Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletliler polise denk gelirse
SULTANOGLU
21-11-2016, 12:23
youtube da açıklamaya bana vurmaya çalıştı tamponu düştü demiş falan ama benim aynamı kırsa tamponumu arabanın altına alır bu iti sonuna kadar takip ederim.
cabrioleter
21-11-2016, 12:27
Merhabalar az önce karşılaştığım bir video yu sizler ile paylaşmak istedim..
https://youtu.be/GuWIxJfDMWA?t=6m19s
Motorcu , taksinin arkasında düşük hızda ve fren mesafesinde olmasına rağmen , gazlayıp insanlara salça olmuş.. Burada ben mi yanlış görüyor veya yorumluyorum bilemedim. Bi de haklıymış gibi artis artis konuşuyor..
Şu sıralar youtuber olacağız diye kamera takıp kimseye saygı göstermeden , saygı bekleyen 'Motorcu!!' lara gelsin..
şerefsiz yorum sizlerindir diyip videoyu yoruma kapatmış.. sabah akşam sopalayacaksın böylelerini..
cagalazade
21-11-2016, 12:39
mor vizörlü adam... adam???
bakır elbiseli, çatık kaşlı, sivri dilli filan gibi türevlerini göreceğiz sıkça bu kamera durumları çoğaldıkça, videonun ortalarında Allah kitap hamdolsun şükür olsun, taksiciye bilmem ne yaptığımın evladı...
bebe bunlar, toplumda kabullenilme çabaları ve ego zehirlenmesi yaşama isteklerinden bu hallere düşüyorlar, o taksicinin yerinde bu forumdan herhangi birimiz olabilirdik, sonu ne olurdu acaba?
yazık böyle pislik böyle dejenere böyle kör bir nesil geldiği için arkadan..!
Tam oc taksici ustune surmus ayna kirildiktan sonra ama sonucta geberse adamin basina kalicak o an onun tedirginligi ile tam kiramamis olabilir ki bende o durumda kalirdim sanirim. Geberse hakli yanin yok aynani kirdi diye kimse affetmez. Ama takip edilip iyi bir girisilirdi lavuga
aynasını kırmak zorunda kaldım diyor sana o yetkiyi kim verdi mk
Altıma alırım net yani kralı da gelsin yatıramaz amk evladına bak
cocugu tanimam lavugun teki de , siz olayi hangi gozunuzle izlediniz onu anlamadim.
taksici kacla gidiyor da altina almamak icin sola kayiyor? motorcu mu sktr et diye fren yapmak yerine sol seride girmis resmen, tepki gorunce de ustune kirmiş kac defa.
motosiklet bir tasittir. arabadan az yer kapliyor diye ustune kirmak, yokmus gibi seridine dalmak bazen bu tur sonuclar doguruyor. ben de ayni sekilde davrananlara bu tur maddi birseye pek girmesem de, ana avrat duz gidiyorum.
merttepe
21-11-2016, 13:40
Trafik ışıklarındaki şerit çizgileri kesik değildir, ışıklara yakın bölgede şerit değiştiremezsiniz.
Yan şerit boş diye kenara atlayamazsınız!. Motorcu ne kadar sert de davranmış da olsa taksici trafik kuralı ihlali yapıyor.
merttepe
21-11-2016, 13:46
Asıl kızılması gereken böyle kullananlar.
https://www.youtube.com/watch?v=Crk3Ti3mDMM
Trafik ışıklarındaki şerit çizgileri kesik değildir, ışıklara yakın bölgede şerit değiştiremezsiniz.
Yan şerit boş diye kenara atlayamazsınız!. Motorcu ne kadar sert de davranmış da olsa taksici trafik kuralı ihlali yapıyor.
videoyu dikkatli izlediniz mi ? bakın taksicinin sağ tarafında bir motorcu var scooter.önünde ki araca vurmamak için taksicinin şeridine giriyor,taksicide refleksle sola çıkmış,mt ci arkadaş sağına bakmalı,sola bakıp kafayı önüne çevirdiği an içinde zaten bu olay olmuş.savunulcak bir taraf göremedim.bir mtci tayfası var bu balmumcu levent taraflarında,görüyorum arada bir.umarım bana denk gelmez.
bu hareketi savunan dişe diş kana kan diyor yani türkçesi o , hiç bir davranış bu yaptığını haklı bulmaz . evet taşıtlar motorsikleti görmüyor yada dikkat etmiyor doğru ama hiç bir sebep heleki bu kadar basit bir sebep sizin zarar vermenizi haklı kılmaz bu bariz şerefsizliktir. motorcular hiç mi hata yapmıyor o zaman bizde sıkıştırıp dövelim bir yerde ben kaç defa motorcu yüzünden kaldırıma çıktım sağa sola savruldum öle sıyrılıcam diyip kaçmalar küfür edip uzamalar herkes bir fenomen olmuş gidiyor . sorun ne biliyormusun kimse karşısındakinin yerine kendini koymuyor bu videoyu çeken arkadaş şimdi motorunu satsın arabaya binsin ve bu hatayı o anki ufak bir dalgınlık yada başka bir sebepten görmesin ve biri aynasını kırıp kaçsın görelim bakalım tepkisini fizana kadar kovalar motoru altına almazsa ben hiç birşey bilmiyorum .
sonuç herkes kendince haklı olmuş kimse karşısındaki pencereden bakmaz olmuş kim kimi yolarsa olmuş bu net . makas atana yuhaaa ama biz atınca obaa kanka nasıl koydum ama ....boşverin savunmayıı o ayna onun heryerinden çıksın inşallah
Kullanıcı
21-11-2016, 16:06
Asıl kızılması gereken böyle kullananlar.
https://www.youtube.com/watch?v=Crk3Ti3mDMM
Eleman bu işin harun taştanı gibi:D
Dıştaki ayaklığa filan basmalar yan yan dönmeler tam apaçi Azrail'den sevgilerle
merttepe
21-11-2016, 16:07
videoyu dikkatli izlediniz mi ? bakın taksicinin sağ tarafında bir motorcu var scooter.önünde ki araca vurmamak için taksicinin şeridine giriyor,taksicide refleksle sola çıkmış,mt ci arkadaş sağına bakmalı,sola bakıp kafayı önüne çevirdiği an içinde zaten bu olay olmuş.savunulcak bir taraf göremedim.bir mtci tayfası var bu balmumcu levent taraflarında,görüyorum arada bir.umarım bana denk gelmez.
Keşke o dediğin gibi reflek olarak yapılmış hatalar olsa. Refleks olarak önüne yada şeridine bir şey çıkınca frene basılmalı. Diğer şeride kaçılmaz. Başkalarını da tehlikeye atarsın. Hele ki taksici bu hareketi yapan, memleketin taksicilerini hiç savunmayın :D
Motorcunun hareketleri vs her şey yanlış bu yazdıklarımdan motorcuyu savunuyorum diye anlaşılmasın, ben sadece taksicinin hiç masum olmadığını kurallar ve kanunlar çerçevesinde eleştirdim.
Keşke o dediğin gibi reflek olarak yapılmış hatalar olsa. Refleks olarak önüne yada şeridine bir şey çıkınca frene basılmalı. Diğer şeride kaçılmaz. Başkalarını da tehlikeye atarsın. Hele ki taksici bu hareketi yapan, memleketin taksicilerini hiç savunmayın :D
Motorcunun hareketleri vs her şey yanlış bu yazdıklarımdan motorcuyu savunuyorum diye anlaşılmasın, ben sadece taksicinin hiç masum olmadığını kurallar ve kanunlar çerçevesinde eleştirdim.
Iyide de belki adam aynasina onceden bakmisti?misal ben bu sekilde bir tehlike sezdigimde frene basip arkayi duraksatmayi ve kendimi duraksatmayi degil kacabilecdgim yer varmi yokmu diye onceden aynaya bakarim. Bu herzaman olmaz ama uzaktan durumu sezdiysem aynaya bakarim. Gerci tehlike yoksa bile turkiyede her yere bakmak zorundasin. At gozlugu gibi surekli onune bakmamak gerekli.
göz var nizam var savunan arkadaşlar da motorcu belli , klasik savunmacılık yapılıyor kendinden görüp. Adam orada zaten çok önceden kırmış direksiyonu bir şekilde evet klasik taksici şerit değiştirme stili öküz gibi dalmışta , sen de daldığını görür görmez yükleniyorsun gaza. Aynı sinyal yakınca arkadan gaza basan lavuklarla aynı mantık. Sinyalle şerit değiştirebilen var mı istanbulda ? Bu da aynı mallığı yapıyor sonra adama ana avrat küfür et , kalk de ki benim canıma kast etti.
hani o delikanlılık gereği tepkisini ortaya koymuş ya (aynayı kırıyor) azcık daha delikanlı olup motordan inip taksicinin tepkisini bekleseydi keşke...
coolvtec
21-11-2016, 17:41
Bir kaç istisna hariç motorcuların genel düşünce yapısı.
1) Trafik ayarken yolun ortasından gideyim, ben de bir aracım. Beni geçen araç bana en yakın 1 metre uzağımdan geçsin.
2) Trafik tıkanınca yolun ortasından gitmek bir motorcuya yakışmaz, morotun avantajlarını kullanmam lazım. Araçların arasına dalayım. Oralar müsait değilse sağdan geçeyim. 1 metre yakından geçme kuralı iptal. Popo kadar boşluklardan, arabaların 5-15cm dibinden geçeyim, hatta boşluk geniş ve uzun ise bağırta bağırta tam gaz yardırayım.
3) trafik açıldı ve akıyorsa tekrar 1 metre kuralı geçerli olsun. Şeridi ortalayayım. Kimse bana 1 metreden fazla yaklaşmasın, ağır küfür eder, aynasını kırarım.
bir de
3) Tek gezerken yapmaya bir tarafımın yemediği artizlikleri grup halinde gezerken yapayım. Kalabalığız ya, bir şey yapamazlar.
Oldu canım.
bunun taksicisi ,motorcusu yok. onunuze birsey ciktiginda ki boyle dusuk suratlerde yan seridi ihlal edemezsiniz.
okuzluge kilif aramayin. bunu kim yaparsa yapsin haksizdir.
kiz gibi baktiginiz arabalarinizin ustune kiran minibus kamyon olunca veryansin ediyorsunuz. sizin sadece arabaniz ciziliyor ama motorcu adam en kotu yaralaniyor belki ampute oluyor belki ölüyor. daha dun pendikte yine hayvanin teki kirmizida u yaptigi icin yitirdik bir kardesimizi.
soyledigimiz sey "trafik kurallarina uyun", ama karsida motorcu olunca hala buna bir cikis yolu bulabiliyorsunuz.
merttepe
21-11-2016, 19:27
Arkadaki kameradan taksi ayna kırma olayı, anlaşılan aynadan başka birşeylerde kırılmış. Taksinin tampon falan inmiş..
https://www.youtube.com/watch?v=WTyKBAtzT50
merttepe
21-11-2016, 19:28
Yanlış koymuşum, edit yok tabi...
https://www.youtube.com/watch?v=WTyKBAtzT50
taksici ustune kirinca arka peg ya da baska birsey takiliyor, motor da gaz acip devam edince tampon kirilip acilmis.
Slipshod
21-11-2016, 20:45
adam bir sebepten şeridine bir teker kadar giriyor. sen de bunu göre göre fren yerine daha da gaz açıyorsun. ah taksici dayı olayın şokunu erken atlatsaymış da daha erken kırsaymış direksiyonu sola.
Abi motorda arabada kullanıyorum bu yaptığının hiç bir mantığı yok motorcunun zaten bi grup sürüşündesin bırak önüne geçsin taksici bu zaten sağa yanaşıcak müşteri almak vs için.Artık elimde değil motorcuları hiç bir şekilde haklı bulamıyorum kilit trafikte 2 arabanın arasından 50yle 60la geçiyolar.İnsanın malına zarar vermek nedir ya ? Bana araba çarptı 40 binliralık motorum çöp oldu adamda kaçtı buna rağmen net söylüyorum kafasına kamera takan çıkıyo herkese sataşıyo akşam youtube'a atıyımda kanalım abone dolsun kafasındalar.O kamerayla adamın iç organlarını çekerler haberleri yok hep sessiz yaşlı adamlara denk geliyolar ya bakalım çok farklı videolar izleriz gibi geliyo yakında
Bence;
1) Taksi fren yapıp şeridinde kalabilirmiş.
2) Taksi sol şeride motoru etkileyecek kadar kırmamış, motorcu istese çok rahat gaz açıp kaçabilirmiş hatta kaçmak değil geçebilirmiş.. Arkasındaki gruba güvenip delikanlılığa başlamış.
3) Taksicinin kaskın içinde edilen küfürü duyması imkansız. Sonradan iyi kötü üstüne kırmış yine el kol hareketine karşılık olarak. Sabahtan akşama kadar
trafikte taksiciler, salla gitsin serseri motorcu de geç. Ama taksinince ısrarla geçicem diye sola kırmasını göz ardı etmeyin derim.
4) Tek başına olsa aynayı kırmaya cesaret edebileceğini sanmıyorum.
5) Bu kadar basit durumda aynayı kırmak filan şerefsizlik başka bişey değil. Dur kavganı et çok zoruna gittiyse. Zaten kask var kafanda 1-0 önde başlıyosun maça:)
Bu arada yine kendi adıma konuşuyorum, kullanmayan arkadaşlar için söylüyorum bunu da, motor mantığı en azından kullanırken farklı çalışıyor.
Önüme araç kırdığı zaman ilk olarak geçmeyi düşünüyorum. Neden? Durursam sıyrılmadan, arkamdan gelen araba muhtemelen duramayacak alacak altına.
Ya bide müsade edinde arabaları da sıkıştırmadan sağdan soldan geçelim biraz, nasıl her araba kullanan aynı değilse her motor kullanan da aynı değil.
Motor işi yazın ayrı dert kışın ayrı dert. Ben ulaşım amaçlı kullanıyorum mesela. Beylikdüzü'nden Bakırköy'e 2 saatte gitmiyim diye uğraşıyorum. Yine kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak, çok sıkıştıran bilerke üstüme kırana çok denk gelmedim, hatta E-5'te aynadan farkedenler çekiliyor bile sağa sola genellikle.
Üstüme gelenlerin yüzde 70'i filan telefon kurcalarken kayıyor sağa sola ona dikkat ettim.
Konu bi noktadan başlıyo, ufak ufak bütün motor kullananlar aynı şeyleri yapıyo noktasına geliyo.
Bide KTM kullanan yalayıp yutmuş olayı. Doğru mu değil ama iyi kullanmış adam. Yaşayan ölü şimdilik:)
makethewayforme
22-11-2016, 16:06
aynen öyle
motorcular suçlu ve haketmişler yedikleri fırçayı ve sert tepkiyi
o araç polis değil de herhangi sivil biri olsaydı, şöförü biraz el kol yapsa belki durdurup üstüne yürürlerdi bile
kaldı ki polis sinyal verip usulca girmek istiyor, motorcular araya girmesine müsade etmemeye çalışıyorlar, naapsin adam, girmesin sapağa düz mü devam etsin ? yolundan mı sapsın ?
mor vizörlü adam... adam???
bakır elbiseli, çatık kaşlı, sivri dilli filan gibi türevlerini göreceğiz sıkça bu kamera durumları çoğaldıkça, videonun ortalarında Allah kitap hamdolsun şükür olsun, taksiciye bilmem ne yaptığımın evladı...
bebe bunlar, toplumda kabullenilme çabaları ve ego zehirlenmesi yaşama isteklerinden bu hallere düşüyorlar, o taksicinin yerinde bu forumdan herhangi birimiz olabilirdik, sonu ne olurdu acaba?
yazık böyle pislik böyle dejenere böyle kör bir nesil geldiği için arkadan..!
Bu tiplerden o kadar çok var ki. Ve de öyle tehlike saçıyorlar ki anlatmak neredeyse imkansız.
Bu fotoğrafta şile yolunda çekildi. Bir eğitmen bu şekilde viraj döneceksin diye kurbanına gösterirken.
Allaha emanet.
http://i.hizliresim.com/jXYM8j.jpg (http://hizliresim.com/jXYM8j)
Kullanıcı
22-11-2016, 17:04
Bayılıyorum şu şile yolu kel Gs'ci öğretmen olan tayfaya kendisi kel kör motor kullanıyor(aslında Gs'i az motor kullanmayı bilen herkes sürerde)
bide kalkıyor millete motor öğretmeye çalışıyor,öğrencisine diyor sakın ön fren kullanma. Tam cahil o zaman niye ön fren çift disk ve en az 2 pistonlu kaliper var.
Bayılıyorum şu şile yolu kel Gs'ci öğretmen olan tayfaya kendisi kel kör motor kullanıyor(aslında Gs'i az motor kullanmayı bilen herkes sürerde)
bide kalkıyor millete motor öğretmeye çalışıyor,öğrencisine diyor sakın ön fren kullanma. Tam cahil o zaman niye ön fren çift disk ve en az 2 pistonlu kaliper var.
bu fotoğrafta eğitimde
http://i.hizliresim.com/o0zG8Q.jpg (http://hizliresim.com/o0zG8Q)
allaha emanet
2 yıldır aktıf bınıyorum suan 25 bın km dır ustu deyım motorun. gordugum trde motora karsı bılıncın oturmaya basladıgı.cogu kısı saygılı davranıyo yol verıyo vs.
ama tabı klasık andavallar herzaman bızımle.gunluk pcx kullanıyorum keyıf ıcın yada hızlı gıtmem gerekıyorsa swt ye bınıyorum. pcx le en sag serıtten 80 le gıdıyorum. adam arkama dayanıp sellektor yapıyo :) gıt gıt dıyo.yada saga cekılıp yol vercekmısım. en cok karsılastıgım durum bu. bende yavaslıyorum daha fazla.belkı gelşıp vuracak kamıl ama onu yapmadanda duramıyorum.ozellıkle dıkkat ettuım ktm dukeculer ınanılmaz artıs zıpkın bıckın tarzı kullanıyolar yollar onların ve babaları motoru ıcat etmıs gıbı.gscı tayfa klıl aldırmıyor burnundan,yol vermıyolar etmıyolar babalar onlar :) ben araba kullanma mantugında motor kullandıgım ıcın cok sukur sorun yasamıyorum.ama su en ufakj olaydada genellemeye sokulması motorcuların ayrı bı can sıkıntısı.
Alayı şerefsiz demek isterdim ancak öyle değil bi kaç iyi motorcu var. Ayrıca bunlar neden emniyet şeridine giriyorlar ? Bize yasak onlara serbest mi ? emniyet şeridinde iki araba görseler zırlayıp youtube koyuyorlar ...
emnıyet serıdını trafıgı tehlıkeye atacak ve acıl durumu zora sokacak sekılde ısgal etmedıgımız ıcın polısler dahı bırsey demıyorlar. polıs ceza dahı yazmıyor oyle dıyeyım.
35 senedir motosikletin üzerindeyim. (her dakika motosikletin üzerindeyim ama hala bi milyon km yol yapamadım )
bunca zamanda motosiklete karşı çıkan yada kasten zarar vermeye çalışanların bir ortak noktası olduğunu gözlemledim.
adam motosikleti almış ya annesi yada karısı kızmış kullanırsan diye başlayan yeminler etmiş.bu birinci kısmı. yani almak istemiş hatta almış fakat kullandırmamışlar. diğeri ise almış hemde arkadaşları ailesi ve diğer türevleri desteklemiş ama binememiş, becerememiş işte en zararlısı bu doğrudan zarar vermeye gelirler.
motosikletçiler;
motosikletini ulaşım için kullanıp kimselerle muhatap olmayan. işinde gücünde olan tipler. zaman zaman ailece üzerinde görülürler. eşler ve iki yada üç çocuk.
sm kullanıcıları : kurye kökenli olup trafiği düzeltmeyi kendilerine görev edinmiş çılgınlardan oluşur. Kavga eyilimi vardır. dikkat etmek gerekir.
ss kullanıcıları : hafta sonu buluşup otobanda bir yerlerde çay içip gazlamaya çıkan tipler. trafikle işleri olmaz. zaten kimselerin yanında kavga için oyalanmazlar sürekli gazlarlar (gaz açma ). uzun yaşamadıkları görülmektedir.
endurocular : sürekli bir seyahat hali varmışcasına motosikletleri yüklüdür. eğitime yani eğitim almaya meraklıdırlar. eğitimcilerin potansiyel müşterisidirler.
ilk kazaya kadar motorcudurlar. ilk kazalarından sonra ellerinde puroları ile lüks bir cafe de oturup motosikletin ne kadar tehlikeli olduğundan bahsederler.
bütün eğitim ve eğitimcileri gezmeleri ve seminerlere katılmaları ile tanınırlar. genelde 45 yaşında en pahalı motosikleti alıp 50 ye gelmeden bırakırlar.
asla hızlı gitmezler.. çünkü güvenli sürerler. son zamanlarda onlarda da kayıplar olmaya başladığı görülmüştür. Tuvalette bile motosiklet malzemesi ile gidip olayları fotoğraflamayı severler.
http://i.hizliresim.com/1V2P7B.jpg (http://hizliresim.com/1V2P7B)
merttepe
23-11-2016, 15:46
2 yıldır aktıf bınıyorum suan 25 bın km dır ustu deyım motorun. gordugum trde motora karsı bılıncın oturmaya basladıgı.cogu kısı saygılı davranıyo yol verıyo vs.
ama tabı klasık andavallar herzaman bızımle.gunluk pcx kullanıyorum keyıf ıcın yada hızlı gıtmem gerekıyorsa swt ye bınıyorum. pcx le en sag serıtten 80 le gıdıyorum. adam arkama dayanıp sellektor yapıyo :) gıt gıt dıyo.yada saga cekılıp yol vercekmısım. en cok karsılastıgım durum bu. bende yavaslıyorum daha fazla.belkı gelşıp vuracak kamıl ama onu yapmadanda duramıyorum.ozellıkle dıkkat ettuım ktm dukeculer ınanılmaz artıs zıpkın bıckın tarzı kullanıyolar yollar onların ve babaları motoru ıcat etmıs gıbı.gscı tayfa klıl aldırmıyor burnundan,yol vermıyolar etmıyolar babalar onlar :) ben araba kullanma mantugında motor kullandıgım ıcın cok sukur sorun yasamıyorum.ama su en ufakj olaydada genellemeye sokulması motorcuların ayrı bı can sıkıntısı.
Hani motor tipini geçtim marka model tespiti yapmışsınız bravo :D :D
Peki duke 15, 200, 390 yada hangisi daha artis zıpkın bıckın?
mkerim abi motosikletci senin icin motosikletini ulaşım için kullananlar mi?
bence 35sene kullanmissin ama olayi kapamamissin :)
bir yere gitmek icin arabaya binilir, motora binmek icin bir yere gidilir abi... motoru ozel kilan odur... motor dedigim skuter vs scmaya bile gitmek icin icat edilmis seyler degil tabi ki.
mkerim abi motosikletci senin icin motosikletini ulaşım için kullananlar mi?
bence 35sene kullanmissin ama olayi kapamamissin :)
bir yere gitmek icin arabaya binilir, motora binmek icin bir yere gidilir abi... motoru ozel kilan odur... motor dedigim skuter vs scmaya bile gitmek icin icat edilmis seyler degil tabi ki.
bence hiç öyle değil.
motosiklet benim için ulaşım aracı önceliğinde.
ihtiyaçlar beni motosiklete yönlendirdi.
iki örnek :
1 : 1980 li yıllarda spor için tophanede bir yere gidiyordum. Akşam saatlerinde hiç park yeri falan yoktu. Ben arabayı bırakacak yer ararken mobiletli adamın biri geldi ve binanın içine park etti. O zaman motosiklet iyi bir şeymiş dedim. ve ilk motosikletimi aldım.
2 : en son bayram öncesi cuma günü antalya ya gitmeye karar verdim hemde öğlen vakti. Otomobil ile gideceğimi düşünürlerken motosiklete binip gittim.
şimdi motosiklet gezmeye mi yoksa işlerimi görmeye mi yarıyor artık siz karar verin.
sizin düşündüğünüzden veya gözünüzde canlandırdığınızdan daha fazla motorcuyum.
yok demek istedigim motor ruhuydu. yani eşek niyetine binilip gitmeyi haketmiyor 2tekerler. senin soyledigin sekilde motorculuk , kuryelige denk oluyor biraz. sadece kendimizi tasiyoruz gibi...
yoksa trafik durumuna bakmadan yola cikmanin dayanilmaz hafifliginde hemfikiriz elbette.
Hani motor tipini geçtim marka model tespiti yapmışsınız bravo :D :D
Peki duke 15, 200, 390 yada hangisi daha artis zıpkın bıckın?
150 200 lukler tam dedigim sekil
Dün izlediğim motor kazasından sonra sanırım bi daha motorsiklete binmicem,scooter dahil..
Dün izlediğim motor kazasından sonra sanırım bi daha motorsiklete binmicem,scooter dahil..
arabayada bınmeyecegın vıdeolar ızleyebılırsın
arabayada bınmeyecegın vıdeolar ızleyebılırsın
anlayamadım ne demek isttediğini tam olarak abicim