PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes GLA & CLA ya da Bmw M paket 316

yucelebeci
29-06-2016, 23:38
Bu araçlardan birini almayı düşünüyorum gönlüm mercedes gla dan yana ama çok fazla yollarda gördüğüm bir araç değil acaba tutulmuyormu diye de merak etmiyor değilim, tüm modeller kırmızı renk olacak sadece ona karar verdim model için fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim

CaNeR44
30-06-2016, 00:14
Cla ve 316 bulaşmayın hiç kesinlikle gla kaliteyi anlayacaksınız

Dragger
30-06-2016, 00:21
GLAnın ne farkı varki CLAdan o kadar kalite farkı olsun?

İlk defa duyuyorum böyle birşeyi, neredeyse her parçası aynı.

cgty06
30-06-2016, 00:35
Dayım sıfır aldı cla 180 cdi amg, aşırı sert bi araba. Almadan bi kullanın derim. Kendi m paket f30umuz (320i ed) ona göre baya konforlu. gla kullanmadım onun hk yorum yapamıycam. Ben olsam üçünün arasında f30 tercih ederdim.

McKrop
30-06-2016, 00:52
CLA 200 alırdım babalar gibi :)

TarikS
30-06-2016, 06:24
GLA ve CLA Mercedes için çöp arabalar, F30 da iyi değil ama diğerlerine nazaran çok daha iyi.

O fiyat bareminde Audi modellerine yönelirdim ben, paranın karşılığı anlamında. Görüntü önemliyse Audi'yi pasif buluyorsanız M paket 3 Serisi paranızın daha çok karşılığı olur.

Nightfish
30-06-2016, 06:37
GLA, CLA çöp de bu çöpteki donanım 40. yıl paket versiyon F30'larda ancak var. Yıl olmuş 2016 hala el freni nedir mesela ?

Marka fanatikliği olarak algılanmasın, eksilerini yazayım CLA'nın. 3 aydır kullanıyorum CLA'yı. En büyük eksisi trim sesleri. Her yerinden ses geliyor aracın. Hele ki cam tavan varsa senfoni orkestrası gibi. Bayideki test araçlarını değil de, tanıdığınızda varsa bi 2.el araca binerek dinleyin. 20.000 KMde başladı benim araçta sesler.
Buna ek olarak AMG paket olan CLA'lar çok sert sürüşe sahip. Böbrek taşı olan adamı bindirince taş döküyor. GLA'da böyle bi durum yok gibi, AMG paketlisini bulmak zaten çok zor. Bunlara ek olarak CLA'nın arka koltuğunda oturanlara biraz basık geliyor tavan. Uzun boylular için sıkıntılı.

MCN21
30-06-2016, 07:04
Cla bence eksik bir arac oldu ve artik kasanin degismesi lazim. Gla tip olarak oldukca hosuma gidiyor. Compact suv sinifinda gla bence en şık arac :)
Ilk karar verilmesi gereken sedan mi yoksa birazcik yuksek bir arac mi olmali :)

Berkan
30-06-2016, 07:25
listede gla varsa madem x1 bakın en yenisi ve günceli o şuanda

TarikS
30-06-2016, 08:31
GLA, CLA çöp de bu çöpteki donanım 40. yıl paket versiyon F30'larda ancak var. Yıl olmuş 2016 hala el freni nedir mesela ?

Marka fanatikliği olarak algılanmasın, eksilerini yazayım CLA'nın. 3 aydır kullanıyorum CLA'yı. En büyük eksisi trim sesleri. Her yerinden ses geliyor aracın. Hele ki cam tavan varsa senfoni orkestrası gibi. Bayideki test araçlarını değil de, tanıdığınızda varsa bi 2.el araca binerek dinleyin. 20.000 KMde başladı benim araçta sesler.
Buna ek olarak AMG paket olan CLA'lar çok sert sürüşe sahip. Böbrek taşı olan adamı bindirince taş döküyor. GLA'da böyle bi durum yok gibi, AMG paketlisini bulmak zaten çok zor. Bunlara ek olarak CLA'nın arka koltuğunda oturanlara biraz basık geliyor tavan. Uzun boylular için sıkıntılı.

Ben de fanatiklik olsun diye yazmıyorum, son 1 yılda 0km olsun eski olsun epey farklı marka/model aracı tekrar tekrar kullanma şansım oldukça değerlendirmelerim değişti biraz.

CLa için trim sesini geçtim Fluence gibi süspansiyon sesi duyuyorum arabada takır tukur, ne arabada dokunduğun yerde ne sürerken aldığın histe Mercedes'lik bir şey yok. F30 da matah değil zaten ama en azından daha iyi.

TR'de hiç kullanmadım CLA, Amerika'da birkaç farklısını kullanma şansım oldu motor ve donanım seviyesi yükseldikçe araba biraz daha "oluyor" (3-5-C-E hepsi için geçerli) ama hiç biri Audi değil. He kendime Audi mi alırım almam, arkadan itsin teneke olsun (işin abartması bu tabii) der yine BMW'ye binerim şu karşılaştırmada. Diğer yandan etrafımdakilere de hep Audi öneriyorum son 1 senedir :D Totoları konfor/kalite görsün diye

B.Koçer
30-06-2016, 09:37
GLA , CLA nın yerden yukseltımısı nasıl bı kalıte farkı var anlamadım :)

B.Koçer
30-06-2016, 09:44

Bütün elektronik el frenlerini çöp buluyorum cok amacsızlar maalsef :(
araç mı bizi biz mi aracı kullanıyoruz ?

evolution_9
30-06-2016, 10:00
2 sinide boşver A4 veya a5 2.0 tdi quattro al hocam pişman olmaZsın

bason
30-06-2016, 10:13
Bütün elektronik el frenlerini çöp buluyorum cok amacsızlar maalsef :(
araç mı bizi biz mi aracı kullanıyoruz ?

Otonom sürüş sistemi değil ki bu el freni. Çıktığında indiriyorsun, park ettiğinde çekiyorsun.:) Buna bu kadar anlam yüklemenin bi manası yok... :D Bence düzgün çalışıyorsa bu otomatik el freni çok güzel bi icat, buluş, donanım.

Bir arada park sensörüne takıktı millet, park sensörüyle yanaşan adama şoför gibi bakılmıyordu... :D

yucelebeci
30-06-2016, 10:17
Herkese yorumu için teşekkür ederim, audi şimdilik düşünmüyorum belki bunlardan sonraki audi olabilir ama şuan değil, yorumlar üzerine cla yı çıkardım, ama hala bir tık gla aklımı çeliyor, arkadaşımda 320 m paket var onu az çok biliyorum ama koca forumda bir tane gla sahibi arkadaş yokmu acaba araçla ilgili yorum yapsa

Edit: gla amg paket olacak

Ome_RS
30-06-2016, 10:20
GLA yolda nasıl göremediniz kızılay dağıtmış gibi fellik fellik geziyorlar. A serisi Cross denebilir. Bence çok kalitesiz mercedese yakışmayan araçlar.
İlla yıldıza binecem diyenler alıyor bana kalırsa.

B.Koçer
30-06-2016, 10:21
Otonom sürüş sistemi değil ki bu el freni. Çıktığında indiriyorsun, park ettiğinde çekiyorsun.:) Buna bu kadar anlam yüklemenin bi manası yok... :D Bence düzgün çalışıyorsa bu otomatik el freni çok güzel bi icat, buluş, donanım.

Bir arada park sensörüne takıktı millet, park sensörüyle yanaşan adama şoför gibi bakılmıyordu... :D

Otomatik el frenini bile tam layıgı ıle kullanamayan bır mılletız o yüzden gereksız :) önce manueli kullanmayı ogrensınler sonra otomatıge gecsınler
trafık neden berbat abi ?
sözde yokusta kaydırmayan herşeyi otomatik basıt arabalar ve turevlerı yuzunden
ben biraz daha geri kafalıyım bu konuda
güvenli surus egitimlerinde el freni ile manevralar verilmiyor mu
elektrıkli de bu suruslerı nasıl yapıyoruz

halilcakir
30-06-2016, 13:15
Sor kardeşim neyi merak ediyorsan işte geldim burdayım :)

Sıfır A180 AMG dizel manuel alıp 32bin km kullandım

Sıfır GLA200 AMG benzinli otomatik aldım karıma hala kullanıyoruz 25bin oldu sanırım

Sıfır c coupe aldık baldıza 15 bin oldu hala kullanıyor

Bende e cabrioyaya hala biniyorum GLA öncesi hanımda A1 var idi manuel oda sıfır alınmıştı 30bindemi ne pert etti

Kabaca şu yumuşaklık hikayesini sıralayım

A1 varken A180 i aldım oooo çok iyiymiş ya herşeyiyle demiştim

sonra A180 varken GLA yı aldım ooo bu ondanda iyiymiş dedim

sonra E geldi arkalar 30 önler 35 yanak GLA kamyon gibi geliyor ona göre artık bana

Ben genel anlattım sen spesifik ne merak ediyorsan gerçek hayat kullanıcı deneyimi paylaşayım

yucelebeci
30-06-2016, 13:51
Sor kardeşim neyi merak ediyorsan işte geldim burdayım :)

Sıfır A180 AMG dizel manuel alıp 32bin km kullandım

Sıfır GLA200 AMG benzinli otomatik aldım karıma hala kullanıyoruz 25bin oldu sanırım

Sıfır c coupe aldık baldıza 15 bin oldu hala kullanıyor

Bende e cabrioyaya hala biniyorum GLA öncesi hanımda A1 var idi manuel oda sıfır alınmıştı 30bindemi ne pert etti

Kabaca şu yumuşaklık hikayesini sıralayım

A1 varken A180 i aldım oooo çok iyiymiş ya herşeyiyle demiştim

sonra A180 varken GLA yı aldım ooo bu ondanda iyiymiş dedim

sonra E geldi arkalar 30 önler 35 yanak GLA kamyon gibi geliyor ona göre artık bana

Ben genel anlattım sen spesifik ne merak ediyorsan gerçek hayat kullanıcı deneyimi paylaşayım

Hocam cla da herkes trim sesinden bahsediyor öncelikle ses düzeyi ne alemde,

Arka oturma alanı dışarıdan bakınca biraz basık duruyor iç alan genişliği ne durumda,

Araç nispeten biraz yüksek olduğundan yol tutuşuna çok fazla bir etkisi varmı memnunmusunuz,

Birde 200 amg mi 180 cdi amg mi önerirsiniz

Bunların dışında çok fazla bir beklentim yok açıkcası kullanırken keyif versin yeter

halilcakir
30-06-2016, 14:24
CLA kullanmadım ama showroomda falan bile arkası dar idi ve inip binmek zor idi

Onun dışında kullanımı A ya benzerdir sanıyorum ve benim arabada tangır tungur ses yoktu ; bu sanırım halkımızın "ooo mercedes aldım içinde çıt olmaması lazım" psikolojisinden kaynaklanıyor daha çok , halbuki altı üstü araba ve o lastikler + sert süspansiyon ile konfor sarsıntı ve sessizlik ancak o kadar oluyor mesela A180 nin altının sürttüğü yerde E cabrio sürtmüyor yere yakınlığını falan oradan hesap et :)

A nın en boktan yanı ince yanaklı runflatler nedeni ile lastik yarmak idi benim gözümde

GLA da runflat ama onda öyle birşey yok ki benim GLA 19 jantlı opsiyon olanlardan

Evet yine çok yumuşak bir araba değil ama hem araba gibi yol tutuyor hem araba gibi yere yakın değil

Hanım 50 yi geçmiyor kış 7.5 - 8 yaz 8-9 yaktırıyor arabaya ve 1.6 turbo 156hp diye biliyorum esp off iken tam gazda 1. ve 2. vitesi komple patinajla geçebiliyor 19 jantla bile

GLA bagaj baya kullanışlı zaten koltuğu yatırırsan ciddi büyüyor boyutlarına göre büyük sayılır bagajı

Bu verilere göre ki bu göreceli birşey bence dizel gereksiz. A180 dizeldi şu andakilerin hepsi benzinli dizeli boşa almışım diyorum heleki dizelin performansızlığını düşündükçe.

Özetle GLA ve A çıt çıkmıyor değil ses var ama herhalde ben beklentimi düşük tuttuğumdan beni rahatsız etmedi

A yani benzer varsayarsak CLA , GLA dan daha serttir

Keyif vermesi içinse kesinlikle benzinli , yakıt olayını zaten yazdım dizel otomatikler tam kağnı imiş kullanmadım bilmiyorum ama A dizel manueli düşünüyorum GLA benzinli ile kıyaslanamaz bile hiç bir anlama keyif açısından

halilcakir
30-06-2016, 14:28
X1 dizel otomatik 4 çeker sanırım 2 litre olanlardan , baya dolu bir arabayı yakın arkadaşım aldı 2 ay önce

şehir içi öküz gibi yakıyor şehirlerarası süper diyor GLA rakibi olarak düşünürsen

kesici
30-06-2016, 14:30
CLA'ya tü kaka diyenleri anlamıyorum 3 ay kadar kullandım 30.000'de almıştık aracı, trim sesleri eyvalalah, araç aşırı şert ama baya baya sert o da doğru, arkaya inmesi binmesi de baya bir zor ama bunlar dışında yok Mercedes kalitesi yok derseniz bozuşuruz, bi önceki kasa C'lerden daha çekici iç ve dış tasarıma sahip araba, bence tam bir genç işi araç çok gösterişli ve ilgi çekici bir araç AMG paketleri, o fiyat skalasında ben olsam düşünmeden kırmızı bir CLA alır binerdim.

yucelebeci
30-06-2016, 15:32
Bilgiler için tesekkür ederim x1 dış görünüm itibariyle bana çok uzak tercihimi büyük oranda benzinli bir gla dan yana kullanıcam gibi ilgilenen herkese teşekkür ederim

AşkınS.
01-07-2016, 01:53
C180 amgler olmus 110 lira,a180 amg 95-100 arasi. Bu durumda siz olsaniz hangisini alirdiniz? Ikiside sunrooflu olacak.

E46
18-08-2016, 22:47
f30 u tercih ederim . Ancak Benzinli 16 motorlar çok pis moral bozuyor. M paket şekil şemaları yerinde ama gaz pedalının yarısı boş üstelik çok yakıyor. Şahsen ben o hatayı bi defa yaptım daha da yapmam

yasindemir
19-08-2016, 16:45
C180 amgler olmus 110 lira,a180 amg 95-100 arasi. Bu durumda siz olsaniz hangisini alirdiniz? Ikiside sunrooflu olacak.

Sadece arkadan itişi yüzünden bile c180 tercih edilir.

levent
22-08-2016, 00:02
f30 u tercih ederim . Ancak Benzinli 16 motorlar çok pis moral bozuyor. M paket şekil şemaları yerinde ama gaz pedalının yarısı boş üstelik çok yakıyor. Şahsen ben o hatayı bi defa yaptım daha da yapmam

ecopro modundan çıkarıp kullanırsanız gayet net tepkileri var pedalın, 8.5 lt ortalamayla geziyor 2 tanıdığım.. birisi de baya baya sert kullanır. daha ne yaksın?

E46
22-08-2016, 15:36
ecopro modundan çıkarıp kullanırsanız gayet net tepkileri var pedalın, 8.5 lt ortalamayla geziyor 2 tanıdığım.. birisi de baya baya sert kullanır. daha ne yaksın?

Kötü demiyorum kendi sınıfında iyidir. 16 benzinli motorlar böyle. Mesela Bir 1.16 ed yakıt performans olarak şeker gibi, aslında 3 serisinde de güzel bir 1.6 dizel motor seçeneği olsa tadından yenmez.

E46
27-08-2016, 22:06
trim sesi nedir abi almamam için başka hic bir sebebe gerek yok 10 yaşında 206 ya biniyorum yağ gibi :beuj: