın pislikten, saçma sapan kullanmalarından. Bizden para yok müştreri yok! Yol bile vermiyorum! Eşim sabahın 5 inde gelecek havalimanına gidip alacağım, bindirmiyorum...

_opeth
05-10-2018, 13:29
10 kilometrelik mesafeye 213 TL alan taksici: Yolu şaşırdım - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10-kilometrelik-mesafeye-213-tl-alan-taksici-yolu-sasirdim-40977530)

İSTİNYE'den Beşiktaş'a giden biri Iraklı 2 kadından, 10 kilometrelik mesafe için 213 TL ücret alan taksici hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 5 bin gün adli para cezası istemiyle dava açıldı. Taksici kendisini, "Yolu şaşırdım. Yol biraz uzadı. 213 lira tuttu. 'İsterseniz ödeme yapmayın' dedim. 'Sorun yok' deyip ödeme yaptılar" diye savundu. Iraklı kadın ise "Giderken 47 TL ödediğim yere dönüşte 213 TL ödedim" dedi.

johnie
05-10-2018, 13:47
şu sarıların sorunlarıyla ilgilendikleri kadar, kadına şiddet ve çocuk gelinlerle ilgilenseler şimdiye ülke çağ atlardı.

varsa yoksa sarılar. bıktık be kardeşim. bıktık sarılardan. araba almayıp elimden geldiğince taksi kullanayım diyorsun, yakın gidince surat yapana denk geliyorsun. araçlar desen pislik içinde. kapı cebinde belli ki 3 gün önceki müşterinin yediği yemeğin artığı vardı kurtlanmış artık.

yani devlet artık uğraşmasın bunlarla. bıraksın kendi başlarını yesinler. daha kendi aralarında anlaşamıyorlar. yoldan araç çeviriyorum, adam yanıma fırlayıp taksiciyi kovalıyor bura bizim mekan diye.

dedim ki ben senin aracına binmek istemiyorum sen nasıl yoldan çevirdiğimi kovalarsın? o zaman yürücen abi bura bizim mekan diyor.

binmiyorum dedim bir daha çevirdim, karışırsan birbirimize gireriz dedim bindim. gözümün önünde aracında ot içecen, sonra bizim mekan diyip taksine bindirmek isteyecen. s.tir olup gitsinler.

kendi aralarındaki pislikleri temizlemedikleri sürece hepsi benden pislik muamelesi görür. ciddi bıktık artık. bunlara bu kadar yüz yetkili makam sahibi kim var ise ........ ...... .....

Anlamadığım olay;

Mavi taksilere neden b*k atmıyorlar? Onlar da kaliteli araçlar ve taksimetresi daha pahalı açılıyor.

Herkesin arabası daha düzgün olsa, mesafe beğenmeseler daha çok kazanırlar, daha akıcı olur.

Mantıken, kısa mesafe daha çok kazandırır ama bunların hepsi çakal ya cidden. Şu taksi denetlemesi her gün farklı yerlerde olsa, belki düzelir.

kado
05-10-2018, 14:24
10 kilometrelik mesafeye 213 TL alan taksici: Yolu şaşırdım - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10-kilometrelik-mesafeye-213-tl-alan-taksici-yolu-sasirdim-40977530)

İSTİNYE'den Beşiktaş'a giden biri Iraklı 2 kadından, 10 kilometrelik mesafe için 213 TL ücret alan taksici hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 5 bin gün adli para cezası istemiyle dava açıldı. Taksici kendisini, "Yolu şaşırdım. Yol biraz uzadı. 213 lira tuttu. 'İsterseniz ödeme yapmayın' dedim. 'Sorun yok' deyip ödeme yaptılar" diye savundu. Iraklı kadın ise "Giderken 47 TL ödediğim yere dönüşte 213 TL ödedim" dedi.

Türkiye'nin en büyük problemi , yalancıyı sevmemek, yalancı bir kere sevilse kimse yalan söylemez. :D

Shadow_Dancer
06-10-2018, 06:41
Bugun sabah yine bi tanesi elimde kaliyordu, memlekette ne kadar it kopuk varsa bi direksiyonun ucundan tutuyor..

uygarr
06-10-2018, 09:46
Uber korsan değildir tekelci zihniyet sari taksi zihniyeti korsandir isteyen istediğini tercih eder amk sari taksileri :)

34btr1907
06-10-2018, 13:58
https://www.youtube.com/watch?v=En3ihq46Vhs

taksimeytır may firend okey ama trafik

KÖROĞLU
06-10-2018, 14:12
ben şu muhabir yerinde olsam dayanamaz oha amk adam mı seviyonuz derdim :D

Rezillik puanı 10/10 umarım bu my friend trafik diyen arkadaşı şikayet etmişlerdir. Görüntü de var oh mis.

DOHC
06-10-2018, 14:35
https://www.youtube.com/atch?v=IR1fdlJJUq4

Tüm çekimler de araba devir saatinde yapılmış nedense.
Yok mu normal mesai saati çekimleri?

gokhankenar
06-10-2018, 16:54
O.çocukları diyecem ayıp olacak şimdi :ofk:

_opeth
06-10-2018, 16:56
devir saat niye tam belirli olunmaya çalışılır ki? ben bile masabaşı çalışmama rağmen telefonda desteğim bitmeden öğle yemeğine çıkmıyorum ki 13.30'da çıkmışlığım ve 1 saat sonra gelmişliğim vardır. aynı durumda da fazla mesaini geç alarak idare edersin olay biter. iş tamamen kısa mesafe beğenememezliği net

DOHC
06-10-2018, 17:36
devir saat niye tam belirli olunmaya çalışılır ki? ben bile masabaşı çalışmama rağmen telefonda desteğim bitmeden öğle yemeğine çıkmıyorum ki 13.30'da çıkmışlığım ve 1 saat sonra gelmişliğim vardır. aynı durumda da fazla mesaini geç alarak idare edersin olay biter. iş tamamen kısa mesafe beğenememezliği net

Günlük kiralarsan OK ama yarım gün kiralarsan öyle birşey yok malesef. Arabayı senden alacak olan adamın süresini almış oluyorsun.
1 saat geç verdim, günlük kiraya 1 saatlik eklerim, öteki adamdan düşerim hesabı yok.
Taksi sektörü böyle malesef.

GokhanRS
06-10-2018, 18:17
Günlük kiralarsan OK ama yarım gün kiralarsan öyle birşey yok malesef. Arabayı senden alacak olan adamın süresini almış oluyorsun.
1 saat geç verdim, günlük kiraya 1 saatlik eklerim, öteki adamdan düşerim hesabı yok.
Taksi sektörü böyle malesef.

Taksilerin böyle çift kişiye kiralanması yasaklamak lazım o zaman. Devlet bunla mı uğraşacak. Çoğu şeyde uğraşmayıp yasakladığı gibi bunuda yasaklasın geçsin o zaman.

fthdrn
06-10-2018, 19:11
Adam 24 saat taksiye mi çıksın. Günün en rahat saati 2-3 arası şoför değişikliği yapılıyor. Vereceği adamın saatinden alabilme gibi bir lüksü yok.

Bad-Fast
06-10-2018, 22:46
polis de kamera şakası yapıyor gibi polisim diyor :) , böle denetimler iki taraf içinde yoğun yapılsa hiç sıkıntı olmaz aslında

Yigit-Y
07-10-2018, 16:14
Taksiler kaldırılsa

Her vatandaş bu taşımacılığı ek iş olarak yapma

Mesela Bahçelievler de oturan bir kişi

Maslakta çaşışıyor olsun

Sistemini açsa oraya gidecek birini bulsa ve beraber gitseler

Hem trafikte gereksiz 18.000 küsür araç çekilmiş olacak

Hemde puana göre hizmet verenler sayesinde bu tarz haberler bitecek

6 ay içinde 5 üzerinden 4,80 altına düşen bu işi yapamayacak mesela

Al sana pırıl pırıl ulaşım çözümü

Ama yaparlar mı

Taksiciler sanki bu ülkenin sahibi

Hükümet bakanlar kurulu kararı çıkartmasına bakar

Devlete karı olmayan taksicileri savunmak tam bir ahmaklık

Taksiciler bir tek yakıt alırken vergi veriyor gibi birşey

Geçenlerde onun bile kaldırılmasını istediler isterler çünkü yüzsüzler

18.000 araç sokağa çıkarlarmış

Sen kimsin la devletten vatandaşdan mı büyükmüsün demek gerek

Eşkiya hepsi

34btr1907
08-10-2018, 21:12
UBER vergi vermeye başladı - Son Dakika Haberler (https://www.haberturk.com/uber-vergi-vermeye-basladi-2172550)

ylardır UBER-taksi krizi sürüyor. Taksicilerle UBER sürücüleri arasındaki kavga gürültü bitmek bilmiyor. Taksiciler UBER'i ekmekleriyle oynamakla suçluyor. UBER'in Türkiye'den kazandığı yüzde 20'lik gelirin vergisini vermemesi de çok eleştiriliyor, çok tartışılıyor.

İşte şimdi UBER, bu vergi eleştirilerine karşın önemli bir adım attı ve Maslak Vergi Dairesi'ne kaydoldu.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre; adresini Hollanda Amsterdam olarak gösteren UBER, Maslak Vergi Dairesi'ne Türkiye'den kazandığı yüzde 20'lik komisyonun bedelini ödemeye başladı.

_opeth
08-10-2018, 21:14
vergi vermiyor dedikleri bu muymuş?

Yigit-Y
08-10-2018, 21:47
Vergi vergi dediler

Uber vergi vermeyede başladı

Bu iş bakalım ne olacak sonunda

uygarr
31-10-2018, 21:58
#TercihimUber

kahraman41
31-10-2018, 23:29
Türk gördüğünde binbir türlü bahane uyduran hele birde kısa mesafeyse kaçmaya calısan taksici bozuntularındansa parasını verip paşa paşa vip araçta gitmek en iyisidir.Uber ekmeğimizi elimizden alıyor diyen taksiciler kendilerini bu hale kendileri getirdiler.

fthdrn
01-11-2018, 00:09
Patır patır uber araçlarını bağlıyor polisler

uygarr
01-11-2018, 08:39

Başaramayacaklar..

emre55
01-11-2018, 12:46
Tanıdığım ve müşterim 10 15 uber aracı var, şuan neredeyse hiçbiri sistemi açmıyor , felaket ceza yazıyorlarmış, siviller kovalıyormuş Uber araçlarını genelde. 2 ay da bağlıyorlarmış sanırım araçları + 5000 tl ceza.

G.U.Z.
29-11-2018, 13:35
bu yamyamlar geçen sene akbatıda silahlı çatışmaya girdi , bizim iş yerimiz oraya çok yakın bende oralarda oturuyorum , kırmızı taksi sarı taksi davasına tamamen.

Tek söyleyeceğim şey var ki beter olsunlar. Zerre üzülmüyorum. İnsan olsunlar adam olsunlar herkes taksiye de biner haklarını da savunur. Ama sen trafikte yamyamlık yap. müşteriye yamyamlık yap , her fırsatta kazıkla kandır söylen dolandır vs. Allahın sopası yok işte belanızı buldunuz.

Esenyurt Koza Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin otoparkında bir kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan lüks bir araçla olay yerinden kaçarken, saldırıda Yusuf Yılmaz göğsünden aldığı çok sayıda kurşunla ağır yaralandı. Yılmaz'ı taksi durağındaki arkadaşları hemen en yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Akbatı Taksi Durağı'nın sahibi olduğu öğrenilen Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

HaKo
29-11-2018, 14:23
Esenyurt Koza Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin otoparkında bir kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan lüks bir araçla olay yerinden kaçarken, saldırıda Yusuf Yılmaz göğsünden aldığı çok sayıda kurşunla ağır yaralandı. Yılmaz'ı taksi durağındaki arkadaşları hemen en yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Akbatı Taksi Durağı'nın sahibi olduğu öğrenilen Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

su testisi su yolunda kırılmış ne diyim ki , allah rahmet eylesin. Yazık canından değerlimiydi 2 tane fazla müşteri ?

kelalper
29-11-2018, 15:03
Taksicilerin kılık kıyafet tipleri yüzünde nefret eder oldum. Dün ofise yürüyorum yaya geçidinde karşıdan karşıya geçiyorum geldi vuracak gibi dibimde durdu kornaya basıyor. Acı fren falanda yok. Durdum baktım kornaya basmaya devam ediyor. Eğildim vakit geçiren futbolcu gibi botları yeniden bağlıyorum. Korna dibimde ama kulağımda bangır bangır dj anna çalıo rahatsız edemio korna. Sonra ayağa kalktım devam ettim. Arkamdan bağrına bağrına devam etti. Dua ettim bi arabadan insede kafasını münasip yerine soksam diye. Yüreği yetmedi. Arabadayken dışarı alıp yapsam suçlu ben olucam savunacak şeyin yok kesin ceza yiyosun. Ama arabadan inerse kişisel savunmaya girio o da yediği dayakla kalıo.

speedy34
30-11-2018, 08:14
Hiç alakası yok denilebilir. Taksicilerin işini kestiler adamlar o yüzden bütün tartışma :D

halili
30-11-2018, 08:39
Uber muhabbetine vitolar mimlendi.bugün pejo bayisinin önünde yeni expert vardı 20 25 tane.2 gün öncede bir okadar vardı çünkü.farklı araçlara kayıyorlar gibi geldi bana.Reklamlarında uber uyumlu falan yazıyordu bir ara.Yine çıkacaktır Seçimlerden sonra ortaya.Ben Altur un Koskoca Havalimanı ihalesini bırakmasını buna bağlıyorum.Birde geçen ertex in videosunda kendi araçları için ön panjurdan bahsetmişti.Araçlar kişiye özel ama uber diye sürekli durdurulmasın diye ön panjuru kendi tasarımı olanla değiştiriyoruz diye.

free-hifi
16-12-2018, 10:59

Kartal pendik arasında Gedik üniversitesi var yanına yeni kopuz yediemin otopark açılmıştı dün baktım 10-12 tane uber araba vardı.

Forumda bilgisi vardır dedim baktım doğruymuş :D

Birkan61
16-12-2018, 19:08
Ulan babam 2004 transporter aldı vip

Bu haftasonu babamın arabayla takıldım

Uber candır severim ama uber yüzüden habire çevrilip durdum iki günde toplam 7 çevirmeye girdim :D

brs852
20-12-2018, 10:09
Ulan babam 2004 transporter aldı vip

Bu haftasonu babamın arabayla takıldım

Uber candır severim ama uber yüzüden habire çevrilip durdum iki günde toplam 7 çevirmeye girdim :D

Geçen bende denk geldim sistem çağırıyor sıraya diziyor arabaları itiraz dahi edemedi adamlar bağladılar arabaları

dragstar
20-12-2018, 13:29
yasallaşıcak diyorlar Ubere ama bakalım

GokhanRS
22-03-2019, 11:02
Çok şerefsiz bu uberciler yahu.

Cumhuriyet Gazetesi - (Video) Takside ırkcılık: "Sen terorist misin?" (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1307416/Takside_irkcilik___Sen_terorist_misin__.html)

Yigit-Y
22-03-2019, 13:42

Cumhuriyet Gazetesi - (Video) Takside ırkcılık: "Sen terorist misin?" (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1307416/Takside_irkcilik___Sen_terorist_misin__.html)

Zenci taksiciye güzel bir ders vermiş.

Uber geliyor seçimden sonra bu haberler bitecek inşallah :)

fthdrn
22-03-2019, 17:20

Bunu taksiciler dovup polise teslim etti diye duydum sabah.
Bizde taksiciyiz bazen bende cikiyorum taksiye haketmediğim 10 kurusu dahi almiyorum.

GokhanRS
23-03-2019, 10:31
Bunu taksiciler dovup polise teslim etti diye duydum sabah.
Bizde taksiciyiz bazen bende cikiyorum taksiye haketmediğim 10 kurusu dahi almiyorum.

Kötüler yüzünden normalde bir camia komple kötülenmez, ancak taksicilerde biliyor ki, rant yüzünden taksicilik mesleği mundar edildi. Hâlâ taksici olmak çok kolay. Artık Almanya'daki gibi 2 ay eğitim + sınav zorunluluğu gelmeli, en azından bundan sonrası için.

Hatta uber vs yasallasmali, illa uber olmak zorunda da değil. Gerekirse devlet kontrollü yazılım olabilir. Ancak taksici puanlama sistemi mutlaka olmalı artık. Ben uber Yandex vs sistemlerin olduğu hiç bir ülkede yoldan araç cevirmedim, tek birkere de sorun yaşamadım. Örneğin bazı yazilimlarda ingilizce bilen şoför seçeneği var, çocuk koltuğu seçeneği var, yani artısı olan daha çok para kazanıyor. Ömür boyu kendini geliştirmeyen düz şoför ve geliştiren şoför farklı kazanıyor.

Bunlar benim düşüncelerim.

Dipnot olarak, benim tecrübem İstanbul gibi metropollerde sorun çok büyük. Küçük illerde taksiciler çok çok daha düzgün ve ilgili, hatta yolda kalsan karşılıksız yardım edecek çok insan var. Ancak İstanbul tüm taksicilerin tü kaka anılması için yeterince öküzle dolu maalesef.

gokhankenar
23-03-2019, 18:31
Kötüler yüzünden normalde bir camia komple kötülenmez, ancak taksicilerde biliyor ki, rant yüzünden taksicilik mesleği mundar edildi. Hâlâ taksici olmak çok kolay. Artık Almanya'daki gibi 2 ay eğitim + sınav zorunluluğu gelmeli, en azından bundan sonrası için.

Hatta uber vs yasallasmali, illa uber olmak zorunda da değil. Gerekirse devlet kontrollü yazılım olabilir. Ancak taksici puanlama sistemi mutlaka olmalı artık. Ben uber Yandex vs sistemlerin olduğu hiç bir ülkede yoldan araç cevirmedim, tek birkere de sorun yaşamadım. Örneğin bazı yazilimlarda ingilizce bilen şoför seçeneği var, çocuk koltuğu seçeneği var, yani artısı olan daha çok para kazanıyor. Ömür boyu kendini geliştirmeyen düz şoför ve geliştiren şoför farklı kazanıyor.

Dipnot olarak, benim tecrübem İstanbul gibi metropollerde sorun çok büyük. Küçük illerde taksiciler çok çok daha düzgün ve ilgili, hatta yolda kalsan karşılıksız yardım edecek çok insan var. Ancak İstanbul tüm taksicilerin tü kaka anılması için yeterince öküzle dolu maalesef.

Bir gün Artvin de yolda kaldık. Araç marş almadı. Takviye kablosu istemek için birtane taksi duragına girdik. Oradaki şoförlerden biri çayını yarım bıraktı kabloları aldı binin gidiyoruz dedi arabanın yanına gittik. Arabamızı çalıştırdı o kadar da ısrar etmemize rağmen 1 lira para almadı ta Bursadan gelmişsiniz asıl bizim size yardımcı olmamız lazım ne parası dedi. Nerden baksanız 5 + 5 10km yol yaptı. Dediğiniz gibi insanlar küçük yerlerde çok daha ilgili ve yardımsever

fthdrn
23-03-2019, 18:47

Dediklerinin hepsinde haklısın kral. Benim arabama binen bütün müşteriler güzel yolculuk için teşekkür ederek iniyor arabadan. Kendi durağımda adam kendi kardeşinin işini çalmaya çalışıyor 3-5 lira fazla kazanmak için. Bir çoğu simsar. Milletle kavga etmemek için düzenli olarak çıkmıyorum bunlara saldırıp yok yere dava görmeyelim diye. Sen işini düzgün yaparsan o para hem helal oluyor hem bereketli. 23 lira tutan bi müşteriden ben para üstü olmadığından 20 lira olarak alıyorum müşteri kendisi teşekkür ederek üstü kalsın diyor. Bi ton örnek veririm böyle bi tane kadının parası yetmedi var sanmış 10 lira eksikti, kadın mahçup oldu telefonumu istedi yarın havalimanına gidicem hem eksik tutarı veririm dedi. Ertesi sabah 150 liralık fiş yazdırdı :) işini düzgün yapan bir şekilde kazanıyor.

Ertug_T.
23-03-2019, 20:14
2 kat pahalli olsa bile yinede gider uber e binerim malesef.

Yigit-Y
23-03-2019, 20:30
Benim Turizm firmam var.

Uber yapıyorum belki bilenler vardır.

Uber yapmıyoruz bile bazen

Dün mısırlı bir iş adamını aldım.

1 hafta beraberiz

Uberi aradan attık

Neden Uber değilde ben

Adam İngilizce bilmeme İstanbul u bilmeme

Tavrıma diksiyona herseye tav oldu.

İstanbul a yerleşme durumunda ozel taşıma islerini yaparmisin diye is teklifi verdi

Eger gerceklesirse zaten ben 3 araba ile uberdeyim

Cekilcez uberden mesela

İnsanlar Uberden ziyade ADAM gibi hizmet istiyor.

Taksilerde ADAM da var varda öyle bir kanı var ki

Bu saatten sonra derdini kimse anmalaz taksici kardeşim

Benim verdiğim hizmet abartmiyorum ViP

Uberde en düşük 12 TL alırız.

Adam utanır 20 TL verir

Ben ve şoförlerin puani 5 uzeridnen 4.93 ve üstü

İngilizce sart arapca opsiyonel olmak zorunda

Soforlerim mutlular bende

Şu piyasada işini düzgün yapan krizden filan etkilenmez

Uber bu yuzden seviliyor.

DOHC
24-03-2019, 10:24
Hatta uber vs yasallasmali, illa uber olmak zorunda da değil. Gerekirse devlet kontrollü yazılım olabilir. Ancak taksici puanlama sistemi mutlaka olmalı artık.

İstanbulda bazı taksiler iTaksi diyebirşey oldu. Ses ve görüntü kayıtlı, kredi kartı geçen araçlar galiba.

_opeth
24-03-2019, 14:44
Son dakika haberleri.. Yenikapı'da bitmeyen taksi kavgası - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yenikapida-bitmeyen-taksi-kavgasi-40530483)

hani fiyatı yükseltince kısa mesafe alacaklardı? Bir de sayımız az diyorlar sayınız çok olunca bu sefer de sabiha gökçen taksisine dönecek işleri kısa mesafe için sıramdan oldum safsatası dinleyeceğiz..

Geçen Almanya'ya gittiğimde gidiş Sabiha Dönüş Atatürk olduğundan ofisboy bizi aldı aynı yere dönüş olsa kendi aracımla gidip ucuz parka arabayı bırakacaktım. şehirdışında bile binesim gelmiyor bu iğrençlikleri gördükçe..

DOHC
24-03-2019, 19:35
Son dakika haberleri.. Yenikapı'da bitmeyen taksi kavgası - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yenikapida-bitmeyen-taksi-kavgasi-40530483)

hani fiyatı yükseltince kısa mesafe alacaklardı? Bir de sayımız az diyorlar sayınız çok olunca bu sefer de sabiha gökçen taksisine dönecek işleri kısa mesafe için sıramdan oldum safsatası dinleyeceğiz..

Geçen Almanya'ya gittiğimde gidiş Sabiha Dönüş Atatürk olduğundan ofisboy bizi aldı aynı yere dönüş olsa kendi aracımla gidip ucuz parka arabayı bırakacaktım. şehirdışında bile binesim gelmiyor bu iğrençlikleri gördükçe..

25.07.2017 tarihli bir haber ??

Yigit-Y
24-03-2019, 20:34
yenikapı ido duragında çalışan şöförler cezaevi geçmişi var çoğunun

biz ordan uzak durardık.

haber eski ama mevzu şuan bile aynıdır. daha doğrusu kısa uzun hikayesi hep olacak

taksi şöförü hemen yövmiye çıkarayim diye uzun yolcu arıyor malesef

beratyuksel
24-03-2019, 22:06
Bu kısa mesafe olayını geçen gün yaşadım ben daha, fiyat artmasına rağmen almadı hala almıyorlar hiçbir değişiklik yok, adam diyorki bana benim oraya götürmem seni bana kazandıracağı 10 lira ordan dönüp tekrar gelmemle benim giderim 15 lira niye çıkayım diyor tamam eyvallah zarar ediyorsun anlarım da ben de acele işim olmasa aciliyeti olmasa niye kısa mesafede senin arabana binmeye çalışayım saçma yani bu davranış

ve Uber için de saçma olan şey şu appden aratıyorum 50 lira diyor sürücünün gelmesi 14dk, iptal edip tekrar aratıyorum bir anda fiyat 80 lira oluyor yani ben 50 liraya gidiyorum aynı yere benden hemen sonra çağıran insan 80 liraya gidiyor Uber de bozdu önceden böyle bir şey olmuyordu

_opeth
24-03-2019, 22:16
25.07.2017 tarihli bir haber ??

ekşide yeni görünce yeni haber sandıydım

Yigit-Y
24-03-2019, 22:29
Bu kısa mesafe olayını geçen gün yaşadım ben daha, fiyat artmasına rağmen almadı hala almıyorlar hiçbir değişiklik yok, adam diyorki bana benim oraya götürmem seni bana kazandıracağı 10 lira ordan dönüp tekrar gelmemle benim giderim 15 lira niye çıkayım diyor tamam eyvallah zarar ediyorsun anlarım da ben de acele işim olmasa aciliyeti olmasa niye kısa mesafede senin arabana binmeye çalışayım saçma yani bu davranış

ve Uber için de saçma olan şey şu appden aratıyorum 50 lira diyor sürücünün gelmesi 14dk, iptal edip tekrar aratıyorum bir anda fiyat 80 lira oluyor yani ben 50 liraya gidiyorum aynı yere benden hemen sonra çağıran insan 80 liraya gidiyor Uber de bozdu önceden böyle bir şey olmuyordu

Uber bozmadı

Arabalar bağlanıyor.

Şuan sistemdeki arabalarin yuzde 70 otopark da

Araba az olduğu için ya fiyat yüksek yada aracın gelmesi uzun sürüyor.

Secimlerden sonra iş çözülecek dedi damat.

Uber araçları cozulunce baglanmalar kalkınca

Rahat rahat hersey duzelecek

Uberde ki durum bu suan

beratyuksel
24-03-2019, 22:35
Anladım, arabaların bağlandığını da biliyorum da yine de 30sn arayla 30 lira fiyat farkı koyulması saçma geliyor insana malesef

Yigit-Y
24-03-2019, 22:44
Anladım, arabaların bağlandığını da biliyorum da yine de 30sn arayla 30 lira fiyat farkı koyulması saçma geliyor insana malesef

Uber taksi gibi değil aslında

Uber şöyle çalışır

10 araba var 1 km çapta 5 tane çağrı var fiyat normaldir.
5 araba var 1 km çapta 10 tane çağrı var fiyat 3 katına bile çıkabilir.

Bizde sistem böyle çalışır.

Uber şuan normal şartlar altında taksiden ucuza götürebiliyor.

Ama Uber deki araçlar ve hizmet taksiden pahalı olmalı.

Bizden yuzde 20 komisyon alınıyor arti biz yuzde 18 kdv ödüyoruz.

Bundan dolayı sistem tam izinle oturduğunda pahalı olacaktır taksiden.

Zatende öylede olmalı.

huseyinturk
25-03-2019, 17:38
Yüzde 18 kdvmi ödüyorsun?

Net olarak toplanan paranın yüzde 18'ini devlete veriyorsun yani öylemi tam olarak???

Kim ne derse desin devletin beceriksizliğini taksiciler çekiyor. Sürekli taksi kullanıyorum bende, kötü insan kadar iyilerde var emin olun.
Mesleki yeterlilik belgesi çıktı bir çok meslek için(inşaar meslekleri, galericilik, doğalgaz tesisat, kuaför vs vs) Taksiler içinde zorunlu yapsın devlet bu uygulamayı. Şikayete göre belge dondursun bakın ne kadar kısa sürede düzelicek herşey. Her taksiye kamera zorunluluğu gelsin, yada itiraz için kamera görüntüsü istesin. İett şuan öyle yapıyor, şikayet gelince tahkikat başlatıyor, sen suçu işlemediğine ikna edemezsen suçlusun.

Uberciler için birşey diyemez kimse, onlarda ekmeğinde ama iyi taksicinin günahı ne?

Yigit-Y
25-03-2019, 18:30
Yüzde 18 kdvmi ödüyorsun?

Net olarak toplanan paranın yüzde 18'ini devlete veriyorsun yani öylemi tam olarak???

Kim ne derse desin devletin beceriksizliğini taksiciler çekiyor. Sürekli taksi kullanıyorum bende, kötü insan kadar iyilerde var emin olun.
Mesleki yeterlilik belgesi çıktı bir çok meslek için(inşaar meslekleri, galericilik, doğalgaz tesisat, kuaför vs vs) Taksiler içinde zorunlu yapsın devlet bu uygulamayı. Şikayete göre belge dondursun bakın ne kadar kısa sürede düzelicek herşey. Her taksiye kamera zorunluluğu gelsin, yada itiraz için kamera görüntüsü istesin. İett şuan öyle yapıyor, şikayet gelince tahkikat başlatıyor, sen suçu işlemediğine ikna edemezsen suçlusun.

Uberciler için birşey diyemez kimse, onlarda ekmeğinde ama iyi taksicinin günahı ne?

Evet

Tum arabalar e_fatura mükellefi

Tüm yolculuk sonunda sistem müşterinin mailine fatura atıyor.

Tum şoförler ya bagkurlu ya ssk li

Hepsinin src ve hem adli hemde trafik sicilleri var

Uberde de taksiden gelme şoförler var

Onlar sistem puanla eleniyor zamanla.

Halk bu yüzden seviyor da bu bağlanma işi kisa surede bitmez ise

Uber kalmayacak maalesef araç olarak

Damat hallediyoruz nisan mayıs gibi dedi ama bakacaz :)

tiMachine
28-03-2019, 10:22
Uber bozmadı

Arabalar bağlanıyor.

Şuan sistemdeki arabalarin yuzde 70 otopark da

Araba az olduğu için ya fiyat yüksek yada aracın gelmesi uzun sürüyor.

Secimlerden sonra iş çözülecek dedi damat.

Uber araçları cozulunce baglanmalar kalkınca

Rahat rahat hersey duzelecek

Uberde ki durum bu suan

Biz de 3 adet aracı çektik Sabancı'ya çalışıyor şu an araçlar, riske etmeye yemedi kredi ödemeleri vs derken patlarız diye düşündük

Yigit-Y
28-03-2019, 10:23
Biz de 3 adet aracı çektik Sabancı'ya çalışıyor şu an araçlar, riske etmeye yemedi kredi ödemeleri vs derken patlarız diye düşündük

en güzelini yapmışsın mayıs sonuna kadar film belli olur zaten.

tiMachine
28-03-2019, 10:28
en güzelini yapmışsın mayıs sonuna kadar film belli olur zaten.

İstanbula plaka tahdidi gelirse sektör kendi sınırlarını çizer. Taksiciye ötv indirimi plaka
Dolmuşçuya plaka
Minibüsee plaka
Otobüse plaka olması çok normal ama bak bakalım servis araçları kontak kapatsınlar İstanbul trafiği ne hale dönüyor. Bu fiyatlarla sektörün içinden ubere kayıyorlar, uberin de kazancını düşürüyorlar, servisçiler kan ağlıyor zaten... Plaka lazım plaka

Yigit-Y
28-03-2019, 10:39
İstanbula plaka tahdidi gelirse sektör kendi sınırlarını çizer. Taksiciye ötv indirimi plaka
Dolmuşçuya plaka
Minibüsee plaka
Otobüse plaka olması çok normal ama bak bakalım servis araçları kontak kapatsınlar İstanbul trafiği ne hale dönüyor. Bu fiyatlarla sektörün içinden ubere kayıyorlar, uberin de kazancını düşürüyorlar, servisçiler kan ağlıyor zaten... Plaka lazım plaka

UBER in amacı TÜM TAŞIMA İŞLERİNİ ALMAK :D

Altur da Albayraklarda hepsi işin içinde bence.

Taksiler New York modeli olacak işin sonunda

brs852
28-03-2019, 10:44
Evet

Tum arabalar e_fatura mükellefi

Tüm yolculuk sonunda sistem müşterinin mailine fatura atıyor.

Tum şoförler ya bagkurlu ya ssk li

Hepsinin src ve hem adli hemde trafik sicilleri var

Uberde de taksiden gelme şoförler var

Onlar sistem puanla eleniyor zamanla.

Halk bu yüzden seviyor da bu bağlanma işi kisa surede bitmez ise

Uber kalmayacak maalesef araç olarak

Damat hallediyoruz nisan mayıs gibi dedi ama bakacaz :)

Senin turizm işi yapıyor gibi gösterdiğin için şoförler bu şekilde normalde her işine fatura kestiğini sanmıyorum ki devletin sizlere verdiği belgeler transfer belgesi transfer yapabilirsin ama kalkıpta şehir içi taşımacılık yapamazsın diyor birde geçen bir abimiz tekstil atölyesini kapattı bütün makine vs herşeyini sattı 1.3xx milyona taksi plakası aldı sabahları kendi çıkıyor akşamları şoföre veriyor gayette düzgün bir abimiz şimdi bu adamın bu kadar parayı bağladığı yerde senin kalkıpta 150-200 bin liralık araba ile aynı işi yapman doğru değil burda sizlerinde suçları yok açığı veren devlet kapatamayan yine devlet sana bide şeyi soracaktım Damat bey nerede o iş bitti dedi ben mi kaçırdım ?

brs852
28-03-2019, 10:48
ekşide yeni görünce yeni haber sandıydım

haber eski ama ben oraya kolay kolay çakal olmayan taksici girmez. çünkü hırsızlar dolu iş alsan bırakmaz kendileri gitmez taksici buna önlem alamaz devletin kendi alması lazım hepsi sabıkalı pislik tipler bir gün yolcu bıraktım eds arabaları geldi beklemeyin falan adam arabanın anahtarını arabaya fırlattı hepsi arabaya toplandılar adam bastı gitti. Bide şehir içi ve şehirler arası gemiler yanaştığı için yolcu sirkülasyonu çok bir yer arabada yetmiyor oraya

brs852
28-03-2019, 10:50
UBER in amacı TÜM TAŞIMA İŞLERİNİ ALMAK :D

Altur da Albayraklarda hepsi işin içinde bence.

Taksiler New York modeli olacak işin sonunda

Bende çok şeyler istiyorum ama olmuyor çok uç örnek alabileceğini bütün hakları zannetmiyorum
Bak şimdi kapışmayalım :D :D

Yigit-Y
28-03-2019, 10:51
Senin turizm işi yapıyor gibi gösterdiğin için şoförler bu şekilde normalde her işine fatura kestiğini sanmıyorum ki devletin sizlere verdiği belgeler transfer belgesi transfer yapabilirsin ama kalkıpta şehir içi taşımacılık yapamazsın diyor birde geçen bir abimiz tekstil atölyesini kapattı bütün makine vs herşeyini sattı 1.3xx milyona taksi plakası aldı sabahları kendi çıkıyor akşamları şoföre veriyor gayette düzgün bir abimiz şimdi bu adamın bu kadar parayı bağladığı yerde senin kalkıpta 150-200 bin liralık araba ile aynı işi yapman doğru değil burda sizlerinde suçları yok açığı veren devlet kapatamayan yine devlet sana bide şeyi soracaktım Damat bey nerede o iş bitti dedi ben mi kaçırdım ?

beyoğlu kahvaltıda söyledi de.Nisan Mayıs gibi düzenleme getireceğiz. İBB özel bir belge verecekmiş.

Ben burada halk ne isterse o olur derim.

Taksiciler kendileri bu hale getirdi.

Uber uzaydan gelmedi.

Size kim söyledi bilmem ama ben özel işlerime bile fatura kesiyorum.

Şu bir gerçek biz taksilerden daha yararlıyız devlet için.

arabalar full ötv kdv . Tüm yolculuklar full kdv .

sizden getirisi yok devlete giden yakıt kdv si dışında basit usül vergi mal sahibi adamsa bir de ssk gideri var. :D

Bağcılardaki 5 aile dışında kimseye bir hayrı yok.

takside ama plaka rantına dönmüş.

şöför yövmiyeyi çıkarmak için uzun kovalar olmuş.

özeleştiri yapmaya yapmaya bu hale geldi taksiciler

Uber ihtiyaçdan doğdu.

Taksiciler yüzünden.

brs852
28-03-2019, 10:51
adam alacak 150-200 bine araba düzgün giyinecek turizm yetkileriyle şehir içi taşımacılık yapacak sonra plakaya 1.3 milyon vermiş adam şehir içi taşımacılık yapacak adaletsizlik hoş bu ülke adaletsizliğin başkenti her konuda :D

Yigit-Y
28-03-2019, 10:54
adam alacak 150-200 bine araba düzgün giyinecek turizm yetkileriyle şehir içi taşımacılık yapacak sonra plakaya 1.3 milyon vermiş adam şehir içi taşımacılık yapacak adaletsizlik hoş bu ülke adaletsizliğin başkenti her konuda :D

abd aynısı oldu 1,300.000 USD di UBER geldi 250.000 USD oldu.

onlardada aynı sorun vardı

yanlış yatırım yapmanın nedeli olur.

taksi plakasını alan 1.3 milyonum uber kapanırsa 2 milyon olur diye adam

hizmet verip para kazanmak için 1,3 milyon vermemiştir o

kandırmayalım bir birimizi :D

brs852
28-03-2019, 10:56
beyoğlu kahvaltıda söyledi de.Nisan Mayıs gibi düzenleme getireceğiz. İBB özel bir belge verecekmiş.

Ben burada halk ne isterse o olur derim.

Taksiciler kendileri bu hale getirdi.

Uber uzaydan gelmedi.

Size kim söyledi bilmem ama ben özel işlerime bile fatura kesiyorum.

Şu bir gerçek biz taksilerden daha yararlıyız devlet için.

arabalar full ötv kdv . Tüm yolculuklar full kdv .

sizden getirisi yok devlete giden yakıt kdv si dışında basit usül vergi mal sahibi adamsa bir de ssk gideri var. :D

Bağcılardaki 5 aile dışında kimseye bir hayrı yok.

takside ama plaka rantına dönmüş.

şöför yövmiyeyi çıkarmak için uzun kovalar olmuş.

özeleştiri yapmaya yapmaya bu hale geldi taksiciler

Uber ihtiyaçdan doğdu.

Taksiciler yüzünden.

Ben taksiciler iyi kötüyü konuşmuyorum ve uber olur olmaz kesinlikle bir denetleme mekanizması şart diyorum.
Bağcıları bitirmeden rantı bitiremez bunuda kabul ediyorum.
Ama bu zamana kadar ki aldığımız bütün arabalar full ötv kdv idi zaten 1 kere ötvsiz araba aldık o kadar devamlı böyle bir indirimimiz söz konusu değil millet bizi devamlı ucuz araba alıyoruz sanıyor öyle bir dünya yok :D
Sgk zorunlu bizdede araçlar bağlanıyor.
Basit usül olduğumuz içinde 4-5 bin civarı vergi çıkıyor.
23 bin ticari taksi kestiğimiz fişleri 5 liradan dernek satıyor taksimetre ayarını devlete bağlı yer yapıyor 250 TL bizde de rant büyük devlet için

brs852
28-03-2019, 10:58
abd aynısı oldu 1,300.000 USD di UBER geldi 250.000 USD oldu.

onlardada aynı sorun vardı

yanlış yatırım yapmanın nedeli olur.

taksi plakasını alan 1.3 milyonum uber kapanırsa 2 milyon olur diye adam

hizmet verip para kazanmak için 1,3 milyon vermemiştir o

kandırmayalım bir birimizi :D

Adamın tekstil işleri bozuldu o yüzden işim olsun yatırım olsun anlamında kendisi çalışmak için öle 3-5 milyon olsun gibi bir ümitle almadı.
Dediğin Amerikada olabilir evet değeri düşebilir ama bu ülkede öyle bir şey yapabileceklerini pek zannetmiyorum.

Yigit-Y
28-03-2019, 11:01
Ben taksiciler iyi kötüyü konuşmuyorum ve uber olur olmaz kesinlikle bir denetleme mekanizması şart diyorum.
Bağcıları bitirmeden rantı bitiremez bunuda kabul ediyorum.
Ama bu zamana kadar ki aldığımız bütün arabalar full ötv kdv idi zaten 1 kere ötvsiz araba aldık o kadar devamlı böyle bir indirimimiz söz konusu değil millet bizi devamlı ucuz araba alıyoruz sanıyor öyle bir dünya yok :D
Sgk zorunlu bizdede araçlar bağlanıyor.
Basit usül olduğumuz içinde 4-5 bin civarı vergi çıkıyor.
23 bin ticari taksi kestiğimiz fişleri 5 liradan dernek satıyor taksimetre ayarını devlete bağlı yer yapıyor 250 TL bizde de rant büyük devlet için

sizde rantı plaka sahipleri yiyor.plaka borsasından.

bakanlar kurulu kararında plaka kiraya verme yok . devlet göz yumuyor o işede senelerdir.

plaka satışlarında vergi yok.

Bizi neden kapatmıyor 10.000 araç var. Devlete giden para inanılmaz.Vazgeçemez bu havada.

birde rant olayı var plaka olmadan sisteme 100 lerce araba sokmuşlar.

bunlardan dolayı uberi bir şekilde sisteme enjekte edecekler.

Yeni Havalimanı yüzünden özellikle

Benim aylık devlete ödediğim rakam sadece 2900 TL ki sen hesapla yakıt bakım hariç

brs852
28-03-2019, 11:06
sizde rantı plaka sahipleri yiyor.plaka borsasından.

bakanlar kurulu kararında plaka kiraya verme yok . devlet göz yumuyor o işede senelerdir.

plaka satışlarında vergi yok.

Bizi neden kapatmıyor 10.000 araç var. Devlete giden para inanılmaz.Vazgeçemez bu havada.

birde rant olayı var plaka olmadan sisteme 100 lerce araba sokmuşlar.

bunlardan dolayı uberi bir şekilde sisteme enjekte edecekler.

Yeni Havalimanı yüzünden özellikle

Benim aylık devlete ödediğim rakam sadece 2900 TL ki sen hesapla yakıt bakım hariç

Ben plaka sahibiyim şoför yok sabah babam akşam 22:00'a kadarda ben çalışıyorum gece çalıştırmıyoruz arabayı.
Kiralamayı devletin yerinde olsam belediyeye yaptırırım yasal değil zaten noterdeki kıytırık sözleşme üzerinden yapılıyor kiralamalar.
23 bin arabanın yeterli olmadığını kabul edenlerdenim devletin plaka basması lazım çözüm uber olmamalı.
Birde plaka sahibine diyeceksin kardeşim bu plakayı kiraya veriyorsun eğer bir şikayet ve benzeri bir şeyle karşıma gelirse 1 yıl bağlarım bak bakalım o adam şoförü seçiyor mu seçmiyor mu ?