Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişen modifiye kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eskiden ne güzel modifiyeli arabalar oluyordu, şimdi iş çığırından çıktı.
1000hp drift arabasımı olur abi, yapmayın şöyle şeyler.
Şimdi arabaya neon takana apaçı gözüyle bakıyorlar, bırakın herkes istediği gibi modifiye yapsın.
Televizyonlardada pek birşey kalmadı, eskiden çok güzel modifiye filmleri olurdu.
Modifiye zevki artık kalmadı bence, artık o eski tat yok.
Şimdi her önüne turbo+ 400 hp arabalar yapıyor, şimdi iş güç sadece hp olmuş.
Bence her geçen gün modifiye kültürümüz kötüye gidiyor arkadaşlar, şu an iş modifiyeden çıktı paraya döndü.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Düzenleme:
Forumun 15 dakika sınırı olduğu için hızlı yazmak zorunda kaldım, imla hataları için kusuruma bakmayın :)
Nerde o eski Japon canavarları, atmosferik canavarlar hey gidi hey günler :)
Amerika'da hep öyleydi.
Filitre takan, 2 tane de stiller yapıştıran herkes yarış arabası sahibi sanıyordu kendini. Süper oldu böyle. Öyle kültür mü olurmuş. Yok olup gitsin zaten
Bana göre değişik değişik bodykitler takıp kromlu falan jantlardansa şimdiki akım daha iyi. Yürütmek isteyen yürütüyor normal araç sahipleri de "oem+" takılıyor. Sadelik iyidir.
İzzet Göçmen
04-07-2016, 23:32
Bu kültürde sevdigim en güzel yön Tüm yarıscı kesimin ortada bulusması. Hani klasmanı yakayabiliyorsun Ooobunun arabası modelli gecer olayı yok basıyor parayı üstünden atlıyor artık olay araba degil kaput altında bitiyor Draglarda bitti,Rolle sardı millet Ben memnunum sahsen ne kadar modifiye sevsemde cıtır bi dıs görünüş tatlı basık güzel bi jant lastik arabanın dinamıgını bozmadan zaten 10.10 ofset kamber jant yapıp seke seke gideni anlamıs degilim.Bakımlı motor en sevdigimde eski arabaların atmosferik olup güzel gitmesi suanda cogu arabanın Hacimi kücülüp turbo koyuluyor fındık kadar turbo :D Ama bi B serisi bi K serisi Honda degil hiçbiri gözümde nerde o 2.2 direksiz integralar :D Ahh ahh eski diye bakarlar dalga gecerler cift turbo derler üstünden atlar bırakırsın rezil olur :D
Az önce muhabbet gecti 1.2 Tsı Jetta var Dsg + Cift turbo dediler 105 Hp miş. Benim aracımda 1.4 civic 92 Hp falan Dedim yürürüm ya sıkıntı degil Atlarmıyım bilemmiyorumda :D
Otto_Skorzeny
04-07-2016, 23:41
Underground 2 den ve ff den sonra çoğalmıştı bu neon zımbırtısı, Allah'a şükür bitti. Sade yapılan işler daha güzel bence
mhuratboz
04-07-2016, 23:47
Eeee Modifiyede Bi Yere Kadar...
Makyaj dediğin biyere kadar..
Redfish16V
05-07-2016, 00:20
Bilgiye erişim artık daha kolay,aftermarket olayı daha bol v.b diye gider bu iş.Zaten modifiye her zaman para-çokomel eğrisi idi.Eskiden de filtreden 10-20hp alanlar vardı şimdide var öyle kesim ama bir nevi azaldılar sanki.. Artık herkes araştırıyor bilgiye kolay erişiyor daha evrensel boyutda her şey.Bence şu an doyumluluk zirvesine yaklaşmış durumda bu işler.
_muhaRRem
05-07-2016, 00:23
#cilacılaranlayamaz
Zaman içinde değişiyo böyle şeyler.Arabanın içine neon,ayak aydınlatması takınca insanları apaçi ilan ediyoruz ama merceedes 40 çeşit renkle arabanın içini magirus a çevirince bayıla bayıla alıyoruz.Otoriteler yön veriyor birazda böyle işlere..
Gerçi eğri oturup doğru konuşmak lazım,2000 in başlarındaki fiber manyağı arabaları,içerde kalan tekerlekleri filan düşündüğümüzde şuan ki oem akım çok daha iyi.
painkller
05-07-2016, 00:29
1999 dan beri ayni arabaya biniyorum. Velettim teybi zor acardim suan arabanin acmadigim yeri kalmadi. Kissadan hisse, araba konusunun modasi olmaz kiyafet degildir bu, yada telefon saat falan filan. Oyle goren kitle suan revasta oldugu icin iste arabalara fisildayan adamlarmista, arabacilarmista oymusta buymusta onlar modayi takip eden kisiler. Arabamin jantiyla saatimin kayisi ayni renk olan kitleden olmadim hic, koluma saat almayip arabaya jant alan insanlardan olduk. Araba benim icin her zaman bir yoldas, bir dost olmustur. Gunumuzde revasta olan seyler var, teknoloji var ayak uydurmak gerekiyor. Ama bu isin bir modasinin olduguna hic bir zaman inanmadim. Yakisan 2000dede bir arabaya yakisiyordu. 2016dada. Gerek fiber gerek neon gerek led gerek mekanik yukseltmeler, degisiklikler.
Bu tarz konularda hep icimi bosaltiyorum nedense. yasim kucuk ama eski kafaliyim ben, klasik 90 japoncusu iste.
Hayirli bayramlar herkese. Iyi geceler.
1000 hp lik drift aracını, fiber mezarlığına çevrilmiş araçlara tercih ederim....
Sene 2000 lerin başında evet bazı şeyler güzeldi ama yıl 2016...
Grimlord
05-07-2016, 00:57
Bilincli modifiyecileri tenzih ederim, ama artik arabasina ucuz cam filmi yaptirip replika jant takan, yay kesip tampona kaucuk lip yapistiran kar koyup satma pesinde. Modifiye kulturu degisti belki ama insanlari mal yerine koyup kaziklamak isteyenlerin sayisi da ayni dogrultuda artti diye dusunuyorum. Insanlar modifiyeye daha kolay erisir hale geldi ama bakkalda markette yazilim yapan insanlar da turedi. Auto tuning dergilerinde cikan devasa body kitli, abartili ses sistemli araclar nedense bana daha samimi geliyordu, tabii o zaman yasim ufakti, belki de ondandir. Isin ozu insan kendine neyi yakistiriyorsa bence arabasina da onu yansitmali. Yansitiyor da zaten.
Artık modifiye denilen şey yay jant film sticker tampon bicaklari sacma salak xenon dan ibaret. Bunlari aracina uygularsan modifiye uzmani oluyorsun. Önceden her araçta ayrı emek vardı. Şimdi dalga gectigimiz o fiberli zamanlarda yapilan işler o döneme gore cok basariliydi. O dönem dergilerle bitti...
Demirin tuncuna insanin pustuna kaldık azizim..
fiberli yıllara göre gayet iyiz bence
Özgün olamıyoruz.
İnsanlarda müthiş bir özentilik furyası var, ve bundan da hiç utanmıyorlar. Bugün yüzüne bakılmayan jantı iki üç tanınmış sima taksın yarın hepsinin fiyatı ikiye katlar herkesin arabasında görülmeye başlar. Eskiden emek vardı, uğraş vardı. Şimdi montajdan başka bir şey yok. Güzelliğine çirkinliğine lafım yok, o fiber yığını denilen tamponları yapmak için kaç gün yattı acaba o arabalar fibercilerde, kaç kere git gel yaptı sahipleri ustalara. Şimdi adam arabasına R tampon takmış, RR tampon takmış emek verdim diyor. Emek vermek para vermek değil, yada arabayı modifiye etmek bulduğun her parçayı takmak değil.
Şuan güncel olan mesela dtm spoiler var, yakışan yakışmayan hepsi takıyor. Çünkü moda dtm spoiler takmak, yakışıp yakışmadığının bir önemi yok. İnsanlar bu kafada olduğu sürece de bence böyle devam eder. Bakalım elbet widebody modası da bizim ülkemize gelir, o zaman ne olacak merak ediyorum. Bugün çamurlukta boya var araba çöp diyenler eminim o gün sen ne anlarsın widebody bu der.
Ne demek modifiye akimi bitti !!! Piyasa hala fiberden cildiran araclarla dolu. Arabaciilarii gormuyorsunuz sanirim :D
burakgunay
05-07-2016, 09:48
Genel olarak katılıyorum da, 1000 hp drift arabasının suçu ne? Emeğin kralı onda değil mi anlayamadım mevzunun bu kısmını. Genel olarak katılıyorum sana ama neon mu kaldı kardeşim ne alaka yahu
enes_srb
05-07-2016, 10:13
:p
http://1.bp.blogspot.com/-Ec15hD01sms/TkrTczJZPjI/AAAAAAAADhs/eyidvEt11uw/s1600/2-Fast-2-Furious-Brian-OConners-Skyline-R34-GT-R-Blue-Light.jpg
huseyinturk
05-07-2016, 10:22
Eskiden daha cesurdu insanlar, aradaki apaçi ruhlulara yapılan eleştiriler normal insanlarında cesaretini kırıyor herkeste bir orjinalcilik var şimdi. Özgünlük yok oldu gitti bütün arabalar aynı
https://i.ytimg.com/vi/6nYRbi7O6tE/hqdefault.jpg
Zannediyorumki olanaklar artti ama camdaki stickerlar nedir arkadas? Stance nation, brazzers... Air, tekerler camurluga gomulu, 35inc plak jant, arkalar kamberli, sis farlari acik, cakarli stop lambalar rezil gibi be kardesim. Bi arkadasi falanda demiyor mu "arkadasim cirkin olmus yapma boyle" diye. Zaten kucuk hacimden dolayi olmayan basinc ve cay bardagi kadar turboya birde blow takip çuff çuff sesleri, bangir bangir muzik sesleri, arabaya yaslanan kiz fotoraflari... Ne biliyim bana tuhaf geliyor. Sanirim gunumuzun modifiye modasi? Sordugum zaman kizlar boyle begeniyor abi diyenide var. Ben oyle bi kiz olacagini tahmin etmiyorumda neyse :) iyi bayramlara herkese...
Ne de güzel oldu. 5 kat macunlu fiber kitli gitmeyen 100hp neon tuning sticker tuning arabalardansa, 200+ 300+hp araçları tercih ederim.
Drift tayfası da bence gayet güzel ilerliyor. 2jz swaplar ls swap lar. En azından birşeyler için emek sarf ediyorlar.
Hangi ölçekte konuşuyoruz?
Biraz havada söylemler olmuş ancak ülkemizin geçmiş dönem modifiye anlayışını eleştirdiğiniz belli...
Fakat dünya geneline baktığımızda hiç de öyle şaşmaz bir şekilde orjinalci bir tavır görülmüyor. Bu konuda belli ki yanlış bir algı oluşturuyoruz.
Tadın'da basıklık oem görüntü daha iyi bencede...
Yiğit G.
05-07-2016, 13:10
2002 yılında CRX'e pembe neon takmıştım.. PEMBE.... Kafama sıksalar şimdi yapmam nasıl bir cins gençmişim hayret yahu.
Birkan61
05-07-2016, 13:13
2002 yılında CRX'e pembe neon takmıştım.. PEMBE.... Kafama sıksalar şimdi yapmam nasıl bir cins gençmişim hayret yahu.
o yıllarda moda öyleydi emmi
pc oyunlarında yaptığımız şeyleri caddede görünce vay hıaamına arabaya bak derdik :D
şimdilerde ise sahibindendeki bu araçları katliam konusunda paylaşıyoruz
LnchCntrl
05-07-2016, 13:47
Benim kesik fransız app ye bile tahammülüm yok dostum. arabaya yapılan en ufak yanlış müdahalede beğenmiyorum.
19 yaşındasın daha ne özlemi bu, o çook özlediğin arabaları yakından görseydin rezil body kıtleri bu kadar özlemezdin
benim özlediğim asıl o zaman yapılan işlerden ziyade o zaman ki ruh tu. o konuda haklısın
:p
http://1.bp.blogspot.com/-Ec15hD01sms/TkrTczJZPjI/AAAAAAAADhs/eyidvEt11uw/s1600/2-Fast-2-Furious-Brian-OConners-Skyline-R34-GT-R-Blue-Light.jpg
Bu arabaya her şey helal olsun ,ben kaput altındaki beygirlere bakanlardanım başka da modifiyeden anlamam :)
Bu arabaya her şey helal olsun ,ben kaput altındaki beygirlere bakanlardanım başka da modifiyeden anlamam :)
Amcaa hadi otobanaaa tatilciler yolu pisletti tozunu alalim ama ben rexle gelirim :cool:
Ben sadelikten yanayim. O ne oyle arabayi ucaracakmis gibi arkaya spoiler, tamponlardada abuk subuk fiber ekler. Guzel jant ve guzel bi basiklik her zaman iyidir
ben modifiyede modaya inanmıyorum insan kendi aracına yeni bir parça takıp kendini mutlu hissedebiliyorsa ondan iyisi yoktur. herkezin zevkine ve bakış açısına göre araç yapsan nolcak bu işin sonu yok. başkaları için mi yaşıyoruz, kendi zevklerimiz mi önemli önce bunun cevabını vermeli insan kendi içinde.
Aaah ah nerde o eski modifikler.
-Karlıkçı Halil
darkmoon
05-07-2016, 17:48
yen nesillerin modifiye kültürü ile 90 lılar 80 liler 70 lilerin modifiye kültürü ap ayrı.. iş esasen saf kas gücünden çıkıp iyicene play station kültürüne döndü.. yazılımla filtre ile artık insanlar the kings of the modifiyong sanıyor kendini..
şu led aydınlatmaya gelince bu işi doğancı yapsa apaçi olur ama mercedes araçlarına ortam aydınlatma adı altında donanım olarak koydumu off abi şahane araba renkden renge giriyor olur..
mercedes kapı trimlerinin içlerine kapılara falan ışık koymuş yıllar önce birebir aynısını glow neon ile seatına bir arkadaş yapmışdı çocuğa demediklerini bırakmamışlardı ki ben çok beğenmişdim onada söylemişdim. ama şimdi mercedes yapınca ohh la la wonderfull..
işin özü şu popüler kültüre popüler akımlara takılı kalan nesiller ve gençler onlara sunulan neyse ancak onla beslenirler ..
iş özgün ve özgürce hareket etmekde.. araçlarda bile böyle değilmisiniz favori araçlarım konusunda çok takılıyorum 10 sayfada 100 ilan varsa 90 tanesi bmw .. gençlerin vizyonu zevki dünya ya bakış açısı bu kadarmı dar diyorum yani her şey bir bmw mercedes den mi ibaret..
bunlardan kurtuldumu gençler modifiyong modifiyong olmakdan çıkar modifiye olur..
Yoksa popüler kültürün içinde savrulur gidersiniz size ne sunulursa sadece onları alır onları kullanırsınız kendi özgür fikrinizide asla beyan edemessiniz iradenizi popüler kültüre kaptırırsınız.
daha altındaki arabanın hikayesini bilmeyen adamlardan modifiye hikayesi istiyorsunuz.
scooter a flow egzoz takıp mahalle arasında gazlayan ahmakların modifiyesinden ne bekliyorsunuz ki? yada ticari araca rengarenk folyo kaplayıp kafadan dip basık yapıp piyasada olandan?
modifiyenin amacı verim artışı olmalı motor verimi, fren sistemi verimi, süspansiyon sistem verimi vb
Modifiye nin tam olarak karşılığı bence "kişiselleştirmektir " E
O zaman neyin kafasını yaşıyoruZ :) biraz gençergen yorumu oldu ama napçan yeni jenerasyon bizde bozdu :)
sanctuary35
06-07-2016, 00:26
modifiye kültürü değilde ben didim-bodrum-çeşme yollarında, uzun yolda ve yüksek hızda tepede güneş varken cabrio arabalarda üstü açıp gitmenin anlamını çözemedim. bize klima yetmio adamlar yana yana gidio
yaw bu ankara her yer bmw tofaş oldu hepside birbirine benziyolar ,bunları görmekten gına geldi,,acaip çoklar heryerdeler,,sizin şeherlerdedemi böle yoksam sadece ankraya olan bir durummu
Redfish16V
06-07-2016, 01:19
yaw bu ankara her yer bmw tofaş oldu hepside birbirine benziyolar ,bunları görmekten gına geldi,,acaip çoklar heryerdeler,,sizin şeherlerdedemi böle yoksam sadece ankraya olan bir durummu
+1 çok fena şekilde çoğaldılar :D hele atlantis'in orda bu tayfa pek bulunmazdı şimdi durum feci.. Bilmiyorum bu işin sonu nereye gidiyor :D
modifiye kültürü değilde ben didim-bodrum-çeşme yollarında, uzun yolda ve yüksek hızda tepede güneş varken cabrio arabalarda üstü açıp gitmenin anlamını çözemedim. bize klima yetmio adamlar yana yana gidio
Adam o kadar para vermiş açmasın mı :D
Yeni almıştır,kafasına güneş geçip serumu yiyince uygun saatlerde açmayı öğrenir :)
SinanAdalı
06-07-2016, 02:41
Bir milletin kendi kendini yönetmesidir değişen modifiye kültürü. Bknz; zamanında yüzüne bakılmayan arabaların 1-2 delikanlı çıkıp 3-5 dokunuş ve biraz zeka ile güzelleştirmesi ardından arabanın piyasasının uçması.
İbrahim Erdem
06-07-2016, 03:12
Bu modifiyong modifik tayfasını anlayamadım zaten. Daha aracının filtresinin sıvısının kaç km de değişeceğini bilmez. Aküsü biter ölüden hallice çıkma akü alır ucuz diye. Sonra araba basar folyo kaplar dekor yapar arabacı olur.
Eski fiber bodykitli araçlar mevzusu evet zamanında güzellerdi ama şimdi macun çatlağı ve ayarsız bitik bir halde gömün beni diye bağırıyor çoğu o araçların.
Şu an iyi böyle. OEM+ güzeldir.
Modifiye nin tam olarak karşılığı bence "kişiselleştirmektir " E
O zaman neyin kafasını yaşıyoruZ :) biraz gençergen yorumu oldu ama napçan yeni jenerasyon bizde bozdu :)
Usta senin 49 yaşında olma ihtimalin yok :) bnm babam senden 5yas buyuk bagdastıramıyorum kafamda
saygılar :)
arabanın dışı ile çok uğraşırsan eninde sonunda apaçi moduna giriyorsun dıştan görünümde sadelikten yanayim aydınlatma vs işini abartmamak lazım
Dip basalım dip basalım buda gerçekten çok çirkin ve tehlikeli zıplaya zıplaya gitmekten ne anlıyorlar bilmiyorum belini ağrır fıtık olursunuz vallaha ;)
Motor ve yol tutusu ve pistte timing için yapılan herşey gayet güzel duruyor. Gerisi tamamen çakma işler birde şu kamber gerçekten çok çirkin yaa yapmasanız keşke
immortalboss
06-07-2016, 09:31
Bu da aslında akımla alakalı bir durum. Hızlı ve öfkeli,60 saniye gibi filmleri izledik zamanında.O zamanlar bu kadar kolay parça bulunmuyordu.Şimdi hiç bir şey yoksa ebay,aliexpress vs. var.Yurtdışından parça getirmek eskiye göre daha kolay. Aslında bence geliştik bayağı. 10 yıl önce bu kadar coil vs. bilinmezken şimdi çoğu kişi biliyor. Tek eksik yönümüz artık bir araçta değişen varsa o araba ölmüş demektir.Fırsatçı insanlar çoğaldı.3 kağıt desek paçadan akıyor.Eskiden işçilik düzgünse değişene vs. bakılmazdı.Zaten insanlar da bu kadar yalancı değildi...
Usta senin 49 yaşında olma ihtimalin yok :) bnm babam senden 5yas buyuk bagdastıramıyorum kafamda
saygılar :)
Geceleri saymazsak yaş 25 :) insan hissettiği yaştadır yaşam şekli ve tarzıyla alakalı bu durum dedem :)
Otoban Crx adrenalin insanı genç tutar
janta kadar araba sahibinin kendi dizayni.
https://h-a.d-cd.net/cb3d992s-960.jpg
https://b-a.d-cd.net/4874f52s-960.jpg
https://www.drive2.ru/l/6732553/
https://d-a.d-cd.net/f874f52s-960.jpg