Orijinalini görmek için tıklayınız : Isle of Man TT 2016 John McGuiness Onboard
MetalliHead
18-10-2016, 19:25
https://www.youtube.com/watch?v=3CVAVAU5Tpg
Bütün motorsporlarının en üst noktası olan isle of man tt'nin yaşayan efsanesi John Mcguiness'in turundan bir kesit. Ben izlerken gerildim adam sürerken çok rahat :D Isle of man tt öyle bir yarış ki moto gp yarışları yanında üc tekerlekli bisiklete binen çocuklar gibi kalıyor :D
Hayatımda bir kere hayabusa'nın arkasına oturdum. 230 km falan hıza ulaşmıştı süren kişi.. Korkudan ölüyordum.. Kendimde arkadaşımın motoruyla 100 km yaptım bayılıcam sanmıştım haha :) Bu arada motor bilgilm çok zayıftır o yüzden düz bi yolda kullanmıştım..
Bunları izlerken bile oturduğum yerde içimde sıcak bişeyler akıp gidiyo.. Her ne kadar usta olurlarsa olsunlar milisaniyelik lastiğin yola tutunmaması ya da tutması paramparça şekilde sonuçlanabilir.. :) Ama izlemesi çok keyifli..
Bir de araç versiyonu var, motordan aşağı kalır yanı yok :)
Bkz Subaru STI
https://www.youtube.com/watch?v=9eaKL1ntKjM
Kullanıcı
18-10-2016, 19:55
bir Isle of Man yarışçısına sormuşlar nasıl böyle kullanabiliyorsunuz diye.
Sürücünün cevabı: Aslında çok kolay bir yeşil çizgiler var bide gri çizgi tek mesele gri çizginin üstüne gidebilmekte.
MetalliHead
18-10-2016, 20:20
Hayatımda bir kere hayabusa'nın arkasına oturdum. 230 km falan hıza ulaşmıştı süren kişi.. Korkudan ölüyordum.. Kendimde arkadaşımın motoruyla 100 km yaptım bayılıcam sanmıştım haha :) Bu arada motor bilgilm çok zayıftır o yüzden düz bi yolda kullanmıştım..
Bunları izlerken bile oturduğum yerde içimde sıcak bişeyler akıp gidiyo.. Her ne kadar usta olurlarsa olsunlar milisaniyelik lastiğin yola tutunmaması ya da tutması paramparça şekilde sonuçlanabilir.. :) Ama izlemesi çok keyifli..
108 yıllık bir yarış bu ,250den fazla ölü var . Ortalama hız rekoru 215 km/saat :D bu etap pek birşey değil uçurumlu etaplar falan var :D 250 km ile duvara girip ölen bir yarışçı vardı veya grup halinde giderlerken bir yarışçının takla atıp motorunun patladığı kaza vardı . Bu turunu paylaştığım adam evli ,çocuklu ve eski bir sıvacı :D senelik adrenalini tek seferde boşaltıp gidiyor adamlar :D
dakika 4:05 ten sonra top speed yapıyor. ışınlanıyor resmen . tahmini 320+ hız üstü gidiyor.
rekor s1000rr bmw ile Michael Dunlop ta. Current Isle of Man TT Lap Records - Isle of Man TT Official Website (http://www.iomtt.com/TT-Database/TT-Records/Lap-Records.aspx)
bu video da süper :icon_tup: izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=L0M_a8S4Y4c
MetalliHead
18-10-2016, 20:40
bu video da süper :icon_tup: izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=L0M_a8S4Y4c
Kamera doğru düzgün çekim yapamıyor resmen :D
MetalliHead
18-10-2016, 20:51
dakika 4:05 ten sonra top speed yapıyor. ışınlanıyor resmen . tahmini 320+ hız üstü gidiyor.
rekor s1000rr bmw ile Michael Dunlop ta. Current Isle of Man TT Lap Records - Isle of Man TT Official Website (http://www.iomtt.com/TT-Database/TT-Records/Lap-Records.aspx)
https://www.youtube.com/watch?v=oSIzBSCZNuI
Bu da bir kaza kolajı . Adamlar o kadar soğukkanlı ki kaza yapanı ezip geçiyorlar.
Kenan Sofuoglu'nuda gormek isterdim.
MetalliHead
18-10-2016, 21:11
Kenan Sofuoglu'nuda gormek isterdim.
Kenan sofoğlu motor yarışlarının en alt kategorisinde . Burada yarışabilecek seviyede değil.
Kenan sofoğlu motor yarışlarının en alt kategorisinde . Burada yarışabilecek seviyede değil.
Biliyorum dostum.
SinanAdalı
19-10-2016, 01:19
Millet birbirinin içinden geçiyor
TT her daim cadde motorcularının efsane yarışı olmuştur.
ne moto gp ne sbk hiçbiri bu keyfi vermiyor.
kesinlikle katılmıyorum. bilgisizce yazılmış bir yorum.
ona bakarsan motorcuların efsanesi Rossi de TT de yarışmıyor. eee rossi acemi yada beceriksiz mi oluyor
bu yorum, ben E5 te Alanso yada Hamiltonu geçerim demek olmuş :)
TT de yarışanların çoğunun sbk ya katılmış ama başarısız olamamış cadde yarışçıları olduğunu biliyormuydun
Kenan Sofuoğlu motor sporların tamamında Türkiye nin tarih boyunca çıkartmış olduğu en büyük değerdir.
milli değerlemize sahip çıkalım.
MetalliHead
19-10-2016, 06:45
kesinlikle katılmıyorum. bilgisizce yazılmış bir yorum.
ona bakarsan motorcuların efsanesi Rossi de TT de yarışmıyor. eee rossi acemi yada beceriksiz mi oluyor
bu yorum, ben E5 te Alanso yada Hamiltonu geçerim demek olmuş :)
TT de yarışanların çoğunun sbk ya katılmış ama başarısız olamamış cadde yarışçıları olduğunu biliyormuydun
Kenan Sofuoğlu motor sporların tamamında Türkiye nin tarih boyunca çıkartmış olduğu en büyük değerdir.
milli değerlemize sahip çıkalım.
Yukarıda arkadaş kenanı da burada görmek isterim demişonun için kendi fikrimi belirttim. Evet tt yarışçılarının bir kısmının sbkda yarıştığını biliyorum ama bu kenanın yeteneksiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Yarıştığı klasmanda 18 yaşında çocuklar falan var . Onlara karşı yarışması ego tatmininden başka birşey değil. Superbikeda yarışıyor ,sonuç hiçbirşey yapamadan geri dönüyor . Takım kötü ve sponsor yok deniyor . Sonra moto 2 ,sonuç orda da aynı ve bahane de aynı. Koyu sbk takipçileri hariç bilen yok bu adamı . Milli gurur semih saygıner gibi olur federasyondan gram destek görmeden , dünyanın en iyilerinden biri olmayla olur . Kenanın tebrik edilecek tek olayı gençleri yetiştirmesidir.
Yukarıda arkadaş kenanı da burada görmek isterim demişonun için kendi fikrimi belirttim. Evet tt yarışçılarının bir kısmının sbkda yarıştığını biliyorum ama bu kenanın yeteneksiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Yarıştığı klasmanda 18 yaşında çocuklar falan var . Onlara karşı yarışması ego tatmininden başka birşey değil. Superbikeda yarışıyor ,sonuç hiçbirşey yapamadan geri dönüyor . Takım kötü ve sponsor yok deniyor . Sonra moto 2 ,sonuç orda da aynı ve bahane de aynı. Koyu sbk takipçileri hariç bilen yok bu adamı . Milli gurur semih saygıner gibi olur federasyondan gram destek görmeden , dünyanın en iyilerinden biri olmayla olur . Kenanın tebrik edilecek tek olayı gençleri yetiştirmesidir.
Saygılar kardeşim imzamı atarım çok güzel örneklemişsin.
Daha da komikleşti yorumlar.
Semih saygıner nere Kenan Sofuoğlu nere.
Ları uzatmadan söyle varmı motor sporlarında dünya şampiyonu Kenan dan başka. Bak motosiklet sürücüsü demiyorum her türlü motor sporu.
Semih saygıner ın gideri nedir ki bir ıstaka max 1000 usd
Yeteneğine laf yok. Kenan ın giderlerini motorunu düşünebiliyor musun
Hadi Kenan beceriksiz kabiliyetsiz yapamadı bu işi. Kendinden küçükler ile yarışıyor
Metal senin yaş 21 Eray da 23 yaşında çıkın siz yarışın da
Gösterin becerinizi biz de sizi alkislayalim. Nasıl olsa rakipler sizin yasinizda
Dikkat et ama bu iş klavyeden gazlamaya benzemez
MetalliHead
19-10-2016, 21:05
Ları uzatmadan söyle varmı motor sporlarında dünya şampiyonu Kenan dan başka. Bak motosiklet sürücüsü demiyorum her türlü motor sporu.
Hadi Kenan beceriksiz kabiliyetsiz yapamadı bu işi. Kendinden küçükler ile yarışıyor
Gösterin becerinizi biz de sizi alkislayalim. Nasıl olsa rakipler sizin yasinizda
Eleştirmek için o işi daha iyi yapmak mı lazım ? O zaman lebron jamesi sadece michael jordan eleştirebilir ? Semih saygıneri de çok küçümsemişsiniz off topicte konu açtım semih saygıner kendi hayatını anlatıyo orada. İktidardan her türlü yardımı alan kenan sofuoğlunu ne güzel övülüyor her yerde .
Önce çıkın daha iyisini yapan sonra başkasına *ok atın
Emeğe saygı göstermeden kendinizi geliştiremezsiniz
Milli değerlere saygı. Kenan tarihimiz boyunca gelmiş en başarılı motor sporları vatandaşımızdır. Onun yerinde çoğu kişi olsa şuanda İtalya yada ispanya vatandaşıydı.
Şartları çok daha iyi olarak yaşıyordu
Bak yazdıklarımı iyi oku
1- sen daha kundakteyken ben bilardo oynuyordum.
Kimse ismini bilmezken biz semih izlemek için videolarını arıyor trt3 izliyorduk. Herkes sadece semih i öğrenmişken biz adnan i desteklemeye başlamıştık. Sonra da tayfun u.
2- daha ak parti kurulmamisken Kenan daha 17 yasindayken 1999 yılında ben izmit te öğrenciyken
Kenan ile tanışmış dükkanında motosiklet pazarlığı yapmıştım. Ozaman da altın gibi kalbi vardı şimdi de aynı
Eleştirme hakkı herkesin vardır yapıcı olmak kaydıyla.
Eleştiri başka birşey hakaret yada siyasi fikir ayrılığı için başarıları görmemek başka birşey. Sapla samanı ayırın
MetalliHead
19-10-2016, 21:14
Önce çıkın daha iyisini yapan sonra başkasına *ok atın
Emeğe saygı göstermeden kendinizi geliştiremezsiniz
Milli değerlere saygı. Kenan tarihimiz boyunca gelmiş en başarılı motor sporları vatandaşımızdır. Onun yerinde çoğu kişi olsa şuanda İtalya yada ispanya vatandaşıydı.
Şartları çok daha iyi olarak yaşıyordu
Adam motorsporlarının en aşağı seviyesinde yarışıyor ya .
Türkiyedeki yarışlardan bir seviye üstte . Hala anlamıyorsunuz . Bulunduğu kategorinin tek bir amacı var motor yarışlarına yeni başlayanların tecrübe kazanması . Yaş ortalaması 25 , bir defa şampiyon olan bir daha dönmüyor.
Unutmadan bilardo ile çok ilgileniyorsanız
1997 yılında satın aldığım Raymond Ceulemans ın orijinal markalı ıstakası var ben de ozaman 350 marka almıştım
Uygun fiyata satabilirim
MetalliHead
19-10-2016, 21:21
Unutmadan bilardo ile çok ilgileniyorsanız
1997 yılında satın aldığım Raymond Ceulemans ın orijinal markalı ıstakası var ben de ozaman 350 marka almıştım
Uygun fiyata satabilirim
Bileğimi kırdıktan sonra oynayamıyorum kusura bakmayın . Para denkleştirip belki koleksiyonluk olarak alabilirim.
initial-D
19-10-2016, 22:47
kenan,semih saygıner vs bir kenara.burayla alakası olmayan şeyler
hatta sbk ve moto gp yarışçılarınında isle of man ile alakası yok.motorlar ve pilotlar moto gp ile sbk kayarında değil zaten.tt de şampiyon olan rekorlar kıran adam moto gp veya sbk da hiç bir başarı elde edememesi büyük ihtimal.aynı şekilde rossinin tt de nal toplamasıda.
şöyle de bir durum var.rossi hayatını hiçe saysa tt de şampiyon olabilir ama ordan birisi moto gp de şampiyon olabilir mi?
TT3D: Closer to the Edge izle (http://www.filmi-izle.com/tt3d-closer-to-the-edge-izle.html)
Burada yarış hakkında uzun ve güzel bir belgesel var. İlk sayfada verilen videoları açamıyorum, erişimim kısıtlı olduğundan dolayı. Keyifli izleyişler :)
mikelazi
02-12-2016, 11:30
kenan,semih saygıner vs bir kenara.burayla alakası olmayan şeyler
hatta sbk ve moto gp yarışçılarınında isle of man ile alakası yok.motorlar ve pilotlar moto gp ile sbk kayarında değil zaten.tt de şampiyon olan rekorlar kıran adam moto gp veya sbk da hiç bir başarı elde edememesi büyük ihtimal.aynı şekilde rossinin tt de nal toplamasıda.
şöyle de bir durum var.rossi hayatını hiçe saysa tt de şampiyon olabilir ama ordan birisi moto gp de şampiyon olabilir mi?
o fırlamanın ne yapıcagı belli olmaz.
:)))))
tt elbette cok buyuk beceri istiyor lakin herkesin cesaret edip yarisacagi bir katalog degil.kiyaslama yapmak yanlis olur. lakin bu konuda cogu moto gp sampiyonu "men"ve balls" tarzinda yorumlar yapmiş :)
bu arada marquez 20 yasinda motogp sampiyonu oldu, henuz 15 yasinda 125cc de yaristi. 18 yasi kucumsemeyin :)
☆dipnot kenani izlerim, desteklerim ama hic sevmem.
bu adamlar çıldırmış aga.ölüme fake atıyorlar resmen. :D
toprak razgatlıoğlu'nu görmek isterim ben isle of man tt'de..
rahmitanir
02-12-2016, 19:17
Bi VR gözlüğü bulup bu videoyu bi de onunla izlemek lazım. Sonlarda ağaç tüneli şeklindeki düzlükteki hız çok acayip.
YAĞIZ AVCI
2012 Doğu Avrupa'da Ralli Şampiyonu
TR'de 4 Ralli Şampiyonluğu
Maliyetleri bir motorsiklet yarışı seviyesinde olsa dünyada da adından çok söz ettirebilecek yegane yetenek.
Kenan'a gelince, birinci ağızdan uzun yıllar motorlarının mekanik danışmanlığını yapan kişiden duyduklarım neticesinde genel olan kanıya katılıyorum. K.S. şişirilmiş balon bir sporcudur.
Abi banada laf söylemişsin ben daha yeni gördüm geç oluyo biraz ama ben yaparım vs tarzında bi açıklamada bulunmadım ve evet Kenan sofuoğlunu sevmiyorum tanımıyorumda yaptığı iş bana mantıklı gelmiyor.Üst gruplarda ezilip alt gruplarda sürekli aynı yerinde sayma tarzında.Semih saygıner benim gözümde daha profesyonel daha adam imajı çiziyo konuşma yapısı kendini geliştirmesi yurt dışına 15 16 yaşında gidip tek dil bilmeyip kendi kendine çaba göstermesi benim için daha değerli ve saygı duyulur.En azından kendi çizgisini koruyo herhangi bir yalakalığı yok.
Bana gelince ben çıkıp yapmam yapamam yapcak olsamda yapmam canım kıymetli riske atamam ama benim görüşüm iş hakkında ya bi işi tam yapıcaksın yada hiç yapmıycaksın...Yaşça benden büyüksün yanlış bi şey yazdıysam kusura bakma yüzyüze mimiklerle insan anlatabiliyo ama burda ters algılanabiliyor :)