Orijinalini görmek için tıklayınız : sprey boya ile rötuş yaptım renk ayırıyor
i love jdm
12-07-2016, 12:08
http://www.imgim.com/870606_o3848.jpg
Selamlar, araç l300 panelvan. Tavandaki iki kuşaktan birinin yarısı benden önceki sahibinde darbe sonucu kopmuş.
Araç o noktalardan su alınca çekomastik ile çatlağı doldurdum ancak kir–toz tutup siyah kötü bir görüntü oluşturdu. Bu sefer sprey boya ile boyadım renk ayırdı.
Sanayiye gitmeden zımpara, pasta cila gibi yöntemlerle daha iyi bir görüntü elde etmem mümkün mü ?
mannerboy
12-07-2016, 12:16
ustaya git
hayret hiç renk ayırmaması gerekiyodu aslında ? seninki şanssızlık olmuş.
lnd_samet
12-07-2016, 14:42
sprey boya derken? nalburdanmı aldın.
301 beyaz gibi sktıgın boya
Bidaha rötüş yaparken besmele çek. Besmelesiz yaparsan böyle tutmaz.
Arkadaş fırında yapılan parça boya bile yeri geliyor belli ediyorken sprey rötüş boyanın belirsiz olmasını nasıl bekliyorsunuz?
Boyacılığa yeni bir soluk getirdiniz tebrikler.
uluckaban
12-07-2016, 15:21
İsraf.. Zamanında sana değil arabaya harcansaymış renk tutarmış.
burakgunay
12-07-2016, 15:25
İsraf.. Zamanında sana değil arabaya harcansaymış renk tutarmış.
Allah aşkına bu nasıl yorum ya? Tamam iş bilmiyor adam ama bu nedir amk Gazetesi. Az daha ileri gitseniz baban dışarı bilmem ne dicek siniz iyice boku çıktı bu mobbingin
http://www.imgim.com/870606_o3848.jpg
Selamlar, araç l300 panelvan. Tavandaki iki kuşaktan birinin yarısı benden önceki sahibinde darbe sonucu kopmuş.
Araç o noktalardan su alınca çekomastik ile çatlağı doldurdum ancak kir–toz tutup siyah kötü bir görüntü oluşturdu. Bu sefer sprey boya ile boyadım renk ayırdı.
Sanayiye gitmeden zımpara, pasta cila gibi yöntemlerle daha iyi bir görüntü elde etmem mümkün mü ?
1. seçenek ustaya gitmek.
2. seçenek Bir boyacıya gidersin durumu anlatırsın adam sana kullanacağın zımpara - astar ve aracının boya koduna göre hazırladığı malzemeleri verir.
Mevcut çekomastiği sökersin, kalan boşluğa uygun malzeme ile (macun, fiberli macun vs gibi) dolgu yaparsın. Sonra zımpara yapar astar atarsın.
Sonra da sprey ile boyarsın. Zaten tavanda çok görünen yer değil.
Sprey yamzışsın sadece, gidip nalburdan aldığım beyaz ise ayırması zaten normal. Ama araç koduna göre boya yaptırdıysan yanlış vermiş olabilirler.
Eleştiren arkadaşlar sadece laf olsun diye mi yazıyor ?
Ben de bir arkadaşın mesajını beğenmediğimde "kalkıp zamanında sana öğretselermiş burada boş boş konuşmak yerinde çözüm için öneride bulunurdun" mu yazalım ?
Adam soru sormuş fikrin varsa destek ol, köstek olma.
mehmetRS
12-07-2016, 15:48
Birşey sorup yazmaya korkar olacak insanlar yakında bu direk vurucu cevaplar yüzünden.
Allah aşkına bu nasıl yorum ya? Tamam iş bilmiyor adam ama bu nedir amk Gazetesi. Az daha ileri gitseniz baban dışarı bilmem ne dicek siniz iyice boku çıktı bu mobbingin
Konu sahibi tam olarak senin yazdığını yazsa bu arkadaşa hoş olur mu ? Olmaz.
Ama hak etti mi bence etti. Bkz: Komik olayım derken sı.. sıvamak.
Cok degil 100TL (yüz lira) daha verip, ustaya birakip hem ugrasmamis, hem ustunuzu basinizi pisletmemis, hemde istediginiz olmustu. Ne gerek vardi simdi ugras dur :)
hakan_41
12-07-2016, 21:32
Cok degil 100TL (yüz lira) daha verip, ustaya birakip hem ugrasmamis, hem ustunuzu basinizi pisletmemis, hemde istediginiz olmustu. Ne gerek vardi simdi ugras dur :)
uğraşmak istemiş belkide :)
Nacizane bir işe girişmeden önce internette yada gerekli mecralarda bilgi toplarım. Sonra ufak bi demo yapıp asıl işe başlarım. Keşke sizde ilk baş ne nasıl yapılır nasıl uygulanır vs biraz bakınsaydınız.
Benim önerim aracı daha da kötü hale getirmeden bir ustaya bırakmanız.
Bazen bu sitede bazı insanların sadece "Bir konu açılsa da konuyu açanı itin g*tüne sokup çıkartsak" diye beklediğini düşünüyorum. Uygulama yanlış olabilir, arkadaş gerçekten bilmiyor ve öğrenmek istiyor olabilir. Bilseydi zaten gidip tavanını bu hâle getirmezdi diye düşünüyorum. Burada konu sahibinin tek yanlışı konuyu yaptıktan sonra açmış olması. Önce açsaydı yukarıdaki mesajlarda olduğu gibi akıl verilir, böyle kötü bir işçilik ortaya çıkmazdı. Ama böyle daha iyi bazıları için. Arabasını yüklemek isteyene "Sat şunu al", yanlış bilgi verene "Git b*kunla gülle oyna" tarzında uyarılar yapmak meslek haline gelmiş. Babam kaportacı olduğu için nacizane yapman gerekeni söyleyeyim:
1) Kendin yapman şart değilse veya zevk için uğraşmıyorsan bence bir ustayla anlaş, temiz bir iş ortaya çıksın.
2) İlla kendin yapacaksan da önce tavandaki yapıştırıcıyı iyice temizle.
3) Zımpara ile işlem yapılacak yeri alıştır.
4) Macun çek ve güzelce zımparasını yap.
5) Herhangi bir oto boya malzemesi satan yere git, araca uygun boyayı sprey tüpe basmasını söyle ve boya.
Bilgi paylaşım platformu sonuçta burası. Amatörü var , profesyoneli var. Öğrenmek istiyor doğrusunu. Cevaplarda ''Kardeşim , keşke öyle yapmasaydın silikon filan uğraşmasaydın 100tl verseydinde boyacıya yaptırsaydın'' dese veya '' Boyanın tutmaması normal nalburdan aldıysan beyaz esya boyasıdır o yüzden tutmamıştır'' dense ne olur? Sözlük özentisi kelimeler filan. 14-15 senedir forumlardayım bu foruma yazarken 2 veya 3 kere düşünüyorum.Bilmediğim birşey hakkında yorum yapmıyorum ki bu sitenin diğer forumlardan bir farkı var bu forumu açtığımda sözlük gibi ansiklopedi gibi okuyorum hergün yeni birşey öğreniyorum.Bence böyle sözlük özentiliği filan yapmayın.Bilmemek değil , öğrenmemek ayıp ama dalga geçerek en büyük ayıbı siz işliyorsunuz. Kusura bakmayın uzun oldu.Böyle basit veya kolay bir konu gelince bu şekilde konuyu piç edilmesinden ve konu sahibinin terslenmesini görmekten bıktım. Hem insanın hevesini kırıyorsunuz hemde yardımcı olacağınız yerde dalga geçiyorsunuz.Lütfen yapmayın arkadaşlar.
Bu forum niye böyle oldu ? Arkadaş gruplarının takılabildiği bir forum oldu artık gözümde bir şey alay konusu ediliyor hemen, dışarıdan bir insan gelip bilmediği bir konuyu danışamayacak hale geldi.O zaman niye takılıyorsun bu foruma diyenler olacaktır elbet ama yararlı bilgilerde var,hayata dair öğreneceğim şeylerde var,yukarıda cevap yazan anlayışlı,nerde nasıl konulaşacağını bilen abiler var o yüzden.
Gökhan Bilgin
12-07-2016, 22:38
Bursa'daysan ben yardımcı olurum. Arkadaş samimi bir şekilde sormuş makara yapmanın anlamı yok
Gerçekten bu işlemi yaparken boya kaporta dükkanı açarım belki bir deniyeyim mi diye boya vurdunuz
Sorunun cevabı iyi bir boyacı ustası
İşi ehline verin diyen sünnet var yapmayım artık şöyle şeyler
Bir işle 2 defa uğraşırsın yoksa ahanda tecrübe örneği