Orijinalini görmek için tıklayınız : APP Plaka Hakkında-Yasa Değişikliği
aybarsdnr
09-06-2017, 19:12
Arkadaşlar, app mapepe, standart plaka dışı hepsinde bugün yaşamasanız dahi bir gün yaşayabilirsiniz. Riske girmeyin boşuna hiç.
ÜSTÜNERC hocam, mühürlü dahi olsa app kesin olarak yasak. Polisin insiyatifine kalmış durum. Riske girmeyip standart bastırmanızı öneririm
-Murat Özcan-
09-06-2017, 19:42
Anlamıyorum neden yasak bu plakalar aslında denetimlerde olsun şikayetler de olsun daha okunabilir polislerin işine gelir bu neden böyle düşünmüyorlar tuaf :S
Anlamıyorum neden yasak bu plakalar aslında denetimlerde olsun şikayetler de olsun daha okunabilir polislerin işine gelir bu neden böyle düşünmüyorlar tuaf :S
İyi niyetli vatandaş için evet, peki tam tersini düşünelim, senin arabanın aynısından olan kötü niyetli bir arkadaş senin arabanın rengine kadar aynısına takmak üzere daha okunaklı APP plaka olarak sipariş ediyor, daha sonra girdiği bir ilde terör olayına karışıp kaçıyor..
PTS ile adresi bulan polisler kapına dayanıyor o tarihte orada olmadığını kanıtlayana kadar kaybedeceklerini bir düşün.
Devletin bu konuda ki yaptırımı ne kadar ağır olursa, tek telefonla APP plaka yaptırmak işleri bu kadar kolay olmaz. APP plaka basanlara hapis dahil bir ceza veremiyorsan, her köşe başında APP basan "ZART GARAJ-ZURT TUNİNG" olursa bunu kontrol altına alamazsın.
Kurunun yanında sen-ben gibi yaşları yakıyor ama gerekli bir uygulamamı evet. Bu konuda biraz daha esnek olunup nasıl kare plakalar yazı ile alınıyorsa yasal limitin en üstünde ki yönetmelikte belirtilen sınırlar içerisinde ki fontlarda ve kalınlıkla plakalar akredite odalardan resmi olarak bastırılabilir.
Yiğit G.
09-06-2017, 23:19
İyi niyetli vatandaş için evet, peki tam tersini düşünelim, senin arabanın aynısından olan kötü niyetli bir arkadaş senin arabanın rengine kadar aynısına takmak üzere daha okunaklı APP plaka olarak sipariş ediyor, daha sonra girdiği bir ilde terör olayına karışıp kaçıyor..
.
yani terör olayına karışan , amerikadan israil den eğitimli , ülkeye bomba sokan , mit'i vs atlatan terorist , federasyonun bastığı plakadan basamayacak yani ? O plakayı ve mühürü bulamayacak ? :) :) :)
CelalMrz
09-06-2017, 23:43
Bizimde önde orjinal arkada app vardı, iki gün önce çevirmeye girdim kaza yaptım plaka kırıldı geçici olarak bunu taktım diyince ceza yazmadılar.
Orjinaller çok çirkin olsada yapacak bir şey yok maalesef mecbur takıcaz.
Mehmetmert
09-06-2017, 23:45
Daha önce sordum ama tekrar soruyorum kusura bakmayın. Aşağıdaki plakayı 2 sene önce cemiyette bastırdım. Herhangi bir talebim olmadı, o dönem hep bu şekilde basıyorlardı.
Şimdi bir kaç kişiden duydum bu plakalara da ceza yazıyorlarmış. Bir de Temmuz'da denetim artacak deniliyor. Bu plakaları değiştirmem gerekiyor mu? Net bilgisi olan var mı acaba?
https://c1.staticflickr.com/1/257/31657195862_d11e1bf352_z.jpg
Arkadaşıma Adanada yazdılar Nevşehirden bu plakayla geldiğinde... Çok saçma ama cemiyet şu anda böyle basmıyor.Ben konuştuğumda kendilerininde bu kalın fontu sevdiğnini ve eskiden hep bundan bastıklarını fakat çok sıkı denetim geçirim ellerindeki kalıpların çhepsine el koyduklarını söyledi.Nevşehirde yazmazlar ama büyük şehirlerde bilemem.
Bir önceki sayfalarda Nevşehirdeki cemiyetin bastığı plaka örneği var şimdiki.Budnan farklı
yani terör olayına karışan , amerikadan israil den eğitimli , ülkeye bomba sokan , mit'i vs atlatan terorist , federasyonun bastığı plakadan basamayacak yani ? O plakayı ve mühürü bulamayacak ? :) :) :)
Basit suçları da buna dahil edebilirsiniz, gasp,yağma,hırsızlık,basit yaralama,haraç vb. bu adamlar bulamaz.
App'leri şoförler odasıda bassa bunu kimse kanıtlayamaz ki sorunda burda zaten..
Geçen hafta arkadaşım yeni bir araç aldı muameleci yarım saat içinde şoförler odasından damgalı mühürlü hologramlı app bastırdı getirdi.. Çevirmeye girildiğinde,muayene girildiğinde arkadaşım bunu odanın bastığını kanıtlayamayacak.
Madem devlet olarak bi yasak getiriyosun; tek tip plaka belirlersin ve gerekirse üzerinde sadece emniyetin vurduğu bi mühürde olur, onun dışındaki bütün plakalara geçirirsin.
Şoförler odasına gidiyosun 3 tip plaka var kalın ince vs biri 1 saat sonra diğeri 25 dakika sonra basılıyor. Polisler daha neyin yasaklı olduğunu bilmiyor odanın bastığı plaka karakterlerini bilmiyorlar.. Ucu nereye gidecek cok merak ediyorum
Ön camdan cezayı yedik film var diye , app'leri de söktürüp orjinali takacağım.
Arabayı basacaktık ne güzel heves kaçtı şimdi . Ön camda da film olmayınca perdesiz ev gibi hissediyorum
Arkadaşıma Adanada yazdılar Nevşehirden bu plakayla geldiğinde... Çok saçma ama cemiyet şu anda böyle basmıyor.Ben konuştuğumda kendilerininde bu kalın fontu sevdiğnini ve eskiden hep bundan bastıklarını fakat çok sıkı denetim geçirim ellerindeki kalıpların çhepsine el koyduklarını söyledi.Nevşehirde yazmazlar ama büyük şehirlerde bilemem.
Bir önceki sayfalarda Nevşehirdeki cemiyetin bastığı plaka örneği var şimdiki.Budnan farklı
Harbiden çok saçma olmuş. Hadi ben araştırdım bir şekilde öğrendim. Nevşehir'de çoğu plaka böyle. Adam Ankara'da ceza yese büyük sürpriz olur. Saçmalığın daniskası olur. Hayırlısı Nevşehir'e gidince emniyete bir danışayım.
Yeni plaka çıkarttırmak için emniyete ne söylesem ? App vardı onları sökmek için desem açık ihbar mı olur :)
Yukarida belirtilen olay yani terorekarisma olayi basimiza geldi. Allahtan baska renk araca takmislarda cabuk yirttik olaydan. Oyuzden yasagi destekliyorum aciklari olsa sa
https://i.hizliresim.com/Prp47b.png
Çözecem bizim işi :):)
Yeni plaka çıkarttırmak için emniyete ne söylesem ? App vardı onları sökmek için desem açık ihbar mı olur :)
Up up up ....
Ekle o yazıya.. 2 tip plaka olsun, bir tanesi standart plaka, öteki APP plaka.. APP plakada yıllık plaka vergisi alınsın. Sihirli kelime burada "vergi".. Jet hızıyla işleme girer.. Ama sekip normal plakaya da vergi gelirse ona bişey diyemem :D
Up up up ....
Plaka değişikliği falan olmadıysa aracı aldığımda bunlar üzerindeydi gibi bisey söyle.. Önceki sayfalarda yazıyordu eski plakaları verip şoförler odasından direk bastırmış biri bide öyle bi yol dene
Yiğit G.
10-06-2017, 14:55
ben emniyeti aradım ruhsatı aldıgımda app çıkarmşım yanlışlıkla dedim , kayıp diye gel dedi bana telefondaki memur.
Plaka değişikliği falan olmadıysa aracı aldığımda bunlar üzerindeydi gibi bisey söyle.. Önceki sayfalarda yazıyordu eski plakaları verip şoförler odasından direk bastırmış biri bide öyle bi yol dene
Yok sıfır aldık plaka aynı plaka . Zaten yamuldu büküldü orjinal plakalar ,onları götürüp göstericem yalan değil ,yenisini çıkarttırmak istiyorum diye .
Yok sıfır aldık plaka aynı plaka . Zaten yamuldu büküldü orjinal plakalar ,onları götürüp göstericem yalan değil ,yenisini çıkarttırmak istiyorum diye .
Anıl kardırımda sürttür
Boya atacak zaten
Trafik şubeye git plakam okunmuyor de
Sana fiş verecek
Şöförler odasından bastıracaksın o fişle
ÜSTÜNERC
10-06-2017, 15:36
mühürlü app nasıl yaptırdın resmi olarak :) Font app ye yakın mı demek istedin ?
vallaha app istiyorum dedim kalın baskı olarak yaptı verdi.Beşiktaş baskı gibi durmuyor tabi ama normal standart plakadan daha kalın ve güzel duruyor.
ÜSTÜNERC
10-06-2017, 15:37
Arkadaşlar, app mapepe, standart plaka dışı hepsinde bugün yaşamasanız dahi bir gün yaşayabilirsiniz. Riske girmeyin boşuna hiç.
ÜSTÜNERC hocam, mühürlü dahi olsa app kesin olarak yasak. Polisin insiyatifine kalmış durum. Riske girmeyip standart bastırmanızı öneririm
Anlamadığım durum şu abi internetten insanlar plaka yaptırmasın diye böyle bi cezai durum başladı,fakat benim yaptırdığım plakayı bizzat trafik kendisi veriyor ruhsatımla birlikte gidip yenisini bastırıyorum eski plakalarımı alıp kırıyor.Polis buna ceza yazarsa gerçekten saçma bi durumla karşı karşıya kalacagım:)
Anıl kardırımda sürttür
Boya atacak zaten
Trafik şubeye git plakam okunmuyor de
Sana fiş verecek
Şöförler odasından bastıracaksın o fişle
Kral zaten iki plaka da yamuk yumuk,yine de öyle yapayım .
oytun200sx
11-06-2017, 12:37
Ön plakam baya bi yamulup, büküldü. Yeni tampon alınca da o yamuk plakayı takmadım, 15 gündür ön camda geziyorum. En uygun randevuyu da Çatalca trafikten alabildim. Normalde dikdörtgen ön plakamı bu sefer kare bastırma durumu olabilir mi? Arkada herhangi bir deforme yok. Yenileme işleminde her ikisini de götürmem gerekiyor mu?
İşyerımın konumu dolayısıyla e5 ten gecen aracları 30 dk ıcın ınceledım. Neredeyse gecen 10 aractan 3 tanesınde app plaka vardı.
App kullanan okadar cok arac varkı, sadece kıme denk gelıyorsa ona ceza uygulandıgını dusunuyorum.
plaka yenileme için randevu alayım dedim maltepe şube önümüzdeki 5 gün dolu gözüküyor :D
randevusuz gitsem olmaz mı acaba :D
İşyerımın konumu dolayısıyla e5 ten gecen aracları 30 dk ıcın ınceledım. Neredeyse gecen 10 aractan 3 tanesınde app plaka vardı.
App kullanan okadar cok arac varkı, sadece kıme denk gelıyorsa ona ceza uygulandıgını dusunuyorum.
Yaşadığım şehirde geçenlerde bi ortamda trafik polisi denk geldi ben de sordum.Bize yazı geliyor applilere ceza yazın diye dedi. Benim araçta da var.Daha bişey diyen olmadı.
tuner faruk
12-06-2017, 03:03
Merak edenler icin cumartesi araci muayeneye goturdum app plaka ile herhangi bir sorun olmadi ozellikle araclarin plakalarina baktim 10 aractan 3-4 ü app plakaliydi vezne kisminda afis vardi emniyet standartlarina uygun olmayan plakalara cezai islem uygulanacak diye
mehmet6r
12-06-2017, 03:18
Merak edenler icin cumartesi araci muayeneye goturdum app plaka ile herhangi bir sorun olmadi ozellikle araclarin plakalarina baktim 10 aractan 3-4 ü app plakaliydi vezne kisminda afis vardi emniyet standartlarina uygun olmayan plakalara cezai islem uygulanacak diye
Çok iyi oldu benim için bu bilgi. Yarın sabah ben de götüreceğim, içim rahatladı. Muayene damgasından sonra polislerin de birşey dyeceğimi pek sanmıyorum. Hangi istasyonda yaptınız muayneyi?
tuner faruk
12-06-2017, 08:03
Çok iyi oldu benim için bu bilgi. Yarın sabah ben de götüreceğim, içim rahatladı. Muayene damgasından sonra polislerin de birşey dyeceğimi pek sanmıyorum. Hangi istasyonda yaptınız muayneyi?
Çatalca'ya götürdüm
motorum ve ıkı arabam app lı ama muhurlu ve yasal muhurler hatta typerınkı dırek besıktas subede basıldı besıktas baskı olarak muhurle beraber. okunmama derdı yok gorunumde sorun yok. daha bısı dıyen olmadı bakaaz duruma
Benim şahsi fikrim tamamen karşılaştığınız memurda bitiyor iş. Bu app muhabbeti ilk çıktığında çevirmeye girdim. Mühürlü app vardı araçta(mühür mavi kısımda o yüzden direk belli olmuyor). Memur araca yaklaşırken eğildi -tahmin ediyorum- mühürü gördü. Ehliyeti istedi kontrolünü yaptı, iyi günler beyefendi gidebilirsiniz dedi.
Ama şuradan okunanlara bakılırsa cinsine denk gelince de sıkıntı.
Orjinalleri alıp kaza yaptım yamuldu bunu takmak istemiyorum dersen sorun olacağını zannetmiyorum.
Çift-tek plaka basımı isteğe göre değişiyor sanırım(Emniyetin bana verdiği kağıtta çift diye belirtmişlerdi). Ben çifti değişiyor zannettim diğerini de kendim büktüm deyip saflığa vurursan sorun yaşamazsın sanırım.
KGüneyli
12-06-2017, 10:17
Ben hala APP ile geziyorum, 3 kez cevirmeye girdim. Cok sükür kimse bişey demedi.
App den cevirdiler beni de.
Muayenem yoktu, egzoz vardi ve app mevcuttu.
Cok degerli polis kardesim amirine soyledi. Cok degerli amir de cok degerli polis kardesimle bi tur atmami ve anlasmaya calismami soyledi.
Degerli polis kardesimiz onde motorla, ben arkada arabayla cevirme noktasindan 1 km ileri gittik ve basladik konusmaya;
Polis: e bu ruhsat bos??!!?
Ben: ne olmasi lazimdi ruhsatta?
Polis: bak simdi sen bu isleri bilmiyosun, ben sana yol yordam ogreteyim.
Ben: ??
Polis: boyle arabaya biniyosan ruhsatin hic bos kalmayacak, hep icinde 200-300 nakit bulunsun...
Ulan 23-24 yasinda polissin. İstanbula geleli daha belki bir senen olmamis ama 31 yildir istanbulda olan adama yol yordan ogretecekmis. Ogretecegi yol yordam da rusvet kacak kocek isler.
Ben: Bagla kardesim arabami yok sana rusvet musvet.
Polis: hic mi yok, amirim laf etmesin?
Ben: hala para istiyosun, bagla kardesim arabami gelsinler alsinlar.
Polis: hadi ben sana bu seferlik bi kiyak yapayim. İsin gucun vardir, yolundan etmeyeyim seni.
Ya bunlar ne kadar arsiz oldu? Eskiden yine utanirlardi, artik ufacik yeni mezun cocuk direk para para diyor. Yatacak yeriniz yok da iste, bi sekilde devam ediyorsunuz.
Parayla sattiklari plakalari iptal edip, bir de ceza yazmaya calisiyorlar.
App den cevirdiler beni de.
Muayenem yoktu, egzoz vardi ve app mevcuttu.
Cok degerli polis kardesim amirine soyledi. Cok degerli amir de cok degerli polis kardesimle bi tur atmami ve anlasmaya calismami soyledi.
Degerli polis kardesimiz onde motorla, ben arkada arabayla cevirme noktasindan 1 km ileri gittik ve basladik konusmaya;
Polis: e bu ruhsat bos??!!?
Ben: ne olmasi lazimdi ruhsatta?
Polis: bak simdi sen bu isleri bilmiyosun, ben sana yol yordam ogreteyim.
Ben: ??
Polis: boyle arabaya biniyosan ruhsatin hic bos kalmayacak, hep icinde 200-300 nakit bulunsun...
Ulan 23-24 yasinda polissin. İstanbula geleli daha belki bir senen olmamis ama 31 yildir istanbulda olan adama yol yordan ogretecekmis. Ogretecegi yol yordam da rusvet kacak kocek isler.
Ben: Bagla kardesim arabami yok sana rusvet musvet.
Polis: hic mi yok, amirim laf etmesin?
Ben: hala para istiyosun, bagla kardesim arabami gelsinler alsinlar.
Polis: hadi ben sana bu seferlik bi kiyak yapayim. İsin gucun vardir, yolundan etmeyeyim seni.
Ya bunlar ne kadar arsiz oldu? Eskiden yine utanirlardi, artik ufacik yeni mezun cocuk direk para para diyor. Yatacak yeriniz yok da iste, bi sekilde devam ediyorsunuz.
Parayla sattiklari plakalari iptal edip, bir de ceza yazmaya calisiyorlar.
Acaba polis sahtemiydi
Genellikle hemen bağlıyorlar rüşveti geçtim :)
Acaba polis sahtemiydi
Genellikle hemen bağlıyorlar rüşveti geçtim :)
Yok sahte degildi.
Lokasyon vermek istemiyorum ama neredeyse 7/24 kontrol yapilan bir alandi diyeyim.
Direk Bimere yazın, saat,lokasyonuyla yazın durumu o memur arkadaşlara güle güle diyelim.
Ulan memleket birgün düzelcek düzelcek derken geldiğimiz duruma bak..
Muayene olayında da 3 temmuzdan itibaren yürürlüğe gireceği söyleniyor.
Kesinlikle bimere yazın. Saat tarih yer yazarsanız zaten nöbet tutanlar bellidir.
peki ben ne yapacağım aracı aldığımda app vardı tek mühürlü ve orijnalleri mevcut değil +2
peki ben ne yapacağım aracı aldığımda app vardı tek mühürlü ve orijnalleri mevcut değil +2
Zayiden başka yol gözükmüyor. Emniyette tanıdık yoksa ki olsa bile zayi edip yeni plaka almak daha mantıklı.
aybarsdnr
12-06-2017, 23:31
Hocam Ataşehir Emniyet müdürlüğüne plakaları ve ruhsatı alıp gidin. Açıkça memura söyleyin durumu, mühür varsa app lerin üzerinde kabul ediyorlar. Ben o şekilde bastırdım.
http://tsof.org.tr/2016/039.pdf
Federasyon şöyle bir karar yayınlamış. Karara istinaden plakasında 4 rakamı olan tüm plakalar değişecek. 4 rakamı çentikli değil, aynı bilgisayar ekranında gördüğünüz gibi olacakmış. Olması gereken harf ve rakam standartlarını da vermişler. Fontlar benim plaka ile aynı, 4 hariç.
Yeni resmi plaka var bende APP değil değişecek mi şimdi sonu 4 rakam?
Federasyon şöyle bir karar yayınlamış. Karara istinaden plakasında 4 rakamı olan tüm plakalar değişecek. 4 rakamı çentikli değil, aynı bilgisayar ekranında gördüğünüz gibi olacakmış. Olması gereken harf ve rakam standartlarını da vermişler. Fontlar benim plaka ile aynı, 4 hariç.
Sıkıntı yok 7 ay önce yayınlanmış, sallayan da olmamış zaten :)
onursumer
13-06-2017, 12:10
bu yeni birsey degilki alttaki olcekler ztn seneler once yayinlanmis olan sekil
besiktas app burda yazana gore sorunsuz aslindada ipleyen yok
Mevcut plakalar için geçerli değildir herhalde. İlla değiştireceklerse araba kapının önünde, yasal işlemleri tamamlayıp yenilerini muntazaman taksınlar bakalım. Kendi aptallıklarını biz çekecek değiliz.
Harf ve şablonlar 2012'de belirlenmiş. Ancak cemiyetler takmamış anlaşılan. Şimdide ohal ve terör olayları dolayısıyla tekrar yazı gönderilmiş Aralık 2016'da.
Bizi bağlayan bir şey yok gibi şu an.
Zayiden başka yol gözükmüyor. Emniyette tanıdık yoksa ki olsa bile zayi edip yeni plaka almak daha mantıklı.
için kötüsü plaka ismim
onursumer
13-06-2017, 21:22
için kötüsü plaka ismim
eskidigi hasar aldigi icin once on plakayi belli bir sure sonra arkayi degistirin sikinti olmazki kayip vs derseniz degistirmek gerekli sadece
-Murat Özcan-
13-06-2017, 21:56
Hazır konusu açılmışken, app plaka yapan bir arkadaş vardı Ertunç Yüce ERT90 diye geçiyordu ne oldu bu arkadaşa bir kaç iş yaptırdım memnun kalmıştım şimdi sosyal medyada bulamadım kendisini. Tanıyanlar yada bilenler varmı ?
İbrahim33
13-06-2017, 21:59
Valla ben app den ceza yedikten sonra cesaret edemiyorum artık :D hem gerekte yok alıştım artık. bayinin plakalığı güzel olsun yeter.
Melih diye bir arkadasımız vardı onda yaptırabılırsın. Ben hala app ıle kullanıyorum. Cevırmeyede cok gırdım cok sukur kımse ıle sorun yaşamadım
-Murat Özcan-
13-06-2017, 22:17
Melih diye bir arkadasımız vardı onda yaptırabılırsın. Ben hala app ıle kullanıyorum. Cevırmeyede cok gırdım cok sukur kımse ıle sorun yaşamadım
Kimdir o arkadaş iletişim yada detay verirmisin ?
mehmet6r
13-06-2017, 23:42
Muayenede APP'ye kimse birşey demedi, tavandaki folyodan kaldık, sökünce geçtik. Plakaya damgayı vurdular. Polis amcaların artık damgayı gösterince birşey dememelerini umuyorum.
_driver_
13-06-2017, 23:57
Kimdir o arkadaş iletişim yada detay verirmisin ?
Kullanıcı adı Melih-Ö. Instagramdan melihozlem ya da kokumerkezi olarak aratırsanız da ulaşabilirsiniz
GokhanK.
15-06-2017, 11:36
Şu taberval araçlarından hiç mi tanıdık çıkmadı yahu?
Dün Şirket Aracımız Muayneye Girdi Mühürü Kontrol Etti Etiketi Yapıştırdı
Arabanın plakası düştü. Prosedür nasıl işliyor ?
onursumer
19-06-2017, 09:38
Arabanın plakası düştü. Prosedür nasıl işliyor ?
kayıpta en eski plakayı ıskartaya ayırıp yeni seri çıkarıp veriyorlardı hala aynıdır buyuk ihtimalle
kayıpta en eski plakayı ıskartaya ayırıp yeni seri çıkarıp veriyorlardı hala aynıdır buyuk ihtimalle
Trafik şubeye gidip olayı anlatıcaz. Onlar da ilgili işlemleri yapacaklardır diye tahmin ediyorum.
Plaka kaybolduğu için yeni plaka verecekler büyük ihtimalle abi. Eğer eski vs. olsaydı onları teslim alıp plaka kağıdı veriyorlardı.
darkmoon
19-06-2017, 11:04
dün app plaka için kamu spotu gördüm :) app dememişler tabikide işte sahte farklı plakalarla gezmeyin cezai yaptırımı var tarzında bir reklamdı.. yani neticede gönderme app ye :)
Plaka kaybedip çıkartmak için minik bilgi verim, soran bendim saolsun abim sormuş sizlere ;
Şirket aracı ise ;
Vekalet
İmza Sirk
Başvuru yapacak kişinin kimlik fotokopisi
Dilekçe
15.5 TL ödeme.
Şahıs ise, imza sirküsü ve vekalet haricinde ki evraklar.
15.5 TL / 1 saat içinde alıyorsunuz.
Muameleciye sordum 200 + kdv dedi. 100 lira etmeyen iş için, güzel istek.
Bir olayda ben anlatayım;
Plaka üzerine pleksiden kesme harfler yapıştırılı biri bu plaka ile kontrol noktasında ceza yiyor.
Daha sonra cezanın iptali için başvuruyor. Başvururken daha önce aynı şekilde plaka ile EDS tarzı radarlardan yediği cezaları da ekliyor ve plakam kameralar tarafından rahatlıkla okunabiliyor bu yediğim cezalar da ispatı diyor.
Velhasıl mahkeme kararını okudum. Hakim emniyetten cezaya konu olan plakaya ait bir ispat (fotoğraf) istiyor. Ancak ceza yazılırken foto çekilmemiş. İspat yok. Bu nedenle hakim cezayı iptal ediyor.
Bu da böyle değişik bir olay.
Pleksi plakalari ben zor okuyorum kamera nasil okumus :D O tarz abarti plakalari direk men etmeliler bence. Besiktas baski olup ic ice girmis karmam çorman plakalari da direk iptal etmeliler
polisiydi, cezasıydı uğraşmamak için dün aracımdaki app plakaları söktüm ve orjinale döndüm. sonra böyle bir aydınlanma geldi bir anda huzura falan erdim. Vay be!! dedim meğerse bütün dertler plakaymış başka hiç bir derdimiz tasamız yokmuş..
allah hökümetimize zeval vermesin köprülerin ayakları düz bassın
Tuvde ki app plaka uygulamasi 3 temmuzda basliyormus. Bakalim 3 temmuzdan sonra nasil olacak.
valla benden size tavsiye hiç aksiyon aramayın başınıza..o plakalar değişecek orjinaller takılacak...yok efendim ben 100000 kez uygulamaya girdim bişe diyen olmadı yok benim ki app ama okunaklı deyip gecmeyin..ummadınız anda 427 yi kitlerler tadınız kaçar..allkah uzak götürsün :icon_tup:
Yine herşey muammada bırakılmış. Bugünden itibaren muayeneye girenlerden görürüz bakalım😊 Yaşayıp öğrencez
https://i.hizliresim.com/lW3yYQ.jpg
tuner faruk
03-07-2017, 16:24
Bu verilen ölçülerin ve olması gerekenlerin hepsi benim beşiktaş baskı app plakamda da mevcut ayrıca trafikte basıldı eğer olması gereken buysa bana başka neye dayanarak ceza kesebilecekler?
O zaman benim sadece kenarlarındaki boyaları tekrardan geçtiğim plakamda sorun yok. Cemiyet bastı sadece kenarlarını kalınlaştırdım. Geri kalan herşey orjinal. Ölye bir basmışlarki çervenin yarısı boyalı yarısı boyasız, fontlardaki boya dağılımı dengesiz vs.
Bu verilen ölçülerin ve olması gerekenlerin hepsi benim beşiktaş baskı app plakamda da mevcut ayrıca trafikte basıldı eğer olması gereken buysa bana başka neye dayanarak ceza kesebilecekler?
Tek dayanakları MAVİ TR üzerine vurulmuş mühürlerdi onlarda çoğu app de yok nasıl olcak beklemedeyım :)
Devletle baş edebilen varsa gerçek devlet odur
Devlet mikmeye kafaya koymuşsa her türlü miker
Normal takın uğraşmayın
Jön Türk
03-07-2017, 20:33
Plaka üzerinde vida yada vida deliği olursa tüvden onay alınmıyor diye bir haber duydum ama doğru mu ?
mehmet6r
03-07-2017, 21:16
Benim BEşiktaş baskı APPde ölçüler uyuyor. (11*52cm) Hologramlı TR mührü ve kabartmalı diğer mühür de var. Alttaki dalgalı çizgiler de mevcut. Bakalım artık değişmeyeceğim. Sıkıntı çıkmaz inşaAllah.
Valla 1haftaya babamim arabasi girecek bjk app ile deneme spec yapalim baba dedim kalirsa degisiriz diye tamam dedi :).
App'ler 2 yıldan beri aracımın üstündeydi pleksi ile beraber, bu ceza haberlerinden sonra kıllansam da gittiği yere kadar gitsin diye orjinalleri takmadım, zamanın da vermemiştim plakacıya evde duruyordu orjinalleri,
Bu akşam Piyalepaşa'da trafik çevirdi, direkt ön-arka plakalara baktı, plakalarınız standart dışı cezai işlem uygulayacağım dedi ve maalesef cezayı yedim, eve gider gitmez orjinalleri taktım ama ne fayda..
Benim size tavsiyem bugün olmaz başka bi zaman ummadık yer de çevirirler, tadınız tuzunuz kaçacağına varsın orjinal plaka ile gezin ama kafanız rahat olsun..
Kazasız cezasız, hayırlı akşamlar :)
3 ay önce bende yedim hatta konusu mevcut. 2 kuruşluk plaka için hala 420 tl ödemeyi göze alanlar varsa kendileri bilir. Benim tavsiyem de biran önce orjinal plakalara donmenizden yana..
Sağlıcakla..
App'ler 2 yıldan beri aracımın üstündeydi pleksi ile beraber, bu ceza haberlerinden sonra kıllansam da gittiği yere kadar gitsin diye orjinalleri takmadım, zamanın da vermemiştim plakacıya evde duruyordu orjinalleri,
Bu akşam Piyalepaşa'da trafik çevirdi, direkt ön-arka plakalara baktı, plakalarınız standart dışı cezai işlem uygulayacağım dedi ve maalesef cezayı yedim, eve gider gitmez orjinalleri taktım ama ne fayda..
Benim size tavsiyem bugün olmaz başka bi zaman ummadık yer de çevirirler, tadınız tuzunuz kaçacağına varsın orjinal plaka ile gezin ama kafanız rahat olsun..
sizin app ile orjinallerin resimleri varmı
kime göre neye göre app hala net birşey anlaşılmıyor
herkes farklı bir şey söyleyip duruyor
benim arka plaka app mi emin değilim mesela
https://lh3.googleusercontent.com/-8pjUzgybUdY/V5BcqsBEhUI/AAAAAAAACVg/CcHOAPKONf89h1HrX9wPaX5zBV0J2ulGgCCo/s800/AA7.JPG
ön değildir zaten
https://lh3.googleusercontent.com/-_NA1GZnaEVk/V5BbJ9GGIrI/AAAAAAAACVQ/9IwdiNUMf4cfn0-npdGc9dCLuBJwWoVdgCCo/s800/5_.JPG
benim arka plaka app mi emin değilim mesela
https://lh3.googleusercontent.com/-8pjUzgybUdY/V5BcqsBEhUI/AAAAAAAACVg/CcHOAPKONf89h1HrX9wPaX5zBV0J2ulGgCCo/s800/AA7.JPG
ön değildir zaten
https://lh3.googleusercontent.com/-_NA1GZnaEVk/V5BbJ9GGIrI/AAAAAAAACVQ/9IwdiNUMf4cfn0-npdGc9dCLuBJwWoVdgCCo/s800/5_.JPG
Abi senin arka plaka 96 97 yıllarında Ankara Emniyeti'nin verdiği plakaya daha çok benziyo.
onursumer
05-07-2017, 08:25
yani app mi? :D
beşiktaş app dedikleri abi senin arka plaka :)
beşiktaş app dedikleri abi senin arka plaka :)
nasıl anlıyorsunuz banada anlatın yaw :)
onursumer
05-07-2017, 08:29
aslında basan yere gore değişiyor ama orjinal diyebiliceğim alttaki plakam , usttekini bakırkoy subeden aldım direk :)
http://i.hizliresim.com/vZOYBr.jpg
Resim Yukle - Resim Goruntuleme Sayfası (https://resimyukle.xyz/resim/P4ONL)
Orjinalleri çekmedim abi de app bu.
Ayriyeten şöyle bir şey de izah edeyim, trafik aracınızı çevirdiği zaman app var demiyor,
Standart dışı plaka var cezai işlem uygulayacağım diyor, ( Kesik plaka, kalın fontlu plaka, üstü kabartılmış plaka, mühürsüz plaka, kesikli plaka, )
Yani siz deseniz bile benim plakam mühürlü vs. hayır diyor senin plakan standart dışı yasal ölçüler de değil, yine yazıyor..
APP diye birşey öğrendiler ya yandık
eskiden abartı egsoz vardı sımdı app plaka oldu
gerçi görev yerindeki polis memuruna da yukardan gelıyor emır kes kardesım dıye adama sen anlatsanda dınlemez senı
ben trafık polıs bırımının artık guvenlıgı saglamak değilde ,
ekonomiyi kalkındırmaya yonelık calıstıgını dusunuyorum :)
Abi ilk nesil TR'li plakaya örnek bulamadım internette, benim eski aracın plakaları evde duruyo, çeker yüklerim. İlk nesil TR'li plaka ile Beşiktaş baskı hemen hemen aynı, sadece Beşiktaş baskı daha yeni olduğu için biraz daha parlak duruyo, özellikle beyaz kısımları.
Bunun dışında, dediklerine tamamen katılıyorum, kime neye göre standart dışı bu plakalar? Ankara'da 3 farklı emniyet plaka veriyo bildiğim kadarıyla, Merkez, Gölbaşı ve Sincan. Üçü de birbirinden farklı ve ince (APP veya Beşiktaş gibi kalın değil) fontla plaka basıyo. Ayrıca, İstanbul'da da en az 3 farklı ince fontlu plaka var, ve bunlar Ankara'daki o bahsettiğim 3 fonttan da farklı. Sadece 2 büyük şehirde 6 farklı ince plaka fontu varken cezayı neye göre kestiklerini gerçekten merak ediyorum.
individual
05-07-2017, 09:11
Bu warex egzoz ve app'de her yerde facebook'da sosyal medyada çarşaf çarşaf reklam yapınca bu hale geldi.
Abi bi egzoz var böyle kumandali cevirmeye girmeden kapatıyorsu polisler anlamıyor diye video çekip facebook'a atıp reklam verince normal olarak'da polisler emniyet'de olaya el koyuyor.
Plakada instagram foto paylaşım palatformu değil app plaka satış platformu olmuştu.25TL beşiktaş baskı app bugun kargo'da diye reklamlar yapınca polis olaya el koydu.
osmanaydo
05-07-2017, 09:11
cezayı neye göre kestiklerini gerçekten merak ediyorum.
O günki ihtiyaca göre.
Böyle düşünmek istemedikçe, insanın aklını karıştırıyorlar.
Amerika'da adam, arka fona manzara basıyor ya!
Boyut olarak 52*11 deniyor ama benim araçta standart kare plaka var.
Nasıl olacak o iş?
Detaylı anlatılmış, APP_normal plaka farkı,
App plaka nedir? App plaka yasak mı? App plaka cezası ne kadar? Sahte Plaka Nasıl anlaşılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6BvhAMtlMk8)
O günki ihtiyaca göre.
Böyle düşünmek istemedikçe, insanın aklını karıştırıyorlar.
Amerika'da adam, arka fona manzara basıyor ya!
Amerika'da gidip kafana göre plaka bile alabiliyosun bazı eyaletlerde. Aha da örnek:
https://3joh22a.com/wp-content/uploads/2016/08/Dude-California-License-Plate-Says-Asshole-Backwards.jpg
Maxi abi buldum bütün bildiğim plaka örneklerini.
İlk nesil TR'li plaka:
https://image5.sahibinden.com/photos/98/89/69/x5_456988969hs9.jpg
Ankara Merkez Emniyet:
https://image5.sahibinden.com/photos/93/16/35/x5_456931635eoc.jpg
Ankara Gölbaşı Emniyet:
https://image5.sahibinden.com/photos/25/80/77/x5_4572580773lx.jpg
Ankara Sincan Emniyet (merkez'e benzer, ama harfler daha ince ve plaka genel olarak daha soluk) :
https://image5.sahibinden.com/photos/18/41/31/x5_457184131nhe.jpg
İstanbul 1:
https://image5.sahibinden.com/photos/79/73/99/x5_451797399g9k.jpg
İstanbul 2:
https://image5.sahibinden.com/photos/28/00/37/x5_457280037o39.jpg
İstanbul 3:
https://image5.sahibinden.com/photos/24/15/41/x5_457241541mfu.jpg
İstanbul Beşiktaş İlçe Emniyet:
https://image5.sahibinden.com/photos/37/87/96/x5_457378796fal.jpg
Şimdiii, Beşiktaş İlçe Emniyet harici bütün plakalar ince fontlu, hepsi de emniyetten alınma, ama hiç biri aynı değil. Bunun hangisi standardı? Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünün verdiği plaka da aslında tamamen legal. Tekrar soruyorum, bunların hangisi olması gerekeni? Standart dediğin 1 tanedir, diğerleri neci peki?
Detaylı anlatılmış, APP_normal plaka farkı,
App plaka nedir? App plaka yasak mı? App plaka cezası ne kadar? Sahte Plaka Nasıl anlaşılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6BvhAMtlMk8)
APP açılımına Amerikan Press Plaka dediği an beni kaybetti. Avrupa Press Plaka'dır aslı. O yüzdendir ki Fransız font, Alman font, İngiliz font vs vardır seçenekler arasında, ya da California font, Washington font falan yoktur.
APP açılımına Amerikan Press Plaka dediği an beni kaybetti. Avrupa Press Plaka'dır aslı. O yüzdendir ki Fransız font, Alman font, İngiliz font vs vardır seçenekler arasında, ya da California font, Washington font falan yoktur.
Sakın orjinali "application plate" olan ve bize "app plaka" olarak geçen terim olmasın?..
Hem sonra avrupa-Europe yani "epp" olmaz mı? :)
Detaylara takılma boşver, normal plakayla farkı öğrenmek asıl amaç..:)
Sakın orjinali "application plate" olan ve bize "app plaka" olarak geçen terim olmasın?..
Hem sonra avrupa-Europe yani "epp" olmaz mı? :)
Detaylara takılma boşver, normal plakayla farkı öğrenmek asıl amaç..:)
Abi üstüne alınma, diyeceklerim sana değil, detaylı anlatım videosu ya da makalesi varsa detaylara hakim olmasını beklerim, yanlış bilgilendirme yapıyorsa da devamını getirmem, yapım böyle. O yüzden o video benim için pek de itibar edilecek bir video değil. Otomobille alakası olmayan, "normal" vatandaş için güzel olabilir, bilmiyorum, dediğim gibi kapattım :) Bunun haricinde senin dediklerinle alakalı burdan konuşup da uzatmak yersiz, sana özelden yazarım, oradan konuşuruz.
Yine de verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Geçmiş olsun. Ceza yediğin app'lerin fotoğrafı var mı acaba ?
Ayrıca;
Tüm il ve ilçelerdeki şoförler odasına yeni bir mühür ve tek tip karakter belirlenip verilmediği sürece bu olayın altından kalkamayacaklar.
osmanaydo
05-07-2017, 11:18
İlk nesil TR'li plaka:
https://image5.sahibinden.com/photos/98/89/69/x5_456988969hs9.jpg
Ben bu plakaları çok beğenirdim. 1994 - 2000 arası kullanılmıştı.
Fotoğraftaki araba da 98 model olsa gerek.
Ben bu plakaları çok beğenirdim. 1994 - 2000 arası kullanılmıştı.
Fotoğraftaki araba da 98 model olsa gerek.
Aynen, ben de çok beğenirdim. Hem okunaklı hem de öyle saçma sapan kalın boya falan yok. Bundan sonra basmaya başladıkları plakalarda uzaktan harfin H mi N mi M mi olduğu belli değil, kamera nasıl okuyo hayret ediyorum.
bütün bu kanunlar AMELELİKTE SINIR TANIMAYAN insanlar sayesinde çıkıyor
bence gayet normal
cam filmi:
dışardan içerisini bırak, amk içerden dışarısı bile gözükmüyor
taksana ulan adam gibi film, zorun ne?
eksoz:
yani çok ağır yazacaktım vazgeçtim
MALkoçoğlu, mahalle aralarında dolaşırken bile insanları rahatsız ediyor
plaka:
ne güzel temiz app plaka var, al tak siktir git
niye plexi kabartmalı, tarrak kürek karakterli harflerden plaka takıyorsun?
angut; modifiye demek o değil, o senin küçük beyninin yarattığı eğlence
150 yıldır üretilen arkadan itişli araba:
eyyy bunu sinema filminden öğrenen sığır
niye E5 te veya koskoca boğaz köprüsünün ortasında dönüyorsun?
xenon far:
1 milyon kere söyledik merceksiz farlara takma diye
senin gibi aptallar olduğu sürece yasaklanması normal değilmi?
arka sisleri açık dolaşan sünepe:
illa o farları müsait bir yerine sokmamızmı lazım?
havalı korna:
ne güzel ferrari kornamız vardı mis gibi yeterli, kibar.
nedir ulan, koskoca hava tüpleri olan elektronik kontrollü 180 desibel melodi kornaları?
o korna senin taaaa aaaa. mmm girsin
daha bir sürü şey var aklıma gelmiyor, merak etmeyin onlarda yakında kanunlaşır
öyle kafasına göre çingene arabası gibi yapılan orasına burasına birşeyler takılan sözde modifiye edilmişlerede sıra gelecek.
wolkanku
05-07-2017, 12:19
bütün bu kanunlar AMELELİKTE SINIR TANIMAYAN insanlar sayesinde çıkıyor
bence gayet normal
cam filmi:
dışardan içerisini bırak, amk içerden dışarısı bile gözükmüyor
taksana ulan adam gibi film, zorun ne?
eksoz:
yani çok ağır yazacaktım vazgeçtim
MALkoçoğlu, mahalle aralarında dolaşırken bile insanları rahatsız ediyor
plaka:
ne güzel temiz app plaka var, al tak siktir git
niye plexi kabartmalı, tarrak kürek karakterli harflerden plaka takıyorsun?
angut; modifiye demek o değil, o senin küçük beyninin yarattığı eğlence
150 yıldır üretilen arkadan itişli araba:
eyyy bunu sinema filminden öğrenen sığır
niye E5 te veya koskoca boğaz köprüsünün ortasında dönüyorsun?
xenon far:
arka sisleri açık dolaşan sünepe:
illa o farları müsait bir yerine sokmamızmı lazım?
havalı korna:
ne güzel ferrari kornamız vardı mis gibi yeterli, kibar.
nedir ulan, koskoca hava tüpleri olan elektronik kontrollü 180 desibel melodi kornaları?
o korna senin taaaa aaaa. mmm girsin
daha bir sürü şey var aklıma gelmiyor, merak etmeyin onlarda yakında kanunlaşır
öyle kafasına göre çingene arabası gibi yapılan orasına burasına birşeyler takılan sözde modifiye edilmişlerede sıra gelecek.
yazıyı komple imza yapasım geldi be.
Gokberk611
05-07-2017, 13:01
Bozüyük-Eskişehir yolunda Eskişehir girişinde polis kontrol yapıyordu plakalara, arabada Trabzon şubenin verdiği APPler var mühürün olup olmadığını kontrol edip bıraktı. Kontroller başlamış, bana biraz sanki polis insiyatiflerine kalmış gibi de geldi
Bozüyük-Eskişehir yolunda Eskişehir girişinde polis kontrol yapıyordu plakalara, arabada Trabzon şubenin verdiği APPler var mühürün olup olmadığını kontrol edip bıraktı. Kontroller başlamış, bana biraz sanki polis insiyatiflerine kalmış gibi de geldi
yukarıda örneğini verdim, sadece iki ilde 6 farklı ince font plaka var. E hal böyleyken tabi ki polis inisiyatifinde bu iş
M U R A T
06-07-2017, 08:26
http://i.hizliresim.com/dP0krZ.jpg (http://hizliresim.com/dP0krZ)
hangi şube bu karakterde plaka basıyor app den normale döneceğim mecburen
Çekmeköy, Gayrettepe, BJK.Üsküdar.
M U R A T
06-07-2017, 09:18
Çekmeköy, Gayrettepe, BJK.Üsküdar.
bana yakın diye Gayrettepe ye gitsem bastırabilir miyim?
bana yakın diye Gayrettepe ye gitsem bastırabilir miyim?
beylıkduzu sube bu, benımkıde sb benım orjılerımde bundan,gurpınarda basıyolar
alihan11
06-07-2017, 10:14
Arkadaslar bu plaka yenilemek icin randevu almamiz gerekiyormu acaba? Direk gitsek hallediyorlarmi yoksa?
Arkadaslar bu plaka yenilemek icin randevu almamiz gerekiyormu acaba? Direk gitsek hallediyorlarmi yoksa?
Geçen hafta bir arkadaşın plakalarını yenilemek için emniyete gidecektik, benim sigortacım da emniyete çok yakın, aklıma geldi önce bi sigortacıya uğrayalım diye,
Sigortacı plakaları aldı emniyete gitti, yarım saat için de yeni plakalar basıldı, sormayı unuttum normal prosedür böyle mi diye..
Bu arada 80 tl ücret ödedi arkadaş.
Geçen hafta bir arkadaşın plakalarını yenilemek için emniyete gidecektik, benim sigortacım da emniyete çok yakın, aklıma geldi önce bi sigortacıya uğrayalım diye,
Sigortacı plakaları aldı emniyete gitti, yarım saat için de yeni plakalar basıldı, sormayı unuttum normal prosedür böyle mi diye..
Bu arada 80 tl ücret ödedi arkadaş.
Eski plakalırı söküp emniyete teslim edip plaka basım kağıdı alıyorsun. Sonra şöförler odasından plakaları bastırıyorsun.31 tl ödeyip çıkıyorsun.
Hatta emin olmak için şimdi arkadaşı aradım ne kadar ödedin diye, çünkü ordan ayrılmıştım ben işim olduğu için, aklımda 80 tl kalmıştı,
80 tl ödediğini söyledi.. 31 tl ise çok daha iyi ama arkadaş herhalde bir an önce plakasının yenisi çıksın diye muamele ile beraber 80 ödemiş oldu..
31 tl ise süper çünkü benim de orjinalleri yeniletmem lazım, hiç sigortacı ile muhattap olmayım direkt emniyete gideyim ama randevu gerekiyor mu acaba bi araştırmak lazım .
randevusuz gıdılebiliyor... kımlık ve ruhsat fotokoposi +dilekçe yeterli eskı plakalarda yanınızda olacak tabiki...
free-hifi
06-07-2017, 16:01
benim aracım 34 plakaydı 59 yaptığım zaman 45 tl almışlardı ekim ayında
Beylikdüzü'nün harfleri bunlar. Şuan beylikdüzü şube tüm plakaları bu şekilde veriyor.
xenon far:
Sonradan takma xenonlarda fayda etmiyor yola göre kendini ayarlamadığı için. yine göz alıyor...
Kullandığın xenon sağa sola yukarı aşağı kendisi ayarlamıyorsa takmayın sökün atın vazgeçin şu çingene işinden
Güncel bir bilgi paylaşmak istiyorum müsadeniz ile:)
Eğer ki orjinal plakalarınız silik,vuruk göze hoş gelmiyorsa ve yeniletmek istiyorsanız prosedürü anlatacağım.
Öncelikle randevu gerekmiyor bu işlem için, emniyete gitmeden önce karakol yanında ki üstünde dilekçe yazan bir dükkana giriyorsunuz,
Ondan sonra ben plakalarımı yenileteceğim ön-arka diye dilekçe yazdırıyoruz, ruhsat ve kimliğimizin fotokopisini çektiriyoruz.
Ardından emniyete gidip ilgili birimden sıra numarası alıp işlem yaptırıyoruz, memurun bize verdiği form ile şoförler odasına gidiyorsunuz ve yeni sıfır plakalarınız 30 dakikaya hazır oluyor.:)
Bu arada sadece ruhsat sahibi iseniz bu işlemi yaptırabiliyorsunuz, değilseniz ruhsat sahibinden vekalet gerekiyor.
Bayiden app plaka ile çıkmış aracın plakalarını yasal olan plaka ile yeniletmek istesek üstündeki app plakalar ile emniyete gitsek kabul ediyorlar mı ? Benim bildiğim app ile gidildiğinde kabul etmiyorlar, doğrumudur ?
Bayiden app plaka ile çıkmış aracın plakalarını yasal olan plaka ile yeniletmek istesek üstündeki app plakalar ile emniyete gitsek kabul ediyorlar mı ? Benim bildiğim app ile gidildiğinde kabul etmiyorlar, doğrumudur ?
Benim başıma böyle bir şey gelse, direk bayi ile iletişime geçerim bana yasal olmayan bir plaka ile araç teslim ettiğiniz ve orijinal plakalarımın akibetini bu zamana kadar bilemediğim için bu konuda ki bütün yasal haklarımı kullanacağım derdim.
Zamanım olsa ilgili TCK maddelerine bakıp, o kanun numaralarını da paylaşırdım.
kangomania
07-07-2017, 15:31
Bugün orjinal plakalarımı sonradan kalın olacak şekilde boyattığım için değiştirttiler. Bold yasakmış. Mersin daha önce 2 tip karaakter basıyordu şu an tek e dönmüşler. PAssattaki karakter. Ve mühür değişmiş galiba, ortasında ay yıldız kabartma var. 50 tl ödedim.
aybarsdnr
07-07-2017, 16:07
Hocam ben Ataşehir ilçe emniyete appleri verdim ancak, bostancı kabul etmemişti
osmanaydo
07-07-2017, 17:57
Oooo güzel soru.
Tahminim plakayı yok sayıp, ruhsat yeniletebilirler.
ChuckBartowsKi
07-07-2017, 18:00
Oooo güzel soru.
Ben kendi plakamı yenilerken 50 plaka nevşehir mühürsüz app verdim bakmadan direk aldı.
Bugün bende değiştirdim.
App leri söküp gittim,teslim ettim emniyete.
Örnek dilekçe ellerinde vardı zaten plaka yazıp imza attım,şoförler federasyonu için fiş verdi.
Gidip federasyon da 31 lira karşılığında 2 adet plakayı aldım.
Orjinal plakaya dönenler olarak çok tatlıyız bence :D :D
Benim başıma böyle bir şey gelse, direk bayi ile iletişime geçerim bana yasal olmayan bir plaka ile araç teslim ettiğiniz ve orijinal plakalarımın akibetini bu zamana kadar bilemediğim için bu konuda ki bütün yasal haklarımı kullanacağım derdim.
Zamanım olsa ilgili TCK maddelerine bakıp, o kanun numaralarını da paylaşırdım.
Bayi ile iletişime geçilebilir evet fakat araç 2014 model yani o zaman appler yasaldı daha doğrusu sorun teşkil etmiyordu
Oooo güzel soru.
Aynen öyle sil baştan yeni ruhsat vs. fakat bunun bile standardı yok eski appleri kabul eden şube var etmeyen var aybarsdnr başına gelmiş mesela
Bayi ile iletişime geçilebilir evet fakat araç 2014 model yani o zaman appler yasaldı daha doğrusu sorun teşkil etmiyordu
APP hic bir zaman yasal degildi.
APP de hiçbir zaman yasal değildi, cam filmide ama firmalar fabrika çıkış arka camlara yapıyordu film.
Appsi olan arkadaşlar orijinal plakanız neredeki gidip emniyetten plaka bastırıyosunuz. :)
Dün arkadaş APP ile muayeneye gitti. Ağır kusur ile bıraktılar.
free-hifi
09-07-2017, 09:27
Seko resim attı otoyollar da app den adalet dagitiyorlar :)
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Tescil Plakaları
Nitelik ve Ölçüleri
Madde 53- (Değişik:RG-9/9/2011-28049)
Tescil plakalarının niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar aşağıda gösterilmiştir.
a) Nitelikleri
Tescil plakaları, 0.97 mm. kalınlığında DIN 1745 standardına uygun AL 99,5 F11 ½ sertlikte, gerilme kuvveti 100-150 N/mm, % 0.2 akıcılık sınırı, en az 90 N/mm, uzama direnci en az % 6 (a 10) standardında dikdörtgen biçiminde alüminyumdan yapılır.
Harf ve rakamlar ile plaka kenarları preste en az 1, en çok 3 milimetre kabartılır ve köşeleri 1 santimetre yarıçapla yuvarlatılır. Plaka kenarları (bordürü) genişliği 5 milimetre olur.
Geçici plakalardan gümrük plakaları ile altı güne kadar verilen plakalar, plastik veya karton kâğıttan yapılabilir. Bunların üzerinde ayrıca sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru 2 santimetre genişlikte beyaz renkli bir bant bulunur.
b) Ölçüleri
1) Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre,
2) (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre,
en ve boyda olur.
Aracımda ön-arka trafikten bastırdığım kare plaka var. İstanbul'da basılmıştı ve mühürlü. Plaka sacında dalga ve gizli TR hologramları da var.
Bu muhabbet çıktığından beri arabanın içinde Karayolları Trafik Yönetmeliği'ni taşımaya başladım ve nihayet geçen hafta şehir içinde polis denk geldi. App yapmışsın dedi. Hayır app değil dedim. Cemiyetin bastığı kare plaka dedim. Burda böyle kare plaka basılmıyor dedi. Doğru dedim; 10 sene İstanbul'da durdum ve orada yaşarken bastırmıştım ön plaka hasar gördüğü için dedim.
Ön plakanın altında tamponda kare plaka boyutunda yeri mevcut zaten ve gördü. Avukatım dedim ve Yönetmeliği de gösterdim ve 15x30 cm işte dedim.
İşlem yapmadan saldı.
İnce baskı olacak diye birşey yok. Antalya'da şu an meselâ 11x52 cm olan plakada iki tip font kullanıyorlar ve bir tanesi tamamen Fransız fonta benzer tipte. Kare plaka da basıyorlar. Öncelikle bir stamdart gelecekse tüm cemiyetlere aynı fontu göndersinler ve ondan sonra standart plaka desinler.
Simdi benim plakami besiktas sube kendi baski besiktas app ve yeni muhurle. Napacaklar ?
free-hifi
09-07-2017, 14:33
Simdi benim plakami besiktas sube kendi baski besiktas app ve yeni muhurle. Napacaklar ?
Valla kanka yanında serkanin plaka gibi bir örnek varsa yazar sıkıntı oldu bu iş.
alihan11
09-07-2017, 17:08
peki şimdi benim orjinal plaka ama arasında çivi var ben yeni plaka bastırmalımıyım ? ve az bi renk silinmesi var az ama.
ÜSTÜNERC
09-07-2017, 18:17
peki şimdi benim orjinal plaka ama arasında çivi var ben yeni plaka bastırmalımıyım ? ve az bi renk silinmesi var az ama.
Plakalarda kesinlikle vida vs olmaması gerektiği yazıyor.Kıl birine gelirseniz ceza yemeniz kaçınılmaz.400 küsür lira ceza vermektense plaka yenılemek daha iyi.
golgeoyunu03
09-07-2017, 18:22
Plakanın sağ ve sol üst dip köşelerinde düşmemesi için takılan vidalara da laf ederler mi?
individual
09-07-2017, 18:32
Ben artik bayilerin verdigi plakaliklara bile sorun cikarticaklar diyorum.
O derece bir karmasaya gidiyor bu plaka mevzusu.
sky clio
09-07-2017, 20:36
Orijinal plakamı taktım. Kafam rahatladı vallahi. Ne zamandır çekerlerse ne diyecem diye düşünüyordum.
free-hifi
09-07-2017, 21:44
Ben artik bayilerin verdigi plakaliklara bile sorun cikarticaklar diyorum.
O derece bir karmasaya gidiyor bu plaka mevzusu.
Bazı arkadaşlar yükleniyor ama yine yazıyorum . İç işleri Bakanlığı sitesinde örnek resim olsa amenna her ilçe farklı onun haricinde sarı şerit gelecek alman mühür gelecek vs vs hala karmaşa var
gayet sade puntolu, pleksili, pleksi ile beraber standart ölçüde olan plakayla ceza yiyen oldu mu? ve ya polis görüpte ses çıkarmadığı oldu mu?
osmanaydo
10-07-2017, 08:57
Bazı arkadaşlar yükleniyor ama yine yazıyorum . İç işleri Bakanlığı sitesinde örnek resim olsa amenna her ilçe farklı onun haricinde sarı şerit gelecek alman mühür gelecek vs vs hala karmaşa var
Şu ortamda, isteyen polis istediği plakaya, istediği gibi ceza yazabilir.
Öyle bir karambol var gibi.
individual
10-07-2017, 09:07
Şu ortamda, isteyen polis istediği plakaya, istediği gibi ceza yazabilir.
Öyle bir karambol var gibi.
Katılıyorum.
Polis:Bu yasal plaka değil kesiyorum cezayı diye keser.
1-Cam Filmi
2-Plaka
Polislerin şuan en favori cezası.
Hondafatih
10-07-2017, 09:21
orjinal plakasını kaybetmişlere 2016 yılında karayolları genel yönetmeliğinin 44 maddesi geregince çalınmış,düşmüş,kayıp olan plakaların artık emniyetten yenisini alma gibi bir lüksünüz yok tekrar ruhsat plaka cıkıyor buda 180 lira ruhsat kağıdı + plaka ücreti bilginiz olsun.
0.5 kursun kalemle cizilmis plakalarimla kafam rahat :D
henuz cezanın aslını görmedim ama eds kameresi ile fotograf cekip pleksi içinde app plakaya 460tl ceza göndermişler, siyah cerceveli app'lere bu sekilde uygulama yapabilirlermi bilmiyorum ama gişelerdeki kameralarada kontrol güncellemesi gelecek demişler.
Bugün dudullu muayene istansyonunda 2.5 saat kadar zaman geçirdim.
7 app plakalı araç geçti 1 tanesi kaldı.
Kalan araçtaki sahibindende zamanında 30 liraya satılan çok saçma sapan bi app plakaydı diğerlerine zart diye 2019 etiketini bastılar. mühürlü temiz görünen, vidasız, tr hologramı ve alt dalgası olan yani gerçekten cemiyette basılmış plakalara istasyon bişey demedi.
Bunun yanında şirkette bi abimizde xmax motorunu muayeneye soktu küçük tip motor app si ile hafif kusur bile yazmadan geçti.
Sizin yazdıklarınızı okudum, bugün gördüklerim inanın çok kafam karıştı :D
onursumer
10-07-2017, 20:16
henuz cezanın aslını görmedim ama eds kameresi ile fotograf cekip pleksi içinde app plakaya 460tl ceza göndermişler, siyah cerceveli app'lere bu sekilde uygulama yapabilirlermi bilmiyorum ama gişelerdeki kameralarada kontrol güncellemesi gelecek demişler.
valla ne yalan soyliyim cezanın aslını gormeden inanmam :D
free-hifi
10-07-2017, 20:26
Off adamlar asmis
Genel bilgilendirme yazıyım. Demin ist/Esenyurt tan ciktim babamin arabasiyla.
Memura teslim etmeden app kalıyormu dedim evet dedi :D amaa, mühür, plaka altindaki serit hologram, sacin icindeki minik tr hologramlari oldugu surece geciyor santim santim olcuyorlar. Kesik ve kesip pleksiye oturtulmusla gitmeyin bosuna enazindan esenyurta .
https://i.hizliresim.com/7Ny4GN.jpg
https://i.hizliresim.com/LnOLj0.jpg
https://i.hizliresim.com/Ddyaa3.jpg
Son teslimden once geldi memur stepne yok dimi dedi bende evet yok yok dedim. Meger Standartta varda bizde yok gibi algilamis :D
golgeoyunu03
11-07-2017, 16:56
Muayeneden tamam uygun app plakaya sahip iseniz geçiyor ama yolda çeviren memurlar bunu dinlicekler mi :)
Basıcaklar cezayı, istersen iptal ettir diyip göndericekler..
huseyinturk
11-07-2017, 21:59
Yolda çeviren memurun ceza yazası varsa yazıyor zaten. Film app yada başka birşey, nasıl olsa burası Türkiye vatandaş gidip hakkını aramıyacak. Ceza yazmak için durdurmadıysa, bak filmden ceza yazarlar, plakadan ceza yersin diye öğüt verir en fazla.
wolkanku
12-07-2017, 08:17
35 sayfa olmuş, 400 küsür lira ceza + bir dünya efor için değer mi ya büyük fontla gezmek için yırtınmaya.
sökün gitsin yahu.
Bir sürü kişi var çok açık renkli cam filmleri var araçlarında, muayeneye giriyor raporda hafif kusur olarak bile yazılmıyor, mutlu mesut rahatlamış hayatına devam ediyor.
Bir kaç gün sonra çevirmede cam filminden ceza yiyor.
Trafik polislerinin "Muayene raporundan bana ne! Ben keseyim, sen git iptal ettir haklı olduğunu düşünüyorsan.." repliğini duymadınız mı hiç?
Görünen o ki App plaka işi de bu konuya döner, dönecek.
Bence standart plakaları sevmeye çalışın.
Peki 2 yıl önceki muayenede hafif kusur olarak geçen cam filmi, 2 sene sonra girilen muayenede tekrar varsa ağır kusura mı dönüşüyor ? Bunu tecrübe eden oldu mu hiç yakın zamanda ?
Peki 2 yıl önceki muayenede hafif kusur olarak geçen cam filmi, 2 sene sonra girilen muayenede tekrar varsa ağır kusura mı dönüşüyor ? Bunu tecrübe eden oldu mu hiç yakın zamanda ?
Cam filmi hala hafif kusur değil mi?
Çok yıllar önce muayeneden hafifkusurlu cam filmiyle, egzoz kafalığı ile geçip muayeneden çıktıktan sonra çevirmeye girip egzoz ve cam filminden ceza yemiştim.
Film yine neyse de egzoz başlığından kesmişti cezayı. Sadece görüntü. Ses soluk yok. Hala küfürederim.
Muayenedeki ağır kusur ya da hafif kusur olayları ile trafik kontrollerindeki yediğiniz ceza birbirinden farklı dünyalar arkadaşlar. Önce elma ile armutu bi ayıralım.
Mesela
ön cam yıkama sistemi çalışmıyor diye muayeneden geçemezsiniz ağır kusur sayılır, trafik polisi size bu sebepten ceza yazmaz.
Cam filmi var diye App plaka var diye polis ceza yazar, trafikten men yersiniz, ama muayeneden hafif kusurla geçebilirsiniz.
Elma ile armut bunlar. Farklı konular farklı kurumlar.
Doğrusu, aynı resme her iki kurumun da aynı şekilde bakması tabiki ama farklı davranıyorlar genellikle.
Muayeneden geçtim o zaman sorun yok mantığı yanlış. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Cam filmi hala hafif kusur değil mi?
Çok yıllar önce muayeneden hafifkusurlu cam filmiyle, egzoz kafalığı ile geçip muayeneden çıktıktan sonra çevirmeye girip egzoz ve cam filminden ceza yemiştim.
Film yine neyse de egzoz başlığından kesmişti cezayı. Sadece görüntü. Ses soluk yok. Hala küfürederim.
Doğru cam filmi hala hafif kusur. Benim sormak istediğim farklı. 2 sefer üst üste cam filmiyle muayneye gidince 2. seferde ağır kusura dönüşüyormu otomatik olarak onu merak ediyorum.
onursumer
12-07-2017, 13:22
Doğru cam filmi hala hafif kusur. Benim sormak istediğim farklı. 2 sefer üst üste cam filmiyle muayneye gidince 2. seferde ağır kusura dönüşüyormu otomatik olarak onu merak ediyorum.
3 kere aynı araca aynı filmle muayene yaptırdım değişmiyor
Yok o değişmez. O an kanun neyse odur
Hadımköy'de bugün götürdüğüm APP'li araç sadece arka kemer tokası kusurundan kaldı. Plakaya uzun süre baktılar şefide geldi baktı ama bişi demediler. Çerçevesiz ama kesik olmayan APP. Yaklaşık 10 senelik bir plaka. Tabi bu demek değil ki polis ses etmez. Tamamen şans.
individual
13-07-2017, 15:08
Bugün aracımı servis'e verdim.Çıkarken 2 tane plakalık aldım.
Aracımdaki App'leri söktüm servis'den aldığım plakalık ve eski plakalarımı taktım.
Ay sonu muayene var.Riske girmek istemedim valla.
Devlet ceza kesmek yerine app den ek ücret alsa daha karlı olurdu sanırım :)
westalim
13-07-2017, 22:13
dün söktüm app'yi bu halini sevmeye çalışıyoruz ahahah
Serkan_UR
14-07-2017, 16:56
Bugün arkadaşım beşiktaş baskı Mühürlü siyah çerçeveli APP ile Dudullu istasyondan sıkıntısız geçti
Bu demek oluyor ki muayenede kesik,vidalı,farklı fontlu olanlar problem yaşayacak en azından yeni bir yönetmelik gelene kadar...
SULTANOGLU
02-08-2017, 21:03
Beyler bugun bir muhabbet duydum konuyuda okudum fakat net bir bilgi bulamadim. Artik onde kare plakalik yasak diye bir durummu var ? Bir tane cj 5 sahibi bundan bodrumda muaynede kalmis.
individual
02-08-2017, 21:08
Hadimkoy tuvturkdeydim gecenlerde.
Muaynede app plakali arabalar vardi hatta birinde muhur falan yok cercevesi silinmis o bile gecti.
Gecerli kabul edilen bi plakada silik ezilmis o bile gecti.
Valla ben anlamadim bu isten birsey.
Ozellikle takip ettim hatta sordum plakadan kalan varmi diye arac sahiplerine ne o ya plakadan kaliniyormu benimki orjinal diyen adamin plakasi app di.
onursumer
02-08-2017, 22:54
Beyler bugun bir muhabbet duydum konuyuda okudum fakat net bir bilgi bulamadim. Artik onde kare plakalik yasak diye bir durummu var ? Bir tane cj 5 sahibi bundan bodrumda muaynede kalmis.
sadece muhur değişti diye biliyorum benim picantoda on plaka kare eylulde tuv e gidicek bakalım anlarız :D
DelSolOnur
03-08-2017, 09:41
Geçen hafta şirket araçlarından biri orjinal trafiğin verdiği plaka vidayla sabitlendiği için ağır kusurla kaldı eski plakaları trafik subeye iade ettik yeni plaka bastırmak zorunda kaldık.
ben aracımı istanbuldan ilk sahibinden aldm 94 model civic aracın üzerinde tr siz eski tip plakalarım var sırf bu yüzden marmariste oturmama rağmen (48 plaka)değiştirmedim 34 plaka olarak kullanmaktayım şehir içerisinde onca çevirmeye girdim hiçbir sıkıntı olmadı ama bölge trafik ekipleri takmış durumda ilk önce ön taraf dikdörtgen arka kare plaka orjınalinde...fakat memur bey aracın aynı plakaları ikiside dikdörtgen olucak dedi bende sonra dedimki buraya dikdörtgeni nasıl takmayı düşünüyorsun deyince diğer memur arkadaşını çağırdı baktı tamam normal bu dedi..ardından işte terör olaylarından dikkat ediyoruzda falan filan diyor..sonrasında plakalarını değiştireceksin dedi niye deyince tr yok diyor dedim bu araç 23 senedir bu plakayla geziyor ve ektra boyama kesme yapıştrma hiçbirşey bulunmuyor artı eski plakalarda çift mühür var trafik şube ve cemiyet mühürü bak deyince ruhsatı uzatıyor devam edebilirsiniz diye..istese araçta yay var warex vs var orlardan yazabilirdi...
yani anlıyacağınız nebu uygulamayı hazırlayanlarda nede uygulayanlarda bir tecrübe var tamamen o günki psikolojılerine göre işlem yapıyorlar...
Kare plakalık bulunan araçta plakalık şartı aranıyormuş. Accord grubundan bir tanıdığım sırf plakalık olmadığı için kare plakadan muayeneden kaldı. (Aracın orijinali dikdörtgen plakalık.) başak bir aracın plakalık kısmını uydurup girdi o şekilde geçti muayeneden. Yapıştırma kabul edilmiyormuş kare plaka olduğunda.
SULTANOGLU
03-08-2017, 13:36
Abi bu ne sacmaliktir ya. Cidden anlam veremiyorum :) herseyiyle standart plakamiz var gecermi gecmezmi derdine dustuk.
hiç kafaya takmayın herşey muayenede belli olur kimi kalır kimi geçer şans :)
onursumer
03-08-2017, 14:21
bugun yeni plaka bastırdım yeni muhur ve standart plaka bu şekilde basıldı daha kalın vs basıyorlardıda b en istemedim
https://i.hizliresim.com/LnX9pb.jpg
https://i.hizliresim.com/1g3zYG.jpg
Emre Akçay
03-08-2017, 14:24
Geçen hafta muayeneye girdiğimde Tüv'de ki çalışan arkadaşım plakanın vidayla monte edilip edilmediğine bakıyoruz dedi. Bazıları 6 rakamının ortasından vida atıyor, muayenede ağır kusur yazılıyor dedi.
Geçen hafta dedemin traktörü götürdüm muayeneye, plakadan bıraktılar. Yahu arkadaş tamam hani otomobili, kamyonu vs anlıyorum da traktör de plakayı nasıl sabitleyeceğim vida kullanmazsam? Plakalık mı takayım traktöre :) fabrikasyon çıkış bir adet plakalık yeri koymuş daha da başka yer yok traktörde teknisyen gelmiş hani öbür plaka diyor çıkardım gösterdim, olmaz üstünde takılı olacak diyor, bi bak bakim dedim var mı başka yer diye. Beni ilgilendirmez her ikiside üstünde olacak diyor. Ne saçma-salak bir sistemimiz var herkes birbirinden bi haber arada vatandaş madur.
Merhaba Arkadaşlar,
Cumartesi günü muayene var APP plaka sorun olur mu? Vida vs yok Doğuş Oto plakalığı ile montajlı.
Yakın tarihte muayeneye giden arkadaşlar yazarsa sevinirim :)
Merhaba Arkadaşlar,
Cumartesi günü muayene var APP plaka sorun olur mu? Vida vs yok Doğuş Oto plakalığı ile montajlı.
Yakın tarihte muayeneye giden arkadaşlar yazarsa sevinirim :)
Mühür varsa, hologram varsa allttaki dalga, tr rumuzu ve Türk bayragı rumuzu varsa geçersin brocan.
full orjinal arabada bir tek mühürlü app plakaya ceza mı yazıyolar yani şimdi :ofk: