Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai Tucson, Kia Sportage vb öneri veya iyi bir D segmenti
Sevgili arkadaşlar VW CC yi sattıktan sonra ultra pişman oldum. Araçta gerekli herşey konfor ve prestij vardı. Sonrasında yine bir D segmentine yöneleyim hem daha yeni ve daha güzel birşey alayım dediğimde güzel bir seçenek bulamadım. Super B dolu bir araç olabilir ama asla güzel ve prestijli durmuyor. Passat Tğrkiye tarihinin en çok satan 3.aabası oldu geçen sene artık taksiden fazla görüyoruz ve çok pahalı. F30malesef dolusu bile dolu değil ve artık eskidi. C serisi nispeten güzel zaten seçeneklerim arasında.
Gelelim yaptığım araştırma ve vardığım sonuçlara. Benzinli dolu bir golf dahi 100 bini geçiyor artık. Bu paralar aşırı yğksek. Buna alternatif olarak Hyundai Tucson red pack elite plus (en dolısu) kırmızı deri döşemeli aldığıö fşyat 115.000tl. Araç 180hp 4*4 cam tavan, kendi kendini yanaştırma, şerit takip, mesafe kontrol, elektronik bagaj , navi , tv, koltuk ısıtma ve soğutma herşey var. Mantıklı geldi. Sizin önerebileceğiniz başka dolu araç veya bu araç hakkında bilgi varmıdır
Nightfish
26-06-2016, 14:13
Ben de CC'yi sattıktan sonra araç bulamadım ve C serisinin dolusu bütçeyi aştığı için CLA aldım. Yakıt ve donanım harika ama trim sesi ve aşırı sert olması ciddi sıkıntı. Tucson için deneme sürüşüne gittim ve gittiğim günden beri benim de aklımı kurcalıyor. Tasarımı harika. Xenon far dışında bir donanım eksiği yok, hatta fazlası var. 5 yıl garantisi var, bakımlarının fiyatı uygun. Artı ve eksilerini yazınca artılar fazlasıyla yüksek. Takıntılı olduğum için Xenon far olmamasına şaşırmıştım. Bir de yakıtı biraz yüksek, bunun dışında fiyat / performans olarak ötesi yok diye düşünüyorum.
Hatta en basitinden forumda konu açılmıştı, 3 serisi mi alayım Tucson mu alayım diye. Tüm forum Tucson nedir, git 3 serisi al yazmıştı ve sonrasında alınan 3 serisinin motoru sıkıntı çıkarmıştı.
Tucson'a test sürüşüne çıkmadan karar vermeyin. Donanım olarak dolu olabilir ancak konfor ve iç mekan kalitesi açısından zayıf bir araç. Atmosferik olanının yakıtı can yakar cinsten. Passat sedan olarak değil de sw olarak farklı olabilir. VW tiguan, x1 bakmanızı da tavsiye ederim.
yigitblr
26-06-2016, 14:25
sportage arka tasarımı için bile alınır arkadan çok dikkat çeken bir araç
sportwagon
26-06-2016, 14:25
Yakın zamanda babama kia sportage 1.6 manuel araç aldık , donanım süper İstanbul şehir içi yakıt tüketimi 9.5/ 10 lt klima full açık şekilde.... Şehir içi için çok ideal bir araç. ön cam dar ve görüş açısı kısıtlı geliyor babama eski bir santa fe kullanıcısı olarak.
Tuscon 1.6 turbo modeli fiyatının çok üzerinde bir araç ama otomatik+ turbo + ağırlık ile yakıt tüketimi sıkıntı olabilir Türkiye de , aslında yakması gerekeni yakıyor ama benzin fiyatları ortada...GDI+manuel motorlu modelini tercih ederseniz her türlü memnun kalırsınız diye düşünüyorum
Valla abi 40. yıl edition 320i de isteyebileceğin hemen her donanım var, tabi fiyatı da ona göre.. Bence mantıklı seçenekler yine Passat veya tekrar bir CC alman olabilir :)
Tucson yerine Sportage alırım ben olsam bu arada, oturma pozisyonu daha güzel bunun yanında malzeme kalitesi ve yol konforu da bana bir tık daha iyi geldi Tucson'a göre. Zaten motor yürür aksam şase aynı, görüntü farkı var..
punto_multijet
26-06-2016, 14:42
Tako crv düşünürsen tavsiye ederim. 2 ay falan olacak neredeyse yeni aldık. 1.6d 160hp 4 çeker herşeyde var.
Abi crv yakışıklı değil. Birde 160hp bir araç için 0-100 ün 11 sn olması beni çok şaşırttı. Yani palio 1.3 multijetler bizle yolda oynasın istemem
Bu arada bmw de cruise control dahi yok. Bunun yanında koltuk soğutma yok, arka koltuk ısıtma yok. Kendi kendini park etme, şerit takip yok diye biliyorum
Subaru Levorg diyorum ben, dolu+otomatik+4 çeker+sportif+1.6 olduğu için vergi dilimine takılmıyor.
0-100 8,5 saniye bence çok mantıklı bir araç.
Hyundai Tucson ve Kia Sportage"da Subaru Levorg gibi çok yakışıklı araçlar.
-Subaru Forester
-Mitsubishi Outhlander
-Mitsubishi ASX
-Mazda CX3
-Mazda CX5
-Toyota RAV4
Ekleyelim.
İncelemenizi öneririm. :)
Kullanıcıların yakıt ortalamasnı alabilirmiyim. Yani bu motor 7 ileri dct şanzımanla nasıl yakıyor?
onursumer
26-06-2016, 16:08
Kullanıcıların yakıt ortalamasnı alabilirmiyim. Yani bu motor 7 ileri dct şanzımanla nasıl yakıyor?
abi valla bu araç için test ettiğim kısa mesafe için şunu soyleyebilirim , tamamen şehir içi olucaksa dikkat edilmediği sürece 9lt ve ustu yakar :) altında yakmaz demiyorum ama en azından istanbul için zor :)
9 Sn de kalkabilen bir 4*4 için çok değil. Ben günlük 110-120 km yapıyorum. Sadece 30-40 km si şehir içi. Gerisi otoban.
Bu arada ön farları Bi led. Yani yeni teknoloji
Tucson 10 ve üzeri yakar ben yaktığı yakıta acırım.
Levorg 10 ve üzeri yakar yaktığı yakıt sonuna kadar helal olsun.
SpeedOfSound
26-06-2016, 16:43
Test sürüşünde kullanmıştım tuscon'u.İlk izlenimde altı üstü hyundai ne olabilir diye bi gaflete kapıldım ki öyle değilmiş. Gaz tepkisini anında hissettiriyor tatmin edici bir ivmelenmesi var.vites geçişleri olarak da gayet hoşuma gitti benim. Zaten Şanzıman olarak sıkıntısız olarak biliyorum. Almayı düşünürseniz ilk marka olarak direk yargılamayın, aracı deneyin ondan sonra karar verin. Nacizane düşüncem bu şekilde. Şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç.
Yeni Tiguan 1.4 Tsi 150 Dsg Highline
kullanıcı olarak çok memnunum. aracım t-gdi 4x4 elite. 19 jantlara rağmen önceki aracım son kasa i30 dan konforlu. konfor ya da görüş açısı sıkıntısı yok. donanım olarak ön yargılara bakmayın yeterli ve kullanışlı donanımlı bir araç. servis fiyatı uygun. navi kullanışlı. performans olarak daha önce sahip olduğum meriva opc 1.6 180 liğe göre gayet başarılı. çünkü 1740 kg ağırlığa rağmen meri opc (1375kg) kadar randumanlı. tabi ağırlık farkı ile ş.içi 100km 1 lt fark ediyor ort 10-11 civarı ş.arası 7 lt. ben aile ve arada gazlamak için tercih etmiştim memnun kaldım. f/p olarak çok mantıklı.
Yeni Tiguan hep R line gmrğnümle lanse edildi. Ama esası resmen hayal kırıklığı. Eski model bir araca benziyor. Birde fiyatı uçuk yüksek. Bu memlekette ve alınmaz artık. Korelilerdeki akıcı ve ilgi çekici görünüm yok.
Ben mavş tucson içi kırmızı komple deri döşeme düşünüyorum. Bütün tavan cam. Yani görselliği birkaç sıfır öne geçirir diğer modellere göre.
4*4 olmasını ise dönem dönem kaldırımlardan geçmek istiyorum. Ek olarak şehir dışında yaşıyorum, buralarda azımsabmıyacak patikalar var toprak. Doblo ile gezerken batabiliyor. Bu patikalar normal yğksekliğe sahip sedan 4 çekere de uygun değil.
Tiguan passattan ve cc den daha ucuz
Hatta ve hatta ayni donanim ve motora sahip passattan 15 Bin TL daha ucuz
Su an ozellikle 2.0 tdi 4 motion versiyonunun fiyat fayda orani harika..
Aracin tipi elbette goruse acikta
Pahali demek talihsizlik olur
Abi SUV larin en önemli eksiği rüzgar direnci bundan mütevelli yakiti da gidiside uzer, alana tabiki bisey demem ama yol tutmasi icin sus. binek aracdan daha sert olur. Ancak levorg surusuyle istisna olarak duruyor bunun yaninda hızlı SUV alanlari anlamiyorum. Bkz. RR SVR tamam çok hizli ama daha fazla ruzgarla bas etmesi lazim, ruzgar direnci hem yakit hem 0-100 olarak geri doner. Dct ile arazide yapamazsin ( cift kavrama )
2.0 Tdi 4 motion cam tavan ve deri koltuk yani öecburen highlinr bir tiguan fiyatı aldınızmı?
arazi yapmak derken arkadaşlar yanlış anlaşılmasın. Yol olmayan bir yerde tarlada gideyim derdim yok. Zaten var olan bir patikada ilerlemek. Yada derin göçükleri olan bir yoldan tümseklerden geçebilmek derdim.
Yakın arkadaşımda Tucson var.Yakıt ortalaması şehir içi 14-15 litre civarı.Sakin sürerse 12-13 yakıyor.50liralık yakıtla 70-75km gidiyor.Ama yakıt dışında araba gayet güzel..
Sıfır araç şartı yok ise, 2002-2003 X5 3.0d diyorum, yada makyajlı Mercedes GLK.
ahmetbaha-drs
26-06-2016, 21:54
Ford Kuga 1.5 Selective/Ford Mondeo 1.5 Titanium, Jeep Renegade 1.4 9atx awd ve ya Renault Talisman bakılabilir.
alperaslann
26-06-2016, 22:07
Yeni Tiguan'ı sokaklarda sürekli görüyorum ve WV'nin lanse ettiği gibi ağır abi görünüşü yok. Tucson, R line olmayan bir Tiguan'dan çok daha yakışıklı bence. Sportage'dan da güzel bence.
Nightfish
26-06-2016, 22:11
Tiguan 1.4 TSI doldurunca 135 civarına çıkıyor fiyatı, yine de Tucson'a göre boş. Aradaki fiyat farkına 3 yıllık yakıt masrafı çıkar zaten.
melihyilmaz
27-06-2016, 08:17
yeni sportage gt line a bi bak derim.
link (https://www.google.com.tr/search?q=yeni+sportage+gt+line&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi10cCkx8fNAhVMvRQKHdaZA-4Q_AUIBygC)
yada yeni 1.4 tsi dsg highline tiguan da cok hos
Valla tarkan abi dolusu 160 a geliyor ama honda cr-v i şiddetle öneririm
Yakın arkadaşımda Tucson var.Yakıt ortalaması şehir içi 14-15 litre civarı.Sakin sürerse 12-13 yakıyor.50liralık yakıtla 70-75km gidiyor.Ama yakıt dışında araba gayet güzel..
Benimde yakın arkadaşım benden 1 gün önce en dolu tucson aldı 18 lt yakıyor suan bi de cam tavandan ses geliyor düz yolda bile şimdi satıp oda crv alıcak
Benimde yakın arkadaşım benden 1 gün önce en dolu tucson aldı 18 lt yakıyor suan bi de cam tavandan ses geliyor düz yolda bile şimdi satıp oda crv alıcak
ilginç ben tucson sahibiyim ama daha 11,5 ortalamayı geçemedim. 1.6 turbo 4x4 sport mod kısa mesafe genelde 7-8 km ortalamadan bahsediyorum. bir arkadaştan ziyade kullanıcı yorumu..:o
0 istemiyorsanız tertemiz boyasız Sportage var,dolu.İçi deri , kafalıklarda ekran vs.2009 model.Sevdiğim bir ablamın aracı.ilk sahibi kendisi.
cabrioleter
27-06-2016, 18:45
Mazda 3
Mazda CX-3
Honda Crv
Özellikle de CX-3
Fiyatı, 4 çeker olması, kağıt üstündeki yakıt tüketimi, tasarımı, bose ses sistemi gibi keyif veren bir donanım, mazda sorunsuzluğu..
cabrioleter
27-06-2016, 18:47
Üstelik temiz bir yazılımla 130hp-320nm tork değeri ile sürüş keyfini de yeterince verecektir..
Cx3 çoo k küçük bir suv. Ayrıca olmazsa olmaz olan cam tavanı yok
Ben Tucson yerine Sportage tercih ederdim.
Hem daha kaliteli hem tasarımı çok daha özgün.
ilginç ben tucson sahibiyim ama daha 11,5 ortalamayı geçemedim. 1.6 turbo 4x4 sport mod kısa mesafe genelde 7-8 km ortalamadan bahsediyorum. bir arkadaştan ziyade kullanıcı yorumu..:o
Araba arkadaşım ama her gün beraberiz nihayetinde, kusura bakmayın ama pek inandırıcı değil.Ankarayı bilenler bilir çanseradan 1071 ordan batı bulvarı batıkent.En açık ve inişli güzergahta 9,5 yakıyor.Daha altını göremedik bile..
2.0 Tdi 4 motion cam tavan ve deri koltuk yani öecburen highlinr bir tiguan fiyatı aldınızmı?
180 Civarlarında bişeydi
Kia Sportage 187 bin TL Tucson da 177 Bin TL
Pahalı ?
Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için :D.
mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam
tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.
rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net :D
daha önce başka konuyada yazmıştım buraya koyiyim.
Fiyatları biraz oynamış gerci ama yine 1,6T tucson(120) ve 1,6 dizel crv(160) arasında 40bin lira var. tucson 2.0d 177 olmuş.
Araba arkadaşım ama her gün beraberiz nihayetinde, kusura bakmayın ama pek inandırıcı değil.Ankarayı bilenler bilir çanseradan 1071 ordan batı bulvarı batıkent.En açık ve inişli güzergahta 9,5 yakıyor.Daha altını göremedik bile..
inanmanız için değil var olan değerleri söylüyorum. tucson kulübündeki arkadaşlar da benzer değer paylaşıyor. 15-16 lt esasen inandırıcı olmayan ve abartı bir rakam. dediğim gibi 7-8 km lik mesafede motor bile ısınmadan 11,5 lt yi daha aşamadım. ankarada ş.içi dediğiniz en az 30 km ki daha az olması gerekir. bir aracı överken diğerini nedensiz yermekte haksızlık olur. amaç mantıklı ve ihtiyaca uygun araç almak sanıyorum. örneğin dizel otomatik crv ile otomatik tucsonu arasında: az km çok performans için tucson mantıklı, çok km az performans için crv mantıklı. alırken aradaki fark da cabası.
Ben aralıksız 3 gündür tucson sayfalarını deşiyorum. Okuyorum; edindiğim genelde negatif yorumlarda dahi maksimum yakılan yakıt 15 lt ler. Oda sıkıştırıldığında yada sıkışık e5 trafiği rakamları. Kaldıki adam 100 tl lik yakıt aldım şukadarda bitti ışık yandı dennmiş. Yakıt o şekilde ölçülmez. Depodan depoya ölçülebilir.
Bu aracın hem 7 ileri dct si var benim alacağım bu. Hem 5 ileri eski tip bit otomatiği hemde manueli var. Yani 18 lt dect olan yakıyorsa 5 ileri eski tip şanzıman olan yada turbosuz olan 25 lt yakar heralde
@TaGo vag grubundan sonra yenibir vag grubu ancak keser.. daha önce bu hatayı bende yaptım kore gurubu ceed premium 5-6 ay denedim, satıp tekrar vaga geçtim..
Birde suv'lar bana anlamsız geliyor C sınıfı aracın yüksek hali, ama olucaksada yeni Tiguan derim.
Kia'yı daha çok sevsem de Tucson bence Sportagedan çok daha yakışıklı. Hatta o sınıfta en iyisi olabilir görüntü olarak.
Tiguan herkes ayılıyor bayılıyor bence tasarımı berbat.
Shadow_Dancer
28-06-2016, 17:07
Tucson 2 yakın arkadaşımda var, araba her ne kadar donanım ve dizayn olarak çok iyi olsada iç mekanda kullanılan malzeme açısından kötü. Ucuzluk hissiyatı çok fazla. Yakıt olarakta savurgan özellikle sıkışık trafikte. Ortalamaları 12 civarı.
geçenlerde fiat freemont için konu açmıştım ben de.biz de bu tarz araç bakıyorduk iki hafta önce sıfır kadjar 1.5 dci edc icon aldık peder beye.daha oturmuşluğum yol yapmışlığım yok ama memnun kendisi.yakıt vergi olayından tercih ettik bayiden çıkıp eve gelene kadar 120 km ortalama yolda yakıt ortalaması 4 lt lere düşmüş ki 4 litreler diyolardı gerçekten iyi bi rakam.
freemont baktık piyasası sıkıntılı diye vazgeçtik, xtrail alıyorduk şanzuman klima vs başın beladan kurtulmaz dedileondan da vazgeçtik, içi basit kalıyor bence ama f/p olayından kadjarı tercih ettik.
ahmetbaha-drs
28-06-2016, 20:51
Kia'yı daha çok sevsem de Tucson bence Sportagedan çok daha yakışıklı. Hatta o sınıfta en iyisi olabilir görüntü olarak.
Tiguan herkes ayılıyor bayılıyor bence tasarımı berbat.
Birebir aynı aracın Önünde SsangYong logosu olsa kimse yüzüne bile bakmaz abi, marka satıyor. :)
+Sıfır km ve 4WD şart değilse çok az kullanılmış Audi Q3 1.4TFSI'da bulunur rahatça.