Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 oval 1 sub
HalilKURT
28-03-2016, 15:51
selamun aleyküm grande punto aracım var orjinal ses sistemi vardı (teyp + 4 kapı hoparlörü) basslı şarkılar sevdiğim için bagaja 1800w 420 rms sony subwoofer koydum beslemek içinde 2500w jameson 505 amfi sub 2 kanal köprülenerek bağlandı sese kulağım alıştığı için fazlasını istemeye başladım arkaya pandizot koyup 4 tane jameson js60 600w 80rms 4 tane oval koymayı düşünüyorum 4 ovalide 2şerli köprüleyip 2 kanala girsek nasıl olur 4 kapı 4 oval ses çok olup bass yetersiz kalırmı ve amfim bu sisteme nasıl bitepki verir kaldırırmı yakarmı ? (4 adet 80rms oval 1 adet 420rms sub)
amfinin her baktığım yerde çıkış güçleri farklı 505 amfi kullanıp bu sistemi yapan veya diğer amfilerde yorum bekliyorum
Maximum Power 2500 Watt Maximum Power 2500 Watt
RMS 4 OHM 100 x 4 RMS 4 OHM 50 x 4
RMS 2 OHM 180 x 4 RMS 2 OHM100 x 4
RMS 4 OHM Mono 340 x 2 RMS 4 OHM Mono220 x 2
selamun aleyküm grande punto aracım var orjinal ses sistemi vardı (teyp + 4 kapı hoparlörü) basslı şarkılar sevdiğim için bagaja 1800w 420 rms sony subwoofer koydum beslemek içinde 2500w jameson 505 amfi sub 2 kanal köprülenerek bağlandı sese kulağım alıştığı için fazlasını istemeye başladım arkaya pandizot koyup 4 tane jameson js60 600w 80rms 4 tane oval koymayı düşünüyorum 4 ovalide 2şerli köprüleyip 2 kanala girsek nasıl olur 4 kapı 4 oval ses çok olup bass yetersiz kalırmı ve amfim bu sisteme nasıl bitepki verir kaldırırmı yakarmı ? (4 adet 80rms oval 1 adet 420rms sub)
amfinin her baktığım yerde çıkış güçleri farklı 505 amfi kullanıp bu sistemi yapan veya diğer amfilerde yorum bekliyorum
Maximum Power 2500 Watt Maximum Power 2500 Watt
RMS 4 OHM 100 x 4 RMS 4 OHM 50 x 4
RMS 2 OHM 180 x 4 RMS 2 OHM100 x 4
RMS 4 OHM Mono 340 x 2 RMS 4 OHM Mono220 x 2
sana tavsiyelerim,
1) elindeki 420rms Sony sub çok ama çok ciddi bir boyut ve kuvvet
sendeki bu ürünmü?
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-sony-xs-nw1200-subwoofer-30-cm-1800-watt-215869734/detay)
http://www.hepsiburada.com/sony-kabinli-1800w-12inc-ust-seviye-subwoofer-pm-otsnyxsnw1200kbn
eğer yukarıdaki ürün ise sendeki maalesef türkiyede satılanların geneli yanlış kabin ile üretilmişti, aşağıdaki linke dikkatki bakarsan Sony gayet net maymunun bile anlayacağı dil ile Sealed (yani kapalı / portsuz kabin) ve Ported olan ölçülerini vermiş ona rağmen bizimkiler ne hikmetse önden portlu ve yanlış.
aşağıdaki linkte subwoofer kesim yerinin hemen sağına bakacak olursan doğru kabin ölçülerini bulabilirsin, sealed daha az bass sesi verecektir ama tonlu ve kaliteli çalacaktır, portlu daha şiddetli çalacaktır ama biraz kalite azalacaktır.
http://download.sony-asia.com/consumer/IM/4478217111.pdf
2) asla ama asla oval almayın, oval ne sesi yüksek isteyenler, ne ses kalitesi isteyenler nede bass isteyenler için doğru seçimdir oval dediğin ürün arabalardaki crossover tipine benzer ne offroaddur nede performans arabasıdır hiçbir şeyin en iyisi değildir :(
eğer oval alıp hele hele 4 adet alıp öyle dediğin gibi bağlarsan, hem subwooferın almak isteyeceği havayı çalmış olacaksın hem arkadan daha çok vokal geleceği için sahnelemeyi bozacaksın hem arkadan gelecek bassı bastıracaksın.
özetle asla ama asla oval almayın ve ovallere harcanacak parayı aşağıda kullanın
3) acımasızca olacak ama elinizdeki anfi çin üretimi adı bile sadece türkiye bilinen affedersiniz çakma amerikan pazarı lacoste, global pazarda öyle bir marka bile yok bunlar türk iki ithalat yapmak isteyenlerin çinde yaptırdığı ürünler ve 5 para etmez iddia edilen rms değerleride asla ama asla gerçek ve doğru değil emin olabilirsin.
bunun yanısıra aslında subwoofer için zaten stereo yani öyle 4 çıkış bir anfi kullanılmaz, midler,hoparlörler ses kalitesi ister o sebeble stereo anfi ister ama stereo anfinin çeşiti A-AB olur genelde ve verimi düşüktür amacı aşırı güç üretmek değildir zaten.
harbuki subwoofer tam aksini ister her notada güçü düşmeyen, aşırı yüksek gücü olan ve çokta ses kalitesi önemli olmayan anfi ister oda D tipi tek çıkışlı yani MONO anfilerdir.
özetle gidin elinizdeki anfiyi satın ve yerine orta kalitede bilinen markalardan JBL,SONY,KENWOOD,JVC gibi yada dahada kaliteli olur global bir markanın mono anfisini alın derim.
sizin subwoofer maalesef gerçekte bence şu an ancak ve ancak 200rms görüyordur oda şanslıysan harbuki 420 rms isteyen bir canavar bu gidip 2 tonluk S500 e 2lt 140hp motor takmak gibi birşey.
gidin adam akıllı 400-500-600rms bir canavar bağlayın görün ve kabini değiştirin emin olun farkını hissedersiniz.
4) en son notkada halen bu kesmiyyorsa kesinlikle Kicker yada Re-Audio gibi sert ve yüksek db de çalan subwooferlara bakın derim paranızı bunlara fokuslarsanız daha iyi olacaktır,oval= no no!! :)
HalilKURT
28-03-2016, 19:37
Linkte attiginiz urun hocam
Öğrenci işi yaptığım için pek masrafa giremiyorum mono amfi araştırıyorum ama bütçemi fazla zorluyo şuanlık yapabileceğim 4 oval yada kapılara 4 mid ama tesisatci kapi klipslerini kirabilir diye cekiniyorum jamesonuda bass levelden dolayi almistim zaman gectikce mono amfi alabilirim bu seferde bassdan durulmaz teybin bassi -6 da durulmuyo arabanin icinde
Linkte attiginiz urun hocam
Öğrenci işi yaptığım için pek masrafa giremiyorum mono amfi araştırıyorum ama bütçemi fazla zorluyo şuanlık yapabileceğim 4 oval yada kapılara 4 mid ama tesisatci kapi klipslerini kirabilir diye cekiniyorum jamesonuda bass levelden dolayi almistim zaman gectikce mono amfi alabilirim bu seferde bassdan durulmaz teybin bassi -6 da durulmuyo arabanin icinde
kardeşim öncellikle şu oval oval oval lafını ve tercihini kafandan çıkar, bu %1000 bu işi gram bilmeyen düşük eğitim seviyesine sahip insanların tercihi.
bir arabada neler çok önemli?
1) tüm frekansları mükkemmel şekilde yakalamak
A) 20-60hz arası frekanslar en ağır basstır buna 20-25-30-38lik subwooferlar mükemel yanıt verir
b) 80-1000hz arası midbass buna en güzel üzerinde başka görev olmayan (tweeter gibi vs) sadece tek başına midbass görevi gören midbass hoparlörü
ve ikinci seçenek komponent hoparlörlerde bulunan 16cmlik mid range hoparlörleri üstlenecektir
c) 1000-4000hz burası midrange ve buda yine birleşik olmayan tek ve sade olan (tweeteri üzerinde olmayan/coaxial olmayan) komponent hoparlörlerin midrange hoparlörleri üstlenecektir.
d) 4000-16000hz burası tamamen ve tek basşına tweeterların görevine hastır
burada inan bana her anlamda Oval hoparlör ezilir, ne 6 x9 boyutundaki 6 yani 15cm yüzünden sub kadar bass üretebilir, ne yuvarlak olmadığı için ses kalitesi düzgün olur (yuvarlak mühendislikte en dayanıklı ve stabil şekildir) nede ayrı ayrı tweeter vs sahip olmadığı için birbirinden ayrı ses üretebilir, maalesef tüm sesler birbirine karışır.
2) Vas , QTS gibi değerler önemlidir, Hacim kapıda vs kaç LT yer olduğu önemlidir, 16cm lik bir komponent hoparlör 7lt isterken 6x9 bir oval 23lt isteyebilir ve bunu 4 ile çarptınmı 92lt hacim demektir.
bu şu demek, senin subwooferını git sıkışık bir odaya koy, kendisininide ufacık bir kabine koy inan gram bass üretemeyecektir çünkü arkasında yani kabininin içindede , kabin dışındada (bagaj) havaya ihtiyacı vardır ve olmadığı sürece kaliteli bass üretemeyecektir.
özetle sen pandizotda 4 oval aldınmı 200hp üretecek bir motordan (subwoofer) 100hp çalıp yerine 40hp (4 oval )üreteceksin total olacak 140hp sana mantıklı bir adım gibi geliyormu?
3) burası ses kalitesi için en önemli olay SAHNELEME!!!
maalesef yine burada apachi tunerların mağdurlarıyız, insan kulağı öne doğru kavislidir, önden sesleri seçer.
peki insan kulağı hangi frekansların yerini seçebilir hangilerini seçemez?
a) 20-60hz olan bass sesinin yerini hiç seçemez, 3mt uzağada koysanız dibinde sanar çünkü duymaktan çok hisseder
b) 6000-16000hz arası tweeter sesini çok iyi seçemez ama yine inceden bilir
c) 100-6000hz sesi deliler gibi yerini seçer bu frekanslar insan konuçma sesine eşdeğerdir diyebilir, ali sana sağ ön koltuktanmı, sol arkadanmı konuşuyor nasıl anlıyorsan bunuda anlarsın.
işte bu sebebten dolayı, midbass ve özelliklede midrange hoparlörlerimiz önden, tweeter önden ve sub arkada hacimi,LT (hava)nın bol olduğu bagajdan çalmalı.
ben yerinde olsam şunu yapardım, 4 ovale harcanacak parayla ikinci el Xetec 300.1 gibi bir mono anfi alırdım (bana pahalı deme 100-200tl arası dolu var ikinci el, 4 oval kaç kuruş kardeşim? )
ve yanınada ister hepsiburadan.comdan sound magus gibi http://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-17c-16-cm-component-takimi-p-OTAKTSM17C?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CLqOo5qX5csCFdYV0wodLS4PqA
yada ikinci el daha kaliteli Focal,Morel (10 numara) gibi bir komponent al ama bunlarada anfi lazım maalsef.
HalilKURT
29-03-2016, 11:29
Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için çoğu tesisatçı adında esnafların bilmediği bilgileri biliyorsunuz biraz daha araştırıp ya ellemeyecem yada bişeyler ekleyecem zamanla çift amfiye geçicem 505 hoparlörleri besler bi monoylada subu beslicem hocam bi soru sorucam size sony subbun almadan önce çok videosunu izledim videolarda sub dans ediyor aşağı yukarı dalgalanıyor yani ama benimki dümdüz bas öne geriye titriyor sadece nedendir bu tam güç beslenemediği içinmi ?
Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için çoğu tesisatçı adında esnafların bilmediği bilgileri biliyorsunuz biraz daha araştırıp ya ellemeyecem yada bişeyler ekleyecem zamanla çift amfiye geçicem 505 hoparlörleri besler bi monoylada subu beslicem hocam bi soru sorucam size sony subbun almadan önce çok videosunu izledim videolarda sub dans ediyor aşağı yukarı dalgalanıyor yani ama benimki dümdüz bas öne geriye titriyor sadece nedendir bu tam güç beslenemediği içinmi ?
aynen öyle, diyorum ya sen şu an arkada hayvani bir canavarı barındırıyorsun ama besleyememişsin, bu resmen 140hplik 2tonluk Mercedes S500 olmuş :)
yanlız şuda varki piyasada daha az RMS güçle daha şiddetli ve ona rağmen daha tonlu (kaliteli) çalan sublarda mevcut.
gel şöyle yapalım, diyelimki sen anfiyi sattın, subıda sattın yani satılğa koydun bir bak ikinci el ortalama değeri nedir 3-5 aşağısına vermeye razı olsan kaça giderler diye bak.
o parayı artı ek harcamaya razı olduğun parayı toplam tutar olarak bana söyle ben nettden araştırıp sana adam akıllı bir set paylaşim bileşenler olarak.
sana şöyle söylim geçen Mersinde Golf 7sine 6bin tl harcamış çocuk benim aracı duydu şoka girdi abi inanılllmazz diyerekten aracımdaki bileşenler sıfır max 2000tl eder ikinci el alim desen 1200tl ye bile alınabilir ve cidden gurur duyduğum bir performans sergiliyor yanlış anlama ben asla satmam sadece aynılarını git al piyasadan diye diyorum.
Hayır hepsi yanılıyor. Oval al oval. Basıda çıkart. 4 takım al tak.
painkller
29-03-2016, 12:55
üstün körü okudum. Normal amfiler genel olarak 30hz ye kadar inebilirken, mono amfiler 10hz ye kadar inebilmektedir. Bu inebildiği frekans aralığı sizin kullandığınız kabinlede desteklenebilir yada köreltilebilir. Demek istediğim bir çok değişken var, mono kullanmak daha mantıklıdır her zaman.
Ayrıca ana ünitede çok önemli aynı standartta 6850deh kullanırken cz703e clariona geçtim, sanki 0 dan sistem oluşturmuşum gibi.
bu işe giren kafayı yiyor ama söyliyim. en güzeli Ertekin abinin dediğini yapıp geçmek. pandizota 2 takım kapılara 2 takım oval bide 4 kanal camacingjochini amfi tamamdır.
ya kardeşim Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, ödül kazanan hiçbir araçta Oval / 6X9 görmedim göreceğimide sanmıyorum.
bilim adamları netde çok gezer, içine şüphe düşecek olursa iyi markaların Focal,Helix,Brax,Morel gibi markaların uzman kadrolarını ayarıp fikir almanı öneririm sonra daha net kaliteli,doğru bilgileri alacak olursun buradada omu haklı bumu yanılıyor daha iyi ortaya çıkar.
her ne hikmetse Ovaller genelde Şahinlerin vazgeçilmezi iken hiçbir kaliteli ses sistemine sahip lüks araçta gerek sonradan montaj gerek fabrikadan teslim ses sistemlerinde 1 tanesinde bile 1 adet oval göremiyorum acep neden? :)
Bugün Peugeot 308 Denon ses sistemi, BMW harman kardon, Audi-VW Band & Olufsen, Lexus Mark Levinson
bu araçlar sadece şimdlik aklıma gelenler gerçi BMWninki bence güzel değil ama vermeye çalıştığım mesaj 1 tanesinde bile 1 adet oval yok ve sebebini bilmek içinde bilim adamı olmayada gerek yok.
painkller
29-03-2016, 14:53
ya kardeşim Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, ödül kazanan hiçbir araçta Oval / 6X9 görmedim göreceğimide sanmıyorum.
bilim adamları netde çok gezer, içine şüphe düşecek olursa iyi markaların Focal,Helix,Brax,Morel gibi markaların uzman kadrolarını ayarıp fikir almanı öneririm sonra daha net kaliteli,doğru bilgileri alacak olursun buradada omu haklı bumu yanılıyor daha iyi ortaya çıkar.
her ne hikmetse Ovaller genelde Şahinlerin vazgeçilmezi iken hiçbir kaliteli ses sistemine sahip lüks araçta gerek sonradan montaj gerek fabrikadan teslim ses sistemlerinde 1 tanesinde bile 1 adet oval göremiyorum acep neden? :)
Bugün Peugeot 308 Denon ses sistemi, BMW harman kardon, Audi-VW Band & Olufsen, Lexus Mark Levinson
bu araçlar sadece şimdlik aklıma gelenler gerçi BMWninki bence güzel değil ama vermeye çalıştığım mesaj 1 tanesinde bile 1 adet oval yok ve sebebini bilmek içinde bilim adamı olmayada gerek yok.
abi çünkü sq sistem şu ara çok revaşta, sq dada bildiğimiz gibi sahneleme çok çok önemli bir yere sahip. Şimdi diceksinde spl lerde neden midrange tizler vs ayrı. O güçleri tek verebilecek bir kombine hoparlör gerçekten zor, e güç alabilirken ne gerek var coax almaya ki artık hemen hemen hepsi benzer fiyatlarda. Bana kalsa bende midlerden yanayım ama gel gelelimki bazı ovallerde gerçekten kaliteli bunlardan biride infinity nin 9633i si bence. Çakma çukma olmasın diye murtaştan almıştım, 90hz üstünü veriyorum gayet başarılı çalıyor. Ama sq sistemde bana görede yeri yok, çünkü arkadan sahneleme sub-bas dışında istenen bişey değil bence, arkadan az da olsa doldurulmalı sadece.
Bu kadarda tabulaşmamak lazım, jbl'in 90lardan kalma bende 16" coaxları var ses resmen okadar güzel ve derinki, 6985lerin verdiği tatlı baslar. Ama hiç biri güce gelemiyor, hassaslar çünkü. 6988in hoparlöründen çıkabilen 2 yol tizi ve ufak bir midrange var. Çok az bir frekans çalabiliyor o midrange, oda gerçekten iyi bir cihazdır.
ama ben toplama sistem yapıyorum. sql önemli benim için, yanıma biri yanaştımı altta ezilmemem, bu ezilirkende basın ayrı tizin ayrı çalmaması lazım. Ben izlenimlerimi yazmak istedim, ovalleride çok kötülememek lazım parasının ürünleri.
abi çünkü sq sistem şu ara çok revaşta, sq dada bildiğimiz gibi sahneleme çok çok önemli bir yere sahip. Şimdi diceksinde spl lerde neden midrange tizler vs ayrı. O güçleri tek verebilecek bir kombine hoparlör gerçekten zor, e güç alabilirken ne gerek var coax almaya ki artık hemen hemen hepsi benzer fiyatlarda. Bana kalsa bende midlerden yanayım ama gel gelelimki bazı ovallerde gerçekten kaliteli bunlardan biride infinity nin 9633i si bence. Çakma çukma olmasın diye murtaştan almıştım, 90hz üstünü veriyorum gayet başarılı çalıyor. Ama sq sistemde bana görede yeri yok, çünkü arkadan sahneleme sub-bas dışında istenen bişey değil bence, arkadan az da olsa doldurulmalı sadece.
Bu kadarda tabulaşmamak lazım, jbl'in 90lardan kalma bende 16" coaxları var ses resmen okadar güzel ve derinki, 6985lerin verdiği tatlı baslar. Ama hiç biri güce gelemiyor, hassaslar çünkü. 6988in hoparlöründen çıkabilen 2 yol tizi ve ufak bir midrange var. Çok az bir frekans çalabiliyor o midrange, oda gerçekten iyi bir cihazdır.
ama ben toplama sistem yapıyorum. sql önemli benim için, yanıma biri yanaştımı altta ezilmemem, bu ezilirkende basın ayrı tizin ayrı çalmaması lazım. Ben izlenimlerimi yazmak istedim, ovalleride çok kötülememek lazım parasının ürünleri.
olay Sadece SQ değilki, Ovallerin SPL araçta SQ dan dahada çok yeri yok be kardeşim :) , hayır ben yoğun bir şekilde Bass istiyorum diyen adam içinde yeri yok ha varsa arkada Pandizotda değil yeri bu seferde kapılara koyabilmek için derinlik mevzusu var haliyle Amerikan Tahoe Jeep sürmüyoruz :)
sıkıntı şu, her ne açıdan bakılırsa bakılsın Oval= yuvarlağa kıyasla çok daha erken distrisyon= sesi bozulmadan açamamak.
çok ama çokkk basit bir soru, Hertz,Focal,DLS,Morel bu markaları güzelce Google da yanına SPL yazarak bir tıklayın 1 tane bile Oval görebilecekmisiniz kendiniz görün.
bu adamlardan daha iyi bilmiyoruzdur herhalde değilmi?
buyrun özelliklede SPL için tasarlanmış Hertz serisi :
http://www.hertzaudiovideo.com/category/speakers-lines/spl-show/
http://www.hertzaudiovideo.com/category/speakers-lines/spl-monster/
SPL nin tavanı Focal serisi:
http://www.focal.com/en/utopia-be/511-ultima-3544055754046.html
açıkcası onuda geçtim biz nereden hangi yorumuyla konu sahibinin SPL hastası olduğunu çıkardıkki? etrafımda SQ odaklı 50kişi varsa bunun ancak 1-2 tanesi ciddi SPLci.
adam daha fazla bass duymak hissetmek istediğini belirtmiş vede yazısından apaçık belliki kullandığı sub daha %60 verimsiz.
açıkcası SPL meraklısı olsa bile oraya 4 oval takarakmı daha çok bass elde edersin yoksa sub için %120 daha çok rms ve daha kaliteli portlu bir kabindenmi deseler oval asla demezdim o kesin :)
4 adet oval deliler gibi arkasında hava litre isteyecek kalkıp birde pandizotda kapalı halde çalacam diyorsan artık yuh diyip bırakacam konuyu :)
eee peki bu açıkta bagajın içine çalan 4 adet oval sizce subwooferın içersinde çaldığı bu bagajda ne yapacak dersiniz? frekanslar birbirine ters çalacak ve birbirini iptal edecektir.
Ciddi bir şekilde bu konuda yazı dolu be arkadaşlar, uzman tecrübeli birkaç isimde Caraudiohifi.com sitemizde var Burak abimiz,Taner abimiz vs gidin onlardan birkaç bilgi edinin derim.
diyorum ya Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bu ürünler SQ nin krallarındada SPL nin krallarındada yoksa yeride yoktur demektir bana sorarsanız.
HalilKURT
29-03-2016, 15:46
aynen öyle, diyorum ya sen şu an arkada hayvani bir canavarı barındırıyorsun ama besleyememişsin, bu resmen 140hplik 2tonluk Mercedes S500 olmuş :)
yanlız şuda varki piyasada daha az RMS güçle daha şiddetli ve ona rağmen daha tonlu (kaliteli) çalan sublarda mevcut.
gel şöyle yapalım, diyelimki sen anfiyi sattın, subıda sattın yani satılğa koydun bir bak ikinci el ortalama değeri nedir 3-5 aşağısına vermeye razı olsan kaça giderler diye bak.
o parayı artı ek harcamaya razı olduğun parayı toplam tutar olarak bana söyle ben nettden araştırıp sana adam akıllı bir set paylaşim bileşenler olarak.
sana şöyle söylim geçen Mersinde Golf 7sine 6bin tl harcamış çocuk benim aracı duydu şoka girdi abi inanılllmazz diyerekten aracımdaki bileşenler sıfır max 2000tl eder ikinci el alim desen 1200tl ye bile alınabilir ve cidden gurur duyduğum bir performans sergiliyor yanlış anlama ben asla satmam sadece aynılarını git al piyasadan diye diyorum.
hocam hesaplarsak sub 200 pandizot 120 ovaller 140 amfi 150 desek 590 düz hesap 600 bu fiyat yetersiz kalır hem giriş seviyesi diziyorum şuanlık konu başında demiştim öğrenci işi yapıyorum diye aklımda bi düşünce var bana ovaller bagajda sub un havasını çeker demiştiniz pandizotun alt mdf sine delik açtırtmayıp süs diye konulan üstteki portlara delik açtırsam hava girişi oradan olsa sub kabini gibi nasıl olur subun havasınıda etkilememiş olur bide ön kapılara component veya coxaiel alıp teybe bağlatsam nasıl olur ovallerde 2şerli köprülenip amfiye girilecek zamanla para toplayıp mono amfide alıp bassı monoya bağlatırım bide 2 amfide akü sorunum başlayacak bunu nasıl önleyebiliriz ?
Hayır hepsi yanılıyor. Oval al oval. Basıda çıkart. 4 takım al tak. ��
ovaller tamamda hocam subu çıkarırsam benim gözümde bi anlamı kalmaz tesisatın küçükken bi bagajda bass gördüğümde izlerdim böyle boş boş durup parmağımla bastırıp hareket felan ettirirdim şuan galiba 4 oval 1 sub giricem amfiye zamanla geliştiririm yine
üstün körü okudum. Normal amfiler genel olarak 30hz ye kadar inebilirken, mono amfiler 10hz ye kadar inebilmektedir. Bu inebildiği frekans aralığı sizin kullandığınız kabinlede desteklenebilir yada köreltilebilir. Demek istediğim bir çok değişken var, mono kullanmak daha mantıklıdır her zaman.
Ayrıca ana ünitede çok önemli aynı standartta 6850deh kullanırken cz703e clariona geçtim, sanki 0 dan sistem oluşturmuşum gibi.
bu işe giren kafayı yiyor ama söyliyim. en güzeli Ertekin abinin dediğini yapıp geçmek. pandizota 2 takım kapılara 2 takım oval bide 4 kanal camacingjochini amfi tamamdır.
konuyu açana kadar bişeyler bildiğimi sanıyodum rms değeri felan meğersem bişey bilmiyormuşum kafam çorba gibi olmuş durumda iyice 4 oval tamamda mono almadan 4 kapıya hoparlör alıp amfiye giremem şuanlık bütçe ayarlamam lazım ana ünitemde malesef puntonun orj teybi aux çıkışı bağladım subla birlikte öyle tatmin ediyorum kendimi şuan yeni bi mono amfi alsam 4 ovalle subu monoya bağlayamayız demi benim bildiğim monoya sadece sub bağlanıyor ?
HalilKURT
29-03-2016, 15:50
olay Sadece SQ değilki, Ovallerin SPL araçta SQ dan dahada çok yeri yok be kardeşim :) , hayır ben yoğun bir şekilde Bass istiyorum diyen adam içinde yeri yok ha varsa arkada Pandizotda değil yeri bu seferde kapılara koyabilmek için derinlik mevzusu var haliyle Amerikan Tahoe Jeep sürmüyoruz :)
sıkıntı şu, her ne açıdan bakılırsa bakılsın Oval= yuvarlağa kıyasla çok daha erken distrisyon= sesi bozulmadan açamamak.
çok ama çokkk basit bir soru, Hertz,Focal,DLS,Morel bu markaları güzelce Google da yanına SPL yazarak bir tıklayın 1 tane bile Oval görebilecekmisiniz kendiniz görün.
bu adamlardan daha iyi bilmiyoruzdur herhalde değilmi?
buyrun özelliklede SPL için tasarlanmış Hertz serisi :
SPL Show Archives - HertzAudioVideo car audio system (http://www.hertzaudiovideo.com/category/speakers-lines/spl-show/)
SPL Monster Archives - HertzAudioVideo car audio system (http://www.hertzaudiovideo.com/category/speakers-lines/spl-monster/)
SPL nin tavanı Focal serisi:
http://www.focal.com/en/utopia-be/511-ultima-3544055754046.html
açıkcası onuda geçtim biz nereden hangi yorumuyla konu sahibinin SPL hastası olduğunu çıkardıkki? etrafımda SQ odaklı 50kişi varsa bunun ancak 1-2 tanesi ciddi SPLci.
adam daha fazla bass duymak hissetmek istediğini belirtmiş vede yazısından apaçık belliki kullandığı sub daha %60 verimsiz.
açıkcası SPL meraklısı olsa bile oraya 4 oval takarakmı daha çok bass elde edersin yoksa sub için %120 daha çok rms ve daha kaliteli portlu bir kabindenmi deseler oval asla demezdim o kesin :)
4 adet oval deliler gibi arkasında hava litre isteyecek kalkıp birde pandizotda kapalı halde çalacam diyorsan artık yuh diyip bırakacam konuyu :)
eee peki bu açıkta bagajın içine çalan 4 adet oval sizce subwooferın içersinde çaldığı bu bagajda ne yapacak dersiniz? frekanslar birbirine ters çalacak ve birbirini iptal edecektir.
Ciddi bir şekilde bu konuda yazı dolu be arkadaşlar, uzman tecrübeli birkaç isimde Caraudiohifi.com sitemizde var Burak abimiz,Taner abimiz vs gidin onlardan birkaç bilgi edinin derim.
diyorum ya Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bu ürünler SQ nin krallarındada SPL nin krallarındada yoksa yeride yoktur demektir bana sorarsanız.
hocam ben konu başında 505 4 ovalle 1 subu besleyebilirmi diye sormuştum konu çok farklı yerlere gitti ben hariç herkez bişeyler diyor (herkezde haklı tecrübeli bilgisi var ben hariç) bende melül melül yorumları okuyorum bass sesi yüksek ses felan istemiyorum kulağım alıştığı için ufak ekleme babında sormuştumda olaylar çok farklı gelişti
painkller
29-03-2016, 15:59
abi ben 2 sindede kullanılıyor demedimki, günümüzde sq çok revaşta diye başlayınca herhalde sen spl e yorduğumu sandık ama spl içinde fikrimce neden kullanılmadığını açıkladım.
ki zaten cümlemin sonunda oval parasının ürünü diyerek noktaladım. ama bahsettiğiniz arabaların bir çoğunda sizin kastettiğiniz 6x9 yani oval diye tabir edilen mid baslar/range ler çıkmış durumda. Ki yanlış hatırlamıyorsam eski lexus'un üstünden çıkma orjinal jbl 6x9 midbas var elimde. infinti j30larda bose ovaller vardı onlardanda elime geçmişti. Diyeceksin ki günümüzde, haklısın abi teknolojik olmaya bilir ovaller.
spl sq muhabbetini konu sahibi için değil ovalle dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok dediğiniz için söyledim abi sizinde dediğiniz gibi çevrenizdeki 3 kişiden 2si sq cu 1i spl ci eee ne kadar harcamışlar arabalarına ? şimdi tizi ayrı midi ayrı alabilinen en ucuz sağlam mid dls nin giriş serileri desek size göre 150$ dan başlar, onunda verdiği rms 50 max80w olucaktır. Eee bu adam bunu jamesonla besleyebilirmi? dijital olmayan işlemcisiz bir amfiyle voltaj kaçırmadan hiç zannetmem, marka sağlam olmadıkça. Bunun içinde srx yada lrx alalım. Sonuçta bir ton para döküldü, kaliteli ses alındı ama ses yüksek değil, orta seviyelerde. Net mi net. Şahinci dediğiniz adam veyahut benim gibi kanı deli akan insanlar bunu önemsermi sizce? 800-900 liralar vericek birde yanına biri gelicek 2 ovalle bastırıcak, sanırım biraz yaş almam gerek.
Gelelim asıl sq spl konusuna girmeme neden olan bilim adamı muhabbetine. sizin bilim adamı diye nitelendirdikleriniz sq veya spl ci ise haklısınız ovalin bu bilimde yeri yok. Ama tutupta eski 302flerin 6x9 pioneerlerin verdiği keyifide yabana atmayın lütfen. Cengiz kurtoğlunun hala ben gibi dinleyeni var bu ülkede, kimsede kusura bakmasın krx3 de olsa bambuda olsa, tss20de duyucaksın o tıngırdamaları.
Gelelim ovallerdeki hacim olayına, kabin olayına. Bagajı kabin olarak kullanıyorum u duymuşsunuzdur. Ovallerde de ben bunun sesi arttırdığını düşünüyorum sedan arabada. Hatta bagajdan ayrıca bir port açılır ise içeriye, eski kültürdür belki ama 4 tane ts 6985 vardı bassa gerek kalmıyordudan da kalmış olabilir bu 4 oval olayı. Ama günümüz çoğu ovallerin kalitesi aşikar.
son olarak, buda bir oval component takımı : Attention Required! | CloudFlare (http://www.sonicelectronix.com/item_22203_Image-Dynamics-XS-69.html) ,
45hz ye kadar inebilen, 25khz ye kadarda ulaşabilen bir sistem hemde 150rms. bu fiyata ben bunu arabama takarmıyım takmam. Ama kaliteli markalara bakın bakın dediğiniz için bunu atıyorum abi.
distrisyon muhabbeti değilde uygun güçte beygir gibi yüklenilmez ise hoparlöre ben altı beslediğini tonlamayı uzatıp. Kickerdeki vur cek muhabbetini yapmadığını düşünüyorum. O zaman vibe ın 26lık veya kare midleri sürekli distrisyona uğrardı
cümlelerimi özetlersem, ben aman aman oval olsun demiyorum. Yerine göre ovallerde gayet güzel iş yapıyor, çıkartıyor. Yabana atmamak lazım diyorum. Fiyat/performans konusunda özellikle geniş bir kitleye sahip bence. Çok fazla tecrübem yok bu konuda 3 yollu bir mid 2-3 kez dinledim, hiç sahip olmadım. Mevcut sistemim belli. belkide ondan bu yorumları yapıyorum.
Ama benim bu ilimde veyahut bilimde yerim yok, Ben dinlediğim şeylerden bütçeye göre yorum yapmaya çalışırım. Alırım hoşuma gider takar dinlerim kafasındayım ben. Yok marka takıntısı yok yüksek güç pek umrumda değil bu konuda.
Özellikle seninde abi görüşlerine çok değer veriyorum bu konuda sayfalarca bu konuyu tartışmak bilgilenmek isterim ama yerinin burası olmadığını düşünüyorum clariondanda bu arada baya bir memnunum., o konudada sanırım teşekkür borçluyum :D
iyi forumlar.
painkller
29-03-2016, 16:16
konu sahibi için :
Ben o son cümlem espiri yapmaya çalıştım. bu şeye adım atan kafayı yiyor. 4tane oval 1teyp yeter manasında söylemeye çalıştım.
arka pandizotta 4 tane oval bence gereksiz. ön direklerde vs twitter yeriniz varsa, sahneleme açısından da öne 1 takım 2 yollu mid takımı, arkadada subunuz var. arkaya hiç birşey koymanıza bile gerek kalmaz hatchback olduğu için arabanız komple kabin görevi görücek. Onun yerine şu anlık 1 4 kanal 1de mono alıp. Subu monoya, 4 kanalada öne midleri arkayada orjinal hoparlörleriniz yerine takabileceğiniz sesi bozmayacak ne olursa olsun takabilirsiniz.
Şuanda aracımda önde mid takımı arkada oval mevcut. Sahne arkaya kaydığı için rahatsız oluyorum, o yüzden arkaya ne takarsanız takın gücü öndekilerden düşük olsun. ( sub bu konuma dahil değil)
mono olarak xetecin 600.1 leri iyidir. Db artırıcısı yoktur ama gayet güzel amfilerdir. F/P ürünü yani. 200 civarına çok rahat bulunabilir.
streo yani 4 kanal alabildiğiniz amfiyi de olabildiğince kaliteli almaya çalışın, parazit çekme, ısınma, voltaj kaçırma piyasadaki ürünlerde bolca rastlanan sorun.
ve mid alırken infinityinin 6500cxlerini almayın, tiz olarak çok baskın ama bir okadar da hassaslar. Sanırım merdiven altı Türkiye'dekiler.
konu sahibi için :
Ben o son cümlem espiri yapmaya çalıştım. bu şeye adım atan kafayı yiyor. 4tane oval 1teyp yeter manasında söylemeye çalıştım.
arka pandizotta 4 tane oval bence gereksiz. ön direklerde vs twitter yeriniz varsa, sahneleme açısından da öne 1 takım 2 yollu mid takımı, arkadada subunuz var. arkaya hiç birşey koymanıza bile gerek kalmaz hatchback olduğu için arabanız komple kabin görevi görücek. Onun yerine şu anlık 1 4 kanal 1de mono alıp. Subu monoya, 4 kanalada öne midleri arkayada orjinal hoparlörleriniz yerine takabileceğiniz sesi bozmayacak ne olursa olsun takabilirsiniz.
Şuanda aracımda önde mid takımı arkada oval mevcut. Sahne arkaya kaydığı için rahatsız oluyorum, o yüzden arkaya ne takarsanız takın gücü öndekilerden düşük olsun. ( sub bu konuma dahil değil)
mono olarak xetecin 600.1 leri iyidir. Db artırıcısı yoktur ama gayet güzel amfilerdir. F/P ürünü yani. 200 civarına çok rahat bulunabilir.
streo yani 4 kanal alabildiğiniz amfiyi de olabildiğince kaliteli almaya çalışın, parazit çekme, ısınma, voltaj kaçırma piyasadaki ürünlerde bolca rastlanan sorun.
ve mid alırken infinityinin 6500cxlerini almayın, tiz olarak çok baskın ama bir okadar da hassaslar. Sanırım merdiven altı Türkiye'dekiler.
Dostum sen naptın CZ703 deki zemin sesi sıkıntısını giderebildinmi ya, ogün bugün sürekli ses audio dedilermi aklımda sen sormak istedim?
bendekini bu cumartesi başka araca taktık ondada muhteşem sonuç alındı ya alet cidden çok iyi
painkller
29-03-2016, 16:46
Dostum sen naptın CZ703 deki zemin sesi sıkıntısını giderebildinmi ya, ogün bugün sürekli ses audio dedilermi aklımda sen sormak istedim?
bendekini bu cumartesi başka araca taktık ondada muhteşem sonuç alındı ya alet cidden çok iyi
abi sıkıntıyı baya kişi yaşamış. Aktif kullananlarda yok pasif kullananlarda var. Ben giderdim ama gainle alakalı. Benim streonun ve midlerin süzücüleride pek iş yapmıyor. Midleri yakında değiştiricem. Ama baya baya giderdim abi yarı pasif kullanıcam zaten artık. Hepten çözerim bu şekilde.
abi sıkıntıyı baya kişi yaşamış. Aktif kullananlarda yok pasif kullananlarda var. Ben giderdim ama gainle alakalı. Benim streonun ve midlerin süzücüleride pek iş yapmıyor. Midleri yakında değiştiricem. Ama baya baya giderdim abi yarı pasif kullanıcam zaten artık. Hepten çözerim bu şekilde.
Lan beni Yalova'ya getirtcen haa :) o alet alınırda Aktif sürülmezmi yaa
git eski seri uyguna Helix b4 al konyada ilan gördüm , hatta geçen 200tlye Helix dark blue 4 gördüm istanbulda (Precision B serisi B2 ve B4 daha iyi ama 200tlde çok iyi fiyat)
bunun gibi aletlerle inan bana aktif olarak sür bi dene derim, biliyorum SPL cisin ama biii deneee dennee :)
Ben geçen iyi izolasyonlu araçta (kapılar kaya gibiydi :) )CZ703E + Helix 4 kanaldan Focal KRX2 dinledim, arkada Alpine mono ile re audo rex 10 ulan bu neee yaaa oldum alet resmen SQPL olmuş hatta END OF THE STORY olmuş bitirmişti olayı resmen
HalilKURT
29-03-2016, 17:17
xetec'in 600.1
Xetec Xi-600.1 600w Mono Oto Anfi GittiGidiyor'da 214072830 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/xetec-xi-600-1-600w-mono-oto-anfi-214072830)
bide bu gözüme takılıyor roadstar mono
Roadstar RDA-1010 Mono Tek Kanal 3400 Watt Amfi Fiyat (http://www.hepsiburada.com/roadstar-rda-1010-mono-tek-kanal-3400-watt-amfi-p-OTROADRDA1010)
roadstar için jamesonu 150 liraya satıyolar dediğim yere sordurdum 300 liraya satılıyormuş hangisi daha iyi iş yapar sub için
maalesef yine burada apachi tunerların mağdurlarıyız
:hihih::hihih::hihih:
sony subbun almadan önce çok videosunu izledim videolarda sub dans ediyor aşağı yukarı dalgalanıyor yani ama benimki dümdüz bas öne geriye titriyor sadece nedendir bu tam güç beslenemediği içinmi ?
hoparlör satınalmak için videosuna bakmak TV almak için sesini dinlemekle aynı şey.
sadece dinleyerek almaya çalış. gerisi hikaye...
dragstar
29-03-2016, 18:49
konuya yazıcaktımda çöcm bulmuş, guzel sistem ama biraz çorba olmuş
HalilKURT
31-03-2016, 18:37
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-m-1000.1-amfi-159989586/detay)
M- Acoustic M 1000.1 Amfi bu mono amfiyle subwooferi beslesek yanarmı zamanla jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi (araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum) 2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli yeniden kablo seti almam gerekirmi orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
meşhur doymak bilmeyen subumuz
Sony Kabinli 1800W 12inc (http://www.hepsiburada.com/sony-kabinli-1800w-12inc-ust-seviye-subwoofer-p-OTSNYXSNW1200KBN)
Bu yazdıklarını birer soru cümlesine dönüştürsen olmaz mı sonlarına soru işareti koysan olmaz mı her cümleden sonra alt satıra geçsen daha okunaklı olmaz mı soru olmayan cümlelerin sonuna nokta koysan olmaz mı bu şekilde daha okunabilir olmaz mı yani göktürk yazıtları ya da sümer tableti görüntüsünden çıkmaz mı
Ne dersin :)
HalilKURT
31-03-2016, 19:36
Bu yazdıklarını birer soru cümlesine dönüştürsen olmaz mı sonlarına soru işareti koysan olmaz mı her cümleden sonra alt satıra geçsen daha okunaklı olmaz mı soru olmayan cümlelerin sonuna nokta koysan olmaz mı bu şekilde daha okunabilir olmaz mı yani göktürk yazıtları ya da sümer tableti görüntüsünden çıkmaz mı
Ne dersin :)
Düzeltmeyle ayarlayacaktım ama üşendim sonradan hocam kusura bakmayın :o
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-m-1000.1-amfi-159989586/detay)
M- Acoustic M 1000.1 Amfi bu mono amfiyle subwooferi beslesek yanarmı zamanla ?
jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi ?
jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi ?
(araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum).
2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli ?
yeniden kablo seti almam gerekirmi ?
orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı ?
yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
meşhur doymak bilmeyen subumuz
Sony Kabinli 1800W 12inc (http://www.hepsiburada.com/sony-kabinli-1800w-12inc-ust-seviye-subwoofer-p-OTSNYXSNW1200KBN)
şimdi okunup cevaplanabilir halde :icon_tup:
Düzeltmeyle ayarlayacaktım ama üşendim sonradan hocam kusura bakmayın :o
M- Acoustic M 1000.1 Amfi bu mono amfiyle subwooferi beslesek yanarmı zamanla ?
amfi gücü hoparlörün kullanabileceği güçten daha az olmalı. senin aletlerinde hoparlörün yanması mümkün gözükmüyor. mümkünse amfiyi 1,000W'ın altında alabilirsin, maliyetini de düşürürsün.
bu arada 1,000W RMS değeri mi? bana RMS'ten çok anlık peak power gibi geliyor. 1,000W'lık subwoofer'ı sonuna dayarsan araba patlayabilir :).
jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi ?
jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi ?
(araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum).
hiçbir yerde kapasitör kullanmana gerek yok.
2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli ?
yeniden kablo seti almam gerekirmi ?
2. kabloya gerek yok. elektrik altyapısı için çeşitli terminaller var, bunlar sayesinde istediğin kadar cihazı bagajda tek kablo ile aküye bağlamış olursun.
orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı ?
yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
çeviricini anlamadım. teybinin preamp çıkışı yok, direkt hoparlör çıkışlarını anfine bağlamak için mi gerekiyor?
yüksek ses amacın yok ise 1,000W'lık subwoofer sana şöyle sorunlar çıkarır;
- dana gibi bir driver olur, bu da koskoca bir kabinet gerektirir. bagajın dolar. kabinet eşek ölüsü gibi olur. arabada habire bu yükü taşırsın.
- fiyatı yüksek olur.
- sesini açabilirsin, bu sefer diğer hoparlörlerine göre alt frekansların seviyesi yukarı zıplar; sonuç dengesiz bir uğultu olur.
- e bu subwoofer 1,000W; bunu 800W'lık amp ile çalıştırayım hakkını vereyim dersin, bi de onun fiyatı eklenir.
gönderdiğin sayfa hepsiburada sitesinden, teknik özelliklerini yazmışlar (doğru olduğunu kabul ediyorum)
Tepe Gücü: 1800W
Nominal Güç: 420W
referans alacağın güç nominal (RMS) değerdir. bu durumda 1,000W'lık amfiye bunu takarsan hoparlörü yakma/yırtma ihtimalin çok yüksek. 200W-350W arası bir amp doğru seçim olur.
HalilKURT
31-03-2016, 20:42
şimdi okunup cevaplanabilir halde :icon_tup:
amfi gücü hoparlörün kullanabileceği güçten daha az olmalı. senin aletlerinde hoparlörün yanması mümkün gözükmüyor. mümkünse amfiyi 1,000W'ın altında alabilirsin, maliyetini de düşürürsün.
bu arada 1,000W RMS değeri mi? bana RMS'ten çok anlık peak power gibi geliyor. 1,000W'lık subwoofer'ı sonuna dayarsan araba patlayabilir :).
hiçbir yerde kapasitör kullanmana gerek yok.
2. kabloya gerek yok. elektrik altyapısı için çeşitli terminaller var, bunlar sayesinde istediğin kadar cihazı bagajda tek kablo ile aküye bağlamış olursun.
çeviricini anlamadım. teybinin preamp çıkışı yok, direkt hoparlör çıkışlarını anfine bağlamak için mi gerekiyor?
yüksek ses amacın yok ise 1,000W'lık subwoofer sana şöyle sorunlar çıkarır;
- dana gibi bir driver olur, bu da koskoca bir kabinet gerektirir. bagajın dolar. kabinet eşek ölüsü gibi olur. arabada habire bu yükü taşırsın.
- fiyatı yüksek olur.
- sesini açabilirsin, bu sefer diğer hoparlörlerine göre alt frekansların seviyesi yukarı zıplar; sonuç dengesiz bir uğultu olur.
- e bu subwoofer 1,000W; bunu 800W'lık amp ile çalıştırayım hakkını vereyim dersin, bi de onun fiyatı eklenir.
deck çevirici hocam amfi kablosunun bi ucunda diğer ucu teybe bağlı
amfinin 4ohm çıkışını kullancaz benim sub için büyük ihtimal şuan stereodada 4 ohmda amfi 4 ohmda 450rms veriyor mono amfi sub 420rms 30rms fazlalık sıkıntı çıkarırmı bana sub danda olmayalım sonra :o
HalilKURT
31-03-2016, 20:52
gönderdiğin sayfa hepsiburada sitesinden, teknik özelliklerini yazmışlar (doğru olduğunu kabul ediyorum)
referans alacağın güç nominal (RMS) değerdir. bu durumda 1,000W'lık amfiye bunu takarsan hoparlörü yakma/yırtma ihtimalin çok yüksek. 200W-350W arası bir amp doğru seçim olur.
değerleri doğru hocam sub'un benim anlamadığım amfide 3 çıkış var
1000 watt RMS @ 1 ohm
650 watt RMS @ 2 ohm
450 watt RMS @ 4 ohm
benim sub 4ohm'a bağlanamayacakmı ? o zamandada sıkıntı çıkarır youtubede bi arkadaşta gördüm bu amfi pioneer 1400w 400 rms sub kullanmış sonra çiftlemiş en son cadence sub bağlamış
https://www.youtube.com/watch?v=XnF7N8sbCpw&list=UU-ZjRGlPH0VsGFlR7DgU5dg&index=18
değerleri doğru hocam sub'un benim anlamadığım amfide 3 çıkış var
1000 watt RMS @ 1 ohm
650 watt RMS @ 2 ohm
450 watt RMS @ 4 ohm
benim sub 4ohm'a bağlanamayacakmı ? o zamandada sıkıntı çıkarır youtubede bi arkadaşta gördüm bu amfi pioneer 1400w 400 rms sub kullanmış sonra çiftlemiş en son cadence sub bağlamış
https://www.youtube.com/watch?v=XnF7N8sbCpw&list=UU-ZjRGlPH0VsGFlR7DgU5dg&index=18
bu olaylara girmişsin ancak bilgi eksiğinden hep bir karmaşa mevcut. youtube, hepsiburada, google karışımından ancak çorba çıkar :). bu nedenle önce dikkatli okumanı, elektronik & müzik sistemlerinden anlayanlara birkaç kere danışmanı tavsiye ederim.
mesela yukarıda yarbay gayet güzel bilgiler yazmış, linkler vermiş. onların üzerinden bir daha dikkatli bir şekilde geç. yarbay satın aldığın hoparlörün driver'ının teknik bilgi dokümanını vermiş. senin esas alacağın yer orası. subwoofer'ını anlayıp amfisini seçmek için önce orayı incelemen lazım.
driver'ı incelersek;
1. driver'ının modeli XS-NW1200.
2. bu modelin empedansı 4ohm (bu değeri dokümanda bul).
3. gücü ses düğmesinden sen arttırırsın, driver o güce sahip alternatif akımı ses dalgasına çevirmek için çalışır. bilgi dokümanı diyor ki XS-NW1200 anlık olarak en fazla 1,800W kabul edebilir. düzenli olarak en fazla 300W kabul edebilir (bunları da dokümanda bul).
daha sonra elindeki amfiyi düşün. kaç ohm'da kaç watt verebiliyor? bu değerler anlık mı (peak), nominal mi (RMS)?
ayrıca amfinin teknik bilgi dokümanını bul. onu da anlamak lazım.
son olarak deck çevirici olayını anlamadım. neyi neye çeviriyor?
HalilKURT
31-03-2016, 23:24
bu olaylara girmişsin ancak bilgi eksiğinden hep bir karmaşa mevcut. youtube, hepsiburada, google karışımından ancak çorba çıkar :). bu nedenle önce dikkatli okumanı, elektronik & müzik sistemlerinden anlayanlara birkaç kere danışmanı tavsiye ederim.
mesela yukarıda yarbay gayet güzel bilgiler yazmış, linkler vermiş. onların üzerinden bir daha dikkatli bir şekilde geç. yarbay satın aldığın hoparlörün driver'ının teknik bilgi dokümanını vermiş. senin esas alacağın yer orası. subwoofer'ını anlayıp amfisini seçmek için önce orayı incelemen lazım.
driver'ı incelersek;
1. driver'ının modeli XS-NW1200.
2. bu modelin empedansı 4ohm (bu değeri dokümanda bul).
3. gücü ses düğmesinden sen arttırırsın, driver o güce sahip alternatif akımı ses dalgasına çevirmek için çalışır. bilgi dokümanı diyor ki XS-NW1200 anlık olarak en fazla 1,800W kabul edebilir. düzenli olarak en fazla 300W kabul edebilir (bunları da dokümanda bul).
daha sonra elindeki amfiyi düşün. kaç ohm'da kaç watt verebiliyor? bu değerler anlık mı (peak), nominal mi (RMS)?
ayrıca amfinin teknik bilgi dokümanını bul. onu da anlamak lazım.
son olarak deck çevirici olayını anlamadım. neyi neye çeviriyor?
hocam deck çevirici orj teyplere amfi çıkışı sağlamak için kullanılır bi ucu teybe bağlancak kablolar diğer ucu ise rca çıkışıdır bunlarla arkaya amfi kabloları çekilir
ses konusu hakkında pek bi bilgim yok benimde bildiğim 4 ohm ve düşündüğüm amfi 4 ohmda 400- 450w rms veriyor m acoustic markası iyi bir marka bildiğim kadarıyla buraya kadar bilgim var
boşa çıkıcak 505 amfimlede alıcağım hoparlörleri beslemeyi düşünüyorum bu kadarlık bi giriş seviye sistem dizme planım var
işi kötü yanı burda amfi sub'a yetermi ağırmı gelirmi diye soruyorum ama bana amfinin ve sub'un teknik verileri veriliyor inanın anlamıyorum okuluydu eviydi günlük yaşantısıyla kafamda boşluk yok bu amfiyi alıp aracıma bağlatınca buraya 3-4 farklı kişinin yorumu gelicek o amfi alınmaz değişmesi lazım vb. ama iş işten geçmiş olucak benim istediğim bu iş olurmu olmazsada mono amfi tavsiye (öğrenci bütçesi) ile yaptığım göz önünde bulunurularak:o