PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat rezilliği doğru mu ?

jointofjah
15-09-2016, 13:28
https://www.facebook.com/BAKANLIKSORUSTURMASI

Sert@ç
15-09-2016, 13:54
Tazminat koparamaya calisan comarin teki
Youtubeda videolari vardi bi kac yorum attim cevap verdi sonra kufur edip engellemisti :)

Birkan61
15-09-2016, 14:44
ne kadar para o kadar köfte misali

tamam kaliteli bir araç değil ama abartıldığı kadarda rezalet değil

bugüne dek 4 kez fiat sahibi olmuş biri olarak model, fiyat, donanım ve tipi için tercih ettim. Şuanki tercihim kaliteden yana oldu model düşürdüm yüksek km'li araca biniyorum

tercih meselesi yani

onursumer
15-09-2016, 14:48
haber nekadar doğru vs bilmiyorumda eğer fiat durumu açıklığa kavuşturur ve kendini aklarsa bu adamı ottururler :D

HaKo
15-09-2016, 15:01
ben koç grubundan herşeyi beklerim , hırsızlıkla gelen servet , aynı şekilde devam ediyor. gel görki türkiye de belli bir zümre tapıyor koç gurubuna. E s. sevilir seven s.. misali.

K0213
15-09-2016, 15:04
Yıllardır fiat kullanırım, memnuniyet tamamıyla tüketicinin bilinciyle alakalı!

500C sahibiyim, aynı donanımda aynı yaşta mini coooer'a iki katı fiyat vermemek için ufak tekef trim işlerini göz ardı ediyorum! Onun dışında negatif bir yorum yapamicam ve aradaki 40k TL farka karşın hiç antipatik gelmiyor :)

K0213
15-09-2016, 15:26
Face kullanmadığım için videoyu anca izleyebildim!

Konu koltukla alakalıymış ve Fiat'ın yurtdışımdan gelen belli başlı modelleri haricinde içi boş gelmekte ve videoda adı geçen marka veya benzeri ucuz iş yapan firmalar tarafından Türkiyede yapılıyor! Yani koçun fazla kar amacıyla bu sonucu doğuran bir fiyasko yaratmış olması muhtemeldir. Ne yazık ki!!

Ama bu kaza sonucu bunca araştırma yapan abimiz, bu kadar bilinçli bir kullanıcıydı madem, neden adı ucuza çıkmış bir aracı alırken araştırmamış? Toplum bilincini arttırmaktan ziyade karalama kampanyasına döndürmüş davası sonuçlanmadan.

Ayrıca zamanında 0 aldığımız aracın kapısı boyalı çıktı diye, 15.000km kullandığımız aracı dava bile açmadan sadece şikayetle geri aldılar! Ne olduda bu abimiz muhattap bulamamış acaba?

Sert@ç
15-09-2016, 15:33
Fiati hic sevmem hic bir aracinada sahip olmadim ancak bu kisi onceden youtubeda kaza dosyasini koymustu kazada emniyet kemeri takmadigi halde taktim diye ifade vermis ancak kemer takili olmayan vaziyette tetiklenip kitlnemis
Yani kemeri takmayip hareket eden bir kutle bilmem kac g kuvvetiyle koltugu yamultmus
Youtube videosunda koltuklar celik olmaliydi aluminyum oldugu icin yamuldu filan yaziyordu

marikan
16-09-2016, 08:25
Kendisiyle bir kez de ben tartıştım. Kaza anında motoru fırlayan bir Linea haberi paylaşmış. Olayın koltukla emniyet kemeri ile alakası yok ben başka bir şeyden bahsediyorum. Olayı sürekli emniyet kemeri ve koltuğa getiriyor. Sana kolay gelsin deyip çıktım :)

İbrahim33
16-09-2016, 08:36
tamam fiat üstdüzey premium bir araç değil. Belki türkiye'de üretilen araçlar da kaliteden de çalınıyor doğrudur . Sormazlar mı adama , Sen madem arabadan bu kadar iyi anlıyordum da linea'yla ne işim vardı o zaman diye

Mehmetmert
16-09-2016, 08:55
O koltuk o kadar esnemese su an belinde ciddi sorunlarla geziyordu bence

rodya
16-09-2016, 08:57
tamam fiat üstdüzey premium bir araç değil. Belki türkiye'de üretilen araçlar da kaliteden de çalınıyor doğrudur . Sormazlar mı adama , Sen madem arabadan bu kadar iyi anlıyordum da linea'yla ne işim vardı o zaman diye
Linea kullananların arabadan anlamadıklarını mı çıkarıyoruz burdan?

turbo&quattro
16-09-2016, 09:04
Nedir bu airbag hatalari yahu ? Tum markalarinkini ayni firmami yapiyor tam bilgisi olan varmidir? 2006 toyota corollama ve 2007 Bmw e92 imi airbag bilmemne hatasi yuzunden geri cagirdilar. Toyotayi hallettim bmw icin ise birkac ayi varmis.

Frid
16-09-2016, 10:37
arka koltukta çocuk bağlama aparatı dediği şey aslında orta kemerin üç noktadan oluşmasını sağlayan kemer kilidi. koltuk kafalıkları da opsiyon olarak alınabiliyor sanırım.

ucuza kaçmak için güvenlik donanımlarından çalınmasına bende son derece karşıyım. airbag-abs-esp- emniyet kemer yükseklik ayarı- koltuk kafalık yükseklik ve derinlik ayarı, her araçta standart donanım olarak zorunlu kılınmalı, üretimi ve ithalatı yaptırılmamalı.

Maxiboost
16-09-2016, 21:08
Face kullanmadığım için videoyu anca izleyebildim!

Konu koltukla alakalıymış ve Fiat'ın yurtdışımdan gelen belli başlı modelleri haricinde içi boş gelmekte ve videoda adı geçen marka veya benzeri ucuz iş yapan firmalar tarafından Türkiyede yapılıyor! Yani koçun fazla kar amacıyla bu sonucu doğuran bir fiyasko yaratmış olması muhtemeldir. Ne yazık ki!!

Ama bu kaza sonucu bunca araştırma yapan abimiz, bu kadar bilinçli bir kullanıcıydı madem, neden adı ucuza çıkmış bir aracı alırken araştırmamış? Toplum bilincini arttırmaktan ziyade karalama kampanyasına döndürmüş davası sonuçlanmadan.

Ayrıca zamanında 0 aldığımız aracın kapısı boyalı çıktı diye, 15.000km kullandığımız aracı dava bile açmadan sadece şikayetle geri aldılar! Ne olduda bu abimiz muhattap bulamamış acaba?

Ureten firmanin ucuz is yaptigini nereden biliyorsun? Fiat gibi bir firmanin cikipta koc sen bunu kafana gore uret ucuz ucuz dedigini mi saniyorsunuz?

Koltuklar onceden belirli testlerde basarili olmali ki homolgasyonu olsun ve uretimde kullanilabilsin. Buna emniyet kemerleride dahildir. Yoksa arac trafige cikamaz. Koltuklarda kullanilan her malzemenin bukumleri, kaynak noktalari uzunluklari, penetrasyon degerleri vs vs islidir. Bu verilerin disina cikip uretim yapmanin ciddi cezalari ve maliyetleri var kimse o maliyetlerin riskine girmez. Saniyorum bu sebeplerden dolayi uzunca bir senedir tirmaliyor bu amca.

EREN34
16-09-2016, 21:48
Ureten firmanin ucuz is yaptigini nereden biliyorsun? Fiat gibi bir firmanin cikipta koc sen bunu kafana gore uret ucuz ucuz dedigini mi saniyorsunuz?

Koltuklar onceden belirli testlerde basarili olmali ki homolgasyonu olsun ve uretimde kullanilabilsin. Buna emniyet kemerleride dahildir. Yoksa arac trafige cikamaz. Koltuklarda kullanilan her malzemenin bukumleri, kaynak noktalari uzunluklari, penetrasyon degerleri vs vs islidir. Bu verilerin disina cikip uretim yapmanin ciddi cezalari ve maliyetleri var
kimse o maliyetlerin riskine girmez. Saniyorum bu sebeplerden dolayi uzunca bir senedir tirmaliyor bu amca.

Sonunda biri homologasyondan bahsetmiş.

Hislerime tercüman oldunuz.

K0213
19-09-2016, 12:43

Koltuklar onceden belirli testlerde basarili olmali ki homolgasyonu olsun ve uretimde kullanilabilsin. Buna emniyet kemerleride dahildir. Yoksa arac trafige cikamaz. Koltuklarda kullanilan her malzemenin bukumleri, kaynak noktalari uzunluklari, penetrasyon degerleri vs vs islidir. Bu verilerin disina cikip uretim yapmanin ciddi cezalari ve maliyetleri var kimse o maliyetlerin riskine girmez. Saniyorum bu sebeplerden dolayi uzunca bir senedir tirmaliyor bu amca.

Koltuklar onceden belirli testlerde basarili olmali ki homolgasyonu olsun ve uretimde kullanilabilsin. Buna emniyet kemerleride dahildir. Yoksa arac trafige cikamaz. Koltuklarda kullanilan her malzemenin bukumleri, kaynak noktalari uzunluklari, penetrasyon degerleri vs vs islidir. Bu verilerin disina cikip uretim yapmanin ciddi cezalari ve maliyetleri var kimse o maliyetlerin riskine girmez. Saniyorum bu sebeplerden dolayi uzunca bir senedir tirmaliyor bu amca.[/QUOTE]

Mutlaka zaruri testlerden geçmiştir ama sadece zaruri testlerden! Bir tık daha iyisi olmaz mıydı? Olurdu! ama tüketiciye bu bile çok görüldü. Aslında değinmek istediğim konu bu!
Koç'un kar politikalarıyla, otomobil dünyasının en köklü markalarından biri olan Fiat'ı, Türkiye'de Tofaş'a dönüştürmesidir değinmek istediğim konu.
15 yıldır Fiat araç kullanırım ve şuan da 2 adet Fiat aracım var ve belki de 70-80 li yılların Fiat araçları bu ülkede yaşadığım için daha çok ilgimi çekiyor, çünkü o yıllarda ülkemize giren araçlar Koç eli değmeden satışa sunulmuştur.
Koltuk tedarikçisini, standartlarını pek bilmem ama Fiat ve Koç'un Türkiye'de Fiat'ı katletmesini konuşacaksan dilediğin kadar biliyorum, dilersen konuşuruz

Maxiboost
19-09-2016, 22:32
Koltuk ureticisi standartlari belirleyemez. Belirlenmis standartlara uygun tasarim ve uretim yapmak zorundadir. Koc un fiati katletmesi diye birsey olmasi imkansiz buna Fiat izin vermez zaten. Fiat onayi ve izni olmadan hicbirsey yapamazlar. Bu standartlar ayni deprem yonetmeligi gibi ancak yerinde standartlar. Daha iyisi tabi olur ancak onunda sonu yok, kompozit koltuklara kadar gider o is. Alici kitlesinin bilgisi onemli aslinda koc un bir sucu yok. Standartlar dahilinde uretiyor millette aliyor.

Uretilen koltuklar incelendiyse ve standart disi uretildigi kesinlestiyse amcanin daha yirtinmasina gerek yok ciddi tazminatlar alir ancak net birsey yok bildigim kadariyla, bu sebepten dolayi yaygaraciliktan baska birsey yapmiyor.

bilalMW
20-09-2016, 00:01
Nedir bu airbag hatalari yahu ? Tum markalarinkini ayni firmami yapiyor tam bilgisi olan varmidir? 2006 toyota corollama ve 2007 Bmw e92 imi airbag bilmemne hatasi yuzunden geri cagirdilar. Toyotayi hallettim bmw icin ise birkac ayi varmis.

evet japon takata üretimi bir çoğu.

overblack
20-09-2016, 01:35
Türkiye'de kağıt üzerine yazılı standartlar harici elle tutulur bir koltuk testi filan varmı? bilmediğimden soruyorum. ayrıca koltuk imal eden firmayıda biliyorum

VWci
20-09-2016, 07:08
Arkadan gelen darbelerde koltuk kirilmasi var olan bir mevzudur. Ingilizce olarak arastirmak isteyen 'seatback failure' diye bakabalir..

Koltuk kirilmasi benimde basima geldi. 2011 Model VW Golf 1.6 TDI aracimla su birikintisine girip aquaplaning yasamam sonrasinda yolun saginadaki su kanalina dustum. Emniyet kemerim takili olmus olmasina ragmen aracin aldigi ilk darbe sonrasi golfun kolturu arkaya dogru kirildi ve emiyet kemeri beni tutamadigi icin o kinetik enerji ile aracin arka camini kirarak aractan disari uctum....

Sonuc: kirik boyun omurilik kaburga diz 150 dikis kafa...

Maxi
20-09-2016, 07:34
Arkadaslar size hayret ediyorum
Neden bu adamin soyledikleri hosunuza gitmiyor?
Adam hatali koltuk diyor, siz ama fiat soyle fiat boyle diyorsunuz
Adam koltuk diyor koltuk, hatali koltuk..
Bunu anlamaniz icin illa kaza yapip olmenizmi gerekiyor?