Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon FR Stage ve Golf 7 1.6 TDİ karşılaştırması / hangisi daha FP <--
https://www.youtube.com/watch?v=UO5XXlZwswo
Selam Arkadaşlar birçok kişi Leon Fr'ın yeni videosunu istedi aklıma bu tarz bir karşılaştırma geldi umarım hoşunuza gider.
Sizce nasıl olmuş yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum :)
SinanAdalı
29-03-2016, 21:19
İlk olarak elinize sağlık. Ama 2 araç karsılastırılacaksa bence ya dizel yada benzinli olacaktı 2side. Bide iç trimlere girilebilirdi detay olarak. Başlığı görünce sevindim ama yakıtlar farklı olunca duraksadım biraz :)
Seat'cı arkadaş arabasına laf ettirmemiş ama kalitede arada dağlar var, heryeri aynı dediği heryeri farklı olmalıydı :) Güzel video olmuş...
Valla onu bunu bilmem de, Leon Fr almaya niyetlendim taa ki test sürüşü yapana kadar, Ben ömrü hayatımda bu kadar iddialı görünüpte bu kadar kötü yol tutan bir araba görmedim, El freni olmasa test aracıyla bariyerlere giriyordum,,,
16 Jantlı tdi golf bile fersah fersah üstündü yol tutuş konusunda,
hava filtresinin sesi cok enteresanmıs.
burak_2885
30-03-2016, 08:59
Valla onu bunu bilmem de, Leon Fr almaya niyetlendim taa ki test sürüşü yapana kadar, Ben ömrü hayatımda bu kadar iddialı görünüpte bu kadar kötü yol tutan bir araba görmedim, El freni olmasa test aracıyla bariyerlere giriyordum,,,
Arkadaşım aldı aralık ayında FR 150 DSG 18 Jantlı, nasıl bukadar iddialı konuştunuz anlamadım. Bende kullandım arabasını ve limitleri de zorladım öyle bi durumla karşılaşmadım hiç :)
Leon FR için yol tutuşu çok kötü nasıl dendi arkadaşlar? acep o araca has bir problem olabilirmiydi kötü model lastik yada aşınmış lastik gibi?
şahsen ben stock FR ile bile sınırları çok ciddi zorlamıştım hatta affedersiniz bokunu bile çıkarmıştım hatta sonra durup kendimden utandım sağ sol makaslar fln sonra dedim adam ol ama dönüp ogünü düşündüğümde gayetde net,keskin vede dengeliydi en ufak bir lastik,fren,süspansiyon sorunu yaşamamıştım ki diyorum ya çok çokk zorlamıştım
Arkadaşım aldı aralık ayında FR 150 DSG 18 Jantlı, nasıl bukadar iddialı konuştunuz anlamadım. Bende kullandım arabasını ve limitleri de zorladım öyle bi durumla karşılaşmadım hiç :)
Araçı stock yaylarla kullanmadım hiç ama Onatın araçta Eibach yayları ile cok güzel yol tutunu söyleyebilirim yan koltukta defalarca oturdum ve gerçekten limitleri de zorladık bazen
ozan gülle
30-03-2016, 09:20
Leon Fr sahibiyim diye söylemiyorum vogtland yay var sadece yolda biraz zıplıyor o kadar limitleri fazlasıylada zorladım bence mükemmel yol tutuyor ben cizgisinden çıkartmayı başaramadım 2 bin km kadarda 14tsi golf highline kullandım evet dahada iyi yol tutuyor ama arada atla deve yok çok çok ince bir cizgi var onuda çok dikkat edersen farkediyorsun zaten o kadar da olacak ikisinin arasında bi araba parası fark var.İç mekana gelince tabi ki fark var kimse yoğurtum ekşi demez bence fr ın içi golf kadar kaliteli değil ama çok daha güzel
Fr yakışıklıdır güzeldir yol tutuşunda da bi sıkıntı yoktur az da yakar çokta kaçar amma
O bir Honda değildir :)
individual
30-03-2016, 10:10
10 dakika yada 20 dakikalık bir test yada 10 km lik bir test yolunda bir test aracı ile hangi pist'de aracın limitlerini zorladınız ve hangi bariyerden el frenini kullanarak bariyere girmediniz çok merak ediyorum.
mk6 golf higline 17"jant ve 18" jantlı mk3 Fr bende kullandım. Golf götten, fr kafadan kayıyor :)
o mantıkla her araç illa bir yerden kayacakki bende E46 m3 sahibiydim zamanında oda yavaş hızlardaysan arkadan seri kullanımda pistde önden kayıyordu tren rayında gitmiyorki bu aletler.
eğer benim o gün zorladığımdan fazlasını sizler yolda zorluyorsanız zaten yolda olmamlısınız, pistdede aracınız bu sınıf olmamalıda zaten , gündelik kullanımda tek kelime ile piskopat olmadığınız sürece gayet sağlam yere basıyor kimse hakkını yemesin derim ben
Abi tamam yorum yapılırda bukadar bilinçsiz yapılmazki, sadece yazmak için yapılmış bi yorum olmuş, neyse,
Video güzel başarılısın bu konuda, her videonda birşeyler ekliyorsun üstüne. Devamını bekliyoruz ellerine sağlık.
Abi tamam yorum yapılırda bukadar bilinçsiz yapılmazki, sadece yazmak için yapılmış bi yorum olmuş, neyse,
Video güzel başarılısın bu konuda, her videonda birşeyler ekliyorsun üstüne. Devamını bekliyoruz ellerine sağlık.
Teşekkür ederim :)
Mk3 leon fr a yol tutuyor diyen adam, ya yol tutan araba kullanmamıştır yada driver limitleri kısıtlıdır net.
Leon fr yol tutuş konuşunda ciddi vasat limitleri çok çok aşağıda.
10 dakika yada 20 dakikalık bir test yada 10 km lik bir test yolunda bir test aracı ile hangi pist'de aracın limitlerini zorladınız ve hangi bariyerden el frenini kullanarak bariyere girmediniz çok merak ediyorum.
Sayın hocam,
Elbette pistte denemedim ancak 10-20 dakikalık test bir araba ile ilgili aşşağı yukarı bir fikir verir, yakıt sağlamlık konuları hariç,,,
Ancak ben 10-20 dakika değil, belki 1,5 saat kadar test ettim,, Testin sonunda ise görüntüsünün arabası olmadığına karar verdim,, Yerden yere vurmuyorum sonuçta bu arabaya para verip alan severek binen insanlar var,,,
Test aracının lastikleri Turansa ER300 dü,, Bir çok kişi beğenmese de benim favorimdir b6-b7 passatta, sonatada son olarak focus araçlarımda kullandım,,
Hergün aynı lastiklere ve daha ufak ebatlara sahip aracımla girdiğim viraja leonla girdiğimde kafa açıldı gitti,,, Anlık bir açılma düşüncesiyle el freni gibi bir müdehalede bulunmadım ama iş o kadar ciddiydi ki 1,5 şerit açıldı kafa ve istikrarlı bir şekilde devam etti,, El freni kullanarak arkayı kaydırıp esp nin devreye girmesiyle yola öyle oturdum,
Sonuc kısmı şu benim alacağım dönemde 65 bin gibi bir fiyatı vardı,, Parasına göre donanımı olsun görseli olsun FP anlamında 1 numaradır,, ancak benim önceliklerim daha farklı,:)
calamityeas
30-03-2016, 22:21
Leon tamam parasına göre dolu güzel tasarımlı bir araç ama kesinlikle yol tutmuyor.
Şu leona şu zamana kadar bir tane yabancı testte (autobild, autocar vs.) yol tutuşu ile alakalı bir olumsuz yorum bulunmazken (bazılarında handlinge + puan verildi.).
Bizim insanımız yol tutmuyor muamelesi yapıyor ya gülesim geliyor gerçekten.
Toz içinde ki türkiye asfaltında ER300 ler ile (favoriyi geçtim starmaxx alırım daha iyi) aracın dengesini bozmaya çalışıp yol tutuş deneyenler devam etsin.
Çıkarsın bir piste, hadi onu geçtim virajlı gidiş geliş bir şehir dışı yola ısıtırsın lastiklerini (marmaris-datça yolu misan) virajda dönemezsin dağılırsın anlarım.
Herkez otomabil gurmesi memlekette.
Bende idda ediyorum Leonun yol tutuşu (FR değil direk leon) segmentinde ki en iyilerinden biri.
önden kayan araca el freni çekip yola oturtmuşsun bu arada helal sana:)
Valla ne kadar FR kullandınız bilmiyorum ama, 18" jantlı yazılım dp eksoz lu fr 3.viteste bile sarıyordu dümdüz yolda yeni conti. prem. contact lastiklerle, aktarma da bi eksiklik olduğu belli. Kulaktan dolma bilgi değil, bizzat sahibi olduğum bir araç. Kafadan kayıyor gerçekten. Dün de yorumda bulundum, mk6 tsi golf6 da götten kayıyor :)
Ben ya leon alırdım yada a3 hb
Golf almazdım şahsen :D
Yani ya herru ya merru arada derede kalanlar golf alsın :D
hepimiz A aracına alışıp B aracına bindikmi önce bir şaşırıyoruz garip gelebiliyor özetle his olarak birşeyler yanlış gibi gelebiliyor.
buradaki kelime yol tutuş değil his!
ben şahsen götü boklu grande puntodan inip Clio4 e bindiğimde lan bu ne böyle yüksek,direksiyon hissiz tepkisiz deyip kesinlikle yol tutuşı berbat demiştim harbuki zamanla anladımki ona alışmak gerekmiş ve sorun yol tutuş değil hissiyatmış ve açık ve net clio4 yol tutuşu aksine muhteşemmiş.
şahsen arkası torsiyonlu leon için hissiz denilse anlarım ama yol tutuşu kötü hele hele berbat yok efendim iyi diyen adam ya iyi arabaya binmemişmiş yada limit bilmezmişmiş diyeni ciddiye almam.
yurtdışında egb18,egb20,s2000 ve e46 m3 sahibi oldum, buradaki birçok arkadaşın ehliyeti olmadığı yıllarda Toronto pistinde senellik hiç yoksa 10-15 defa time attack / track days katılımım oldu ama ne diyeyim piste katıldım demek limitleri iyi zorladım yada iyi şöförüm demek değil diyecek gereksiz polemik.
açıkcası VW mal değil arkadaşlar adamlar 20 sene önce başarmış Leonu adam etmeye GTI sınıfında ciddi isim yapmaya ve kafayı koydumu başarıyor avrupa pazarında bulunacak etiketi FR olacak bir leonun yol tutmayacak şekilde piyasaya sürüleceğini pek sanmıyorum ancak 1-2 uçuk şekilde sert süren çıkar arabadan potansiyelinden fazlasını bekler sonra klişe bir lekeleme politikası onu izler şekil 1/A
Trance-R
31-03-2016, 08:51
Yol tutuş görecelidir. Hissiyat görecelidir. Testlere bakın. Araştırıp öyle söyleyin. Kişiden kişiye değişir yol tutuş konusu. Derin bir kuyu bu konu.
Yol tutuşunu lastik bile inanılmaz fark ettirir ki kimse ondan bahsetmemiş bile :D
burak_2885
31-03-2016, 09:07
FR ın yol tutuşunu bukadar kötüleyen birinin ya kullanımında sıkıntı var ya da denediği yollarda. Yukarıda da birinin dediği gibi ıslak zemin, tozlu yol vb. etkenleri geçtim bi Leon'un bukadar kötü yol tutacağına imkanı yok inanmam :D
Zaten şöyle bir şey de var, araba iyi yol tutsun kötü yol tutsun fizik kuralları diye bir şey var. Sen o fizik kurallarını aşarsan ya da arabayı fizik kurallarını aştıracak şekilde virajlara girersen kusura bakmada o araba zaten lamboda olsa yol tutmaz :)
Yol tutuşunu lastik bile inanılmaz fark ettirir ki kimse ondan bahsetmemiş bile :D
lan bahsetmiştim ben bee kahveni içmiyorsun ayılmadan yazıyorsun sabah sabah :)
iki araçta gayet iyiler,ama golf tabi ki benim gözümde çok daha üstün.
lan bahsetmiştim ben bee kahveni içmiyorsun ayılmadan yazıyorsun sabah sabah :)
Pardon dedem kacirmisiz o postu :)
individual
31-03-2016, 10:06
Yahu arkadaşlar ben şunu anlamıyorum.
Golf yol tutuş 100 üzerinden 90 versek
Leon'da yol tutuş 100 üzerinden 80 versek
Golf'un sıfırı şuan Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline 94.700 TL
Leon'un sıfırı şuan LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S FR 79.500 TL
Aradaki fark 15.200TL ve golf hala seat kadar dolu gelmiyor cam tavan yok u led yok.
Golf'un meşhur seat leon ile şehir efsanesi olmaya aday ya abi golf bir başka daha kaliteli denen malzeme farkı 15.200TL etmez.
Mesela örnek veriyorum golf'de torpido kapı içlerindeki cep'ler süet kaplama var.
Seat sitesinde bir abimiz kalıp çıkarmış arkası yapışkanlı süet setini leon için 50TL'e satıyor.
Yani şöyle bir durum oluyor golf'lerde bak abi torpido'nun içi süet bak nasıl kaliteli deniyor :) işte o süet 15.200TL etmiyor.
burak_2885
31-03-2016, 10:13
Aradaki fark 15.200TL ve golf hala seat kadar dolu gelmiyor cam tavan yok u led yok.
Golf'un meşhur seat leon ile şehir efsanesi olmaya aday ya abi golf bir başka daha kaliteli denen malzeme farkı 15.200TL etmez.
Mesela örnek veriyorum golf'de torpido kapı içlerindeki cep'ler süet kaplama var.
Seat sitesinde bir abimiz kalıp çıkarmış arkası yapışkanlı süet setini leon için 50TL'e satıyor.
Yani şöyle bir durum oluyor golf'lerde bak abi torpido'nun içi süet bak nasıl kaliteli deniyor :) işte o süet 15.200TL etmiyor.
Golf ile Leon arasında baya baya detay kalite farkı var sadece torpido kapı içi değil ama yine o fark etmiyor tabi :D
individual
31-03-2016, 10:19
Golf ile Leon arasında baya baya detay kalite farkı var sadece torpido kapı içi değil ama yine o fark etmiyor tabi :D
Ya tmm illaki vardır yani adam konsol'daki maddeyi golf'de biraz daha iyi kullanır.
Mesela küçük sınıf'da gti cupra a1 rs bunların arasında bana en kaliteli gelen A1'dir.
Yanlız o deli rakamları hak etmiyor.
A1'deki havalandırma kanalları bile farklı yani hissediyorsun sunroof açma düğmesi falan ama yani arada 15.000TL yakın fark var ve değmez yazık günah.
Golf şuan bu sınıf'da en büyük geçmişi olan bir model kimse laf söyliyemez zaten.
Çoğu model her zaman abi golf'de böyle bak auris burasını kötü yapmış denir hep bir master değer cizgisi olmuştur.
Ama ya kötü araba b k'tan araba yol tutmuyor tekerlekli taput gibi adlandırılması bana garip geliyor.
şundan 15 sene öncesine kadar renault spring tofaş şahin'lere biniyorduk ülke olarak şimdi'de leon b.k'tan yol tutmuyor deniyor.
Bir golf sahibi olarak şunu diyebilirim ki fiyatı gerçekten pahalı :D Ben ufak tefek ayrıntıları leonda sevmediğim kalitesiz bulduğum için golf aldım.Aradaki fiyat farkına değer mi değmez illaki.Ama aradaki fiyat farkını da çöpe atmış değiliz.Nitekim arabamı alalı 4 ay oldu.Aldığım fiyatı verenler oldu bile.Hatta şu an ciddi satmayı düşünsem çok azda kar bırakır bana.Ama bütçeyi çok zorlayarak leon yerine de golf almak çok mantıklı bir iş değil.
zetcelsius
31-03-2016, 17:17
Sayın hocam,
Elbette pistte denemedim ancak 10-20 dakikalık test bir araba ile ilgili aşşağı yukarı bir fikir verir, yakıt sağlamlık konuları hariç,,,
Ancak ben 10-20 dakika değil, belki 1,5 saat kadar test ettim,, Testin sonunda ise görüntüsünün arabası olmadığına karar verdim,, Yerden yere vurmuyorum sonuçta bu arabaya para verip alan severek binen insanlar var,,,
Test aracının lastikleri Turansa ER300 dü,, Bir çok kişi beğenmese de benim favorimdir b6-b7 passatta, sonatada son olarak focus araçlarımda kullandım,,
Hergün aynı lastiklere ve daha ufak ebatlara sahip aracımla girdiğim viraja leonla girdiğimde kafa açıldı gitti,,, Anlık bir açılma düşüncesiyle el freni gibi bir müdehalede bulunmadım ama iş o kadar ciddiydi ki 1,5 şerit açıldı kafa ve istikrarlı bir şekilde devam etti,, El freni kullanarak arkayı kaydırıp esp nin devreye girmesiyle yola öyle oturdum,
Sonuc kısmı şu benim alacağım dönemde 65 bin gibi bir fiyatı vardı,, Parasına göre donanımı olsun görseli olsun FP anlamında 1 numaradır,, ancak benim önceliklerim daha farklı,:)
Yerden yere vurmuyorum demişsin ama yazdıklarını bir oku istersen,er300 için favorim demişsin herhalde teksindir..
Viraja nasıl girdiğini merak ettim, sabit hızla mı yoksa viraj içinde gaza mı yüklendin...?
Gökhan Bilgin
31-03-2016, 17:48
Abi şu süet setinin linkini paylaşırmısın kendin yapıcaktım hazırı varsa direk alalım :)
Şu leona şu zamana kadar bir tane yabancı testte (autobild, autocar vs.) yol tutuşu ile alakalı bir olumsuz yorum bulunmazken (bazılarında handlinge + puan verildi.).
Toz içinde ki türkiye asfaltında ER300 ler ile (favoriyi geçtim starmaxx alırım daha iyi) aracın dengesini bozmaya çalışıp yol tutuş deneyenler devam etsin.
Çıkarsın bir piste, hadi onu geçtim virajlı gidiş geliş bir şehir dışı yola ısıtırsın lastiklerini (marmaris-datça yolu misan) virajda dönemezsin dağılırsın anlarım.
Bende idda ediyorum Leonun yol tutuşu (FR değil direk leon) segmentinde ki en iyilerinden biri.
1- Falanın filanın yaptığı testler beni irdelemes, kaldı ki test firmalarının bir çoğu vag grubunun iti köpeği olmuş durumda,,, + olarak yurt dışındaki cillop diye tabir ettiğimis asfaltı Tr şartlarıyla kıyaslayamayıs,,
Lafları çarpıtıp demagoji yapmayın bu hareketler gerçekten nefret verici!!! Ben yol tutmuyor 5 para etmes gibi bir kelime kullanmadım o görüntüye o yol tutuş yakışmıyor dedim,,, Kusura bakmayında herkes sis değerli otoriteler gibi pistlere çıkıp otomobil yorumu yapamıyor,,, Kaldı ki öyle olsa bile Leon muadili olan kompakt C sınıfının başını çeken otomobillere göre yine daha kötü sonuçlar verecektir,,
ER300 ü 4 farklı arabada kullandım, sanırım sadece Leondaki kötüydü,, Buradan bu sonuca varıyorus,,
Ya dostum söylediklerine aynen katılıyorum, 1998 senesinden beri b5-b6-b7 passat, golf5, jetta, ibisa vs kullanan bir aileyis,,, Ve mevcut aracımıs olan b7 yi b8 le değiştirmeyi düşünürken Superb ile kıyasladık,, Aralarındaki fiyat farkı uçurum,, Hak ediyormu dersen vallahi de billahi de hak etmiyor,,, Ama 2, el durumu gibi kriterlerden dolayı yine vw olacak gibi görünüyor,,
Ben söylediğimi yineliyorum,, golf ve leon arasında kalacak olsam leon alırdım NETi, ama ikisinin de arasında kolay kolay kalmam buda çok net,
Eski mesajımı editleyemiyorum kusura bakma,
Gidiş-geliş yolda kullanmam önerilmişte,,, Sıcaktan ve kamyon ağırlığından göçmüş virajlı çukurlu yollarda torsiyonlu araç kullandın mı hiç ? Onu bi öğrenelimde öyle tartışalım,
Gidiş-geliş yolda kullanmam önerilmişte,,, Sıcaktan ve kamyon ağırlığından göçmüş virajlı çukurlu yollarda torsiyonlu araç kullandın mı hiç ? Onu bi öğrenelimde öyle tartışalım,
kardeşim bak muhalefet olacam diyerek değilde tatlı tatlı anlatmaya çalıştığımızı ifade edebilmek için yazıyorum
Megane GT line,Golf, Honda civic type r bunların hangisi torsiyonlu değil?
VAG grubundayım :)
istemediğin kadar da torsiyonlu a3 golf leon octavia vs kullanıyorum. E doğal olarak bağımsızlarını da kullanıyorum.
Asıl sana arkası bağımsız araç versek anlayabilecekmisin acaba onu merak ediyorum:)
neyse sen haklısın ER300ler ile mutluluklar sana. Çamurluğuna bastırıp aracın güvenliğini test eden bir milletiz biz yol tutuşu bu kadar kolay test etmek çok kolay bizim için.
Otopark leon testi incelendiginde aracin genel beklentilerin altinda kalmis.
Golfle hep kiyaslaniyor,aradaki olay sadece malzeme kalitesi degil diyoruz:) daha guvenli his yol tutus, sessizlik suspansiyon kaliteside farkli. Leon f/p olarak iyidir hostur ama golfle cok yakinmis gibi soylenmeside dogru degil. Golf a3 o konularda cok yakin.
@bomonti
Klavyenin z harfi basmiyo sanırım.
Günlük kullandığınız alistiginiz araçla girdiginiz virajlara hayatinda ilk defa kullandığın alışık olmadığınız araçla girip onden kayinca arabayı gommek komik olmamiss mi ?
M U R A T
01-04-2016, 10:45
leonun yol tutuşunu kötüleyenler hangi modelin yol tutuşunu beğeniyor söylesin ordan kıyas yapalım
1- Falanın filanın yaptığı testler beni irdelemes, kaldı ki test firmalarının bir çoğu vag grubunun iti köpeği olmuş durumda,,, + olarak yurt dışındaki cillop diye tabir ettiğimis asfaltı Tr şartlarıyla kıyaslayamayıs,,
Lafları çarpıtıp demagoji yapmayın bu hareketler gerçekten nefret verici!!! Ben yol tutmuyor 5 para etmes gibi bir kelime kullanmadım o görüntüye o yol tutuş yakışmıyor dedim,,, Kusura bakmayında herkes sis değerli otoriteler gibi pistlere çıkıp otomobil yorumu yapamıyor,,, Kaldı ki öyle olsa bile Leon muadili olan kompakt C sınıfının başını çeken otomobillere göre yine daha kötü sonuçlar verecektir,,
ER300 ü 4 farklı arabada kullandım, sanırım sadece Leondaki kötüydü,, Buradan bu sonuca varıyorus,,
Şu bahsettiğin kısım seni daha da cahilliğe vuruyor bence sen arabalar hakkında yorum yapma :) focusa da bindim astrayada bindim golfed bindim şuan mk2 Leona biniyorum, araba iyi yol tutuyor arkadaşım. araba neye nerede nası tepki veriyor onu zamanla anlarsın 2 test sürüşünde karar veremezsin o hissiyatı alamazsın.
yanlış anlaşılmasın leon fanatiğide değilim.
o degılde buğra biri yol tutui deyince aklıma direk focus gelıyor :)
Bende Leon FR 2013 sahibiyim
2. arabam subaru vivio
subaru vivio daha iyi yol tutuyor
alın size konu :)
bu arada 2 yıldır leonu kullanıyoruz ailede
aracın ustundeki yaz lastikleri bridgestone ısınması cok uzun süren ve soğukken virajlarda bırakıyor
ısındığı zaman kolay kolay bırakmıyor yolda
önde elektronik kilitli diferansiyel olduğunu du varsayarsak dip gaz viraj keskinliği gibi etkenler de işin içine girince kayma yapıyor...tabi nunu içinde yol durumu ve lastik gibi büyük etkenler var
istenildiğinde de leon ile virajlarda kaymak çok basit :)
sürçü lisan ettiysem affola yorumları okuyunca bende kendimce bir yorumda bulunmak istedim
herkese iyi forumlar..
individual
01-04-2016, 20:55
Şu honda civic typr da ne kadar kötü araba kafadan ne kadar çok kayıyor :)
http://youtu.be/1hg9774ARZg
kardeşim bak muhalefet olacam diyerek değilde tatlı tatlı anlatmaya çalıştığımızı ifade edebilmek için yazıyorum
Megane GT line,Golf, Honda civic type r bunların hangisi torsiyonlu değil?
Abicim Fr ı hothatch lerle de kıyaslamayalım o kadar da değil,, Megane GT line hiç kullanmadım yorum yapamayacağım ama torsiyonlu araç arka koltukta seyahat ederken kendini baris hissettiriyor,,
Tamam arada dağlar kadar fark olmasa da sonuç olarak bağımsıs dan iyi olduğunu söylemices heralde değil mi?
Şu bahsettiğin kısım seni daha da cahilliğe vuruyor bence sen arabalar hakkında yorum yapma :) focusa da bindim astrayada bindim golfed bindim şuan mk2 Leona biniyorum, araba iyi yol tutuyor arkadaşım. araba neye nerede nası tepki veriyor onu zamanla anlarsın 2 test sürüşünde karar veremezsin o hissiyatı alamazsın.
Ya arkadaşım belki dediğin gibi cahilim ama neye nasıl yorum yapacağımı kendim iyi ölçüp tartabilirim, Bir anti-tezin var ise yaz çiz onun üzerinden tartışalım. Kişisel yorumlar da senin toyluğundan kaynaklanıyor. :)
Ben görüş belirttim işi sidik yarışına döndürmeye gerek yok.. Ben bildiğim kadarı ile birşey söyledim, ki Fr ın kafadan kaydığı da yadsınamaz bir gerçek.
@bomonti
Klavyenin z harfi basmiyo sanırım.
Günlük kullandığınız alistiginiz araçla girdiginiz virajlara hayatinda ilk defa kullandığın alışık olmadığınız araçla girip onden kayinca arabayı gommek komik olmamiss mi ?
Nokta ve z çalışmıyor,, Bende çok rahatsıs oluyorum bu şekilde yasmaktan kusura bakmayın,
zyxtellow
03-04-2016, 14:46
Yol tutmayan araba pek yok artık, sadece sürücü kusurlarını affeden ve daha az affeden araba var nokta. 2004 yılında megane 2 almıştım bayiden sıfır, ilk gelen partilerdendi millet hemen başladı yok yeni broadway yok 100'ü geçince yolda geziyor ben o arabaya 9 sene bindim bir kere olsun yüzümü kara çıkarmadı yani durum şu ki her devir bazı arabalara leke çalınacaktır, artık marka fanatikliğimi dersin adına her ne dersen şu an 2015 golf 1.4tsi highline da var ailemizde orjinal spor süspansiyon ve 18 jant opsiyonlu çılgınlar gibi yol tutuyor diyemem belli bir standardın üzerinde ama seat da öyle kaldıki leon cupra vag grubundan nürburgring rekoru kıran tek hot hatch'ti.
Şu honda civic typr da ne kadar kötü araba kafadan ne kadar çok kayıyor :)
http://youtu.be/1hg9774ARZg
Hahahah :)
Jön Türk
05-04-2016, 13:23
Antalya-Denizli git gel yaptım dün (gidiş tek dönüş iki kişi, ayrıca dönüş klimalı) 140lık FR ile 441 km ortalaması 5.3lt.
cuneytturkoglu
05-04-2016, 17:35
Leon fr full stock benim çok kullandığım bi arabadır ilk kullanmaya başladığımda arabanın kolay kullanımı hafif hissetirmesi ve hızlanması çok hoşuma diyordu ama arabaya biraz alışıp sınırları zorlamaya başlayınca araba gerçekten başedemiyor ve kafadan çok açılıyor verildiği paraya göre iyimi kötümü bilemem ama ben sınırları zorlayınca kayıyor ve acayip hissiz bir araba ne zaman kayacağını kestiremiyorsun hiç kaymıyor çok iyi tutuyor diyenler başka hiçmi arabaya binmediler başka arabaya binip aynı virajda bide onunla test etmelerini tavsiye ederim
Leon fr full stock benim çok kullandığım bi arabadır ilk kullanmaya başladığımda arabanın kolay kullanımı hafif hissetirmesi ve hızlanması çok hoşuma diyordu ama arabaya biraz alışıp sınırları zorlamaya başlayınca araba gerçekten başedemiyor ve kafadan çok açılıyor verildiği paraya göre iyimi kötümü bilemem ama ben sınırları zorlayınca kayıyor ve acayip hissiz bir araba ne zaman kayacağını kestiremiyorsun hiç kaymıyor çok iyi tutuyor diyenler başka hiçmi arabaya binmediler başka arabaya binip aynı virajda bide onunla test etmelerini tavsiye ederim
Hocam yay taktınız mı hiç ? Onatın araçta yay mevcut sert virajlarda hala arka atıyor , kafadan kayma ben onatın araçı kullanırken yaşamadım hiç ama arkadan oynamayı seviyor
cuneytturkoglu
05-04-2016, 21:24
Hocam yay taktınız mı hiç ? Onatın araçta yay mevcut sert virajlarda hala arka atıyor , kafadan kayma ben onatın araçı kullanırken yaşamadım hiç ama arkadan oynamayı seviyor
Tamamen stoc bayiden çıktığı gibi duruyor araba en ufak bi değişim yok . Eğerki kafadan kayarken gazdan ayağını çekersen veya bi şekilde ağırlığı öne yıkarsan arkayı atıyor benimde başıma geldi ama genellikle ön çok fazla kayıyor.
rebeloghy
06-04-2016, 01:17
yanlış anlaşılmasın leon fanatiğide değilim.
Yanlış anlamayın sadece bildiğim kadarı ile Leon mk2 ve mk3 yolda giderken bambaşka araçlar. Mk2 nin yol tutuşunu beğenirim , ancak mk3 görüntüsünden çok daha boş bir araç hissi veriyor hafifliğinden midir nedir bilmiyorum
Virajlarda gaza fazla abanılırsa araç fark etmeksizin ön tekerler sarıcağından kafadan açılması normal değil midir ?
Fr'dan önce Jetta, Focus, Polo,Astra vs. kullandık. Tüm bu araçlar düşük hızda bile olsa gaza biraz fazla basıldımı önden kayıyodu.
cuneytturkoglu
06-04-2016, 10:08
Virajlarda gaza fazla abanılırsa araç fark etmeksizin ön tekerler sarıcağından kafadan açılması normal değil midir ?
Fr'dan önce Jetta, Focus, Polo,Astra vs. kullandık. Tüm bu araçlar düşük hızda bile olsa gaza biraz fazla basıldımı önden kayıyodu.
Ön tabiki kayar ama kaymadan kaymaya fark eder örneğin (fiyat farkı var biliyorum) audi a4 de çok sık kullanıyorum o arabayı kaydırmak için ciddi çaba harcıyorum fr la arasınla ciddi fark var sizin söylediğiniz araçları kullanmadım. Bilmiyorum bu fiyata fr ın bu yol tutuşu iyi olabilir ama çok iyi bi yol tutuşu olmadığı kesin
Çok fazla boş yorum yapılmış daha öncede söylediğim gibi fr ın limitleri ciddi aşağılarda aksini iddaa edenin driver seviyesi limitleri test etmeye yetmiyordur.. bu konu açıldıktan sonra bütün araçlar elimizde mevcut olduğundan tekrardan bir deneyelim dedik en basitinden örneğin kendi sınıfından olan giuletta ve birde mito ile denedik ikisininde limitleri leon fr a göre ciddi yukarlarda gayet güzel viraj kasabiliyorsunuz fakat leon kesinlikle alfalar gibi değil *** ayrı baş ayrı dünyalarda
https://youtu.be/JlrQDeP3e08
aklıma gelen ilk video genelini izlemeyin 9. dk da söylenenleri izleyin.
Dayının da driving skill i yetmiyor demekki.
başka bir yurt dışı test
http://www.whatcar.com/seat/leon/hatchback/review/
drive yeteneği yoksunu adamlar hanglinge + puan veriyor.
hadi bir tane daha veriyim
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/seat/leon-2013/
bu da son
http://www.evo.co.uk/SEAT/Leon
Bu adamlar yol tutuşa - vermeyi bırakın, hadi nötr'ü de bırakın + puan veriyorlar.
Neyse daha yazmayacağım bu konuya.
İngiltere' de 6 sene yaşamış bir insan olarak, Değil leon Şahini bile kaydıramassın o asfaltlarda,,, Paylaştığın testler için teşekkür ediyorus bir Leon testide benden gelsin hadi,,
https://www.youtube.com/watch?v=rSTVdKuY0AI
Yaydan epey bahsetmişsiniz lakin yay sandığınız kadar aracın kaderini değiştirecek başlıbaşına bir ürün değil. Bugüne kadarki araçlarımda yay kullandım şahsen maximum %8 diyebilirim. Limitlerinizi o kadar değiştirecek bir modifikasyon değil. His olarak evet his verir. Araç alçak durur, az esner aaa dersiniz arabam yol tutuyor, ama aslında limitleriniz aynıdır
yol tutuş adı altında karıştırılan olay handling ile gripping.
handling = kontrol edilebilirlik
gripping = yol tutuş
dersek, leon kontrol edilebilirlik yani hata töleransı olarak güzel denebilecek yapıda bir araç fakat limitleri yüksek değil aynı platformu paylaştığı araçlarla kıyaslayınca, o da süspansiyondaki ince farklılıklar kaynaklı diyebiliriz bence, a3 ü hemen hemen 1000 km kullandım (torsiyonlu 1.6 tdi ambition sedan), golf hem tdi hem 140tsi olarak arkadaşlarımda var burada, onları da kullandım.
a3 ve golf birbirine çok daha yakın ve yüksek limitle beraber güzel kontrol edilebilirlik sunarken, leon un limitleri bariz daha altta kalıyor benim görüşüm. Şöyle örnek vereyim 70km/h hızla aynı S yapılı virajı döndükten sonra viraj çıkışında Leon ile gaza 30-40 cm daha ileride oturuyorsunuz, yoksa kafayı diğerlerinden fazla açıyor mesela.
FR alırken DCC opsiyonlu alın, 3 ay bekleyin. Tek önerim bu olur :)
Kısacası Leon, A3 veya Golf kadar yol tutmuyor, özellikle önden.
Bu arada mk6 Golf ve mk2 Leon dan bahseden arkadaşlar olmuş, mk5 in platformunda üretilen tüm vag grubu araçların kafadan tutunması ciddi başarılı, mk5 golf ile direksiyona yapacağınız 45 derecelik pandül sonucu aracın arkasının gelme eğilimini, golf 7 ile 90 derece pandül yaparak elde edebiliyorsunuz. Ama baktığın zaman Golf 7 standart halde aynı lastik ebatında ciddi derecede daha yüksek hızlarda viraj dönme kabiliyetine sahip.
Zaten soylemeye gerek duymadik,tum mqb sasilerinde genel tabirle yol tutusun anlasilmasi icin iyi asfalt gerekiyor, dusuk tutunmali zemin yada lastik ile bir aracin genel karakteri/sase dengesi vs anlasilmaz.
Golf a3 hala farkli o ayri:)
zyxtellow
07-04-2016, 17:48
Ya bu araba dışı süslü c sınıfı normal bir hatchback hayır beklentiler nerde ben onu anlamıyorum, araba cupra olsa anlayacağım hepi topu 140 beygir 1.4 motor bir arabadan bahsediyoruz sanki hergün fr la pist döneceğizya bu kadar hardcore şeylere dikkat ediyoruz ne gereksiz uzayan bir konu
BuğraTuna34
09-04-2016, 23:46
FR'ın difüzör nereden alındı? Acaba bilgi alabileceğimiz biri var mı?
BuğraTuna34
09-04-2016, 23:47
Bu arada ikisinide kullanmış biri olarak; FR'ın yol tutuşu ciddi anlamda daha az.
İnanılmaz trim sesi var diyorlar, cidden merak ediyorum bu kadar gürültülü ve sert mi bu araç?
İnanılmaz trim sesi var diyorlar, cidden merak ediyorum bu kadar gürültülü ve sert mi bu araç?
Trim sesi benim fazla kulağıma gelmedi , fakat Onat herseferinde sövüyor :)
kelalper
10-04-2016, 10:39
Leon u ciddi anlamda 1.2 olsun 1.4 FR olsun test edip kullandım. Yol tutuş olarak ciddi sorunları olan bir araba. Otomobil dünyası diye yayınlanan test videolarını zaten incelemiyorum o arkadaş ciddi araba kullanma özürlü. Daha şimdiye kadar kullanıpta kötü dediği araba yok. Her arabayı test edebilmek için her araba süper ona göre. Mustang denen arabaya bayıldı. Amerika fiyatı 30k usd olan araba için Türkiye satış fiyatına hak ediyor dedi.
Leon ve Golf ün ciddi anlamda yola tutunma sorunları var A3 bunlara oranla daha iyi. Zaten gadgetların tamamen kapatılamama nedenleri bu bence. Otopark da aynı şeyleri söyledi.
vag-com sağolsun, kapatabiliyoruz esp'yi lakin tamamen devreden çıkmıyor XDS sadece belirli açıya kadar izin veriyor, kavşaklarda zevkli oluyor yan verebiliyor araç ...
Ben aracımı esp off modunda sürdüğümde hep arkadan kayıyor-kopuyor.Önceki aracımda hiç tedirgin olmazdım zaten esp de yoktu.Ama golf beni tedirgin ediyor.Özellikle dsg olup mekanik el freninin olmaması beni çaresiz bırakıyor.Bu yüzden hiç kapatmadım daha esp'yi.
@asit video için emeğinize sağlık (seat forumunda sct 'de) yazdım dobro dobra neyse söylemişsiniz güzel video olmuş.
yalnız şu bir gerçek yıllardır vag grubunda araç aldım kullandım mk2 leon aracım gibi mk3 5f yol tutmuyor. ilk çıktığındada denedim 2015 fr 'da denedim üstelik coil vardı araçta en ufak virajda arka anlamsız kopmalar, bırakmalar esp yakıyor. aynı şekilde golf7 aracımda arkalar bağımsız değil stok böylebir sorun olmadı coilde taktım hiçbirşekilde bırakma olmuyor araçta.
zaten birçok kişiş söylüyorda test eden panpaların videosu vardı onlara bu konuda çok hak veriyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=rSTVdKuY0AI
@asit video için emeğinize sağlık (seat forumunda sct 'de) yazdım dobro dobra neyse söylemişsiniz güzel video olmuş.
Teşekkür ederim , seat forumunda bana mı yazdınız ? Cok nadir giriyorum cevap alamadıysanız buradan verebilirim 👍
Bu arada ikisinide kullanmış biri olarak; FR'ın yol tutuşu ciddi anlamda daha az.
Bencede 👍 Golf daha iyi yol tutuyor
Yakin zamanda leon fr mk 2-3 arasi farklar / performans testi gelecek
ByAlafHot
22-02-2018, 04:50
çok uzun zaman geçmiş fakat FR'daki hava filtresinin ismini öğrenebilirmiyim.