PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : APP Plaka Hakkında-Yasa Değişikliği

Sayfa : 1 [2] 3

MeRtCaN
14-11-2016, 09:18
Şimdi benim aracım 34 plaka Ankara da yaşıyorum plakam mühürlü Beşiktaş baskı direk ben bu plakayı istanbulda cemiyetin bastıgını nasıl ispat edicem

edemiyorsun Orhan git degiştir diyorlar :D

Aliburakb
15-11-2016, 21:57
Orijinal plakalarım olmadığını yazmıştım bir önceki sayfada. Dün gittim karakola mühürlü app plakamı aldı dilekçe yazdırdı 20 dk içinde orijinal plaka verdiler. Maliyet 28 tl aklınızda olsun arkadaşlar

Yigit-Y
15-11-2016, 22:05
Orijinal plakalarım olmadığını yazmıştım bir önceki sayfada. Dün gittim karakola mühürlü app plakamı aldı dilekçe yazdırdı 20 dk içinde orijinal plaka verdiler. Maliyet 28 tl aklınızda olsun arkadaşlar

Herhangi bir ilçeden bastırabilirmiyiz

Bizim bahçelievler ne app ne de normal ama güzel bir fontta basıyor

Kaybettip diyip bastırıcam ama araç bağcılar evraklı

sagi
15-11-2016, 22:14

Burak'ta Bağcılar'da oturuyor herhangi bir yer de aynısını yaparmı bilemedim ama Bağcılar yapıyor demek 30 tl güzel,cüzi ama app'ye bidaha 100 vermek :D

Aliburakb
15-11-2016, 23:23

Herhangi bir ilçe olur mu bilmiyorum ama ilerleyiş stabildir diye düşünüyorumz Bağcılar da Ne app ne normal arasında bişey basıp verdi gözüm app ye alıştığı için değişik geldi ama yapcak bişey Yok :) bu arada bi arkadaşımda plakam çalındı diye başvuruda bulundu sonucunu maliyetini yarın öğrenicem detaylı aktarırım

Mutu
16-11-2016, 00:29
Benim orjinal mühürlü plaklarım kirli duruyor. Tescil plakamı götürüp ben bunları yenilemek istiyorum desem tamam yaz dilekçeni al diyorlar mı? Arka mühürlü plakayı sırf kenarı düzeltilmiş diye takmadım çünkü.

MeRtCaN
16-11-2016, 07:23
Benim orjinal mühürlü plaklarım kirli duruyor. Tescil plakamı götürüp ben bunları yenilemek istiyorum desem tamam yaz dilekçeni al diyorlar mı? Arka mühürlü plakayı sırf kenarı düzeltilmiş diye takmadım çünkü.

emniyete gidiyorsunuz
plakalarımı yenıletmek ıstıyorum dıyorsunuz
ılgılı Banko ya

sızın eskı muhurlu plakalarınızı alıyor
ve sıze bır kagıt verıyor
o kagıt ıle soforler odasının plaka basım yerıne gıdıp yenı plakanızı bastıyorsunuz

Mutu
16-11-2016, 14:49
emniyete gidiyorsunuz
plakalarımı yenıletmek ıstıyorum dıyorsunuz
ılgılı Banko ya

sızın eskı muhurlu plakalarınızı alıyor
ve sıze bır kagıt verıyor
o kagıt ıle soforler odasının plaka basım yerıne gıdıp yenı plakanızı bastıyorsunuz

Yok abi işleyişi biliyorum da, daha önceden plakalar anca okunmaz haldeyken yeni plaka basımına yolluyorlar demişlerdi. Yani app plaka gibi bunun şurası gitmiş yenisini istiyorum dediğinde vermiyorlar diye biliyordum. O zaman sıkıntı yok gidip yenileyim ben ikisini de. Temiz dursunlar.

MeRtCaN
16-11-2016, 15:04
Yok abi işleyişi biliyorum da, daha önceden plakalar anca okunmaz haldeyken yeni plaka basımına yolluyorlar demişlerdi. Yani app plaka gibi bunun şurası gitmiş yenisini istiyorum dediğinde vermiyorlar diye biliyordum. O zaman sıkıntı yok gidip yenileyim ben ikisini de. Temiz dursunlar.

ben okunur sıkıntırız plakayı verdım degıstırıdm sıkıntı olmaz bence gıdıp degısıtrebılırsın

ilkay325i
16-11-2016, 15:12
Orjinal Plakaya dönüş yaptım. Tertemiz

driftboy
16-11-2016, 15:22
Eğer orjinal cemiyet mühürlü plaka varsa değişim olur.

Şuan emniyetler 2 adet plaka basımı vermiyorlar. Orjinal 2 si yoksa yeni 2 yle değiştiremiyorsunuz. 2 adet yeni plaka istiyorsanız 2 adet eski plaka olması şart.

Kayıp derseniz aracın plakası değişiyor bilginiz olsun. Kayıp durumunda tek plaka değiştirebilirsiniz.

App'lerde ceza yersiniz , orjinalleri varsa takarsınız. Yoksa plaka değişecek..

Daha bugün birsürü kavga ettim emniyette. Aracım aşağıda ruhsat elimde plakalar yok diyorum düşmüş ikiside diyorum plakayı değiştircem bu plakayı veremem diyor. Emniyet müdürüne kadar çıktık rica minnet bile olmadı. Bende işime yarayan bi plaka aldım :D :D

Khortytsa
16-11-2016, 15:45

Şuan emniyetler 2 adet plaka basımı vermiyorlar. Orjinal 2 si yoksa yeni 2 yle değiştiremiyorsunuz. 2 adet yeni plaka istiyorsanız 2 adet eski plaka olması şart.

Kayıp derseniz aracın plakası değişiyor bilginiz olsun. Kayıp durumunda tek plaka değiştirebilirsiniz.

Daha bugün birsürü kavga ettim emniyette. Aracım aşağıda ruhsat elimde plakalar yok diyorum düşmüş ikiside diyorum plakayı değiştircem bu plakayı veremem diyor. Emniyet müdürüne kadar çıktık rica minnet bile olmadı. Bende işime yarayan bi plaka aldım :D :D

mesajı tam anlayamadım :) şimdi araçtaki plakaları daha önce silikonla yapıştırmıştım app için sökerken bayağı zarar gördüler, eğik durumdalar. emniyet ve cemiyet mühürlü plakalar. bu plakalarla emniyete gidip direkt değişim yapamaz mıyım? yeni plaka mı almak zorundayız? plaka değişecek mi illa ki?

FaBeRgE
16-11-2016, 15:46
Burda da çok ilginç çerçeveye takılmışlar :) Reklamcılara gidip çerçeve boyatıyoruz :D

Eworen
16-11-2016, 16:07
Şimdi bi aracımda app var plakalaık falan yok std dümdüz beşiktaş baskı app üzerinde mühür falanda var
Ne yapalım böyle devam edip çevirme olursa salağa mı yatalım ? yoksa orjinal plakayı yanımıza mı alalım ? yoksa mutlaka ama mutlaka orjinalleri geri mi takalım ?
Orjinal plakaya baktım biraz önce 3 harf 2 rakam iğrenç miş yahu :)

Aliburakb
16-11-2016, 16:27
Şimdi bi aracımda app var plakalaık falan yok std dümdüz beşiktaş baskı app üzerinde mühür falanda var
Ne yapalım böyle devam edip çevirme olursa salağa mı yatalım ? yoksa orjinal plakayı yanımıza mı alalım ? yoksa mutlaka ama mutlaka orjinalleri geri mi takalım ?
Orjinal plakaya baktım biraz önce 3 harf 2 rakam iğrenç miş yahu :)

benim aracımda mühürlü app ler vardı riske atmamak için gittim karakola verdim orjinal plaka aldım burası türkiye bizim insanlarımız b.okunu cıkarmayı çok sever. daha öncesinden aynı durumlar cam filmi içinde oldu polis ben ceza yazıyorum sen git mahkemeye ver diyip gönderiyodu. şimdide aynı durum olabilir diye işimi garantiye aldım en temizi her ne kadar iğrenç dursada yapcak bişey yok 28 tl ye mal oldu ceza yeseydim 412 idi daha sonrasıda app bile bastırsam maksimum 100 desek yine ceza yemekten iyidir benim düşüncem. :)

free-hifi
16-11-2016, 19:51
Benim aracın 34 plakayı 59 yaptım 45 tl para verdim nasıl 28 e bastılar

Gokberk611
16-11-2016, 19:58
Dün yeni aracımıza plakalarımızı aldık, burada emniyet kendisi APP veriyor hâlâ

Seven7
16-11-2016, 20:11
Hazır plaka konusu gündemdeyken bir şey sormak istiyorum.

Cemiyet kare plaka veriyor mu? Bende şuan cemiyetin verdiği standart iki adet dikdörtgen plaka var. Ben bunları kare yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Ayrıca bir adet plaka verip iki adet plaka alma gibi bir imkanım olabilir mi parasını verdikten sonra?

ozgurmm
16-11-2016, 20:15

bugün bende eskileri verip yenilerini aldım 28 tl verdim, bilginize.

KOSEREN
16-11-2016, 20:17
Hazır plaka konusu gündemdeyken bir şey sormak istiyorum.

Cemiyet kare plaka veriyor mu? Bende şuan cemiyetin verdiği standart iki adet dikdörtgen plaka var. Ben bunları kare yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Ayrıca bir adet plaka verip iki adet plaka alma gibi bir imkanım olabilir mi parasını verdikten sonra?

Ben ön dikdörtgen plakamı kare yaptım ama muameliciye yaptırdım.Kendin gidince yokuş yapıyomuş galiba belli modellere kare veriyomuş.70 lira verdim tek app font plakaya ama kafa rahat

Aliburakb
16-11-2016, 20:28

orasını bilmiyorum app plakalarımı verdim 28 tl para verdim emniyetin bastığı plakaları aldım çıktım :)

free-hifi
16-11-2016, 20:59
Toprak toprağı gurbette degil memlekette yiyormus demek

Aliburakb
16-11-2016, 21:00
hatta makbuz bile aldım

MeRtCaN
16-11-2016, 21:12

pazartesı gunu Ankara emnıyette ıkı adet eskı plakamı verıp yenısı ıle degısrdım
problem yok yanı ıkı plakada ıstedıgın gıbı degısıyor :)

bugra_0101
16-11-2016, 23:01
Bende bugun appleri verdim 28 ₺ ye normal plakalari bastirdim

halili
17-11-2016, 07:02
eskiden bostancı da plaka bastırırken sıradan dolayı plaka başı 1 lira verirdim.15 dk ya gel al abi derlerdi:)

driftboy
17-11-2016, 09:08
mesajı tam anlayamadım :) şimdi araçtaki plakaları daha önce silikonla yapıştırmıştım app için sökerken bayağı zarar gördüler, eğik durumdalar. emniyet ve cemiyet mühürlü plakalar. bu plakalarla emniyete gidip direkt değişim yapamaz mıyım? yeni plaka mı almak zorundayız? plaka değişecek mi illa ki?

pazartesı gunu Ankara emnıyette ıkı adet eskı plakamı verıp yenısı ıle degısrdım
problem yok yanı ıkı plakada ıstedıgın gıbı degısıyor :)

bi anlam karmaşası olmuş :D 2 adet plaka varsa ikiside yenisiyle değişiyor :)

tool
17-11-2016, 09:22
hizlica okudum ve kafam corba gibi oldu;
simddi bende app var orjinali yok, emniyete gidip yeni istersem noluyor?

tool
17-11-2016, 09:23

orkuteren
17-11-2016, 09:27
benim anladığım yeniden tescil işlemi yapılacak trafikten (yeni tescil plaka ve yeni ruhsat)

STP
17-11-2016, 09:32

app lerın muhurluyse sıkıntı yok gıdıp onları verıp alıosun yenısını

MeRtCaN
17-11-2016, 10:21
aynen app ler muhurlu ıse gıdıp alabılıyorsunuz yenı plakayı

ama muhursuz plakanız var ıse
gıdıp 2 tane muhurlu app yaptırıyorsunuz

sonra o plakaları emnıyete verıp muhurlu standart plaka alıyorsunuz :D

KGüneyli
17-11-2016, 10:31
Dün gece cevirmeye girdim, önümde birtane 208 in plakalarını söktürüyorlardı. Bana kimse bişey demedi. Evraklara baktı bıraktı. APP ye devam :D

onurc
17-11-2016, 10:35
tamamen polise bağlı sanırım. AHL de bir sürü polisin yanından geçtim.nişantaşında çevirmeye girdim.ehliyet ruhsat devam.

Aliburakb
17-11-2016, 11:34
Dün gece cevirmeye girdim, önümde birtane 208 in plakalarını söktürüyorlardı. Bana kimse bişey demedi. Evraklara baktı bıraktı. APP ye devam :D

kesinlikle polisle alakalı. benimkilerde mühürlü idi ama ne şeytanı gör ne besmele çek derler ya ben garantiye aldım değiştim. uyuz bi polise denk gelirsek sıkıntı :)

onn_dear
17-11-2016, 12:05
aynen app ler muhurlu ıse gıdıp alabılıyorsunuz yenı plakayı

ama muhursuz plakanız var ıse
gıdıp 2 tane muhurlu app yaptırıyorsunuz

sonra o plakaları emnıyete verıp muhurlu standart plaka alıyorsunuz :D

mühürlü de olsa app ye ceza kesiliyor mu kesin?

Aliburakb
17-11-2016, 12:27
mühürlü de olsa app ye ceza kesiliyor mu kesin?

mühürlüde de yiyen vardı diye hatırlıyorum ben paylaşılmıştı sanırım forumda emin olmamakla beraber

Skyhawk34
17-11-2016, 13:37
Aramızda mühürlü appden ceza yiyen varmı ?

Beşiktaş baskı diyorum, absürt patates askılardan bahsetmiyorum

MeRtCaN
17-11-2016, 13:42
Beşiktas Baskı ile benı durdurdular arabam 34 plaka Ank de cevırmeye gırdım

app plaka mevcut ceza kesılecegım dedı
yalvar yakar bı dekılde ıkna ettım orjınal plakam arabadaydı
bıraktı

bende orjınal plakalara dondum
kımse ıle bı plaka yuzunden muhatap olmak ıstemıyorum gerek yok
412 tl ıyı para bu zamanda yazık

Tunacan
17-11-2016, 14:03
Benim arabanın dosyası sincan emniyetinde. Buraya mı başvurmam gerekiyor yeni plaka için?

Quantum
17-11-2016, 15:56
Bu gün biraz trafiğe çıktım, E5, TEM biraz 50-60km yol yaptım, özellikle plakalara baktım, sadece 2-3 tane Beşiktaş APP gördüm. Kesikli hiç görmedim. BMW sinden Mercedesine, lüks SUV larından modlu arabalara tüm arabalarda standart plaka takılıydı. Millet ya tırsmış standarda dönmüş, ya da bana denk gelmedi.

Diyadin
17-11-2016, 15:59
Aramızda mühürlü appden ceza yiyen varmı ?

Beşiktaş baskı diyorum, absürt patates askılardan bahsetmiyorum

Beşiktaş baskıda dahil uygulamaya

Kullanıcı
17-11-2016, 16:07
APP filan takmadım ama, Bu APP plaka takanlar görenler off ne app yada modifiye mi sanıyorlar?. Ayrıyetten bir yandan iyi olmuş bazı değişik plakalar var yok 3d yok bilmem ne nedir arkadaş ya

Diyadin
17-11-2016, 16:12
APP filan takmadım ama, Bu APP plaka takanlar görenler off ne app yada modifiye mi sanıyorlar?. Ayrıyetten bir yandan iyi olmuş bazı değişik plakalar var yok 3d yok bilmem ne nedir arkadaş ya

Olaya sadece modifiye olarak bakmayın ben simetri takıntılı olduğum için harflerin uyumuna düzgünlüğüne çok dikkat ederim. Kimse görsün beğensin diye yapmıyorum.

Eski aracımdan bir foto paylaşayım. BJK app 2008den beri bütün araçlarımda kullandım. Olaya off ne app takmış vs değilde bazı insanlar temiz düzgün şeyleri seviyor diye bakmalısınız :)

http://i.hizliresim.com/gyGOdb.jpg

Kullanıcı
17-11-2016, 16:22
Olaya sadece modifiye olarak bakmayın ben simetri takıntılı olduğum için harflerin uyumuna düzgünlüğüne çok dikkat ederim. Kimse görsün beğensin diye yapmıyorum.

Eski aracımdan bir foto paylaşayım. BJK app 2008den beri bütün araçlarımda kullandım. Olaya off ne app takmış vs değilde bazı insanlar temiz düzgün şeyleri seviyor diye bakmalısınız :)

http://i.hizliresim.com/gyGOdb.jpg

Bu yönden bakmadım olaya,dediklerinizde haklısınız. Ama ben gene takmam önemsemem:)

MeRtCaN
17-11-2016, 16:27
Benim arabanın dosyası sincan emniyetinde. Buraya mı başvurmam gerekiyor yeni plaka için?

Fark etmez
herhangi bir ilçe emniyetten başvuru yapıp
plaka basım kagıdını alıp soforler odası plaka basım yerınden bastırabılırsın

Aliburakb
17-11-2016, 16:48

bıraktı

abi bende sırf o yüzden verdim app leri aldım orj plakalarımı kimseyle uğraşılmaz.

turboman
17-11-2016, 17:11
Motosiklete orjinal tip biraz küçük plaka bastırcam mühürlü ceza yermiyiz orjinal tip dahi olsa

ÜSTÜNERC
17-11-2016, 21:03
Cemiyetin kendi verdiği app ye ceza yazmazlar diye düşünüyorum.Ama internetten siparişle alınıp takılan app plakalara sıkıntı çıkarabilirler mesela plakanız 61 ama internetten sipariş verdiğiniz plaka ankarada veya istanbulda basılıp yollanıyor Mühürün ortasında 34 veya 06 yazıyor.Ceza yazmak isterse onu bahane edip yazabilir düz app plakayada.Ama kendi bulunduğunuz yerden app çıkartırsanız ceza yazılma durumu zor gibime geliyor.

kadireren
17-11-2016, 21:23

bıraktı

Asayiş + trafik çevirmesindemi oldu yani trafikten biri çevirip asayişe bırakıyor kimlik vs yoksa tamamen trafik çevirmesimiydi ?

Birde mühürlü müydü plaka ? benim araç 06 plaka ankara mühürlü beşiktaş app varda 1-2 asayişe girdim çıktım çapraz varexe app ye basıklığa bakmadı bagaj iç arama kimlik gbt yapıp yolladılar , çiftlik kavşağından çiftliğe dönünce durdurdular

aybarsdnr
17-11-2016, 23:18
http://i68.tinypic.com/2qjbwd3.jpg

Benim bu plakalar çift mühürlü, emniyet tarafından verilen plaka. İsterlerse bunları da sorun ediyorlar anladığım kadarıyla?

aybarsdnr
17-11-2016, 23:19
Fotoğrafı foruma yükleyince ters çıktı nedense. Düzeltme paneli olmadığı için değiştiremedim. Kusura bakmayın arkadaşlar

mertkaral
18-11-2016, 00:48
Bende besiktas baski muhurlu app var orjinalleride duruyor ancak kotu durumdalar. Onlari yenilemek icin ruhsatla beraber eskileri goturmem yeterli mi ? yoksa ruhsat sahibide olmasi gerekiyor mu yenilerini alirken ?

Raindrops
18-11-2016, 00:57
Bende besiktas baski muhurlu app var orjinalleride duruyor ancak kotu durumdalar. Onlari yenilemek icin ruhsatla beraber eskileri goturmem yeterli mi ? yoksa ruhsat sahibide olmasi gerekiyor mu yenilerini alirken ?

ruhsat sahibi olması gerekiyor

ertantamer
18-11-2016, 01:06
Şöför ler odasına para girmesi için böyle bi uygulama yapıryo olabilirler mi ? Beşiktaş baskıya bile laf ediyorlar mühürlüye de ediyorlar

Aliburakb
18-11-2016, 08:24
bu arada plakası olmayıp yada kabul edilmeyen veyada kayıp çalıntı olarak plaka değiştirmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum. arkadaşımın aracındaki app plakalarda mühür yoktu kayıp çalıntı olarak bildirdi karakola dilekçe almışlar karakol 190 tl para almış ruhsat değişimi için. plaka bastırmış 28 tl ye kaskosunu zeyil ettirmiş 130 lira ya bide sigortasını bugün zeyil ettircekti onun masrafı var onu halledemediği için ücretini bilmiyorum. bilginiz olsun

MeRtCaN
18-11-2016, 11:17
Asayiş + trafik çevirmesindemi oldu yani trafikten biri çevirip asayişe bırakıyor kimlik vs yoksa tamamen trafik çevirmesimiydi ?

Birde mühürlü müydü plaka ? benim araç 06 plaka ankara mühürlü beşiktaş app varda 1-2 asayişe girdim çıktım çapraz varexe app ye basıklığa bakmadı bagaj iç arama kimlik gbt yapıp yolladılar , çiftlik kavşağından çiftliğe dönünce durdurdular

çiftlik kavsagını donunce olan cevırme asayiş cevırmesıydı

ben 4 tane trafık arabasının 7-8 trafık polısının oldugu pazar gunu kepeklıyı cıkarken cıkıs kapısının orada trafık cevırmesıne gırdım :)

MeRtCaN
18-11-2016, 11:18
htpic.com/2qjbwd3.jpg

Benim bu plakalar çift mühürlü, emniyet tarafından verilen plaka. İsterlerse bunları da sorun ediyorlar anladığım kadarıyla?

Böyle bir plakayı emniyetmı basıyor ?=

bence yanlıslık var bu işte kenar baskısı olmayan bır plakayı emnıyet basmaz
ayrıca harfler ıle rakamlar ıc ıce gırmıs
dırek ceza sebebı

aybarsdnr
18-11-2016, 15:53
Böyle bir plakayı emniyetmı basıyor ?=

bence yanlıslık var bu işte kenar baskısı olmayan bır plakayı emnıyet basmaz
ayrıca harfler ıle rakamlar ıc ıce gırmıs
dırek ceza sebebı

Hocam benden onceki sahibi direkt emniyetten aldigini soylemisti arabayi alirken. En iyisi ben de degistireyim

Mehmetmert
18-11-2016, 17:21
Adanada da başladılar,kaçış yok APP'den mühürlü olsun olmasın,Beşiktaş baskı olsun olmasın,orjinal üstüne folyo yapıştırılmış olsun,kabartmalı olsun...vs hepsine yağdırıyorlar ceza.Orjinallere döndük *** gibi oldu araba ama bu işe bir standart getirmeleri lazım artık tüm cemiyetler sabit o fonttan basmalılar...
http://i.hizliresim.com/An24a7.jpg (http://hizliresim.com/An24a7)

kadireren
18-11-2016, 17:35
çiftlik kavsagını donunce olan cevırme asayiş cevırmesıydı

ben 4 tane trafık arabasının 7-8 trafık polısının oldugu pazar gunu kepeklıyı cıkarken cıkıs kapısının orada trafık cevırmesıne gırdım :)

Çevirme değilde o biraz ötesi olmuş :) plakalar mühürlü app miydi ?

RSX
19-11-2016, 04:31
Ankaranin fontu yine fena degil, adana tam bir yıkım :)

Skyhawk34
19-11-2016, 08:35
İşin en komik kısmıda ne biliyormsuunuz ? :D
app satışındaki insanlar şu anda ince fontlu puntolar yaptırdı ve standart ölçü plaka ilanları internette dolaşıyor :D :D :D
Bu ülkeynin adam olduğunu belki torunum görecek

Yigit-Y
19-11-2016, 08:51
Adanada da başladılar,kaçış yok APP'den mühürlü olsun olmasın,Beşiktaş baskı olsun olmasın,orjinal üstüne folyo yapıştırılmış olsun,kabartmalı olsun...vs hepsine yağdırıyorlar ceza.Orjinallere döndük *** gibi oldu araba ama bu işe bir standart getirmeleri lazım artık tüm cemiyetler sabit o fonttan basmalılar...
http://i.hizliresim.com/An24a7.jpg (http://hizliresim.com/An24a7)

10.000 tl değeri düşmüş gibi duruyor aynı benim f10

Bu app ye el dokunanlarınnnn allah ocaklarına ateş düşürsün :)

sirhot
19-11-2016, 19:20
ben dün gece beşiktaşta girdim çevirmeye. plakaya özellikle baktı ama muhurlu oldugu için bişe demedi yuksek ihtimal. bu arada beşiktaş baskı app var

emrekuzdere
19-11-2016, 19:48
Bende kare app ile çevirmeye girdim dün. Zaten kare app ile şoför odasından verilen kare plaka arasında fark yok gibi. Plakaya baktı devam et dedi.

canozyavuz
20-11-2016, 12:35

Bizim whatsapp grup konuşmasında geçti tam yola çıkarken. Yolumu değiştirdim o çevirme yüzünden. Eş zamanlı Malazgirt bulvarında da vardı diye biliyorum.

app satışındaki insanlar şu anda ince fontlu puntolar yaptırdı ve standart ölçü plaka ilanları internette dolaşıyor :D :D :D

Direk aklıma bu gelmişti. Orjinal baskılara dönüş olur diye. Şaşırmadım :)

atakanakdeniz
20-11-2016, 12:42
Benimde beşiktaş app vardı mühür 34 plaka 35 çevirme ankarada. Mühüre bişey demediler ancak önde plaka yok 412 yazdılar ben 92 diye biliyordum plaka eksik yazıp 412 yazıp yolladılar.

kadireren
20-11-2016, 15:44

Beşiktaş app mühürlü 70tl di standart mevzuata uygun mühürlü app 55tl adamlar zararda :D , mühürlü beşiktaş var laf ederlerse bastırmak lazım tabi cidden sorun olmuyorsa emniyetten alınandan daha güzel :D

Benimde beşiktaş app vardı mühür 34 plaka 35 çevirme ankarada. Mühüre bişey demediler ancak önde plaka yok 412 yazdılar ben 92 diye biliyordum plaka eksik yazıp 412 yazıp yolladılar.

Trafik çevirmesi mi yoksa asayiş ağırlıklı kimlik ,gbt çevirmesi mi ? 06 plaka 06 mühür beşiktaş app var sorun yaşamam sanırım

kadireren
20-11-2016, 15:45
atakanakdeniz Geçmiş olsun bu arada , plakasız gezmek veya kapatmakta 412tl oldu

Gearbox
20-11-2016, 15:55
Trafik çevirmesi mi yoksa asayiş ağırlıklı kimlik ,gbt çevirmesi mi ? 06 plaka 06 mühür beşiktaş app var sorun yaşamam sanırım

Sayfalardir App nin her turlusune ceza var yaziliyor. Halen muhur vs sikinti yasamam diyorsunuz..

1-2 tanesinden sorun yasamasiz bile elbet birinde patlar.. Şu sira denetimler yogun iken orjinale dönmek bu kadar mi zor??

kadireren
20-11-2016, 16:10
Sayfalardir App nin her turlusune ceza var yaziliyor. Halen muhur vs sikinti yasamam diyorsunuz..

1-2 tanesinden sorun yasamasiz bile elbet birinde patlar.. Şu sira denetimler yogun iken orjinale dönmek bu kadar mi zor??

Ben mühürlü olup ceza yiyeni duymadım , kendim dediğim app ile asayişten geçtim sorun olmadı sadece mühürlü ile trafikten geçenleri soruyorum zaten konu bilgi paylaşmak için , orjinallerin durumu çok kötü hani öle fontu beğenmemek felan değil yenisi için ruhsat sahibi gerekli ve kendisi burada değil

Denetimler sıkı olabilir ama araca haftada 1 veya 2 kez binebiliyorum oda evin ihtiyaçları için kısa mesafe bu yüzden dediğim gibi mühürlü ile trafik çevirmesine girenlere sadece bir soru soruyorum varsa bir bilgin ona göre hareket edeyim

ckrc
20-11-2016, 16:31
Arkadaşlar,
Yazmaktan elimde,dilimde tüy bitti. Hatta mevzuatı'da koydum 3,4 sayfa geriye.
POLİS SİZİN PLAKANIZIN FONTUNA-MÜHÜRÜNE-ŞEKLİNE-ŞEMALİNE BAKMIYOR.
Mevzuatta belirtildiği gibi yetkilendirilmiş ve akredite olmuş aracılar haricindeki mekanlarda basılan plakaların hepsi TCK ve ilgili KTY maddelerine göre suç sebebi. Yetkilendirmiş aracı [B]BJK APP yapıyorsa yasaldır, ***** siteden aldığınız BJK APP ilegaldır ceza sebebidir.

Yok benim plakam mühürlü beşiktaş app benim plakam mühürlü standar font diye ceza yemezsiniz diye bir şey yok. Bu konu göreceli olarak kanıtlanamayacağı için yeterli şüpheden ceza yersiniz arkadaşlar.

Çekirge gibi 1 sıçrarsınız 2 sıçrarsınız 3'de ceza yiyip "BJK APP'ten ceza yedim buna bi standart getirin Niğde'de, Yozgatta, Avcılarda plakalar BJK APP'ymiş bu ne saçmalık diye" sitem edersiniz.

Bunları yazarken haybeden sallamıyorum, gerçekten bilen birisi olarak söylüyorum.

onursumer
20-11-2016, 16:45
Arkadaşlar,
Mevzuatta belirtildiği gibi yetkilendirilmiş ve akredite olmuş aracılar haricindeki mekanlarda basılan plakaların hepsi TCK ve ilgili KTY maddelerine göre suç sebebi. Yetkilendirmiş aracı [B]BJK APP yapıyorsa yasaldır, ***** siteden aldığınız BJK APP ilegaldır ceza sebebidir.

Yok benim plakam mühürlü beşiktaş app benim plakam mühürlü standar font diye ceza yemezsiniz diye bir şey yok. Bu konu göreceli olarak kanıtlanamayacağı için yeterli şüpheden ceza yersiniz arkadaşlar.

Çekirge gibi 1 sıçrarsınız 2 sıçrarsınız 3'de ceza yiyip "BJK APP'ten ceza yedim buna bi standart getirin Niğde'de, Yozgatta, Avcılarda plakalar BJK APP'ymiş bu ne saçmalık diye" sitem edersiniz.

Bunları yazarken haybeden sallamıyorum, gerçekten bilen birisi olarak söylüyorum.

Mevzuata bakılırsa zaten beşiktaş baskı bir plaka ile yenirse ceza iptal davası açılıp iptal edilebilir

atakanakdeniz
20-11-2016, 16:46
ağır bir app çevirmesiydi sadece app ye bakıyorlardı

kadireren
20-11-2016, 17:09
Arkadaşlar,

İnternetten aldığımız app ler yetkilendirilmiş yerde basılmıyor ama yetkilendirilmiş yerde cemiyette mühür basılıyor sorun burada zaten

ağır bir app çevirmesiydi sadece app ye bakıyorlardı

Aradığım cevap buydu teşekkür ederim

ckrc
20-11-2016, 17:30
İnternetten aldığımız app ler yetkilendirilmiş yerde basılmıyor ama yetkilendirilmiş yerde cemiyette mühür basılıyor sorun burada zaten

Aradığım cevap buydu teşekkür ederim

Yetkilendirlmis yerde muhur vurulmuyor, yetkilendirilmis yerin muhuru SAHTE olarak APP aldiginiz yer basiyor.

ckrc
20-11-2016, 17:31
Mevzuata bakılırsa zaten beşiktaş baskı bir plaka ile yenirse ceza iptal davası açılıp iptal edilebilir

Yetkili yerden aldiginiza dair kanitiniz varsa ceza yemezsiniz, iptal icin actiginiz davada gerekli kanitlari sunmaniz gerekir.

Cevirmede bakilan font degil, plakanin nerede basildigi.

Quantum
20-11-2016, 17:58
Arkadaşlar,

Peki, bir soru..

Bu plaka yasal bir yerde basıldı bir plaka ve mühür gerçek cemiyette basılan mühür diye söylendi bana. 34 Plaka.. Plaka üzerinde laser dalgalar ve Türk bayrakları mevcut. İstanbulda basıldı.

Ancak mühürde;

TSOF
34/29
ANKARA

ibareleri mevcut.

Mühürde ANKARA yazdığı için plakayı aracıma takmak istemiyorum.

Bu plaka ceza yer mi yemez mi?

http://i671.photobucket.com/albums/vv76/badoer/IMG_0123a_zps9v2hqqz4.jpg

emrtgb
20-11-2016, 18:21
Selamlar.
Orjinal plakayı pleksi plakalığa taksak yine sıkıntı çıkartırlar mı acaba?

onursumer
20-11-2016, 18:40
Yetkili yerden aldiginiza dair kanitiniz varsa ceza yemezsiniz, iptal icin actiginiz davada gerekli kanitlari sunmaniz gerekir.

Cevirmede bakilan font degil, plakanin nerede basildigi.

plaka basım kağıdını plakaları teslim alırken alıyorlar bkoy subede en azından o şekilde zaten

bana bunun sahteliğini kanıtlayabiliyorlarsa kesmeleri yasal ozaman ?

ucu cok acık bu konunun ,kesin net birşey olmadığı gibi , herşeye yorumlanabilir ben daha bizim bolgede daha ceza yiyen gormedimde olurda başıma gelirse bakırkoy emniyetin başına ekşirim :D

Selamlar.
Orjinal plakayı pleksi plakalığa taksak yine sıkıntı çıkartırlar mı acaba?

yazarlarsa bi pleksi den yazarlar zaten :D

emrtgb
20-11-2016, 18:44
yazarlarsa bi pleksi den yazarlar zaten :D

Onu da sökecez yani,vay arkadaş:)

Skyhawk34
20-11-2016, 18:48
ckrc
peki x siteden verilen bir plakanın mühürüyle
şubeden alınan plakanın mühürü arasında farkı izzah edermisiniz

Ahmet Bby
20-11-2016, 19:08
Hiç polemiğe girmeye gerek yok söküyorum APP leri

Mehmetmert
20-11-2016, 19:44
Peki, bir soru..

Bu plaka yasal bir yerde basıldı bir plaka ve mühür gerçek cemiyette basılan mühür diye söylendi bana. 34 Plaka.. Plaka üzerinde laser dalgalar ve Türk bayrakları mevcut. İstanbulda basıldı.

Ancak mühürde;

TSOF
34/29
ANKARA

ibareleri mevcut.

Mühürde ANKARA yazdığı için plakayı aracıma takmak istemiyorum.

Bu plaka ceza yer mi yemez mi?

-Bu Ankara Mevzusu standart sanırım benim şimdi orjinal plakaların mührüne baktım sırasıyla :
"TSOF
01
Ankara"olarak yazıyor...
-Söktüğüm APP plakada ise(dışarıda yaptırdım)
"TSOF
34/05
ANKARA"yazıyor.

Yani Ankarası standart herhalde :)

ckrc
20-11-2016, 19:57
-Bu Ankara Mevzusu standart sanırım benim şimdi orjinal plakaların mührüne baktım sırasıyla :
"TSOF
01
Ankara"olarak yazıyor...
-Söktüğüm APP plakada ise(dışarıda yaptırdım)
"TSOF
34/05
ANKARA"yazıyor.

Yani Ankarası standart herhalde :)

Ankara yazmasi normal,TSOF 34/05 ise istanbul muhurlu oluyor. TSOF 01 Adana. Muhurde il adi yazmaz, plakasi yazar. Disarda yaptirginiz APP muhurlu olarak satilir ama cevirmede plaka ile muhur uyusmadigi icin ceza yersiniz.(Soktugunuz orijinal plaka ile ayni fontta olsa dahi.)
Fonta takilan arkadaslar, orijinal muhure takilin.
Farketmenin direk tanimlari yok ancak Plakayi gorunce ayirt edebiliyorsunuz. Sahte parayi eline alinca farkeden esnaflar gibi farkediliyor.

Daha acik sekilde APP'den nasil ceza yiyebileceginizi anlatamam sanirim.

mgunes
20-11-2016, 19:57
Arkadaşlar,

yazinizda bahsettiginiz "yetkilendirilmiş ve akredite olmuş aracılar haricindeki mekanlarda basılan " plaka ayrimi cevirmede nasil oluyor? App ve orjinal plakalarda ankara yaziyor sayilar ayni. Lutfen bilginizin kaynagini yazin. (Not: gercekten bilen birisi olarak yaziyorum)

ckrc
20-11-2016, 19:59
34/01-02-03-04... diye giden siralamalar bastirilan yerin kodu oluyor.
Adana'da 1 tane oldugu icin direk 01'dir.

mgunes
20-11-2016, 20:02
34/01-02-03-04... diye giden siralamalar bastirilan yerin kodu oluyor.
Adana'da 1 tane oldugu icin direk 01'dir.

Bugun bakirkoyde polis arkadaslardan birinci agizdan bilgi aldim.Muhursuz plakalar ve kotu fontlara sikinti yaratiyorlar. Aracin modifiyeli ve trafige aykiri durumdaysa plakan ekstra ceza sebebi olur. Insanlari burda korkutmanin anlami nedir anlamiyorum?

ckrc
20-11-2016, 20:03
Bu postta hep bana karsi bir polemik cikiyor. Bildiklerimi yaziyorum, uyarmaya calisiyorum herkes bir atar, gider, ders verme telasi icerisinde.

Umarim ceza yemezsiniz, umarim sikinti yasamazsiniz, bildigim seyleri paylasmaya calisiyorum yasal olmayan bir uygulamayi, sucu ve sucluyu ovme pesinde olan arkadaslarimiz var.
Bu da bu konuya son postum APP plakalariniz ile size keyifli surusler.

Mehmetmert
20-11-2016, 20:05
Ankara yazmasi normal,TSOF 34/05 ise istanbul muhurlu oluyor. TSOF 01 Adana. Muhurde il adi yazmaz, plakasi yazar. Disarda yaptirginiz APP muhurlu olarak satilir ama cevirmede plaka ile muhur uyusmadigi icin ceza yersiniz.(Soktugunuz orijinal plaka ile ayni fontta olsa dahi.)
Fonta takilan arkadaslar, orijinal muhure takilin.
Farketmenin direk tanimlari yok ancak Plakayi gorunce ayirt edebiliyorsunuz. Sahte parayi eline alinca farkeden esnaflar gibi farkediliyor.

Daha acik sekilde APP'den nasil ceza yiyebileceginizi anlatamam sanirim.

-Böyle birşey yok.Benim arabam 50 plaka(ikamet) ama aracı sıfır olarak Adanadan aldığım için orjinal plakası 01 mühürlü.Kimsede çıkıp bana senin araban 50 plaka ama mührün 01 diyemez...
-Kaldıki APP'yi taksam plakan 50 mührün 34 dediğinde arabayı İstanbuldan sıfır aldım dediğimdede kendisini bunu kanıtlayamaz...

-Bu işin bir standartı yok madem bu işi bu kadar dert ettin,app plaka uygulaması aynen böyle devam etsin ama bu plakayı basanlarada ciddi ceza getirsin.Kimse instagramda,facebookta,sahibinden.com'da nasıl uyuşturucu satamıyorsa yada sahte para satamıyorsa plakada sattırtmayaksın arkadaşım.Ben orjinal app olmayacak şekilde gene bastırırımki gene dışarıda.Sahibinden.com'da falanda bir ton ilan var yani...

Neyse ben orjinalimi taktım zaten kafam rahat :)

mgunes
20-11-2016, 20:05
Bu postta hep bana karsi bir polemik cikiyor. Bildiklerimi yaziyorum, uyarmaya calisiyorum herkes bir atar, gider, ders verme telasi icerisinde.

Umarim ceza yemezsiniz, umarim sikinti yasamazsiniz, bildigim seyleri paylasmaya calisiyorum yasal olmayan bir uygulamayi, sucu ve sucluyu ovme pesinde olan arkadaslarimiz var.
Bu da bu konuya son postum APP plakalariniz ile size keyifli surusler.

size ek bilgi olsun

eger araciniz trafige aykiri sekilde degilse (egsoz ve garip lambalar yoksa)

app plakaniz muhurluyse

app plakaniz harfleri icice girmemisse

font orjinal bjk app baski ise

CEZA YEMEZSINIZ.

Aracinizdaki diger modifiyelere ek app cezasi yazilir.

ckrc
20-11-2016, 20:06
Bugun bakirkoyde polis arkadaslardan birinci agizdan bilgi aldim.Muhursuz plakalar ve kotu fontlara sikinti yaratiyorlar. Aracin modifiyeli ve trafige aykiri durumdaysa plakan ekstra ceza sebebi olur. Insanlari burda korkutmanin anlami nedir anlamiyorum?

Bilgi aldigim kisinin buradan paylasamam ama o polis arkadaslarin amiri olan istanbulun en onemli ve buyuk ilcelerinden birinin emniyet mudurunun de mulki amiri tarafindan direk duyduklarimi paylasiyorum.

Bu adam öz oğluna yalan soyleyecek, yanlis bilgi verecek degil.
Polis arkadaslarin daha cok bildigini soyluyorsaniz karar ve yorum sizin.

mgunes
20-11-2016, 20:10
Bilgi aldigim kisinin buradan paylasamam ama o polis arkadaslarin amiri olan istanbulun en onemli ve buyuk ilcelerinden birinin emniyet mudurunun de mulki amiri tarafindan direk duyduklarimi paylasiyorum.

farklo bolgelerde farkli yakalarda cevirmelere girdim aracimin plakasi bjk baski app ve trafikten kosifler araciligi ile aldim. yarin kosifler bayiye gelirsen canli gozlerinle gorebilirsin bjk baskiyi gidelim ceza yazdirmayi deneyelim ne dersin?

ckrc
20-11-2016, 20:13
farklo bolgelerde farkli yakalarda cevirmelere girdim aracimin plakasi bjk baski app ve trafikten kosifler araciligi ile aldim. yarin kosifler bayiye gelirsen canli gozlerinle gorebilirsin bjk baskiyi gidelim ceza yazdirmayi deneyelim ne dersin?

Insallah kazasiz belasiz cezasiz kullanirsiniz aracinizi. Amacim gercekten bir seyler ispatlamak veya polemik cikartmakdegil. Kimsenin caninin yanmamasi icin bildiklerimi yaziyorum.
Iyi geceler.

Quantum
20-11-2016, 20:20
Herkesin yazdığını okudum da, şöyle bir şey aklıma geldi

Ben örneğin kardeşim için, babam için istanbuldan araba alacağım, memlekete göndereceğim ve elimde vekaletname var onun adına işlem yapabileceğime dair.
Ben istanbulda ola ola, örneğin 60 plaka yı alabilirim ruhsatı da babamın adına çıkarırım. Plaka istanbulda basılacak? o zaman mühür de 34 olacak haliyle..

Yeni alınan ve 60 XX YYY plakası da takılarak İstanbul'dan Tokat'a giden araba, yolda ya da Tokatta "Plaka 60 ama mühürde 34 var" diye ceza yiyecek ha? Yok öyle bir dünya.. Saçmalamayın..
ckrc ben seni trafik şubede görevli polis sandım o yüzden soru sordum da, abilerinden duyduklarınla ahkam kesiyorsun gibi geliyor bana..

driver_can
20-11-2016, 20:20
size ek bilgi olsun

eger araciniz trafige aykiri sekilde degilse (egsoz ve garip lambalar yoksa)

app plakaniz muhurluyse

app plakaniz harfleri icice girmemisse

font orjinal bjk app baski ise

CEZA YEMEZSINIZ.

Aracinizdaki diger modifiyelere ek app cezasi yazilir.

Siz emniyet teşkilatından mısınız?Aracımı sıfır alırken bayi App Beşiktaş baskılı olarak bastırdı plakaları mavi tr kısmında mühürleri de var.Daha önceki araçlarımda da gayrettepe emniyetin bahçesinde kulübe de plakalarımı kalın baskı istiyorum dediğimde mühürlü Bi şekilde teslim edildi birçok kez.Şimdi bunda ceza yemem için sebep var mı?

Quantum
20-11-2016, 20:24

O zaman sen İstanbul'un en önemli ve büyük ilçelerinden birinin emniyet müdürünün oğlusun?

ckrc
20-11-2016, 20:26
O zaman sen İstanbul'un en önemli ve büyük ilçelerinden birinin emniyet müdürünün oğlusun?

Abi gercekten amacim polemik yaratmak degil, ahkam falan kesmiyorum.
Herkes her seyin en iyisini biliyor burada.
Bugun konustugumuz seyleri paylasmak istedim. Herkese cezasiz, kazasiz gunler.

mgunes
20-11-2016, 20:31

kendisi kulaktan duyum bilgilerle hareket eden bir arkadas ayrica emniyet muduru oglu falan degil ben polislerle konustum diyince arkadas yoldaki yunuslarla falan konustum sandi heralde daha genc arkadas yuklenmeyelim:)

Quantum
20-11-2016, 20:31
Herkes herşeyin en iyisini bilmiyor. Kimse bunu da iddia etmiyor da, herkes bişeyi net olarak anlamaya çalışıyor.

Önce çözemedim seni de sonra hatırladım..
Sen konunun en başından olmak üzere tutarsız, kulaktan dolma bilgilerle ve dediğim dedik üslubunla oldukça itici oluyorsun..

mgunes
20-11-2016, 20:38
Siz emniyet teşkilatından mısınız?Aracımı sıfır alırken bayi App Beşiktaş baskılı olarak bastırdı plakaları mavi tr kısmında mühürleri de var.Daha önceki araçlarımda da gayrettepe emniyetin bahçesinde kulübe de plakalarımı kalın baskı istiyorum dediğimde mühürlü Bi şekilde teslim edildi birçok kez.Şimdi bunda ceza yemem için sebep var mı?

emniyet mudurlerine yakinim.aracinda trafige aykiri bir durum yoksa egsoz vb. plakan trafikten app muhurlu sekilde app ise ceza yemezsiniz cunku sube veriyor bunu.ama sunu unutmayin bjk app adi altinda sacmasapan muhurluler var onlar ceza yer orjinal bjk appyi ayirt edebilmek onemli foto ekliyorum

http://i.hizliresim.com/bk4AV8.png

Mehmetmert
20-11-2016, 20:44
Abi gercekten amacim polemik yaratmak degil, ahkam falan kesmiyorum.
Herkes her seyin en iyisini biliyor burada.
Bugun konustugumuz seyleri paylasmak istedim. Herkese cezasiz, kazasiz gunler.

Yanlız arkadaş doğru söylüyor,bakın sadece Adanadaki bir çevirmede 10 dk'da 3 araç plakalarına elveda,cezayıda tıpış tıpış yediler.Ha siz beşiktaş baskı APP'ye dava açar uğraşırım diyorsanız siz bilirsiniz ama gerekirse sahte olarak dışarıda cemiyet plakası taktırın gezin bu işler böyle bu ülkede....

Scirocco Beşiktaş baskı BB yedi
http://i.hizliresim.com/R16Lr1.jpg (http://hizliresim.com/R16Lr1)

Peugeot BB
http://i.hizliresim.com/WgrAqY.jpg (http://hizliresim.com/WgrAqY)

Bunada BB
http://i.hizliresim.com/6r67aP.jpg (http://hizliresim.com/6r67aP)

Buda bonus plakası düşmüş ama takmamış geçmişl olsun 400 küsür tl çat
http://i.hizliresim.com/3vRB6A.jpg (http://hizliresim.com/3vRB6A)

Bilenler bilir burası Adanada Dermancan kavşağının orası,10 dakikada bu kadar gittiyse diğer çevirmelerde neler oluyor bilmiyorum. Arabalar gelmeden önde başka polisler var,gördüğü plakayı hemen anonsluyor orjinal dışı font diye hemen ileride ekip alıp hop cezayı yazıyor.Bölgesel olarak uygulanması nasıl bilmem ama ben tırsttığımdan taktım orjinalleri

mgunes
20-11-2016, 20:55
yukarida foto ekleyen arkadas gibi her sonradan baski plakaya besiktas baski denildigi icin konuda kriz var :) fotodakiler bjk baski degil

mgunes
20-11-2016, 20:56
Bb yedi ne demek onuda anlamadim :)?

Mehmetmert
20-11-2016, 20:58
bb=Bye bye olarak kullandım :)
Organize Isler- Bye Bye Hepiniz - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AKYnhc9aQmM)

https://www.youtube.com/watch?v=AKYnhc9aQmM

Mehmetmert
20-11-2016, 20:58
yukarida foto ekleyen arkadas gibi her sonradan baski plakaya besiktas baski denildigi icin konuda kriz var :) fotodakiler bjk baski degil

Scirocco beşiktaş baskı,diğerleri orjinal plakalarının üstünde karbon folyo olduğu için yediler

mgunes
20-11-2016, 21:09
Scirocco beşiktaş baskı,diğerleri orjinal plakalarının üstünde karbon folyo olduğu için yediler

genc arkadasim anlasilan siz gencler bu konuyu daha kavrayamadiniz ben buradan kabak gibi goruyorum o araclarin orjinal sandigin plakalari yan sanayi baski plaka :) siz lutfen bence bu konuda polemik yapip bilgi kirliligi yaratmayin orjinal plakalarnizi takin efendi efendi surun iyi aksamlar :)

Quantum
20-11-2016, 21:33
genc arkadasim anlasilan siz gencler bu konuyu daha kavrayamadiniz ben buradan kabak gibi goruyorum o araclarin orjinal sandigin plakalari yan sanayi baski plaka :) siz lutfen bence bu konuda polemik yapip bilgi kirliligi yaratmayin orjinal plakalarnizi takin efendi efendi surun iyi aksamlar :)

Siz polis misiniz peki?
i8 fotoğrafına dayanarak bendeki plakalarla bir sorun yaşamayacağım sonucuna varabilirim galiba.. Çünkü aynı font. Ankara olayına takılıyordum, orada da sorun yok.. Benim orjinal plakalara baktım, mühürse problem asıl onlar mühürsüz gibi. Çooook belli belirsiz mühür var ama istanbulda verilen standart köşeli fontlu plakalardan..

ckrc
20-11-2016, 21:38

Mülki Amiri abi. Emniyet Müdürü değil. Kaymakam daha bilinen adıyla.

Mehmetmert
20-11-2016, 21:41

Amca bak simdi,olay aninda ordamiydin bilmiyorum ama bu adam ustundeki folyoyu sokunce alttan plakanin kendisi geldi.Ha sen fotograftan cuk diye orjinal degil diye neye gore dayanarak soyluyorsun bilmiyorum.Bak orjinal plakalarin Ustune folyo cekilmisi ve folyo sokulmus hali.O yan sanayii dediklerinde birebir bunlardan!Orjinal plakanin ustune harf kalinlastirma.Neyse ben efendi efendi takliyorum zaten iyi aksamlar :)

http://i.hizliresim.com/0l2VMR.jpg (http://hizliresim.com/0l2VMR)

Not:Apaci arkadasim zorla yeni aldigimda arabayi plakami kaplattirmisti,app takicam yapma falan desemde.Orjinalleri takmaya calisirken folyoyu sokemedim yapis yapis kaliyordu ve parca parca cikiyordu tirnak falan birakmiyor.Bos ugrasmayim,direkt sokup isitin evde cok kolayca cikiyor

mgunes
20-11-2016, 21:42
Siz polis misiniz peki?
i8 fotoğrafına dayanarak bendeki plakalarla bir sorun yaşamayacağım sonucuna varabilirim galiba.. Çünkü aynı font. Ankara olayına takılıyordum, orada da sorun yok.. Benim orjinal plakalara baktım, mühürse problem asıl onlar mühürsüz gibi. Çooook belli belirsiz mühür var ama istanbulda verilen standart köşeli fontlu plakalardan..

polis degilim doktorum.standart evo 9a ceza yazilan bir birey olarak ceza yemeyeceginizin garantisi yok. ancak uygun bir dille olayi anlattiginiz takdirde ve aracinizin herhangi bir modifiyesi yok ise ceza yemezsiniz cunku tekrar ediyorum plakayi istanbulda ve izmitte emniyet veriyor duzgunce belirtebilirsiniz ceza yediginiz takdirde iptalini saglayabilirsiniz

Ragness
20-11-2016, 21:43

Abi bu orjinal beşiktaş baskı app plakaları nerden edinebiliriz? Forumdaki tanınan appci sevdiğimiz abilerimizin plakaları bir problem yaratırmı?

Faruk_Vtec
20-11-2016, 21:58
emniyet mudurlerine yakinim.aracinda trafige aykiri bir durum yoksa egsoz vb. plakan trafikten app muhurlu sekilde app ise ceza yemezsiniz cunku sube veriyor bunu.ama sunu unutmayin bjk app adi altinda sacmasapan muhurluler var onlar ceza yer orjinal bjk appyi ayirt edebilmek onemli foto ekliyorum

http://i.hizliresim.com/bk4AV8.png

fotoda kı aracın app plaka basımı bızzat bıze aıttır...

http://i419.photobucket.com/albums/pp280/Faruk_VTEC/IMG_5956_.jpg (http://s419.photobucket.com/user/Faruk_VTEC/media/IMG_5956_.jpg.html)

Reklamları Dinlediniz...

kangomania
20-11-2016, 22:10
Adana baraj set çıkışında Beşiktaş baskı plakayı tornavida ile kanırtarak söktürüyordu polis. Onu görünce orjinale döndüm çift mühürlü hatta :) orjinal plakamın rakamları boya ile kalınlaştırılmıştı, bu da mı sorun olacak şimdi?

CLIORS
20-11-2016, 22:28
İlk çevirmede yakalanınca burada yazılanları denemek lazım :)

Hiç uğraşmayın derim, dönün stok plakalara. Burada bulunanların çoğunun araçlarındaki değişiklikleri amirler incelese plaka en sonlarda gelir. Egzoz, film, yay, jant derken makbuzlara dosya gömleği gerekmesin sonra :)

mimarsertac
21-11-2016, 10:16
Adana baraj set çıkışında Beşiktaş baskı plakayı tornavida ile kanırtarak söktürüyordu polis. Onu görünce orjinale döndüm çift mühürlü hatta :) orjinal plakamın rakamları boya ile kalınlaştırılmıştı, bu da mı sorun olacak şimdi?

Benimkilerde çift mühür ve boya ile kalınlaştırılmış durumda, önümdeki arkamdaki beşiktaş baskı app'lileri aldılar beni almadılar.

Skyhawk34
21-11-2016, 10:20
ckrc
sahte mühür ile gerçek mühür arasındaki farklara değinirmisin ?

Mehmetmert
21-11-2016, 10:47

Dermancanda uçurdular folyolu olanları,umarım birşey olmaz kafalarına göre tamamen

kangomania
21-11-2016, 11:52
Benimkilerde çift mühür ve boya ile kalınlaştırılmış durumda, önümdeki arkamdaki beşiktaş baskı app'lileri aldılar beni almadılar.

Dermancanda uçurdular folyolu olanları,umarım birşey olmaz kafalarına göre tamamen

Benimki durdurulan 33 plaka siyah pejo gibi. Ne kadar az okunaklı olursa o kadar iyi demekki. Tinerle silmeye çalışayım, laf anlatamazsın.

Muharrem C.80
21-11-2016, 14:13
App konusundan haricen Adanada da yabancı plaka araç gördülermi hiç affetmiyorlar 01 olmayana gözünün üstünde kaş var diye ceza yazarlar

Mehmetmert
23-11-2016, 13:38
App konusundan haricen Adanada da yabancı plaka araç gördülermi hiç affetmiyorlar 01 olmayana gözünün üstünde kaş var diye ceza yazarlar

Aynen ben 50 plakayim app varken kacakci gibi geziyordum ara sokaklar falan.

Adananin cemiyet baskisi igrenc,bugun Nevsehir cimiyetten yenisini bastirdim.Totalde 15dakikami almadi yeni plakami elime almam
1-Emniyete gidiyorsunuz,plaka yenilemek istediginizi soyluyorsunuz(ruhsat sahibi sart)
2-Hazir dilekce var yenilemek istiyorum diye imza tarih plaka yazip veriyorsunuz size makbuz veriyor
3-Cemiyet hemen yaninda zaten makbuzu verdim,2 adet plakaya 28tl ucretini odedim
4- Yaklasik 1dk surmeden bam gum bastilar verdiler plakayi
5-En son ordan verdikleri makbuzu geri emniyete goturdum biraktim.

Sonuc Once - Sonra
http://i.hizliresim.com/PnY3gQ.jpg (http://hizliresim.com/PnY3gQ)

Saro-Ş
23-11-2016, 14:04
8 Kasım Tarihinde Ataköyde Çevrildim App Plaka, Film,Egzoz Gibi Ceza Uygulamayı En Çok Seven Ekiplerin Olduğu Bölgelerden dir Ataköy Polis Cam Filmim İçin İşlem Yaptı Plakalarıma Herhangi Bir Uygulama Yapmadı Plakamın Evraklı Olarak Orjinal Cemiyetden Basıldığından da Emin Olduğum İçin Rahattım , Daha Çok Bu Pleksi Harf Kesenlerde Var Harflerin Üstüne Onlar ve Ankara İşi Plakalara Takılıyolar Bildiğim Kadarıyla Harflerin Üstüne Pleksi Kesince EDS de Flaş Çakınca Parlama Yapıyor Plaka Okunamıyor

huseyinturk
23-11-2016, 14:47
Terör vs hikaye bu işin aslı ciddi gelir getiren tedes eda gibi sistemlerin bazı plakaları okuyamaması, app değil ama sebep 20 liraya satılan spreyler var flaş çakınca plakayı aşırı parlatıp okunmamasını sağlıyor.

Dün yolda giden aracı durdurdu trafik polis otosu seyir halindeyken, pleksi harf rakamlar vardı plakanın üstüne yapıştırılmış

GokhanRS
23-11-2016, 15:09
her şey para için olduğu zaten belli ki. o kadar mevzu dert terörün kralı v.s var. Fıstık gibi okunan, çok rahat radara giren app leri bile almaya başlamışlar.

HaKo
23-11-2016, 15:13
fotoda kı aracın app plaka basımı bızzat bıze aıttır...

http://i419.photobucket.com/albums/pp280/Faruk_VTEC/IMG_5956_.jpg (http://s419.photobucket.com/user/Faruk_VTEC/media/IMG_5956_.jpg.html)

Reklamları Dinlediniz...

Bizim Plakalarda sıkıntı var mı buradan aydınlat bizi plakayı senden alanlar olarak :)

aybarsdnr
23-11-2016, 18:16
Dün Bostancı karakoluna gittim.

Polislerin söylediği, abuk sabuk karakterli plakalara ceza yazıyoruz. Normal standart basılan (yukarıdaki i8 deki gibi) App plakalara ceza yazmıyoruz. Eğer onlardan ceza yiyenler varsa ya araçta başka problemler de vardır ya da tavır vs den dolayı uğraştırmak için yazılmıştır.

Benim plakalarımın kenarı kesik, gerçekten standart dışı. Söktürüp yarın gidicem tekrar bildiğimiz normal app bastırıcam hemen karakolun karşısında. Kesinlikle sıkıntı yaşamayacağım söylediler. bakalım öyle mi olacak

Berkan
23-11-2016, 19:56
Bizim Plakalarda sıkıntı var mı buradan aydınlat bizi plakayı senden alanlar olarak :)

aynı yerden aldıgmız icin yazıyım

mühür de sorun yok yalan dolan değil ojinal hologramlı plaka sacı var kısacası olması gereken gibi herşey :)

Skyhawk34
23-11-2016, 20:05
3. dünya ülkesinden kalma memurlar :)
birbirlerinin söyledikleriyle bile çelişiyorlar

Faruk_Vtec
24-11-2016, 00:44

devletın ışlerıne akıl sır ermıyor...

1) plaka sacı; TR ve bayrak hologramlı + çıft dalgalanmalı ve ORJINAL

2) kalıplar; yonetmelığe uygun ve ORJINAL

3) muhur; ORJINAL

- plakadakı muhurde yer alan TSOF; Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu kısaltmasıdır

- mavı tr'sı olmayan plakaya & sıyah çerçevesı olmayan plakaya & motorsıkletlerın taktığı 12cmx18cm olan kuçuk bısıklet plakasına şoförler cemıyetı MUHUR VURAMAZ..

- fransız baskı yada sıfırları kesık olan alman baskı plakalar standart dışıdır MUHUR VURULAMAZ..

- yazı fontu beşıktaş baskı dıye tabır edılen beşıktaş şubede basılan plaka YONETMELIĞE UYGUNDUR..

ama gel gelelım subaruları evoları kanattan bağlayan sısteme ne desek boş, gene ceza yazıyorlar..

onde plakası olmayan araca 23. maddeden 'tescil plakalarını araç üzerinde bulundurmadan kullanma' dıye ceza yazıp bağlama yetkısı olan polısın plakanın ustune pleksı harf yapıştıranada(plaka orjınal bıle olsa) 23. maddeden ceza yazıp bağlama yetkısı vardır..

sokakta 4 kışı yan yana yurumenın bıle cezası var ama kurala uyan yok..

nasıl cam fılmı cezası ara ara denetlemeye gırıyordu şımdı aynı şey app plaka ıçın geçerlı ama kurunun yanında yaşta yanıyor ışte..

app plakalarda yasal olmayan hıç bırşey yok(en başta saydığım hususlar dahılınde olanlar ıçın konuşuyorum) ıtıraz edılıp mahkemeye gıdılırse %100 olumlu sonuçlanır..

şımdı banada polıs denk gelse bende derdımı efendı bır dılle anlatmaya çalışacam, genede ceza yazarsa yapacak bışey yok, Allah karşımıza anlayışlı polısler çıkarsın...

Melih-Ö
24-11-2016, 01:04
devletın ışlerıne akıl sır ermıyor...

1) plaka sacı; TR ve bayrak hologramlı + çıft dalgalanmalı ve ORJINAL

2) kalıplar; yonetmelığe uygun ve ORJINAL

3) muhur; ORJINAL

- plakadakı muhurde yer alan TSOF; Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu kısaltmasıdır

- mavı tr'sı olmayan plakaya & sıyah çerçevesı olmayan plakaya & motorsıkletlerın taktığı 12cmx18cm olan kuçuk bısıklet plakasına şoförler cemıyetı MUHUR VURAMAZ..

- fransız baskı yada sıfırları kesık olan alman baskı plakalar standart dışıdır MUHUR VURULAMAZ..

- yazı fontu beşıktaş baskı dıye tabır edılen beşıktaş şubede basılan plaka YONETMELIĞE UYGUNDUR..

ama gel gelelım subaruları evoları kanattan bağlayan sısteme ne desek boş, gene ceza yazıyorlar..

onde plakası olmayan araca 23. maddeden 'tescil plakalarını araç üzerinde bulundurmadan kullanma' dıye ceza yazıp bağlama yetkısı olan polısın plakanın ustune pleksı harf yapıştıranada(plaka orjınal bıle olsa) 23. maddeden ceza yazıp bağlama yetkısı vardır..

sokakta 4 kışı yan yana yurumenın bıle cezası var ama kurala uyan yok..

nasıl cam fılmı cezası ara ara denetlemeye gırıyordu şımdı aynı şey app plaka ıçın geçerlı ama kurunun yanında yaşta yanıyor ışte..

app plakalarda yasal olmayan hıç bırşey yok(en başta saydığım hususlar dahılınde olanlar ıçın konuşuyorum) ıtıraz edılıp mahkemeye gıdılırse %100 olumlu sonuçlanır..

şımdı banada polıs denk gelse bende derdımı efendı bır dılle anlatmaya çalışacam, genede ceza yazarsa yapacak bışey yok, Allah karşımıza anlayışlı polısler çıkarsın...

Hangi cemiyetten bastırıyorsunuz siz Faruk ?

B.Koçer
24-11-2016, 01:12
Cemiyet dediğiniz bu plaka basım yerleri değil mi ?

Az biraz tanıdığı olan herkes istediği tarz plakaya mühür vurdurur zaten .

İzmir de cok garip bir anlaşmazlık var 3 veya 4 farklı font var hepsi birbirinden farklı

Bazı araçlarda yönetmelige gerçekten uygun olmayan çerçevesizApp de bile orijinal diye tabir edilen 35 İzmir mühürü mevcut . Tanıdığı olan kısa bir şekilde ısını hallediliyor .

Gel gelelim eskiden çift mühür vurduran trafik şubesi ne oldu da herşeyi şoförler odasına bıraktı ?
şimdi ne oldu da
Üstünde 34 şoförler odası olan mühüre ceza kesiyorsun ?

Aracımın orjinal plakalarını alıp
Beşiktaş subeye gidip veya kalın baskı yapan herhangi bir ile gidip

Plakalarımı yenilmek istiyorum dedikten sonra
Makbuz karşılığında bana zaten kalın yazılı plaka verecekler

Bu durumda vatandaşın sucu gunahi ne ?
Bence ilk önce kendi aralarına bir düzenleme getirmeleri şart

Faruk_Vtec
24-11-2016, 20:11
Hangi cemiyetten bastırıyorsunuz siz Faruk ?

hem anlaşmalı hem sozleşmelı olan cemıyetlerle çalışıyoruz, sozleşmesı bıten cemıyetlerle çalışmıyoruz..

denetleme geldığınde polısler gelıp baktılar ve hıç bışey demeden gıttıler çünkü yasal olmayan hıç bırşey yok..

senın kanalın tıkandı dıye duydum ama ne kadar doğru bılmıyorum bızım harıcımızde şuan ıstanbulda basım yapan yok..

Cemiyet dediğiniz bu plaka basım yerleri değil mi ?

Az biraz tanıdığı olan herkes istediği tarz plakaya mühür vurdurur zaten .

İzmir de cok garip bir anlaşmazlık var 3 veya 4 farklı font var hepsi birbirinden farklı

Bazı araçlarda yönetmelige gerçekten uygun olmayan çerçevesizApp de bile orijinal diye tabir edilen 35 İzmir mühürü mevcut . Tanıdığı olan kısa bir şekilde ısını hallediliyor .

Gel gelelim eskiden çift mühür vurduran trafik şubesi ne oldu da herşeyi şoförler odasına bıraktı ?
şimdi ne oldu da
Üstünde 34 şoförler odası olan mühüre ceza kesiyorsun ?

Aracımın orjinal plakalarını alıp
Beşiktaş subeye gidip veya kalın baskı yapan herhangi bir ile gidip

Plakalarımı yenilmek istiyorum dedikten sonra
Makbuz karşılığında bana zaten kalın yazılı plaka verecekler

Bu durumda vatandaşın sucu gunahi ne ?
Bence ilk önce kendi aralarına bir düzenleme getirmeleri şart

cemıyet dedığımız yer yasal mühür vuran yer, ıstedığı tarzdan zıyade yonetmelığe uygun tarzda plakaya mühür vurulur..

ıstanbulda her şubede farklı font var en duzgun olanı beşıktaş baskı..

çerçevesız app basılamaz, anca şöyle yapılmıştır çerçeveliyken mühür vuruldurulmuştur sonra tınerle plakanın çerçevesını sılmışlerdır yoksa başka turlu mühür vurdurmaları ımkansız, mesela bu bahsettığınız plaka yonetmelığe uygun değıldır polıs buna ceza yazıp bağlayabılır çünkü ustunde oynama vardır..

Melih-Ö
24-11-2016, 20:59
hem anlaşmalı hem sozleşmelı olan cemıyetlerle çalışıyoruz, sozleşmesı bıten cemıyetlerle çalışmıyoruz..

denetleme geldığınde polısler gelıp baktılar ve hıç bışey demeden gıttıler çünkü yasal olmayan hıç bırşey yok..

senın kanalın tıkandı dıye duydum ama ne kadar doğru bılmıyorum bızım harıcımızde şuan ıstanbulda basım yapan yok..

cemıyet dedığımız yer yasal mühür vuran yer, ıstedığı tarzdan zıyade yonetmelığe uygun tarzda plakaya mühür vurulur..

ıstanbulda her şubede farklı font var en duzgun olanı beşıktaş baskı..

çerçevesız app basılamaz, anca şöyle yapılmıştır çerçeveliyken mühür vuruldurulmuştur sonra tınerle plakanın çerçevesını sılmışlerdır yoksa başka turlu mühür vurdurmaları ımkansız, mesela bu bahsettığınız plaka yonetmelığe uygun değıldır polıs buna ceza yazıp bağlayabılır çünkü ustunde oynama vardır..

Yanlış duymuşsun, biz devam ediyoruz. Bastığın fontlarda İstanbul'da nerde basılıyor onu merak ettim? Hangi semtin cemiyeti mesela? Şuanda İstanbul Avrupa yakasında nerede basım var mesela biliyor Musun?

Mikrop_Ali
24-11-2016, 21:08
Ankara'da yasıyorum Tanıdık polislerin uyarısıyla app ve 34 plaka olan aracımın plakalarını Ankara fontunda bastırdım çevirmede polise derdini anlatamazsın git 43tl ver değiştir dediler bende gidip bastırdım.
Emniyette müdürle görüştüm plakaları gösterdim senin plakaların normal İstanbul'da cemiyet böyle basıyo değiştirme dedi ama ben çoktan plakaları bükmüştüm ve çevirmede laf anlatmakla uğraşmayım diye değiştirdim.
bu üstteki app plakaların birisi aracın üstünde geldi diğerini ben Ankara'da normal bir plakacıda bastırdım ikiside mühürlüydü bu arada

http://i.hizliresim.com/An0b60.jpg

http://i.hizliresim.com/0l4ZN8.jpg

_driver_
24-11-2016, 23:46
Giresunda cemiyet app plaka olarak baskı yapıyor ama Beşiktaş baskıyla alakası olmayan bir fontta. Şimdi bu plakayla il dışına gitsek ceza mı yazıcaklar? gerçekten saçma bir uygulama. Hatta polis bir abimiz app iyidir plakaları rahat okuyoruz akşam saati peşinden gitmeye gerek kalmıyo demişti bi gün

Faruk_Vtec
25-11-2016, 00:11
Yanlış duymuşsun, biz devam ediyoruz. Bastığın fontlarda İstanbul'da nerde basılıyor onu merak ettim? Hangi semtin cemiyeti mesela? Şuanda İstanbul Avrupa yakasında nerede basım var mesela biliyor Musun?

foruma gıren çıkan bellı olmuyor, ozelden mesaj atıyorum..

Ahmet Bby
26-11-2016, 09:20
Aynen ben 50 plakayim app varken kacakci gibi geziyordum ara sokaklar falan.

Adananin cemiyet baskisi igrenc,bugun Nevsehir cimiyetten yenisini bastirdim.Totalde 15dakikami almadi yeni plakami elime almam
1-Emniyete gidiyorsunuz,plaka yenilemek istediginizi soyluyorsunuz(ruhsat sahibi sart)
2-Hazir dilekce var yenilemek istiyorum diye imza tarih plaka yazip veriyorsunuz size makbuz veriyor
3-Cemiyet hemen yaninda zaten makbuzu verdim,2 adet plakaya 28tl ucretini odedim
4- Yaklasik 1dk surmeden bam gum bastilar verdiler plakayi
5-En son ordan verdikleri makbuzu geri emniyete goturdum biraktim.

Sonuc Once - Sonra
http://i.hizliresim.com/PnY3gQ.jpg (http://hizliresim.com/PnY3gQ)

Ben kayseri'de ikamet ediyorum.. Dediğiniz evrakları alıp plakamı Nevşehir Cemiyetinden çıkarabilir miyim? veya Niğde'den bu t,p plaka?

http://www.fibhaber.com/images/haberler/nevsehirde_bu_arabanin_bagajindan_bakin_ne_cikti_h 45290.jpg

Mehmetmert
26-11-2016, 12:14
Ben kayseri'de ikamet ediyorum.. Dediğiniz evrakları alıp plakamı Nevşehir Cemiyetinden çıkarabilir miyim? veya Niğde'den bu t,p plaka?

http://www.fibhaber.com/images/haberler/nevsehirde_bu_arabanin_bagajindan_bakin_ne_cikti_h 45290.jpg

-Niğdenin fontunu bilmiyorum ama Nevşehir cemiyetten çıkartabilirsiniz.Emniyete gidin,sıra almanıza gerek yok hemen ilgileniyorlar sizinle.Ardından hemen yanındaki cemiyete yürüyerek 1 dkde çıkartabilirsiniz.
-Cemiyetteki konuşmamda aslında çok daha farklı fontlarının olduğunu(Beşiktaş app) falan ama çok yoğun denetlemeler halinde kaldıklarını.Yasaya uygun ve kalın olarak bu olduğunu söyledi tek uygun :)

enes28
26-11-2016, 13:14
Orjinal plakayı pleksi plakalığa taksakta sıkıntı yaşar mıyız ?

İbrahim33
03-12-2016, 20:29
banada itelediler bugün.

ÜSTÜNERC
03-12-2016, 20:55
banada itelediler bugün.

plakanız nasıldı mühür ve font durumu neydi.

kangomania
03-12-2016, 22:05
Mersin çok sıkı. Geçen hafta hal kavşağında çevirmeye girdim önümdeki 2 Beşiktaş app li arabayı çevirdiler.

marikan
03-12-2016, 22:57
Daha öncede sordum ama cevap gelmedi. Ben bu plakaları emniyetten yenileterek bastırdım. Hiç bir talepte bulunmadan cemiyet bu şekilde bastı verdi. Zaten bir süre Nevşehir bu şekilde plaka verdi.
Şimdi ben bu plaka ile başka bir ilde ceza yeme şansım var mı? Özellikle ay içinde Adana'ya gitmeyi düşünüyordum :) Adana hakkında yazılanları görünce gözüm korktu:)

Ayrıca şu an Diyarbakır'da adım başı kontrol noktasında geçiyoruz. Şu ana kadar bir şey diyen olmadı.

https://c2.staticflickr.com/6/5673/31238998186_69f0b6598e_c.jpg

ÜSTÜNERC
03-12-2016, 23:31
Daha öncede sordum ama cevap gelmedi. Ben bu plakaları emniyetten yenileterek bastırdım. Hiç bir talepte bulunmadan cemiyet bu şekilde bastı verdi. Zaten bir süre Nevşehir bu şekilde plaka verdi.
Şimdi ben bu plaka ile başka bir ilde ceza yeme şansım var mı? Özellikle ay içinde Adana'ya gitmeyi düşünüyordum :) Adana hakkında yazılanları görünce gözüm korktu:)

Ayrıca şu an Diyarbakır'da adım başı kontrol noktasında geçiyoruz. Şu ana kadar bir şey diyen olmadı.

https://c2.staticflickr.com/6/5673/31238998186_69f0b6598e_c.jpg

Bi problem yaşamazsınız.

İbrahim33
04-12-2016, 09:21
plakanız nasıldı mühür ve font durumu neydi.

app idi. mühür yoktu.

arda35
07-12-2016, 13:54
Bu iş daha çok su kaldıracağa benziyor.

Vatandaşa broşurle sahte ve ikiz plaka uyarısı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/vatandasa-brosurle-sahte-ve-ikiz-plaka-uyarisi-40299722)

AliGizda
07-12-2016, 13:59
Yeni aldığım aracın orjinal plakalarının kenarındaki siyah çizgileri tinerle sildim. Bu bana sıkıntı yaratırmı?

individual
07-12-2016, 14:02
bu plaka işide warex işi gibi oldu.

oğlum bir egzoz var kumandalı basıyorsun sesi kesiliyor polis fark etmiyor filanca yerde satılıyor diyip.sonra boy boy reklam yapıldı polislerle dalga geçer gibi adamlarda uyandı meseleye.

app plakda böyle oldu.

instagram fotoğgraf paylaşımından çok dampin app plaka pleksi plakalık şu fiyata diye milyonlarda paylaşım yapıldı.

şimdi plaka basanlarda yandı.

Biz türkler nerde bi açık var göz yumulan onu milletin gözüne soka soka dalga geçer gibi yapmayı çok seviyoruz.

3.köprü olayında'da aynı böyle oldu.

kamyonlar neymiş 3.yakıt geçiş parası 225TL'e geliyormuş atıyorum. 2.köprüden kaçak geçiş yapıyoruz 95TL cezası var he ha ha ha diye dalga geçip birde haberlerde röportaj verdiler sonra devlet'de öylemiymiş bir gecede kaçak geçiş cezası 1000TL hadi sıkıyorsa şimdi geçin dedi.

Quantum
07-12-2016, 14:16
Bir gecede kanunu çıkarıp "bundan sonra bu konu böyle herkes tarafından biline!" dersen işte böyle sarpa sarar.. Broşür el ilanı uğraşır durursun.

Ticari araçlar her yıl, hususi otomobiller 2 yıl, sıfır alınan otomobiller 3 yıl sonra ilk muayenelerine gelecek değil mi en geç süre ile.. Peki..

O zaman "Plakada standartlaşma" işlemi için 3 yıl süre koyarsın.
Muayene istasyonlarına bir tane soğuk damga presi koyarsın, 3 yıl içinde ülkedeki bütün araçlar kuzu kuzu / seve seve muayeneye girecek mi? Girecek..

Muayeneye her gelen aracın plakasını kontrol edilir, plakası standart font olduğu tespit edilen o soğuk mühürü çakarsın. Standart dışı plaka fontu ya da ölçüleri varsa muayeneyi orada kesersin, plakanı düzelt öyle gel dersin muayeneden kalır o araba..

Ayrıca bir mühür presi de trafikte olur (yine eskisi gibi) oradaki polisler de eşe dosta(!) öyle çatır çutur baskı yapmadan sıradan verilen yeni plakalara o mühürü basar o şekilde verir.

Ha bu mühür presleri de kaşıkçı elması gibi korunur, öyle önüne gelen herhangi bir levhaya basamaz.

3 yıl sonunda ne olur? Ülkede "normal şartlarda" mühürsüz hiç bir plaka kalmamış olur. Kalmaması gerek en azından. Sonra trafikte yakaladığın plakasında mühür olmayan aracın ya muayenesi yoktur ya da plaka merdivenaltı üretilmiştir. Muayenesi yoksa standart işlemini yap, plaka sahte ise öyle 300-500 ile uğraşma, 15-20 bin cezayı kes, hatta araç sahibini de mahkemeye sevket.. Paşa keyfin ne istiyorsa yap..

Ama böyle bir gecede çıkarırsan bu işleri, kimi şehirlerde APP lerde rahat rahat gezilirken kimi şehirlerde cadı avına çıkılırsa milletin kafası karışır, vatandaşın verdiği vergilerle öyle broşürler el ilanları bastırırsın..

mustafa-u
07-12-2016, 15:10
son duruma bir daha bakalım ..

Vatandaşa broşurle sahte ve ikiz plaka uyarısı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/vatandasa-brosurle-sahte-ve-ikiz-plaka-uyarisi-40299722)

Mehmetmert
07-12-2016, 15:17
Şimdi ben bu plaka ile başka bir ilde ceza yeme şansım var mı? Özellikle ay içinde Adana'ya gitmeyi düşünüyordum :) Adana hakkında yazılanları görüncee...[/IMG]

Gel abi gel ben 2 haftadir test ediyorum,Applileri aliyorlar bana ses yok :) Ayrica Nevsehirde baska font yok,yuksrida paylastim Adana ile aralarindaki farki dikkatli bakarsan font ayni,sadece bizimkiler kalin boyali

Almanci Tane-R
14-12-2016, 16:26
Bugün plaka bastırmaya gittim bir sürü app den ceza yiyen kisiler vardı

devil_berk22
14-12-2016, 16:50
Bir gecede kanunu çıkarıp "bundan sonra bu konu böyle herkes tarafından biline!" dersen işte böyle sarpa sarar.. Broşür el ilanı uğraşır durursun.

Ticari araçlar her yıl, hususi otomobiller 2 yıl, sıfır alınan otomobiller 3 yıl sonra ilk muayenelerine gelecek değil mi en geç süre ile.. Peki..

O zaman "Plakada standartlaşma" işlemi için 3 yıl süre koyarsın.
Muayene istasyonlarına bir tane soğuk damga presi koyarsın, 3 yıl içinde ülkedeki bütün araçlar kuzu kuzu / seve seve muayeneye girecek mi? Girecek..

Muayeneye her gelen aracın plakasını kontrol edilir, plakası standart font olduğu tespit edilen o soğuk mühürü çakarsın. Standart dışı plaka fontu ya da ölçüleri varsa muayeneyi orada kesersin, plakanı düzelt öyle gel dersin muayeneden kalır o araba..

Ayrıca bir mühür presi de trafikte olur (yine eskisi gibi) oradaki polisler de eşe dosta(!) öyle çatır çutur baskı yapmadan sıradan verilen yeni plakalara o mühürü basar o şekilde verir.

Ha bu mühür presleri de kaşıkçı elması gibi korunur, öyle önüne gelen herhangi bir levhaya basamaz.

3 yıl sonunda ne olur? Ülkede "normal şartlarda" mühürsüz hiç bir plaka kalmamış olur. Kalmaması gerek en azından. Sonra trafikte yakaladığın plakasında mühür olmayan aracın ya muayenesi yoktur ya da plaka merdivenaltı üretilmiştir. Muayenesi yoksa standart işlemini yap, plaka sahte ise öyle 300-500 ile uğraşma, 15-20 bin cezayı kes, hatta araç sahibini de mahkemeye sevket.. Paşa keyfin ne istiyorsa yap..

Ama böyle bir gecede çıkarırsan bu işleri, kimi şehirlerde APP lerde rahat rahat gezilirken kimi şehirlerde cadı avına çıkılırsa milletin kafası karışır, vatandaşın verdiği vergilerle öyle broşürler el ilanları bastırırsın..

Engin abi senin şu fikirlerini devlet uygulamaya koysa yeminle 10 sene ilerleriz tek kalemde. Bu arada uzun zaman oldu konuşamadık abi hiç :)

aybarsdnr
14-12-2016, 17:13
Dün aracımdaki appleri söktüm ve emniyete gittim.

App plakaları kabul etmediklerini ve aracımın emniyetin önünde olup olmdığını sordular. burada dediğimde, tamam aracını bağlayacağız, ruhsat ve plakan değişecek dedi. Evrakta sahteciliğe giriyor falan dedi. Beni tanıyanlar ne kadar saygılı bir insan olduğumu bilir dolayısıyla bana takmış olması için bir sebep yok. Aracımda ne cam filmi vs. hiçbir şey de yok.

Neyse lafı uzatmayayım, bana öneri olarak bu plakaları al aracına tak ve bir plakacıya git. buraya hiç gelmedin, yenilerini bastır onlarla anlaş dedi. Gittiğim plakacılar normal plaka basımı için 150 tl istediler. İnsanı gerçekten zorla illegal yöntemlere teşvik ediyorlar. Benim de inadım tuttu ve tekrardan temiz temiz app bastırdım. Ceza yazarlarsa da yazsınlar umrumda değil. Bu kadar saçma bir zihniyet olamaz.

Yiğit G.
14-12-2016, 17:31
Bugun trafik çevirmesi vardı maltepede.Memur beni 500 metre uzaktan gördü yolun ortasına geldi çevirmek için.9 aydır kullanıyorum hiç ceza veya laf yememiştim aha bugun heralde son dedim.. Ön cam dahil en koyu film , komple egzos , bodykit kanat difüzer mühürsüz app plaka vs araba yürürken beni bagla diyor.Ehliyet ruhsat dedi verdim , inmedim araçtan , diğer 2-3 memur arkadaşlar arabanın etrafında gezdi inceledi sonra diğer arkadaş ruhsatı getirdi teşekkürler dedi , "Bu aracın bodykit i falan sonradan mı " dedi bende " yok fabrikadan böyle çıkıyor mini cooper lar " dedim " Haa evet bodykitli çıkıyordu bunlar dedi" bende teşekkür ettim yoluma gittim :) Eskisi gibi her difüzörlü kanatlı arabayı baglamıyorlar sanırım öğrenmişler artık hangi araç nasıl orjinal oldugunu.Umarım ilerde de sorun yaşamam , ha bu arada 9 aydır mühürsüz app plaka ile çevirmelere giriyorum cadde de geziyorum plakaya da laf eden hiç olmadı.

STP
14-12-2016, 17:43
bende hanımın arabaya bastım app yı gectım :) yersek cezayı oderız napalım :)

Işık
14-12-2016, 17:43
Dün aracımdaki appleri söktüm ve emniyete gittim.

App plakaları kabul etmediklerini ve aracımın emniyetin önünde olup olmdığını sordular. burada dediğimde, tamam aracını bağlayacağız, ruhsat ve plakan değişecek dedi. Evrakta sahteciliğe giriyor falan dedi. Beni tanıyanlar ne kadar saygılı bir insan olduğumu bilir dolayısıyla bana takmış olması için bir sebep yok. Aracımda ne cam filmi vs. hiçbir şey de yok.

Neyse lafı uzatmayayım, bana öneri olarak bu plakaları al aracına tak ve bir plakacıya git. buraya hiç gelmedin, yenilerini bastır onlarla anlaş dedi. Gittiğim plakacılar normal plaka basımı için 150 tl istediler. İnsanı gerçekten zorla illegal yöntemlere teşvik ediyorlar. Benim de inadım tuttu ve tekrardan temiz temiz app bastırdım. Ceza yazarlarsa da yazsınlar umrumda değil. Bu kadar saçma bir zihniyet olamaz.

İlginçmiş gerçekten.

Tanıdık trafik takibi yapan arkadaşınız falan yok mu?

Ben burada bizim takipçiye plakaları söyledim gitti çifti 50 liradan şöförler odasından bastırdı geldi.

Işık
14-12-2016, 17:44
bende hanımın arabaya bastım app yı gectım :) yersek cezayı oderız napalım :)

O parayla oturur rakı içeriz kanka :D 412 Lira çok para plaka cezası için :)

STP
14-12-2016, 17:47
O parayla oturur rakı içeriz kanka :D 412 Lira çok para plaka cezası için :)

kısmetswe 2 hafta sonra hsonu ordayım rakı ıcerızzz ozledım :)

aybarsdnr
14-12-2016, 17:53
İlginçmiş gerçekten.

Tanıdık trafik takibi yapan arkadaşınız falan yok mu?

Ben burada bizim takipçiye plakaları söyledim gitti çifti 50 liradan şöförler odasından bastırdı geldi.

Hocam artık uğraşasım gelmedi gerçekten. usulüne uygun iş yapayım dedim, saçma sapan şeyler çıktı.

Quantum
14-12-2016, 17:56
Engin abi senin şu fikirlerini devlet uygulamaya koysa yeminle 10 sene ilerleriz tek kalemde. Bu arada uzun zaman oldu konuşamadık abi hiç :)

Küçük konular bunlar o yüzden uğraşmaz kimse böyle şeylerle.. Ivır zıvır bu işler.. İmara kapalı bir arazi var mı sen ondan haber ver.. Daha büyük düşüneceksin.. Küçük adamlar benim gibi küçük düşünür.. Ne öyle plaka mlaka.. Pfff..

Khortytsa
14-12-2016, 18:28
Konuyu takip ediyorum, en ufak bir güncellemede açıyorum; "beşiktaş baskı" plakaya bir şey demiyoruz diye bir açıklama bekliyor gözlerim ama yok yok yok. Her açışımda keyfi uygulamalar görüyorum, ülkenin bir düzene oturacağına inancım azalıyor. Okula gitmek için her sabah rumeli caddesinde yürüyorum, 10 dakikada neredeyse 10 farklı fontta plaka görüyorum ve sinirim bozuluyor ki çoğu gerçekten rezil bir halde. Bulgaristan plakalarında mühür bile yok, fosfor, dalga vs var sadece. Bu mühür olayı sanırım sadece bizde var ve aracın plakasına kafayı takan memurlar da sanırım sadece bizde var. Plaka basan yerler zaten mühürü birebir taklit edebiliyor, orjinal fontta bastıktan sonra sahte plaka basmaması için bir sebep yok ortada. gerçekten insanın siniri bozuluyor. Plaka için ekstra bir evrak olsun, belirli fontlar standart olsun isteyen istediği gibi bastırsın yani. Burada suçlu her şeyin sahtesini yapan, her işin çakallığını bulan bizler mi yoksa en ufak şeyde vatandaşını yontmak için fırsat kollayan devletimiz mi? Açıkçası bilmiyorum. Gizli radarlar kalkacak dedikten bi kaç ay sonra APP cezasını koydular ki trafiğe bakınca 10 araçtan 6 tanesi neredeyse APP plakalı artık. Yurtdışında ülkenin neresinde olursa olsun, plaka fontu standart. (görüklerim; almanya, bulgaristan ve hollanda) Bizde aynı ilçenin trafik cemiyeti bile 2 farklı tipte plaka basıyor. Bilmiyorum bu olaya kafayı takıp bu kadar sinirlenen sadece ben miyim ama gerçekten sokakta yürümekten nefret eder hale geldim. Bizim buralarda gezen bir tofaş var, plakası karton. bildiğiniz karton üzerine tr bastırmış yanına da plaka yazmış, akasya durağı dizisindeki plakalara benziyor. İhbar edeyim diyorum bazen, sonra da çarpıp kaçma ihbarına 2 saat sonra gelen trafik polisi bu araca dönüp bakmaz bile diyip susuyorum. Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Ceza yiyen herkese geçmiş olsun, sözlerimde bir yanlışlık yaptıysam da özür dilerim bu konuda biraz öfkeliyim, aşırı tepki vermiş olabilirim.

canozgur106
14-12-2016, 22:41
Eziyet bunun adı yazıktır insanları bunlarla uğraştırıyorlar..

Yigit-Y
14-12-2016, 22:43
1 ocakta sakinleşir

Şuan ceza hedefleri var arkadaşların sabır

Valla özel plaka aldım appsiz geziniyorum arabayı satasım var soğudum o derece

Meğersem app anayasanın ilk maddesi gibiymiş :)

MK8800
14-12-2016, 22:58
1 ocakta sakinleşir

Şuan ceza hedefleri var arkadaşların sabır

Valla özel plaka aldım appsiz geziniyorum arabayı satasım var soğudum o derece

Meğersem app anayasanın ilk maddesi gibiymiş :)

Dayı kazalı Maybach falan düşürdün heralde sana özel plakaya bağış yaptıracak araba neymiş :D

Yigit-Y
14-12-2016, 23:03
Dayı kazalı Maybach falan düşürdün heralde sana özel plakaya bağış yaptıracak araba neymiş :D

Sorma yeni kasa typera bulaştık

Bursadaki perti aldım ortağammm :):)

taytay
14-12-2016, 23:17
Dün bende çevirmeye girdim İzmir sasalı tarafında, mühürlü Beşiktaş app vardı , bişey demediler gbt yapıp gönderdiler. Orj bagajda dolaşıyorum sıkıntı olursa hemen değiştireyim dicem :)

Draniela
14-12-2016, 23:27
Araba çok göze çarpıyorsa sıkıntı olur bence. Normal standart bir arabanın kimse plakasına bakmaz bence.

Her gece Görükle'den Bursa merkeze dönüyorum devamlı çevirme var. Arabayı basıp jantı takana kadar 1 kere bile çevirmemişlerdi ön cam dahil zindan film var.
Arabayı bastım jantı taktım daha 1 sefer pas geçmedim her seferinde durduruyorlar akraba olduk amk ekiplerle :D

Bütün sayfaları okumadım appden sorun yaşayan oldu mu bilmiyorum ama kafayı kırdırmasınlar yakarım arabayı zaten psikolojim bozuk :D

Egzoz yapayım da polisin yanından giderken 6 dan 2 ye çekeyim vitesi :D bari boşuna çevirmesinler

Draniela
14-12-2016, 23:29
Çok yakın zamanda beklediğim plaka çıkacak bir çıksın direkt app yaptıracağım. Değil ceza zükmeye kalksalar yine beşiktaş appyi yaptırıp takarım o plaka için :D

taytay
14-12-2016, 23:36
Araba çok göze çarpıyorsa sıkıntı olur bence. Normal standart bir arabanın kimse plakasına bakmaz bence.

Her gece Görükle'den Bursa merkeze dönüyorum devamlı çevirme var. Arabayı basıp jantı takana kadar 1 kere bile çevirmemişlerdi ön cam dahil zindan film var.
Arabayı bastım jantı taktım daha 1 sefer pas geçmedim her seferinde durduruyorlar akraba olduk amk ekiplerle :D

Bütün sayfaları okumadım appden sorun yaşayan oldu mu bilmiyorum ama kafayı kırdırmasınlar yakarım arabayı zaten psikolojim bozuk :D

Egzoz yapayım da polisin yanından giderken 6 dan 2 ye çekeyim vitesi :D bari boşuna çevirmesinler

Benim için yazdıysan aracımda ön cam dahil film var dip basık vs vs :)

Draniela
14-12-2016, 23:49
Benim için yazdıysan aracımda ön cam dahil film var dip basık vs vs :)

Yok vallahi ben genel olarak yazmıştım :D

B.Koçer
15-12-2016, 00:38
Draniela bu nasıl isyandır hahahahaha beğene çöktüm bende App siz sıkıldım cok cok çiğ duruyor araba
Bi isyana bakar

Draniela
15-12-2016, 00:42
Draniela bu nasıl isyandır hahahahaha beğene çöktüm bende App siz sıkıldım cok cok çiğ duruyor araba
Bi isyana bakar

Ahahahahaha :D ya sinir oldum gece gece :D

Harbiden ya beşiktaş app takınca arabanın duruşu değişiyor gibi geliyor bana :D

şuan 34 plaka duruyor zaten değişeceği için çok sallamıyorum ama plakamı alınca direkt gömerim affetmem

atakanakdeniz
15-12-2016, 00:45
şu yasanın ilk çıktığı zaman önde plaka yok diye 412 ve men yemiştim ne ceza sistemde gözüküyor ne de araba men gözüküyor anlamadım gidip meni kaldırtmaya falanda uğraşmadım

Wromm
23-01-2017, 15:55
Bu fontlar yeni mi çıktı ? İnce fontlu Beşiktaş baskıya benziyor.

http://i67.tinypic.com/154jej6.jpg

h.guroglu
23-01-2017, 16:44
bazı yerler isteğe bağlı farklı font basıyor artık buda onlardan biri

MeRtCaN
23-01-2017, 18:01
Benım APP ler hazır 106 ıcın melıh sagolsun yaza takacam :)

EP3 app lı ama goze batmıyor 2 harf oldugu ıcın herhalde
bı kac cevırmeye gırdım sorun olmadı

Wromm
14-02-2017, 13:05
APP yolun sonu.

Sahte plakaya karşı yeni önlem geliyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sahte mühür basımı engellemek amacıyla plaka basımında kullanılan mühürlerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırılmasına yönelik müracaatta bulunduklarını açıkladı. Yeni sistem ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa'da hayata geçirilecek. Apaydın bunun için 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandığını bildirdi.

Plakada yeni donem!.. İlk etapta 7 ilde başlıyor - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/plakada-yeni-donem-ilk-etapta-7-ilde-basliyor-40365384)

Mehmetmert
14-02-2017, 13:08
Bana normal plakalarim artik daha tatli geliyor :D

CenKeR
14-02-2017, 13:20
APP yolun sonu.

Sahte plakaya karşı yeni önlem geliyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sahte mühür basımı engellemek amacıyla plaka basımında kullanılan mühürlerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırılmasına yönelik müracaatta bulunduklarını açıkladı. Yeni sistem ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa'da hayata geçirilecek. Apaydın bunun için 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandığını bildirdi.

Plakada yeni donem!.. İlk etapta 7 ilde başlıyor - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/plakada-yeni-donem-ilk-etapta-7-ilde-basliyor-40365384)

ne işimize yarayacak uykusuzum şuan kafa basmadı :D app'yi devşet basıp versin :D

onursumer
14-02-2017, 13:21
APP yolun sonu.

geç bile kaldılar

MeRtCaN
14-02-2017, 14:08
Bana normal plakalarim artik daha tatli geliyor :D

benımde gozume atık orjınal plakalar daha guzel gelmeye basladı :)

arda35
14-02-2017, 14:12
Artık mührün sahtesini yapamayacaklar yani. Darphane mührünü kopyalamak sıkar çünkü.

Kadyr
14-02-2017, 14:18
App isi patliyor
Ruhsatlidukkani olanlar napcak

Sezgin
14-02-2017, 14:20
e bizim hali hazırda bulunan app'lerin muhurlerı zamanındakı cemıyetın bastıkları ıle aynı. sımdı ıs darphane muhrune gececekse herkese gelın plakalarınızı sıfırdan tekrar basın darphane muhuru olacak ustlerınde mı dıyecekler ? Dıyelım demedıler ozaman kanundan once app bastırıp bırebır cemıyet muhuru taklıtlı olan plakalar nasıl ayırt edılecek hangı hakla ceza yazılacak ? tesekkurler :D

Quantum
14-02-2017, 14:29
Hep söylüyorum. Neyden vergi alacağız diye düşüneceklerine App yi devlet yapsın, yıllık vergi alsın. ��

onursumer
14-02-2017, 14:29
e bizim hali hazırda bulunan app'lerin muhurlerı zamanındakı cemıyetın bastıkları ıle aynı. sımdı ıs darphane muhrune gececekse herkese gelın plakalarınızı sıfırdan tekrar basın darphane muhuru olacak ustlerınde mı dıyecekler ? Dıyelım demedıler ozaman kanundan once app bastırıp bırebır cemıyet muhuru taklıtlı olan plakalar nasıl ayırt edılecek hangı hakla ceza yazılacak ? tesekkurler :D

bence herkese yenileme için sure verilmesi gerekli şu durumda

Wromm
14-02-2017, 14:30

TÜV'e denetim yetkisi verirler. Muayeneye her giren aracında yeni mühürlü plaka bulundurma zorunluluğu koyarlar. Böylece belli bir zaman içerisinde eski plakaların da değişimi sağlanır.

sky clio
14-02-2017, 14:31
Kafam deli gibi karıştı :D Sezgin aynı sorular benimde kafamda dolaşıp duruyor.

CenKeR
14-02-2017, 14:59
Hep söylüyorum. Neyden vergi alacağız diye düşüneceklerine App yi devlet yapsın, yıllık vergi alsın. ��

sonuna kadar katılıyorum yıllık 200-300 verrim valla :D

Ome_RS
14-02-2017, 15:08
Tr li plakaya gecme gibi bir surec baslar.belli bir sure sonratum araclar ayni tip plakaya doner.

TayfunS
14-02-2017, 19:04
Yeni aldığım arabada ön arka mühürsüz vardı, bagajda da bi tane mühürlü cemiyet plakası vardı. Polise sordum hangi plakalara yazmıyorsunuz diye, 1.si tabi ki orjinal olanı yani ince karakter olanı, diğeri de (önceki arabalarıma SekoLive'den aldığım plakaları gösterdim) bunlara yazmıyoruz dedi. Yine de ortalık sakinleşsin öyle alırım belki mühürlü app

ertantamer
14-02-2017, 19:10
Yeni aldığım arabada ön arka mühürsüz vardı, bagajda da bi tane mühürlü cemiyet plakası vardı. Polise sordum hangi plakalara yazmıyorsunuz diye, 1.si tabi ki orjinal olanı yani ince karakter olanı, diğeri de (önceki arabalarıma SekoLive'den aldığım plakaları gösterdim) bunlara yazmıyoruz dedi. Yine de ortalık sakinleşsin öyle alırım belki mühürlü app

Valla bende bugün app için ankarada bilinen bütün plakacılara uğradım hiçbiri basmayacağını söyledi. App plakanında sonunu getirdiler sanırım.

immortalboss
15-02-2017, 07:33
Aslında biz otomobil sevdalıları olarak önceliğimizi otomobil olarak tutuyoruz ancak bizim de atladığımız yerler var.(Aynı aptal aşıklar gibiyiz.:D)
Plaka tanıma sistemleri plakalardaki karakterlerin yükseklikleri,enleri,boyları girilerek yapılıyor.Gözle çok güzel okunan app plakalar bu plaka tanıma sistemlerinde okunmayabilir.
Ülkemiz bu aralar biliyorsunuz ki karışık.50 liraya bir çift app plaka yapılıyor.Örneğin çalıntı bir araca aynı marka model bir aracın plakasını sokakta görüp plakayı bastırıp takabilirsiniz.Bu tür olayların önüne geçilmesi için bu tür uygulamalar yapılıyor.Benim 131'de tr'siz app var.10 numara görüntü oluyor.Ancak ne mühür var ne de doğru karakterler.Aslında biraz da empati yapmak lazım.
Not: Canını yediğim appsi de çok güzel görünüyor.:D

Yigit-Y
15-02-2017, 07:49
Arabalarımın hepsini sattım motor dahil :)

Genel izleyiciyim bundan sonra

Şirket arabası ile yola devam edeceğim :)

Tüv müş sigortaymış plaka imiş bir zevkim vardı onuda bitirdiler

Emekli olunca memleketime dönüp gürcüden hummer türevi araç çekicem :)

Ome_RS
15-02-2017, 08:59
O değilde benim aracımda taa 2008 yılında cemiyetin kendi bastığı orj app plaka var. Pleksi flan yok plakalık içinde duruyor. İnşallah sıkıntı yaşamayız. bir tanesinde hafif eğrilik var yeni bastırmayı düşündüm ama ellememek en güzeli sanırım.

ToyGun
15-02-2017, 10:38
İşe gidip gelirken, toplamda 40 km yolda, her gün en az 10 tane App plakası olan (Pleksi içinde, kenarları beyaz, kalın font vs.) görüyorum. Her birine de "bu ne cesaret" diyesim geliyor.

Lancer aracım var, evo plakalık kullanarak sol tarafa aldıgım orijinal plaka için bile (yeri yasal sınırlar içerisinde ve rahatlıkla okunabiliyor) trafik polisi ceza yazmakla tehdit edebiliyor, istiyorsan diren, umrunda değil adamın basıp geçiyor cezayı, ondan sonra sen uğraş itiraz etmekle şunla bunla..

Trafik Mevzuatı Madde 54:
...
Tescil plakaları, aracın boyuna ekseninde veya sol tarafında, alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek ve kolayca okunabilecek şekilde takılır.
...

levent
15-02-2017, 10:41
Bugün plakalar geldi yeni arabanın,

Beşiktaş baskının 0 ları daha köşeli olanı, şimdi bunu Alanya'daki cemiyet bastı yani.. Çevirmede vs polis yalancılıkla suçlamazsa iyi..

mrtngn
15-02-2017, 14:49

Ben bu olaydan bisey anlamadım yaa.. Mühürsüz plakaları, harflerin üzerine pleksi yapıştıranları anladımda..

Orjinal-sahte mühür nasıl ayırt edilecek ? Önceki sayfalarda paylaşılan odanın bastığı orjinal beşiktaş mühürlü plakalar ne olacak ?

Sezgin
15-02-2017, 14:53
Ben bu olaydan bisey anlamadım yaa.. Mühürsüz plakaları, harflerin üzerine pleksi yapıştıranları anladımda..

Orjinal-sahte mühür nasıl ayırt edilecek ? Önceki sayfalarda paylaşılan odanın bastığı orjinal beşiktaş mühürlü plakalar ne olacak ?

Muhtemelen edemeyecekler, app ile ilgili tek ayırıcı nokta harflerın ve rakamların orjinal baskılara göre daha kalın olmasından dolayı ; araca göre, tipe göre karar verecekler diye tahmın edıyorum.

CenKeR
15-02-2017, 15:00
Muhtemelen edemeyecekler, app ile ilgili tek ayırıcı nokta harflerın ve rakamların orjinal baskılara göre daha kalın olmasından dolayı ; araca göre, tipe göre karar verecekler diye tahmın edıyorum.

audi bmw mercedes app takar ama fiat renault opel ceza yer işin açık kısmı bu kaç tane lüx segment araç varsa hepsi full app ve sorunsuz biniyorlar

Zorbey
15-02-2017, 15:06
Muayene istasyonundan verilen yapışkan zamazingoyu plakaya yapıştırabilirsiniz. Polisler onu görünce yazmıyor sanırım. (Plaka çok iç içe ve okunamayacak durumda değilse)

mrtngn
15-02-2017, 15:15
Hayır eski plakalar silik silik heryeri yamuk adam gibi okunmuyor bile.. Yeni mühür olayı Bursa dahil olmak üzere bikaç şehirde baslıcakmış tırstım bu durumdan :/

ufuksaracci
23-02-2017, 13:20
Yeni mühürleri darphane basacakmış

Plakada yeni donem başladı... Bu muhur yoksa, gecersiz - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/plakada-yeni-donem-basladi-bu-muhur-yoksa-gecersiz-40375212)

Sezgin
23-02-2017, 13:25
Appler ile şuanlık devam edebilirsiniz ancak ve ancak dikkat ;

Apaydın, "İlerde araçların teknik muayeneleri yapılırken, bu plaka mühürlerine son derece dikkat edilecek, araçlar birinci derece kusurlu olabilecek. Bunun için bunu bir an önce yapmaya çalışıyoruz. Eski mühürle, belki polisten kaçabilirsiniz ama teknik muayenden geçemezsiniz. Orada birinci derece kusurlu olacaksınız" dedi.

levent
23-02-2017, 13:29
Appler ile şuanlık devam edebilirsiniz ancak ve ancak dikkat ;

Apaydın, "İlerde araçların teknik muayeneleri yapılırken, bu plaka mühürlerine son derece dikkat edilecek, araçlar birinci derece kusurlu olabilecek. Bunun için bunu bir an önce yapmaya çalışıyoruz. Eski mühürle, belki polisten kaçabilirsiniz ama teknik muayenden geçemezsiniz. Orada birinci derece kusurlu olacaksınız" dedi.

Trafikte kaç milyon araba varsa, kimlik - ehliyet değişimi muhabbeti gibi plakadan da gelir kapısı yapacaklar belli oldu.

Berkan
23-02-2017, 13:47
neyseki eski plakaları atmamıştım orjinal mühürlü app'den kalırsa gecici olarak üstüne yapıstırırz artık :D

mrtngn
23-02-2017, 13:52
neyseki eski plakaları atmamıştım orjinal mühürlü app'den kalırsa gecici olarak üstüne yapıstırırz artık :D

Benimde aynı şekilde eski orjinal plakalar duruyor fakat bu yeni mühür geçerli olacaksa eski orjinal plakalarda güme gitmeyecek mi ? Onunda mühürü şuan bahsedilen darphane mühüründen farklı

Berkan
23-02-2017, 13:55
iyi dedin güzel dedin valla görürüz yakında :D

Sezgin
23-02-2017, 13:55

Bak bak şimdi soruya bak. Orjinal, app olmayan, gerçek cemiyet mühürlü standart plakalarda darphane mührü yok diye muayeneden kusurlu olarak bırakılacak mı ? :D
Eğer diyelim sıkıntısız şekilde geçti, ozaman app'lerin üzerinde mühürlerde birebir cemiyet mührü çakması olduğu için geçecek muayeneden. E Ozaman darphane mühürlerine geçmek ortalama kaç yıl sürecek ?

Berkan
23-02-2017, 13:59
Bak bak şimdi soruya bak. Orjinal, app olmayan, gerçek cemiyet mühürlü standart plakalarda darphane mührü yok diye muayeneden kusurlu olarak bırakılacak mı ? :D
Eğer diyelim sıkıntısız şekilde geçti, ozaman app'lerin üzerinde mühürlerde birebir cemiyet mührü çakması olduğu için geçecek muayeneden. E Ozaman darphane mühürlerine geçmek ortalama kaç yıl sürecek ?

nebilim lan yetkili birine de benzemiyorumda Apaydına sormak lazım :D

levent
23-02-2017, 14:09

Muhtemelen pilot şehirler seçilerek önce oradaki araçların, daha sonra diğer illerdeki araçların plakaları bu yeni nesil mühürlüler ile değiştirilmesi zorunlu kılınır, devlet babanın kasasına ortalama 50tl den değişim yapsalar, 1m araba varsa 50m tl nakit girer :)

STP
23-02-2017, 14:22
orjınal eskı muhurlulerıde kapsıyor ıse dırek para amaclı yapılıyor baska acıklaması yok

Ome_RS
23-02-2017, 14:26
Tam da dediğime gelmiş.
Kimlik değişimi gibi ehliyet gibi direk rant kapısı olarak görüyorum. Umarım eski orj mühürleri kapsar.

Ömer Musaoğlu
23-02-2017, 14:37
2 senedir mühürsüz APP 3 numara film ile İstanbul içi faal geziyorum çok çevirmeye de girdim kimse bişe demedi. Muhtelemen artık denetimler daha sıkı boy gösterecek..

sky clio
24-02-2017, 12:38
Vallahi denklem gibi durum :D
Haftasonu en iyisi APPleri söküyüm de rahatlayım. Sonrası Allah kerim.

DOHC
28-05-2017, 17:27
Plakalara 'ağır kusur' ayarı (http://aa.com.tr/tr/turkiye/plakalara-agir-kusur-ayari/827641)

Yigit-Y
28-05-2017, 18:26
Tüvtürk den men dönemi başlıyor hayırlı olsun

:)

.::EmrE::.
28-05-2017, 18:28
Durmak yok yola devam.

mrtngn
28-05-2017, 19:53
Bold dedikleri app mi oluyor bu durumda ?

ENGean
04-06-2017, 14:43
Suan app den muaynede kalan vsrmı beyler ? Persembe muaynem var. Orj leride bulamıyorum

Seven7
04-06-2017, 14:49
Suan app den muaynede kalan vsrmı beyler ? Persembe muaynem var. Orj leride bulamıyorum

3 Temmuz diyor başkan yürürlüğe girecek tarihi.

ENGean
04-06-2017, 15:12
3 Temmuz diyor başkan yürürlüğe girecek tarihi.

Öyleymiş şimdi gördüm. Eyw :)
Nys bu arabadan yırttık ��

burakgulsan
04-06-2017, 23:06
Kare plaka da aynı şekil de sorun oluyor mu acaba şuan da? Bende haftaya muayneye gireceğim orjinal ön plakam da kare fakat şimdi üzerinde app var yakın zamanda giren varsa bilgi verebilir mi ? :)

Lee-on!
04-06-2017, 23:32
Yemin ediyorum devlet meselesi oldu şu app plakalarla cam filmleri... Yıllar oldu hala hala tartışılıyor ona ceza kesilecek şuna da kesilecek buna da kesilecek alayına kesilecek ulen diye... O kadar dert tasa var onlarla bu kadar uğraşmadılar. Hayır bi sonuca da bağlanmıyor polis durdurduğu yerde dayıyor cezayı sonra uğraş dur... Hava filtresi diye arkamdan ceza kesip yollamış egzozdan kesemeyince... Filmden de plakadan da yeri geldi kestiler yeri geldi sallamadılar... Tamamen şans işi... Yasal olarak cezai uygulama kalksa bile polislere ispat edemiyorsunuz "ben yazarım istersen itiraz et" diyor (biliyor uğraşmayacağınızı). Filmden ceza kalktı resmi olarak. Ama hala polis durdurduğunda ceza kesmekle tehdit ediyor. Açıklamaya tenezzül bile etmiyorum nasıl olsa bi yere varmayacak...

Şansınız bol olsun...

Lee-on!
04-06-2017, 23:34
Flood olacak ama yeni gördüm. Evet sıfırdan kare plaka almak da şans işi... Yeri geliyor zart diye alabiliyorsunuz yeri geliyor zorluk çıkarıyorlar. Geçen gün arkadaşımın Land Roverina önde takacak yeri olmadığı için kare plaka istedik yarım saat sordu durdu napacaksın kare veremiyoruz gerekmedikçe vs vs diye... En son arabanın resmini görmek istedi bakim yer var mı yok mu diye çeki demiri olduğu için yer olmadığına ikna oldu da öyle verdi kare plakayı...

burakgulsan
05-06-2017, 00:58
Flood olacak ama yeni gördüm. Evet sıfırdan kare plaka almak da şans işi... Yeri geliyor zart diye alabiliyorsunuz yeri geliyor zorluk çıkarıyorlar. Geçen gün arkadaşımın Land Roverina önde takacak yeri olmadığı için kare plaka istedik yarım saat sordu durdu napacaksın kare veremiyoruz gerekmedikçe vs vs diye... En son arabanın resmini görmek istedi bakim yer var mı yok mu diye çeki demiri olduğu için yer olmadığına ikna oldu da öyle verdi kare plakayı...

Kendi içlerinde çelişiyorlar resmen adamlar ben arabayı sıfır aldım orjinal servis plakalığına kadar ön plakam kare şimdi bir de vakit ayırıp üstüne para verip dikdörtgen plakamı alacağım ne saçma bir uygulamadır.

CenkB
05-06-2017, 09:43
Ben çıkarttım appyi kafa rahat.
Ordu'ya gidecem bayramda. Heryerde çevirme oluyor. Evim şehir dışında. Merkeze giderken kesinlikle polis noktasından geçiyoruz. :)
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18838825_10211426814639337_7296475594752301239_n.j pg?oh=c5570d64d2eff818610b28a83d45c456&oe=599F6DA4

MURAT_HLX
05-06-2017, 10:43
Kendi içlerinde çelişiyorlar resmen adamlar ben arabayı sıfır aldım orjinal servis plakalığına kadar ön plakam kare şimdi bir de vakit ayırıp üstüne para verip dikdörtgen plakamı alacağım ne saçma bir uygulamadır.

sizdede sanırım auris var,bendekindede tescili olurken kare plaka takılmış ilk sahibinden böyle aldım ben arabayı ama yapacak bi şey,uğraşacak vaktimde yok bugün gelecek normal plakalar bakalım :)

tunch
05-06-2017, 10:48
Kare plakalar otomobiller için artık iptal dikdörtgen plaka almak zorundayız diye anladım doğru muyum ?

sıfır aldığım nissan'ımda kare plakam var önde bu yüzden soruyorum arkadaşlar...

konunun hepsini okuyamadım affola..

Sinan'S2k
05-06-2017, 10:57
Arkadaşlar emniyetten eski plakamızı değiştirmek istesek, araç sahibinin olması zorunluluğu arıyorlar mı?

meganes
05-06-2017, 11:00
kare plaka nerde zor nerde yasak daha geçen hafta maaliyeti 31tl şeklinde plakalarımı yeniledim sefaköy emniyetten halkalı merkezdede bastırmaya gittim adam sağolsun süper yaptı bitane ön bir tanede arka arkayı kare bastırdım çok güzel oldu emniyet para almadı sadece şöförler odası 31 tl aldı

marikan
05-06-2017, 11:52
Arkadaşlar emniyetten eski plakamızı değiştirmek istesek, araç sahibinin olması zorunluluğu arıyorlar mı?

Ruhsat sahibi olmalı.

burakgulsan
05-06-2017, 11:53
sizdede sanırım auris var,bendekindede tescili olurken kare plaka takılmış ilk sahibinden böyle aldım ben arabayı ama yapacak bi şey,uğraşacak vaktimde yok bugün gelecek normal plakalar bakalım :)

Evet hocam auris var plaka takılan kısımda kare plakaya göre dikdörtgen takınca abest duruyor haftaya da muaynem var. Mecbur olduysa bir şekilde dikdörtgeni uyduracağız artık benim esas merak ettiğim beşiktaş baskı dikdörtgen app de sıkıntı yaratır mı acaba ? :)

Mehmetmert
05-06-2017, 12:39
Ya şu güzellikten mahrum kalıyoruz anlamıyorum , dahada net okunuyor fotoprafa baktıkça sinirlerim bozuluyor orjinal plakalı haline...
https://i.hizliresim.com/Mv9RN7.jpg (https://hizliresim.com/Mv9RN7)

MURAT_HLX
05-06-2017, 12:46
Evet hocam auris var plaka takılan kısımda kare plakaya göre dikdörtgen takınca abest duruyor haftaya da muaynem var. Mecbur olduysa bir şekilde dikdörtgeni uyduracağız artık benim esas merak ettiğim beşiktaş baskı dikdörtgen app de sıkıntı yaratır mı acaba ? :)

şuanda muayenede sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum,ister istemez normal plakaya geçmek zorundayız gibi duruyor.

Anıl E.
05-06-2017, 12:49
yani golf'de ki plakayı kendileri yapabilir çok zor değil. Zaten plakayı alırken para vermiyor muyuz emniyete ? Veriyoruz . Bari güzelini yapın 50 değil 100 verelim örneğin .

anlamıyorum bu zihniyeti.

Lee-on!
05-06-2017, 13:25
Bir günde bir lafla stadyum adi değiştirilebilen bu ülkede şu uygulamayı bi standarda sokmak 2 saat... Bi taraflarina takmıyorlar çünkü kendi dertleri değil ya.

aybarsdnr
05-06-2017, 13:30
Kare plakalar otomobiller için artık iptal dikdörtgen plaka almak zorundayız diye anladım doğru muyum ?

sıfır aldığım nissan'ımda kare plakam var önde bu yüzden soruyorum arkadaşlar...

konunun hepsini okuyamadım affola..

Ben aracımın plakalarını yeni değiştirdim. Arkada yer olmasına rağmen kare bastırdım. Emniyette de memurlara sordum, bir sakıncası yok kare olmasının dediler.

GokhanK.
09-06-2017, 08:53
Bu konuda merak ettiğim bir durum var. Tebarval araçlarını yollarda görüyorsunuzdur mutlaka. Plakalarına dikkat edin hepsi app den daha ince ama app gibi plakaları. Sıfır alınmış araçlar sonuçta ve kiralık hepsi. Acaba hangi cemiyetten aldılar plakaları. Yada nasıl bir yol izlendi bilen var mıdır? Ben bir ikisinin plakasını inceledim orjinal cemiyet mühürlü hepsi. Ortasında ayyıldız var.

berko
09-06-2017, 10:10
Bu konuda merak ettiğim bir durum var. Tebarval araçlarını yollarda görüyorsunuzdur mutlaka. Plakalarına dikkat edin hepsi app den daha ince ama app gibi plakaları. Sıfır alınmış araçlar sonuçta ve kiralık hepsi. Acaba hangi cemiyetten aldılar plakaları. Yada nasıl bir yol izlendi bilen var mıdır? Ben bir ikisinin plakasını inceledim orjinal cemiyet mühürlü hepsi. Ortasında ayyıldız var.
Bizim 2 arkadaş geçen sene Sakaryadan araç almışlardı. Onların plakalar öyleydi, app baskı gibi ama rakamları daha ince. Hala öyle mi veriyorlar bilmiyorum ama.

ENGean
09-06-2017, 11:29
beyler geçmiş olsun 3 temmuz itibari ile app cezaları 5 bin tl ye kadar kesilcek diyo. +trafıkten men
bi şekilde idare ediyoduk ama mecbur sökücez artık.

Standart dışı plakalı araca trafikten men cezası - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/standart-disi-plakali-araca-gundem-2465310/)

onursumer
09-06-2017, 11:38
beyler geçmiş olsun 3 temmuz itibari ile app cezaları 5 bin tl ye kadar kesilcek diyo. +trafıkten men
bi şekilde idare ediyoduk ama mecbur sökücez artık.

Standart dışı plakalı araca trafikten men cezası - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/standart-disi-plakali-araca-gundem-2465310/)

iyide gene belirlenmiş bi standart yok neye gore 5bin tl ye kadar ceza kesicekler saçmalık ustune saçmalık başka birşey değil :)

ÜSTÜNERC
09-06-2017, 15:06
Aracımda ön taraf mühürlü arkası mühürsüz app kullanıyordum onları kırıp attım. Bu ara ceza işleri falan artınca dün şöförler odasına gidip 90 lira verip Orjinal plakalarımıda verip mühürlü app yaptırıp taktım.Artık kafam rahat olur heralde,internette satılan mühürlü plakaların mühürü ile dün yaptırdıklarımın mührü arasında baya fark var.

Sezgin
09-06-2017, 15:08
Aracımda ön taraf mühürlü arkası mühürsüz app kullanıyordum onları kırıp attım. Bu ara ceza işleri falan artınca dün şöförler odasına gidip 90 lira verip Orjinal plakalarımıda verip mühürlü app yaptırıp taktım.Artık kafam rahat olur heralde,internette satılan mühürlü plakaların mühürü ile dün yaptırdıklarımın mührü arasında baya fark var.

mühürlü app nasıl yaptırdın resmi olarak :) Font app ye yakın mı demek istedin ?

EmreS13
09-06-2017, 15:45
Kullandığım aracımda eski sahibi plakayı kesmiş, şöyle;
Orjinal plakanın kenar siyah kısımlarını kesmiş, pleksi plakalığa takmışlar. Bu tarz bi sorun yaşayan oldu mu? İki plakayıda götürünce yeni plaka almak istesem sıkıntı çıkartırlar mı?

marikan
09-06-2017, 17:13
Kullandığım aracımda eski sahibi plakayı kesmiş, şöyle;
Orjinal plakanın kenar siyah kısımlarını kesmiş, pleksi plakalığa takmışlar. Bu tarz bi sorun yaşayan oldu mu? İki plakayıda götürünce yeni plaka almak istesem sıkıntı çıkartırlar mı?

Çıkmaz zaten amaç bu uygun olmayanı verip uygun olanı almak.

marikan
09-06-2017, 17:18
Daha önce sordum ama tekrar soruyorum kusura bakmayın. Aşağıdaki plakayı 2 sene önce cemiyette bastırdım. Herhangi bir talebim olmadı, o dönem hep bu şekilde basıyorlardı.
Şimdi bir kaç kişiden duydum bu plakalara da ceza yazıyorlarmış. Bir de Temmuz'da denetim artacak deniliyor. Bu plakaları değiştirmem gerekiyor mu? Net bilgisi olan var mı acaba?
https://c1.staticflickr.com/1/257/31657195862_d11e1bf352_z.jpg

onursumer
09-06-2017, 18:42
şu olaylarda birsuru çevirmeye girdim hiç sorun yaşamadım bizim buralarda fakat ctesi akşam bodruma gidiyorum inş orda sorun yaşamam