Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon ayarım yok.
sinanbaysal
22-07-2016, 09:29
Arkadaşlar merhaba. Aracım 98 vectra b gt. Dıreksıyon ayar kolu yok bunlarda fakat ben dıreksıyonu kendıme doğru cekıp bıraz asagıya almak ıstıyorum. Bunun bır yolu varmıdır ? Bırkac yere sordum ayarlanmaz dedıler fakat ıllakı yapılabılcek bısıyı vardır dıye dusundum..
Arkadaşlar merhaba. Aracım 98 vectra b gt. Dıreksıyon ayar kolu yok bunlarda fakat ben dıreksıyonu kendıme doğru cekıp bıraz asagıya almak ıstıyorum. Bunun bır yolu varmıdır ? Bırkac yere sordum ayarlanmaz dedıler fakat ıllakı yapılabılcek bısıyı vardır dıye dusundum..
http://www.caliskanotohidrolik.com/index_htm_files/948.jpg
aynısı olmasada fidrolik direksiyonlu olduğunu farz edelim fotoyu gördün sanırım olma ihtimali varmı sence :D
yapılır yapılmasına ama çıkacak maliyete değermi satarken adam aşağıda derse ne yapacaksın dostum
sinanbaysal
22-07-2016, 09:35
http://www.caliskanotohidrolik.com/index_htm_files/948.jpg
aynısı olmasada fidrolik direksiyonlu olduğunu farz edelim fotoyu gördün sanırım olma ihtimali varmı sence :D
yapılır yapılmasına ama çıkacak maliyete değermi satarken adam aşağıda derse ne yapacaksın dostum
Ozaman soyle editleyeyım Yiğit abi. Dıreksıyon olması gerekenden 1 cm yukarda duruyor boyum 1.90 fakat surus pozısyonumda uyarı lambalarını goremıyorum Allah korusun yağlamayı falan kesse yağ lambasını dahı goremıcem :)
tek çaren arada bir kafanı eğip göz ucuyla bakmak olacak gibi duruyor şu durumda
sinanbaysal
22-07-2016, 10:17
tek çaren arada bir kafanı eğip göz ucuyla bakmak olacak gibi duruyor şu durumda
oldu olmadı altıma mınder koyayım :D ıllakı vardır bır yolu yınede tesekkur ederım :)
Direksiyonu alcatmaktansa koltugun kizak sistemini degisip daha asagida oturman kurtarir. Yaglama olayina takiliosanda direnc vs o lambanin ustunden kablo ile uzat veya biyere istedigin yerde yansin isik gibi gibi..
sinanbaysal
22-07-2016, 10:36
Direksiyonu alcatmaktansa koltugun kizak sistemini degisip daha asagida oturman kurtarir. Yaglama olayina takiliosanda direnc vs o lambanin ustunden kablo ile uzat veya biyere istedigin yerde yansin isik gibi gibi..
yağ lambası konusu mantıklı fakat koltugun oturma pozısyonu tam yerınde eger dıreksıyon ıcın care bulamazsak oyle yapcaz mecbur:) umarım bı caresı vardır.. tesekkur ederım yınede :)
Fotoda gösterilen direksiyon sistemi hidrolik değil elektronik. Sizin aracınızda eski usül hidrolik sistem var.
Yapılmasına yapılır ama iç tarım oturtmak sıkıntı yaratabilir.
http://www.ehliyetokulu.com/dersnotlariy/motor/direksiyon4.jpg
resimde gözüken kasnak borusunu bükmek gerek mantıken senin isteğini yapabilmek için ne kadar randımanlı olur bence hiç bozmaya gerek yok :)
http://www.ehliyetokulu.com/dersnotlariy/motor/direksiyon4.jpg
resimde gözüken kasnak borusunu bükmek gerek mantıken senin isteğini yapabilmek için ne kadar randımanlı olur bence hiç bozmaya gerek yok :)
Kasnak borusunu bükerse direksyonu çeviremez. O dümdüz olmalı. Mafsalın kutuya bağlantı yerine dokunamayacağımızdan direksiyon simidi tarafını hareket ettirmek gerekir. Onun içinde kasnak borusunu kasnaktan ayırıp, boşa alıp, kasnağı taş motoru ile yerinden kesip almak, yerine aynı işi görecek custom bir kasnak yapıp onu kaynatmak gerekir.
Direksiyon altı bakalitler ve direksiyon simit arkası bakalitler problem yaratabilir.
sinanbaysal
22-07-2016, 11:16
oo cok tefaratlı bır ısmıs hakketen. ben hemen kafamın uzerınde bır bulut yapıp dıreksıyon sımıdının oturdugu yere pul falan fılan yapıp 1 cm kendıme cekerım dıye dusunmustum :D asaya ınmesede olcakmıs da hıc olamasa bana bıraz yakın dursa ıyıydı :)
oo cok tefaratlı bır ısmıs hakketen. ben hemen kafamın uzerınde bır bulut yapıp dıreksıyon sımıdının oturdugu yere pul falan fılan yapıp 1 cm kendıme cekerım dıye dusunmustum :D asaya ınmesede olcakmıs da hıc olamasa bana bıraz yakın dursa ıyıydı :)
Simidi söküp altına pul koyarak direksiyon yaklaştırılabilir. Ancak bu durumda mil ile direksiyonun birbirine sabitlemesini sağlayan frezeli tırtıklı kısım daha az tutunacaktır. Bu ne demek? Allah Korusun o frezeli kısmin sıyırma yapıp direksiyonun boşa çıkma ihtimali %1 de olsa var demek.
Genelde simidin frezesini alm. Mafsalın ki denir alaşımdan yapılır. Alm. Daha yumuşak bir malzeme olduğundan olası biz bozulma vs. Olacaksa genelde bu direksiyon simidinin frezesinde olur.
Farklı bır dıreksıyon sımıdı takmayı deneyın bence
daha ufak veya konuma gore daha buyuk olabılır arac opel se opel ın uygun farklı dıreksyon sımıtlerı uyar
sinanbaysal
23-07-2016, 11:35
Direksiyon ile gosterge ile arasindaki plastik bakalit simide sifira sifir bu yuzden araci kullanirken direksiyonj cevirdigimde gicik bi surtme sesi yapiyor bu yuzden care aramistim. Direksiyon da airbagli degistmek istemiyorum acikcasi en kotu plastik bakaliti biraz trasliyim..
Corsada da direksiyon ayarı yok, ama direksiyonu aşağıya alan çok var. 10 tl maliyeti var diyorlardı. Corsa c facebook grubunda direksiyonu aşağı alınmış çokca corsa var. Orada bir sorun isterseniz.
konuyu takıpdeyım 206+ aracımdada dıreksyon ayarı yok bulursan yapılabılcek bısey haber et kardesım :)
Corsada da direksiyon ayarı yok, ama direksiyonu aşağıya alan çok var. 10 tl maliyeti var diyorlardı. Corsa c facebook grubunda direksiyonu aşağı alınmış çokca corsa var. Orada bir sorun isterseniz.
aynen corsa 1.7 ciler aşağı alıyor direksiyonu bende görmüştüm facebook grubunda
orasını burasını sökmeden olur olmaz demek farazi oluyor. direksiyon milinin merkeze girdiği yere yakın mafsal bulursan, tamir klavuzu bulup direksiyon etrafındaki bakalitleri sök. Yukarıdaki resimde gördüğün kasnak borusu-kasnak kısmına ulaş ilk önce. kasnak tasarımına göre olur olmaz birşeyler denebilir. Uygunsa kasnak'ın şasiye baglandıgı yere tornada 0,5cm 1cm parçalar yapılır uzun cıvatalarla birlikte takılır. Direksiyonu kendine doğru çekmek, olası bi sorun ihtimalini bi parçada olsa arttırır. muhtemelen frezeli kısımda pim falan vardır olası çıkmaları engellemek için, deliği denk gelmez vs..
Çok şart illa olması lazımsa yapılır ikiside, zevkine ugraşılacak iş değil daha önce yapan yoksa..
How to fix Holden / Opel Vectra Steering Clunk in minutes. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mYQ0VlR-sPs)
turboman
24-07-2016, 22:16
Direksiyon mafsalını tutan civataların altına pul koyup indirebilirsin zaten şaft gibi olduğu için aşağı yukarı 1.2 cm inip çıkmayla yalama olmaz yerinden çıkmaz öyle olsaydı yaylarını kesip indirdikleri tofaşlar bmw lerin şaftları çıkardı mantık aynı mantık kol pulu indir
konuyu takıpdeyım 206+ aracımdada dıreksyon ayarı yok bulursan yapılabılcek bısey haber et kardesım :)
Direksiyon ayarı olan 207 yada 206 modellerini bir inceleyin derim. Özellikle 207. Tahminimce oem parçalarla yapılabileceği yönünde