Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev almak için Ferrari mi satıyorum .
alpbodrum
22-03-2016, 11:16
Şu başlıktaki ilanlara hak-ketten hayranlık vede üzüntü duyuyorum ya , gerçekten ev almak için insan canı gibi sevdiği arabasından vazgeçiyor , peki ne uğruna : 4 Duvar . Ne oldu ev aldım . Yargılamıyorum tabi hayat şartları , toplum baskısı , evlilik , eş dırdırı, babalık içgüdüsü. İyide o ev yine senin değil ki , ölene kadar kiralamış olmuyor musun ?
Bende çok çabaladım böyle olmaya ama olmuyor işte , tam ev alıcam ve ilanları açıyorum ; Bir Gülme Geliyor Tövbestt !! Ev ilanlarına bakıyorum ruhum sıkılıyor, için kararıyor. Araba ilanlarına bakıyorum içim ferahlıyor , gönlüm şenleniyor arkadaş :) Zaten ev fiyatları : Ahırın bir tık üstü 250 Bin lira : Lan Yuhhhh ! diyorum ömür mü yeter bunu tamamlamaya . Geçen yıl yine öyle oldu , yıllarca birikimi koyduk, binek arabayı sattık, motoru sattık, biraz kredi çektim derken .. dediler ev al , ev al Baktım yine S2000 almışım :) Ne yapayım ? bir s2000 ilanlarını açtım. birde ev ilanlarını , lan en kötü bu arabanın içinde uyuruz dedim , eşimde kabul etti sağ olsun :) Gittik S2 aldık. Gerçi onun sonu hüsranla sonuçlandı, yanlış arkadaş seçimleri yüzünden. Ama içimde kalmadı, sağlık olsun.
Yani diyeceğim o ki herhalde bende ev olsa ben onuda satar araba alırdım. Benden bir ... olmaz !
lnd_samet
22-03-2016, 11:18
bodruma yerleşicem hammınaahh
Ev almak gerçekten maaşlı sabit bi geliri olanlar için çok zor Allah kolaylık versin, Araba fiyatlarıda uçmuş biriktir biriktir nereye kadar. Sen biriktirdikçe makas kapanmıyorki sen 3 koyuyon kenara alacağın 5 artıyor.
onursumer
22-03-2016, 11:49
bodrumda kirada otursakmi mantikli olur :D
96 yilinda babamin arkadasi sifir kilometre grand cherokke aldi evi satip , suan cherokee 20 30 milyar sattigi ev 350 milyar adam 60 yasinda zar zor emekli oldu hala kirada oturuyor.araba her zaman zarardir , keyiftir (bizim ulkede) , ev ise her zamam heryerde onemlidir ay başi cabuk gelir ev sahibi kapiya dayanir.
LnchCntrl
22-03-2016, 11:51
Benim için ev almak sadece ilerde çocuğum benim çektiğim sıkıntıyı çekmemesi için. 50 sene sonra ev yine en azından yıkılıyor ev verirler yavruma..
LnchCntrl
22-03-2016, 11:52
kendi attığım postu okuyup duygulandım mk..
Şu başlıktaki ilanlara hak-ketten hayranlık vede üzüntü duyuyorum ya , gerçekten ev almak için insan canı gibi sevdiği arabasından vazgeçiyor , peki ne uğruna : 4 Duvar . Ne oldu ev aldım . Yargılamıyorum tabi hayat şartları , toplum baskısı , evlilik , eş dırdırı, babalık içgüdüsü. İyide o ev yine senin değil ki , ölene kadar kiralamış olmuyor musun ?
Bende çok çabaladım böyle olmaya ama olmuyor işte , tam ev alıcam ve ilanları açıyorum ; Bir Gülme Geliyor Tövbestt !! Ev ilanlarına bakıyorum ruhum sıkılıyor, için kararıyor. Araba ilanlarına bakıyorum içim ferahlıyor , gönlüm şenleniyor arkadaş :) Zaten ev fiyatları : Ahırın bir tık üstü 250 Bin lira : Lan Yuhhhh ! diyorum ömür mü yeter bunu tamamlamaya . Geçen yıl yine öyle oldu , yıllarca birikimi koyduk, binek arabayı sattık, motoru sattık, biraz kredi çektim derken .. dediler ev al , ev al Baktım yine S2000 almışım :) Ne yapayım ? bir s2000 ilanlarını açtım. birde ev ilanlarını , lan en kötü bu arabanın içinde uyuruz dedim , eşimde kabul etti sağ olsun :) Gittik S2 aldık. Gerçi onun sonu hüsranla sonuçlandı, yanlış arkadaş seçimleri yüzünden. Ama içimde kalmadı, sağlık olsun.
Yani diyeceğim o ki herhalde bende ev olsa ben onuda satar araba alırdım. Benden bir ... olmaz !
Hayallerin peşinden gitmek güzel ama bir de gerçekler var. Ben de çok isterdim şuan aldığım evi almayıp s2k ya binmek ama açık söyliyim öyle bir yürek yok :)
Koyu yazdığın kısma yorum yapayım naçizane. Dünyanın binbir türlü hali var. İnsan kendini biraz da olsun güvende hissetmek istiyor.
Hevesler uğruna belirsiz olan geleceği daha da belirsiz hale getirmek bana göre doğru değil. Örnek olsun rakamlar 8 ay önce 140 a aldığım ev bu gün 170 ediyor satıyorum desem. 8 Ay da 30 K tl. 8 Ay kirada otursam en az 8 K da kira verecektim. Etti mi sana 38 K TL. Maaşlı insanız o parayı 8 ayda kazanmıyor.
Büyüklerin bir lafı var akarken doldur diye işte ona sonuna kadar katılıyorum. Ama senin s2k tercihini yapabilmeyi isterdim açıkçası :)
Bu konuda cok aykiri fikirlerim var ama ayni sekilde dusunen hayat arkadasi lazim. :)
Ozellikle bazi yeni evli ciftlerde sanki ertesi gun dunya yikilcakmiscasina ev kurma isini anlamiyorum. "Hayatta bir kez evleniyoruz" diye borc harc kredi herseyin en pahalisi aliyorlar, 6 ay sonra borc odemekten hic bir sosyal aktivite yapamaz duruma geldiklerinde, kavgalar basliyor ve cogu bosanma ile bitiyor.
Zaten bir cok kizimiz halihazirda, kafalarinda dugunu, evi, esyayi kurmus oluyor ve sadece bunu finanse edecek damat arayisinda. Halbuki evlilik, birlikte mutlu olmak icin var. Ama toplumumuzda evlilik bir statu, gosteris haline gelmis durumda.
Bir diger durum, para harcamayi bilmememiz. Krediler co buyuk etken bu konuda, kazanmadigimiz, ileri de kazanmayi umit ettigimiz parayi cok kolay harcayabiliyoruz. Ha kredi ile yatirim yapana saygi duyarim bir tanidigim duses bir satilik ev bulup, kredi cekerek aldi ve su an onun cebinden 5 kurus cikmadan, evin kirasi halihazirda kendisini oduyor durumda. Ama kredi cekip tatile gidene kimse saygi duymami beklemesin.
Durumu olmamasina ragmen, sirf millet gorsun diye daha 1 yasindaki cocuga milyarlik dogum gununu duzenleyip, borc icinde yuzen cok tanidigim var. Bunun sebebi tamamen facebook'ta "kizimiz toprak su'nun 1. Dogum gunu" iletisini paylasma arzusu. Ya Allah askina 1 yasinda cocuk ne anlasin dogum gununden. :) bunun yerine her maasinla bir ceyrek veya yarim alip cocugun ileride ki egitim masraflarini simdiden biriktirsene.
Konuyu dagittim, neyse gelelim ev mevzusuna. Ya elin japonu 10 m2 yerde yasarken, bizim millet 2 kisi 120 m2 3+1 ev tutuyor. Neden? Ya iste misafirler gelirse, surayi cocuk odasi yapariz vs. Kardesim cocuk olunca daha buyuk bir eve cikarsin, bu kadar basit. Buyuk bir ev ile kucuk bir evin isitmasi, faturasi, kira bedeli, aidati arasinda daglar kadar fark var. Misafirin de durumunu bilerek gelsin artik ne diyim.
Diger bir durum kaziklanmayi cok sevmemiz. Milletce bayiliyoruz, buyuk firmalardan ev almaya. Nef yeni proje yapmis kos, aman agaoglundan alalim, avrupa konutlari vs vs. Sonra "agaoglundan aldigim evde yukaridan su akiyor" diye sikayet sitelerine yazi dosuyosun. Ee 3+1 eve 600.000 tl verip, oturup lan bu adamlar bunu kaca cikariyor, m2si kaca geliyor diye hesaplamazsan mustehak sana.
Birey olarak ben minimalist bir yasam anlayisina sahibim. Ileride de yapabilirsem, o paralari o evlere gommek yerine, kendim asma katli bir dukkan alip icini su sekilde dizayn etmek. :) hem daha ucuz, hem daha sehirici hem de benim istedigim sekilde dizayn edilmis olan bir yerde oturmayi, ne idugu belirsiz, istanbul denilip ta edirne de olan projelere (!) tercih ederim.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3c/0b/4d/3c0b4dbb1c6677deb9c0f0882a994491.jpg
huseyinturk
22-03-2016, 12:11
Arabayıda kiralayabilirsiniz, aslında almıyorsun zaten ölene kadar kiralıyorsun
Ev arayan varsa verelim, bu aralar kimse almıyor zaten açmayın böyle konular :)
alpbodrum
22-03-2016, 12:17
Arabayıda kiralayabilirsiniz, aslında almıyorsun zaten ölene kadar kiralıyorsun
Ev arayan varsa verelim, bu aralar kimse almıyor zaten açmayın böyle konular :)
Benim alacağım arabayı kim kiralar :)) Zaten Türkiyede 3-5 tane var diye sorarım size :)
//////////////////////////////////////
Bu arada düğün konusunda acayip şanslıyım ya Milyonda bir türk erkeğinin başına gelir , eşimin ailesi gelip bana ne dedi biliyor musunuz . Yavrum düğünü öyle büyük bir yerde yapıp boşuna milleti eğlendirmeyin !! 30 - 40 Bin lira paraya gidip salona vermek yerine araba alıp gezin doya doya dedi...
Biz düğünü bir arkadaşımızın restaurantında yaptık. Yalnızca çok sevdiklerimizi çağırdık ve Süpermarketten alabildiğimizce alkol aldık. Müziği yakın bir Dj arkadaşımız yaptı. Halen eşimin Üniden arkadaşları ya ne olur tekrar düğün yapın hiç bu kadar eğlenmemiştik derler. Allah herkese böyle Kayınbaba ve Kayınvalide nasip etsin.
Düğün için kredi çekip evliliğinin ilk 3 senesine hüsranla başlayanları biliyoruz. Bu tür arkadaşlara tavsiyem , aileyi değiştirin olacaktır :D Tabi kızda değişmek zorunda oluyor bu durumda.
Valla biz de isterdik ev almayalım R35'e binelim ama o işler öyle olmuyor.
Her ay 2000-2500 lira kiraya, havaya vermek koyar insana istanbulda.
Muharrem C.80
22-03-2016, 13:02
Sene 2001 Opel vectra 2.5cdx vardı acemiliğimi attığım araç. Babam arabayı sattı, arabanın parasıyla 20milyara bir emlak konut sitesinden şehrin dışında insan olmayan biryerdi bir ev aldı. Bir adette corsa aldık çok bozulmuştum.. Annemde çok laf etmişti :) Bir kaç sene oldu evi satalı tam 400.000tl ye.
optimus_prime
22-03-2016, 13:14
ne güzel konu olmuş la hakketen. şu an aday yok ama bu kafada olan bir kız bulursam basacam nihakı
insanın 1 tane evi olmalı. Çünkü aylık havaya giden sabit bir gider var. Bende bu düşünceye çok kapıldım. Yarın bir gün ölmeyeceğimiz ne *****. Ne bu dünya hırsı diye ama diğer türlü de olmuyor. İnsanlarda sürekli daha çok birikim daha çok mal hırsı oluyor o yanlış. 1 evden sonra kendine harcayabilirsiniz ama bu sefer de ben çektim çoluğum çocugum rahat etsin diyorsun yine hayaller bulut olarak kalıyor.
Doğrusu nedir bilmiyorum inancımız gereği bir çok hevesi öbür dünyaya saklıyoruz. eğer hakeder de cennete gidersek orada yaşarız.
Ama şu hayalimdir. Cennette tüm isteklerin kabul olduğu söyleniyor. Cennete gidersem hafızamın silinerek dünyayı yaşamak isticem. Cennette olduğumu bilmeden oldukça rahat bir şekilde 3-5 sene mevcut dünya hayatı yaşamak isterim :D
Emekli amca modunda bu konuya çok yakıştrıdığım bir şiiri paylaşayım, okumaya üşenen olursa son 10 satırı okusun kafi ;)
Farkında Olmalı İnsan…
Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını
Fark Etmeli.
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını
Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını
Fark Etmeli.
Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu
Fark Etmeli.
Henüz Bebekken ‘Dünya Benim!’ Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı
Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların ‘Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum
İşte!’ Dercesine Apaçık Kaldığını
Fark Etmeli.
Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli.
Baskın Yeteneğini
Fark Etmeli Sonra.
Azraillin Her An Sürpriz Yapabileceğini,
Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini
Fark Etmeli İnsan
Ve Ölmeden E vvel Ölebilmeli.
Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte
Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini
Fark Etmeli.
Eşref-İ Mahlukat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu
Fark Etmeli.
Ve Ona Göre Yaşamalı.
Gülün Hemen Dibindeki Dikeni, Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü
Fark Etmeli.
Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde
Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını
Fark Etmeli.
Eşine ‘Seni Çok Seviyorum!’ Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü
Fark Etmeli.
Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini, Ama Arka
Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu
Fark Etmeli.
Zenginliğin Ve Bereketin, Sofradayken Önünde Biriken Ekmek
Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini
Fark Etmeli.
FARK ETMELİ.
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.
Can Yücel
huseyinturk
22-03-2016, 13:34
İyi güzel hoş söylüyorsunda arabadan gezmekten önce karnını doyurmak istiyor insanlar, kafası rahat barınacağı bir yer istiyor. Ülkenin geneli sabit maaşlı insanlar değil, yada maaşı garantide olan insanlar değil, kirayı 1 yıl sonra ödeyebilirmi ödemezmi, 15-20 yıl sonra başına bir iş gelse geride kalanlar nerde yaşar eder bunları düşünüyor insanlar. Alınan evinde yaptığı pirim ortada. Maaşı garanti olan, ödediği kira canını yakmayan yada kendi evi olan için 10 yıl borcamı girilir yav demek çok kolay, yarınını bilemeyen insan bari bir evim olsun diyor işte
İzzet Göçmen
22-03-2016, 13:38
Herkezin bütcesi dahilinde yaptıgı hayaller ve planlar malesef iki elin ikiside bir olmuyor Suanda ben bile su yasımda askere gitmeden evimi alma düsüncesindeyim cünkü kira bi yere kadar siz isterseiniz S2K hızlı donanımsal arabalar ben isterim az yaksın sürekli ailemle üstünden inmiyim.Ama sonc olarak sizde mutlusunuz bizde mutluyuz gibi bisey oluyor.. Malesef bana göre EV İHTİYAC,ARABA LÜKS,ev oturdugu yerde hiçbir zararı olmaz sürekli getirisi olur kendini öder peki araba ? Binmeden 100 lira yedigi oluyor..
Geçim kaygısı yoksa güzel hayaller. Aksi takdirde komik.
Maslow bu konuda insanın ihtiyaçlarını piramit yapmıştı. Genel mantık o şekilde ilerliyor.
http://enotlari.weebly.com/uploads/5/7/2/5/5725792/3012571.jpg?377
Draniela
22-03-2016, 13:45
Bu aralar kafam dumanlı bu konuda.
Bizim burada eli yüzü düzgün ufak evler 200 den başlıyor. tabi 1+1 2+1 evlerden bahsediyorum 3+1 ve büyük olanlar daha da artıyor semtine göre de farklı tabi.
Bazen diyorum acaba gidip ev parasına tarla mı alsam. 2+1 ev parasına alsam zamanla istediğim gibi adam etsem çok mu saçma olur? Garajın olacak müstakil evin olacak koyacaksın mangalı oh :D böyle düşününce de çok mantıklı geliyor. Gerçi maaşla öde öde bitmez o da neyse her türlü fakiriz yani :D
PiscocuK
22-03-2016, 13:52
s.kmişim evini.en iyi ihtimal 10 sene kredi çekip ev sahibi olmayımı beklicem.10 dk sonramın garantisi olmayan bi ülkede
bende eskiden çok kurardım şimdi anı yaşıyorum kenarda beş kuruş birikmişim yok çükümde de değil açıkcası
bu aracın kredisi bitsin ya RX9 çıkarsa.. yada çıkmazsa direk GTR
aslanneron
22-03-2016, 13:55
Bu aralar kafam dumanlı bu konuda.
Bizim burada eli yüzü düzgün ufak evler 200 den başlıyor. tabi 1+1 2+1 evlerden bahsediyorum 3+1 ve büyük olanlar daha da artıyor semtine göre de farklı tabi.
Bazen diyorum acaba gidip ev parasına tarla mı alsam. 2+1 ev parasına alsam zamanla istediğim gibi adam etsem çok mu saçma olur? Garajın olacak müstakil evin olacak koyacaksın mangalı oh :D böyle düşününce de çok mantıklı geliyor. Gerçi maaşla öde öde bitmez o da neyse her türlü fakiriz yani :D
direk bu mantıkdayım bursadan ev almak yerine 2-3 dönüm arsa tirilye taraflarından zaten şehrin her yerinde trafik var bide inşaatla ugraşıyoruz yavaş yavaş yapılır modundayım :D hatunda olur dedigi hiç sıkıntı yok. bursada daire almakdan daha iyi bunu yapmak
türk insanı parayı buldu mu önce arabayı değiştirir sonra karıyı boşar. Ne gerek var eve arsaya , değirmenin suyu hep aynı akar nede olsa. O yüzden 30 yıldan fazla ayakta kalan firma yok bu ülkede. Avrupada en kötü firma 90-100 yıllık oysaki...
alpbodrum
22-03-2016, 14:05
Hepimizin eline birer suluboya fırçası verip hayatı anlat deseler , milyonlarca farklı resim olur. Aynı resmi çizmek için hepimizin aynı ana babadan doğup , aynı yollarda yürüyüp , aynı taşlara takılmamız gerekirdi.
http://s16.postimg.org/7fiwip5oh/IMG_2861.jpg (http://postimg.org/image/7fiwip5oh/)
Şu yukarıdaki fotoğrafa bakınca belki bu ne dersiniz , bu benim rahmetli kardeşimin arabaları , bir zamanlar bu fotoğraflar onun dükkanında asılı dururdu ve Baba burada bile oluşuna kızardı belki ! Şimdi evin duvarında Televizyonun hemen yanında duruyor bizzat kendisi astı. Herkes Fıratın birgün araba sevdasının başına dert açacağını düşünürdü ancak çok alakasız bir şekilde onu kaybettik malesef.
Cebindeki cüzdanını , cüzdanının içindeki 20 lirasını bile götüremedi ! Onun kalbini benden iyi kimse bilemez şimdi kaldırıp sorsam mezardan pişman olduğun birşey varmı diye "8.50 alamadım o çok koydu" diyeceğinden adım gibi eminim.
Allah mekanını cennet eylesin (Fırat UYGUN) Rahmet içinde yat melek yüzlü kardeşim.
Hayallerinizi ertelemeyin.
hayallerinin peşinden gitmek güzeldir ama hayatın gerçekleriylede yüzleşmek lazım. araba bazı kişiler için hobidir en büyük zevkidir ama bu zevki almak için gidip ev alacağın 150 200 bin parayı arabaya gömmenin hatalı ve bencilce bir hareket olduğunu düşünüyorum. ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya lafı bu durumu çok güzel özetliyor. para yoksa bütçeye göre keyif alınabilecrk araç mutlaka bulunur. mesela benim bütçe sıkıntım olsa yapacağım şey uygun fiyata nispeten düzgün bir e30 325 alıp elimden geldiğince kendi çabamla adam ederim yavaş yavaş. arabayı tamir etmek uğraşmakta güzel bir hobidir illa s2000 e 150 bin para gömmeye gerek yok.
PiscocuK
22-03-2016, 14:06
bu arada kaç model GTR almak gerekir acaba
bütçeme uygun bir iki araba buldum ama kararsızım yhaa :D
Draniela
22-03-2016, 14:06
direk bu mantıkdayım bursadan ev almak yerine 2-3 dönüm arsa tirilye taraflarından zaten şehrin her yerinde trafik var bide inşaatla ugraşıyoruz yavaş yavaş yapılır modundayım :D hatunda olur dedigi hiç sıkıntı yok. bursada daire almakdan daha iyi bunu yapmak
El kol uzanıyorsa bir yerlere villalık imara açık arazi alınır :D
PiscocuK
22-03-2016, 14:10
mk2 ile mk3 arasında ne fark var acaba çok kararsızım bi yardım edin :D
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-ygtmotors-2012-skyline-gt-r-35-hatasiz-boyasiz-mk2-282611416/detay)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-yenikoy-motors-izmir-2012-nissan-skyline-gt-r35-mk3-273910004/detay)
birde insanlarımızdaki kredi sevgisi yüzünden trafikte her 10 arabadan 5 tanesi f30 kasa kalan 5 taneside cla ve c kasa oldu.
Yıllarca kira da oturmuş ve yeni ev sahibi olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim:
Aldığım evin parasıyla çok rahat bir şekilde ferrari alabilirdim ama onu muhafaza etmesi yakıtı vergisi başına bişey geliri bilmem nesi çok kafa ütülerdi. Şimdi evim var hamdolsun, bi karnımı doyurması bide 2-3 fatura ödemesi var. Okadar rahatladımki ferrari alsam bu kadar huzurum olmazdı. Her ay 900 lira kira vermek bir çok şeye mecbur bırakıyordu. Şimdi gerçek mana da kendimi özgür hissediyorum. 1 adet kangoo 1 adet de eski corollam var ve çok mutluyum.
1 ay çabuk geçiyor malesef. Ve o ev sahibi ile uğraşmak bezdiriyor adamı. O yüzden insanlari yargilamamak gerek. Her ay 600 700 kira verince insana koyuyor..
huseyinturk
22-03-2016, 14:32
Hayalleri yaşamak güzel tabi ama sorumluluk arttıkça hayaller o kadar önemli olmuyor,
Burda hayallerini yaşamalı diyen insanların babaları zamanında hayallerini yaşasalardı, dibine kadar kurutsalardı aynı rahatlıkta olurlarmıydı? Yaşım çok değil ama evlendikten sonra insan o kadar rahat kalamıyor, daha doğmayan yavrusu için planlamaya başlıyor hayatı ortada fol yokken yumurta yokken, birde o yavru nasip olduktan sonra ondan öte köy olmaz heralde insan için.
2008de babam üniversiteye göndermedi 2004 model vtec2 diye geçen civic vardı sattık babam evini alalım dedi aldık.
Açıköğretimden iktisat okudum. Sermaye şirketinde maliyet muhasebesi yapıyorum. Evet o zamanlar araba satıldığında ve arkadaşlarım üniversiteye gittiğinde çok üzülmüştüm.
Şuan iyi ki babamı dinlemişim diye seviniyorum. Araba herzaman alınır. Hayatınızdaki öncelikleri zaruri ihtiyaçlarınızı iyi belirleyin.
Oğlumuzun neyi var . Çapraz varex v3 jant coil dip basık s2000i var diyip kimse kızını vermez malesef :D:D
Bu arada teşekkürler babiş :D:D:D
ilker_yusuf
22-03-2016, 14:44
Evlendim. 3 Ay sonra İstanbul Şerifali'de gayet mütevazi bir binada ev aldım. 35.000 TL param vardı o zaman. Sene 2010. 105.000 TL de kredi çektim. 165000 tl falan geri ödemesi vardı.
Son 60.000 TL borcum kaldı. Evin şuan ki değerii 300.000 TL finans projelerinin bitmesiyle de değeri artacak.
Belki s2000 binmiyorum ama bana yeten bir Opel Corsa aracım var. 1,5 sene sonraki hedevim F20 bmw 1.
Burada asıl nokta hayat arkadaşınız sizinle beraber bu zorluklara göğüs gerecek olması. Sıkıntı elbette yaşıyorsun hayat güllük gülistanlık değil. Zorluklar yaşadık dışarı çıkamadık bazı şeyleri erteledik ama sonrasında rahat rahat yapmaya başladık. EE şimdi ödediğim kredi kira bedeline düştü. Ama maaşlı çalışan bir insan olarak 5 yılda 30.000 TL mi getirebileceğim en iyi seviyeye getirdim. Ev almak her zaman araba almaktan iyidir. Herkesin hayat görüşüne saygı duyarım. öNEMLİ Oolan borçlanmayı doğru sınırlar içerisinde yapmaktır.
PiscocuK
22-03-2016, 14:50
ev alana kadar tükkan alın tükkan :) getirisi daha çok kira mira
ev alana kadar tükkan alın tükkan :) getirisi daha çok kira mira
mc donalds olsun o dukkan banka olsun mıgros olsun sonra arabacıklar gelir :D
s.kmişim evini.en iyi ihtimal 10 sene kredi çekip ev sahibi olmayımı beklicem.10 dk sonramın garantisi olmayan bi ülkede
bende eskiden çok kurardım şimdi anı yaşıyorum kenarda beş kuruş birikmişim yok çükümde de değil açıkcası
bu aracın kredisi bitsin ya RX9 çıkarsa.. yada çıkmazsa direk GTR
Ahaha abi senle aynı kafadayım, 20 yaşındayım 150"ye ev alsam onu ancak 15 senede öderim eşşek gibi çalışarak.
O zaman 35 yaşında olurum. Arabayıda 5 senede alsam etti 40.
40 yaşında ne yapayım evi arabayı :D
Bari en azından gençliğimi yaşayayım, elime biraz para geçse hiç durmadan Evo almaya koşarım :)
Evo başka abi ya :)
PiscocuK
22-03-2016, 14:57
mc donalds olsun o dukkan banka olsun mıgros olsun sonra arabacıklar gelir :D
kiranı alabildikten sonra isterse çiğköfteci olsun :) var aklımda öyle şeylerde kuzen 2-3 sene önce topraktan girdi esenyurt tarafda biyere sonra binalar kuzene girdi hala uğraşıyor adam işi çözmek için..ortada olmayan şeyin kredisini de paşa paşa ödüyor
Ben her zamanki gibi araba diyorum, gerisi hikaye :)
Geçen yıl aynısı başımıza geldi, krediyle bir ev alalım dedik şu anda ortalama 10-11 yıl ödemesi kaldı.
10-11 yıllık sürede zaten ev borcundan para biriktirmek imkansıza yakın, hatta bazen paraya bile sıkışıyoruz.
Hayatımın ortalama 5"te birini ev borcu ödemekle harcayacağıma alırım arabamı en azından geçim derdim olmaz :D
Evin borcu bitsin direk satıp Evo alalım diyorum babama, adam 2. ev derdinde hala :)
SinanAdalı
22-03-2016, 15:01
Böyle insanlara hep imrenerek baktım hatta bunun hayallerini ben bile kuruyorum zaman zaman yalan yok. Gerçi ülkede yaşamak sıkıntı ama gel gelelimki istanbul'da yaşamak, yaşamaya çalışmak gerçekten farklı bir durum. Geçen arkadaşımda ev bakmaya gidelim dedik en hırt 3-4 bloklu siteden 1 daire 320bin TL'den kapı açıyorlar ve bunun 100bin TL'si peşin tabi aydatı vs falan saymıyorum bile, birde ödeme planları varmış hazırda 48 aylık ayda 7.xxxBin TL küsür ödüyosun.. Oh ne güzel ya az bu ben 10bin öderim dedim çıktım. Tam olarak türkiye'yi gezmesemde istanbul dışında herhangi bir şehirde yaşamak daha kolay diye düşünüyorum gittiğim bazı şehirleri baz alarak en azından ev fiyatları konusunda. Evet forum geneli olarak araba hastalığımız mevcut ama iş ev almaya gelince bende arabadan vazgeçebiliyorum. Keşke kimse vazgeçmek zorunda olmasa. Kira havaya atılan paradır benim için asla geri dönüşü olmayacak, ben 3 arabamıda kredi çekerek aldım bitirdim yeni çektim öyle aldım. Şu anda evde öyle benim için çekicez ödicez biticek inşallah bide üstüne değer kazanıcak, bu gidişle istanbul'un en ücra köşesi bile değerli olucak. Araba el altında her zaman gelir bulunur keseye göre yavaş yavaşta yapılır. Tabi herkesin kararına saygım sonsuz... En önemliside birlikte gerçekten kafanın uyuştuğu insan, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin böyle bi ülkede :)
halilcakir
22-03-2016, 15:22
kendi attığım postu okuyup duygulandım mk..
:D:D:D:D:D:D
süperdi bu
LnchCntrl
22-03-2016, 15:22
:D:D:D:D:D:D
süperdi bu
iyice baba tribine girdim abi bunun bi tık üstü evdeki bayat ekmekleri yemek... :(
valla benim 6 yıl once iyi kotu biraz birikmiş param vardı, üstüne arabamı sattım, babam biraz ekledi, biraz da kredi cektik zar zor bir ev aldık bana. Şimdi o evden 2000tl kira geliyor, üstüne biraz para koyup guzel bir evde kirada oturuyorum. Ciddi bir kira derdim olmadıgından istedigim gibi arabamı da aldım. Ev alırken arabamı sattıgımdan 6 ay arabasız gezmiştim, çok özlemiştim ama kira derdi olmadan yaşamak gibi bir lüks yok bence.
halilcakir
22-03-2016, 15:52
iyice baba tribine girdim abi bunun bi tık üstü evdeki bayat ekmekleri yemek... :(
Allah yedirmesin Allah korusun
Neredeyse 2 sene önce tüm imkanları seferber edip ev aldım ben de. Evi almak için benim için çok ama çok önemli olan, alırken heyecandan kaç gece uyuyamadığım, plakası için çabaladığım, gözümün içi gibi baktığım kırmızı İbiza cupramı satmak zorunda kaldım. Satarken o kadar üzüldüm ki yeni sahibine teslim etmeye bile gidemedim babamdan teslim etmesini istedim. Ama 1.5 sene sonra durumlar düzeldi, birde denk geldi tanıdıktan benim sattığım araba ile aynı temizlikte bir kırmızı İbiza Cupra buldum ve aldım. Aynı model, kullansaydım km aynı olacaktı, renk aynı, donanım aynı. Hemde benim sattığından daha uyguna aldım. Şimdi 2 sene önce girdiğim işe girişsem beceremezdim çünkü ev fiyatı arttı araba fiyatı düştü. Ev için geç kalınan hergün zarardır. Araba her zaman alınır.
benım evım yok mesela alıcam ama en köyu 250 bin nasıl alıcam şimdi ben ömur boyu ev parasımı ödeyecem
kimbubye
22-03-2016, 16:04
Ev olayları iyi güzel tabikide lakin;
- İstanbulda bir evin kirasının, o evin satış fiyatının 200-250'de birine denk geldiğini varsayarsak, 2.000TL getiri için evin tahmini fiyatı 400-500bin aralığında olmalı.
- Diyelimki ara değer olan 450bin olsun ev fiyatı. Banka kredisini göze aldın, ama elinde evin %25'lik peşinatını oluşturan 112.500 liran olmalı.
- Hadi diyelim geçmişten gelen birikimle onu da hallettin. Peşinatın var. 337.500TL yide 10 yıl vadeli krediyle hallettin. Toplam ödenecek fiyatın oldu sana 2 katı, yani yaklaşık 675.000 TL.
- E bu 675bin TL'nin de aylık ödemen gereken miktarı yaklaşık 5.700 TL
- Abicim sen bu 5.700'ü ödemeyi göze aldın. Üzerine yaşamak için gerekli olan yemek ve ihtiyaç masraflarını ekledin. Elektriği suyu doğalgazı aidatı ekledin. Sallıyorum, hadi 6.500 giderin var aylık.
- Sen ve eşin kaç para kazanıyosun ki aylık 6.500'ün altına girebileceksin. Hangi yürek yer.
Toplu bir birikim olmadan imkansız. (En azından benim için)
İstanbul'da eli yüzü düzgün, oturulabilecek evler 200bin'den başlar. O da Beylikdüzü :D
İstanbul'da biyere yemeğe, eğlenmeye hadi diyelim dertsiz gittin. Dönüş işkence.
O yüzden tercihim hep, 10 yıl dert çekmek yerine kirada oturup sosyal yaşam kaliteme yatırım yapmaktan yana.
Varsa çözümünüz tavsiyelerinizi beklerim :)
bizim buralarda bir laf var ay 1 güne gelmez.
ev alırken sıfırdan hepsi krediyle ev almak, fiili değil ama ruhen beni banka çüksün demekten başka bir şey değil.
en azından ev parasının alacağın miktara göre %25-%50'si peşin verme taraftarıyım.
ebimde ki paraya göre ev bakmaktan başladım, 90 bin liram vardı en max. 180 bin civarı ev alacaktım öyle şart koymuştum kendime.
2 yıl 2 ay oldu evi alalım.
peşin verdiğim kısma iyi bir arabaya binebilirdim, kısa bir mantıkla yola çıktım ; oturabilecek semtte ev kirası 1100-1200 TL civarı, kendi evimi ödüyorum 1560 TL.
5 yıl içinde mal benim olacak, ödediğim para çöpe gitmemiş olacak.
160K aldığım ev şuanda 190K civarı ediyor.
Faizi cebime girdi, üstüne kar etmiş oldum 5-10 kuruş bitene kadar ne olur Allah bilir.
Kendimde güç görsem iyi bir semtte oturmak için 10 senede kredi çekerdim 100-200 fazla ödeyip daha iyi bir semtte oturayım diyebilirdim ama iyi ki dememişim evlenince 100-200 lira ciddi paralar oluyor bazı dönemlerde :)
bu evin kredisi biter, ödeyebilecek gücüm olduğu kadar yine 5 yıl kredi çekerim maksadıyla aldım ama şuan tek gayem bu evin kredisinin bitmesi hiç ikinci bir taksiti kaldıracak bünyem kalmadı :)
ev biter 50-60 K bir araç alır ödemeyi kapatırım :)
işin aslı tam tarifine uygun olursa girmek lazım - kira öder gibi ev sahibi olmak -
genelde bu tarz söylemler yalan geçen sene corsamı satarken bi çocuk geldi abi ilk arabam öğrenciyim şu kadar param var ilk arabası olmadığı o kadar belliydiki notere gittiğimizde yaşı benden büyük çıktı :)
Canselmo
22-03-2016, 17:14
Kesinlikle ev alinmali bastan
, 9 yil once arabayi 13.500e almistik ,
yatirimlik ev bulduk onuda 22.000 tl ye almistik evet tam bu fiyata
Su an arabanin fiyati 16 -17 bin tl oldu
Ev ise 140 -150 bin tl
Alanya'dan daha yeni ev aldik 200.000 kusure
Aldiktan 1 hafta sonra 230 bine alici cikti
TolgaEsentepe
22-03-2016, 17:39
valla şöyle 130 a falan cillop cabrio bmw bakıyordum, tapu da buldum kendimi evlenicez diye rafa kaldırdım araba işini. pişman değilim bin şükür kendine ait bir ev olması güzel bir duygu güvende hissettiriyor
huseyinturk
22-03-2016, 17:46
Banka kredisiyle ev almak her türlü mantıklıdır, mesela şöyle düşün 350ye ev aldım 100 peşin 250 kredi ayda 3500 ödemen var 120 ay. Ev geldi 520ye. 10 yıl ortalama 2000 kiran olur en az, 240bin ödeyeceğin kirayı düş ev geldi 280e.
Şimdi evi alma nakit için birikim yaptığını düşün, bir yandanda kira ödiyeceksin sokakta yaşamayı düşünmüyosan, ayda 3500 kenara koy, ödiyeceğin kirayı hesaba katmıyorum bile, 10 yıl sonra kenara koyduğun para, şimdi elinde olan peşinat toplam 520 binin var,o evi nah verirler o paraya. On yıl ödediğin kirada işin tüyü olur.
2012de k.çekmecede 200-250 bine satılan daireler şuan 450-500den alıcı buluyor.
26 yaşıma giriyorum yarın. Tr ortalamasına göre güzel denecek rakamda aylık gelirim var. Yarısını peşin sıfır i10 aldım 1.5 ay önce, kredi vs. çekmeden kalanını aileme borçlandım. Ev almayı şuan düşünmüyorum, çünkü ailemin evinde kalıyorum, fakat evli vs olsam da yine düşünmezdim sanırım. Ama memleketten(bolu) bir ev almak istiyordum, oranın da ev bedelleri uçmuş gitmiş, şimdilik ileride ev yapabileceğim bir arazi bakıyorum, merkeze uzak yerlerden...
200bine ev bul(şuan istanbulda çok çok zor)
50bin peşin ver diyelim, kalan 150bini ödemek için 2.200 tl taksitle 10 sene boyunca öde ve 275bin tl + peşinat 325bine gelsin.
Vakit satın alamadığımız tek şey, güzel gelir varken olabildiğince zamanı en iyi şekilde geçirmek lazım bence. 2.200 tl aylık ödeme ve 10 seneye ipoteklemektense 1-1.3k arası kira ile çok rahat güzel bir evde kalıp, hayatımıza devam edebiliriz. AYrıca yarın ne olacağımız belli değil 10 sene de az zaman değil.
Şuan çok mantıklı fiyatlarda denk gelmedikçe ev almak büyük risk bence. Ha naktin olur gömersin, zerre de düşünmezsin ama 10 sene 15 sene vade büyük risk.
165 bine aldığım ev şuan 260 bin civarında isteniyor binanın dönüşüme gitmesi söz konusu ve dönüşüm gerçekleştiği an 350 bin lira değer biçiyorlar
hahaaaha. cok guldum
cunku kendımı gordum tamamiyle
bende ev ve S2000 tercihleri arasında gittim gittim geldim cunku :)
huseyinturk
22-03-2016, 19:37
165 bine aldığım ev şuan 260 bin civarında isteniyor binanın dönüşüme gitmesi söz konusu ve dönüşüm gerçekleştiği an 350 bin lira değer biçiyorlar
Nerde gidiyor dönüşüme? Verin biz dönüştürelim
Emrecan-R
22-03-2016, 19:59
kız arkadaşımın babası m3 satıp ev almış muhtemelen bunu okuyup duygulanır ;)
Thracian
22-03-2016, 20:01
6 yaşımda başladım market kepenki kaldırmaya, esnaflar arasında geçti zamanım. Ticaretin her türlüsünü gördüm. Ama şuan bu ülkede ticaret yapılamaz halde. Piyasa değer artışı yapan işlemlere kaydı. 150.000 TL altı parası olan 2. el araba alıyor. biraz bakımla %5-10 fazlasına 1-2 ay içinde satmaya çalışıyor. 150.000 üstü parası olanda temelden daireye giriyor 6-8 ay içinde %30 alıyor. Ama bu böyle gitmez. bi noktada amerkada yaşanan mortgage kriz benzeri yaşanacak diye düşünüyorum.
Bu gün en ucuz ev kirası 500TL, bu evinde fiyatı yaklaşık 100.000TL, Eğer 100.000 TL yi faize yatırsan 1.000 TL faiz alıyorsun. 500 kira verip 500 tl ana hesaba yatırsan karlı bir yatırım oluyor. Fakat pratikte öyle olmuyor. O faizdeki para dürtüyor insanı.
haa gelelim benim durumuma. Peder bey sağolsun. zamanında dere akarken istemeden bi sürahi doldurdu. Bi dairesi var, tuğlalı halde. 25.000 e sıva, elektrik su, doğalgaz, kapı, pencere, fayans, tezgah işleri yaptırıp yerleşecegim. Mobilya ve beyaz eşyayı da kız tarafı halledecek. Altta 2 katlı bi depo-dükkan karışımı bi yer var. Mahalle arasında olduğu için kiraya verme şansım yok. 15metre uzunluk, 5 metre genişlik, 2,95 yükseklik var. Üst katı MAN CAVE yapıp alt katıda GARAJ yapacagım. Projesi hazır. Dairenin işleri yapılırken buraların inşaat işlerini de katacagm fiyata.
Thracian
22-03-2016, 20:02
Konu sahibi evli mi bilmiyorum ama bence bodrumda ona en iyi karavanda yaşamak iyi bi alternatif olabilir.
Ben de kendimi 10 sene banka kredisine adayıp hayatı ıskalamak istemeyenlerdenim.. İleride birikimlerle almaya çalışırız nasip olursa.. Şimdilik eşimle genelde yurtdışı, kalan zamanlarda Tr'yi geziyoruz..
Ancak benim merak ettiğim bir husus; tamam herkes iyi söylüyor evden kazandık aldığımda şu kadardı şimdi iki katı vb..
Peki ileride bu nasıl olacak?
daha nereye kadar artacak?
daha da arttıkça şuan alamayan onca insan o zaman nasıl alacak?
Bu bir balon mu bi yerlerde fiyatlar patlamaz mı?
politik anlamda ülke nereye gider ve bu durumu nasıl etkiler bilmem ama istanbul icin konusursak butun dunya metropolleri gibi olacaktır. londra, new york gibi sehirlerde insanlar ev kiralamak yerine oda kiralamak zorunda kalıyorlar. burda da benzer bir durum olabilir belki?
Draniela
22-03-2016, 21:22
araba için bir miktar kredi çekmiştim hemen bitireyim diye yüksek ödeme çıkardım. Çoğu zaman elimi ayağımı kilitledi ki 1 yıla böldürmüştüm. Yorumları okuduktan sonra 200 250 binlik krediyi 10 sene falan ödediğimi hayal ettim bir an eyvah aq dedim içimden.
Arkadaşın dediği gibi kelepir denk gelecek ki o zahmeti göz ardı edebileceksin.
Ben kesinlikle bu fikre katilmiyorum. Istanbulda ortalama bir yer aylik 2000 lira kiradan basliyor ve her gecen gun artiyor. Belli bir bakit varsa ev isine girismekte fayda var. ilerde ekonomik kaygin olursa araba olmadan yasayabilirsin ama ev olmadan cok zor.
Thracian
22-03-2016, 21:28
ev almayıp kira ödeyecek olan 10 yıl 2 kat ödeyip sonra ödememek. yada kira rakamı kadar taksit ödeyip ufak eve geçecek.
önce ev, sonra araba. sonra bir araba daha. sonra bir araba daha. sonra yine araba. 1 eksik 1 fazla farketmez, akabinde bir araba daha :)
kendimden örnek vermek gerekirse şuan oturduğumuz evin dışında 1 dairemiz daha vardı. o evide babam zamanında elindeki belli bir miktar parası var idi sıfır mercedes almak için bayiye gidiyor konuşuyor anlaşıyor ki babamda inanılmaz araba tutkunudur,fakat annem yapma etme gel bir daire alalım falan diyip babamın kanına giriyor ve diğer daireye yazılıyorlar. daire yaklaşık 20 senelik oldu ve içinin 20-25 bin tl masrafı vardı içinde kiracısıda vardı 120bin tl ye kiracıya evi sattık. 120bin tl ile 2 daireye girdim toprakdan biri 140bin tl diğeri 160bin tl totalde mütahite 180bintl borcum oldu. 140 a aldım daireyi mütaite olan borcumdan dolayı 220 bin tl ye sattım borcumu kapattım üstünede 40tl param kaldı ki dairenin bitimini bekleseydim rahat 230a satardım. diğer daire de bana şuan 140bin tl ye gelmiş oldu ve site bittimi 280bin tl değerinde ki 4 ay sonrada düğünüm var allah nasip ederse de orada oturacam.durumum müsait olursada yeni kasa typer alacam. zamanında babam o mersoyu alaydı bende şuanda arabanın içinde yaşıcak olacaktım :)
LnchCntrl
22-03-2016, 22:42
kendimden örnek vermek gerekirse şuan oturduğumuz evin dışında 1 dairemiz daha vardı. o evide babam zamanında elindeki belli bir miktar parası var idi sıfır mercedes almak için bayiye gidiyor konuşuyor anlaşıyor ki babamda inanılmaz araba tutkunudur,fakat annem yapma etme gel bir daire alalım falan diyip babamın kanına giriyor ve diğer daireye yazılıyorlar. daire yaklaşık 20 senelik oldu ve içinin 20-25 bin tl masrafı vardı içinde kiracısıda vardı 120bin tl ye kiracıya evi sattık. 120bin tl ile 2 daireye girdim toprakdan biri 140bin tl diğeri 160bin tl totalde mütahite 180bintl borcum oldu. 140 a aldım daireyi mütaite olan borcumdan dolayı 220 bin tl ye sattım borcumu kapattım üstünede 40tl param kaldı ki dairenin bitimini bekleseydim rahat 230a satardım. diğer daire de bana şuan 140bin tl ye gelmiş oldu ve site bittimi 280bin tl değerinde ki 4 ay sonrada düğünüm var allah nasip ederse de orada oturacam.durumum müsait olursada yeni kasa typer alacam. zamanında babam o mersoyu alaydı bende şuanda arabanın içinde yaşıcak olacaktım :)
babanın telefonunu versene dostum
babanın telefonunu versene dostum
Valla kardeşim kulağında işitme cihazı var telefon kullanamıyor kullansa verirdim :):):)
arabasızadam
22-03-2016, 22:45
Bodrumda siyah S2000 le gazlayan sizmiydiniz yoksa? :)
LnchCntrl
22-03-2016, 22:46
Valla kardeşim kulağında işitme cihazı var telefon kullanamıyor kullansa verirdim :):):)
Saygılar olsun. :)
Saygılar olsun. :)
eyvallah kardeşim :)
Tayfun-E30
22-03-2016, 22:52
valla bende bodrumdayım şu an burda ev almak çok saçma bu ilk teselli,
28 yaşındayım araba, motorsiklet, tekne önceliklerim bunlar oldu hep.. babamın bir nasihatı vardır kaybettiklerine yorucağın akılı daha çok kazanmaya yor.
valla bende bodrumdayım şu an burda ev almak çok saçma bu ilk teselli,
28 yaşındayım araba, motorsiklet, tekne önceliklerim bunlar oldu hep.. babamın bir nasihatı vardır kaybettiklerine yorucağın akılı daha çok kazanmaya yor.
Güzel lafmış yazalım bunu bir yere
Benim yazacak çok şeyim varda kafa ütülemeyeyim. :) Sadece kimsenin görmediği bir detayı gösterip kaçayım. 10 yıl kredi ödeyip hayatımı mı bağlıycam yeeaa demeyin. Bugünün parası ile 2 bin - 3 bin neyse girdiğiniz kredi 10 yıl sonrada aynı taksitte olacak. O zaman sakız parası olucak. İlk 3-4 sene zorlanırsınız sonra ağırlığı azalır. Sosyal yaşam yada otomobil için ikindi kredi çekmek bile kolay olabilir. Bunu düşünün. Ama kira her sene zam gelen birşey. Bu sene 1000 tl olan ev kiranız 10 sene sonra 5500 tl olabilir.
tamam kredi ile ev almak hammallık ama kirada oturmakta bana ters yada benim ev sahiplerimi cins anlamadım
kötü komşu insanı ev sahibi yapar hesabı :D
işler kotu gitti evi sattım kiraya cıktım ev sahibi olmanın değerini benim gibi olanlar anlar :)
araba filan gelip geçici şeyler
tamam kredi ile ev almak hammallık ama kirada oturmakta bana ters yada benim ev sahiplerimi cins anlamadım
kötü komşu insanı ev sahibi yapar hesabı :D
işler kotu gitti evi sattım kiraya cıktım ev sahibi olmanın değerini benim gibi olanlar anlar :)
araba filan gelip geçici şeyler
Ev sahibinin cins olması berbat bişey abi.
Evin sahibi biraz çılgın bi adam olunca ortaya çok komik şeyler çıkıyor.
Bazen öyle çılgın ev sahipleri oluyorki, evi kiraya verdiğini unutup ev sahibiyim diye resmen sizle yaşıyor :D
Adam utanmasa ev sahibiyim diye kiracıyla yaşayacak :D
önce ev, sonra araba. sonra bir araba daha. sonra bir araba daha. sonra yine araba. 1 eksik 1 fazla farketmez, akabinde bir araba daha :)
Araya yazlık sıkıştırmak yerine o parayı ilerdeki eşimle tatil yerlerinde yemeyi tercih edebilirim ek olarak abi :D
bu konuda atraksiyon yaşadıgım bugünde, bu kadar ev muhabbetine denk gelmek tesadüf oldu sanırım :)
Satanael
23-03-2016, 02:25
Bu konu aslında cok göreceli kavramlar..
Bi cok arkadasım var yüksek meblalarda kiralar ödeyip evlendikten sonra elde avucta ne varsa verdiler üstüne kredi vs sıfır km arac aldılar bindiler.Kirada otururum ama sıfır km araca binerim dediler... Ben bu durumda olsam hani 100 mt. dairem olsun derim ama benim olsun derdim iyi kötü gider kendi evimi alırım. 10 sene kira ödeyip gene acıkta kalmaktansa 10 sene kredimi öderim en azından sonunda kendime ait olur...
5 sene civarı olacak evleneli.sabit gelirli insanlarız sonucta ama sükür olsun düğünümü kendim yaptım ailemde ufakta olsa bi ev verdi sağolsun bende ne yaptım tadilat lazımdı eve. düğünümden kıstım evime harcadım saraydada yapsan aynı kümestede yapsan aynı benim gözümde.Ben yiyemedim siz yiyin mantığı.tadilata basladım yaklasık 20 bin civarı bi mebla gitti,hic acımadım evime gitti sonucta..
Evlendik vs ilk yıl gezdik falan sonraki yıllar borcumuz vardı sosyal hayat hoop sıfıra cektik eşimle didindik borcları bitirdik arabamızı aldık..
Balayımızdan sonra öyle cok harika tatiller yapamadık belki yada öyle her gece gezelim tozalım olmadı ama 5 senede genede desteksiz cok güzel seyler yaptık..
Benle aynı durumda olan cogu arkadasım oraya gezelim onu yapalım aa yeni cep telefonu cıktı alalım aaa gidelim sıfır arac alalım diye diye patlak halde geziyorlar suan. işte buda tamamen hayata bakış acısı ile... birde en önemlisi insanın hayat arkadası ile... sağolsun eşim birgün olsun hic öff bile demedi bu durumumuza ki hatta bana bile tutumlu olmayı o ögretti diyebilirim. Valla herşeyden önce mevla hayırlı eş versin sonra gönül ne isterse o olur zaten...
Zevkler renkler sonucta yıllarca baskasını zengin etmektense 10 sene sıkıntı cekerim belki 100-200 daha fazla öderim ama kendi malım derim sonunda.
Onuda gectim aracımı satıp ev alabilecek gibi bi durumum olsa zaten hani hic düşünmem direk satar gider gene ev alırım.. :D
Ev için peşinat biriktirdiğim an tuzla aydınlı taraflarında bir sitede kredi çekip bir ev alıp o evi de kiraya verip kendi kendini ödemesi vasıtasıyla ev sahibi olmayı düşünüyorum. Kredisi bitince muhtemelen iki katı değer kazanacak, bende satıp bu sefer gebze taraflarında 2 tane daire alıp ikisini de kiraya verip ölümsüz olmayı planlıyorum.
Ah toki ahh çıksanda bizde ev alsak :D
açık söyliyim bende 200-250 verip ev alcak g.t yok. 50 verip 200k borcun altına girmeye de göz yok. Napıcaz bilmiyorum.
valla lüks arabaya binip kira ödemektense orta sınıf arabaya binip kira vermemek çok daha mantıklı geliyor bana.
kendi oturduğum daireyi kiraya verip kendim farklı bir semtte kiraya çıkacağım 300-500 ek yapmam gerekecek diye o kadar çok düşünüyorum ki ay sonu hemen geliyor birde ev sahibinin tripleri falan.
Konuyu tam olarak okumadım. Ama şöyle söyliyeyim. Evlendikten sonra ev almak için 2 tane arabamı sattım. Biri 2007 3.35i biri 2010 3.20d idi. Ev aldım mı? Hayır. Daha iyi bir arabamı aldım? Hayır. Tam ev alacakken bir işletme denk geldi bende devraldım. Eve çekeceğim krediyi buraya çektim. Diğer iş yerimizde tat kaçmaya başlayınca devrettik. Şimdi geçimimi buradan sağlıyorum. Oturduğum evin kirasını buradan ödüyorum. Sıfır aldığım aracın kredisini buradan ödüyorum. Nasip olursa işyerim için çektiğim krediyi bitirir bitirmez ilk hedefim bir ev almak olacak. İş evde aldırır arabada aldırır.
14 yıllık evli ve kiracıyım.13 yıldır aynı evdeyiz. 1.200 liraya kötü olmayan,ferah bir dairede oturuyorum. 10 ve 5 yaşlarında iki tane kızım var. Büyük kızım iyi bir devlet okulunda okuyor,küçük kızım da yine iyi bir devlet anaokuluna gidiyor ama ucuz bir okul sayılmaz ( tam gün )
Herhangi bir birikimimiz yok. 40 bin liralık bir araba ( halen 25 bin lira kredi borcu var ) bir de 15 bin kadar edecek bir Kadett GSI var. Babadan kalan pek para etmeyen Tuzla'da ki evi satıp,bölüşüp borçları kapatalı 10 yıldan fazla oldu. Çocuklarım en azından orta öğretimlerini devlet okullarında tamamlayacaklar.Lise günlerini görebilirsem yapabildiğimizin en iyisi yapmaya çalışırız. Demem o ki; Bu şartlarda 200-300 bin lira borçlara girip ev almamız mümkün değil.Ev zaten benim için hiçbir zaman amaç ve zorunluluk olmadı.Allaha çok şükür ki insan gibi insan bir ev sahibimiz var.Geleceklerini düşünmem gereken 2 tane evladımız var ama şöyle de bir şansımız var onlar için ( ev anlamında ) kayındederin şimdilik 3 dairesi,3 tane de torunu var. Onun için bana göre büyük sayılabilecek bir kaç yüz bin lira borcun stresine girmeye gerek duymuyorum.
Dikkat: Ev almak alışkanlık yapıyor. 2-3-4 derken bir de bakmışsınız hayat kaçıvermiş...
Almamış olanlara duyurulur. Bu işe girişmeden önce kendinize limit koyun. Tek evim olacak veya çocuğa bırakacağım ekstra bir ev vb. şeklinde...
ilker_yusuf
23-03-2016, 10:33
Benim yazacak çok şeyim varda kafa ütülemeyeyim. :) Sadece kimsenin görmediği bir detayı gösterip kaçayım. 10 yıl kredi ödeyip hayatımı mı bağlıycam yeeaa demeyin. Bugünün parası ile 2 bin - 3 bin neyse girdiğiniz kredi 10 yıl sonrada aynı taksitte olacak. O zaman sakız parası olucak. İlk 3-4 sene zorlanırsınız sonra ağırlığı azalır. Sosyal yaşam yada otomobil için ikindi kredi çekmek bile kolay olabilir. Bunu düşünün. Ama kira her sene zam gelen birşey. Bu sene 1000 tl olan ev kiranız 10 sene sonra 5500 tl olabilir.
Tamamen katılıyorum 5 sene önce girdiğim kredi yılın 8 ayı 1250 4 ayda 1750 ödüyordum. Yoruyordu. Şuan gerçekten çerez parası gibi kaldı. Yormadan devam.
5 sene önce oturduğum eve 800 kira veriyordum aynı evde oturmaya devam etsem her yıl zam gelseydi şuan ödediği krediyle aynı olacaktı. O zaman eşime kızıyordum ne evi 10 yıl borca mı giriliyor araba istiyorum diye. 2 yıl sabrettim arabayıda 0 aldım. Şimdi daha üst modeline bakıyoruz. Araba her zaman alınıyor gerçekten.
anıl turan
23-03-2016, 10:36
bana ev fiyatlari ozellikle istanbulda balonmuş gibi geliyor... bircogumuz gibi icime sinen bir evde oturmak icin 5-10sene kredi cekmeyi gozum yemedi...
bir ferrari degildi ama bende cocukluktan beri hayalini kurdugum estoril bmw mi arsa almak icin yani yatirim amaciyla sattim, arsam hedefledigim degerini bulunca yeni kasasina kismet bakalim :)
HONDAHAN
23-03-2016, 10:49
Konuyla ilgili iki şey de ben paylaşacağım. İnşallah kısa kesebilirim ! :)
Babam; 1999 'da ilk sıfır arabasını aldıktan 2 ay sonra, Kurtköy 'de bir arsa karşılığı satmış. Akşam eve geldiğinde annem de, ablam da ağladı. Ben de 20 yaşındayım, bozulmadım değil ama babama güvenim tamdı. Sadece bu yaşta binmeyeceğim de ne zaman bineceğim dedim, o da sıfır olmayacak ama arabamız olacak deyip beni kafaya aldı. Ama annem ve ablama dayanamayıp, tanıdığa verdiği ve satış işlemleri daha tamamlanmamış olan arabayı geri aldı.
Şimdi o araba hala duruyor 12-13 bin TL , o arsa... Üstüne uçaklar iniyor.! Sabiha Gökçen :( :(
Bazı arkadaşlar; çalışıyorum, yıpranıyorum, bu yaşta gezip tozmayacağım da ne zaman yapacağım diyor, 10 yıl krediye mantıksız diyor. Arkadaşlar bu yaşlar rahat etme değil, sıkıntı çekme yaşları. Genç yaşınızda çekeceğiniz sıkıntı 10 yıl ama buna mantıksız derseniz, 50 de tükendiğinizi ve 80 e kadar yaşadığınızı varsaysak, tükenmiş bir vaziyette 30 yıl kira ödemek ve ev sahibi tribiyle uğraşmak var..! Sanki bu daha mantıksız. Gençken 10 yıl sıkıntı çekeceksin, yaşlandığında rahat edeceksin. Kafanızı sokacağınız bir yer olsun karınınız illaki doyar.
5 sene evvel, binbir zorlukla bir eve girdim. Aylık 1.700 lira kredi ödüyorum, daha da 5 senem var. Şimdi biraz toparladım, 3 km aşağıdaki muhitime geri gitmenin hesaplarını yaptım da, yarısı küçüklükte evlere 1.800 lira kira istiyorlar. Yani 5 sene önceki kafamda kalsaydım benden aynı para çıkıyor olacaktı ama bir evim olamayacaktı. İlk 2-3 yıl evet biraz zorladı ama şimdi kira kadar ödüyorum ve evin yarısı benim oldu. :)
Ne demiş ;
Ahirette iman , dünyada mekan.
.::EmrE::.
23-03-2016, 11:15
Hangi araba 300 e aldındığında 1.000.000 oluyor?
turkerrr
23-03-2016, 11:16
bence sadece kendi oturacağın evi almak mantıklı ondada uçmadan makul mantıklı bir ev almak lazım.
Hangi araba 300 e aldındığında 1.000.000 oluyor?
vti s2k beyaz golf dizel :D
halilcakir
23-03-2016, 11:36
Postların hepsini okumadımda özellikle evli barklı yani birilerinin sorumluluğu üstünde olan birinin evi bile olmadan daha arabası olmasını anlayamıyorum.
Direk toplu taşıma olmalı o arkadaşın ulaşım aracı.
Ha bekarsındır cebinde varsa kral olmadığı zaman oturur evde duvarları kemirirsin kimseyede zararın dokunmaz anlarımda çocuk vs varken falan Allah korusun yani...
Araba dediğin durduğu yerde değer kaybeden tamamen keyfi birşey
Özetle varım yokumla araba alırım cebimde benzin parası olduğunda biner olmadığında otururum ama buda sadece beni ilgilendirir benden başka kimseye dokunmaz denebiliyorsa yani bekarsan vs işte o zaman bunu kabul ederek olabilir.
Ama diğer türlü kira yani her ay boşa parayı sokağa atmaktansa kredi çekip kira ödeyeceğime bunu öderim demek en doğrusu
alpbodrum
23-03-2016, 21:58
Bodrumda siyah S2000 le gazlayan sizmiydiniz yoksa? :)
Yok hocam Ali o yazın gelir :) pek gazlamaz ama o sakin gider , siz kötü gününe denk gelmişsiniz. Benimki gri Ap2 48 TR plakaydı.
1. İhtiyaç ev
2. İhtiyaç araba.
Günümüz şartlarında araba lüks değil, ihtiyaç. Ama önce sıcak bir yuva :)
Sti_Ozan
24-03-2016, 21:48
Bu asma katli tukkanlarada ozenmiyo degilim hee,birisi resminide atmis onceki sayfalarda. Fenami olurdu evimin icinde bi sti olsa,yataktan kafayi kaldirdimmi gorsem,sabahima nese katsa :D
Bu asma katli tukkanlarada ozenmiyo degilim hee,birisi resminide atmis onceki sayfalarda. Fenami olurdu evimin icinde bi sti olsa,yataktan kafayi kaldirdimmi gorsem,sabahima nese katsa :D
Orayı da ısıtmak hayal olur :D
ferrari almak için evini satan yok mu peki?
arabasızadam
24-03-2016, 22:05
Yok hocam Ali o yazın gelir :) pek gazlamaz ama o sakin gider , siz kötü gününe denk gelmişsiniz. Benimki gri Ap2 48 TR plakaydı.
Doğru ben renkleri karıştırdım sanırım ,gri olanı sık sık görüyordum gazlarken avunue karşısında konacık takside çalışırken ,güzel sesi vardı ,satıldımı araç?