Orijinalini görmek için tıklayınız : Hastalık hastalığı
Herkese merhaba konu açma iznini ''Dragger''dan aldım,belki saçma görülebilir diye sormak istedim.
Başka takıldığım bir forum sitesi yok,tanıyıp tanımadığım insanlarla görüştüğüm tek yer burası. Muhabbete başlamak istiyorum,belki aramızdan birisi bu tür huylara sahiptir,ya da bir yakını ne bileyim belki atlatmıştır. Psikolog ve psikiyatri ye gittim ama hemen bıraktım rutin ilaç muhabbetlerinden istemiyorum,ilacı kullanıp uyku yaptıktan sonra bir faydası yok bana. Çalışıyorum ve kazanmam gereken bir sınav var ayrıca ders de çalışıyorum.
Belki bazılarına komik gelebilir ,hatta arkadaşlarıma aileme ve sevgilime komik geliyor;ama artık sinirlenmeye başladılar ki zaten çoğu huyumu ve takıntılarımı bilmiyor. Herhalde bilseler kafayı yeme noktasına gelirler. Bu ciddi bir hastalık herhalde günlük yaşantımı etkileyecek şekilde .
Askerden geldim geleli var . Kasım ayından bu zamana kadar 4 kere kan tahlili olmak üzere bir sürü tahlik yaptırdım 4 kere hastaneye çeşitli rahatsızlığım olabileceğinden dolayı gittim.
Kalbim mi çarpıyor ? Kesin kalp krizi geçiriyorum başka açıklaması olamaz. Zor nefes alma hissiyatım mı var ? Kesin koah ya da başka hastalıklar. Öyle eften püften hastalıkları üstüme almıyorum kesin ölümle sonuçlanabilecek ya da hayatımı etkileyecek hastalıklar.
Önce ağzım kuruyor vs.bahanesiyle hastaneye gittim diyabet var dedim. Tüm sonuçlarım güzel çıktı herhangi bir sıkıntı yok . Sonra 1.5 hafta geçmeyen bir baş ağrısı peydah oldu ama başka bir belirtisi yok . Kesin beynimde tümör var dedim nöroloji doktoruna gittim orda da bir sürü tahlil ve MR 'a girmemden sonra yine hiçbir sorun olmadığını öğrendim. YETMİYOR YETMİYOR ,sanki adamlar hiçbir şey bilmiyor bir ben doğruyum.
Kalbim çarpıyormuş gibi oluyor nefes alamama hissiyatına giriyorum uyurken ,kesin kalp krizi geçireceğim ya da kalp ile alakalı sorunum var diyorum. Gittim ekg testlerine girdim ,akciğer grafiklerim hepsi sorunsuz çıktı . En son midem ile alakalı basit bir hastalık gastrit çıktı o kadar o bile belki bu stresli yaşantımdan olabilir .
Uyumadan önce kolum bazen bacağım istem dışı hareketler yapıyor,tabii bu hareketleri yaparken yine bir psikolojik savaş içerisindeyim kesin ben de bir şeyler var diye . O kadar kötü bir durum ki atıyorum yatağıma uyumak için 12'de giriyorsam bu 2 ya da 3 'ü buluyor. Elimde telefon google'a giriyorum şöyle oldu böyle oldu diye hastalık araştırmasına giriyorum ve gidip apansız çözümü olmayan bir hastalığı üstüme yapıştırıyorum ve onunla günüm geçmeye başlıyor. En son ki hastalık belirtilerim ALS,MS ,PARKİNSON,PANKREAS..
Böyle olmayı hiç istemiyorum,doktora da gittim saçma sapan tanışma muhabbetleri ya da ilaçlarla harcayacak vaktim yok. Gerekirse şehir dışına çıkıp bilinen tavsiye edilecek bir doktora gitmek istiyorum. Hastane hastane dolaşıp kan tahlili vermekten bıktım hiçbir şey çıkmayacağından eminim artık ama bunu kendime anlatamıyorum . Bir insan gözlerinin içine günde belki bilerek 30-40 kere bakar mı ? Sarılık var mı diye ?Ben bakıyorum.
Kalbinizi dinliyor musunuz ? Nasıl atıyor diye. Elimde shealth uygulaması sürekli nabız ölçüyorum salak salak. Bunun adını ben ruh kanseri koydum öldürmüyor belki ama süründürüyor . Belki yazacak daha çok şeyim var ama ilk defa içimi dökmek istedim .
Çok geçmiş olsun. Yorumum belki ' SIĞ ' olacak ama bu bildiğimiz panik atak durumları değil mi?
çok geçmiş olsun dragon abiye katılıyorum anlattığınız durum noktasından virgülüne kadar annemde mevcut ve panik atak teşhisi koyuldu.
Çok geçmiş olsun. Yorumum belki ' SIĞ ' olacak ama bu bildiğimiz panik atak durumları değil mi?
O daha farklı diye biliyorum çünkü bir atak geçirmiyorum. Bildiğin bu sekilde güne başlayıp kapatıyorum .
Son 1 aydır anlattığınız durumları yaşıyorum..En son 4gün önce EMG testine kadar yaptırdım..
İlk olarak birden kolumda ağrı teşhisi ile yola çıktım 1 aydır Ankara'da yaptırmadığım test kalmadı..Testleri 1'den fazla doktora gösterdim. Testleri gören tüm doktorlar benden sağlıklısın diye tanı koyunca ağrımda azaldı.. Psikolojik olduğunu düşünmeye başladım bende..Ağrı hala geçmemeye devam ederse psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.. Yaşadıkların çok sıkıntılı , kafamda 4-5gün öncesine kadar acaba yarını görebilecekmiyim diye yatıyordum..
Ben artık hiçbir doktora gitmek istemiyorum herhangi bir yerim ağrıdığında. Diz altım da ağrı gelip gidiyor bazen ,bazen de ayak baş parmağım zonkluyor. Rahatsız edecek şekilde olmasa bile gitmeyeceğim artık doktora . Yeter tahlil yaptır yaptır ,ondan da bir şey çıkmayacak ama ertesi gün yine başka bir hastalığa kapılıcam. Mr çektirdim beyin için ertesi gün ağrı gitti .
O daha farklı diye biliyorum çünkü bir atak geçirmiyorum. Bildiğin bu sekilde güne başlayıp kapatıyorum .
Bir yakınım hemen aynı sorunları yaşadığından ve panik atak teşhisi konduğundan yazmak istedim.Hakim olduğum bir konu değil maalesef. Benim düşüncem,rahatsızlığının tek sebebi psikolojik.Psikiyatra tekrar gidip ilaçta verse en azından denemen.Umarım kısa sürede atlatırsın
Bir yakınım hemen aynı sorunları yaşadığından ve panik atak teşhisi konduğundan yazmak istedim.Hakim olduğum bir konu değil maalesef. Benim düşüncem,rahatsızlığının tek sebebi psikolojik.Psikiyatra tekrar gidip ilaçta verse en azından denemen.Umarım kısa sürede atlatırsın
İnşallah abi ,kazanmam gereken lanet olası bir sınav var (mali müşavirlik sbs) o ilaçlar uyku yapıyor biliyorum ,olumsuz etkiler beni . Zaten araştırdığım kadarıyla ilaçlı tedavi bittikten bir süre sonra aynı şeyler geri başlıyor .
psikiyatriste ya da psikologa görün bence bir an önce. Geçmiş olsun.
Bu ara bende sağlıklı yaşamaya kafayı takmış durumdayım, psikolojik olarak faydası olur mu bilmem ama ben nefes egzersizleriyle günlük enerji düzeyimi artırdığımı düşünüyorum. Uyanınca ve uyumadan önce 10 dk'lık nefes egzersizleriyle hem gün içinde daha enerjik hissediyorum, hemde stres oranım ciddi azalmış durumda. Spor yapıyorsan düzenli nefesle ( diyafram nefesi kullanarak) spordaki performansta artıyor. Bunlar dışında günlük su içme miktarı, uyku düzeni ve en önemlisi düzgün kahvaltı alışkanlığı insanı gün boyu mutlu sağlıklı tutmaya yetiyor. İnsan fıtratına uygun yaşadığı sürece kolay kolay hasta olmaz bence. Şifalar diliyorum kardeşim.
yucelebeci
02-05-2016, 11:52
Bende senin tam tersinim herhalde, dünya yıkılsa bana bişey olmaz kafası var hep bende, geçmiş olsun ama derdini burda aramak yerine daha ileri dereceye dönüşmeden profesyonel bir destek alman en mantıklısı olacaktır
sorununuzun adı panik atak olabilir
yigitblr
02-05-2016, 11:58
Başımıza gelen en ufak sorunda internete sarılmamızdan dolayı olabilir bunlar.Başımız ağrıyor hemen netten aratıyorsun çat ilk sonuç tümör çıkıyor.İnsan ister istemez işkilleniyor.Halbuki herkesin hayatı boyunca yaşadığı şeyler.Bence işe sorunlarınızı googleda aratmayı bırakmakla başlayın.Bir de askerden gelince başladı demişsiniz,askerliğinizi sıkıntılı bir yerde yaptıysanız yaşadığınız stres ve sıkıntıdan dolayıda oluyor olabilir.Tabi ben bilemem o psikolojiyi ama tahmin yürüttüm.Tekrardan geçmiş olsun
aposport
02-05-2016, 12:01
Hastalığının ismi başlıktada yazdığı gibi, Hastalık hastalığı. Panik atak bunun 1 tık üstü.
Daraldığında Ayetel-Kürsi - Nas - Felak oku. Allah'a sığın, inşallah faydasını göreceksin.
Kesinlikle çözmen gereken yer psikolog olmalı ama önemsiz de olsa fikrimi söylemek isterim.
Bence senin sağlıkla ilgili falan hiç bir problemin yok adaş, hayatının merkezine almışsın o sınavı kazanamasan kendine bir kaçış noktası oluşturmak için hastalıklara sarılmaya çalışıyorsun. Hastalık çıkmazsa da takıntılarını bahane yapıp kendine bir savunma mekanizması oluşturacaksın.
Hayatta bazı şeyleri kaybetmek gerekir. Aslında kaybetmek değil de sen hayatını mali müşavirlik yaparak kendine bir statü kazandırmak istiyorsun ama onun doğrusu olduğunu nereden biliyorsun ? O mesleği çok svdiğin için değil de çevren, arkadaşların, irtibat halinde olduğun herkesin sana bir itibar göstermesi için istiyor ve sınavı kazanamazsan her şeyin biteceğini düşünüyor gibisin.
Bırak bir, sal kendini. Belki başka bir meslek yapmak seni çok daha mutlu edecek ? İlla beyaz yakalı olmak marifet değil bu hayatta. Belki taksicilik yapsan çok daha mutlu, huzurlu, doğru, zengin bir insan olacaksın bunu bilemezsin. Ama sınavı hayatının merkezine almaktan vazgeç bence.
Hayat seni değil, sen hayatı yönlendir bence. Başkaları için değil kendin istediğin için yap her şeyi. Hataları da doğruları da...
HarunToprak
02-05-2016, 12:15
Bende psikolog desteği almalısın ilaç tedavisi yerine terapi,seni anlayan biriyle konuşmak senin psikolojini rahatlatacaktır. Sende aslında durumun yanlış düşündüğünün farkındasın ama bir türlü kendini ikna edemiyorsun bu durumda devreye psikolog giriyor. Yakın bir komşumda aynı durum söz konusu kendinde bir problem olduğunu düşünme herkes de bu tarz şeyler olabilir. Hayatta keyif aldığın şeyler yapmaya başlayarak kendini biraz daha rahat yaşantıya alıştırarak biraz daha kafanı rahatlatabilirsin.
Durumun müsaitse olduğun ortamdan uzaklaş.
Geçen ay bende senin gibi vucut saçma sapan tepkiler verdi komple check up yaptırdım hiç bir şey çıkmadı.
Ne zaman iş yerinde ofise girsem ahaa yine kalp krizi geçiriyorum diyordum.
Bir hafta ara ara uzaklaştım ofisten kafama takmadım bir çok şeyi.Kendi kendine geçti.
Yapabilirsan bir çadır bir uyku tulumu al cuma akşamından uza pazartesi sabah dön.
Restartı attınmı eğer psikolojik ise çıkarsın işin içinden.
Geçmiş olsun.
onursumer
02-05-2016, 12:18
bildigin panik atak bende farkli bir versiyonu var lise donemi basladi, sinirsel, kullanmadigim ilac kalmadi , cozum kafada son 5 senedir ilac kullanmiyorum cok sukur planli yasayarak olaylara kendimi hazirlayarak cozuyorum ben sorunu :)
doktorum benim hastaligimi, gaza fazla yuklendiginde arabanin patinaj cekmesi seklinde ozetlemisti , istanbuldan bu yuzden tasinmak istiyorum stres bitmiyor
tuner faruk
02-05-2016, 12:20
Yazdıklarının harfi harfine aynısını geçirdim hastalıktır bilmem nedir hiç sevmeyen biri olarak neredeyse hergün bugün şundan ölürüm öbürgün şu olur diye korkuyordum trafiğe çıkamaz hale gelmiştim ya kaza yaparsam bi yerde sıkışıp ölürsem gibi korkuyodum kalp konusunda 1.5 gün evde kalp holteriyle gezdim kabim güm güm atıyo kolum ağrıyo diyorum kesin kriz geçiriyodum ama herhangi bişey yok sonra psikiyatriye gittim sonuç doktorun dediği panik atak.
Anti depresanlar verdi aldım ilaçtan bile korkarken prospektüsünü okudum sonra baktımki bu beni iyileştirmek yerine kötüleştirir onuda kullanmaktan vazgeçtim ama şunu farkediyodum dua ettiğimde kendimi iyi hissediyodum hiç bişeyi evham yapmamaya korkularımın üstüne gitmeye başladım spora başladım duayla ve ibadetle kendimi desteklemeye başladım ve yavaş yavaş düzeldim.
Psikolojik desteğe başvur sonrasındada inancını ve ibadetini kaybetme zor gibi görünen ama atlatması gerçekten kolay olan bir süreç kafana fazla takma emin ol sonra aklına geldiğinde gülüp geçiyosun :)
Kesinlikle çözmen gereken yer psikolog olmalı ama önemsiz de olsa fikrimi söylemek isterim.
Bence senin sağlıkla ilgili falan hiç bir problemin yok adaş, hayatının merkezine almışsın o sınavı kazanamasan kendine bir kaçış noktası oluşturmak için hastalıklara sarılmaya çalışıyorsun. Hastalık çıkmazsa da takıntılarını bahane yapıp kendine bir savunma mekanizması oluşturacaksın.
Hayatta bazı şeyleri kaybetmek gerekir. Aslında kaybetmek değil de sen hayatını mali müşavirlik yaparak kendine bir statü kazandırmak istiyorsun ama onun doğrusu olduğunu nereden biliyorsun ? O mesleği çok svdiğin için değil de çevren, arkadaşların, irtibat halinde olduğun herkesin sana bir itibar göstermesi için istiyor ve sınavı kazanamazsan her şeyin biteceğini düşünüyor gibisin.
Bırak bir, sal kendini. Belki başka bir meslek yapmak seni çok daha mutlu edecek ? İlla beyaz yakalı olmak marifet değil bu hayatta. Belki taksicilik yapsan çok daha mutlu, huzurlu, doğru, zengin bir insan olacaksın bunu bilemezsin. Ama sınavı hayatının merkezine almaktan vazgeç bence.
Hayat seni değil, sen hayatı yönlendir bence. Başkaları için değil kendin istediğin için yap her şeyi. Hataları da doğruları da...
Beratta anıla katılıyorum,
Panik atak olabileceğini düşünüyorum. Spor yapmanı tavsiye ederim kendini yorabileceğin yürüyüş bile olsa olur. Her ne kadar bilimsel bir çare olmasada ayetel kürsi felak ve nas surelerini bende tavsiye ediyorum.
Benzer midir bilemiyorum ama bizde aynı bu şekilde yiğenimizi psikoloğa götürdük ,dr bize söylediği ; yeni asker'den geldiği için psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli kendisini dinleyip hastalık çıkardığını bunun da atlatması için sevdiği işi yapıp kendini dinlemeyi unutturmalı olduğunu söyledi ve şu anda çalışıyor çok fazla sorun yok.
Durduk yere ağzın kuruyor nefes alıyosun ancak aldığın nefes sanki saman gibi içini serinletmiyor, nefesi çekiyosun ama bir faydası yok sıkışıyosun sıkıntılanıyosun yok geçmiyo ayakların uyuşuyo filan öf yeter deyip çıkıyosun dışarı yürüyosun anca öyle, gece uyurken uykunda sanki nefessiz kalıyosun birden hıhhıaaaaa diye irkilip uyanıyosun uyuyamıyosun vs. vs. bende aynı şeyleri yaşıyorum son 1 senedir ve her akşam yatağa yarına çıkabilicekmiyim artık ne olucaksa olsun ben hazırım düşüncesiyle giriyorum, bir yandanda biri kızdırınca 3 günlük dünya yarına çıkçağım belli değil diyip onun verdiği gevşeklikle karşımdakini sallamıyorum, seni çok iyi anlıyorum bende ne kadar test varsa yaptırdım bir sonuç yada hastalık yok ancak hafifletmen gerekirse evcil hayvanın varsa uyuduğun odaya sokma yattığın yatak çok sıcak olmasın( naylon yada karışımlı çarşafın vs olmasın) odanda mümkünse toz namına hiçbirşey olmasın ben haftada iki gün ihlasın halı robotu var hava temizleme özelliği var içine birkaç damla koku damlatıyorum 1 saat odadaki tozları filtreliyorum mümkünse nike ın Run serisi t-shirt leri var onlardan giy çorap ve seni terleticek naylon eşofmanlardan uzak dur hani vücudunu serinde tut uyurken çok sıcak olmasın birde yatmadan 1 saat önce filan yoğurt suyu iç bir bardak, duş al yat ben son 2-3 aydır bunları yaparak yatıyorum artık pek öyle gün içindede sıkışmıyorum,
Bu Arada, şekeri azalt, sigarayı azalt, çay kahve bunları azalt bol bol su iç en önemliside stresten uzak dur. Herşeyin özeti İyi Beslenme, Stres yapma, kaliteli uyku(yatağında göçük varsa değiştir yada kaliteli değilse ben değiştirdim.) birde spor yaparsan herşeyin düzeldiğini görüceksin ben böyle yapıyorum şu an birazdaha iyiyim gün geçtikçe iyiye gidiyorum.
Allah yardımcın olsun kardeşim.
erhanaytac
02-05-2016, 12:48
Gecmis olsun baslikta yazmissin hastalik hastaligi diye bence sendekide bu. Tamamen psikolojik bir olay oldugunu dusunuyorum. Ayni sekilde halam da senin gibi bi yerine bisey olsun 3 5 doktora baktirmadan duramaz. Sonu da ayni hic bir sorun yok. Ben bu gune kadar hic doktora gitmedim allaha sukur hic biseyim yok. Kafaya takmamaya calisin bence.
Hipokondriyak deniyor, temelde anksiyete bozukluğu, iyi bir psikiyatrist ile düzelebilirsin, geçmiş olsun.
Pnik Atak için gün içerisinde verebileceğiniz bir tavsiye varmıdır?
İlaç harici, tabi iyi bir ilaçta olabilir. Benimde 1 aydır hasıl oldu fena bir illet. Gece ansızın kalkıp hastaneye gidesin geliyor.
halilcakir
02-05-2016, 12:52
Yazı baya uzun ilk kısmının başlangıcını okudum
Uzman değilim ama eşim psikolog ondan kulaktan duyma şeklinde bilgim var.
İlk okuduğum cümleler bana panik atak hastasıymışsın gibi geldi
İlaç değilde terapistle uzun bir tedaviye ihtiyacın var gibi
örnek olarak , merdiven çıkıp kalp atışın hızlandığında bile kalp krizi geçiriyorum paniği panik atak belirtisi genelde
Pnik Atak için gün içerisinde verebileceğiniz bir tavsiye varmıdır?
İlaç harici, tabi iyi bir ilaçta olabilir. Benimde 1 aydır hasıl oldu fena bir illet. Gece ansızın kalkıp hastaneye gidesin geliyor.
Öncelikle bu konuda bilgi sahibi olunması lazım ki çözümü de rahat olsun, iyi bir psikiyatriste gidin, size her şeyi anlatsın, izah etsin ki kısa sürede toparlarsınız.
by_hayali
02-05-2016, 12:59
bende de 1 senedir benzer hisler oluyor ara ara yola çıkmakta tedirgin oluyorum şehir dışına gitmek istemiyorum. Namaza durmadan once aklıma geliyor durdugum anda çarpıntı başlıyor.
Tavsiyem erken yatmayı alışkanlık edin mümkün olduğunca dinlen uyku düzensizliğii kesinlikle bu problemin başlangıç nedenlerinden birisi.
Allah şifa versin.
halilcakir
02-05-2016, 13:05
Ha bazılarında tabiki ilaç tedavisi gerekiyordur ama psikiyatrist psikolog gibi saatlerce dert dinleyip terapi yapmakla uğraşmaktansa ilacı dayayıp göndermeyi tercih eder genelde
Bu yüzden psikiyatrist yada psikolog ama terapist yani terapi yapacak saatlerce dert dinleyip çözüm yolları üretecek birinden yardım alın daha ilk 10dkda ilaç dayayandan değil
Aşırı kalp çarpıntısı ve hatta kalp krizi geçirme şikayeti ile defalarca acile kaldırıldım. Üzerime 2 gün Holter cihazı dahi bağlandı manda gibi çıktım. Hatta doktorlara atarlandım "kalbimde sıkıntı var bulamıyorsunuz" diye. Sonra iş daha fazla tekerrür etmeye başlayınca olayın piskolojik olduğunun kanaatine vardık. Hatta İngilterede geçen hafta gece yataktan kalkıp koşarak otelden dışarı çıktım. Fena afakan bastı.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
by_hayali
02-05-2016, 13:12
Aşırı kalp çarpıntısı ve hatta kalp krizi geçirme şikayeti ile defalarca acile kaldırıldım. Üzerime 2 gün Holter cihazı dahi bağlandı manda gibi çıktım. Hatta doktorlara atarlandım "kalbimde sıkıntı var bulamıyorsunuz" diye. Sonra iş daha fazla tekerrür etmeye başlayınca olayın piskolojik olduğunun kanaatine vardık. Hatta İngilterede geçen hafta gece yataktan kalkıp koşarak otelden dışarı çıktım. Fena afakan bastı.
Tarkan abi agrı oluyormu gosunde yada sol omuz boyun kısmında bende agrıda oluyor mesela koltuk altım şiş gibi geliyor bazen
Geçmiş olsun, anksiyete uzmanı bir psikiyatriste gözükün, çözümsüz değil.
aposport
02-05-2016, 13:13
Gerçek panik atak. Sıkıntılı gerçekten. Uzak akrabamızda vardı aynı durum. Çarpıntı için BELOC ve atakları önlemek için XANAX kullanıyordu. İnşallah kısa zamanda atlatırsınız.
typeRace
02-05-2016, 13:17
bende aynı durumları yaşadım.. baya bir doktora gittim ve anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu.. bir ton antideprasan verdiler.1 hafta kullandım sonra attım çöpe ilaçları..ilaçlar bildiğin uyuşturuyor bir küçük içmiş gibi dünya umrunda olmuyor.. ki en az 2 yıl kullacaksın o antideprasanları sonra ilaca bağımlı olucaksın vs.çile yani..
ben kendimi maneviyata verdim kurtuldum çok şükür.. yarın ölüceksin deseler tamam gidelim derim o derece rahatım :) tek tavsiyem kendi başına ilmi konulara yoğunlaş. neden kendi başına diyorum çünkü herkesin anlayış kapasitesi (esma) yada manevi boyutu farklıdır. kendine en uygun olanı sen bulucaksın başkası değil.. ayrıca hurafelerle de beynini yıkayamaz kimse.. felak nas bunları oku inanmasanda oku. ve celcelutiyye kasidesi gerçekten rahatlatır en azından denemelisin..
he bunlar sadece tavsiye yanlış anlaşılmasın.. doktor kontrolünde ilaç tedavisi senin için daha garanti olur. ama düşündüğün zaman ilaç tedaviside beyindeki ilgili merkezi pasifleştirip zamanla işleyişini değiştirerek seni tedavi ediyor. diğer türlüde sen özündeki varolan gücü kullanıp negatif enerjileri pozitif enerjiye çeviriyorsun aslında aynı şey..
sadace herşeyin düzeliceğne inan bu bile antidepresan kadar etkili olur ilk etapta . geçmiş olsun.
Size sadece 1 günde takıntılardan kurtulmanın yolunu söyleyeyim, hemde kendim keşfettim :)
Benimde bundan 1 yıl önce Dini takıntılarım vardı daha sonra bunun yanına diğer takıntılarda eklendi, ama öyle böyle değildi kendi kendime konuşmaya başlamıştım artık.
Taki aklıma o dahice fikir gelene kadar :D
Yine birgün takıntılarla boğuşurken aklıma "Neden takıntılarından kurtulacağına dair Allah"a söz vermiyorsun?" fikri geldi.
Çok mantıklıydı çünkü çok ciddi bir takıntılardan kurtulma yoluydu bu.
1 günde takıntılardan kurtulmaya çalışmak aslında mümkündü ama bu acı verirdi, zira uzunn süredir birlikte yaşadığım takıntılarımdan 1 günde kurtulmak o kadar kolay değildi.
Bende ilk önce "Allah"ım size söz veriyorum bugün hiçbir takıntı yapmayacağım" diyerek Allah"a söz verdim.
O gün hiç takıntı yapmadım, nede olsa Allah"a söz vermiştim.
Daha sonra 1 hafta, 1 ay, 1 sene şeklinde "Allah"a söz verdim.
O günden sonra takıntı nedir bilmem :D
wolkanku
02-05-2016, 13:50
spor yapıyor musunuz?
spor salonuna gitmeseniz bile, sahilde nabzınızı çok zorlamayacak şekilde hızlı yürüşler yapın, nefes almanın keyfine varın, kafanızı rahatlatın.
Babam mali müşavir ofisimiz var,mesleği fazla sevmiyorum evet ama bu zamanda yapılabilecek işler kısıtlı olduğu için beni o işe sürüklüyor. Sınavı fazla kafaya takmıyorum çalışıyorum sadece,belkide takıyorum haberim yok. Askerden gelir gelmez iki tane devlet bankasına girmek için zorladım ona da torpilimiz yetmedi m a l u m partili olmadığımız için . O yüzden hayırlısı dedim Teşekkür ederim ilgin için
Yorum yazan herkese de ayrı teşekkür ederim.
individual
02-05-2016, 15:33
Anıl kardeşim kendine bence acaba hastamıyım diyerek daha çok zarar veriyorsun kafanda kurarak olmayan hastalığı resmen kendine çekersin allah göstermesin.
Çok kafana takma diyebilecem çözümü sende saklı.
Hastalik hastaligi degil panik atak hastasisiniz. ilerlerse bu durum anksiyete bozukluguna donebilir ilerletmeden ilacla tedaviye baslamak lazim , uyutmayan ilaclarda mevcut
emreaydın
02-05-2016, 17:32
Abi psikolojik danışmanlık okuyorum 3.sınıf öğrencisiyim , davranış bozuklukları dersinde kıymetli bir hocamdan öğrendiğim üzere günlük pratik çözüm olarak atak esnasında derin nefes almak yerine nefesini tut ve bekle, atağın gelme riskini hissettiğin an derin nefes alabilirsin ama atak anında nefesini tutmalısın.. Ama tabiki uzun vadede iyi bir psikoloğa görünmek şart sakarya izmit civarında olsaydınız hocam Mustafa Koç'a yönlendirirdim gerçekten alanında kıymetli bir insan
emreaydın
02-05-2016, 17:39
Herkese merhaba konu açma iznini ''Dragger''dan aldım,belki saçma görülebilir diye sormak istedim.
Başka takıldığım bir forum sitesi yok,tanıyıp tanımadığım insanlarla görüştüğüm tek yer burası. Muhabbete başlamak istiyorum,belki aramızdan birisi bu tür huylara sahiptir,ya da bir yakını ne bileyim belki atlatmıştır. Psikolog ve psikiyatri ye gittim ama hemen bıraktım rutin ilaç muhabbetlerinden istemiyorum,ilacı kullanıp uyku yaptıktan sonra bir faydası yok bana. Çalışıyorum ve kazanmam gereken bir sınav var ayrıca ders de çalışıyorum.
Belki bazılarına komik gelebilir ,hatta arkadaşlarıma aileme ve sevgilime komik geliyor;ama artık sinirlenmeye başladılar ki zaten çoğu huyumu ve takıntılarımı bilmiyor. Herhalde bilseler kafayı yeme noktasına gelirler. Bu ciddi bir hastalık herhalde günlük yaşantımı etkileyecek şekilde .
Askerden geldim geleli var . Kasım ayından bu zamana kadar 4 kere kan tahlili olmak üzere bir sürü tahlik yaptırdım 4 kere hastaneye çeşitli rahatsızlığım olabileceğinden dolayı gittim.
Kalbim mi çarpıyor ? Kesin kalp krizi geçiriyorum başka açıklaması olamaz. Zor nefes alma hissiyatım mı var ? Kesin koah ya da başka hastalıklar. Öyle eften püften hastalıkları üstüme almıyorum kesin ölümle sonuçlanabilecek ya da hayatımı etkileyecek hastalıklar.
Önce ağzım kuruyor vs.bahanesiyle hastaneye gittim diyabet var dedim. Tüm sonuçlarım güzel çıktı herhangi bir sıkıntı yok . Sonra 1.5 hafta geçmeyen bir baş ağrısı peydah oldu ama başka bir belirtisi yok . Kesin beynimde tümör var dedim nöroloji doktoruna gittim orda da bir sürü tahlil ve MR 'a girmemden sonra yine hiçbir sorun olmadığını öğrendim. YETMİYOR YETMİYOR ,sanki adamlar hiçbir şey bilmiyor bir ben doğruyum.
Kalbim çarpıyormuş gibi oluyor nefes alamama hissiyatına giriyorum uyurken ,kesin kalp krizi geçireceğim ya da kalp ile alakalı sorunum var diyorum. Gittim ekg testlerine girdim ,akciğer grafiklerim hepsi sorunsuz çıktı . En son midem ile alakalı basit bir hastalık gastrit çıktı o kadar o bile belki bu stresli yaşantımdan olabilir .
Uyumadan önce kolum bazen bacağım istem dışı hareketler yapıyor,tabii bu hareketleri yaparken yine bir psikolojik savaş içerisindeyim kesin ben de bir şeyler var diye . O kadar kötü bir durum ki atıyorum yatağıma uyumak için 12'de giriyorsam bu 2 ya da 3 'ü buluyor. Elimde telefon google'a giriyorum şöyle oldu böyle oldu diye hastalık araştırmasına giriyorum ve gidip apansız çözümü olmayan bir hastalığı üstüme yapıştırıyorum ve onunla günüm geçmeye başlıyor. En son ki hastalık belirtilerim ALS,MS ,PARKİNSON,PANKREAS..
Böyle olmayı hiç istemiyorum,doktora da gittim saçma sapan tanışma muhabbetleri ya da ilaçlarla harcayacak vaktim yok. Gerekirse şehir dışına çıkıp bilinen tavsiye edilecek bir doktora gitmek istiyorum. Hastane hastane dolaşıp kan tahlili vermekten bıktım hiçbir şey çıkmayacağından eminim artık ama bunu kendime anlatamıyorum . Bir insan gözlerinin içine günde belki bilerek 30-40 kere bakar mı ? Sarılık var mı diye ?Ben bakıyorum.
Kalbinizi dinliyor musunuz ? Nasıl atıyor diye. Elimde shealth uygulaması sürekli nabız ölçüyorum salak salak. Bunun adını ben ruh kanseri koydum öldürmüyor belki ama süründürüyor . Belki yazacak daha çok şeyim var ama ilk defa içimi dökmek istedim .
Abi senin tanın vücut disformik bozukluk , panik atak yada hipokandrazis olabilir. Kesin tanı için uzmana görünmek şart tabiki. Ama ilaç kullanmanızı tavsiye etmem ilaçlar sadece seni uyuşturup bunları düşünmemeni sağlayacak ve bıraktığın anda aynı şeyleri tekrar yaşama ihtimalin yüksek olacak. Bu nedenle psikiyatrist yerine psikoloğa git derim.Bilişsel davranışcı terapi ile çözüme ulaşılmış , sonlandırılmış bir çok örneği var. Ama tahmin ediyorum ki hastalık hastalığıdır senin tanın. Eğer bu durumu nöbetler halinde ve ölüyorum kalp krizi geçiriyorum şeklinde yaşamıyorsan , doktorları gezip gezip verdikleri ilaçları , koydukları tanıları beğenmiyorsan bu büyük ölçüde hipokandriazis(hastalık hastalığı) belirtisidir.
Bende bunun tam tersi bi durum olmuştu. Nabız sürekli yüksek sık sık çarpıntı oluyordu. Bir iki acile gittim sakinleştirici yapıp yolladılar sonra bi kardiyoloğa gittim doğru düzgün muayne etmeden sende panik atak var dedi antidepresan verdi. Kullanmaya başladım bende 2 sene filan çarpıntı yine oluyor ama psikolojik olduğuna kendimi ikna ettiğimden çokta takmıyordum. Sonra tıp okuyan bi arkadaşla oturuyorduk bu muhabbet oldu. Bana sende panik atak olcak son insansın dedi çünkü hakaten hastaneye çok nadir giderim oda millet zorlarsa. Beni bi doktora yönlendirdi kalp kapakcığında gevşeklik varmış ondan oluyomuş. Miral valf prolapsusu deniyor. Çok önemli bişeyde değilmiş zaten.Kafein alkol nikotini azalt dedi. Alkol hariç diğerlerini azalttım ilacıda bıraktım iyiyim. Yine çarpıntı oluyor ama alışmak lazım bunla yaşamaya.
Kendini bi sağlık problemin olmadığına bunların psikolojik olduğuna ikna etmen lazım. Bu konuda bence iyi bir psikolog yardımcı olabilir. Kafanı boşaltmak içinde meditasyon yada yoga filanda yapabilirsin. Hani yaptığımdan değilde yapanlar huzur bulduğunu iddia ediyor. Eforlu bi spordan ziyada bu şekilde bişey dene bence
Abi senin tanın vücut disformik bozukluk , panik atak yada hipokandrazis olabilir. Kesin tanı için uzmana görünmek şart tabiki. Ama ilaç kullanmanızı tavsiye etmem ilaçlar sadece seni uyuşturup bunları düşünmemeni sağlayacak ve bıraktığın anda aynı şeyleri tekrar yaşama ihtimalin yüksek olacak. Bu nedenle psikiyatrist yerine psikoloğa git derim.Bilişsel davranışcı terapi ile çözüme ulaşılmış , sonlandırılmış bir çok örneği var. Ama tahmin ediyorum ki hastalık hastalığıdır senin tanın. Eğer bu durumu nöbetler halinde ve ölüyorum kalp krizi geçiriyorum şeklinde yaşamıyorsan , doktorları gezip gezip verdikleri ilaçları , koydukları tanıları beğenmiyorsan bu büyük ölçüde hipokandriazis(hastalık hastalığı) belirtisidir.
Kardeşim dediğim gibi psikolog'a gittim ama devam etmedim benim hatam aslında. Yarın yakın tanıdığımız bir psikiyatrist'e gideceğim beni muayene edeceğinden eminim ilaç verip yollamaz. İlaca bile razıyım artık ,günlük normal yaşantıma döneyim yeter ki . Böyle yaşanır mı
Vücudumun her yeri arada bir zonkluyor. Kulağım,kolum,bacağım sonra birden sırttan yokluyor . Ben kafayı yedikçe sinyal mi veriyor napıyor dalga geçer gibi anlamadım.
emreaydın
02-05-2016, 18:54
Kardeşim dediğim gibi psikolog'a gittim ama devam etmedim benim hatam aslında. Yarın yakın tanıdığımız bir psikiyatrist'e gideceğim beni muayene edeceğinden eminim ilaç verip yollamaz. İlaca bile razıyım artık ,günlük normal yaşantıma döneyim yeter ki . Böyle yaşanır mı
Vücudumun her yeri arada bir zonkluyor. Kulağım,kolum,bacağım sonra birden sırttan yokluyor . Ben kafayı yedikçe sinyal mi veriyor napıyor dalga geçer gibi anlamadım.
Abi içgörün yüksek bu bir avantaj terapiyle atlatırsın Allahın izniyle. Eğer panik atak gibiyse atağa maruz kalıp atağın sana bir şey yapamadığıyla yüzleşmen lazım. İnternete yazsan bile çıkar panik atak anı ile kalp krizi anında vücutta gelişen semptomlar farkları. çok çok farklı şeyler yani onu okumak bile biraz olsun rahatlatır seni. Eğer bulamazsan notların arasından bulur atarım ben dilersen
Abi içgörün yüksek bu bir avantaj terapiyle atlatırsın Allahın izniyle. Eğer panik atak gibiyse atağa maruz kalıp atağın sana bir şey yapamadığıyla yüzleşmen lazım. İnternete yazsan bile çıkar panik atak anı ile kalp krizi anında vücutta gelişen semptomlar farkları. çok çok farklı şeyler yani onu okumak bile biraz olsun rahatlatır seni. Eğer bulamazsan notların arasından bulur atarım ben dilersen
Kalp krizi muhabbetini bitirdik ekg'den sonra :). Gayet rahatım .
Yeni trendlerim var artık. Ders çalışıyorum ara verirken muhakkak google'a girip yazıyorum bir şeyler buluyorum yine.
Draniela
02-05-2016, 19:23
aha aynı ben :D 2 tane mr çektirdim kaç tane tahlil yaptırdım gözcüye gittim gözlerim bozuk diye 0 çıktı :D
en son ayağım gerdiriyor dedim onda fıtık çıktı başlangıcıymış
daha sonra gece yatarken kolumda uyuşma oluyor bazen güç kaybı gibi hissediyorum. Mitral kapak prolapsusu var bende kalbimin üstüne yatınca psikolojik midir nedir uyutmuyor. Gece böyle yatınca acaba bu gece mi öleceğim diye düşünmeden edemiyorum :D Niyeyse yatakta tek yatınca hep bunu düşünüyorum :D
Gülüyorum çünkü artık koyverdim gitti...
Ben de hastalık hastasıyım.Bunun başlangıcı 99 senesiydi sanırım biri ile korunmasız ilişkiye girmiştim ve o zaman başlamıştı.
Önce eliza testi.Sonra bu virüsun yavrulama kuluçka süresi olduğunu öğrendim.Al başına belayı ömrümden 3 ay gitti.
3 ay sonunda 6 sonra tekrar bi test yaptırın dediler.Tabi ben hergün ayna karşındayım ağız içimi,kollarımı,göz altlarımı kontrol ediyorum.
Neyse o bu derken 6 sonraki testte de birşey çıkmadı.
Aslında bu olanlar normal sonuçta hastalık kapmış olabilirdim.
Asıl olay bundan sonra başladı.Çok yakın bir tanıdığımızı genç yaşta kanserden kaybettik.Bu olaydan sonra artık ya benim başıma,ya anneminiya babamın başına da gelirse diye kurmaya başladım.Sonra kendimi internette bu vb.. hastalıkları incelerken bulmaya başladım.Ölüm korkum tabiki vardır ama öleceğimi bile bile yaşama korkusundan mıdır bilmiyorum artık dışarı çıkmıyordum.Nezle olsam herhangi birşeyin başlangıcı mı demeye başladım.Hastanelere gidip ultrassonlar yaptırmaya başladım veya kan testleri.
Sonuçu aldıktan sonra doktorun dediğine inanmayıp elimdeki test sonuçları ile başka hastanelere gidiyordum.En sonunda psikoloğa başladım sanırım 12 seans aldım.
Bu anlattıklarım 1999-2007 arasında gerçekleşti.
Ama geçen sene yeniden nüksetti diyebilirim.Hatta ve hatta yukarıdaki seneler arasında gerçekleşenden daha ciddi ataklar şeklinde.Sebep ne ben de bilmiyorum.
Ama bu sefer daha çabuk atlattım tabiki gene psikolog nezdinde.Ha %100 geçti mi değil.Kalıntılar oluyor yani ona çok da yapacak bişi yok.
Tavisyem hastalık konusunda internete sakın bakmayın o böylemi bu böylemi diye.Çünkü herkes bişi yazar ve bunun sonu da en son satır kanser olabilirsiniz diye biter.
+ Bir hastalık için olan belirtiler sıralandığında(bunlara yalan demiyorum) ama bu belirtilerin hepsinin sizde olması gereklidir.
Atıyorum X hastalığı için 7 madde sıralanmış ve ilk 4 ü sizde var diğerleri yok.Don't panic.
Ha şu olabiliyor diğer 3 belirti de yarın çıkarsa ne olacak ne yapacam.Ona da o zaman bakacaksınız.
Yani elde kanıt olacak kanıt olamadan panik yapmanın manası yok.
Şimdi düşünüyorum da en güzel geçecek günlerimde ne stresler yaşamışım hayatı zehir etmişim kendime.
Allah düşmanımın başına versin derim ama beni düşünecek hali kalmaz :D
Phenomenal
02-05-2016, 21:20
ne kadar süredir bu durum devam ediyor nasıl başladı bunlar önemli
iyi bir doktora gidip verilen ilaçları düzenli olarak doktorun bırak diyene kadar belki 1 belki 2 sene
kullanmayı denediniz mi ?
2-3 ay kullanıp bir işe yaramıyor deyip kendi kafanıza göre bırakmaktan bahsetmiyorum
Phenomenal
02-05-2016, 21:25
Belirtiler Okb Andırıyor
Geçmiş olsun. Bir 10 sene önce babam da sizin gibiydi 40 lı yaşlarında.
O zamanlar kendine bi hobi edindi. Balığa çıkıyordu, topladı kendini ve bu işin psikolojik olduğuna inandı.
Şimdi sıra bende.. Senin durumuna benzer şeyler yaşadım ben de 2 senedir. Tek kusurum karaciğerimde yağlanma başlangıçı çıktı.
Saldım ben de tüm stresi sıkıntıyı artık. Olabildiğince saçma sapan şeylere takmamaya çalışıyorum kendimi.
İnşallah en kısa zamanda kurtulursun bu evhamlardan.
gokcell13
03-05-2016, 08:56
Anıl yokmus gibi davran dostum.
Anıl, sınav olarak hangi aşamadasın bilmiyorum ama (staj ya da yeterlilik) senin kadar fazla olmasa da o dönemde benzer sıkıntılar yaşadım.
Hem özel hayatım hem de iş hayatım biraz dengesizdi ve aynı zamanda da yeterlilik için derse abanmak zorundaydım.
Öncelikle şunu net söyleyeylim (yeterliliğe hazırlandığını dşünüyorum) sınavları her türl verirsin, kazanamam aman millet 10 kere maliyete giriyor 5 kere vergiye giriyor, sınav hakkı şu kadar falan derken farkında olmadan bunlar üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. Makul bir çalışma ile 7/7 de yaptım çok kasmadan. Eminim sen de yaparsın.
Sınavı düşün derse aban ama dünyanın sonuymul gibi de düşünme. Emin ol senden daha kötüleri aldı o sınavı.
Kilit nokta "sınav baskısı - eş dos ne der - bir daha ders için vakit ayıramam" düşünceleri seni bu şekilde rahatsızlığa sürüklüyor olabilir.
Maneviyatın ne durumda bilmiyorum ama yatmadan önce kur'an dinle. Geceleri yasin dinleyerek uyurdum inan faydası oluyor.
Spor yap al 2 tane dumbell çalış. Yerin varsa al bir kum torbası 10 dk çalışsan zaten yorulursun. Sonra güzel duş yat uyu.
Hayatın rutine binmiş ise bunları değiştir, hep aynı yere gitme, aynı çikolatadan alma mesela.
Ben şuna inanıyorum ilaç en son tedavi yöntemi olmalı. Her insan kendisinin doktorudur. İnanım vesvese etmeden devam etmeye çalış.
Geçmiş olun rabbim şifalar eylesin.
Geçmiş olsun kardeşim ama psikolog/psikiyatr desteği şart.. Hastalık belirtisi için asla internete bakma..Gece terlemesi yazarsın google'a 1000 tane kanser tipi gelir, ama kimse yazmaz "olm üstünü az ört ondan terliyosun diye".. bunun sonu yok.. kesinlikle prof. destek alman gerekiyor.. çok çok geçmiş olsun..
burakgunay
04-05-2016, 16:43
daha önce bi konu açtım anıl abi fıtıkla ilgili.. kafayı yemek üzereydim. hala da on numara degil psikolıjim. şimdi mezun oldum iş güç dertleri başladı. kafama takacak bişey illa ki buluyorum malesef.. ama şunu soyluyorum fıtık ameliyatından sonra, s***im işi gücü, anam babam var çok şükür yürüyebiliyorum (ameliyattan önce 1 hafta yürüyemedim, ameliyattan sonra da 1 aydan fazla yataga baglı kaldım yeni yeni çıkıp dolaşıyorum uzun saatler). onun için simdi kendime diyorum ki, bi daha işi gücü parayı pulu sınavı bilmem neyi kafana takarsan kafanı s***im senin. hayattayız abi, annen baban kardesin eşin varsa inşallah hepsi sağdır, sağ olmasalar da sen sağsın ve bu foruma girip yazı yazıyorsun. gerisinin amk sınav olmasa nolur?
daha önce bi konu açtım anıl abi fıtıkla ilgili.. kafayı yemek üzereydim. hala da on numara degil psikolıjim. şimdi mezun oldum iş güç dertleri başladı. kafama takacak bişey illa ki buluyorum malesef.. ama şunu soyluyorum fıtık ameliyatından sonra, s***im işi gücü, anam babam var çok şükür yürüyebiliyorum (ameliyattan önce 1 hafta yürüyemedim, ameliyattan sonra da 1 aydan fazla yataga baglı kaldım yeni yeni çıkıp dolaşıyorum uzun saatler). onun için simdi kendime diyorum ki, bi daha işi gücü parayı pulu sınavı bilmem neyi kafana takarsan kafanı s***im senin. hayattayız abi, annen baban kardesin eşin varsa inşallah hepsi sağdır, sağ olmasalar da sen sağsın ve bu foruma girip yazı yazıyorsun. gerisinin amk sınav olmasa nolur?
Eyvallah kardeşim aynı şeyleri düşünüyoruz artık. Dün doktora gittim güzelce ilgilendi ama bir psikolog kadar konuşmadı tabii ilacı verdi yolladı.
İlacı açtım prospekdüsünü okudum anormal derecede yan etkileri vardı,belki normal yan etkiler düzeyinde olabilir ama içmedim. 2 gündür de gayet normalim durmadan dua ediyorum her şey için zaten şükreden adamım. Biraz kafamı rahatlatmaya çalışıyorum
Eyvallah kardeşim aynı şeyleri düşünüyoruz artık. Dün doktora gittim güzelce ilgilendi ama bir psikolog kadar konuşmadı tabii ilacı verdi yolladı.
İlacı açtım prospekdüsünü okudum anormal derecede yan etkileri vardı,belki normal yan etkiler düzeyinde olabilir ama içmedim. 2 gündür de gayet normalim durmadan dua ediyorum her şey için zaten şükreden adamım. Biraz kafamı rahatlatmaya çalışıyorum
Prospektüsü okumaman gerekiyor, bakmayacaksın. Oradaki yan etkiler sende olacak diye bir şey yok ayrıca, yan etki olsa bile 1 hafta 10 gün içerisinde azalarak gidiyor. İlaç içmek de kötü bir şey değil, teknik yardımdan başka bir şey değil. Tavsiyem, doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmanız yönünde. Anksiyete bozukluğunda güç toplamadan ilaçsız üstesinden gelmek zorlayıcı olabilir o yüzden belli bir dönem ilaç kullanıp, güç toplayıp sonrasında isterseniz ilacı bırakırsınız, sonuçta bunlar bağımlılık yapmaz(birkaç ilaç dışında) ki yapanlardan verdiklerini hiç ama hiç sanmıyorum, kırmızı reçete vs onlar zaten.
Psikiyatri kliniklerinde zaman geçirmiş biri olarak yazıyorum. Babam da doktor ayrıca. Hasta olunca google'a yazmak saçmalık , ilaç alınca prospektüse bakmak saçmalık. İkisini de çok yapan biri olarak söylüyorum. Bırak abicim doktor işini yapsın. Kendin işin içinden çıkamadığında küçük bir yardım eli. İhtiyacın olmadığında bırakırsın ancak bir süre kullanın. Ne ilaçlar var. Tek doktora görünmeyle ciddi bir ilaç yazacaklarını sanmıyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
immortalboss
04-05-2016, 22:00
Benzer bir sorun teyzemde var.Aslında bu sizin oturup kendi kendinizle konuşmanızla alakalı.Arabaya binince kapı koluna tutunur.Kendi kendine herşeye kurulur.Hep şu hastası mı oldum bu hastası mı oldum diye doktora gider.Hergün 1 tane lustral içiyor.Ben bu tür hastalıklarda çok fazla ilaç tedavisini değil de insanın kendi dünyasını kendisinin değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.Biraz rahatlamaya ihtiyacınız var gibi.Sınav zamanı psikolojim bozulur.24 saatte 4-5 saat uyurum.Sınav sonuçları açıklanana kadar da bu böyle gider.Kötü gelirse çok üzülürüm.Ama 1 hafta sonra hayatım normale döner.Sizinki de aslında böyle basit bir durum bence.Çok zorlamayın kendinizi.Geçmiş olsun.Unutmadan bir de benim de takıntım var.Sıkıntılı olduğum durumlarda saç derimi yolarım.Şu anda kafamda bir sürü yara var...
Psikiyatri kliniklerinde zaman geçirmiş biri olarak yazıyorum. Babam da doktor ayrıca. Hasta olunca google'a yazmak saçmalık , ilaç alınca prospektüse bakmak saçmalık. İkisini de çok yapan biri olarak söylüyorum. Bırak abicim doktor işini yapsın. Kendin işin içinden çıkamadığında küçük bir yardım eli. İhtiyacın olmadığında bırakırsın ancak bir süre kullanın. Ne ilaçlar var. Tek doktora görünmeyle ciddi bir ilaç yazacaklarını sanmıyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
Güzel yazmızsın, ilacı yazan doktor yan etkileri bilmiyor da yazıyor sanki, ayrıca bunlar yan etki, esas etki problemine etki ediyor, ağzın kurumuş, biraz terlemişsin, biraz uyku yapmış yada kaçırmış kısa bir süre için ne olacak? Bu ilaçlar hakkında pek bilinmeyen ama önemli bir şeyi de buradan yeri geldi diye yazayım. Bu tarz antidepresanlar vücuda dışardan bir şey yapmıyor, ilacın içerisindeki etken maddeleri vücuttaki iyileştirici kimyasalları aktive ediyor, yani bunlar dışarıdan vücutta olmayanı vermiyor, vücutta var olup da aktif olmayan kimsayalları aktive ediyor.
internetten semptom okumak, hastalık bilgisi araştırmak tamamen hatadır, uzak durulması lazım aksi halde huzur kalmaz.
Cevapları okumadım, konuyu okur okumaz yazayım dedim. Benzer şekilde düşünce yapısı bende de vardı. Ara ara da hala çıkar. Önceleri sadece internette hastalıklara bakarak bir şekilde atlatıyordum durumu. Bir gün başımın bir anda dönmesiyle beyin kanaması geçirdiğimi düşündüm. Tekme ile ailemin odasına girip feryat figan acile götürün beni diye bağırarak kendimi yere attım (hayatımda ilk defa başım döndü, bu kadar büyütmemin sebebi bundan :D ). Daha sonra ben arabanın arkasında bayılmamak için mücadele ederken acile vardık ve kontrolden sonra standart serum yedim. Bir halt yokmuş. Bu durum böyle devam etti, ne zaman başım dönse kendimi yatağa attım, kalp atışımı dinledim, öleceğim sandım. Doktor akrabamız olaya tanık olunca panik atak olduğunu söyledi. O zaman karar verdim psikolojik ise atlatırım diyerek, rahatsızlandığımda internete baksam da takıntı yapmamaya çalışarak atlattım bu durumu. Tek yolu var, araştırma isteğini engellemeden (araştırmak iyi birşey, kendi asıl rahatsızlığımı bu şekilde buldum, doktorlara direk tanıyla gittim ve kontrollerden sonra onaylayarak tedaviye başladık) yine belirtilere bakarak olayı sallamamak Yani olabilir biraz daha bekleyim, belirtiler 1 ay sürerse hastaneye giderim diyerek durumu idare etmek. Bir sene bu durumla uğraştıktan sonra atlattım, bir sıkıntı olduğunda internetten hala bakarım ama sonra pencereleri kapatıp hayatıma devam ederim. Belirtiler uzun sürerse doktora gider, durumu anlatıp içimi rahatlatacak tüm tahlilleri yaptırıp tamamen aklımdan atarım. Olay tamamen takıntı yapıp yapmamak ile alakalı. Ufak ufak başlayın gittikçe daha az kafaya takarak sonunda tamamen atlatırsınız.
Ayni sikayetler bende de vardi, ayrica olumcul birsey cikar korkusuyla hep doktoru erteledim, en son topluca doktora gittim ultrasonlar filmler tahliller hepsini yaptirdim, psikiyatrist bir hap verdi ayrica hala ilaca baslamadim, kullanmayi dusunmuyorum. Bazen kalbim carpiyor gibi oliyor bunun psikolojik oldugunu kendime telkin ediyorum. Bu benim cektiklerimi hafifletti. Hayatin yasamaya deger oldugunu dusunuyorum. Herseye sinirlenmekten firsatlari kacirmaktan insanlari uzup kirmaktan yillarin nasil gectigini anlamadim. Diger bambaska kendimle alakali takintilarim hayati bana zehir etti.
Suan yaptigim bunlar psikolojik hicbirseyim yok diye surekli kendimi telkin etmem. Sen de dene. Mutlaka ise yarayacaktir.