Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram öncesi güzel bir haber verelim RADAR'lar ile iligi :)
KoramiraL
09-09-2016, 18:32
Bakanlık'tan elektronik radar kararı! - Guncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/bakanlik-tan-elektronik-radar-gundem-2308984/)
Bir dönemim daha sonuna geldik :D
Muhteşem bir haber. Kaza yüzdesinde artış olmayacağına bahse girerim. Kazaları azaltmaktan çok cepleri dordurmayı amaçlayan bir uygulamaydı.
gelde küfür etme elektronik radarların 1 tanesinin fiyatını 200 bin tl deniyor , tabi o radarların parasıda bizim cebimizden çıktı , gereksiz bir uygulama için dünya kadar para yine boşa gitti
Ben de tam bu konuyu açacaktım. Fakat anlamadığım bir şey var, sadece Ordu'daki tedes mi kaldırıldı, bütün kameralı radarlar (82 ler) mi kaldırıldı?
Demekki cepleri yeteri kadar doldu
Demekki bağırınca hep beraber birşeyler düzeliyor
İlla totoya dayanacak darısı başka şeylere :)
KoramiraL
09-09-2016, 18:50
Yanılmıyorsam Octane Ordu'daki olay patlak verince ondan sonraki yapılanların hepsi kaldıralacak ama bizim e5 te yada ankarada eskiden kurulanlar devam edecektir. detayını yazarlar yakında
phoenixs
09-09-2016, 18:55
Yaw şu ankara daki saçma 82 ler de kalkarsa efsane olur millet kaptırıp geliyor ani fren vs sıkıntı 200 metre yavaşlıyan herkes sonra gene kaptırıyor
Hangi tarihten itibaren kapsıyor acaba ? 2-3 gün önce radara girmiş olabiliriz osmancıkta :D
taylaner
09-09-2016, 21:38
Şimdi kaldırdık diyecekler. Bayram boyunca açık bırakacaklar , hazır herkes yollarda ve kalktığını bildiği için hız yapacak. Millet , ''Bu ne kardeşim , hani kalkmıştı sistem , niye ceza yedik?'' diye sorunca , ''Bu radarlar tüm Türkiye'de , nasıl kaldıralım hemen , zaten bayramda çalışmadık...'' diyecekler. Ve asıl vurgun bu bayramda yapılmış olacak...
livaneli
10-09-2016, 00:29
Milleti s.ktiler, yoruldular.Bayram sonuna kadar geri çekilip sonrasında daha kuvvetli saplayacaklardır.
Daha beter bisey cikmasa bari.. Bu kadar geliri elinin tersi ile iteceklerini hic sanmiyorum.
Sadık Özyer
10-09-2016, 00:51
Şimdi kaldırdık diyecekler. Bayram boyunca açık bırakacaklar , hazır herkes yollarda ve kalktığını bildiği için hız yapacak. Millet , ''Bu ne kardeşim , hani kalkmıştı sistem , niye ceza yedik?'' diye sorunca , ''Bu radarlar tüm Türkiye'de , nasıl kaldıralım hemen , zaten bayramda çalışmadık...'' diyecekler. Ve asıl vurgun bu bayramda yapılmış olacak...
Devlet vatandaşını kandıramaz.
Kendi kandırılıyor sürekli ama :D
Sadık Özyer
10-09-2016, 05:06
Kendi kandırılıyor sürekli ama :D
Siyasi konulara girmeyelim , bahsi geçen bir kaç kişi.
gokhankenar
10-09-2016, 07:21
Diğer yerleri bilmem ama Ordudaki kesinlikle kalkmalı. İnsanlar tiksinmiş durumda artık...
vectra-tuner
10-09-2016, 07:35
İçişleri bakanının açıklaması var, 10 Gün sürer gibisinden birşey söyledi.. Sakın radar kalktı diye basmayın Bayramda... İyice bir emin olalım radarların kalktığından, Belki de küçük bir ihtimal bakan şaka yapıyordur bize.. :D
livaneli
10-09-2016, 07:36
Devlet kandırmaz, hükümet kandırır.
Durduruldu demek ile kaldırıldı demek iki ayrı ifade.
Zaten pilot il ordu idi. Baktılar sistem yürümüyor durdurdular. Muhtemelen hız limitlerini arttırarak devam ederler.
KoramiraL
10-09-2016, 10:03
Durduruldu demek ile kaldırıldı demek iki ayrı ifade.
Zaten pilot il ordu idi. Baktılar sistem yürümüyor durdurdular. Muhtemelen hız limitlerini arttırarak devam ederler.
kaldıracaklar hız limitlerine arttırıp devam etmeyecekler sebebi belediyeler kesilen cezalardan yüzde ile pay alıyordu bunuda radar şirketleri ile ortaklık haline getirince olayın önü alınmaz bir hale geldi o yüzden kaldıralacak normal radar düzenine geçilecek.
KoramiraL umarım öyle olur. Radar'a karşı değilim ama limitler çok düşük. Yollar ve araçlar bu hız limitlerinin konulduğu yıllara göre çok gelişti.
O yüzden limitler yükselmeli, radar da olmalı.
Yazık ya pay alıyoruz diye millete ceza yazmak ne kadar da etik bir davranış.
Son bir haftadır fatsa da ara ara ışıklardada sıkıntı oldu kara direklerinde flaş patlattığını görmemiştim.Tedeslerin tamamı iptal şu an.Bunlarda osmancık, samsun ordu civarında vardı.
KoramiraL
10-09-2016, 10:23
tolga_kaan_ Sakaryadan çıkışta Shell benzin istasyonunda var sürekli duran abiler genelde orada uyurlar en plaka sökük geçmiştim adam kafayı kaldırdı bulmaca çözmeye devam etti böyle abiler varken elektronik işlere ne gerek var :)
İstanbuldakiler ne olacak acaba?
Bu islerde ozel sektor ile yapilmis isbirlikleri var sozleme fesihlerinin tazminat parasi yine bizim cebimizden cikacak.....
rain man
11-09-2016, 07:46
Bu islerde ozel sektor ile yapilmis isbirlikleri var sozleme fesihlerinin tazminat parasi yine bizim cebimizden cikacak.....
Cebimizden çıkmasına alıştık zaten. Bu durumdan rahatsız olan insan yüzdesi-sayısı da belli, artık tekrar edip parmaklarımızı yormaya sinirlerimizi yıpratmaya gerek yok.
Benim şahsi fikrim radar olmalı fakat en azından otobanda sol şerit hız sınırı diye ekstra bir uygulama gelse daha keyifli olur bence. Yani diğer şeritlerde eski hız sınırları kalsın ama atıyorum sadece sol şeritte sınır 150 olsa o zaman tadından yenmez yolların. Kimi yollarda insan ikileme düşüyor, yol boyu o kadar çok kamera ve bilimum alet ve zımbırtı var ki bana sorarsanız dikkati dağıtıyor. Hele o adana tünellerinde biraz gözleri kararan adam ışıklar ve lambalar şunlar bunlar yüzünden kör olup kaza yapar ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum.
Grimlord
11-09-2016, 12:26
https://s12.postimg.org/sl3ft77wd/Ads_z.jpg
KAzaları nasıl önleriz yerine resmen " hız yapın, ceza yok " teşviği.
Kaza sayısı artınca da " bakın biz cezaları boşa kesmedik, alın size %150 daha fazla ceza"
gelde küfür etme elektronik radarların 1 tanesinin fiyatını 200 bin tl deniyor , tabi o radarların parasıda bizim cebimizden çıktı , gereksiz bir uygulama için dünya kadar para yine boşa gitti
Yanlışım varsa düzel ama o radarlar özel firmalar tarafından kuruluyor ve kar payı ile çalışıyor.
Haber ise müthiş. Bayram sonrası bi Kuşadası ziyareti yapacaktım rahat rahat giderim.