Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.0 CDTi Opel Insignia Arıza
Sadık Özyer
10-05-2016, 01:14
Araba 2013 model 2.0 cdti 130 luk insignia alaldan beri p2428 arızasını veriyor egzoz gaz sıcaklığı çok yüksek açıklaması , bir anda motor sıcaklığı tavan yapıyor gösteriyor ve aracı stop edin diyor. Hararet aslında normal . Uzun bir süre bu arızayı vermedi 1 ay kadar. Yazılım yaptırdım daha sonra 235 km/h hıza ulaştığımda çat dedi arıza verdi sağa çektim direk stop etti çalıştırıyorum stop ediyor. Egzoz sıcaklık sensörünü serviste değiştirdim ve kalibre edilmesi için yeni servis yazılımı yüklettim 221 km/h hıza ulaştı izmir otobanında yazılım için tekrar gittim yazılım yapıldı sasalı yolunda bas çek bas çek baya bi arabanın canını aldım arıza vermedi , otobanda 0 dan diktim 224 gibi tık gene arızaya düştü araç. Her neyse arıza koduna baktım aynı obd den bakıyorum bu arada. Sonra sinir olup dip gaz yüklenmeye başladım 230 km/h hızla belki 5 dakika gittim hata mata yok ama araç 230 u gram geçmiyor. sanki limitör var. oh be ne güzel diyip fethiyenin girişinde 2.0 hdi bi c5 le yürüyordum 220 vs gittim . he bi kere verdi araba arızayı dediğimde arıza lambası yaktı fakat uyarı vermedi . arıza koduda p247a çıktı . Arabadan resmen soğudum iğrendim tiksindim. Böyle bir arızayla daha önce karşılaşan oldu mu ?
overblack
10-05-2016, 01:21
arabada intercooler varmı? ;)
Sadık Özyer
10-05-2016, 01:24
arabada intercooler varmı? ;)
Abi mevzu ciddi gerçekten çok can sıkıcı.
aposport
10-05-2016, 06:53
Araba 2013 model 2.0 cdti 130 luk insignia alaldan beri p2428 arızasını veriyor egzoz gaz sıcaklığı çok yüksek açıklaması , bir anda motor sıcaklığı tavan yapıyor gösteriyor ve aracı stop edin diyor. Hararet aslında normal . Uzun bir süre bu arızayı vermedi 1 ay kadar. Yazılım yaptırdım daha sonra 235 km/h hıza ulaştığımda çat dedi arıza verdi sağa çektim direk stop etti çalıştırıyorum stop ediyor. Egzoz sıcaklık sensörünü serviste değiştirdim ve kalibre edilmesi için yeni servis yazılımı yüklettim 221 km/h hıza ulaştı izmir otobanında yazılım için tekrar gittim yazılım yapıldı sasalı yolunda bas çek bas çek baya bi arabanın canını aldım arıza vermedi , otobanda 0 dan diktim 224 gibi tık gene arızaya düştü araç. Her neyse arıza koduna baktım aynı obd den bakıyorum bu arada. Sonra sinir olup dip gaz yüklenmeye başladım 230 km/h hızla belki 5 dakika gittim hata mata yok ama araç 230 u gram geçmiyor. sanki limitör var. oh be ne güzel diyip fethiyenin girişinde 2.0 hdi bi c5 le yürüyordum 220 vs gittim . he bi kere verdi araba arızayı dediğimde arıza lambası yaktı fakat uyarı vermedi . arıza koduda p247a çıktı . Arabadan resmen soğudum iğrendim tiksindim. Böyle bir arızayla daha önce karşılaşan oldu mu ?
Bizim multijet te de o şekilde saçmalayıp, arabayı korumaya alıp, OBD ile baktığımızda normal giderken bir anda değerlerin sapttığı, sıcaklıkların tavana vurduğu bir zaman dilimi olmuştu. Sonrasında aradık taradık. Debimetreye giden kablo kısadevre olmuş. Zaman zaman birbirine değince sapıtıyormuş araba. Bilmiyorum sizinki ile ne kadar alakalı olabilir ama paylaşayım dedim.
büyük ihtimal cat dolmuş ve egzos ısısı artıyor buda aracın kendini koruma moduna almasına yol açıyor,cat iptali veya cat temizliği yaptırırsanız sorun geçer.
Sadık Özyer
10-05-2016, 11:00
60 bindeki arabanin dpf dolar mi ya ?
KA®ANLIK
10-05-2016, 11:04
yazılım var ise,
sorgusuz sualsiz downpipe yaptırın araca.
araç buram buram EGT tavan yaptı biraz daha kasarsan kolumu bacağımı çıkarıcam kaputtan diyor siz de üstüne yükleniyorsunuz :)
Kat iptali yapın, hem daha çok güç alın, hem de motorunuz ve turbonuzun ömrü uzasın. (işin bir de doğa boyutu var tabi ama :hmmm: )
GuneyOnur
10-05-2016, 11:41
50 binde fluence vardı dolmuştu.
shadow34
10-05-2016, 11:51
Arabanın kullanımına bağlı çok düşük km lerde dpf dolduğunu okudum. Hem dizel hemde daha az yaksın diye 1.5-2bin bandında sürekli arabayı geberte geberte binilirse dolmaması zaten mümkün değil.
yilmazcatalbas
10-05-2016, 11:52
Dpf sıkıntısı sadece çok km yapmış araçlarda yaşanmıyor. Yakıt, kullanım, bakım, vs vs uzar gider bu etkenler.
Sadık Özyer
10-05-2016, 17:49
Dpf yi cikartirsam duman olmaz mi ?