PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PS4 oynamak için televizyon yardımı

Anıl E.
03-06-2016, 19:06
Arkadaşlar selam ,doğru düzgün bir konu bulamadım bununla alakali . PS4 aldım dün ,odama televizyon almayi düşünüyorum televizyon seyretmek için fazla kullanmayı düşünmüyorum tabii arada bir izlerim o ayrı .

82 ekran bana ve odamın büyüklüğüne yeter . Çok araştırdım anormal paralar vermeyim dedim ama seg gibi iki üç tane markayı Eledim şimdiden araştırmalarım sonucu .2 yabancı 1 tane yerli olmak üzere 3 markaya odaklandim yarın muhtemelen alacağım .

1-LG
2-Samsung
3-Arçelik.

Arçelik haliyle biraz daha uygun ama oyun anlamında zevk alır miyim bilmiyorum . Hepsinde Wifi Cart curt özellikler mevcut .

Mutu
03-06-2016, 19:15
Ben philips 42PFK Sersini kullanıyorum. ARayüzünün biraz yavaş olması dışında çok memnunum, ki ztaen sadece ps4 için kullanacaksanız arayüzle çok muhatap olmayacaksanız. Neden gaming monitörlerden almıyorsunuz?

Anıl E.
03-06-2016, 19:17
Ben philips 42PFK Sersini kullanıyorum. ARayüzünün biraz yavaş olması dışında çok memnunum, ki ztaen sadece ps4 için kullanacaksanız arayüzle çok muhatap olmayacaksanız. Neden gaming monitörlerden almıyorsunuz?

Valla onu şimdi duydum :) .
Uncharted oyununu da aldım merakla bekliyorum .

ckrc
03-06-2016, 19:27
82 yerine en az 106 ekran alirdim ben olsam.

Anıl E.
03-06-2016, 19:29
82 yerine en az 106 ekran alirdim ben olsam.

Odama çok büyük olur rahat oynayamam, odadan dışarı çıkmam lazım 106 için .

Sinan58
03-06-2016, 19:33
Anıl abi alırken çözünürlüğü yüksek almaya dikkat edin.

Çözünürlük PS4 için çok ciddi bir faktör, saydığınız markaların hepside kaliteli markalar.
Listeye:
-Sony
-Panasonic
-Toshiba
eklemelisiniz bence. :)

ozzywan
03-06-2016, 19:46
ben kesinlikle samsung derim, hep samsung aldım simdiye kadar, hep cok arastırırım. kesinlikle hep 1 adım onde diger markalara gore.

PiscocuK
03-06-2016, 19:53
Philips sanirim turkiye pazarindan cikti tam emin degilim o markalardan biri cikmisti ama hangidi tv olara hatirlamiyorum

Lg vs samsung disina cikmazdim ben olsam

iztuzu
03-06-2016, 20:10
Sadece ve sadece PS4 içinse Sony öneririm. Kendi listenize bağlı kalacaksanız :
-Samsung en iyi tercih.
-LG sizi üzmez, fiyatıyla da Samsung'un -muhtemelen- bir tık aşağısında olacağı için sizi sevindirir.
-Arçelik ile uğraşmayın.

Ses sistemi de alacağım derseniz DTS uyumluluğuna bakın, HDD bağlarım film-dizi de izlerim derseniz LG ve Samsung'dan şaşmayın.TV'yi aldığınızda birkaç farklı renkle ölü piksel testini yaptırmayı da unutmayın.

Anıl E.
03-06-2016, 20:11
Sadece ve sadece PS4 içinse Sony öneririm. Kendi listenize bağlı kalacaksanız :
-Samsung en iyi tercih.
-LG sizi üzmez, fiyatıyla da Samsung'un -muhtemelen- bir tık aşağısında olacağı için sizi sevindirir.
-Arçelik ile uğraşmayın.

Ses sistemi de alacağım derseniz DTS uyumluluğuna bakın, HDD bağlarım film-dizi de izlerim derseniz LG ve Samsung'dan şaşmayın.TV'yi aldığınızda birkaç farklı renkle ölü piksel testini yaptırmayı da unutmayın.

Abi o testi nasıl yaptırabilirim ?

iztuzu
03-06-2016, 20:20
Abi o testi nasıl yaptırabilirim ?

Evde garanti kapsamında kurulumu yetkili servis yaptıkları sırada bilgisayarınızı tvye hdmi ile bağlayın ve bilgisayarınızda youtube üzerinden ölü piksel testi ( dead pixel test) videosu açın. Ölü pikseliniz varsa bu test sırasında kendini ifşa edecektir. İki dakikalık bir işlem. Tabi bu videoyu flash bellek-harici hard diske vs. atıp da mağazada da deneyebilirsiniz. Hoparlörlerin sağlıklı çalıştığıyla ilgili ses testini de yapın.

Ölü piksel testi için örnek link:https://www.youtube.com/watch?v=gIA_4nV-CqE

evedüşenkaldırm
03-06-2016, 21:46
Uygun bi yer varsa güzel bir perde ve projeksiyonda düşünülebilir. Ben kendi evimde ps3ü projeksiyonda kullanıyorum oldukçada güzel.

alper_pug
03-06-2016, 23:31
Evde garanti kapsamında kurulumu yetkili servis yaptıkları sırada bilgisayarınızı tvye hdmi ile bağlayın ve bilgisayarınızda youtube üzerinden ölü piksel testi ( dead pixel test) videosu açın. Ölü pikseliniz varsa bu test sırasında kendini ifşa edecektir. İki dakikalık bir işlem. Tabi bu videoyu flash bellek-harici hard diske vs. atıp da mağazada da deneyebilirsiniz. Hoparlörlerin sağlıklı çalıştığıyla ilgili ses testini de yapın.

Ölü piksel testi için örnek link:https://www.youtube.com/watch?v=gIA_4nV-CqE

Testi izledim kafam güzel oldu :D

iztuzu
04-06-2016, 09:17
Testi izledim kafam güzel oldu :D

;)Bu daha iyi ve daha kapsamlıdır geçerlidir: https://www.youtube.com/watch?v=j1-sCHSrRbM

KÖROĞLU
04-06-2016, 09:37
Nacizane oyun için ne kadar büyük ekran = o kadar keyif. 55" Tv de gt6 oynamak ile 82 ekran tv de oynamak arasında detay açısından muazzam fark olur.

Oda küçük ise tv büyük ekranlı olunca izleme konusunda göz tv ye çok yakınlaşacağından normal yayınlarda karelenmeler olur rahatsız edebilir haklısın.

Ama ps3-ps4 zaten yakından bakılarak oynanıyor. Kaldı ki oyun çözünürlükleri de gayet yüksek.

Ben olsam oda küçük te olsa büyük tv alırdım bütçem el verdiğince.

ne kadar büyük o kadar iyi :)

iztuzu
04-06-2016, 10:44
Büyük ekran keyfi başkadır fakat minimum izleme mesafesine de dikkat etmemiz gerekir. Yoksa gözler için hiç de iyi olmaz. Arkadaş Arçelik de düşündüğüne göre bütçeyi çok zorlamamak istiyor. Ekran boyutu büyüyünce fiyat da başını alacak gidecek, arkadaşa uymayacak. 4K teknolojisi yaygınlaşırsa izleme mesafesi 1080p'ye göre daha da düşecektir ama her oyun şu anda 1080p olarak bile çıkmıyor. Yani çözünürlük yükseldikçe minimum izleme mesafesi de düşer. 40" veya 42" ekranlar işini küçük odasında rahatlıkla görür. Sonrasında da DTS destekli bir compact ses sistemi veya AVR cihazı aldı mı odadan günlerce çıkmaz.

Anıl E.
04-06-2016, 17:17
Büyük ekran keyfi başkadır fakat minimum izleme mesafesine de dikkat etmemiz gerekir. Yoksa gözler için hiç de iyi olmaz. Arkadaş Arçelik de düşündüğüne göre bütçeyi çok zorlamamak istiyor. Ekran boyutu büyüyünce fiyat da başını alacak gidecek, arkadaşa uymayacak. 4K teknolojisi yaygınlaşırsa izleme mesafesi 1080p'ye göre daha da düşecektir ama her oyun şu anda 1080p olarak bile çıkmıyor. Yani çözünürlük yükseldikçe minimum izleme mesafesi de düşer. 40" veya 42" ekranlar işini küçük odasında rahatlıkla görür. Sonrasında da DTS destekli bir compact ses sistemi veya AVR cihazı aldı mı odadan günlerce çıkmaz.

Abi LG aldım yatağımın karşısına montajlattım ,dediğin gibi tüm testleri de yaptırdım. Wifi ,telefondan screen share falan özellikleri var hoşuma gitti. Uncharted 4 oyununu da taktım gayet yeterli benim için ilerleyen zamanlarda güzel bir ses sistemi ile kombinlemeyi düşünüyorum.

Bir de uygun fiyatlı güvenip alabileceğimiz orjinal oyun satan neresi var ? Vatan'da anormal fiyatlar var. Fifa 2016 vatan da 260 tl civarlarında internette bakıyorum hepsiburada 'da 130-150 arası.

onursumer
04-06-2016, 18:22
Abi LG aldım yatağımın karşısına montajlattım ,dediğin gibi tüm testleri de yaptırdım. Wifi ,telefondan screen share falan özellikleri var hoşuma gitti. Uncharted 4 oyununu da taktım gayet yeterli benim için ilerleyen zamanlarda güzel bir ses sistemi ile kombinlemeyi düşünüyorum.

Bir de uygun fiyatlı güvenip alabileceğimiz orjinal oyun satan neresi var ? Vatan'da anormal fiyatlar var. Fifa 2016 vatan da 260 tl civarlarında internette bakıyorum hepsiburada 'da 130-150 arası.

gittigidiyor.com kullanıyorum ben

aynı zamanda amazon.com da kampanyaları kolla geçen ay burda 250tl olan oyunu hızlı kargo dahil 25dolara aldım pazar akşam sipariş verdim çarşamba akşam oynuyordum :D

cuneytturkoglu
04-06-2016, 20:18
Abi biz lg kullanıyoruz ps4 de taktım sorunsuz kullanıyorum

iztuzu
04-06-2016, 22:31

Onur adlı arkadaşımızın da önerdiği gibi gittigidiyor, amazon tarzı siteler daha hesaplı oluyor. Yine büyükşehirlerde oyunu veriyorsun üstüne 20-30tl daha verip istediğin oyunu alıyorsun. Sivas da böyle bir mekan var mı bakman lazım. LED TV'ni de güle güle kullan.

Panasonic plazmalardaki gibi "hard rodaj" süresi olmasa da yeni aldığınız LED TV'de ilk 1000 saatlik kullanımda arka plan ışığı, parlaklık gibi ayarları maksimumda kullanmayın. 200-300 saatlik kullanım sonrası ayarları fulleyebilirsiniz.

Ronnies
05-06-2016, 00:05
2 seneye kadar 4 senelik bi Tv reyonu geçmişimdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum;
Televizyonunuzun boyutunu ayarlarken aslında dikkat etmeniz gereken şey tv boyutu*3metre olması gerekmekte.Örneğin 102 cm bir TV alcaksanız minimum 3m izleme mesafeniz olması gerekir.Bunun sebebi ekranın ortasına baktığınızda köşelerini kafanızı hareket ettirmeden görmeniz gerekir.Fakat sadece Oyun konsolu için bir TV alacaksanız 1 boyut büyüğü daha zevkli olacaktır çünkü zaten oyun oyniyacağınız için sürekli başınızı hareket ettireceksiniz.
Benim size tavsiyem şuan özellik olarak ne istersiniz bilemiyorum 3D,smart vs..
Oyun konsolu için kendime ve bir çok arkadaşıma Philips aldırdım sebebi ise Plazmadan sonra en net görüntüyü veren TV Philips'tir.
Samsung'ta kırmızının en kırmızısını mavinin en mavisini görürsünüz.Görüntü doğal değildir.Mağazalarda bütün TV ler göze hitap etsin diye Canlı modda çalıştırılır orda hoşunuza gider ama eve getirip Pes ya da Fifa açtığınzıda canlı modda çimenleri fosforlu yeşil gibi görürsünüz değiştirmeniz gerekir,diğer modlardada pek tatmin etmez.
Benim çalıştığım son dönemlerde LG çok önde gidiyordu.2 hafta önce arkadaşımın PS4ü için Tv araştırırken
yine tercihimizi Philips'ten yana kullandık.Oyun konsolunda özellikle Philips'i tercih etmemin en büyük sebebi Ambilight olması.Oyun oynarken inanılmaz keyif veriyor .İnce çerçeveli bir Tv alırsanız Ambilight sayesinde TV gözünüze daha büyük gelecektir ve ekrandaki renge göre ışık vermesi dahada keyifli bir hale sokacaktır.
Aldığımız TV'de android işletim sistemi vardı PFL,PFK serilerine göre menü çok çok daha hızlı.
Yayın izlemiyeceğiniz bir TV olacağı için Uydu alıcısını göz ardı edebilirsiniz.
3D için kullanırmısınız kullanmazmısınız size bağlı ben o zamanlar Crysis oynuyordum.Saatlerce başından kalkamadığımı bilirim 3D keyfinden dolayı.
Son hatırlatmak istediğim Harddisk'ten film vs izliyecekseniz desteklediği formatlara dikkat edin.Her TV diğer postlarda yazıldığı gibi DTS ses formatını desteklemiyordu.Sormanızda fayda var.
Biraz uzun oldu sonuç olarak;
İlk tercihim;
Bütçe el veriyorsa 7xxx ve üst seri Philips
LG
Samsung olurdu.
İstanbulda oturuyorsanız,Yenibosna ya da Torium'a gidebilme durumunuz varsa bu işe yıllarını vermiş arkadaşlarım var telefon edip yardımcı olmalarını sağliyabilirim.

Ronnies
05-06-2016, 00:06
2 seneye kadar 4 senelik bi Tv reyonu geçmişimdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum;
Televizyonunuzun boyutunu ayarlarken aslında dikkat etmeniz gereken şey tv boyutu*3metre olması gerekmekte.Örneğin 102 cm bir TV alcaksanız minimum 3m izleme mesafeniz olması gerekir.Bunun sebebi ekranın ortasına baktığınızda köşelerini kafanızı hareket ettirmeden görmeniz gerekir.Fakat sadece Oyun konsolu için bir TV alacaksanız 1 boyut büyüğü daha zevkli olacaktır çünkü zaten oyun oyniyacağınız için sürekli başınızı hareket ettireceksiniz.
Benim size tavsiyem şuan özellik olarak ne istersiniz bilemiyorum 3D,smart vs..
Oyun konsolu için kendime ve bir çok arkadaşıma Philips aldırdım sebebi ise Plazmadan sonra en net görüntüyü veren TV Philips'tir.
Samsung'ta kırmızının en kırmızısını mavinin en mavisini görürsünüz.Görüntü doğal değildir.Mağazalarda bütün TV ler göze hitap etsin diye Canlı modda çalıştırılır orda hoşunuza gider ama eve getirip Pes ya da Fifa açtığınzıda canlı modda çimenleri fosforlu yeşil gibi görürsünüz değiştirmeniz gerekir,diğer modlardada pek tatmin etmez.
Benim çalıştığım son dönemlerde LG çok önde gidiyordu.2 hafta önce arkadaşımın PS4ü için Tv araştırırken
yine tercihimizi Philips'ten yana kullandık.Oyun konsolunda özellikle Philips'i tercih etmemin en büyük sebebi Ambilight olması.Oyun oynarken inanılmaz keyif veriyor .İnce çerçeveli bir Tv alırsanız Ambilight sayesinde TV gözünüze daha büyük gelecektir ve ekrandaki renge göre ışık vermesi dahada keyifli bir hale sokacaktır.
Aldığımız TV'de android işletim sistemi vardı PFL,PFK serilerine göre menü çok çok daha hızlı.
Yayın izlemiyeceğiniz bir TV olacağı için Uydu alıcısını göz ardı edebilirsiniz.
3D için kullanırmısınız kullanmazmısınız size bağlı ben o zamanlar Crysis oynuyordum.Saatlerce başından kalkamadığımı bilirim 3D keyfinden dolayı.
Son hatırlatmak istediğim Harddisk'ten film vs izliyecekseniz desteklediği formatlara dikkat edin.Her TV diğer postlarda yazıldığı gibi DTS ses formatını desteklemiyordu.Sormanızda fayda var.
Biraz uzun oldu sonuç olarak;
İlk tercihim;
Bütçe el veriyorsa 7xxx ve üst seri Philips
LG sizi asla üzmez.
son olarak Samsung olurdu.
İstanbulda oturuyorsanız,Yenibosna ya da Torium'a gidebilme durumunuz varsa bu işe yıllarını vermiş arkadaşlarım var telefon edip yardımcı olmalarını sağliyabilirim.

Edit;Aradaki postu kaçırmışım.Güle güle kullanın.Benim post sizden sonra tercih edeceklere yardımcı olur umarım.