PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : italya seyahati hakkında bilgi...

sky clio
12-05-2016, 00:03
Merhaba arkadaşlar
İş seyahati için italya ya gidecem. Fakat treni taksisi falan bir bilgim yok. Rota olarak Türkiye'den venedik'e uçak ile inecem. Oradan padua ( padova ) ya geçmem gerekiyor orada bir gün kaldıktan sonra floransaya geçip orada da 1 gün kalacam.
En son olarak floransadan bologna havalimanına gitmem gerekiyor.

İnternetten baktım ama biraz sıkıntı gibi şehirler arası yoluda katinca otelde kalacak zamanım bile kısıtlı olacak gibi. Taksi veya tren kullanırım diye düşünüyorum. Hangisi daha uygun olursa artık.

Konu hakkında bilgisi olan abilerim kardeşlerim yardımcı olurlarsa sevinirim.
Simdiden teşekkürler

ozzywan
12-05-2016, 14:09
Ben Bologna'ya inmiştim, ordan Venedik, Milano ve Roma'ya gectim. Hepsi tren ile, 2 sefer ucuz kısımdan almıstım pişman oldum, çok guvenli gelmedi, serseri tipler vs olabiliyor. Ama biraz daha üst sınıftan alırsan, ozellikle hızlı tren ile çok daha keyifli ve hızlı şekilde seyahat edebilirsin.

Evrenoz
12-05-2016, 14:12
Roma - Venedik yapmıştım ben de.. Hızlı tren epey başarılıydı
Telefonunu şarj etme imkanın var. Soğuk olur, dikkat et.

Phenomenal
12-05-2016, 14:31
Bende geçen sene, Milano, Verona, Floransa, Roma yapmıştım arkadaşlarda demiş demir yolu ile ulaşım sağlanıyor daha rahat ama
o kadar bilet aldım belki 5 6 kere trene binmişimdir 1 kere bilet sordular pek takmıyorlar.
hızlı trenleri çok güzel ve rahat taksi yerine demir yolunu tercih et derim

sinisa
12-05-2016, 14:56
trenlerde cepcilere dikkat edin özellikte iniş binişlerde. araba da kiralayabilirsiniz. yolları güzel zevkli oluyor.

Mutu
12-05-2016, 15:02
maps.me indir, italyanın ya da o bölgenin offline haritasını edin. Bir de powerbank al diyeceğim ama seyahatin uzun değilmiş. =)

Berkan
12-05-2016, 15:15
uber vardır muhtemelen onada yönelebilirsin biyerden biryere gitmek için taksi yerine

mrbars
12-05-2016, 15:51
Araç kiralayın. İtalya'da public transport zor.

M_PROJECT
12-05-2016, 16:46
Ben de arac kiralayin derim , milano - roma trenle gitmisligim var giderken hizli trendi iyiydi de donus facia ... cok uyguna arac bulabilirsiniz hatta venedikten alip bolognada birakabileceginiz bir secenek arastirin derim . Expense yaparsiniz sirkete :D

sky clio
12-05-2016, 19:23
Ben Bologna'ya inmiştim, ordan Venedik, Milano ve Roma'ya gectim. Hepsi tren ile, 2 sefer ucuz kısımdan almıstım pişman oldum, çok guvenli gelmedi, serseri tipler vs olabiliyor. Ama biraz daha üst sınıftan alırsan, ozellikle hızlı tren ile çok daha keyifli ve hızlı şekilde seyahat edebilirsin.
Bende biraz güvenlik açısından problem olur mu diye düşündüm. Geçen aylarda Almanya'da hep tren ile gidip geldim. Orada güvenlik iyiydi.

Roma - Venedik yapmıştım ben de.. Hızlı tren epey başarılıydı
Telefonunu şarj etme imkanın var. Soğuk olur, dikkat et.
Teşekkürler abi. Tavsiyeler doğrultusunda Hızlı Tren ve Araç Kiralamayı düşünüyorum.

Bende geçen sene, Milano, Verona, Floransa, Roma yapmıştım arkadaşlarda demiş demir yolu ile ulaşım sağlanıyor daha rahat ama
o kadar bilet aldım belki 5 6 kere trene binmişimdir 1 kere bilet sordular pek takmıyorlar.
hızlı trenleri çok güzel ve rahat taksi yerine demir yolunu tercih et derim
Teşekkürler tavsiye için.

maps.me indir, italyanın ya da o bölgenin offline haritasını edin. Bir de powerbank al diyeceğim ama seyahatin uzun değilmiş. =)
Ne olur ne olmaz diye yinede powerbank imi alacam :) Uyguluma tavsiyesi için teşekkürler. Cep kitabı gibi italyanın o bölgesinin haritasını buldum onuda alacam.

uber vardır muhtemelen onada yönelebilirsin biyerden biryere gitmek için taksi yerine
Google mapsden baktığımda Uber seçeneği çıkıyor. Düşünebilirim aslında.

trenlerde cepcilere dikkat edin özellikte iniş binişlerde. araba da kiralayabilirsiniz. yolları güzel zevkli oluyor.

Araç kiralayın. İtalya'da public transport zor.

Ben de arac kiralayin derim , milano - roma trenle gitmisligim var giderken hizli trendi iyiydi de donus facia ... cok uyguna arac bulabilirsiniz hatta venedikten alip bolognada birakabileceginiz bir secenek arastirin derim . Expense yaparsiniz sirkete :D

Ankara'daki trafikten sonra orada nasıl uyum sağlarım acaba :)
Şaka bir yana oradaki şirkette araç kiralamayı önerdi. Ben biraz sıkıntı olursa diye çekindim.

sinisa
13-05-2016, 14:44
.

Ankara'daki trafikten sonra orada nasıl uyum sağlarım acaba :)
Şaka bir yana oradaki şirkette araç kiralamayı önerdi. Ben biraz sıkıntı olursa diye çekindim.

navigasyonunuz olduktan sonra bir sıkıntı olmuyor. ben Roma dan Ancona ya gitmiştim şehirlerarası otobanlar çok rahat. ama parasız yollar hem uzun hem de kalabalık olabiliyormuş. şehiriçi de parkyeri sıkıntıydı romada.