PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok sık bozulan askı rotuna alternatif ?

0M42
25-06-2016, 21:44
Arkadaşlar aracımın viraj demiri hareketini sağlayan askı rotları (z-rot) kısa sürede bozuluyor piyasada aracım için üretilen bulabildiğim en kaliteli rotları almama rağmen bir sene dolmadan bozuluyor ve ses yapmaya başlıyor artık değiştirmekten sıkıldım ve bu gün alternatif olarak ne yapabilirim diye düşünürken rulmanlı mafsallar aklıma geldi ;

http://www.turkarslanrulman.com/19-407-thickbox/mafsal-rulman.jpg

Bu mafsalları daha önce kullanan tecrübe eden oldumu dayanımları vs. nasıldır ? Kendim custom bir çalışma yapmayı düşünüyorum bu mafsalları kullanarak kendi askı rotlarımı yapsam uzun vadeli bir uygulama olurmu ? Yada önerebileceğiniz alternatifler varsa paylaşırsanız çok sevnirim.

Askı rotuna örnek ;

http://www.zucuz.com/res/product/citroen-xsara-1997-2005-aski-rotu-trw-jts125-118262-145346.jpg

Slammed
26-06-2016, 00:03
Aracınız toyotamı ? agzım cok yanmıstı aurısten

0M42
26-06-2016, 01:38
Hayır senator için bu alternatifi arıyorum

yavuz364
26-06-2016, 03:09
aynı konuyu ben de uzun süredir düşünüyorum ancak bu dana gözlerinin birkaç sorunu var,
1- hiç elastikliği olmadığı için araba aşırı titreşimli olur.
2- darbeler direk olarak metale geleceği için daha kısa sürede bozulacakmış gibi geliyor..

herşeye rağmen denemek istiyorum ama ben de :)

Oznsrl
26-06-2016, 06:16
Çok basık olduğu için benimkide çabuk bozuluyor hatta araba her lifte girdiğinde bozuk olmasa bile değiştiriyorum çünkü çifti 30 tl :) çok mu pahalı sizin aracınızın ki. Aynı boyda olan başka bi aracın ki takılıp denenebilir

0M42
26-06-2016, 10:05
Bende takımını 30 tl ye alıyorum ama sürekli değiştirmekten sıkıldım artık parası önemli değil kaliteli bir şey bulamıyorum.

aynı konuyu ben de uzun süredir düşünüyorum ancak bu dana gözlerinin birkaç sorunu var,
1- hiç elastikliği olmadığı için araba aşırı titreşimli olur.
2- darbeler direk olarak metale geleceği için daha kısa sürede bozulacakmış gibi geliyor..

herşeye rağmen denemek istiyorum ama ben de :)

Yavuz mesela bunların büyüklerini kullansak her halükarda orta milleri özel olarak tornada yapılacak sanırım bende bununla ilgili bir çalışma yapacağım benden önce yaparsan benide bilgilendirirmisin ?