Orijinalini görmek için tıklayınız : emekliyi sahil kenarına göndersek ama nereye ?
forumu kızlarsoruyora çevirdiğimin farkındayım ama burada her yerden, her telden insan olduğu için faydalı olacağını düşünüyorum. kesinlikle geyik amaçlı sormuyorum, verdiğiniz bilgilere göre bazı şeyleri şekillendiricem.
soruma gelirsek, annem ocakta emekli oluyor. tek başına ankara da yaşıyor ve emekli olunca sahil kenarı bir yerlere yerleşecek. 2 senedir ufak ufak dolaşıyoruz nerede yaşanır vs. diye ama kuşadası biraz aklıma yatar gibi oldu ama net karar veremiyoruz. internetten araştırma yapıyoruz ama bilgiler ne kadar berrak oda muamma.
kriterlerim şunlar,
havası-doğası güzel olmalı
bayan tek yaşayacağı için insanları düzgün olmalı
50 sene ankarada yaşadığı için köy gibi bir yer olmamalı, azda olsa hareket olmalı.
yaşam fiyatları da önemli tabi. 3.000 tl maaş ile geçinilmeli. ev ilk aşamada net karar verene kadar almıcaz. tamam burası iyimiş dediğimiz taktirde 200.000 tl civarına eli yüzü düzgün ev almamız lazım. 1+1 bile olur, şekli şemali çok önemli değil. bulunduğu mevkii ve insanlar daha önemli. bahçeli olursa çok daha iyi tabi.
sizin gidip, gördüğünüz, yaşadığınız yerlerden öneriniz ne olur?
tek ricam, yazlık kafasıyla değil kalıcı olarak bakmanız. yazın her yer hareketli, kışı da hesaba katarsak çok iyi olur.
izmir-urla yı düşünebilirsiniz.
izmir-urla +1 ama ev ve arsa fiyatları uçtu
Mersin'in de o fiyatlara güzel daire bulunur site içerisinde , denize 0 falan şehir olarak da zaten ulaşım kolay her yer elinizin altında olur .
kickbuttowski
05-09-2016, 10:39
Mersin'i hiç düşünmeyin bile bence. Yaşanılacak hali kalmamış. Bu yaz gittim, yanımda getirdiğim misafirden bile utandım. Çarpık kentleşme almış başını gitmiş, insanlarda saygı yok. Eskiden en azından insan profili düzgündü şimdi her yer doğulu ve arap kaynıyor. Kimsenin nereli olduğunda değilim tabii ki ama bir yere gidiyorsan oraya kendi kültürünü götürmek değil, oranın kültürüne adapte olmak zorundasın. Tabi Mersin'de bu tam tersi.
7 yıl Kuşadası'nda aşadım. Kışları yine canlı oluyor. Didim Bodrum Çeşme gibi hayalet şehir kıvamını almıyor her yer yine açık. Doğası mahvolmuş, Dilek yarımadası milli park hariç denize girilecek yeri "bence" olmayan. Kontrolsüz alt yapısız şekilde gelişen. Havası ter temiz. Ulaşım kolay ve hayat çok pahalı değil. Kuşadası hakkında merak ettiğiniz ne varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Ekleme: 1+1 200,000Tl'ye Kuşadası'nda Residance denen site içinde çok güzel merkeze yakın ev bulursunuz. Satılık daireler kiralıklara göre daha uygun. 1+1-2+1 eski olmayan merkeze yakın evler ise 750-800 civarı.
omrasm01
05-09-2016, 10:46
Mersini bende aynı sebeplerden dolayı tavsiye etmem ortalama 3 senelik deneyimimle sabit
Bende Ayvalık derim. Kışın çok hareketli olmasa da yaşayanlar var. Ama yazında çok aşırı bir kuru gürültü yapan insan doluşmuyor. Her zaman sakin.
Yazlık dönemlerde gelenlerde yine emekli, sakin, mütevazi yaşayan insanlar oluyor.
Ayrıca kesinlikle residence falan değil de müstakil olmasını tavsiye ederim. Yazlıklar o paralara rahat bulunur.
Emekli olan bir insanın hele ki Ankara'da yaşamış bir insanın yine apartman dairesini tıkılmasın bence.
Ufak da olsa bir bahçe mutlu yaşlanmasını sağlar. Benim annem için planlarım böyle :)Hatta kendim için bile :)
urlayı çok öneren oldu ama fiyatların yüksek oluşu korkutuyor açıkçası. devamlı konakta bulunuyorum ama urlayı hiç gezmedim. bir sonraki ay orayı da gidip görücem.
ayvalık dada yazları çok bulundum ama kış ayları nasıl olur bilemedim. hangi semtte oturulmalı biraz detay verebilir misiniz?
Taşucu kum mahallesinde yazlığımız var, çocukluğumdan beri devamlı mersindeyim. Taşucu Mersinin çok içinde olmamasına rağmen artık gidesimiz gelmiyor insanları yüzünden. o sebeple mersin, daha doğrusu akdeniz bölgesi hiç düşünmüyoruz, teşekkürler yinede.
c20let, size birazdan özel mesaj atıyorum detaylı bilgi için.
herkese çok teşekkür ederim. :)
akçay veya gelibolu tek geçerim
Lapseki.
Ege isteniyorsa Datça.
Ikisi de tam emekli olduktan sonra yerlesilesi yerler :)
ahmetbaha-drs
05-09-2016, 11:39
Çanakkale ve ya Antalya civarı bence.
KoramiraL
05-09-2016, 11:42
Balıkesir - Çanakkale - Kuşadası - Marmaris - İzmir buralar ola bilir :) aklıma gelenler bunlar şimdilik
lnd_samet
05-09-2016, 11:44
mevzuu ankaralıysa ayvalık tarafı.
50 sene ankaradan sonra, egelinin rahat umursamaz tavrı adamı felç edebilir.
o yüzden ankaralıların geldiği bölge o taraftır. hem serin hem de yerleşim ve gezme bölgesi olarak güzeldir.
Muharrem C.80
05-09-2016, 11:52
Mersindeki kültürel yozlaşma ve insan kalitesindeki çöküş gözle görülür seviyede hızlı. 3-4 yılda Miamiden, Mexico Citye döndü resmen. Yaşanırdı bir zamanlar..
Herneyse;
Kastamonu İneboluyu öneririm ben, Abana da olabilir. Tabi Datça yada Marmaris Selimiye tarafları falan olmayacaksa
punto_multijet
05-09-2016, 11:57
Urla Ayvalık 2side güzel öneri ama nedense ileride aynı durum olsa Kaş vs tarafına yerleşirdim sanırım :) Bence Kaş taraflarını da düşünün
Kuşadası söke arasında 2 köy var 1 i ağaçlı diğeri soğucak ikisinide inceleyin derim tam emekli işi yerler ağaçlı zaten köy dediğime bakmayım villa dolu
poseidon
05-09-2016, 12:41
Aradığın kriterlere en uygun yer Ayvalık Sarımsaklı diyebilirim.
60 yaş üstü olanların yaşayabileceği, insanları düzgün, yazın turist kovalayan apaçilerin olmadığı ev fiyatlarının duruma göre 120-200 arasında değiştiği. Ne çok köy ne çok kozmopolit bir mekan. Havası mis gibi, ulaşım da rahat. Kışın ise nispeten sessiz ki tüm ege ve akdeniz sahilleri sessizdir.
antalya kaş olabilir ama kira ve ev fiyatları biraz pahalıdır. finike olabilir çok sakindir yaşam daha ucuzdur bahçeli bir ev alır portakal bahçelerinin içinde. antalya merkeze de çok uzak değil
darkmoon
05-09-2016, 12:50
bizimde seferihisar da yazlık var.. seferihisar dediğime bakmayın baya dışında ürkmezin orda.. kuşadasına 15-20 dakika mesafede çeşmeye 45 dakika izmire 1 saatte gidersiniz.. arkadaşların yazdığı yerlerin hepsinede gitmişimdir denilen yerlerin hepside güzel ..
yalnız ayvalık insanı olarak çok nüfus aldı eski ayvalık değil.. kuşadası bir arkadaş yazmış onun yazısına kulaş verin bencede her yeri beton oldu denize göricek fazla bir yeride yok ama kışları çok canlı diğer yazlık mekanlar gibi değil..
çanakkale geyikli o civarlarda güzel sakin.. insan faktörünüe gelirsek benim fikrim şu yönde insanlarla ne kadar mesafeli olursanız saygı ve sevgide o kadar fazla oluyor ne zaman yüz göz olunursa oda kalmıyor fazla..
eğer kuşadası düşünürseniz yukardaki arkadaş yazmış kuşadasının çevresinde çepherlerinde köy deniliyor da artık köylük yerleri kalmamış her yer villa siteler falan merkezede 5 dakika - 10 dakika mesafede olabilir..
mimarsertac
05-09-2016, 13:10
Ayvalık derim ben.
Yazdığınız kriterlere göre Urla, Ada'ya göre daha uygun görünüyor. Ev fiyatları pahalı olsa da Urla daha gelişmiş ve merkeze ulaşımı kolay. Yaz kış oturulabilecek bir ilçe.
İleride babamlar için bi yer almayı düşünüyorum Urla'dan ben de.
Ege sahilleri iyidir. Türkiye'nin bir çok yerine göre bireyselcilik daha fazladır ve bu nedenle kimse kimseye pek karışmamaya çalışır...
Mersin çok sıcak... Bizim kayınpeder gitti ama şimdi geri dönmeye çalışıyor. Benimde 5 yılım geçti oralarda. Çok sevsemde o sıcak olayı bunaltabilir alışmayanı...Çanakkaleden aşağısı hatta trakyanın deniz tarafı olabilir (ege). Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim...
onursumer
05-09-2016, 13:52
yaz kis bodrum iyidir kesinlikle olu denilen zamanda gidip gezin , yasam pahali istanbul ankara gibi gozuksede uygun ev herzaman bulunabilir
prodorian
05-09-2016, 13:53
Datça :)
Nede olsa memleketim ailem orada yaşıyor.
her konuda yardımcı oluruz 3,000 tl ye kral gibi bir hayat sürecekti anneniz. kışın kalan insanlar da zaten anneniz gibi bir hayat sürüyor.
Mersin maalesef 15-20 sene önce Tarsus Amerikan gibi liseleriyle, güzel ve şık bakımlı kızlarıyla, kültürüyle ünlüyken bugün resmen teksas, nerde var para babası kıro şu an mersinde , nerde vardı o eski mersinliker şu an büyük kentlerde şu anki Mersin Mersin değil özetle.
Ben oyumu Açık ara huzur,zezih olan Ayvalıktan yana veriyorum bizimkiler içinde şahsen öyle yaptık ve çokta mutlular
livaneli
05-09-2016, 14:00
Datça'da yaşıyorum.Nüfus 20000 civarıdır ,yazları 30000 civarı olur ;bayrama denk gelen zamanlarda 60000'e çıktığı olur.
Kiralar 500-1000 lira arasıdır , 1+1'ler daha uyguna bulunabilir.Satın alınacaksa 200-250 bin arası 1+1 bulunur.
Havası, denizi temizdir.İnsanları rahatsızlık vermez.
Emeklilerce çok rağbet görür, onlar bizden daha faaldir :Halk ve Sanat Müziği koroları,deri işleme kursları ... tamamen ort yaş ve üstüne yöneliktir.
Belli yaşın üzerindeki insanlar için tek sıkıntı, hastanesinin ve doktor kadrosunun yetersizliğidir.Yeni hastane yapıldı ama henüz faaliyete geçmedi.Siyasi çakallıkla resmi açılışını da yaptılar ama hasta kabulü yok şu anda.En yakın hastane 70 km. uzaktaki Marmaris'tedir.
free-hifi
05-09-2016, 14:16
kışın kömür yerine doğalgaz kullanılan bir yer seçin mutlaka.
Istanbul - Şile yi araştırın derim.
turbo&quattro
05-09-2016, 14:21
Bir arkadasimin anneside 60+ yasinda .. Bodrum Turgutreiste emekli olunca ev almis ve 12 ay orada yasiyor. Surekli muhabbetini yapiyoruz hayatinda yaptigi en guzel seymis emekliligi Bodrumda yasamak. Ev fiyatiari uygun, carsi pazar hersey var. Denizi guzel, yazin kesmekes degil.. Bir arastirin derim.
Sadık Özyer
05-09-2016, 14:35
Muğla seydikemer- Kumluova karadere , domateste yapar hem . Bak hemde çok ucuz evler falan.
darkmoon
05-09-2016, 14:39
bodrum bu yaz gittim ilk defa gidenler beğeniyor ama bizim gibi 20 yıldır giden oraların ilk hallerini bilen insanlar için bodrumda beton yığını oldu ne yeşili kaldı ne doğru düzgün denizi her şey paraya endeksli bodrumda.. yazları bildiğin minik istanbul oluyor her yer 34 plaka ve bildiğin istanbuldaki dur kalk trafik gibi trafik oluyor..
gerçi emekli denizle işi olmayan bir yerde gidip bir çay kahve içip bahçeyle uğraşılıcaksa gene iyi gelebilir bodrum.
dasemert
05-09-2016, 14:42
Tam yazıyı okudum Urla yazacaktım yazılmış.Bence de Urla olabilir :)
orkuteren
05-09-2016, 14:56
seferihisar ...
Altınoluk..
Kaz dağlarının oksijeni ile ömrüne ömür katar
Şehirden uzak konumu sayesinde sessiz sakin..
Edremite 15 dakika olması sayesinde kapsamlı bir hastane ve havaalanına kolaylıkla ulaşılabilir..
Bence lokasyondan önce planlarken bunları da dikkate alın.
Evi 1. kattan alın ki ki ileride yürümek zorlaşınca eve gir-çık kolay olsun. 1 Kat 2 kat ne olacak demeyin, yaşlanınca gerçekten 1 kat çok önemli oluyor.
Dar sokak,kapatılacak sokak vb. bir şey olmayacak ki olası ambulans vb. ihtiyaçlarda kapanmasın. Asansöre gerçekten o sedye sığmıyor.
Tam teşekküllü bir hastahanesi olsun.
Size yakın olsun, yani 2,3 saatte gidebileceğiniz mesafede olsun.Mümkünse tanıdığınız ve ev anahtarını bırakabilecek kadar güvendiğiniz birisi o şehirde olsun ki. Acil bir durumda siz gidene kadar kontrol edebilsinler.
Bakkal, kasap evlere servisi olan bir mekanın olması gerçekten çok faydalıdır.
Bence alternatif olarak;
Karadeniz sahillerinde ki iller düşünülebilir.
Çanakkale olabilir.
Şile Olabilir.
İzmir'de Selçuk olabilir Kuşadası yerine.Hem daha sakin, hem daha az kozmopolittir.
boş verin urlayı falan gelmeyin yaramaz buralar :D
Kuşadası dusunuyorsaniz kusadasi guzelcamli taraflarinada bir goz atın. Kusadasi merkeze 20 km fln. Site icinde bahceli triplex duzgun villa bulunabilir 200 / 250 civarina sezon bitiyor fiyatlar dusuyor. Bir tarafi deniz diger tarafi dag. Havasi denizi guzeldir. Kisin cok canli degildir. Emekli icin yasanicak yer. Bi gezip gormenizi tavsiye ederim. Araba ihtiyac bu arada carsi pazar icin :)
sanctuary35
05-09-2016, 21:47
seferihisar, teos, ürkmez buralarda yaz kış hayat çok güzel ve sürekli izmire belediye otobüsü mevcut
sessiz sakin seviyosanız teos özellikle tavsiye ederim
coolvtec
05-09-2016, 22:09
Urla koptu gitti. eski evler 350-400 bin, yeni evler 650 idare eder , 800 ve üstü oturulabilir kıvamda evler.
Ben karaburun, seferihisar, sığacık, kuşadası, bodrum öneriyorum.
SerkanKurt
05-09-2016, 22:33
Muğla Ortacada yaptığım askerliğimi dalyan ve sarıgerme gibi çok güzel yazlık yeri var az bilinir genelde bodrum marmarise göre ama çok sakin havası çok güzel. Özellikle Dalyanda baz istasyonu bile yok gibi bişey telefonlar çekmiyor :))) ama kışın tabi ölü onuda belirtmek gerek.
Lapseki memleketim diye demiyorum ama tan emekli yeri :) meyve sebze ucuz ev fiyatları biraz arttı ama yinede büyük şehirlere göre bedava insanı iyidir. Biraz muhafakardır ama misafiri sever, ayrıca bizde elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Ayrıca denizi, doğası iyidir tek sıkıntı kışın biraz soğuk olur. Sakın deme ankarada -20 görüyoruz diye ankaralı cok arkadasım var kışın geldiklerin de g.tleti dondu :)
sweatcaptain
05-09-2016, 22:43
balıkesır gömeç kız-ko sitesi... tamamı nerdeyse emeklı hepsı memur gecmısı olan cok cok nezıh bır sıte mustakıl vılla lardan olusmkta fıyatlarıda en babası 200 bın denız kenarında.. kesınlıkle degerlendırebılırsınız...
Şöyle örnek vereyim şuan lapseki de deniz manzaralı merkezi sistem ısıtmalı (doğalgaz yok ) sıfır lüks 3+1 apartman dairesini 200.000 e alırsınız.
Izmir seferihisar - urla - çeşmealtı - foça
Muğla marmaris
Antalya kaş kalkan
Isparta eğirdir ( en iyi meyveyi sebzeyi yer. Havası harika. Göç almak. Kimse kimseye karışmaz.)
Aynı süreçten bizde geçtik. Hastane, ulaşım, havaalanına yakınlık gibi faktörleri sakın atlamayın.
ayvalığıda düşündük, geldik biraz kaldık hatta. yazın gayet keyifli idi, kışın nası olur bilemedim ama. birde sanki yerli halk dışarıdan yerleşmeye gelenleri pek sevmiyormuş gibi geldi bana, gerçekten öyle mi?
heryere yakın olduğu için ve havasından dolayı ege bölgesi düşünüyoruz ama kaşıda çok öneren oldu. bayram tatilinde kaşta olucam. aklıma takınları gelince yine sorarım size.
mersin dediğim gibi, hem havasından, hem de insanından hiç düşünmüyorum. :D
urlayı' da öneren çok oldu. orayıda 10. ay içinde inceliycem. yaşam maliyetleri biraz yüksek sanırım diğer yerlere göre.
@datçayı hiç düşünmemiştim. kuş adasına gidince orayada uğrıycam, yakın sanırım.
kuşadasında yılın 2 ayı sobaya ihtiyaç olduğu söyleniyor, onuda klima ile ısınarak halletsek olmaz mı? doğalgaz illa gerekli mi?
bodrum bizler için iyi olabilir ama emekli için hareketli kalır sanırım.
fikir beyan eden herkese çok teşekkür ederim. gerçekten kıymetli bilgiler benim için. memleketimizde yaşanılacak çok yerimiz var bazı yerler ekonomik açıdan zorlar gibi. gelir sabit olduğu için bunlarıda düşünmek durumundayım.
ayvalık ve kuşadası hem yaşam, hemde ekonomik açıdan mantıklı geliyor. buraları gezdim ama yaptığınız yönlendirmeler dahilinde kışın bir daha gidicem. tatil kafasıyla değil de yerleşmek için gezicem. hem kışın gitmem de yaşamı görmek için faydalı olacaktır.
tekrardan çok teşekkür ederim herkese.
kuşadası yerine muğlanın köyleri de olabilir tabi.
Thracian
06-09-2016, 08:14
Turizmciyim. 11 sene Antalyada yaşadım. 1 yılda bodrumda. Aile dostumuz marmaris ve datçada. Eğer bi gün güneye inersem bodrumla- antalya arasına yerleşirim. İlk tercihim datça olur.
Eğer annenizde yüksek tansiyon vb hastalıklar varsa o kadar sıcak iklimleri tercih etmeyin bence. Tavsiyem Kastamonu İnebolu olur denizi tertemiz insanları saygılı yaz kış yaşanır ve ucuzdur.
marmaris fethiye kaş üçgeninde bir seçim yapın derim. marmaris fethiye kışın biraz daha hareketli kaş ise biraz daha durgundur.
Burdaki kriterlerden en önemlisi şehir merkezine yakın yerler tercih edilmesi olur bence.. İlerisi yaşlılık, büyük sağlık merkezlerine olan kısa mesafe en önemlisi..Dolayısıyla İzmir tarafları en önemlisi bence..
timucintt
06-09-2016, 09:19
içlerinde en uygunu mersin... lakin bende mersinde yaşadığım için söylüyorum buraların boku çıktı özellikle mersin-erdemli arası kesinlikle bakmayın derim hem yazlıklar pahalı binaların hepside çürük, denizide çöp... mersinde silifke taşucu-anamur arasında mükemmel koya sahip kasabalar ve müstakil villa tarzında 10 larca site mevcut hem uygun hemde insan kalitesi yüksek keşif edilmemiş yerleri çok fazla... bence taşusu-anamur arasını bir inceleyin derim kesinlikle pişman olmazsınız...
dragon07
06-09-2016, 09:34
antalya nemden dolayı çarpar fakat ege ile akdeniz sahilleri arasında bir yere gitmesini öneririm
KA®ANLIK
06-09-2016, 10:59
ailem datça'da yazları sürekli.
orada yazlık var.
datça harika bir yer. ömre ömür katar ama, HASTANE olayı sıkıntı.
Bu nedenle sürekli yalnız yaşamak için uygun değil bence. Havalimanına uzak, hastaneye uzak...
İzmir-Urla'da bahsettiğiniz paralara ev almanız İMKANSIZ.
bahsettiğiniz kriterler arasında size en uygun yer;
FETHİYE bence.
Kışın asla ölü olmaz, yaz sezonu uzundur, havası bunaltmaz, nemi azdır.
Oldukça büyüktür bir tatil beldesine göre.
Dediğiniz paralara ev bulursunuz. Üstelik biraz merkezden uzak olsun derseniz (toplu taşıma var tabiki) müstakil bile ev bulabilirsiniz.
Hastanesi düzgündür. Havalimanına (dalaman) çok uzak sayılmaz. 1 saat mesafede.
AliGizda
06-09-2016, 11:07
Doğu Karadeniz kıyılarını düşünün bence. İnsan hayat bulur oralarda, yazın yaylalara çıkıp temiz hava bol oksijen alırsın. Bahçende eker biçer stres atarsın. Yağmur harici bir sıkıntın olmaz :)
sweatcaptain
06-09-2016, 11:19
ayvalığıda düşündük, geldik biraz kaldık hatta. yazın gayet keyifli idi, kışın nası olur bilemedim ama. birde sanki yerli halk dışarıdan yerleşmeye gelenleri pek sevmiyormuş gibi geldi bana, gerçekten öyle mi?
heryere yakın olduğu için ve havasından dolayı ege bölgesi düşünüyoruz ama kaşıda çok öneren oldu. bayram tatilinde kaşta olucam. aklıma takınları gelince yine sorarım size.
mersin dediğim gibi, hem havasından, hem de insanından hiç düşünmüyorum. :D
urlayı' da öneren çok oldu. orayıda 10. ay içinde inceliycem. yaşam maliyetleri biraz yüksek sanırım diğer yerlere göre.
@datçayı hiç düşünmemiştim. kuş adasına gidince orayada uğrıycam, yakın sanırım.
kuşadasında yılın 2 ayı sobaya ihtiyaç olduğu söyleniyor, onuda klima ile ısınarak halletsek olmaz mı? doğalgaz illa gerekli mi?
bodrum bizler için iyi olabilir ama emekli için hareketli kalır sanırım.
fikir beyan eden herkese çok teşekkür ederim. gerçekten kıymetli bilgiler benim için. memleketimizde yaşanılacak çok yerimiz var bazı yerler ekonomik açıdan zorlar gibi. gelir sabit olduğu için bunlarıda düşünmek durumundayım.
ayvalık ve kuşadası hem yaşam, hemde ekonomik açıdan mantıklı geliyor. buraları gezdim ama yaptığınız yönlendirmeler dahilinde kışın bir daha gidicem. tatil kafasıyla değil de yerleşmek için gezicem. hem kışın gitmem de yaşamı görmek için faydalı olacaktır.
tekrardan çok teşekkür ederim herkese.
93 senesınden berı bır fııl her yaz kıs her fırsatta ayvalıktayım...
kesınlıkle yerlı halkın o sekılde bır tutumu yok... keza aksıne ıclerıne gırdıgınde senı tamamen kendılerınden goruyorlar... sonuc ıtıbarıyle orda yasıyorsun...
kısın oyle aman aman soguk sadece ocak 15 mart sonuna kadar olur oda normal bı mont ıle ıdare edersın... denızı gercekten guzeldır...ev fıyatlarıda beklentıne gore degısıyor... benım yazdıgım sıtede kendı evım var... 200 bın e 3 katlı mustakıl bahcelı gayet guzel bır ev alınabılır...keza sıte korfez bolgesınınde en buyuk ve en eskı oturumlu sıtesı...
yakınlık konusunda ıse ıstanbul tuzladan tam 350 km yenı köprüden... 3 saate bıle gıtmıslıgım var yol durumuna gore...
lnd_samet
06-09-2016, 11:48
ayvalık bölgesinde doğal kaynaklar var. yani termal kaynak.
cogu bölge termal su ile kışın bedavaya ısınıyor aklınızda olsun.
bende ankaralıyım bir çok tanıdıgım kişi kışın ayvalıkta kalıp yazın bayram süresincede kalabalıklaşıyor diye ankaraya filan gidiyorlar :) kışın bir fiil burdalar yazın ankaraya git gel yaparlar.
HondatugraL
06-09-2016, 12:11
Bu sorulanızın cevabı doğu karadeniz. Havası doğası güzel insanları kendi kardeşi gibi sahiplenir sessiz sakin kafa dinlemelik.
arsenikli
06-09-2016, 12:34
Bir kişide sinop dememiş ya sinop kadar güzel insanı temiz yer varmı
İlk sayfada Ayvalık demiştim, sebebinide yazayım, 2 senedir Sarımsaklıya tatile gidiyorum, ilk başta havası çok güzel, gece uyuyamasanız bile sabah dinç kalkıyorsunuz, nem bunaltıcı derecede değil, hatta yok gibi bişey, denizi tertemiz, insanları sıcakkanlı hemde genellikle yaş olarak yaşlı, emekli bir nufusu var. Ulaşım olarakta Sarımsaklı otogarı var, arka taraftan Ayvalığa doğru giderken. Tek kötü yanı sebze meyve vs pahalı biraz, yada yaz tatil sezonu olduğu için öyleydi :) Seneye nasipse yine Sarımsaklıya gideceğim. :)
ayvalık - cunda tarafı bi yer kesinlikle. hem yakın her yere hem de insanları falan aşırı derecede düzgün.
5-6 sene önce kışın gitmiştim ayvalık tarafına mecburi. hava inanılmaz güzel, sokaklar falan sahil kasabası için gayet hareketliydi. hatta alakasız bi yerde ev fiyatını merak edip emlakçıyı aramıştım. yan evde oturan 70 yaş üstü amca ve teyze zorla bizi evlerine davet edip börek çay kahve falan ikram etmişlerdi :) insanı çok sıcak kanlı gerçekten de.
sweatcaptain
07-09-2016, 02:03
cunda tarafında konut fıyatları malesef bıraz pahallı
SinanAdalı
09-09-2016, 22:13
Bu gün izmirden geldim. urla'yı gezdim bizzat zaten söylemişler. Seferihisar'da çok güzel tatilimi orada geçirdim.. Bence sizin gidip görmenizde fayda var... daha iyi anlarsınız.
gokhankenar
10-09-2016, 07:36
İzmir in Karaburun ilçesini şiddetle tavsiye ederim... :icon_tup:
8.000rpm
10-09-2016, 11:47
Ben didim diyorum
Ev fiyatları gayet uygun
Ulaşım da gayet rahat
Aşırı hareketli değil hatta sakin bile denebilir
selam, fikir belirten herkese tesekkur etmek adina konuyu hortlatmak istedim.
7 ay once kusadasina yerlestirdim annemi. bende ara sira hafta sonlari buradayim. simdilik hersey yolunda. sormak istedikleriniz olursa seve seve yardimci olabilirim.:heyoo:
7 ay once kusadasina yerlestirdim annemi. bende ara sira hafta sonlari buradayim. simdilik hersey yolunda. sormak istedikleriniz olursa seve seve yardimci olabilirim.:heyoo:
konuyu baştan sona okudum birazda yaşımdan dolayı istedim tabi :D bende tam kuşadası veya marmaris yazacaktım konuyu hortlatacaktım ki baktım siz yazmışsınız
izlenimlerinizi yazarsanız sevinirim özellikle tabi kış için yaz zaten belli :D
Adaya hoş geldiniz bende 10 sene önce emekli olunca adaya yerleştim,hem büyük şehir olanakları var hem de nispeten küçük bir yerin sakinliği.