PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda Ehliyetimi Aldım!

BerkanB
02-04-2016, 00:49
Merhabalar abilerim. 18 senedir süre gelen tabanvay maratonuma bu perşembe son verdim :) ilk olarak kendimi tanıttığım konuya buradan (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/211678-merhabalar.html) ulaşabilirsiniz. Konuya göz attıysanız eğer "Ehliyetimi alana kadar direksiyona oturmayacağım" demiştim. Fakat abim işyerinde iken bir kaç kere park yerini değiştirmişliğim vardır. (Bilgileri dahilinde) Neyse buraları atlıyalım lütfen. :) 2016 senesinde tam 18 yaşıma girmiş bulunmaktayım. Şubat ayında olan yazılı sınava çok şükür girebildim. Gittiğim sürücü kursundan aldığım dersler neticesinde Mart ayında direksiyon sınavına da girmiş bulundum.

Sürücü kursunda sadece 10 saatlik bir ders aldım fakat yeterli geldimi bilemem çünkü aracı kaldırmamda sıkıntı yok derste bile aracı stop ettirmedim çok şükür. Martta olan direksiyon sınavında daha aksilikler başladı. Yeşil yanınca ışıktan geçtim, ters yönden gelen bir itfaiye vardı sirenlerini açmış acı acı bağırarak geliyo mübarek. İtfaiyenin geçeceği kadar yer bıraktım ve geçmesini bekledim. Meğersem arkamdaki erkek gözetmene göre bu yanlışmış. Çünkü ışıktan geçtikten sınra yol ağzında beklemişim itfaiyeyi. Neyse aracı kullandım ve sorunsuz bir şekilde aldığım yere park yaptım. Derken arkadaki bayan gözetmen ile erkek gözetmen birden sözlü kavgaya giriştiler. (Allahtan öndeki gözetmen tecrübesizdi de geçti diye işaretlemiş çoktan :D ) Biri bağırıyor bırakın diğeri diyor çocuk geçti geçti yazın. Derken olay yerinden tatlı tatlı sıvıştım :D . 1 hafta sonra sürücü kursundan aradılar şahsi telefonumu. Belgelerimin tamamlandığını fakat sertifikaların hâlâ Milli Eğitim Müdürlüğünde imza beklediğini söylediler. Bunu duyunca bir yandan sevinirken diğer yandan da karalar bağladım.

Gel zaman git zaman 2 hafta sonra telefonum tekrardan çaldı. Sürücü kursunda evraklarımın tamamlandığını ve istediğimiz zaman alabileceğimizi söylediler. O akşam kaça kaça gittiğim sürücü kursundan evraklarım ile çıktım. Dosyam hazırdı sadece emniyetlik işim kalmıştı. Randevu, dosya vs olayları hallettim ve 1 hafta sonra 23 Mart çarşamba gününe alabildim randevumu. Maali işlemleri emliyetten ve bankadan ayarladım. Emniyete geri döndüm ve diğer işlemleri halledip çıktım. (Kısaca anlatıyorum çünkü orada işlemlerim tam 3 saat sürdü.) Emniyette bana geçici bir belge verdiler ve bu belge ile trafiğe çıkabileceğimi söylediler. Belgeyi aldım fakat trafiğe çıkmadım (Eşşek kafam!) 31 Mart günü staj yaparken telefonum çaldı. Evet o hayırlı haber. Postacı evimin önünde olduğunu söyledi. Büyük babam benim yerime ehliyetimi aldı. O akşam güle oynaya geldim eve, ehliyetimi büyük babamdan aldım. Her şey iyi hoş güzelde yukardaki aksilikler nerde bitecek diye sormayın. 1 Nisan da çok güzel bir şakayla karşılaştım! Kaldırımdan inerken ayağım taştan kaydı ve saniyesinde yere düştüm.(herhalde kimse yok diye 5 dakika falan yerde oturdum ve ne yapacağımı düşündüm.(Kara kara) Sonra hemen bizim staj yerindeki abilerle iletişime geçtim ve büyük ilgi alaka neticesinde devlet hastanesine geldik. Şükür doktor tanıdık çıktı ve ilgilendi. Ayağımda ise burkulmaya bağlı tramva sonucu incilme çıktı. Şu an ağrılar içerisinde yatakta bunları yazıyorum. Ayağımı merak ederseniz bileğimden 2. bir ayak çıktı diyebilirim. Aşırı derecede şişti, sınırlı hareket ve morluk var. Daha ehliyetimin ilk günğnden bunu yaşadım. Elime para geçtiği ilk gün, hayrına birşeyler alıp sağda solda dağıtacağım.

Hepinize iyi forumlar dilerim.
Sürç-ü lisan ettiysek affola!

Sinan58
02-04-2016, 00:54
Hayırlı olsun ehliyetin kardeşim, senin adına sevindim :)

Otto_Skorzeny
02-04-2016, 01:05
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Yazar olmak gibi bi fikir var mı? Sıkılmadan okudum valla iyi geldi gece gece ��

Sti_Ozan
02-04-2016, 02:34
Hayirli olsun,kazasiz belasiz gecir seneleri :D kismetse seneye bizede nasip olacak bakalim :)

mert_can 41
02-04-2016, 02:54
konuyu okudum çıkardım şöyle bir ehliyetime baktım :D :D bende ehliyete gün saydım ama hiç böyle olmamıştı ahuahahahh :D

pejoemre07
02-04-2016, 08:33
hayırlı olsun ben çocukluktan beri direksiyonun başında olduğum için (tabi iyi bir şey değil sakın diğer kardeşlerim bunları evde denemesin :D) ehliyeti alınca pek bir şey değişmedi bnm için cuzdan birazcık daha şişti sadece hepsi bu.Bu arada konuya dönücek olursak hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız inş. :)

fthdrn
02-04-2016, 08:40
Şu yazdığın yazının akıcılıgını 30 yaşında iş veren belli konuma gelmiş insanlar yazamıyor. Tengri kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Yigit-Y
02-04-2016, 08:41
Valla ulkemize hayirli uğurlu olsun

Vatana millete hayırlı bir sürücü olman dileğiyle

anilatasy
02-04-2016, 09:34
Ehliyet almama çeyrek kala görünce hemen girdim çok güzel yazmışsın aynı heyecanlar içersindeyim bende inşallah kazasız belasız kullanırsın :)

O.Z
02-04-2016, 09:45
Bazen Vizyona Hızlı Giriş Yapmamak Lazım :)

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12928384_10153758950822851_7309395454346902380_n.j pg?oh=6ecc3d096dc85e6495d650f7ebb5c731&oe=5788B9C9

Kardeşim Yeni Ehliyetin Hayılır Uğurlu olsun . . .

Aman gözünü sevim araç hakimiyetini iyice sağlamadan trafiğe çıkma , Kendini düşünmüyorsan bizleri düşün . . .

Allah Kazasız Belasız Araç Kullanmayı Nasip Etsin . . .
Not : Bir bardak su doldur , ehliyeti kaplatıp içine at resim çek at feyse Ehliyetide ıslattık diye :D asdfe :D

painkller
02-04-2016, 10:46

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12928384_10153758950822851_7309395454346902380_n.j pg?oh=6ecc3d096dc85e6495d650f7ebb5c731&oe=5788B9C9

Aman gözünü sevim araç hakimiyetini iyice sağlamadan trafiğe çıkma , Kendini düşünmüyorsan bizleri düşün . . .

Not : Bir bardak su doldur , ehliyeti kaplatıp içine at resim çek at feyse Ehliyetide ıslattık diye :D asdfe :D

benimde aklıma direk bu geldi.

Bendende sana bir dost tavsiyesi ne olursa olsun gaza gelme. bak ben çok sıkıntı yaşıyorum kendimi frenleyemiyorum ama siz ne olur dikkat edin, bunun için ciddi ciddi çaba gösteriyorum, tüpten gazı kısıyorum. ama çok çabuk galyana gelebiliyorum. siz yapmayın ama bunu.

BerkanB
02-04-2016, 10:52
Hayırlı olsun ehliyetin kardeşim, senin adına sevindim :)

Teşekkürler :)

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Yazar olmak gibi bi fikir var mı? Sıkılmadan okudum valla iyi geldi gece gece ��

Yazar olma gibi bir düşüncem şu zamana kadar hiç olmadı fakat derdimi insanlara iyi anlatabilirim :) Yorumunuz için teşekkürler :)

Hayirli olsun,kazasiz belasiz gecir seneleri :D kismetse seneye bizede nasip olacak bakalim :)

Valla ehliyet geldikten sonra öğrendim bende; galiba stajer ehliyetine siz kaldınız :(

konuyu okudum çıkardım şöyle bir ehliyetime baktım :D :D bende ehliyete gün saydım ama hiç böyle olmamıştı ahuahahahh :D

Benim sayma nedenim biraz da araçlara olan ilgimden olabilir :)

hayırlı olsun ben çocukluktan beri direksiyonun başında olduğum için (tabi iyi bir şey değil sakın diğer kardeşlerim bunları evde denemesin :D) ehliyeti alınca pek bir şey değişmedi bnm için cuzdan birazcık daha şişti sadece hepsi bu.Bu arada konuya dönücek olursak hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız inş. :)

Teşekkürler :) inşallah kazasız belasız :)

Şu yazdığın yazının akıcılıgını 30 yaşında iş veren belli konuma gelmiş insanlar yazamıyor. Tengri kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Tengri Biz Menen! Herşeyin hayırlısı :)

Valla ulkemize hayirli uğurlu olsun

Vatana millete hayırlı bir sürücü olman dileğiyle

İnşallah! :)

Ehliyet almama çeyrek kala görünce hemen girdim çok güzel yazmışsın aynı heyecanlar içersindeyim bende inşallah kazasız belasız kullanırsın :)

İnşallah! Sana da kazasız belasız sürüşler :)

Bunu gördüğümde zaten yarılıyorum ya :D O ıslatma olayını aklımda tutacağım hocam bakarsın belki ünlü oluruz dimi :D

Gökhan Kavuştu
02-04-2016, 12:04
Otomobiller konusunda çok hevesli bir kardeşimizsin, ehliyetini almana sevindim. Umarım bu hevesin hiç dinmez ve iyi bir şoför olmak için kendini geliştirirsin. Ayağın içinse çok üzüldüm, bir an önce iyileşip direksiyon başına geçmen dileklerimle..

cuneytturkoglu
02-04-2016, 12:49
Hayırlı uğurlu olsun. Bu ıslatma olayı ne ben anlamadım? 😄😄

SMTTKZ
02-04-2016, 12:51
Ehliyetin hayırlı olsun,kazasız belasız günlerde keyfini çıkarman dileğiyle... Bence en güzelide ne biliyomusun ilk çevirmende ehliyetini (jandarmaya,polise) gösterdiğin anlamsız kibir :D

GÖKTÜRK
02-04-2016, 13:56
Hayırlı olsun güle güle kullan

ProdriveSTI
02-04-2016, 14:35
Hayırlı olsun ehliyetin.

Forumda Berkan nickli bir abin var oda senin gibi heyecanlıydı ehliyetini alırken ama sınavı bir türlü veremedi.Sonra nasıl olduysa verdi bu seferde direksiyon sınavında kaldı.Böyle bir şapşik işte. :D

BerkanB
02-04-2016, 15:20
benimde aklıma direk bu geldi.

Bendende sana bir dost tavsiyesi ne olursa olsun gaza gelme. bak ben çok sıkıntı yaşıyorum kendimi frenleyemiyorum ama siz ne olur dikkat edin, bunun için ciddi ciddi çaba gösteriyorum, tüpten gazı kısıyorum. ama çok çabuk galyana gelebiliyorum. siz yapmayın ama bunu.

Elimden geldiğince şöförlüğümü geliştireceğim zaten benim olayım güçten fazla görünüş. Planım bir kaç sene şöförlüğüm gelişene kadar görselden yürüyüp sonra da motora gireceğim.

Otomobiller konusunda çok hevesli bir kardeşimizsin, ehliyetini almana sevindim. Umarım bu hevesin hiç dinmez ve iyi bir şoför olmak için kendini geliştirirsin. Ayağın içinse çok üzüldüm, bir an önce iyileşip direksiyon başına geçmen dileklerimle..

Çok teşekkür ederim gökhan abi. Farklı forumlarda vs gördüğün üzere ne kadar hevesli olduğumu bilirsin. Ayağımın iyileşmesi için elimden geleni yapacağım ki Ankara ya gelip bir e30 alayım :D

Hayırlı uğurlu olsun. Bu ıslatma olayı ne ben anlamadım? ����

Ehliyetini alan herkesin yakınları onlara dermiş "Ne zaman ıslatıyoruz.". Bo forumda da bir abimiz onun yöntemini anlattı ;

...

İşte bu kadar :)

Ehliyetin hayırlı olsun,kazasız belasız günlerde keyfini çıkarman dileğiyle... Bence en güzelide ne biliyomusun ilk çevirmende ehliyetini (jandarmaya,polise) gösterdiğin anlamsız kibir :D

O güzel günü bekliyor olacağım :)

Hayırlı olsun güle güle kullan

Teşekkürler! :)

Hayırlı olsun ehliyetin.

Forumda Berkan nickli bir abin var oda senin gibi heyecanlıydı ehliyetini alırken ama sınavı bir türlü veremedi.Sonra nasıl olduysa verdi bu seferde direksiyon sınavında kaldı.Böyle bir şapşik işte. :D

Kaderimiz aynı galiba tek fark var ben tek seferde aldım :D yazılıdan 76 aldım direksiyonu da yukarıda anlattım :D

AFy
02-04-2016, 16:10
hayırlı olsun kardeşim ehliyetin. bende de bir takım aksilikler olmuştu. 1 gün gecikmem sebebi ile ehliyetimi 3 ay sonra aldım. aman dikkatli kullan arabayı , geçmiş olsun bu arada emniyet kemeri önemli:)

fthdrn
02-04-2016, 16:33
Hayırlı olsun ehliyetin.

Bu Berkan dediğin kişi Sarı renkli megane1 coupe aracı olan mı ?

Gökhan Kavuştu
02-04-2016, 16:57
Çok teşekkür ederim gökhan abi. Farklı forumlarda vs gördüğün üzere ne kadar hevesli olduğumu bilirsin. Ayağımın iyileşmesi için elimden geleni yapacağım ki Ankara ya gelip bir e30 alayım :D

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Ankara'ya yolun düşerse her türlü ağırlar, yardımcı oluruz. Özelden ulaşman yeterli biliyorsun :) Bu arada ehliyet ıslatmak bir deyimdir, öyle ehliyeti alıp bardağa sokayım falan deme sakın :p Bu deyim ehliyetini alan kişinin ilk defa trafiğe çıkması için ya da ehliyet alışını içerek kutlaması için kullanılır. :o

mert_can 41
02-04-2016, 17:56
Hayırlı olsun ehliyetin.

En son yerine başkasını soktu diyorlar abi :D

Yok sarı tigraydı kanka yanlış hatırlıyorsun ahuhahahaha :D

ProdriveSTI
02-04-2016, 17:59

Evet tro kasa sarı megane :D

En son yerine başkasını soktu diyorlar abi :D

Yok sarı tigraydı kanka yanlış hatırlıyorsun ahuhahahaha :D

Bebek Okan'mı ? :D

mert_can 41
02-04-2016, 18:01
Evet tro kasa sarı megane :D

Bebek Okan'mı ? :D

aynen aynen abi :D

Berkan
02-04-2016, 23:31
Berkan sevsin seni murat emi. Ayrica kimin tro kasa sari megani vardi acaba cakma estiay yazdirma simdi bana :D

D.Demir
03-04-2016, 00:26
Öncelikle hayırlı olsun dostum 7 sene önce 18 yaşıma girdiğim gün ehliyet kursuna yazılmış ve hala aklımdan çıkmayan hiç geçmeyen 66 gün beklemiş bir abin olarak heyecanını anlıyorum bende senin gibi 18 yaşıma kadar otopark haricinde babamın ve abimin arabasını hiç kullanmamıştım ama ehliyeti aldığım ilk saat otobana çıkıp 160 km hız yapmıştım ve bu beni çok heycanlandırmıştı:))) bu arada geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyileşirsin ama hiç güzel canını sıkma çünkü daha önünde uzun güzel bir hayat var daha çok araba kullanırsın hatta kullanmaktan sıkılırsın onun için öncelikle relax ol araç kullanırken saygılı ol hem yayalara hem araçlara trafikte sana kötülük yapanlara bile iyilik yap çünkü o iyilik dönüp dolaşıp seni bulacaktır sana hayatta başarılar ve kazasız belasız sürüşler dilerim bu arada kendine güzel bir play list yap ve aracında mümkün mertebe yüksek olmayan senin duyabileceğin seviyelerde ses ile dinle çünkü oo son ses müzikle teypten çalınan cengiz kurtoğlu müzikleri ile kız tavlama işi 90 larda bitti koçum ;)))