PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine, Yeniden...Volvo C70 2.0 T5 (Bay TARÇIN)

semavi
21-03-2016, 09:45
Hayatımda yer eden bir kaç arabadan birisiydi...

İlk çocuğum iki yaşına gelip, tek arabaya düşme durumu olunca satmıştım 2.3t5 olanını... Çok çok sevmiştim o arabamı...

Şimdi çocuğum 6 yaşını bitirdi, ikincisi 2 yaşına geldi ve dayanamadım, aldım... TEZAT! Üstelik yine ailenin tek arabası!

Bir daha bulamam diye korktum, arkadaşımdan yalvar yakar aldım... İmkanlar o kadar kısıtlı olmasına rağmen (kredi borcu!)

100binde... 2.0t5... buraya dikkat! "MANUEL" ve en full olanı. volvocular bilir bu kombinasyonu bulmanın zorluğunu... Tek eksiği 2.3 olmaması... Olsun dert değil! 15 hp 20nm tork eksik olsun ne yapalım! Sticker yapıştırırız!

Önceki ile yeterince hevesimizi almıştık performans yönünden... Bununla artık orta yaş coupesi sahibi çocuklu bir baba gibi gitmek gerekirdi... Tam bir haftasonu arabası derler ya... Öyle işte (hanım kullanıyor hafta içi :) )

Çok abartılacak bir araç değil, ama ben çok seviyorum... Benim için bir yakın dönem klasiği...

Halef selef... işte resimler... Mavi olan, ki bazılarına göre yeşil, ilk aldığım c70ti... Şimdiki TARÇIN... Polis abiler portakal yazmışlar, yetmemiş birde altın yazmışlar ruhsata :D

http://i.hizliresim.com/BPy1G9.jpg
http://i.hizliresim.com/rMJayM.jpg
http://i.hizliresim.com/GRygZ7.jpg
http://i.hizliresim.com/1vG37p.jpg
http://i.hizliresim.com/y5zvjy.jpg
http://i.hizliresim.com/GRyg46.jpg
http://i.hizliresim.com/WkGy82.jpg

eticet06
21-03-2016, 10:16
ooo hayırlı ugurlu olsun kardeşim bende s60 yarın satısını verıyorum c70 alıyorum bende bır bakam tadına :)

semavi
21-03-2016, 11:10
Teşekkür ederim...

s60 daha iyi bir araç... Daha modern, daha stabil vs vs

Ama c70 bir coupe ve farklı bir ruhu var aracın. Yoksa teknik anlamda yarışamaz s60 serileri ile... Sana da hayırlı olsun şimdiden. Umarım düzgün bir c70 bulmuşsundur...

Er34
21-03-2016, 12:17
Çok yakışıklı maşallah.

MatraX_07
21-03-2016, 12:32
maşallah çok fena bir araç

wolkanku
21-03-2016, 12:43
tarçın çok şıkmış.

önceki maviden daha güzel bence :)

yiGT
21-03-2016, 12:48
Maşallah insanın kendinde yer eden otomobili kullanması çok çok özel bir olay, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileklerimle...

BARR
21-03-2016, 12:54
Babamın S70 T5'ten sonra (Sıfırdan > 275.000km) almak istediğim bir arabaydı hep T5 ve manuel keyfi bambaşka. Hayırlı olsun.

Erdem K.
21-03-2016, 16:28
iyi günlerde güle güle kullanın, rengi dikkat çekici, insanın sevdiği bir aracı alabilmesi ne mutlu, hayırlısı olsun ...

Redfish16V
21-03-2016, 16:33
Maşallah kazasız belasız.. Kendine has ruhu olan araçlardan biri benim gözümde.Halen trafikte görsem alınır binilir derim..

streetracer_nos
21-03-2016, 16:47
Maşallah ateş ediyor.Kazasız belasız kullanın..

ahmet3425
21-03-2016, 16:51
Masallah kadir abi, allah kaza bela vermesin. bi ara gazlayalim sununla dicem ta beylikduzundesin :)

Network
21-03-2016, 17:34
hayırlı olsun, marka tutkunluğu bu olsa gerek...

rebeloghy
21-03-2016, 17:51
Abi tam size yakışacak araç. Kazasız belasız güzel günlerde doya doya binmeniz dileğiyle..

B.Koçer
21-03-2016, 18:13
Eski aracınızdan daha atik duruyor rengınden sanırım
kazasız belasız kullanın bir tek jantları biraz ufak gibi duruyor cüssesine göre umarım yakın zamanda yakışanı yaparsınız keyifli sürüşler :)

maceren
21-03-2016, 18:37
Maşallah boncuk gibi.. Hayırlı olsun kazasın belasız inş.. Yakıt durumu nasıl bunların?

onursumer
21-03-2016, 19:45
maşallah , c70 coupe bindiğim farklı karakterli ,keyifli araçlardan biriydi,model yılınagorede hiç eskimeyen bir yuzu var kısmet olurda musait garajım olursa almak istiyorum birtane

semavi
21-03-2016, 21:50
Mavinin yeri ayrıydı... Onu özel kılan şey motoruydu aslında. Geri kalan her şeyde bu daha üstün... donanım, temizlik vs vs... Ama genel kanı bunun daha güzel olduğu :)

semavi
21-03-2016, 21:52
Ben yıllardır aynı yerdeyim, sen uzaklaştın Ahmet :)

semavi
21-03-2016, 22:02
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... Topluca cevap vermem gerekirse...

Turuncu renk daha dikkat çekici duruyor... (ben mavi renk hastası olsamda, gerçek bu :) )

Jantlar orjinal ve 17"... 18 yapmayı düşünmüyorum. Maaelesf bu arabayı o ebat iyice döker, zaten torpidosu hassas sayılır...

Yakıt olarak LPG ile şehir içi kullanım ve trafiğe göre 25kr-32,5 kr arası yakıyorum. Araçta prins LPG takılı

Fotoğrafta görünen uyduruk spoileri söktüm. İlk olarak spoiler ve panjur uygulaması yapacağım. Şuan için daha çok içi ile uğraşıyorum. USB&AUX bağlantısı yaptım. Bir kaç aksesuar sipariş ettim ebayden. Çakmaklığı iptal edip usb aux girişi yapacağım. Tuşlardan birinide iptal edip yerine tuş şeklinde usb şarz çıkışı koyacağım...

Belimi doğrultursam sadece yazılım downpipe ve son susturucu düşünüyorum. Eski aracımda vardı egzoz... İnanılmaz karakterli bir sesi vardı 5 silindirin etkisi ile...

Aslında mecekli farlar ve sinyallerde çok yeni gösteriyor arabayı...

Arkadan ve yandan görünüşü bana göre çok iddialı ve hala dikkat çekici... Ama ön görünüş biraz sönük kalıyor günümüze göre. Oda panjur far ve stop gurubu ile bir nebze makyajlanıyor...

tlgylmz106
21-03-2016, 22:23
Rengi çok güzel abi hayırlı olsun maşallah kazasız belasız kullan ailenle.

semavi
22-03-2016, 08:23
Çok teşekkür ederim...

ckrc
22-03-2016, 22:03
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... Topluca cevap vermem gerekirse...

Turuncu renk daha dikkat çekici duruyor... (ben mavi renk hastası olsamda, gerçek bu :) )

Jantlar orjinal ve 17"... 18 yapmayı düşünmüyorum. Maaelesf bu arabayı o ebat iyice döker, zaten torpidosu hassas sayılır...

Yakıt olarak LPG ile şehir içi kullanım ve trafiğe göre 25kr-32,5 kr arası yakıyorum. Araçta prins LPG takılı

Fotoğrafta görünen uyduruk spoileri söktüm. İlk olarak spoiler ve panjur uygulaması yapacağım. Şuan için daha çok içi ile uğraşıyorum. USB&AUX bağlantısı yaptım. Bir kaç aksesuar sipariş ettim ebayden. Çakmaklığı iptal edip usb aux girişi yapacağım. Tuşlardan birinide iptal edip yerine tuş şeklinde usb şarz çıkışı koyacağım...

Belimi doğrultursam sadece yazılım downpipe ve son susturucu düşünüyorum. Eski aracımda vardı egzoz... İnanılmaz karakterli bir sesi vardı 5 silindirin etkisi ile...

Aslında mecekli farlar ve sinyallerde çok yeni gösteriyor arabayı...

Arkadan ve yandan görünüşü bana göre çok iddialı ve hala dikkat çekici... Ama ön görünüş biraz sönük kalıyor günümüze göre. Oda panjur far ve stop gurubu ile bir nebze makyajlanıyor...

Ağabey,

Çakmaklıktan USB-AUX Girişini nasıl alacaksın, yol gösterebilmesi açısından yardımcı olabilirmisin?

Teşekkürler.

DoctoR
22-03-2016, 22:58
- MaşaAllah günümüz araçlarının yanında efsane araçlar gerçekten. Kondisyonları ilgili ve bilgili kullanıcıların ellerinde korunarak kullanıldığı sürece evladiyelik araçlar olduğunu düşünüyorum.

- Ailece kullanım durumunuz coupe araç sahipleri için bence çok güzel bir referans niteliği oluşturmuş. Honda Prelude kullanıcısı olarak arka koltuk konforunuzu da imrenmedim desem yalan olur.

- Aracın rengi de Altın Portakal Film festivali kıvamında özel ve güzel olmuş :icon_tup:

- Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Kazasız belasız inşaAllah...

semavi
23-03-2016, 07:54
Ağabey,

Çakmaklıktan USB-AUX Girişini nasıl alacaksın, yol gösterebilmesi açısından yardımcı olabilirmisin?

Teşekkürler.

Bu tarz bir ürün ile. Bu ürünün ses ve data olarak değilde direk elektrik hattına bağlanarak şarj olarak kullanılanlarıda var. Hatta bazı araçlara özel üretilmiş ve boş tuş yerlerine direk olanlarıda var toyota mazda bmw vs için...

http://deluxe-item.com/usb-aux_01.jpg

semavi
23-03-2016, 08:08
- MaşaAllah günümüz araçlarının yanında efsane araçlar gerçekten. Kondisyonları ilgili ve bilgili kullanıcıların ellerinde korunarak kullanıldığı sürece evladiyelik araçlar olduğunu düşünüyorum.

- Ailece kullanım durumunuz coupe araç sahipleri için bence çok güzel bir referans niteliği oluşturmuş. Honda Prelude kullanıcısı olarak arka koltuk konforunuzu da imrenmedim desem yalan olur.

- Aracın rengi de Altın Portakal Film festivali kıvamında özel ve güzel olmuş :icon_tup:

- Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Kazasız belasız inşaAllah...

Evladiyelik olsun diye uğraşıyorum açıkçası...

Aile olarak kullanım olayına gelince... Aslında iki çocuğumda 5 yaş ve üzeri olsa hiç sorun çekmem. Çünkü kendi biner kendi iner. Zaten büyük olan o şekilde. Şuan tek sorunum 2 yaşında ki zıpır ile. Onda da asıl sorun indirip bindirmekten ziyade arkaya geçip çocuk koltuğuna oturmak istememesi. Öncekide bir süre koltuğa tepki koymuş, sonra sahiplenmişti iyice... Kısacası eşer çocuklarınız 5 yaş ve üzeri ise tek kapı arabalardan korkmayın bagaj sorunu yaşamıyorsanız. Çocuklar büyüsün diye bekleyip amerikalı yaşlı emekli çifler gibi 60tan sonra cabrio alırım derseniz siz bilirsiniz tabiki :D

C70 4.80 cm civarında bir araba. Arka koltuklar 2 kişi için tasarlanmış ve bir çok C segmenti araçtan daha büyük ve konforlu... Ama arkaya geçişler çok çok rahat olmuyor bunun iki nedeni var. Arka taraf geniş olduğu için içeride adım atmak lazım girerken (şekilli anlatamadım :) ) birde arada bir güvenlik barı var kapı içinde alt kısımda. O biraz çıkıntılı durduğu için zorlayabiliyor...

Arka bagajın kumanda ile açılıp kapanması ciddi bir avantaj bu tarz arabalarda. Zira poşet çanta vs arka bagaja koymayı öğreniyorsunuz. Arka koltuğua koymak çok zor...

Benim bir diğer acaba dediğim olay ise şu... Volvo bu modellerde b.kunu çıkarmış donanımın o senelerde... Sağ koltuk bile elektrikli ve 3 hafızalı... Maaledsef mandalı kaldırıp koltuğun kaymasını beklemek zorunda kalıyorsunuz... En azından sağdaki normal manuel olabilirdi diyorum bazen. Eski c70te manueldi. Donanım her zaman iyi olmuyor. Normalde sorun yok ama yağmur yağıyor ve siz çocuk bindirecekseniz bekliyorsunuz :D Ha bunun çözümünü bulmadım değil. koltuğun öne en ço yapıştığı konumu ve sırt açısını hafızaya aldım. Akşam inerken o konumda bırakıyorum sabah binerken sorun ortadan kalkıyor... Arada in bin yaparsanız yapacak bir şey yok tabi :D

Ama benim gördüğüm 1.80e kadar olup, zayıf olanlar zorlanmıyor inip binerken... Kayınvalide için zor ama :D

Uzun uzun yazdım, coupe almayı düşünenler için açıklayıcı olsun istedim... Aslında yoksa bir konu açmak lazım bununla alakalı....

turkerrr
23-03-2016, 09:13
çok temiz görünüyor maşallah bu kondisyonda fazla kalmamıştır.

spoiler ı söyleyecektim çoktan icabına bakılmış :)

Mertalimli
23-03-2016, 18:44
Araç harika, o 5 silindirin sesi, o konsoldaki hoparlör, o duruş...Volvo hastalığımı fakir almanı Opel ile bastırdığım güne lanet okuyorum :) Bilecik'te vardı birebir aynısı, sanki plakası da 16 mıydı neydi ya, yoksa onu mu aldınız?

semavi
23-03-2016, 21:27
Evet o bilecikte ki arabaydı :D Ama artık o araba değil :) Arkadaşım 39binde satın aldı... ben ondan 105binde aldım...

Maalesef Bilecikte bu arabaya agız tadı ile binemedi... Bana nasip oldu diyelim...

Bu km bu kombinasyonda başka var mıdır bilemiyorum...

Tek sorun, gereksiz yere km yapıyorum araçla... Binmek için bahane üretiyorum kendime :)

Mertalimli
23-03-2016, 22:13
Evet o bilecikte ki arabaydı :D Ama artık o araba değil :) Arkadaşım 39binde satın aldı... ben ondan 105binde aldım...

Maalesef Bilecikte bu arabaya agız tadı ile binemedi... Bana nasip oldu diyelim...

Bu km bu kombinasyonda başka var mıdır bilemiyorum...

Tek sorun, gereksiz yere km yapıyorum araçla... Binmek için bahane üretiyorum kendime :)

İzin gününü ayarlayıp gidemedim, ben alacaktım onu :) Ayarladığımda çoktaaan almışsınız bile :( Olsun abi en azından kıymet bilecek bir elde olması teselli armağanı olmuş, LPG power corsa da yeterli şimdilik :)

fussy
23-03-2016, 22:18
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

emrullahkrtpe
24-03-2016, 00:35
Maşallah aracınıza. Allah kaza bela vermesin

semavi
24-03-2016, 10:34
İzin gününü ayarlayıp gidemedim, ben alacaktım onu :) Ayarladığımda çoktaaan almışsınız bile :( Olsun abi en azından kıymet bilecek bir elde olması teselli armağanı olmuş, LPG power corsa da yeterli şimdilik :)

Teşekkürler arkadaşlar...

Gitsen alır mıydın bilemem...

Sahibi çok düzgün bir arkadaşım. Çok üzdüler adamı oralarda. O arabanın İstanbul'a gelmesi gerekiyordu.

En basitinden, gaz kelebeği değişecek diyordu arkadaş. Onun fiyatını düşüp veriyordu. Alıp değiştirmiş olsan 2bin tl gidecekti çöpe :) Ben daha önce 1 tane c70, 1 tane s70 ve iki tane xc70 sahibi oldum... Hatta s70i iki kere aldım (arkadaş arasında)...

Şanzıman motor ön takım vs derken baya bir tecrübe sahibi oldum. Artık ustam ile kafa kafaya verip tamir edebilecek kıvama geldim :)

Şuan maşallahı var arabamın. Bana iyi terapi oluyor 2-3 haftada bir bir şeyler yapmak arabaya. Çok yoğun çalışıyorum çünkü...

Şua yaz bir gelsinde eksik kalanlarını yapayım kozmetik olarak...

ckrc
24-03-2016, 10:53
Bu tarz bir ürün ile. Bu ürünün ses ve data olarak değilde direk elektrik hattına bağlanarak şarj olarak kullanılanlarıda var. Hatta bazı araçlara özel üretilmiş ve boş tuş yerlerine direk olanlarıda var toyota mazda bmw vs için...

http://deluxe-item.com/usb-aux_01.jpg

Ağabey, bulursan ürününün linkini atabilirmisin bana acaba?

semavi
24-03-2016, 14:03
Yolladım özelden...

ahmetbaha-drs
24-03-2016, 14:30
Maşallah Kadir hocam güle güle kullanın :) Yıkama partisi yapalım bir ara gene Nail'le konuşup :D

semavi
24-03-2016, 14:33
Maşallah Kadir hocam güle güle kullanın :) Yıkama partisi yapalım bir ara gene Nail'le konuşup :D

Olur Ahmet

O günden sonra full detaylı iç ve dış yaptık. Araba kendine geldi :) Ama sendeki o cila çok güzel parlatıyor. Benzinlikte çektiğim resimler o gece buluşmadan sonra olanlar...

ahmetbaha-drs
24-03-2016, 14:38
Aynen iyi olmuştur zaten kendini belli edecek kombinasyonda.. Cila bagajda gene yaparız :)

sinanbaysal
27-03-2016, 11:37
guzel duruyor masallah kazasız belasız

semavi
29-03-2016, 08:46
Teşekkür ederim...

Araçta bir iki değişiklik düşünüyorum yaz aylarına doğru... Öncelikle panjur ve Far grubunda bir oynama olacak, alttaki resim gibi... Sonrasında Spoileri yine alttaki resimdeki gibi yapmayı düşünüyorum... Sizce nasıllar?

http://www.swededemon.com/images/ext/royc2.jpg

http://i151.photobucket.com/albums/s148/deden22/pic0016asu9.jpg