PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üst Komşu Krizi

Sayfa : 1 2 [3]

neuras
07-06-2025, 04:05
Üst katımda oturan ailenin ufak bir çocuğu var. Roblox erişime kapatıldığından beri iyi değil...

Sti_Ozan
10-06-2025, 14:50
Üst katımda oturan ailenin ufak bir çocuğu var. Roblox erişime kapatıldığından beri iyi değil...

VPN ile girilebiliyormuş abi, öğrette kurtul bari :D

neuras
10-06-2025, 18:52
Yok abi hiç ellemicem :D

EnesPolatdemir
12-06-2025, 12:08
Turkiye'de herkes her olaya bireysel kendi penceresinden baktigindan malesef bir cok konu malesef cozumsuz kaliyor. Karsi komsumuza defalarca copunu kapinin onune koymamasi konusunda rica da bulunduk, cop kokuyor rahatsiz oluyoruz kapici geldiginde cikart ver veya cok rahatsizsan in assagi at bidona evine cik dedik ama nafile dilimizde tuy bitti ama anlatamadik. Veyahutta cocugu olan birine cocuk dikkatli olsun dendiginde sizde amma anlayissizsiniz hic mi cocuk olmadiniz lafiyla karsi karsiya kaldik. Bir noktadan sonra malesef nezaketli, naif , iyi niyetli insanlarin Turkiyede imkansiz hale geliyor, ulke de hir gur cikartmadan bagirip cagirip kavga etmeden malesef sorun cozemiyorsun.

Bizim insanımız kibarlığı zayıflık algılıyor niye anlamıyorum. Bağırıp çağırınca düzgünce davranmaya başlıyorlar. Artık kibar bir insan değilim. Bu ülke kibarlığımı da elimden aldı. Bakalım daha neleri alacak.

DeNNis
13-06-2025, 16:47
sözüm meclisten dışarı, gürültüden şikayet edenlerin , kendilerinin gürültü yapmadığını sanmalarının bir sebebi de onlara tahammül eden komşularıdır.

biz de 4 yaşında çocuk var, haliyle koşuyor ediyor zıplıyor, alt kata gidiyordur muhakkak, ara ara lafını ediyoruz kusura bakmayın çocuk büyüyor işte de diye ama gayet anlayışlılar, bizi rahatsız edecek boyutta değil diyorlar. Üst katımda da ikiz çocuklar var, onlardan da bize gürültü geliyor ama kimse kimsenin kapısına dayanmıyor, herkes bir birine saygı duyuyor, güzelce geçiniyoruz.

apartmanda yaşıyorsak bu konulara biraz tahammül etmeliyiz, aksi halde hayatı kendinize zehir ederiz, çocuklar evin içinde koşacak, zemin katta oturanların camının önünde top da oynayacak, yeri gelecek geç saatte duvara iki tane çivi de çakılacak, yeni evlenen çiftler sevişecek ;)

tabiki bu bahsettiklerim art niyetli olmayan insanlar içindir, yakınınızda mesela her gece yüksek ses ile alem yapan komşunuz var ise 2 uyarıdan sonra ağzına sıçılabilir :D

Ormanci
15-06-2025, 21:56
sözüm meclisten dışarı, gürültüden şikayet edenlerin , kendilerinin gürültü yapmadığını sanmalarının bir sebebi de onlara tahammül eden komşularıdır.

biz de 4 yaşında çocuk var, haliyle koşuyor ediyor zıplıyor, alt kata gidiyordur muhakkak, ara ara lafını ediyoruz kusura bakmayın çocuk büyüyor işte de diye ama gayet anlayışlılar, bizi rahatsız edecek boyutta değil diyorlar. Üst katımda da ikiz çocuklar var, onlardan da bize gürültü geliyor ama kimse kimsenin kapısına dayanmıyor, herkes bir birine saygı duyuyor, güzelce geçiniyoruz.

apartmanda yaşıyorsak bu konulara biraz tahammül etmeliyiz, aksi halde hayatı kendinize zehir ederiz, çocuklar evin içinde koşacak, zemin katta oturanların camının önünde top da oynayacak, yeri gelecek geç saatte duvara iki tane çivi de çakılacak, yeni evlenen çiftler sevişecek ;)

tabiki bu bahsettiklerim art niyetli olmayan insanlar içindir, yakınınızda mesela her gece yüksek ses ile alem yapan komşunuz var ise 2 uyarıdan sonra ağzına sıçılabilir :D

Ya tabi ki kimse sıfır ses yaşayamaz.
Bizim üstte yaşlıca bi çift var mesela, üstümüz aynı zamanda çatı katı dubleks, aynı daire üzerine artı bir oda var üst katta. Adamlar o katı yatak odası yapmış, bizim yatak odasının üzeri ise oturma odası gibi bir şey olmuş.
Biz yatarken televizyon açık olabiliyor, veya misafir geldiğinde orada takılıyorlar. Abartı bi ses gelmiyor ama bazen de hoş olmuyor yani. Eh diyoruz normalde zaten sesleri çıkmıyor, idare ediyoruz elbette. Ona bir şey denmez.
Fakat mesela çok eşya sürüklüyorlar, muhtemelen misafir gidiyor, ortalığı düzeltiyorlar, gecenin bi yarısı harş hurş bilmemne... Veya çok bir şeyler düşüyor, paaaat küüüüüt, daaaaaaaan... Bunlar olabilir..

Bizim de çocuk büyürken neler yaptı, oyuncaklar yerlere fırlatılır, koşar eder bilmemne. Alt katta da yaşıtı vardı o yüzden sorun olmadı.

Altımızdaki komşu, önceki bayramda kızcağız hamileydi, biz arkadaşlarla onlar yok sanıyorduk meğer ertesi gün yola çıkacaklarmış, 23:00'te kapıya geldiler uyuyamıyorum diye. Hanım da kıza kuruldu. Ya ama dedim biz de yoklar sandık, çocuklar azdı, biz hahaha hohoho, haksız sayılmaz dedim. Yok öyle olmaz da yok bilmemne de, bir sürü şey saydı.

Kız doğum yaptı, herhalde bebek erkek olsa gerek diye düşünüyoruz, gaz problemi mi var neyse, gece, sabah, akşam ciyak ciyak ağlıyor. Hanım "al uyu şimdi hadi" diyor geçende şaka yollu :)

Karşılıklı anlayış, iyi niyet vs sıkıntı yok tabi ki dediğin gibi.
Ama iş saçmalamaya gidince dert. Zaten çoğu kişinin de derdi o burada :)

Mesela ben şeye de katılmıyorum, "efendim çocuk bu". Ya çocuk da, evin yıkılması da gerekmiyor yani. Ben hanıma çocuğa bile gece veya akşamları kapıları kolu bastırarak kapattırmaya çalışıyorum mesela. Drannnnn diye kapanmasın diye. Kendim bile yatarken, otururken en uyuz olduğum şeydir, drannnnnnnnkkkkkkk diye kapı kapatılması.. Hem sert kapanma, hem o kilit dilinin sesi... Hanım çok dikkat etmez mesela, ya derim yatarken ederken paldır küldür kapatma. Uyuyoruz burada. Hem de aşağıda ses gider eder. Bunlara dikkat edilmeli. Kimisi komple salıyor, sınır yok... Yanlış olan zaten bu, yoksa dediğimiz gibi işte, sıfır sesle yaşamak zaten mümkün değil. İlla ki belirli sesler gidecek.

Apartmanda 3 kat aşağıdaki bi daire kapısı kapatıyor mesela, aman allahım, yani ulan yanlış bişey yapıyorum dersin. Yok... Apartman yıkılıyor. Bunlar saçmalık...

ayku82
16-06-2025, 17:20
Anlayisli halden durumdan anlayan insan zaten cocuklu aileye tolerans gosterir ama can *****i olan olay insanlarin cocugu bahane edip her turlu bam gum gurultu patirti da gayet normal bir olaymis gibi ee cocuk buyutuyoruz olayina siginmasi. 1 olur 2 olur 3 olur tamam ama surekli hergun evin icinde savas cikiyorsa bunun bence bahanesi olmaz ayibi olur. 80'lerde cocuklugu gecirdim ben, benim cocuklugumda babam gozumun icine bir bakardi neyi yapip neyi yapmamam gerektigini bilir ona gore hareket ederdim, agzindan tek kelime cikmazdi tek bakis, kas gozle nasil davranmam gerektigi net belli edilirdi. Ama malesef su an yasitim olan anne babalar durumu o kadar salmis vaziyetteki, kimse karsisindakini dusunmuyor ayip mi olur, adam uyuyacak mi, bizim bu gurultumuze katlanmak zorunda mi umurunda degil, bu sebeple de her apartmanda komsular arasinda kisir dongu bu tarz tartisma kavga gurultu hemen hemen her hafta oluyor.