Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Auto Finesse Temptation Carnauba Wax Incelemesi

imprezaWRC
22-08-2016, 10:05
Auto Finesse birkaç sene önce DW forumda tester başvurularını değerlendirmişti. Sağolsunlar tester olarak tercih ettikleri kullanıcılardan biride ben olmuştum. Bana o gün için formüllerini değiştirdikleri ve yeni ürettikleri ürünlerin sample boylarını göndermişlerdi.
Auto Finesse Temptation Carnauba Wax'da bu ürünlerden birisiydi. 30ml sample ile kaç defa uygulama yaptım hatırlamıyorum ama faydası olsun diye eşin dostun otomobillerine de uygulamıştım ancak takiplerini uzun soluklu yapamamıştım. Onlar da bana üşenip foto ve video göndermemişlerdi. Haliyle tam olarak ne kadar dayanımı var net bir bilgi sahibi olmamıştım.

Geçen gün envanter sayımı yaptığımda bu şirin kutu ile karşılaştım ve ben artık bunu bitireyim ve adam gibi bir inceleme yapayım ve forumda paylaşayım dedim. Cumartesi günümü detailinge ayırmıştım. Hepimizin bildiği aşamalardan sonra sıra bu şirin cilayı uygulamaya geldi. (Telaş yapmayın, o aşamalarda kullandığım ürünlerinde incelemelerini sizlerle paylaşacağım.)
Videoda göreceğiniz gibi ciladan geriye kalan ancak asprin tableti boyutunda bir miktardı. Bu miktarı bagaj kapağına, sağ arka çamurluğa, sağ arka kapıya, sağ ön kapıya, ön tampona ve farlara uyguladım. Utanmasam tüm otomobili o kadar miktar ile geçecektim ama kaputa ve sağ yarıya başka ürünler kullanmak istediğim için cila pedinde kalan miktarı otomobilin saydığım kısımlar haricindeki parçalarına sürmek istemedim. Yani daha gideri vardı da ben devam etmedim. (sağ yarıda ürün parçalandı ve bitme kıvamına geldi ama cila pedinde yeterli miktar vardı :) )

Herneyse, konuyu dallanıp budaklandırmadan netice hatice kısmına geleyim. Efenim cilanın hoş bir kokusu var. Kutusuda gördüğünüz gibi oldukça albenili, daha doğrusu seçilen renkler dikkat çekiyor. Görkem'in söylediğine göre bu wax'ın carnauba içeriği diğer Auto Finesse waxlarına oranla daha azmış ama olsun az carnauba da güzel parlaklık veriyor :)

Videodan göreceğiniz gibi, ürünü sürmesi ve kuruduğunda silmesi oldukça zahmetsiz. Açıkçası uzun süredir nano ürünler kullanmaktan katı wax kuruduğunda kaportadan rahat çıkar mı diye endişe etmedim değil ama ürün sağolsun üzmedi. Yüzeydeki boncuklanma ve ultra hafif ve bomboş wax kutusunu hafif eğimli kaportada kayması insanın yüzünde boş bir sırıtma yaratıyor. (o kadar saat uğraşınca final kısmında bildiğin mala bağladım artık, anaaa bagaj kapağında kaydı ya la anaaa)

Dayanımı hakkındaki beklentim minimum 1 ay, web sayfasından bakmadım ama tahminim ideal şartlarda 3 ay koruma süresi verebileceği yönündedir. Yıkamaları ben yapmayacağım için ve her ne kadar ben kontrol etsemde otomobil sürekli bende durmadığı için yine ufak tefek kaçaklar olacağı endişesini duyuyorum. (Üzerine başka ürün uygulanmaması ve düzgün yıkanması gerektiği hakkında uyarılarda bulundum.)

İlerleyen günlerde ilk yıkama veya ilk basınçlı su ile yüzleşme anındaki su iticiliği ile ilgili de video çekip paylaşacağım.

Şimdilik elimizde bu video var. İyi seyirler. (kısa çektim kısa, 1 saat falan işte :D :D )
Auto Finesse Temptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mPGnrQOT5Zw)

https://www.youtube.com/watch?v=mPGnrQOT5Zw

McKrop
22-08-2016, 10:37
Fusso ve ya fk1000p kullaniyorum. Hangisinin bolunmusunu o an bulursam onu aliyorum acikcasi. Ama bu urunude merak ettim. Silmesi baya kolay gibi geldi. Ozellikle fussoya gore kolay siliniyor. Ayrica bir soru sorucam abi kirmizi acik renk mi, koyu renk mi? detailing urunleri bazında...

imprezaWRC
22-08-2016, 10:48
Fusso ve ya fk1000p kullaniyorum. Hangisinin bolunmusunu o an bulursam onu aliyorum acikcasi. Ama bu urunude merak ettim. Silmesi baya kolay gibi geldi. Ozellikle fussoya gore kolay siliniyor. Ayrica bir soru sorucam abi kirmizi acik renk mi, koyu renk mi? detailing urunleri bazında...
Kırmızı, koyu renk olarak sınıflandırılıyor. en azından Soft99'un cilalarında durum bu şekilde :)

Ranthor
22-08-2016, 20:14
Kutusu 110 TL ama 200 ml ile 50-60 uygulama yaparsiniz:)

imprezaWRC
22-08-2016, 21:11
Kutusu 110 TL ama 200 ml ile 50-60 uygulama yaparsiniz:)

Kendin yurt dışından getirsen daha pahalıya gelir. Bence fiyatı makul :)

sinanbaysal
22-08-2016, 22:37
Merhabalar abi lınktekı wax nasıldır sızce ? soft 99 fusso kullanıyorum yaklasık 1 senedır fakat 1-2 ayda etkısını kaybedıyor sankı..

Meguiars NXT GENERATION 2.0 Su Tutmayan Cila 8512711 Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/meguiars-nxt-generation-2-0-su-tutmayan-cila-8512711-p-OTM8512711)

imprezaWRC
22-08-2016, 22:50
Merhabalar abi lınktekı wax nasıldır sızce ? soft 99 fusso kullanıyorum yaklasık 1 senedır fakat 1-2 ayda etkısını kaybedıyor sankı..

Meguiars NXT GENERATION 2.0 Su Tutmayan Cila 8512711 Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/meguiars-nxt-generation-2-0-su-tutmayan-cila-8512711-p-OTM8512711)

Fusso'yu sürmeden önce derinlemesine temizlik yapıyormusun? Kullandığın Fusso 12 ise 1-2 ayda etkisini anca çok kötü ve özensiz yıkama ile kaybeder. Uygun şampuan ile minimum 6 ay dayanması lazım.

Meguiars NXT 16 senedir falan halen Tech 2.0'da, hiç Tech 3.0 olamadı. Onu kullanıp bir daha elime sürmeyeli sanırım rahat 10 yıl olmuştur. Yazık o para o cilaya verilmez. Şahsen ben o parayı Meg.'e vermem. O parayı gözden çıkardıktan sonra dünya kadar iyi dayanımı olan teknolojik ürünler var.

Özetle, para senin, illaki Meg. alacağım diyorsan yapacak birşey yok. Muntazam her ay cila sürmeye kendini hazırla derim.

sinanbaysal
22-08-2016, 23:07
Fusso'yu sürmeden önce derinlemesine temizlik yapıyormusun? Kullandığın Fusso 12 ise 1-2 ayda etkisini anca çok kötü ve özensiz yıkama ile kaybeder. Uygun şampuan ile minimum 6 ay dayanması lazım.

Meguiars NXT 16 senedir falan halen Tech 2.0'da, hiç Tech 3.0 olamadı. Onu kullanıp bir daha elime sürmeyeli sanırım rahat 10 yıl olmuştur. Yazık o para o cilaya verilmez. Şahsen ben o parayı Meg.'e vermem. O parayı gözden çıkardıktan sonra dünya kadar iyi dayanımı olan teknolojik ürünler var.

Özetle, para senin, illaki Meg. alacağım diyorsan yapacak birşey yok. Muntazam her ay cila sürmeye kendini hazırla derim.
Evet kendım detaılıng ısı yapıyorum. Fusso oncesı menzerna fg400 ve ff3000 ' den sonra yıkayıp fusso atıyorum. Yanı bu bolume kadar bı sıkıntı oldugunu dusunmuyorum. Yıkama da ıse daha tıtızım dıyebıırım. Meg sarı ve mor sampuanlarından var onlarla yıkarım mıcr eldıven ıle. Yıne mıcr kurulama bezı ıle kurularım. Ama 1-2 ay sonra hem boncuklama azalıyor hemde elımle boyaya dokundugumda ılk haftadakı gıbı kayganlık hıssını bulamıyorum :) sankı cif le yıkanmıs gıbı :)

imprezaWRC
22-08-2016, 23:18
Evet kendım detaılıng ısı yapıyorum. Fusso oncesı menzerna fg400 ve ff3000 ' den sonra yıkayıp fusso atıyorum. Yanı bu bolume kadar bı sıkıntı oldugunu dusunmuyorum. Yıkama da ıse daha tıtızım dıyebıırım. Meg sarı ve mor sampuanlarından var onlarla yıkarım mıcr eldıven ıle. Yıne mıcr kurulama bezı ıle kurularım. Ama 1-2 ay sonra hem boncuklama azalıyor hemde elımle boyaya dokundugumda ılk haftadakı gıbı kayganlık hıssını bulamıyorum :) sankı cif le yıkanmıs gıbı :)

İş öğretmek istemem ama tavsiyem, kullandığın cila üreticisinin şampuanlarını kullanmandır. Veya o ürünü destekleyebilecek bir şampuan kullanmandır. Meg. sarı carnauba içeriyor ve yüzeyde bıraktığı boncuklanma bana göre vasat. Soft99'da Extra Gold şampuan var, şahsen Fusso 12 kullansam şampuan olarak Extra Gold kullanırım.

Meg.'in şampuanları Fusso 12 ile uyumsuz olabilir.

sinanbaysal
22-08-2016, 23:36
İş öğretmek istemem ama tavsiyem, kullandığın cila üreticisinin şampuanlarını kullanmandır. Veya o ürünü destekleyebilecek bir şampuan kullanmandır. Meg. sarı carnauba içeriyor ve yüzeyde bıraktığı boncuklanma bana göre vasat. Soft99'da Extra Gold şampuan var, şahsen Fusso 12 kullansam şampuan olarak Extra Gold kullanırım.

Hımm anladım abı uyarını dıkkate alıp en kısa surede sampuanı degıstırıcem. Cok tesekkur ederım.

Zorbey
22-08-2016, 23:50
3D ürünlerini denedin mi abi ? Ben hep meguairs kullandım. Artık sıkıldım. Çizik giderici, wax ve pad önerisi bekliyorum

sinanbaysal
23-08-2016, 00:25

Hakan abi birde asadakı urun ıcın yorumun nedır.

Dark & Black Wax (Koyu ve Siyah Renk Ara (http://www.kimyasaladamlar.com/dark-ve-black-wax-koyu-ve-siyah-renk-araclar-icin-wax-koyu-ve-siyah-renk-araclar-icin-300gr-pmu482)

fusso coat ıcın gramı daha fazla ve koyu ve acık ıcın 2 kutu alındıgında arada 40-50 tl fıyat oynuyor.

imprezaWRC
23-08-2016, 10:00
Hımm anladım abı uyarını dıkkate alıp en kısa surede sampuanı degıstırıcem. Cok tesekkur ederım.

Bak mesela geçen hafta sonax yeni formül cilalı şampuan ile yeni formül hızlı cilayı sürdüm otomobilin yüzeyi boncuk tarlasına döndü. 1 hafta oldu 2 kere su tuttum halen görüntü aynı.
Soft99 Triz şampuan yüzeyi hidrofilik yapar, boncukların yapısı bozulur, yıkama öncesi top top boncuklar yayık hale gelir. Ben bunu ilk gözlemlediğimde aha gitti güzelim cila dedim sonra baktım ki şampuan sadece değişiklik yapıyor.
Demek istediğim sürdüğün cila, özellikle de Fusso 12, öyle kolay kolay yüzeyden gitmez. :)

imprezaWRC
23-08-2016, 10:10
3D ürünlerini denedin mi abi ? Ben hep meguairs kullandım. Artık sıkıldım. Çizik giderici, wax ve pad önerisi bekliyorum
3D ürünlerini malesef kullanmadım. Elimde çok ürün var, biraz abartmışım, 3D kullanmak istiyorum ama önce eldekileri azaltmam ve bitirmem gerekiyor. Ancak kullanıcı yorumları iyi yönde. Fiyatı uygun geliyor ise neden kullanmayasın :)

Hakan abi birde asadakı urun ıcın yorumun nedır.

Dark & Black Wax (Koyu ve Siyah Renk Ara (http://www.kimyasaladamlar.com/dark-ve-black-wax-koyu-ve-siyah-renk-araclar-icin-wax-koyu-ve-siyah-renk-araclar-icin-300gr-pmu482)

fusso coat ıcın gramı daha fazla ve koyu ve acık ıcın 2 kutu alındıgında arada 40-50 tl fıyat oynuyor.

Sinan, malesef dark&black'ten almadım. Ama 1 ay koruma sağladığı ifade edilmiş. (Farklı bir Soft99 distribütörünün sayfasındaki ingilizce katalogta böyle yazıyordu.)

ERK_RS
23-08-2016, 10:32
video için elinize sağlık, uygulaması baya basit gözüküyor.

geçen ay aracıma seramik uygulattım.
normaldede aracımı kendim yıkarım. sadece kış aylarında bazen üşenip dışarıda yıkatıyorum.
Şampuan olarak mor meg. kullanıyordum ve bu hafta bitti.

yeni bir şampuan tavsiyesine ihtiyacım var.
Bu tanıttığınız üründen kullanır isem, şampuan olarak ne tavsiye edersiniz?

Ayrıca elimde biraz da washcoat var. onu da ara sıra uygulamalı mıyım? bir ara çok popüler olan bir uygulamaydı ancak son zamanlarda kimseden görümüyorum ve duymuyorum.
bu konu da da bi aydınlatabilir misiniz lütfen.
Teşekkürler.

imprezaWRC
23-08-2016, 10:40

normaldede aracımı kendim yıkarım. sadece kış aylarında bazen üşenip dışarıda yıkatıyorum.

Ayrıca elimde biraz da washcoat var. onu da ara sıra uygulamalı mıyım? bir ara çok popüler olan bir uygulamaydı ancak son zamanlarda kimseden görümüyorum ve duymuyorum.
Teşekkürler.

Aracınızda seramik uygulaması var ise o markanın destekleyici ürünleri var ise onu kullanmanızı tavsiye ederim. Şahsen, nano teknoloji kullanılarak yapılan ürünlerin üzerine carnauba içerikli cila uygulanması taraftarı değilim. Carnauba wax'lar işin biraz butik tarafıdır. Yani uzun soluklu koruma sağlamazlar. Minimum 1 ay kalıcılıkları vardır. Aracınızda uygulama yaptırmamış olsaydınız ve sadece Auto Finesse Temptation kullanacak olsaydınız Auto Finesse'nin şampuanlarını kullanmanızı tavsiye ederdim.

Aracınızdaki uygulama ile uyumlu olarak soft99 extra gold shampoo, Gyeon Bathe+ destekleyici ürünlerini tavsiye ederim. Veya valet pro'nun neutral shampoo olarak adlandırdığı şampuanlardan da kullanabilirsiniz. 2-3 ayda bir duruma göre bulabilirseniz Gyeon Wet Coat bulamazsanız Gyeon Q2M cure veya Crystal Concept HydraX , Crystal Concept Crystalline gibi destekleyici ürünleri yıkama sonrasında kullanmanızı tavsiye ederim. Wash Coat'da ugulanabilir :)

Ranthor
23-08-2016, 14:01

pasta yaptiktan sonra cilali sampuan ile yikarsan, yuzeye o tutunur, sampuan kalintisi uzerine cila, koruma iyi tutunmaz. Alttaki gidince o da gider.

Pasta sonrasi ; Mumkunse cok silandirilmis apc ile yika, yoksa bulasik deterjani ile (pril, fairy) da olur, en sulandirilmis alkol ile sil.

Cilali sampuanlar korumanin uzerine bir kat daha atarlar, o yuzden ben sevmem. Kisiye kalmis, chemical guys yada valet pronun cilasiz temizlik urunleri var..

grkm
23-08-2016, 21:51

Teşekkürler.

İhtiyacınız olan F/P ürünü aşağıdadır ;

Seramik Korumalar icin PH Dengeli Konsantre Şampuan - CONCENTRATED CAR WASH 1L (http://www.detailbox.com.tr/seramik-korumalar-icin-ph-dengeli-konsantre-sampuan-concentrated-car-wash-1l-127)

Valet Pro , İngiltere'nin en iddialı car care ürünleri üreten firmalarından biridir.

sinanbaysal
25-08-2016, 16:15
Hıcbır sıtede soft 99 fusso coat bulamadım. uzun koruma sebebı ıle tercıh etmıs oldugum soft 99 un asagıdakı waxı nasıldır pekı abi? yardımcı olabılır mısın :)

http://www.kimyasaladamlar.com/inci-ve-metalik-soft-inci-ve-metalik-pearl-ve-metallic-soft-320gr-pmu531

yoksa sitede yada baska yerde bulabılecegım onerdıgın bır wax varmıdır? Yukarda ıncelemıs oldugun wax da guzel fakat 1 ay koruma suresı az geldı gibi fusso ya gore :)

sinanbaysal
25-08-2016, 16:16
Bak mesela geçen hafta sonax yeni formül cilalı şampuan ile yeni formül hızlı cilayı sürdüm otomobilin yüzeyi boncuk tarlasına döndü. 1 hafta oldu 2 kere su tuttum halen görüntü aynı.
Soft99 Triz şampuan yüzeyi hidrofilik yapar, boncukların yapısı bozulur, yıkama öncesi top top boncuklar yayık hale gelir. Ben bunu ilk gözlemlediğimde aha gitti güzelim cila dedim sonra baktım ki şampuan sadece değişiklik yapıyor.
Demek istediğim sürdüğün cila, özellikle de Fusso 12, öyle kolay kolay yüzeyden gitmez. :)
Edit; fazla olmus :)

imprezaWRC
25-08-2016, 16:38
Hıcbır sıtede soft 99 fusso coat bulamadım. uzun koruma sebebı ıle tercıh etmıs oldugum soft 99 un asagıdakı waxı nasıldır pekı abi? yardımcı olabılır mısın :)

http://www.kimyasaladamlar.com/inci-ve-metalik-soft-inci-ve-metalik-pearl-ve-metallic-soft-320gr-pmu531

yoksa sitede yada baska yerde bulabılecegım onerdıgın bır wax varmıdır? Yukarda ıncelemıs oldugun wax da guzel fakat 1 ay koruma suresı az geldı gibi fusso ya gore :)

Sinan yukarıda da sormuştun bende cevaplamıştım ama gözünden kaçmış olabilir. Bu merak ettiğin ürünler için 1 ay koruma vaad edilmiş. Kimyasaladamlar'dan alışveriş yapabilirsin sorun yaşamazsın ki zaten adamalr Soft99'un TR distribütörü. Ben Soft99'u hep kendilerinden alıyorum, aldım, alacağım, almak üzereyim, ha aldım ha alacağım :) :)

Fusso 12 bulamazsan Fusso Coat F7 veya Fusso Coat Mirror Shine öneririm. (fusso 12, kimyasaladamların sitesinde mevcut. )

Ssamet
25-08-2016, 17:35
imprezaWRC Abi açık renk araç için uçuk fiyatlı olmayan wax ne önerirsiniz? Fusso için kimyasaladamlara baktım ama 200 gr ya da daha fazla benim için büyük yani. Araçlar beyaz astra h ve bej kia cerato.

sinanbaysal
25-08-2016, 18:10
Sinan yukarıda da sormuştun bende cevaplamıştım ama gözünden kaçmış olabilir. Bu merak ettiğin ürünler için 1 ay koruma vaad edilmiş. Kimyasaladamlar'dan alışveriş yapabilirsin sorun yaşamazsın ki zaten adamalr Soft99'un TR distribütörü. Ben Soft99'u hep kendilerinden alıyorum, aldım, alacağım, almak üzereyim, ha aldım ha alacağım :) :)

Fusso 12 bulamazsan Fusso Coat F7 veya Fusso Coat Mirror Shine öneririm. (fusso 12, kimyasaladamların sitesinde mevcut. )

Evet abi gözumden kacmıs. Ismınız Hakan' dı sanırım. Koyu ve açık renk olarak fusso coat f7 sipariş ettim. mirror shineyi sprey olduğu için tercih etmedim. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için :)

imprezaWRC
25-08-2016, 21:56
Evet abi gözumden kacmıs. Ismınız Hakan' dı sanırım. Koyu ve açık renk olarak fusso coat f7 sipariş ettim. mirror shineyi sprey olduğu için tercih etmedim. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için :)

Mirror Shine Sprey değil ki, neyse hayırlı olsun yorumlarını bekleriz :)

imprezaWRC
25-08-2016, 22:03
imprezaWRC Abi açık renk araç için uçuk fiyatlı olmayan wax ne önerirsiniz? Fusso için kimyasaladamlara baktım ama 200 gr ya da daha fazla benim için büyük yani. Araçlar beyaz astra h ve bej kia cerato.

En son bu ürünü kullandım. Tavsiye ederim :)
mad wax (http://detailbox.com.tr/mad-wax-50ml)

Burak Demirci
25-08-2016, 22:38
fussonun kırmışı sıyah vs dıye yenı urunlerını gordum cok ilginç ama siox black shine tarzı bir ürünmü yapmışlar renk renk araçlara gore fiyat makul sıox a gore..
Color Evolution Red (Renk Evrimi K (http://www.kimyasaladamlar.com/color-evolution-red-renk-evrimi-kirmizi100ml-pmu517)

SOFT99 COLOR EVOLUTION CAR WAX (V-SPEC.COM.AU) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=opRUT6PR9ic)

imprezaWRC
27-09-2016, 16:53
AF Temptation, günlük kullanılan, hatta uzun yol yapan, hatta yeri geldiğinde günde 2 defa su tutulan, nerdeyse her hafta toz-toprak gören, haftada en az 3 kere yıkanan ve dışarıda park edildiğinden ötürü her sabah üzerinde nemli bir tabaka olan otomobilde tam 1 ay dayanabildi.
Haftalık yıkama ile en fazla 3 ay dayanım vaad eden bu ürün 1 ay içinde 3 ayda görüp görebileceği eziyeti gördüğü için yine iyi dayandı diyebilirim. Şimdi üzerine Scholl Concepts SW40 Hızlı Cila uyguladım birkaç güne incelemesini sizlerle paylaşırım.