Orijinalini görmek için tıklayınız : Geniş Araç Tercihi
cagalazade
19-05-2016, 11:34
Selamlar,
Yine yaza giriyoruz ve ben hemen hemen 6-7 ay kadar binip tekrar değiştireceğim bir araç bakmaya başladım. Geçen seneyi Vito 110D ile geçirmiştik, limitleri dahilinde gayet memnun kalmıştık. Bu sene fiyatların artmasıyla bütçeyi arttırdım ancak kafam daha çok karıştı.
Minibüs kategorisinde Transporter ve Vito dışında -ki zaten bunlar kendi içinde onlarca opsiyona sahip- pek bir şey bakmak istemiyorum uzun süre binmeyeceğim için. Ama hangi modeli olur nasıl olur pek bir fikrim yok.
Diğer taraftan daha önce 75ps liğini kullandığım ve koşarak uzaklaştığım Ford Connect in 110ps liğini çok çok övüyor herkes, acaba nasıldır diye düşünmeden edemiyorum?
Bu arada en kalabalık yolculuğumuz max 7 kişi oluyor, daha fazla koltuğa ihtiyaç duymuyoruz, hatta van olursa arka tarafı minik bir yatak, oyun alanı gibi filan tasarlayabiliriz diye düşünüyoruz...
Son olaraksa bütçe 35k civarlarında geziyor, ayrıca araç ayda en az 2000 km yapacak (uzun yollar hariç), eğer öneri ve tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler... :)
cagalazade
24-05-2016, 22:54
ben kısa bir info geçeyim o zaman, 2012 model ford tourneo connect 110 luk, 30bin km de boyasız hatasız 40bin tl mantıklı rakam mıdır?
Abi van araçta yolculuk sıkıntılı oluyor düşündüğün gibi eğlenceli olmayabilir.
Kullanıcı
24-05-2016, 23:23
Renault Espace Dizel, Chrsyler Voyager LPG, Seat Altea 1.4 Tsi, Benim aklıma bunlar
AliDogukan
24-05-2016, 23:28
Connect adama böbrek taşı düşürtür abi.Hız limiti düşük kamyonet geçer zırt bırt radar yer durursun vergisi de nazaran yüksek olur.
Kendim Caravelle kullandığım için minibüslerle bir hayli haşır neşirim senin ilacını aşağıya koyuyorum gözün kapalı al abi.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-eryil-oto-dan-esi-benzeri-yok-8-plus1-otomobil-ruhsatli-klimali-297775924/detay
_driver_
24-05-2016, 23:31
Kia düşünebilirsiniz 7 kişilik
Doblo da dusunebilirsiniz.. Connectin kronik arizalari (zonguldakta bole en azindan) on-arka z rotlar,terazi lastikleri ve aks'lar. Onun haricinde bir de intercool hortumu surekli patlıyor.90lik icin konuşuyorum en buyuk problemi de yağda calisan kayisi cogu connect sahibinin degistirmemis olmasidir...
Doblo dusunebilirsiniz
darkmoon
25-05-2016, 00:33
burda yazılan araçların hepsi olurda 6-7 ay sürülücek satılıcak araç dedinmi çoğunu elersin. espace ,grand voyager ki çok şahane bir araç hele birde multimedyalısını alırsan arkada ekran falan arkadakiler hiç sıkılmaz.. , altea ,carnaval bunların hepsi güzelde satmaya gelince elden çok ağır çıkıcak araçlar..
6-7 ay için samimi söyliyim araç almaya değermi oda var.. kiralasan sanki daha mantıklı gibi..
Baya kalabalık mışsınız yoksa çok güzel ve uygun karavan vardı bir tane satılık onu alın derdim
VteC_MaNiaC
25-05-2016, 09:18
Connect adama böbrek taşı düşürtür abi.Hız limiti düşük kamyonet geçer zırt bırt radar yer durursun vergisi de nazaran yüksek olur.
Kendim Caravelle kullandığım için minibüslerle bir hayli haşır neşirim senin ilacını aşağıya koyuyorum gözün kapalı al abi.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-eryil-oto-dan-esi-benzeri-yok-8-plus1-otomobil-ruhsatli-klimali-297775924/detay
hiç konuyla alakam olmamasına rağmen bana bile mantıklı geldi :D... bi yazılımla süper olur
yakın arkdaşımda bu scudonun 450.000 de kapak açmamış dolmuş çıkması var tam parasının arabası gidişi falan güzel 9 kişi 500 km yol yaptık 250 km sini ben kullandım uzun yolda hiç yormuyor adamı ama boşken çok savruluy
i-vtec07
25-05-2016, 10:28
Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 1.9 tdi dsg caddy de mantıklı olabilir .
Bu arada hemen satıcaksanız 90 lık connetin piyasası daha hızlı 110 luktan dip not düşeyim .
bayramoglu
25-05-2016, 10:49
Caddy'nin arkasi cok zipliyor
cagalazade
25-05-2016, 12:54
Baya kalabalık mışsınız yoksa çok güzel ve uygun karavan vardı bir tane satılık onu alın derdim
ilanı vs var mıdır aracın?
ilanı vs var mıdır aracın?
Malesef ilanı yok Facebookta karavan grubunda paylaşılmıştı
isterseniz Face linkini paylaşırım
cagalazade
25-05-2016, 13:03
@aslan özel mesaj gönderdim dostum...
bu arada sabah yapılan bir sohbette citroen picasso c4, opel zafira önerileri geldi ama ikinci elde sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum doğru mu değil mi bilmiyorum tabii bu düşüncem...
mpv benim için shuttle dan ibaretti şimdiye kadar, koca sitede toplamda 10 ilan var :(
Posta kutunuz dolu mesaj gönderemiyorum malesef
Sırf meraktan bir bakayım dedim konuya bu geniş araç nedir diye ne yalan diyim çok mantıklı geldi bende düşünmeye başladım
darkmoon
25-05-2016, 13:29
7-8-9 kişi ile yolculuğa çıksam ben şahsen arabayı marabayı bırakır direk karavanlara bakardım.. öyle 6-7 aylıkda değil temiz ucuz kelepir bir şey alırdım madem her yaz çıkıyoruz çekmeli bir şey alırdım bağlardım aracın arkasına her yaz .. mis gibi temelli çözüm.. gerçi motorluları bile çok ucuz..
hatta ticariden dolmuşdan minübüsden çıkma bir şey alıp kelepire 5 bine 10 bine kendiniz bile yapabilirsiniz..
her yaz al sat al sat la uğraşmazdım..
AliDogukan
25-05-2016, 13:59
hiç konuyla alakam olmamasına rağmen bana bile mantıklı geldi :D... bi yazılımla süper olur
Sırf meraktan bir bakayım dedim konuya bu geniş araç nedir diye ne yalan diyim çok mantıklı geldi bende düşünmeye başladım
Bir kaç yıl öncesine kadar benim Scudo diye bir modelin varlığından haberim yoktu abi.Komşulardan biri almış baktım ettim baya ergonomik tam f/p arabası.Ayrıca ruhsatta otomobil geçiyor hız sınırları otomobille aynı muayeneye 2 yılda bir giriyor ve MTV'si 300 liradan daha az olması lazım.Şu zamanda şu paraya 10 yaşında Caddy ve T5 vermiyorlar.Hele Caravelle almak istersen T4 almak durumundasın.Multijet ünitenin de sağlamlığı ortada kesinlikle alınıp binilecek bir araç.İkinci eli çok zayıf ama uygun fiyat belirleyince her araç satılır biraz yavaş olsa da.
cagalazade
25-05-2016, 14:09
scudoların çift sürgü 2.0 motorlu panorama modellerini öneriyor kullanıcıları, şimdi ona bakıyorum...
bu arada çoğu scudo trakyada dolmuş olarak kullanılıyormuş, 500k üzeri km yapanlar varmış kapak açmadan, bireysel kullanımda motor ömrünü konuşmaya gerek yok demek ki... max 150k bir tane bulunsa direk alınabilir gibi otomobil ruhsatlı olması durumunda
gokcell13
25-05-2016, 14:31
WW caddy iyidir. Cok memnunun hem uzun yolu hemde bagaj vs. kullanım amacı. Cruse Cont olanı ve dsg yi bir araya denk getirirseniz rahat edersiniz.
kısa vadede kullanıcaksan temiz dolmuş çıkması koştur derim biz arkadaşa 2011 modelini 19.000 e almıstık bel altı boya iç detaylı temizlik ,4 amortisor rot başı baskı balata enjektör değiştirdik 4 tane sıfır lastik koyduk benzin pompası klima kompresörünü değiştirdik ,toplam 6000 tl e masraf etti şuan 27.000 e hazır müştierisi var. Ama kendisi çicekci olduğundan işin de kullanıyor 2 senede 1 muayneye girecek hemde k belgesi almak gibi derdi olmayacak
salih_560
26-05-2016, 04:37
Bu scudoların 1.6 dizelleri hepsi mi binek acaba yoksa ticari geçenleride var mı ???
Camlı koltuklu olanlar binek araç diye geçiyor panelvan olanlar kamyonet
Bu baya bi iyi gibi hem de çift sürgülü şuan imkanım olsa alırdım işinize yarayabilir
8+1 OTOMOBİL FİAT SCUDO 1.6 DİZEL 90 BG ORJİNAL 148 BİNDE TAKASL
İlan No: 298385376
Fiat Scudo 1.6 Multijet Combi Mix Model 46.000 TL - 298385376 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-8-plus1-otomobil-fiat-scudo-1.6-dizel-90-bg-orjinal-148-binde-takasl-298385376/detay)
Bak bu daha az km li yine çift sürgülü
HUSUSİ OTOMOBİL 8+1 FİAT SCUDO 1.6 MULTİJET KLİMALI ÇİFT KAPILI
İlan No: 279808428
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-hususi-otomobil-8-plus1-fiat-scudo-1.6-multijet-klimali-cift-kapili-279808428/detay)
salih_560
26-05-2016, 13:09
Connectlere 30 vereceğine bunlara vermek daha mantıklı bence hususi hemde masrafı az vergi az fenni muayene lastik derdi yok en azından şuan böle bi araç alacagıma bunu tercih ederdim daha iyi ...
turkerrr
26-05-2016, 14:08
Motokaravan günlük kullanılacak bir araç değil tek amaç uzun yol değilse tercih edilmemeli. Büyük boy olanların kullanımı pek kolay değil şehir içinde zor olur.
Scudo mantıklı geldi ama tekirdağ tarafında yoğun olarak dolmuşta kullanılıyorsa farklı illerden alırken bile iyice geçmişini araştırmak gerek.
cagalazade
26-05-2016, 16:19
citroen de jumpy peugeot da ise expert sanırım scudo ile aynı bant arabaları... sadece markalar değişik gibi duruyor. bu arada c4 picasso için acayip olumlu yorumlar duyuyorum tecrübe eden var mı? 1,6hdi motor varmış sanırım
darkmoon
26-05-2016, 22:12
C4 picasso sürdüm 3 gün boyunca şahane bir araç kalabalık uzun yol aracı.. hatta tek kişi çok eşyası olan biri için bile on numara bir araç.. araçdaki bütün kör noktalar değerlendirilmiş. bozdolabı çok işlevsel ve büyük derin.. görüş açısı çok ferah büyük..
Ama 7 kişilik bir aile aracı değil.. 4 kişi ile harika keyifli kolu bacağı uzatıp bir gezi yaparsın.
110luk connect çok yakar. 7 kişi yolculuk oyun parkı falan diyince bu 7 kişinin 1-2 tanesi çocuk olduğu çıkıyor. 5008 falan gibi bi araba alamıyor musunuz ?
cagalazade
27-05-2016, 10:07
110luk connect çok yakar. 7 kişi yolculuk oyun parkı falan diyince bu 7 kişinin 1-2 tanesi çocuk olduğu çıkıyor. 5008 falan gibi bi araba alamıyor musunuz ?
bütçe durumundan dolayı çok sevmeme rağmen 5008 e çıkamıyorum
cagalazade
27-05-2016, 10:08
Sanırım karavanı aldı :)
karavan biraz ürküttü açıkçası :) henüz o kadar seferi bir duruma geçemedim ama ihtiyacı olana biçilmiş kaftan durumunda araç
cagalazade
01-06-2016, 16:29
içimize sinen araç bulamadığımız için sedana döndük, ihtiyaç durumunda kiralık araç çözümüne gideceğiz...
honda accord, jetta pd130, skoda superb şimdilik ilk sırada ve aranmakta, herkese teşekkürler
bütçeniz müsaitmi o paralara alınabiliırmı bilmiyorum ama 1.6hdi zenith pack cam tavanlı partner tepee çok ideal olur +sı bol donanımı gayet güzeel üzmez..yıllarca 2005 model alt kasanın 2.0hdi adventure sini kullandık ailecek bizde 6 kişi felan tatile gittik çok rahattı arka bagaja minder atarsanız bi kişide oraya oturur :)
O fiyatlar için en geçerli tercihin Scudo olabilir. Scudo TR piyasasında pek bir reklam şansı bulmayan ancak geniş aileler için ideal bir araç bence. Hele Combi Executive modeli olan 2.0-120 HP motorlusu gayet iyi.
Teknik özellikleri ve donanım özelliklerini aşağıdaki linkten bakabilirsin;
https://www.birmot.com.tr/Araclar/Fiat/Ticari/18/11/Scudo.aspx
Bizde Combi Executive modeli mevcut, babamız kullanıyor. Zorla değiştirdik. 13 yıl Hyundai Grand Saloon kullandı. Ama şimdi çok memnun. Yaklaşık 5 yılda 90.000 km yaptı. Uzun yolculuklarından sonra maceralarını bol bol anlatıyor.
Fiyat+performans+opsiyonları ile aynı sınıftaki araçlara göre çok ama çok avantajlı.
bunları incelediniz mi ? diğer motor seçenekleri daha uygun fiyatlı, 1.6tdi ise kullanması daha keyifli olur
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-zamanlar-renault-dan-hatasiz-2012-skoda-roomster-1.6-tdi-300061165/detay
cagalazade
02-06-2016, 11:00
O fiyatlar için en geçerli tercihin Scudo olabilir. Scudo TR piyasasında pek bir reklam şansı bulmayan ancak geniş aileler için ideal bir araç bence. Hele Combi Executive modeli olan 2.0-120 HP motorlusu gayet iyi.
Teknik özellikleri ve donanım özelliklerini aşağıdaki linkten bakabilirsin;
https://www.birmot.com.tr/Araclar/Fiat/Ticari/18/11/Scudo.aspx
Bizde Combi Executive modeli mevcut, babamız kullanıyor. Zorla değiştirdik. 13 yıl Hyundai Grand Saloon kullandı. Ama şimdi çok memnun. Yaklaşık 5 yılda 90.000 km yaptı. Uzun yolculuklarından sonra maceralarını bol bol anlatıyor.
Fiyat+performans+opsiyonları ile aynı sınıftaki araçlara göre çok ama çok avantajlı.
çok bakındım ama bulamadım, hatta sitede satılıklarda 1 tane dahi yok an itibariyle
Superb 2.5 Tdi rengi güzel duruyor ama Superb alacaksan ilk bakacağın şey şanzıman yağının her 40.000 km'de değişip değişmediği.
Ben 11.000 lira şanzımana harcadım o yüzden uyarmak istedim :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2003-super-b-orh-jinal-tam-dolu-memurdan-300033721/detay
caddy düşünülebilir kesinlikle.. sürüşü konforu genişliği sınıfıne göre çok çok iyi..
cagalazade
02-06-2016, 12:18
Superb 2.5 Tdi rengi güzel duruyor ama Superb alacaksan ilk bakacağın şey şanzıman yağının her 40.000 km'de değişip değişmediği.
Ben 11.000 lira şanzımana harcadım o yüzden uyarmak istedim :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2003-super-b-orh-jinal-tam-dolu-memurdan-300033721/detay
rengi harikaymış cidden... şanzıman uyarısı için teşekkürler, var mı sorunlu şanzımanı (ilk kontrolde) anlamanın kısa yolu vs dostum?
adam gibi superb yok neredeyse, arka diz mesafesinden dolayı şu an favorim, arkasından c5 1,6hdi sx pk bakıyorum...
aslında bugün Ankara'dan bir arkadaş satılıklara land rover freelander td04 hse koydu ama fiyat beni aşıyor
rengi harikaymış cidden... şanzıman uyarısı için teşekkürler, var mı sorunlu şanzımanı (ilk kontrolde) anlamanın kısa yolu vs dostum?
adam gibi superb yok neredeyse, arka diz mesafesinden dolayı şu an favorim, arkasından c5 1,6hdi sx pk bakıyorum...
aslında bugün Ankara'dan bir arkadaş satılıklara land rover freelander td04 hse koydu ama fiyat beni aşıyor
Vites gerideyken D'ye aldığında araba ilk öne atıldığında tak tuk diye vuruyorsa arabayı stop etmeden uzaklaş kaç oradan :) İlanların hiç birinde şanzıman revizyonundan falan bahsedileni görmedim. Hepsinin sağlam bi bozuk benimkiydi sanırım :) Km itibariyle enjektörlerde ve egzantriklerde problem yaratabilir (12.000'de onlara harcadım) :D yani uzun lafın kısası bakımsız Superb ciddi yorar alanı. Benim 25.000 liram gitti senin gitmesin.
Arka diz mesafesi konusunda rakibi A6, S ve 7 serisi malesef bu diz mesafesi başka araçlarda yok.
Yakın tarihde satacak olsam bekle derdim ama satmaya niyetim yok benimde bu kadar masraf sonrası :)