PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İltica başvurusu hakkında bilgisi olanlar

Sinan58
04-06-2016, 15:07
Merhaba arkadaşlar aramızda Japonya"da yaşayan, Japonya"ya gitmiş olan yada iltica başvuruları hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

İnternette çok aradım ama ne doğru düzgün bir bilgi nede doğru düzgün bir açıklama bulabildim.

İşin ilginç yanı bu konuda pek kimsenin bilgisi yok, olanda söylemiyor.

İltica başvurusu nasıl yapılıyor ve bizi konsoloslukta hangi sorulara tabi tutuyorlar?

İltica başvurusu yaparken hangi adımları takip ediyoruz?

Burada açıklamak istemeyenler özelden mesajda atabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sinan58
04-06-2016, 15:09
Düzenleme:

Kusura bakmayın arkadaşlar telefondan yazdığım için aceleyle hızlı yazmak zorunda kaldım, bu yüzdende ister istemez yazım hataları oldu.

Hızlı yazmayınca forumdan otomatik çıkış yapılıyor.

kelalper
04-06-2016, 15:29
İltica edebilmen için ya ülkende savaş olacak ve vatandaşlık haklarından feragat edeceksin ya da ülken hakkında gizli bilgilere sahip olacaksın ve değerli biri olacaksın ki gideceğin yer seni kabul etsin. İltica ettin ama gittiğin ülke kabul etmedi mi bildiğin açıktasın. Havaalanında yatasın artık. İltica ediyorum dediğin anda vatandaşlık haklarından feragat ediosun ve gittiğin ülke bunu vatandaşı olduğun ülkeye bildiriyor. Geri dönmek istesende dönemiosun.

Sinan58
04-06-2016, 15:33
İltica edebilmen için ya ülkende savaş olacak ve vatandaşlık haklarından feragat edeceksin ya da ülken hakkında gizli bilgilere sahip olacaksın ve değerli biri olacaksın ki gideceğin yer seni kabul etsin. İltica ettin ama gittiğin ülke kabul etmedi mi bildiğin açıktasın. Havaalanında yatasın artık. İltica ediyorum dediğin anda vatandaşlık haklarından feragat ediosun ve gittiğin ülke bunu vatandaşı olduğun ülkeye bildiriyor. Geri dönmek istesende dönemiosun.

Alper abi bu kadar ciddi bile olduğunu yeni öğreniyorum.

Ülkeye dönebiliyorsun bildiğim kadarıyla abi, yalnız Japonya"da oturum alabilmek için çalışmak şart diye birşey "duymuştum".

Ama tam olarak bilgim yok.
Ordu"lu birçok kişi Japonya"ya iltica ediyorlar.

Ülkemizde savaş vb. vs. gibi bir durumda yok.

Peki adımları hakkında bilginiz varmı?

G.U.Z.
04-06-2016, 15:49
Iltica farkli, gocmek, oturma izni almak, vatandaslik almak farkli..
Ilticada, benim vatandasi oldugum ulkede yasama imkanim yok, ulke yonetiminden dolayi hayati tehlikem var, beni koruyun beni alin diyorsun

PiscocuK
04-06-2016, 15:51
Kacak yollarla gidersin ulkeni kotulersin bol bol sartlari neyse 3-5 sene yasarsin sonra sirasi gelir
Ben ingilterede egitim alirken ordaki hiyarlar oyle yapiyordu
Adam nobette uyurken yakalanip ceza almis kalkmis mahkemede turkiye soyle turkiye boyle yok beni askerde ataturkcu degilim diye kodese attilar vs vs vs
İltica edecek kisi kimse biz burd suriyelisine itine kopegine nail bakiyorsak onlarda o kisiye oyle bakacak emin ol

Sinan58
04-06-2016, 15:53
Iltica farkli, gocmek, oturma izni almak, vatandaslik almak farkli..
Ilticada, benim vatandasi oldugum ulkede yasama imkanim yok, ulke yonetiminden dolayi hayati tehlikem var, beni koruyun beni alin diyorsun

Olayı yeni anladım abi, bende sadece yaşamak için gidip başvuru yapıyorsun zannediyordum.

Sinan58
04-06-2016, 15:56
Kacak yollarla gidersin ulkeni kotulersin bol bol sartlari neyse 3-5 sene yasarsin sonra sirasi gelir
Ben ingilterede egitim alirken ordaki hiyarlar oyle yapiyordu
Adam nobette uyurken yakalanip ceza almis kalkmis mahkemede turkiye soyle turkiye boyle yok beni askerde ataturkcu degilim diye kodese attilar vs vs vs
İltica edecek kisi kimse biz burd suriyelisine itine kopegine nail bakiyorsak onlarda o kisiye oyle bakacak emin ol

Abi ben sadece oturum izni için başvuru yapıyoruz şeklinde biliyordum.

Konu başlığı için şu an utanıyorum gerçekten.

O zaman iltica yapmak demek açık açık "VATAN HAİNLİĞİ" demek.

Konuyu silerseniz sevinirim umarım yanlış anlaşılmak.

darkmoon
04-06-2016, 16:06
İltica nedir?

İlticanın basit anlamı bir yere sığınmak, güvenli bir yer bulmaktır.

Kendi ülkesi dışındaki bir yere iltica etmek isteyen insanlar, Mültecilerin Statüsüyle İlgili Birleşmiş Milletler Anlaşması - 1951 (Cenevre Anlaşması) tarafından belirlenen nitelikler ile Mültecilerin Statüsüyle İlgili Protokol - 1967'nin getirdiği değişikliklere göre mülteci olmaya hak kazanabilirler. Anlaşmaya göre, mülteci, "ırk, din, milliyet, belirli bir sosyal grup veya politik görüşe mensubiyet nedenleriyle zulme uğrama korkusunu esaslı bir biçimde duyan ve uyruğu bulunduğu ülkenin dışında yaşamak zorunda kalan veya böylesi korkular nedeniyle o ülkenin kendisini koruması yönünde istek duymayan şahıstır ya da böylesi korkular nedeniyle bir vatanı olmayan ve eskiden ikamet ettiği ülkenin dışında bulunan ve böylesi korkular nedeniyle oraya dönemeyen veya dönmek istemeyen kişidir".

İLTİCA I G (http://ilticavegocmenlik.tr.gg/%26%23304%3Bltica-Nedir.htm)

Sinan58
04-06-2016, 16:34
İltica nedir?

İlticanın basit anlamı bir yere sığınmak, güvenli bir yer bulmaktır.

Kendi ülkesi dışındaki bir yere iltica etmek isteyen insanlar, Mültecilerin Statüsüyle İlgili Birleşmiş Milletler Anlaşması - 1951 (Cenevre Anlaşması) tarafından belirlenen nitelikler ile Mültecilerin Statüsüyle İlgili Protokol - 1967'nin getirdiği değişikliklere göre mülteci olmaya hak kazanabilirler. Anlaşmaya göre, mülteci, "ırk, din, milliyet, belirli bir sosyal grup veya politik görüşe mensubiyet nedenleriyle zulme uğrama korkusunu esaslı bir biçimde duyan ve uyruğu bulunduğu ülkenin dışında yaşamak zorunda kalan veya böylesi korkular nedeniyle o ülkenin kendisini koruması yönünde istek duymayan şahıstır ya da böylesi korkular nedeniyle bir vatanı olmayan ve eskiden ikamet ettiği ülkenin dışında bulunan ve böylesi korkular nedeniyle oraya dönemeyen veya dönmek istemeyen kişidir".

İLTİCA I G (http://ilticavegocmenlik.tr.gg/%26%23304%3Bltica-Nedir.htm)

Benim gibi Milliyetçi adama TERS abi, bugün ne olduğunu duyunca resmen şok oldum.

mehmet6r
04-06-2016, 20:08
Niye japonya?

Sinan58
04-06-2016, 20:17
Niye japonya?

Çocukluk hayalim Mehmet abi, 20 yıllık hayatımda bu zamana kadar en çok istediğim şey.

Her gece yastığa Japonya hayalleriyle başımı koyuyorum, hergün ALLAH"a dua ediyorum :)

Yani anlatılmaz bir duygu abi, anlatmaya kelimeler yetmez :)

Nasıl anlatacağımı inanın bilmiyorum...

arda35
04-06-2016, 20:22
Öyle vatan hainliği deyip geçiştirilecek bi durum değil yalnız.
BARDA filminde yaşananlar gerçek bir olaydan esinlenmişti mesela. O vakadaki mağdurlardan biri de erkekti (darpla kalmamış hadise). Bu vatandaş da gidip Hollanda'ya sığındı. Çünkü kendi devleti can ve mal güvenliğini sağlayamamıştı.

Tabii bu imkanı politik vb nedenlerle suistimal edenler elbette var.

Senin durum tamamen farklı. Yaşın gençken Japonya'ya okumaya gidebilirsin. Orada okurken daha kolay kalabilirsin belki.

Korollacı
04-06-2016, 21:57
o kadar mıllıyetcıysen memlekete bı faydan olsun lafla olmaz mıllıyetcılık uretmekle olur. sen daha bu yasta memleketten kacma derdındesın senın mıllıyetcılık anlayısın kurt ısaretı yapıp mhpye oy vermek sanırım. rabbım akıl fıkır versın ne dıyım

rekord2000
04-06-2016, 22:10
o kadar mıllıyetcıysen memlekete bı faydan olsun lafla olmaz mıllıyetcılık uretmekle olur. sen daha bu yasta memleketten kacma derdındesın senın mıllıyetcılık anlayısın kurt ısaretı yapıp mhpye oy vermek sanırım. rabbım akıl fıkır versın ne dıyım

Yahu üstüne gitmeyin çocuğun, hep çekik gözlü manitaların hevesi bunlar :D

mehmet6r
04-06-2016, 22:29
Çocukluk hayalim Mehmet abi, 20 yıllık hayatımda bu zamana kadar en çok istediğim şey.

Her gece yastığa Japonya hayalleriyle başımı koyuyorum, hergün ALLAH"a dua ediyorum :)

Yani anlatılmaz bir duygu abi, anlatmaya kelimeler yetmez :)

Nasıl anlatacağımı inanın bilmiyorum...

Hakkında hayırlısı kardeşim ama japonya hakkında bence bilmediğin çok şey var diye düşünüyorum. Öyle yaşanılacak bir yer ve özellikle hiçbir vasıf sahibi olmadan (yanlış anlama lütfen öğrenci, mühendis, işçi vs kastediyorum) yaşanılacak bir yer hiç değil. Çocukluk arkadaşım lise için 2 yıl orada bulundu. Daha doğrusu 2 yıl dayanabildi. Çok yakın bir abim yüksek lisans için 4 yıl kaldı. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir yer değil. Anlattıklarını duysan şaşarsın. Çok farklı kültür farklı insanlar... Nereden baksan elinde kalır bence. Hayallerini baltalamak istemem ama iyice araştırmalısın bence. Kısacası Tokyo drifteki veya initalD deki gibi güzel yanları yok sadece ;)

rain man
04-06-2016, 22:35
Benim anlamadığım neden iltica :)

Eğitim, çalışma izni veya turistik gezi kısımları olmadan direk oraya temelli yerleşmek istemek niçin.

Eğer işin içinde merak veya ilgi varsa bi öngezi yapıp karar vermek gerekmez mi.

Sinan58
04-06-2016, 22:48

Zaten şuan Türkiye"de yaşamıyorum abi, öyle kör milliyetçi değilim ben.
Üstelik seçimlerde oy kullanmıyorum, geçen seçim oy kullanmadımda ömür boyu kullanmayacağımda...
Sen beni başkalarıyla karıştırdın abi, o kadar cahil değilim merak etme...

Sinan58
04-06-2016, 22:51
Öyle vatan hainliği deyip geçiştirilecek bi durum değil yalnız.
BARDA filminde yaşananlar gerçek bir olaydan esinlenmişti mesela. O vakadaki mağdurlardan biri de erkekti (darpla kalmamış hadise). Bu vatandaş da gidip Hollanda'ya sığındı. Çünkü kendi devleti can ve mal güvenliğini sağlayamamıştı.

Tabii bu imkanı politik vb nedenlerle suistimal edenler elbette var.

Senin durum tamamen farklı. Yaşın gençken Japonya'ya okumaya gidebilirsin. Orada okurken daha kolay kalabilirsin belki.

Abi şuanda ülkemde savaş benzeri bir durum olmadığı için söyledim ben.

Bende Japonya"da okumayı çok isterim ama ciddi manada maddiyat gerekiyor.

20 yaşındaki bir insanın o paraları kazanması imkansız zaten.

Sinan58
04-06-2016, 22:55
Hakkında hayırlısı kardeşim ama japonya hakkında bence bilmediğin çok şey var diye düşünüyorum. Öyle yaşanılacak bir yer ve özellikle hiçbir vasıf sahibi olmadan (yanlış anlama lütfen öğrenci, mühendis, işçi vs kastediyorum) yaşanılacak bir yer hiç değil. Çocukluk arkadaşım lise için 2 yıl orada bulundu. Daha doğrusu 2 yıl dayanabildi. Çok yakın bir abim yüksek lisans için 4 yıl kaldı. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir yer değil. Anlattıklarını duysan şaşarsın. Çok farklı kültür farklı insanlar... Nereden baksan elinde kalır bence. Hayallerini baltalamak istemem ama iyice araştırmalısın bence. Kısacası Tokyo drifteki veya initalD deki gibi güzel yanları yok sadece ;)

İşin zorluğu her zaman olur abi, 1 yılı aşkın süredir fransada yaşıyorum burası daha zor.

Bende 1 yıl zor dayandım, yani her türlü zorluğuna hazırım.

Hayatın Tokyo Drift, İnitial D gibi olmadığını elbette biliyorum ama en kötü durumların bile fransada yaşadığım süreçten daha iyi olacağına eminim.

Sinan58
04-06-2016, 22:59
Benim anlamadığım neden iltica :)

Eğitim, çalışma izni veya turistik gezi kısımları olmadan direk oraya temelli yerleşmek istemek niçin.

Eğer işin içinde merak veya ilgi varsa bi öngezi yapıp karar vermek gerekmez mi.

Abi Japonya"ya yerleşmenin bildiğim kadarıyla sadece 2 yolu yolu var.

1 iltica(Bana uygun değil).
2 herhangi bir Japon"la evlenmek (30"umdan önce kesinlikle ve kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum).

Turistik gezi olabilir ama benim hedefin ömür boyu orada yaşamak.

2 aylık bir gezi insanı ne kadar tatmin edebilir ki, her insanın kesinlikle ve kesinlikle yapmak istediği bişey vardır benimkide bu.

dorukky
05-06-2016, 09:12
Bahsettiğin ordululardan birçok tanıdık var %99 u turist olarak gidip kaçak şekilde çalışıyor.İltica olayına hiç girme kabul edilme sansın yok.İlticada en garanti yok dil din ırk farkı baskı yada işgence görülmesi gibi şeyler.

STHL
05-06-2016, 09:22
bu sene 2 tane ilticacı kürt japon bi kıza tecavuz ettiği için şu ara daha zordur.neyse ki iltica düşünmüyorsun.kaçak da olmaz. tek çaren evlenmek gibi duruyor. hayırlı olsun, mutluluklar :)

Sinan58
05-06-2016, 09:48
Bahsettiğin ordululardan birçok tanıdık var %99 u turist olarak gidip kaçak şekilde çalışıyor.İltica olayına hiç girme kabul edilme sansın yok.İlticada en garanti yok dil din ırk farkı baskı yada işgence görülmesi gibi şeyler.

Kaçak çalışmak zaten çok zor ve yakalanma ihtimali %80"in üzerinde.

Zaten yakalanıncada 5 yıl boyunca daha Japonya"ya giremiyorsun.

Kaçak en fazla inşaatta çalışabilirsin hatta oda zor.

Ordulu"lar akrabalarının yanında vb vs kalabiliyor ama benim eş dost yok orada.

Resmi bir şekilde, oturum sorunu olmadan Japonya"ya girmekten başka yolu yok olayın benim için,

Kaçak durumunu buradan biliyorum, mesela birçok kaçak çalışan gördüm burada.

Adamlar sokağa çıkmaya korkuyor, polis görünce yakalanırım korkusuyla ortadan kayboluyorlar.

Kaçak kesinlikle aklımdan dahi geçirmem.

Sinan58
05-06-2016, 09:55
bu sene 2 tane ilticacı kürt japon bi kıza tecavuz ettiği için şu ara daha zordur.neyse ki iltica düşünmüyorsun.kaçak da olmaz. tek çaren evlenmek gibi duruyor. hayırlı olsun, mutluluklar :)

Olayı duymuştum abi, oradaki Türk imajı çok ama çok zedelendi bu yüzden.

Türk"lere etkinlik izni bile vermediler o olaydan sonra, işin diğer boyutuna hiç girmiyorum bile.

Bu durum çok canımı sıktı, 30"dan önce imkanı yok evlenmek gibi bir düşüncem yok.

Haberlerde tecavüz olayını görünce sabaha kadar uyuyamayıp o o.ç.lara sövdüm.

Hayvanlığınızı başka ülkede yapmayın o.ç.ları.

CenkB
05-06-2016, 16:48
26 yıllık Ordu'luyum çevremde 1 tane Japonya'ya giden oldu. Onu da havaalanından çıkarmayıp ertesi gün geri yolladılar.
Onun bir akrabası ya da Japonya'da yaşıyormuş ama nasıl yerleşti bilmiyorum.

Sinan58
05-06-2016, 17:21
26 yıllık Ordu'luyum çevremde 1 tane Japonya'ya giden oldu. Onu da havaalanından çıkarmayıp ertesi gün geri yolladılar.
Onun bir akrabası ya da Japonya'da yaşıyormuş ama nasıl yerleşti bilmiyorum.

Abi vize olmamasına rağmen sınırda her türlü sorgu varmış galiba.
Birçok soru sorup evrak istiyorlarmış, tabi sorulara cevap veremeyenide direk sınırdan geri çeviriyorlarmış.
Genelde Japonya"ya gidenler nedense bilgi vermekten çok çekiniyorlar abi.

GÖKTÜRK
06-06-2016, 08:56
Bence 2 aylık bi tatile gidip oranın nabzını ölçsen daha iyi olur , belki fikrin değişebilir. Çine gitmeyi çok isteyen bi arkadaşım vardı şuan orda üni. okuyor hergün lanet ediyor gittiğine. Uzakdan davulun sesi hoş gelir kısacası..

Sinan58
06-06-2016, 16:02
Bence 2 aylık bi tatile gidip oranın nabzını ölçsen daha iyi olur , belki fikrin değişebilir. Çine gitmeyi çok isteyen bi arkadaşım vardı şuan orda üni. okuyor hergün lanet ediyor gittiğine. Uzakdan davulun sesi hoş gelir kısacası..

Arkadaşınızın başına gelen durum benim geçen yıl başıma geldi.
Geçen yıl fransaya geldim şu an arkadaşınızla aynı kaderi paylaşıyorum.
2 aylık bir gezi fikri konusunda haklısınız, şu anda 2 aylık bir tatil fikri üzerinde yoğunlaştım.
Bu arada arkadaşınızada geçmiş olsun :)

samet59
07-06-2016, 00:31
Kardeşim mutlaka araştırmışsındır ama bence en güzel yol orada okumanın bi yolunu bulun kendini iş alanında sevdirip kabul ettirmek. eğer çalıştığın kurum bu adam bize lazım derse zaten kalırsın. o zamana kadar da bi çekik gözlü yenge bulur evlenir japon olursun :) ama bana sorarsa mutlaka orada oku ve kendini geliştir ondan sonra kendine bi yol çiz 4 sene üniversite dersek üniversite bitene kadar sıkılırsın bence (kafes vatan döngüsü) ama hepsinin ötesinde japonca şart bi kaç japonyada yaşan Türk youtuberlar bloger var orada okuyan öğrenciler var en temizi onlara danışman :) Allah yolunu açık etsin.